A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Nem 3/6-kor, hanem 3/4 hatkor ébredtem, de mindegy is ... Kép
Kangi
kangi

Kangi,
engem önmagában az erõs is meg szokott szalajtani másnap, a buggyant leves már talán csak hab volt a tortán. De vígasztaljon az a tudat, hogy most aztán teljes fertõtlenítés volt, a káros bacik sem úszhatták megKép.

A talira a 4 óra nekem is jó lenne és a Vörös Oroszlán honlapja is nagyon tetszettKép.

Kaska,
a jó orvosnak tényleg nem az a lényeg, hogy hogyan viselkedünk a szülés alatt, de azért az nem árt, ha eljut a tudatunkig, amikor valamit mond nekünk. Én egyébként arra a megállapításra jutottam az elsõ szülésem után, hogy érdemes mindent elõre tisztázni az orvossal, mert élesben már nem biztos, hogy akár egy szót is ki tudok nyögni, esetleg döntést hozni.

Üdv
Momo
(34+1)

Momo
momo

Momo Kép
igen, én is gondoltam rá, hogy az eröspaprika lehetett, de mikor kiderült, hogy a leves sem százas ... na az betette a kaput Kép

Az egész dobosodat megette Timi, vagy hagyott neked is? Kép

Ildianyu Kép
az én lepényem is elöl tapad, és mondták is, hogy valszeg kevésbé fogom érezni a babát. Na ez az elején igaz is volt, aztán ugye a kevesebb magzatviz miatt meg ahogy megnött, már érzem rendesen Kép de még eddig egyszer sem okozott fájdalmat, csak mocorkál a drága kis manó Kép

Pussz
Kangi
36+1
kangi

Sziasztok!

Gomboc
Megy a drukk!!!

Kaska
Milyen volt a film? Apa latta, neki nagyon tetszett, de o az ilyen hatasvadasz filmeket szereti!

Kangi
Te szegeny...Kép Remelem azota azert mar nem rohangalsz! Kép

En le vagyok tiltva minden jellegu maszkalastol es nagypn nem jol birom. Kispapa csinak reggelit-ebedet-vacsit. En meg punnyadok. Meg netet is csinalt az agyba, hogy ne kelljen sokat ulni...Jajjajj, hogy kell ezt kibirni meg minimum 1 hetig???

Norka
36
norkini

Jaj Gombóc, elfelejtettem írni, de nagyon drukkolok ám én isKépKépKép. Szerintem már nagyon közel vagy a célhoz.

Kangi, remélem már jobban vagyKép. Ami a dobost illeti, Timi nagyon rendes kislány, ami kiesik a szájából, azt saját kezüleg tuszkolja az enyémbeKépKépKép.
Jó neked, hogy a pocaklakód ennyire kíméletes, az enyém már csak a hátam közepére nem próbálta meg elterelgetni a pocakomatKép és ez a hastánc bizony sokszor fáj is.

Ildianyu, annyira ne aggódj a 15 hónapos szuri miatt, mi már túl is vagyunk a mellékhatásokonKép.

Üdv
Momo
(34+1)

Momo
momo

Kangi
Itt vagyok, csak aludtam egy kicsit. Azóta is alig tudom rendberakni magam... Remélem már jobban vagy a leves után, szépen kitisztult most a szervezeted, tessék sokat inni. Kép
Zsuzsi írt sms-t, hogy nem mûködik nála a Babanet. Ezért nem olvassuk már tegnap óta.
Ja és igazad lett Kangi! Kép Gyuri tényleg kitalált valamit: megivott egy üveg homeogyógyit, míg Zsuzsi az IKEÁban volt. Apu vigyázott rá.
Az erõspaprikával vigyázz, mert elindíthatja a szülést. LEgalábbis tudomásom szerint.

Norka
Bocsi, hogy nem vagyok képben, de miért kell feküdnõd. Biztos írtad, csak most olyan nyomott vagyok.

myssnia
37+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia Kép
Háhá! Tudtam! Kép Mármint Gyurit ... Kép És most mi lesz vele? Nem lesz köszvényes soha? Vagy térdig érö hullámos haja nö? Milyen gyógyi volt? Szegény Zsuzsi.... tudom, hogy disznóság, de én mindig olyan önfeledten röhögök Gyuri történetein KépKépKép

Azóta én is rájöttem, hogy most még nem kellene eröspaprikázni. De nem volt nagyon sok. Viszont a 39. héten már megpróbálom újra, hátha ...

Helyes, aludj csak jókat, pár hét, és visszasirod majd ezeket a jó kis alvásokat ... Kép

Momo Kép
azóta nem volt több görcsöm, hálistennek Kép
Timi tényleg tök rendes Kép

Kispapa dühödten fémfürészel valamit, szerintem a kampót a kiskádhoz (még azóta sem fúrta fel, de már nagyon nekidurálta magát). Megyek, megnézem.

Pussz
Kangi
36+1
kangi

Sziasztok!

Megérkeztem én is, most olvastam át a termést szerda délután óta. A szigorlatom 4-es lett aminek nagyon örültem Kép , mert eddig évfolyam szinten lett kb 5 darab 5-ös, meg vagy 10 darab 4-es. Azóta nem tudtam se olvasni, se írni, mert a kispapi gépet fejlesztett, új alaplap, ram meg proci, így az enyémen nem volt net, az õvé meg nem mûködött. Kép Lelke van szegény gépnek és épp elhagyta. Kép

Edelweiss
Mi már kinéztük a babakocsit, lényeg annyi, hogy nagy kerekei legynek, rugózása is legyen. A háttámlája vízszintesig dönthetõ, ha lehet minél könnyebb. Az 5 pontos biztonsági öv se elhanyagolható (barátnõm kisfiának a 3 pontosból sikerült kiesnie, szerencsére puhára esett, és csak koszos lett Kép ) Mindenképpen lehessen téliesíteni, ha más nem legyen lábzsákja, és ha bevásárolni akarsz, akkor nagy bevásárló háló alatta. Igaz olyan kocsi szinte nincs is, ami ennyi mindent tud, vagy nagyon-nagyon drága. Kép

Zsuzsi
Hát tényleg nem semmi a kisebbik fiad, biztos teljesen megjavult a homeogyogitól Kép már nem lesz annyira rossz, csak eleven Kép . Remélem hamar megjavul ott a net.

Franyo
Bodog szülinapot, így utólag, ha már akkor nem tudtam jönni Kép

Na megyek mert munka van és segíteni kell kispapinak.

Nadine
23+5

Nadine
KépKépKép
nadine

SZiasztok!

Köszönöm a nagyon sok drukkot és bíztatást epe-ügyben, most már nem pánikolok annyira Kép Kiolvastam az epebeteg-könyveket, megnyugodtam, hogy élhetek továbbra is normális életet Kép és remélem, a terhesség alatt egyáltalán nem jön elõ több görcs, mert igazán az volt a nagyon ijesztõ. A diétát meg talán meg lehet kreatív módon is oldani (bár ha itt egyesek marhapörköltet fõznek hétvégére, akkor azért csorog a nyálam Kép). Fura lesz, hogy Árminnak már "normál" kajákat adok, magamnak meg light-ot! Eddig fordítva volt KépKépKép

Kaska! Neked meg külön köszi, hogy még apukádat is megkérdezted Kép (persze, anyukám is elõásta a belgyógyászat könyvét, meg a belgyógyász ismerõsei címét is Kép), de azért nagyon jó, hogy apukádat is megkérdezted! Még egy kérdésem lehetne hozzá? Az, hogy tényleg csak magát az epehólyagot lehet kivenni, ha mûtétre kerül a sor (bár remélem, nem lesz rá szükség) vagy létezik olyan is, hogy csak a köveket? Köszi elõre is és bocs a többiektõl a nagyon OFF-ért!

Én is szívesen mennék pénteken talizni! Kép Nem tudom, Ármint viszem-e (remélem, meg tudjuk oldani, hogy Apája vigyázzon rá, de õ normálisan 6-ig dolgozik), de akár vele, akár nélküle én is szívesen mennék! És az OKtogon (fõleg Ármin nélkül) nekem is jó helyszín! És akkor ez olyan jó hét lesz, mert szerdán meg a volt évfolyamtársaimmal találkozunk Kép

Franyo! Utólag is nagyobn boldog szülinapot! KépKépKép Milyenm tortát kaptál?

A napokban volt téma a császár elõtti "szenvedtetés", vagyis hogy miért hagyják vajúdni a leendõ császáros kismamát. Azért, mert a babának ez optimálisabb így, mint egyik pillanatról a másikra elõkerülni! A fájások segítenek neki a késõbbi kinti adaptálódáshoz, a tüdeje (és még nmem tudom, mije) a fájások alatt felkészül a megszületésre, így kisebb az esély arra, hogy megszületve légzési (és egyéb) problémái legyenek! A leírás orvosi szemmel nem túl szakszerû Kép, de laikusként így fordítom az errõl szóló szakszöveget!

Ma megnéztük A GYûrûk Urát KépKépKép Nagyon szeretem a könyvet és szerintem elég jól sikerült az elsõ rész is! Nekem nem tûnt nagyon félelmetesnek, a könyv alapján nagyjából erre lehetett számítani - csak az látszik nagyon, hogy ez a középsõ rész: sok csata, aminek látszólag! se eleje-se vége! Kép A hangot a pocakomon egy nagykabáttal tompítottam, de nem volt olyan brutális a hag sem, mint hittem! A babó az elején és a végén nagyon aktív volt, a közepén pedig aludt szerintem Kép

Bocs, hogy nem írok most többeknek külön, végigfutottam ugyahn az írásokat, de másfél napi termést egyszerre, és ez már túlmegy azon a határon, amit rendesen észben tudok tartani!

Márti
20+4
márti

Myssnia
Tuti joooo, hogy aludtal. Szombat du. a legjobb!! Kép
Azert kell fekudnom, mert jo masfel ujjnyira kinyiltam es a dokim elment1 hetre sielni...Szoval most magnezium es pihi ezerrel...

Zsuzsii
Kitartaaasss. Csak megjon az esze ennek a gyereknek! Kép (elobb-utobb)

Norka
norkini

Norka
Húúú, akkor izgi. Tényleg jó, ha pihensz, és megvárja babó a dokit. Kép Akkor neked sem fog olyan sokáig tartani a tágulási szakasz. Kép

myssnia
37+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Zsuzsi
Arra az esetre, ha megjavulna net lenne két kérdésem, hogy ne unatkozz:
1. Mit szerettél volna az IKEA-ból?
2. Otthonszülésnél mi lesz a program? Vagyis ülve, vizben? Vagy hogy fogsz szülni?

myssnia
37+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Kérdésem lenne. Nem tudom van e közültetek valaki táppénzen, olyan akit a nõgyógyász vett fel. Mert engem a körzeti kérésemre csütörtökön felvett, és olyanokat írt, hogy C2100, gyakori keményedések, stb. Ezeket csak kitalálta, mert meg se vizsgált manuálisan. Ez így gyakorlat náluk, vagy mi? Én még sohase voltam táppénzen Kép így nem tudom, hogy ez már náluk így megy? Nekem mindegy, csak majd meglepõdnek mikor megyek CTG-re a 36 héten és még C3000 leszek, de ez majd az õ gondjuk lesz. De nekem nem lesz ebbõl problémám, vagy nem foglalkozik vele a kutya se? Ha valaki tud mondjon valami okosat!

Köszike
Nadine
22+5

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Kangi!
Remélem, jobban vagy már! Kép
Köszi a lepényes infot Neked is. Most már kíváncsi vagyok, hogy nekem most hol tapad. De tegnap olyan mocorgást rendezett picúr, hogy csak na. Kép Ma is éreztem, úgyhogy kezdek megnyugodni.

Gombóc!
Drukk! Drukk! Drukk! Kép

Nadine!
Gratula a szigorlathoz! Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok

hurra itthon is megy a net Kép
spagettirol... mi turostesztat ettunk a kutya bezzeg szarvast Kép mar nem volt tul friss, de o nyalja a szajat...

Leszter

107 mm volt az OFD. Remelem sok esz fog beleferni. (OFF: te Szilvasvaradon dolgoztal ? Mert akkor OÉ emlekszik rad)
A keprol : no de egy allatorvos!!! Kép(bar tudom az esku szovege kicsit mas mint az "emberorvosoknal")

Na tanulok egy kicsit meg mert ma nayon lusta voltam.
Mindenkinek jo hetveget
Zsurlo
Zsurlo

Sziasztok,

Kangi, Te szegeny...mar jobban vagy? Kép Szerintem min. egy honapra kifertotlenitetted magadat belulrol...Kép

Norka,
hamar eltelik az az egy het, meglatod! Plane, hogy kispapi az agyba csinalta Neked az Internetet! Kép Aztan nehogy ugy jarj, mint en, hogy dec. ota ijesztgetnek koraszulessel, most meg itt probalom elocsalogatni Gombockat, nehogy a dokinak kelljen inditania...Kép

Nadine, gratula a vizsgadhoz. Nem semmi, hogy ennyi energia van benned! KépKép A haziorvos es a korhazak terhesgondozoja (legelabbis a Margit Korhaze) is ki tud irni tappenzre. Gondolom, a haziorvosod ugy gondolta, alaposan megindokolja, miert vesz fel tappenzre. Szerintem ne foglalkozz vele, csak mondd majd el a nogyogyodnak, hogy mi alapjan kaptad azt a 2100-at. Kép

Lanyok, nekem del ota aranylag rendszeres 10-15 perces kemenyedeseim voltak. Kép Este 1/2 7-kor hivtam a szulesznot, aki azt mondta, hogy ez joslofajas, mert nem lett gyakoribb, es fajdalmasabb reggel ota. Ezek utan elmult az egesz, most mar semmim se faj...KépKép Megyek es megiszom meg vagy fel liter malnalevel teat, hatha az megis besegit...Kép Holnap reggel 9-re CTG-re kell mennem megint a korhazba, kivancsi vagyok, lesz-e addig valami rendszeresseg. KépKépKép

Pussz,
Gombóc
40+0
Gombóc

Nadine Kép
nagy gratula a szigorlathoz! Kép Ügyi vagy!

Ildianyu Kép
jobban vagyok, köszi! Csak az orrom még kicsikét duda Kép

Most már alszom. Illetve most még nem, de mindjárt Kép

Pussz, jó éjt!
Kangi
36+1
kangi

Nadine
Gratulálok a szigorlathoz. Nagyon ügyes voltál! Kép
Sajnos táppénzügyben nem sokat tudok.

Gombóc
Nekem még nem volt keményedésem, de ma igencsak keménynek érzem a pocakot. De egyfolytában, szünet nélkül. Akkor valószínû, hogy csak feszül, és nem keményedik, ugye? Már annyiszor gondolkodtam, hogy volt-e már keményedésem, de szerintem nem igazán. Most sem tudom eldönteni. Mindenesetre bevettem 2 db MagneB-t.
Nagyon szorítok, hogy a holnapi CTG legyen az utolsó. Kép

myssnia
37+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia,
ha egyfolytaban ilyen, akkor az is lehet, hogy lecsuszott mar a pocid, kevesebb hely maradt a babanak es ezert olyan kemeny. HA kemenyedesed lenne, azt tenyleg rogton tudnad...Kép (nekem olyankor meg a beszelokem is elhallgat, pedig ez nem jellemzo ram..Kép)
Koszi a drukkot. Kispapi teljesen tukon ul mar, meg vacsizni is elvitt egy kozeli etterembe, hatha ez lesz jo ideig az utolso kozos vacsink...Kép
Gombóc
Gombóc

sziasztok lanyok!

TALI: Ugy nez ki, akkor a pentek 4 ora - Voros Oroszlan lesz a nyero? (Bar Urszila igy nem tud jonni, ha jol emlekszem...) Szerintem hetfo estig azert erdemes varni a foglalassal, hogy a munkahelyrol netezok is olvashassak es jelentkezhessenek. Aztan ha nincs ellenvetesetek, akkor foglalok asztalt.
Eddigi jelentkezok: Csucsuka, Kangi, Franyo, Momo, Kaska, Marti+Armin(?), Leszter.
Tessek csak jonni, minel tobben!Kép

Ildianyu, Myssnia,
Fincsi volt a Ti spagettitek is?Kép

Urszila,
Koszi az otletet a fajdalom lekuzdesehez, hatha nekem is bejon.
Drukkdrukk, hogy megis engedjenek siman szulni!Kép

Csucsuka,
Elolvastam Dano szuletesenek tortenetet, hat irigyellek erte, bar nem lehetett konnyu. De valahogy az egesz iras hangulatabol sut a boldogsag!Kép En mar ugy varom a sajat szulesemet, borzaszto kivancsi vagyok. Es a kepek is nagyon edesek!Kép

Gomboc,
Ez a kezdodo tagulas nagyon biztatoooo. Csak igy tovabb, drukk-drukk!Kép Es ha beindul, ugye kuldesz nekunk uzenetet, hogy tudjunk drukkolni?
Kispapid aranyos lehet, ertheto, hogy izgul, es a vacsi is kedves otlet Tole.Kép
Szoval ha a kemenyedes-szeru erzes nem jar fajdalommal, nyugodtan tudom tole folytatni azt, amit epp csinaltam, csak inkabb olyan kenyelmetlen erzes, es erzem a kezemmel, hogy kemeny, akkor az meg biztos nem gaz, ugye?

Kangi,
Nem lehetett tul kellemes a mai delelottod, de a lenyeg, hogy mar tul vagy rajta. De biztos, hogy most a maj a legjobb dietas kaja?Kép

Norka,
Egy het, az semmiseg, hidd el nekem... Tudom, hogy ez onmagaban nem vigasztal, de gondolj arra, hogy pl. Timici vagy Nyulandi mennyit kellett, hogy fekudjon, es szerintem mar nem is erzed magad olyan szerencsetlennek.Kép
Amugy mikor nekem kellet fekudni, en is kaptam netet az agyba!Kép

Nadine,
Gratula a szigorlathoz!Kép
Gondolom, a doki a kemenyedest meg a C2100-at nem a kiskonyvedbe irta (ha jol ertettem). A kesobbiekben pedig a kiskonyved meg az egyeb leleteid fognak szamitani, a tappenzre kiirashoz szukseges kamu indoklas pedig senkit nem fog erdekelni.

Marti,
De jo, hogy Te is jossz penteken! En a szepszemu Armint is szivesen latnam!Kép Es majd kerunk Neked valami jo epekooldo gyogyteat.Kép

Ildianyu,
A lepeny nekem is a mellso falon tapad, es ennek ellenere mar a 17. het korul ereztem a mocorgasokat. Azota is erosen erzem (bar nincs viszonyitasi alapom) a babo rugdosasait, foleg az utobbi par hetben. De az is lehet, hogy a lepeny kozben feljebb vandorolt, legalabbis remelem, hogy nem lejjebb.Kép

Zsurlo,
Tenyleg szep nagy, okos buksija van a babadnak!
Szilvasvarad stimmel.Kép Udvozlom OE-t!Kép

Myssnia,
A kemenyedes-babamozgas elkulonitesevel en is bajban vagyok... De remenykedem, hogy maximum egyszer-egyszer kemenyedtem idaig, mert altalaban csak a poci fele kemeny, az meg csak a kis kolok lehet.Kép

Puszi es jo ejt:

Leszter
29+2
leszter

Myssnia
Nem semmi vagy itt a 38ik heten kemenyedes nelkul!! Kép Ha egesz nap erezted folyamatosan , akkor tenyleg nem ez az...Szep is lenne! Kép

Nadine
Engem a nogyogyi irt ki- illetve o adta a "beutalot" a haziorvoshoz. Azt mondta, ha megkerdezi a hazidoki, tudjak rola,hogy veszelyeztetett terhes vagyok es 1000el gorcsolok. Pedig 1ik SEM!!!! (szerencsere). Szoval elvileg csak a veszelyeztetett terheseket kuldhetik tappenzre.
Szigorlathoz nagy gratula!!!

Gomboc
Hat nem banom, ha meg bent marad a kicsike!!Csak nem vagyok1 punnyados tipus, de az agyban net az tuti!(Ha mar a hazaseletet betiltottak Kép )
Te pedig biztosan tudsz hati a kis rugdososra!!! HAJRAAA Kép

Jo ejt mindenkinek
Norkini
36
norkini

Gombóc Kép
drukkdrukk és hajrá! És várjuk a hireket!

Leszter Kép
hely és idöpont nekem tökéletes.
A máj igenis diétás volt, mert kispapi bors helyett borsikafüvet tett bele. Meg a hagymát is vékonyra vágta hozzá. És este még ettem kicsi fokhagymás disznósajtot is a barátnönk szülinapján. Szóval tuti a diéta KépKépKép

Myssnia Kép
lassan érted is lehet már izgulni ...

Norka Kép
én megértem, hogy utálod a fekvést, de igy a végén már biztos lehetsz benne, hogy nem tart sokáig! (azért én is boldog voltam, hogy végre már felkelhetek, pedig én csak másfél napot feködtem a kórságom miatt Kép)

Ma tele vagyok energiával! Kép

Pussz
Kangi
36+2
kangi

Meg mindig egyben...joslofajasok vannak, de meg mindig gyengek es 10-15 percenkent. Azt mondtak, majd akkor menjek be, ha 5-7 percesek lesznek, es erosodtek...
HA lesz valami, majd kuldok SMS-t. KépKép
Gombóc
Gombóc

Norka, Gomboc Kép
Köszi a válaszokat. Akkor nem kell aggódnom, csak olyan rossz érzés, hogy feszül. Ilyenkor olyan tehetetlen vagyok, csak tötyörészek. Volt olyan, hogy napok alatt sokat nõlt a pocak, akkor is ilyen voltam. Csak az elmúlt. Most meg aztán már nincs visszaút. Kép

Kangi
Lassan érted is. Kép Eljött a fészekrakód. Kép

myssnia
37+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Hat ezert a moziert ne irigyeljetek... Nem akarom hosszas filmkritikakba bocsatkozni, de sajnalom, hogy szegeny babat 3 oran keresztul stresszeltem:-( A Duna Plazaban voltunk, nekem az hangos, es baba is tobbszor szeretett volna kiugrani es elszaladni... El is hataroztam, hogy multiplex moziba nem megyek, amig pocakot viselek.

Hetfon viszont szinhazba megyunk, kezdek aggodni, mert nem igazan megy a muelvezet, ha kozben sajnalom a babat :-( Vagy tulkombinalom a dolgot?

Bocsanat mindenkitol, akinek fekudnie kell, hogy itt irom a programokat... pedig egyutterzek veletek maximalisan. De mivel lehet, hogy engem is agyba fognak dugni, igyekszem kihasznalni a szabadsagot, amig csak lehet.

Szegeny Kangi,
csak nagyobb baj ne erjen soha :-) Amugy szerintem tipikus Murphy, hogy ha az ember tul van egy nagy hajtason, es betervezi, hogy milyen tuti lesz lazitani, VALAMI korsagot biztos osszeszed maganak :-
Amugy en is kb. ugy dietazom, mint Te :-) Most pl. tepertot kivannek, de a maj is jolesne... csak HOZZA eszem meg sok gyumit, zoldet meg tejtermeket.

Myssnia,
pihenj csak NAGYOKAT :-)
Amugy en is mindig azon izgulok, hogy ha kemenyedni fogok, nem fogom felismerni. Anyam szerint ugyanis magas a fajdalomkuszobom. Nem tudom, honnan tudja :-)

Nadine,
nagy gratula a szigorlathoz!

Marti,
mutetrol majd megkerdezem jo atyamat, ha telcsizunk, de szerintem tenyleg nem erre kell rahangolnod magad! :-))

Hajra pici es nagyobbik Gomboc! :-))

Minden jot nektek, most pattannom kell, mert megyunk anyosomekhoz ebedre, es maris kesesben vagyok...

Kaska
19 :-)
kaska

Sziasztok!

Leszter!
Igen, nekünk is fincsi lett a spagetti. Kép
Azért vigyázz azzal a keményedéssel. Én úgy jártam, hogy a 30. héten voltam dokinál, aki egybõl mondta, hogy kemény a hasam. Nekem fel sem tûnt. És a méhszájam is elkezdett változni, úgyhogy szigorú fekvés volt. De utána még sokáig nem is tudtam, milyen az, ha keményedik a hasam, mert nekem egyáltalán nem fájt. Most már volt egyszer, és egybõl tudtam, hogy az az. Most már érzem, de nem fáj, csak feszül. Szóval szerintem pihenj, ha elkezd keményedni.

Gombóc!
Ez kezd egyre izgibb lenni. Kép

Ildianyu
ildianyu

Meg minidg semmi. Mar merni is unom az idot. Rendszertelen. Kép

A szulesznonk egy oraja hivott fel, sajna, most tudta meg, hogy el fog utazni, meghozza ma ejszaka. De aztan sikerult megoldanunk a helyzetet, egy ismerosomnek volt egy kedves szulesznoje, igy megkertem, hogy beszelje meg vele, hogy vallaljon el O minket. HAt, ezt az egy orat nem kivanom senkinek, azonnal Timici jutott az eszembe, hogy milyen lehet azon aggodni, hogy nehogy beinduljon a szules...
Minden jo, ha jo a vege, van uj szulesznonk, holnap reggel talalkozom vele. KépKép

Tobi finises lany, hol vagytok, Veletek mi van? NA es a tobbiek? NAgyon pang ma ez a topic...Kép

Gombóc
40+1
Gombóc

Sziasztok!
Hát tényleg nagyon kevesen vagyunk ma, Zsuzsi valószínû jönne, de neki meg nem mûködik a Babanet. Az én napom is elég pangós, semmi érdemleges nem történt ma velem. Csináltam fotókat itthon, holnap felrakom a profilomba.

Gombóc
Már úgy izgulok érted. Nagyon jól viseled. El sem tudom képzelni, hogy a 40. hetet betöltsem. Le a kalappal elõtted. Stramm csaj vagy. Kép Lehet, hogy nem kellett volna szülésznõt keríteni, és akkor tuti meglenne holnapra a baba.
Tényleg! Hogy fogják hívni?

Leszter
Egész hétvégén fõzött anyukám, nem is keveset, így holnapra halasztottam a spagettit. Nem akartam megbántani, hogy nekiállók én is fõzni, és inkább azt eszem. Így várok holnapig. Kép

myssnia
37+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Gombócka, kitartás!Kép
Nekem is rendszertelen fájásaim voltak, aztán pikk-pakk kint volt Anna.
Drukkolok nagyon!
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Gombóc Kép
megy a drukk! Barátnöm az éjjel másfél óra alatt megszült (2.baba), és ö volt az 5. a kórházban. A hidegfrontra potyogtak igy a babák. szóval lehet, hogy neked egy enyhe melegfront kell majd?! Mindenesetre drukkolok.

Oooolyan édes lett ez az Anna-baba, aki ma éjjel született Kép már voltam is bent náluk, és egy másik, háromnapos kisbabát meg is forditottam a hasáról a hátára Kép irtó arik!
És a csecsemösök is aranyosak, ami nagyon jó, mert én is ebbe a kórházba megyek egy hónap múlva ...

Kaska Kép
nyugodtan menj szinházba, ott legalább nem üvöltenek Kép

Pussz
Kangi
36+2
kangi

SziasztokKép

Egy laikus kérdez:

Hogyan lehet saját képtárat, honlapot könnyen, egyszerûen elkészíteni???

Ha valaki tudna nekem tanácsot adni benne, kérem, írjon az e-mailemreKép
Légysziiiiii

Heni
heni1979

Sziasztok!

Húúú, Gombóc! Kép
De izgi! Végül is kedden megyek a Margitba. Ha ma meglsez a baba, szerintem még túl korai lenne, ha zavarnálak. Meg hogyan is keresselek meg? Gombócot kérdezzem? Kép

Még mindig nagyon irigy vagyok a talira, de sajnos már nem hagynak vezetni! Csak itt Gödöllõn, az oviig.

Beléptem a 36. hétbe, kedden megyek az elsõ CTG-re, és addigra meglesz a TORCH vérvételem eredménye is, remélem.

Jóslófájásokat nem érzek, viszont néha úgy bekeményíti magát a kisbabánk, hogy alig bírok mozdulni. Ennek ellenére azt a bizonyos harmadik harmadra jellemzõ fáradtságot nem érzem.

Ma lekváros sült almát készítettem, csokoládésodóval. Hmmm, jó lett!!! Kinek küldjek? Kép

Puszi mindenkinek: Judó
36
judó

Sziasztok,
az utolso joslofajasom is elmult, most megint fajas- es nyugosseg nelkul maradtam. Kép

KAngi, Myssnia, Zulu, Judo, koszi a drukkot, azt hiszem, most ramfer. Kép Egesz este internetezem, mert semmivel se tudom lekotni magam. Kép

Judo, ha kedden jossz, az lehet, hogy meg kicsit korai lenne, mert kedden akarja a doki meginditani a szulest. De elkuldom a mobil szamomat (ha adsz egy email cimet), es akkor ha tudok valaszolok, ha kuldesz SMS-t a korhazban, es jarokepes vagyok. Kép Kulonben Leszternek is megvan a mobil szamom, ha mar nem tudnam elolvasni a mail-edet. Kép

Tali. Ugy erzem, en most kihagyom...Kép KépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Megjavult!
Szegeny ferjem egy oraja itt matatott mar, latta rajtam, mennyire kivagyok, hogy nincs Babanet! Csak annyit tudott mondani, hogy a babanet szerver valaszol, van kapcsolat, es rohadtul nem erti, miert nem toltodik le. Mar epp egy viruskeresot akart inditani, amikor egyszer csak bejott!!!

Judo, johet a sult almabol egy kicsi!

Myssnia,
Koszi a hetvegi asszisztenciat, nelkuled biztos begolyoztam volna!
Kerdesekre a valasz:
Konkretan semmit nem akartam az IKEA-ban venni, legfeljebb 60*120-as matracot, de igazabol tudtam, hogy az ugysem lesz. Nezelodtem, de azert vasarolgattam is. Vettem egy poszter az ures kepkeretunkbe, egy gagyi lampaburat 1 euroert a konyhaba, egy muanyag leertekelt zuhanyfuggonyt (szuleshez, az agyba a lepedo ala), meg ilyen kis frottir kendocskeket, 10 db-os kiszerelesben, a babareszlegen arultak, olyan mindenesnek jo lesz! Ja, es egy fenyo deszkat 50 centert, a pelenkazolapnak. Amit azota ossze is eszkabalt mar a ferjem! Kicsit Mekk Elek-es, de elmegy.

Szulesre konkret tervem nincs, de be vagyok mar tojva rendesen! Valahogy meg mindig nem erzem magam felkeszulve! Hihetetlen ez az egesz! Az is, hogy babat varok. Csak nagy a hasam. Baba is eleg mersekelten mozog a batyjaihoz kepest, emiatt meg aggodom rendesen!
Szoval, nekem legutobb, korhazba indulas elott nagyon jol esett zuhany alatt allni, ill. elotte egy orat a WC-n ulni! Latod, el is felejtettem nezni, pedig jo lett volna egy muanyag szek, amit be tudok tenni a zuhany ala! Viszont onnantol kezdve, hogy beertunk a korhazba, es egyszer lefektettek, en mar nem tudtam volna felkelni, es minden mozdulat kifejezetten rosszul esett. Olvasok itt szuletestorteneteket, hogy "amikor a feje kint volt megfordultam, negykezlabra allta, felmasztam az agyra...", meg hasonlok, hat ezt el nem tudom kepzelni magamrol! Majd meglatjuk, hogy alakul. Igerem, ha happy end-es a sztori megirom viszonylag reszletesen.

Kangi,
Ameddig Gyuri nem csinal magara is veszelyes dolgokat, addig okes reszemrol a dolog!
A homeopatias gyogyi elvileg nem produkal gyogyszermergezeses tuneteket, es mentholos dolgokkal lehet semlegesiteni. Igy amikor eszrevettem, felebresztettuk es kapott egy fel doboz TicTac-ot ejszaka. Reggel meg marha buszke volt magara, el is meselte, hogy "csipett"...persze, az en nyelvemet is csipi a tomeny alkohol, pedig en csak 2 cseppet szoktam bevenni belole. Nem tudom mi lesz ebbol a gyerekbol...szereti a kavet, 9 honaposan boldogan es elvezettel majdnem megkajalt egy csikket, ragta a dohanyt vigyorogva, en meg azt sem tudtam ijedtem mit csinaljak, most meg mar tomeny alkoholra vadaszik!

Voltunk ma bolhapiacon, ahol nem vettem semmit, de viszont raakadtunk egy tok jo uszodara, amit Dani es a ferjem delutan meg is latogattak! jovo heten Gyuri is megy apjaval. Kar, hogy csak most leltunk ra, en is szivesen mentem volna, ha masnem azert, hogy felugyeljek Gyurira. Ket gyereket egy apaval nem merek elengedni, abbol baj lenne!

Reggel ota tok vacak a hangulatom, baromira fajt a fejem is. Delutan le is doltem Gyuri melle, erre mikor mar epp elaludnek, jon egy telefon, teves. Vagy a Camp Davist kereste egy no, vagy a Camp Servicet-t, az a szerencseje, hogy nem szemelyesen jott, mert nem elte volna tul! Persze fejfajas a hirtelen ebredestol csak duplazodott!

Gomboc,
Hogy vagy, alakulsz e mar, mint pupos gyerek a pres alatt?
Nem akarok beelozni, ugyhogy hajra! Talan mar ma ejszaka?

Zsuzsi
38+6
zsuzsi74

Sziasztok lanyok!

Voltunk ma Anyukameknal ebedelni, es azt mondtak, hogy nem nagy a hasam. Pedig en azt hittem...Kép

Kangi,
Jaaa, ha vekonyra volt vagva a hagyma, akkor az mindjart mas!Kép Na meg a fokhagyma is nagyon egeszseges!Kép
Orulok, hogy ujra a regi vagy.Kép

Ildianyu,
Koszi, igyekszem azert sokat pihenni. Csutortokon megyunk dokihoz (amugy en is pont 30 hetes leszek addigra), majd megmondja, hogy mi a helyzet. Ket hete meg rendben volt a mehszaj, pedig akkor elotte volt par nap, amikor picit tobbszor ereztem ezt az erzest. De addig legalabb ezzel nem stresszelem magam, ugyis mindig talalok valami izgulni valot.

Gomboc,
Nem szep Toled, hogy kihagyod a talit.Kép Az eskuvos idokben meg mindig eljottel...KépKép
Ennyire nem bizol a tobbi szulesznoben, aki a korhazban dolgozik? Vagy miert volt olyan fontos, hogy talalj masikat? (Egyebkent az Uzsokiban, ahol en fogok szulni, nem is lehet szulesznot valasztani.Kép Vagy inkabbKép, mert igy egy gonddal kevesebb?Kép)
Nagyonnagyon drulkkolok, hogy induljon el Gombocka kifele!!! Es kitartas, legrosszabb esetben is 2 nap mulva elhagyja a kuckojat.

Myssnia,
Varjuk a fotot. Kivancsi vagyok, mekkorara nyujtotta a pocidat a baba.Kép

Judo,
Drukk, a vervetel eredmenyhez, de egesz biztos minden rendben lesz.
En jelentkeznek erre a csokis lekvaros almas finomsagra!Kép

Zsuzsi,
Jo, hogy visszatertel. Van mar babaneted, holnapra elmulik a fejfajasod, a ferjed is ugy tunik kezd tevekenyebbe valni (szerel es hasonlok), ugyhogy csak jobb lesz a hangulatod is!Kép
Nem valaszoltal (vagy csak nem talaltam meg?), pedig engem erdekelne, hogy miert nem csinal a szulesznod gatmetszest.

Puszi:

Leszter
29+3
leszter

Leszter,
Eloszor is ne izgulj mar minden miatt!!! Miert ne lenne rendben minden?! Teljesen normalis, hogy neha bekemenyedik a pocak! Gyakorol es visszajelez, ha tulzasba vinne az ember lanya az ugrabugralast!
Gatmetszest illetoen a szuleszno az vallja, hogy azert nem vag, mert lehet, hogy nagyobbat vagna, mint amekkorat magamtol repednek, meglatjuk hogy alakul es a vegen o minden egyes repedest majd szepen rendbetesz, ne izguljak emiatt. Ugy mondta, hogy nem akar "rutinmunkat" (vagas-varras), neki is nehezebb, ha kulon kell a kis repedeseket osszevarrni egyenkent, de higgyem el, jobban jarok!
Ettol fuggetlenul en parazok, mert "megszoktam", hogy vagnak-varrnak!
Talan ha az elso lenne, jobban biznek a termeszet adta lehetosegekben, de igy, hogy mar van ketto, es abbol az egyik, a 10 evvel ezelotti eleg brutalnak tunik...

Jut eszembe, rolam nem is keszult mostanaban foto. Meg kene emlekbe nehanyat csinalni, csak hogy legyen mivel kezdeni a fotoalbumot! Kulonben is, valoszinuleg utoljara van ilyen szep babas pocakom eletemben...ha csak be nem ut a menku! Kép

Timivel mi lehet? Hivta ot valaki a hetvegen? Nagyon szeretnem, ha a nehez kezdet utan jol alakulnanak vele es kis csaladjaval a dolgok, drukkolok nekik!

Zsuzsi
38+6 (fel ora mulva mar 39!!!)
zsuzsi74

Sziasztok Friss Mamák!

Amint látom vannak köztetek többedszer szülõk. Nyitottam egy új témát "Vissza a munkahelyre" címen, de senki nem akarja velem megosztani a tapasztalatait :-( (Pedig véletlenül 2x is megnyitottam)
Ha van kedvetek és egy kis idõtök (na és persze hasznos tapasztalatotok) kérlek látogassatok el oda is.

Ja, és kitartást pocakosok!!!

Milla
Névtelen

Sziasztok!

Zsuzsi,
Koszi a megnyugtatast, de eskuszom, most nem izgulok semmin, jol vagyok, babuci rugdos ezerrel!Kép Es en is ugy erzem, ahogy irtad, hogy altalaban a baba mozgasara reagal a mehem, vagy ritkabban az enyemre. Epp ezt akartam irni Ildianyunak, bar lehet hogy rosszul fogalmaztam.Kép
A szuleselokesziton azt mondta multkor a doki, hogy az elso szulesnel szinte mindig szukseg van a gatmetszesre, a kesobbieknel pedig mar nagyobb a hely. Bar ennek szerintem is ellentmond az, hogy a hegszovet nem tul rugalmas. De a szulesznod biztos erti a dolgat, es ha ugy latszana, hogy szukseges, tutira "segit".

Gomboc,
Fenn vagy meg? Mizujs? Jol emlekszem, hogy a dokid mar holnap be akar fektetni a korhazba?

Puszi:

Leszter
29+3
leszter

Sziasztok!

Jó rég nem voltam, látom, sok minden történt. Elõször is:

Timici,
nagyon nagy gratula a bátorságodhoz és a babához!!! Kép Kép Kép Nagyon várjuk a részleteket!

Örülök, hogy végre felcsigázott titeket a tali ötlete, már kezdtem elszomorodni, hogy nem láthatlak titeket. Én ráérek pénteken, 1/2 1-re kell a dokihoz mennem, de kb. 2-tõl ráérek, helyszínnek jó a teaház és az Oktogon is.

Képzeljétek, addig erõszakoskodtam, amíg a kedves Pató Pál Kispapámat rávettem, hogy vegyünk meg MINDEN hiányzó babadolgot és rakjuk össze a babarészleget a szobánkban. És egy hétvége alatt sikerült!!! A Tescoban tényleg nem voltak babaruhák, csak a kopasz fogas hirdette, hogy minek kéne ott lennie... Viszont vettünk egy csomó mindent: babahordozó-autósülést, szopis melltartót (egyáltalán nem gagyi, finom puha és szép, a Skálában duplájába kerül), hajkefe-fésû szettet. Úgyhogy most hepi vagyok! Kép

Vettem málnalevél teát, elkezdtem iszogatni, és nem tudom, hogy emiatt-e, de elkezdett fájni a pocim alja. Fõleg álláskor-járáskor. Nektek okozott hasonló tüneteket?

Pusz
Miszike
38+0
miszike

Hali Lanyok,

En sem tudtam jonni egesz hetvegen, mert nem mukodott az internet, kb 5 ota oke, akkor pedig a fiuk foglaltak el, de vegre sorra kerultem.

Marti,
Orulok, hogy azota nem gorcsoltel. A mutettel kapcsolatban ez sok mindentol fugg. Mekkora es hany koved van, az epeholyagod mennyire van begyulladva ....
De, altalaban ma mar torekednek, hogy megtartsak a holyagot, sot alt. laparoszkopias mutetet vegeznek(vagyis par kis lyukkal meguszod vagas helyett), ami azert a felepules szempontjabol nem mindegy, na meg esztetikailag sem. ( bocs a belekotyiert, de tanultam rola kicsit)

Kangi,
Sorry a leves miatt, de a lenyeg, hogy jol vagy. Ja a dietad az tuti/clipart{proud}

Nadine,
Gratula a vizsgahozKép

Elol tapado lepenyesek, most nekem is az van, de en nagyon erzem manokat. Mar 16 hetesen is megereztem, de 19 hetesen mar papa is siman kitaparolhatta. Neha felek egy kicsit, mert meg emlekszem, hogy az utolso honapba, milyen fajdalmasakat rugott a fiam.

Urszila,
Nem emlekszem pontosan mindket gyereked csaszival szuletett,vagy miert eselyes lujra a csaszi. Mert az elso nekem is az volt, de a doki most ugy indul azert neki, hogy sima szules lesz.

Leszter,
A vagassal kapcsolatban, en megkerdeztem a dokimat, hogy itt mi a szokas az elso szulesnel es meglepetesemre itt nem rutin szeruen vagnak, csak ha kell.

Gomboc,
Hajra, hajra../clipart{happy}

Kaska,
Ugy irigyellek a szinhaz miatt, ez nagyon hianyzik itt nekem.

Zsuzsi,
Latom a felelem ellenere azert javult a hangulatod, bar a fejfajas miatt reszvetem. Gyuri tenyleg nem semmi, de vigasztaljon, hogy most kiprobal mindent, igy kamaszkoraban mar nem is lesz kivancsi ra/clipart{proud}

Myssnia,
Varjuk a fotokat/clipart{happy}

Momo,
Nagyon edes lehet Timi, egyebkent latszik, hogy lany mar most is a takarekossagra torekszik/clipart{happy}

Na ujra regenyt irtam, de hat ket napig nem tudtam jonni.

Jo ejt mindenkinek
Angi
21+2
angela2

Jo reggelt!
Ma is kialudtam magam! Kép (6.10 az ora...)

Kangi
Orulok,hogy minden ok!

Zsuzsi
Nekem sem ment folyamatosan a babanet. Remelem mostmar hamar bevegzik ezt a szerver atallas bulit!! Hogy aludtal?

Miszike
Anno en is a Tescoban vettem a szopis melltartot es tenyleg nagyon meg vagyok vele elegedve! Tuti ugyesek vagytok,hogy minden megvan!!

Mi tegnap Kaposvarra autokaztunk a noverkemekhez.Gondoltam baba utan egy jo ideig nem latom majd az unokaocsimet. Tok jo volt kicsit kimozdulni. De most mennem kell fekudni. Aztan 10 korul NST! Kép

Norkini
36+2
norkini

Norkini,
Koszi, jol aludtam. Csak attol tartok, mar kezdek alkoholistava valni! Tegnap este megint voltak josloim, gondoltam, jobban fogok aludni, hogyha mar lefekves elott "orvosoljuk" a problemat, es ittam 2 korty fini cseresznyelikort (holnaptol mar csak a cseresznye marad, mert a pia hamarosan elfogy rola)! Remelem a babanak nem art nagyon, en viszont olyan jol kipihenem magam, ha nem ebredek fel a fajasokra!

Miszike,
Ugyik vagytok a vasarlassal!
Nekem itt all a malnalevel tea a polcon, de egyszeruen nem merem inni! Csutortokig legalabbis, de aztan tuti talalok valami ujabb hataridot, ameddig meg nem szeretnek megszulni!

Leszter,
A dokik "protokolljan" en amugy is mindig kiakadok! Pedig pont eloszor szuloknel kene mellozni a gatmetszest, hogy legkozelebb se kelljen! Szerintem a no ugy van kitalalva, hogy tudjon gyereket szulni, rutin orvosi beavatkozas nelkul is! Akut esetekben, persze, jo, hogy vannak orvosok a hatterben, de a gatmetszes szerintem eleg "termeszetellenes" dolog. Az egyetlen olyan sebeszeti beavatkozas, amit a megkerdezesed es beleegyezesed nelkul csinalnak! Es ha egyszer mar van egy heg, legkozelebb ott tutira repedni fog! Az interneten egyszer talaltam egy kepsorozatot a gatmetszesrol...hat ne tudjatok meg...meg jo, hogy nem latjuk! Persze ott, es akkor ezt vesszuk eszre utoljara, ha egyaltalan eszrevesszuk!

Angi,
Nincs tul jo hangulatom. A hetvegek eleg szornyuek itthon. Ket kolyok szinte folyamatosan balhezik, a nagy bosszantja a kicsit, mindent ki akar tepni a kezebol, a kicsi meg most kezd hisztizni minden hulyesegert! A ferjem meg egyszeruen nem ert a kicsihez, nincs hozza turelme! Kesz megkonnyebbules volt, amikor tegnap a ferjem Danival elmentek uszodaba, es kettesben maradtunk Gyurival. Olyankor teljesen normalis, lehet vele beszelgetni, rendesebben is kajal, es nem hisztizik! Tudnam mi a fenet fogok csinalni legkesobb jovo hettol! Magamra zarom a szobaajtot, es bedugom a fulem, majdcsak tulelik valahogy?

Lanyok, en egyaltalan nem tudom kitapogatni, hogy is fekszik a baba. Neha erzek egy-egy vegtagot dudorodni, de a nagyobb reszeknel nem igazan tudom, hogy mije hol lehet?! Rejtelyes ez a gyerek, mar most!

Gomboc,
Mizujs?

Zsuzsi
39
zsuzsi74

Gombóc Kép
mizuuuujs??!

Zsuzsi Kép
sajnálom, hogy ilyen strapásak a hétvégéid ... figyusz, hamarosan itt a tavasz, akkor már lehet velük zöldbe menni, és a szabadban egymástól jó távol lehetnek, és ki tudják tombolni magukat ... nem?
Cseresznyelikör nyami, a babának egy pohárka tuti nem árt! Kép

Miszike Kép
gratula a vásárláshoz!!!

Málnalevél tea: sajnos (még) nem tudom, fájdogálhat-e töle a hasad alja...
én hét végén terveztem elkezden8 (betöltött 37.hét után), mit gondoltok, az jó?

Leszter Kép
tegnap kocsonya-diéta volt, gesztenyés süti. Ja, meg bableves füstölt csülökkel. Szerintem ez a gyerek lóháton fog kibújni, száráról harapja majd a csresznyepaprikát, miközben karikás ostorával nagyokat durrogtat. Amennyi jó tipikus magyaros kaját benyomtam a terhesség alatt ... Kép

Norka Kép
ma mit mutat az NST? Én pénteken megyek, meg akkor lesz UH is.

Angi Kép
az én Gumimacim is nagyokat mozog, de eddig még egyszer sem okozott fájdalmat. Lehet, hogy ez az elöl tapadó lepény elönye?!
Most is kifeszegette magát a köldököm mellett . olyan édes ...

Ja! Jelentem, megmértük. Reggel, üres gyomorral és hólyaggal 2660 g-ra jött ki. Viszont az jutott eszembe, hogy ugye a magzatviz kevesebb, az nem torzithatja az eredményt?
Jól van, nem parázok, csak úgy kérdeztem ... Most már úgyis lassan kibújik, és akkor biztosan meglátjuk, hogy nincs semmi baj, édes és egészséges ... remélem ...

Milla Kép
sajnos nekem még nincs tapasztalatom. Majd meglátjuk, egyelöre 3 évet terveztem úgy, hogy Gumimacinak hamar legyen kistesója is, és a kettövel együtt 3 év szünet a melóban. de ezt most mondom, még pocakosan. Aztán ki tudja ...

Megyek tanulni, szerdán lesz az uccsó vizsgám. Ja, és ma megint megnézem Anna-babát!!! KépKépKép

Pussz
Kangi
36+3
kangi

Halihó mindenkinek,

mondjuk még nem vettem semmit a babónak, mert kissé korai lenne, de a Corában most egy csomó babicucc le van értékelve 50%al, meg, ha keddig este 6 után vásárolsz, az összes cuccból 10% engedményt kapsz, tehát, akinek van türelme sorbanállni, annak ajánlom a Corát!

nem tudom, hogy miért, de nem találom a péntek du, esti hozzászólásokat. De az is lehet, hogy Manócs a béna:o))))

Kangi,
az Anna nagyon szépi név, ha a kissé dilis nagyim nem lenne Anna, szerintem nálunk is az lenne a befutó név:o)))))))))

Mi van Gombóccal?
Tuda valaki róla?

Kaska,
mit néztek színházban? Tudom darabot:o)))))
Már olyan régen nem voltam, úgyhogy ha van ötlet, szívesen veszem:o) Hátha be tudom fûzni kispapit:o)

Na pusz, várnak az evezõk a gályán:o(

Manócska
17+5
manócska

Tejszines-ananaszos pulykamell lesz az ebed...ha addig meg nem fulladok (az elobb sikerult rendesen felrenyelnem) es ha el nem parolog az ananaszkonverz addig (mar csak felig van!)!
Lefagyasztottam harom adag bekevert fasirthusit, de most nincs kedvem a porkoltnek is nekiallni!
Gyuri egy 38-as edzocipoben, uszosapkaban es napszemuvegben, egy hatizsakkal es egy oldaltaskaval a vallan setal a lakasban, de kulonben tok jol elvan magaban!

Milla,
Visszamenetellel kapcsolatban nekem sincs tapasztalatom, en az elso utan kerestem csak munkahelyet, az eleg durva volt, aztan abban csak remenykedni tudok, hogy 2-3 ev mulva lesz ra mod, hogy visszaterjek a munkahelyemre. A munkakor tulajdonkeppen nekem mindegy, csak viszavegyenek majd!

Legszivesebben visszafekudnek az agyacskamba, egy jo konyvvel, es neha bealudnek egy-egy oracskara! De jo lenne!

Zsuzsi
39
zsuzsi74

Sziasztok
Eddig én csak szemlélõje voltam az itteni dolgoknak és csak érdeklõdtem tõletek, de most már ha befogadtok én is itt maradnék ugyanis én is babát várok. Igaz még azt sem tudom hány hetes mert csak holnap megyek a dokihoz de a tesztem pozitív. Nekem görcsölget a hasam, rettentõen fájnak a cickóim és sokat járok pisilni ennyi a tünetem. Ezek normálisak? És nem bírok enni de tudom hogy a picinek kell ezért egy kicsit magamba gyömöszkölök egy kicsit vagy felesleges nem kell erõltetni? Nektek mi a tapasztalatotok, llégyszi írjatok.
Pusz
Cinci
dec. 13-án volt az utolsó mensim

Kép
cinci

Sziasztok lanyok!

Nem tudom, ki hogy van ma vele, de nekem a kis kolok elhatarozta, hogy jol elrugaszkodik a gyomromrol, es a hasfalamon keresztul kikukucskal a nagyvilagba. Eddig nagyon jol halad, es ugy tunik, kitarto is...KépKép

Aki meg nem olvasta volna: penteken 16h-kor a Jokai teren a Voros Oroszlan Teahazban friss kismamak talalkozoja lesz!!! Jo lenne, ha minel tobben osszejonnenk. Eddig jelentkezett: Csucsuka, Kangi, Franyo, Momo, Kaska, Marti+Armin(?), Miszike, Leszter.
Ja, es kepzeljetek, kispapam is bejelentette, hogy a tali vege fele melo utan O is benezne, ha nincs ellenvetes (es ha idoben vegez).Kép O is kitartoan olvassa amugy a topikot, szoval ismer Titeket. Mit szolnatok, ha csinalna fotokat is?

Miszike,
De jo, hogy Neked is jo a tali idopontja, remelem a babad sem huzza keresztbe a szamitasainkat.Kép
Gratulalok a kesz babareszleghez, nagyon jo erzes lehet mindent egyutt latni.

Angela,
Nekem is a mellso falon tapad a lepeny, es en is nagyon erzem a rugdosodast (vagy ezt mar irtam?).
Gatmetszes: a doki aki az eloadast tartotta (nem a sajat dokim), azt mondta, hogy o sem vag rutinszeruen, bar a szavaibol nekem inkabb az jott le, hogy elso babasoknal megis. A sajat orvosomat meg nem interjuvoltam meg ebben a kerdesben.

Zsuzsi,
Igen, egyetertek Veled abban, hogy a gatmetszest jo lenne nem rutinszeruen elvegezni, hiszen elvileg kepesnek kell lennunk gyermeket szulni. En csak azon szoktam meg gondolkodni, hogy vajon jobb-e, ha a doki nem vag, pedig esetleg szukseges lenne. Mert akkor ugye lehet repedni, ami talan rosszabb, mint az ugyanakkora vagas, ha pedig nincs repedes, akkor nem tudom, nem nyulnak-e tul a gat lagy szovetei. Mert ott nem csak izom van, ami kitolaskor elernyed, majd ha a baba kibujt, akkor osszehuzodik, es minden olyan lesz, mint ha mi sem tortent volna. Hanem egyeb kotoszoveti elemek is vannak ott, amik ha nem is repednek szet latvanyosan, azert a rostok egy resze biztos hogy szakad, es a rostok egymashoz kapcsolodasa is.
Emlekszem, volt nalunk az egyetemen human anatomia fakultacio, egy nagyon jo fej prof tartotta. O egyszer behozott valami konyvet, es felolvasott belole. Az iroja szerint a boszorkanyok alakjat a mesekben a regi idok idosodo asszonyairol mintaztak, akik szultek egy halom gyereket, szakszeru ellatas nelkul, ami aztan mindenfele problemakhoz vezetett, az inkontinenciatol a sorozatos es allando fajdalmas huvelyfertozesekig. Igy nem csoda, hogy idos korukra hazsartos, zsortolodo "boszik" valtak beloluk... Persze az is igaz, hogy ezeknek a szerencsetlen noknek nyilvan az esetleges repedeset sem lattak el szakszeruen, meg hat a higienes es tisztalkodasi szokasok is masok voltak.
Gyuri nem semmi lehet ebben a szerkoban!Kép

Kangi,
A kispapad el ne felejtsen majd bevinni a korhazba egy jo kis pacalt vagy szegedi halaszlet vagy csulok pekne modra-t (ki kell probalni, melyik izlik a legjobban), persze pepesitve, hogy a babotok is kaphasson kiskanallal, nehogy hianyerzete legyen.KépKépKép
Es ne parazz, persze, hogy minden rendben!!!Kép

Manocska,
A legutolso archiv mindig az archivok listajanak a kozepen van, bar nem ertem, miert nem idorendben... Nezd csak meg, meg fogod talalni.Kép
Te nem jossz talizni velunk???

Cinci,
udv itt, es boldog pocakosodast!Kép
En megmondom, hogy hany hetes vagy: 6hetes es 3 napos!Kép Ez doki nelkul is megy, mivel ezt egyszeruen az utso mensi idopontjabol szamitjak ok is. A cicifajas es a gyakori pisiles teljesen normalis, a gorcsolgetes viszont nem feltetlenul... Ha csak olyan mindjart megjon erzesed van, vagy ugy erzed, hogy kicsit feszul a mehed, vagy ketoldalt alul huzodik a hasad, az meg teljesen ok. Holnap mindenkepp emlitsd meg a dokidnak, hogy gorcsolget a hasad, es igyekezz fekudni, amennyit tudsz. Biztos minden rendben lesz, csak meg tanulja a szervezeted a terhesseget!Kép Amugy az Anyasag-on belul van egy masik topik is, a 'Par hetes (3-10) allapotos vagyok', ott nagyon sok szo esik a kezdeti tunetekrol.Kép Irj majd, hogy mi volt a dokinal, es ha szeretnel bekerulni a tablaba, add meg az adataidat:
- eletkor
- hanyadik gyermekedet varod
- lakhely (csak varos, esetleg kerulet)
- szules tervezett helye (korhaz)
- valasztott orvos neve

Gomboc,
Mi van Veletek?
Lanyok, Ti nem ugy emlekeztek, hogy mar ma be akarta fektetni Gombocot a doki? De tegnap nem irt semmit ezzel kapcsolatban...

Es Nyulandival mi lehet?

Puszi:

Leszter
29+4
leszter

Cinci,
Ne eroltesd, a baba ugyis elveszi, ami neki kell!
Sot, amikor en voltam itt kispocis, valaki irta, hogy a vemhes birkakat is sovany legelore hajtjak, hogy jobban kifejlodjon a mehlepeny! Hogy mennyi igazsag van benne, nem tudom, de Etiopiaban is szuletnek gyerekek!
Zsuzsi
39
zsuzsi74

Sziasztok!

Most nem olvasok senkit, mert sietek fürödni, utána doki.
Gyors felraktam egy képet a profilomban, sajna magam készítettem, így a fejem nincs rajta. De higyjétek el, ahhoz, hogy lássam a dagadt lábújjamimat, igencsak elõre kellett hajolnom. Kép A kiságyikóról is raktam fel képet. Bár még lesz néhány kép a falon, csak még nem sikerült véghez vinni. A baldahint kaptam. Az ágyban a kórházi cucca van a tökmagnak, én már összekészítettem. Ja. És a babakocsit sem hagyhattam ki. Kép Ha hazajövünk, akkor rendberakom a képeket, csak most ennyire volt idõ.

Zsuzsi, megnyugtató, hogy sikerült "visszajönni".

Cinci
Teljesen normális az összes tüneted. Kép Üdv itt!
Most vagy kb 6 hetes. Kép

myssnia
37+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia,
Az a kep a pocidrol nagggyon jooo!KépKép A babakocsit mar agyon dicsertuk, de a kisagy is nagyon edes,

Leszter
29+4
leszter

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: