A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Írni nem, mert gyerek nyűg. Képek igen. Uff.
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tinu

ha és amennyiben lesz holnap tali, az hány órakor esedékes????????

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Zsanci,
Meme szép, én se látom szomorúnak.

Sajnos nem tudok most visszaolvasni, csak a kezdő oldalt néztem meg. Van vmi hír Kisherczegről és a babájáról? Ha vmi van nem írná meg vki privát ü-ként (azt biztos elolvasom).
Köszönöm, ha vki megírja.

Ja, mi nagyszerűen vagyunk, a szanatóriumban (H) jót pihentem és egy klassz csomaggal (59 cm és 4100 valahány gr) jöttem haza. Még vasárnap. Sajnos P. aznap már nagyon lázas volt és éjjel kruppos rohamai voltak, amik azóta szerencsére nem ismétlődtek, de az egy nagyon húzós éjszaka volt. (Kórház hívogatás, nyitott ablaknál altatás... még szerencse, hogy édesanyám itt volt/van.) P. azóta sokkal jobban.

És majd persze leírom M. születését és a kórházi hawaii napokat is...

Móni
Kép
Kép
monisa

Zsána :) Meme nagyon szép! Ilyen pici baba és milyen tökéletesen láthatók az arcvonásai. Szerintem se szomorú.

Ha nem esik és Domicske nem akar takonykóros lenni, akkor fogzástól nyüszögve én elhozom 10 körülre, legkésőbb fél 11-re. Reggel még írok - ha a babanet is úgy akarja.

Macs :) sajnálom a rr-t :( nekem a fagylalt, ill. fagyasztott gyümölcslé mindig bejött. A lnyeg a fagyott édes dolog.

Leni :) Hát igen, aszem a topik fele kezet ráz együttérezve és szolidárisan :( Másfél éves kor körül van dackorszak, bizony :(

Tinu :) Szép képek :) Puszi a kis hajasbabának, aludjon szépen és ne szomorítsa a mamit!

indianyo

Szia Móni :):):)

indianyo

Sziasztok,

Egy gyors bekukk.... dedem meg van vadulva, mert nem aludt napközben.

Macs: csodásak a képeid, jöhet még. Füles pedig nagyon aranyos.

Móni: jaj, de jó rólad hallani. jobbulást nektek és várjuk a történetet. És persze gratula még egyszer.

Ancsi: Lencsinek jobbulást.

ewiáweösfoké na ezt Fanni üzeni mindenkinek.... még egy gyors kérdés... Holnap mikor és hun lesz a tali?

J.
johanna1975

Johi,
képzeld, B sem aludt, miután elmentetek, élvezte hogy övé a terep és az összes játék :lol: igy hazafelé szunyált a kocsiban majdnem fél 7-ig... jo kis éccaka várhato...

Moni,
sziaaa!! már kerestelek/kerestünk :D várjuk a szüléstörténetet, nagyon-nagyon! :)

Ancsi,
aszondta tegnap a nagy szaki, hogy a mi csövünk keskenyebb mint az átlag, ezen kivül nemcsak iszap lakja, hanem vmi vastag trutyi (lehet hogy a hajam összecsomosodva....), és nem birta a kütyüje átfurni a cuccot. igy itthagyott minket a szarban, szinte szo szerint, de azért még lenyult kis lovéval is.

Lencsinek remélem, nem lesz komoly baja!++++

Leni,
kitartáááás, és ++++!!

Zuzi,
Trofea dejo, hogy szuperül sikerült és ilyen jo meglepi lett :D

Macs,
RR most meg mi a frantol jött elö ujra?? :( jobban vagy már?

Rylie,
aranyos vagy a neveket illetöen, megfontolando :wink:
igen, szét kell verni az egész zuhanyzot, holnap reggeltöl ez lesz a program :evil: igy ugrott minden hétköznapi nyugis dolog, amit párommal terveztünk... :( és szinte feleslegesen szerveztük meg jövö hétre, mert muszáj nekiállni már most.

Zsan,
Meme nagyon aranyos :) és ne parázz már!! 8)

Indi,
én sem birom valamiért ezeket az "ünnepeket", mondjuk nem is kaptam semmit, csak a Food Expressztöl egy parfümmintát :lol: meg azt hogy férjem hazahozott minket Deniéktöl, igy nem kellett a csucsban buszozni :)

Deni,
mégegyszer köszönjük a vendéglátást! :D és várjuk a jo kis képeket :wink:

És B legujabb szava: akupunktura :lol: (hallotta, ahogy hugommal beszéltünk rola) :D

KépKép
fibi

Először a M születése utáni napokról írnék. Meg szerettek volna szabadulni tőlem, de én nem hagytam magam. Egyrészt az első 1-2 napban nem voltam biztos benne, hogy M. eszik (merthogy még nem evett, de én arra gondoltam, h később megy-e majd - már nem emlékeztem P. hogy is evett 1-2-3 naposan), másrészt jó volt az a pár nap csak vele.
A kórházról továbbra se tudnék semmi rosszat mondani. A csecsemősök kifejezetten kedvesek, segítőkészek és profik voltak.
a viziteket is élveztem, a 2 mp-es hogy van-jól párbeszédeket. Ez még P születésekor fura volt, azt hittem kimerítő választ várnak. (Úgy értem nekem tényleg nem volt semmi problémám, ami volt az is megoldódott magától - gondolom az ilyen viziteknek van jelentősége csak nem az olyanoknál, mint én voltam.) Azért a csecsemős dr-októl tudtam kérdezni... M. csinált olyanokat, amiket P. vagy nem csinált v. én nem emlékeztem már rá.

Hogy vmi rosszabbat is írjak: talán csak az lepett meg, h olyan későn hozták a reggelit :P . Ami szintén nagyon finom volt (ne nézzetek hülyének, de egyrészt 8 hó diéta, másrészt hamisítatlan 80-as évekbeli kakaó és tejeskávé ... 8) nem tudtam máshogy reagálni, reggel 6-tól türelmetlenül vártam a kajaosztást). És kiderült, h mint a repülőn millióféle spec menü van (vega, moszlim...). Ha tudtam volna minden napra másfélét rendelek - bár mikor ezt megjátszottam egy hosszabb repülőúton súlyosan csalódtam a sómentes és hindu kajában. (A többiek klassz sütit kaptak én meg vmi befőttet, ráadásul a kaja is sótlan volt, de arra számítothattam volna...)

És a takarítók, orvosok, ápolónők is kedvesek voltak a kórház pedig szép és tiszta...

Ez most úgy hangzik, mintha fizetett ügynök lennék, de nekem tényleg csak jó emlékeim vannak a kórházi napokról. Biztos az is számít, hogy a szülés maga klassz volt és olyan megkönnyebbülés volt a terhesség után (ami nekem már P-vel se volt könnyű pedig teljesen pr.mentes volt, M-val pedig kifejezetten nehéznek éreztem) a szép fiamat látni és végre kézben tartani.

Móni
Kép
Kép
monisa

Rylie,
Ö, rosszul irtam, nem a hétköznapi, hanem a hétvégi programok ugrottak a kutba :(

és Leni,
nekem is az jutott eszembe, hogy ezek a tünetek simán lehetnek a másfél éves korhoz közeli "dackorszak" állapot jelei, amit a pszichologia könyvben leirnak vmi pontosabb kifejezéssel, de nem jut eszembe.
fibi

Moni,
a szülésröl is mesélj légyszives, hogy kezdödött, vajudás, kitolás milyen volt, stb? :)
fibi

Barbi :) Jaj, véres kaki :( A bababarát buli egy kis vonatozást jelentett a közeli bevás.kp.-ban, majd hétvégén pótoljuk :) Járássegítős képek szuperjók!! nagyon édes Angi :D :D

Ancsi :) Lencsinek bulást!! Kicsit durván hangzik ez fogzáshoz, de remélem csak az! És ennyi paracetamol nem hinném, hogy ártana :roll:

Indi :) Szegény Dominó :( Kitartást és ++++++++!!

Macs :) Hú, ez elég gázosan hangzik :( Remélem mielőbb jobban leszel!! Neked is sok ++++++++

Nonni :) Muharegér nekem egy állandóan rágcsáló vmit jelent, nem is tudom, van-e egyáltalán ilyen szó... :lol:

Móni :) Jó, hogy jelentkeztél!! :D remélem lesz időd írni nekünk!

Zuz :) Örülök, hogy a tegnap estétek ilyen jól sikerült!! :D :D

Rylie :) Hajrá rágók és gratula a 2 cm-hez!! :D

Fibi :) De legalább az autóban aludt Bálintod! itt biztos túl sok érdekes dolog volt :lol: Bezzeg B. is prög ezerrel, pedig ő már 4-kor felébredt... úgyhogy most apa fárasztja :lol: képek is jönnek mindjárt :wink:

Johi :) Mondtam, hogy hagyd itt a csajt, majd jól lefárasztjuk! :wink: de remélhetőleg este nem lesz gond az alvással!

Kép
Kép
denizsa

Móni,
de jó,h otthon vagytok végre! Nagytesónak jobbulást!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szóval ma nálunk jártak Fibiék, Cursék, Votivék és Johiék :D Nagyon szuper volt, Adél baba hihetetlen édes mosolyokkal ajándékozott meg minket és Bálintom engedélyezett nekem egy kis baba-dajkálást is, jaj de jóóó volt :D Fibi Bálintja meg fantasztikusan dumál már! :o együtt kirakózott a fiammal és segített nekem repülőgépet szerelni :lol: és egy nagy ölelést is kaptam tőle! :D Fibi és Votiv is nagggyon szép kismamik, gömbölyödnek a pocik rendesen, ahogy azt kell :D :D Isti meg mindenkit lenyűgözött, hogy milyen szépen játszott és édesen mosolygott, még1x nagy gratula a fiadhoz, Votiv! :D Fannika megint elkényeztette a fiam sok öleléssel és csókokkal :D és olyan jól eljátszott, hogy haza se akart menni, és nagyon csinos copfot hord már, mindjárt teszek is pár képet:

Adél egy kis mosollyal:
Kép
Fibi a szép pocijával és a két Bálinttal:
Kép
Fannika még így is tud hintázni:
Kép
És Isti igenis tud egyhelyben ülni és játszani:
Kép
Szépséges Votívia:
Kép
Bálint profin autózik:
Kép
Adél baba anya karjaiban mindenre figyelt:
Kép
Fannika tesztelte, hogy mekkorát tud harapni a labdából:
Kép
Isti macival, és lehaltunk a göndör fürtjeitől:
Kép
denizsa

Zsan :) Merse nagyon aranyos, én sem látom szomorúnak, és szép a praclija :D

Tinu :) Virágkavalkád rulez! köszi! :D
denizsa

Deni,
köszi a képeket, nagyon édesek a köcök :D Kár, hogy Isti arca pont nem látszik egyiken sem, olyan édesen vigyorgott rám többször is :lol: nagyon barátságos kissrác, Bálinttal befeküdtek együtt a "nagy"ágyba, meg folyton vizsgálták egymást :D

Curse,
Adél baba megnyugodott, miután elmentünk? hazafelé birta az utat?
fibi

Móni :) De jó! Öröm volt olvasni! Most már csak azt a két aprócska tényt szeretném tudni, hogy milyen volt a szülés és a hazaérés, ja és Peti mit szól az öcsköshöz és hogy vagytok - hehe, ez már legalább négy :lol:

Deni :) Hű micsoda vendégjárás van mostanában felétek! De jó képek!

Cataflamot beüzemeltük :(

indianyo

Fibi :) Remélem Curse nem haragszik meg, hogy helyette: Adél szépen megnyugodott, Bálint zenélt neki a Tőletek kapott szép csigával és bőszen vigyorogtak egymásra :D
Istiről ez a kép sikerült többé-kevésbé elölről (a szép mosolyát sajnos nem sikerült elcsípni), de bevallom a göndör fürtjei igencsak megfogtak és azon a macison olyan jól látszanak :wink: de akkor Neked a félig szembőli:
Kép
denizsa

Deni,
igen, a göndör fürtjeitöl én is ájuldoztam :D és köszi :D
fibi

Monisa!

Csatlakozom Indihez! Tágra nyílt szemekkel várom a válaszokat!! :shock: :lol:
És mégegyszer gratula, és olyan jó olvasni, hogy minden ilyen remek volt! :P Kívánom a hasonló folytatást!!

Babazsúr is klassz lehetett, tiszta szappanopera amúgy is minden ilyen beszámolós fotó: sok szép gyerek, molygós, fitt, boldog anyukák :lol: Kitól is kapjátok ezért a zsozsót???? :lol: :lol: :wink:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Sziasztok lányok!

Hát úgy néz ki, itt sem jut több időm a netre. Anyukám mégsem tudott eljönni szabira, délutánonként meg ebben a jóidőben sétálgatunk.

Deni! Mi van nálatok, hogy minden nap babatali van? Játszóházat nyitottál? :D
A képek nagyon aranyosak!

Zsan! A te kis Merséd is cuki!

Ha valaki kíváncsi ránk, akkor nézze szombaton 10,45-kor a TV2-ön a Babavilágot, Bajnikámon fogom prezentálni, hogyan kell leápolni a köldökcsonkot. A kis disznó persze előtte kakált be, úgyhogy azt még ott a kamera előtt gyorsan kicserélem, persze semmi alkatrész nem esik kezemre, mert a kamera miatt a szoba közepére kellett állítani a pelenkázót, sebaj, mert így még az alkoholt is sikerült kiöntenem, és hüleségeket beszélnem össze-vissza. De legalább jót röhöghettek rajtam.
lindicita

Monisa! Gratula a baócához! Tök jó, hogy ilyen sima szülésed volt.
lindicita

Szia Lindi! Nahát, Bajni ilyen fiatalon máris híres filmsztár lett? :lol: Jól vagytok? És a szépséges nagylányod?

indianyo

Még egy, aztán bezárom a szám (= zsebre teszem a kezem):
Ma este felkínált étkek dednek vacsorára:
natúr joghurt, babakeksz, rántott karfiol, petrezselymes krumpli, bazsalikomos krumplileves, házi készítésű sajtos rúd, banán (a sorrendre már nem emlékszem, de a lista hossza nem a bőséget, hanem az egyre növekvő kétségbeesést tükrözi, hogy a gyerek nem akar enni).

Szerintetek mit evett ded vacsorára?

Igen! A két napja az asztalon aszalódó fél kiflit :!: :shock:

Én meg azt hittem, hogy azért nem kell neki semmi, mert fáj a torka... hááát, ha az a kőkemény vacak lement......akkor ez inkább fog problem... n'est-ce pas? :P

És ezek után cuppanós puszit nyomott elalvás előtt az alvótárs-törpikéje pofájára - hát hogy ne érzékenyüljön el ilyenkor egy anyai szív??? :wink: :lol: :lol:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Indi! Igen, filmsztár lett a lelkem, ezért végig is bőgte azt a röpke 10 percet (se előtte, se utána nem volt egy hangja sem).

Szépséges nagylányom, hisztis mint az állat, ami kb akkor kezdődött, mikor Bajnika színre lépett, plussz akkoriban váltottunk új antibiotikumra is (ez a negyedik hónap non-stop antibigyó, de már "csak" 3 hét van hátra), szóval ez a kombináció most szinte elviselhetetlen, néha őt sajnálom, néha magamat (ezt gyakrabban).
Viszont Bajnika egy angyal, aki csak eszik és alszik, a hasfájást szerencsére jó ideje elfújták. Viszont most nyekereg, kajatime jön.
Dominóról rég láttam képet! (villámolvasásban csak a képeket szoktam megnézni)

Jó éjt mindenkinek!
lindicita

Olyan van, hogy egy már kb. megfelelően emésztő csecsemő elfelejti hirtelen és újból hasfájós lesz? Tünde már 3 napja szinte semmit nem alszik napközben, bulizik a hasa - már mindent bevetettem, viszont nem tudok semmit sem csinálni napközben. :shock: Még aludni sem.
Az esték, éjjelek jobbak, csak olyan rövidek...
Megyek is, mert muszáj aludniiiiii.

Kép
Kép
tinu

Zsanci :) Így a jelentkezők számából ítélve mi ketten - ill. Votiv még valószínűleg - taliznánk de: ez a gyerek köhög. Meg nyíg és sírdogál, szóval nem ideális. Valószínűleg nem dátha, hanem a fogzás, de azért veszélyes lehet a pocakokra :(

Lehetne jövő héten helyette valami? Bármelyik nap jó nekünk.

indianyo

Indi,
jobbulást a te csöppödnek is, akkor legyen jövő hét...
hétfő-kedd jó nekem, utána utazunk...(viszont áll. h-k szép idő lesz)

Votiv,
te? :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!
Olyan szél van, h leviszi az ember fejét. :(

Jobbulást minden babónak és kismamának!

Nálunk apa tökbeteg (este hűtőfürdő után hője 39 felett), Eszter már csak picit taknyos, nekem tegnap betömték a fogam, a kutyám tök szerelmes, nem győzöm foltozni a kerítést, HP iromány nagyon pihen, jujj. :shock:

Tinu,
egy hósan még simán lehet bármikor hasfájás. :(

A képek isteniek, nálam is Isti fürtjei, mosolya, arckifejezései, stb viszik a prímet. :D De persze a többiek is édesek!
neet
neet

guten morgó!

Indike, jobbuljatok! :) jövő héten is ráérünk!

akkor Zsancival majd külön egyeztetek taliról.
Zs, az Etele-Fehérvári út közötti turiban voltam, a csakgyerekcuccosban. a másikban még nem is jártam.
Meme olyan széééép! szerintem lehet hogy épp alszik, nem? nekem nagyon kis kisimultnak tűnik! és tényleg hasonlít Igire (vagy Levire?)

Zuzi, tudom hogy már írtad, de hol a Göncöl-turi?

Deni, köszi a képeket meg a vendéglátást!
nem úgy nézek ki, mint aki mindjárt szül? ájjájj :D
már mindenem kicsit fel van dagadozva...

nekünk is "vicces" éjszakánk volt, Istók pucérra vetkezett és összepisilte magát :shock: aztán persze sírt... aztán míg kicseréltem az ágyát, elaludt az apján :lol: ilyesmi még sose volt, tudjátok ő egy csak (rácsos) ágyban elalvós kölök :)

Móni, gratulálok a klassz szüléshez! Peti remélem már teljesen helyrejött, roham :( mesélj még a szülésről? és mennyivel született Marci? rakj fel képet is léci :) és továbbra is a legjobbakat Nektek! :)

Lindi, szia! gratulálok Bajnika első komoly főszerepéhez :) megnézlek majd a tévében! a Babaszobát utána felrakják a netre is, onnan is le lehet tölteni, ha bárki elmulasztaná... :)

votiv 8)
votiv

helyesen Babavilág :)

votiv 8)
votiv

Votiv,
I unsolve your mystery...
amiről én beszélek, az a GÖNCÖL turi... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ZSanci :) Jó, Akkor hétfő vagy kedd :)

Votiv :) akkor jó pocakos talit nektek mára! Dominó megkapja a hernyós könyvet ajándékba, majd jövő héten tervezem megvenni a Pagonyban, úgy örülök neki, olyan gyönyörűséges! Veráéknál olvastuk együtt Dócival - egész addig, míg az utolsó oldal előtt D megtalálta Dóci haját :(
Az egyik környzettudatos amcsi mama mesélte, hogy egy gyerekkórházban felfestették az egész mesét óriás méretben a falra ajándékul :)

Neet :) Akkor most nem unatkozol :( Bár kutya szerelmes marad hosszan :wink:

Ancsi :) Lencsi jobban?
hétfői képecskéket felteszed valahová valamikor?

indianyo

Szóval akkor mi se induljunk :( Sajnálom, szegény Zanzát is beszerveztem, na írok is neki!
zuzmo1

Macsek, akkor ma kiderül, hogy ki lakik a pocakodban!??? :D :D

Zsanci, Zuzi, mit szóltok egy MOM parki talihoz? a mozi előtt... sztem az még Zanzának is jó lehet!

Göncöl turi :lol: :lol:

votiv 8)
votiv

Zuzi,
ti mikorra beszéltétek meg Zanzával? délután? délelőtt?

Votiv,
én most el, te mikor érnél rá?

ha lesz vmi mégis, akkor dobjatok nekem egy sms-t. Én szivesen talizom, de most már a délután játszik inkább.... :?

Ancsi,
nagyon köszönöm a tippet! tegnap megvettem a húsosfazekat!!!!!!
KÖSZI!!!!
(ha vki tudja, hol lehet tejforralóhoz jutni, szóljon! :wink: )

Kép

ZsanciKép
zsancikant

MIKOR?????
én benne vagyok, de ha most délelőtt lenne, akkor gyorsan irjatok, mert viszom srácokat ovi, és akkor utána nem indulok neki a városnak!!

pliz sms nekem!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!
Én Zanzának a délelőttöt mondtam. De én már tovább nem kavarok. Mi megyünk a szokásos diószegire motorozni!
zuzmo1

Lencsém nem fostizik, de a Smecta ugye eddig reggel-este bejátszott. Viszont az orra folyik. Tegnapelőtt éjjel nagy üvöltéssel ébredt, már rohantam a kis játszókádért, mert úgy láttam, hogy mindjárt hány, csak nyeldekelt, de kiderült, hogy a foga fáj. Lecseréltem az 1-2 héten belül amúgy is lejáró Panadolt Nurofenre, mert apjuknak van egy örökletes májgondja (nagyon magas a gamma gt-je), aminek a paracetamol nem használ, és nagy esélye van L-nek, hogy örökölje ezt a betegséget.

Zuzi!
elnézek majd a Göncölbe egyszer.

Zsanci!
Merse nagyon hasonlít Igire!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Leni!
nálunk is voltak ilyen kritikus időszakok, és utólag megtudva, MINDIG a foga volt a ludas benne, + egyszer a költözés. szóval vissza fog állni! sokszor azt hittem, hogy dackorszak, meg hogy megváltozott, de rájöttem, hogy egy rendre szoktatott gyerek csak úgy hipp-hopp nem fog nem aludni és nem enni. kitapasztaltam, hogy nálunk a tápi/tej és a gabona golyó/ropi jött be, és ekkor azt adtam, amit kért.

Móni!
klassz a beszámolód, nekem tetszik! :) a napközis teát és kávét én is mindig bevállaltam :)..volna, mert 3 napig semmit nem kaptam enni, és negyedik napon délután megkérdeztem, hogy reggel hogyhogy nem hozták be a vacsorát, és a szülésznőnek volt pofája azt mondani, hogy "ejnye, a legkövérebb reklamál a kaja miatt". persze társaim megvédtek, hogy 3,5 nap éhezés után naná, hogy reklamálok :)

Tinu!
nálunk is így volt, egyszer fenn, egyszer lenn. hidd el, hogy 3 hónap előtt nincs olyan, hogy megtanul, majd visszaesik. 3 hónapig sajnos ki kell bírni.

Lindi!
remélem jó lesz a tévévétel az adás idején, és meg tudlak nézni titeket, ha már élőben nem megy mostanában :D

Zsan!
szóval annyi sok pontod lett, hogy két fazekad is lesz??? :)

Rylie!
csak a dobozon van feltüntetve a Nurofenen, hogy 6 hón belül fel kell használni, a papíron nincs :(
ancsipancsi

Sziasztok!

Hú, tényleg randa idő van; ha mégis taliztok, akkor jó mulatást, mi is inkább jövő héten csatlakoznánk be :D

szerintetek az gáz, ha Ábel lenyelt egy kis papírt - de abból a fajtából, ami kazettákra kell ragasztani :shock: :? csak egy egész miniatűr galacsint, de azért akkor is....

Indike,
bulást Domicseknek!

Neet,
nem hangzik jól ez a lista :cry: jobbulást apjoknak meg a kutyának ;) :lol: te meg HP-t ne add fel, már tökre jól benne vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsan,
uh kép tök jó, hasonlít Igire tényleg :D
Merse Taras/Anton/Timur/Jurij? ;)
és micsoda edény-arzenálod lesz :D

Ancsi,
:twisted: köcsög nővér

Tinu, Leni,
kitartááááááááááááás!

Mon,
tök jó, hogy írtál - még!!!! :D

Lindi,
már tornázol?még nincs 6hetes Barni, nem? Babavilágot igyekszem nézni ;) :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Macs, Tinu,
a képek tök szuperek - le is mentegettem őket, mint potenciális wallpapereket :oops: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek, :)
nyugi, ebben a korban Eszter a papírral együtt egy kis gyurmaragasztót is beevett és semmi baja nem lett. Tán Blue Tack, de sose tudom, hogy kell írni.
Bíztatást köszi :)
neet
neet

Mindenkinek köszönjük a +okat!!! :)
Egyre jobban bizakodok, hogy a fogai miatt van - ami nem lenne csoda, mert még csak 8 db van kint 8)

Talizóknak jó trécselést, betegeskedőknek kitartást kívánunk!!

Miénk gyermek is evett már sokfélét - tegnap pl. egy bazivastag cerka hegye esett ki csúzdázás közben a szájból!! :shock:
Elsőre azt hittem a foga esett ki :lol: :lol:

És BS mesélte, hogy az ő egyik fia a másik gyerek kisautójának a kerekét nyelte be - pár napig alapos kakamegfigyelés és nagy-nagy várakozás volt - de aztán megszületett az objektum :lol: :lol: - Szrekuc, szerintem ne aggódj! Ilyenkor nem segít pl. egy kis citromos víz? Csak azért gondolom, mert az ráturbóz a gyomorsavra, ami ugye széteszi a papírt (is). De ezt csak most úgy ötleteltem. :wink:

Zasnci, irigy vagyok a klassz láboskészletedre - ermélem meglesz az összes vágyott pikszis!!! :D

Indi, nektek is +++++++++!
te hogy szoktad eldönteni, hogy Domicsek TÉNYLEG csak a foga miatt köhög/taknyos/nyűgös? Anyai megérzés??? Én mindig agyonparáztatom magam ilyenkor - örömmel tanulnék egy kis magabiztosságot, meg gyermekbe vetett bizalmat :roll: :roll: :oops:

Kép
Kép
leni

Lindi: tegnap rákérdeztem a körzetinknél, hogyha megyünk vissza a HP-be kontrollra és nem akarnak olyan röntgen izét csinálni a dednek amit mondtál, akkor csapjak-e az asztalra vagy se. Azt mondta, hogy ezt a fajta vizsgálatot nagyobbacska gyerekeknél szokták csak csinálni és csak egy bizonyos baci esetén. Úgyhogy ne izguljak ha kell megcsinálják, de valszeg nekünk csak UH ellenőrzés lesz...
Tök jó, hogy írta Votvi, hogy a neten is fenn leszel, mert szombat délelőtt nem fogom a tv-t látni.
Grétin talán most jön ki a féltékenység?? :roll:

Deni: ha nyitnál játszóházat akkor mi állandó tagok lennénk :lol:
nálunk amúgy is tök pangás van, mert délelőtt mindig látok gyereket a játszón, de mi 3 körül szoktunk lemenni és akkor teljesen üres :? igy nem is tudom, honnan lesz Kamillának kis barátja ha csak kutyákkal és macskákkal csevegünk a séta alatt :roll:

Zsan: Szerintem is Meme alszik épp azért látod szomorúnak!

Nálunk is valszeg fogzás van, mert ded 5-kor ébredt és sehogyse akart visszaalvadni csak akkor nyugodott meg amikor bevettem magunk közé az ágyba - remélem nem szokik vissza :?

Szrek: képzeld vettem egy Cindy dvd-t amin van 11 perces torna is! Gondoltam ez jó lesz nekem napközben :) persze még a celofán is rajta van a dobozon :oops: :P

Ancsi: nekem a belső papíron az van, hogy lejárati időn belül kell felhasználni az nemtom mennyi, mert azt nem néztem.

Macs: tyű de izgi!!! remélem elárulod nekünk ha megmutatja magát KicsiMacs!!!

Fibi: ááááá ez gáz :( ++++ nektek..
Hajtól sajnos tényleg lehet tömődés :(

Móni: :lol: úgy írtad le a H-t mint egy 4* -os szállodát ! Azért jó lenne ha bevezetnének valami illóolajos masszázst és svédasztalos kajálást is, nem ? ;)
Szülés?

Macs: a bulémiások fagyit esznek utoljára mert az állítólag visszafelé is finom ---esetleg próbáld meg

Tinu: képek szuperjók!!

Minden taknyolósnak-fogzósnak +++++++++++++++++++

FANNIKÁNAK BOLDOG NEVENAPJÁT!!!!!

Kamillának mé kell a hosszabítóval a betétekkel játszania alvás helyett???? :roll: bahh ez egy költői kérdés volt csak

Rylie
rylie

szrekuc: ha kell valamelyik kép az eredeti méretben, akkor átküldöm neked mailben.

Kép
Kép
tinu

Ancsi :) Jól tetted, hogy abbahagytad a paracetamolt, az egészséges májnak se tesz jót :(

Leni :) Most olvasom, micsoda lakomát tartott tegnap Hanka :wink: Szegény picike, de megértem!
Fogzás egyértelmű jelei nálunk: hőemelkedés, arcpirulás - többnyire csak az egyik félen, de ez nem szentírás, nyál literszámra folyik, orrfolyás is lehet, s míg imádja harapdálni a kezemet, a fájó területhez nem enged ilyenkor hozzáérni, rángatja a fülét/haját/orrát és egyfolytában úgy panaszkodik. Éjjel dobálja magát, sikítva ébred és zokog akár órákig is, ilyenkor nem lehet fájdalomcsillapító nélkül visszaaltatni. Gyakori ilyenkor a folyós kaki, ami azonnal kicípi a popsit - máskor soha. Eddig minden új foggal nőtt a fájdalom is :( Az egyetlen hely, ahol nincs fájdalom, az a mozgó babakocsi - különösen, ha mozgó tárgy (ez ember/kutya, macska is lehet) halad el a közelben. Illetve a számítógép billentyűzete is valószínűlegsugároz némi fájdalomcsillapítót :lol:

indianyo

Csak egy A N Y A ?

Egy nőtől - miközben jogosítványát újította meg egy önkormányzati hivatalban - egy adatfelvevő hölgy megkérdezte, hogy mi a jelenlegi foglalkozása. A megkérdezett egy ideig tétovázott. Bizonytalan volt, hová is sorolja magát.

"Arra gondolok," magyarázta az adategyeztető, "hogy van-e munkája, vagy csak..?"
"Természetesen van munkám!" csattant fel a nő. "Anya vagyok."
"Nincs 'anya' kategóriánk foglalkozásként. A 'háztartásbeli' fedi le ezt."
mondta az adatfelvevő segítőkészen.

Már el is felejtettem ezt a történetet, mígnem egyik nap ugyanilyen helyzetben találtam magam a városházán. A hivatalnok nyilvánvalóan egy karrierista nő volt.

Magabiztosan, hatékonyan dolgozott, olyan jól csengő címet viselt, mint például "Hivatali kikérdező" vagy "Városi adatfelvevő".

"Mi a foglalkozása?" kérdezte. Mi késztetett arra, hogy ezt mondjam?
Nem tudom. A szavak egyszerűen kibuggyantak belőlem.

"Gyermekfejlődési és emberi kapcsolatok területén dolgozom társkutatóként."

A hivatalnok abbahagyta pillanatnyi munkáját, golyóstolla megállt a levegőben. Felnézett, mint, aki rosszul hallott.
Megismételtem a titulust
lassan, kihangsúlyozva a leglényegesebb szavakat. Aztán csodálkozva láttam, hogy ezt mind leírta nagy fekete betűkkel a hivatalos kérdőívre.

"Megkérdezhetem," mondta a nő érdeklődve, "egész pontosan mit csinál ezen A területen?" Hűvösen, az izgalom legkisebb jele nélkül a hangomban, szinte kívülről hallottam, amint így válaszolok:

"Folyamatos kutatási programban veszek részt (melyik anya nem)
laboratóriumban és terepen is. (normálisan azt mondtam volna kint és bent). Dolgozom a Felettesemnek (elsőként az Úrnak, aztán egész családomnak), és van már négy kreditem is. (mindegyik lány). Természetesen a munkámhoz tartozó tevékenység igényli a legtöbb figyelmet az ember-szakmákban (melyik anya tagadja?) és gyakran dolgozom 14 órát 1 nap (inkább 24-et). Ebben a munkában jóval több a kihívás, mint más, "átlagos"
foglalkozásoknál. A jutalom inkább a megelégedettség, mint pusztán a
pénz".

Érzékelhetően folyamatosan nőtt az elismerés a hivatalnok
hangjában,
amint kitöltötte a nyomtatványt. Felállt és személyesen
kísért az ajtóig.

Miközben hazafelé vezettem, fényes új karrierem lebegett a
szemem előtt.
Otthon 13, 7 és 3 éves labor-asszisztenseim üdvözöltek. Az
emeletről hallottam új (6 hónapos) kísérleti modellünket
gyermekfejlesztési programunkból, amint új hangmintáit próbálgatja.

Úgy éreztem, ütést mértem a bürokráciára. Hivatalos
feljegyzés készült rólam egy, az emberek számára elfogadhatóbb foglalkozásról. "Egy újabb
anya", vagy 'Anyaság" már nem hangzik elég jól. Micsoda
pompás pálya!
Különösen, ha van egy titulus is az ajtón.

Netán ez teszi a nagymamákat "haladó" kutatási munkatárssá a
gyermekfejlesztési és emberi kapcsolatok területén, a
dédnagymamákat
pedig
a haladó kutatási munkatársak ellenőreivé? Szerintem igen!
Még azt is
gondolom, hogy a nagynénik kutatási munkatárs asszisztenssé
léphetnének
elő!

Ezt most kaptam és nekem tetszett ;)
R
rylie

Nonni :) Úgy emlékszem, a XIII. keületben laksz, én készülök a Pagonyba mesekönyvért a jövő héten, van kedved egy Szent István parki sétához?

indianyo

Rájli,
én már előbb megkaptam, de tényleg nagyon jó.

Sokáig éljen Fanni és a leendő Franciskák! ;)
neet
neet

Duracell Fanninak nagyon boldog névnapot! :D

Móni! De klassz, hogy ilyen jó élményekkel tértél haza! Már csak egy kérdésem lenne, mégis mit szedsz??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Szülésélményt nehogy lecsald, nagyon kíváncsiak vagyunk!!! És fotókat is tegyél be lécci léci!!!!

Votiv!
Göncök turi az, amelyikben van játszósarok! Ott voltál? Érdemes gyakran benézni, van, hogy egyáltalán nincs B-nek való ruha, 1 héttel későb meg egy csomó! Voltatok végül MOM-ba? Én megfogadtam, hogy B-t egy ideig nem viszem zárt helyen lévő talikra, érthető okokból, úgyhogy nekünk csak a játszók jönnek be! És a fotón szép vagy, klassza a gatyád is :wink: :lol:

Zsanci!
Hogy Te miket be nem beszélsz magadnak! Méghogy szomorú! Gyönyörű!!! :D És teljesen egészséges, hidd el! Többet ártassz a parákkal!

Neet!
Hú, gyógyulást otthon mindenkinek! De legalább Marcipán boldog :lol:

Leni!
SAjnos a fogzás nagyon csúnya dolgokat művel ám! +++++++++nektek is! Pannus 3 napja extranyűgös, és nagyon harapdálja az ökleit, és annyira kínlódik, morog is hozzá, Párom szerint elkezdődött a fogzás! Én próbálok nem hinni nkei, mert akkor az azt jelenti, hogy eddig voltunk boldogok :roll:

Rylie!
teccett!!!! :D Nekem az "Úgy éreztem, ütést mértem a bürokráciára mondat tetszett a legjobban " :lol: :lol: :lol: Hát igen, az élet apró örömei........
zuzmo1

sziasztok lyanyok,
kicsit regen jartam itt, de mar hianyoztatok ;) latom a beszeloketek a regi :lol: viszont ennyi mennyiseget visszaolvasni... hat ez mar a buntetes-kategoria :lol: azert kicsit beleolvastam, meg az utolso par oldal kepeit megneztem: mindenki szepseges, a babak cseperednek, a pocakok gombolyodnek, zajlik az elet.. :)
velunk most legfokepp az van, h gozerovel probaljuk beinditani kis csaladi vallalkozasunkat, igy van egy olyan sanda gyanum, h tovabbra is keptelen leszek kovetni az itteni porgest. viszont erdekelne, mi van veletek! szoval ha szerveztek talit, ami publikus annyira, h mi is mehetunk... ;) akkor egy emilt vki! :)
vigyazzatok magatokra meg a lurkokra

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: