A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Jaj lányok, akartam irni, hogy pénteken, este fél nyolc-ra szerveznék a Mofarguru Étterembe egy kis összejövetelt. (www.mofarguru.hu)
Van kedve valakinek jönni?

Kép
elizabeth25

Drága vagy Niki,köszönöm!

És Lorcika Te is,és nem,dehogyis mennék,csak rámtört a lelkifuri,hogy azóta makkant meg az ember,mióta én elhagytam,vagyis inkább kiléptem a kirakatházasságból,vagy nem is tudom,hogyan mondam,olyan bonyolult.........

De a legjobban saját magamon ijedtem meg,nem tudtam hogy még tudok ilyet érezni iránta.Ez nem szeretet vagy ilyesmi,csak olyan Terézanyus "menccccsssük" meg. Úgy látszik nem lehet csak úgy kitörölni több,mint egy évtized megszokásait,miszerint ha baj van ott vagyok mellette...

Jaj lányok,útálom magamat most nagyon!
Egy másik férfi gyermekét hordozom a szívem alatt,miközben érte aggódom,vagy miatta lesz rossz kedvem....,hát milyen nő az ilyen??????????
És ez nem ilyen mártír duma,hogy most erre Ti úgyis azt írjátok,hogy blablabalabla....,ezt teljesen komolyan így érzem..

Jaj ne hari,hogy ilyennel fárasztalak Titeket! :oops: :oops:

Az állapota súlyos,de nem életveszélyes,eltört a nyakcsigolyája is,de nem bénult le. :( hál 'Istennek

Jövök még majd

Kép
bringababa

Annyira természetes, hogy aggódsz érte. És szerintem nem is kell lelkiismeretfurdalásodnak lenni.
Akinek a gyermekét hordozod a szíved alatt, azt a férfit választottad és szereted. És létezik egy ember a múltból, aki bajban van és Te mellette állsz, mert jó ember vagy. Ennyi.
Én ugyanígy aggódnék. Emberek vagyunk, ráadásul közöd volt hozzá, hogy a fenébe ne foglalkoztatna mi van vele, ha az intenzíven fekszik!
Te drága, micsoda szíved van!
Hogy milyen nő az ilyen? Érző, szerető nő! Én csak ennyit tudok mondani Bringababa!

Kép
niki30

bringababa!

Én sem Patrik apukájától várom a mostani babám.Az egész esetre a magyarázat annyi,hogy érzékenyebb vagy az állapotosságod miatt,ennyi.Még jó,hogy van lelked,és nem semleges a történet számodra.Ez igy helyes.De azért sajnálatból visszamenni az már durva lenne.A szekrénysoros helyzetet átérzem.Patriknak tegnap volt a névnapja,de ajándékot csak mára igértünk.Apám viszont felhivott,hogy nagy szarban van,kéne neki sos 30ezer ft.na,nekünk 35 van.Tuti,gáz lehet,mert sosem kér,igy persze odaadom.De mi lesz a kicsi fiammal?szerettem volna megvenni neki,amit megigértem.Most mit fogok mondani?gyerek!!!AZ ÉN GYERMEKEM!és persze okos és megérti,de akkor is!!!!!!!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Persze, az ember ott segít ahol tud.
Ezzel én is így vagyok. Biztos ez is egy nehéz helyzet lehet, a gyermeked ajándéka vagy apukádat kihúzni a sz....ból? :roll:
A köztes megoldás - már ha javasolhatok valamit -, hogy vegyél Patriknak valami jelképes ajándékot, mégis legyen meglepetés neki, érezze, hogy anya nem feledkezett meg róla és a szánt ajándékot pedig majd bepótoljátok.
Így Te sem érzed szarul magad.
Lányok, nekem ezek a helyzetek még csak most fognak elkövetkezni, hiszen Emma az első gyermekünk lesz.

Kép
niki30

Itt lakunk Újpest szélén az oxigén gyárnál és valami nagyon rémisztő hangok jönnek onnan. Remélem nem épp robbanni készül... :roll: :? :)

Kép
niki30

Bringababa, en is teljesen megertelek, mi nok ilyenek vagyunk, tenyleg ne erezz lelkifurdalast.

Probalj megnyugodni, Veled vagyunk!

En sem birnam ki a ferjem nelkul, olyan lennek, mint akit megcsonkitottak, nem is akarok erre gondolni!
Latszik, hogy nem sut a nap, ranktort a depis hangulat. :cry:

KépKép
horilda

Bringa: A multat nem tudod kitorolni es nem is kell, es persze, hogy aggodsz erte, mert nem vagy kobol, plusz terhes is vagy es sokkal erzekenyebb!! Ne furdaljon a lelkiismeret egy percig sem. Emberi, erzo leny vagy es ilyen helyzetben mindenki igy erezne. Jobbulast neki, azert eleg rosszul hangzik a nyakcsigolya tores! :(

Gabibaba: Ez tenyleg nagyon rossz lehet igy, hogy pont most vannak penzugyi gondok apudnal. Szerintem is valami kis jelkepes ajandek kellene Patriknak. Vagy egy fini torta, ilyesmi. De hat en sem nagyon tudok ebben ertelmeset nyilatkozni, mert mi is elso babankat varjuk.

Na megyek sutok 200 darab palacsintat :shock: (amennyit bekevertem..kicsit megszaladt a liszt....estig ezt sutom!!!). :)

Mindenkinek nyugis napot kivanok!
Lorci

Kép

Kép
lorcika

Megjöttem a napi sürgésforgásból!

Védőnő: +6kg -nál járok erre aszondja lehetne kevesebb is.... :evil: :twisted: :roll: utána hosszasan beszélgettünk a szoptatásról, majd rátértünk az ödémámra, meghallgattuk manófalvi szívverését. Nagyjából ennyi.

Utána szaldtam a Gergő pszichológusához, ott egy órát regéltem nyomorúságos életünkről, lehet nem is Gergőnek kéne pszichológushoz járni hanem nekem :) :?

Aztán felszedtem Gergőt, ma nagyon jól viselkedett az iskolában, úgyhogy nézhet egy mesét a tévében, majd lecizünk utána. Ma kifejezetten aranyos, pedig tegnap nagyon megsértettük!

BUTA BUTA szülei voltunk neki, azt hittük már alszik a másik szobában, mire a párom elkezdte simogatni a hasam, hogy Levi lesz a legokosabb meg alegszebb meg a legjobb, amit persze Gergő meghallott..... csendben sirdogált a szobában mikor átmentem megnézni... Hogy lehetünk ekkora barmok??????

Megvigasztalt7uk, együtt aludtunk el, az mindig jót tesz neki, szeretet csomagot kap olyankor :)

Hétvégén a párom porszívózás közben a konyha asztal alatt talált egy regiment tisztaságibetét papírt... erre jól lehord hogy miért nem dobálom ki magam után.

Mondtam neki, minden reggel térdre borulok a kis tisztaságibetét szentélyem előtt és hason csúszva bedugdosom az asztal alá, és imádkozom is hozzájuk...

Persze NEM: kiderült, hgy gergő ragasztgatja előszeretettel a bugyijába a tisztasági betéteimet... egyszer megkérdezte tőlem, pár héttel ezelőtt, hogy miért kell az nekem mire én feleltem a reklám szlogent használva, hogy friss és üde legyek egész nap. Erre gondolt egyet, milyen jó lenne ha ő is friss és üde lenne egész nap... így lelkes carfree teszterré vált a kisfiam! :D

KépKépKép
bogyra

Bringa, csak ismételni tudom az előttem szólókat... én még vadidegenként is sajnálom ami a volt pároddal történt.. úgyhogy még szép hogy te magad alatt vagy miatta. A párod pedig biztos megérti, hogy 10 évet azért nem lehet csak úgy sutba dobni, szerintem ez csak azt mutatja milyen érző emberi lény vagy, ne érezd emiatt szarul magad...

csajok, ez a két gyerekes dolog nagyon nehéznek hangzik... nálunk is első babó lesz, okosat nem nagyon tudok mondani, de azért arra emlékszem a saját gyerekkoromból hogy sokkal többet megértettünka körülöttünk történő dolgokból mint amit a szüleink gondoltak, és ha nem tudtak valamit megvenni a szüleink anyagi gondok miatt, de éreztették velünk hogy szeretnek az minden farmert meg kvarc játékot meg play stationt, moncsicsi babát meg vicek vackot felejtetett... én is így szeretném nevelni a gyerkeimet, és nekem úgy jön le hogy náltaok is ilyen elvek alapján nevelitek a gyerkőcöket, úghyogy nem lesz baj amíg szeretitek őket :)
pici76

Kép

Kép
elizabeth25

bogyra ez a tisztasági betétes story nagyon cool :D :D :D
és milyen igaza van a fiadnak hogy friss akar maradni egész nap... jól meg kell gondolni mit mondunk nekik :D
pici76

Bogyra, egyik szemem sírt, másik meg nevetett, ahogy olvastam soraidat.
Drága kis Gergő, elhiszem, hogy rosszul eshetett neki...de akkor megvígasztaltad. Komolyan, még a könnyem is kicsordult.
Azon meg, hogy a tisztaságibetétedet kipróbálta, vigyorogtam egyet. Legalább elmondhatja, hogy ettől ugyan nem lesz friss és üde:)
A + 6 kg-ot sokallta a védőnő? Úhh, pedig nagyon jóó.
Én is most voltam egyébként a védőnőnél. Meghallgattuk Emma szívhangját, de örökké elmászott onnan :lol:

Melinda, mikor készült a kép?

Kép
niki30

Niki, két hete!

Lányok, most tudjátok, hogy végül is hogy van ez a fizetős, nem fizhetős dolog? Április 1.-től lesz vagy július 1.-től, mert az OEP honlapon 2007.04.01 van.

Kép
elizabeth25

Bogyra, ki vagyok akadva a vedonodon, sokallja a 6kg-dat? Hat ez kesz!
En 11kg-nal tartok, de szemelyszerint nem sokallom, ismerem a testem, elotte rendszeresen sportoltam, most latom, hogy nem lettem vizilo abszolut, szoval mondhatna barmit a vedonom, persze felhuzna, de nem agyalnek rajta.
Az en vedonom sem es a dokim sem mond semmit a kg-mra. No comment...

Jajj most, hogy itthon vagyok, allandoan csenget valaki, ertekesito, meg gyermek alapitvanyos, az utobbit tamogattam is, egyszeruen nem tudok nemet mondani most. Egyetlen megoldas, hogy ne jojjon surun, mert legatyasodunk. :o

KépKép
horilda

Valószínű azért sokallja, mert eleve túlsúllyal kezdtem a terhességet, de én akkor is úgy vagyok bele, hogy egy terhes nőnek a szülésig minimum 10 kg-t gyarapodnia (direkt nem a hízás szót használom) kell. Rólam a kórházban annak idején 18 kg ment le a négy nap alatt. De sajnos 30 híztam így a mardék rajtammaradt. Most is már tiszta vizesedés vagyok, ugyhogy ebben a 6 kilóban még az is benne van. A többiről ne is beszéljünk ugye gyerek lassan 2 kiló, a cicim szerintem 1 kg, a magzatvíz, a méhem legalább már 1 kg, mármint maga az izomtömeg... eddig meg ugye az is 10 deka volt.

Mindegy erre, azt mondta, hogy elég lett volna, ha rajtam átalakulnak a dolgok, azaz ha egy dekát sem szedek fel. Hát nem tudom, én annyira nem szeretném ha a kis magzatom a rólam leolvadó hájakból felszabaduló rengeteg méreganyagból táplálkozzon. Ugyhogy ha nem lesz több összesen 10 kg-nál amit felkapok, akkor meg leszek elégedve magammal! :) Akrki akármit is mond! :)

Bringababa! Én kicsit irigyellek is, amiért a szívedben szeretetben tudtad megőrizni a gyermeked apját! Nekünk olyan gyorsan tűnt el a volt férjem az életünkből és azóta elő sem került, csak a bíróságon találkozunk.... hogy amikor megtudtam balesete volt, csak azon rettegtem remélem nem dobta fel a pacskert, mert még nem fizetett ki.... :( De ez szomorú, hogy egyaltalán nem maradt emberi kapcsolatunk! Szeretném közölni, hogy nem rajtam múlt! :) Úgyhogy nekem nagyjából mindegy hogy él e vagy hal-e.
És nincs ezzel semmi baj, jó ha lányod is látja hogy mellette vagy és átérzed a bánatát. Legalább ebben sem érzi magát egyedül, vagy nem gondolja azt hogy szégyelnie kéne, amit az apja iránt érez!
Drukkolunk Alexa-apának, hogy felépüljön hamar. :)

Én ma is olyan plötty vagyok, aludtam egy órácskát, de nem segített semmit...De a tudat hogy kész a babaszoba, mindig mosolygásra sarkall. Gergő is olyan aranyos, néha rajta kapom, ahogy áll a kiságynál, belelógatja az egyik kezét, és csak ott áll, megigazgatja a zenélő oroszlánt... meg ilyesmi:)

KépKépKép
bogyra

én tartom a 7 kiló hízásomat és a dokim szerint az teljesen jó, és a masszőr is azt mondta hogy nagyon egészséges kismamának nézek ki lenni:-) megyek is ma újra hozzá, olyan jó hallgatni ahogy dícsér :D a masszázsról nem is beszélve :wink: :D

most jelentkeztem be jövő hét szerdára 4D-re... csak nem bírtam megállni :oops: 10-re megyek 4 D-re, 12-re meg a kórházba sima UH-ra na kíváncsi leszek mekkora eltérés lesz a két óra alatt a méretek közt...
pici76

LÁnyok, én 11 kg-t híztam idáig, de a Kismamák Nagykönyvében is ennyit hízott a csaj, úgyhogy megvagyok nyugodva! :)

4D-s, val.szinű nekem is menni kell majd megint, pénteken, egy bizonyos okból kifolyólag!

Kép
elizabeth25

Ma büszkén mondtam a védőnőnek hogy semmi baja sincs az ereimnek.. erre féluton a szoba és amosdó között belenyillalt valami a talpamba és azóta nem tudok menni se. Kicsit szemügyre vettem, van egy nagy lila folt,gondolom egy elpattant kis ér, körülötte vörösen izzanak az erek és van néhány kisebb ami csak be van dagadva....

És nagyonfáááááááj! :cry: :cry:

Most felpolckolom, apuci hoz venorutont majd azzal meg körömvirággal bekenegetem...

Mi jöhet mééég?????

KépKépKép
bogyra

Szegeny Bogyra, most mar tenyleg ne maszkalj, csak pihenj!

En epp hurkat sutok krumplival, a parom nagyon szereti, viszont nekem mindig rosszul esik, pedig egy picit fogok enni belole, de tenyleg csak egy keveset.

Ez az ido kikeszit, remelem holnap jobb lesz, mert Anyuval elmegyunk a piacra, poncsot - vagy hogy irjak - is venni akarok, arra gondoltam az pont jo lesz ram, mert a kabataim nem ernek be, es hat a pocimat nem szivesen hagyom "oltozetlenul". Abba meg nohet a pocim nyugodtan.

Ugyesek vagytok a kg-ok felszedeseben Lanyok :D

KépKép
horilda

Bennem már csak anyu kávékrémes süteménye tartja a lelket! :)

Félóránként bekapok egy kockácskát... hagy kapjon frászt legközelebb a védőnő! Ez az én bosszúm :D

Mindenkinek kitartást a csúf idő átvészeléséhez!

KépKépKép
bogyra

Sziasztok Mindenkinek!

Lányok! Nagyon köszi,hogy így mellettem álltatok(virtuálisan is akár),nem is tudjátok elképzelni milyen sokat jelent!
Iszonyú jó beszélni róla legalább itt,mert Balázs előtt nem nagyon akarok,félek nem értené meg úgy,ahogyan Ti.De szerintem ez érthető is,tudja mi mindenen mentünk keresztül azalatt az idő alatt,míg Ferihez tartoztam.Tudja soxor akartunk válni,de a sors mindig valamivel közbeszólt,többnyire valamilyen tragédia formájában. :( ,ami után általános öszetartás jött.Ti is nők vagytok értitek miről beszélek.De Balázs csak annyit ért,hogy a katasztrófák miatt nem tudtunk elválni sokáig,és most attól fél bennem újra élednek azok a bizonyos terézanyus ösztönök.
Viszont az nagyon jó volt,hogy egész nap együtt voltunk és jól ki tudtuk beszélni magunkat egymásnak,de látom,érzem azon ahogy szorít,hogy baromira fél:elveszíthet.
És tudjátok amitől én félek az Feri családja,mindig mindenért engem okoltak,gondolom most is ezt teszik.Rettegek attól,hogy valahol egy komplett family engem hibáztat a felnőtt fiúk elcseszett életéért.Áh,belegondolni is rossz!
Mindenesetre Nektek nagyon köszi mindent,tényleg!
Niki,Neked arany a szíved,az 100!
Alexámmal még hátra van a nagy meccs,kemény kos még nem sírta ki magát!Úgy megölelném,de nem akarja,gondolom dolgozik benne a sok,sok érzés....

Gabi!egy cipőben járunk,én komolyan ettől rettegtem mindig,csak ne legyen olyan,hogy a nagy a kicsi miatt hátrányba szorul,nélkülözni kényszerül.És ez most mind1,hogy apuka vagy nagy testvér,az érzés kutya.Nem tudom,hogy valaha meg fogom-e tudni oldani az ilyen dillemákat....Pénz,pénz.pénz,rohadt pénz! :twisted:

Bogyra!Szívem szakadt meg,ahogyan Gergőt írtad! :cry:
Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe,hogy biztosan haragszik magára,hogy haragszik anyura,babára,Zsoltira(remélem jól emléxem),és ez lehet a legrosszabb Nekik.

Még egyszer nagyon köszi lányok mindent,bocsi ha túl hosszú voltam! :oops:

Kép
bringababa

elizabeth!ugyanilyen fölsőm van nekem is,csak mindig ki akar belőle esni a cicim :oops: össze is kellett varrjam,mert még megszóltak volna :lol:

bogyra!mennnnnnnnnnyyyyyyyyyiiiiiiiiii?????????? 6? na tudod kivel szórakázzon a Te védőnőd!mit mondana nekem?13!

legi!küldöm a friss adatokat:
súly:1380g
Bpd:77mm
Fl:57mm
köszi,ja és 29hét 4napos adatok

Kép
bringababa

Sziasztok!

Csak gondoltam jelzek, hogy megvagyunk, ma voltam védőnőnél és mondta, hogy ne menjek már vissza dolgozni. Úgyhogy jövő héttől állomány...

Én 8 kilónál járok, volt már 9 is ugyebár. De sebaj, optimista vagyok! :)

Puszi mindenkinke, rohannom kell, úgyhogy nem tudok reagálni...:(
Pusza!
Gyps

Kép
[/url]
gypsophila

Sziasztok,

A 6 kilotol en is kiakadtam Bogyra!! Hulye az a vedono, biztos valami 40 kilos fitnessz mami, nem? :)

Horilda esik meg nalatok a ho? En kesz vagyok ettol az idotol, tesom atjott es a masfel eves kisfia itt maszkalt, meg tok aktiv volt, mi meg tesommal doltunk jobbra balra az almossagtol! :D Hideg van es nyal es brrrr!!! Uuutaaaaalloooooooom!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Elhiszem hogy nehez lehet a masodik babat varni, egy masik apukatol..gondolom a gyerekeknek ez nehezebb. De aranyos kis bogyok, es ti lanyok biztosan nagyon jol csinaljatok majd a dolgokat! :)

Kép

Kép
lorcika

Mar nem esik a ho, de locs-pocs...vaaaaa!

Most kezdtem el erezni, hogy huzodik alul a hasam, nem veszes, gondolom novekszunk.

Hozzatok is elmegy a vedonotok mar a szules elott is?
Mert en a mult heten voltam es ott bejelentette, hogy akkor meglatogatna majd a kov. orvosi vizsgalatom utan, elotte majd ramcsorog.
Kerdeztem, hogy megvan a tel.szamom? Erre o, ja az nincs, akkor hogy akart eljonni? Ja gondolom, nem szolt volna...
Mondtam, hogy jojjon persze. Vegulis nincs vele bajom, aztan majd meglatjuk, ha jo tanacsokat ad majd, akkor jo a jo kapcsolat.

En azt hittem, hogy csak a babocahoz jon majd.
Ez Nalatok hogy van??? Hanyszor megy stb?

KépKép
horilda

Horilda, a védőnőknek kötelező kimenniük szülés előtt egy egyszeri látogatásra, amolyan láttamozás/terepfelmérés ez.
Az enyém is mondta, hogy jön...azóta is jön. Ma megbeszéltük, hogy akkor tényleg kijön, előtte felhív. Mondtam neki, 3 hét múlva már látványos változáson esik át a lakás, addig viszont nincs babaszoba.

Kép
niki30

Bringababa...nekem is összevarta anyum! :)

Kép
elizabeth25

Jaaa mondtatok, hogy szoljak ha a mez bevalik az aranyerre! Es MUKODIK!!!!!!!! Mar egeszen szepen visszament!! Mindnekinek batran merem ajanlani!! :)

Kép

Kép
lorcika

Nálunk már volt a védőnő,féltem is,hogy mit szól az állatokhoz,de nagyon aranyos volt,nem kezdett hegyibeszédbe velük kapcsolatban.sőt abban is mákom van,hogy kicsit dundi-krumpli,ezért nagyon jóvális és megértő a súlyommal kapcsolatban! :lol:
Viszont múlt héten a dokim nekem már diétát javasolt(most még csak javasolta),és egyre inkább a császár tűnik a születés módjának. :cry: de én azért dumizok Lilivel a dologról rendszeresen,bár úgy látszik nem ért az anyja nyelvén,mert még mindig jobb neki csücsülni,mint fejjel lefelé lógni anyuban.Sajna nem akaródzik neki befordulni. :(

Mindenkinek szép estét és jó éjszakát!Sziasztok

Ja,és a legfontosabb Alexa ledobta a süni maszkot és kiöntötte a szívét,ezért most lelkizünk.

Kép
bringababa

Bringababa: orulok, hogy beszelgetsz Alexaval. Nagyon jo. Remelem minden rendben lesz!
Aludjatok jol!

Kép

Kép
lorcika

Befordulás: Lehet, hogy én mázlista vagyok :), de Domcsi már három hete befordult, fejvégű fekvése van :)

Kép
elizabeth25

Bringa!

Van valami torna is, ami jótékony a befordulásra, de erről most hirtelen nem tudok többet mondani. Vagy gyógytornászt vagy egy dúlát érdemes felkeresni, és tudnak ebben segíteni. Van valami masszázs technika is erre.

Nekem Gergő annak idején a szülés előttkét héttel azaz a 39. héten volt hajlandó fejre fordulni, azthittem ketté szakadok, egy éjszakán keresztül fickándozott, nyújtozott, taposott. De másnap ugy éreztem, hogy jóformán a lbamközött van a feje, annyira lekerült a pocim... :)

Levibaby fejjel lefelé tanyázik általában, mostanában lazít egy kicsit keresztben is. Csak egy baj van, hogy a háta nem arra néz amerre kéne, így sokkal több a komplikációk esélye, mert hát ugye pont az ellenkező irányba kell így fordulnia szülés közben... De még lehet áthelyezkedik a túloldalra a kisbocika. :)

Jó éjszakát! Ma megpróbálok aludni is az éjszaka.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Bringababa, van még ideje a befordulásra. Emma sem fordult be még, én is nyomatom neki minden nap, hogy ügyes kislány legyen (persze így is az), nagyon bízom benne.
Egyébként egyszer találtam már egy oldalt, ahol különböző gyakorlatokat mutatnak, amik segítik a baba befordulását. Megpróbálom előbányászni és küldöm.

Melinda, Domcsi már bizonyított. Ez igen! Frankó kissrác! Segített anyának:)

Csajok, képzeljétek, ma hozzák az ülőgarnitúrát, úgyhogy a hétvégén már lehet festeni és szerelni a bababútort! El sem hiszem. Ma beszéltem anyukámmal, elég aggodalmas hangom volt, ő meg mondta, hogy látja, nagy feneket kerítek mindennek és kicsit túlaggódom a dolgokat. Én meg visszakérdeztem, tényleg?
Mondtam neki, anya lehet, hogy jogos, hogy a 31. hétben kicsit nyugtalanabb vagyok, mert még sehogy sem áll a babaszoba. Erre csak annyit mondott, ha előbb szülök is minden meg lesz oldva, maximum ők segítenek. Dehát az ember mégis nyugodtabb, ha ő maga teszi helyre a dolgokat, nem?
Persze tudom, akkor is minden rendben lenne, ha nem állnánk sehogy és én a kórházban lennék....de nem ugyanaz mégsem.

Kép
niki30

Haliho!

Niki koszi az infot!

Bogyra a 39. hetben is meg meg tud fordulni a baba? Azt hittem, hogy akkor mar nincs helye annyi, na jo hat en nem vagyok tapasztalt :oops:

Most mar en is nagyon kivancsi vagyok hogy helyezkedik el a babocam a pocakomban, a jovo het penteken elvileg megyek UH-ra, mar varom!

Ugyebar tegnap irtam, hogy esik a ho, na most nem esik, hanem szakad :evil: Nem is mentunk Anyuval piacra, nem akarok bezarva lenni egesz nap, en azt nem birom, tiszta depis hangulatom van ma :cry:

KépKép
horilda

Ha ez vigasztal Niki, mi sem tartunk sehol a szobaval, olyan allapotban van most a regi tapeta leszedese utan, mint ha bomba robbant volna, nem is megyunk be, mert csak kihordjuk a koszt, no de majd a hetvegen :wink:

KépKép
horilda

Jó reggelt!

Látom békésen pihikélt mindemki az éjjel, vagy csak már olyan fáradtak voltatok a sok virrasztástól, hogy nem jöttetek gép elé éjjnek idején.

Én olyan 11 felé magam köré tekertem az egyszem dupla takarónkat , oldalfekvésben betömködtem a lábam közé és a hasam alá, majd a maradékot kispárnának használtam, úgyhogy a párom elővett egy szimpla takarót magának, de pár óra múlva közöltem, hogy fázik a hátam, legyenszíves takarjon be. Így végül az is rajtam kötött ki. :)

Remélem szegény pára nem fázott meg :oops: :roll:

De így egészen 11-9-ig alukáltam.

Csak a lábam ne fájna, akkor nagyon elégedett kismami lennék.

Huhhha csütörtökön kémia vizsga.... elő sem vettem még a könyvet, aszem itt az ideje. Gyorsan bepakolom a mosogatógépet, mert a konyha romokban és aztán tanulok egy kicsit.

Szép napot mindenkinek, itt nálunk mintha oszladoznánaka felhők, kezd átütni rajtuk a napocska...

KépKépKép
bogyra

horilda hozzám havonta jár a védőnő már háromszor volt...

bringa, remélem én is ilyen jó anyuka leszek, és nekem is ki fogja önteni majd Zsófi cica a kis lelkét ha nyomja valami... egy picit tartok tőle hogy szőrös szívű anyuka leszek...na de majd igyekszem... én úgy tudom hogy a 32. hétig fordul be a baók többsége, de ez kizárólag súlytól és helytől függ, mert állítólag akkor fordulnak be ha már nem férnek el... úgyhogy amíg van helyük ficánkolni, nem baj ha nem fejjel lefele lógnak. (legalábbis én ezzel nyugtatom magam, mert Zsófi is innkább ücsörög meg ácsorog...
de azért szerintem a 29. héten császárról beszélni... nekem elég korainak tűnik...

Niki, jobban vagy? Nem lehet hogy visszajött ez az első harmados émelygés? Állítólag az utsó harmadban előfordulhat...én mondjuk nem hánytam az elején sem, de pár napja én is émelygek reggelente egy kicsit :shock:

Képzeljétek csajok ma éjszaka olyan jól aludtam, mint ahogy már régóta nem... olyan frissen és üdén keltem, olyan jóóóóóó érzés volt :)

Nekem most nagyon bedurrant a pocakom, ezerrel nekiállt nőni, esténként úgy érzem hogy hélium gömböt nyeltem és mindjárt kipukkadok
pici76

Horilda, őszinte lehetek? Megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül.
Mert itt ahogy látom, már mindenki menetre kész....
A környezetem meg nyugtatgat egyfolytában, hogy de van még időd...
Végülis tényleg mindent össze lehet dobni 2 hét alatt.

Kép
niki30

Csajok, megvan! Technikák a befordulásra!
:D
http://www.noitestcsodai.hu/varandossag/v05.html

Kép
niki30

Az Enkin-féle torna is megfordíthatja a magzatot

Akik idegenkednek az orvosi beavatkozástól, azok számára is van lehetőség, hogy elősegítsék a fejvégű fekvés kialakulását. Enkin módszerének sikerét több száz eset bizonyítja. Kivitelezése roppant egyszerű: a kismamának ébren töltött ideje minden második órájában tizenöt percet térd-könyök helyzetben kell töltenie. Közben akár olvasni, rejtvényt fejteni vagy zenét hallgatni is lehet. Így kilencvenöt százalékos az esélye annak, hogy a faros magzat két héten belül megfordul.

Kép
niki30

Hmm ez tök érdekes!

Én kizárólag úgy tudok pihenni ha nem fejvéggel helyezkedik el a baba, ha térd-könyök helyzetbe hozom magam.

Olyankor egy 5-10 percet lógatom a hasam és tök jól érzem magam... nah látjátok az ösztönök. :)

Zsolti nem szereti annyira, ha térdkönyökben vagyok, mertmindig sajnálja a gyereket, hogy csak úgy lóg a semmibe. De szerintem Levente is szereti, még hintáztatni is szoktam úgy. nah azon mindenki kacag. :D

Tegnap kitaláltuk ha van oroszlánfóka, akkor létezik pindvinbálna is... nah az vagyok én! :D

Képzeljetek el egy nagy pingvinbálnát, aki lenyelt egy görögdinnyét négykézláb, égnek meredő hátsóval hintázni... :oops: :lol: :roll:

KépKépKép
bogyra

Niki,
kösz a linket, lehet hogy még nekem is majd szükségem les rá...

még én sem tartok sehol... csak egy kiságyunk van meg egy pelenkázónk... ja emg egy cumi amit a munkatársaimtól kaptam amikor bejelnetettem hogy terhes vagyok :D
és még a padlót is ki kell cserélnünk a gyerekszobában...

szóval még az egész kelengye vásárlás hátra van...
pici76

Pici!

Manapság már nem nagy dolog beszerezni a kelengyét! Mi csak és kizárólag szociális helyzetünkre való tekintettel szereztük be ilyen korán.

Ugyanis mi nem tudunk spórolni... legalábbis eddig nem tudtunk majd most muszáj lesz megatnulni :D

Szóval mindenhónapban elkülönítettünk egy bizonyos összeget és akkor azt babadolgokra fordítottuk.

De ha össze tudtuk volna gyűjtögetni a pénzeket, akkor simán egy hét alatt bármit beszereztünk volna. Internet is csomó mindenben segít. Már majd minden bababoltnak van internetes elérhetősége...

Sokakat láttam egyszerre megvenni mindent... Úgyhogy senki sem lóg ki a sorból és mindenkinek rendben lesz mindene. NYUGALOMSÁG a hosszú élet ritka! :)

Én most tök para vagyok a visszerem miatt, anyu rámhozta a frászt hogy majd jól tüdőemboliát kapok! :evil: :shock:

Tök ari nem?

Amúgy nekem is minidg anyu azt mondogatja, hogy túlspirázok mindent és mi a francnak aggódok hülyeségeken, ha kórházba kerülök úgyis megcsinálnak mindent mire kikerülünk onnan. De hát az nem olyan mintha ééén.... :roll: :cry:

De mi már jól állunk! :) jah télleg küldöm majd a képet a kialakult babasarokról :)

KépKépKép
bogyra

sziasztok

Bogyra látom másokat igyekszel megnyugtatni, holott nincs két hete, hogy itt aggódtál a bútor miatt:-)))

Én egyáltalán nem aggódok. Nincs még szinte semmink, van két csomag pelenkánk, meg ma hozzák el a kiságyat, amit nem hinném, hogy már ma összerak a párom. Ennyi. Még egy papucsom sincs ha be kellene mennem a kórházba. De miért kellene??? Még van hátra 8 hetem. A baba is jól érzi magát bent, én meg jól érzem magam és nem aggódok hülyeségeken.

az már jobban kiakaszt, hogy szakad az eső. Pedig tegnap még hogy ragyogott a nap, sétáltam, fagyiztam...

Utálok itthon bezárva lenni...
stella2007

Stella sztem az kicsit más szitu, hogy megrendelsz egy bútort két hónappal ezelőtt, ki is fizeted és elfelejtik leadni a rendelést a gyártónak... nem tartják be a határidőt többedik egyeztetésre. Így visszagondolva is elég kellemetlen volt hetekig vigyázállásban tartani a családot hogy mikor lesz szükség az utánfutóra, meg mégegy férfi kézre, hogy felcipeljék a bútort.

Azonkívűl pont azért mert nekünk már mindenünk meg volt, igen fontos volt a babútor, hogy ne szanaszét leygen a lakásban a cucc...

De ha nem lenne semmink, akkor is tuti paráznék, annak ellenére hogy ha józan ésszel végig gondolom akár még most is ráérhetnénk elkezdeni mindent.

De örülök hogy nem hagytuk az utolsó pillanatra, elég rokkant vagyok mostanában, nem sok örömet okoz az egész napos mászkálás, így ezeket a dolgokat még akkor elintéztem amikor nem viselt meg.

Szóval én örülök, hogy így döntöttünk, de ettől még mások nincsenek "szar" helyzetben.

Úgy vélem minden kisbabának lesz kiságya és kelengyéje :)

KépKépKép
bogyra

Persze, szerintem egyikőnk sincs elkésve, lekésve. Mindent meg lehet oldani, még van bőven időnk.
Van ahol az anyagiak a szűk keresztmetszet és amiatt csúsznak a dolgok, van ahol a helyhiány miatt, van ahol az időhiány miatt...kinél hogy alakul.
Biztos minden bébinek meglesz a helye, amire kibújik!

Kép
niki30

sziasztok.
horváth gabriella,gabesz néven fent vagyok már én is az iwiwen.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

A családban az egyik unokatesóm korábban született a vártnál még nem volt meg a kiságy mire hazajöttek addigra sem. Két napig az egyik komód fiókjában alukált a kisbaba...

Hát olyan tündéri volt még úgy is :) Úgyhogy amikor azthittem még nyolc hetet kell várni a bútorra, mondtam is az unokatesóm anyukájának, hogy semmi gáz végülis van jó kis ikeás komódunk tágas fiókokkal... :D

Nekem is olyan jóságos szüleim vannak, hogy ha valami még lemarad, mert szerintem lesz olyan, akkor tuti pikk pakk beszerzik.

De nekem a gondolatvilágom annyira közel jár már a szüléshez, folyton erről beszélek, hogy kit hívunk majd át a Gergőhöz, ha nekünk menni kell. Már többszörös riadó lánccal bebiztosítottuk magunkat. Meg mostanában ilyeneken problémázok,hogy mikor fog látogatni minket apa a nagyfiúval, és hogy hogy fognak boldogulni kettesben.
Valószínű a párom anyukája feljön nyíregyházáról, amíg én korházban vagyok, ellássa őket,segítsen kitakarítani ilyesmi, aztán anyu jön egy-két hétre, amíg a párom dolgozik addig itt lesz, utána a barátnőm jön egy hétre, aztán a párom lesz itthon három hetet. Ezzel remélehtőleg kihúzom a gyermekágyas időszakot, amíg gyengének érzem magam :) Sajnálnám Gergőt ha nem tudnék érte menni időben, meg levinni a játszóra.

olvastam más topikokban, hogy valaki a második babával sokkal rosszabbul viselte a gyermekágyi időszakot, nagyon gyenge volt, kicsit tartok ettől. Főleg gergő miatt, mert ugye a kicsit muszáj ellátni, tehát csak Gergőtől tudok elvonni energiát! :(

Gondolom ez sem fog tovább tartani egy-két hétnél, mármint amíg ezzel idegesítem magam...

KépKépKép
bogyra

Gabi!

Véletlen nem ismered a Matei Zsuzsit? Sztem egy időben jártatok a mórába...

És te is olyan ismerős vagy nekem... nem laktatok káposztás megyeren?

KépKépKép
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: