A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Votiv :) De jó, hogy Isti megszabadult a szemölcstől!! :D Hát lehet, hogy nemsokára nálunk is beindul az elvonó... már igencsak el bírok fáradni (meg a lábam kezd sajogni) estére :roll: A gyaloglás nálunk is megy, de múltkor jól megszívtam, félúton hazafelé megmakacsolta magát és nem akart jönni, csak ordított, végül cipelhettem haza... őt és a bevásárlószatyrot... hát kész voltam, nem volt olyan porcikám, ami ne fájt volna a végére :oops:

Indi :) Hú, Dominó már tejbedarázik! Drukk, hogy ne legyen gond! (biztos nem lesz :wink: ) És bent is hord cipőt a nagyfiú?

Kata :) Fenntartások... no igen, néha nekem is vannak, pl. Bálint csak a Nesquick kakaót hajlandó meginni, semmilyen mást nem :roll: én persze örülök, hogy legalább azt megissza, de annak nem, hogy már most "márkafüggő"... :?
denizsa

Deni :) jó, hgoy írod ezt a gyalogcipelést, pont ezen töprengtem... mármint, hogy ti pocakosok hgoy oldjátok meg ezt a helyzetet.
Nagyfiú még sehol se hord cipőt, de mivel már szeret jönni-menni valamit tolva maga előtt, hát ráadtam, hogy szokja a lábacskája, hiszen mindjárt járni fog, kint pedig nem lehet mezítláb. De túl merev a talpa talán. Másra egylőre nincs keret...

Votiv :) éljen a természet csodálatos ereje és Istók szemölcstelensége :) Sajnálom, hogy hétfőn nem jössz, akkor én már nem is látlak pocakosan? Persze a masszázs meg kell neked nagyon :)

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá Hujber Feri mekkorát korizott!!!

Nuk :) Vajon hogy vagytok? Jó lenne tudni valamit rólatok.

indianyo

Sziasztok! Nagyon köszönjük, hogy szorítotok nekünk, van eredménye, már második napja egész elfogadható a vérnyomásom. Meg is kérdezem hamarost, nem akarnak-e elengedni, hátha otthon sem megy feljebb.

Igazan megható, hogy gondoltok ránk, és sok-sok erőt ad. :)

Ésésés ma, amikor nst-n voltam, a szomszéd szobából hallottam egy szülést, a vajúdás utolsó szakaszát és a kitolást, egészen a babasírásig. Kicsit hüppögtem is, olyan megindító volt. :)

Most ugyan nem vagyok képben, de betegecske, fogzós dedeknek, beteg szülőknek sok-sok+++++++, gyors bulást! Nukada, remélem, Ti már otthon, összebújva, családi melegségben!

Kátya
(Kátyaférj)

Kátya
kincsimano

Indike, még van bő 2 hetem csak a kiírásig, szóval azalatt akár egy KUSZA is jó lenne még, ha össze tudjuk szervezni!
Domicseknek hányas a lába?

Deni, na igen, velünk is volt már ilyen, hogy cipelhettem a szatyrot meg őfelségét is :? sőt, egyszer biciklivel mentünk vásárolni, és annak meg kiesett a kereke, és akkor még azt is vonszolhattam! mondjuk akkor még csak picipocakom volt, szerencsére. de eszembe jutott Pocak, mikor a tesókocsijuknak tört ki a kereke, és ott állt a picivel meg a kicsivel áááááá
egyébként meg úgy hiányzik Pocak, és szomorkás, hogy számára már vége a "gondtalan" kismamaéveknek (bár lehet hogy már épp elege lett belőlük a végére :))

hűűű már most olyan álmos vagyok, az előbb aludtam egy sort a billenyűzeten, most kockásfejű nyúl lettem :) annyira nehéz már ezekben a napokban bárminemű agymunka :roll:
pedig Tinu is ilyenkortájt még javában vizsgázni járt :)
votiv

Ezek a megasztárok megacikik minden adásban :(

Votiv :) nem vagyok biztos a lábméretben, még sose vettem cipőt, van itthon 20-tól 22-ig minden, a 22 az tuti nagy, de a 20 és 21 esélyes, gondolom, ez a fazonon múlik? Háromszögletű lábfeje van, sarok keskeny, ujjaknál szélesebb. Meg hát én is béna vagyok biztos, nem egyszerű ez a cipő-dolog :(

Lindi :) Grétinek van az a szuper cipője, elfelejtettem, mit mondtál róla, honnan is van?

indianyo

http://www.kekpanda.hu/category.php?bid=C4C124&begin=10

Lindi :) valami iylesmire emlékszem Gréti lábán

indianyo

ded ordít, úgyhogy csak röviden....

Móni!
Hát alvás az nálunk nem igazán van :cry: Amúgyis ez az a dolog, ami miatt ki tudok készülni, szerintem semmi bajom nem lenne, ha legalább akkora alvásigénye lenne a gyerekeimnek, mint nekem :? Pannus csak akkor alszi nap közbne, ha kendőbe teszem és megyünk B-vel a játszótérre. Csak elég nagy meló, pl B elesik, vagy valaki elveri és elkezd bömbölni, akkor még őt is fel kell emelnem vígasztalni, hát, elég szánakozóan néznek rám, ahogy a két gyerek lóg rajtam :lol: Viszon menni kell, mert B is egy igazi energiabomba, alvás persze minimális, de reggeltőkl kezdve üvölt, hogy menjünk!!!!! És persze az öltözést ő is fogócskának fogja föl. Én ilyenkor mondani szoktam, hogy oké, akkor maradunk itthon. Ez általában segít......

Ancsi!
Először is Boldog Lencsenapot!!!!!!!! :D
Játszótér: szerintem ez nem következetesség kérdése, hanem életkor és fejlettség. Ezt úgy értem, hogy pl. amíg nem tud felmászni a csúzdára és lecsúszni, és ezt nem élvezi, addig tényleg előlről fog felmászni. B amióta felmászik, azóta annyira élvezi, hogy eszébe sem jut alulról mászni, míg régen ő is ezt tette! (múltkor mnessziről láttam, hogy hason csúszott le :lol: , majd megy vissza a létrához és kiabál, hogy nagyon jó!!! :lol: :lol: :lol: )Szerintem minél többet mentek, annál hamarabb rájön ezekre a dolgokra! A játszótéren egyébként alapszabály, hogy szabad mások játékával játszana, csak hazavinni nme szabad! Ahova mi járunk ott ez működik, nincs is baj belőle. Mi már csak azér viszünk játékokat, hogy a többieknek legyen mivel játszania, mert B úgyis máséval fog :wink:
hazajövetel: mivel nálunk is állandó hisztivel ment, most viszont Pannustól nem tudom őt lefogni, ezért marad a mazsola :oops: így magától bemászik 8)
egyébként gyerekszáj: B mostanában a keresztnevünket mondogatja (biztos hallja, ahogy dumálunk, és magában mondogatja. Tegnap ezt mondja: Tomi, mi újság? :lol: :lol: :lol: feküdtünk a röhögéstől!

Votiv!
SAjnálom, hogy nem jöttök, de megértem :wink: Autósülés továbbra is nagy kedvence lesz Istinek, lehet benne hintáztatni a hugit :lol: Meg lepihenni :lol:

Deni!
Ez a bokszzsák jó ötlet, lehet kellene egy B-nek, és akkor mást már nem ütne :wink:

Kismamik: jaj, nekem is olyan nehéz volt, főleg, hogy B még olyan kicsi volt, hogy nem értette meg, hogy nem veszem föl. Sokat gondolok Rátok, nagyon stramm csajok vagytok!!!!!! :D

Védáékat sokszor pusziljuk!!!

Kátya!
Remélem, hazaengednek!!!++++++++++

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi, Bazsó tök cuki lehet ahogy élvezi a csúszdázást :D
Isti is felmegy már a csúszdára egyedül, de ettől még a másik irányból is fel akar mászni! talán ez a "haladó" szint nála :lol: de nincs ezzel semmi gond egészen addig, míg mások nem akarnak épp akkor lecsúszni vele szembe :D
alváshiány nagyon rosszul érint engem is, megértem, hogy így nagyon nehéz! épp fohászkodom, hogy Liliróza legalább olyan jó alvó legyen, mint Istók, legalább eleinte :wink: azt az 1 órát is nagyon tudom becsülni, amit most alszik napközben, ha az kimarad, estig megesszük egymást :twisted:

Kátyának sok +! úgy látom, klasszul tud a szülésre hangolódni a H-ban, de biztos a legjobb otthon lenne :)
votiv

Indi, Deichmannban lehet kapni 1000 körül bőrtalpú tutyicipőt, mi sokáig ilyenben nyomtuk itthon. persze ettől még szokatlan és fura volt neki sokáig a rendes kemény talpú cipő, asszem ez minden "új" lábnak ilyen :wink: csak próbálgassátok, idővel ebben is úgy fog majd szaladni Dominó, hogy győzzed csak elkapni :D
votiv

hopp, már csak 15 nap... :D
na megyek eldugulok
votiv

Ancsi: már tegnap akartam írni, de aztán elkapott a hasfájás lázzal, utána meg emiatt álmatlanságban fetrengtem és jól kigondoltam, mit is akarok írni hiszti-témában. Persze mind elmélet, mert hogy nekem még nincs ilyen korú gyerekem. :D
Az egyik, ami eszembe jutott, amit a Tari Annamária (így hívják? :oops: ) mondott ezzel kapcsolatban a tévében egyszer, aminek az volt a lényege, hogy ne váljon hatalmi harccá a gyerek és az anyja között a hisztizés. Ebből következően szerintem bármilyen reakció jó lehet, ami nem a hatalomról szól, hanem ettől teljesen eltérő. A többiek is ilyeneket mondtak: figyelemelterelés, szeretgetés, nyugodtság, türelem mutatása. Aztán másik oldalról, de tulajdonképpen ugyanerről szól, hogy ne a büntetés legyen előtérben, amikor valami rosszat csinál, hanem inkább a jó viselkedés jutalmazása - amit asszem Móni is írt, hogy ígérj be valami ellentételezést, ha elindul hazafelé (azon az útvonalon mehet, ahol akar, vagy túrórudi, vagy bármi, amit szeretne, vagy esetleg máskor nem csinálhat, de ilyenkor igen). A többi viselkedés, amit írtál, szerintem nem gáz, talán nem kell érte izgulni - végülis előbb-utóbb csak megtanulja, hogy a nagyok fellökik, a csúszda aljáról felmászva a többi gyerek meglökheti stb.
Ennyi mindent kiagyaltam az éjjel. :lol: Na megyek, mert sír-rí a gyerek és apjuk nem tud vele mit kezdeni. :shock:

Kép
Kép
tinu

Votiv,
Gyerekollónk megtévesztésig hasonló a felnőtt pl. ikeás ollóhoz, csak kicsit kerekítettebb a hegye (szóval ez se teljesen veszélytelen, ha pl. nagyot esne vele és épp rosszul tartaná).

Ancsi,
Ma gondoltam rád. Akkora rohamot produkált P öltöztetéskor (sétálni akartuk vinni), hogy csak na. Hárman öltöztettük. Ha rajta múlna egyáltalán nem menne sétálni, persze amint kint van imádja és alig akar hazajönni. És én se igazán tudom mit tehetek ezzel, baromi idegesítő és fizikailag is nehéz, mert rúgkapál, ordít..... Pedig viszonylag van rendszer az életében, bár az utóbbi időben pár apróság (szülés, betegség) azért felborult a séta ritmus. De ez a mizéria már hónapok óta tart. Igaz, ha egyszer lejutunk, onnantól már egész jó.

Akata,
Zabpelyhet nem ehet még a gyerkőc? Én vízben megfőztem P-nek, leturmixoltam és beletettem turmixolt gyümölcsöket, akár fahéjat, joghurtot (natúrt). És van rizspehely is, azt talán még turmixolni se kell. A holle cuccok nálunk is bejöttek. És a natúr joghurt. P. az édesítettett máig nem szereti. A zabpelyhet akár rizstejben vagy zabtejben is megfőzheted, így édesebb és finomabb lesz (és ezekben sincs cukor, csak maguktól édesek kicsit). 1-2 napig elállnak, és sztem 5-10 perc alatt elkészül. És persze ha vízzel főzöd a zabpelyhet csinálhatod sósra is (úgy értem rakhatsz bele húst turmixolva vagy vmi nem édes dolgot, akár répát, zöldséget...).
És nem tudom mit eszik már, de süthetsz neki muffint is. Van cukor mentes, amit pl. széttört banánnal lehet édesíteni és teljes kiőrlésű liszttel készül (egész finom).

Deni,
Egyetértek Votiv elvonós ötletével. És utána annyival könnyebb lesz (vagyis kicsit könnyebb lesz jó esetben) neked, hogy egyszerűbb lesz a séta. És én ezzel együtt volt, hogy az utolsó 2 hétben is cipeltem, mert úgy jött ki. Piszok szar volt, de M. nem született meg hamarabb. Azért korábban jobban féltem a cipeléstől, úgyhogy vigyázz magadra! (Persze akkor is cipeltem, csak utólag mindig nyögtem.)

Zuzmó,
És B alszik napközben? És éjszakai alvás? Nálunk M.-t du-tól lefekvésig fogni kell, de ez még belefér, ami nem fér bele, hogy P. újra ébred éjjelente. Át kéne menni hozzá, át is megyek karomban M-val és a földön alszunk. Ez is ok lenne, az indiánozás a csecsemővel, de P. is le akar jönni, M. néha megéhezik, sötétben nem találja meg a kaját (ebben nem túl ügyes), ettől egyre idegesebb, szuszog-röfög a stressztől, én próbálom a szájába adni, Peti bújik és én úgy érzem kész. Tudom, hogy P. pszichésen ébred, de én pszichésen szeretnék aludni vagy legalább egyszerre csak 1 deddel törődni. Sajna a sírni hagyás max. M. esetében működne, mert P-vel épp az a baj - szerintem - hogy lelkis mostanság. S nekem M-t sincs erőm sírni hagyni, mert a gyerekbőgéstől halál ideges leszek és elvesztem az életkedvem, akkor már inkább belehalok a fáradtságba, de legalább vidáman (ez talán túlzás).
Szóval mit lehet csináni egy éjjelente ébredgető 2 évessel??? (Egyébként anyám most átjött segíteni, őt ébreszti a kis terrorista, de nem tud még 10 évig maradni.)
Tomi, mi újság ---- óriási!!

Tinu,
Éjjel ébredésről nem hallottál semmit? (Vmi megoldás félét?)

Móni
Kép
Kép
monisa

köszi az újabb névnapi köszöntéseket.

elmentünk ma Asso cipőt venni, de a boltos nem nyitott ki. pedig mekkorát kellett gyalogolnom érte. na mindegy. megláttam, hogy szemben az fmh-ban meg bababörze van, úgyhogy benéztem (életemben először) és vettem 1-2 édi csajos ruckót.

Ruzi!
van amúgy "pórázom", néha ráteszem, de halál ideges, ha megérzi, hogy feszül a hátán a hám. :)
bilizéshez gratulálok!

Móni!
megpróbálok kitalálni valami lefizetséget :)
különben az új helyen, ahova költözünk, nem lesz játszótér, csak messze. remélem majd összefogok egy másik mamával, és együtt megyünk gyerekpásztorkodni a messzi játszótérre. oda különben nem fogom minden nap elvinni, így egy időre megszabadulok az üvöltéstől :)

Tinu!
Annyira édes Tündi!!!
tanácsokat köszi.

Kata!
ilyenkor úgy csináltam, hogy lerágtam a kemény keserűcsokit a rudiról és abból haraptattam vele. meg sima túrót kikevertem banánnal. azt ette is úgy ahogy.
édes jogóból csak 15 hós körül kapott, mert nem bízom ezekben a cuccokban :) (leszámítva a Nestlé bébi jogot)

Deni!
tegnap ide tévedt a babajátszóra két nagyobb gyerek, akik állat módon rohantak, kergették egymást a legkisebb csúszda körül, és labdával dobálták egymást. mikor egy nagy adag homokot rúgtak a cipőmbe, szóltam, hogy "ennyire kicsi a játszótér, vagy ti vagytok túl nagyok?". na, el is húzták a csíkot. gondolom az anyák magukba röhögtek rajtam, de én voltam a legkisebb gyerekkel, úgyhogy én vagyok a főnök :) :)
szerintem egyébként tök jó, hogy van kertetek, amíg nem tudsz majd menni játszóra, tök jó lesz, mert leviszed a bébit az árnyékba szundizni, Bálint meg ellesz a kertben. ha meg gyerektársaság hiánya lesz, átszólsz , és mi átugrunk :)

Zuzi!
az a gáz, hogy hiába ilyen debella az anyja, a gyereket nem tudom lekenyerezni kajával. mazsolával se. de legközelebb viszek le neki "dojót" :).
L. a kiscsúszdán magától mászik-csúszik, de mindig a nagy elé áll oda, ahol a többiek akarnak lecsúszni.
gyerekszáj frankó :)
ancsipancsi

Kátya :) Remélem nemsokára hazajöhetsz!!

Votiv :) Hú, hihetetlen, hogy már csak 2 hét! F. doki mit "jósolt", mikor jön a tesó? Tök szuper csaj vagy, hogy még dolgozni is bírsz esténként! én tiszta mormota vagyok és nem látom az árnyékom :mrgreen:

Indi :) Akkor tényleg aktuális lassan a cipőcske, ha már ilyen jól közlekedik Domicsek! Mit szokott tolni maga előtt? Remélem hétfőn nem fog esni és összejön a játszózás!

Tinu :) Bulást Neked!! Lázad van még? Pocid hogy van?

Móni :) Az utolsó 2 hétben már én is nyugodtan fogok cipelni :lol: Ez az éjszakai kelés-költözés nagyon fárasztó lehet, párod nem tudna besegíteni? Sztem is lelki dolog lehet a háttérben, remélem Peti mielőbb "megszokja" a tesót és helyreáll az éjszakai rend!

Zuz :) Hú de ügyes már Bazsó! tisztára a csúzda ördöge :D gyerekszáj :lol: :lol:

Ilyet se láttam még: Bálint ma úgy elfáradt, hogy ebéd közben lecsukódott a szeme és majdnem elaludt az etetőszékben :shock: legalább nem kellett sokáig altatni :lol:

Kép
Kép
denizsa

Ancsi :) Én is a kertben bízom... És akkor számítunk Rátok! :D De előbb is átugorhatnátok! :wink: nagyon szívesen látnánk Titeket!!
denizsa

Deni: jobban vagyok, lázam nincs (biztos megint csak bestresszeltem), hasam is nagyjából megvan. Lehet, hogy a férjemtől kaptam el valami bacit, mert ő is így volt az előző nap, de neki hasmenése is volt.

Móni: lehet, hogy átmeneti ez az éjszakai ébredés, nem? A kistesó miatt. Nincs valami megnyugtatós, átmeneti tárgya P-nek? Vagy nem tud ő átmenni hozzátok aludni?

Kép
Kép
tinu

sziasztok!

Nehezen írok, mert egyik kezemben itt szuszog a világ szép kislányom!!! Ma jöttünk haza a kórházból.

8-án 18:35-kor született, 34. hétre 2700g és 51 cm. Ami így koraszülöttnek csodás termet! Sajnos az első etetésnél beszürkült (sztem inkább mohó volt, nem beteg), így 5 napot a koraszülött intenzíven töltött szegénykém.

Egynlőre ennyi, megyek pihenni, mert hulla vagyok!!!! :D :D :D

(a vonalzómat persze már ne vegyétek komolyan...)

nukada

Nukada: szuper, hogy otthon vagytok! És még egyszer gratula a jányodhoz! :D

És Andiéknak is sok nyugalmat kívánok immár otthon!

Gyertek mihamarabb képekkel! :wink:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
Sztem is átmeneti (max. pár év :lol: ). Nyugtató tárgya nincs, nem rajtam múlott. Egyszerűen soha nem érdekelte semmi ilyen szempontból (most egy babával próbálkozom, szeretgeti is, de annyira nem izgatja). Épp arra gondoltunk anyámmal, hogy ha sokáig ébred (1-2 éjszakája van még hülyíteni), akkor éjjel, mint régen átviszem az ágyamra. Csak a pr., hogy ott meg M. alszik, így Marcit be kellene tennem a kosarába, ahonnan nehezebb éjjel kikapni, ha enni akar. De ez lesz, mert nem bírok M-val átjárni P-t pesztrálni.
Sajnos magától nem jön át. Ha reggel ébred fel, akkor átrobog, de éjjel nyuszibb annál.

Deni,
Azta-azta, hogy már milyen nagy a második gyermeked!! Nemsoká megszületik.

Nukada,
Azért majd részletesebben is írj és félve merem mondani, hogy örülnék egy-két képnek (mert még én se tettem fel, de hál istennek nem mindenki olyan, mint én).
Hogy vagytok egyébként?

Votiv,
Annyira izgalmas (már a 15 nap).

Móni
Kép
Kép
monisa

Tinu :) Örülök, hogy jobban vagy!! :D ezek a hasmenéses rémségek nagyon tarolnak az idén... :(

Nukada :) Csodás, hogy már otthon vagytok! :D Nagyon drukkoltunk Nektek! Csatlakozom Tinuhoz: én is gratulálok mégegyszer a csajodhoz és várjuk a képeket, meg a szüléssztorit, meg hogy milyen volt a kórházban és hogy vagytok!
denizsa

Köszi Lányok Mindenkinek a tippeket. A Milupa gyümölcsös tej úgy néz ki bejön :wink: semmi más tápi eddig még soha......
Indi, még egy kis tápi??? :D (utolsó eresztés) akkor bedobom a lánccal a jövő hét elején.?

Deichmann cipőt nekem is dícsérték, és nem túúúl drága :?

Szia Nukada!! hurrá, hogy otthon. Tudni lehet, hogy miért jött korábban a drága?

A gyermekem 1 hete átalussza minden egész éjszakát. :D reggel 5 után ébred iszik és tovább szundi kb 7-ig. Tök jó, ha nem nő a fog :D

Kép
akata

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, tök jó, hogy Védáékkal minden rendben és h Nukada is jelentkezett :D

képeket! ;)

Tinu,
igen,örülnék, ha átküldenél néhány virágos képet eredeti méretben :D

Macs, te is :D

minden pocakos és nem pocakos kollégánal jó pihenést; én tökre hányingeres vagyok mostanság, remélem, javul ( és jó h Fülivel minden rendben és Ancsi jáccó miatt no para ;) )

ma ilyen szerkó volt a srácon:
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1174160463.59.jpg[/img] [/img]

kicsit bánatos rajta a feje - gyanítom azért, mert nem kapta meg a fényképgépet ;) :D

de tud ő ilyet is: Kép

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek!
Mindig ámulok, milyen kedves arca van Ábelnek! És hányinger :cry: vagy inkább :shock: :?:

Nukada!
De jó, hogy már otthon!!! Írj, amint tudsz, szülésről, kórházról, és az érzéseidről!!!!

Tinu!
Nehogy lebetegedj!!!+++++++++++++

Móni!
alvás: B utóljára 3 hósan aludta át az éjszakákat, szóval nem csak viccből mondom, hogx erős kiképzésnek vagyunk kitéve :? Októbertől (én akkor már 7 hós terhes voltam) Tomi alszik Vele, mert már annyira nem bírtam fizikailag. Így megszokta őt, és most is vele alszik a franciaágyon. Rácsos ágyat nem használjuk, csak a helyet foglalja. Persze vannak brutál éjszakák, amikor Tomi sem tud vele mit kezdeni, pl 2 napja, amikor 1 órán keresztül ébren volt, ilyenkor besegítek. csak hát azon az éjszakán Pannus pl 2 óránként evett! Akkor erősen elgondolkoztam a szökésen.......... Egyébként nagy szerencsém volt, hogy az első 2 hónapban itthon volt Tomi, így B napirendje nem borult, és azóta is tartjuk. Délelőtt el itthonról, aztán délben alvás! Persze max 1,5 óra. És így este fél 10 körül TALÁN!!! elalszik! MOstanában ez is tortúra. És a ciki itt jön, hogy Pannus éjfélig fönt van (mostanában kezd javulni a helyzet ezen a téren, már volt, hogy 1 -kor bealudt!!!), és B reggel 7-kor legkésőbb kel. Ami azt jeléenti, hogy a 3 hós lányom 7 órát alszik éjjal! Mert B első dolga, hogy átrohan reggel hozzánk, és ráveti magát nagy örömujjongással, hogy Pannus!!!!!!!!!! És napközben csak levegőn alszik fél óránál többet. De nem panaszkodok, már hozzászoktam, csak ennél rosszabb ne legyen!
Az elején B is rosszabbul aludt éjjel, volt, hogy arra kényszerültünk, hogy 4-en aludtunk a franciaágyon, és hol az egyiket, hol a másikat szoptattam, szóval szerintem Petinél is csak átmeneti a dolog, és természetes is. NAgy változás ez nekik!
és fotót lécci!

Deni!
Nekünk nem jött be a kert, pedig nagyon bíztam benne, mert tök jókat lehet benne motorozni, és Pannus születése előtt volt, hogy csak lementünk egy órára, fde most már nem elégszik meg vele....

Kép
Kép
zuzmo1

Nukada :) Kisherczeg :) De jó, akkor most már az öszes kicsi babácska anyukájával otthon együtt szuszog :) MAjd, ha átmenetileg lesz 5 perced két boldog ölelés közt, akkor meséljetek!

Kátya :) remélem, most már te is hamarosan tothon leszel és legközelebb csak akkor látsz kórházat, amikor a szupergyors és boldogságos születés maitt jársz arra :)

Kata :) Tápit kérünk. Láncot is :) Pusz éjszakát átalvó 8 fogú álldogáló Ákosnak :)

Vera :) Neet :) Remélem, nálatok is minden rendben!

Zuz :) BAzsó és az ő szövege :lol:

Ma kiopróbáltam a kisebbik cipővel - most derült ki, hogy ez egy Falcon és szuperjó, könnyú és vékonytalpú, csak én voltam béna korábban. No meg a téli vastag az kényelmetlen, de most akkor egy-két hónapig van ez, addigra meg úgy belejövünk a cipőzésbe, hogy jöhet az új :)

Kicsit aggódom a hétfő miatt, olyan durva szelek mennek - és havat meg efféléket jósolnak :(

indianyo

Kép

:mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Zuz,
:lol: nem olyan jellegű hányinger :wink: egészen natúr mezei valami, lehet, hogy vmi víruskát esmételten beszedtem :?:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek :) óh... valami vacakság van, sógornőm is már megint bekapta ezt a hányós izét :(

No de ha már kis jópofaságnál tartunk, ki nevetválaszt, ki meg köt(özködik) :lol:

Kép

indianyo

Szrekuc: tényleg nagyon helyes Ábel! Remélem, ha lesz fiam egyszer, akkor hasonló gyerkőc lesz. :D És küldök képeket!

Zuz: hát értem, hogy miért mondtad, hogy szerencsés vagyok alvás terén Tündérrel. :shock: Nálunk már egy ideje tényleg 20 körül alvás van. A napközben meg csak kihúzzuk valahogy. Nálatok kell ám a Duracell egész napra! :roll: Nincs kedved képet felrakni Pannusról? Vagy inkognitó? Olyan kíváncsi vagyok rája. :oops:

Kép
Kép
tinu

Ja, egyébként jól vagyok. Szerintem csak szülés utáni nyápicság van rajtam. Az elmúlt két hónapban kétszer voltam lázas, holott előtte kb. 10 év alatt hoztam ezt a formát. De a hasam csak kicsit fáj és más effekt nincsen. Lehet, hogy mégsem vírus, csak a forró currys csirke disznómód, gyors befalása váltotta ki nálam a fájdalmakat. :oops:

Kép
Kép
tinu

Tali
lehet, hogy nem tudok menni, ha a lakásügyeket kell intézni délelőtt (átvétel, stb.) :( csak ma este, vagy holnap reggel derül ki :(
ráadásul esőt mondanak, és Fibinek megígértem, hogy legyen nálunk az esőnap, de nem tudom értesíteni se, hogy így számítson, hogy lehet, hogy nem leszünk itthon. ha megvan vkinek a telefonszáma, akkor megadná nekem priviben?
ancsipancsi

Nukada!
gratulálok, örülök, hogy újra itt!

Szrek!
Ábel nagyon cuki!
ancsipancsi

Szrekuc, olyan szép a fiad, és nagyon tuti a szerkója! :D szívdöglesztő pasi, lányos anyák reszkessetek :mrgreen:

Móni, már csak 14 nap :wink:

Nukada, éjjel felébredtem, és arra gondoltam, valahogy megpróbállak elérni, annyira kiváncsi vagyok, mi van veletek és hogy ugye jól vagytok, erre most jelentkeztél! :D de örülök! és mesélj még és képet is kérünk Rékáról! :D

tényleg Móni, a te Marcid se láttuk még!

Pannusról ha szabad akkor majd teszek fel képet csak lehúzom a fotóapparatról a gépre (már ezzel is hetek óta lógok :oops:)

tegnap végre átrendeztük a lakást, apám és öcsém is segített és hát hiába kerültek le bútorok a pincébe, most nagyon pici lett minden :? pedig még a negyedik személy be se költözött, és hát egy csajnál meg különösen ne számítsunk rá, hogy majd "összehúzza magát" :lol:
engem is kitoloncoltak a konyhába a számítógépemmel, nem tudom hogy fogok tudni itt nyugisan dolgozni :roll:
asszem lassan kereshetünk nagyobb kérót :(

Isti és apja elhúztak a játszótérre, asszem dőzsölök :D

Deni, dokink még semmit se jelzett előre, méhszáj zárt, a fej illeszkedik de még nem teljesen, szóval egyelőre még nem szülünk, ez tuti. majd szerdán megyek megint vizsgálatra, de előbb még lesz egy uh is, aztán csütörtök nst...

mindenkinek szép napot, betegeknek jobbulást!

votiv 8)
votiv

sziasztok,

Lencsinek utólag is BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!!!

Rek,
Ábel eszeveszett pasi...kár, h nincs lányom!!

hétvégén Baján voltunk, hát mint mondjak...igencsak lefáradtam szellemileg... :shock:
Fibivel találkoztunk, ott mondjuk tök jó helyek vannak, igen közel mindenhez, ami a kisváros NAGY előnye, persze két srác kétfele motorozott, Igi folyamatosan Dunának ment, BÁlint meg úgy ment, ahogy azt én is szerettem volna Igitől :lol:...de attől még nem költöznék oda, mert majd' megőrültem,h nincs hova menni...na jó, végül is találtunk két tuti kávézót, ahol lehetett wifizni, szóval mégiscsak jó!!! csak a család öl meg...
ha lemesélem a farmeros sztorit, biztos megáll a szivem...

mindenkinek szép napot, Védákénak még szebbet, mint a többieknek!!! :roll:

és holnap jön a hó...Baján már nagyon lehetett érezni, minden gyerek meg volt bolondulva... :shock:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv,
mi hamarosan öten leszünk 46 m2-en... 8) :lol:
nem olyan vészes az...és egyelőre otthonról dolgozunk... :wink:

de egyszer még pont Adával beszéltük, h ezek már annyira kicsi lakások, h tök mindegy, h 3-an nem férnek e el, vagy 4-en... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Bébikém alszik, úgyhogy...:

Csütörtökön hajnalban elfolyt itthon a magzatvíz, mit elfolyt, dőlt belőlem, mint az amerikai filmekben... Gyorsan be a Szent Imrébe. Ott az ügyeletes szülésznő megnézett, hazaküldte a családomat, mondván ebből nem lesz baba, csak nap közben. Ezen okból a szülésznőt és a doktornőt sem hívta, mivel nappalra jöttek volna. Miután a család haza ment, megkérdeztem, hogy nem baj-e, hogy csak 34. héten járok? De baj volt... Család vissza, doktornő be. Hál' Istennek, volt annyira előre látó, hogy javasolta a SOTE-t, inkább együtt menjünk be, mint hogy a gyereket bármi komplikáció folytán át kelljen vinni.

Megérkezünk, 6db 25-30 közti dokibácsi konzíliumot tartott felettem, közben dőlt belőlem folyamatosan a víz, mivel a gyerek még mindig a torkomban volt... Telt ház volt, 1,5 órába telt, mire bekötötték az infúziót... Szép lassan jöttek a fájások, szép LASSAN tágultam... A vége felé felpörögtek az események: Mondták korábban, hogy ne nyomjak, aztán mondtam, hogy már nem bírom, nekem nyomni kell. Akkor mondták, hogy nyomjak. Gyerek sehol. Aztán egy durva fájásnál rákiabáltam a gyerekre, hogy most már ő is segítsen, mert nem lesz jó vége... Akkor éreztem, hogy hirtelem "nyom" valami... Persze doki, szülésznő sehol. Párom szalad és mire felrakták a lábam, már látszott a feje. Metszeni muszáj volt a koraszülés miatt, de nem igazán éreztem semmit, próbáltam koncentrálni, hogy úgy csináljak mindent, ahogy mondják. 2-3 nyomásra kint volt a gyerek. Hát az egy csodálatos érzés volt... Sajnos egyből elvitték, a párom ment vele, aztán picit megmutatták, de nem láttam belőle, csak a fél fejét. Aztán lerendeztek, lezuhanyoztam, fölmenteünk a szobába és utána megnézhettük a picit. Inkubátorban. Majd megszakadt a szívem.

Az első etetésnél elszürkült, ezért kezelték minden féle gyanúval. 2x kapott kékfényt. Naponta 2x lehetett bemenni hozzá. Az az igazság, hogy elég is volt. Már nem belőle, hanem abból a légkörből. Hozzá sem érhetsz a gyerekhez, csak nézed, nem tudsz semmit csinálni, ha sír... Közben szó szerint babák halnak meg melletted, és próbálsz úgy csinálni, mintha felhőtlenül tudnál örülni a picidnek. De sajnos én nem tudtam, túl empatikus vagyok. A tejcim is csak most kezd indulgatni, nem bírta a stresszt.

Sajnos szopizni nem tudunk, mert nekem nem lövell eléggé (csak fejni tudok), Réka pedig nem elég erős, hogy kiszívja, folyton elalszik közben. De legalább cuppog rajta párat!!! Tápszerrel felváltva kap enni, remélem, már nem sokáig lesz szükség rá!!!

Egyenlőre ennyi, majd még jövök!

nukada

Halihó!

Bekaptuk a rotát. Én pocsékul, ded hála egész jól. Mi állítja meg a fosit? Nálam semmi kajás nem vált be minden kijön.
gödibarbi

Nukada: szuper, hogy otthon vagytok és már meg is írtad a történetet. Én is nagyon elszomorodtam az inkubátoros részen. :cry: Remélem, nagyon hamar lesz elég tejed!!! Nekem is viszonylag nehezen lövellt be, de aztán már van elég tejem. Meg a másik topikon is volt nem is egy kismama, aki ugyanilyen cipőben volt, mint te és most már szépen szopiznak a babóik, elhagyták a tápszert. Úgyhogy minden rendben lesz nálatok is, biztos. :wink:

Kép
Kép
tinu

Szrek :) Jaj de édes Ábel! :D Milyen nagyfiú már és nagyon csinos ebben a nadrágtartóban :wink: :D és hányingermentes napot!

Zuz :) Bazsó már belekóstolt a "szabadság ill. a játszó levegőjébe", már nem lehet a kerttel átverni :mrgreen: :lol: Éjszakáitok nem lehetnek könnyűek... nagyon kíváncsi vagyok, nálunk mi lesz, már olyan jó dolgunk van, Bálint ritkán van hogy felébred éjszaka, hát attól tartok, már nemsokáig tart nálunk ez az idilli állapot... :roll:

Zsan :) Kávézás Fibiékkel bizti klassz volt! :D Mi az a wifi?

Votiv :) Szuper, hogy megvagytok az átrendezéssel! Én meg épp tegnap konstatáltam, hogy addig nincs hova tenni a tesó ruháit, amíg nem hozzák az új bútort és nem lesz több helyünk... :roll: Szerdán doki? mikor? mert én is akkor megyek :wink:

Ancsi :) Méltem a freeméles címedre :wink:

Nukada :) De jó, hogy volt időd írni kicsit! és nagyon szuper, hogy már otthon vagytok! (tudom, hogy már írtam, de úgy örülök neki) Kívánok Nektek nyugis napokat, sok tejcsit és erősödjön meg Réka minél előbb!!

Kép
Kép
denizsa

Barbi :) Bulást Nektek!! Hasmenésre jó a széntabletta, a Smecta és pl. Normaflore (ez mint regeneráló), ezek asszem recept nélkül is kaphatóak és szopi mellett is lehet, meg persze fontos a sok folyadék, érdemes a sókat pótolni (pl. ropi formájában), kímélő kaja (pl. krumpli simán sós vízben főve), hű most hirtelen ennyi jutott eszembe... Buljatok mielőbb!!
denizsa

Nem nagyon tudtam viszza olvasni, de köszi a sok jókívánságot!!! Babókám megint alszik, előbb evett 20ml tejcsit+20ml tápit. Ez azért elég jó, nem?

És egy kérdés:
Az Urtica-nál is ugyan úgy be kell tartani a homeos szabályokat? Ha igen, mik azok? Szedem, de nem vagyok biztos benne, hogy jól, mert ugye rengeteget kéne innom és amit én tudok, hogy előtte-utána fél óráig se inni, se enni... PLZ HELP!!!

(képet később rakok)

nukada

Nukada, Te egy hős vagy!!! szuper, hogy most már túl vagytok a veszélyeken és hogy tejcsid is van!! :D
a fél óra nem evés/ivás bogyó előtt és után stimmel, de pl tiszta vizet ezalatt is ihatsz - csak olyat nem szabad, ami ízes, vagy aromás vagy mentolos stb. mert ezek csökkentik a bogyók felszívódását így pedig a hatékonyságát is. tejserkentéshez kipróbálhatsz még pár dolgot, a legjobb a gyakori szopi, esetleg fejéssel együtt. aztán létezik több szoptatós teakeverék, pl. Laktoherb, Fitolac, de házilag is összeállítható egy kis édeskömény, kömény, ánizs, csalán, citromfű, majoranna és kapormag keverékéből.
aztán vannak ősi népi módszerek is, mint az alkoholmentes söröcske, gabonakávé stbstb.
és csak tarts ki, a babód hamar megerősödik és majd belejön a szopiba is! :)
képet várjuk!

Deni, 10.40-re vam ip-m! neked?
most válogattam át a babaruhákat, és olyan szomorú lettem, amiket Isti kinőtt hibátlanok voltak, és most hogy visszakaptuk őket az unokatesóktól, olyan kis agyonhasználtak már, hogy a legszívesebben a vöröskereszthez vinném, és nem az újszülött kis szépségemre adnám :( apjuk próbált vígasztalni, hogy akkor inkább vegyünk pár új ruhát a gyerekre, mint hogy úgy nézzen ki mint egy lelenc :(
most erősen gondolkodom, hogy legyek-e irtó jószívű és adjam-e kölcsön a többi cuccunkat is, vagy legyek önző dög és inkább vigyázzak rájuk :twisted:

Barbi, már biztos, hogy rota? gyógyuljatok! ++++

votiv 8)
votiv

Votiv!
dehogy add kölcsön a többit, hiszen azokra keresztet vethetsz (vöröskeresztet)! én semmi nem adok most kölcsön, már L. is eléggé lehasznál pár cuccot (nem olyan tartósak ezek), majd ha megszületik a kistesó és elhasznál amit akar, utána mehetnek a cuccok szélnek. lepd meg magad pár friss új rózsaszín cuccal ;-) (azért magad, mert Rózának mindegy, hogy nyűtt a cucc, vagy nem :) ) pl. vegyél kezdetnek pár édes lányos rugit, a bodyt úgyse lehet látni alatta.

Barbi!
buljatok!
nálunk a rizs is bevált, mint hasfogó. (de csak Smectával együtt)

Nuk!
akkor hogy is lesz azzal az esküvővel, amire pocakkal akartál menni? :) mivel fejsz? én elektronyossal elég jól be tudtam indítani a tejet, meg kaptam egy kis hormont is.
ancsipancsi

Barbi,
jobbulást!
nálunk az arsenicum album a nyerő ilyenkor...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Én is a sznet imrében fogok szülni, szeretnék egy pár kérdésemreválaszt kapni a tapasztaltabb mamiktól!

A roomin-in rendszer hogy van megvalósítva? Tehát éjszakára be kell vagy csak be lehet vinni. Te fürdeted a babát, vagy az újszülöttesek.
Ruhát, pelenkát kell-e vinni a babának? Esetleg popsi törlőt vagy krémeket is?

A látogatás hogy zajlik? A látogatók meg tudják fogni babát?

Jah ésmég valami a szülés után rögtön meg lehet mutatni a nagyszólőknek vagy itt nem lehet ki vinni a szülőszobáról?

A váalszokat előresi köszönöm! :)

KépKépKép
bogyra

Végre én is itt újra :) Egész hétvégén kerteztünk, totál be vagyok halva, tele vagyok hólyagokkal, az izületeimről már nem is beszélve.
21 tuját próbáltuk meg elültetni. Ez még önmagában nem lett volna probléma, csak hát elkalkuláltuk a talaj összetételét, tömény szikla :shock: A végén már azon gondolkoztam, h a légkalapács lett volna a legjobb lyukak gyártására. Szóval végül nem kertezés volt, hanem bányászás csákánnyal. És még vissza van 500 nm füvesítés ilyen talajon :evil:
Megyek visszaolvasok...

Kép Kép
curse

bocs lanyok, de nagyon ugy fest, h holnap nem tudunk menni talizni :( :( kicsit (?) osszegyultek a teendok. nektek szep idot, es jo talit. legkozelebb (mikor lesz az? :lol:) ott leszunk ;)

Ancsi, novenyket "bedobom" hozzatok valamikor, ha gondolod. ja es lanyodnak utolag is boldog nevnapot! :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Bogyra,
mi majdnem egyszerre szülünk...

szóval,
éjszakára nem kell bevinni, csak ha akarod, de második éjszaka már nem fognak neki örülni, ha beviszed...
babát rokonok nem "fogdoshatják", csak üvegen keresztül látják. nagyszülők esetleg elkaphatják egy pillanatra, mikor a szülőszobáról viszik át a csecsemősökhöz, ha jófej a szülésznő, biztos meg fogja engedni, h hozzáérjenek... :wink: :wink:
nem te fürdeted a babát, hanem a csecsemősök.
Popsitörlő, pelenka kell a babának, krém és hintőpor van. Ruhát sem kell vinni, mert adnak, csak a távozáshoz.

Te kinél fogsz szülni?

terhes asszonyok, ki hány kiló plusznál tart???? :roll:
nekem egyre nehezebb a teher... :shock:
és még KÉT hónap...hajjjjaj.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!

Én a Guttman Orsinál fogok szülni, de ezekre a kérdésekre nem tudott válaszolni.

Illetve az Orsihoz járok terhesgondozásra de az ügyeletesnél fogok szülni, szülésznőt sem fogok választani. Én magamis szülésznő vagyok, szerintem bármelyikkel kiegyezemmajd! :) Úgyhogy ez nem okoz problémát.

Ebben a pelenka dologban tök bizonytalan voltam, mert mindenki mást mondott, de akkor viszek egy csomag pelust meg popsitörkőt is. :)

Ha eszetekbe jut valami hasznos infó, azt szívesen veszem. :)

A szobákhoz itt tartozik mosdó? Vagy ki kell vonulni minden egyes alvázöblítéshez?

KépKépKép
bogyra

Móni,
Ez az éjszakai kelés, nagyon gáz :shock: Erős csaj vagy nagyon és tökre megértelek, h nem szereted, ha sírnak. Én is utálom, amikor Adél rákezd.

Tinu,
Tök jó, h már jobban vagy :) Nagyon édes Tünde baba :)

Nukada,
De jó, h írtál :) Gratulálok még egyszer Rékához :) Örülök, h most már otthon vagytok nyugalomban, békességben. Ez a kórházi dolog azért nagyon gázul hangzott, gyorsan el kell felejteni az egészet és élvezni Réka babát :)

Szrek,
Nagyon csini Ábeled :) Jobbulást!!!

Zuzi,
Nálatok is milyen brutálisak az éjszakák :shock: Jól bírjátok, én tutira behalnék. Gyerekszáj :lol:

Barbi,
Rota :( szegénykék, jobbulást nektek!!!

Votiv,
Szerintem ne add kölcsön a rucikat, ha ilyen szépen vigyáztál rájuk, akkor nehogy már más tönkretegye :evil: És az tök jó, h természetes úton ilyen szépen el lehet tüntetni a szemölcsöt :) Én még a leégetésnél tartottam.

Macs,
Tök jó, h már Füli jobban van :)

Ancsi,
Azóta ki tudtátok próbálni a porszívót? És köszi a nem fizetős parkolós tippet, bezzeg, múltkor sikerült megtalálnom a fizetős részt, ilyen az én szerencsém :)

Deni,
Akkor sok +++ nektek, remélhetőleg hamarosan kibújik az fránya fog. Tényleg voltál már 4d uhn? Lehet, h elkerülte a figyelmemet és már írtad :?

Ruz,
Esés :( Bendi bölcsibe megy? Én is le vagyok maradva, hogy hogy? :?

Neet,
Köszi az infot Kisherczegékről :) És ti már jobban vagytok?

Kisherczeg,
Annyira jó, h végre otthon vagytok és persze, h minden okés :) Ha lesz egy kis időd, írjál!!!!

Kátya,
De jó, h nálad is javul a vérnyomi dolog :) csak maradjon így!!!

Kép Kép
curse

HELP
Volt valakinél már olyan, h a ded azon élvezkedik, h benyeli az egész kezét? Adél most annyira rászokott. Ez még önmagában nem probléma, de ilyenkor mindig el kezd fuldokolni, addig tuszkolja a kezét a szájába. Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. Próbálom kivenni a kezét a szájából és cumival helyettesíteni, de ilyenkor annyira be van pöccenve, h a cumit kirepíti és ezerrel tömi újra a kezét a szájába.
Abszolút nem zavarna a dolog, ha nem fuldokolna tőle :( Valami tipp esetleg, vagy le fog hamar róla szokni vagy mi??????

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: