A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Ugy akartam irni, hogy nem a korhaznak kerul sokba a csaszar, hanem a tb-nek.
Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Hazaértünk. Én is kaptam sms-t Timicitõl, amit Zsuzsi becopyzott. Gratulálok Bencéhez, és sajnálom, hogy így megszenvedettt. Remélhetõleg végeredmény felejteti a rossz emlékeket.

Reggel megvolt a CTG, én voltam az elsõ, az eredmény jó lett. Kép Majd megvizsgált a dokim, és azt mondta, hogy még jó, hogy megnézett, mert kezd elsimulni a méhszáj.(ez azt jelenti, hogy nyílik, vagy csak simul?) Korábban jön a tökmag. Úgyhogy hétfõn megint megyek.
Lányok, ha kezd elsimulni, az mennyi idõt jelenthet még?

Kaska
Azért mert szereted csinálni a munkád, attól még nem vagy sztahanov. Vagyunk itt többen is akik munkamániásak vagyunk. Igaz Kangi? Kép Én is imádom a munkám, nekem egyben hobbi is. (szerencsére) Bár már nem járok be dolgozni, de azért itthon is csinálgatom. Mikor eljöttem pár hete, totál depi lettem, hogy nem megyek most egy jódarabig.
Amíg bírod, ne legyen lelkiismeretfurdalásod.

Gombóc
Sajna nincs meg a papír, félek hogy a kukába landolt a csomagolópapírokkal. Kép
Úgy örülök, hogy tetszik másnak is a Szilárd név, addig csámcsogtam magamban, hogy mi legyen... Kép
Pár hete eljöttem Pestrõl, Jászberénybe, és innen mentünk reggel, (jó kis ködben) a Jánosba. Ezért kellett ilyen korán kellnem. Múlt héten, mikor idõpontot kértem a CTG-re akkor meg már nem volt hely csak reggel 7:45-re.

Leszter
Remélem segített valamit a mail, szerintem minden rendben lesz nálatok is. Csak jól pakold el a értékeidet... Kép

Kangi
Ügyes vagy, és kitartó. Most akkor már pihenhetsz?

Angéla
Igen van kedvenc szülési dátum. Mindegy akármennyi, csak páros szám legyen. Ez a mániám. Kép

Miszike
Én sem érzem, hogy szülnék, csak érzek dolgokat. A méhszáj szokott fájni, és ahogy Gumicukor írta, a baba a mozgással tágíthatja. Amint fentebb írtam valószínû korábban jön a baba. Én nem is bánnám. De még egy bõ hetet adjon nekem. Kép Neked is mindjárt itt az idõ Kép

myssnia
36+6
myssnia
Budapest XI. kerület

MAr hajnalban itt kukorekoltam, hogy megnezzem, van-e valmi hir Timicirol. Aztan visszafekudtem aludni. Kép MOst idekeredzkedtem kispapitol ujra. Kép
Timicinek nagy-nagy gratula! KépKépKépKép
Szegeny, tenyleg jol megszenvedett KisBenceert! Sok boldogsagot es egeszseget az egesz csaladnak! KépKépKépKépKép
LAnyok, csak nekem tunik fel, hogy Timicit ket honapja ijesztgettek az UH-sok 3.5 kg es afolotti babaval, es Bence 2900 gramm lett? Ennyire nagyot lehet tevedni az UH-val? Kép

Myssnia, beelozol? Kép

Puszancs,
Gombóc
Gombóc

Myssnia,
A szamlat keresed? Szerintem azt hozzatuztek eredetiben a Tax Free papirhoz, amit meg elvettek, amikor kifizettek. Ezert irtam, hogy masolatot kell csinaltatni a boltban, es ezt nagyerteku dolognal altalaban meg is teszik magukotl.

A mehszaj "simulasa" semmit nem jelent, de ha gyakran van joslofajasod, akkor tagulhatsz tole. Nekem Gyurinal a 32. hettol ket ujjnyira nyitva volt a mehszajam, megis csak ket nappal a kiiras elott szultem! Viszont, hogy ne taguljak tovabb, a 37. hetig gorcsoldot kellett szednem, valami NoSpa-hoz hasonlot.
Nem tudom hogy alszol mostanaban? Tudom, hogy nem egy 100 szazalekos modszer, de ha iszom ket korty alkoholt este lefekves elott, nem ebredek fel joslofajasokra. Mar ket napja alkoholizalok, es lekopogom, pisilni is csak felalomban kelek fel, es utana egesz jol alszom tovabb!
Igy lesz a kismamabol alkoholista...

Most beszeltem a gyerekorvosi rendelovel, kertem egy idopontot "bemutatkozo beszelgetesre" a dokihoz. Valamit mondani kellett...igazabol meg akarom fuzni, hogy jojjon ki, amikor a baba 10 napos lesz, elvegezni az U2-t. Mivel nem "hazhoz jaro" doki, ezert hivatalosan nincs ra mod, hogy kijojjon, de azert probalkozom. Ami gaz, hogy ferjem elvitte a kocsit, alapesetben gyalog 20 perc az ut, vagyis most minimum 40, es Gyurit is vinnem kell...de nem volt mas valasztasom, orulok, hogy kaptam idopontot. Lehet, hogy jovo heten mar ennyire sem tudnek elmenni! Azert drukkoljatok, hogy odaerjek, meg vissza is, es ha lehet, sikeruljon a misszio, mert en 10 napos babaval februarban nem vagyok hajlando elmenni egy beteg kolykokkel teli rendelobe, es akkor meg en leszek a felelotlen anya, aki nem viszi el a kotelezo vizsgalatokra a gyereket!
Majd igyekszem idoben elindulni, es akkor szep komotos csigatempoban talan elvanszorgunk odaig!

Zsuzsi
38+3
zsuzsi74

Gomboc,
Ezen en is kiakadtam. Mar egy honapja is valami 3,5 kg-t emlegettek Timinek!
Akkor meg en is remenykedhetek normal meretu bababan? Szerintem a fej atmeroje es a labszarcsont hossza alapjan eleg hulye becslest lehet mondani a baba sulyara vonatkozolag! Legalabbis nekem ebbol a ket adatbol mondtak, hogy 2-3 hettel kisebb a baba.

Zsuzsi
38+3
zsuzsi74

Sziasztok!

Így ismeretlenül szeretnék kérdezni tõletek. A 11. hétben vagyok. Van egy kis hüvelyfolyásom pár napja, azt hiszem gomba, sokszor voltak ilyen jellegû problémáim. Ma délután megyek a dokihoz. Viszont tegnap óta vizelési panaszaim is vannak és, ami még rosszabb, hogy az egész hasam fáj. Nem görcsösen. Házidoki szerint (most voltam nála) lehet átterjedt a hövelyfertõzés a húgyhólyagba. Csinált egy gyors vizeletvizsgálatot, ami negatív lett. Erre felírt Semicilint. Volt valakinek hasonló problémája? Mennyire jelent ez veszélyt a babára? Most nagyon aggódomKép

Köszi a válaszokat! Marcsi
Marcsi

Timici

Hatalmas gratula Bencehez es a legjobbakat kivanom Nektek!!
Huha ez nem volt egyszeru,de talan Pocok tudna errol meselni neki is voltak eleg nagy fajasai Mankaval a csasar elott.
Remelm Timici hamar felepul,drukkolok neki.
Dzsuzsi,
Hat a klinikat nem kell bemutatni sajnos ott mindig nagy uzem van,de ez azert erdekes hogy a szuloszoban van mert akkor az untenziven sem volt hely,mert elvileg minden csaszaros odakerul egy napra a szules utan.
Barmennyire futoszalag is a dologen legkozelebb is ott szretnek szulni mert mindenkinagyon erti a dolgat!!!

Gomboc
Kitartast neked igy a vegere es puszi !!!
Mindenkinek jo pocakosodast es konnyu szulest
Kataa es a 15 hetes Alex baba

Kép
Kép
kataa

Timici!Kép

Gratulálok Bence babához, és sajnálom, hogy ennyit kellett szenvedned.
Meglátod, minden rendbejön és utólag megszelídíti az emlékeket az idõ...Kép

marad a boldogság és Bence babaKép

Sok gyógypuszi: Sheila és egy hét múlva 9 hónapos MelissaKép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Timici!KépKépKép
Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek Kisbencével!
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Es megvan! Kép Kép Timiciiii nagyon, nagyon ugyes voltal!! Le a kalappal. Sok, sok pihit kivanok ,hogy aztan elvezni tudd a kis csaladod adta oromoket! Kép KITARTAS!

FRanyo
Ez a lustasag rajtam is erot vett...par napja egyszeruen semmire nem vagyok kepes ravenni magam!Na de majd ma...Kép Biztosan ettol a csuda idotol van.

Kangi
Milyen volt az NST??

Norka
35+5
norkini

Sziasztok!

Elõször is gratulálok minden újonnan született babának és az anyukájának. Sok tejcit, és egészséget kívánok.

Most ugrottam be a munkahelyemre leadni a betegpapíromat, ezért most tudok nektek írni egy kicsit, de sajnos elolvasni azt a rengeteg termést nem tudom.

Velünk szerencsére minden rendben van, jó otthon lenni, a vércukrom jó (4,9) lett terhelés után. Uh-ra jövõ héten megyünk szóval méreteket most nem tudok mondani. A hasam alapján már sokan azt kérdezik, hogy ugye mostanában fogok szülni? És amikor azt mondom, hogy még 3 hónapom van nem akarják elhinni.

Mindenkinek minden jót kívánok, aztán jövõ hónap vége felé ismét bekukkantok hozzátok, addig is vigyázzatok magatokra. Minden finiselõnek kitartás!

Sziasztok
buksicica
27+1
buksicica

Sziasztok!

Már jóideje olvaslak benneteket, és nagyon jó kis csapat vagytok. Most bátorkodom én is kérdezni valamit, ami nagyon aggaszt. 17 hetes vagyok az elsõ babával és mostanában egyre gyakrabban vannak menzeszgörcshöz hasonló fájdalmaim. A dokim mindig annyit mond csak errõl, hogy ez természetes. Menjek másik dokihoz, vagy ez tényleg gyakran elõfordul?

Marcsi!
Nekem már kétszer volt bõvebb folyásom (sajnos könnyedén elkapom az ilyesmiket), elõször Candibene hüvelytablettát, másodszor pedig Pimafucint írt fel. Ezektõl hamar rendbejöttem, és állítólag a babára nem veszélyes a dolog, fõleg ha ilyen egyszerûen, gyorsan kikezelhetõ. Azóta igyekszem itthon intézni a toalett dolgokat és sajna usziba sem járhatok.

Marcsi!
Amikor a nagylányom vártam, én felfázva voltam rengeteget, idõnként kis vesegyulladással kombinálva. Kb. 5 doboz semicillint feletettek velem a dokik, úgy jártam urológiára, mint terhesrendelésre. Ezzel együtt Réka idõre született, makkegészségesen, most 9 éves, kutya baja.
Szóval: egyed amit a doki felírt, ha nem javult, küzdj ki egy olyan tenyésztést, amikor néznek antibiotikum rezisztenciát is, hogy tényleg célirányosan kezeljenek. Nem lesz semmi bajotok!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Hat ez nagy megkonnyebbules azert. Egy Gellerthegy nagysagu GRATULA Timicinek! Szegeny, biztos sok mindenen mehettel keresztul a tegnapi nap - de lenyeg, hogy megvan Bence baba is, Te is! Sok boldogsagot kivanok, remeljuk, most mar tudsz pihenni!

Ahogy en latom, azert kiszamithatatlan egy mufaj ez a szules. Az ember persze igyekszik mindent megtervezni, felkeszulni, kontrollalni... aztan lesz valahogy. De vegul is minden jo, ha a vege BABA :-))
Jajj, de bolcs voltam, mindjart vallon is veregetem magam... ;-)

Amugy reggel, munkaba menet tudtam meg, hogy nem is kell bemennem delelott. Tok jo volt bekesen lustalkodni idaig.

Angi,
koszi a kedvesseged! Tudod, serdulokkel foglalkozom, ahhoz pedig nem art egy adag lelekjelenlet es deru: (sot neha egy kis fekete humor ;-)

Miszike almarol jut eszembe, nalatok is jellemzo az, hogy elevenebben almodtok es tobbre emlekeztek belole, miota varandosak vagytok? Nalam egy idoben mar annyira vicces volt, hogy vettem egy szep mehecskes fuzetet, es reggelente leirom az ejszakai "termest". Szerintem buli lesz visszaolvasgatni par ev mulva...
(Vagy ketszer jol el is kestem, mert reggel 20 percig almokat irogattam :-))

De meg mielott most harmadszor is jol elkesnek, elbucsuzom, majd este benezek megint!
Minden szepet s jot!

Kaska
18+4
kaska

Timici
Én is gartulálok, Dani is ennyivel született, csak 53 cm-rel! Kitartást, sok türelmet és nagyon nagyon sok boldog és feljthetetléen perceket kívánok, na és persze sok-sok tejcsit! aztán gyere a Gyermekek 2002.máj-2003 ápr topicba, szeretettel várunk!

nem minden esetben császároznak azonnal, baba jól van, szívhang is jól van, akkor még várnak. Ha a fájások rendszeresek, de még nem tökéletes a beilleszkedés, ,akkor is, mert bármikor beilleszkedhet jól a baba. A léyneg, hogy mindketten jól vannak és boldogok!

Szép pocisodást nektek a finisezõknek pedig nagy drukk!

pusz
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Timici!
Nagy gratula Bencéhez! Reméljük, hamarosan elfelejted a szenvedést! Bence biztos feledteti! Kép

Myssnia!
Az, hogy elsimul a méhszáj, akármit jelenthet. Azt is, hogy ma szülni fogsz, de akár azt is, hogy még hátra van akár 2 hét is. Jó sokat segítettem, nem? De a szájdagadás már jelez valamit. Kép Én 3 nappal szülés elõtt már 4 centire ki voltam tágulva.

Gombóc!
Sajnos az uh-val nem nagyon lehet megállapítani a súlyt. Megközelítõ eredmény lehet, de nagyon megbízhatatlan.

Zsuzsi!
Mi az az U2?

Úgy izgulok, mert már 3 hete érzem a babót, de most 3 napja semmi. Tudom, hogy van, aki ilyenkor még nem is érzi, meg hogy ez elõfordulhat, de már minden nap éreztem. Dokihoz is csak hétfõn megyek. Remélem, nincs semmi baj. Kép

Ildianyu 18+2
ildianyu

Gombóc,
Megy a drukk! És mindent bele!Kép

Timici,
Gratulálok, nagyon sok boldogságot és örömet! Akkor az apuka is biztosan odaért. Kép
Megkaptam a muffin receptes leveledet, köszi!

Márti,
Hát ez tényleg nem jó hír...Kép Anyukád mit mondott? Anno nekem is hasonlókat mondtak, ezért is szántam rá magam a mûtétre. Mekkorák a köveid és hány van? De azért ne búsúlj! Drukkolunk neked, hogy ne legyen semmi gond! Szerintem, ha eddig panaszmentes voltál, akkor diétával minden rendben lesz!KépKépKépKépKépKépKépKép

Franyo,
Melyik TESCO-ban voltál? Mi a Pólusban. Hát nagyot csalódtam.Kép Nekünk még alig van valamink, de (szerintem) elég bóvli cuccok voltak. Már amibõl volt! Bodyból csak rózsaszínû volt, rugit én sem igazán láttam (az is marha drága). Végül csak pár dolgot vettünk: cseh terta pelus (10 db 70*70 2299 Ft), cseh tetra fürdõlepedõ avagy kifogó ( 1 db 90*140 dupla anyagvastagságú 999 Ft) és 2 strech lepedõ (100% pamut, 60*120 - 70*140 1299 Ft/db). Nem tudom drága volt-e, de már annyira beleéltem magam, hogy venni kellett valamit.Kép

Marcsi,
Gratulálok a pocaklakóhoz.
Nincs ilyen irányú tapasztalatom, én beszélnék elõbb a nõgyógyászommal.

Dé,
Gratulálok a pocaklakóhoz.
A következõ kérdéseket tenném fel: Fogadott orvosod, megbízol benne, milyenek a tapasztalatok?
Esetleg csak kíváncsiságból is érdekes lenne kikérni egy másik orvos véleményét.

Ildianyu,
Hanyatt fekve általában jobban lehet érezni a baba mozgását. Próbáltad már? Biztosan csak lustizik.

Maci_2
28+2
maci_2

Váááááá! Hurrrráááááá! Gratula!!!! Éljen Timici és Bence!! KépKépKépKépKépKép
Szegénykéim, megszenvedtek érte ... és tényleg különös ez a nagy eltérés a becsléshez képest ...

Szóval itthon vagyok Kép

Franyo, Myssnia Kép
még egy vizsga van jövö szerdán, de már az sem vészes Kép Hálistennek én már annyit viszgáztam életemben, hogy nincs vizsgadrukkom, illetve amennyi van, az csak pozititv motivációs eröt ad Kép (ja, és remélem, a tantóbácsinak is fog tetceni a dolgozat Kép)

Ja és Myssnia Kép
naaaa, nem is vagyok munkamániás!!! (már KépKépKép)

Norka Kép
köszi kérdésed, NST nagyon szép lett, Julcsi-Gumimaci olyan müsort rendezett, mintha valóságshow-ban lenne Kép Többször ki akart jönni a köldököm mellett Kép Olyan édes volt! Fájásom egy szál se, mondjuk nem is hiányzik még Kép

Kaska Kép
álmok? Kép Szerintem itt mindenki mesélhetne a marha álmokról, hogy otthagytuk a babát egyedül, meg hogy nincs otthon takaró és fázik ... brrr... nekem csak párszor volt ilyen, de az is elég rémisztö volt.
Egyéb álmaim nem szinesebbek, mint máskor, érdekes, hogy te meg ezt tapasztalod Kép

Marcsi Kép
Semicillint megeheted. Gyors javulást és kellemes gömbölyödést! Kép

Kép
a sógornömnek is a 17. héttöl voltak jóslófájásai, amik ilyen mensis görcsökre emlékeztetnek. Ha a doki mindent rendben talált, és nem aggódik, akkor te se aggódj! Biztosan nincs semmi baj, csak hát ez MÁS állapot Kép Jó pocisodást, gyere gyakran! Kép

Buksicica Kép
örülök a jó cukrodnak (ez tényleg szuper jó eredmény - nekem is ennyi volt Kép)!

Zsuzsi Kép
drukk-drukk, hogy odaérj - szép lassan menjetek!

Megyek, mert a kötelezettségek letudásával végképp kitört rajtam ez a nyavalyás kórság! Pedig olyan szép idö van, lehetne kicsit sétálni, meg elmentem volna könyvesboltba, vagy nagyimhoz ... Kép ehelyett orrspray-jel fogok játszadozni az ágyban ülve... buáááá .... KépKépKép
Na mindegy, babuka jól van, és én is csak kilábalok ebböl a trágyából Kép Most ez sem tudja elrontani a kedvem, olyan szép idö van Kép

Meg a kispapi is végre felfúrja a kádtartó kampót a klotyó falára Kép legalábbis megigérte ...

Pussz
Kangi, a Dáthás
35+6
kangi

Maci_2, Kangi!

Köszi a gratulákat és a gyors válaszokat, kicsit megnyugodtam, de azért megkérdezek egy újabb dokibácsit is, mert elég aggódós vagyok. Engedelmetekkel lehet, hogy gyakrabban benézek majd.

Üdv mindenkinek! Kangi, gyógyulj meg mielõbb!

Sziasztok!Eddig csak a csatin szerepeltem jóformán,Dork@ nicken,de most hogy 2. babócánk jelt adott magáról,jövök ide is!Kb. 5 hetes vagyok,és szeptember 24. körül fog születni,szülei,és nõvére legnagyobb örömére!
dorikacska

kaska

Nekem is élénk álmaim voltak, ráadásul tudtuk, hogy kisfiú lesz, ,mégis mindig lánnyal álmodtunk, pedig mindegy volt milyen nemû lesz.

A legröhejesebb álmom az volt, amikor azt álmodtam, hogy a babának, mikor megszületett nagy szõrös lábfeje volt, mint a Gyûrûk urában a hobbitoknak. Mikor aztán mnegszületett, akkor megnéztük és nem volt olyan Kép viszont az egyik füle teteje kicsit hegyes, úgyhogy nem hobbit, hanem tünde Kép Lehet valami nyilas sportot fog ûzni?

1x meg már megszületett álmomban, bementem a kórházi szobába lábon a szülõszobából (ez egyébként valóban így történt), a baba oda volt "készítve" a pelenkázóra és felemeltem, mire a lábai kiestek a fenekébõl Kép, ugyanis oda voltak rajzszögezve, ,mint a maciknak. Kép) De az álomnõvér azt mondta, ne aggódjak, minden kisgyerek iylen, mikor megszületik. A fenekén mondjuk van egy kicsi halvány folt... Kép

Én ezekre emlékszem, de mindent leírtam a babanaplómba, jókat fog derülni rajta Dani. Majd akkor adjuk neki oda, amikor már lesznek neki is gyerekei.

pusz
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Kicsit nyugodtabb vagyok.Kép Remélem a nõdokim is megnyugtat délután.

Marcsi
Marcsi

Megjottem a gyerekdokitol! Ferjem hazajott ebedidoben, igy kocsival tudtam menni, valamivel egyszerubb volt, mar csak azert is, mert kozben elkezdett szakadni az eso!
Termeszetesen kijon a 2.vizsgalathoz (U2), mondta, hogy majd hivjam! Eloszor dermedten nezett, azt hitte, hogy valami gond van a kisbabaval, azert jottem hozza igy idopontot kerve, es nem is igazan ertette, hogy az asszisztens miert nem adott normalis informaciot! Amugy csucs ez a doki! Eloszor is baromi jokepu, 2.: nem felnek tole a gyerekeim, 3.: nem mondta egy szoval sem, hogy barom allat felelotlen anya vagyok, hogy otthon szulok, hanem sok szerencset kivant es teljesen normalisan allt hozza! (Hozza kell tegyem, mult heten hivtam az itteni nogyogyaszt, aki ezer decibellel kezdett velem ordibalni, hogy mit kepzelek en, otthon szulni!)
Utana voltam a patikaban, vettem buzacsiraolajat a gatmasszazshoz, a patikus is tok jo fej volt, meg tett bele ket fele illoolajat is, ami allitolag "fokozza a hatast"! Hat nem tudom, ferfi leven, milyen hatasfokozasra gondolt a gatmasszazst illetoen?! Kép Kép Mindenesetre kedves volt es segitokesz, es ezt ertekelem. Es fel ora alatt megjartam az egeszet, megerte kicsit kimozdulni, mindjart jobb kedvem lett!

Pocok, Myssnia,
A szules.hu-n kepsorozat is van a lepeny megszuleteserol "elesben".

Pocok,
En nem vagyok sem a csaszar, sem a "mindenaron" szules partfogoja, de azert egy napot hagyni vajudni valakit, azert az eleg tulzas, foleg, ha latjak, hogy valami miatt ugysem fog beilleszkedni. Mondjuk nem emiatt, de tisztara olyan erzesem van, mintha a szuleszet visszafele fejlodne! Timinek orias babat josoltak pl., engem meg riogatnak, hogy milyen pici a baba.
Tiz evvel ezelott az ugyeletes doki ket hettel szules elott megfogta a hasamat, es kozolte, hogy most kb. 3 kilo, 3 es 3,2 kozott fog szuletni, es Dani valoban 3200 grammal szuletett.

De,
Udv kozottunk! Jo pocakosodast! En is hajlamos vagyok mindenfele fertozest elkapni, de hat nem olyan nagy lemondas erre a 9 honapra, hogy nem jarhatok uszodaba! Amugy a tengert tudom ajanlani, ott meg soha semmit nem sikerult elkapnom!

Marcsi,
Nyugodtan szedd be az antibiotikumot, a fertozesek sajnos sokkal veszelyesebbek, akar vetelest, koraszulest is okozhatnak! Gyogyulj meg, es noveszd nagyra a pocid te is!

Zsuzsi
38+3
zsuzsi74

myssnia
nekem a 34. héten simult el a méhszáj, a 36.-on meg már 1 ujjnyira nyitva voltam és így is a 39. hét elején szültem. Szóval sok minden lehet belõle! De nem kell aggódni, a 37. héttõl már ha ki is bújik, elég érett már a kinti életre és biztosan a legjobb kezekben lesz.

Én mikor szültem végig a babára koncentráltam, na meg még a szülés közeledte elõtt sokszor elmeséltem neki kb. mi is fog történni, meg hogy vele leszek és segítek neki kibújni a szûk alagútból! Ezt tuti érzik a babák!
pusz
gumicukor és 30 hetes dani

KépKép
KépKép
gumicukor

én megnéztem a kórházban a magzatvizet is burokrepesztés után és a méhlepényt is! Higgyétek el másét nézni és a sajátodat ég és föld! uez vonatkozik a szülésre is.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Köszi Zsuzsi, a tenger tényleg remek ötlet, még lehet, hogy lesz is rá lehetõségem. Egyébként nagy vagy, hogy otthon fogsz szülni. Irigyellek is picit, én ennél betojibb vagyok.

Olvasom itt az álmokat, nagyokat vigyorgok. Nekem még régebben volt egy olyan álmom, hogy miután nagy kínkeservvel megszültem a babát, közölték, hogy a baba nem is tõlem van. Persze ezen nagyot csodálkoztam, de álmomban még el is hittem. :o)

Sziasztok!

Sikerult a kispapam vizsgaja, es ez nagyon fontos volt! Ugy orulok!Kép

Kangi,
Nagyon szorgalmas es kitarto vagy, elismeresem!Kép
Azert CTG utan pihengetsz, remelem. Es persze jobbulast!

Miszike,
A combodig lenyujtozott a baba, haaat, erdekes erzes lenne...Kép

Franyo,
Nalam ez ugyan meg nem a feszekrako oszton (legalabbis remelem, nagyon korai lenneKép), de teljesen igy vagyok en is. Nyomaszt, hogy mennyi mindent kellene csinalni, es nem szabad nekiallnom, mert a kispapa leszedi a fejemet, ha nem vigyazok magamra.Kép

Zsuzsi,
Ugyanezt csinaltak a masodunokatesommal egy eve, vagy masfel napig vajudott, aztan csaszar... Hogy miert jo ez???Kép
Remelem Timici azota mar kapott finom meleg agyikot, es tud vegre pihenni. Biztos rafer...
Orulok, hogy sikerrel jartatok. Nagyon erzodik a stilusodon, hogy mennyire feldobott!Kép
Tengerben uszkalni, hat nem lenne rossz, csak most kicsit sokat kene utazni hozza, nem?Kép

Myssnia,
Kezd izgalmas lenni a dolog! Szerintem a mehszaj simulasa nem egyenlo a tagulassal, inkabb a rovidulesere utalhat, de nem vagyok biztos benne. A cervikogram rovatba mit irt a doki, milyen szamot? Azert drukkolok, hogy ha lehet, 1-2 hetig meg varjon Szilard, gondolom, Te is ezt szeretned.Kép
Igen, segitett a mail, bizonyos szempontbol megnyugtatott, de ez a lopas azert nagyon gaz.KépKép Akkor semmit nem viszek be inkabb, ami ertek, mert keptelenseg vigyazni ra, de azert mobil meg egy kis penz azert csak kell... Es vegul megkerultek Adri bankkartyai, vagy csinaltathatja ujra oket?

Gomboc,
Ez a sulybecsleses dolog nekem is eszembe jutott mar. Azert ekkorat tevedni, nem gondoltam volna...
Joslofajasok, vagy valami egyeb jel nincs esetleg?Kép

Marcsi,
Gomba nekem is volt tobbszor, a felfazast es tarsait eddig megusztam (koppkopp). A gombat kismamaknal is nagyon hatasosan tudjak kezelni, ez nem nagy problema egyaltalan. (Nekem a Pimafucin huvelykup, enyhebb esetben a Pimafucin kenocs par nap alatt elmulasztja, a kenocsot neha csak ugy, magamtol is hasznalom, ha erzek valami gyanusat odalent.) A delutani vizsgalatig biztos nem lesz semmi baj (lehet, hogy mar tul is vagy rajta), a nogyogyaszod meg majd mond valami okosat. Ne aggodj! Varunk am, hogy elmondd, mi volt a dokinal!Kép

De,
Menzeszgorcshoz hasonlo fajdalmam nekem nem volt, nem ketoldalt faj inkabb, mert akkor az a szalagok nyulasat jelentheti, ami normalis. Gyere gyakrabban, es jo gombolyodest!Kép

Buksicica,
Jo, hogy legalabb neha be tudsz nezni, es hogy minden ok.Kép

Kaska,
Megkerdezhetem, hogy mit dolgozol serdulokkel?
En is szoktam rosszakat almodni a babaval (elfelejtem megetetni es hasonlok), ahogy Kangi.

Ildianyu,
Biztos nincs semmi baj, a babad elbujt, es erot gyujt a kovetkezo hetekre az erosebb rugasokhoz.Kép

Maci_2,
A cseh tetra pelusra mi van irva, amibol tudni lehet, hogy ez a cseh, azaz a jobbik fajta? (Bocsi, hogy pont Teged talaltalak meg ezzel a buta kerdessel, pedig mar rengetegen emlegettek...)

Dork@,
Udv itt, es jo pocisodast! Ha szeretnel bekerulni a tablaba, akkor legyszi add meg a kovetkezo adatokat (De, Marcsi termeszetesen Ratok is vonatkozik!Kép:
- utolso mensi idopontja, vagy ha ez nem ismert, akkor azt, hogy pontosan hany hetes+napos terhes vagy
- eletkor
- hanyadik gyermekedet varod
- lakhely (csak varos, esetleg kerulet)
- szules tervezett helye (korhaz)
- valasztott orvos neve

Puszi mindenkinek:

Leszter
29
leszter

Lányok
Köszi a simulással kapcsolatos hozzászólást. Legközelebb hétfõn megyek, kiváncsi vagyok addig változik-e valami. Kép

Pocok Kép
Fején találtad a szöget. Pont mikor írtam a nandus szöveget, a méhlepényt bámultam, és totál rosszul lettem. A szüléstõl már nem is félek, de ha AZT, OTT meglátom, elájulok. Kép Remélem úgy lesz, ahogy Gumicukor is írta, más a másé... (Bután hangzik, de annyiszor bábáskodtam már a szüleim macskájánál, akkor sem volt valami szép látvány, de sokkal kisebben csak nem olyan rémisztõ. Jut eszembe, egyszer én dörzsöltem életet egy mozdulatlan újszülött kiscicába. Baromi jó érzés volt Kép És persze még itt volt, õ volt a kedvencem)

Zsuzsi
Csak nem voltam akkor olyan ügyi. Másolatot nem kértem. Kép Na mindegy mostmár. Remélem sosem lesz semmi gond, hogy esetlegesen szükség lenne a számlára.
Tegnapelõtt hajnalban görcsöltem egy kicsit, de azóta sem. Alkoholt még nem próbáltam, pedig nem az igazi az alvásom, biztos jót tenne. Egyébként van olyan orvos, aki kimondottan egy/fél deci piát ajánl görcsökre. Kép Szerintem sem árthat. Kép

Itt végre süt a nap Kép, el is megyek függönyt nézni az ablakra.

Álom téma: Én kezdem szégyelni magam, de az elmúlt hónapokban nem álmodtam a babával kapcsolatban. Az igaz, hogy volt olyan álmom, amiben nagy pocim volt, de akkor sem a bébirõl szólt. Remélem ez nem a nemtörödömség jele.

Gumicukor Kép Biztos sokat játszottál papás-mamást macival gyerekkorodban...

Egyébként babások! Olyan aranyosak vagytok, hogy visszajöttök ide, és segítetek választ adni a kételyeinkre.

simuló myssnia Kép
36+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Szia Leszter!

A táblát hol lehet elérni?

Utsó mens: 2002. szept. 26.
Diósdon lakom, 27 vagyok, az elsõ babát várom.
Szent Imre Kórház, Dr. Holba Sándor.

Köszi,

Zsuzsi
A tenger tényleg nagyon jó, nyáron Korfun múlt el minden hányinger és rosszulét kínom. Ahogy megérkeztünk az elsõ nap, minden átmenet nélkül. Azóta is visszavágyom oda. Helyette vettem Holt tengeri sót, és mindig abban fürdöm itthon. Nem is voltam 9 hónapja beteg. Na nem mondom, hogy a só miatt (bár lehet), de akkor is az egyik legjobb dolog. Kép

Leszter
Sajna nem tudom meglettek-e kártyái, de ha letiltják, akkor kár vele foglalkozni már. Van bank, ahol ingyen újat csinálnak. Kép Részemrõl én szülhetek akár elõbb is. De egy hétig még semmiképp nem szeretnék. Érzésem szerint nem is fogok. Kép

JA! Üdv minden új pocakosnak! Kép

myssnia
36+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Zsuzsi mégvalami OFF Kép
Neked a régi telszámod van még? Kint is azt használod?

Most már eldugulok estig. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

De,
Beirtalak, a tablat minden hetfon es penteken en szoktam bemasolni ide, a topikba. Holnap meglatod!Kép

Myssnia,
Igaz, ha letiltottak a kartyat, akkor mindegy, hogy elokerul-e. Csak hat kinek hianyzik a macera az ugyintezessel? Engem kiraz a hideg az ilyen sorbanallos dolgoktol.
Jo, akkor kb. egy het mulva drukk!Kép

Puszi:

Leszter
29
leszter

Leszter, a cseh tetrapelussal kapcsolatban:
Van olyan, amit "bezacskózva" árulnak, arra rá van írva magyarul, hogy "cseh tetrapelenka" vagy valami ilyesmi. Ha nincs bezacskózva, akkor onnan ismered meg, hogy szép fehér és puha. Én egy helyen láttam magyar fajtát, sokkal sárgásabb, durvább felületû, vékonyabb anyag.

Dé,
üdv itt, jó pocakosodást! Én is a Szent Imrében fogok szülni!

Marcsi, Dork@, nektek is üdv, kellemes gömbölyödést, és gratula a pocaklakókhoz!

Pussz
Franyo
35
franyo

Dorikácska,
Gratulálok az új pocaklakóhoz! Üdv a fórumon.

Leszter,
A pelusnak már a neve is: cseh textil pelenka, másrészt a származási helybõl lehet tudni (egyébként mintha baby bruin lenne).

Képzeljétek! Az elõbb megmondtam a fõnökömnek, hogy akkor februártól otthonról szeretnék dolgozni (amikor szóltam neki megígérte). Február végétõl jobb lenne, mert akkor tudnak gépet is adni (ezt nem igazán értem miért pont akkor). Így csak egy nap jövök be egy héten. Remélem így netezni is tudok majd otthonról.
Még ilyet! Ha kinyitom az ablakot fázok, ha meg nem megsülök.
A kolléganõm behozta a digitális fényképezõjét és csinált rólam pár képet az új ruhámban. Majd felteszem a profilomba, remélem lesz köztük jó is.

Maci_2
28+2
maci_2

Kicsit félreérthetõ lett.
A február végét természetesen a fõnököm mondta, de nem hagyom magam!Kép 3-án még bejövök, mert akkor kezd egy új kolléga. (Milyen jól jártak velem, 2 ember munkáját csinálom.)

Maci_2
28+2
maci_2

Sziasztok,

Dé,
nekem anno az orvos azt mondta, azert (is) jo a tengerviz, mert a sos viz fertotlenit. Szoval, ahogy pancsolsz, a huvelyedet gyakorlatilag kifertotleniti..Kép Meg hat a napfeny, a tenger a pszichenek is jot tesz. KépKép

LAnyok, aki TV kozelben van: az MTV-en most eppen vitamusor az otthonszulesrol!!!! BAromi erdekes! Kép
gombóc

MInden uj kismaminak udv a topic-ban, szep es "izgalommentes" pocaknovesztest kivanok! Kép

Kaska,
bocsi, az elmult napokban kicsit negativ voltam, ezert nem irtam senkinek, de en is megnyugtathatlak. Kép
Augusztusban vereztem, aztan a 18. heti UH-n kiderult, hogy a mehlepeny a mehszajon van, ettol volt a verzes. Az orvosom azt mondta, hogy ilyen terhessegi korban nagyon gyakori, mert ilyenkor "nyilik" szet a meh a novekvo baba miatt, es latszodik eloszor, hogy hol van a mehlepeny. Az a ranoves ilyenkor semmit sem jelent, a kesobbiekben 99%-ban elno onnan. Addig csak ovatosan kell elni, nem hajolgatni, cipekedni es "kimelo hazaselet" javasolt. Nekem a 24. heten mar csak melyen fekvo volt, a 28. hetin pedig azt mondtak, hogy jo helyen tapad. Kivanom, hogy Neked is igy legyen! Kép

Leszter,
nem vagyok mazochista, csak kiehezett mar egy kis sutire. De bevallom, ma bunoztem. Kicsit beletorkoskodtam egy Nutellas uvegbe. Hiaba no, ez a parolgas...KépKép
Mensis gorcseim meg kemenyedeseim vannak, de semmi komoly. Kép Pedig probalok a gyerkoc lelkere hatni! KépKépKép

Maci_2, varjuk a kepeket! Kép A fonokkel ne torodj, ha otthon akarsz maradni, akkor inkabb tenyleg maradj otthon! Kép

Myssnia, mit irt a dokid a C betu moge? Nem tudom, hogy a simulas mit jelent, nekem csak egyszeruen elmondja mindig a dokim a szamot.

Zsuzsi, tenyleg latszik, hogy mar jobb a kedved! Kép Ezek szerint a gyerekorvos dolog is megoldodott? Kép Es hogy birta Gyuri a kocsikazast? Semmi zoknidobalas? KépKép

Pussz,
Gombóc
39+5
Gombóc

Sziasztok!

Tmicinek és Bencének jó egészséget és boldogságot kívánok! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Gombóc! Kép
Akkor várom a híreket! És a TV-t is bekapcsoltam!

Súlybecslés:
Hát Timici Bencéjét tényleg jól túlbecsülték!
5 évvel ezelõtt a fiamat a 38. héten 3800 gr-ra becsülték. Túlhordva, a 41. héten 3400 gr-mal született. Pedig elvileg még hízott is két hétig! Szóval alaposan túlbecsülhetik a súlyt. Én tegnap mértem az itt leírt mérés alapján (hastérfogat*méh teteje), és 3400 gr jött ki, hátra van még 4 hetem... Amit írtam Nektek, hogy a doki jól megnyomkodta a hasamat, szóval õ azt mondta, hogy kézi tapintással kevesebbet szoktak tévedni, mint az UH-al. Õ is 3 kiló fölöttinek érezte a babát. Szerintem majd meglátjuk, ha megszületik!!!

Ányez!
Olvasol még minket?

Judó
35+4
judó

Sziasztok

hatalmas gratula Pocoknak es Timicinek!!!! Kép
En meg mindig itt a melohelyen uldogelek Kép , februar 28-ig van szerzodesem es tappenzre sem mehetek Kép talan a szulesi szabadsagot el tudom intezni, de azt allitolag jo keson fizetik. (2 honap mulva)
Mar jo regota nem jelenkeztem, mert meg mindig nem rendezodott a lakasugy, mert az eladok nem fizettek ki a jelzalogot a hazra, vagyis van rajta szeljegy s addig nem lehet felvenni hitelt, amig nem torlik ki, s az eloszerzodes is lejar mindjart. Ha lejar akkor perelni kell, de en nem akarok pereskedni, fuujj. Hogy valami ennyire bonyolult legyen. Kép Barcsak mar vege lenne!!
Ma voltam ultrahangon es az ottani doki csodalkozott, hogy miert kellett mennem, mondtam h. biztos a gyerek kora miatt, szerinte mar akkor terhes voltam amikor menstrualtam. Ritka de elofordul. Nem tudjatok mi az az OFD ertek?
Nem tudjatok, hogy csaszart lehet e kerni? (Volt egy csipomutetem s azt hittem, akkor nem is lehet spontan szulesem, de az ortoped doki azt mondta, hogy lehet. A baratom meg nagyon fel, hogy nehogy valami bajom legyen. De hat csak tudjak a dokik ...remelem)
No nem irok egy csaladregenyt, Forsyte Saga Kép mert meg elunjatok magatokat.

Zsurlo
exint a dokiba xint 34
Zsurlo

Sziasztok!

Franyo, Maci_2,
Koszi a pelusos valaszt, most mar tudom, mire kell lecsapni az uzletben.Kép

Gomboc,
Ha egy kis Nutella elparolog, az meg nem nagy baj!Kép

Zsurlo,
Orulok, hogy jelentkeztel, par napja hianyoltalak pont. Sok sikert a lakashoz, nem lehet egyszeru...
A csaszart szerintem meg lehet beszelni a dokiddal, ha nem is teljesen indokolt, bar biztos az orvos hozzaallasatol is fugg.
OFD: a tarkocsont es a homlokcsont tavolsaga.

Puszi:

Leszter
29
leszter

Sziasztok Kismamak!

Koszonjuk az aggodast a biztato szavakat, holnap megprobalom bevinni Timinek papiron a topic utolso oldalait...

Nem olvastam vegig tuzetesen az irasaitokat, igy csak ami hirtelen az eszembe jut:

Timi es Bence is jol vannak mar, kezdik kiheverni a megprobaltatasokat. "Idoben" odaertem, igy veluk voltam! Nagyjabol igy tortent, pontosan majd (gondolom) Timitol, ha ujra gepnel lesz:

ejjel valamikor elkezdodtek a fajasai, 3 ora korul kezdtek 5/10? percesse valni, legalabbis ekkor jutott az eszebe, hogy ideje elindulnom Mo-ra. :-)

6 orakor kerult be a korhazba, ugy 11 korultol voltam bent. Ekkor kezdtek rendezodni a fajasok - legalabbis ugy tunt, majd megse... Egy kis oxytocin, sok fajas majdhogynem ossze-vissza. Idonkent elokerulo orvos, nyugtato szavakkal, erzetelenitok nem sokat segitettek. Majd ugy 16h korul ket orvos is probalt kezzel segiteni, de a termeszetes ut nem ment. Nem sokkal ez utan vittek a mutobe, ahol megprobaltak erzesteleniteni, majd kb ! 10 ! szuras utan rajottek, hogy ez nem megy -> altatas. Ezek utan persze nem mehettem be veluk.

Ugy 17h korul hoztak a babat, majd fel ora mulva Timit is.

Nem volt egy konnyu menet, de szerencsesen tul vagyunk rajta.

Ma mar - bar szerintem meg korai maszkalni - jar-kel babat gondoz. :-)

Szamomra kellemes csalodas volt, hogy mind a korulmenyek, mind az emberi hozzaallas azok reszerol akikkel nekem is kapcsolatom volt, kulturalt ill. segitokesz volt. - persze majd talan Timi is elmondja Nektek hogy o hogyan latta mindezt :-)

Remelem nem riasztottam el senkit, es valaszokat kaptatok. :-)

Nektek konnyebb szulest, es kitartast!

Ui.: a topicot jellemzoen nem olvasom.

"kispapa (Timici)"
Timici - kispapa

Leszter
koszi eszerint mar jo nagy a baba fejeKép

Zsurlo
Zsurlo

Timici,
Nagy-nagy gratula BencehezKép Remelem az Apuka igy odaert, bar gondolom a csaszit ha lehet hanyagoltad volna.

Zsuzsi,
Az, hogy milyen hamar csinaljak meg a csaszit szerintem korhaz es doki fuggo is es talan rajtad is mulik kicsit. En tobb mint 24 orat vajudtam ugy, hogy 2-3 perces fajasokkal mentem be nulla tagulassal, ami meg oxitocin adasara sem kezdodott el, csak a fajasok lettek erosebbek (42.hetet kezdtem de babo nem illeszkedett be rendesen). A doki addig vart mig babo szivhangja rendetlenkedni kezdett, de akkor azonnal mutott. Igaz mi elotte tisztaztuk, amig lehet engedi a termeszetes utat.
Az viszont tenyleg rossz lehet, hogy a szuloszoban maradtKép, mert ott szerintem lehetetlen pihizni es nagyon rafer.

Kangi,
Tuti jol sikerul a dolid. A babohoz valo keles, pedig egy teljesen mas mufaj, szerintem 2-3 honap utan mar alva is tudsz majd szoptatni es pelenkazni ejjel.Kép, bar kivanom, hogy tok jo alvo babusod legyen.

Marcsi, De, Dorikacska,
Udv itt es gyertek minel gyakrabban.

Zsurlo,
Ez tenyleg elofordulhat. Pelda en vagyok, bar mar 2 es fel eves a fiam es 4 honappal a szules utan visszaallt a ciklusom fogalmam sincs a foganatatas datumaro, csak az UH adott tampontot. Mivel a fiammal gyogyszerek mellett estem teherbe es szules utanna sem lett jo a hormoneredmenyem igy nem is biztunk az ujabb baboban. Amikor rajottem, hogy terhes vagyok bemondtam az uccso menzit, aztan az UH pont 3 hettel nagyobbra mondta, vagyis en is menstrualtam, de mar terhes voltam.

Maci 2 ,
Ha ugy erzed, hogy otthon akarsz maradni, ne foglakozz a fonokkel. A korzeti barmikor kiir es a te es a babo egeszsege a fontos. Kivancsian varjuk a kepeket.

Myssnia,
Korfu tenyleg gyonyoru, mi is ott voltunk utonaszutonKép

Most ennyi, mert sok a munkam es rohannom kell. A finiseseknek drukk es kitartas.

Angi
20+6
angela2

Sziasztok!

Timicinek nagy gratulaKépKépKép, Bencének üdv itt kint a nagyvilágbanKépKépKép! Hát nem volt semmi ez a szülés!

Az UH-s becslés nálam sem jött be, kb. 1 kilóval többet mondtak mind a kétszer, mint amennyik lettek. Akkor meg minek mondják?

Vsz azért nem császároznak, amíg remény van a normál szülésre, mert az mégiscsak egy hasi mûtét a maga rizikóival (most saját magamat riogatom, mert nekem tuti az lesz). De ez a 12 órás kínlódás azért durva.

Támogatom a tengervíz jó hatásában hívõket. Mi is a horvát tengerpart után produkáltuk a babót, mégpedig úgy, hogy elvileg védekeztünk!

Képzeljétek, teljesen beindultam vásárlásilag, tegnap Kispapi mûszaki ellenõrzése mellett vettünk egy újszerû állapotban levõ Chicco kocsit szupi olcsón, ami ugyan csak fekvõ, de annak príma. Ilyen volt anno a fiam+lányomnak. Hipp-hopp ki lehet szedni a mózeskosárrészét, és össze lehet csukni a vázát.És autóban is lehet használni, olyan merev a fala. És még lányos a huzata is! Pince helyett az elõszobában áll, Zsuzsi a babáit tologatja benne.

LeszterKép
Én is szoktam csinálni erdélyi csokitortát, a gyerekek+én imádjuk. Nagyon fincsi az a kis keserû narancsíz a csokiédes közepén!
Cseh pelenkát mostanában a Plusban vegyél, jobb az ára, mint a Tescoban, 599/3db.Van még (már ha még van) rövid ujjú body 400ért, paplan+párna 1500ért. Ma láttam az IKEÁban 2 db-os nyári pamut takarót (amolyan kánikulait) jó áron, csak amilyen szenilis vagyok mostanában, elfelejtettem, hogy mennyi. Azért tûnt fel, mert nem nagyon lehet kapni vékony takarókat.

KaskaKép
Én is prímákat álmodom, sokkal izgisebbeket és színesebbeket, mint normál állapotomban.

ZsuzsiKép
A 0-9 kg-os autósülések kb. mennyibe kerülnek Németo.-ban? És a bolhapiacon kb. mennyiért lehet kapni? Egy ismerõs megy jövõ héten, piacozni is, és felajánlotta, hogy bevásárol Babónak.

Urszila
27+3
urszila

Sziasztok Lányok!

Jöttem bejelentkezni, nehogy teljesen elfelejtsetekKép. Olvasok szorgalmasan, de mire az írásnak is nekiveselkednék, a lányom kitalál valami hajmeresztõt, és már rohanhatok is megmenteni õnagyságát.
Pocoknak és Timicinek naaagy gratulaKép és sok tejcsit kívánok!
Kangi, te egy szuper csaj vagy, hogy még mindíg bírod a tanulást. A babád sem fog melletted unatkozni, ha ilyen duracell nyuszi maradszKép.
Üdv az új kismamiknak, és békés gömbölyödést kívánokKép
Gombóc, kitartás! Timivel nekem sem voltak jóslófájásaim, egyszer csak úgy gondolta, õ most megszületik és pikk-pakk 2 óra alatt már kinn is voltKép(Igaz, elõtte vajúdás címén még elláttam a kutyánkat, majd 1,5 órát autókáztunk egy jó kis hétfõ reggeli dugóban és még nekem kellett nyugtatgatni a páromat, hogy kitartok a kórházig. Hát nem nagyon volt idõm a fájásokra figyelniKép)
Zsuzsi, én nagyon irigyellek az otthonszülésért, ha olyan helyen laknék, ahol ez megoldható lenne, én is kipróbálnám. Drukkolok neked,hogy minden simán menjenKép
Leszter, növelném a népszerûségedetKép, mert én is úgy gondoltam, hogy téged értesítenélek, ha megszületik a baba. Persze, ha nem félsz megadni a profilomban található e-mail címre a mobilszámodatKép. Na, mit szólsz?
Egy kicsit írok magamról is: 1 hete voltam orvosnál és UH-n is. Sajna, a 15 hónapos lányom ellátása kicsit nagyobb feladatnak bizonyult, mint gondoltam, mert a sok haskeményedéstõl 1 centire kinyílt a külsõ méhszájam, ami a 33 héten még túl szerencsésKép Ezért kaptam símaizom lazító gyógyszert, amihez a mellékhatásként fellépõ szívdobogás miatt szednem kell egy másik gyogyit is, ettõl viszont a béka hátsója alá megy az amúgy sem egetverõ vérnyomásomKép. Ja és mellesleg állatira remeg a kezem (szintén mellékhatás), szegény lányom idõnként a fülébe kapja etetésnél a kaját a szája helyettKép. Sajna, segítségem továbbra sincs itthon, csak a párom igyekszik munka után mindent megcsinálni helyettem, de talán kihúzunk még így is néhány hetet.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de megpróbálok majd gyakrabban jönni.
Üdv
Momo (33+6)

Momo
momo

Sziasztok Pocakosok!

Ismét elõkerültem, de van egy jó hírem már csak a jövöhéten kell dolgoznom...Utána már itthon, már megírták a programot is... két szoptatás között, Normális vagyok Én?
Ez a fránya pénz az oka... A fönök azt mondta, hogy amíg itthon vagyok megkapom ugyanúgy a fizetésem, mint eddig, így nekem is kell "nyújtanom" valamit, attól a 50br után járó pénzbõl éhen hallnánk.

Húzos volt ez a pár hét...
Nem tudom mindenki így van e vele, (aki ennyi hetes) már estére nagyon elfáradok, fáj a derekam, alig tudok éjszaka hogy aludni, már alig férek el a sok párnától az ágyban, de semmi se jó, nincs valami javaslatotok?
Meg még egy gond, estére úgy fáj a szeméremcsontom, hogy alig tudok menni...
Normális dolog?
Az én drága babócám még mindig a seggén ücsörög, és rugdossa az alhasam...
Mikor rakjam össze a dolgokat a korházba?

Missyna ha jól emlékszem te is Jánosos vagy, 30.-án megyek a dokihoz a magánrendelõbe, utána a korházba, hogy is mûködik ez a ctg? (jól írtam amin a babóca szívhangját nézik, meg a méh mozgásokat, jól tudom?
Elõre be kell jelentkezni, mit csinálnak, és hová kell menni?Segíts légyszi.

Az auchanban is lesz valami baba dolog vásár 24-tõl, de hát a tescó után mit vár asz ember.Én egyedül azt a Nivea hátizsákot vettem meg, az tetszik.Meg papmer pelust, ami akciós volt...

Lányok egy kérdés a mega toys-ban láttam szoptatós hintaszéket, szerintetek hülyeség 85e ft az ára, késõbb jó hintaszéknek is, a párom úgyis meg van érte õrûlve.

Még egy kérdés a lehetséges, hogy 2 fajta baldahintartó vas van.Mert mi vettünk egyet, és nem tudom a baldahimot sehogy se ráhúzni, vagy ennyire ügyetlen vagyok.

A védõnõ mindig mondja, hogy ne vegyek a babónak kenceficéket, mert majd ír fel a gyerekorvos patikait, olyan jó az, vagy csak az, hogy olcsóbb?
Azt hallottam, hogy nem jó illata van nem lesz olyan baba illata a gyerköcnek.

Mostmár sürrûbben jelentkezem...
Bár holnap még van egy egyeztetésem, 28 millát keresek, persze a számlák között, egyész éves anyagot át kell egyeztetnem, de remélem meglessz, a 8 bóltból ez az utcsó...

Vigyázzatok magatokra ebben a fránya idõben

Sziasztok
Manó2
34+5(ha jól emlékszem)
manó2

Urszila,
Boltban kb. 40 eurotol vannak, a MAxi Cosi legolcsobb fajtaja (Mico) kb. 50 Euro, A Baboo Concord-ot 89-ert lattam legutobb. Szerintem az autosules az, amit erdemes ujonnan venni. Ha csak az autoban akarod hasznalni, erdemes inkabb a 0-18-kilost venni, az jo 4 eves korig. Szerintem ezeket a hordozokat cipelni eleg szornyu mutatvany, nemelyik meg uresen is dog nehez!
Bolhan 20-25 korul, vagy inkabb olcsobban! Amit szerintem erdemes bolhan venni, az a gyerekruha. Mert megveszik a kolykuknek a legdragabb, legpuccosabb kis ruhakat, aztan, ugye, meddig jo egy rugi egy csecsemore? Ruginak darabjat 1-1,50-ert, overallt 3-4 Euroert lehet kapni! Jatekokat is fillerekert! Erdemes korulnezni! Sajnalom, hogy otthon nincs ilyen lehetoseg, csak evente 1-2-szer, akkor is kaotikus formaban!

Gomboc,
Ferjem hazajott, igy egyedul mehettem kocsival, nem volt zoknidobalas a kormanyra! Jol jartam, azt hiszem, mert kozben elkezdett zuhogni az eso, es hat mar nem vagyok a regi, sietni sem tudtam volna!

Myssnia,
+49 162 163 2661, majd irok smst!

Milyen volt a tv musor az otthonszulesrol? En balga, rogton a taviranyito utan kaptam, aztan utkozben eszembe jutott, hogy talan megsem jon nalunk a magyar adas! (Bar van egy nagy tanyerunk, amit a ferjem keptelen beszerelni, hogy legyen Duna TV-nk, aminek tokre orulnek!!!)

Szerintem az en babam sincs meg beilleszkedve, jobb oldalt lehet a buksija. Neha nagyon furkasz, ma is tokre elzsibbasztotta a jobb labam, alig tudtam jarni!
Voltam bevasarolni, hat, mar igencsak nehezen mozgok!
Ilyenkor ugy elgondolkodom, naponta tobbszor is, hogy hogyan lehet egy terhesseget titkolni?! Hanyszor halljuk a mediakban, hogy "titkolta terhesseget"?! Megneznem azt a rokont, hozzatartozot, szulot, aki nem vesz eszre egy terhesseget!

Meg egy jo hir mara (legalabbis a csaladomnak az!!!): ocsikem letette utolso allamvizsgajat a Jogi Egyetemen, matol Dr. urnak lehet szolitani! Kép Kép Kép Higgyetek el, nagy megkonnyebbules ez az egesz csaladnak, kemeny 5 es fel ev volt!!! Kép

Zsuzsi
38+3
zsuzsi74

Manó

Pont ma voltam CTG-n. Az úgy megy, hogyha a dokid mondja, na akkor mehetsz, akkor felhívod ezt a számot: 4584500
Egy nagyon kedves kis nõ szokott ott lenni, nekem ma már fejbõl tudta a nevem. Kép Szóval felhívod és idõpontot kérsz tõle. Ezek az idõpontok általában délelõtt vannak. Ha van már idõpontod, akkor odamész a terhesgondozóba, és leülsz. Nem kell bekopogni, kijönnek érted.
Nekem úgy alakult, hogy legközelebb hétfõn fél 3-ra megyek a dokimhoz, és erre azt monta a CTG-n a nõ, hogy délutánra nem kell idõpontot kérni.
A védõnõ nekem is azt mondta, hogy ne vegyek illatszert a babának, mert a legtöbbször allergizálnak az õ kis gyenge bõrükön. A gyógyszertári olcsóbb, az igaz, de attól legalább nem szokott gond lenni. Ebben én is egyetértek a védõnõvel, mert volt már ekcémám, és csak a gyógyszertári mosakodókenõcs segített, amit a babáknál is használnak.

Vettem ma körömvirágkenõcsöt, és itthon olvasom, hogy sertészsírt is tartalmaz. Megszagoltam, és behányok. Tényleg olyan szaga van. Pedig ez is Theiss, amit Zsuzsi te is vettél. Ha jól emlékszem.

myssnia
36+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok

Mano2
Azert irnak fel kenceficet (ami tenyleg nem illatos) mert az tuti nem allergizal. Azt mondjak ,a dokik szeretik ha 6 hetes koraig azt hasznalod. Na meg persze joval olcsobb is mint a bolti cuccok.

Momo
Jo,hogy hallunk feloled is! Kitartas!Kép

Timici-papa
Koszonjuk a bejelentkezest! Gondolom TE is hulla faradt lehetsz...Jo pihit a csaladnak! Kép

Lanyok
Most jottem dokitol, azt mondja nagyot nott a pocakom es jo 1 ujjnyira ki vagyok tagulva. Ja es o nem lesz jovo7en, szoval azt mondja ne akarjak akkor szulni..Kép Koszi! Remelem azert a sok pihi majd segit, meg raerunk azzal a vilagrajovetellel! Ugye...?
A Tescoban vettunk tegnap cseh pelus helyett (figyelmetlensegbol) lengyelt. Hasznalt mar valaki ilyet? Mindenkepp jobb mint a magyar, de ugy latom, mintha nagyon konnyen foszlana...

Norkini
35+5
norkini

Mano2,
Szerintem iszonyat draga az a hintaszek. Amugy egy fix karfas szeken kenyelmesebben tudsz ulni, mint egy "huppanos" fotelben!

A gyogyszertari dolgok tenyleg jobbak a babanak, es olcsobbak is! Illatanyag mentesek, nem allergizalnak! A babanak jo illata lesz, kar elnyomni mindenfele illatositott vacakkal!

Az Auchant tudom javasolni, Karacsony utan mar volt egy babacuc akciojuk, es eleg jo dolgok voltak. Az egyetlen trukk, hogy az akcio elso napjan reggel kell menni! Multkor voltak (es nem is akcioban) bodyk, egy hosszu ujju Micimackos, es egy ujjatlan sima 600 Ft-ert. Zoknik szazasert, kisagyba lepedo 479-ert, stb. Az akcios dolgok, pl. a 600 forintos francia pluss rugi tenyleg hamar elfogyott, csak bugyirozsaszin volt mar masnap, 36 honapos gyerekre! Kép De a baratnomnek meg sikerult bevasarolnom a kicsikbol is!

Zsuzsi
38+3
zsuzsi74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: