Sziasztok Lányok,
Ezt olvasható ma az Indexen:
"Nyilvántartásunk alapján Ön az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére eltartottként jogosult. Ez a jogviszony 2007. április elsejétől megszűnik, amelyből az következik, hogy e jogcímen egészségügyi szolgáltatásra nem lehet jogosult" – idéz a Népszabadság abból a levélből, amit kismamák százai kapnak a napokban az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP).
A levélből kiderül, hogy a címzettek csak egészségügyi járulék megfizetésével szerezhetnek jogot a szolgáltatásra.
A levél Népszabadságban nyilatkozó egyik címzettje gyermeknevelési támogatást kap, és tíz éve főállásban gyereket nevel. Most gyeten (gyermeknevelési támogatás) van, így jogosult a tb szolgáltatásaira.
Az OEP szóvivője a Népszabadságnak elmondta, hogy a levelet szívességből küldték ki, túl sok lett volna felsorolni minden jogcímet (például a gyest, a gyetet, a gyedet), ami alapján továbbra is jogosult az érintett a tb szolgáltatásainak igénybe vételére, és a biztosító honlapjáról amúgy is minden megtudható.
Ez most akkor szerintetek mit jelent??
Torta
Ezen a kérdésen már én is elkezdtem gondolkozni, pedig nekünk még több, mint egy hónap van. Szóval Gergő még nem eszik sem tojást, sem tejterméket és nem szeretném ha az első szülinapján lenne rosszul. Szóval én azt gondoltam, hogy inkább csinálni fogok valami gyümölcsöset, de arra meg kell zselatin, de abban sok az E. Dorka, nálatok is azért volt 2 torta, mert az egyik az ünnepelté, a másik pedig a vendégeké? Vagy ti már ettetek előtte mindent?
Jelentem voltam a Rossmannban és ott tényleg jó kis Hipp csomagot kaptunk, azt hiszem átpártolok a Dm-től.
De persze ott is felfedeztem egy kis hibát, mert volt benne egy Erdei gyümölcsös bébidesszert, amire az van írva, hogy 6 hónapos kortól. A szórólapon pedig német termékkép van, amire pedig az van írva, hogy 12 hónapos kortól. A németek csak 6 hónappal később ehetik ugyanazt, mint a magyarok?
Tehát úgy döntöttem maradunk a házi kosztnál és bekerül a szekrény mélyére.
Voltunk oltáson, megkapta Bergő a második Menjugate-et, erre kérem az orvost, hogy a pneumococcust is írja fel, mire kijelentette, hogy én egy szadista anyuka vagyok és miért akarom, hogy mindig oltást kapjon a gyerekem
Na hogy valami jót is írjak, szerintem is lehet abban valami amit Kinga írt, hogy a gyerekek valahogy megérzik az óraátállítást, ugyanis Berregő újabban 9-kor kel

és este fél 8-tól alszik. Persze ha hétvégén átállítják az órát akkor ez megint 8 óra lesz, de ez így jó, mert kicsit féltem tőle, hogy 7-kor kell majd kelnem.
Legújabb kedvenc a mosógép

olyan gépünk van, ami elöltöltős és az ajtaja átlátszik. Gergő pedig ott ül előtte és ámulattal nézi, hogy forognak benne a ruhák.
Kicsit hosszú voltam, de hát az idő is pocsék, a gyerekem is alszik....
Gabek