A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok!

Ma kicsit fittmami voltam. Gyerekkel játszótereztünk,apuval elmentünk a bútorért, felcipeltük, utána virágot ültettünk Gergővel a kapu elé. :)

Most meg elkezdjük összetenni a bababútort :)

jupppiááájéééé

Este már mennek is a képek:)

Pusz mindenkinek!

KépKépKép
bogyra

bogyra!este van.képek?????

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

jójó!

nincs még kész. lementünk közértbe és kizártuk magunkat, vesztettünk egy órát így

csak az ágy áll, most jön a komód. :)

De az ágy az szép!

KépKépKép
bogyra

Húzzatok bele!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

bogyra: Huzzatok bele,kivancsian varjuk a kepekt! :)

Kép

Kép
lorcika

Én már a hajcsárkodásba is elfáradtam! :D

Zsoltinak is egyre nehezebben megy a dolog, de már a fiókokkal küzd :)

Van remény, kép már lehet cska holnap lesz, mert ahhoz össze kell tenni az erkélyen lévő számgépet is... arra már nem biztos hogy rá tudom venni ma, de bevetek mindent!

Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy a Levente úgy örülne neki... ettől megpuhul a kőszíve :)

KépKépKép
bogyra

Pici,
de aranyos vagy h így észben tartasz! :) tényleg ma töltöttük a 37. hetet :) de azért még maradjon egy kicsikét odabenn, mert még játszadozhat a pocómban, amíg mi intézünk ágyvásárlást, babakocsi elhozást, ruhácskák kimosását, satöbbi. mint említettem - lehet h felelőtlenség, de - nekem még a kórházi csomagom sincs egy helyre összepakolva, bár a belevalók megvannak, kivéve a szopis melltartót. szal én nem gondoltam eddig sem h korán jönne a baba. pedig azért nálunk sem volt egyszerű a kezdet a vérezgetésekkel, fekvéssel, a méhlepény méhszájhoz közeli tapadásával.

gypsophila,
sztem sem a doki váltáson kellene gondolkodni, de próbálj meg minden lehetséges infót kipréselni a főmuksóból!! kérdezz, kérdezz, kérdezz! mert a bizonytalanságnál rosszabb nincs. és a dokik soxor bele sem gondolnak h szavaiknak milyen súlya, milyen hatása van - de hát ezt nyilván Te is tudod. csak az ember a saját bőrén mindig égetőbben érzi az ilyen dolgokat. nekem is lazán aszondta az egyik UH-s orvos h kicsit sok a magzatvizem - csináljunk ilyen meg olyan vizsgálatokat. szerencsére volt annyi lélekjelenlétem h megkérdezzem h ez biztosan kóros-e, mire kipréselte magából h nem feltétlenül, de azért zárjuk ki... azért ez már másként hangzik!!! és a saját orvosom ehhez még azt is hozzátette, amikor olvasta a leletet h ez a doki amúgy is minden kismamánál sok magzatvizet diagnosztizál és elküldeti őket ezekre a plusz vizsgálatokra, de mindig negatív szokott lenni. na és aztán a köv. összes UH-n, 4D-n, 2D-n, amiket már más orvosok készítettek, az szerepel h a magzatvíz mennyisége normális. mellesleg az orvosok mindenben és mindenkiben a kóros elváltozások lehetőségét keresik, erre vannak kihegyezve - a kismamákból betegeket "csinálnak", meglátásom szerint a legtöbb esetben indokolatlanul. (ha jól értettem, bogyra, Neked is ebből lett eleged, amikor pályamódosítás mellett döntöttél, nem?) és komolyan gondolom h ez ellen fel kell vérteznünk magunkat és nem hagyni!
tudom h már mindenkinek a könyökén folyhat ki, mert mindig elmondom, de komoly h relaxációval, imaginációval még a kedvezőtlennek tűnő folyamatok is megfordíthatóak, a méhlepény öregedése is megállítható!!! ezt nem én találtam ki, ez szakmailag dokumentált eredmény, mégcsak nem is vmi elvont, ezoterikus humbug.
úgyh gypsophila, mondogasd a lepényednek h táplálja szépen a kisbabádat!

jó éjt!
vigyázzatok magatokra!
a hosszú hétvégére jó pihenést mindenkinek! akár aktívat is ;)
Dóra
Vendég

Sziasztok!

Most lettünk kész a komóddal is, ah nem haragszotok meg már nem állok neki fényképezni, még ki kell teregetnem a kifőzött, babamosószerrel átmosott és baba öblítővel kiöblített ruhácskákat. :)

Holnap elmegyünk kicsit kirándulni, bár ma este már a közért is messzinek bizonyult, a jégkrémes pultra borulva próbáltam visszatartani a gyereket! :(

Aztán haza csoszogtunk, kulcs nem volt egyikünknél sem, így felébresztettük a szomszédokat egy csavarhúzóért, hogy be tudjunk törni az otthonunkba... :? :wink:

Pénteken beszerezzük a pelenkázó lapot... még nem tudom hogy rendezzük el a bútort, ahogy akartam úgy nem túl jól néz ki.... most lehet hogy az egyik oldalon lesz az ágy és a játéktartó polc a másikon pedig a pelenkázó... Majd még kiderül:)

Már nem kell semmi mást vennem csak egy pelenkázó lapot, meg egy fülhőmérőt... az éjjeli lámpával megvárom az augusztust, mert a mesterségek ünnepén szokott lenni egy ilyen fafigurás, akit nem tudom év közben hol lehet megtalálni, és majd tőle veszünk lámpát, fogast, meg ami még kell kiegészítő a szobába.

Nah mentem teregetni aztán polcolom a pufóka lábaimat :)

Jó éjt! És indán becsületszavamra holnap teszek fel képet :)

KépKépKép
bogyra

Köszönöm a kedves szavakat, bár nemigen vagyok nyugodt.
Persze, tömöm a fejem, de csak arra jutok vele, hogy iszonyú hányingerem van...de azért tömöm, nyugi!

Doo, akkor a Hetényiről beszéltél, ha jól sejtem, megvan a hire a sok magzatvizzel. MOst egy kolleganőm (hozzá jár) megdumálta vele, hogy ő is nézzen meg, mert szerinte ilyenkor lehet adni valami infúziót, hogy táplálják a lepényt, meg mittudomén.
Persze, kérdeznék én, csak amikor már a 2. kérdésedre sem válaszolnak...a harmadik messze bent aragad, és az előbbiekre sem tudtál meg semmit. Egyedül az asszisztensnő mondta, hogy na, te se fogod 40 hétig hordani a babád, de erre magamtól is rájöttem.

Az meg oké, hogy a 32 hetes magzat életképes, igenám, de mi lesz belőle egy. Kettő, az enyém kb 29 hetesnek felel meg...na, tessék. Szóval nem vagyok valami nyugodt. És állandóan csak boszankodom, hogy mért, mért mért...nem dohányoztam, sose, nem drogoztam, se pia, semmi, mért van ez??!! Lányok,, annyira életundorom van, annyira elegm, hogy midnen percben bőgnék. HIába mondja a férjem, hogy árt a babábak, hagyjam abba, ezt nem lehet csak augy abbahagyni. Ma már mondtam neki, szedje szét a kiságyat, vigye fel a padlásra, látni sem bírom. A hasam is mintha napról napra inkább kisebb lenne, nem nagyobb, nem feszül úgy, mint hetekkel ezelőtt, mikor még nőtt.
A dokim meg szarik rám, maradjunk annyiban, és egyáltalán nem érzem biztonságban magam. Olyan mint egy halálraítéltnek, akinek meg vannak számlálva a napjai, csak azt nem tudja mikor állít be a hóhér a zárka ajtajába.

Bringa, ha jól emlékszem te írtad...mi lett azzal a babával?? Ne haragudj, nem tépegetni akarom a sebeket, de fel akarok készülni amire lehet...

Na jó, lécelek, és ne haragudjatok, hogy behozom ide a rossz hangulatot, vegyétek úgy, hoyg a statisztikai valószínűsége igy kisebb, hogy nálatok is baj lesz, mert én már elvittem! :) :(
De télleg, alig valakivel tudom megosztani. Anyámnak mondtam, meg ugye nyilván a féjem, de aztán nuku. És csak mardossa a szívemet, amikor mindenki kérdezi, hogy mi van a babával, jól vagytok? Igyanez volt decemberben, legszívesebben üvöltöttem volna, hogy nem, nem vagyunk rendben, és még valaki megkérdezi, megölöm!

Na mindegy, télleg elhúzok.
Puszi mindenkinek!
Gyps

Kép
[/url]
gypsophila

Gyps: Figyu tudom rohadt nehez es en is ilyen vagyok...de valahogy nyugtasd meg magad!!!! Mely levego..bent tart kifuj!! Parszor csinald ezt meg, aztan gondolj arra, hogy ebben a korban is mar azert eletkepes a baba es ha vilagra jon, meg tudjak menteni. A hasad biztos nem lesz kisebb, de szerintem mindenkepp menj el a dokidhoz, mert ez tarthatatlan allapot. Azonkivul en nem ertek egyet azzal, hogy nem lehet orvost valtani! Ha te nem erzed biztonsagban magad ennel, akkro igenis nezzel egy masikat. Tud neked valaki ajanlani? Ne tartsd magadban az aggodalmad! Kerjel tanacsot masoktol a kornyezetedben hatha ismer valaki egy megbizhatot!!! Itt rolad es a babadrol van szo! Ne roskadj ossze, hanem menj utana, boritsd ra az asztalt a ferjeddel a dokira, es igenis kutya kotelessege torodnie veled!!!!!
Nekem is eleg fura dokim van!!!! Az a laza stilus, en is ugy erzem szarik ram, de tegnap is ddig nyesztettem az aranyeremmel, mig berendelt, hogy "na jooooo megnezi!". Es persze semmi drasztikus, de muszaj erelyesnek lenni!!!! Gondolom nincs inyedre odamenni hozza...de muszaj Gypsophila!!!!!!
Es tenyleg probalj megnyugodni, ne mondj le a baburol. Egyetertek doo-val, hogy kepzeld el a kicsiked, hogy novekszik es minden rendben vele!!! Tudom baromi nehez, annyira at tudom erezni a helyzeted..nekem is van mar rossz tapasztalatom, persze joval korabbi terhessegi stadiumban, de ne add fel!!!!
Barcsak tudnek segiteni neked, de Tatabanyan nem ismerek dokit! :(

Vigyazz nagyon magadra! Sokat gondolok rad es a babadra!

Lorci

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok

Sorry hogy betörök ide,nem szoktam ide írogatni..

Gysophilia
Olvastam h eléggé magad alatt vagy a lepényed miatt-bár nem olvastam vissza az előzményeket..és csak le akartam írni neked h ha csak ez a probléma hogy meszesedik a méhlepényed,ne parázz!!Én a 28.héten mikor voltam UHn akkor már IIes stádiumban volt,mondanom sem kell hogy ugyanígy éreztem,én sem dohányoztam,nem iszom,nem csinálok semmit...szóval ezeket gyorsan verd ki a fejedből m Te mindent megteszela babád érdekében..erről nem Te tehetsz..nemtudják megmondani mitől öregszik..szóval én is kaptam ilyen rémtörténeteket h húú márcsak 2-3hetet bír igy ki a lepény stb!!!EZ NEM IGY VAN!!
Nem ez a lényeg hanem h a flowmetriád-köldökzsinóvérben a keringésed-jó legyen,hisz az látja el a babádat táplálékkal..nézik neked ezt néha??Nekem mindig azt nézik azóta,a dokim azt mondta h csukjam be a fülem mikor az UHs a méhlepény öregedésről mondd nekem vmit!!Kérjek egy flowmetriát tőle és vigyem be hozzá mindig UH után...nekem a 31.hét elején volt az uccsó UHm..akkor már III.stádiumban volt...viszont sokat nőtt a kislányom :D ..már 2104gr volt..most megyek újra vasárnap..azóta én csak arra figyelek h mozogjon rendesen,és hogyha eszem vmit akkor reagál-e..és mindig izeg mozog ha megeszek egy almát pl megőrül a pocimban :lol: ..rögtön..szóval biztosan megkapja azt amire szüksége van!!Biztos nálad is rendben van eza keringés,különben mondták volna..ha meg esetleg nem csináltak ilyen vizsgálatot,akkor kérdd meg h nézze meg..1perc az egész,nem nagy ügy-mármint neki!!!Neked viszont baromi megnyugtató,hogy látod h eljut hozzá minden!!Szóval fel a fejjel és ha mondhatok vmit még így ismeretlenül akkor az az hogy MINDIG KÉRDEZZ HOGY MI MIT JELENT,MI MIT OKOZHAT,MITŐL LEHET,GYAKORI-E..stb,m annál nincs rosszabb ha bizonytalan vagy!!!

csak ennyit akartam,minden jót mindenkinek és remélem h vmennyire megnyugtattalak,h nem vagy egyedül a problémával... :wink: és még nagyon sokan vannak így..

Jó pocakosodást!!!
Niki

Kép
nikky

ja és azt elfelejtettem leírni h a bábám mondta h éppen most született náluk egy kisfiú múlt héten..azt mondták a csajnak h IVes stádiumú lepénye van...kiváncsian várták hogy nézhet ki,mindenki már tök "fehéresre"számított..hát kiderült h egy teljesen jó,egészséges barnás v milyen színű lepénye volt... amilyennek lennie kell:shock: !!Szóval ez kb olyan dolog hogy azt mondják a gyereked baromi nagy lesz,minium 4kg..aztán jön egy 3100gros baba-ami szintén egészséges csakhát az UH nem tévedhetetlen!!!!

na tényleg eltűnök,bocsi...sziasztok

Kép
nikky

Sziasztok Hajcsártársak!

Ki,hogy halad?
Nálunk a terveinkkel 1ütt a lakás is romokban,apa ül és szerel,anya görcsöl és hüpizik,nagylány a dolgok jobbik oldalát megragadva inkább lelécelt.Sajna nálunk sem úgy alakult a szoba külleme,ahogy szerettük volna,sőt egy szekrény mérettel nem számoltunk,így az nem fért be a gardróbnak kinevezett szobába,le kellett vinni a pincébe,ezért viszont alig maradt a ruháinknak hely.Tegnap meg akartam venni a komódot és még egy fehérneműs szekrényt,természetesen pont az a kettő fogyott el abban a színben.Nevem:brigi,bénabrigi! :(
De!!!!!!!!!!!!: "nem adom fel,még egy darabban látsz,nem adom fel,míg életben találsz...." Ennek ma meg kell lennie,és meg is lesz!Kész!"Simon mondta",no meg én! :twisted:

Bogyra!dobd fel a képet,hátha erőt meríthetünk belőle!remélem Ti szerencsésebben haladtok nálunk!?

gypsophila!nagyon szívesen elmesélném,ha értelmét látnám!Ami neked fontos az egészből az maga a tanulság és nem a folyamat! Hidd el!És hogy mégis mi az?
1:nekem Alexával is ezt mondták,mégis egészséges baba lett belőle!Akkor nem riogatott a dokim,elmondta a tényeket és azt is,hogy ha megszületene már egészen biztosan nemcsakhogy életben maradna,de semminemű károsodás nem érné!
2:a második bébinél is uez volt a helyzet,de akkor egy konzílium keretében egy "nagyon bájos" doki úgy beszaratott,hogy ott abban a pillanatban fel is adtam,körtelefonáltam,hogy ez a baba nem fog megszületni.Ráparáztam és akkor,hiszen egy mindenható(?!) ezt mondta,onnantól fogva én is így gondoltam.
Azóta hiszem,hogy a gondolat ereje teremt!
Csak 1etlen1 dolog miatt hibáztatom magam:nem mentem akkor kórházba,amikor küldtek.De valószínű ezt is azért tettem,vagy még inkább nem tettem,mert feladtam,lemondtam a baburól!
És ha egyszer a gondolat szülhetett rosszat,akkor hiszem,hogy jót is!
Ne add fel,higgy Magatokban!
Én hiszek Bennetek!
Nagyon sok erőt és még több hitet kívánok Nektek tiszta szívből!

Áll a kiságy! :lol: :lol: :lol:
YUPPIYÉYOOOOOOOOOOOOOO! :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Sziasztok!
Gypsophila, nehogy negatív gondolatokkal tömd magad, az sosem tesz jót. Niki fentebb olyan jól leírta a dolgokat, megnyugtató.
Szóval semmi negatív gondolat, csak pozitívan, relaxálj, meríts erőt bárhonnan...innen.
Én azt gondolom, hogy nincs nagy baj, csak az ember maga is úgy meg tud rémülni és csak gerjeszti magát.
Szóval veled vagyunk, ne aggódj! Ki fog tartani a méhlepény és minden okés lesz!

Szép napot Mindenkinek!

Niki

Kép
niki30

Sziasztok!

Túl vagyunk a bútorozáson, kimostam öt adag bébi ruhát ebből kettőt már ki is vasaltam a többi még szárad :) Úgyhogy az lesz az esti program.

Most mindjárt ebédelünk és kimegyünk a kamaraerdőbe egy kicsit levegőzni.

Hirtelen képeket teszek csak fel, még kupi van... de majd ha rendezőstek a viszonyaink akkor is teszek fel! :)

Holnap még ezt azt veszünk és akkor tuti lesz.

Gyerekek, nem tudom hova a picsbe fogom pakolni a gyerek ruháit.....

Majd valahogy okosna begyömöszölöm a komódba... :D de annyi van! :lol:

Még meg sem ágyaztam a kiságyat, csak beledobáltam a cuccokat:)

De így is olyan szééép, hisz hamarosan benne lesz a levitesóbaba! :) Kép gergő szereli tesóbaba ágyát Kép komód kissé furi perspektívából :D Kép kiságy még ramattyal Kép baba + gyerek birodalom

KépKépKép
bogyra

Az utolsóü kép aláírás félreérthető! nem ekkora a baba+gyerek szoba összesen, csak azért hívjuk azt a birodalomnak, mert ott vannak a játékok... :)

Nah ha majd készen vagyunk teszek fel egybe szoba képet. :)

KépKépKép
bogyra

Gyps,
írok pü-t olvasd el!
Vendég

gypsophila,
elküldtem a privit!
Vendég

Sziasztok,

Mindenkinenk gratula a gyerekszobahoz!! :)
Bogyra nekunk is ilyen lesz, csak misarok komodot rendeltunk...remelem megjon idoben.

Olyan szep ido van, bar tok sok mindent kellett csinalni itt bent is de kint is voltunk.
Hamarosan megyunk barstnomekhez, akik "retro" bulit tartanak este. Mindenki beoltozik valami regi cuccba. En hippi leszek.....bar lehet, hogy csak valami megbolydultnak fogok kinezni! :D Ha jol osszekapom magam es a tobbiek is elhisizk, hogy terhes hippi vagyok (HAIR) akkor kuldok kepet! :)

Mindenkinek tovabbi szep napot, meg ossze kell szedni valami retro zenet, HAIR, Hungaria es tarsai.

Pusz.
Lorci

Kép

Kép
lorcika

KÉSZEN VAGYUNK!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek,amit mára terveztünk azzal meg is vagyunk!
HURRÁ-HURRÁ-HURRÁ!

Csak a komódok hiányoznak,így hiába a sok szépen kimosott kivasalt bébicumó,nem tudom belepakolni őket.De most annyira boldog vagyok,hogy még ez sem tudja kedvem szegni!
:lol: :lol: :lol:

És Lili is feltünően aktív ma,biztosan Neki is tetszik!
És apa is remekül szuperál,annyi mindent csinált 1dül,miközban még engem is elviselt!
És...És...És...

Lányok én rájöttem,egy percet nem élnék magammal,ezért most jól meg is puszilgatom! :oops:

Szépek lettetek bogyra! :wink:
Jó bulizást retro-fitness-mami! :wink:

Mindenkinek további szép délutánt és estét!

Kép
bringababa

Gyphsophila!

Írtam Neked privit!

Agi10
agi10

Gyps,

azt hiszem már írtad hogy a jóga neked nem menne, de talán mégis megpróbálhatnád... én is próbáltam már régebben, mikor még nem voltam terhes, és majdnem becsavarodtam tőle, minden túl lassú és uncsi volt, inkább idegesítő mint nyugtató...most viszont segít befele fordulni és kommunikálni a babóval. Talán ahogy a többiek is írták, ez most segítene neked hogy érezd hogy ott a babód, és beszélgetni tudj vele.

29 vagy 32 hetes teljesen mindegy az már egy kész babó... nincs rajta mit feladni. Kívánok neked sok akaraterőt hogy össze tudd szedni magad.
pici76

bogyra, bringababa gratula a szobákhoz, nem semmi hogy már itt tartotok :)

lorcika kíváncsi vagyok a hippimamis képedre, feltétlenül tegyél fel képet :D
pici76

tegnap este (inkább éjjel :roll: ) összeraktam a pelenkázó tetejére a kórházi csomim nagyját. szopis melltartóm még nincs, de kezd megérlelődni bennem a gondolat h sima, lekapcsolható pántút fogok venni, mert ezek a szoptatósok nagyon bénák. még esetleg megnézek majd egy Anitásat, mert olyat még nem próbáltam.
Vendég

doo kiváncsi vagyok melyik jön be neked... majd avass be minket melyik mit tud :)
pici76

Sziasztok Kismamik!

Köszönöm már megint, hogy támogattok, irtó sokat jelent!!!

Nikky, ez nagyon jól jött, igyekszem nem becumizni amit mondtak, megpróbálom elhinni, hogy nincs is baj...Istenem, de jó, ha az ember nincs a nyűgjével egyedül. Mármint sajnálom, hogy másnak is ilyenje van, de vigasztal, hogy van kiút, értitek.

Ági, nem kaptam meg a privit!

De mondom mindenkinek, hogy jobban vagyunk lelkileg mindenképpen, örülök a szép időnek, és nehogy lecsesszetek, de tegnap megmetszettem a szőlőket a gyönyörő napsütésban, mert ez csak tök egyszerű állómunka, viszont addig sem bőgök a szoba mélyén...
És ma meg megyünk Pestre, megjkött a nappalibútorunk, úgyhogy holnap már rakhatom be a Tökibogár cuccait a szekrénybe :))

Megpróbálok mindennke úgy örülni, ahogy csak lehet, és dumálom a lepénynek, hogy táplálja a kicsi bébimet. A bébimnek pedig mondom, hogy mennyire szeretjük és biztatom, hogy fejlődjön.
Hála égnek sokta mozog, mondjuk sztem éjjel keresztbe fordult, pedig eddig már be volt fordulva, mindegy, van még ideje visszamászni...

A súlyom sajna inkább apad, de igyekszem tömni magam továbbra is. 1 hónapja 63 voltam, már csak 62....de azért csak nem gáz, biztos én fogyok. (Pedig eszem, télleg!)
LÁnyok, nektek is néha annyira kitüremiti magát, hogy már azt hiszitek nincs is bent hely neki??

Lécci mondjátok meg, ti télleg sosem görcsöltök? Azaz milyen gyakran keményedik a hasatok? Sosem?

Tök jó, hogy mindenkinél alakul a babaszoba! Jó az összerakós kép, én is csináltam, majd tök jó lesz visszanézni a 'dolgos' pillanatokat, pláne a kismanónak, ha nagy lesz, hogy hogy készültünk rá!

Puszi midnekineK! Nagoyn hálás vagyok nektek, hogy tartjátok bennem a lelket!

Kép
[/url]
gypsophila

Doo!

Ajánlom neked, hogy sima pamutot vegyél otthonra, meg kórházba, ugyanis a tej amúgy is elszinezi, meg lehet kenegetni kell a cicidet ilyen olyan krémekkel, az mind csak "tönkre teszi" a cicitartót. Otthonra is érdemes kettőt hármat venni. És érdemes venni egy kimenőset, valami szépet Anitának is vannak, és az interneten is van, ha beírod google-ba hogy szoptatós melltartó... Majd lehet megkeresem a linket. Nah ezek jóval drágábbal, de szép csipkések meg miegymás.

Sima pamut melltartót gyárt a Stella, több bababoltban is lehet kapni, ezek merevítő nélküliek, de vannak szép csipkések. Vagy aminek csak a pántja díszes , ezek 1000-1500 forint között vannak.

Nekem ez vált be Gergővel is, volt Anita is de ár/ érték arányban nem volt túl economy a dolog, mert már akkor is a három-négyszeresébe került mint ezek.

Jah a másik merevítőset ne vegyél, főleg ne az elején, ugyanis az úgy elszórítja a tejmirigyeidet, hogy tuti egy mellgyulladás...

Azt már csak akkor hordj, ha kialakult a tejtermelés, és már sosem durran be a cicid, akkor is csak óvatosan. Figyelj arra is hogy hónaljban se szorítson a pánt, ugyanúgy begyullad tőle a cicid.

Nah ennyit a szopis melltartó titkáról :)

Jah és nagyjábó egy kosár mérettel kell nagyobbat venni, mint amennyi a t6erhesség utolsó idején a cici. Akik először szülnek azoknak talán többel is lehet nagyobbat venni, számoljátok oda a cicibetétet is :)

Készen vagyok a mosással vasalással. Minden a helyére került, ma még kimegyünk az RS-be a pelenkázó feltétért, és a polcért a komód mögé, felfúrunk egy két polcot aztán viszlát! Feltett lábakkal vároma gyermek érkezését :)

Szép napot mindenkinek! Mi kimegyünk egy kicsit gödre, talán fagyizunk is egyet :P

KépKépKép
bogyra

bocsi megint hazudtam! :lol:

www.angilure.hu

szopis cuccok!

KépKépKép
bogyra

valamiért nem jön be most az oldal, pedig én a minap még nézelődtem itt.... lehet majd később

KépKépKép
bogyra

gypsophila!na neeeee!én még csak most olvastam,hogy mennyire komolyan vettél valamit,ezek szerint nem olvastad,mit irtam az uh-ról.ha sokat idegeskedsz,valóban fogyhatsz.........de fenéken rugnálak!!!!!az én mániám,hogy centivel mérem a hasam.aztán volt egy kis anyagi gond,ami persze nagy volt,és hopp,a centi lefelé indult.na,én ettől ilyedtem meg.nincs az a doki,az az összeg,az a bármi,hogy ÉN okozzak bajt a babámnak!ÉRTE ÉLEK!!!!!!!!Már most anyjuk vagyunk,ki tehet értük,ha nem mi??????bennünk vannak!!!és nem érdemlik ezt.A lepény miatt ne aggódj.tényleg ne!!Ha mozdul,simi neki,azt szeretiiiiiii!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gyps!

Az összehúzódások miatt ne aggódj, igyál vagy egyél magnéziumot az segít a kellemetlenségeken.

De nekem is egyre gyakrabban vannak összehúzódásaim, naponta 4-5 alakalommal és eltart egy 10 percig ezek fájdalmatlanok, de van amikor pl sétálunk hogy fájdalmasan összehúzódik és ez is eltart 10-15 percen keresztül.

De amúgy épp most olvastam a vonalzóm, hogy mit üzen nekem a baby :)

És mint ti is látjátok már ő is megemlíti nekem, hogy az összehúzódásokat ő küldi, hogy felkészítsen az éles szitura! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Kicsit eltuntem, mert ugy nez ki, az immunrendszerem ba akarja adni a kulcsot.
Rettento nathas vagyok, alig aludtam, mivel levegot nem igen kapok, a torkom kapar.
VISZONT csatlakoznek az elottem szolokhoz, hogy mennyire fontos a pozitiv gondolkodas!!!
En probalom mindig jo oldalarol megkozeliteni a dolgokat, pl. nem vagyok lazas, rosszul sem erzem magam, csak be van dugulva az egesz fejem.
Reggel gozoltem a fejem, es meg delelott elmegyunk gyumolcsot venni, mert hogy kifogytunk, en nemtom miert, de nagyon hiszem, hogy en ezektol hamar meggyogyulok, ja es a lelkivilagom is jobb, ha az ido szep, marpedig most gyonyoruen sut a nap :D

Azert szeretnem a SEGITSEGETEKET kerni, mit javasoltok, mit szabad bevenni ilyenkor?
En nem szoktam szinte soha gyogyszert bevenni azelott sem, 1x-2x ha kellett, igen gyorsan ki is hozott a nyavalyabol.
Most sem igen akarok a babaoca miatt, de ha esetleg tudtok valamit ami tuti nem art neki, akkor legyszi irjatok meg!

KépKép
horilda

Sziasztok!

Eloszor is Gypsophila orulok, hogy metszettel, mert levegon voltal es ilyen szep idoben ezt kell tenni!! MInden rendben lesz, ne felj! :)

Doo: Huu de izgi mindjart itt az ido!!! :shock: Nem izgulsz? Nem felsz? Jujjj en izgulok erted!!! :)

Tegnap jo volt a retro buli. Nyolcan voltunk, szoval nem egy nagyszabasu hepaj volt, de klassz volt. A menu az a regi hamburger es hot dog volt, amiket anno lehetett kapni, tudjatok amikor a hamburgerbe meg csalamadet is tettek!!! :D Na persze nem maradhatott el a meggy marka es a traubi sem, na meg edessegkent a zizi!! :) A fiuk meg kobanyai vilagost ittak!! :D
A zene is retro votl, Hair, Dolly roll es persze a munkas indulok sem maradhattak, mivel az egyik srac igazi mici sapkas munkas embernek votl oltozve! :lol:

Rakok fol par kepet, magamrol mint hippi balnarol!! :D Azt nevettuk, hogy egy hippi nonel teljesen termeszetes, hogy terhes!!! Csak azt nem tudni ki az apja!!!! :lol: (ez csak vicc en olyan hippi voltam, aki tudta ki az apja! :) )

Kép apjukkal
Kép retro csajok
Kép Peace! Make love not war! :)

Kép

Kép
lorcika

Horlida!

A náthádra ajánlom az occilococinumot homeopatiás szer, ha meg lázas vagy akkor hűtő fürdő + algopyrin, ha nem vagy rá allergiás.

Paracetamolt nem ajánlom! Nem is csillapít jól lázat és eléggé vese és májkárosító, erre most a legkevésbbé van szükséged!

Jah jah orrdugulásra, calcium + c vitamin 1000 pezsgőtabletta.

Jobbulást!

KépKépKép
bogyra

horilda, orrdugulásra és torokkaparásra én a hagymára esküszöm... nyersen , mondjuk egy szendó mellé.. tudom tudom, mánsap borzalmas szájízzel ébred az ember, de ennél természetesebb gyógymód nincs :D ja és az segít ha a párodat is megeteted :D
ha nem bírod az enniyre természetes gyógymódokat, akkor az occilococcinumot én is tudom ajánlani

lorcika, nagggggyon csúcs a szerkód :D :D :D hú de elmennék én is egy ilyen buliba :D de én csak sima snassz szülinapi buliba vagyok hivatalos ma, na nem baj azért kicsípem magam, hadd irigykedjenek a csajok, hogy a kismama a legcsinosabb :D

na megyek mert vár a finnnnom palacsinta, amit most sütöttem ki, nyami nyami, túros barackos :)
pici76

Bogyra, Pici koszi a tippeket, holnap megyek es veszek is olyan homeopatias cuccot+pezsgotablettat.
Amugy a hagymaval egyetertek, asszem bevesszuk a mai vacsiba. :)

Lorcika, szuper lehetett a buli, a szerkod is kiraly volt! Igazi hippi voltal nem vitas!

Az elobb jo sok gyumolcsot ettem+ facsartunk is, tetszett is a babanak, mocorgott rendesen, vagy a simogatasomra, mindegy.

Hat remelem a mai este jobb lesz, mint a tegnapi alvas/nem alvas, mert eleg faradt vagyok mar, de sajnos nem erzem, hogy valamit is javult volna, de 1 nap alatt nem tudom mit varok.

Ime egy kep rolam, remelem lathato lesz.

Kép

KépKép
horilda

Es meg egy kep, hat a fejem nem tul elonyos rajta, de talan elmegy.

Amint valami lesz a szobabol, arrol is rakok majd fel kepeket, bar ez meg minimum egy het.

Kép

KépKép
horilda

Helló Kismamik!

Doo, a Margit körúton tudok Neked ajánlani egy üzletet, ahol 1200-ért kapsz pamut szoptatós melltartót.
Mondjuk még én sem próbáltam fel, de valószínű ott fogom megvenni, mert jónak tűnik.
Ha kell a cím, szóljál!
Bogyra, azért köszi a jótanácsokat. Egyenlőre még én sem vettem meg, ki tudja mennyit fog nőni még a cickó, na meg tejbelövellés után...

Bogyra, csúcsszuper lett a kiságy a komóddal. Szép nyersfa szín, bejön.

Bringababa, Nektek is gratu és tegyél fel majd Te is fotót!!!

Gypsophila, örülök, hogy jobban vagy. Tök jó kis programot találtál magadnak, szőlőmetszés. Ebben a szép napsütéses időben ideális:)

Horilda! Jobbulást! A képről meg lemaradt a fejed, brühühüüh...Jah, de most látom a másodikat, ott vagy, hihi:) Helyes:)
De jó az a zöld falszín! :)

Lorcika, marha jól néztetek ki. Na és a körítés...meggymárka és társai, ez tényleg így az igazi!
Jó kis buleee lehetett. Bírom az ilyeneket. Annó mi is mennyi ilyen bulit csináltunk, Te atya úr isten!

Lányok, ma borzasztó büszke voltam magamra. Hegyet másztam. Na jó, nem durvultam azért annyira, de túráztunk egy keveset és ebben voltak elég rendes emelkedők. Háát, annyiszor eszembe jutott az orvosom, hogyha ő most látna így 30 hetesen.... :roll:
De nagyon bírtam a tempót, a többiek meg aggódtak és közben dícsértek, hogy ez iiigen. Emma is teljesen jól bírta, nem volt hiszti, együtt nyomtuk.
De most egy óriásit fogok pihenni az biztos.:)

Mostanában amúgy is fél 9-9 körül már az ágyban fekszünk és van, hogy már be is alszunk tök korán. De olyan jólesik. Reggel meg 7-kor már kukorékolok! :lol:
Puszika
Niki

Kép
niki30

Niki most latom, hogy egyidosek a babaink! :D Szuper!

En is benaztam, a minap leejtettem a narancsfacsarot, be is szart, persze, hogy a legfontosabb konyhaeszkozt nyirom ki, ahelyett hogy labosokat dobalnek :lol:
Na de az en zseni parom megszerelte, ami kesz csoda szerinte, ugyhogy asszem azt is vennunk kell majd megint, mert sokaig nem fogja birni. :oops:

KépKép
horilda

Lanyok, olyanokat tusszentek, hogy szerintem mar agyrazkodast kapott az en kis babam.
Remelem O nem szenved ugy mint en.

KépKép
horilda

Horilda, igen, már én is néztem az előbb, hogy pont együtt haladunk. :)
:lol:

Kép
niki30

Sziasztok,

Pici: Palacsinta finiiiiiii!!!! En is! En is! Bar dugig tele vagyok, mert olyan fel 4 korul ebedeltunk bakonyi sertesbordat...es most pihegek. Ittam mar egy pici vorosbort..de kicsit le is tompultam tole, Ricsike meg be is aludt szerintem, pedig elotte kommentalta a kajat! :D

Horilda csini kismama vagy es nekem is tetszik a zold fal! :)

Niki tok fitnesz vagy!!!! :) Nekem igy hetvege fele elmarad a reggeli setam, de ma elmentunk delutan Rackevere setalni (miutan apjuk kimaszott az agybol, ugyanis a kobanyai vilagos azert megtette a hatast es nehezen indutl a napja!!!
:lol: ), nagyon klassz varos Rackeve es jot setaltunk a Duna parton, bar most eleg hamar elfaradtam....ma ilyen napom van ugy latszik! :)

Fene egye meg nem fejeztek be multkor teljesen a teraszt az acsok....elvileg vasarnap jonnek..de az sem 100%...hmm...hmmm..nem szeretem en ezt. Utalom amikor felbehagynak dolgokat, es ugye jovo heten jon a rossz ido, eso meg ho!!!! MIERT????????? MIERT nem lehet szep tavasz ido, aztan nyar es szep meleg osz, aztan enyhe tel?? :D En meleg imado vagyok, bocsi! :)

Na azt hiszem en is be mezezem magam :oops: , aztan vizszintesben nezem a tv-t. Lesz valami animacios film, Vadgalamb vagy mi a tv-ben, azt fogom nezni. En mar csak ilyen gyerek filmeket nezek....minden mastol kiakadok!! :shock:

Mindenkinek szep estet kivanok!
Lorci

Kép

Kép
lorcika

En sem birom mostanaban meg az enyhe rossz hatasokat sem a filmekben, na ezt jol meg mondtam.
A lenyeg, hogy igen csak kerulom ezeket a mostanaban divatos thrillereket is, pedig regen szerettem.

Most a meseket szereti a legjobban az erzekeny lelkivilagom.
Neha olyan erzelgos pillanatok jonnek ram, olyankor tehetetlennek erzem magam, amit nagyon utalok, ilyenkor gyorsan fel dobok valami temat.
Ti is vagytok igy?

KépKép
horilda

Horilda,
megfázásra hársfatea, utána egy ek. méz. facsart narancs és grapefruit, bele Citrocsepp immunerősítésre és baktérium, ill vírusölésre. vízben 8-12 órán át áztatni csipkehúst, másnap meglanygosítani - szintén immunerősítő, C vitamin dús megoldás.

Lorcika,
naon menő a rucid! Te voltál a legjobb a bulin ;)
kedves vagy h izgulsz értem :) el sem tudom képzelni h milyen lesz h van egy saját babóm! :)

ma voltam NST-n - szülésznő szerint is jól lent van már a pocakom, de a benti viszonyok optimálisak :) és-és-és: naggggyon okos, készséges kisbabám van! múltkor még én sem nagyon tudtam h mi ez a vizsgálat és még nemigen tudtam rá felkészíteni őt, most viszont idejében szóltam h ha ott leszünk, akkor majd mozgolódjon h meg tuja nézni a néni h jól van-e. (uis múltkor egy kicsit meg kellett rázogatni a pocómat, mert éppen nyugiban volt v csak meg volt illetődve:)) és most ficergett ezerrel! :) annyira büszke vagyok rá h mindenben ilyen szófogadó, értelmes kislány.

bogyra,
nagyon jó szempontokat adtál a melltartó vásárláshoz! a helyedben jó kis szülésfelkészítő tanfolyamot indítanék ilyen felkészültséggel, odafigyeléssel és energiával feltöltve! :)

Niki,
a pesti kiruccanást már nem vállalnám be így két és fél héttel a szülés előtt - IKEÁ-ba még elmegyek hétfőn (Budaörsre), de már azt is jobb szerettem volna ezen a héten.

különben ezek a méretek is olyan összevisszák sztem melltartó ügyben! igazából a körmértemet sem tudom emiatt értelmesen megmondani, a kosár meg a plusz rászámolható növekedés miatt annyira bizonytalannak tűnik. ezért sem akarok előre nagyon beszerezni, max egyet-kettőt, mert úgy vagyok vele, ha jó a méret, akkor tudok a család segítségével "utánrendelni", ha meg nem, felesleges pénzkidobás lenne többet beszerezni.

Gyps,
sztem a szőlőmetszés okés, de ha még maradt hátra a munkából, legközelebb sztem vigyél ki egy széket és ülve csináld! azért az egy fokkal még kímélőbb. én a 3. trimeszterbe lépve beszereztem egy bárszéket és azon ülve végzek minden konyhai teendőt - mosogatást, zöldésgpucolást, ételkavarást. most így belegondolva nem is értem h mi a fenének ácsorgunk a konyhában - (kismamaságtól függetlenül is), ha ülve is elvégezhetőek ezek a munkák?! ez biztosan vmi patriarchális beidegződés :evil: - a dolgos asszony élete és vére árán is szolgálja csak ki a ház urát! :lol: :evil:

tévét baromi ritkán nézek - ált akkor, ha a párom itthon tartózkodik (ami ritkán esik meg) és bekapcsolva felejti. ma vettem észre apósoméknál vendégeskedve h Erős Antóniának jelentősen megnőtt a haja - utoljára tüsi frizuával láttam :)
Vendég

bogyra,
jó ez a link, de ahogy nézem, ezek nem pamutok, hanem "bőrbarát mikroszálas anyagból" készültek. Anitának is ami 3500 körüli áron van, az polieszter-elasztan keverék, ha jól láttam. de ez még egy megfizethető, jó szabású típus.
Stellát én nem láttam eddig asszem :(
nekem az tetszik a legjobban h nem ilyen "ablakos" fazonú a többség, ha jól veszem ki a fotókon. én azt nem tartom túl praktikusnak és pamutban én eddig csak olyannal találkoztam. már szinte aszittem, másmilyet nem is gyártanak...
Vendég

Kedves Gypsophila!

Sajnálom, hogy nem ment át a privi, a lényeg röviden:
Néha benézek erre az oldalra, de írni csak néha szoktam.
Szeretnélek megnyugtatni kicsit a saját esetemmel. Az első babám születésekor majd elájultak, hogy milyen rossz állapotban van a méhlepényem, pedig előtte az ultrahangon nem vettek észre semmit. Ennek ellenére ha nem is túl nagynak, de időre, egészségesen született. Ma már 5 éves. A második babámmal már a 29. héten 2100 volt a méhszájam, sokat kellett pihennem és magnéziumot kellett szednem. Az orvos azt mondta jó lenne ha a 36-37. hétig bent maradna. Ezek után a 39. héten indított szüléssel hoztam világra babámat (2650 g, 50 cm.) Nagyon sovány volt, gondolhatod az adatokból, de egészséges, valószínű ekkor sem működött rendesen a méhlepényem. Kint már nagyon gyorsan gyarapodott a súlya, ma már 2,5 éves és senki nem mondaná meg, hogy ilyen kis súllyal született. Most várom a harmadik babámat május elejére, egyelőre teljesen zárt méhszájjal, amit az előző terhességek után csodálok, dehát erre mondják, hogy minden terhesség más. Az orvosom a méhlepényről külön nem nyilatkozik, de abból gondolom, hogy most sem lehet túl jó, hogy a köldökzsinór vér áramlást mindig megnézi, és az szerencsére rendben van.
Egyébként a második szülésemnél akkorát csalódtam az orvosomban, hogy utána kórházat és orvost váltottam. Azt megértem, hogy 32. héten már nem szeretnél orvost váltani, de szerintem mindenképpen tisztáznod kellene az orvosoddal, hogy Te nyugtalan vagy, és mondja meg, hogy mit tehetnél. Hülyén hangzik, de nem lehet esetleg, hogy az orvosod csak feleslegesen "ijesztget"? Szerintem, ha tényleg úgy gondolná, hogy baj van akkor biztosan befektetne a kórházba szigorú pihenésre, vagy írna fel magnéziumot. Nem hiszem, hogy meg merné csinálni, hogy, nem törődik Veled.

Kívánok Neked minél problémamentesebb további terhességet, és egészséges kisbabát!

Agi10
agi10

Sziasztok!

Megnéztemén is tüzetesen ezt az oldalt, mármint a fehérneműset.

Hát szerintem az ablakos megoldás sokkal jobb ,mint a cipzáras... Főleg ugye ha esetleg nem otthon akarsz szoptatni, akkor nem középről kell kibuggyantanod a cicid, hanem oldalról. És általában a szopis polók is cicinként külön nyílással vannak felszerelve, tehát ha melltartó nem ablakos, akkor mintha egy pókhálón kéne átbújtatni a cicidet :D Mókás lehet mire az ember eltalálja a megfelelő kijáratot :)

Ablakos mellett szól az egy kezesség is. Mert most még első gyermeketeket váró anyukák, nem is sejtitek mennyi mindent kell megtanulni egy kézzel csinálni! :lol:

Én meg már mindent elfelejtettem egy kézzel csinálni, úgy hogy be is fogom a szám! :oops:

A teljes kétségbe esés határán állunk, mert sehogy sem tudjuk elrendezni úgy a bútorokat, hogy minden igény kielégítsen... Ma itt voltak apuék, meghallgattuk az ő ötleteiket is, holnap anyuék jönnek azokat is meghallgatjuk, aztán majd csak lesz valahogy.

De képzeljétek a párom is annyira szeretné megoldani ezt a problémát, hogy csak egy szavamba került és már ki is mentünk a kikába, meg a brendonba. A szerzemény csak a tapasztalat és egy csomag pelus :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Ennek a fehérneműsnek nagyon jó áron van a csipő szorítója, és elég jónak is tűnik így képen! Lehet beszerzek egy olyat és majd nyilatkozom! :)

Méretekis elég bőven vannak, bár cicitartóból rám való nem nagyon van...

Mindenkinek szép napot! Jó gömbölyödést! :) Engem folyton folyvást bököd Levitesóbaba, néha úgy kidugja a lábát, hogy meg lehet fogni! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Ennek a fehérneműsnek nagyon jó áron van a csipő szorítója, és elég jónak is tűnik így képen! Lehet beszerzek egy olyat és majd nyilatkozom! :)

Méretekis elég bőven vannak, bár cicitartóból rám való nem nagyon van...

Mindenkinek szép napot! Jó gömbölyödést! :) Engem folyton folyvást bököd Levitesóbaba, néha úgy kidugja a lábát, hogy meg lehet fogni! :)

KépKépKép
bogyra

Azért küldtem kétszer, hogy tuti elolvassátok! :lol: :lol: :lol:

Nah jó azért mert béna vagyok! :oops: :oops: :oops:

KépKépKép
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: