A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Dokipénz:

én úgy vagyok vele, hogy az a doki, akivel két gyereket szültem mindig a privátba jártam (egyébként osztályvezető helyettes főorvos), amikor csak mondta. Szülésnél meg annyit adtam amennyit tudtam. Megelégedve maxmálisan megvoltam vele, de ez nem jelentette/jelenti számomra azt, hogy minden rációt félredobva adok pénzt. De ez az én véleményem. Soha nem került szóba köztünk a pénz a szülést illetően, és a kórházba is jópárszor voltam benn nála, pl. ha vmi gondom/kérdésem volt, és soha nem kért volna pénzt ott.

Mikor kiderült, hogy nem tudunk együtt szülni, akkor elmentem egy kollégához, aki anélkül, hogy BÁRMIT letett volna az asztalra szemrebbenés nélkül közölte a tarifáját miszerint az 70.000 Ft. :shock: Na , kösz szépen majd én azt eldöntöm 1. tudok-e annyit adni, 2. és főleg érdemel-e annyit. Szóval aki így nyit elsőre, nálam nem rúg labdába többet.
Vendég

Angie,
kicsi a világ. :D Nekem is nagyon tetszik Fót.
Vendég

Én nyolc éve a MÁV-ban szültem, akkor is eü dolgozó voltam, közölte az orvos hogy mennyit kér. Végülis baromira nem voltam vele megelégedve , de oda adtuk a pénzt, így egyeztünk meg, ha bejön ennyibe kerül. Bejönnie ugyan nem kellett mert az nap hatig rendelt, Gergő véletlen éppen 17:22-perckor született meg....

Mindegy ez másik történet.

Most egy fiatal doktornőhöz járok, akivel együtt dolgoztam a szülészeti klinikán, amúgy ebbe a kórházba tartozom kerületileg is. Mivel még nem szakorvos, így elvileg be semlehet hívni szüléshez, de ezt is már az elején megbeszéltük, hogy reméljük megint reggel indul be és akkor bent van, mert ha ott van, akkor bent maradhat estig is akár, de be nem jöhet... Hát ez is jó nagy hülyeség. Nah mindegy.

De így nem állapodtunk meg semmiben... Én valami ajándék csomagra gondoltam a szülésznőnek is....

Megmondom őszintén én magam sosem fogadtam el pénzt eü dolgozótol vagy hozzátartozójától, pedig elláttam eleget... Így igazából én is elvárom ugyanezt.... DE! a hosszas együttműködés végett és mert tényleg mindenki nagyon kedves volt eddig, arra gondoltam, hogy majd a nővéreknek a szülésznőnek meg AZ ORVOSNAK IS AJICSOMAGOT ADUNK. Azért lehet az orvoséba teszek egy borítékot is, nem tudom még, majd kiderül....

De ez amúgy annyira kellemetlen... nekem is orvosok az apósomék én magam is eü dolgozó vagyok....

KépKépKép
bogyra

Tudjatok mi a nagy baj lanyok? Hogy baromira elanyagiasodott ez a vilag! Mar mindenki szinte csak a markat tartja, foleg az egeszsegugyben, szerintem ez felhaborito! :(

Amugy Domcsi rengeteget mozog, ugyhogy szerintem nem lesz baja! :) Imadom ezt a kis krapekot! O eletem igaz, es nagy szereleme! :oops:

Kép
elizabeth25

Hali!

Hálapénz: Nekem hasonló az esetem mint Bogyráé. A dokim a párommal egy kórházban van, és így nem is kért semmit, sőt, még karácsonykor sem akarta elfogadni, amit tényleg csak azért kapott, mert én akartam adni:) Nem is tudom, van-e magánrendelője, mindig a kórházba jártam be hozzá, minden vizsgálatot megcsinált, mindig odafigyelt. Mondjuk az albérlet mellett nem is tudom hogy fizetnék ki vagyonokat a szülésért:(
Elizabetnek meg igaza van, hogy anyagias világ. Néha belegondoltam, hogy ha egy kismamától vizsgálatonként 3-10 ezer forintot kér a doki, szülésért meg kap 20-100 ezret, meg a keresete ugye, na akkor nem keres keveset. Közben a kismama ha mindezt a babájára költhetné ugye...Nekem nem azzal van gondom hogy adok-e. Mert nekem is megér x összeget, ha elégedett vagyok, és úgy érzem, tényleg azt kaptam, amit vártam! De akkor is had döntsem el én, hogy mennyi is az annyi, mennyi fér bele nekem a keretembe. Lehet nem tudok adni, csak mondjuk 20-at, de nekem az annyi, mintha 80-at adnék. Szóval néha azt gondolom, hogy elkapattuk a dokikat, azok meg úgy gondolják(tisztelet a kivételnek), hogy fizess csak, ha gyereket akarsz. Ez a szomorú :? :? :?

Kép
horpika

Igen ez elég szomorú, hogy így van ahogy van!
Nekem nővérként ugye sokszor a pofámról leégett a bőr, hog az orvosok kiktől fogadnak el pénzt.... Számtalanszor volt, hogy jött az idős néni, aki csak azért nem jött vissza évekig kontrollra, ami mondjuk az életébe került, mert nem tudtaodaadni a dokinak a pénzt.....

Én akkor sem fogok megrökönyödni, ha az ügyeletesnél szülök, nekem nincs választott szülésznőm se, őszinte leszek az elsőnél mindez nekem is fontos volt, mert nagyon nagy jelentőséget tulajdonítottam a szakmai segítségnek.

DE! Úgyis én nyomom ki a gyereket, ha műtenek, akkor meg több orvos vesz részt benne, mindnek ugyanannyi felelősége van.... Azonkívűl a szülésznő képzőből egy bába sem kerül ki úgy hogy ne tudna gátat védeni...

Csak valahol a gátvédelem a szokás, valahol meg a gátmetszés. De hangsúlyozom nem azért alkalmaznak bizonyos kórházban rutin szerűen gátmetszést, mert bénák a szülésznők, hanem azért mert ott az a protokoll.

Szóval én mostmár csak két dologhoz ragaszkodom, az egyágyas szülőszobához és személyes segítőmhöz, aki felváltva a párom és a szintén szülésznő barátnőm lesz, aki nem mint szülésznő lesz ott, hanem mint két gyermeket szült édesanya.... Én már csak ezt tartom fontosnak, sokat amúgy őksem fognak segíteni, de legalább ha épp kitisztul az elmém és nem fáj, akkor van kihez szólni.

De még egy érdekes dolog, ami szintén a beszűkült tudat állapotot jelzi: mikor gergőt szültem egy nagyon jó fej és tapintatos szülésznő volt ott, annak pl zokszó nélkül adta a párom oda a pénzt, annyit amennyit mi gondoltunk. Az orvos össze vissza a 12 óra vajúdás alatt 3-szor jött be. Nem ő vett fel a szülőszobára, a szülésznőt kérte meg hogy viszgáljon meg, egyszer feljött déltájt, hogy bekösse az oxitocint, amire igazából semmilyen oka sem volt, ha csak nem az hogy hatra tuti befejezzük a szülést, és feljött fél ötkor, megemleni az adagot, kézzel kitágítani a méhszájam, és kinyomatni a gyereket, majd egy félóra alatt összevarrogatott.

De én úgy megvoltam vele elégedve, ottés akkor, mert hát mégiscsak ő volt az aki végül a hasamra tette a maszatos kis bugyort, ami az én győzelmem volt a sok szenvedés után.... hogy hát istenként tiszteltem még vagy két hétig, azután rájöttem, hogy igazából azonkívűl hogy kierőltette belőlem a gyereket semmi mást nem csinált. Jah és még valami, a megállapodásban szereplő összeget adtam neki oda a varratszedés után még a kórházban. Majd a hat hetes kontrollon újra adtunk valamennyit.
Egy évre rá amikor már más orvossal feltettem a spirált, kiszedett még két varatot a gátamból...

Nah szal 10 éve az orvosnak nem ért 40000 forintot hogy felvegye a szemüvegét.... :(

Így aztán úgy döntöttem , örülok ha az Orsi vezeti a szülést,de ha az ügyeletes fogja, akkor sem fog bent maradni a gyerek!

Nah megyek iskolába, lelövöm magam, csak este jövök újra!

Szép napot mindenkinek4

KépKépKép
bogyra

Újra napsütéses jó reggelt Mindenkinek! 8)

Uh,jó sokat termeltetek tegnap óta,hol is kezdjem?!
Elizabeth!mi újság,minden oké Domival?Undorító,ami Veletek történt!Nem tudom már ki írta az autós sztorit,de az is!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: Hát tegnap,amikor az Ufoságról beszéltem,például ilyenekre is gondoltam!Én tényleg elég irónikus voltam,de ez az állapot mindig is tiszteletet ébresztett bennem,valahogy picit mindig seggre estem előtte.Talán ezt hiányolom most az emberekből.Mind1,remélem minden okés Veletek!?

Hízás:hát Ti tényleg nagyon rendesek vagytok,én kevésbé,sőt rossz!!!Én már 12nél tartok! :oops: Mondjuk a bőrömért már nem aggódok,azt már elintéztem az előző terhességem alatt. :cry:

Tegnap egész nap csavarogtam én is,6ra úgy kipukaddtam,mint egy lufi.beszélni sem tudtam.Beszereztem jó néhány babarucit,olyan édesek,hogy csudi!!!! :lol:

Dóri!A Hajdú dokinál fogok szülni,tudsz róla valamit?Ismered?

Az anyagikkal kapcsolatban sokat segítettetek,kezd kialakulni az önálló álláspontom ez ügyben...

Lányok!Én körülbelül vasárnap óta úgy érzem magam,mint a terhesség elején,hányinger,aztán farkasétvágy,aztán www.befordulás.hu,azután féktelen jó kedv,aztán álomkór újra,szóval elég labilis lettem.Ti nem tapasztaljátok ezt?

Bénázás???????????Hát ez a másik nevem! :oops: bénabrigi,így egyben írva!Én már ott tartok,hogy beszélni sem tudok rendesen,dadogok,meg úgy ragzok,hogy jajajaj!

Jó,hogy apuval konszenzusra jutottatok Uh ügyben! :D Szerintem nem árt,én legalább hatszor voltam már idáig,és még minimum 4szer megyek(ezek után nem is mondhatnék mást)!

Ja és apa nálunk is megkegyelmezett a bogaras bácsinak,miután leellenőrizte a vegyszerét beengedte a lakásba! :lol:

Remélem Mindenkinek válaszoltam,ha mégsem ezer bocsi,de hiába olvastam el mindent,terhességi feledékenységben szenvedek! :oops: :oops:

Kép
bringababa

érdekes ez a pénzéhség-dolog. eügyisként én kétféle segítő foglalkozásúval találkozom/találkoztam nagyjából: akik valóban nemcsak tartják a markukat, hanem akár ki is erőltetik (néha finomabban, néha kevésbé) a pácienseikből a lóvét, a másik pedig, aki vagy nem fogad el semmit v max vmi ajándékot, pénzt nem. én a kórházban soha nem fogadtam el pénzt - különben mire fizetjük a tb-t?! sztem arra való a magánrendelés h oda mehet az, aki fizetni tud/akar és munkaidőn túl szeretne igénybe venni vmilyen szolgáltatást. és ez nem jelent bánásmódbeli különbséget - ez nálam alap.
nekem fontos h olyan dokim van, aki emberi módon viszonyul a helyzethez - magánrendelésére járok és eleinte, amikor a vérzésem miatt még megvizsgálni nem akart h ne okozzon vele bajt (egy ügyeletes doki úgyis látott, nem akarta pluszban bolygatni a dolgokat) , de kéthetente azért visszarendelt h minden OK-e - na, addig nem kért egy fillért se, mindig azt mondta h csak receptet ír, meg ilyesmi, ne fizessek (pedig ki van írva az ajtajára h a receptírás 1000, a terhesgondozás 5000). úgyh először a 15. héten vizsgált meg és először akkor kellett kifizetnem a tarifáját.
én eleve olyan embert szerettem volna orvosként, aki elsősorban normális emberileg és csak utána jöttek nálam a szakmai szempontok - az utóbbit sztem laikusként egyébként is baromi nehéz megítélni. szal én nem azért fogadok orvost és szülésznőt, mert azt gondolom h bent marad a baba, ha nem segít vki (hiszem h kevés segítséggel/beavatkozással v akár anélkül is végig lehet csinálni), hanem azért mert szeretném biztosítani magamnak h ne katonatisztek, hajcsárok és empátia szegény orvosok és szülésznők vegyenek körül v pláne váltogassák egymást körülöttem, hanem olyanok, akikben bízni tudok.
Vendég

Brigi,
ismerem a Hajdút is persze. Jó, nagy hangja van. :D Sok napot töltöttem az Uzsoki szülészetén, így tényleg volt alkalmam megismerni az ottaniakat, de ezek személyes benyomások, tapasztalatok, konkrétan nem volt hozzá közöm, csak a saját dokimhoz. :) Meg vagy vele elégedve?

Autós sztori sajna az enyém volt. :(

Du. jön a borús idő, így ma igyekszem letudni a babakocsizás mennyiségét egyszerre most majd délelőtt. maratoni túra. :? :)

Bénaság: nekem inkább a legévégn jött ki, de akkor nagyon. Nekimentem mindennek és tök hülyeségeket csináltam, már nem emlékszem mit, de pl. beletettem a mosogatóba teljesen nem odavaló dolgokat, és rá 10 percre ébredtem rá, hogy úristen... :shock: :oops:

Teszek fel egy pocis képet, bár ez pont a 30. héten készült, azóta még nő(he)ttem. :)

Kép
Vendég

Bringababa,
azt mondod h a párod ért a vegyszerekhez és a csótányirtó nem káros? én egy idő után azért nem engedtem be őket, mert nagyon büdös volt a lé és a nyoma is és bizonytalan voltam benne h nem ártalmas-e. ez már jó régen volt, de a csótányok eltűntetésében különben télleg nagyon hasznos volt - szerencse h azóta sem bukkantak elő!
Vendég

Dóri,
Neked aztán szép, méretes pocid van! elismerésem ;)
Vendég

Dóri!Nagyon édes a pocód! :D Sajnálom,ami Veled történt! :cry: Hajdúval kapcsolatban nekem csak pozitív élményem van,igaz ami igaz nem egy lágy hangú babusgatós fajta,de velem picit kivételezik,és nem az anyagiak miatt.legalábbis idáig.remélem ez így is marad!Újra megnéztem a képet Rólad,nagyon csini mami vagy! :lol: A pocakom nekem is hasonló nagyságú,a múltkor a terhestanácsadáson ült mellettem egy mama,aki ha minden igaz azt hitte hasonló korúak vagyunk,ő 34volt!csak halkan súgom én 27voltam akkor... :oops: :oops: :oops:

doo!nem,nem ért hozzá,csak "leinformálta" az anyagot,meg az embert és így kapott szabad utat,bejárást hozzánk!Ha engem kérdezel csak fontoskodni akart,mindenesetre édes volt!!!!!!!!!! :lol: Az hozzá tartozik az igazsághoz,hogy ez a bácsi még anno a Bábolnánál dolgozott,szag és mérgezés mentes anyaggal dolgozik,szinte belekattant a szakmájába,miután nyugdíjba ment ez lett a hobbija.Ja és az érdemeiről annyit,hogy tíz éve egy fia dög nem volt a házban!Itt tilos maszekban írtatni,mindenki csak vele,csak 1szerre csináltathatja!
Ő a mi "írtójófejbogarasunk"! :lol:

Kép
bringababa

Szep jo reggelt!

Dori,szep nagy pocid van! :)

ma megyek 1 orara 4d-re!!! Apu nem tud jonni, de nem baj, megyek en egyedul is,aztan este majd ugyis megnezzuk a dvd-t parszor! :) Remelem jol fogom latni Ricsit, nem takarja el a kis pofijat! Kivancsi vagyok a Pinduromra nagyon! :)

Valoban anyagias vilagban elunk....csak eppen en ugy erzem neha, hogy hiaba fizetunk nem kapunk erte annyit...amennyit fizetunk! Nekem lehetosegm votl Amerikaban elni par evet, ott viszont tenyleg az van,hogy naluk anyagiasabb nep nincs a foldon szeirntem, de azert szolgaltatas is van! itthon meg..tisztelet a kivetelnek...nem annyira.
Nekem egy baratnom ajanlotta a nogyogyaszom, hogy o ismeri es hivatkozzak ra, es nagyon nagyon profi es jo. Az IStvanban van, ami nekem szempont volt, hogy ne a varos masik vegen legyen a korhaz. Hat en hivatkoztam is a baratnomre elso alkalommal..bar mar szerintem foglama nincs a dokinak, hogy ki vagyok, mi vagyok.....meg a stilusaval is az elejen votl gondom, de aztan maradtam nala, mert vegulis eddig minden oke....a baba remelem kijon szepen rendben. Nala mondjuk az nem tetszett, hogy az elejen mondta mennyi a szules! Csak eppen o volt a masodik doki aki nekem elore kozolte! Igy mar annyira nem is akadtam fonn ezen!!
Bar felhaborit!

Na megyek kicsit kitakaritok!

Szep napot mindenkinek,
Laura

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok tegnap délután óta. Nem is győzöm olvasni.

Horpika, nagyon megragadott, amit írtál a hálapénzről és maximálisan egyetértek veled.
Valóban egy elég nehéz és kényes kérdés. Az ember megkérdezze e vagy sem, vagy majd a szülés után nyomja a kezébe a borítékot, meg úgy egyáltalán. Sokkal egyszerűbb lenne a helyzet, ha lenne egy kilógatott tarifa...nem lenne ennyire kényelmetlen nekünk.
Abban nagyon egyetértek veled, hogy had döntsük mi el, hogy nekünk mennyit ér a dolog. És egyáltalán lehet, hogy nekem az 30 ezer forint tényleg sok, annyit tudok adni és kész, ő meg esetleg ezt keveselli.
Szóval borzasztó nehéz.
Nekem tulajdonképpen nem is azzal van bajom, hogy az ember adni kényszerűl, hanem inkább azzal, hogy manapság mindenki úgy elszállt és nem győzik überelni a másikat. Vagy ha az egyik ad 70-et, akkor a másik is úgy van vele, hogy ennyit adnom kell és így szépen az orvosok is hozzászoknak, hogy ez az alap. Mert én lehet, hogy szánok rá x ezret, de az xy az már nekem nem fér bele.
És azt tényleg inkább a gyerekre költeném.
Nah nem is ragozom tovább.

Tegnap voltam a Jánosban szülésfelkészítőn. Az újszülöttekról volt szó. Mindent nagyon részletesen elmondott egy éppen gyesen lévő szülésznő. Arra gondoltam, hogy ha ennek csak a 70%-a igaz és megvalósítható, akkor már nem is aggódom.

Tök szép idő van!
Ne jöjjön az a fránya esőőő!:(

Niki

Kép
niki30

Dóri, aztamindenit, mekkora pocak! :lol:
De nagyon szép, formás. És úgy látom, hogy mindenhol máshol nagyon ideális méretedi vannak. Szóval igazi kismamás forma.

Kép
niki30

SZiasztok

tegnap este nem engedett be a babanet.. nem tom mi történhetett...

de legalább volt mit olvasnom ma reggel :)

Dóri, szép nagy a pocakod :) én is ezzerrel nekiálltam nőni, így első terhességnél kicsit félelmetes ez a méret :shock: de gondolom lesz még ennél is durvább 10 hét múlva:shock:

1 óra múlva megyek ultrahangra meg a dokihoz vizsgálatra kórházba, már nagyon várom, remélem minden rendben lesz :) és nagyon kíváncsi vagyok mekkora már Zsófi :)

Tiszta hülyeség, mert bármikor megkérhetném apóst nézzük meg ultrahanggal a babót emrthogy ő is nőgyógyász és van 20 éves UH tapasztalata is.. de bevettem a makacs fejembe hogy csaka normál vizsgálatokra fogok eljárni és semmi extrára nincs szükségem.. tudom makacs csacsi vagyok, de most annál jobban örülök és várom :)
pici76

Sziasztok, mindenkinek jó reggelt!

Dorci, nem semmi pocid van :), igencsak méretes!:) DE nagyon csinos kismama vagy!!!!!

Pénzkérdés: Szerintem ez úgy lenne normális, hogy mindenki annyit ad, amennyit tud...mármint ha választott orvosa van, és a dokiknak nem kéne a szájukat húzogatni..., meg elég durvának tartom, bár joguk van megmondani, hogy mennyit kérnek esetleg egy szülésért, de mikor pl. a barátnőmnek azt mondta a dokija, hogy mivel nála 8000 egy vizsgálat, annak 10x-ese egy szülés...ezért 80 000et vár el, ha csaszi lesz 100 000-at. Szegény majdnem hanyatt esett, amit nem is csodálok! :( Szóval ez gáz!!!!!

Hízás: Remélem nem fogok sokat hízni, sajnos reggel rókakoma meglátogatott...pedig már 5 hónapja lassan, hogy elkerül...sajnos mondta a doki, hogy ez visszatérhet a 8 hónap közeledtével, de remélem, hogy ha így is lesz, nem fog állandósulni! :(

Kép
elizabeth25

Dórinak tényleg szép a pocija:)

Hát ma felprószáltam egy térdig érő farmeremet, amit tavaly hordtam:) Igen mulatságos volt, hogy bizony alig tudtam felhúzni, a begombolást meg sem kíséreltem:) De legalább érzékelem, mennyi is az annyi:)
Már nagyon türelmetlen vagyok, pakolászom, nézegetem, mi van, mi kell még. Babarucit akartam mosni, de kicsit későbbre hagyom, csak válogatom méret szerint, mert kaptam egy-másfél évesnek valót is, azokat szépen elteszem:) De furi, mert néha azt érzem, május már a nyakamon, néha meg hogy messze van még!!
Holnap megkapom a laboreredményeket, és azzal megyek az UH-ra. Nagyon kiváncsi vagyok, most milyenek a leleteim...
Hát, remélem, jóidő marad, csak nagy hőség ne legyen. Eső az kellene, mert a föld így is ki van száradva, mert ugye hó sem volt nagyon, és a drága zöldségek még drágábbak lesznek:(
Nah megyek, ma apusozom, mert párom ügyel, és ilyenkor apukámat szórakoztatom kicsit:)

Jó várakozást, és gömbölödést:):)

Márti

Kép
horpika

Pici!szerintem nem hülyeség,amit csinálsz,addig amíg minden rendben van.De lehet,hogy tudat alatt pont ez dolgozik benned,hiszen tudod,hogy ha vmi gáz lenne,akkor rögtön van hova,kihez fordulnod.Vagy már megint csak belemagyarázok valamibe valamit???!!!

Kép
bringababa

Pici76 nem vagy egyedül, én is csak normálra megyek. Ennek egyrészt a párom az oka, neki sajnos rossz élmény ilyet látni(nem az UH miatt, csak emlékezteti őt olyasmikre, amikre nem szeretne emlékezni). A másik, hogy azt a pénzt én a babucira költöm el, kell még fényképezőgép, és inkább legyen akkor a piciről kép, ha kint van:) De a sima UH képeket természetesen eltesszük!!!
Egyébként, mi még szerencsések vagyunk...Most olvastam egy USA-ban élő anyuka írását. Ahol ő járt gondozásra, a tb vagy mi van ott csak 2 UH-t támogatott, ha még akart volna menni, többszáz dollárba került volna. Nem semmi... És nem volt választott orvos, egyszerüen nem volt rá lehetőség, viszont kapott időpontokat, és meglátogathatta az összes dokit, akik közül egy majd ott lesz a szülésénél. Nem tudom, én tényleg jobban érzem magam, hogy egy dokihoz járok...Ez bizony nálam valahopl bizalom kérdése is, és persze hogy bárkinél megszületik az a gyerek(mert ugye nem marad bent), de nem mindegy, milyen hangulatban tellkik a szülés.
Na, hosszú lettem megint:)

pussz!

márti

Kép
horpika

Horpi, doki kérdés: Én is teljesen egyet értek veled, nagyon fontos egy ilyen eseménynél pláne, hogy egy doki kisérjen ha lehet végig, aki tudja minden nyűgét-baját az embernek, és tényleg kell, hogy legyen egy BIZALOM, annélkül nem megy! Biztos más orvos is letudná a szülést vezetni, és sokan úgy is vannak vele, hogy minek válasszanak orvost, ha az ügyeletes vezeti le, akkor még esetleg pénzt sem kell adni, és azt költhetik a babára, valahol ez is jogos, DE én akkor is úgy gondolom, hogy nagyon fontos az orvos-kismama kapcsolat...!!!!!!

Kép
elizabeth25

Niki, teljesen igazad van, hogy a dokik mar elvarjak, mert hozzaszoktak. Na termeszetesen nem azt mondom, hogy mi tehetunk rola, mivel sajnos ez mar egy iratlan szabalykent el a koztudatban, hogy fizetni kell es kesz.
Viszont sajnos, amelyik doki elore kijelenti, hogy mennyi, hat ott mar nincs beleszolasunk.

Orulok, hogy Ti mindannyian hasonlo velemenyen vagytok, mint en, ez megnyugtato. Szerintem a dokim mar nem fogja mondani, hogy mennyi, igy korulbelul 30-at gondoltunk.
Rakerdeztem egyik ismerosomnel, hogy o mennyit fizetett ugyanennl a dokinal egy honapja, o is ennyit adott.
En szulesznot nem fogok valasztani, mivel nem ismerem oket, akkor meg nem tok mindegy.
Bizom benne, hogy aranyos, kedves stb. lesz :)

Dori nagyon szep mar a pocakod! Gratula!

Ma elmentem a vedonohoz reggel, mert hogy mindig csak szerdan van az enyem, na persze pont ma tovabbkepzes miatt nem volt senki.
Mehetek a jovo szerdan is oda...no ennyi baj legyen :o

Viszont delutan megyek dokihoz, remelem minden oke lesz.
Majd megirom mi volt.

Elizabeth orulok, hogy Domcsi jol van es hogy Te is! Aggodtam ertetek, es fel is voltam haborodva.

KépKép
horilda

Mondom,hogy olyan béna vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: Most telefonáltam a kórházba,hogy mennék szülöszobát nézni,de sajna majd csak a 36hét után mehetek be,mert nem oda járok szülésrefelkészítőre. :cry: :cry: :cry:

Kép
bringababa

bringababa. biztos ez is benne van, igazad lehet... azért jó tudni hogy ha baj van van hova fordulni, de tényleg igyekszem nem túlspilázni

csajok mindneki mostanában megy dokihoz meg UH-ra, kíváncsi vagyok az eredményekre, majd én is felteszem az enyémeket délután :) na most pattanok is :)
pici76

Horilda olyan aranyos vagy, nagyon jólesik! Főleg most, mert nincs valami jó napom! :cry:

Kép
elizabeth25

Melinda mi a baj?
Csak rossz a közérzeted? Remélem.
Nagyon sok pusszantást és napfényes jókedvet küldök Neked!

Szép az élet és várandós vagy! Ez a legszebb, tuuuuuuuudood!

Kép
niki30

Elisabeth,
mi a baj? Ne ahgyd eluralkodni a depit... egy kocka csoki,m eg egy kis napfény nekem mindig segít! Vagy egy jó könyv!

Megjöttem az Uh-ról, minden rendben van, bár a fej méret alapján még csak betöltött 28-nak nézünk ki de a lába meg szép hosszú:-) azt mondta a doki 29+3 naposnak elmegy. Nabumm kisfejű és hosszú lábú lesz mint én:-) én is csak elvagyok valahogy:-)

Épp két lábbal benn állt a méhszájamba, az egyetlen olyan tartás amiben nem lehet normálisan szülni, hanem élből császár, de persze ez még ilyenkor nem jelent semmit, mert pár napja meg éreztem hogy fent rúgkapált, úgyhogy tutira még helyezkedik.

Az adatok:
BPD: 65 mm
FOD:102 mm
AD: 72 mm
FL: 56 mm
Súly: 1160 g
pici76

Pici, gratu a jó eredményhez.
Akkor még Zsófi sem fordult be. Hm. Emma sem.
De még van idejük.

Kép
niki30

Kösz NIki, remélem tényleg jó az eredmény,
épp nézegettem a táblát, van akinek már 26 hetesen ennyi volt a BPD-je.. a súly meg alig 700 g, úgyhogy a mi 1160 grammunkhoz kicsit kevésnek tűnik.. . de hát gondolom ahány gyerek annyi fajta méret.. 3 hét múlva megyek újra:-) ha nő akkor végülis tök mindegy mekkora,

csak fejlődjön:-)

legi, betennéd majd a táblába a méreteinket?
pici76

sziasztok

nem tudtalak végigolvasni titeket, csak beleolvastam, most meg rohannom kell a suliba.

Voltam uh-n, bpd 82 mm, FL: 61 mm. A súlyát nem mondta meg, de szerintem azért, mert kiakadtam, hogy mekkora. Annyit mondott a doki, hogy szép nagy baba, és rákérdezett, hogy én és a párom mekkorák voltunk. Hát lehet, hogy beelőz minket a kislány. Amúgy fejlettebb a babó, mint a kortársai, de ettől függetlenül nem módosítottuk a szülés időpontját. Szerintem is felesleges. Ugyanis az csak egy becsült időpont, nem lehet pontosan megmondani, hogy mikor fogant. Azért is van a plusz-minusz 10 nap. És úgyis ő tudja majd, hogy mikor akar jönni, meg sok múlik azon is, hogy a lepény hogy bírja a kiképzést.

A hálapénzhez én annyit fűznék még hozzá, hogy nem kötelező az orvosválasztás. De ha már választasz orvost, akkor szerintem még ha ő mondja is meg, hogy mennyit kér, neked azt tudomásul kellene venned és nem hisztizni rajta, vagy menj másik orvoshoz. Én tudomásul vettem már az elején, hogy alkalmanként 5 ezer, valamint a szülés 40 ezer. Lehet szülni az ügyeletes orvosnál is!!! és a hálapénzt nem az orvosok, hanem mi emberek, betegek találtuk ki és vezettük be, mi kapattuk el az orvosokat!!!

Amúgy én nagyon reakciós lettem, bennem tényleg tombolnak a hormonok, de legalább most kiadom magamból amit eddig elfojtottam.

Márti
stella2007

Stella egy kicsit tényleg reakciósan reagáltál....
Sebaj, legalább kiadod magadból! :lol:

Kép
niki30

Nyugi Stella :) valahol igazad van, de azért semmi nem ilyen fekete-fehér... mindenesetre te csak ne húzd fel magad
pici76

csajok még anniyt, hogy ezzel azt hiszem megdőlt az a hiedelem hogy a magzatvédő vitaminoktól óriási lesz a baba.. én még mindig szedem napi rendszerességgel a Gravidát, és hát Zsófi nem néz ki óriás bébinek... pedig a korát tekintve nem nagyon vannak kétségeim mert nekem évek óta pontos 28 napos ciklusaim vannak (voltak) (minden 4. vasárnap 10 és 12 között jött meg a piros :D )

na szóval a doki szerint sem kell emiatt változtatni az időponton..

én inkább azt gyanítom hogy a magzatvédő vitaminok miatt a kismamáknak megnő az étvágya és többet eszik, ezért lesz nagyobb a baba sok esetben
sokaktól hallottam, hogy még terhesség előtt el kezdték szedni, és feldobtak 4-5 kilót 1-2 hónap alatt... de rám nincs ilyen hatással..
pici76

Bogyra!
Köszönöm szépen a tájékoztatót a turiról. El fogok menni, és körülnézek. Jövő hétre beiktatom. Az anyagot nem írtad, hogy esetleg tudod-e hogy hol lehet kapni, vagy ti hol vettétek.

Dóri!
Hatalmas pocid van. Én most vagyok a 30. hétben, és azt hittem, hogy hatalmas a hasam, de látván a tiedet, már nem is tartom olyan nagynak. Nagyon csini vagy, és a hasadon kívül semmi felesleg nincs rajtad. Hány kilónál tartasz?
Úgy-e ti házat vettetek, és most újítjátok fel? Merre van pontosan?

Lányok!
Nektek a doki mindig mondja magától, hogy mi a baba súlya? Nekem még eddig egyetlen uh-nál sem mondták meg. Voltam már maszek 4d-n, az Istenhegyi Klinikán, a saját dokimnál, de egyikük sem mondta magától. Lehet, hogy rá kellene kérdeznem? Két hét múlva kell mennem a korházba uh-ra. Csinál labort is. A szülésfelkészítőről lemaradtam, mert az januárban volt, és a Szabolcs utcaiban úgy van, hogy minden hónapban van valamilyen előadás. 4 féle előadás tartanak, és szülésfelkészítő legközelebb csak májusban lesz, amikor én már valószínűleg megszültem :( Márciusban lesz egy hasznos előadás a szülést követő napokról, amit a korház gyerekgyógyásza tart. Arra lehet, hogy elmegyek.

Ha valakinek nem esik nehezére, nem írná le, hogy mit mondanak egy ilyen szülésfelkészítőn. Ha már lemaradtam magáról az előkészítőről, akkor legalább az infot gyűjtsem be :)
Vendég

Angie,

én most járok szülésfelkészítőre. VAn elmélet meg gyakorlat. A gyakorlat légzéstechnika meg relaxáció. De ezeket szerintem a sima kismamatornán is gyakorolják, úgyhogy ha oda elmész egyszer kétszer már képben vagy. (aztán vagy tudod majd alkalmazni szüléskor, vagy nem.. :shock: )

Az elméleti órán pedig a kórházban lévő lehetőségekről beszélnek, milyen alternatív szülési módok vannak, hogy indul be a szülés, mik a jelek, mikor kell mindenképpen bemenni ( vérzés, magzatvíz elfolyás, akkor is ha nincs fájás, magzatvízszivárgás) meg ilyenek.
Mikor nem kell bemenni (pl nyákdugó távozás, rendszertelen méhösszehúzódások stb)
AMit jó hallani, de úgyis be fogok rohanni bármi történik ami szerintem nem normális :)

Aztán van egy babás óra ahol megmutatnak egy két alapfogást, hogy hogyan kell pelenkázni, meg megfogni a gyereket, meg fürdetni meg ilyenek , de ezeket úgyis mind újra megmutatják ha megszültél, amíg bent leszel

Az utsó óra pedig szülőszoba látogatás.

Ez a tematika legalábbis itt Fehérváron..

Szerintem arra jó, hogy a kórházban lévő körülményeket feltérképezd, hogy lehet vajúdni, milyen alternatív szülési módok vannak, ilyenek, ami speckó minden kórházban. A többi infót máshol is össze tudod szedni.
pici76

sziasztok!

hálapénz:én a rendelés 10szeresét hallottam nálunk,de nem fogok tudni,és nem is akarok adni annyit.

4d-re szombaton megyek,utána jövök,most rohanok.pussz.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Pici!
Nagyon köszi az összefoglalót. Szerintem pelenkázós, fürdetős részéről nem maradtam le, mivel ha jól sejtem, az lesz most márciusban. A légzéstechnika pedig az egyik könyvemben nagyon jól, szájbarágosan le van írva. Azt majd tanulmányozom, és megpróbálom az alapján gyakorolni.
Vendég

Sziasztok,

Na megjottem a 4d-rol. Baboca cuki volt es mar milyen nagy! 23 hetesen voltam eloszor es ahhoz kepest szep kis duci! :) Tiszta apja a gyerek!! Az orra, teljesen!!! :) Sokat votl az arca elott a kezecskeje, de azert vannak rola jo kepek, majd rakok fel este. Azt mondta a noci, hogy szepen fejlodik, aranyos, jol erzi magat....es szep nagy! :)) Bo egy hettel nagyobb a koranal...de ez nem jelenti azt, hogy elobb szulok.

Legi: Itt vannak az adatok az en kis oriasomrol! :) Frisstiened a tablat?

BPD: 75mm
OFD: 93mm
AC: 248mm
FL: 57mm
Sulya: 1396 gr!!!!!!!!!! :)

Ja es szepen be van fordulva erkezesi iranyba! :D

Stella van igazsag abban amit irsz, de ne hergeld magad!! :) Bar en ma befele menet majd idegbajt kaptam, hol azert mert lassan mentek elottem, hol azert mert dugo votl.....valami van a levegoben!!!!!
:twisted:

Kép

Kép
lorcika

Hálapénz:
Ez szerintem nonszensz, hogy a 10szeresét kell adni. Én eleve sokat adok a rendeléseire, már abból egy csomót bekaszíroz, és akkor még a szülésre is adjam annak a nagy összegnek a 10szeresét?! Hát nem!!! Én eldöntöttem, hogy max 40ezret adok neki, legyen császár vagy sima szülés. Annak a dokinak adnék többet, akinek nincs magán rendelője, és kizárólag az állami fizetéséből él. Az valóban nem kap plusz bevételt, csak a hálapénzből. Viszont az a doki, aki maszekben is nyomja, az nem lehet szegény ember. Az én dokim még egyszer nem adott számlát, mindig a köpenye zsebébe teszi a pénzt. Szerintetek adózik belőle? Fenéket!
Vendég

Lanyok, szerintem ne hergeljuk magunkat tovabb ezen a halapenzes dolgon! Szep az ido, no a pocak! :)

Kép

Kép
lorcika

csatlakozom lorcikához

váltsunk témát, és inkább beszéljünk a gyarapodó babócákról:-)
kinek milyen szép élménye van :)
pici76

Sziasztok!

köszi mindenkinek a poci reakciókat. Aranyosak vagytok. :oops: :)
Tényleg csak a hasam nagy, máshová nem igazán ment, max még a combom körfogata talán..

Tegyetek már fel Ti is képeket! :)

Bringababa,
örülök, hogy jól megvagytok a dokiddal. :)

Angie,
puszta telket vettünk, amin még vmi markológéppel szőlőtőkéket is ki kellett forgatni :shock: :shock: és vadiúj házat húzunk fel. Így pont olyan lesz, amilyet mi szeretnénk olyan anyagokból stb. :)
Én rohadtul nem vagyok ismerős Fóton :shock: , de azt mondják ez a rózsadombja. :) Szép kertes rész az tény, és magasabban van, mint a többi része.

Laura,
szép kis méretekkel bír a babócád! :) Reméljük így is marad fejjel lefelé. :) Én is nagyban elbíztam mondjuk magam, aztán hopp volt, mikor a popsiján csücsült 30 hetesen. De rá egy hétre megint visszaállt. :roll: Remélem így is marad már nálam is a dolog.
Bár a dokim azt mondta 3. babánál jobban tud forogni, nagyobb a helye.

Márti,
szerintem se stresszeld magad ezen. :)
Valóban a kulcsszó az orvos választása. És nem szégyen elmenni több dokihoz, hogy a neked megfelelőt megtaláld. Mindenki más szempontok alapján dönt, de
tényleg a nagyon sok az arcátlan, és azt nem nevezném hisztizésnek, ha ezen egy (jobbérzésű) kismama felháborodik vagy rosszul esik neki. Speciel ki tudnám fizetni a felmerült tarifát, de nehogymár ő mondja meg. Honnan tudja melyikünk hogy áll anyagilag. :evil:
És valóban mi, betegek rontottul el a dokikat, ez tény, mert egymást csak túllicitálják a kismamák (is), holott nem ez (kellene), hogy legyen a fokmérője az ellátás minőségének vagy a hálának. :? :(
Én ezért is tudatosan nem fogok vizitdíj tízszeresét adni meg hasonló elvadult dolgokat. És az is más, hogyha a szülés után mondod azt, hogy na igen, ez aztán megérdemli és ennyit rá is tudok szánni, mintsem az orvos közli veled az első találkozások egyikén,
hogy mennyi az ára a szülésnek. Na ne... :shock: :shock: :evil: ilyen orvost nem választanék, az tuti. De kinek a pap, kinek a papné. És itt vissza is kanyarodtam a választás kulcsszavához. :) :) Részemről ennyi a hálapénz dolog. Tényleg kiveséztük. :P

Na megyek, sül a kenyerem...meg fürdetés.. majd jövök este.

ja még vmi: gondolkodik valamelyikőtök testvérkocsin (már akinek aktuális lehet). Mert szerintem mi nem ússzuk meg, emrt Viki 2 hónap múlva tutira ül még babakocsiban, ehhez hozzá van szokva, és ugye a babát is kell tolni.. nézegettem ma a Brendonban és elég horror áruk van.. a Peg Perego (én arra esküszöm :)) a legdurvább.. még a Graco, Bergon, Brevi elfogadható árú, csak a rugózásával vannak kétségeim.. Olyan rugalmatlanoknak tűnnek..
Vendég

Angie!

Anyagos boltról holnap nyilatkozom, mert megyekmég nézelődni, ahol ezt a kord anyagot vettük, ott nem volt csak még egy féle babás kord, két színben volt babaplüss, meg néhány nem tudom hogy hívják, olyan ágyneműnek való, pamut vászon nyomott mintás... vagy mi az :D

Holnap még tervezek háromba benézni, amik mind a körúton vannak.

Én ma úgy elfáradtam, bementem 9-re a suliba volt egy órám, amit sikerült is megbeszélni az oktatóval, hogy ne kelljen bejárjak.... meg aztán órák múlva kezdődött a szaknyelv... persze haza nem tudtam jönni, úgyhogy megebédeltem a menzán :) majd beültem a könyvtárba és hatra értem haza....
Jó hosszú nap volt.

Látom mindenki remekelt az orvosnál, szépen nőnek a babócák! :)

És én még azt hittem, hogy nekem lesz csak kisbocim.... :)

KépKépKép
bogyra

Bogyra: igazandibol nem tudom mekkora sulyunak kene lennie babocanak....csak nekem soknak tunik a majd 1400 gramm! :)
Azt mondta a noci, hogy bo egy hettel nagyobb!! Mekkora sulyuak most atlagban? :)

Kép

Kép
lorcika

Na itt vannak a kepek Pindurrol. Pofika es talpacska! :)

Kép
Kép

Kép

Kép
lorcika

Na itt vannak a kepek Pindurrol. Pofika es talpacska! :)

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
lorcika

Bocsi, ketszer ment el..jobban mondva veletlenul a tappancs nelkul ment el az elso. :)

Kép

Kép
lorcika

Nah, ma megyek a leleteimért, és utána UH, remélem, ki tudom majd bővíteni a táblázatot súly, és egyéb hasonlókkal.

Tegnap nagy öröm ért, barátosnőm babucija napra pontosan megérkezett, 3800gr-al, 3 és fél óra vajúdás után(első baba volt!!!) Hát ilyen szülést kívánok nekünk is csajok:) Majd ma kifaggatom az újdonsült apucit, milyen volt átélnie a szülést, mert bennt volt:):):)

További jó gömbölödést, délután jövök az adatokkal:)

Márti

Kép
horpika

Sziasztok lányok!

Csak azért jöttem fel, hogy mindenkinek jó reggelt kívánjak....és nő létemre NAGYON BOLDOG NŐNAPOT! :)

Mától elutazom anyumékhoz, meg a párom is hazamegy...úgyhogy egy hétig biztos nem leszek! Kívánok mindenkinek ezerrel jó pocakosodást, megfázás és betegségmentes napokat.....VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!

Lorcika tündéri a pinduri! :) Látom te is a Schofibe voltál! :))

Puszi

Eliza

Kép
elizabeth25

Szep jo reggelt! :)

Nagyon kellemes ido van kint, hiaba itt van a tavasz!!! Ezt mar nem lehet elrontani!!! :) Ma reggel is setaltam olyan 50 percet!! :)

Elizabeth erezd jol magad anyukadnal, pihenj sokat, hagyd hogy kenyeztessen a csalad! :)

Ti nem szoktatok olyat erezni, mintha babedli lent kaparaszna?? Ez nem rugdosas...hanem valami kapirgalas!!!! :shock: Nagyon kulonos erzes!!! :)

Szep napot!

Kép

Kép
lorcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: