A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi, Kisün, Deni...
Igazából Peti egy angyal. Sokkal nyugisabb, mint mikor terhes voltam és nehezen mozogtam és nehezen éltem (főleg ez utóbbi, tényleg olyan nehezen éltem meg). Most tök jókat tudunk játszani, hisztirohama is kevés van.
Ja, azt nem is írtam, vagy lehet hogy írtam, hogy vasárnap mikor hazajöttünk Peti már lázas volt, majd éjjel egy kruppos roham után anyukámmal nyitott ablaknál bebugyolálva aludtak. Én halálra izgultam magam (anyám engem is megfejelt izgulásban). És még napokig lázas volt, hál istennek kb. 1 hete minden ok és a kedve is jó. Sztem Marci tetszik neki, van szeme, orra, pöcögtetni való. És a haja is bejön neki (fejtetőn intellektuálisan kopaszodós, nyakban hátul focistásan pöndörödős). Egyelőre azt is bírja, hogy sokat eszik és du-onként sokat van kézben.
Remélem hamarosan én is jól leszek. Peti után sokáig nem mentem sétálni, mert tél volt (főleg nem egy mozgékony 2 évessel). Most ha lemegyek sétálni (eddig 2-3x voltam) utána alig bírok járni. Gondolom ez normális, ha nálatok nem volt így, ne írjátok meg, mert csak megijesztenétek. Ha fekszek tök jól vagyok, védőnő szerint feküdjek. Háát...

Kátyának én is drukkolok!!

Macs,
Füli??

Fibi,
Igen, szüléssel minden nyavalya elmúlik!!! (Ha lesz is újabb, az is elmúlik...). Én úgy élvezem a vékonyságot (már ez ugye viszonylagos, de határozottan vékonyabb vagyok, mint feb. 28 előtt), éjjel sokkal többet alszom (pedig ma 4-kor keltett a nagyfiú, mert állítólag megijedt?!?!), de alig vagyok fáradt, pedig Marci éjjel is 2-3x eszik még és olyan kis nyammogós típus, mintha 5x-os étteremben lenne, pedig én éjjel a gyorsbüfére szavaznék.
Jó pihenést!

Ja, és mindjárt beillesztem azt ahol leírtam hogy született meg Marci, csak eddig nem volt rá időm. Mert Marci esténként kézben szeret lenni (és akkor nincs ordítás, ami nálam ősellenség, bármit megteszek csak fogják be a kölkök - már úgy nagyjából). Meg még csak 4 kg, nem olyan nehéz, nappal meg olyan jól elvan egyedül is, hogy sztem kell is ennyi együttlét.

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok!
Akkor leírom, hogy született meg Marci.
Szerdán (8 hónapig abban a hitben éltem, hogy március 27-28 körül kellene megszületnie, ha udvarias) mentem szülésznőhöz és már reggel óta éreztem, hogy akár ma meg is születhetne. A doktor szerint viszont még akár 10 napot is várhattam volna M-ra. Nem vette el a kedvemet ez se, gondoltam ha ennyit kibírtam 1-2 hét már tényleg mindegy. Aztán hazafele a metrón elfolyt a magzatvíz. Olyan hirtelen jött és vhogy máshogy mint képzeltem (Petinél végig ettől paráztam, hogy majd a bkv-n....) - az emberek nem bámultak rám, merthogy semmi nem látszott. Úgyhogy gondoltam bemegyek még a boltba és veszek P-nek joghurtot (ha esetleg szülni fogok a kórházból nehezebb megoldani - szójajoghurtot eszik, azt nem könnyű beszerezni). A kasszánál elolvastam (sokat kellett várni) az aktuális pletykalapot (mindig meg szoktam nézni, ha P nélkül megyek vásárolni, mivel mindig sor van, fodrászhoz ritkán járok, így a közéletről - pl. az csaj, akiről Votiv tett fel cikket és a többiek - sajnos elég keveset tudok). (Egyébként a kölök azóta nem eszik joghurtot, úgyhogy a méregdrága szójacucc ott van a hűtőben, pedig most aztán tényleg sokat vettem.)
Aztán mikor hazaértem felhívtam a szülésznőt, aki megbeszélte az orvossal, hogy menjek vissza (én tényleg nem tudtam eldönteni, vajon a magzatvíz folyt-e el vagy nem). Most már taxival mentem vissza, az orvos szerint magzatvíz volt, akár aznap is megszülethetett M., de akár több nappal később is (tök jól elmagyarázta a tényállást, de én most nem részletezném, mivel biztos nem mondanám vissza jól, pedig akkor értettem).
Utána hazataxiztam majd - ekkor már 2-3 óra volt - újra folyt a magzatvíz. Gondoltam, hogy talán mégis ma születik meg M.

Innen nem emlékszem pontosan, csak hogy vmikor jöttek a fájások, persze össze-vissza és én azt se tudtam mérni (igazán nem is akartam). Felhívtam f4 fele a szülésznőt, aki mondta, hogy 5-re menjek be. (A barátnőm volt bent a szülésnél, őt is 5-re hívtam.) És zuhanyoztam és olyan hihetetlen volt, hogy M. esetleg tényleg megszületik. (És zuhanyozás közben arra gondoltam, amit Leni mondott (neki segített vajúdás alatt - ha érdekel bárkit kérdezzétek őt). Aztán édesapám bevitt a kórházba és szegény eléggé izgult. Apukám ugyanis úgy képzelte, hogy amint beérünk a kórházba nekem jó lesz. Ugyanis az autóban 2 perces fájások voltak és határozottan nem volt jó. Csak én tudtam, hogy most még istenes, a kórházban csak rosszabb lehet. Szóval apukám ideges volt, én viszont tudtam nézni az órát és úgy éreztem mindent megteszek, amit a szaklapok ilyen esetekben javasolnak (nézni kell az időt fájások között meg ilyenek...). Egyébként csúcsforgalomban átmenni a kórházon a saját szülésedre nem túl jó. Talán taxival jobb lett volna, mert azok gyorsabbak (ez esetleg tipp a többieknek) a buszsáv igénybevétele miatt.
Beértem 5 fele és nem az derült ki, amire gondoltam, hogy még órákig vajúdok, hanem hogy akár rövid időn belül megszülethet Marci. Ezzel nem igazán tudtam mit kezdeni, mert egyrészt örültem, másrészt kicsit hirtelen jött (reggel még több napra/hétre voltam felkészülve, meg egyáltalán, én nem egy villámember vagyok.
És Marci fél 7-kor megszületett és teljesen más volt a születése (sok szempontból), mint Petié. Egyrészt a végén nem volt egyfolytában fájdalom. Ennek bár első pillantásra roppant előnyösnek tűnik az a hátránya volt, hogy (fájás szünetekben) sokáig arra gondoltam talán mégis van más módja a szülésnek. Persze egy idő után rájön az ember, hogy nincs és akkor született meg M. A doktor és a szülésznő annyira megnyugtató volt. Írhatnám, hogy kedves, meg profi, de nekem igazán az jött le, hogy hihetetlenül megnyugtató volt a jelenlétük, minden gesztusuk. A barátnőm jött be velem és biztos van, akinek a férje a legjobb támasza ilyenkor, nekem most ő többet segített.
És míg Petit nem kaptam meg szülés után, Marcit igen. És én Petit is nagyon hamar megszerettem, Marcit se szerettem meg hamarabb vagy később, vagy már nem is emlékszem rá de olyan jó visszaemlékezni az első közös percekre. Petinél izgultam, hogy rendben van-e, itt kézzel fogható volt, hogy az a kerek fejű kis fickó rajtam tök rendben van.
Még az is érdekes volt, hogy Petinél kevesebb dolog miatt izgultam. Nem izgatott, hogy jól szopik-e, Marcinál összehasonlítgattam Petivel (vagyis egyfajta P-vel, nem az 1 napos P-vel, hanem az idősebb, rutinosabb P-vel, ami nem túl fair és elég hülyeség, de attól még én hasonlítgattam).

Mindjárt folytatom, csak M. éhes...

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni!
Rád tényleg igaz, hogy amilyen az ember, olyan a szülése! Pletykalapolvasgatás :lol: :lol: :lol:
zuzmo1

Zuz :) Kirakodóvásár rulez :D :D Mi meg csak a környéken "mertünk" sétálni egy kicsit, meg apa hirtelen ötlettől vezérelve bokszzsákot gyártott Bálintnak a kertben, hadd fáradjon a gyerek :lol: és én meg nem tudtam mit kezdeni a sok időmmel, úgyhogy aranygaluskát sütöttem (persze vanília öntettel) a család nagy örömére :lol:

Móni :) De jó, hogy Peti már jól van és ilyen jól fogadta a tesót! :D :D És még ne akarj rohangálni, hallgass csak a védőnődre, végülis ez még gyermekágyi időszak! pihenj, amennyit bírsz!! És szuper, hogy Marci ilyen jó baba, igazán szerencsés vagy két ilyen klassz sráccal!! :wink: :D Köszi a szüléssztorit is, nagyon ügyes voltál! (a bevásizáson én is jót derültem :lol: )
denizsa

Móni, nagyon élvezetes a beszámolód, várom a folytatást is :)
egyébként még 17 nap a kiírásig. és én se vagyok az a villámszülő :wink:

tegnap megjött a szép új babahordozónk (autósülés), Istit azóta alig lehet kirobbantani belőle. attól tartok rá fog majd ülni a tesóra is :?

Macsek, mennek a plusszok!!! Isti most 3 napig jóformán nem evett semmit, én is aggódtam (bár tény hogy én se vagyok igazán éhes még mindig), de aztán elkezdett inni, és onnan már jobb lett. ma végre evett egy tányér tejbegrízt is. szerezzetek be gyógyszertárból HIPP ORS 200-at, ez a répás-rizsnyákos-ásványisós ivólé, ami a hasmenést is megfogja és gyorsan visszatölti az elvesztett energiát.

Indi, arra még emlékszem, hogy Gabiék kiköltöztek Dömösre (arra már nem, hogy megmostam-e a szőlőt az előbb :roll:), de azóta senki sem beszélt vele?

szokás szerint jósolgatok... de nyugi, ha nem jelentkeznék reggelig, az nem azt jelenti, hogy már szülök! :D

hétfői játszótér mikor lesz?

votiv 8)
votiv

tesó fogadás ügyben azért nem bíznám el magam. Nem pesszimista vagyok, csak reálisak az elvárásaim. Legkésőbb mikor M már mozog és szétcincálja a sínjeit sztem P meggondolja magát és megpróbálja felvenni a kapcs-ot a szülészorvossal öccs-visszaszuszakolás ügyében.

Macs,
Hogy vagytok?

Votiv,
17 nap, holnap már csak 16. Jó kevés.

Deni,
boksz-zsák bevált? Hány percig kötötte le a nagyfiút?
Ha több, mint 10 hogy kell csinálni???

Indi és kendősök,
Ugye simán, tehát nem fektetve is betehetek egy óriáskölköt 3 hetesen a kendőbe? du-onként csak ölben v evéssel érzi komfortosan magát (akkor nem ordít a lelkem, hanem aléltan hever), csak nekem kéne a két kezem. Petit kb 3 hósan tettem kendőbe. v 2 hósan, már nem emlékszem és csúszócsomóval fektetve. De azt már elfelejtettem, hogy kell, a sima megkötés viszont megy. És a lábai lóghatnak? Vagy gyűrjem be őket? Igazából még csak itthon hordoznám így, utcán jól elvan a nagybatárban. (A kocsink, nem tudom vezetni továbbra sem, mindennek nekimegyek, olyankor P lesajnálón néz, M összerezzen, de nem ő még kommentálja.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Zuzmó,
Hogy értetted, amit Tinunak írtál, h nincs alvás nálatok nappal?
(Kb. 2 éve a nappali alvások erősen foglalkoztatnak. )

Ruz,
Milyen kedves és aranyos a gyereked!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni: nálunk sincs nagyon alvás napközben, csak kb. fél- egy órák, illetve séta közben. Ez megy kb. egy hete, vagy már több is. Múlhatna... :? Nem sok mindenre van így lehetőségem napközben. Örülök, ha megvagyok a zuhanyzással, meg bepakolom a mosógépet. :roll:

Kép
Kép
tinu

Móni :) függőlegesen FELHÚZOTT LÁBBAL még jobb is, mint fektetve - könnyebben tudsz mozogni. Láb nem lóghat - később se! Arra figyelj, hogy jó szorosan tapadjon hozzád - kisbabánál hajlamos az ember kicsit lazábbra venni, de az nem lenne jó. A kendőt pedig szépen ráhúzod a fejecskére és máris szabad a kezed. És már akár az első napon is hordozhatod :)
Nagyon jó a mese, alig várom a folytatást :)

Votiv :) 10 órát már hallottam hétfő kapcsán emlegetni. Nálunk a fél 11-11 az esélyes, ha nem esik és szelel, akkor maradunk szívesen 3 körülig. Klassz, hogy jobban!

indianyo

Sziasztok lányok!

Mi még mindig Szolnokon :D , de vasárnap már megyünk haza, mert Bajnikát vinni kell a Schöpf Méreibe fejlődésneurológiai vizsgálatra. Remélem mindent rendben találnak vele.

Minden betegeskedő babócának és anyócának jobbulást!

Monisa! Tök jó volt olvasni a sztoridat, én is várom a folytatást. Lehet nekem is be kellene vállalnom egy harmadikat, hátha lenne egy jó szülés-történetem.

Votiv! De izgi, 17 nap az már tényleg nem sok!

Én is gondolkodom ezen a hordozókendőn, mert Barni is nagyon szeret kézben lenni, illetve ha ébren van csak kézben szeret lenni, és a kengurut még túl korainak tartom.
Milyen hordozókendőt érdemes venni? Hány kilóig lehet használni? Mert Barni lassan 6 kiló és még 2 hónapos sincs.
Valakinek nincs esetleg egy eladó?
lindicita

Halihó mindenki!

Már tegnap visszajöttünk Galyatetőről, de sajna dednek még mindig folyik az orra :( , s apjuk is lebetegedett. :(
A tavaszolásunk remekül sikerült :lol: :lol: :lol: Annak ellenére, hogy nem tudtunk kihasználni a remek medencéket, szuper volt. Ded első pillanattól magáénak érezte a szobát, s tojt minden játékára. Szép, kényelmes szobánk volt. (Ancsi 325ös volt a tietek?) A játszószobából alig lehetett kirobbantani a csajt. No ugye a levegőt és a tájat már dícsérnem sem kell. Jókat pihentünk, sétáltunk. Hmmmm.... :lol:
Sok kisgyerekes volt, s Angi szeret barátkozni.
A kaja is fincsi volt, s amitől dobtam egy hátast, hogy a reggelinél 3féle bioital volt, sőt rizsital, soyaital és zabital is! :D Sajna képek nem lesznek, mert ügyesen bepakoltam a kamerát, de kazit bele nem :? (s túl jól éreztük magunkat, minthogy extra utat tegyünk érte :) ). Fényképezőt nem vittünk, mert ugye minek ha van kamera :roll: . Telcsivel készült pár kép.
Szóval NAGYON NAGYON KÖSZÜNJÜK ANCSINAK AZ AJÁNLÁST!!! :lol: :lol: :lol:
Uccsó nap összefutottunk Göncz bácsival, akinek tetszett Angi (persze kinek nem :mrgreen: :wink: ). Nem elég korán kezdeni a jó kapcsolatokat 8)

Holnapra: NAGYON BOLDOG LENCSINAPOT!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Sziasztok,
valamennyicskét sikerült visszaolvasni, inkább csak nagyléptekkel :) így aztán a teljesség igénye nélkül :oops: kívánok sok boldogságot minden ünnepeltnek! és a betegeknek mielőbbi gyógyulást!!

Nukada,
örömmel olvasom, hogy a babucid megjött e világra, remélem mielőbb jelentkezel!
:D

Votív :) még egyben..... :D

Curse,
biztos millió választ kaptál a kérdésedre, de... :) Ákos már 1,5 hónaposan pelus trikózott zokni nélkül, sőt sokszor pucér popsival az árnyékban... :? én nem aggódtam túl ezt az öltözős dolgot és Ákos ezidáig még EGYSZERSEM volt beteg faaljánháromszorkopogószmájli :) :)
Most is a benti szerelésére egy meleg mellényt adok napközben aztán irány az udvar, jobbára egész nap.... figyelem a kezét arcát és ha meleg, akkor OK. mondjuk azthiszem a meleg vérét tőlem örökölte :) én sosem fázom.

Móni,
szupi sztori, szerintem mindenki ilyenről álmodik :D fotó plíz

Szrek,
Zuzon kívül is sikerült rám is a frászt hoznod, mert Ákos még mindig nem mászik!!! :shock:

Képzeljétek az elmúlt 2 hét alatt felnőtt a fiam :D előszöris 6 napja nem kéri a cicit...nem tudom ez most baj vagy nem??? kicsit hiányzik nekem, de biztos így van ez jól, ő tudja......
feláll egyedül :) felül egyedül, mondja, hogy ig....és ne...... :shock: és bicikliülésen bicajozunk a szép tavaszban!!! Na ez ám a tuti torna anyának :D Megszűntek a nyűgések mindig nevet mint egy igazi nagy fiú...... tök jó!!! :D :D

és még egy help: még mindig csak babakaja.... :twisted: mit adhatnék neki 10óraira és uzsira szerintetek? úgyértem joghurt (és melyik fajta??) vagy INDI olvastam tejfölt eszik D., az okés már nekünk is? bármit csak ne én főzzem, mert az nem kell :wink:

még egy csomó dolgot akartam válaszolni, de még jövök és pótolom :) :) :)

Kép
akata

Barbi, Ancsi!
Gyalyatető infot kérhetek? Májusi lejáratú üdülési utalványnak kell a fenekére csapni :D :D

Kép
akata

A fiam ma először tudatosan rám mosolygott, mikor beszéltem hozzá :lol:

KépKép
KépKép
lindicita

Akata! tényleg milyen nagyfiú :lol: éljen a sok vigyor!!! :lol: :lol: :lol:
Irigykedem a bicikliüléses elbeszélésre, mert nekem ez az egyik parám. Nem merném. :? Tudom lütyőség, de... :oops: :roll:
Uzsi, tízórai: nálunk bejönnek a Holle pépek, vagy alma/körte. De ugye mi még nagyban cicifüggők vagyunk, szóval nem tudom, ez elég-e egy nagyfiúnak.
http://www.vendegvaro.hu/36-4347

Lindi! ez csodás :lol: :lol: :lol:

Majd megpróbálom behozni mi történt az elmúlt napokban... Remélem nincs beteg, s mindenki sokat mosolyog :lol:
gödibarbi

Kata :) Ügyes nagyfiú Ákos!!!!!!!!!!!!
Savanyított tejtermékek mehetnek nyugodtan - tejföl, túró, de legfőképp a joghurt. Minden nagyáruházban van bio joghurt - ez persze nem kritérium, viszont ebben biztosan nicns más, csak a tej és a joghurtkultúra, többiben van tejpor is (no meg ki tudja, mi még), de persze néha mi is ráfanyalodunk a másmilyenre. Msot már jár hozzánk a boci - mármint a segédje :lol: úgyhgoy igazi tejből kap Dé otthoni joghurtot. Lassan a déluátni tápszer helyett megpróbálom a feles tejet, de még egy kicsit érlelem magamban az elhatározást. Szereti már Ákos a darabos ételeket? Nálunk megy a kenyér olivaolajjal vagy magában, durumtészta, kukoricapehely gyümölcslével, újabban a burgonyapehelybe is beleszerettünk -egy pillanat alatt kész a krumplipüré, például sárgarépalével nyami :)

Lindi :) 2,5-3 éves korig simán mehet a kendőzés, 8-10 kiló után viszont leginkább háton hordozás javasolt, rövidtávra pedig oldalt is.
Miért kell Bajnit f.n. vizsgálni? Lehet, hogy ez msot egy indiszkrét krédés volt, nyugodtan ignoráld, ha igen :)
Nekem rengeteg eladó kendőm van :wink:

indianyo

Akata! persze bármi kérdésed van Galyatetőről feel free kérdezni :wink:
gödibarbi

Köszi mindenkinek még egyszer a nyári rucikban adott segítséget :)

Zuzi,
Tök elhiszem, h felháborít ez a fertőzéses dolog, pláne, h nem te voltál a hibás és mégis rád néztek úgy, mintha… :evil: És ha a kórházban kapta el, akkor az meg pláne gáz :shock:

Votiv,
De jó, h javulgattok :)

Deni,
Nincs is annál rosszabb látvány, mint amikor egy kismama cigizek, de h a lánya is? :shock: Remélem, már jobban vagytok?
Aranygaluskát én is egyik nap bevállaltam, de vhogy nem lett olyan, amit vártam :( Lehet, h a recept nem volt jó :?
Bokszzsák :)

Tinu,
Gratula az első kiruccanáshoz :)

Ruz,
Milyen segítőkész deded van :) Csak maradjon így és majd a lányok kedvence lesz :)

Indi,
Sok +++++ és kitartást a fogzáshoz!!!!

Ahol a hétfői tali lesz, ott ugye jól tudom, h fizetős parkoló van csak? Mert akkor fel kell pakolni magam apróval. Ilyenkor mindig bosszúból összeszedem az összes ötforintost :lol: Kár, h a két-és egyforintost nem fogadja el az automata :twisted:

Macs,
De jó, h átköltözött a pocaklakód :) Fülivel remélem nem kell befeküdni :( drukkolok!!!
Szuperek a faajtók, nálunk is ilyen van, csak cseresznyére pácolva. Konyhabútor is szupi és lehet, h én is igényt tartanák a nagybátyád elérhetőségére priviben.

Fibi,
Lábgörcs :( Én ezért szedtem már a végén a magneb-ből 3x2-t. Az ágyból való felugrásról mindig az jut eszembe, amikor nekem is begörcsölt a lábam, olyan gyorsan pattantam ki az ágyból a fájdalomtól. Egyébként meg mindig vontatóval kellett kiszedni az ágyból, mert alig bírtam kikelni a hasamtól :lol:
És egyáltalán nem vagy kövér, tök csini kismama vagy :) Nem értem miről beszél a védőnő :evil:

Kátya,
Mennek a drukkok!!!

Ancsi,
Ne aggódj, időközben én is rájöttem, h elegendő az a ruci mennyiség :) Tök jó a régi konyhátok :) Olyan édes Lencsi céklásan :) És mivel én holnap nagy valószínűséggel nem jövök:
BOLGOD NÉVNAPOT LENCSÉDNEK!!!!! :lol:

Rylie,
Húsgombóc jól hangzik, jó hétvégézést!!! :)

Ildi,
Tök jó, h Timi jól érzi magát a bölibe és hogy ilyen étvágya van :)

Neet,
Jobbulást!!!

Aki utazóban annak nagyon jó utat és jó pihit!!! :)

Móni,
De jó, h ilyen jól elvan Peti Marcival és persze, h anyukát is kíméli :) Izgalmas a beszámoló, várom a folytatást :)

Lindi,
De szépen fejlődtök súly ügyileg :) És ugye, h nincs annál jobb, amikor az emberre mosolyognak? :)

Barbi,
Olyan jó volt olvasni, h ennyire bejött Galyatető :) Én is tervezek vmi kiruccanást nyárra, lefosztom az egészségpénztári számlámat :) Megadnád a szálloda címét? Megnézném, h szerződésben vannak-e az ep-vel. Jobbulást Nektek!!!

Kata,
Nagyon ügyes Ákosod :)

Kép Kép
curse

Jó reggelt mindenkinek :)

rövid Macsinfo: Füli szerencsére sokkal jobban, a hatalmas alvás után eleve sokat javult és tegnap este tízóta alszik. Iszik szerencsére és kért tegnap "hemm"-et is :)

most szaladok tovább ,intézkedni stb, csak Curse.nak elküldöm a privit :)

Mindenkinek köszönjük a drukkokat és szép napot kívánok!!

csók

Macsek
macskanyu

Lindi,
Metrón hallgattam egy beszélgetést kendőkről, a nandut dícsérték, a kismamásat nem. Utóbbit nem próbáltam, nekem nandus van és imádom. jó nagyot vegyél vagy egy kicsit és nagyot. Nekem M-nál már most nem jó, amit az én súlyom alapján ajánlanak, pedig ő még csak kb 4.5 kg.
Gratulálok a kapott mosolyért. Én is kaptam M-tól, még jó, h pont én voltam ott, mert ez még messze nem volt tudatos. de azért jólesett.

Curse,
P se volt soha túlöltöztetve, M-n sincs több ruha, mint rajtam. De rajtuk látszik, h nem fázósak. És én is batyuzom, mindig van nálam egy csomó ruha, hogy feladhassam rájuk.

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni: Tünci még mindig nincs 4,5 kilós! :o Csak majdnem.

Kép
Kép
tinu

Lencsinek nagyon boldog névnapot!!

Kép
denizsa

Votiv :) Gratula az új hordozó-üléshez!! Isti még belefért?? Taliról úgy tudom, 10 órától gyüli :wink:

Móni :) Bokszzsák nálunk egy óriási felfújható mikrofon alakú játéklabda, amit apa felkötött egy faágra és Bálint meg azt "bokszolgatja", nagyon bejött, de lehet hogy csak az újdonság varázsa :lol:

Barbi :) Orrfolyás :( Bulást apának és Anginak!! Olyan jó volt olvasni, hogy milyen szuperül éreztétek magatokat!! :D :D fontos kapcsolatok :lol:

Kata :) Gratula a nagyfiúnak a felálláshoz és a persze a többihez is! :D Bálint ilyen korban szintén gyümipépeket evett, eleinte bio üveges kajákat vettem neki, aztán én főztem neki, de nem vagyunk nagyon mérvadóak, mert 1 éves koráig még rendszeres szopi volt.

Macs :) Örülök, hogy Füli már eszik-iszik!!! :D Remélem most már minden rendben lesz!

Lindi :) Mosolygós Bajni :D :D

Curse :) Köszi, még hőemelkedése van Bálintnak, néha felmegy 38-ig, és sajnos a baloldalt fájlalja a fogát, eltart ez még egy darabig... :? Úgy tudom, tényleg fizetős parkolós az a terület (mintha rémlenének az automaták :roll: ), talán nem árt ha van apród, legfeljebb megmarad, ha mégsem kell :wink:

Kép
Kép
denizsa

Zsanci!
ma elvitték a két fazekat! :/

Tinu!
L. 3-4 hós koráig nálunk se volt nappali alvás, csak 20 percek. be fog állni , meglásd. a lényeg, hogy szoktasd majd valamiféle rendhez. nem minden baba állandóan alvós, habár az alvás nagyon jót tesz az idegrendszernek. (mamáénak is :D )

Barbi!
mikor Galyatetőn kajáltam, sokat gondoltam rád, minden vacsinál volt vega kaja, és igen, reggel is volt mindig bio cucc. felváltva se tudtatok medencézni? mi úgy csináltuk, hogy én - míg L. aludt fenn - lementem úszni, és férjem vigyázott rá. mikor felébredt, lehozta és bementem Lencsével a gyerekmedencébe, ő meg szaunázhatott, úszhatott. és igen, 99%, hogy a 325-ös szobában voltunk :D

Kata!
L. ilyen idős korában még tápszereztem napi 4x(vagy anyatejeztem, ha még volt), ezen kívül vettem Activia joghurtot és sima kefírt, hol ezt, hol azt adtam. lehet kapni a DM-ben (többek közt) Nestlé babajogot, meg babapudingot, néha azt kapott, de gyümölcsöket főként. gyümit összeturmixoltam és tettem bele gabonapelyhet, vagy bolti üveges/dobozos gyümölcsöt. gyártottam neki tejberizst tápiból.
Galyatető Grand Hotel Hungest, vagy ilyesmi a neve. mindig van olyan akció, hogy mondjuk 2 napra mégy és a harmadik fél árú, vagy ilyesmi. a szobák közül 4 db van olyan, ami a dednek is frankó, ezek superior árban vanna, kád van bennük, ennél fogva maga a szoba is nagyobb, tehát kényelmesen elfér a kiságy, amit ők adnak. ezen szobák egyikére kell lecsapni :)

Lindi!
annyira kafák a vonalzóid! :)

Curse!
a szomszéd utcában fizetős, de kettővel lejjebb már nem, és egy kis séta nem árt.

Deni, Curse!
Köszönöm a köszöntést Henrietta nevében :). kapott ma egy porszívót + telefont, de nincs itthon bébielem, így a nagy porszívózás elmaradt sajna.
ancsipancsi

Deni, hát a seneke még befér, de a lába nagyon kilóg :)

Curse, nem vagyok benne 100% biztos, de nemrég sétáltunk arra, és úgy emléxem, a régi parkszínpad oldalán/a Hemingway étterem előtt nem fizetős a parkolás! de helyiek pl Kisün biztosan jobban tudja nálam.

hétfő sajna nekünk kimarad, feltehetőleg utsó kismamamasszázsomra megyek délelőtt :)

Macsek, ez már sokkal jobban hangzik! :) csak így tovább!

Akata, szia! klassz hogy időnként még be tudsz nézni! sztem nincs abban semmi rossz, hogyha egy ennyi idős nagyfiú magától abbahagyja a cicit, de természetes, hogy egy anyukának mindig kicsit fáj a szíve, akármikor is történjen meg a dolog. nőnek a gyerekeink... :wink:

votiv 8)
votiv

Barbi!
nektek is köszi a köszöntést :)

JÁTSZÓTÉRI TANÁS KÉRETIK:
vannak itt nagy játszó fanok, menő anyák, mint Zuzi, Vera, stb. akik simán kezelik a dedet, de nekem egyszerűen nem megy.
- folyton csak a tiltott helyekre akar menni (bokrok mögé, lépcsőn lerohanni és leesni, nagy gyerekekhez, akik nem szeretik és lelökik a lépcsőn)
- folyton más játékát veszi el, de üvölt, ha nem kapja meg
- folyton a nagy csúszdára elölről fel akar mászni, a kőcök meg utálják, mert már csúsznának le rajta

...de a legrosszabb, hogy...
- és mikor hazamenésre kerül sor, csak úgy tudom elhozni, hogy felveszem és szorítom magamhoz, de így is üt vág, ahol ér, a karjával ma pl. fojtogatott, lábával rúgott, sakál módjára vörös fejjel üvöltött és köpködött, csak, hogy maradjunk. aztán ezt eljátszotta a házban is, a liftbe se akart beszállni és mikor én kiszálltam, kiszállni sem. totál tele volt a kezem, grabancánál fogva kellett kirángatnom a liftből, féltem, hogy ilyen kis súllyal simán elindul, ha becsukódik az ajtó. az anyák közt sík hülyének érzem magam, egyik gyerek se ilyen hisztipók, mennek haza szépen az anyjuk mellett. L. amúgy is szeles, nem akarja fogni a kezem (rángatja magát, tépi ki a kezét), üvölt, ha fogom a grabancát, az autók elé ki akar rohanni, túlzottan önállóskodik. a játszótéren persze 1 percet nem marad nyugton, ami nem zavar, mert tudom, hogy nagy a mozgásigénye.

ma meígértem neki, hogy soha nem viszem többé játszani, de ez sem használt. félek, hogy még pár ilyen élmény, és inkább a kényelmesebb oldalát választom a dolognak, nem viszem le a dühöngőbe. mit tegyek?
ancsipancsi

Ancsi: ma valami történt, nemtommi, de a gyerek alszik. Sőt, most már tűkön ülök, mert másfél-két órával tovább nyomja, mint "kellene". Sétaidő...
Hah, asszem ébred végre.

Kép
Kép
tinu

Ancsi, sztem ezek teljesen "természetes" dolgok, tiltott helyek a legérdekesebbek, más játéka mindig zöldebb, a csúszdára meg annyiféleképp fel lehet mászni! :) de nem bagatellizálom el a problémád, tudom, hogy ez milyen bosszantó/fárasztó.
a nagyobb gyerekekre rászólhatsz, hogy ne lökdössék a picit.
a hiszti meg életkori sajátosság, úgy tudom, minél fejlettebb a kommunikációja a gyermeknek, annál kevesebb lesz a hiszti, mert már másképp is ki tudja magát fejezni.
és nehogy azt hidd, hogy más anyáknak sosincs ilyen gondjuk, aki mást mond, az hazudik! :)
Te csak légy következetes, amit nem engedsz egyszer, máskor se engedd, és a lehetőségekhez képest próbálj türelmes maradni.
nálunk néha bejön, hogy kinevetem, ha hisztizik, vagy elkezdek vele együtt én is vonyítani, és ettől kizökken, vagy bárhogy elterelem a figyelmét, és hirtelen elfelejt üvölteni. de volt már, hogy annyira belelovallta magát, hogy szinte nem kapott levegőt...
a spektrumon egy gyereknevelési műsorban azt mondták, ilyenor át kell ölelni, éreztetni vele, hogy szeretjük, nincs baj, nyugodjon meg. próbálják meg ezt egy rúgkapáló-csípő-harapó gyerekkel... :wink:
most én is új módszerrel próbálkozom, a tiltott dolgokat amikért üvölt, a kezébe adom, persze csak felügyelettel, és közben magyarázom a veszélyeket. így remélem elveszik az érdekességük :D eddig az ollóval és a késsel ismerkedett, de nem úgy néz ki, mintha azóta nem érdekelné... :roll:
votiv

Votiv!
megnyugtattál, hogy nem csak nálunk van ilyen :)

a mászókának van egy olyan része, ahonnan le lehet esni a mélybe, és ott magyaráztam neki, hogy úgy fog járni, mint a baba, aminek kitörte a karját. férjem aszonta ne mondjak neki ilyen durvákat. :/
mikor hazaértünk átöleltem és mondtam, hogy nézzen a szemembe és mondtam a magamét szépen, hogy nem szabad így viselkedni, meg veszélyes, meg stb. :) csak pislogott nagy szemekkel.
ancsipancsi

Sziasztok!

Ancsi

Enyém gyerök ugyanilyen! :roll: Állandóan megy a hiszti és én meg ki vagyok borulva mindig, próbálok türelmes maradni, de ááááááááááá És nem tudok elképzelni sem olyanokat, amiket Kisün mesél, hogy Dóci megáll az útkereszteződésben meg hason nlók, Bendi legtöbbször tépi ki magát, ha a kezét fogom és rohanna az útra, ha elengedem akkor is rohan az útra ha próbálom irányítani, hogy merre menjünk, akkor hisztizik leül a földre vagy lefekszik stb. És múltkor én is azt mondtam neki, hogy soha nem megyek vele többet sehova. :P

Egyébként meg Boldog Névnapot a kis hölgynek!! :)

Votiv

Remélem tényleg úgy lesz, ahogy mondtad, hogy ha már jobban tud majd kommunikálni, akkor kevesebb lesz a hiszti. De jó lenne, ha már úgy lenne. :)

És nálunk ha valamit nem kap meg ami veszélyes akkor legalább 10 perc hiszti, ha nem vígasztalom, hanem hagyom, hogy dühöngjön akkor is 10 perc, ha vígasztalom és magyarázom neki, hogy miért nem lehet, hogy megkapja akkor is annyi. Az válik be a legjobban, ha valamivel el tudom terelni a figyelmét, de akkor valami nagyon érdekessel kell előállnom és nem mindig tudok ilyet kitalálni, úgyhogy nem könnyű az biztos.

Sajna mi hétfőn nem tudunk menni, mert ha minden jól megy és addigra meggyógyulunk, akkor hétfőn Bendi bölcsibe megy, vagy legalábbis megpróbáljuk.

ruz
ruzicsky

Na meg képzeljétek tegnap Bendi odament a bilihez levette a pelenkáját (csak az volt rajta), ráült és belepisilt. :lol: Ja és utána ki is öntötte a WC-be a cuccot. :) Olyan cuki volt. :)

És tök ki vagyok, mert ugye nemrég vettünk Bendinek egy tényleg jó cipőt és tegnap elhagytuk valahol a fél párját. :cry:

Na meg tegnap még Bendi este alakított egy nagyot, a teraszról kismotorral lezuttyant (3 lépcsőfok magasból). :? Szerencsére nem rögtön fejre esett, hanem a testével tompította az esést és egy nagy horzsoláson kívül ami a homlokán van, nem lett baja. Kicsit mérges vagyok magamra, mert már úgy megszoktam, hogy vigyáz magára és nem indul el a teraszról, csak hátrafelé mászva szokott lemenni, és nem figyeltem rá. De legalább ne hagytam volna ott azt a hülye kismotort. :? :?

ruz
ruzicsky

Móni

Olyan jót nevettem az írásodon, hogy P majd felveszi a kapcsolatot a szülészorvossal tesóvisszatoloncolás ügyben! :lol: :lol:

Deni

Ez a bokszzsák dolog nagyon jól hangzik. :) Lehet, hogy nekük is kéne egy ilyen és amikor Bendi hisztizik odairányítanám, hogy azon kitöltheti a mérgét. :) Remélem a fogacskája is hamar kijön.

Macs

Jaj, de jó, hogy Füli jobban van. :) És köszi a privit.

Kátyának pedig millió drukk!!

ruz
ruzicsky

De jól elvagyok itt magamban, de a fiam ma rekordot dönt alvásban! :)

Mit főzzek vacsira pulykamellből? :roll:

ruz
ruzicsky

Jaj Deni az lemaradt, hogy természetesen Bálintnak remélem, hogy hamar kijön a fogacskája! :)

ruz
ruzicsky

Ruzi, sajtos-tejszínes pulykamell?
husit apróra kockázod/csíkozod, pici olajon megpirítod, aztán ha szépen kifehéredett, hozzáadsz bőségesen tejszínt és ha már egyet rottyant, akkor bele reszelt (füstölt)sajtot, ízesíted tetszés szerint sóval, borssal, szerecsendióval esetleg kis fokhagymával, és megvárod míg a sajt elolvad a tejszínben és már kész is! rizzsel vagy tésztával is finom. Isti is csípi :wink:

esés :( (ma nálunk is megvolt a 136. szájelhaarpás :()
cipő :?
bölcsihez drukk, szerintem nem lesz gond, Bendinek biztos tetszik majd a társaság! kíváncsi vagyok nagyon, úgyhogy majd mesélj, hogy alakult!!

votiv 8)
votiv

Tinu,
Valszeg kevésbé fáj a derekad, mint az enyém már most. Peti kb fél éves - 1 koráig nagyon nőtt, utána hál istennek alig.

Macs,
De jó, h Füli jobban lett!!

Tinu,
Peti kiskorában aludt. Na de utána!!! Ha nálatok fordítva lesz csak jól jártál (már hozzám képest.)

Ancsi,
Ha-ha, ismerős problémák!!! Ha következetes vagy és baromi higgadt hamarabb elmúlik. Az, h más játéka tetszik neki teljesen átlagos. Volt, h egy tök olyan motort vett el, mint az övé (az is ott volt!!!). És aztán jön az irigység, amikor saját cuccait nem adja oda.... Sztem előbb-utóbb megérti (bár L. még kicsi), h ha más nem adja, akkor bebukta, én meg sose adom oda a beleegyezése nélkül az ő cuccait. (Ezért sok játékot viszek, h másnak is jusson, pl kis matchboxokat).
És ha hazamenetelkor lefizetnéd? Virágszedés, tócsanézés, kaja, vmi játék, amit csak a hazaútra kap meg (tologatós, húzhatós cucc, ami lefoglalja).
Autók elé kiszaladás (próbálása) nálunk is volt, én mondjuk üvöltöttem, pedig nem szaladt ki, mert résen voltam, meg autó se járt arra, de ez a fő parám. Ezt tuti megtanulja majd pár hó alatt, P az úton megfogja már a kezem és baromi jólnevelt...
Az amit írtál, h más gyereket nem üvöltve visznek haza nekem fura, én fantasztikus játszmákat szoktam látni és néha mi is beszállunk. És mielőtt irigykednél --- csak úgy tudom levinni, h üvölt az öltöztetés alatt és elrohan és-és-és... és persze imád sétálni, amint kiérünk minden ok, de terhesen volt h sírva vittem le v nem vittem le, de akkor meg kiborított az energiájával. És ő akarja megtervezni az útvonalat és időbeosztást!!!!

Figyelemelterelés nálunk is a legjobb, de ahhoz formában kell lennem!

Votiv,
Van gyerekolló, P elméletileg csak ahhoz nyúlhat és nem futhat vele. (ez utóbbi még finomításra szorul) Azóta a nagy ollókat békén hagyja.

Ruz,
Az a gyanúm, h mikor B-t zsákhoz küldöd majd jól megmondja, h menj te bokszolni, ő inkább egy jót hisztizik.

Indi,
Köszi.
Ma megpróbáltam a kendőt, de nehéz egy ilyen fiatal gyereket beletenni. Pedig P. naponta órákat volt benne, mégis kijöttem a gyakorlatból. Sebaj, már akkor sejthettem volna, mikor M elkezdett rendszeresen lepisilni (állítólag lehet ellene tenni, de én még mindig elfelejtem), P is sokára jöttem bele.

Móni
Kép
Kép
monisa

Íme az önveszélyes gyerekem: pelussal az orrában alszik... :shock:
Kép
Egy kevésbé önveszélyes állapotban :D
Kép

Kép
Kép
tinu

VÉDÁÉK OTTHON ÉS JÓL!!!!!!!

(Mi most haza a Balcsiról, majd jövök)
neet
neet

Neet, De jó hírt hoztál!

Tinu,
Szépséges a lányod!

Móni
Kép
Kép
monisa

Lencsi, BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D
Köszi a tippet, mindjárt leinternetezzük a dolgot :)

Jaj de jó hír Andi, Véda!! :D :D

Indi, Deni
köszi a kaja tippet, ma próbáltunk joghurtot ( Danonino vagy mifene) hááááát....... meg az én TúróRudimból is egy kicsi :) :wink:
Majd meglátjuk!

Barbi,
A biciklizés ÓRIÁSI!!! A ded annyira de annyira élvezi, ütögeti a hátamat és sikít örömében :D aztán nézelődésbe kezd mint a babakocsiban. Mondjuk mi Dunaparton lakunk üdülőövezetben és ott nyomatjuk, autóveszély nemigen......ez biztos szempont lenne nálam is :?

Indi,
fogak?? olvastam, szegény D a nagyonmegszenvedők táborához tartozik.... :( nálunk 1-2 nyűgös éjjel volt, most úgy néz ki, pihennek a fogacskák :) Borostyán nyaklánc nekünk is van (3000-ért) nem tudom használ-e mert mindig csak éjjel van gáz, akkor meg nem merem a láncot.... :?

Kép
akata

Boldog Lencsenapot!

Véda-családdal együtt örülünk, de jóóóóóóóóóóóóóó!!!

Kata :) Miért nem mered a láncot éjszakára? Hosszú?
Nem tudom, miért kínlódik szegénykém ennyit, a szívem szakad meg érte :( Egyelőre még nem jött elő a fránya. Én se tudom, hogy használ-e, de ha nem próbáljuk ki, a végén bűntudatom lesz, inkább vegyünk.
Ma tejbenkukoricadara - tejbegríz egészségesebb változata - volt nekem, Domicseknek persze bele kellett kóstolnia és abba se hagyta - nekem meg alig hagyott :lol: Most figyelek erősen, ha nem lesz baja, akkor a tejjel is megvolnánk - bár már a vajas kenyeremet is kóstolta...
Bicaj :)
Nálunk most a babakocsi-, szék és asztaltologatás megy, viszont a cipőt utáljuk (a lábunkon hordani, mert rágcsálni jóóóóóó), ez kemény dió lesz :wink:

indianyo

Kata, a Danoninóról én inkább lebeszélnélek, csupa színezék meg ízfokozó, mint általában a gyümölcsjoghurtok, amik sosem láttak gyümölcsöt, mégis "epresek", "barackosak" stbstb... (a Danette duett meg a Monte és társai meg még csupa cukor is :?)
de mondjuk Danone Activia natúr? Istinek az a kedvence, vszínű mert hiába natúr joghurt, nem savanyú az íze, inkább édeskés. gyümölcsöt még házilag is lehet belekeverni. és sztem mindjárt 10hósan már tejfölt, túrót (vagy tejfölös túrót :)) is ehet Ákos.
Holle pépeket én is ajánlanám, ezt most még lehet vízzel vagy táppal is készíteni, később meg majd tejjel. ehhez is lehet gyümölcsöt-zöldséget keverni ill fordítva, pár kanállal a gyümölcshöz adva nagyon laktató kis uzsonna/tízórai lehet.

Neet, éljen!!!! remélem Andi is hamarost jelentkezik a jó hírekkel :D :D

Tinu, hihetetlen hogy még nincs 2hós a lányod, és milyen nagyon tud elmélkedni :) alvó gombóc :D

votiv 8)
votiv

Ancsi :) Ilyen játszótéri "élményei" sztem mindenkinek vannak... Csúzdán visszafelé mászás, bokrok meg más játéka minden gyerkőcnek kedvence. Szerencsére a közelünkben 2 játszó van, egy a kicsiknek és egy a nagyobbaknak. A kicsiknek valón biztonságos mászókák vannak és mivel minden gyerkőc hasonló sportot űz (pl. csúzdán vissza), így ezt mindenki tök természetesnek tartja, és a játékok is "közösek". A gond akkor van, ha nagyobb gyerek keveredik oda, vagy a kisebbek átmennek a nagyoknak való játszóra, mert ott tök más szabályok vannak, és a nagyobb gyerekek néha olyan "hülyék" tudnak lenni, hogy csak nézek... :o Velem is előfordult (és sokszor láttam már hasonlót), hogy úgy kellett bebirkózni Bálintot a kocsiba, hogy megyünk, de ő nem akart... ez ellen nekünk csak az alapos lefárasztás jött be, vagy hogy felajánlottam neki, hogy gyalog jövünk haza. Párod meg vigye el egyszer egyedül játszózni Lencsét, aztán tarsatok "kupaktanácsot" :wink:

Ruz :) Szegény Bendi, de jó, hogy ennyivel megúszta az esést! A bilizéshez meg gratula, nagyon ügyes fiad van! :D A bokszzsák nálunk csak játék, túl szép lenne, ha ezen le tudná vezetni a hiszti-dühét... :mrgreen: És bocsi, bizti én voltam figyelmetlen, de Bendi mióta jár bölcsibe? hogy tetszik neki?

Votiv :) Hű, de jó recept :D tejszín és sajt tuti párosítás!

Tinu :) Tündi nagyon szépséges!! :D és ez a haj!! :P

Kata :) Hű de jól hangzik ez a biciklizés! :D drukk a kajához! Bevallom, én már ritkán veszek neki gyerekjogit, mert ha csak pár kanállal eszik belőle, akkor én szívesen megeszem a többit, ha meg rácuppan a cuccra, egy még kevés is a pici adag miatt. Így inkább együtt eszünk, ami a lehető legvonzóbb a számára :wink:

Neet :) Köszi a jó hírt! :D

Móni :) Néha Bálint is nagyon türelmetlen már, hogy menjünk már sétálni és úgy kell kergetnem, hogy felöltöztessem... Sokszor 2x is kimegyünk egy nap, kicsit tarok is tőle, mi lesz, ha jön a tesó, hogy fogom ezt bírni? (Te hogy csinálod?) még jó hogy van kert, ebben van minden reményem... :roll:
denizsa

Kata, Indi, erről a borostyán-láncról én is hallottam, most akkor végülis használ? vagy nincsenek empírikus bizonyítékok? :wink:

Móni, Isti is eddig csak akkor kapta meg az ollót, mikor az etetőszékben csücsült. de az ő szemét nem lehet "kiszúrni" holmi gyerekollóval, neki a csirkebontó kell :D késből viszont a vajazós tompa vacakkal is beéri.

nem is mondtam, a vérrehulló fecskefűtől 2 nap után leesett a szemölcse!!! :D már szépen gyógyul a helye is, csak egy kis piros pötty maradt. szóval mégegyszer mindenkinek köszi :D

és mielőtt elfelejtem, Lencsinek még nagyon boldog névnapot! Kép
votiv

Votív,
köszi!! Danonino eset, hogy mondtam Apának, hozzon a Lidl-ből valami finom joghurtot és ez volt a gyerkőcös :D :D 2 kiskanálnyit evett a bébi a többit én fogom :) Köszönöm a többit, mindent kipróbálok szépen sorjában...... :)

Indi,
nem hosszú a lánc, direkt babáknak való, inkább csak az, hogy kopppkopp nálunk (még) nem gáz a fogbújás. Van már 8, eddig két éjszakával megúsztuk :) nem láttam okát a láncot kipróbálni, de állítólag a szemfogak fájnak jobban, lehet akkor használni fogjuk... :?
A darabos kaja meg, az enyémből simán, meg kifli is OK, de kanállal a darabos (amire emlékszel biztos te is :) ) az még mindig nem! :roll: Holnap tésztát próbálok az ötleted nyomán.... :wink:

Kép
akata

Deni,
Köszi!! Az együttevés szerintem is gyógyír lesz előbb-utóbb. Nem aggódom ám ezen, csak próbálgatok újítani valamit mert az üvegcsékkel már komoly fenntartásaim vannak, hogy mi lehet bennük amiért CSAk az van.... :?

Indi,
És D-nek hány foga van már. Melyik fáj ennyire? És nappal is?

Kép
akata

Indi,
Szívesen kölcsönadom a láncot, hogy kipróbáljátok érdemes-e venni. ? nekünk az elmúlt 2 nap fogcsönd van, talán még pár napig így marad....

Kép
akata

Kata :) Simán villámmal vagy kézzel etetem már a kőcöt - persze ha nem pépes dolog :lol: - és ez bejött. Igaz, időnként óriásiakat harap az ujjamba, de eszi a mindenféléket lelkesen. Villa néha ottmarad a szájában :wink:
8 fog? Ákos egy szuperfiú :)

Votiv :) Majd mi leteszteljük, hogy használ-e :wink: Ismerek több babát is, aki használja, de ők a kezdetektől, így nem derült rá fény, hogy anélkül mi lett volna.

indianyo

Kata, egyébként Ákos kap még tápit? mert az jutott még eszembe, hogy esetleg tehettek a tápijába pár kanál kakaót vagy macikávét, esetleg Ovomaltint, azt csípik a kis drágák :) és felér egy étkezéssel.

Deni, én azt vettem észre, hogy a 2. terhesség vége már egyfajta "elvonó" egyeskének, Ezsvány is szép lassan leszokott a kis segge cipeltetéséről (ha valami magasan lévőt akar buherálni, akkor tudja, hogy oda kell vinni a széket), meg régebben - főleg jó időben - mi is 2-3x is kimentünk egy nap, és most meg már az egy is épp elég, hát kénytelen ő is kiszórakozni magát azalatt. pl. ezért is elhagytuk a babakocsizást, és gyaloglunk, ez már jó fárasztó :) a másik lehetőség, hogy bírni fogod kettővel is :mrgreen:
votiv

Kata :) hú, de jó, köszönettel kölcsönvesszük! A bal felső kettes a ludas - ez a hatodik fog - mellette pedig már készülődik a szemfog, úgy látom...

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: