A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2001. június 1 -- 2002. május 31. közötti gyerekek

Sziasztok!

Ma reggelre rájöttem, hogy hülye vagyok, és hülye vagyok. Kép Csak így, önkritikusan. Kép
Elõször is azt hiszem, valami misztikus módon olvassa a fiam, amiket én itt összehordok. Ugyanis az éjjel úgy döntött, hogy ha annyira szeretem dajkálni õt, akkor most aztán boldoggá tesz. KépKépKép Mondjuk hiba is volt 6-ig hagyni aludni, de egyszerûen nem tûnt fel, hogy már annyi az idõ. Naná, hogy 8 órakor minden volt, csak álmos nem. Egy teljes órán át dajkáltam, halálra zsibbadtam, leszakadt a karom, minden volt már, csak hû, de finom nem. Kép Mikor már a végkimerülés és kiborulás környékezett, akkor átvette az Apja. Erre nekiállt a gyerek üvölteni, mint akit ölnek. Kép Mondjuk nincs is hozzászokva, hogy az Apja altassa... Kép Végül álomba sírta-hisztizte magát, de 20 perc múlva újra üvöltött. Akkor újra eldajkáltam, és végre a szokásos 15-20 perc alatt szépen elaludt... 15-20 percre... KépKépKép Hajnali fél3ig bírtam, akkor kidõltem. Laci átvette a frontot, bement a gyerkõchöz, és úgy elaltatta, hogy reggelig egy kukkja se volt. Szóval elég egyértelmû, hogy az egész cirkusz arról szólt, hogy anyát akarok, ide a fejem alá. Ez persze rendkívül megtisztelõ, de azért ami sok, az sok. Kép Szóval kezdem felülvizsgálni az "Aludj jól gyermekem"-rõl alkotott véleményemet. Kép

A másik, amire az éjjel jöttem rá, az meg az, hogy én itt úgy gondolkozom a gyermekmegõrzõs tornázóhelyekrõl, mintha az tuti megoldás lenne. Közben meg a hétvégén fordult elõ elõször, hogy Lacikát otthagytam, a jól ismert és szeretett nagyszüleivel, akik egyfolytában az õ édes kicsi popsiját nyaldosták a távollétemben, mégis halálra aggódtam magam. Nem is értem, hogyan képzeltem, hogy odamegyek, bedobom a gyereket a megõrzõbe, mint egy csomagot, õ meg majd szépen megvár ott, amíg gyönyörûre tornázom magam. Kép

Megyek, adok neki reggelit, aztán elolvasom, miket írtatok az éjjel. Áll az etetõszék mellett, és jelentõségteljes nyam-nyam hangokat hallat... Kép Imádom, és az agyamra megy... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

SziasztokKép

Szeretnék bekapcsolódni hozzátok,ha szívesen fogadtokKépJó néha kibeszélni a gyerekekkel kapcsolatos (és egyéb) örömöket,gondokat...
Nekem szerencsére inkább "örömeim" vannak,meg egy csodaszép kisfiam,Gergõ,aki 2001.szept.19-én született (brr,azóta is életem legfantasztikusabb élménye az az éjszaka...)

krisztinke
krisztinke

Sziasztok!

Márti: jajjaj Kép De ne izgulj!!! Férjnek laparoszkópiás eljárással (azaz 3 lyukkal) csinálták az epekõkivételt és már másnap este hozhattam haza. Drukkolok Neked nagyon Kép

Borcsa: Minden tiszteletem Rékáé: a hegedû nagyon nehéz. Édesapám hegedûmûvésznek készült, csak - úgy mint Antal Imre - kapott egy ízületi gyulladást plusz ekcémát. Erre elvégezte a Mûegyetemet Kép De emlékszem, gyerekkoromban sokszor játszott csak úgy, a családnak. Nagyon élveztük Kép

Szilvi: köszi! Már mindenki jól van szerencsére.

Tikk: Gyógypuszikat küldünk a púpra Kép Kép Kép

Dzsili: Továbbdrukkolok a HÁZért!!!

bszilvi: Tomi se nõtt szeptember és december között egy millimétert se! Azóta folyamatosan Kép

Tominak szépen gyógyulnak a sebei. De még mindig elég horrorisztikusan néz ki a nyaka Kép A fogai teljes erõbedobással egyszerre jönnek. Nem tudom, mi ütött beléjük, hogy 4 akar kibújni!
Viszont SÜT A NAP!!! Itt a tavasz??? De jó lenne! Most elaludt Tomi, de amint felébred, megyünk talicskázni Kép

Megnéztem a profilokat. Hát, nagyon édesek a gyerekek!!! Nemsokára - ha minden jól megy - én is megpróbálok feltenni új képet.

Szép napot mindenkinek!
bogancsi és Tomi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Az a baj szerintem, hogy a gyerekeink nem olvasnak szakkönyveket! Pont tegnap este (11-kor) sikerült hosszú idõ óta megint a kiságyában elaltatni Mátét. (Egyébként Sára ágya mellett fetrengünk a földön és mesélünk, dalolunk hajnalig, míg el nem alszanak :o)) Hát ez a gyermek, akinek a nagykönyv szerint már régen és okosan át kéne aludni az éjszakát, egyszercsak felsírt. Mit felsírt, az egész ház remegett! Még szerencse, hogy apjának volt némi ereje átevickélni a gyerekszobába, így minimális cicizés után - bár a végére már én is aludtam - Máté ismét álomba szenderedett. Azóta kis nyöszikkel tarkított éjszaka után még alszik. De hogy Sára mikor feküdt be mellém? Azt nem tudom, hogy minek görcsölünk este az altatással, ha reggelre az összes gyerekünk a mi ágyunkban ébred?

Csak azért írtam le, mert nálunk egyik módszert sem sikerült alkalmazni, egyik gyereknél sem. Lehet, hogy mi vagyunk túl puhák? Pedig tegnap már azt hittem sikerül!

Dzsili!
Igen, szerintem is azért sír, mert valami nyûgje van. Csak azt nem tudom, hogy tudok elõre védekezni ezek ellen? Több, mint két éve nem alszom át az éjszakákat, mert ha leadtuk is õket 1-1 éjjelre nagyszülõkhöz, én akkor is felébredtem, hogy megnézzem minden OK-e, be vannak takarózva, stb. Hajnaltájt pedig arra, hogy mi a fenéért van ilyen nagy csönd a gyerekszobában, csak nincs vmi baj?

Márti!
Az én környezetemben senkinek nem volt még epeköve, csaka nagypapámnak, de arra már nem emlékszem. Viszont arra igen, hogy epekõ ide vagy oda, világ életében imádta és ette is a körömpörköltet! :o) Beszéld meg a köveiddel, hogy ne zavarjanak, mert most fontosabb dolgod van! :o)

BMárti!
Zseniális fénykép! Teljesen spontán?

Most felébredt Sára! Irány a konyha!

Sziasztok! Szép napot!
Solya
solya

BMárti!
Elküldhetem pár barátomnak a fényképet?

Krisztinke!
ÜDv!

Már Máté is felébredt...

Solya
solya

Sziasztok!

Na irtam egy csomot, es veletlenul kitoroltem Kép

Marti!
Ezek tenyleg nem jo hirek Kép De remeljuk a legjobbakat, vigyazz magatokra es ne idegeskedj. Kuldok jo sok gyogyKépKépKépKép

Alvas:
Nalunk nem jott be az magatol elalvasra tanitas. Mi nem birtuk, meg o sem. Teljesen mindegy mit csinaltunk torkaszakadtabol orditott, mar alig kapott levegot annyira. Es mindaddig nem nyugodott meg meg ki nem vettuk. Igy inkabb feladtuk.(mindez egy este volt) Marad a regi modszer. Vagy elalszik vacsi kozben es ugy viszem az agyaba, vagy nem alszik el, akkor a karoba veszem es enekelek neki es par perc alatt elalszik (ferjem szerint inkabb alomba menekul az en szep hangom elol Kép ) es ugy rakom be a sajat agyaba, de vagy igy vagy ugy kerul az agyaba alszik reggel 7-ig. Nagyon ritkan felebred valamiert, akkor nyuszog kicsit, karombaveszem olyankor kis dudolas es mar alszik is vissza, bar ez nagyon ritkan fordul elo szerencsere. A nagyobb lanyom masfel eves korara raszokott az egyedul elalvasra, teljesen magatol minden kenyszer nelkul. Egyszer csak elment az agyig kerte rakjuk be es elaludt magatol. Remeljuk Madikenel is igy lesz. Tehat ahany baba annyi szokas Kép

Na lassan megyek nalunk meg ejjel van es reggelre fittnek kell lennem. Ma vegere egy hetes uzleti ut utan jon haza a ferjem. Mar a lanyok is nagyon varjak!

Dzsili!
Tovabbra is drukkolunk hogy minden ugy jojjon ossze ahogy szeretned es meglegyen almaitok haza!!! KépKépKép

Mivel most unneplitek Napocska szulinapjat, akkor hat:

Sok boldog szuletesnapot Napocska!

Kép

Mindenkinek kellemes hetveget,
Andysj
andysj

Sziasztok!

Írok gyoran míg el van egyedül, bár már alig lát a fáradtásgtól.

Este adtunk viburcolt, másodjára próbáltuk, no az elsõ alkalommal is u.ez volt, hogy utána órákig nem tudtuk elaltatni. Többet azt nem próbáljuk.

Reggelre áttört az egyik felsõ metszõ foga!

Altatás ügyben alapvetõen egyetértek Dzsilivel, csak addig igaz amíg senki nem szenved tõle, fõleg a baba nem, de mikor már a baba is szenved a kialvatlanságtól olyankor tenni kell valamit.
Ágci igazad lesz (amit mailban írtál) nemcsak a fogak miatt van ez nálunk, hanem mert Vilike szórakozik, nincs ideje szegénykémnek aludni, annyit kell játszania és felfedeznie a világot. Most megérezte, hogy el akarom altatni és gyorsan lemászott a ciciról és felállt a nagyágyban is a támlába kapaszkodva, közben akkorákat pislog. Ha berakom az ágyába feláll, nyöszörög, ha bemegyek rám vihog. PErsze a felébrdedések lehetnek a fogak miatt, hiszen mellette vagyok végig és mégis Kép
Ha kijön a másik is és nem rendezõdik a helyzet belevetjükmagukat a módszerbe. Anyukámat már mozgósítottam a könyvért.
Amúgy én nem is azt akarom, hogy egyedül aludjon el feltétlenül, hanem hogy megtaláljuk azt az altatási módot ami mindenkiek jó és ne tartson órákig az altatás. És a visszaaltatás sem. Sokszor az is félóra volt, ja és ha megébred v.miért abból tudjon egyedül visszaaludni (régebben tudott) mostanában nem.

Edit!
Hánykor adod a vacsit és hánykor alsizk el Riki?

Dzsili!
Ház ügyben tivábbi drukk Kép

Cory!
Tali nekem is jó és nekem sem kell útleírás Kép

Közben megebédelt Vili és végre el is aludt Kép és végre sikerült nem levegõn elaltatnom, remélem sokáig alszik, férjem szülinapi tortáját megyek sütni Kép szaladok is Kép

Sziasztok:
Norci
norci

Sziasztok!

Az én drága kisfiam 20 perc dajkálás után 20 percet aludt délelõtti pihi címén, és most itt örjöng. Kép Lehet, hogy egy szívtelen dög vagyok, de elegem van ebbõl. Akkor legyen ébren. Majd eldõl, ha igazán fáradt lesz. Finoman szólba belefáradtam az "Aludjál már Édes Kicsikém!" mûsorba. Kép

Éva! Mi a Duna felõli oldalon lakunk, a piachoz egészen közel.

Ágci! Hogyan csináltátok meg az aludj jól módszert, ha Cumika cicin aludt el?

Szila! Köszi a linket!

Tikk! Tényleg jó lenne valami közös torna-programot kitalálni, akkor mindjárt tarthatnánk is egymásban a lelket. Kép Viszont sajnos a szombat nekem nem lenne túl jó, mert az egyik nagyszülõ-pár 150, a másik meg 220 km.-re lakik Bp.-tõl, így csak hétvégén tudunk találkozni. Legalább havonta azért meglátogatjuk egymást, így kb. minden második hétvégém foglalt.

Zafi! Az együtt alvás nálunk is ezért nem mûködik. Lacika is megdöbbentõ pózokban képes aludni, forgolódik, rugdos, meg se merünk mozdulni, nehogy ráfeküdjünk, és végül mindketten az ágy szélére szorulunk. Így képtelenség pihenni. Régebben azért hajnalban átvittem közénk, de emiatt egyre ritkábban, és mostanára teljesen el is szokott tõle. Napközben a mi ágyunkban velem szépen elalszik, és akkor bõven el is férünk. Viszont ha hajnalban átviszem, felfedezi az Apját, megörül, és már rohamoz is, hogy játszon vele. Attól kezdve képtelenség visszaaltatni.

Laura! Teljesen egyetértek veled, a hiszi és a bajvan sírás jól megkülönböztethetõ, pedig elmosódó a határ a kettõ között. Én azt gondolom, hogy minden hiszti alapja egy picike bajvan, mert ha minden teljesen oké, akkor fel se ébred éjszaka, nappal meg szépen eljátszik egyedül. Viszont ha valami kis kellemetlenség éri, akkor már lehet is hisztizni, hogy Anya azonnal csináljon valamit. Például a ma éjszakai mûsor nálunk egyértelmûen hiszti volt. Kép Teljesen el is bizonytalanodtam. Mindenképpen megveszem azt a könyvet is, amit te ajánlottál, hátha okosabb leszek. Kép
Nálunk úgy megy, hogy a hiszti sírásból villámgyorsan pánik-üvöltés lesz, ha nem megyek be. Persze, hiszen ahhoz van szoktatva, hogy az elsõ nyikkanására ugrok. Kép Ha viszont bemegyek, és nem veszem fel, akkor a hiszti az örjöngésig fokozódik. Egyszer próbálkoztunk az "Aludj jól" módszerrel, hát az én drága kisfiam felállt az ágyban, nyújtotta a kezét, hogy vegyem fel. Ha megpróbáltam szépen lefektetni, akkor belémcsimpaszkodott, és mire az egyik kezét lefejtettem magamról, a másikkal már újra elkapott. Ha meg nem mentem érintés közelbe, hanem egy lépés távolságról papoltam, hogy feküdj le, és aludj szépen kicsikém, akkor elengedte a rácsot, és nyújtotta a kezét, hogy vegyem fel. Persze ha nem kaptam el azonnal, akkor akkorát esett, mint a nagykabát, és a túloldali rácsba belevágta a fejét. Jött a nagy üvöltés, és persze végül így is õ gyõzött, naná, hogy végül felvettem.

Edit! A védõnéni teljesen "jószándékú" volt, és szerintem meg van róla gyõzõdve, hogy ez a családgondozás. Szerintem azt hiszi, megmentette a házasságomat azzal, hogy figyelmeztetett, nehogy elhanyagoljam magam a terhesség alatt és után, és figyeljek oda a férjemre is, ne csak a gyerekre. Ebben igaza is lenne, csak egy kicsit messzire ment az indoklással. Kép

Dzsili! Igen, van olyan Büdös Kölök, aki képes éjjel, félálomban is hisztizni. Na meg fel is ébred a saját hisztizésére hamar. Kép Persze nehéz lenne a hisztit definiálni, de azt is nehéz mással magyarázni, hogy az Apja nem felel meg, hiába megy át, hiába veszi fel, hiába tesz meg mindent, amit én megtennék. Kép
A ház vásárláshoz, meg különösen az OTP-s ügyintézéshez mennek a drukokk ezerrel! Egy kertes ház, egy igazi otthon! Egyszer talán nekünk is összejön... Kép Alig várom. Kép

Cory! Ez tényleg nem semmi, hogy Balu képes volt 2 cm.-t összemenni egy hónap alatt! Milyen hõfokon mostad?! Kép

Bogancsi! Itt köd van és ború. Kép Ott a tavasz... Kép

Solya! Nyugodtan elküldheted, én is úgy kaptam. Arról gõzöm sincs, hogy spontán-e, de ahogy ezt a korosztályt ismerem, simán el tudom képzelni, hogy a macskát is megkóstolják. Kép Újra hangsúlyozom, a képen látható csemete nem az én fiam, õ szegény még nem is látott igazi cicát.

BMárti

BMárti
bmárti

Vagy fél óráig próbálkozgattam hiába, mire el tudtam küldeni ezt a hozzászólást... Kép

BMárti
bmárti

Sül már a torta! Kép

Összemenés Vili 60 cm-vel született, itt mégis 56nak mérték. PEdig az 56-os rugik kapásból kicsik voltak neki Kép

Sziasztok.

Norci
norci

Sziasztok!

Ollllyan jót sétáltunk a napsütésben Tomival!!! Kép Egy picit még most is süt. Küldök egy kicsit Nektek is Kép Kép Kép
Találkoztunk egy másik 4-gyerekes mamával is (5,5 éves fiú, 3,5 éves ikerlányok és Tominál 3 nappal idõsebb kisfiú) és együtt baktattunk. Aztán behívott hozzájuk. A két pici remekül eljátszott volna egymással, ha hagyják õket a nagyobbak. A legnagyobb fiú teljesen ki akarta sajátítani Tomit; folyton ijesztegette, hátulról majdnem ráugrott. Hát, ezt Tomi nem nagyon bírta, aztán valahogy sikerült úgy irányítgatni a srácot, hogy a végén egész jól összebarátkoztak.
De a lényeg: együtt ebédeltünk velük. Teljesen rendes, felnõttes - azaz nem pépesített - tökfõzelék volt. Tomi úgy ette, hogy az na!!!!!!!!!!!!!!!!!! No, igaz, hogy most már van 2 egész, 2 háromnegyed, 2 tized foga, ami már szinte fogsornak is mondható Kép Mondtam is a mamatársnak, hogy holnaptól befizetünk nála ebédre Kép
Most úgy alszik, hogy szerintem ágyúszóval se lehetne felébreszteni - legalábbis remélem Kép
na, megyek egy kicsit olvasni.
bogancsi és Tomi

bogancsi
bogancsi

BMárti!
A profilodban lévõ képhez csak annyi hozzászólásom van: Szegény macs. De tündéri a kép.

Eddig nem szóltam semmit, de olvasom az alvás történeteiteket, és mindig megállapítom, hogy én egy szívtelen anyuka vagyok, de általában a gyerkõcök elalszanak maguktól, kicsi koruk óta, és egyik sem aludt köztünk, max. hétvégén reggelenként hancúroznak egyet apával az ágyon.
A szívtelenségem meg abból adódott, hogy amikor még szopiztak, akkor ugyan az ágyban szoptattam, de aztán vissza a kiságyba rendszer volt. Mondjuk nálunk sajnos a szopi korai elmaradása miatt, hamar át kellett szokni a cici nélküli elalváshoz. A Beánál frissek az élmények, így az õ elalvási szokását tudom leírni.
Amikor már nem szopizott este, akkor a cumisüvegbõl etettem az ölemben, és ott aludt el, megböfiztettem, és vége, volt, hogy aludt, és úgy raktam az ágyba. Aztán amikor nagyon önállósodott, akkor kivette a cumit a kezembõl, és önállóan itta meg a tejét, és ilyenkor már csak az ágyába kellett betennem a tejével együtt, és így altatta el magát. És ekkor jött számomra az un. trauma, hogy a pici lányt este már nem lehet megszeretgetni, mert nem hagyja magát akkor már.
Nálunk ez jött be. Az esti altatásnál, tejivásnál már nincs világosság a szobában, csak a kinti szobából beszûrõdõ zajok, és fények mennek be a szobába.
A du-i alvásoknál a rádió halkan szól a szobában, besötétitek, és elõtte kiszellõztetek a szobában.
Egyébként szerintem meg lehet különböztetni a sírás milyenségét. Hiszti, avagy foglalkozz velem sírás, vagy tényleg valami baja van a babának. Amikor hiszti van, akkor nem szoktam rögtön bemenni a szobába, viszont, amikor váratlanul tör fel a sírás, akkor megnézem, hogy mi történt.

Norci!
Én is azt tapasztaltam, hogy ebben a korban gyerekeinknek annyi minden van, hogy szegényeknek nincs idejük tényleg aludni. Már majd elájulnak a fáradtságtól, de õk még mennek, másznak, a kiságyban felállnak, de aludni miért is aludnának.

Márti!
Vigyázz magadra, és a Pocaklakódra.KépKép Belgyógyásszal vagy más szakorvossal konzultáljál, hogy tényleg meddig lehet elhúzi az esetleges mûtétet.

Dzsili!
Ment a levél, láttad? A tegnap esti levelet majd most du nézi meg a Pityuka.
Házra tõlünk is fogadj el egy kis drukkot.KépKépKépKép

Bogancsi!
Gratula Tomi hõsiességéhez!KépKép

Ladányikata!
Hol vagy? Mi van Petivel?

Sziasztok! Szokásomhoz híven hosszú lettem bocsánat.
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!
Krisztinke! Üdv az osztályban!
Cory! Vargabéles? Megyünk!!KépKép (Hacsak bele nem betegszünk a hétvégén esedékes anyóslátogatásba.)
Elõbb-utóbb az elelvásról is írok kiseregényt, de most Luca dobol a gép tetején, az ebéd ül a sütõben, úgyhogy nem tudok koncentrálni.
Dzsili! A házhoz megy a rukk!! KépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Cory! Természetesen megyünk hétfõn, bár a világvégén laktok de a vargabéles csábítóan hangzik.KépKépKépKép Ja és nagyon kedves felajánlásnak nem tudtam ellentmondani, így valószínûleg autóval érkezünkKép

Borcsa! Ismerõs a szitu, gyerek a sütõben, csirke a számítógépen vagy fordítvaKép

Az alváshoz nem nagyon tudok hozzászólni, én megtanítottam aludni kb 4-5 hónaposan, akkor még nem jött foga. Azóta ha beteszem az ágyba akkor tudja, most aztán szunya lesz és el is alszik. Éjszaka pedig....hát ott nagyon résen kell lenni, miért nyüszit.Kép De tényleg tudnak a gyerekek annyiféleképpen sirdogálni. Van hogy csak azárt nyekereg, mert elzsibbadt valamije, vagy mert fordulásnál elfogyott a hely vagy nem találja a helyét hirtelen. Annyira nem lehet tudni, de nem sokára majd csak elmondjákKépKép

Na most megyek, mert szalad a lakás, mondjuk fog is még egy darabig, de holnap jön az apu ebédre és elõ kell készíteni sok mindent, meg takarítás, szóval ha hétvégén pihenni akarok, akkor most hajtani kell.Kép

Sziasztok

Tikk
tikk

Sziasztok!

Andi, BSzilvi, Tikk, DZsili
Köszi a gratulát, szerintem hétfõig tuti nem indul el rendesen, de sebaj.

cory
Mi is megyünk talizni.Kép

Bogancsi
Rémes amit leírtál a szemölcsök eltávolításáról, de örülök, hogy jól vagytok.Kép

Altatás: Csak annyit írok, hogy nekünk bevált az Aludj el... Végre kipihenjük magunkat, Peti mosolyogva fekszik le és mostanában már nem is sírással ébred fél 7-7-kor, hanem csak jelez, hogy felébredt. Igaz, nálunk Peti kezdettõl fogva nem sírt sokat, és fõleg nem egyfolytában. Akkor lehet, hogy nem bírtunk volna ki az elsõ napokat...

Megyek, mert Peti álmos és újabban nem akar bébikaját enni, csak kb 2-3 félét, de azt meg nem adhatok mindennap. Hiába van 4 foga, úgy néz ki, hogy nem hajlandó megenni a darabosabb kajákat, pedig amikor még egy sem volt, eszegette. Ki érti ezt?

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Bogancsi! ideért a napsütés, amit küldtél! Pont 2 óra körül sütött ki a nap! Kép Elõtte fél2 körül aludtunk el Lacikával, olyan köd és sötét volt, hogy le se engedtem a redõnyt. Aztán arra ébredtem, hogy fúrja a Prücsök be a fejét a hónom alá, meg elégedetlen hangocskákat hallat álmában. Hát, ezerrel sütött a nap a szemébe. Kép Gyorsan leengedtem a redõnyt, és horkoltunk tovább. Kép Meg se érdemeljük a napsütést! Kép
Nem semmi a tökfõzelék evõs sztori! Hogyan adtad Tominak? Kicsit összetörted villával, vagy csak simán kanalaztad a szájába?

Borcsa, Tikk! Igen, én is sokra haladtam délelõtt a házimunkával! Sütõtök a mosógépben, gyerek a fregolin, szennyes ruha a fagyasztóban, de hol van az a q. plüsmaci?! Kép (Ismeritek a sütireceptet?)

Cory! Nagyobbacska fiú ruhák ügyében az jutott az eszembe, hogy a Mária bababoltban azt mondták egyszer régebben, hogy kb. 10 éves korig vannak cuccaik. Nem néztem meg, hogy milyenek, de nekik biztosan van 92-es méretük, és az áraik se annyira húzósak.

Alvás témában: összebújunk a kisfiammal egy kis délutáni szunyálásra. Bújik hozzám, markolja a hajam még álmában is. Eddig azt hittem, olyan nagyon hiányoznék, ha ott hagynám, és így akarja biztosítani, hogy vele maradjak. Mostmár tudom, csak az elalváskor tapasztalt körülményeket kívánta állandósítani. KépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Krisztinke, üdv közöttünk! Kép Kép Kép

Altatásról - remélhetõleg utoljára:
Lehet, hogy félreértem, de picit úgy tûnik számomra, mintha néhányan "szívtelen dögnek" ( Kép ) tartanátok az altatási módszerem miatt, ezért kiemelek a saját írásomból két mondatot:

"A sok éjjeli felébredés kb. 10 hónapos korára alakult ki, amikorra már szinte teljes biztonsággal tudtam, hogy van-e valami gondja vagy csak hisztizik."
"Nálunk Romi 2-3 hónappal ezelõtt 5-6 alkalommal ébresztett éjszakánként, és nemcsak én, õ is nagyon kialvatlan volt. Egy éves korában karikásak voltak a szemei! Nagyon durva volt!"

És még valami: a barátnõm mindig úgy altatta el a kislányát, hogy felvette az ölébe és sétált vele. Sokszor 30-45 perceket járkált az akkor 10 hónapos kislánnyal. Egy szép napon már nem bírta a dereka, este betette a kiságyba a babát, kiment a szobába, és reggel ment vissza hozzá. Szerintem ez nevezhetõ szívtelenségnek.

MÁS TÉMA:
Voltunk ma UH-n! Olyan jó volt látni a picit!!! Csak azt sajnálom, hogy a párom nem tudott eljönni, és videóra sem sikerült felvenni. Hál' Istennek, Pocaklakó a doki szerint teljesen egészséges, minden rendben van vele. Annyi a gond csak, hogy a biometria egy 19 hetes magzatnak felel meg, õ pedig 20 hetes... Nem baj, Romola is ici-picinek született...
Talán emlékeztek, hogy mi kislányt szeretnénk, már a nevét is tudjuk... Hát, a doki szerint mintha lenne valami a lába között... Kép De rögtön hozzátette: azért aludjunk rá még egyet... Szóval, lehet, hogy a mi Antóniánk kisfiú lesz? Kép

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok
Köszönöm a drukkokat nagyon ránk fér! Annyira aranyosak vagytok hogy figyeltek rám! Jól esik! KépKépKépKépKépKépKép

Altatás:
Talán nem voltam egy értelmü én senkit nem ítélek el , avagy török felette pálcát mondván rosszabb anya mint én azért mert ö az altatásnak nem az álltalam jónak tartott változatát alkalmazza! Ez fontos!
Én továbbra is kedvelem Laurát, Ágcit és a többieket akik most nem jutnak az eszembe, de ezt a problámát teljesen máshonnan közelítem meg alapvetöen más a felfogásom ez ügyben!
Higgyétek el tudom milyen nagyon rossz a kialvatlanság állítom nem sok olyan baba volt mint a nagy fiam, nem volt gondom a kilóimmal mert enni sem volt idöm nem csak nem aludt, de a pocija miatt talán, rengeteget sírt szinte egész nap sokszor azt sem tudtam miért, sem éjjelem sem nappalom nem volt másfél éves koráig. Én is kipróbáltam ezt a módszert nagyon rossz tapasztalatokat szereztem közben. Innen az ellenszenv!
De megértem azokat akik megpróbálják fökeg ha úgy érzik sikerült is ezzel nyugodt perceket szerezniük maguknak.

BMárti
Az apa az nem olyan mint az ANYA, a fiaim már tudnak beszélni ök meg is indokolják!
Ahány gyerek annyi féle személyiség, mindegyiknél más válik be szerintem, míg egyikük szépen al alszik egyedül és átalussza akár az éjszakát is a másikuk nem még sok-sok kínkeserv árán sem.
Kicsi fiad már megszokta, hogy szólhat neked bátran hát meg is teszi! KépKépKép
Hiszti ügyben változatlanul állítom hogy miután nem veszed fel mikor sír attól ébred fel és kezd bele a "hisztibe" hiszen nem érti mi a gond.
Látom rajtad hogy bizonytalan vagy ez ügyben azt azért tudnod kell hogy nagyon komoly elhatározás és kitartás kell hozzá! Hiszen mindannyian nagyon szeretjük a gyerekeinket és a legjobbaz akarjuk nekik, ki így ki úgy,és egyálltalán nem biztos hogy az a jó ha hagyjuk hogy a gyerek döntse el mikor mit szeretne, de nekem eddig bevált ezért modom ezt.

Norci
Hogy érted azt hogy a kicsi szenved a kialvatlanságtól de nem alszik el ha megteremted számára a megnyugtató hátteret és közelséget?
Szerintem inkább sokszor arról van szó hogy anyuka szeretné ha már végre aludna a kicsi hogy legyen némi nyugi föleg este nem?
Én hagyom játszani akár éjjel 11-ig is utána megy esti szundiba reggel tovább alszik anélkül hogy végleg ébredne.
Nappal is akkor alszik amikor elfárad és annyit amennyi jól esik akkor is ha ez 20 perc akkor is ha 2 óra. Kényelmetlen nekem mert nehéz így szervezni /pl. reggel 6-kor szopizik fél hétre alszik de a Márk kel 7 -kor suli miatt tehát esélyem sincs vissza aludni, fiam 7 után húsz percel elindul a kicsi viszont félkor kel az ovi miatt apja viszi 8 elQtt pár percel, kiszámítható hogy így én 6-tól 8-ig nem tudok már szunyálni ekkor meg már a kisasszony is riadózik/ de ez is alakul ahogyan nö és értelmesebb lesz majd belátja hogy anya itt van akkor is ha nem lát vagy érez számíthat rám vele vagyok ha kellek!

Napocska ha álmos el alszik a karomban nem kell cipelni meg ilyesmi, vagy szopi közben. Hihetetlen mennyi idöt képes ébren tölteni. Van hogy egész nap napközben egyszer- kétszer 20 percet alszik szó szerint! Éjjel többször ébred nem számolom hányszor van hogy csak felsír és már szundizik is tovább máskor fel kell vennem! Ö sem alszik sokat föleg nem egyhuzamban.Többnyire a saját ágyánam szundizik néha veszem magam mellé ha nagyon nyugtalan.

Még egyszer hangsúlyoznám hogy nem szeretnék senkit bántani vagy megsérteni pusztán ez a véleményem még akkor is ha látnivalóan kisebbségben vagyok momantán.

Bogancsi
De jó lehetett "hasonszörü" családdal ebédelni! KépKépKépKép

Andysj
Köszönjük a jó kívánságot még van pár napunk mert 28.-ai a lány csak holnap bulizunk!KépKépKép
Nálunk is így megy az alvás mint nálatok az én gyerekeimis szépen át álltak az egyedüli szundira amikor már elég érettek lettek hozzá!

Zsuzsa
Írok email-t csak most álltam át az ISDN modemre és kicsit nehézkes volt. Pityunak már tegnap este elküldtük a Márk válaszát remélem megkapta.
Nem vagy szívtelen anya csak Bea az a típus aki nem igényelte annyira intenzíven hogy babusgasd altatáskor! KépKépKépKép

Na megyek, ne nagyon köpködjetek azért, jó?

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Jajj Laura
dehogy vagy szívtelen ez vita nem veszekedés!
Meg sem fordult ez a fejemben, nehogy ezen idegeskedj mert most aztán rendesen lelkiismeret furdalásom van.
Még én bosszantalak babástul! Nem akartam KépKépKépKépKép

Nagyon örülök hogy picikéd jól van arról meg hogy kisebbnek látszik mint a kora csak annyit hogy ennyi idösen nekem is ezt mondták aztán lett 4kg, 60 cm-es lányom.
Miért még egy lánykád szeretnél a harmadik lenne fiucska vagy úgy érzed hogy valami miatt a kicsi lányok állnak hozzád közelebb?

dzsili

Sziasztok!

Laura: akkor legyen Antónió Kép Kép Kép És zsuper, hogy minden rendben van vele!!!

BMárti: csak simán kanalaztam neki a fõzeléket. De a másik három gyerek is azt evett és -szerintem- annyira nézte õket, hogy elfelejtett figyelni arra, ami a szájában van Kép

Dzsili: tényleg nagyon kellemes, jó érzés volt velük lenni és enni Kép

alvás/altatás: én azért nem szóltam eddig, mert Tomi már az elején egyedül aludt el és tõlem teljesen függetlenül tud aludni. Amikor még a mi hálónkban volt, akkor is kimentem az esti fürdõs lefektetés után. Aztán, amikor átköltözött a mellettünk lévõ apa dolgozóba, akkor is így volt. Ezek után már nem volt probléma, amikor felköltözött az emeletre a saját szobájába. Szerencsés vagyok, mert Tomi imád aludni Kép Ha nagy ritkán mégis sír letevés után, akkor MINDIG bemegyek, mert az vagy egy kósza böfit jelent vagy egy kis anyai simi és puszi igényt. Egyszer már írtam (bocs), de nagyon fontos, hogy az esti lefektetési rituálé mindig ugyanolyan legyen. Én ebben nagyon hiszek.
Ez a többieknél is bevált. Pedig õk mindhárman egy szobában voltak 10 éven keresztül. És bizony amikor Dani lefeküdt, a lányoknak csöndben kellett olvasgatni az ágyban. Mert fürdeni együtt fürödtek.
Na, elég a "problémamentes" családból Kép
Szerintem mázlis vagyok a gyerekeimmel, meg se érdemlem õket. Remélem, késõbb se lesz okom panaszra!

Jó éjt mindenkinek!!!
bogancsi és hétalvó családja Kép

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Dzsili!
Eddig én is ezt csinálatm Vilivel mint te, viszont ha nem aludt napközben, vagy csak keveset, akkor tudtam, hogy könnyedén elaltathatom este és sokat alszik egyben kialussza magát. Most akár milyen késõn fekszik, viszonylag hamar kell. És õ ha fáradt nem eljtászik magától, hanem hisztizik, nyügõs és igenis a kialvatlanságtól, még sem lehet elaltatni órákon át. Érdekes ha ott vagyunk akkor tök nyugodt feláll az ágyben és ránk röhög, de már annyira karikásak a szemei, hogy õrület. ÉS ne mond, hogy max. 10 óra alvás, ráadás egymillió ébredéssel elegendõ egy ekkora gyereknek. Komolyan úg vielkedik, mint aki nem ér rá aludni. Amúgy errõl talán Ágci mesélhet többet. Igaz Ágci igeni szenved tõle a baba is?

Norci
norci

Sziasztok!

Alvás:
nálunk a lefekvéssel nincs gond, az megy simán. mondjuk van egy kis mûsor, de az inkább csak vicces, mert nem sír v. ilyesmi. Hanem amikor megébred éjjel. Na akkor nem akar visszaaludni magától. Csak cicivel. Vagyis azzal sem alszik el, hanem miután kiköpte, beteszem a kiságyba, és már alszik is tovább. De vagy 2-3 szor felkel, és én már nagyon fáradt vagyok.

Norci,
ti próbáltátok a calgélt is Vilinél? Éreztél vmi különbséget közte meg a Dentinox között (mi igen, mert a Denti mintha erõsebb lenne)?

Dzsili,
de jó neked, hogy Napocs így el tud aludni. Mert Hanga hiába álmos nagyon, magától csak a babakocsiban alszik el, ha itthon vagyunk, akkor vagy cici v. paskolás kell, ami némi sírással jár. Viszont az esti fekvés tényleg mintaszerû.

Laura,
de jó, hogy minden okés a pindurralKép. Azt a könyvet, amit mondtál, uhu.hu-ról majd megrendelem.

Akik üveges kaját adnak a babának: tudtátok, hogy mekkora nagy választék van fõételbõl a Kecskemétinek (nem a kiskecskésnek, hanem a régi fajtának)? Tök jó, apa vett egy csomót.

BMárti,
ne rágódj, na! Kéne találkozni, és egy jó nagyot dumálni.

Na, megyek, mert apa itt áll a vállam fölött, és akarja a gépet nagyon.

Szila
szila

Még annyit, hogy örülök hogy sokan meg tudjátok különböztetni a kölök sírását, hát én mai napig nem tudom Vilike mindenért ugyanúgy üvölt, no jó mintha most kezdene diferenciálódni a sírása. Pl. megtanult pelenkázás közben hisztizni. ÉS altatásnál is, érdekes ha ég a villany nem sír, hanem ezerrel röhög ránk, közben elképesztõen dörgöli a szemét, de csakazért is feláll.

Bogancsi!
A rendszeres rituálé nálunk is múködött kb. 3 havonta ugyan válozott Vili igényéhaz igazodva, viszont kb. egy hónapja nem találjuk az új igényt Kép
Én is hétalvó családot szeretnék ! Mi a titka?

Dzsili!
Azért abba sincs kivetni való ha az ember legaláb este egy kis nyugit szeretne. Fõleg, ogy mi egy ideje hozzá voltunk szokva, hogy Vili fél 8-kor, legkésõbb este fél kilenckor fekszik. Most meg órákon át kûzdünk, fárasztjuk, hogy végre elaludjon, azért néha tényleg szeretnék az ágyban lenni.
Másrészt én is sokkal türelmesebb vagyok vele, akár a napközbeni altatásnál, vagy akármiben ha éjjel kialudtam magam.

Most megpróbáltam 8 körül cicin elaltatni, hát cicivel a szájában jól "kialudta" magát köszöni szépen, azóta örjöng, de a cici se kell már igazán. Na jó apa vállán mindjárt elalszik (remélem), zenét hallganak közben.

Norci
norci

Freudi elírás, azért néha tényleg szeretnék a párommal is lenni Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Dzsili: részemrõl semmi harag! Kép Kép Kép Kép Kép Mindenki úgy altat, ahogy nekik a legjobb!
És nagyon szorítok továbbra is a ház miatt!
Kisfiú-kislány kérdés: nem fogom elbõgni magam, ha kiderül, hogy kisfiam lesz, de úgy érezzük, mi valahogy tipikusan lányos szülõk vagyunk. Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy kuki van a pelusban... Kép Kép Kép

Norci: ha nem haragszol, reagálok a Dzsilinek szóló írásodra (20.21).
Szóval: borzasztóan sajnállak és teljesen átérzem a problémád, hiszen nem is olyan régen még mi is ettõl szenvedtül, családilag.
Úgy érzem, reggelig tudnék neked most írogatni, ezért inkább csak a legfontosabbat: van napirendetek?
Hiszen ha minden nap adott idõben ébred reggel, adott idõben történik a délelõtti, a délutáni, majd az esti alvás, akkor már automatikus álmos lesz, és nem lesz gond az altatással. Ehhez természetesen az étkezéseknek is meghatározott idõpontban kellene történniük.
Ja, most látom, errõl írtál Bogancsinak. Kép Hát, akkor tudod mit kell tenned, nem? Kép

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Norci: azért a hossznak nem sok köze van a ruhamérethez Kép Balu mindig 8-10cm-vel kevesebb volt, mikor már méretet kellett váltanunk, mint az új méret Kép

Laura: örülök, hogy minden ok Kép Balu végig 2 héttel látszott kisebbnek a koránál.

Ma volt itt Andi3 meg Luca Kép Balu egy hõs volt, és jól tûrte a megpróbáltatásokat Kép Luca puszilgatta, aztán, hogy nehogy elbízza magát, kicsit meg is püfölte, de Balu hangtalanul tûrt Kép Kicsi vita volt, hogy ki üljön a hintába, de szerencsére van még két hintázó eszközünk, így helyre állt a béke Kép Luca megkóstolta a Balu anyatejét is Kép Döbbenetes volt érezni, hogy mennyivel finomabban szopizik, mint Balu, pedig Balu sem durva Kép

Altatás: azt gondolom, hogy ég és föld a tápszeres és az anyatejes babák altatása (elõre közlöm, nem bántásnak szánom, de tény, hogy sokkal nehezebb rendszert alkotni a szopikban). Alvási tapasztalataimat már leírtam korábban, azt most hagyjuk Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Kissé rosszul mûködik a netünk, így nem nagyon tudtam követni a hozzászólásokat, de azt hiszem a lényeget tudom.

Márti: Nagyon sajnálom, ami történt veled, remélem megfelelõ diétával és egy jó orvossal megoldódik ez az epenyavalya. Nagyon vigyázz magadra!!!!! Olyan rossz volt olvasni, hogy mennyire elkeseredtél, mikor megtudtad a rossz hírt és senkihez sem tudtál gyorsan fordulni. Ismerem ezt az érzést, én Dorkát végülis egyedül "hordtam ki", mivel a férjem külföldön dolgozott. Nagyon rossz érzés egyedül lenni egy problémával, pocakodban egy babával. De most már biztosan megnyugodtál, látod itt a babaneten és otthon a családodban is mindenki nagy szeretettel várja ezt a picike kisbabát a pocakodban. Gondolj mindig erre, hogy sosem vagy egyedül sem gondjaidban sem örömödben!

Altatás: Régebben írtam, hogy agyrémet kaptam "Végre elaludt a gyerek!" könyvtõl, de a végére be kellett látnom, hogy igaza van sok mindenben és ha követem a tanácsát és Dorkára értelmezem a módszereket, akkor gyorsan bekövetkezik a várva várt eredmény, az alvás. Nekem szerencsém van, mert Dóri 4 hetes kora óta utál velünk aludni a nagy családi ágyban, mert neki helyre van szüksége és nem szereti, ha be van szorítva. Kicsi korában sûrûn azért sírt, mert túl közel voltunk hozzá, ahogy visszatettem a kiságyában elaludt. Persze ennek ellenére csak 1 évesen tanult meg éjszaka is egyhuzamban aludni. Szerintem a következõkre kell figyelni:
- alvás elõtt megfelelõ hõmérséklet és friss levegõ a szobában
- alvás elõtt szoptatni egy fél órával, hogy ne a szopival kösse össze az elalvást (pl. más helyen szoptatni, nem a szobájában)
-rituálé (beszélgetés, ének, zene, ima...)
- kényelmes pizsama
-fogzáskor dentinox-szal bekenni az ínyét alvás elõtt
- napközben elegendõ séta, program
- könnyû vacsora, ami nem viseli meg
- csak 3 perc sírás után bemenni hozzá (nem rögtön minden nyikanásra, persze ha érezhetõ, hogy nagy baja van, akkor rögtön)

Ha valakinek ez már nagyon evidens, akkor persze elõre is bocsi.

Laura: úgy érzem egyre büszkébb és magabiztosabb anyuka vagy!!! Örülök, hogy minden jól alakul nálatok!

Bogancsi: a szemölcsös jeleneten teljesen kikészültem, szegény Tomi, na meg Te, biztosan rossz lehetett nektek. Melyik úszodában szedtétek össze ezt a szemölcsöt? nem kellene reklamálnod, azért jobban odafigyelhettek volna ilyen pici babáknál?

BMárti: bizony van olyan idegállapot, mikor a család feladja és tényleg kénytelen szívtelen lenni, mert nem bírja. Nálunk is Dorkán látszott legjobban, hogy nem alussza ki magát, rólunk nem is beszélve. Szerintem az emberre válogatja, hogy ki mit tart szívtelen dolognak. Ha neked lelkiismeret furdalásod van, mert hagyod Lacikát sírni, akkor menj be hozzá és vigasztald meg, de ha csak mások miatt, mert azt mondanák rólad, hogy szívtelen anyuka vagy és ezért éjszakázol vele olyan sokat, akkor fejezd be ezt az életvitelt, mert belebetegszel. Tudom sokan másképpen gondolkoznak, de szerintem a jó anyaság nem azt jelenti, hogy betegre gürcöli magát a kismama. Szerencsére az ember gyereke olyan, amilyenné neveli, amilyenek mi vagyunk szülõk, tehát, ha rászoktatjuk, hogy anya csak ennyit bír, akkor megszokja, és nem fog többet igényelni.

Cory: hajrá, februárban könnyedén levizsgázol!

Krisztinke:
Üdv itt, írj magatokról többet, hogy megismerhessünk titeket!

Henke: hogy sikerült a vizsgád? Hajrá!

Zafi: a lényeg, hogy olyan módszert találj ki, ami mindkettõtöknek megfelel. (alvás)

Rólunk: én köhögök (Menta radipont szedhetek?), elég szarul érzem magam, most nem tudom, hogy Dorkának volt ez múlt héten (akkor volt egy kis láza és piros a torka) és én tõle kaptam el, vagy most én fogom õt megfertõzni...Férjem otthon van most velünk, volt ekg- és vérvizsgálaton, a vérnyomása magas, és az ekg-ja olyan mint egy 50 évesé (õ 29 éves), ha így folytatja könnyen szívinfarktusa lesz...Egyetemet abbahagyta. Ennyi stressz elég neki. Elhatároztuk az életmódváltást, de amíg nincs meg a saját lakás, addig úgy is hajszolni fogja magát... Nagyanyám 89 évével egyedül él, és most tüdõgyulladása van, fogalmam sincs mit lehetne tenni, mert Bp-re nem akar feljönni. Különben jól vagyunk, Dorka nagyon várja a síelést, minden nap megnézi a szánkóját és nagyokat kiált: Szán, Szán! Kép Nagyon aranyos, mindenhova lábon jár és cipõmániás lettKép

Bocsi, hogy hosszú voltam,
minden vizsgázónak elegendõ energiát és motivációt kívánok!
minden kismamának pihentetõ hétvégét!
minden babának szép idõt a sétákhoz!

na befogom, üdv
zsuzsi és lassan 14 hónapos Dorottya
zsu26

Sziasztok!

Norci!Kép Alvásügyileg teljesen megértelek. Nálunk ennyire azért nem durva, de már én sem bírom fizikailag és asszem idegileg sem, jól összevesztem az elõbb a párommal!Kép

Edit! Abban bízom, hogy Réka sem fog most már sokáig belealudni a szopiba, ahogy Ágci is írta, és akkor majdcsak megszokja, hogy másképp is el lehet aludni. Már elõfordult, hogy abbahagyta a szopit és ráhajtotta a fejét a vállamra és szépen elaludt. Ezzel ki is lennék egyezve. Most azt próbálgatom, hogy nem hagyom, hogy teljesen beájuljon. Mikor már "kicsit" eladludt és látom, hogy csak tartja a cicit, de nem szopik, kiveszem a szájából és leteszem. Talán ez most mûködik, de igazából csak próbálkozom!Kép
Köszi mindenkinek az ötleteket, majdcsak lesz nekünk is saját stratégiánk!Kép

Dzsili! Én sem hiszem, hogy éjjeli ébredéskor hiszti lenne, viszont Réka szokott olyat csinálni, hogy egy darabig kicsi babusgatással el lehet intézni és szépen visszateszem, alszik tovább, viszont sokadik ébredésre elkezdi, hogy a vállamon alszik, de az ágyban rögtön felkel. Na, ezzel mit lehet tenni? ilyenkor szoktam magam mellé venni, szopi és alvás.
Házhoz gratula és további drukkok a hitelhez, tudom milyen kiszolgáltatott tud lenni az ember a bankoknak!KépKépKépKép

Krisztinke, szia!Kép

Solya, egyetértek!Kép A nagykönyv szerint 14-15 órát kellene egy nap aludniuk! Hát Rékának jó, ha a 12 megvan!Kép

Tikk! Mondtam is Bejának, hogy te nagyon következetesen neveled Hannát, amit tök irigylek!Kép Neked van igazad, hogy fogak elõtt megtanítottad aludni!Kép Nekem most már késõ bánat! Annyi mindent másképp fogok csinálni a másodiknál!!!

Bogancsi! Gratula Tominak a felnõttes "fogas" evéshez!KépKépKép
Errõl jut eszembe, Rékának kibújt a 9. foga! Kép

Cory! Akkor most már nem csak a talira, de a vargabélesre is benevezünk!Kép De tényleg rohadt messze laktok! Azért köszi a lehetõséget, ha nem bánod, hogy tele lesz a lakás, megyünk!Kép

Lelövöm magam, bocs, hogy ilyen hosszú lettem!

Zafi
zafi

Norci
nem szerintem is teljesen normális ha szeretnél este már kicsit a saját dolgaiddal is foglalkozni ezzel én is így vagyok csak felvetettem hogy talán még nem akar aludni ezért nem megy el szundiba!
Nagyon jól fogalmaztad meg tetszett, hogy "nem ér rá" itt az igazság! Pont abban a korban vannak hogy minden érdekli Qket már állnak, másznak , járnak, magyaráznak sohasem elég nekik a világból mintha minden percet ki akarnának élvezni! Annyi mindent kell még tanulniuk gondolj bele! Hihetetlen a tudás vágyuk és rengeteg új élmény vár rájuk minden nap, persze hogy nem akarnak aludni menni pedig abban természetesen igazatok van hogy muszály pihenniük, csak nem mindegy hogy az az alvás pihentetö is vagy nem.
Én igazából csak azt akartam mondani hogy ha talá nem akarjuk olyan görcsösen lefektetni akkor ha elfárad végkép "ki döl" magától.
Persze ebbe a napirend nem fér bele, de az biztos hogy ha jól kiszámítható gyerköcöt szeretnél akkor be lehet vezetni egy napirendet hiszen nálatok még egyenlöre egy babához kell alkalmazkodni és akkor az alvós gondok is megoldodnak talán.

Egyet tudok viszont biztosan, néhány hónap és mindenki békésen nagyokat tud majd aludni, már ha nem érkezik idöközben kis tesó, mert tutira átalusszák az éjszakát még a leghisztisebbek is, addig is kitartás! KépKépKépKépKépKép

Laura
Én is azt hittem hogy tipikusan fius mami vagyok de szerencsére az élet rácáfolt erre, persze ha kicsi lányt szeretnétek akkor Hozzá drukkolunk nektek ezerrel! KépKépKépKépKépKép

Pusszancs: Dzsili és Napsugár
aki még "nem fáradt" és éppen a távirányítót szedte darabokra, az elemek vissza tevése még nem megy neki!
dzsili

Szia LAura!

Kisfiú-kislány kérdésedre reagálok egy kicsit.
A 2. gyerkõcünket kislánynak vártuk de nagyon. Szülés elõtt 10 nappal derült ki, hogy õ is fiúcska, addig mindig úgy feküdt, hogy nehogy meg tudják nézni a nemét. A kis szégyenlõs.
Akkor bizony én elsírtam magam, szégyen ide, szégyen oda. Születése után pár órán keresztül nem nagyon vettem az adást, hogy megszületett a 2. fiam. Annyi azért tudatosult bennem, hogy évek múlva lesz még próbálkozásom, hátha....
A nagyfiam keresztanyja, azt mondta, hogym milyen jó, hogy a Miki is fiú, mert õ el sem tudna minket lányos szülõnek képzelni.
Teltek múltak az évek. Terhes lettem a 3. babával, és mindenki találgatott, mert a terhesség során egyetlen egyszer sem mondta ki a doktor bácsi nyíltan a gyerek nemét. "Fiús jelleget nem látok, de ez még nem biztos, hogy kislány." ezt a mondatot a 4. hónaptól, havonta elmondta.
tulajdonképpen a Bea a Mikinek köszönheti az életét, mert ha a Miki kislány, akkor nem biztos, hogy ennyire tudatosan bele vágtam volna a 3. gyerek projektbe. Ezzel nem azt mondom, hogy nem szerettem volna 3. gyereket, de akkor sokkal jobban végig rágom magam rajta. De így nem volt kérdés, a kérdés.

Norci!
A 2. babádnál már rutinosan meg fogod tudni különböztetni, hogy mikor miért sír az a gyerkõc. KépKépKép Nyugi. Igen, este 9, 10 után már igényli az ember, hogy egy kicsit csend legyen, és ne csak a gyerek legyen. Napközben, az teljesen más.

Január elején gondoltam ám a topikra amikor beteg volt a Bea, és próbáltam nyugtatni, de õ egyszerûen nem hagyta magát, hogy simogassam, cirógassam este amikor fájhatott neki valamije, hanem amikor magamra tettem,hogy nyugi, akkor már rögtön mászott össze-vissza, és nyüszögött, de nyugton nem maradt volna.
Már az is csoda számba ment karácsonykor, hogy az anyósomnál el tudtam altatni, úgy, hogy nem a járókában aludt, hanem mellettem az ágyon. Mindenki a csodájára járt, mert ezt nála nem lehet olyan egyszerûen megcsinálni. A bátyusok próbálták altatni, mert én éppen vásároltam még karácsonyra, és persze minden lett belõle, csak alvás nem. Õgyhogy már eléggé ki is volt fárasztva, de ez is veszélyes, mert ilyenkor meg már lehet, hogy a fáradtságtól nem fog elaludni. De sikerültKép És akkor nagyon büszke voltam a kiscsajra.Kép

beababa

Végre sikerült új képet tenni a profilomba! Ez volt a karácsonyi meglepink sogornõmtõl, aki fotós! A ruhát is karácsonyra kapta Réka, mi meg a fotókat, amik titokban készültek!Kép

zafi
zafi

Sziasztok!

Norci!
Riki kb.3/4 9-kor kapja a vacsorat,utana fürdés,majd szopi és alvas.Elaludni 10 és 11 között szokott,attol függôen,hogy mennyire almos.Mi sajnos nem tudjuk elôbb megoldani az elalvast,mert Apa 3/4 10-kor indul dolgozni és amig ô otthon van,addig Riki figyeli mit csinal.Kép
Sokszor napközben sem szopizik rendesen,mert apukajat figyeli.KépKép
Ma kivételesen elég faradt volt Riki,de nem am a cicin aludt el,(ott csak elkabult),hanem a vallamon ringatas közben.Ên nem vagyok ez ellen sem,mert olyan jo érezni,hogy anyucihoz bujva szeretne elaludni.Imadom nézni,ahogy a ringatasra lassan lecsukodik a kis szeme!Kép

Szila!
Megkaptad multkor az e-mailemet?Tudom,hogy nem sok olyan volt benne,amire valaszolni lehetett,inkabb csak helyzet jelentés volt.Remélem veletek is talalkozunk majd,ha otthon leszünk és ellenôrizhetjük élôben is,hogy tényleg hasonlitanak e a gyerkôcök.Kép

Laura!
De jo,hogy a picurka jol van!Kép
Azért ugye nem lesztek szomoruak,ha fiucska lesz?Kép
Mondjuk én meg annyira lanyt szeretnék masodik babanak,hogy nem is tudom mi lesz,ha megint fiu lesz!KépAkkor azt hiszem tovabb probalkozunk,amig lany nem lesz!KépKépAzért a focicsapatnal megallunk!KépKép
A baratnôm 1-2 hét mulva fogja szülni a masodik kislanyat.Az apuka kicsit el volt keseredve,hogy megint lany lesz.

Szia Krisztinke!Kép
Mesélj magatokrol!

Jo éjszakat mindenkinek!

Edit
edith16

Zafi
Éppen az elöbb néztem meg a lánykádat és csodálkoztam hogy ezt a képet még nem láttam, nagyon szép menö az új rucija,és azok a kis pillangók hozzá.....
Szerintem nem alszanak még el olyan mélyen amikor be akarjuk tenni az ágyba öket ezért fel ébrednek, Napoccsal is ez a helyzet.

Ó és mindíg elfelejtem Üdvi Krisztinke a topicban!

dzsili

Sziasztok!

Zafi: nagyon jó a kép KépKépKépKép

Persze talival kapcsolatban akartam még mondani: a buszok nem régi típusúak, szóval fel lehet szállni babakocsival is, a villamoson meg az elsõ kocsi utolsó ajtajánál meg az utolsó kocsi elsõ ajtajánál ki van szedve a korlát Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Megnéztem a profilokat végre az új fotókkal!!!

Ha valakinek rossz kedve van, csak nézze végig ezeket a képeket és rögtön visszajön az életkedve, sõt rögtön gyereket akar!!!

Minden baba egyszerûen gyönyörû! És mindegyik annyit nõtt!
Gorsi Peti hihetetlen nagy lett!Kép
Borcsa: milyen aranyos volt Réka is picinek, ha jól néztem a fotót és Luca is mennyit nõtt, nagyon hasonlít Rékára.
Cory: 2 banánnal Balu? nem mohó egy kicsit?
Szila: hol vettétek az etetõszéket nagyon jó! na és benne a baba is nagyon szépKép
BMárti: hát ez a cicás kép fantasztikus, szerintem pályázni kellene vele!

befejezem, bár tudnék írni, de rám jött megint egy köhögõ roham. borzasztó
sziasztok
zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Cory!
Köszi a gyors választ, akkor reméljük Peti is lassan belehúz és közben nem megy össze sem!
Hétfõn mi is nekiindulunk, remélem oda is érünk! Elég eltévedõs típus vagyok és felétek nem szoktam járni.

Laura!
Hú, ez izgi, a végén még gondolkodnotok kell fiú néven is? Petit is mindig kisebbnek mérték, úgysem a méret a lényeg!

Márti!
Hogy vagytok? Ármint sikerült visszaédesgetni cicire?

Zafi!
Nagyon édes a képen Réka!

Megyek, mert törpike reggelizni kíván.

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes szombatot kívánok. Nekünk kicsit rendhagyó. emberem fusizni ment, apukám meg belevágott egy újabb diplomába és ma vizsgázott Gödöllõn, így jön hozzánk ebédreKép Elég messze laknak (280km) így ritkán látom és mivel én is lányból vagyok, így nagyon apás is.Kép Szóval várom.

Cory! Hogy te milyen szuper helyen laksz, még a buszok meg a villamosok is ilyen klasszak.KépKépKépKép

Zafi! Nagyon sokat változott Réka, milyen helyes kislányos lett.Kép

Márti! HOgy vagy? megy a diéta?

Na megyek még egy kicsit takarítgatok, minta kölyköm ebédelt, telerakta a pelust és elaludt.KépKép

Tikk
tikk

Sziasztok!

cory: szerintem leírtad az egyik legfontosabb mondatot altatás-ügyben: "ég és föld a tápszeres és az anyatejes babák altatása (elõre közlöm, nem bántásnak szánom, de tény, hogy sokkal nehezebb rendszert alkotni a szopikban)" A sokáig szerencsés szopós babáknak nehezebb megválni az anyától, mert ahhoz vannak szokva, hogy folyton érezzék õt.

Tikk: nem semmi lehet apukád, hogy unokásan diplomázik Kép

Zafi: gratulálunk a 9. foghoz!!! Hiába igyekszünk meg erõlködünk itt Tomival, még utolérni se tudunk Titeket Kép Kép Kép
Nagyon szuper a fotó!!!

Edit: üzenem a barátnõd férjének, hogy azért csak próbálkozzon! Nálunk is bejött Kép

Szila: Hol vette a Kecskemétit??? Cora-Tesco - csak kevés fajtát tartanak. Írd meg, légyszi!

Norci: Amikor felébrednek, rájuk kell csapni egy palacsintasütõvel Kép

zsuzsi: Budakeszire jártunk úszni. Hát, szóltam nekik... A legrosszabb az egészben az, hogy ezt bármikor újra megkaphatja, mert érzékeny a bõre. Kép
Férjre vigyázz!!!!! És Neked is javulást kívánunk!!!

Képzeljétek: Danira hagyom Tomit arra az idõre, amíg bemegyek Zsófival a városba (lsd. kisvakond Kép )! Juli barátnõzik, apa dolgozik. Most alszik, de hogy mikor ébred??? Remélem, nem lesz kaki, mert akkor abban lesz, míg meg nem jövök...

Szép délutánt mindegyikõtöknek!!!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

BMárti, Szila!

Ma megint voltam a Corában, az unokatestvérem kisfiának vettem ajándékot és megint találtam új cuccokat. Tök ari kis átmeneti kabátokat vettem 999ft-ért. És a kiscipõk is levannak értékelve, jó kis Naf-naf cipõk vannak 1900-ért.
Hát én mindig találok érdekes dolgokat, csak a pénztárcám nem mindig engedi, hogy megvegyem.
Jól vagytok?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva,
én is néztem már azokat a kabátokat, de nem láttam Hanga méretében, csak kéket (BMárti, nektek viszont az jóKép). Amúgy jól vagyunk, most éppen nagyizunkKép.

Zsuzsi,
a Brendonban vettük még augusztusban. Talán Roba v. ilyesmi a neve.

Bogancsi,
a Rossmanban vette apa a Kecskeméti kaját (de ez nem a kiskecskés), én még az interspar-ban óriási választékot belõle. A DM-ben is lehet kapni, de ott nem akkora a választék. Képzeld, van almapüré májjalKép is. Szerintem ebbõl a Kecskemétibõl van a legtöbb fajta és nem is olyan drága (179-ért vette apa). A többi már idõnként annyira unalmas lehet neki, és szerintem örül ennek a változatosságnak. Mondjuk én ezeket a kajákat (legalábbis egy jó részét) biztos nem adnám akkor, ami az üvegre van írva.

Na, ezt gyorsan elküldöm, mert anyáéknál telefonos internet van.

Majd este lehet, hogy még jövök.

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

BSzilvi, és mindenki, aki fél, hogy eltéved: Ha a villamosról vagy buszról leszállva felhívtok, elnavigálok bárkit a házunkig Kép A számom: 06-30-222-47-54

Bogancsi: túlélték a fiúk a délutánt? KépKépKép Az én öcsém rohangászott egy délután kakis fenékkel, mert már ugyan szobatiszta volt, elintézte a bilin, de én nem töröltem meg Kép

Ma kimenõm volt, úgyhogy elmentem vásárolni Balunak a barátnõmmel. Nagyon jó volt, azt leszámítva, hogy teljesen ki volt akadva a gyerekruha árakon, meg a választékon (még nincs gyereke Kép). A Mammut összes gyerek boltját végigjártuk, végül a La Halleban vettünk egy gatyát (nagy leértékelés van, ha valakit érdekel Kép), meg egy tök helyes kordbársony inget nadrággal a West Endben. Egész jól viseltem a nemeket. Csak akkor kaptam a szivemhez, mikor az egyik boltban 3500-ért mutattak bodyt. És még csúnya is volt! Nem vettem meg Kép

Ja, meg vettem motort Balunak Kép Nagyon tetszik neki Kép Persze ez rögtön volt az elsõ játékboltban Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Laura! Én is szeretném hangsúlyozni, hogy meg se fordult a fejemben, hogy szívtelen anya lenne, aki az "Aludj jól..." módszerrel tanítja meg aludni a gyermekét.
10 hónapos gyerekkel sétálgatni is durva lehet. Ehhez képest PiciLaci egy kis tündér, mert kényelmes fotelban ülve is megfelel neki a dajkálás. KépKép Valószínûleg régen beszigorítottam volna én is, ha ilyen kemény lenne a helyzet nálunk is.
Teljesen hatalmába kerített a nosztalgia! De régen is volt, mikor PiciLacit nézegettük az UH-n, hogy van valami a lába között! Kép Van már 5leted fiú névre?

Dzsili! Kíváncsi leszek, mit mond a témáról PiciLaci, ha már õ is meg tudja majd indokolni, hogy Apa miért nem jó, miért kell Anya az éjszakai mûsorhoz. Kép Márpedig ma rossz éjszakája lesz, ha Apa nem kell neki, nekem meg jó éjszakám lesz, ugyanis szabadságot kaptam! Kép Ma éjjel Életem Párja kel a Büdös Kölökhöz, aztán reggel megbeszéljük, hogy legyen-e "Aludj jól..." Kép
Én is azt gondolom, hogy Lacika megszokta, hogy ugrok, tehát hív, de már túlzásba esik néha. Nyarvog értem, akár van valami baja, akár csak jól esne egy ölelés. Szerintem jó dolog az, ha a gyerekek döntheti el, hogy mikor mit szeretne, de bizonyos határokra azért szükség van. Jól érzed, tényleg van bennem bizonytalanság. Nem is fogunk addig semmihez, amíg le nem tisztázódnak a saját (jelenleg meglehetõsen zavaros) érzéseim.
Szerintem még csak nem is vita ez, inkább tapasztalatcsere. Olyan jó elolvasni, hogy mások hogyan csinálják, mit tapasztaltak, mi vált be, és mi nem.

Elküldöm, mielõtt lefagy, aztán olvaslak benneteket tovább. Kép

BMárti
bmárti

Norci! Pontosan így van nálunk is. Lacika már folyamatosan bõg, vérben úsznak a szemei, de akkor sem alszik el magától. Szerintem is azért, mert nem bír addig nyugton maradni, amíg el tudna aludni. Régebben nappal úgy altattam, hogy magam mellé fektettem, átöleltem, õ meg odabújt, birbitélte a hajam, és szépen elaludt. Most meg ölben kell eldajkálni, néha szinte erõszakkal lefogva, mert különban hasra fordul, és elmászik. Bezzeg az etetõszékben, amikor az 5 pontos biztonsági öv nem engedi csibészkedni, képes elaludni, mire a kajáját a konyhából kihozom.

Szila! Ezek szerint nálatok nem vált be igazán az "Aludj jól", Hanga azóta is ébredezik éjszaka?
Az esti elalvással legtöbbször nálunk sincs gond, igaz, hogy nem egyedül, a kiságyában alszik el, hanem a karomban, szopi után, de legtöbbször 5-10 perc alatt beájul.
A kecskeméti babakaják beválltak, ízlettek Hangának? Valaki írta egyszer, hogy pocsék az ízük is, meg a szaguk is, és én ezek után meg se nagyon néztem õket.
Tényleg jó lenne dumcsizni egy nagyot! De a rágódást sajnos nem tudom abbahagyni. A lelkem egyik fele rohanna a gyermekéhez minden nyikkanásra, a másik meg csóválja a fejét, hogy ez azért már túlzás. Közben olyan fáradt vagyok, hogy már alig állok a lábamon, pedig "csak" 2 éjszaka nem aludtam. Elõtte az utóbbi idõben nálunk is a 2-3 ébredés ment, de gyorsan el is aludt, sokszor fel se kellett venni, és akkor azért valamennyire kipihentem magam.

Mennem kell, a családom éhezik, de jövök vissza vacsora után! Kép

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Vilinek áttört a másik felõs metszõ foga is. Kép
Jelenleg nem jön több fog, mire elolvasom a könyveket (aludj jól) ez is kinõ teljesen, azt ha nem rendezõdik az éjszaka, akkor belevetjük magunk.

BMÁrti!
Nálunk nem csak magától nem alszik el Vili altatással sem Kép Elmászik. Azõta kûzdünk mióta ennyire mozog!

Dzsili!
Rendszer, hát valamennyi van. Mindig u.akkor van fürdetés, mindig u.akkor van ebéd és vacsi. ÉS ha jó napunk van még a délelötti alvás is, és sétálni is nagyjból u.akkor megyünk. Ennél többet nem tudok kitalálni.

Bogancsi!
A palacsintasütõt még nem próbáltuk. Lehet ez a baj? Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Megáll az eszem! Puszta debrecenit vacsiztunk Életem Párjával, és Lacika örjöngve követelte, hogy kapjon belõle. Odaadtam egy darabot, hogy majd megkóstolja, rájön, hogy nem virsli, és jól kiköpi. Erre a gyerkõc fülig érõ vigyorral, látható elégedettséggel elmajszolta a vacsorámat! Kép Jó kis csípõs, fûszeres debreceni kolbászkát... Kép Lehet, hogy nem a megfelelõ felnõtt kajákkal próbálkoztam eddig, azért nem volt sikerem?

Cory! A ruha méret erõsen gyártó és baba-testalkat függõ. Kép A Kengurú Gold-os cuccok nálunk felértek a méréssel, amikor a 74-est kinõtte Lacika, akkor elvittem a védõnénihez, és 75 cm.-nek mérte. Kép Visztont most 79 cm., és a 74-es BabyBell-es cuccok még nagyok. Kép Ja, és amiket a Cora-ban lehet kapni, abból is ilyen az egyik márka (nem jut eszembe a neve), már reflexbõl veszem meg az egy számmal kisebbet belõle, ha a cimkét meglátom.

Zsuzsi! Köszi a biztatást altatás ügyben! A fotó a profilomban nem Lacika, csak kaptam a képet, és nagyon tetszett.

Zafi! Nálunk is ez megy. Éjjel nem alszom, reggel meg Életem Párjával kötözködök, mert morcos vagyok a kialvatlanságtól. Pedig tudom, hogy nem õ tehet róla. Kép
Lacika is kb. 12 órát alszik egy nap. Nem olvasta a nagykönyvet... Kép

Éva! Hát, igen, az ember olyan sok mindent megvenne szive szerint a gyerkõcöknek. Talán jobb is, hogy a pénztárcánk határt szab, mert én különben már nem férnék be a lakásunkba. Kép

Norci! Hát, Lacika is meg szokott próbálni elmászni a karomból is, amikor napközben altatom, de még én vagyok az erõsebb... Kép Néha tényleg erõszakkal tartom vissza, de egy-két szabadulási kísérlet után feladja, ha nem engedem.

Lenne egy kérdésem mindenkihez, aki sikerrel alkalmazta az "Aludj jól" módszert. Korábban leírtam Laurának, hogy nálunk mi volt az egyik gond vele, de senki nem mondott rá semmit. Amikor próbáltuk aludni tanítani (hónapokkal ezelõtt) Lacika felállt az ágyban, és attól kezdve nyerõ volt, mert ha le akartam fektetni, akkor belém csimpaszkodott, ha meg állva hagytam, akkor elengedte a rácsot, és elesett. Tapasztalt valaki hasonlót? Mi lehet ilyenkor csinálni?

BMárti

BMárti
bmárti

Cory! De irigyellek a kimozdulásért, meg a vásárlásért. És mit kell figyelembe venni a motorvásárlásnál?Kép

BMárti!Az elesés ellen nem nagyon tudsz védekezni, körbe rakod fejvédõvel az ágyát max. Aztán majd rájön egyedül, hogy ez nem annyira jó játék állva elaludni.
Jó ez a kolbász sztoriKép Ma nekünk is volt egy ilyen. Csülköt csináltam pékné módra, apja az ölébe vette, mert õ külön ebédelt, mert késõn jött haza és bizony Hanna beleevett, nem is kicsit.KépKépKépHát--ma különleges uzsonnája volt.Kép

Bogancsi! Minden rendben volt a bébiszitterrel?Kép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Bogancsi! Nyugi, ez nem lóverseny!Kép Hajrá fogak! Kép

BMárti! Ez jó, hogy apa megy a gyerkõchöz, csak nálunk kivitelezhetetlen. Illetve attól még nekem nem lenne nyugodt éjszakám, õ ugyanis meg sem hallja, ha a Réka sír! Kép

Ha már az elvásnál tartunk, ma megint nem a cicin aludt el a Réka!Kép Szopizott, egyszercsak abbahagyta, és a karomban elaludt!Kép Gondolkodtam, hogy még ébren be tegyem-e az ágyába, de nyúl voltam hozzá! Kép

Norci! Gratula az új foghoz!Kép

Húúúúú, ma mi is kimozdultunk! Kép Voltunk moziban - Bazi nagy görög lagzi - nagggyon jó!!!Kép Aztán vacsiztunk is, meg fagyikehely is volt!Kép Jól esett! Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Cory!
Nagy baj lenne, ha én mégis babakocsival mennék? Petinek beleesik mindkét alvása a távolt töltött idõbe és kendõben már nem igazán tud elaludni.

Andi!
Ti milyen útvonalon jöttök holnap és kb. mikor?

Bogancsi!
Jól olvastam, hogy Tomi az uszodában szedte össze a szemölcsöket?

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Szilvi!
Mi az Örstõl megyünk metróval, utána az Astoriától villamossal. Nem tudom még mikor, a férjemtõl függ, õ visz be reggel a metróig munkába menet. Ha sikerül elkészülnünk, akkor kb 9 körül érek be, onnan még 1 óra Coryékig.
Ne félj attól, hogy eltévedsz, elõször én is buzgón számoltam a megállókat a villamoson.Kép Elõtte a 47-es vonalát csak a Fonóig ismertem, onnan már jött a világ vége.Kép Ha gondolod, hívj fel holnap, megmondom, merre járunk éppen. Ha elõbb érek oda, szívesen lemegyek eléd a vill.megállóba.

Cory! Miért nem vetted meg azt a bodyt??Kép
Pénteken pont elcsíptük a villamospótlót, Luca a Móricz után bealudt, az Örsön felüvöltötték a kedves árusok.. (ócccsóón adom...). A héven elég nyûgös volt, de már fél kilencre haza is értünk.
Szerintem holnap babakocsi nélkül megyünk.
Lucával ma sütöttünk a talira sütit.Kép Remélem, ehetõ lesz, õ még a biztonság kedvéért egy marék hamut is bele akart szórni.

Norci! Új foghoz gratula!Kép

Henke! Hogy sikerült a vizsga? Ti jöttök holnap? És kedden? Gyakoroltad a lépéseket?Kép

Márti! Hogy vagy? Remélem, görcsmentesen.Kép Ugye, hogy nem is olyan vészes a diéta? Én olvastam anyukám diétás füzetkéjét, azért talán tudsz mit enni.

BMárti! Kolbász KépKép.

Megyek, kiveszem a 2. tepsit a sütõbõl. Jó illata van...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

BSzilvi: persze, gyertek nyugodtan babakocsival KépKép

Tikk: motorról majd hétfõn Kép

cory

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: