A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Jó reggelt!

Egyben vagyunk :lol:
De az már gyanús hogy barbus nem jelentkezett még be... :shock: Vagy csak lustizol? :lol: Na kíváncsi vagyok :D

Hű ez nagy nap Gabiéknak is! :D

Tegnap megkaptuk a kölcsön légzésfigyelőt, hát nem kicsit hangos a riasztás :shock: Ez még egy MEDICOR-os MB-01 tip készülék.
Remélem elég megbízható lesz. A gondom csak az hogy ezen még nem lehet az érzékenységet beállítani, bár csöndes köryéken lakunk, elvileg nem zavarhatja semmi...
Na és ha úgy fog császkálni a kicsi mint Áron kkor folyamatosan le fog mászni róla :lol: Na mindegy majd a gyakorlatban kiderül.
Használt esetleg valamelyikőtök ilyen tipusú készüléket?

Tényleg! Anyukák akik külön szobát alakítottak ki a gyerkőcnek...Működik a külön alvás vagy veletek alszik, esetleg ti alszotok nála?

Ma vasalnom kell :evil: :lol: Úgyhogy megyek reggelizem és belevágok...

Szép napot mindenkinek!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mi meg ennyit nőttünk az elmúlt 2 (!!!) hétben:

KépKép

Gábor azon röhögött, hogy látszik a fejemen, hogy alább hagyott a lelkesedésem :lol:
Vendég

Ma jön dokinénink megnézni babót. Tuti pont etetés után jön, amikor nekikezd a hosszú délutáni alvásának és majd szegénykém nyügi lesz. Nem beszélve arról, ahogy dobálni tudja őket...

Végigolvasgattam a zárójelentéseket, már amit értettem. Szabi nem is 2800cal született, hanem 2890nel. Érdekes módja a kerekítésnek. De még mindig érthetőbb, mint Natinál, akinek a születési súlya 3720, de az osztályra aznap 3800zal vették fel. Honnan szedhette össze az a 80got, amikor még a 4. nap sem volt tejem és egész nap pisilt?!
A sajátomból meg azt tudtam meg, hogy volt méhnyakrepedés. Jó, hogy ezt senki nem tartotta fontosnak, hogy közölje :evil: Nem, mintha tehettem volna valamit is a dologgal, de esetleg rákérdezek a dokinál, hogy minek is siettette a babót :? Nem mindegy, hogy fél órát van bent egy szülésnél vagy egy egészet? Lehet, hogy akkor megúszom és kicsit könnyebb lett volna az életem a kórházban. Elég volt nekem szaladgálni a másik emeletre is.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Először is nagyon sok boldogságot a már megszülteknek és a megszületetteknek! :)
És sok sikert a még egyben lévőknek!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül...

Mazsi!

Nekünk is Medicor figyelőnk van! Kiszolgálta már a koraszülöttemet, és most a pici is sikeresen használja. Mind a két csaj "mászkálós". Egyik sem marad-maradt meg egy helyben fél percnél tovább. Ezért úgy helyeztem el a figyelőt, hogy megfigyeltem merre mennek, és próbáltam úgy tenni, hgoy közlekedés közben is valamelyik testrészük rajta legyen. 8) Általában felfelé haladtak, így most keresztben van az ágyban, fent fej résznél az ágy végétől kb. öt centire. Így bármelyik sarokba is bújik a kisasszony, érzékeli rendesen.
Szerintem megbízható, Lillánál voltak riasztások, de nem tévesen. Ő hajlamos volt nagoyn mélyen elaludni. De használtuk 8-9 hós koráig..megnyugtató volt.

Szorítok Mindenkinek! Gyors, problémamentes szülést kívánok!

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Jo reggelt.

Hat, nem vart Aron hajnal 2-ig :) Ejfelkor mar cincogott. En is probalom azt csinalni, amit Lorca: ahogy cincog, tomom a cicim a szajaba. Ez csak azert faraszto, mert ha orankent cincog, akkor orankent kell rendelkezesre allnom... a cicim sajna nelkulem nem ugrik senki szajaba... Most ejszaka annyit rofogott es olyan hangosan, marmint amikor nem aludt, hogy megint elkezdtem aggodni: nem lehet, hogy arrol van szo, hogy tele van az orra es ki kellene belole szivni a taknyot? Mert nekunk meg orrszivonk sincs!!!! (Na de ha igen, akkor amikor alszik, miert nem szorcsog az orra, miert csak akkor rofog, amikor ebren van???)

Elviekben ma kellene jonnie a vedononenk. Kivancsi vagyok, jon-e. A gyerekorvos a mult heten elfelejtett visszalatogatni... jo, mi??? Rofogest ha jon, megkerdezem!

Gedeiapu ma kezd az uj munkahelyen. Penteken mar volt egy ebed veluk, aszondtak neki, mar nagyon varjak. Kivancsi vagyok, mikor jon haza, meg hogy hogy telt az elso napja... milyenek a kollegak, kikkel kell egyutt dolgoznia, mi tenylegesen a munka...

Barbi, Mazsi
, kossunk ratok fogadasokat? :D
kami

Jóreggelt!
Kami- ez a megfeszítéses dolog már a méhben kezdődik, szerintem. Én ennek tulajdonítom a nyilallásokat, mármint amikor egy pontban benyillal szeméremtájékon, meg közben egy másik pontban is valahol feszül.
Áron biztos egy izomgolyó, vagy kötötebbek az izmai és ezért halad is, de ez nem megfordulásosdi még, az bizti.
Persze megfordulás is előfordul néhány hónaposan, de az meg a nagy fejük miatt van, merthogy hason fekve, kiemelt fejjel átbillenhetnek a hátukra.

Lorca-
és mit lépsz anyaügyben? Tűrsz és hallgatsz vagy inkább korlátozod?
Méhnyakrepedés- az mi?

Barbi, Mazsi nekem olyan van, hogy szeméremtájékon nyilall, nagyon pocsék, mintha a nyákdugót akarná kilökni. :shock:
Ilyenkor felkiáltok és megállok, de szerintem ez nem szülés jel.
Ebben maradtam magammal, nem ilyenre emlékszem.

Túlhordás, ha majd aktuális lesz valakinél, szívesen elmesélem, hogy is van az, mit szoktak csinálni, legalábbis a klinikán.

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Zsuzsi,
Gratulálok Réka babához!!

Mazsi, Barbi,
Már nagyon szeretnétek szülni úgy látom. Most már akár én is szülhetek, hisz a dokim tegnap hazajött a szabiból, de ha lehet a héten még nem szeretnék. Most lesz a hosszú hétvége és szeretnénk ezt még a párommal kettesben tölteni, de persze Gergőkére bízzuk a dolgot.
Teganp voltunk sétálni és hazafelé már nekem is nagyon szurkált a hasam, meg is kellett állnunk annyira, de itthon lepihiztem és gyorsan elmúlt.

Barbi,
Szerdán mikor mész ctg-re? Nekem délre van időpontom, lehet, hogy találkozunk?

Holnap van a párom névnapja, így ma még ajándékot is vennem kell, de olyan szépen süt a nap, hogy most kedvem is van elmenni itthonról.

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!
Előszöris Timi, Zsuzsu GRATULÁLOK !!! :D
Timi! Nagyon szép a kislányod! :D

Kami! orrszívásról: Petra még a kórházban megfázott (a mellettem lévő anyuka párja állandóan jött látogatni és meg volt fázva, gondolom innen jött... no comment). Szegény alig kapott levegőt, állandóan hörgött, szortyogott! A nővérek és a gyerekorvos is azt mondta, hogy ilyen pici korban nem szabad leszívni a váladékot. A gyerekorvos írt fel sóoldatot, amit csöpögtettünk az orrába, ez feloldotta az "anyagot" (bocs) és viszonylag könnyen kijött. (kb 2 hétig tartott!) Másik lehetőség vagy anyatejet csöppenteni az orrába, vagy felforralt-lehűtött vizet. Remélem segít.
Milyen a kenguru? Napközben nyugodtan tud aludni benne? Egészséges ez ilyen picinek? (nyakának, gerincének??)

ÁgiBoldi! kilók: én most minusz 2-nél járok. -1 volt, amikor kijöttem a kórházból, azóta lement még egy. Nem tudatosan, szerintem az eddigi stresszeléseimnek köszönhető... Így az összes korábbi ruhámat tudom hordani.
Ezek szerint Neked is bevállt az evés előtt-után mérés?

Lányok!
Ti éjszaka cseréltek pelenkát?
Szerintetek meddig érdemes mérleget bérelni?
elmo

barbus
csini vagy! neked is csak a pocakod nő :lol:

az én párom azon szokott szórakozni ahogy lépcsőzöm, kikelek az ágyból(főleg mióta érzem ahogy "csúszok" szét) :lol: , ja és hogy sajtkukac vagyok (merthogy 2 percnél tovább ua.a pozíció nem jó) :lol:
sebaj!
ők már rég feladták volna úgyhogy még jó hogy a nőknek kell kihordani a bébiket :lol:

kami
ne fesd az ördögöt a falra :lol: mindent szép sorjában :lol: előttem még vannak legalább ketten

egyébként úgy tűnik Lea csak egy laza vasárnapot csapott, mert ma már huncutkodik újra :lol:

klassz a gyerekorvosotok kami :evil: nálunk a hazaérkezés utáni napon kint van és onnantól kezdve hetente 1x , 4 hetes koráig kijön, a védőnővel együtt :D
Itt Körösön mind3 gyerekorvosnál ez a szokás állítólag...

Gedeiapunak sok sikert!én úgy utáltam új munkahelyen kezdeni,pedig párszor váltottam :wink:

lorca
hozzátok most jön először a doki?

bnéhtimi
köszi az infot!!!
egy ikres barátunktól kaptuk kölcsön és ők hamar leszerelték a készüléket, merthogy anya kómában járt szoptatni :lol: (nem kapcsolta ki amikor kivette a csajokat az ágyból) és állandóan rikácsolt a gép :shock: :lol: így aztán nem sok tapasztalata volt a készülékkel
de megnyugtató amit írsz, hát majd meglátjuk mi lesz ebből a mászkálásból :D
miután nincs szülői része és nálunk a kicsi (elvileg :lol: ) külön szobában lesz, arra gondoltam, hogy egy baby phone -t azért beszerzek...
Bezavarhatja szerintetek a légzésfigyelő működédét?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

jaj a hétvégi "édességgyártásomat" elmesélem aztán most már tényleg megyek vasalni...

szóval pénteken selejteztem a papírokat és megtaláltam a szendvicssütőnk leírását amiből kiderült hogy van egy gofrisütő variánsa is (persze a miénk nem az) és klassz kis gofri recepteket mellékeltek hozz :lol:
Na nekiálltam a tésztát kikeverni és sütöttem néhány gofrit :lol: ami klassz kis 3szög alakú lett :lol: olyan jól esett :D :wink:
a párom persze itt rötyögött...azért megkóstolta és nagyon ízlett neki is :wink:

tegnap reggel pedig kiötlöttem hogy miután du-ra vártuk anyáékat sütök kókuszkockát. kikevertem a tésztát, betettem a sütöbe de miután Lea nyugija elkezdett idegesíteni, próbáltam ébresztgetni stb. szépen bentmaradt a sütöben, úgyhogy a párom szerint finom babapiskótaszerű izé :shock: lett belőle, ami ízre nagyon fini, de a piskótára nem igazán hasonlít, kókuszkockára pedig végképp nem :lol:

szóval a hétvégén is kiderült hogy nem vagyok egy sütigyártó zseni...
viszont főzni bmit megfőzök! :lol: :wink:

na most már tényleg húzok, vasalni :evil:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Bella, nekem is ilyen nyilallás van, de ez szerintem sem "jel", csak eddig ilyen még nem volt. Azt olvastam tegnap, hogy amikor a pici helyezkedik be a medencébe, akkor lehet ilyen nyilalló érzés ha eltalál 1-2 ideget - ez vagy szemérem részen érezhető, vagy a háton fut végig. Aztán lehet, hoyg ez is csak vmi okosság, ami elméletben műkszik csak :D

Móni! Én reggel nyolcra megyek CTGre, aztán 9re UH és utána a doki - remélem ott nem kell annyit várni, hogy összefussunk - ha érted mire gondolok ;)

Elmo! Nagyon bosszantó lehetett az az apuka! Legalább annyi lehetett volna benne, hogy nem megy be a kórterembe, hanem anyuka megy ki hozzá a folyosóra...
Nem csinálsz vonalzót? :P

Kami! Gedeiapunak sok sikert :D Biztos jól fogja érezni magát!! :D

Mazsi, én azt olvastam a légzésfigyelőkről, hogy azért kell alatta is sima felületnek lennie, hogy rá tudjon simulni a matrac, így a matrac egész felületét tudja érzékelni! A mienk elvileg ilyen, aztán majd meglátjuk :D
Vendég

Kami,
Az orrszívó sajna kötelező alkatrésze egy babának. Nati most csorog, nézem, hogy ráragasztja-e Szabira. Rénykedem, hogy legalább az első hónapokat megússzuk.
Lehet, hogy azért ad ki furi hangokat ébren, mert akkor gyorsabban lélegzik?
Ha fekszel mellette éjszaka, hamar önkiszolgálóvá válik babuc. Óránként felkelni hozzá gyilkos dolog :oops:

Bella,
Anyukám nem az a meggyőzhető ember :evil: , olyan mint én :roll: Akármit mondok, ha akar, jön. Csak reménykedek, hogy kicsit kellemesebben alakulnak a talik. Majd amint belép, leküldöm Natival. Szerencsére ő nem a maradós fajta, délután tuti hazamegy.
Méhnyak: aminek elméletileg el kell tűnnie a kitolási szakasz előtt. Mivel addig nem jutottam el, babó megoldotta. Tépett kifelé :D A doki, azzal, hogy siettette a szülést, vszínűleg rásegített. Csak tudnám, mi a francot kell siettetni egy szülésen, ami egy óráig tartott onnan, hogy rájöttek, szülök?! Most megint kereshetek egy másik kórházat vagy legalábbis dokit, ha belevágunk hármaska projectbe. Azt hiszem, még teherbeesés előtt végigjárok pár dokit, fél kmes listával és közvéleménykutatást tartok. Még szerencse, hogy nagyon rugalmas egy szerv.
Én is abban maradtam magammal, hogy ez a szurkálás nem szülés. Én tévedtem :wink:

Elmo,
Mivel a megszületés után percekkel leszívják a váladékot, nem hinném, hogy napokkal ezután káros lenne. Nati is megfázva jött ki a kórházból, nálunk két szobatárs anyuka volt beteg. Anyatej, sóoldat lazít, de mivel főleg fekszik, nemigen tud kicsorogni. Babák csak az orrukon próbálnak nagyon sokáig levegőt venni, pont a félrenyelés elkerülése végett. Ha be van dugulva, nagyon szenvednek. A porszívót lehet úgy állítani, hogy épp, hogy szívjon. Dokinéni nálunk nagyon is favorizálta, a kezdetektől.
Éjszaka is cserélek pelust, amikor ébred, legalább egyszer. Ha evés közben van trotyi, és azonnal bealszik, várok a következő ébrenléti szakaszig, vagy csak akkor veszem ki, ha nagyon nem tetszik neki. A koraszülött osztályon volt lehetőségem, hogy profikat és egy csomó bébipopsit megfigyeljek. Ott ez működött.

Mazsi,
A szerdai hazajövetel óta nem jött, mondván, hogy pénteken még bent foghattak volna a kórházban. De addig annyi orvost látott szegény, hogy nem is hiányzik. Amit annyi vizsgálat után nem vesznek észere, az nem fog feltűnni egy mezei gyerekorvosnak.
A koraszülött osztályon végig ricsaj van, fél percenként riaszt valami, a légzésfigyelők mégis működnek egy 5 cmes szivacs alá rakva.

Kép KépKép
lorca

Lorca! Igaz... teljesen jogos az orrszívás! Ha ezt tudom! Vajon miért "tiltotta" mindenki!? Mert így tény, hogy nagyon nehezen jött ki a váladék, jóformán csak tüsszentéskor!!!

Barbi! Megpróbálok, ha nem megy kiabálok segítségért!

Mazsi! Nálunk a pici külön szobában alszik az első naptól. Működik. Igaz, hogy így eleinte talán nehezebb, de nekünk kényelmesebb.
A légzésfigyelővel kapcsolatban én is azt olvastam, mint Barbi.

Anyukák! Szerintetek normális, ha a pici akár 1,5-2 órával evés után bukik?!? Ez azt jelenti, hogy nem büfiztettük meg normálisan?
elmo

Barbi
Igazad van az újabb tipusú készülékek érzékelik a matrac egész felületét.
Ezt a típust azonban TILOS a matrac alá tenni így gyakorlatilag a lepedő alá teszem be és a gyerkőc ezen fekszik.
Tegnap Ati kipróbálta és a legenyhébb mozgást is észleli, szóval elég érzékenynek tűnik,ha meg nagyon mászkálni fog Lea legfeljebb elkérem az ikrektől a másik készüléket is megnagyobbítva ezzel a felületet :D

orrszívó
tegnap láttam egy mini variációt...egy gumipumpa van a végén tehát nem a porszívóhoz kell csatlakoztatni, arra gondoltam, hogy amíg nagyon pinduri a kiscsaj talán jobban használható (úgysem kell akkora szívóerő a kis nózijához...) mint az egyenlőre brutálnak tűnő porszívós variáció (amit persze vettünk)
Szerintetek?
Rutinos anyukák próbáltátok már esetleg?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
A pumpa, ha hatásos, rosszabb, mint a porszívó. Hirtelen, egy mozdulattal teljes vákumot csinál. Ismerős vett egy "csoda elemes" verziót, az semmire sem volt jó. A porszívó csak hangos, de lehet úgy állítani, hogy szinte ne is szívjon, csak játszani kell egy kicsit a fokozat beállítóval (nálunk a legkisebben van) vagy ennek hiányában a csövön lévő kis kütyüvel. Emellett a baba forgatja a fejét, így a pumpával inkább mellé találsz. A porszívó folyamatos, így apróbb szipkákkal tudod követni a fejét, nem kell nyomkodni, úgy tarthatod, mint egy ceruzát. Mivel le kell fogni, amire idegesek, főleg, hogy a fejét is kb rögzíteni kell, így is, úgy is ordít. A jó fogás fontos, mivel rángatja a fejét és a szeme olyan közel van, hogy nagyon kell koncentrálni, hogy nehogy azt szipkázd ki. Ja, és az orrcseppentőt érdemes fordítva használni és a vékonyabb részét beledugni a gumiba.

Elmo,
A büfiztetés, ha bukós, kb 5-10 perc lassú séta evés után. Van, hogy 15 perc is kell, hogy az utolsó buboréktól is megszabaduljon. Ha picit ütögeted a hátát, popsiját, az jót tesz neki. Nem tudom, hogy azért, mert megnyugtatta, vagy mert segített kijönni a levegőnek, de a mieinknek tetszett. Ha még ezután is bukik, akkor ez van, és kész.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Barbi:
Nekem ma is voltak nyilaló fájdalmaim és a doki is azt mondta, az nagy valószínűsége a helyezkedésnek.

Voltunk ctg-n, fájások nincsenek, de most alig mozgott a kis drágám. Mindig megmozgata a nőci akkor rugott egyet-kettőt és kész ennyi.
Utána voltunk ultrahangon.
A méhlepény III fokban érett, eddig mindig I-es volt.

BPD: 94mm
AC:336mm
FL:70mm
HC:329mm
OFD:116mm
Súlybecslés: 3319 g

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Hát ez nagyon hasznos olvasmány volt, most előre megválaszoltátok az orrszívós és böfiztetős kérdéseimet :D

Elmo, igen, nagyon beválik a méricskélés kaja előtt és után. Én megnyugszom, h nem jogos az, h evés után kezdi a kezét a szájába tömni kétségbeesetten.. mintha egy hete nem evett volna, holott akkor nyelt le 80 g-ot... :shock:

Boldi is bukik fél óra múlva. Igaz ugyan, h gyakran elsumákoljuk a böfiztetést, mert annyira jól bealszik, h nincs szívem felkelteni (ez így nem teljesen igaz, pontosítok: félünk, h felébred és folytatja az ordítást...)

Én éjszaka nem nagyon cserélek pelenkát.

És egy szobában alszik velünk külön ágyban, de ha nem hajlandó aludni, akkor én ki szoktam vele költözni a nappaliba a kihúzható kanapéra, h az apja tudjon aludni.

Barbi, már nem nagyon nőhet tovább a hasad :wink:

Kép
Kép
agiboldi

szó mi szó mégis működik a babások és nem babások közötii kommunikáció :lol:

lin
szépen gyarapodtok :wink:
ez volt hivatalosan az utolsó UH ugye?
III.fok? akkor mindjárt szülsz!? :shock: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Na nálunk elkezdődött a hiszti korszak. Mármint az enyém. Nagyon rosszul viselem az éjszakázásokat, a kialvatlanságot. :(

Zsuzsa is elég nehezen veszi ezt az új kanyart... két kényes pont van, az egyik a szoptatás, a másik a fürdetés.

Mikor szoptatom Vivit, akkor Zsuzsa jön és kéredzkedik az ölembe, és ha mondom neki, hogy most nem tudom felvenni, iszonyatos hisztit vág le. Pedig mikor Vivi nincs kézben, akkor minden percet próbálok vele tölteni és foglalkozni vele. És már nem szeret fürdeni. :( Ahogy belerakjuk a vízbe este, rögtön ki akar jönni, és menni az ágyába a tejért, állandóan csak azt hajtogatja sírva, hogy MÜK, MÜK.

A cicit nem fogadja el, ellöki, meg se hajlandó próbálni. :(

Nem segít, hogy Vivi baba egyik éber periódusa pont az esti órákban van, ilyenkor nyűgi, szopizni szeretne nonstop vagy kézben lógni. A lógást megoldjuk a kendővel... de akkor van a haddelhadd ha ilyenkor megpróbálom őt szoptatni. De akkor is haddelhadd van ha csak lóg rajtam és úgy próbálom fürdetni Zsuzsát...

Szilvi fürdésére már nincs is nagyon energiánk. Nem fürdetjük mindennap, pedig jó lenne beállítani őt is egy megszokott rutinra. De az amit képzeltünk, hogy majd egy időben fürdik a két lány szemmel láthatólag kivitelezhetetlen, logisztikailag is, meg úgy látom, Zsuzsa nagyon rossz néven venné, ha még ide is betolakodna Vivi baba. Bár őra konkrétan nem haragszik, rám haragszik hogy nem tudok vele akkor foglalkozni mikor ő szeretné.

Lorca,

ti hogy csináljátok a vacsoraidőt, fürdetés, további esti programokat? Nekünk elég nehéz úgy összehangolni a dolgot, hogy ne legyen belőle sírás valamelyik lány részéről... aztán meg Zsuzsa megszokta hogy vacsora után az ölembe ül és kukucsozik a konyhai függöny mögül, ez már rituálé számba megy, és akkor is sír, ha ez elmarad. :(

Már előre félek a hosszú hétvégétől, mikor Zsuzsa itthon lesz egész nap... még akkor is ha David itt van, nem lehet mellette aludni. Most csak az tart egyben idegileg, ha napközben tudok Vivivel aludni...

Tegnap éjjel dorbézolás volt nálunk is... 1-3-ig éberkedett a kisasszony, nálunk is megvolt az együtt bőgés, szóval teljes műsor volt. :(

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jo napot!

Most jottunk meg setabol. Mint mindig, most is csodat tett. Az ugy volt, hogy melyen aludt, kidogolve egy nem is annyira alapos szopitol, es mar felhuztam ra a setagatyat meg a setadzsekit, amikor jott a vedoneni. Ezzel nem is volt baj - nyitva volt az ablak. DE a vedoneni orr- es garatkenetet vett, azaz egy hurkapalcat dugott Aron orrincajaba es a torkaba - nana hogy felebredt es uvoltott! Na, mondom, akkor is elmegyunk setalni, majd a babakocsiban lenyugszik. Hat, egy felora mulva le is nyugodott, addig meg huppogott - nem gondoltam, hogy eddig fog tartani. Addig is elkisertuk a vedonenit, akivel csiviteltem igy kevesbe zavart a teny, hogy a gyerekem egy meterrel lentebb huppog... o is rajott, igy abbahagyta es beajult. Igy aztan megjartuk a Brendont (vettem egy altatocumit, hogy legyen, ha elgyengulnek... a vedono szerint most kezdodik csak igazan a hasfajos korszak, jo ha van egy cumi, meg ha ellene vagyok is. Ugyhogy mostmar van es kesz.), egy kajaboltot - es itt ismet elveim ellen tettem: vettem egy fel lityi kolalajtot (szensav ES koffein - nem fog ma este aludni a gyerek, de majd jol beletomom a szajaba a cumit :twisted:) es szep nagy korrel jottunk haza. Vegig ugy csinaltam, hogy a kis pofijat susse a nap, igy ha kerulni kellett, hat kerultunk...

Kerdeztem a vedonot a rofogesrol: teljesen normalis, valami porcok a legzojaratokban (orr?) meg puhak es emiatt neha oregember-hangot ad a baba. Ha zavar bennunket, kicsit taszajtsunk a gyereken, forgassuk mashogy, talan az uj pozicioban rendesen kap levegot...

Meg valamit kerdeztem, de mar nem emlekszem :( Sebaj, jovo hetfon megint jon, ugyhogy addigra csak eszembe jut...

Ja, ki volt akadva Aron fel kilos gyarapodasan. OK, meg csak 430 gramm az a fel kilo es ez is 2 het alatt, de akkor is... aszondta, latszik is, hogy nagy zabalo, meg hat a merleg ugye atlagban jol mer...

Altatas: bevallom, szep-szep a kisagy, ami a szobankban van, de Aron mar csak napkozben hasznalja. Ejjel koztunk alszik, mivel igy egyszerubb szopiztatni. De ma este (hogy van cumi) asszem ismet a sajat agyaban fog elaludni (legalabbs EN igy tervezem), aztan meglatjuk... Eleinte mindig ott aludt el es 2 szopi kozt is visszapakoltam, de koztunk valahogy hamarabb es melyebben alszik... a fene egye meg... pedig de jo lenne, ha onfeledten forgolodhatnek a sajat agyamban es nem kellene tartanom attol, hogy rafekszem a rofogo kismalacomra!!!

Ujabb fotok (kedvencem a kancsi furdos kep... hat, nem ez az a kep, amit szetkuldok az ismerosoknek :D)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Kami! Baromira jó fej ez a kis krapek :lol: Nekem a tappancsos meg az alatta levő fotó tetszik a legjobban!! Cukiiiii!!! :P

Róki! Nem lehet egyszerű :( Az a baj, hogy szinte törvényszerű Zsuzsa korában, hogy előjön a féltékenység... Remélem hamar elmúlik! Ha mást nem, azt már tuti élvezni fogja amikor Szilvi annyi idős lesz, hogy elkezdi "produkálni magát" :D

Olyan szép idő van! Tegnap is kiültem a teraszra ebéd után "napozni" kicsit, lett is egy kis színe az arcomnak :D Ma is ki akarok csücsülni, csak a változatosság kedvéért most az utcán megy vmi betontörő gép :evil: Éljen a kertváros :lol:
Vendég

:) Kofike, Barbi :) A tappancsosat ugy nezd, hogy a tappancsai a pelusa "folott" pihennek - fol van huzva a terde tipikus ujszulott pozban, mint ahogy az alatta levo kepen is latszik, a huppogoson (mit huppogos - orditos :D)
kami

Kami!

(szensav ES koffein - nem fog ma este aludni a gyerek, de majd jol beletomom a szajaba a cumit )

Na ezen jót nevettem!!! :)

Nem jössz holnap a szopis csoportba? Kápmegyer hozzád is relatíve közel esik...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Relative :D A kocsi apunal van, setalni meg kicsit messze van Kapimegyer (bar lehet, hogy Bekasmegyerrel keverem! Hol is ez a Kapimegyer???) Mondjuk marhara erdekelne a dolog, mert bar ilyen kiralyul gyarapszik a gyermekem, meg mindig nem vagyok benne biztos, hogy jol szoptatok... van 2-3 poz, amiket valtogatok, ulos-fekvos egyarant, de valahogy mindig az az erzesem, valamit szarul csinalok, mert tomi utana a szajaba a kezet ez a rosszeletu, eppen pont ugy, ahogy Agiboldi is meselte... es en kabe ugyanolyan szarul erzem tole magam, mint o!!!!!!
kami

sétáltam egyet ebben a szép időben :lol:
de hamar rá kellett jönnöm, hogy hozzám képest a csiga most már száguldó bajnok... : :shock: D
az elmúlt pár napban nem sétáltam és nagy hévvel nekiiramodtam amint kiléptem a kapun ,azután gyorsan visszább kellett venni mert úgy éreztem mindjárt darabjaimra esek szét :shock: jót mosolyogtam magamon mer tmost már tényleg úgy "megyek" mint el jól táplált pingvin :lol: tök furi érzés,én a nagy sportember... :lol:

most pihizek egyet és közben elkezdem az üvematricák gyártását,remélem még időben végzek velük...

roki
kitartás! tuti nem egyszerű de biztosan be fognak állni a csajok ha megszokták végre egymást :lol:

barbus
timiről van vmi híred? nagyon fáj még a pocija?tejcsi van már?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Ma 13 órakor, 4100g-mal és 59 centivel megszületett Eszter! :lol:

Timi, a nógrádi topikból.

Kép

Kép
thimó

épp most néztem át a nógrádi topikba és láttam a nagy hírt!!!
thimó megelőzött

Ma 13 órakor 4100 g-al és 59 cm-el megszületett Eszter!!!!!!!!!

kiegszítésként Gabi még ennyit üzent a tesójával
"Jól van, csak egy kicsit kába mert a méhlepény nem akart leválni igy el kellett altatni. Azt mondta, h nagyon szép kiscsajszi, jó kis pufóka

NAGY NAGY GRATULA ESZTERHEZ!!!!!![/b]

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kami:

Kápmegyer a 12-14-es villamos végállomása!! Ami nem a Lehel tér, hanem a másik. :D Így már mond valamit? És ott van a villamosmegállóval szemben a lakótelep, és az ifjúsági ház ahol tartják a csoportot. Szívesen felajánlanám a fuvart, de mivel Zsuzsát is viszem, a hátsó ülésen telt ház lesz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Annyit tudok, hogy arra menet utkozben van balkez felol egy lovasbolt :) (Ha ugyan nem keverem valamivel...) Meglatom meg, BKV-ra nem szallnek babakocsival, az tuti. Jo lenne tudni, kb hany megallo az a tav...
kami

Gratula Eszter születéséhez!!!

Kami

Gyalog biztos nem fogsz jönni, nekem Ujpest Központtól 20-30 perc gyalog.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami

Nem tudom hol laksz pontosan, de ez az Óceánárok utcai megálló:
http://www.bkv.hu/villamos/14.html

Rólunk:

Elsétáltunk egészséges rendelésre, ahol Vivit 4200 grammra mérték, igaz ez nem digi mérleg, meg ez az első mérés a kórház óta... de onnan 3670-el jöttünk el :shock: :lol:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Én is azt akartam kérdezni, hogy működik nálatok a helyzet, mert nálunk döcög. :wink:
Nálunk a nagy az első elv működik. Szabolcs meg kénytelen hozzászokni. Mindenki szigorúan le van tiltva arról, hogy összekapcsolja a Nem szabad dolgokat és Szabolcsot. Ha szoptatok, az ölembe ültetem és közben magyarázom, mi történik. Nagy puszikat nyom le Szabinak én meg csendesen rettegek, hogy nehogy megharapja. Fürdetés akkor van, amikor Nati alszik és Szabolcsnak egy éber periódusa van. Ez inkább a kora délután, este 10 után már kicsit fáradtabbak vagyunk. Vagy el is marad.
Nati is sokkal sírósabb mostanában, de Szabi függetlenül borul ki. Egyszerűen túl stresszes az élete :cry: Nem rúgjuk fel a szokásainkt, lehet az ágyon ugrálni, akkor is, ha épp alszik Szabi onnan fél méterre. Ha zene kell, bekapcsolom, nincs tiltva. Így most, 6. napra, kicsit kezd csökkenni a lelkesedése. Ha hazajön a sétából, még az első útja Szabihoz vezet, de nem akarja mindenképp lecsavarni a kezeit, hogy puszit adjon rá. Meg már sokkal ritkábban vágja fejbe különböző ajándékokkal, mint pl plüss maci, játékautó...
Az éjszakákat jól bírom, csak Szabi van velem, Robi a másik szobában alszik Natival. Persze, az a kényelmesebb ágy :evil:

Kép KépKép
lorca

Fu, Roki, ha az en 430 grammomon 2 het alatt ki van akadva a vedono, a ti 530 grammotokat megkevesebb ido alatt el se hinne. Ha jol tudom, heti 125 grammot minimum kell gyarapodniuk a babaknak, ez nekunk boven megvan :D

Gyerekek, kiprobaltuk a cumit. Azota mosolyogni is kepes vagyok a gyerekre :D Egeszen tetszik neki, nezelodik, mikozben csocsalja. Csak ne nezne ki vele olyan viccesen! varjatok, teszek fol kepet errol is:

Kép Kép Kép Kép

Csak ne ereznem ettol szornyu anyanak magam! A gyerek szajaba cumit tomok, en meg TV-zek es olvasok :( Na jo, most odavettem mahamhoz az agyba, hogy ne unatkozzon... de igy is elegge uncsi neki szerintem az elet... :(
kami

Hey! ALOMBA CUMIZTA MAGAT! A sajat agyaban!!! Nem hiszem el... Bocs, ha untatlak benneteket, de...
kami

kami
sztm ha szörnyű anyának érzed magad, csak jusson eszedbe a mostani nyugis másfél órán kívüli időszakod, amikor éjjeleket voltál fenn, sztm nem gáz egy kis cumi... no meg egy kis kólalájt... a fotók irtó jók, áronbaba n cuki, de ezerszázalék, h neked is van egy jóadag fotós vénád!!

barbi, a labdarejtegető
n nevettem a férjed megjegyzésén, de tény, h irtó sokat nőtt a hasad (és csak az, te mázlista :))

pann
mélyül a kapcsolatotok :lol: örülök, h még meg tudtad őrizni a humorérzékedet! persze n sajnálom a sírásotokat, de úgy látom, ez mindenkit elér, kitartás!!

roki, lorca
nem kétséges, nektek aztán végképp nem lehet könnyű, minden elismerésem!

kisplutó
gratula eszterhez!!!
(bár a méhlepényes részt nem értem, úgyh várom majd a beszámolót)

voltam ma én is ctgn, elvileg egy keményedés volt, meg néhány mozgás, 10 pontot (?) kaptam rá. a dokinő mégis azt mondta, h akár egy héten belül szülhetek. ezt vajon mire értette :?: a méhszáj is zárt, szvl nem n értem. egyáltalán mi ez a pontozás :?:

majus3

Majus! Hat, en nagyon szeretek fotozni, teny es valo :D Aronrol is mar van vagy 300 kep :D Pedig meg csak 3 hetes + 3 napos :D
kami

sziasztok!

leírom a szülés kálváriáját:
vasárnap éjjel 11.25: hatalmas rúgás a pocakomban. 11.30:elfolyt a magzatvíz (hihetetlen mennyiség!)12.00:1 perces fájások,
12.45:beértünk a kórházba, 2 újnyira voltam nyitva, 02.45: 4 újnyira voltam nyitva, 03.00:a doki beesett az ajtón, mert szegény pont vidéken volt.03.20: megszületett Réka.
Megmondom öszintén Petrát könnyebb volt kinyomni, de viszont Rékánál olyan erős maradtam, hogy saját lábamon mentem be a szobámba. Szóval ez a mi gyors történetünk.

Rokica: Nálunk is meg van Petra bolondulva. Szerinted meddig tart ez?

nincs új baba?

képet nem tudom mikor fogok tudni felrakni, de igyekszem!

zsuzsibo

GRATULÁLOK ESZTERHEZ!
NEM EGY APRÓCSKA BÉBI!!!!

zsuzsibo

Gabi! Gratula Eszterhez :P :P

Kami!! a cumisztorit mi ugyebár kb 1 hete kezdtük, hasonló ünnepségsorozattal (és ugyanaz a lelkiismeret furdalás, h a gyerek szájában cumi, én meg végre tévét is nézhetek.. :) ) Szóval a második fejezet: kiesik a k... cumi a szájából :twisted: és nem tudja visszaküzdeni szegényke... és én tegnap éjszaka 1 óra alatt tizenvalahányszor szálltam ki az ágyból (két lépés az ő ágya, itt ti előnyben vagytok), és dugtam vissza a szájába... Aztán kimentem vele a nappaliba aludni a kanapén megágyaztam magunknak (apa fél, h ráfordul, úgyhogy ott nem szívesen maradunk). Habár ha veletek alszik megoldható, h olyan pózban alszol el, h fél kézzel tartod a k... cumit :wink: , néhány délutáni alvásomnál összejött.
A képek meg nagyon cukik Áronról :P

Boldi ma egy percet se volt hajandó karon kívül ordításmentesen tölteni... :shock: Máris elkapattuk? Nagyon durva éjszaka elé nézünk.

Róki, Lorca, Zsuzsi, le a kalappal!! Hogy ezt hogy lehet egy másik gyerek mellett csinálni?! Gondolom annyival rutinosabbak vagytok nálunk, úgyhogy talán ez kiegyenlíti..

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi! Napkozben vigyed kifele a kolkot az utcara, lehetoleg valami madarcsiripes parkba! Az par orara taccsra vagja, garantalom!!!! nekem meg itthon is aludt utana 1,5-2 orat! Es maga a seta is volt vagy 1,5...

Hat ja, neha kikopi a cumit, de olyankor telleg sirni akar es telleg a hasa miatt: hallom, hogy bugyorog neki. Nincs mese, olyankor fol kell venni. Hiaba is tennem vissza a cumit, ismet kikopne. Veletlen meg nem esett ki a szajabol... na, majd biztos ejjel :D
kami

Nagyon kis büszke vagyok magamra, percekig sikerült csevegnem anyóssal. Tudok sokat beszélni, de vele valahogy nem megy. Most itt örömködök magamban :D Ráadásul eszméletlen jó a gyerekekkel, nem borít ki, nem kritizál.

Ágiboldi,
Maradjunk annyiban, hogy nekünk sem megy, csak muszáj. :D
Próbáltad kicsit megemelni? Hasra fektetni? Robi sokáig úgy aludt Natival, hogy éjjel fogta a cumit alvás közben. Bele lehet jönni :lol:
Ha apa fél, legyél te középen az ágyon. A gyerkőc meg a fal mellett, persze csak ha nem félsz te is :wink:

Május,
Nagy hősiességem persze abból is fakad, hogy van segítség. Apuci nagyon jó mind Natival, mind picivel és anyós is teljesen terhelhető. Így nem csoda, hogy még egy Cindy Cr. ugribugri dvdt is kölcsönkértem, abban a halvány reménysugárban fürödve, hogy lesz időm még tornázni is. Nekem még tart az eufória, de depire hajlamos vagyok, csak idő kérdése :( De addig is :D :D
A méhszáj nem jelent semmit, nálam 3,5 órával Szabi előtt zárt volt.

Szabi szólt, hgoy vége a szabadidőnek..

Kép KépKép
lorca

Lorca! Nekem Cindy Cr. szules utani DVD-je van meg :D Szerinted hanyszor neztem meg? Megmondom: 2x, meg az elso trimeszterben :D Ami most nagyon tetszik, az a New York City Ballet Workout vagy mi. Azt ha megszerzem, eskuszom fogom csinalni is! :D
kami

Hohóó, Lorca, inkább azt kérdezd, hogy mit nem próbáltam :D

Jaja, Kami, ki akarom vinni mostmár, csak elsőre együtt szeretnénk, mert össze is kell szerelni a kocsit meg stb, de persze az apja napközben dolgozik.. úgyhogy majd a hétvégén. Próbálunk keresni a környéken (8. ker. rádió mögötti része, Kálvin tér stb) valami parkszerűt. Nem nagyon van ötletem egyelőre..

Kép
Kép
agiboldi

Már lehet tornázni? Én most kaptam meg a Béresalexandra Változz vissza-t, de az első adag torna a baba 3 hónapos korától vonatkozik. Addig bírjam ki és csak a fejem és vállam emelgessem hasizomgyakorlat gyanánt?

Kép
Kép
agiboldi

Menjetek le a Duna-partra, az is tokeletes! (Vagy az nagyon messze van? Emlekeim szerint nem annyira, de sosem voltam jo belvarosbol...) Fo, hogy ne jojjenek nyakra-fore a kocsik. Nem is a zaj miatt, inkabb a benzingoz miatt. A zaj nem zavarja a kolkoket... csak minket :D

O, nekem mar akkor ossze volt szerelve a Zsebimobil, mikor megvettuk. Epp azert, hogy mire megerkezik a tulaj, addigra popec legyek babakocsiban :D Mostmar csak ki-be kell pakolasznom a fiatalembert :D
kami

Addig ok is, csak az ajtón/kapun ki-be. Előbb ki akarom próbálni segítséggel..
Nincs olyan nagyon messze, a Duna-part jó ötlet.

Kép
Kép
agiboldi

Meg egy par sztarfoto :D

Kép Kép Kép Kép
kami

Nekem is a kapuk a leghuzosabbak. Lengescsillapito van rajtuk jo eros (ami alapbol, ha az ember meg tudja fogni, hogy b...tthangosan ne zengjen, tok jo), iszkolnom kell ki-be. Labbal a kaput fogom, ket kezzel meg a babakocsit, mert van vagy 10 lepcsofok, amin le kell jutni... De kibirhato. Most meg, hogy Aron csak kb 4 kilo. De mi lesz, amikor mar 10 kilo lesz???? Vagy addigra mar fog tudni menetelni, Aligha hiszem...
kami

Kiesett a szajabol... de mar alszik :D

Kép
kami

Jópofa :) és ez egy szerencsés helyzet..

Áronnak ritkul a haja? Boldinak talán egy kicsit. Azt mondják ki fog hullani pedig olyan cuki :?

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: