A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Masni!
Örülök, hogy tetszenek a képek, majd kiírom CD-re és odaadom! Jujj a kengurunak nagyooon örülnék!!!!

Veronikusz!
Tényleg hát, hogy vagytok???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Eni!
Persze a te képed is tök jó. Jó dolog bandázni, új emberekkel megismerkedni! Isten áldja az internetet!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

masni, kriszta 36, nemes gabriella

Köszönöm az uzsonna ötleteket. :lol:

gabriella: ajánlottad a túró rudi belét, ez nagyon jó! Már ki is próbáltam tejpépbe keverve és ízlett neki.

Krémtúrót is lehet már adni 8 hónapos babánek, és mindenféle joghurot, vagy van kimondottan baba joghurt. (Mondjuk én óvatosan bánok ezekkel, mert tejallergiás vagyok, ami a terhesség alatt még jobban kijött.)

Valaki írta, hogy nem eszi meg a baba a tápszert, talán - vica 10 -, én is hasonlóan vagyok, mert mostmár elég kevés az anyatej, és gondoltam mellé ihatna. De, Virág sem issza meg. Pedig, én a BEBA vaniliás ízűt próbáltam. :shock:

Ilyenkor, 8 hónaposan általában csak főzeléket esznek a babák? Mikortól jön majd, hogy már tésztafélét is, amikor már alul és felül is lesz foga? :roll: :roll:

szép, és főként átaludt éjszakát mindenkinek

eva1

Sziasztok Lányok!
Hazajöttünk ma este, csak gyorsana beugrottam, picit olvastam is, köszi a jókivánságokat és remélem mindenki jól van!
A hír igaz, de apa azért kicsit elszámolta, szóval Benjámin vasárnap reggel 6.17kor császármetszéssel 30 óra vajúdás után megszületett 4950 g és 59 cm, 36 cm-es fejkörfogattal. 29 óra vajúdás és burokrepesztés után is csak 3 és fél ujjnyiig jutottunk és ott már feladtam. A másodlagos célom teljesült: vajúdtam ás csak utána hagytam megműteni magam. PErsze így utólag mindenki azt mondta, nem volt esélyem ekkora babát megszülni akkor sem ha az első sem császár lett volna.
Csatolok néhány fotót és jövök a részletekkel ahogy tudok.
M
Kép Kép

Kép

Képurl]
eszesmerci

Szia Merci!
Azt hiszem én még nem is gratuláltam. Jó nagy baba lett Benjámin!!! Nagyon aranyos!

Eva1,
Igen mi vagyunk azok a híresek, akik nem eszik a tápszert!!! Nem tudom próbáltál e már Virágnak húslevest adni. Nekünk ez volt az első és azóta is imádja. Jó sok zöldséggel, krumplival, májjal sőt már husi is mehet bele. Nem tudom hogy hány foga van Virágnak de turmixold össze neki. Leves mehet ezerrel. Érdemes kipróbálni. Rékának 6 foga van, de csak most kezdek próbálkozni a tészta félékkel. Szép neve van a kicsi lánynak!!! Képet nem teszel fel???

Steffi,
Küldöm a képeket, csak fázis késésben vagyok, írom a szakdogát!!

Nagyon édesek a bandázos képek!!!!

Puszi: Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Merci!

Nagy gratula, nem semmi, hogy 30 órán keresztül bírtad! Nagyon szép Benjámin! Sikerült a vödörben fürdetned?

Mindenkinek köszi az ivólés tanácsokat, majd alaposabban megnézem a Dm-ben, meg almalevet tudok itthon is csinálni. A helyzet változatlan, de még mindig nem sietünk sehova. :)

Eni-Gabbó, Masni-Steffi!

Nagyon jók a talizós képek!

Györgyi!

Jázmin tényleg rád hasonlít, persze ezt úgy mondom, hogy nem ismerem a férjedet.

mi jövő héten megyünk síelni, de utána mehetnénk sokan együtt a Margitszigetre, most már tényleg itt a tavasz!

Jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Jóreggelt Mindenkinek!

Szia Merci, isten hozott újra a kis Benijáminnal!!! Nagyon szép baba, gratulálok.

Eva1,
azt nem tudom, hogy mikortól lehet tésztát adni, de láttam olyan babaételt a Nestlé-től, ami valamilyen makaróni volt pépesítve.

Köszönjük szépen a dícsérő szavakat, Steffié az érdem, ő a házifotós :lol:

Masni
masni

Steffi, Masni, Gabbó, Eni!
Nagyon aranyosak a babók! Tök jók a képek! :D

Györgyi!
Meg ne halljam irgum-burgum, hogy aggódsz! :D Jázmin kicsattan az egészségtől. Egy kis vasgyúró. Ha nem hízik, akkor lehet hogy épp nyúlik. Hogy lesz különben olyan szép magas csajszi mint a mamája. :lol: :lol: :lol: Gyönyörű kiscsaj. (Tiszta mamája :D )

Merci!
Jaj de jó hogy jöttél. Én nem vagyok fent az iwiw-en és nem tudtam megnézni Benjámint eddig. De így már igen. Gyönyörű kiskrapek. De meggyúrnám! :lol: Nagyon ügyes voltál. Gratulálok! Sok boldogságot és sok-sok tejcsit! :D

Babaruha vásár!!!
Ha valakit érdekel, akkor szólok, hogy most szombaton a dunakeszi Buy-Way áruházban a Kenguru üzletben 8-16% kedvezménnyel lehet vásárolni. :D Ha minden igaz azért mert tovább bővült az üzelt. :D

Huzogatás:
Én nem tudom mit mond majd esetleg nekünk a doki ha egyszer összejön egy kisfiú, de én huzogatni fogom. (ha lesz mit :lol: :lol: :lol: ) Az öcsémnek is ezt tettük és az unokatesómékból tanulva tuti. Ők 2 évig hozzá se nyúltak, majd lehetett felvágni. Brrrrrr. Azért arra kiváncsi lennék, hogy az az orvos aki amellett van, hogy nem kell hozzányúlni, az mit mond. Hogy kell tisztán tartani? Az a fehér valami nem jó ha ott gyűlik. Nem? De nem cikizni akarom őket, csak megérteni. Valami miatt bizots ezt mondják?! Csak miért? :idea:

Vica!
Már ilyen sok fogatok van? Nálunk még csak most gondolkodik az 5. hogy kibujjon-e. :lol:

Babanet találkozó:
Közületek megy valaki?

A Rhinathiol egy kicsit segített, most nem volt éjjel köhögési roham, de kétszer keltem etetni Szofit. (+ 1-szer 2-szer a cumi miatt) Most megint nem eszik annyit. Volt hogy csak 70ml csúszott le. A pöttyök teljesen eltűntek, de ez a köhögés még aggaszt. Most Katának folyik megint az orra picit (+ő is köhög). Érdekes, hogy azóta van hogy egészségesen elvittem a bölcsibe. Talán most már lassan lassan túl jutunk a nehezén. :D
Köszi a jókívánságokat!

Szép, derűs napot! 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

SziasztoK!!!
Tudtok valamit a Kútvölgyi szülészetéről???Ugye nem zárják be??? :shock:
már csak azért kérdezem, mert azt hallottam most reggel hogy megszüntetenek szülészeteket!!

emano/Andi
KépKép
emano

Eni, egyet értek, jó itt. :lol: :wink:

Szia Merci! Üdvözöllek újra itt! Szép "kis"fiad van, gratulálok mégegyszer! Nekem gyanús volt nagyon ez a vasárnap reggel, én utánaszámoltam, mert ugye péntek este jelentkeztél be utoljára...szóval sejtettem.
Olyan szeme van Bebének, mint neked. Jól látom?
Olicska hogy fogadta Öcsit?

Húzogatósdi: Én a saját "élményünket" tudom elmondani. Zsombinak húzogattuk minden fürdésnél, de fene egye, nem emlékszem mennyi idős korától. Szerintem is ki kell takarítgatni, mert nagyon össze tud gyűlni a "túró" odabent.
Szóval szegénykémnek 3-szor kellett visszarántani letapadás miatt. 2-szer még kicsi korában a doktornő lidocain kenőccsel, utoljára pedig én, kbfél éve, mert egy pici részen megint visszatapadt, és fájlalta az esti tisztálkodások alkalmával. Szóval nekünk nehezen ment a nagyfiúsodás, de barátnőm kisfiának rögtön hátrahúzódott egész pici korában, és azóta is jól működik :lol: .
Zsombi már jó ideje minden este fürdéskor magának visszahúzza, lemossa. Muszáj megtanulniuk.
Van viszont egy másik barátnőm, akinek a fiánál nem figyeltek erre a dologra, és hatodikos korában fel kellett vágni a tapadás miatt. Na, én ezt nem nagyon szeretném. :shock: :? :shock: :?

Mi ez a babanet találkozó? :shock:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziak!
Micsoda találkák! Irigykedek!!!

Merci, szia, minden elismerésem! Ügyes vagy!

Húzogatás. Én is a higiénia miatt vagyok a húzogatás miatt. Az ok, éhogy amíg pelenkás ne szakatísuk véletlenül fel neki, mert az nem tud jól gyógyulni a peulsban, de tisztán kell tartani, ahhoz meg ugye a bőrt fel kell húzni. És ami végleg meggyőzőtt, amikor 2 hétig nem csináltam, utána fájt Benének, jobban lenőtt.
Éljen a körülmetélés. Ez megoldana mindent!!!

Orvostanácsok: engem arról győznek meg az orvosok mindig, hogy min8747degy, hogy csináljuk :) mindenképp jó.

mtunde

Gabbó!
A Hungexpon lesz bababörze és ott szerveznek Babanet találkozót a hétvégén.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

természetesen nem BABABÖRZE :lol: hanem BABARUHA-BÖRZE :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
a múlt héten voltunk a Kenguruban, teljesen elkeseredve jöttem ki, rugikat akartunk venni Máténak, a plüss, aminek ujja is van 3.66-4.200 között, hát az nagyon drága :-(
Egyébként nekünk van Kenguru kártyánk, az mindig 8% kedvezményre jogosít, ha kell valakinek, szívesen kölcsönadom.
Majd mesélj, ti mit találtatok!

Babanet találkozó
mi nem megyünk, helyette vitorlás-modell verseny lesz Lellén, odavisszük Mátét :-)

Meggyőztetek lányok, húzogatni fogjuk :-)

Masni
masni

Hahó!
Én is irigykedem a randik miatt. De jó!

Nekem ugyan lányom van, de anyós (védőnő! :D ) szerint kell húzogatni, mert lenő hamar, aztán lehet műteni. (De jó, hogy lányom van... :oops: )

Merci! Még 1x gratula, nagyon szépek vagytok.
Györgyi! Jázminnak mekkora szeme van!

Éva! Ha tejallergia volt, akkor tényleg kérdezd meg a joghurtos cuccokat, mert ilyenkor asszem nem szokták még javasolni 8 hónaposan.

Csajok! Ez a kórházlista! Agyrém. A Margitban megmarad a belgyógyászat, de mi, Pilisborosjenőről nem oda tartozunk, hanem a Jánosba. Ugyanakkor Budakalász, meg Szentendre a Margithoz tartozik. Ki érti ezt. Gyerekügyekben meg a Semmelweis Egyetem van írva. Hát, elképzeltem, ahogy a fájós fülű gyerekünkkel bebumlizunk a Klinikákhoz, és utána nekiállunk keresni a megfelelő épületet. Budán mostmár egy darab gyerekkórház nincs, csak egyes ügyekben a János. Mellesleg a területi listában a János van írva szülészetre. Hát én oda nem megyek. Ott halt meg a nagymamám, elég méltatlan körülmények között, és azóta az egész Jánostól ráz a hideg.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

MERCI! Már írtam, szóval nagyon gratulálok én is, Bebe gyönyörű, Gabbóval megállapítottuk, hogy tiszta te. :wink: A jó hír az, hogy egészségesek vagytok. Gratulálok a kitartásodhoz, ami a 30 órát illeti... :shock: Majd gyere lszi részletekkel. Még valami, amit nekem Györgyi mondott mindig, hogy nyugi, lazíts, pihenj. És bőgj, ha akarsz, én ebben profi vagyok. :cry: :roll:

Lányok! Meggyőztetek a húzgálást illetően. Legközelebb megkérdezem a védőnőt, hogy fogjuk mi a letapadást megelőzni, ha ennyire az ellen van, hogy hozzányúljunk. :idea: Igen Tünde, a higiéniáról nem is beszélve.

Steffi, jaja, élvezzük az áldásos hatást. Én mai napig azt mondom, hogy marhasokat segített a net (és így a külvilággal való kapcsolattartás) abban, hogy ne legyek szülés után totál kettyós. :lol:
vbea

Kriszta! Tényleg agyrém a kórházlista. Egyelőre bele sem gondolok, velünk mi lesz, ha elköltözünk ősszel Kőbányára. Heim Pál? Vagy mi? Te is meggyőztél a húzgálás-ügyben! Ámen.

Masni! Neeee. Ma vagy holnap akarom apát kicsalni a kenguruba. A múltkor jókat mulattam, amikor arról beszéltetek, hogy a kengurunak a legkisebb a számozása. Mi most nőttük ki az 56-osokat. :D Megyünk 62-est beszerezni. Én nagyon imádom. De ennyire drága lenne most? :?
vbea

sziasztok!

Merci! Gratulálok nektek! Gyönyörű a babuci!!!! :D
Vendég

Cukipofa!

Elfelejtettem megkérdezni,hogy melyik alvásközpontban voltatok? és nehéz időpontot kapni?
(mert a páromnak kértünk tavaly- horkolás miatt - és idén július 31-re kapott)
Szóval érdekelne,hogy nálatok hogy volt ez?
Mondjuk Enci végigalussza már az éjszakát 2-3 hónapos kora óta, :D csak mostanában reggel 5, 1/4 6kor már felébred, ilyenkor adok inni neki, és utána visszateszem aludni.Sír egy kicsit (vagy nem) és alszik kb.7ig. De régebben volt hogy 9 ig is aludt. Szóval nem tudom ez mitől függ. vagy erre milyen tanácsot tudnak adni? este 8kor már alszik.Mit tegyek ,hogy ne legyen ilyen koránkelő? :?:

Várom az ötleteket! :)
Vendég

Sziasztok lányok!

Csak röviden és gyorsan.
Jól vagyunk néha Viktor nyügös,de éjszaka hagy pihenni és ennek örülök. :lol:
Persze nem alusza át az éjszakát,de 4-5 órát hagy aludni engem is. :lol:
Járok vissza kötözésre még a kórházba :cry:

Nem tudom meddig,de talán Vasárnap kiderül.
V

valentina

Masni!
Aranyos vagy, de most költségvetési hiány miatt kimarad a vásárlás. :oops: Most úgyis van mindenük a csajoknak. Meg az a helyzet, hogy egyre jobban tetszenek a C&A-s cuccok. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
Rékának már 6 foga kibújt és most jön a 7. Ti miket esztek már??? Gyűjtőm az infokat.

Kriszta,
A kórházlistát hol lehet megnézni???? Mert én eddig nem találtam meg!!!!

Köszi

Puszi: Vica

vica10

Vica!
Én az indexről mentem fel. Van egy cikk, és abban a linkek. A kórházlista is, meg hogy hova tartozol területileg.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta,
Köszi!!
Én szülészet-nőgyógyászat szempontjából az Istvánhoz tartozom. :evil: :evil: Szuper!! Hogy én ott nem fogok szülni az is biztos!!!

vica10

Nyugi, ahova be tudok jelentkezni, az mind a Jánoshoz tartozik. Én oda NEM megyek. de ezt már írtam. Menjen oda a Molnár Lajos.
Pont most röhögök a listákon, mert a gyerekgyógyászatokhoz ellátási létszámként be vannak írva a lakosság számok. Ez az, amikor mindenkit gyereknek néznek? :shock:

Kép
Kép
kriszta36

Max. lemondok a második bébiről. (de ezt csak nagyon rossz kedvemben írom.)

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Ahhoz képest, hogy a héten milyen jó idő volt, most esik az eső, fúj a szél! Érthetetlen! És akkor csodálkozunk, hogy a babyk nem alszanak jól! :shock:

Na most én se tudom mit csináljak huzógatás terén. Meddig kell
felhúzni? :oops:

Vica!

Várom a képeket!!!!!

Merci!
Gyönyörű a kisfiad Te meg egy hős vagy!!!!!!!!

Képzeljétek! Martin ma leesett a kanapéról! :cry: :cry: Én nem is értem,hogy... Szerencsére kutya baja, de én úgy megijedtem, majdnem összerogytam. Aztán megvigasztaltam, szopizott és utána úgyanúgy hancurozott, mintha mi sem történt volna! Most meg alszik. Délelőtt is fél 10től aludt 11-ig.
Másnál is volt ilyen vagy csak én vagyok ilyen bénaság? :cry:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!
Volt. :oops:

Kép
Kép
kriszta36

Kórházlista
ez alapján még ha XII. kerületi lennék se szülhetnék a Kútvölgyiben. :?: :?: :?: bezárják vagy mi lesz????? :idea:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

12 olyan intézményt sorolnak fel ahol megszünik a sebészet, belgyógyászat, SZÜLÉSZET stb. és ebben nem szerepel a SOTE Kútvölgyi. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Mi a Madarászban voltunk...kértünk időpontot és tényleg elég későre kaptunk...úgy másfél hónapo múlva mivel nem volt sürgős eset.
Egyébként babára szabott tanácsokat adnak, ki kell tölteni egy kérdőívet a baba egész napjáról és azt elemezgetik a dokik, aztán jönnek a tanácsok.
Nálunk igazából az volt, hogy nem tudott egyedűl elaludni csak altatva és amikor éjszaka felébredt (minden éjszaka így tett) akkor csak velünk aludt tovább.
Tehát mondhatnánk, hogy "elrontottuk" a gyereket. Amióta átvészeltük az ászoktatós időszakot azóta nyugodtabban alszik és sokkal kiegyensúlyozottabb. Egyedűl elaludni még mindíg nem tud, de pár perc alatt elalszik és reggel 8-fél 9ig alszik. Este pedig 9kor fekszik. Napközben 1-3ig alszik. Kb. 3 napig szenvedett az átszoktatás miatt amikor nekünk nagyon szigorúnak kellett lennünk, de úgy látom nem okozott lelki gondokat neki :lol:

Gabriella!
Valamire felébred reggel vagy magától???? Nálunk néha felébred amikor apa reggel készülődik...de vissza is alszik...
De lehet, hogy kevesebb lett az alvásigénye és így korábban ébred...Estleg ha késöbb teszed le picivel?????
És a horkolás miatt mit mondtak?????vagy telefonban sem mondtak semmit????

Egyébként könyvet is írtak és az is nagyon jó....
Az a címe, hogy aludj velem (Dr. Gál Éva+ egy pasi)
cukipofa

Csajok!
Nekem 100ezret megér, hogy a Kútvölgyiben szülhessek legközelebb is. :!: Azt hiszem a mai gyerekvállalóknak sajnos ennyi pénzük már kell, hogy legyen erre, olyan sokba kerül egy baba ellátása. :( Ha jól olvastam, max. ennyit kérhetnek el érte.

Steffi
Tuti nem lett semmi baja Martinnak! Azt olvastam, hogy akkor kell csak aggódni, ha utána túl sokat alszik vagy valami furcsát látsz rajta...Ezek szerint már forgolódik ezerrel? :wink:
Kuki-ügy: Az a lényeg, hogy épp csak addig kell húzni, ameddig erőltetés nélkül megy és utána kell megtisztítani!

Merci
Nagyon édes kis babód van! :D Olicska mit szólt???

Kriszta
Egyet értek, a Jánossal nekem is sok rossz tapasztalatom van! Én be tudnám magam jelenteni a 2., 3. vagy 12. ker.-be, de mindegyikhez a Jánost adta ki!!! :evil: :evil: No comment.

Hát igen, ez az időjárás az oka remélem. Dani mostanában csak iszonyat nagy hiszti árán alszik el napközben és akkor is max. 1 órára! Egyedül a kenguruban alszik el könnyen! Hihetetlen, de kiszámoltam és összesen kb. 11 órát alszik egy nap! Nem kevés az nagyon?:shock:

KépKép
barimami

Hát lányok, nem vagyok egy pár napig és micsoda randik jöttek itt össze!!! irigy -irigy...... :oops:

MINDEN BABA GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!

Merci! Neked külön gratula a kisfiadhoz, nagyon jóképű kiskrapek!!!! :lol:

Györgyi: Beni is ilyen combokkal rendelkezik :lol:

Fütyi: nekünk a dokibácsi azt mondta, heti egyszer fürdés közben 4x picit húzzam meg és kész. Többet ne foglalkozzak vele. Különben ez a pici huzogatás szerintem is kell.

Ma zárult a két hetes masszázsos kezelésem. eredmény: -3,5 kg, derékbők -5. csípőből -4, combból -1 cm. :lol: Diétát továbbra is folytatom ( legalábbis nagyon igyekszem) még szeretnék legalább 5 kg-ot ledobni.

Szandit vittem a héten korizni, 3x voltunk, nagyon élvezi. Nála kisebbek úgy repesztenek, ugranak, forognak, hogy tátott szájjal bámultam. Hihetetlen hogy ilyen kicsin mennyire könnyen tanulnak meg mindent.

Heni

Kép

Kép
cancan

Barbi!
csak 100ezret a kórházra? Nem sok az egy picit + 60 a dokinak a szülésért + a nem tudom hány darab magánrendelési díj?????? Én akkor inkább megyek máshova. Mert ez rablás. Csak ne a János legyen. Igaz én azt olvastam, hogy 28-57 ezer lenne ebből a kismámának fizetendő. Ha mellette nem kell mást fizetni akkor úgy már OK. Akkor csak a Kútvölgyi. De szerintem a dokik nem mondanának le a minket érő terhek miatt az ő apanázsukról. Esetleg az még jó lenne hogy 30 a kórháznak 30 meg a dokinak. De ha eddig 60-at kapott akkor most mért lenne neki elég a 30? Ez így sehogy se jó. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Cancan!
Wow! ez tök jó! :D de ügyes vagy. Csak így tovább! Hajrá! :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
Mivel nekem 2 lehetőségem van: vagy János vagy fizetős Kútvölgyi, akkor a fizetőset választom!!! De igazad van, tényleg sok, de nincs mit tenni...

KépKép
barimami

Lányok, nem néztem még a listát, de nem lehet, hogy a Kútvölgyi azért nem jön ki sehogy, mert nem területi kórház,m hanem országos? Mivel SOTE intézmény?
Jó lenne, ha RITA megmondnaá nekünk a frankó jó hírt!!!

mtunde

Na én meg már abszolút semmit nem értek... Nekem ki se adta, hogy hova tartozom, bár nem kell túl sok ész ahhoz, hogy tudjam, hogy a kistarcsai Flór Ferenc kórházba. De most akkor mennyit kell össz-vissz fizetnem, ha mégis a Kútvölgyi mellett döntök????

Barbi!
Kösz, hogy megnyugtattál, egy kicsit jobban érzem magam. Forgolodik ezerrel, azért is zúgott le szegény.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

sziasztok!

azt meg tudná valaki mondani,hogy miért mennyit kell fizetni, ha nem abba a kórházba megyünk,ahová tartozunk???
erről nem találtatok véletlenül listát a neten????
(csak nagyjából írták,hogy 30% max.100eFt.)
mennyibe kerül pl a szülés? és majd az ultrahangért, vérvételért stb.mindig fizetni kell??? :( :( :(
az járt jól, aki még ezelőtt a baromság bevezetése előtt szült ill.fog szülni , ha jól olvastam július 1-től lesz bevezetve...
ha találtatok valamit szóljatok!!!

köszi
Vendég

A szülés 30%-os része 27 -s 57ezer között mozog asszem. A kezelések-vizsgálatok, stb nem tudom.

Megnéztem, találtam egy AcrobatReader filet az együk eü-minisztériumos oldalon, hogy a SOTE ellátási területe: És mind vidéki város, Budapest egy kerülete sem. Legközelebb Budaörs!
Ráadásul a SOTE-t egyben kezeli, és ugye elég sok épülete van. Tehát megtörténhet az is, hogy pl a Kútvölgyin néhány osztály megszűnik, átköltözik, stb...
Hadd ne mondjam, hány ismerősöm jár más SOTE szülészetre...

mtunde

Ja, nekem az Uzsoki jött ki, igaz, elég közel is van :) Csak hát ti is rosszat hallottatok.
Én belemnnék abba is, hogy valahol vizsgálnak, valahol meg szülök :) Csak melyik az a nőgyőgyász, aki ezt elvállalja? :)

mtunde

Tünde!
nekem 1085-ös irányítószámmal dobta ki a SOTÉ-t, ha budaörsi vagyok. Pont oda szeretnénk költözni. HA ÖSSZEJÖN! Csak félek ez inkább a Nagyvárad térre vonatkozik. Vagy hol is van a központi SOTE? Úgy todom ott. Nem?

Én korábban még azt hallottam, hogy 3 intézményt adnak és abból kell kiválasztania a betegnek hogy hova megy. Abban benne lett volna a Kútvölgyi is. Én papíron I. kerületi vagyok. Az elsőben viszont nincs kórház. De inkább a Királyhágó útiba, vagy a Szt Imrébe mennék. János brrrrrrrr :x

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Nekem nem is kellett irányítószámot beírni! Csak kerületet. Te hol nézted?

mtunde

bocs, rosszul fogalmaztam. :? Beírtam Budaörsöt és szt írta ki hogy 1085 SOTE Bp

És mi van ha valakinek a háziorvosa a Kútvölgyiben dolgozik? Akkor hogy tartozzak a Jánosba? :idea: Nálam beállt a kumma sötétség. :(

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Köszi a dícséreteket!
Nem volt időm mindent visszaolvasni, mert mindjárt vendégek jönnek megint. Mostanában mindig van itt valaki. Egy picit unom. Na mindegy. :roll:

Merci

Gyönyörű és nagyon gratulálok!!!!

Steffi

Én szegén yöcsémet rántottam le a pelenkázóról, de nem lett semmi baja. :lol: :lol:

Barbi

Remélem jól vagytok. Jázminba diktálom a kaját. :lol: :lol:

A recept:

250 g búzaliszt, 150 g árpaliszt, 100 g zabliszt. 100 g kesudió, 150 g vaj, 150 g barnacukor.

A kesudiót durvára kell vágni és a lisztekkel szárazon pár percig pirítani. Aztán hozzáadni a vajat és a cukrot. A formázáshoz pár kanál vizet. Ennyi. A még langyos cuccból golyókat kell csinálni, nekem nem nagyon ment mindig vizeztem a kezem. :lol: :lol: Ja 2-3- cm-s golyók és napi 3-4- szem. Finom.

Na megyek mert mindjárt jönnek. :?

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Megértelek a vendég járás miatt!
Kicsit megnyugodtam, felébredt, vidám, szerintem nem lett baja!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Veronikusz,
Szerintem a Nagyvárad térre nem vonatkozhat, mert abban az épületben nincs betegellátás. (már mintha a nagyépületre gondoltál) + szerintem akkor Te is az Istvánba kerültél volna. Amúgy ha 3-om intézmény közül választhatok akkor a következő jön ki: István, Dél-Pesti (Jáhn Ferenc) és a Bajcsy!! Egyre jobb!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :cry:

Lányok,
Tök mindegy, hogy melyik kerületet írom be I.,II., XII., (a mamámék a XII. ker.-ben laknak) mindig a Jánost dobja ki. Nem lehet, hogy azért mert a Kútvölgyiben megszűnik a szülészet????????? :?

Rita,
Tényleg jó lenne, ha esetleg tudnál valami biztatót mondani!!

Steffi,
Elfelejtettem a képeket! :? Este pótolom!!!

vica10

Vica!
Irgum-burgum! :lol: Ha rárész pótold, de én tudok várni türelmesen!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szerintem a rendszer a központi címet adja, mivel 1 intézményként kezeli a SOTE-t hogy azon belül hol milyen osztály lesz, az más kérdés.
Ugyanígy kezeli a MÁV-Honvéd kórházat is összevonva.
Én megnéztem, a SOTE honnan kell ellásson betegeket, és szülészet témakörből Budapestről NEM.

A 3 lehetőséget hol lehet kérni? van olyan opció is?

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: