[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Schöpf-Merei Ágost Anyavédelmi Központ - tapasztalatok - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Elõször is gratulálok Brokkoli Zsófijához ! Igazán irigyellek, hogy már kezedben tarthatod a babádat ! Minden jót nektek !!!!!

Adri és Andi !

Most különösen Andi ! Reméljük, hogy spontán és minél hamarabb kikiéredzkedik a kis csibész ! Aztán szorosan a nyomában Andi babája isKép)))

Mindenképp írjatok a nagy eseményrõl ! Kiváncsi vagyok, hogy Ti hogy élitek meg. Ne és jó Kósa dr. teljesítménye és hozzáállása is érdekelneKép

Siska !

Üdv a fedlzeten. Úgy látszik, hogy aki mostánában a Schöpfiben szül 80 %-ban a Kósánál. Nagyon népszerû mostanában. Na, majd meglátjuk ha az elõbbi két lány túl lesz végre a várva várt eseményen !

Békés Boldog Új esztendõt kívánok mindannyiótoknak és gyönyörû egészséges kisbabákat !!!!

Üdvözlettel:

Sziszuka
sziszuka
 
 


Sziasztok!

ANdi és Adri Sziszuka
hajrá!!!!! Mindenkinek Boldog új évet kívánok, reméljük hamarosan a csöppségekkel!

Andi,drukkolok, hogy magától bújjon ki a picur!!!!

Sziszuka,
szia, kivételesen én nem a Kósánál szültem.

üdvi

Brokkoli és a holnap 4 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Mindenkinek BUÉK!

Andi,
remélem kibújik a kölök magától! nagyon szurkolok!

Sziszuka,
természetesen ahogy lehet, beszámolok az eseményekrõl, már nagyon izgatott vagyok :-)

Brokkoli,
úgy legyen, ahogy mondod!

Adrienn
Névtelen
 

 
 

Sziasztok Andi, Adrienn, Sziszuka!

Napok óta benézek, hogy mi újság van nálatok, és most már nem állom meg, hogy én is írjak.

Nagyon sok sikert kívánok nektek a szüléshez, és majd számoljatok be róla, hogy hogyan éltétek meg, és hogy hogy vagytok. Ki az orvosotok? Kiváncsi vagyok kik vannak még ott a régi ismerõs dokik közül.

Én 3 hét múlva lesz 10 éve, hogy ott szültem a fiamat Shleffer doktor úrnál, és áprilisban lesz 8 éve, hogy a középsõ gyerekemet, szintén a Schleffer doktornál.
A harmadikat fájó szívvel ugyan, de nem a Shöpf-Méreiben szültem különbözõ okok miatt. A Kórházat nagyon sajnáltam, hogy nem ott szülök, de azóta megnyugodtam, hogy a kistarcsai Kórház sem rosszab a Shöpf-Méreinél.

Sziasztok, Békés, örömökben gazdag Új Évet Kívánok nektek!
Zsuzsa

beababa
 
 


szia Zsuzsa!
neked is BUÉK!
(talán majd a negyediket ott szülöd :-)))

Lenne egy kérdésem. kaptam még a dokitól egy kis kalauzt a terhesség elején, amiben benne vannak az ajánlott UH vizsgálatok, és a 38.héten ír egyet, plusz a melléket, ahol be kell jelentkezni. a doki nem említett már UHt, így én bejelentkeztem, mert másoktól is hallottam már 38.heti vizsgálatról.
szerintetek kell(ene) vinni vmilyen orvosi beutalót, vagy elég a kiskönyv és minden szó nélkül megejtik a vizsgálatot?

sziasztok:
Adrienn
Névtelen
 


Szia Adrienn!

Én már rég voltam a Shöpf-Mérei kismamája, de szerintem menj el az UH-ra, mert a 38. héttõl sokkal jobban néznek dolgokat, és a szülés elõtt meg szokták csinálni. Szerintem elég a kiskönyv, de ha biztos akarsz lenni a dolgodban,és nem akarsz sokat várni, akkor felhívod õket, hogy ilyenkor mi a teendõ. Mármint, hogy kell-e beutaló avagy sem.

Az az igazság, hogy én most úgy érzem, hogy nekem elég a három gyerek, és most nem tervezzük a negyediket. Habár ha a 3. baba is fiú lett volna, akkor lehet, hogy még próbálkoznék. De mivel csajszi a hamradik, ezért most lehúztam a rolót a 4. baba project elõtt. Nem utasítom el, de nagyon vigyázok, hogy amennyire lehet ne legyen még egy baba. Imádom a gyerekeket, de most úgy érzem, hogy 3 gyerek nekem elég.

Zsuzsa

beababa
 
 


Sziasztok!

Boldog Új Évet mindannyitoknak!
Remélem, hogy "a nagy pillanatra" váróknál minden rendben zajlik-zajlott. Sok örömet és egészséget nektek!
Jövõ hét pénteken van jelenésem megint dr. Kósánál, akkor leszünk a 22. hétben. Mostanra már Kispucim reggel és este menetrendszerint kezdi a bugit a pocimban. Néha tiszta hülyének érzem magam, ahogy reggelente a vonaton - mikor megyek dolgozni - átszellemülten simogatom a pocakom és nagyokat mosolygok, amikor kicsit erõsebben megrúg. Megkaptam az elsõ kismama nacimat is, mert mostanra már nem igazán kényelmesek a régi nadrágok derékban és hasban.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mikor érdemes elõhozakodni a szülés mikéntjével? Beszéljek-e arról a dokival, hogy szeretném megnézni a szobákat? Tapasztalataitok alapján melyik szülésznõt válasszam, vagy kell-e egyáltalán választanom?

Nagy pusza mindenkinek:
Siska
Siska
 


Sziasztok!
Elnézést, hogy egy férfi belekontárkodik a topicba, én az Andi bátyja vagyok és az Õ kérésére írok, hiszen többen kértétek, hogy mielõbb számoljon be az "eredményrõl"!
Végülis még éppen tavaly, 31-én kora délután megszületett Csenge 58 centivel, 3,3 kilóval. Reggel már bent tartották, aztán dél körül jelentkezett egy kis vérzés, így az ügyeletes doki a császár mellett döntött, elkezdték elõkészíteni míg a saját dokija (állítása szerint 90-el száguldozva a Thököli úton) megérkezik. Meg is jött és gond nélkül lezajlott minden, és nem azért mert a nagybátyja vagyok, de tényleg nagyon szép kislány! Mégegyszer köszönjük a szurkolást, amint az Andi tud, jelentkezik a részletekkel!
Szasztok
Andi, Gyuri
Névtelen
 


Szia Andi és Gyuri nagybácsi!

Nagyon sok boldogságot, jó egészséget kívánok, én mint "öreg" motoros Csenge babához, és természetesen várjuk majd a beszámolót, mind a szülésrõl, mind a Kórházról.

zsuzsa

beababa
 
 


Szia Andi és Gyuri!

Andi neked gratulálok a kislányhoz, sok tejcsit és kitartást kívánok!!!!!!

Gyuri,
köszi hogy tájékoztattál bennünket

Brokkoli és a 6 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Andi!

hatalmas gratula a babóhoz!

Nálunk is megvan Nóri baba, jan.06án született hajnal 3.20kor, normál úton. Szüléstörténet kicsit késõbb.
Kósa dokival nagyon meg voltam elégedve, nagyon rendes volt,örök hála neki.a szülésznõrõl (Horváth Gáborné Marika)is csak a legjobbakat tudom mondani!

pusz mindenkinek:
Adrienn
Névtelen
 


Sziasztok!
Na itt vagyok, de épp csak benéztem!
Köszönöm a gratulációkat, jól vagyunk, tejci is van mostmár bõven, történet szintén egy kicsit késõbb!
Adrienn, neked és Nórinak is nagyon sok minden jót kivánok, remélem ti is jól vagytok!
Kósa doki szerencsére pont idõben odaért, amikor kellett,Marika is nagyon rendes volt, de aztán ugye a mûtétnél már nem volt sok dolga!
Mi pont 6-án jöttünk haza. Idõm semmire sincs, de azért majd a tapasztalatokat mindenképp meg szeretném veletek osztani. Meg fõleg azokkal aki még a szülés elõtt van!
Jelentkezem amint tudok, mégegyszer köszi a jókivánságokat Csenge nevében is! Aki tényleg gyönyörû!
Andi és Csenge (aki 16 napos)
Névtelen
 


Adrienn!

Nektek is gratulálok, sok tejet és kitartást kívánok!!!!!


Andi, Adrienn
Hogy éreztétek magatokat a kórházban?


Brokkoli és a 6 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Sziasztok!

Nem ismeri valaki véletlenül dr. Ita Jenõt? Tudtok róla valamit mondani?
Nem régóta van a Schöpf-Mereiben, elötte azt hiszem az Istvánban volt. Nála szeretnék szülni majd valamikor nyáron, nagyon kedves és úgy látom gyerekszeretõ, de azért jó lenne valaki más vélemenyét is tudni.
Egyébként tényleg az a szokás hogy az orvosok szinte csak a szülés utolsó momentumára ugranak be? Többektõl hallottam, hogy csak gátat vágni jelent meg az orvos.

Üdv mindenkinek és gratulálok a babákhoz!
Panni
Névtelen
 


Sziasztok !

Hát akkor sorrenben.

Elõször is gratulálok a babákhoz !
Andinak Csngéhez, Adriennek pedig Nóri babához !
Micsoda kislány özön ! (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a mi picurink is 99,9 %, hogy pici lányKép Ma voltunk 3D-s UH-n, de csak a fél arcát mutatta annak ellenére, hogy a doki 15 pecig bokszolta a hasamat, hátha felébred. De nem!)
Szóval akkor volt itt most minden, egy kis császár, egy kis rendes szülés. Ha majd tudtok levegõt venni az elsõ hetek után, nagyon várjuk a beszámolókat, hogy volt, mint volt, stb. Ezek szerint mindkettõtöknek ua. volt a szülésznõje? Kósa ajánlotta ?

Siska !
Szerintem még korai a szülés témát megbeszélni. Én most vagyok a 28. héten és most került elõször szóba a szülés. Kósa azt mondta, hogy ráérünk szülõszobát látogatni, szülésznõt választani, fájdalomcsillapításról beszélni a 35. hét környékén. Mindenképp ajánlotta a tanfolyamok látogatását, amirõl Te is biztosan kaptál cetlikét. Most a legközelebbi február 13-án indul. Mi arra szerintem ellátogatunk. márc. 20-án van az utolsó elõadás. Szóval mi is várunk még a konkrét dolgokkal. Remélem Babuci úgy gondolja, hogy mindenképp kihúzza a hasamban 40 hétig.

Brokkoli !

Remélem Zsófi szépen gyarapszik és jól vagytok !

Még egyszer minden jót a pirinyóknak és a Mamáknak !!

Üdv: Sziszuka
sziszuka
 
 


sziasztok!
mindenkinek köszi a gratulációt!

íme a szüléstörténet:
vasárnap este (jan.05)néztem a Rocky 4-et este az ágyban, és egyszercsak durr, kilyukadt a burok és elárasztotta az ágyat a magzatvíz. Mondtam a férjemnek, hogy akkor talán készülõdjünk, mert itt hamarosan baba lesz!
Beértünk a korházba, ahol megvizsgált az ügyeletes, bõ 1 ujjnyira voltam nyitva, és közben folyamtosan folyt a vizecske, de fájások sehol.
Ezután CTGre küldtek, és ahogy felfeküdtem az ágyra egybõl elkezdõdtek a fájások, rögtön 3 percesek.Na akkor átöltöztem, és mehettem vajúdni :-)ez volt 22.45kor.
Le föl járkáltam a folyosón, beszélgettem a férjemmel,és közben néztük, hogy mikor jönnek a fájások..hamar végetértek a 3 percesek, és jöttek a 2 percesek, majd az 1 percesek.Közben vajúdtam fittnes labdán, beálltam a meleg zuhi alá és a férjem a derekamat zuhanyoztatta, ez nagyon jó volt!Majd megkaptam a beöntést és a borotválást, és innét kezdõdött úgy isten igazából a pokol, mert már egybefüggõ fájások voltak, toló ingert is éreztem, de még nem lehetett nyomni, így folyamatosan a fitnesz labdán pattogtatott a szülésznõ, ami tényleg kicsit enyhített a fájdalmon (közben halkan relax zene szólt)ja, azt nem is mondtam még, hogy számomra a vajúdás alatti vizsgálatok elviselhetetlenek voltak , tágítottak kézzel is..
Végre elérkezett a próbanyomás, ami nem lett valami sikeres, csak a szülésznõt sikerült lepisilnem :-), de utána rájöttem, hogy hogyan kell nyomni,sokat segített a doki is, és együttes erõvel a 2. fájásra sikerült kinyomni az én babócámat :-)természetesen én sem bírtam ki végig hang nélkül.
szegénykém nyakára volt tekeredve a köldökzsinór 2x, rögtön el is vitték, nem tették rám, de hamarosan visszahozták, és minden rendben volt :-)
A gátmetszést nem éreztem, a varrás sem fájt, mert kaptam érzéstelenítõt.
Amikor megpillantottam babót 3.20kor, az volt életem leggyönyörûbb pillanata, minden fájdalom elmúlt, büszke vagyok a férjemre, aki végig melletem volt és segített leküzdeni a fájdalmakat!
én mindenkinek kívánok ilyen gyors szülést, mint nekem volt, és higyjétek el , tényleg megéri!!
Mint már említettem, Kósa doki és a szülésznõ nagyon rendes volt, a doki magyarázta, hogyan nyomjak, és asszisztáltak nekem, hogy épp mi töténik, már látják a baba haját stb.
A korházban töltött idõ alatt minden nap bejött a doki meglátogatni, és igaz, hogy a szülésznõ szabin volt, de az utolsó nap õ is bejött hozzám :-)
Az elsõ emeleten voltam a 3 ágyas fizetõs szobában, nagyon szuper szobatársakat fogtam ki, én nagyon jól éreztem magam.
Pelust, popsitörlõt, fürdetõt be kellett adni a csecsemõsöknek, betétet is jó, ha viszel. Van egy két csecsemõs, aki nagyon rendes,segít neked, a többiekrõl sem tudok rosszat mondani, õk csak végzik a dolgukat, de ha valami kérdésed van akkor, kérdezni, kérdezni, kérdezni!
A babákat 2 óránként hozzák, 1 órát vannak nálad, de a fizetõsekben kérheted, hogy veled legyen végig, akkor hozod-viszed õt, amikor akarod, de fürdetni mindig elviszik. Én az utolsó két nap kinn hagytam magamnál,(na jó, éjszakára beadtam, mert higyjétek el, kell az a pár nap éjszakai pihi)be is indult a tejcsi.Látogatók bámikor mehetnek, a szobában is benn lehetnek, akkor is, ha ott a baba.
Utolsó nap volt a varrat szedés, az egy kicsit fájdalmas volt, de pár órán belül sokkal jobb volt mint elõtte, most meg már kutya baja, és semmi nem látszik, esztétikus munka :-)
Összességében csak jókat tudok mondani a korházról, én jól éreztem magam ott, és a többi babát is ott szeretném szülni, márcsak a doki miatt is :-)
rögtön szülés után azt mondtam, hogy nekem nem kell több baba, de mára már megváltozott a véleményem, csak a szépre emlékszik az ember, és bármikor nekivágnék egy másiknak:-)
Hát ennyi a történet!
Minden anyukának-babának mégegyszer sok boldogságot, tejcsit, egészséget, a kismamáknak pedig hajrá, hajrá, hajrá!

Adrienn
Névtelen
 


Sziasztok!

Panni,
Ha elolvasod kicsit feljebb a születéstörténetem láthatod, hogy nem csak a végére jönnek be az orvosok, nekem olyan doki nem is kéne!

Adrienn,
Nagyon örülök, hogy ilyen könnyû szülésed volt, látod drukkoltunk neked! És hát ahogy te is írod jól is lehet érezni magunkat egy kórházban is. Voltál lent a "fejõsnéninél" Jolika néninél?

Sziszuka,
Biztos kibírja a babád a pocakban a 40. hétig, elvégre jól érzi magát. Köszi, hogy gondoltál rám, igen Zsófi szépen gyarapszik, szerdán volt 6 hetes és már 4900 gramm és 61cm!

Újdonsült anyukának sok tejcsit és kitartást kívánok!, na meg a pocakosoknak szép pocaknövesztést!

pusz
Brokkoli és a 6 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Sziasztok! Csak éppen benéztem Hozzátok, de leírom a legfrissebb tapasztalataimat a kórházzal kapcsolatban. Sajnos másfél hetet bent kellett töltenem, mert hirtelen felugrott a vérnyomásom, de msotmár minden rendben van. Várhatóan február 8-án bújik elõ kisebb fiam, a nagyobbat is a Schöpfiben szültem 8 évvel ezelõtt. Az én orvosom kivételesen nem Kósa, hanem Szakács doki. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, amikor szükségem van rá, mindig elérhetõ és segít. Fentebb olvastam az egyetlen "tuskó" szülésznõrõl, vele is találkoztam, Klárinak hívják. Nagyon remélem, hogy amikor eljön az idõ nem õ lesz az ügyeletes. A többiek valóban nagyon aranyosak és segítõkészek pl. a Kriszti és az Ilona is. A nõvérek között nagyon rendes az Évi, Jolika és az Ancsa is, csak õ egy kicsit keményebb, de arany szíve van.
A kakaóvajas zsíros krém mire jó? Többektõl is olvastam, hogy érdemes beszerezni.
A pocakosoknak további jó pocaknövesztést kívánok, az "új" anyukáknak pedig gratulálok!
Ági
Névtelen
 


szia Brokkoli!
nem kellet meglátogatnom Jolika nénit, mert a férjem ugy megmasszirozta a cickot, hogy be is indult a dolog :-)
De a szobatársam volt lenn, könnyes szemekkel tért vissza..

Ági,
A kakaóvajas krém a cickóra jó, ha kirepedezik.szerencsére nekem nem voltak ilyen problémáim :-)
amúgy én mindenütt kerestem, de sehol nem kaptam, de szerintem a garmastan kenõcs is biztosan nagyon jó!

pusz mindenkinek:
Adrienn + 2 hetes Norcsi
Névtelen
 


Kedves Sziszuka!

Pénteken voltam a Kósánál. Csak a terhestornára kérdeztem rá, hogy menjek-e már. Helyeselt és rögtön ajánlotta, hogy a kórházban van, kérdezzem meg a Zsuzsikát róla. Jövõ hét csütörtökön kell mennünk terheléses vércukor vizsgálatra, akkor majd megtudakolom a dolgot.
Andi, Adrienn és Brokkoli remélem jól vagytok és a bébik is "hozzák a formájukat". :o)
Én május 12-re vagyok kiírva, kis bika lesz a fiunk. Készült róla fotó, amin totálban látszik a kis fütyköse. Apócája most büszkén mutogatja mindenkinek! Apropó, a többség terhestornára a párjával járt, vagy egyedül, esetleg barátnõvel? Igazság szerint a párom nagyon ellenkezik, hogy bejöjjön a szülõszobába, így édsanyámra hárul a feladat. Akkor értelemszerûen õt vigyem magammal szerintetek?

Siska és Kispuci
Siska
 


Ági,

Sajnálom hogy ennyi idõt kellett bent töltened. Hát igen Klárinak hívják a SChöpfi bunkó szülésznõjét!!! Lényeg, hogy ehhez senki ne kerüljön.

Neked további pocaknövesztést és könnyû Klárimentes szülést!!!!!

Brokkoli és a 7 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Sziasztok Mindenki!

Elõször is minden friss anyukának, és újszülött csemetéjének sok-sok bodogságot kívánok, és sok-sok türelmet.

Ez a Klári szülésznõ, ha egyrõl bwszlünk, akkor már 10 évvel ezelõtt is ott volt a Kórházban,és mindenki elátkozta.

Én pont ma 10 évvel ezelõtt szültem az elsõ gyerkõcömet a Schöpf-Méreiben, és elõtte bent voltam 3 hétig. Akkor azon imádkozam, hogy ha szülnöm kell akkor ne ez a Klári legyen az ügyeletes, mert akkor még nem volt lehetõség szülésznõ választásra. Én az Erzsikénél szültem, akkor még szülésznõ volt, és most ha jól tudom õ a fõnõvér. De ez nem biztos, 3 évvel ezelõtt még õ volt a fõnõvér.
Reggel szültem, még a váltás elõtt, és utána a Klári volt napközben a szülésznõ. Akkor rendes volt velem, de nem tudom, hogy állt volna a dolgokhoz, ha épp akkor szülök, amikor õ van ügyeletben.

Sziasztok! Jó egészséget kívánok mindenkinek.
Zsuzsa + 3 gyerek, akik közül 2 a Shöpf-Méreiben született.

beababa
 
 


Kedves Siska!

Azért írok, mert hasonló "idõsek" vagyunk. Én május 10-ére vagyok kiírva, és úgy néz ki szintén Kósánál fogok szülni, és szintén kisfiunk lesz. Én nem akartam elõre tudni a nemét, de nem lehetett nem észre venni.
Én is jövõ héten megyek terheléses cukor vizsgálatra, lehet, hogy össze is futunk.

Én a Szent Imre kórházba járok tornára, de csak mert fél órával késõbb kezdõdik és munkából csak akkora tudok odaérni. De nekem tetszett, bár néha nagyon sokan vannak. Én oda egyedül mentem, de senki nem hozott senkit magával. Ott két havonta van egy alkalom, ami kimondottan papa-mama torna, itt készítik fel a papákat, hogy mire számíthatnak, ha bent vannak a szülésnél, hogyan tudnak segíteni és mikor induljanak a kórházba.

Réka
muki
 
 


Kedves Réka!

Sorstársam! :o)Már novemberben látszott, hogy pöcörõje van, de most aztán totálban lehetett látni.
Nekem a Kósa dokit a barátnõm ajánlotta és nagyon megvagyok vele elégedve. Mindig kikérdez, mi fáj, hogy érzem magam, van-e valami észrevételem. Szépen beszámolok, aztán megbeszéljük. Habár egyszer kicsit meghökkentem - amikor még hüvelyi UH volt - hogy bennem volt a bigyóka, õ meg lazán beszélt a mobilján. De hát õ már csak ilyen. Ettõl függetlenül jó orvosnak tartom.
A párom csak az utóbbi 1-1,5 hónap kezdi szokni a gondolatot, hogy apa lesz. Pedig 29 éves lesz az idén, ami szerintem ideális kor az apasághoz. Mindig mondom neki, hogy 50 évesen akarsz focizni a gyerekkel? Nem tudom, hogy sikerül-e rábeszélnem a foglalkozásokra, habár a hétvégén megkérdezte mikor megyek legközelebb a dokihoz, mert akkor õ is jönne és megnézné a kicsit. Hurrá!
A Schöfi nekem mindenképpen közel lenne, mert Kõbányán dolgozom és a 9-es busz sitty-sutty benn van a körúton. Gondolkozom még a Kriston Andi féle intimtornán, csak kicsit borsosnak találom az 5x2 órás tréningért a 10E-t. De még meggondolom. Eleinte nagyon féltem a szüléstõl, de mivel a babavárás nekem eddig kellemesen telik, mostanra úgy élem meg, hogy egy pozitív élmény lesz. Meg mindenki megszült valahogy, én se vagyok vattacukorból! :o)

Siska
Siska
 


Siska!
Nekem is elõször vonakodott a férjem az apás szüléstõl, de végül is velem volt végig. Nagyon örült hogy így döntött, azt mondta, hogy feledhetetlen élmény volt, kár lett volna kihagyni, csodálatos dolognak tartja, teljesen meg volt hatódva. Nekem nagyon sokat segített vajúdás alatt, nagyon büszke vgyok rá!

pusz mindenkinek:
Adrienn
Névtelen
 


Sziasztok! Köszönjük a gratulációkat! Most gyorsan – míg Csengét az apja altatja – leírom az én történetemet.
Tavaly december 31-én hajnali fél 7-re kellett mennem CTG-re, azért ilyen korán, mert akkor volt még ügyeletes Marika, a szülésznõm. Reggel 6 óra tájban, készülõdve nagyon enyhe menstruációszerû görcsöket éreztem, de nem voltak fájdalmasak, viszont kb. 5 percesek voltak. Mondtam is a páromnak, hogy lehet, hogy ma szülünk, mire õ elsápadt. Bent a Marika rám nézett és mondta, hogy ezek csak jóslófájások lehetnek, merthogy látta, hogy nem fáj, azonkívül a CTG nem mutatott semmi különöset. Hazamentünk, de otthon kezdtek erõsödni a fájások és továbbra is 5 percenként jöttek. Elõ az összes szakirodalom a joslófájásokról, de mindegyik azt írta, hogy ha erõsödnek és nem ritkulnak, akkor ha már 5 percesek azonnal induljunk a kórházba! Na akkor hívtam a Marikát, mondta, hogy akkor lassan zuhanyozzak le és induljunk vissza (õ már otthon volt), és majd hívjam, hogy mit mondott az ügyeletes orvos. Úgy is lett, ügyeletes orvos kicsit késõbb jött, de addigra, már hétrét görnyedtem az akkor már 3 perces fájások alatt, álltam a felvételi szobában és a papírokat töltögettem. Végre felkerültem egy ágyra és CTG-re, az ügyeletes szülésznõ (szerintem ez lehetett a Klári) által, az ügyeletes doktornõ pedig azt mondta, hogy ez még csak „ujjkúpnyi” ha jól értettem, vagyishogy itt még jó sokára lesz szülés. Levették a CTG-t rólam, hogy akkor még menjek sétálgatni, közben hívtam Marikát és a dokit is, de õk is csak azt mondták, hogy majd akkor hívjam õket, ha már haladtunk valamit. Ahogy felkeltem egyszercsak folyt a vér belõlem nagyon, megijedtem, megnézte a szülésznõ, azt mondta, hogy feküdjek vissza és hívta megint a ügyeletes dokinõt. Akkor már 1 ujjnyi volt, és már nem engedtek le, CTG vissza, párom be. Vér csak ki, remegés, félelem 2-3 percenkénti fájások, kb. 1 percesek. Telefon (én) dokinak, szülésznõnek, jöjjenek. Közben újabb doki jött, mondták neki, hogy vérzek, vizsgálat, (fájás közben is, ez nagyon rossz volt) 2 ujjnyi tágulás + állítólag magzatvíz is elfolyt. Közben megjött Marika és már ránézve is mondta a doki, hogy a vérzés miatt és hogy mégcsak 2 ujjnyi a tágulás õ a császárt javasolja, beleegyezek-e? Mondtam, hogy ha úgy látják jónak, természetes, de nagyon megijedtem. Telefon (õk) dokinak, azonnal jöjjön. Hirtelen sok zöldköppenyes sürgött, forgott körülöttem, kicsit pánik szaga volt az egésznek, nagyon féltem, páromat kiküldték. Engem átvittek a szomszédos szobába, elõkészítettek (elõtte leborotvált a Marika, de már a császárhoz, beöntés nem volt). Vártuk a dokit, aki az utolsó pillanatban befutott, de ha pár percet késik, már nekikezdtek volna. Engem elaltattak (kb dél körül) és 12.28-kor megszületett Csenge, engem meg kb félóra múlva ébresztettek és felvittek a 3. emeletre az 5-ösbe (örzõ). Megérkezett Anyukám is, akinek aznap volt a szülinapja és õ ennél szebb ajándékot nem is kaphatott volna, mint az unokáját! (Titkon ebbe reménykedett). Feljött a doki és mondta, hogy a vérzés arra utalt, hogy a méhlepény le akart válni, de végül is a mûtét ezt nem igazolta. Vagyis nem tudni miért véreztem, de nem hagyhattak sokáig így. (Aztán a vizitek során mindegyik doki megkérdezte, hogy miért volt is ez császár?)
Csengét elõször 4-kor hozták hozzám, sírtam amikor megláttam, ez az Én kislányom???
Ma éppen 3 hetes, nagyon aranyos (szerintem gyönyörû) minden rendben ill. a szoptatási nehézségekrõl esetleg késõbb. A kórházi tapasztalatokat is még folytatom késõbb!
Én mindenesetre nem bántam meg, hogy nem hagyományos szülés lett, egy-két gondtól megszabadultam (gátseb, aranyér) viszont a mûtét helye még sokáig fájt és nehezen mozogtam, és a tejci is nehezen indult meg. Most tovább nem rabolom az idõtöket, de részleteket még írok, csecsemõsökrõl nekem egy kicsit rossz tapasztalataim vannak.

Sziasztok
Andi és a 3 hetes Csenge
(Bocs, hogy még nem regisztráltam)
Névtelen
 


Kedves Siska!

Nekem nincs sok tapasztalatom Kósáról, mert még csak egyszer voltam nála, mert az elõzõ nõgyógyászom (szintén a Schöfi orvosa volt) sajnos szilveszterkor meghalt. Egyébként még Õ ajánlotta, hogy ha nem tudnám Õt elérni, akkor keressem Kósát, mert szerinte Õ a legjobb. Kósa feleségét viszont jól ismerem, mert Õ is orvos és sokat jártam hozzá, nagyon kedves nõ.
Az én párom nagyon lelkes, ott akar lenni szülésnél is, pedig nagyon nem bírja ezeket a dolgokat, a fogorvosnál is elájul már a váróban. Én mondtam neki, hogy rábízom a döntést, de Õ tágíthatatlan, azt mondja, hogy ha a jelenléte egy kicsit is megnyugtat, már jó és mindent képes kibírni. Majd meglátjuk.
A terheléses cukor vizsgálatra be kell elõre jelentkezni? Kósa csak azt mondta, hogy a jövõ héten menjek be.
A Schöfi nekem is körelebb lenne, mint a Szent Imre, de 4-ig tart a munkaidõm és a Schöfiben 4-kor kezdõdik a torna.

Üdv minden kismamának, kisbabának, anyukának és nem utolsó sorban a lelkes és türelmes apukáknak is!

Réka
muki
 
 


Kedves Adrienn!

Tegnap beszámoltam a páromnak, hogy miket írtam és csak sejtelmesen mosolygott. A végén még lehet, hogy bejön velem, de az 1. helyen anyukám áll egyenlõre. Én rettentõ boldog lennék, ha meggondolná magát, mert úgy érzem a terhességet õ annyira nem éli át, mint én. Viszont szombaton érezte, hogy rúgott egyet a kisfia. Mindig hülyéskedik, hogy õ csak a "végtermékre" kíváncsi, arra nem, hogy én mit szenvedek meg érte.

Réka,

én is jövõ hét csütörtökön megyek be. Jó korán, hogy az elsõk közt legyek, mert olyan 8.30 magasságában már tele van a folyosó. Nem kell bejelentkezni. A Zsuzsika leveszi a vért, éhgyomorra, aztán egy óra múlva megint, de addig enni kell egy zsömlét, meg inni 2 dl tejet. Ezt mondta a doki.
A vérvételtõl is nagyon féltem, mert utálom a tû látványát is, de a Zsuzsika nagyon ügyes és nem szokott fájni. Ez lesz már a harmadik, lassan megszokom.

Siska
Siska
 


Siska,

Akkor én is megpróbálok csütörtökön menni, hátha összefutunk. Beszélgetéssel gyorsabban telik az a zsömle evõs idõ is. Én sem nagyon bírom a tû látványát, de nekem eddig a Schöfiben a laborban mindig nagyon profin vettek vért (Ez jó pár év tapasztalata alapján írom, mert az éves nõgyógyászati kivizsgálás során is mindig itt vették a vért). Nem fájt, nem volt utána tiszta kék a karom.

Egyébként a kórházról általánosságban jó tapasztalataim vannak, én is itt születtem és így vissyzagondolva nincsenek rossz emlékeim. Kép

Réka
muki
 
 


Réka,

hogy fogjuk megismerni egymást? :o)Némi támpont: hosszú barna hajam van és szemüvegem.
Örülnék neked mindenképpen! Szuper lenne, ha dumcsizánk. Sajnos nekem a baráti körömben nincs babátváró, így nehéz megosztanom az érzéseimet.

Siska
Siska
 


Siska,

Szõkésbarna, kicsit tépett, rövid hajam van. Én is örülnék, ha találkoznánk, megpróbálok 1/2 8-ra odaérni jövõ hét csütörtökön. Nekem sincs babátváró a környezetemben, szívesen beszélgetnék olyannal, akit nem untat a terhestéma.

Ha gondolod, írhatsz az e-mail címemre is (bernath.reka@freemail.hu), hogy ne a fórum oldalait foglaljuk a saját dolgainkkal és akkor ott megbeszélhetjük a találkozás pontos részleteit.

Réka
muki
 
 


Sziasztok !

Hú, három napig nem jártam erre és mennyi hozzászólás.

Adrienn !

Tök jó volt olvasni a szülés sztoridat (megint, mert egyszer már olvastam az Indexen, mert oda is szoktam kontárkodni, csak írni nem. A Rocky 4-rõl rögtön rád ismertemKép)
Jó lenne, ha ilyen hamar menne minden és a tej beindulással se lenne gond. Cici masszázsban szerintem az én párom világbajnok leszKép

Andi !

Azért nem lehetett semmi nézni, hogy rohangálnak körülötted szilveszter délutánján és gyors császárra ítélnek. Bár annak is megvan a maga napos oldala. nem ?

Mindkettõtöknek jó babázást kívánok.

Siska és Réka !

Ti tényleg jól együtt vagytok idõben a fiúkkal. Ha jól számolom én pont 1 hónappal járok elõttetek (április 10.) és egy kislányt hordok a szívem alatt.
Nem akartok Ti is benevezni a febr. 20-án induló tanfolyamra (heti 1 alkalom, biztos kaptatok róla Ti is szórólapot). A tornára én is gondoltam, hogy átigazolok a Schöpfibe, mert én eddig egy fitness terembe jártam kismama tornára, de az utóbbi 1 hónapja nagyon ellinkeskedtem a dolgot. Ha gondoljátok megbeszélhetnénk, hogy találkozunk. Szívesen beszállnék az eszmecserébeKép

Üdv: Sziszuka
sziszuka
 
 


Bocsi ! Tévedtem a tanfolyam 13-án indul és 16.30-kor kezdõdik.

Sziszuka
sziszuka
 
 


Sziszuka!

Nekem csak a 2002-es tanfolyamokról van papírom, de ha február 13-án tényleg indul tanfolyam, akkor engem érdekelne. 16.30-ra oda tudok érni, ha nagyon sietek.
Én tornára nem érek oda, mert az 16.00-kor kezdõdik.
Szívesen látnálak az eszmecserében, ha egyeztetünk helyet és idõpontot, én benne vagyok.

Üdv a kicsi lánynak is a pocidban!

Réka
muki
 
 


Réka!

Mindjárt klimpírozok pár sort neked.

Sziszuka!

A tanfolyam, amolyan szülésre felkészítõ, vagy a terhestorna? Nem láttam még a szórólapot, de akkor jövõ héten beszerzek egyet. Tornára mindenképpen megyek!
Babócádhoz sok örömet!

Siska
Siska
 


Sziasztok !

Réka ! Jó, hogy mondod, most nézem, hogy amit nekem beletûztek a kismama könyvembe az is 2002-es papír. Ezt én észre sem vettem. Basszus. Na, mindjárt felhívom a kórházat és megkérdezem õket.

Siska !

Ez kimondottan szülésfelkészítõ program. 6 elõadás. (Ilyenek: Mitõl alternatív az alternatív?, A szülés folyamata, Szülészeti fájdalomcsillapítás, A fogorvos válaszol, Az újszülöttekrõl, Terhestorna, mozgásformák relaxáció) Csupa hasznos dolog. Mondjuk a fogorvost lehet, hogy kihagyomKép

Na, este visszanézek, ha már tudok valamit.

Sziasztok ! Sziszuka
sziszuka
 
 


Megint én.

Nem is volt ezt olyan bonyolult kideríteni. Újabb jó pont a kórháznak. Nagyon kedvesen elkapcsolgattak. Egyébként Szakács dr. a fõ felelõs a programért õt nem találtam, de a kollegája azt a felvilágosítást adta, hogy az elsõ alkalom idén február 27. csütörtök 16.30 lesz. Utánna lesz 3 alkalommal szerdán. Az utolsó (6.) pedig április 3-án (remélem még belefér nekemKép

Szóval ? Mit szóltok ?
Azért ha van kedvetek, meg indíttatásotok addig is összefuthatunk. Én marhára ráérek, így könnyen beszélek, mert táppénzen vagyok már a kezdetektõl, annyira féltettem ezt a kis pincurit. Kicsit nehezen jött össze (bõ három év és némi Kósa segítség kellett hozzá), így már most õ a legfontosabb. Gáz, mi ?

Várom válaszaitokat!

Üdv: Sziszuka
sziszuka
 
 


Szia Sziszuka!

Érdekelne a dolog, akár egyedül is, mert nem hiszem, hogy a párom nagyon el akarna jönni. Az idõpontok is megfelelnek, szerencsére rugalmasak a munkahelyen.
Minden info kell, ami kicsit elõbbre visz, hogy megértsem mi megy végbe majd a szülés alatt.

Rékával jövõ csütin talizunk a kórházban. Találkozhatunk bármikor, ha van kedved ettõl függetlenül! Gondolom te sem vagy nagyon ellátva kismama ismerõsökkel és jól esne valakivel megosztani a gondolatokat. :o)

A lényeg, hogy lesz! Gondolom az idáig vezetõ út sem volt egyszerû, de talán nincs is boldogabb érzés egy nõ életében, mint amikor ANYA lesz!! Én 2001. augusztusában hagytam abba a fogamzásgátló szedését és tulajdonképpen rá 1 évre lettem terhes. De addig is volt két alkalom, amikor azt hittem.

Ha van kedved írjál priviben!

Siska
Siska
 


Más!

Nem is értem, hogy miért nincs a Schöfinek saját honlapja. Szerintem azért díjaznák õk is, ha olvasnák a véleményeket.

Siska
Siska
 


Sziasztok!

Én is szívesen csatlakozom hozzátok, bár munkahelyileg nem vagyok nagyon rugalmas, de mindent megpróbálok megoldani.
A tanfolyam engem is érdekelne, már be is írtam a naptáramba.
Én is nagyon próbálok vigyázni a kicsire, de a családom nem nagyon támogat. Kivétel persze a párom, aki nagyon vigyáz rám. Nekem elsõre sikerült minden, és félek, hogy majd egyszer fordul a kocka, ezért próbálok nagyon óvatos lenni, és szerintem teljesen természetes anyai reakció, hogy minden áron védjük a pocaklakókat. Szóval Sziszuka egyáltalán nem gáz. Ha nem így lenne akkor lenne gáz.

Üdv,

Réka
muki
 
 


Sziasztok!

Siska! Nekem se akart bejönni a párom, de a szülésznõ elõtte 2 CTG-re is behívta (mérges is volt, de aztán kifejezetten élvezte, neki kellett fogni azt az izét, így õ "irányította" a baba hangját.) Szerintem ennek volt köszönhetõ, hogy végül ott fogta a kezem, amikor vajúdtam, persze a császár alatt ki kellett mennie.
Én a 3.emeleten feküdtem, ajánlom nektek nagyon a Bori szülész nõvért, segít a szoptatási gondokon, nagyon jól megmaszírozta a melleimet, amikor aggódtam, hogy nincs elég tej. Vigyázzatok a csecsemõsökre, ha mindig teleetetik a babát, nem fog szopni, nehezebben megy a tejtermelés!
A 3. nap általában mindenkit elfog a depresszió, de majd otthon elmúlik.
Aludjátok jól ki magatokat!
Az elõadásokon annyi apuka van, hogy sokszor a késõn jõvõ kismamáknak nem jut hely! A Szakács doki elõadása nagyon vicces, érdemes meghallgatni. A fogorvost én is kihagytam.
Sziasztok
Könnyû további terhességet, vigyázzatok magatokra és a babákra!

Adrienn!
Te mennyit alszol? Nálunk szerencsére az éjszakák elég jók ( 3szor elõfordult, hogy 8 óra telt el az elõzõ szopi óta) a nappalok, néha kiboritóak, van, hogy össz. 2 órát alszik egész nap, állandóan rajtam lóg ez a Tündérmanó (Csenge)! Iszonyúan fáj a hátam, derekam, néha alig tudok járni! Ja, terhesek ne figyeljetek most ide!

Üdv mindenkinek!

Andi
Névtelen
 


Andi!

én éjszaka általában 1x kelek szoptatni, a nappalok egész jók, sokat alszik Nórika (gondolom ez a kinti sétának is köszönhetõ), 4 órákat egyhuzamban általában, de a 4.5 fél sem ritka, valamikor ugy kell ébresztenem. Általában az esti órák az éberebbek nála, de alapjában véve nagyon jó kislány :-)

ti hogy álltok a szopizással?
Nóri baba 10 perc alatt lerendezi a cicit, utána jókat tud aludni. a dokinéni azt mondta, hogy jó lenne, ha kb.25 percet szopizna, de valamelyik nap lemértük, hogy mennyit evett, és 10 percet alatt 100at benyomott :-)

hogy serkented a tejtermelést?
én lactoherbet iszom, de most olyan mintha kicsit apadt volna, kezdek megijedni :-(
van valami jó ötleted?

pusz:
Adrienn
Névtelen
 


Szia Adrienn!
Irigykedek, hogy Nóri jókat alszik! Nálunk mostanában 15 perc a szopi (azelõtt néha 1 óra is volt, Csenge kicsit lusta volt, meg mindig elaludt közben), utána min félóra altatás, mert kicsit elkényeztettük, meg valószínû a hasa fáj (rotyog is eleget) és nem tudtuk hallgatni, hogy sír. Így aztán kihasználja a kis rafinált, hogy úgy is felvesszük. Szóval sokszor összeér a szopi és az altatás, annyit strapálom magamat mire végre elalszik, alszik max egy félórát, aztán kezdõdik minden elõlrõl. De éjszaka mint a kisangyal! Volt, hogy 7 órát aludt, de az 5 óra mindig megvan. Igaz, hogy utána viszont rendszeresen másfél óra után megint kér. A napokban Csenge is 100-130-at eszik (mindig mérjük) általában a napi összmennyiség 600-650, szombaton 880 g volt. A kórházból 3260-al jöttünk haza, tegnap este 4070 g volt. Állítólag ez nagyon jó. Én is azt a teát iszom, de már nagyon unom. Fejni még nem volt idõm, meg nem is volt mit, mert mindig kiszopja, pedig jó lenne egy kicsit tartalékolni, ha el kell menni valahová.
Szóval így vagyunk, holnap lesz 4 hetes. A hátam viszont nagyon fáj!
Üdv
Andi
Névtelen
 


Andi, Adrienn

Örülök, hogy egész jók az éjszakáitok, végülis én sem panaszkodhatom, 1x-2x kelek fel mióta hazajöttünk a kórházból.
A lactoherb teára figyeljetek, mert fájhat tõle a pici pocakjuk, én sem iszom már, és többen panaszkodtak rá.
Tejszaporító az Urtica Urens, és az ALfa C, de ezt gyógyszertárban tudják, v. a védõnõtök.

Andi
A hátam soxor nekem is fáj. Ez a gyarapodás nagyon-nagyon szép.Zsófi is egy hónap alatt hízott 1kg-t, ez normális teljesen, csak így tovább.

pusz nektek

Brokkoli és a 7 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Sziasztok!

Andi,
igazán szépeket eszik a lányka, na majd én is lemérem a legközelebbi szopit, hogy mennyi volt.reggel meg a lánykát, hogy mennyit gyarapodott!ma volt a dokinéni, mindent endben talált, azt mondta, hoyg nagyon szépen gömbölyödik!hát ez igaz is, szép kis hurkák kezdenek kijönni a combiján és nyakán!
ti milyen mérleget használtok? nekünk az a sima tologatós konyhai van, remélem megbízható (féjem szerint igen).

Brokkoli,
jó hogy írod a tea hatását, néha én is úgy látom, hogy fáj Norci pocija. nem tudod, a Fitolack is ilyen hatással van a hasira? lehet kipróbálom az UU-t, ez valamilyen homeopata szer?
nekem szerencsére nem fáj a hátam :-)
Zsófi mennyi ideig szopizik általában? tudsz fejni?

pusza:
Adrienn
Névtelen
 


Szia Adrienn!

A fitolack-ot nem ismerem, az UU, igen egy homeopátiás dolog, de én ezt is csak hallomásból tudom, hgy jó.
Zsófi van amikor 90-et eszik, van amikor a 140 is lecsúszik neki. Most már nem tart órákig egy szopi , kb. 20-30 perc alatt jóllakik ezzel a mennyiséggel. MÉg mindig tudok fejni, csak azért nem akarok, mert ami a mellemben van adag, pont elég Zsófinak, de az elején persze fejtem kb. 2 hétig minden szopi után.

Nagyon ügyes Nórika, hogy 1x kel fel éjszaka, "jó nevelést" kap. Neked van elég tejed? bár ahogy írod, hogy 10 perc alatt 100-at benyakalt. csak így tovább

pusz

Brokkoli és a holnap 8 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Kedves gyakorló kismamák !

Jó titeket olvasni, de azért bevallom megesz a sárga irígység, mert már annyira szeretnék én is babázni (De már csak 10 hét, ha minden igaz Kép)
Nektek sok tejcsit, nyugodt éjszakákat és kiegyensúlyozott nappalokat kívánok !

Kedves Réka és Siska !

Múlt pénteken írtam egy egész regényt, de úgy látom az internet ördöge eltûntette az egészet. Azóta nem nagyon kóboroltam erre, mert õrülten tanulok. Holnap két vizsgám van. Pedig szívesebben csatlakoznék a Ti zsömlés tejes reggelitekhez a kórházbanKép
Jó lenne összefutni némi eszmecserére. Ha Ti úgyis találkoztok holnap, megbeszélhetnétek valamit én alkalmazkodom. Már ha van kedvetek.
Most néztem meg a profilomat, rossz e-mail cím van benne (még a munkahelyi, amit szerencsére augusztus óta nem láttam), de a scheidler@freemail.hu-ra írhattok, az mûködik. Majd megpróbálom itt is kicserélni.

Addig is jó cukorvizsgálatotKép

Üdv: Sziszuka
sziszuka
 


Kedves Sziszuka!

Úgy eltûntél, már aggódtam, hogy mi történthetett veled!
Rékával 7.30-kor talizom a kórházban. Utána megyünk csalinkálni, de csak 12-ig ér rá, mert vissza kell mennie dolgozni. Ma már sajnos nem tudok vele kommunikálni, mert nincs benn a munkahelyén, reggel meg egyenesen megy a kórházba. Ha sikerül, akkor a jövõ héten munka után összehozhatunk egy hármas randit. Holnap beszélek Rékával és írok neked majd otthonról délután. Jó lesz így?

Vigyázzatok magatokra addig is,
Siska
S
 


Kedves Siska !

nagyon szuper én tul.képpen bármikor ráérek. Ezt a fránya holnapi napot kivéve. Ráadásul Esztergomba kell elautókázni, szóval most imádkozom, hogy holnap is ilyen szép idõ legyen és ne jöjjön a hóesés.

Akkor egy jövõ heti találkozás reményében kívánok Nektek jó reggelit holnapra (és persze jó laboreredményeketKép)

Sziszuka
sziszuka
 


szia brokkoli!

tejcsi még van, de mintha kevesebb lenne.lehet csak a kölök igénye nõtt meg! azért még fejegetek rendszeresen!

sziszuka!
meglásd, hamar eltelik ez a 10 hét!!

amúgy nincs egy olyan topic itt a babaneten, ahol ezeket a dolgokat meg tudnánk beszélni? ezek má nemigazán Schöpfis tapasztalatok :-))

üdv,
Adrienn
Névtelen
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: