A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Leszter!
De jó Neked,Te már 30-al kezdõdsz,én is már nagyon várom mikor leszek annyi,meg még több.....
Ja és a mindmegette.hu-n találsz nagyon jó recepteket
Én onnan sütöttem a hétvégén Sacher tortát,(mert hogy diétáznom kéne:-))) )és isteni lett!

Zsuzsi!
Annyira jól nézett ki a kakaóscsiga,hogy estére én is csinálok a kis családomnak!

Cinci!
Mizujs van Veled?

Mariann
23,5
Névtelen

Leszter,
Gratulalok a babas cuccokhoz! Ugye, milyen jo nezegetni oket?
A mindmegette.hu-n is vannak jo receptek!

Myssnia,
Ez sima Horvath Ilona-fele kakaoscsiga, talan egy picit tobb toltelekkel! Kép De fini lett! Nem tul edes, de jo kakaos!

Ugy latom kedvenc topikunk kapott egy kis gaszronomiai beutest!

Finisezok,
Nalatok volt kenetvetel mostanaban, ugy a 36-37. het korul? Allitolag a streptococcus is okozhat fokozott ujszulottkori sargasagot! Nekem eddig meg egyik babam sem sargult be, de ez gondolom azert van, mert a vercsoportunk egyezik a ferjemmel, es igy a gyerekek is 0 pozitivak lettek! De mivel nem szurtek semmi bakteriumra, ul a bogarka a fulemben, hogy mi van, ha ...?

De jo nektek, holnap taliztok!
Nekem meg holnap "nagyuzem", beteg a matektanar, es Daninak nem kell suliba menni! Mar tele a hocsukam ezzel az iskolaval, remelem sikerul a valtas felevkor! Es meg Anyu is itt lesz, Danikanak meg tul jo erzeke van hozza, hogy kihasznalja a helyzetet!

Zsuzsi
39+3
zsuzsi74

Sziasztok!

Manócska!
Kitartás! A szendvicsek is lehetnek finomak... Kép
Speciel nálunk jelenleg még szendvics sincs itthon, nem is csináltam ebédet, mert Benneteket olvasgattam. El van zsibbadva a fenekem.
Most fejeztem be egy mövenpick amarena fagyi elfogyasztását. Rájöttem, ha nem csinálok melegszendvicset, akkor éhen maradok...Kép

Leszter
Éppen le akartam írni a javaslataimat. Ha legközelebb ajándékot keresel, jusson eszedbe a fa puzzle, amit valaki már emlegetett. A fiam kedvence jelen pillanatban a négy IKEA-s színes vizespohár, a kádban azokban töltögeti a vizet balról jobbra Kép
Nem tudom mennyibe kerül, de komplett színes étkészletet lehet kapni, ami pakolgatásra is kitûnõ, konyhaszekrényünk törhetetlen régiójának elévülhetetlen darabjai. Mosogatáskori gyermek-lefoglalásra nélkülözhetetlenKép
A nyugatis játékbolt Fakopáncs névre hallgat, de a Baross utcai nagyobb és szimpibb.

Vasalás: sok tapasztalatot kaptál. Kiegészítésként: öblítõ helyett javasolják babáknak az ecetet. Nekünk nem lett tõle ecetszagú a ruha, pedig aggódtam. Vasalni semmit nem vasaltunk. Azt mondják, hogy a napfény fertõtlenít, ezért a baba bõrével érintkezõ dolgokat igyekeztünk a napon szárítani. Ennyi.

Gombóc és kis családja számára üzeni a kisfiam!

Szió druszám!
Remélem vigyázol az anyukádra, mint a család vadiúj férfi tagja. Nagy és komoly feladat ez! Azt mondanám még, hogy a cicinél nincs jobb, az üvegeket hagyd meg Apának, hogy kedvére szemlélgesse, amikor édesdeden alszol és már betelt a látványoddal...
Aludj sokat és sírj keveset, a többiek örömére. Anyukádnak legyen sok tejcsije, hiszen mondtam, hogy az olyan finooooooom Kép

Timici!
Mi a baj a szopival? Ugye már javul a helyzet?
Ha úgy gondolod, hogy tudhatok segíteni, akkor szívesen...
Egyébként nagy-nagy gratula!

Gági!
Épp akartam kérdezni, hogy nem gondolt-e valaki arra, hogy mosható nadrágpelust használna?! Mi azt tesszük. És fogjuk is Prücsöknél is. Tudok segíteni valamiben?

Snoopy
25+4

KépKép
snoopy

Sziasztok!

Lanyok, koszikoszi a borjus hozzaszolasokat, nezegetem szorgosan a linkeket!Kép

Mazsi,
A 4-es es az 5-os szimpatikus nagyon is (ugorj a szamba, bormartas)!Kép Nagyon koszi, ha leirod, nemtom, esetleg maganba lehetne, a tobbieket lehet, hogy nem nagyon erdekli. (leszter@adline.hu)

Kangi,
Jajj, ez a "pacold be es susd meg steaknek" nagyon jol hangzik. En ilyet meg sosenem csinaltam, kerhetek reszleteket jo szajbaragosan a kispapadtol vagy Toled mailben?Kép
Ha mar turonal tartunk, lassan 3 oraja erlelodik mar a turogomboc "tesztaja", lassan megyek es megfozom. Azt is szereted?Kép

Na vege a gasztro-rovatomnak, innentol mar ON.Kép

Cinci,
Mizujs? Drukkolok Nektek, remelem, jol vagytok!Kép Nem tudom, vegul kaptal-e hormonpotlast, de ha nem is, ugye fekszel?

Zsurlo,
En ugy tudtam, hogy a terhesseg alatt tilos barmilyen celbol is tampont hasznalni a fertozes es a serules veszelye miatt. Fura, hogy a dokik velemenye ennyire elter...
Koszi a tajekoztatast a kutyaval kapcsolatban.Kép Fejlemenyek?

Pocoka,
A vedonovel kapcsolatban en is ugyanezt a kerdest tettem fel magamnak... Az enyem meg beutalot sem tudott adni a vervetelre es egyeb vizsgalatokra, ugyhogy mehettem kulon a haziorvoshoz is (aki persze egeszen mashol rendel, nem az SzTK-ban).

Gumicukor,
Koszi a sok hasznos infot!Kép

Norka,
Mifele gorcseid voltak? Joslofajas?

Myssnia,
Habos isler? Nem hangzik rosszul!Kép En is nagyon kivanom az edeset, bar ez sajna regebben is elofordult...

Zsuzsi,
Istenien neznek ki a csigak!Kép

Kaska,
Mizuuuujs?
Felhajtott alju bordo kertesz?Kép

Snoopy,
Nagyon koszi Neked is az infokat, az ajandekot ugyan mar megvettuk, de a mosas-vasalas meg egy darabig aktualis lesz.Kép
A melegszendvics is nagyon fincsi! Ugye akkor jossz holnap?Kép

Na puszi mindenkinek:

Leszter
30
leszter

Kaska,
Mi volt az UH?

Mariann,
Bevallom én is bûzözök néha. Hétvégén a vendégeknek somlóit csináltunk és maradt egy kicsi, a hétfõi vérvétel után belekóstoltam.Kép
Az Utrogestan kapszulát nekem nem ajánlották. És állítólag a hüvelykúpnak sincs hatása a 12. hét után.

Zsuzsi,
Nahát! A diétázó kismamákra senki nem gondol!
Elküldenéd nekem a kakaós csiga receptjét, légyszi (kispapa szívesen enne). Én meg majd csak nézhetem.

Manócska,
Igyekszem nem elfelejteni a ruhát.Kép

Beus,
Úgy tudom Újpesten van olyan kismama ruha bolt, ahol kölcsönözni is lehet (a neve most nem jut eszembe). Az Árpád út és az Aradi utca sarkán van egy üzletház, abban van.
Egyébként ajánlom még figyelmedbe a Somogyi B. utcai (Corvin) boltot is (január 13. körül leírtam a telcsiszámát és a nyitvatartást is), én ott vettem a profilomban látható ruhát (6500 Ft), egy szép blúzzal szerintem elegáns.

Leszter,
Gratulálok az elsõ babacuccokhoz és a 30. hét betöltéséhez.
Pár recept borjúhúsból:
www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/229.htm
www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/199.htm
www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/458.htm
www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/227.htm
www.konyhamester.hu/vilagkonyha/svajc.htm

Képzeljétek, tegnap a gyógynövény boltban akartam valamit a ragyáimra, mert már megint nagyon rondák. A csaj rámnézett, megkérdezte, hogy kismama vagyok-e és kijelentette (a ragyáim miatt), hogy kislánym lesz. Végül aromaterápiás körömvirág szappant ajánlott és kamillás krémet. Meglátjuk, javít-e a helyzeten.

Maci_2
29+2
maci_2

Kangi,
pácos-borjúszeletes receptet szájbarágósan nekemisnekemisnekemiiiiiiiiiiiiiiiis... Lécci... Kép

Franyo
36
franyo

<TABLE>
[size=-1]From:[/size] [size=-1]=?iso-8859-2?Q?Orovecz_M=E1ria?= <orovecz@ahbrt.hu>[/size]
[size=-1]Date:[/size] [size=-1]Thu, 30 Jan 2003 12:54:49 +0100[/size]
[size=-1]Subject:[/size] [size=-1]Most milyen?[/size]</pre>
<HR WIDTH=75% SIZE=2>
Újabb próba mail, csak most nem HTML-formátumban.
Maci_2
mailgateway

Leszter,
Ideért a próbalevelem. Ez már jó! Igaza volt a kispapádnak.
Maci_2
29+2
Maci_2

Sziasztok!

Zsuzsi!
Gyönyörû ez a csiga! És milyen finom lehet! Nyam-nyam-nyam! Kép

Kaska!
Mi volt az uh-n?

Leszter!
Megkérdezhetem mennyibe kerültek a fakockák?

Maci_2!
Nekem a lányommal egy ragyám sem volt. Sosem volt még olyan szép a bõröm, mint akkor. Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Tegnap voltam UH-n, a 28 hetesen.Uh szerint viszont 29+6 napos (bár ez lehetetlen, így lehet, hogy csak óriásbébi lesz), így Leszter veled kerültem egy súlycsoportba! És 1500 g. Megint szopta az ujját, mint a múltkor. Ja, és egyelõre fejjel felfele van. De nem érdekel, mert a dokim tegnap azt mondta, hogy még akkor is császár, ha megfordul. És felvetette, hogy ha már úgyis mûtét, akkor elkötés.Én is szeretném az eszemmel, de miért írtózik úgy tõle a lelkem?Minden racionalitás mellette szól, csak olyan végleges és visszafordíthatatlan mûvelnek majd velem.

Én pont fordítva vagyok, mint ti általában, hogy türelmetlenül várjátok a babust. Én is persze, de mivel tudom, hogy az utolsó terhességem, és tudom, hogy milyen egy újszülöttel, nekem valahogy rémületesen rohan az idõ.

Voltam én is a Corában ma de. Vettem cumisüveg melegen avagy hidegen tartót (hasznos darab elõzõ tapasztalataimból), meg pelenkázótáskát, fürdõlepedõt (elég gagyi, de textillel együtt jó lesz). Megnéztem a hordozó-autósülést is, egész jónak tûnt, de ráhagytam a kispapira, hogy vegye meg du., hadd legyen valami, amit õ választ ki.
Viszont nem láttam textil kifogót! (olyan muris ez a szó,nem? Mindig elképzelem, hogy röpül a baba, és valaki kifogja)

ZsusziKép
Nekem is írd le a kakaós csiga receptet! OOlyan jól néz ki! Szerintem írhatod nyugodtam ide!

Urszila 28+4 (vagy 30??)
urszila

Leszter, Franyo Kép
minálunk a kispapa a mártásos ember, ezért bár nekem is van pácra ötletem, nem kontárkodnék bele az ö ügyeibe. Ám mivel most bent vagyok a munkahelyemen, csak este küldeném a receptet, nem baj??? Meg aztán holnap úgyis megbeszélhetjük Kép

Zsuzsi Kép
kakaós csigareceptet a topicba!!! KépKépKép
Nekem múlt héten vette le a Strepto kenetet a doki, negativ. Meg még gombás se vagyok, ami szintén jó.

Kaska Kép
ne hagyj bennünket tájékozatlanul!

Pussz
Kangi
36+6
kangi

Sziasztok,
én eddig csak olvasgatóban, most azonban már kérdésekkel is fordulnék hozzátok.

Van-e tapasztalatok, sztoritok,rémtörténetetek repülõn szülés ügyben???? Na jó, világos leszek: Szóval tudtok-e olyanról, hogy állítólag a repülés megindítja/ megsietteti a szülést? Esetleg valami szülés-gátló praktika?

Magunkról: váratlanul, hirtelen és törtetõen belépõ kis magzat már a 22. hetét éli, mindeközben én mindenféle torna és egyéb erõfeszítések ellenére is gömbölyödöm Kép.
Jelenleg külföldön élünk, szülni azonban haza szeretnék menni..úgyhogy kicsit tanácstalan vagyok az idõponttal kapcsolatban, hogy meddig húzhatom-halaszthatom..

És még egy kérdés: Van-e valakinek kórházi tapasztalata Amerikában? Mennyibe kerül ha nem vagy biztosítva??

Egyébként iszonyatosan irigykedem a harmincasokra, Zsuzsiról és a finisezõkrõl nem is beszélve!!

Ja, és nem tudom mi indíthatott arra, hogy ma forró kakaóval kezdjem a napot (5 éves korom óta elõször)(kaptam is néhány rúgást), de azt hiszem ez a Zsuzsi fél kulináris csoda mindannyiunkat megindított!!!

Manócska!
Mi is borzasztóan kiváncsiak voltunk és még vagyunk is a nemére, de sajnos még a mai napig nem sikerült a korrekt "diagnózis", úgyhogy csak bizakodhatsz...mindegy, ennek persze az az elõnye, hogy legalább nem vásárolom szét magam, nem eresztem szélnek a fantáziám baby-couture ügyben, hanem csak mértékkel fejben kombinálom az outfittek lehetõségét..

Myssnia,
iszonyú kedves a pocakos kép, jót fog majd nevetni a kis bentlakó..

Leszter meg a többiek,
ha az ember volt már toxoplazma fertõzõtt, akkor késõbb még lehet, vagyis már immunis?? Nálunk a kiskutya full családtag, korrekten a párnára hajtja a fejét (ha nem a hasamon alszik) és várja, hogy a takarót a kis mellkasáig felhúzzák!! Esküszöm a szõrõs gyerek!

Mindenkinek jó pocakosodást,

babajaga
21+1
Névtelen

Most olvastam vissza és jól összekevertem a logikai láncot: vagy már immunis Kép
babajaga
Névtelen

Sziasztok!

Maci_2,
Koszi a recepteket Neked is, megnezegettem, de meg nem dontottem.

Ildianyu,
3990 Ft volt, es 100 db-os.

Urszila,
Mi a foti Coraban voltunk. A kifogo nem az akcios cuccoknal, hanem a normal babacucc resznel volt, kicsi 90x100cm, es nagy 90x140cm.
Es kepzeld, most meg akartam Neked nezni a pontos arat, mert mi 1 db kicsit es 1 db nagyot vettunk, es a blokkon csak a nagy volt rajta (1149Ft). Ezek szerint a kicsit ajandekba kaptuk!Kép Ha jol emlekszem 749 Ft lett volna, azaz ennyivel karositotta meg a penztaros a ceget...

Lanyok, este megyunk dokihoz, remelem, minden rendben lesz. Azert mindig van bennem egy nagyon pici felsz ilyenkor, pedig jol vagyok... Kivancsi vagyok, mikor kuld mar el a 28 hetes UH-ra!Kép

Puszi:

Leszter
30
leszter

Horvath Ilona fele kakaoscsiga(darazsfeszek)

Hozzavalok: a tesztahoz: 60 dkg liszt, 3 dkg eleszto, 2 tojassargaja, 2 evokanal olaj, egy csipet so, 1 ek. cukor, szukseg szerint tej
a toltelekhez: 5 dkg vaj, 5 dkg Rama margarin, 3 ek. porcukor,kakaopor, a suteshez 2 dkg zsir, 2 dl vanilias cukorral edesitett tej

Az elesztot a cukros tejben megfuttatjuk, majd osszedolgozzuk a liszttel, a tojassargajaval, soval, es annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy kozepesen kemeny kelt tesztat kapjunk. Amikor mar egyenletes, szalas a teszta, beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett edenyben liszttel meghintve duplajara kelesztjuk, majd lisztes deszkan ujjnyi vastag teglalappa nyujtjuk. (Megjegyzem, en jobban szeretem egesz vekonyra nyujtani, hogy tobb toltelek ferjen ra, es tekercsesebb legyen).
Megontozzuk a megolvasztott vaj es margarin keverekenek felevel, meghintjuk kakaos porcukorral, es osszesodorjuk akar a beiglit. Eles kessel masfel ujjnyi vastag szeletekre vagjuk, es az igy nyert csigakat zsirozott sutolemezre, szorosan egymas melle fektetjuk.
Megontozzuk a maradek vaj- margarin keverekkel, es a hideg sutobe toljuk, majd a sutot begyujtjuk, hogy a melegedes alatt is keljen meg a csiga. Mikor majdnem kesz, forro, vanilias tejjel megontozzuk, ugy sutjuk keszre.
A csigakat tolthetjuk kakaos porcukor helyett fahejas porcukorral, vagy 10 dkg daralt dioval osszekevert porcukorral is!

Meg hozzatennem, hogy lassu tuzon erdemes sutni, es a tejes locsolas utan mar ne hagyjatok bent sokaig, mert a tej miatt hamar odaeg az alja!

Viszont en most raalltam a merlegre, es igencsak meglendult a mutato, pedig en kis naiv azt hittem, hogy mar nem fogok hizni! Gondoljatok, hogy ez mar a kakaoscsiga hatas? Vagy a maglyarakase!

A pocakom nyilallgat, de nem kozepen, hanem ketoldalt felvaltva, es elegge lent! Erdekes! Egyre jobban erzem a kis buksit lefele nyomulni!
Tudnam miert akkor kell mindenkinek telefonalni, amikor epp alszom?! Olyan kedvesek, hogy gondolnak ram, hogy megszultem e mar, de az nem jut senki eszebe, hogy ha megszultem, ha nem, delben szunyalnek egyet? Kép
Olyan jo Gyurkaval ledogleni a nagy agyra, es alomba olvasni magunkat! Most o is egyedul nezegetett egy konyvet, es en is tudtam olvasni!

Zsuzsi
39+3
zsuzsi74

Babajaga,
Üvd itt!Kép
te mikor mész újra UH-ra?
azért drukkolok, hogy kiderüljön minél elõbbKép

Manócska
18+1
Manócska

Lányok!

Ha már a kérdéseknél tartunk: Van e,volt e olyan tapasztalatotok,hogy sokat álmodtok a terhesség közepe felé,-én 23,5hétnél járok-és rengeteget álmodok éjszaka,és sajna néha rosszakat is,kegyetleneket ,pedig nagyon nem nézek már izgis filmeket sem,csak meséket .Szóval aggaszt hogy miket álmodok.
Ha van valami infótok,vagy tapasztalatotok ,irjátok meg nekem légyszi!
Köszi

Mariann
23,5
Névtelen

Ja és még egy:
Milyen gyakran kell hüvelykenetet néznie a dokinak? A fertõzéseket milyen gyakran szûrik?

Mariann
23,5
Névtelen

Babajaga,

Udv itt, es boldog pocisodast!Kép

Az, hogy atestel-e mar a tozoplasmosison, egy vervetel segitsegevel eldontheto, persze ha kulfoldon vagy, akkor gondolom ez nem ilyen egyszeru. Ha mar atestel a toxoplasma fertozesen, akkor egy eletre vedve vagy vele szemben. A kutya bar elkaphatja, de nem terjeszti a fertozest (hacsak meg nem eszed a husatKép), mert o az emberhez hasonloan koztigazda. (A vegleges gazda a macska, csak o uriti a tozoplasma "peteit". A macskaval valo kozvetlen erintkezesen kivul azonban meg rengeteg kozvetett fertozesi forras van.) Ilyen szempontbol nem gond a "szoros gyerek"Kép, a feregtelenitest viszont mindenkepp javaslom, ha lehet, negyedevente!
Ennyit mara a tudomany es a tecnika ujdonsagaibol!Kép

Udv:

Leszter
30
leszter

ZsuzsiKép
Kösz a receptet! A gyerekek rég nyúznak házi csigáért, most ráveszem magam! Én is úgy kívánom az édességet! Tegnap olvasgattam az elõzõ két terhességi naplómat, velük is édességimádó voltam.

LeszterKép
Én is a fóti COrában voltam, az van a legközelebb hozzánk. Egész pontosan 10 perc. Kösz az infót, rögtön fel is hívtam kispapit, de persze ki van kapcsolva, vagy lemerült. De ha nem akciós résznél volt, akkor remélem, lesz még máskor is.

MyssniaKép
Most néztem meg a képedet, nagyon jó! Elküldhetnéd valami fotópályázatra! Nekem is van hasonló 40. hétrõl, a férjem csinálta alsó perspektívából. De ez jobb.

Hiányoznak a friss anyukák, nem?
Nézegettem a szülés utáni topikokat, több is van, nagyon szétválnak az anyukák.

Urszila
urszila

LeszterKép
Elfelejtettem írni, hogy átérzem az idegességedet, én is ilyen izgulós vagyok. Azt hiszem az egekig ugrott a vérnyomásom tegnap, amikor az UH-s valami sötét foltokat nézegetett. Remegõ kérdésemre azt mondta, hogy Á, az a gyomra meg a hólyagja, és pont így jó. A doki is mindig azzal fogad, hogy higgyem már el, hogy gyerek lesz ebbõl.

Off kérdés féregírtásból: nincs valami szupi ötleted, hogy a macskának milyen kajába lehetne beadni a tablettát? Van egy elég vad kandúrunk, kinti macsek, tegnap sikerült megfogni, de mielõtt a szájába nyomtam volna, megkarmolt és elmenekült. Azóta senkit sem enged a közelébe. Ma széttörve beletettem a tablettát a kutyakajába, amit imád, de inkább nem ette meg.

ZsuzsiKép
Nekem szülés elõtti napon nyillalt így a pocim alja egész pontosan a jobb oldalon. Olyan rossz volt, hogy máig emlékszem rá. Az egész játszótér az én nagyobbik gyerekemmel foglalkozott, mert én képtelen voltam rá.

Urszila
urszila

Babajaga!

Nekem pl. szinte minden hónapban megnézik a toxoplasma védettséget ,bár én gyakran járok laborba a cukrom" miatt.
És nekem is van kutyum,és Õ is a lakásban él velünk,bár Õ nem kutyulhat el":-)))nem jöhet fel az ágyra..stb.
Szerintem ha mész laborba ha kéred a vizsgálatot biztos megcsinálják.Ha jól olvastam ki a szavaidból nincs kint biztositásod.De ne izgulj ez nem nagy összeg,-megnéztem a labor számlámat erre 12E számláztak,(Belgium),túl nagy eltérés nem lehet!

Mariann
23,5
Névtelen

Olyan szép idõ van. Biztosan mindenki ezt élvezi, azért van ez a pangás.
Én is kisétáltam a piacra, vettem egy kis gyümit meg savanyú káposztát (mert megint kicsit magasabb lett a cukrom Kép ). Utóbbi állítólag segít szinten tartani a cukrot.

Mit szóltok a Corás baby paplanhoz (100% pamut, töltet: 100% poliészter, több színben, párna: 33x26 cm, paplan: 75x100 cm 1890 Ft), jó ez a méret, vagy érdemesebb nagyobbat venni?

Urszila,
Az akciós kiságyat nem nézted meg véletlenül. Pl: lehet-e állítani a fekvõmagasságát, vagy az oldalát?
Libero pelusból volt Newborn is? Milyen az akciós babakocsi (Graco Voyager)? A Travel System Toronto kocsi hordozó nélkül is kapható?
Milyen pelenkázótáskát vettél, mekkorára lehet kinyitni?
Mekkora a pelenkázólap?
Elõre is köszi, ha tudsz valamelyik kérdésemre válaszolni.

Babajaga,
Gratulálok, jó gömbölyödést és üdv.

Leszter,
Biztosan minden rendben lesz az UH-n.

Zsuzsi,
Köszi a receptet, kinyomtattam. Ha eddig nem lett volna elég programunk a hétvégére most itt egy újabb lehetõség: kakóscsiga sütés.Kép

Maci_2
29+2
Maci_2

Maci 2 !

Próbáltam irni privát,de nem elérhetõ a profilod.
Cukor ügyben akartalak megkeresni.

Mariann
23,5
Névtelen

Mariann,
Most próbáld meg.
Maci_2
29+2
maci_2

Maci 2 !

Valamit elbénáztam ,még próbálkozom!

Mariann
23,5
Névtelen

BabajagaKép

En a "ma megint megjott" rovatbol vagyok, csak neha ide is bekukucskalok. Mi is az USA-ban elunk, ezert szeretnek valaszolni par kerdesedre. Mi most jarunk orvoshoz baba ugyben, egy par adattal tudok szolgalni. Ha "haziorvoshoz" mesz, aki megcsinalja a vervetelt es a vizeletet is megnezi, az alkalmankent kb. $100-125 biztositas nelkul. Mi az elso alkalommal a nogyogyasznal- ill. mi fertility clinica-an voltunk ott egy rakszuressel egybekotot huvelyi Uh volt, az $ 100. De ezzel kb. szamolhatsz, ha nogyogyaszhoz mesz. Mondjuk a kiszolgalas az arral azonos, szinte mar kinosan ugyelnek arra, hogy minden rendben legyen. A szules arat nem tudom, de annyit tudok, hogy mi bejelentkeztunk egy programban, ahol sajnos a lombikot nem fizeti a biztosito, az $12.000 korul van. El tudom kepzelni, hogy mennyit kernek a szulesert ezek utan. Nem akarlak elijeszteni, de erdemes elgondolkozni azon, hogy itt biztositas nelkul nem biztos, hogy ebben a pillanatban Nektek jobb lenne. Nem tudom merre laktok, mert azert az arak valtozhatnak valamelyest attol fuggoen, melyik tersegben laktok. Mi a keleti partonKép NC-ban.

Ha utazni akarsz, akkor vedd figyelembe, hogy a legitarsasagok nem fogadnak el helyfoglalast a terhesseg 36. hetetol. Igy elobb kell hazautaznod, ha akarsz. Ezen a web-oldalon nagyon sok hasznos info van errol:
[url=http://mama-baba.freeweb.hu/utazas.html" TARGET="_top]http://mama-baba.freeweb.hu/utazas.html[/url]

LanyokKép
Mindenkinek hatalmas drukk akik a finish-ben vannak, akik mar szultek nagyon sok boldogsagot es tejcit a babuknak.
A frisseknek meg nagyon kellemes pocak-novesztest.

Vica
vica72

Zsuzsi Kép
ha megengedsz egy tanácsot: amikor ledölsz délután, húzd ki a telefont! Biztos, hogy nem könnyü megállni, de megéri. Mondjuk ha esetleg Dani miatt tartod készenlétben, akkor sajna nincs ötletem ...

Pussz
Kangi
36+6
kangi

Sziasztok!

Ugye még emlékeztek rám?

Timici, neked gratula, sok tejcsit és boldogságot kívánok.

Zsuzsi, Miszike,
Lassan eljön a ti idõtök is.

Többieknek kellemes pocaknövesztést kiívánok.

Ha valakit érdekel, eladom a kiskádat ( Cam márkájú ), a fém tartójával együtt 4000 Ft-ért, csak 2 hónapot használtam, az emil címemen tudtok érdeklõdni: dioda1@freemail.hu

Sajna nem tudok ide már benéézegeteni, mert a másik topicra sincs sok idõm.

Tettem fel Zsófiról képet a profilomba.

pusz

Brokkoli és a 8 hetes Zsófi
brokkoli

Sziasztok Kismamik!

Már 12 naposak vagyunk, most éppen csendben van a kisasszony, úgyhogy le tudom írni a születését.
Szombaton reggel fél nyolc körül mentünk be a kórházba, kb. 3 perces fájásokkal. Nem voltak igazán vészesek, úgyhogy mondtam is magamnak, ha csak ennyi az egész, akkor juhhéj... Kép A kórházban miután látta az orvos, hogy még csak 1 ujjnyira vagyok kitágulva, tamáskodott is egy kicsit, hogy ebbol még nem biztos, hogy ma szülés lesz, de azért CTG-re tettek, és szépen mutatkoztak ott is a fájások. Úgy 11 körül még mindig csak bo 1 ujjnyi voltam, de azért akkor már nehezedett a dolog. Kicsit sétafikáltunk a folyosón, majd következett az elokészítés, borotválás, beöntés, majd újra CTG.
Akkora kissé már el voltam kettyenve, hogy ha ilyen sebességgel haladunk, akkor tényleg soká fog tartani. Aztán újabb egy óra múlva már nagyon nyugös voltam, a vizsgálat szerint viszont addigra eltünt a belso méhszáj, de a külso még mindig csak bõ egy ujjnyi volt. Kb. 12-kor mondták, hogy negyed óra múlva jön az aneszteziológus, és kapom az EDA-t. Na onnantól kezdve már a számoltam a perceket, hogy jöjjön gyorsan, mert a fájások gyakorlatilag egybefolytak. Az anesztes viszont csak kb. 1 óra múlva ért oda, na az az egy óra volt az egészben a legszarabb. Lányok, ez az EDA egy nagyon nagy találmány! Amikor végre megkaptam, és kezdett hatni, az nagyon jó volt. Továbbra is éreztem a fájásokat, de sokkal elviselhetobben, mint az elõtte való órában. A párom akkor mondta, hogy lemegy a büfébe, és vesz egy szendvicset, és mire visszaért, hirtelen felgyorsultak az események, a doki burkot repesztett, majd hamarosan mondta, hogy nna, akkor most szülünk! Kissé váratlanul ért a dolog, de akkorra már éreztem is a tolófájásokat. Úgy 5-6 tolásra lett meg Boglárka. Igazából hamarabb is kijöhetett volna, csak az alsó bordáim mintha beakadtak volna, vagy a kisasszony feszítette be a lábacskáit, nem tudom, de amikor mondták, hogy nagy levego, szemet, szájat becsukni, és tessék nyomni, akkor nagy levegõt egyszerûen képtelen voltam venni. Amikor megszületett, kinyitotta a szemét, és rögtön felsírt.
Utána elvitték, megmosdatták, megnézte a gyerekorvos, 9/10-es APGART kapott. Engem összevarrtak, utána még egy órát ott maradtunk, majd a kórterembe vittek.
Szóval összességében, azt mondhatom, hogy kb. 11-tol 2.40-ig, amíg megszületett, azaz kb. három és fél óra volt az, ami nagyon kemény volt, de mindenkinek azt kívánom, hogy ilyen gyorsan, és problémamentesen szüljön.
Az, hogy ilyen gyorsan ment, az valószinûleg három dolognak köszönhetõ. Az egyik a málnalevéltea, amit szép szorgalmasan ittam a 36-ik héttõl, a másik, hogy szedtem homeopátiás szüléskönnyítõ bogyót, a harmadik pedig az EDA.
Amúgy amióta itthon vagyunk, Bogika elég rendesen viselkedik, bár szopi tekintetében még kissé rapszodikus. Van, hogy szép rendesen szopizik, jó sokat, a következõ alkalommal meg alig egy kicsit hajlandó, és persze utána meg egy óra múlva megint éhes. De majd csak belerázódunk. Kép

Ja, ha valaki szült azóta, akkor nagy-nagy gratula! Kép (Bocsi, hogy nem olvasok vissza, csak itt a szopitime...)

Sziasztok!

Kispici és Boglárka
kispici

Szia Kispici és Boglárka,
Sok boldogságotKépKépKép
És várjuk a leányzóról a képeket!

Manócska
18+1
Manócska

Hali lanyok,

Sajna tegnap nem tudtam jonni, mert csaladomat utol erte az influenza, de ma mar javulgat a helyzet.

Babajaga,
Udv itt, en szinten kint elek jelenleg es 22. hetes kismama vagyok. Nekunk szerencsere a ceg ahol dolgozunk fizeti a biztositast. Holnapra, ha gondolod megnezem a dokim vizitdijat, labordijat, illetve megkerdezem egy ismerosunket, aki tavaly nyaron szult, mennyi a szulesi dij.
Egyebkent a biztositasodtol fugg, mennybe kerul a terhesgondozas es a szules, van olyan tarsasag aki csak a felet fizeti, van aki az egeszet. Ha gondolod es van meg kerdesed, kuldj egy e-mailt nekem, cim a profilba.

Zsuzsi,
Nagyon fini lehet a csiga, mar ha maradt meg beloleKép es koszi a receptet, valszeg hetvegen megorvendeztetem labadozo csaladomat.

Kangi,
En is csatlakozom a turoimadok taborabaKép Viszont itt valami botranyos turoutanzatot lehet kapni, probaltam mar mindent belole, talan meg turos tesztanak elmegy, de a tobbi...Igy most sajat magam keszitem, ugy mint anyaink es tok fini.

Cini,
Remelem minden rendben van.

Kaska, Leszter,
Drukk az UH-hoz, bar szerintem minden rendben lesz. Leszter kulon gratula az elso babicuccokhoz,bar mindjar itt a hetvege es akkor kedvedre kielheted magadKép

Maci 2,
Ha minden igaz nekem is lanyom lesz, de en is a szep boruek taborat gyarapitom.

Zsurlo,
Bocs, de tokre ugy szamoltam, hogy te is 12 kilot hiztal, nem tudtam hogy a kismamasag rontja a matekkeszseget isKép

Angi
21+5( ha minden igaz)
angela2

Maci_2 (es akit meg erdekel)!

Azota mar megcsinaltam, hogy a html-es levelekbol is kiszedje a szovegreszt, szoval elvileg akkor is ugyanigy jelent volna mar meg. Tovabba elvileg a westel sms->email szolgaltatasan es az altalam korabban irt kulfoldi szolgaltaton keresztul kuldott uzenetekrol is levagja a reklamot illetve a folosleges sorokat. A szepseghiba mar csak az ekezetes kuldo nevben van (mint lathato), de majd egyszer azt is megcsinalom.

Leszter kp.
megint_en

Edit,
Jol megrikattal! Megegyszer gratulalok! Kép

Urszila,
Szoval akkor mindjart szulok? Kép

Maci2,
Mi nem hasznaltunk baba agynemut, egy sima takaro hasznosabb, kisebb helyet foglal, tudod magaddal vinni, huzatot arra is huzhatsz, de anelkul is hasznalhatod! Parnat meg ugysem szabad a babanak adni!
Ezek a kis budos kolykok nem igazan tudnak kesobb sem takarozni, amikor mar forgolodnak, hasznosabb egy jo kis halozsak (az lehet olyan vastag anyagu, mint a paplan telre, es valami konnyu flanell nyarra)!

Hazajott a ferjem, megyunk meg gyorsan vasarolni, aztan a palyaudvarra Anyuert!

Zsuzsi
39+3
zsuzsi74

Sziasztok!

Kangi,
Koszi elore is a receptet, es hidd el, akarmilyen reszletesen is irja le kispapad, en fogok tudni mit kerdezni holnap!Kép

Urszila,
Mi is max. 10 percre lakunk a foti Coratol. Lehet, hogy szomszedok vagyunk?Kép
Off: hat ha a kedvenc kajajaval nem lehet beadni a gyogyszert, akkor az nehez ugy. Ket tippem van: probalkozzatok par hettel kesobb, mert ilyen atrocitasok utan egy darabig gyanakvobbak mindennel szemben. Vagy lehet kapni izesitett fereghajto pasztat is (pl. Vitaminthe paszta), azt lehet, hogy szivesebben fogadna.

Maci_2,
Szerintem egy polieszter toltetu paplan nem lehet kenyelmes. Szerintem melegben tutira alaizzad, hidegben meg nem igazan melegit. Mi magunknak is gyapjut vettunk, a baba is pamutot vagy gyapjut fog kapni.Kép
A Travel system szerintem csak hordozoval kaphato. Amugy ki voltak teve a kocsik, meg lehetett nezegetni, fogdosni. Talan erdemes megnezni a sajat szemeddel.Kép
Akcios kisagybol ketfele volt: az egyik korbe racsos, es 120x60-as, ez 6990 Ft volt. Nekem nem volt megyozo a stabilitasa, ha elkepzelem, hogy nem is olyan sokara mar allni fog benne esetleg egy kisgyerek, aki duhosen toporzekol benn, hogy ki akar jonni. A masik 70x140-es, elol es hatul tomor (azaz csak oldalt racsos), ez sokkal masszivabbnak tunt nekem, de ez 17 vagy 18ezer volt. Szerintem mindkettonek allithato a magassaga, de ezt konkretan nem neztem meg.

Vica,
Mielobbi pocisodast!Kép

Brokkoli,
Zsofi egyszeruen gyonyoru, es nagy edes!Kép

Kispici,
Koszonjuk a sztorit, nagy-nagy gratula, es biztos beleszoktok a szopiba is!Kép

Angi,
A kolcson-babacuccokat csak jovo hetvegen kapjuk meg, es az meg nagyon sokara van (mar ha erre gondoltal, a hetvegevel kapcsolatban)...

Cinedit,
Nagyon nehez lehetett, gratulalok, Boti gyonyoru baba, es buszke lehet az anyukajara.Kép
Zsuzsihoz hasonloan en is itt szipogok a sztorin.Kép

Na rohanok pancsolni, aztan dokihoz, puszi:

Leszter
30
leszter

SZiasztok!

Leszter (és a többiek)! Én a taliról késni fogok kb. fél órát, mert András csak 4-re ér haza, hogy vigyázzon Árminra, onnantól még gyors felöltözés, stb. Meddig terveztétek az ottlétet? REmélem, érdemes így is mennem?

Kaska! Mi volt az UH-n? Remélem, minden rendben! Kép

Leszter! Neked drukk a dokihoz! Kép

KÉpzeljétek, úúúúgy örülök! András végre beleegyezett a lánynévbe, amibe azt hittem, sosem fog! Kép KépKépKépKépKépMost már ehhez csak az kell, hogy legyen egy lányunk Kép

Manócska! Te érdeklõdtél egyszer a fapados repcsikrõl? A mai HVG-ben van róluk egy cikk!

ZSuzsi! Ezek a csigák nagyon-nagyon kívánatosan néznek ki! Kép Csakhogy nem tudom, ehetek-e ilyet Kép

Angi! GYógyulást a családnak! Te pedig el se kapd! Kép

Megyek, mert Ármint bele kell tenni a papírkosárba és/vagy a szennyestartóba! Kép Mindkettõt kirámolta, emelgeti a lábait és jelentõségteljesen huzigálja a ruhámat is, miközben azt mondja: "abba! abba!"

Márti
21+2
márti

Sziasztok!

Tegnap voltam az elsõ CTG-n. Minden rendben volt, kicsit csikizni kellett a babát, hogy mozogjon is, végül 10 mozgást produkált. A szív UH újra negatív lett, így egyre jobban megnyugszom. A TORCH-ból még csak a toxoplazma lett meg, az is negatív.

Gombóccal SMS-t váltottunk, mivel még egy napja sem volt, hogy megszületett Zsombor, úgy gondoltam, korai lenne még zavarni. Minden nagyon tetszik neki, a kórház, az orvosok, szóval jókedvû volt!

Közben próbálom leküzdeni a depit, szerencsére néha sikeresen! Kép Fõleg a nagyfiam segít benne! Kép

Zsuzsi! Kép
A kakaós csiga! Húúúú, de kívánom megint! 12 kg-ot híztam eddig, talán még belefér a hétvégén egy tepsi! Kép

Ma viszont egész nap fájt a pocim. Délben elmentem kenyérért (5 percre van a bolt), és csupa jóslófájás voltam még utána két órát! Meg is ijedtem, beszéltem a picivel, hogy még maradjon bent!!!! Szerintem a tegnapi nap kicsit sok volt, mert kórház után még bejártam az Ikeát, de már nem merek egyedül közlekedni, Anyukám jött velem. Ja, és végre egy Aranypókban kaptam olyan szoptatós melltartót, amilyet szerettem volna.

Ha megszületnek a babák, hol, melyik topikban fogunk találkozni?

A holnapi talihoz minden jót kívánok nektek!!!

Nyáron lehetne egy babatali is!

Puszi: Judó
36+4
judó

Edit,
na persze én is elérzékenyültem a történetenKép
sok boldogságot nektek!

Márti,
köszi, én is láttam a HVG-ben a fapados repcsiketKép
Az árak nagyon jók, érdemes lenne kipróbálni valamelyiket!

Olyan kakaós csigát láttam a Kaiser'sban!
nem elég, hogy full kakaós, de még csokival is le van öntve, de azért ez már tényleg túlzásKépKép

Tényleg, meddig tervezitek a talcsit?
Kispapit baromi sokáig fog dolgozni, úgyhogy én ráérek!

Manócska
18+1
Manócska

Sziasztok,
köszönöm az eddigi hozzászólásokat...

Mariann,
hát mi úgy 1800 dollár alatt tuti nem ússzuk meg, sajnos..hol éltek Belgiumban?

Leszter,
már csináltak toxopl. vizsgálatot, és a lényeg, hogy tehát már immunis vagyok!(de azért a kutyával egy tányérból nem fogok cseresznyézni Kép )
Sok szerencsét az UH-n!

Zsuzsi,
nem olvastam vissza, de végül sikerült Daninak az iskolaváltás?
Az öcsém (aki egyébként szintén Dani), pont ugyanigy iskolacserélésben volt Németo.-ban és nagyon jót tett neki!!! Addigra tökéletesen beszélt már németül és tudta, hogy hogyan kezelje a német kiscsávókat!!(több erõ, kevesebb ész Kép )

Márti, de jó neked, hogy már beleegyezõdtetek a névbe, nálunk a párbeszéd:
én: szerintem legyen x vagy y
õ: z
oké, kezdjük elõrõl:
szerintem x vagy y
õ: z
etc, etc..
Másoknál is ilyen nehezen ment/megy? és ez most már huszonikszedik hete!!!

Myssnia,
a babakocsid hány kiló? alunínium vagy krómozott vázas????csudaszép. anyámék is ilyet szánnak nekünk.

babajaga 21+1
Névtelen

Szia Zsuzsi74!
Nagyon rég nem voltam már itt a babaneten, látom, már nincs sok hátra, nagyon drukkolok! De jó neked, megérkezett az anyukád? Luca már majd 13 hetes és milyen igazad volt akkoriban az elsö rugik elcsomagolásával... Annyira nem tudtam nyomon követni az eseményeket, hogy azt sem tudom menni fog-e az otthonszülés, megfordult-e a pici...

Lányok (hátha emlékszik még rám egy-két nagypocis), nagyon drukkolok nektek! Nagyon jó babásságot, nemsokára hiányozni fog, hogy nem motoszkál senki a hasatokbanKép.

Csipkebogyó és a 12 hetes Luca
csipkebogyó

Sziasztok

Kangi de emlexem Kép
turorudi, mogyoros Kép(de csak egy kitsit szenvedtem a danone bojkott idején)

Leszter
a kutyus tulelte a mutetet!!!Kép

egyebkent meg haza akarok menni Kép mikor lesz mar 8 ora????

zsurlo
zsurlo

Babajaga,

en is az USA-ban elek, es szultem mar itt. Korulbelul 7-10,000 $ egy szules, komplikacioktol fuggoen. Az en csaszarom 2000-ben kozel 10,000 $ volt, szerencsere nem mi fizettuk, hanem a biztosito. :-)
Az e-mail-em: amayer71@optonline.net- ha van meg kerdesed, szivesen valaszolok.
Andi
andianya71

Kispici, Cinedit,
Koszi a szulessztorit, olyan meghatoak voltak.

Leszter,
Igen a babicuccokra gondoltam, de felreertettem az idopontot, bar azert a jovohet sincs annyira messzeKép

Zsurlo,
Miert kell varnod 8 oraig? Nyugodtan irj addig, en az idoeltolodas miatt otthoni ido szerint ejfelig leszek netkozelben. Kicsit Off: Mennyire nehez megvedeni otthon mostansag a Ph.D.-t. En is szeretnem megcsinalni odahaza, ha lehet( bar mas teruleten), ugy nez ki felhasznalhatom az itteni eredmenyeimet.

Andianya71, babajaga,
Megkerdezhetem merre laktok? Mi Washingtonhoz kozel.

Zsuzsi,
Akkor szabad utad van a szuleshez!

Kepzeljetek, most jottunk vissza egy Japan etterembol, csak, hogy a gasztronomiatol ne szakadjunk elKép Altalaban havonta egyszer delben egyutt ebedelunk a kollegakkal es most van raadasul a kinaiaknal az uj ev kezdete, ami kulon apropot adott. Mivel 5 kulonbozo orszagbol vagyunk, ezert mindig mas nemzet kajajat probaljuk ki, most a japanon volt a sor( bar en alapban imadom a sushit).

Angi
angela2

Edit
Olyan megható a történeted, hogy itt szipogok. Sok boldogságot nektek.

Babajaga
A kocsi kb 10 kg lehet, de könnyû vele mozogni, fordulni. Kép A váz pedig aluminium.

Judó
Nekem nagyon tetszik a nyári babatali. Szerintem nagyon élveznénk. Kép

Zsuszi Kép
Akkor már itt is van anyukád. Az szupeeer!

myssnia
37+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Angela

mert delre jottem dolgozni Képami jo is meg kicsit rossz.

PHD
en meg elsos vagyok, nem sokat tudok rola, csak azt hogy kell publikalni is es ket nyelvvizsga kell hozza, attol is fugg milyen tudomanyteruletbol irsz, utananezhetek ha kb. megmondod. Szerintem honositani is lehet, de Amerikaban jo draga a tandij, meg ha elengedik a felet is.
Zsurlo

Angela,

mi Connecticut-ban elunk.
Engem is erdekelne, hogy az itteni diplomat otthon elfogadjak-e.Bar mi ugy tervezzuk, hogy maradunk az USA-ban de sosem lehet tudni.
Andi
andianya71

Zsurlo,
Legalabb reggel alukaltal sokaig?
En termeszttudomanyi teruleten dolgozom, ideggyogyaszati kutatas. Azt tudom, hogy publikalni kell, ez a resze valszeg meglesz, mert ket kifuto projectem is van. A ket nyelvvizsga, gondolom mindketto kozepfoku, mar izgisebb, mert bar tanultam oroszt es nemetet is nagyon regen es nem is hasznaltam azota. A muris a dologban, hogy itt posztdoc. allason vagyok, mert orvoskent csak a diploma honositasa utan dolgozhatok, de, mint Ph.D.-t elismerik, igy itt nem is tudnam megcsinalni, mert tulkeppen megvan. Otthon hallottam valami egyedi utrol, amihez jo impact factoru cikk kell es egy mentor akinel megirom a teziseket, illetve vedenem kellene, de itt semmit nem tudok a nyelvvizsgarol.
Bocsika a tobbiektol az off-ert.

Angi
angela2

Andianya,
Valszeg egyszerre irtunkKép
Az itteni diplomara vonatkozoan, ez attol fugg miilyen teruleten szerezted. Van amit honositani kell, de van amit siman elfogadnak. Dolgozol valahol, vagy otthon vagy manokaval? A korhazi tapasztalataid szinten erdekelnenek,
mert a fiam meg otthon szuletett.

Angi
angela2

Urszula Kép
Ha nem is szeretnél több gyerkõcõt, én akkor sem merném az elkötést választani. Úgy érezném kevesebb lennék, ha nem lenne. Szerintem az önbizalmamon is rontana. De ez csak az én véleményem. Mindenesetre nehéz döntés, és természetesen ami neked jó, az a lényeg. Kép

myssnia
37+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Koszi a drukkokat, a dokinal minden rendben volt, ami szamit szerintem (mehnyak, szivhang, meg ilyenek).Kép A vernyomasom eddig mindig 120/70-80 volt, most 130/80, a doki szerint ez mar a normalis felso hatara, es mer(et)nem kell, hogy nem emelkedik-e tovabb. Nemtom, szerintem ez meg teljesen normalis azert... (Es az elso alkalommal 11 hetesen egyebkent a vedono is ennyit mert.) Na mindegy, azert megmeretem jovo heten a hazidokival.
Ja, es UH-ra csak jovo heten megyunk, vegul is en is igy szamitottam, de mar varom nagyon!

Lanyok! Akkor holnap talalkozunk! Jaj de jooooo!!!Kép

Marti,
Persze, hogy erdemes fel oraval kesobb jonnod! Manocska is csak kesobb jon, es szerintem a java majd utana jon!Kép
Armin vegul melyik vodorben landolt?Kép
Melyik nevet szemeltetek ki, ha nem titok?

Judo,
Orulok, hogy minden rendben.Kép
Tenyleg, ez jo kerdes, melyik topikban talalkozunk majd? Mert most eleg nagy haboruk dulnak a babas topikokban...Kép

Babajaga,
Es ugye biztosan nem friss fertozes? (Melyik tipusu Ig emelkedett meg?)
Nekunk sincs meg nevunk, bar jeloltek azert vannak.

Zsurlo,
Orulok, hogy rendben a kutya.Kép

Angi,
Dehogynincs messze a jovo het vege! Radasul most az UH miatt is varom!Kép

Puszi:

Leszter
30
leszter

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: