A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Gyuri, koszonjuk a "felvilagositast" gatmetszes ugyben!

Gyuri (az en kisfiam) ma haromszor szolt, hogy pisilnie kell, es bele is pisilt a WC-be, de segiteni nem engedett. Lehamozza magarol a pelenkat, es raul a klotyora, es kozben visit, hogy menjek ki, o egyedul is tudja. Vissza persze nem vesz semmit, egy szal futyiben rohangalt itt egesz delutan!
Orulok, hogy legalabb van nemi remeny, hogy egyszer szobatiszta legyen, eddig azt hittem, hogy meg evekig pelenkazhatom, annyira ontudatlanul volt kepes a szonyegre pisilni felmeterenkent!

En meg arra figyelnek ruhavasarlaskor, hogy ne legyen olyan resze a ruginak, ahol a patent kozvetlenul a baba borehez er, pl. vallon, vagy elol patentos body, elol hosszaben bokaig patentos rugi...stb. Dani erzekeny az ilyesmire (nikkel v. mas neven farmergomb allergia)!

Azert annyira nem erdemes tulzasba vinni a vasalast, fertotlenitest, hogy a pihenesre szant idobol tul sok menjen ra! Egy-ket hetig meg ok, de utana a textilpelust, meg a fozheto cuccokat eleg, ha kimossatok 70-80-90 fokon, nem kell feltetlenul vasalni. A ruhacskakat is csak azert erdemes picit atgozolni a vasaloval, hogy puhabb legyen!

Zsuzsi
39
zsuzsi74

Kedves Csákány Doktor Úr!
Köszönjük a felvilágosítást, megmondom összintén, nekem igencsak jól jött egy ilyen típusú felvilágosítás is, mert azon kívül, hogy "a baba feje kiférjen", nem sokat tudtam.

Gombóc Kép
Akkor csak a kispapi maradt. Hajrá!

Megycsináltam a Bolognait (uncle bens Kép, így könnyû) és már jó is laktam. Leszter Kép Finom volt nagyon! Most aztán már tényleg szétpattan a hasam.

myssnia
37+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Hali ujra,

Meg egy dolog, ha lehet olyan rugit valasszatok, ami a babo ket laba kozott vegeig patentos(na ezt jol megmondtam, de remelem ertheto). Nekem oriasi segitseg volt, foleg az elso idoben (mikor az ember lanya ugy azt se tudja, hogy fogja a gyerkocot),hogy nem kellett vegig leoltoztetni a babot pelenka cserenel.

Angi
21+3
angela2

Angi,
Nekem az a fajta jott be nagyon, ami a hatuljan T-alakban patentos! Kép

Zsuzsi
39
zsuzsi74

Angi
Én is figyelembe vettem az ilyen patentolást. Pl. a C&A-ban egy csomó rugin nincs a lábak közt, pedig aranyosak lennének.

myssnia
37+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Gombóc Kép
hajrá kispapi, és drukk neked! Lécci ne légy szomorú ... Kép
Küldök pozitivoskodást: KépKépKépKépKépKépKép

Angi Kép
nem minden kisterhesnek ég a gyomra. Nekem volt régebben egy missed ab-m. Akkor marhára égett miniterhesként a gyomrom. Mostaninál nem. Változó.
Sajna a gyomrom nincs vasból, erre jó példa a szombati sajnálatos reggel-délelött Kép De már elmúlt!

Zsuzsi Kép
málnaleves az tényleg NYAMI lenne! Kép Gyuri egy szál fütyiben, na ez vidám ... Kép

Myssnia Kép
nem mondom, szépen alakulnak az eredményeid! Ne izgulj, boztosan idöben beértek!!! Mi majd drukkolunk!

Manó_2 Kép
az én "derekam" (van egy hordónak dereka?!) csak 97 centi. Söt, ma reggel, hanyattfekve csak 92 volt. A barátnömnél mikor voltam, a csecsemös növér megkérdezte: "Mi az, hogy egy hónap múlva maga is jön? Terhes?!" Azt hittem, elhajintom az agyvelömet Kép Na persze most megint aggódom, hogy minimanónk lesz Kép

Megyek aludni, na jó, még elötte tanulok egy icipicit.
De a pénteket jobban várom, mint a vizsgát! Kép

Pussz
Kangi
36+3
kangi

Sziasztok!

Jo sokat irtatok delutan ota!Kép
Talisok: holnap delutan akkor hivnam a teahazat asztalfoglalas ugyben. OK?Kép

Myssnia,
Ugy latszik, a babad megertette, hogy pici mamanak nem jo, ha tul nagy babaja szuletik!Kép
Bevallom, a bolognai szoszhoz en is szoktam Uncle Ben's-t vagy Knorrt vagy ilyesmit hasznalni, de azert eleg jol fel is turbozom minden finomsaggal!Kép
Azt hiszem, ha a babam kitalalta, hogy akrobata lesz, akkor ebbe jobb belenyugodnom, mert azota is hihetetlenul tornaszik!Kép De olyan jooo!Kép

Gomboc,
Szerintem ne parazz a korhazon. Ki fogod birni, ugyes csaj vagy!
Amugy miert fognak feltetlenul idegen dokik is vizsgalni? Szerdan es csutortokon ugyis benn lesz a valasztott orvosod, es akkor biztos o fog vizsgalni, nem? Egy nap ha nincs semmi jele a szules megindulasnak, csak nem fognak tobben vizsgalni... Ha meg megindul a szules, es nincs benn a dokid, akkor termeszetes, hogy egy idegen vizsgaljon meg, ez nem lenne maskepp akkor sem, ha otthonrol mennel be szulni. Szerintem ne aggodj, mar celegyenesben vagy!Kép Es drukkkkk!!!!

