A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Mindenkinek kösz a bababoltos infókat!

Brigi! Marcinak mihamarabbi gyógyulást kívánok!

Christine! Nekem is húzodott a hétvégén a jobb oldalam, de annyira, hogy csak feküdni tudtam, és nekem sem reagált a magnéziumra, de két nap alatt teljesen elmúlt magától. Biztosan babuci nyom nálad is valamit, amtől ezt érzed.

Kókuszmatrac: Én eddig minden ismerősömtől csak jó dolgot hallottam róla, így mi biztosan azt veszünk.

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!

Nagyon köszönjük a jókívánságokat! Remélem mostmár rendbejön. Ma szinte egész nap alszik. Délutánn 3.5 órát aludt utánna 2órát ébren és most már 1órája alszik megint. Remélem kialussza és holnapra semmi baja nem lesz! Még soha nem volt beteg!

Esztora: nagyon szép az ágyikó!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

megjöttem minden ok.dokibácsi azt mondta nem meri határozottan kijelnteni hogy fiú!de hát az ő uh-ja kicsit régi már...
kaptam vasat meg magnéziumot.most tv-t nézek holnap jövök!

Bridzsi

Kép
esztora

Igen, én is ajánlottam a Novetexes kókuszmatracot. Pont ma cseréltem lepedőt Emienk, és megint megállapítottam, hogy jó vétel volt, lasssan 17 hónapja használja, és még csak be sem horpadt. (ellentétben az anyukámék Corában vett (jóval olcsóbb) kókuszmatracával, ami pár ottalvás után már hepehupás lett).

Ilyet veszünk a következő kiságyba is majd.

KépKépKépKépKép
uxi

Egyébként nekünk volt szerencsénk szivacsmatracon is altatni, sokkal rosszabb volt, ő is kínlódott. Besüllyedt a feje, nem tudott kényelmesen forgolódni.
Bár az elég régi kiságy volt, lehet, hogy a mai szivacsok már nem olyan puhák, meg ő már megszokta a kókuszmatrac keménységét...
De nekünk is kényelmesebb keményebb ágyon aludni, mint egy süppedősben.

KépKépKépKépKép
uxi

szép jó reggelt!

a hashúzódós téma nálam is van! igaz inkább éjjel, amikor fordulok és a hátamra kerülök, akkor jobb oldalon a babó valamit nagyon nyom, vagy ilyesmi és kellemetlen, szóval gyorsítok olyankor a forduláson!

épp most megyek védőnénihez 8-ra, mert kapok beutalót a jövő heti cukorra! kicsit tartok tőle, mármint a védőnénitől, de azt ha visszajöttem leírom!

Brigi, hogy van Marci??? borzalmas lehetett, előre félek az ilyen esetektől!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

lehet off, szóval:

ki nézte tegnap 16-17 felé a sprektumot??? jovika, brigi, és 3-4 picúrhoz képest ez a család!
röviden: nem lehetett gyermeke a párnak, ezért donor spermát használtak, be is jött, született egy kislány, de az anya majdnem belehalt mert repedt belül mindene! aztán szerettek volna még babát, szóval új próba! 4-es ikrek!!!! kihordta, igaz 27 hétre születtek, de egészségesek! rá 3 hónapra, ők még mindig szerettek volna babát!!!! szóval megint a donor és ismét 4-es ikrek!!!! sajnos 1 baba 22hetesen meghalt, de a többi 30 hétre megszületett egészségesen!!!!

lynia-

Sziasztok csajok!

Jó ez a spektrumos történet. :D
A védöönöö is adhat beutalót? Mikor nekem adott, azzal meg el kellett menjek a háziorvoshoz lepecsételni, ezért már csak a háziorvoshoz járok ilyesmiért.

Esztora nagyon szép a kiságy. Nekünk is megvan már, de szét van szedve. Teljesen egyszerüü IKEA.

Annyira megy a hasam és nem tudom elképzelni, hogy mitööl. A magnézium okozhat ilyet? Most krumplit föözök, héjába és ebédre lemondta a paszulylevesrööl, helyette rizs lesz....
molkata

Köszönjük a jókívánságokat, hatottak! Marci miutánn a tegnapi napot és az éjszakát is végigaludta ma láztalanul ébredt! Remélem így is marad! Már javában rosszalkodnak :lol: De inkább legyenek rosszak és szedjék szét a lakást mintsem betegek legyenek. Szörnyű volt ez a 2-3nap!

Emi: spekrum :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

visszaértem...

de jó Brigi, ez megnyugtató nagyon! ha este sem lesz semmi, akkor szupi!

Kata, nekem is alá kell íratnom a háziorvosommal, de pl. az én házidokim volt amikor nem adott beutalót, mert hogy a védőnőnek kell adnia és ő aláírja (ez afp-nél volt), szóval nekem mindegy, így is jó, mert anyum csak beadja neki aláírni és kész!

nem is volt vészes a védőnéni!
őszintén szólva azért aggódtam, mert a fogdoki múltkor beírta a könyvembe 1-2 fogam! merthogy elszíneződés van, és kezelni kellene! (tömés) csak az a poén, hogy nekem a barázdák mindig is mélyek voltak, és az az elszíneződés sacc 8 éve ugyanolyan, és semmi baja a fogamnak!!!!!!!
szóval a fogdokit egyelőre hanyagolom a továbbiakban (na meg az itteniről jót nem hallottam!-mészárosként emlegetik)

meghallgattuk a szívverését!!!!!!! :D igaz alig találta meg, mert folyton mozgolódott és rúgott, de sikerült! olyan szép volt!!!

Kata: rákérdeztem a szülésfelkészítőre és a veszprémi kórház évente kétszer (tavasszal és ősszel) tart, a tavaszi még nem volt, szóval 1 választásunk lesz csak! a témákat is megmutatta ( a tavalyi őszit) van benne minden, babamasszázs, úszás, szülőszoba nézés, jogi kérdések, testi változások stb.

és az ő mérlege szerint 1,70-et híztam!!!! az itthoni reggeli mérés szerint meg 2.5, szóval most szeretem azt a matuzsálem mérleget! :D

lynia-

Esztora: nagyon szép a kiságy, tetszik nagyon a formája

Brigi: örülök, hogy Marci baba jobban van.

8 gyerek :roll: Úr Isten!!!! Örülni fogok, ha az eggyel boldogulok majd, bár lehet, hogy neki már rutinból megy minden.
A mondás is azt tartja, hogy minden kezdet nehéz.

Kép
szücsi

Brigi - örülök, hogy lurkó rendbejött. Most az egész hadsereg élén az anyukával egészséges?

Csajok, tök gagyi vagyok, kérlek írjátok le annak a Mg készítménynek a nevét, amiben sok a Mg. De ne ajánljátpk a pezsgőtabit, mert attól tuti hipp-hopp, jön Vuk. Már csak azért is, mert érzem, hogy amit beszedek nem elég, sok vitamint nem gyúrnék magamba, mett megy a zőccség-gyümi eléggé, s nem kell plussz cuccos, nem igénylem. Dokinénivel meg nem állok le vitázni. Ráadásul ha kedd de Bp-en leszünk, akkor patika is utamba bír akadni, feltéve ha az a gyogyi itt nem kapható. S a lábam érzi, hogy csak csínján kell bánnom a reggeli nyújtózkodással, ellenkező esetben görcs ott áll résen, s lecsap. Azt meg egyáltalán nem óhajtom, qrva szar bír lenni.
Spektrum: brrrr Jelen pillanatban az aktuális kinti 2 mellé jön ugyi Gréta, s ha nem lennék az országúttal egyidős, akkor lehet, hogy maxxxx egy kölket még bevállalnék. De mint írtam: lehet, de nem lenne tuti. De az aktuális állapotot nézve, ez tök kizárt .

Kép
kissmanó

látom elírtam, bocsi spektrum

lynia-

és a 8 gyerekből 3 újszülött + 4 kb. 1,5éves + 1 3-4 éves!

tényleg nagyon szép az a kiságy Esztora!
én is alig várom, hogy áthozzuk, csak alőbb jönne már az a szőnyeg!
ma szabin vagyok, szóval lehet kapom magam és bemegyek veszprémbe függönyt nézni bébnek!

lynia-

Emi: ez gyorsan ment, ilyen közel laksz a dokihoz?
A szívhang hallása szerintem nagyon jó érzés.

Kép
szücsi

először hallottam a szívhangot, isteni volt!

a szomszéd utcában van a védőnéni, szerencse! (igaz ez a hely, vagy városrész vagy mi sem több pár utcánál, 10 perc alatt mindenhol ott lehet az ember, gyalog persze!)

lynia-

Sziasztok Csajok!

Tegnap megvolt a SOTE-n a szív-uh. Minden rendben, és a doktornő (nem az alvós dokkerhoz kerültem:) ) eléggé biztosra mondta, hogy Kovács Pötty kislány. Ő már a második doki, aki szerint lány, de még mindig nem változtatok vonalzót. Annyira megkönnyebbültem, hogy nincs semmi baja....
Kedden azért a 4D már biztos lesz számomra is, ha kislánynak mondja...

Ma nem leszek itt sokat :(, mert holnap reggel vizsgázom, és át akarom ismételni az anyagot.

Barátnőmtől ma kapok egy nagy zacskó kismamarucit, majd mesélek, hogy milyenek. Addig is jók legyetek, azért igyekszem jönni...

Köszi, hogy drukkoltatok Kovács Pöttyért... tudta ő! :lol:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Hú, nem semmi ez a spektrumos sztori! :shock: Szép nagy lett a család... :wink:
Viszonylag sok ismerősöm van, aki nagycsaládos (8-10 gyerek), de azért kétszer négyesikrek :shock: ... Csoda, hogy a 27. hétig ki tudta őket hordani. És legalább 2-3 segítő biztos elkél a háznál.

Brigi, örülök, hogy Marci jobban van! Legjobb gyógyszer az alvás!:D

KépKépKépKépKép
uxi

Na, megkeződődött az anyanyúzás. Kistesó rájött, hogyha azt az oldalamat sokáig piszkálja, amin fekszem, akkor meg tud fordítani a másik oldalamra. Emi is ezt csinálta, míga hasamban volt. Lehet, hogy ezek testvérek? :wink: :roll:

A nővére meg hagymát pucol a konyhában.. .ellenállhatatlanul vonzódik a spájzszekrényhez.

KépKépKépKépKép
uxi

az apuka szülei segítenek, nagyüzemben megy a dolog, jó volt, leült anyuka, körben (akkor még csak 5 gyerek) a picúrok, és mindenki kapott egy falatot, mire a végére ért az első már követelte a következőt!
fürdetésnél meg egy vetkőztetett, egy fürdetett, egy törölt, és egy öltöztetett! :shock:

lynia-

Zsuzsi: Szuper, hogy Kovács Pöttynél minden rendben. Holnapra egy nagy kalappal!

Kép
szücsi

Ennyi gyereket tuti nem lehet szoptatni...Bár ha négyesikreim lennének, az lenne a legkisebb gond, hogy szopnak-e, vagy tápisok is.

KépKépKépKépKép
uxi

De jó, hogy egészséges!
Most nem mondták, hogy vastag a hasfalad? :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Háhá, Uxi... ez a dokinő kiemelte, hogy milyen jó kis hasfalam van, és nem érti, hogy engem miért hívtak ide vissza, mert minden tökéletesen látszik és gyönyörű a gyerekem!

Kép
zsuzsi**

Lynia! Gratula a szép szívhanghoz. :D Nekem a háziorvosom elég laza, megírja a beutalót, ha kérem... Bár vannak furcsaságai is: a múltkor pl azt mondta, hogy van néhány gyerek, aki hozzá tartozik és lombikkal születtek. Olyan furcsa, mert ezek a gyerekek, olyanok, mint a normálisak.... :twisted: :twisted: :twisted: Kicsit kiakasztott.

Zsuzsi! Nagy gratula neked is! Tudtuk mi, hogy minden rendben! Próbáld kerülni az alvó dokit.
molkata

Gratula Kovács Pöttyhöz, meg szívhanghoz, meg ágyikóhoz! :lol:

Nem tudjátok hova lehetne egy videót feltölteni? Van egy cuki videóm egy négyesikrekről, valami reklám azt hiszem. A lányeg, hoyg a papa veszi, mama ölében a kicsik, még csak pár hónaposok, és valószínű papa nevetteti őket, mert valami 2-3 percig folyamatosan gurguláznak a nevetéstől, amikor az egyik abbahagyná, a másikról rögtön visszaragad rá. :lol:

Kép
nenoke

:lol: :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Nekünk is volt szívhanghallgatás a múlt héten, Emi is ott volt, és elkezdett rá táncolni. Minden ütemes dologra riszálja a fenekét, erre miért ne tette volna? :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

zsuzsi gratula a szupi eredményekhez!!!!

Kata, azért ez egy orvostól kicsit morbid!

lynia-

Sziasztok!

a tegnapi uh nekem is arról szólt hogy dokibácsi kukkolta gyermekem "micsodáját" :lol:
nem sokra jutott, szerinte lány de a 4d-vel nem akar versenyezni.majd kiderül.
azért mért is 1-2-őt.

reggel néztem nem pecsételte le a receptem hurrá!!!!
a kiságyat én is imádom (macskám kiprobálta de nagyon gyorsan elzavartam,kezdjük a nevelést)

Bridzsi

Kép
esztora

LÁnyok, ma reggel olvastam a Népszabadságban, hogy végül is szabad orvosválasztás van, és ha a körzeti máshova ad beutalót, mint a körzeti kórház, akkor még fizetni sem kell. TUdtok erről bővebbet? HOgy egy szülséhez is kell beutaló? KÖszi!

Kép
nenoke

Zsuzsi örülök hogy minden rendben!

Bridzsi

Kép
esztora

kata szülésfelkészítőre visszatérve: tervezitek, hogy apuka is ott lesz a nagy pillanatnál?
mert vn mondta, hogy akkor a 36 héten legkésőbb beszélni kell a kórházzal, hogy megnézzétek együtt a szülőszobát! kötelező apának is! de ha már elmegy a szülésfelkészítős nézelődésre, lehet akkor nem kérik ezt később!
én mondtam, hogy max. a vajúdásnál lenne ott, de ahhoz is kell jönnie!!!

lynia-

SZüléshez nem kell beutaló. Pont ezen" lovagoltam" pár hete, mikor kijött az új törvény.

KépKépKépKépKép
uxi

Köszi Csajok!

Esztora: Nektek nem volt még 4D?

Nenőke: Én úgy tudom, hogy ez sajna a szülésre nem vonatkozik... de utána kéne járni...

Kép
zsuzsi**

érdekes ez a beutalós dolog! nagy mázlink van, nekünk vidékieknek ebből a kórházas szempontból!

lynia-

Lynia! Igen, tervezzük. De apuka nem biztos, hogy a 36 héten már el tudna jönni. :( Meg fogjuk oldani valahogy. Törökkel is beszélek errööl és van egy ismeröösöm a kórházban, aki sztem tudna segíteni.
molkata

az azért furi lenne, ha pont a szülésre nem vonatkozna, miközben minden másra igen...

Kép
nenoke

Nenőke: hmmm érdekes felvetés, utána kéne járni valahol... de hol? Senki nem tud semmit! Totális a káosz!

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi voltunk 4d-n.de dokibácsi rámszólt hogy ne mondjam meg mit mondtak.kb 4 perc után megszólalt :kislány ugye?nem mondtam fiú.erre mondta hogy ő ezt nem jelentené ki ilyen határozottan.

tegnap mi is megbeszéltük az eü helyzetet doki, kedvence is az "államtitkár asszony"főleg ahogy nyilatkozik.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Kissmanó! A Béres Magnéziumban van 250 mg magnézium. Én azt szedem. A nagyobb dózisút (500 mg-os) Magnesi Citrii vagy valami hasonló hangzású nem tudom pontosan a nevét, hátha a többiek tudják.

Emi

Kép Kép
emi_25

Szia Csajok!
Zsuzsi, Esztora, Emi
Örülök, hogy minden rendben a pocaklakókkal!
Brigi
Jó, hogy nálatok is minden ok!

KépKép

KépKép
szivvi

én elmentem a vásárba fél pénzzel! puszi, majd jövök du.!

lynia-

Sziasztok!

Hát csajok, most tényleg jobb vidékinek lenni, nem elég, hogy aggódtok 9 hónapig a pocaklakó miatt, (mozog-nem mozog, fejlődik stb.), még a kórház és a doki miatt is aggódhattok. Szerencsére itt csak egy kórház van és az szuper, legalábbis a Gergőmnél 2 és fél éve az volt, remélem marad is. Szerintem itt Győrben a kismamik 50%-a nem is fogad orvost, de lehet, hogy még nagyobb is ez az átlag...

Beutaló
Nálunk a védőnő adja, akihez mindig a dokim látogatása előtti nap kell mennem, így védőnéni ad beutalót, másnap dokibácsi lepecsételi és a vérvétel napján a helyszínen írnak rá egy naplósorszámot és lehet csapolni.

Matrac
Nekünk is kókuszmatrac van a törpe alatt és alattunk is, igaz a miénk még csak 1 hónapos, de azóta olyan jókat alszunk...

Brigi
Remélem Marci ma már tényleg jobban lesz! Szegény Gergőm is tegnap orrabukott a kismotorjával felrepedt a szája és a fogánál az íny is vérzett, szegényt annyira sajnáltam, úgy tudunk mi anyukák parázni, apuka tök nyugisan fogta fel a dolgot: "Kiesik a foga..., majd mindenki azt mondja milyen édes! Ja és a bucsuban majd veszünk neki olyan műanyag vámpírfogat!" :lol: :lol: :lol:

Szülés
Végeredményben az is sűrgősségi ellátásnak bizonyult, nem lehet a kórházban azt mondani, hogy épp a környéken voltunk vhol mikor elfolyt a magzatvíz, vagy nem tudom :oops: :lol:

Kép
Kép
times

Manó! Nagyon elvagy a tüünve.... :( A tegnapi off-os leszúrások miatt? :?:

Gyere vissza!!!! :D
molkata

Ja és gratula mindenkinek a jó uh eredményekhez!!!

Már én is nagyon várom a 4D-s uh-ot, április 4-én fogunk menni!!!

Kép
Kép
times

Times: ez a vámpírfog vétel, nagyon aranyos, mintha az én páromat hallottam volna.

Egyébként vidéken is előfordul a kórház- és dokiválasztási mizéria. Pl: nálunk Miskolcon is 3 kórházban van szülészeti osztály és ide osztották szét a környező településeket is. Mi 25 km-re lakunk Miskolctól és természetesen jelenleg nem a "Jó "kórházba járok vizsgálatokra. DE! tegnap eldöntöttük papával, h. nem változtatunk inkább kifizetjük a szülés árát.

Kép
szücsi

Sziasztok!!
csak egy gyors pocakfotó, a kép most készült az előbb :)
Kép

Megyek UH-ra 11:30ra!
Sziasztok! :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kata! Aranyos vagy. De lejárt apának a bünti, amit a pénteki viselkedésnél róttam ki rá, s tegnap meg már bejöttem a mókahelyre. S mert bent csak az ő gépén van net, meg ő itt csüccsent a gépe előtt, s dolgozott, így a de. kiesett. Du. pedig későn értem haza (kocsi kivesz a gyógyítóból), s hatalmasan korán beestem az ágyba. 10,5 órát hunytam, igaz 2x klottylátogatásra felébredtem. Aztán ma ismét meló, szal nem esek én oly kétségbe ha valaki rámkattanna az off-ok miatt. Bár tom, hogy ha otthon vagyok, többet írok, több belőle ami nem épp érint mindenkit, na de már én ilyen vagyok, s megváltozni nem fogok.

Kép
kissmanó

Enikő!
Csini, s hozzám mértem kicsi a pocód.
Uh után várunk a beszámlálóval :lol:

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: