Sziasztok!
Írom az én listámat most csak a kórházit szépen szeparálva.
Tisztálkodó felszerelés:
Tusfürdő ebből bőven napi 2-3-4 zuhira lehet számítani, főleg abban a melegben.
Kis szappan, kezet mosni, amit akár a fürdőben hagyhatsz a csapon, mert különben mindig elfelejted magaddal vinni.... főleg ha a szobának saját fürcsije van, akkor praktikus ott hagyni a csapon.
Testápoló, hanyagolható.
Arctisztító cuucok, amiket általában használsz, én viszek egy tisztító habot, meg egy kencét, bőrradírt, hogy friss és üde legyek.
Sampon, hajhab,hajkefe,hajszárító.
Fogkefe,fogkrém,pohár.
Izzadásgátló kence + fújós(aki szereti)
Tena betét vagy
patikai nőgyógyászati betét 2 csomag
Tena bugyi, vagy akinek kisebb a hátsója az kap bababoltban is hálós bugyit 3db/800.- körül, csak azok elég kicsi méretben vannak

A Tena bugyi is három darabosával van csomagolva, annyi elég is.
Pici
tubusos folyékony mosószer a bugyik kilögyböléséhez.
Melltörlő kendő - HANYAGOLHATÓ
Domestos törlőkendő, sztem jobb mint a papír wc ülőke takarón egyensúlyozni és aggódni hogy lelóg e róla a sejhajunk
60 db kendő/700 forint, elég egy csomag sztem wc ülöke körbe törlésre, plussz néha rendbe teszed az éjjeli szekrényed.
WC papír vagy kéztörlő, merthát Szilvia a legjobb barátunk... csak oda teszed az érintett felületre és mikrotölcsérek már el is szippantják a nedvességet. Akár még zuhi után is használható, ha félünk a törcsivel megtörölni magunkat.
Papírzsepi
Melltartó betét - ebből érdemes az egyesével csomagoltat venni, a higiénia miatt. 30db/400forint volt a bababoltban. Itthonra már bármilyen jó, sőt a legolcsóbb a legjobb. Annak idején is a dm márkáját használtam, azóta remélem csak fejlődött.
Étkezéshez:
konyharuha
szalvéta
evőszeköz + kiskanál (ezt én minidg itthon hagyom, és a késsel keverem napokig a teámat:D )
bögre tejnek, kávénak, teának ( mikrózható, ha valami melegre vágysz a nyáron, akkor tudd mikrózni, általában már minden kórházban van rá lehetőség )
pohár üdítőzni
kistányér
szívószál, amit otthon levághatsz akkorára hogy jó legyen a poharadba/bögrédbe.
szopis tea - nyárra való tekintettel sztem érdemes egy doboz instantot venni, ami marhára drága és egyaltalán nem kiadós, de a kórházban nehézkes teát főzni meg hűteni.... Ebből 1-2 doboz el fog fogyni. Vagy a naponta bejáró látogatóval -szülők, férj- megbeszélni hogy hozzák ásványvizes palackban a lefőzött, lehűtött teát naponta. Én így oldom meg, de a biztonság kedvéért viszek egy instantot, nehogy gond legyen.
Ruhák
Hálóing 4 db (2 éjszakai lehet szakadtabb is úgyis összevérzed - 2 napközbenre csinibb) Ez a 4 db is csak akkor elég ha van valaki aki naponta kettőt hazavisz és kimossa, majd másnap visszahozza....
Amúgy úgy érdemes gondolkozni hgy napi kettőt elhasználsz.
Papucs 2 db - mászkálós,zuhanyzós
Bugyi - Ha Tena neccbugyizol elég 4 db, amit a látogatás időszakára húzol magadra... Ha folyton bugyizol, akkor sokkal több kell és érdemes feketét vagy színeset vinni, hogy ne kapj agybajt a legszebb fehér bugyijaid elhasználódásától
Szopis cicitartó 2-3 db lényeg hogy legyen váltás, ami addig kitart míg a másik megszárad.
Köntös
Nagy törcsi[b] - tested törlésére 1 db elég, ha az alvázadat nem törlöd vele, majd otthonról váltva lehet megoldani a tisztát.
[b]Kis törcsik - ebből 1 db kéztörlő és csak az! A többivel törölheted az alvázad. Persze ezeket is sajna haza kell küldeni mosásra és naponta tud újat hozni a párod
Zokni
Egyéb
discman, iratok, telefon + töltő, mellszívó, kispárna, újság stb... hát ezt mindenki eldönti a cél a komfort érzés növelése
Szülőszbai csomag:
szölőcukor (neked), szűrt üdítő (neked), frissítő kendő (női, férfi), rostos ücsi (apának), rágcsálni való, ha nagyon fittmami akarsz lenni még indulás előtt szendvicset is csomagolhatsz

(apának), szappan+kistörcsi(apának kezetmosni, arcot mosni), nagytörcsi+kicsi (neked), tusfürdő, papucs (apának és neked is), zokni, hosszú poló (de hadnak korházi hálóinget akkor inkább azt, mert ez is tuti maszatos lesz), ásványvíz, wc-papír, zsepi, fésű, fényképező gép. IRATOK!
Azért vettem ennyire külön a két csomagot, mert én két külön táskába teszem, a szülőszobás pakkot a párom utána haza is hozza.
Az előző listában nem értettem a tisztasági betétet?????? Azt hova minek, Amiko rzúdul minden az első hétben, mint a niagara....
Jah és haskötő csak és kizárólag sima szülés után lehet hordani, császár után a sebgyógyulásig TILOS!
De nagyon drága, ha van valakinek orvos ismerőse, aki még mer kockáztatni, akkor érdemes felíratni valamilyen ürüggyel. Amúgy 8000 forint körül van, recepttel csak 2-3000 forint. Helyettesíteni lehet egy hosszában félbehajtott 70*140-es törcsivel, amit szorosan magadra tekersz és össze biztosító tűzöd... De tényleg jó szolgálatot tesz:)
Jaja!
Baba hazajön!
nahmost nyári babók lesznek.
body
rugi
kocsikabát
vékony sapka
takaró
pelenka
popsi kenőcs
popsi törlő
hordozó!!!!!
esetleg pólya
Én ezt is előre összerakom két variációban, hidegebb és melegebb időre. És akkor ujdonsült apa dolga felkapni a megfelelő szatyrot ésmár jöhet is értünk. Értsd úgy hogy, mindent kétszer pakolok össze...tehát mindkét csomagban lesz pelenka, kenőcs, törlő stb. És mindezt a hordozóra készítem, így megpróbálom kizárni a lehetőségét, hogy bármit is itthon hagyjon!
És akkor most végig nézek a listán, érdemes egy utánfutót is beszerezni és kibérelni a pártkorház elnöki lakosztáylát, hogy kényelmesen elférjünk!