Csakany dr.,
Koszonjuk a hozzaszolast a gatmetszesrol.

Angi,
Nekem ugy a 24. hettol eg eleg sokat a gyomrom, van, hogy ejszaka is, es nem birok visszaaludni tole... Eleg vacak, de kibirom.Kép

Zsuzsi,
Koszi a vasalos infot.

Puszi:

Leszter
29+4
leszter

Kangi,
A csecsemosnover a csecsemokkel foglalkozik, lehet, hogy kismamat meg nem is latott! Kép

Myssnia,
A vallon patentos rugik nagyon praktikusak, akkor is, ha nincs a laba kozott patent! En spec. Angival ellentetben nem szeretem, hogyha lukacsos a laba kozott, raadasul mindig beakad meg kibujik a labacsakaja a patentok kozott! De hat ez is egy olyan dolog, hogy kinek mi valik be!?

Nagyon aktiv lett a babam! Kilenc honap alatt nem rugdosott annyit, mint ma este! Lehet, hogy csomagol?

Zsuzsi
39
zsuzsi74

Leszter,
Tudod, az elso gyereknel meg fozzuk-mossuk-szaritjuk-vasaljuk a pelust, a masodiknal mar csak mossuk-szaritjuk, a harmadiknal meg mar csak szaritjuk!
Zsuzsi
39
zsuzsi74

Zsuzsi,
Igen ez tenyleg attol fugg kinek mi valik be, en pont a haton patentosokat nem szerettem, mert az volt a kenyszerkepzetem, hogy megnyomja a hatacskajat./clipart{happy}

Myssnia,
Elfelejtettem gratulalni, nagyon csini am a babosarok.

Leszter,
Szedsz valamit a gyomoregesre vagy csak tursz? En azert parazom egy kicsit, mert eleg sokat hanytam az utolso idoben emiatt Matyival.

Kangi,
Nem lesz minimanod, de csini-karcsu kismami vagy/clipart{happy}

Gomboc,/clipart{happy}
Meg van 2 napod, na jo masfel, szerintem manoka megkegyelmez addig , legalabbis mi drukkolunk.

Kepzeljetek a fiam hetvegen magahoz kepest szokatlan dologra vetemedet es halat, pizzat, tojast sot meg sutit is evett, meg a vegen rendes ember lesz belole/clipart{proud}

Angi
21+3
angela2

Zsuzsi,
Ez nagyon joKép

A formazast ma jobb lett volna kihagynom, bocsi

Angi
angela2

Mostanra nekem is aktív a pocaklakó. És az a furcsa, hogy olyan mintha a combhajlatomon keresztûl a combomba nyúlkálna a tökmag. Kiváncsi vagyok hogy csinálja. Kép Az UH-n is jó lent nézelõdõtt a doki. A hasát meg alig találta, az pedig igencsak fent lett meg. Kép
Kezdek álmos lenni, lehet lefekszem...

myssnia
37+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Angi
Köszi szépen! Még alakulófélben van.
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Iszonyu almosan jottunk haza, azt hittem, mar nem is irok, de olyan jokat kacagtam olvasas kozben pl. Kangi betyaros babajan, hogy kicsit felebredtem.

Kangi,
ajanlok esetleg meg egy kis hortobagyi husos palacsintat ;-)

Gomboc,
folyamatos nagy drukk, es nagyon ugyes vagy, hogy kidumaltad ezt a par napot! :-)

Timici,
jo hallani Rolatok :-), orulok, hogy jol vagytok! Biztos, hogy a szopi is hamarosan kialakul!

Zsuzsi,
Te annyit izgultal es keszultel mar az utobbi hetekben, hogy egesz biztosan szep lesz a szulestortenetetek! :-)

Manocska,
a Katonaban neztuk meg az Allatfarmot, ami tancszinhazi eloadas (Bozsik Ivett Tarsulat). Ezert aggodtam a hang miatt, de itt csak egy-ket szam nem tetszett a babanak :-) Pedig szerintem jo volt a zene. A darab picit halvanyabb, nagyon ugyesek a tancosok, de valahogy kevesbe tudtak mit kezdeni a temaval, nem jott at az a csipos ironia. Azert erdemes megnezni, a csaladnak nagyon tetszett, lehet, hogy csak a ma este volt kevesbe jo.

Van egy olyan sejtesem amugy, hogy baba rendesen terrorizalni fogja a zenei izlesemet :-)) Bar a multkor hazimunka kozben azt a vidam kis punkzenet szerintem elvezte :-)))

Szisz,
engem se rakszurt a dokim, miota terhes vagyok, es velem is hosszabban elbeszelget, miota letelt a 12 het.

Franyo, Kangi, osszes 30sokhetes kismamik,
nektek biztos JUJ, nekem olyan KIVANATOSNAK tunik ez az ido... ejjel elalvas elott arra gondoltam, hogy 19 het az mar tulajdonkeppen felido, es hogy most billenek at a kozepen, de meg olyan tavolinak tunik a vege, mint egy vagyalom. Most az egyszer szeretnek elore pillantani az idoben, csak egy villanasnyit, semmi mas nem erdekel, csak lassam az egeszseges kisbabamat a karomban... Neha tiszta szentimenti vagyok.

Ami viszont poen: felprobaltam egy guszta kis ujjatlan felsot egy butikban, aztan raneztem a cicijeimre es a rohogestol nyuszitve lecibaltam... ize, mit fogok en hordani nyaron? Furdokopenyt? :-[

Maci_2,
Bezzeg Te :-)))

Myssnia,
a baba mostani es kesobbi lakhelye is nagyon aranyos ;-)))

Nos, azt hiszem, most ujfent felborulok... minden szepet s jot!

Kaska
19+1
kaska

Nézzétek, mit találtam:
"Az illóolajok és a gyógynövények segítenek egy csomó kellemetlen tünet leküzdésében, de néhányat kifejezetten kerülnöd kell a babavárás alatt.

Az illóolajok közül túl erõs hatásúak és esetleg vetéléshez vezethetnek:fahéj, bazsalikom, mirrha, borsmenta, koriander, kakukkfû, majoranna, jázmin, cédrus, valamint túlságosan erõs vízhajtó a boróka, úgyhogy ne használd.

Nagy mennyiségben kerülendõ fûszerek a kurkuma, sáfrány, szerecsendió.

Kerülendõ gyógynövények a málnalevél (az utolsó hónapban viszont napi 1-2 csésze ajánlott), borsmenta, kakukkfû." ([url=http://www.babapont.hu/babavar/inf/kismama.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/inf/kismama.html[/url])

Zsuzsi,
hogyhogy még nem mered inni a málnalevelet? Még az extra szigorú babapontos kaja-ajánló is engedélyezi az utolsó hónapban! (Egyébként érdekes volt utólag elolvasni, hogy mit NEM lehetett volna enni).
Én sem tudom amúgy kitapogatni, hogy milye hol van a babónak. Néha tisztára kocka alakúra feszíti a hasam... Kép

Leszter, Kangi,
pocakméret-témában a kedvenc terhes könyvem azt írja, hogy jobb lenne a kismamáknak füldugót hordani, egy csomó kényelmetlenségtõl megkímélnék magukat Kép. Nekem is idáig kicsinyellték, most meg kérdezik, hogy ikreket várok-e. Sajnos a türelmem nem a régi, úgyhogy ilyenkor kiabálok Kép.

Judó,
nem tudom, hogy milyen melltartót akarsz venni, de ha szopisat, akkor javaslom a Tescot (a F útiban tuti, hogy van). Ha gazdag vagy, akkor meg a Nyugatinál a Skálát Kép.
Egyébként ma (hétfõn) én is nagyon rossz hangulatban voltam, bár semmi okom nem volt rá. És én is naggggyon szeretnék már Napocskát!!!!!!

A Jókain pontosan merre van a teaház?

Miszike
38+2
miszike

Judó,
a F útin a Fogarasi útit értem... Kép

Miszike
Miszike

Sziasztok
Nagyon ideges vagyok ugyanis a mai napig mértem a hõmet amíg a doki meg nem erõsíti hogy tényleg jó helyen van a babuci. (ma megyek hozzá 6 órára). De ma reggel a hõm 36,7 volt. Ez most rosszat jelent vagy el belefér (eddig 36,9-37 volt két nap volt 36,8). Kérlek nyugtassatok meg vagy mondjatok valamit hogy ez most rosszat jelent vagy nem jelent semmit. Egyébként a terhesség végéig fent kell lennie a hõnek vagy csak az elején?
egy aggódó Cinci Kép

Kép
cinci

Cinci Kép
Ne aggódj, nekem volt, hogy 36,6-ig ment csak fel a hõm, azóta nem mértem, mert felesleges stressz csak!

Manó_2
Köszi, hogy hiányoltál, olvaslak Benneteket, csak mire válaszolgatnék, már mindenre van válasz. Nem tudok naprakész lenni, talán kivétel most Kép

Timici Kép
Gratulálok Bencéhez és sok örömet kívánok!

Gombóc Kép
Drukkolok, hogy a kispapis mûvelet eredményt hozzon!

Pussz
Ányez
28+1
Anyez

Cinci,
szerintem az az egy-két tized ne ijesszen meg. Ne is mérd, hacsak nem az orvos kér meg rá. Így mindig találni fogsz valamit, ami megijeszt. Tessék arra gondolni, hogy minden oké. Könnyû mondani, de hidd el, a baba is jobban szereti, ha nem parázik az anyukája. Nekem max. egy tizeddel emelkedett a hõm, de ingadozik (17. hétnél tartok, úgyhogy a többiek esetleg többet tudnak errõl). Mindenesetre várjuk mi volt a dokinál és hogy egy kis jókedved is legyen: :o).

Cinci Kép
csak az elején van fent a höd! Ne aggódj!!!

Zsuzsi Kép
he-he, a csecsemös nem látott még kismamát Kép

Leszter Kép
igen, foglald az asztalt léccilécci!!!

Kaska Kép
mikor 19 hetes voltam, mén is nagyon vártam a végét, de tudod, most inkább kicsit megriaszt, hogy itt hamarosan egy eleinte totál magatehetetlen kis vekni fog nyüszögni, akinek én vagyok az anyukája!!!
Hortobágyi palacsinta! Ez az!!!! Kép
Én se nemtom, mit fogunk nyáron hordani, addigra már tejes cicikkel ... valami tehénkalodát, gondolom ...

Miszike Kép
remélem, ma jobb napod van! A teaház Jókai tér 8. Pontosan én sem tudom, de majd odatalálok Kép

Angi Kép
én is remélem, hogy a baba elég nagy, csak én vagyok körülötte kicsi Kép

Tanulni! Tanulni! Tanulni!

Pussz
Kangi
36+4
kangi

Sziasztok!
Gyomorégésre néha használ ha megeszel egy fél nyers krumplit.

Már régota olvasgatlak benneteket, most en is csatlakozni szeretnék.
Adataim 32 éves vagyok a 2. gyerekunket várom, 2002 augusztus 17. az utolsó vérzés idõpontja, a MÁV kórházban fogok szülni és Gödöllõn lakunk.
Ari
23+3
Ari

Sziasztok!

Nahát, még egy gödöllõi hazámlánya! Üdv Ari!KépKépKép

TimiciKép
Jó, hogy hazakerültetek!Kép

Manó2Kép
Anno én is használtam sterilizálót, nekem MAM volt, de gondolom tökmindegy. Nagyon szerettem, mert pik-pak kész volt minden, nem kellett az órát nézni, fõzicskélni. Az sem elhanyagolandó szempont, hogy forralt vizet tettem bele, és így nem lettek vízkövesek a cumisüvegek, cumik.

Maci_2Kép
Sajnos nem olyan egyszerû péntek du. csúcsforgalomban bemenni Bp-re. A két gyermekem meg kb. 10 percig bírná a civilizált ücsörgést, utána meg elkezdenének minimum fogócskázni az asztalok között.

LeszterKép
Az tényleg úgy van, hogy az elõttem szóló, azt hiszem Zsuzsi írta, mármint az I. gyerek szuper steril, a második kevésbé, a harmadiknál Murphy szerint már a kutya hozza a cumit (ez azért túlzás, nem fogom megcsináltatni vele).
Szerintem 1 kifogó is elég, ha lepisili akkor max. raksz alá rendes textil pelenkát. Mosni meg mindennap fogsz úgy is, akkor ki is moshatod.
Én az elején Cloroxot öntöttem a mosógépbe is duplán tisztáltam. Így megspóroltam a vasalást, kivéve pl. kising, amit azért vasaltam, hogy puha legyen.
Azt nem tudom, hogy nálunk mi lesz így is szinte minden nap mosok. Ha megjön a pici, akkor napi 2x?

Sterilitás téma: mostanában olvastam, hogy Ámerikában a túlzott sterilitást okolják az exponenciálisan növekvõ számú allergiás esetért. A mi dokinéninknek is az a véleménye, hogy 1 éves korig 1 kiló koszt meg kell ennie a gyereknek, pedig õ különben egy felettébb óvatos doki néni.

Úgy fáj reggel óta az alsófelem, csakis a jobboldalon, mintha valaki belémrugott volna. Gondolom Õbabussága méltóztatta rátenni a fejét valami idegre.

Urszila
28+2
urszila

Sziasztok!

Ari, üdv itt, gratula a második babádhoz, és jó pocaknövesztést! Kép

Jókai téri teaház: ott kell bemenni, ahol a karácsonyi vásár szokott lenni, a Burger King mögött. Sok kis üzlet van, és ha jól emlékszem, a földszinti részén nem a teázó van, hanem egy kis ezoterikus-keleti (?) boltocska, és fel kell menni egy lépcsõn a galériára, ott van a teázó. Mindenesetre lóg kinn egy cégér, hogy Vörös Oroszlán. Remélem, nem írtam hülyeségeket, már jó ideje nem jártam arra.

Tegnap elég vacak napom volt, Annamaci egész nap rugdosott-forgolódott, nyomkodott, ahol ért, ráadásul annyira nehéznek éreztem, hogy menni alig bírtam, lefelé úgy nyomott, hogy a hólyagomban egyfolytában szúrást éreztem. Ma egy fokkal jobb, meg ki is aludtam magam végre, egész jó éjszakám volt. Kép Remélem, estére se durvul be nagyon, mert tegnap is este volt rosszabb... Leszter, az "egyelõre"-t ilyesmire értettem... KépKép

Ha már szóba került a fõzés-mosás-szárítás-vasalás (Zsuzsi KépKépKép), valaki meg tudná mondani, hogy pontosan milyen "eljárásoknak" kell alávetni a babaruhácskákat, amiket vettem? Komolyan mindet ki is kell vasalni? Mert vannak olyan kis bársony-anyagúak is, azok hogy bírják a vasalást??? Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek Kép!

Pussz
Franyo
36
franyo

Sziasztok! Kép

Tegnap, míg CTG-n voltam, volt egy nemfogadott hívásom. Estére kiderült, hogy a védõnõm keresett, a Lónyai utcából. Elõször a fõnõkömet hívta, mert tavaly az õ mobilját használtam. Jól elbeszélgettek, és mondta, hogy még nem szültem, és jól vagyok. Kép Majd megadták az új számomat, és azon hívott volna. Mikor visszahívtam már nem volt bent a védõnõ, de ma ismét hívott. Tök aranyos volt, és érdeklõdõtt. Már csak azért is, mert a legutóbbi alkalommal helyettesítte egy banya, és azóta sem volt semmi hír rólam. A banya meg nem is mondta, hogy voltam nála... Azt hittem, hogy haragszik az eltünésemért, de nagyon kedves volt. Bár már nem lakom ott, de nyugodtan mehetek hozzá, és megbeszéltük, hogy péntek CTG után találkozunk. Kép

Ari Kép
Üdv itt. Eleinte nekem is volt hõemelkedésem, de én nem tulajdonítottam neki nagy jelentõséget. Márcsak azért sem, mert nem tudtam, hogy baj... Pedig nem volt jó a közérzetem sem.

FranyóKép
Én nem csináltam nagy cécót a vasalással. Lovelával mostam ki, öblítõt nélkül, és csak a bodykat vasaltam.

Urszula Kép
Nekem is volt ilyesmi fájdalom, de a költözés (nem pedig pihenés Kép) folyamán elmúlt. Pedig pakoltam én. Érdekes, nem?

Kangi Kép
Már csak napok kérdése, és vége a tanulásnak! Kitartás! Bár miattad nem kell aggódni, úgy is 5-ös lesz. Kép

myssnia
37+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Edit Kép
Gratulálok Botondhoz, nagyon aranyos baba!

myssnia
37+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Gombóc nagyon eltûnt, tudja valaki, mi van vele?
Névtelen

Sziasztok lanyok!

Tali: penteken 16h-kor, a Voros Oroszlan Teahazban, a Jokai teren. Jonnek: Csucsuka, Kangi, Franyo, Momo, Kaska, Marti+Armin(?), Miszike, Manocska, Snoopy, Maci_2, Leszter. Es akkor ma delutan foglalok asztalt!Kép

Jovo szombaton kapunk kolcson a masodunokatestveremektol egy csomo babacuccot! Olyan rendesek, meg a kiskadat, mellszivot, bebihordozot is meg meg nem is tudom, mi mindent felajanlottak! Csak hogy fogom kibirni a jovo szombatig, azt nem tudom... Mar nagyon varom, hogy birtokba vegyem oket!!!Kép

Lanyok, szerintetek mit erdemes venni egy 1 eves kislanynak ajandekba, ugy 3-5e Ft ertekben? Az a gond, hogy tenyleg mindene megvan, raadasul most volt a karacsony es a szulinapja is, es rengeteg ajandekot kapott. En domperre vagy valami hasonlo tologatos jatekra gondoltam, de az mar van neki. Meg valami keszsegfejleszto jatekon gondolkozom, de milyet lehet adni 1-2 evesnek (nem baj, ha csak kicsit kesobb jatszik vele igazan)?

Gomboc,
Mizujs?

Zsuzsi,
Hat, ha ez igy igaz a pelenkaval, akkor nem irigylem Mikit, ha pedig meg egy negyedik gyerkoc is szuletik, akkor abba bele sem merek gondolni!Kép Remelem, azert a popora eldobhato pelust hasznaltok!Kép

Angela,
En a hanyasig nem jutottam el, meg csak egyszer majdnem. Nem szedek ra semmit, kiserletezgettem a Neurosan entero nevu porral, de nem mindig valt be. Ami segit nekem tobbnyire, az a joghurt, es az, hogy nem fekszem le, hanem inkabb szinte ulok az agyban egy darabig. Aztan el szokott mulni szerencsere. Itt a babaneten ajanlotta valaki a jo puhara megfozott rizst ill. a rizsnyakot, ami szerintem biztos jot tenne, de meg nem jutottam el addig, hogy az ejszaka kozepen nekialljak fozocskezni. Te mivel probalkozol?

Kaska,
En is teljesen ugy erzek, mint Te!Kép Foleg amikor elkezdtem olvasgatni a babanetet, es irigykedve neztem, hogy Kangi, Norka, Franyo mar huszon-hetesek, es annyira vartam, hogy en is legalabb mar a felidoig eljussak. Persze elotte az elso trimeszter veget vartam, majd pedig a magikus 28 hetet, amikor mar jo eselyei vannak a babanak... Most pedig azt varom, hogy vegre harmassal kezdodjon a heteim szama, es mar ez is csak par nap! Ugyhogy tuzhetek ki uj celt!Kép De a vege meg mindig borzaszto tavolinak tunik nekem is, hiszen meg ket es fel honap, te jo eg, az majdnem egy negyed ev!Kép

Cinci,
A homersekletet rengeteg tenyezo befolyasolja, emiatt kar aggodni. Delutan majd a doki megnyugtat!Kép Irj majd, hogy mizujs, de biztos minden rendben, es varunk!Kép

Kangi,
Ha nem valtozott a penteki programod, es ott szandekozol hagyni a kocsit a Mexikoi uton, akkor talakozhatnank ott, ha van kedved. Vagy ne beszeljuk meg, es gyanakodva meregessunk minden amorf kabatos csajt, hogy vajon o az, vagy nem?Kép

Ari,
Udv kozottunk!Kép Beirtalak a tablaba (gondolom azert adtad meg a szukseges adatokatKép), esetleg meg a valasztott orvosod nevet megirhatnad, az az egy hianyzik.

Urszila,
Koszi Neked is a valaszt!

Franyo,
Remelem, Anna csutortok-penteken (na jo, persze maskor is) mindenkepp vigyaz a mamajara, hogy tudjon jonni talizni.

Cinedit,
Boti nagyon aranyos es szep baba. Gratula, es sok boldogsagot!Kép

Puszi:

Leszter
28+5
leszter

Edit,
Gratula Botihoz, nagyon ertelmes kis pofija van! Kép

Franyo,
En meg most rendbe tettem a cuccokat, mindent kimostam fozoprogramon (fehereket), vagy legalabb 60 fokon (szineseket), es utana ki is vasaltam mindent! A pluss rugik ís altalaban pamutbol vannak, tehat birjak a vasalast! Erdemes a visszajarol vasalni oket, ugy finomabb lesz rajta a pluss, es szepen felpuhul!
Az tuti, hogy nekem nem igazan lesz idom vasalgatni a kesobbiekben, es valoszinuleg majd a szaritorol oltoztetem a babat! Egyebkent a rugikat csak azert erdemes vasalni, hogy puhabbak legyenek!
A masik meg, hogy erdemes ketszer raengedni az oblitoprogramot a babaruhakra, hogy meg veletlenul se maradjon benne mososzer! Oblito hasznalatat nem javasoljak babaruhakhoz.
A cumi, cumisuveg, egyebek sterilizalasat fel eves korig javasoljak! Hat, mi sosem foztuk 20 percig, az biztos (kiveve, amikor ott felejtettuk, de akkor megolvadtak a cumisuvegek, mert elfott a viz!), forras utan 2-3 perccel kikapcsoltuk! Most nagyon bizom benne, hogy menni fog a szoptatas, es nem lesz szukseg az ilyen mellektevekenysegekre!

Kicsit kokadt vagyok ma, at tudnam aludni a napot! Kettoig olvastam (most meg gyorsan, az elkovetkezendo ket evben ugysem lesz ra idom), aztan hetig egesz jol aludtam, de ugy latszik keves volt! Szerintem valami front is lehet, mert baba nagyon aktiv, es hol sut a nap, hol meg zuhog az eso!

Gyuri ma uszodaba megy apjaval! Mar nagyon be van zsongva! Remelem nem fazik meg, mas mar nem is hianyozna! Persze, mi is jokor talaljuk ki, hogy uszni visszuk a gyereket!

Timicinek tovabbra is drukkoljatok, valamiert nagyon kijut neki a "jobol"! A nehez szules utan most a szopival vannak nehezsegek! Remelem tegnap este ota mar azert javult a helyzet, es egyre csak jobb lesz!!!!!!

Zsuzsi
39+1
zsuzsi74

Sziasztok!

Megjöttem a SOTE-ról. 9-re volt idõpontom, 11-kor már végeztem is. Kezdem megszokni. A baba bélkacstágulata még megvan, bár kisebb. A TORCH szûrés kimutatta, hogy mindkét (toxoplazma az egyik, a másikat elfelejtettem) vírusferõzésen már korábban átestem. Viszont most az átlagosnál kevesebb a magzatvizem. A doki megkérdezte, hogy nem folyik-e. Rávágtam, hogy nem. Azóta is ezen töprengek. Néha van egy kis folyás, amit betudtam a "szokásos" folyásnak. Honnan tudom, ha a magzatvíz szivárog? Volt már ilyen valakinek? És mit tudnak vele csinálni?
Ja, és a drága megunta a denevérpózt és most a popsiján csücsül. Lehet, hogy vasárnap éjjel azért volt a nagy mocorgás, rugdosódás.

Na, megyek visszaolvasni. És ha lesz idõm 2-ig (megyek a belgyógyihoz, a tegnapi vércukor miatt), írok még.

Maci_2
29
Maci_2

Sziasztok,

mivel nem vagyok állandóan net közelben, és 2 hetente ráadásul 1 hétig egyáltalán nem vagyok Budapesten (azaz itthon), most olvastam vissza néhány oldalt, de sajnos az összeset képtelen voltam múlt hét szerdától...

Minden rendben van velünk Kép, voltam 3D UH-on már most (teljesen elcsábultam), de nem bántuk meg, nagy élmény volt. A képek egyébként az alábbi linken:
[url=http://www.netfiok.hu/albums/" TARGET="_top]http://www.netfiok.hu/albums/[/url]
Kispocok fiókban, "pocoka" jelszóval nézhetõk meg.

Természetesen az orvosom, amikor megemlítettem, hogy hol voltam, csak ingatta a fejét, és azt mondta, hogy az tiszta hülyeség, a kórházi UH az igazi. Már nem is akartam elmagyarázni, hogy a 3D-nek teljesen más célja van, és igenis fontos egy anyának (és apának), hogy ilyen szép "fényképet" lásson a gyerekrõl, mégha orvosilag ez nem értékelhetõ. Mondjátok, miért ilyen érzéketlenek az orvosok?? Most már biztos vagyok benne, hogy váltani fogok.

Az AFP-s vérvételemmel is jól kiszúrtak, levették a Péterfyben, majd mondták, hogy vigyem el a védõnõnek, aki elküldött a Jánosba (az van mellette), de ott már nem fogadták el, így levették újra, igaz, már nem éhgyomorra...
Azért jó fejek, a kismamákat dobálják össze-vissza, miért nekem kellett szállítanom a vért, azt nem tudom a mai napig!!! (ja, és hallottatok olyat, hogy az orvos az úszást nem javasolja, mert fertõzésnek vagyok kitéve?)

A talival kapcsolatban: szívesen mennék én is, lehet?

A pocak növöget, de még annyira nem látványos, hogy olyan képet tudjak csinálni, mint myssnia Kép Kép

Myssnia: még nem is tudtam megköszönni, a tanácsokat a külföldi vásárlásokkal kapcsolatban, nagyon kedves vagy, köszönöm!!

Közben lakásokat nézegetünk ezerrel, el kellene költöznünk, igaz, imádjuk ezt a lakást, de se kert, se erkély, és parkolni is messze lehet. A kispocoknak meg ugyebár kell a jó levegõ. Ha tudtok a XII. vagy a II. kerületben lakást kerttel, garázzsal, szóljatok! Köszi.

Jön haza a férjem, hozza a fõzéshez az alapanyagokat, úgyhogy megyek most serénykedni Kép

Timicinek utólagosan is nagy gratula, várom a fényképeket nagyon!
Pocóka (pocóka)

Ja, ami a lényeg:

Pocóka
17+4
Pocóka (pocóka)

Sziasztok!

Na az asztalfoglalas rendben, az en nevemre (Losonczi Eszter). Legyszi, ha meg valaki szeretne jonni, vagy kiderul, hogy megsem tud jonni (bar ilyen ne legyen!), akkor irjatok, mert megigertem, hogy ha modosul a 11-es letszam, akkor meg telefonalok.
Puszi:

Leszter
29+5
leszter

Leszter Kép
oké, találkozzunk! Mondjuk 4 elött 20 perccel, a pékség elött?

Bocsi többiek, de odakap a kolbászos zöldbabfözelékem Kép Úgyhogy most rohanok vissza a konyhába!

Pussz
Kangi
36+4
kangi

Bocs Ari Kép
A hõemelkedés témát Cincinek szántam.
myssnia
Budapest XI. kerület

Pocoka!

Persze, hogy lehet jonni.Kép Akkor az uj lista: Csucsuka, Kangi, Franyo, Momo, Kaska, Marti+Armin(?), Miszike, Manocska, Snoopy, Maci_2, Pocoka, Leszter.
Es akkor penteken 16h-kor, a Voros Oroszlan Teahazban, a Jokai teren.

Leszter
leszter

Halihó,

Kangi,
na, így a névnap már okés:o)))))
Te egy Manócsszomorító vagy!:o)))))) én itt bent gályázom a melóhelyen, van szendvics a büfében, azt annyi, te meg állandóan fincsi kajákról írsz, de még bírom a gyûrõdést!:o)))))))))))))))))

Kaska,
köszi a színházi beszámolót, de asszem mi valami konzervatívabb darabot nézünk meg, különben kispapi nem jön el:o)))))))))

Cinci,
szerintem is felesleges aggódni, biztosan minden ok. És a doki után írdd meg, hogy ez így is van!:o))))))))))

Ari,
szió, gratula pocaklakóhoz:o))))))))

Edit,
a Botiról készült kép nagyon ari:o)))))))

Gombócról mi hír?

Leszter,
én fél órát kések, de tuti megyek. A kispapi mosolygott rajtam, hogy kismami talcsira megyek:o( szerintem ez egyáltalán nem gáz dolog, ugye? Lehet, hogy csak irígységbõl mondta:o))))))))))

Pocóka,
3Dn lehetett már látni a nemét?

Tündimami,
mi van veled? AFP-d?

Pusz:
Manócska
17+6
manócska

Leszter,
Na jó, a kedvedért legyen 99%.Kép
A kisággyal csak az a gond, hogy már megvettük a használtat. Ha csak kölcsön lenne, akkor nem fudalna a lelkiismeret.
Mi eddig egy textil pelus anyagú kifogót vettünk. A kérdésed nagyon jó.

Manócska,
Köszi az újabb infót. Közben találtam egy e-mail címet és rákérdeztem a dologra. A válasz alapján a parlament még nem fogadta el.Kép

Myssnia, Leszter, Angi, Kaska,
Köszi, valószínûleg a szénhidrát diéta is besegít. Pénteken lehet, hogy a képen látható ruhámban megyek. Vagy a farmeromban. Csak ez a kettõ van.Kép

Myssnia,
A cégnél 20-as és 30-as telefonok vannak. Azt mondták, hogy 20-ast vegyek, de egy másik infó (akitõl kaptam a készüléket) szerint csak 30-assal mûködik. Végül kipróbáltuk és az utóbbi jött be.

Sajnos nem tudtam még mindent elolvasni. De kinyomtattam, eddig mindig várnom kellett.
Addig is, drukk a "befutóknak"!
Holnap jövök.
Maci_2
29
Maci_2

Myssnia, Zsuzsi, köszi a mosás-vasalásos választ! Kép

Myssnia, még nem is írtam, hogy szuper a pocakos fotód, meg a babaszobás is naggggyon tetszett, nagyon kis barátságos zug! Kép

Cinedit, gratulálok még egyszer, Botond gyönyörû, és örülök, hogy jól vagytok!

Gombóc, mi van veled??? KépKépKép

Leszter, ezt az ajándék-dolgot nem tudom, de gondolkozom... talán valami építõkocka-szerûség? Végül is, nemcsak fiúk építõkockázhatnak, nem? Vagy egy évesen az még korai?
A harmincvalahanyadik hétnek meg én is örülök perszehogy, csak éppen már egyre inkább belegondol az ember abba, hogy milyen is lesz a szülés. Aztán aggódom mindenen, hogy egészséges lesz-e a baba, hogy én hogy fogom bírni stb. És mivel még nem szültem, nem tudom pontosan, mire is számíthatok, és az ismeretlentõl is félek picit... Azt persze már NAGYON várom, hogy kezemben tarthassam az én kislányomat!!!

Timicinek megy a drukk továbbra is, remélem, hamarosan megszûnnnek a kezdeti nehézségek, és csak az öröm marad Bencével!!! KépKépKép

Maci 2, ha jól tudom, a magzatvíz más "halmazállapotú", mint a folyás, bár szerencsére nincs tapasztalatom szivárgás-ügyben, úgyhogy nem akarok hülyeséget írni, de itt minden "finises" kismama úgy írta le, amikor elment a magzatvíz, hogy "egy pillanatig azt hittem, bepisiltem". Kép

Pocóka, nagyon helyes babád van! Kép

Franyo
36
franyo

SZiasztok!

Reménytelenül el vagyok maradva Kép, ha az olvasással nem is, az írással mindenképp - és most sem fogom tudni pótolni, csak kicsit bejelentkezem: jl vagyunk Kép, csalk Ármin alvásigénye még egy szinttel csökkent, és nem hagy netezni! KépKépKép

Leszter! Jó, hogy foglaltál asztalt Kép, én megyek! A szépszemût Kép csak akkor viszem, ha semmi más megoldás nem kínálkozik, mert azt hiszem, unatkozna, szenvedtetni meg nem akarom!

Ari! Üdv! Kép Nagyjából együtt (MÁV) fogunk szülni, ahogy látom! Na, azért te egy kicsit elõbb - mikorra vagy kiírva? Lehet, hogy én kapom majd az ágyadat? Kép Kihez jársz?

Manócska! Csak nem azt mondja a kispapid, hogy cikis velünk találkozni?????!!!!! Kép Mondd meg neki, hogy nagyon is jó a társaság! Kép

Na, mennem kell, mert Ármin kitépte a kezembõl az egeret - ez nála azt jelenti, hogy hagyjam abba, de azonnal!

Márti
21+0
márti

Sziasztok!

Voltam genetikai uh-n, és teljesen magam alatt vagyok. 1 héttel kisebb szokás szerint, de ez egyáltalán nem érdekel. Viszont nem látszott a gyomor telítettsége, és most nagyon izgulok. Mondta a doki, hogy nekünk sincs mindig tele a gyomrunk, de azért félek, nehogy baja legyen. 10 nap múlva kell visszamenni, de nem tudom, hogy bírom ki addig. Kép

És rájöttem, hogy a lepény fekvése és a mozgás között nincs összefüggés, legalábbis nálam. Most mellsõ falon van, Lilivel is ott volt, mégis teljesen máshogy érzem.

Gombóc!
Drukk, hogy még ma kibújjon a csöppség, hogy ne kelljen bent feküdnöd, csak már babával a kezedben.

Leszter!
Szerintem jó ajándék egy 1 évesnek labda, színes fa építõkockák, olyan játék, amibe több, különbözõ formájú akármiket lehet bedugdosni. Nem tudom, mi a neve, de biztos tudod, mire gondolok. Legalábbis az én lányomnál most ezek a nyerõk. Meg a bébitaxi, de írtad, hogy olyasmi van neki.

Maci_2!
Nekem azt mondta a dokim, hogy úgy lehet megkülönböztetni, hogy a magzatvíz az színtelen, míg a folyás általában nem az, és hogy a magzatvíznek víz állaga van.

Pocóka!
Az AFP-t nem kötelezõ éhgyomorra levenni. De azért ez elég furcsa, hogy neked kellett szállítgatni, és most még kavarnak is.

Ildianyu 19+0
ildianyu

Márti,
mondtam, hogy jó lesz a társaság, de szerintem mondom, hogy csak irígykedik!:o)))))))

Manócska
17+6
Manócska

Márti,
Kulcsár doktornál, legközelebb csütörtökön 9-re megyünk hozzá.

Ari
23+3
Ari

Pocóka Kép
A Jánosban tényleg éhgyomorra szoktak vért venni. Kép Egy a lényeg, hogy megcsinálták, és várjuk az eredményt.

Ildianyu
Nekem az egyik UH-n semmiképp nem akart mozogni a baba, még az elején valamikor. Tiszta para voltam. A legközelebbi UH-n pedig mint egy méhecske. Legközelebb biztos teli lesz a poci. Kép

myssnia
37+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok

Most kaptam Gomboc kartarsnotol sms-t

Gero Zsombor,Viktor vagyok 13.02-kot 3350grammal es 52cm-el megszulettem.Puszi

Nagyon sok szeretettel gratulalunk Gombocnak,ferjenek es a kis Zsombornak.
Kataa es a ma 16 hetes Alex

Kép
Kép
kataa

Manócska
az UH-t végzõ doki kb. 1 percig hümmögött, majd azt mondta, hogy egy pillanatra volt olyan érzése, hogy kisfiú, de egyáltalán nem biztos benne. így maradt az 50-50% Kép
Szerintem most még korai, és egyáltalán, olyan mindegy, fõleg az elsõ babánál, nem?

Az én kispapim nagyon örül, hogy találkozok Veletek, látja, hogy élvezem a netes kapcsolatot is, úgyhogy nagyon kedvesen állt hozzá - miért is állt volna másképp? hisz mindenhez így szokott Kép

Franyó
köszi a kedves szavakat, én is így látom, de én elfogult vagyok Kép Kép

ÚÚÚÚÚgy aludnék!

Pocóka
17+4
Pocóka (pocóka)

Gombóc

Nagy nagy gratula!! Minden jót Nektek, puszi a csöppségnek.
Pocóka (pocóka)

Maci 2 !

Szia ,Mariann vagyok Belgiumból.
A magzatvíz olyan szinû mint a pisi , még az állaga is bár talán kicsit halványabb.Én a 23.héten járok és onnan tudom ilyen pontosan mert megcsináltattam az amniocentézist,és utána volt magzatvíz szivárgásom.(majd frászt kaptam)
Teljesen olyan mintha pisilnél csak épp nem onnan jön hanem egyel odébb-ról."""
Szerintem nem lehet össze téveszteni a hüvelyi folyással.
Ne aggódj,ha nem éreztél nagyobb volumenû folyadék távozást nem a magzatvízed folyt.Nem azért kevesebb.
Szerintem több más oka lehet,dokinak figyelnie kell ezt továbbra is,ne hagy elsikkadni.(diabétesz?)
Nyugi!Nem lesz semmi baj,az sem mindig állandó!

Mariann
23
Névtelen

Maci 2 !

Bocsi,kicsit zavaros lett a vége,valami gixer van a gépemmel.
Szóval ne hagyd elsikkadni a dokit a következõ alkalommal kérdezz rá ,ha magától nem tenné meg.
(én is diabétesszel küzködök,és ezt is figyelik)

Mariann
23
Névtelen

Gratula Gombócnak:o))))))))) Sok boldogságot:o)))))))))

Pocóka,
Persz, hogy mindegy, de azért én már nagyon szeretném tudni, mit csináljak, ha olyan kíváncsi vagyok, talán majd hamar megöregszem:o)))

Manócska
17+6
Manócska

Sziasztok!

Újdonsült irogató vagyok itt nálatok,és jó olvasni Titeket!

Én a 23.héten járok,és nagyon hosszúnak érzem a hátralévõ idõt a szülésig.De látom nem vagyok ezzel egyedül....
Fõleg most hogy elkezdett nagy iramban nõni a pocakom,teljesen kétségbe estem,hogy mekkora lesz a végére,és hol van még a vége.
Én is várom már nagyon a harminccal kezdõdõ heteket...az már valahogy megnyugtatna...

Jó pocakoskodást kívánok mindenkinek ebben a topikban!
Szivesen mennék a Vörös Oroszlánba én is mert a kedvenc helyem,de mivel igen messze vagyok nem tehetem.
A kekszes tea a kedvencem -tudom ajánlani lányok,próbáljátok ki! :-))))

Mariann
23
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: