A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. nyári kisbabák

Kép [/img]
Vendég

Helló lányok!

Nem hiszitek el mi történt ma! Apa hazaérkezése után, futottam edzésre, majd amikor jöttem haza, apa suttog és mondja hogy ezt meg kell néznem!
Hát, ez fogadott:

Kép

Azt mondta, negyed 8-kor ájult így be. Levettük a lábáról a szandit, és bevittem az ágyába. Lehet hogy most elítéltek, de nem volt szívem felkelteni megfürdetni és átöltöztetni. Szerintem úgyis felébred valamikor az éjszaka, akkor majd elrendezem. 100 %, hogy ezután most nem fogja átaludni az éjszakát. :cry:
Na, majd holnap megírom hogy alakult az esténk!

Jó éjszakát mindenkinek!

Andy

Kép
oriandy

De drága Danika!

Andi, ti hol éltek? Budapesten? És hová jársz edzeni? Nekem is kellene menni, de nem tudom rávenni magam. (Pedig elég punnyadt vagyok és a hátam is fáj. :oops: )
Vendég

Helló Mindenki.

Kimike, segítségünk nekünk sincsen. A szitu ugyanaz mint nálatok. A nagyszülők egy része nagyon messze, a másik része sajnos már nem él. Ezért is került Ádám ilyen korán bölcsibe mert nekem egyszerűen muszály dolgoznom. Szerintem itt senkinem fog berágni rád ha leírod, hogy nem vagy az a tipikus anya. Ezt már én is bevallottam a csajoknak és nem vették érte a fejem. Én sajnos vagy nem sajnos, önzőbb vagyok annál mint hogy még éveket töltsek azzal hogy az egész életemet csak a gyerekem tegye ki. Na de ezt már épp eleget hangoztattam itt. Biztos van aki megérti és olyan is aki nem. De ettől még épp úgy szeretem én is a gyerekemet, mint ők. :)

Katus, bölcsi betegséget kapott Pannus? Hogy telt az első néhány nap a munkahelyen? Nagyon furcsa? Még egy kis idő és biztos mindketten megszokjátk ezt az új életformát. Bár tudom, ha tehetnéd, Te még biztosan otthon maradnál a kislányoddal egy ideig. Így van, ugye?

Andy, képzeld ma Ádám is beadta a kulcsot már hétkor, úgyhogy nem tudom mi lesz velünk az éjjel...előre félek. ALUDNI AKAROK!!! :shock: :shock: :shock:

Jó éjt mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök

Kimi!

Köszi, tényleg olyan édi volt hogy ott aludt a szőnyegen, de előre látom szomorú sorsomat...
3 éjszakánk már tök jó volt, és a mai... Tuti borul a korai elalvás ill a kajanélküliség miatt! De mindegy, ha utána viszaáll, nem bánom!
Nem, nem Budapesten élünk!
Sárváron lakunk, és itt járok a fürdőre egy edzőterembe. Elég nehéz belerázódni az aktív mozgásba, de nagyon jólesik a mozgás!Ha lenne társad nem lenne könnyebb elkezdeni a tornát? Én is a szomszédasszonyommal járok!

Na tényleg megyek aludni! Holnap folyt. köv. !

Andy

Kép
oriandy

Szép éjszakát mindenkinek!

Úgy alakult hogy megint itt vagyok. Gondoltam már most tudósítom mi történik velünk. Szóval 0.50 van és másfél órája fent vagyunk.
Dani egyszerűen kialudta magát, ráadásul ugye pisis is volt amikor elaludt és aztán ébredéskor be is kakilt, így nem tehettem mást.... Tisztába tettem, és ezzel teljesen felélénkült. Nem tudom, mikor tudom újra lerakni de nem úgy néz ki mint aki álmos lenne. Ezerrel játszik és ha megpóbálom elaltatni, csak sír és rögtön feláll az ágyban.
Kitti!
Remélem ti jobban jártok! Én is fáradt vagyok, de amikor megtudtam, hogy korán elaludt, gyorsan lezuhanyoztam és irány az ágy, hogy bírjam a strapát. Most bevallom jobban is bírom a fentlétet. Szinte nem is érzem hogy fáradt vagyok, pedig edzésen is jól lefárasztottam magam.

Kimike és Kitti!
Szerintem senkinek nincs joga elítélni a másikat azért amit csinál vagy gondol. Nem vagyunk egyformák!
Én azon szerencsések közé tartozok, akik megtehetik, hogy otthon maradnak a gyerekkel amíg csak lehet, és bevallom élvezem is!
Hiányzik a munkám is de én élvezem a babázást. Azért mert valaki nem marad vele otthon, hanem visszamegy dolgozni, nem szereti kevésbé a gyerekét! Az meg hogy valaki nem akar testvért? Mindenkinek szíve joga eldönteni hány gyereket vállal. Természetesen vannak érvek és ellenérvek mindegyikhez, de ez is teljesen emberfüggő. Én pl. vállalnám majd a 3. gyerkőcöt is, de a férjem hallani sem akar róla. Azt mondja, hogy annak a kettőnek tudjunk megadni mindent... De ez így van, ha valaki csak egyet szeretne. Nem? Akkor annak az 1-nek tuti mindent meg tud adni.

Nagyszülőkkel mi is hasonló helyzetben vagyunk. Anyumék 90, anyósék 250 km-re laknak tőlünk. Igaz anyuékhoz elég sűrűn haza tudunk menni, de mégis más, mintha itt laknának a városban és ha valami nyűgöm van, segít! Anyósék meg? Jó, ha 5-6 hetente látják az unokájukat. Szóval nekünk sincs sok segítségünk. Ha valamit el kell intéznem, vagy megkérem valamelyik ismerősömet, hogy vigyázzon Danira vagy megvárom a férjemet, amíg hazajön. De az ember mégsem ugyan olyan nyugodt szívvel bízza a gyerekét egy ismerősre, mint a nagyszülőre és a férjem is elég sokáig dolgozik. Tehát elég nehéz dolgom van. És mi így vállaljuk a tesót jövőre.....
Nem irigylem magam, de panaszkodni sem akarok. Más is van ilyen helyzetben és valahogy mégis megoldja.

Na. asszem Dani most unta meg a fentlétet. Legalábbis remélem. Megpróbálom lerakni aztán magamat is! :lol:

Jó éjt!

Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Bocs, hogy csak ilyen ritkán nézek, be, de nem mindig van időm netezni.

Mindenkinek gratulálok a gyerekéhez, gyorsan végignéztem az utsó pár levelet. Mi velünk az a helyzet, hogy (de lehet, hogy már írtam....???) Andris szombaton felállt, azóta is sokszor teszi ezt, meg térdelget, üldögél, meg körbe-körbe mászkál a szobában négykézláb, úgyhogy azt hiszem vége lassan a járókás korszaknak!!

Más. Szeretnénk venni valami jó kis etetőszéket, milyen tapasztalataitok vannak?

Előre is köszönöm a választ.
Felteszek egy friss képet magunkról:

Kép

Sziasztok:

Klarka

Kép
klarka

Üdv.

Még élek, csak tegnap hazaért a tesóm, mire nekikezdtem eme fórum olvasásának, a mi gépünk meg akkor épp ki volt kapcsolva.

Oriandy, a fárasztás nálunk is jó módszer, épp pénteken volt az, hogy 2,5 óra napközbeni alvással Peti fent volt reggel fél nyolctól este fél tizenkettőig kb. De az Istennek se lehetett letenni aludni. Tegnap is össz-vissz 1 órát aludt a nap folyamán. :o
Biztosan írtad már, de mennyi idő van a két unoka között?
Rágós akciók nálunk is vannak, Peti is megrágja a pempőt, pedig neki még nincs foga. :) Pedig kb. egy hete volt, hogy eszméletlenül kipirosodott a hátsója, én azt hittem, hogy amiatt, hogy jön a foga, és megváltozott a nyála PH-ja. De azóta sincs semmi...

Kimike, ide mindig lehet csatlakozni, és egyúttal boldog hófordulót a kisfiadnak!
Nálunk Petinek is jó az alvókája, mi helyhiány miatt egy szobában vagyunk vele, de ez őt nem zavarta sosem, és nekem is jobb, hogy közel van. Még így is egy örökkévalóságnak tűnik, ha esetleg felsír, hogy kikeljek az ágyból, ha még át is kellene menni egy külön szobába...elaludnék útközben. :)
Látom, Milánnak se akadály a zoknilevétel. :D A tömegközlekedés babakocsival sehol sem egy álom, "rendes" babakocsival én is egyedül sosem mentem Petivel, de a sporttal már vagány vagyok, mert azt simán teszem fel-le.
A bébiőrt általában egyéves korig ajánlják újabban, viszont ha tévesen jelez amiatt, hogy Milán lemászik róla, szerintem nálatok jobb lenne, ha kiszerelnétek.

Wawel, hajrá alvás! Nálunk igazából már csak annyi van, hogy Petit altatni kell, vagyis valakinek kell lennie mellette, hogy elaludjon, meg ha nagyon nyügi, akkor fenékpaskolás van.
Bébihinta nálunk is van a szomszédos játszón, majd én is átviszem Petit, kivi vagyok, mit szól majd hozzá. :)
A betegség miatt :(, remélem, mostmár gyorsan rendbe jöttök.

Gabella, nem értem, hogy Mesi miért nem kaphat kasvirágot??? Hátas miatt nem kell aggódni, a gyerekeknél több kell az agyrázkódáshoz. Peti már számtalanszor koppant, volt olyan is, hogy meg se nyekkent!

Meteor, foghoz gratula. Egyébként nemrég pont arról olvastam egy bébis újságban, hogy repüléskor a cumi szinte nélkülözhetetlen...
Egyébként javulást a lányzónak, de izibe.

Tandika, isten hozta a második Kira-fogat. :)

Tündérpöcök, Peti se szerette az orrszívózást, de az utóbbi időben, mikor kötelező volt a napi 3x-i szívás, és egyedül csináltam, úgy nagyon élvezte, ő kapcsolta be a porszívót, és az orrszívóért egyenesen rajong.

Mári, hát a klasszikus etetőszék szerintem csak akkortól jó, ha Vencel stabilan ül. Nekünk a mai napig nincs, Petit a szopispárnának támasztva leültetem az ágyra vagy a földre, és ott eszik.
A Tgyást be kell vallani, ha tavaly év közben szűnt meg a munkaviszonyod, akkor ott az eljöveteledkor kaptad meg a papírjaidat.
Bolti bébikaját fagyasztani?????? Hát bárgyú egy ismerősöd van, mivel ezek konzervek, és jövő ilyenkorig tutira eltarthatók.
A bevágás miatt ne parázz, Peti gebe, és neki is bevág...

Juca, igazából azt nem értik a gyerekek, hogy körülötte miért sírnak...persze 2-3 évesen már más a helyzet! Én is részt vettem régebben a nagyapám temetésén, akkor kb. 7-8 éves lehettem.
(Mellékesen megjegyzem, hogy egy 9 hónaposnak aztán jártathatnád a szád az elmúlásról, ha csak Petiből indulok ki, aki eddig együtt élt a nagypapájával, és értelmileg szvsz megelőzi a társait, nem nagyon veszi észre, hogy eggyel kevesebben lettünk.)
Alvásügyileg nem teljesen osztom a véleményed. Én ha lenne lehetőségem sem tettem volna Petit az első fél évben külön. A bnőm megtette, és kb. 1 hónap után szorítottak helyet az ágynak az ő szobájukban. És ott aludt a gyerek! Szóval érzik ők, hogy mi a helyzet, ezért is van az, hogy a légzésfigyelőt (a szükséges eseteket kivéve) leginkább külön alvó csecsemőknél ajánlják, mivel a szüleivel egy légtérben alvó baba sosem alszik olyan mélyen, míg kicsi, mert hallja, hogy a szülei lélegeznek, mocorognak, stb.

Norwell, gratula a járáshoz Kendének!

Rebeka, neked is üdv. Van egy bnőm, az ő kislánya augusztusi és ő is Bogi. :)

Reni, vegyetek bébiőrt. Akkor hallhatod, ahogy Peti szuszog.
Egyébként anyukám jól van, mindenki jól van, a körülményekhez képest. Nekünk a gyász küllemben nem jön le, lehet megkövezni, de én pl. fekete ruhát sem hordok.
Hogyhogy nincs öve a babakocsinak? A mi "nagy" kocsinknak is van, igaz, az 3 pontos, de a sportnak ötpontos van, nekem ez szimpibb. Ja, és Peti tegnap a hazafele úton végig sikongatott a buszon. :o
Vasutas sztori...nekem még nem volt olyan mákom, hogy egy baleset miatt sokat kellett várni...persze a cérna néha nálam is el akart szakadni, mikor egy reményvesztett egyén a sínekre ugrott az előttünk indult vonat elé, a miénk meg mögötte dekkolt a helyszínelés és egyebek ideje alatt (vezetékszakadásról nem lehetett szó, mert Szeged és Bcsaba között olyan nincs :D ).

Átszoktatás: erre is vannak "rémtörténetek". Mi az én 1,5 éves koromig a nagyszüleimnél laktunk, egy szobában és babakocsiban aludtam a szüleim ágya mellett (később volt vmi ágyszerűségem). Átköltöztünk jelenlegi lakhelyünkre, lett külön szobám minden izé nélkül. Sőt aztán megszületett az öcsém, ő is anyukám mellett aludt, mert csak félig ülő helyzetben kapott levegőt, mert fulladt, és lőn, már neki is saját szobája van. Talán olyan ez, mint az ébredésekről való leszoktatás, futni kell vele néhol néhány kört, van ahol könnyebben, van ahol nehezebben megy. És nem is biztos, hogy időfüggő (ezalatt a közösen eltöltött időt értem).

Fürdetés: Peti mellé én se ülök be, ahogy Juca írta, a fertőzések miatt. Viszont lazán megfürdök utána az ő vizében...lassan bababőröm lesz. :D

Mamavica, téges is Isten hozott. Már van két háromgyerekes anyukánk, csak ők ritkán írnak. Gondolom, nem kevés teendővel jár a munka mellett a csemeték ellátása...

----- És itt végződött a tegnapi nap, mert a 241. oldalnál hiba akadt a gépezetben. :)

Katus, nem gondolotam, hogy ilyen hamar visszatérsz! Mi baja Pannusnak?

Oriandy, hát nem semmi Dani. Nálunk is előfordul, hogy Peti rádől a szőnyegre, de ez nála csak jelzés, hogy aludhatnékja van.
Ja, én se kelteném fel Petit, ha ilyet csinálna. Én is csak csempészném a helyére. Nálunk a ti sorsotokkal ellentétben ilyenkor éhen-szomjan átalvás lenne, mert volt rá példa, hogy Peti annyira bealudt a délutáni szunyájába, hogy nem keltettük fel, és aludt reggelig. :o

Klarka, hát az etetőszék nagyban árfüggő. Ha később is használható praktikusat szeretnétek, akkor jó ötlet az a fajta fából készült, amit székké és asztallá lehet alakítani. Hátránya, hogy nehezebben takarítható, mint műanyag társai. Utóbbi előnye még, hogy kis helyre összecsukható...

Na most hagytam abba, mert ki leszek tessékelve az irományom miatt.

Ági

Helyzetjelentés: Peti egész jól aludt, az ágyba tétele után egy órával való bömbizést leszámítva (az apja rázta álomba utána). Nekem tegnap nagyon fájt a fejem, persze semmit nem vettem be, pechemre...mert hajnalban még jobban fájt, na akkor bekaptam egy fájdalomcsillapítót, de még most sem vagyok 100%-os.
Peti most épp a banános kartonnal játszik, már egész ügyesen belemászik, kifele meg egyszerűen kiborul. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Takonykór továbbra is... Lackó már javul, Mesi romlott, de remélem, ez a tetőpont! Mára én is letanyosodtam :(

Kitti, Kimike! Senkit nem bántunk azért, mert máshogy gondolkodik! Nem vagyunk egyformák! (Hála a jó égnek, mi is lenne, mindenki egyforma lenne!)

Én mostanában máshogy gondolom, kicsit lehet, hogy kezdek megzavarodni! Szóval én kb. 23 éves koromig nagyon nem akartam gyereket. Aztán elköltöztünk, vagyis összeköltöztünk, és jött az a mindent elöntő érzés, hogy anyuka akarok lenni! Lettem! Imádtam! És annyira rossz érzés volt, hogy oviba KELL adni! Valahogy az volt bennem, hogy az én gyerekem, mért veszik el tőlem? És akkor most magamnak szültem, vagy az államnak? Ezek után jött Mesi! Sokkal többet foglalkozok vele, mert úgy érzem, hogy gyorsan eltelik vele is ez a 3 év, és őt is "elveszik". Csak most tudok velük foglalkozni 100%-osan, szóval amíg nem muszáj, nem adom őket bölcsibe, oviba. Az már egy másik kérdés, hogy nincs is munkahelyem, ahova visszamehetnék. Biztos az is nagyban befolyásolna, mert egy jó munkahely nagy kincs, nem szabad veszni hagyni! Viszont ha most dolgoznom kéne, lehet, hogy kihagynám, mert ha oviba mennek a gyerekek, majd iskolába, dolgozhatunk még eleget! Nem is tudom ezt normálisan megfogalmazni... A lényeg azért érthető?

Bocsi, nyűgös a drágám! Ömlik az orrából a trutyi... Ami viszont érdekes, 10-kor lefeküdtünk, jól belealudtam a szopiba, 1-kor raktam Mesit a helyére, és fél 8-ig aludt. Igaz, közben köhögött sokat, de fel se keltem hozzá, mert aludt! Jó kis csajszi, nem? Betegen sincs vele baj! És még eszik is rendesen!

Megyek, reggelizünk! Puszka mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Jó reggelit Mindenkinek! :)

Ex, köszöni Milán a köszöntést. :) Na igen, a zokni az mindíg útban van. És a cipő is. Nem is tudom megszámolni séta közben hányszor húzza le a cipőjét. Félek, hogy egyszer elhagyjuk.

Lenne ismét egy körkérdésem: fegyelmezzünk-e vagy sem??? :o
Problémám a következő. Milán rendszeresen a konnektorokat szemeli ki magának, azt tekinti újabban a legkedvesebb játékának. Természetesen bedugaszoltam mindet, de azért mégsem szeretem, ha ott kotorászik. Gondolom idáig mindenki magára és csemetéjére ismer. :D Én, mint "következetes" szülő elkezdtem a porontyot fegyelmezni, hogy "Milán, nem szabad, irgum-burgum". És ehhez nagyon komoly ábrázatot vágok, bár bevallom volt olyan, hogy közben alig tudtam visszatartani a nevetést. Hát ebben az én kis nevelési elvemben csak az a bibi, hogy Milán ezt egy idő után nagyon-nagyon viccesnek tartotta, szinte már várja, hogy rászóljak és iszonyatosan jókat kacag, mikor ezt megteszem. Így most jutottam el arra pontra, hogy száttártam a karjaimat és kérdőn néztem a férjemre, hogy most akkor ilyenkor mi van??? :shock: Szóval Lányok, nálatok mi a helyzet e téren? Korai még a fegyelmezés?

Juca, olvastam a blogban az oviról. Arra jutottam, hogy ha felépül a híd, van autótok és reggel időtök arra, hogy kicsit kocsikázzatok, akkor Kingát Békásmegyerre is járathatnátok oviba, ahol a Mustrámag Keresztény Óvoda működik. Nekem személy szerint a waldorf ovi is felkeltette az érdeklődésemet, idáig csak a suliról hallottam.

Milán alszik, pedig lassan el kellene indulnunk tanácsadásra.
Vendég

Kimi!

Nekem nincs jogsim. A sztori hosszú... Én nem ragaszkodok ker. ovihoz, de ahhoz igen, hogy három éves korától menjen oviba, de max. négytől.

fegyelmezés: nálunk működik. Következetesen tényleg szigorúan, én az irgum burgumot nem erőltetném, mert az tényleg mulatságos. Nálunk a növényevés volt az elsőszámú dili. Rászóltam kétszer, majd elcibáltam. Visszamászott, újra. Olyan is volt, hogy betettem a járókába, és megismételtük a szidást, majd közöltem, hogy gondolkodjon. Három alkalom után, már visszanézett, hogy megyek szidni, és kajánul rontott a növényre, ötödik alkalom után nem volt több. Erélyesen, mert érzi, hogy mi a dörgés, és nem meglágyulni!!!! Én viszont állandóan dícsérem, és ha a növény felé mászik, és nagyívben kikerüli, akkor is. Ilyen még a kábel, konnektor, és még sokan mások.

Ex!

Nem is magyaráztam Kingának, mert mint mondtam nem fogná fel. Igen volt, aki sírt, meg szomorú volt, de ezt is éreznie kell. Gondolom Te is szomorú voltál, bizonyára érezte is. Viszont egy három éves már biztosan észreveszi a változást. A gyászruha külsőség, én egyáltalán nem ítéllek el, sőt :-)

Andy!

Én sem fürdettem volna meg Kingát. Viszont ma ELŐSZÖR Kinga ÁTALUDTA az éjszakát!!! Hip Hip HURRÁ!!! Este fél kilenctől reggel hétig! Jessz!!!!

Most pedig hív a munka vár a MÁV :-)

tjuca

Etetőszék! Mi Lackónak azt a székké-asztallá alakíthatót vettünk, tényleg jó volt, szép is, csak az a szépséghibája, hogy a biztonsági övéből lazán kibújt, és úgy kellett berakni a konyhába, hogy előtte az asztal, de mögötte is legyen valami, mert ha a lábával betámasztott az asztalba, lazán fölborította magával együtt az egész kócerájt. Eléggé le is strapálta a gyerkőc, kilötyögősödött az összes ragasztásnál, az ülőke borítása is felszakadt, így Mesinek új szék kellett. Az ikeás antilop széket vettük meg. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Tálcával együtt 4000 Ft-ból megvolt. Tiszta műanyag, így nagyon egyszerű tisztán tartani. A lábai szétállnak, így nem könnyen borítja fel magát a gyerek, bár néha elbotlok benne. A biztonsági övből nem tud kibújni a gyerek, bár csak 2 pontos, de közvetlen a gyerek mellett kezdődik az öv, és a hasa alatt a combija fölött fut. Az ülőke alakja is kényelmes, olyan, mint egy kis hinta, nem dülöngél benne a gyerek. És könnyen szét lehet szerelni, lehet vinni a mamához is, ha egy pici hely van a kocsiban. Nekem nagyon bejött! És árban is igazán jó! (Bár nem jártam még ikeában, egy babanet-chat-es csajszi vette meg nekem, apánk meg pont fentvolt a Petőfi laktanyában, és lerendezték az üzletet.)

Gabella

gabella

Sziasztok!

Hát lányok, túl vagyunk ezen a rettenetes éjszakán!
Dani felkelt fél 12-kor és 2-kor aludt el, de kín keservesen. Ha vittem az ágyába, akkor ordított, ha felvettem meg már bújt hozzám, csukta a szemét és aludt is. Így nem volt mit tenni kint a nappaliban a kanapén magamon latattam el, ott aludt kb. fél órát, utána simán le tudtam tenni a kiságyba cumi nélkül és fél 7-ig meg se mozdult! Reggel alig bírtam életet verni magamba, de most már semmi bajom! Már felporszívóztam, felmostam, mostam egy adag ruhát, és lassan kész az ebéd is. Ja és közben fél 10-kor leraktam Danit aludni. Tehát most kis pihi.....

Kimi!
A körkérdés jó! Ez engem is foglalkoztat!
Nálunk is hasonló a szitu, hogy bedugtam a konektort de ott kotorászik. Eleinte rászóltam én is, hogy nem szabad és hogy : JUJ-JUJ! De csak nézett rám és kotorászott tovább! Így hagytam, és mára már oda jutottunk, hogy nem igen érdekli! Addig volt érdekes, amíg tiltottam. Az elején odaálltam és szó nélkül néztem hogy nyúlkál a bedugott konektorba, most meg néha odamegy megnézi, de megy is tovább, nem érdekli! Szóval nálunk ez vált be!
De van amit viszont nem engedek neki és lehet hogy kegyetlennek hangzik, de amikor a konyhakőre húzkodja ki a szekrényből az edényeimet, igen is fegyelmezem! Már van egy hely, ahol a kő pattant el, és van olyan edényem, amiről a zománc pattant le emiatt. Tehát ilyenkor én kicsit (JELZEM : KICSIT!!!) ráütök a kezére és mondom hogy nem szabad! Nem az a lényeg hogy fájjon neki, hanem hogy megtanulja hogy nem szabad oda nyúlni. Lassan de talán biztosan ez is a sikerhez vezet, mert ha emelem a kezem nem nyúl oda!
Mégegy! Ha bemegy valamelyik szobába és én már kifelé jönnék, de ő nem akar, csak azt mondom hogy: oké szia én megyek! Hát, nem kell neki több és ezerrel mászik utánam, így nincs hiszti, amiért ki kell menni onnan!

Gabi!
Jobbulást a gyerkőcöknek!
Szerencséd van, mert ha Dani beteg vagy náthás, az éjszakák... Egy rémálom. Legalábbis eddig így volt, de (lekopogom), 2 hónapja semmi híre a betegségnek, pedig apa és én is voltunk taknyosak!
Féltünk is hohy majd elkapja, de semmi!

Ági!
Nálunk is ez a jel arra hogy álmi, csak ugye tegnap én edzeni voltam apa meg örült neki, hogy a gyerek nem nyűgösködik. Azt mondta, először csak nézte vele a focit aztán a másik pillanatban már elfordult és aludt! Sajna a csempészésnek ahogy írtam nem lett eredménye! Ő nem aludt reggelig, de este siettem én is lefeküdni, hogy bírjam a fentlétet és így is lett!!
Az unokatesók közzött 4 hónap van Dani javára. Ez a képen talán annyira nem is látszik! :D Bár ha megnézzük őket, a tekintetükön azért észrevenni, hogy Dani idősebb, nagyobb baba. Súlyra viszont elhagytak miket és hossz szerint is lassan (2 cm híjján)!

Szép napot mindenkinek!
Andy

Kép
oriandy

Andi! De jó! Nálunk esély sincs a korban hozzánk illő unokatesókra! A nagy hugaink éppen szakítás előtt vagy után állnak, a "kis" sógornőim még csak 14 évesek, az öcsém meg 7 éves. Ő a tiszteletbeli unokatesó... De más tuti nem lesz éveken belül... :(

Gabella

gabella

Jaj, nem is mondtam! Tegnap megjött a GYED-em a számlára, kemény 32ezer forint, erre Laci át akarta utalni a számlákat, és mit lát? A hülye biztosító az egész éves kötelezőt levonta. Biztosítót váltottunk ugyanis, és hiába telefonált már ezerszer, hogy havi gyakorisággal szeretne fizetni, meg is beszélte egy ügyintézővel, hogy a három havit most átutalja, de mire odaért, levonták egyben az egész éves díjat! 24ezer valamit. A többi meg ment a törlesztőre, így semmit nem tudunk kivenni. Nem is tudom, hogy tankolt reggel, mert a pénztárcámban is csak egy ezres van... Kész vagyok! Várjuk nagyon az adóvisszatérítést, remélem tényleg 1 hónapon belül küldik, mert az 9-én letelik...

Na, most hívott apánk, mondta, hogy beszélt a biztosítóval, és majd visszaküldik a pénzt. Majd... Mert még oda se ért... Talán jövő héten. Még jó, hogy az egészségpénztár visszaküldött kb. 9000-et, és ma felveszi Laci az étkezési utalványt, az is 6000, mert felemelték 5-re, és visszamenőleg jan-febr-ra is az emelést megkapja. Éhen már nem halunk, tankolni is lehet! :) Aztán majd lesz valahogy!

Gabella

gabella

Tegnap este nem működött a babanet, úgyhogy most küldöm, amit tegnap írtam:

Sziasztok!

Extra szar éjszakánk és extra szar nappalunk volt. :-( Ezért nem is jöttem. Pedig nekem tényleg nincs okom az éjszakákra különösebben panaszkodni, nem is nagyon szoktam (kivétel erősíti a szabályt), de amint tegnap leírtam, hogy van pár olyan ébredés, amikor cumi vissza, és 5 másodperc múlva rendben, továbbá van kettő, mikor cici és utána minden rendben, ez a rend rögtön fel is borult. Megszámlálhatatlan, hogy hányszor mentem az éjjel cumit visszadugni, továbbá hajnali 3-kor Kíra úgy döntött, hogy ma már többet nem alszik. Aztán ez folytatódott napközben. Ahányszor elaludt, 10-15 perc múlva fel is ébredt, persze kb. 1 perc múlva máris tiszta nyűg volt, és egész nap bőgött! Az én kis mosolygós drágám!! Amikor pedig próbáltam a mi ágyunkban elaltatni délután, mert jobbat már nem tudtam, az lett az eredmény, hogy én 3x is elaludtam, de mindig vagy belémcsípett vagy belémrúgott, vagy ki akarta kaparni a szemem, így kénytelen voltam felkelni :-) Viszont estére már ott tartottam, hogy együtt bőgtem a gyerekkel, pedig ez még soha nem fordult elő :-(
Na, kipanaszkodtam magam, bocsi mindenkitől!

Kitti, úgy látszik, jól drukkoltunk. Legalább nektek jobbak az éjszakáitok :-)

Rebeka, üdv! Ha tudsz, tegyél fel vonalzót, hogy könnyebben követhessük Picúr korát!

Reni, a légzésfigyelő azért húzós, de az is elég lenne, ha egy bébiőr lenne, nekünk is van, és tényleg hallatszik rajta minden. A szuszogás, sőt még az is, ha átfordítja a fejét a másik oldalra. Kíra 8 hetes kora óta alszik külön szobában, ráadásul zárt ajtó mögött, úgyhogy nekem is szükségem volt ilyen kütyüre, hogy nyugodt legyek.

A lábujjaddal kapcsolatban pedig: nekem egyszer volt ilyen, hogy a kezemen a kisujjam így bedagadt (kosárlabdáztam), és belilult, de tudtam mozgatni, ezért nem mentem dokihoz. Aztén mivel 5 nap múlva még mindig ugyanúgy fájt, elmentem. Kiderült, hogy nem tört ugyan el, de megrepedt a csont és lepattant egy kis darabka, és jó hogy mentem, mert az egy idő után elkezdett volna valahova elvándorolni. Így viszont még időben elkapták. Az igaz, hogy begipszelték. De szerintem mindenképp menj el röntgenre, ha a duzzanat nem apad le….

Kimi, én úgy tudom, hogy 1 éves korig ajánlják, de a 2-3-4. hónap a legveszélyesebb. De a tv-ben űllítólag azt mondták, hogy másfél éves korig előfordulhat bölcsőhalál. Úgyhogy nálunk még egy kicsit marad. Nekünk is kétlapos van, és soha nem jelzett még. Illetve egyszer, amikor matracot cseréltünk, és elfelejtettük a gépet „hozzáállítani”. Próbáltátok az érzékenységét feljebb állítani? Mert a mienk azt is érzi, ha a matrac másik végére odateszem a kezem, ezért nem fog tévesen jelezni, akkor sem, ha lemászik róla a leányzó. Ja, és a lapokat úgy teszem, hogy kicsit eltolva egymáshoz képest. Tehát nem egyvonalban. Ha érted, mire gondolok…

Évi, üdv! Nagyon ügyes a picikéd, hogy már ilyesmiket tud!

Reni, Te hogy bírod el még Petit? Én is régebben sokszor szoptattam ülve, de most már leszakad a karom! Úgyhogy fekszünk!!! :-)

Rita, Pancsiról ez a kép! Fantörpik! :lol: :lol:

tandika

Először is üdv az újaknak!

Kitti!
A munkahelyemen olyan volt mintha kb. 1 hete hagytam volna abba, már elárasztottak ügyekkel és szerencsére egyből beugrik minden persze a jogszabály változásokon át kell magam rágni.
Szerintem Panna nem gyógyult meg teljesen még a múltkoriból és ezért berobbant a torka így tegnap délután a bölcsibe 39 fokos lázat mértek (popsiba).
Úgy döntöttem hogy addig nem megyek vissza dolgozni amíg nem lesz 100%-os.
Igazad van én még maradtam volna itthon ha megtehettem volna, de 3 évig biztosan nem.

Kimike!
Ha van időd vissza olvasgatni a korábbi hsz-eket akkor ott már nagyon sokat értekeztunk a bölcsiről.Ne haragudj de nem fogom leírni megint az eddigi tapasztalatokat mert lehet, hogy van olyan akinek már unalmas a téma. :wink:

Ne haragudjatok de nem tudok a többi témára reagálni mert csak átfutottam amit írtatok.

Innentől megint nyomon követem az eseményeket.

Most megyek megebédeltetem a kis haspókomat mert szerencsére az étvágáyval semmi baj nincs.

Kép

Kép
katus73

Gabi!

Hát, nálunk ez úgy volt, hogy mi terveztük a babát, és össze is jött a második hónapban. A tesóméknál is tervben volt, de azt mondták még várnak úgy egy fél évet... Amikor elkezdett nőni a pocim, nem bírták és ráálltak az ügyre, így lett 4 hónap Dani és Bálint között! :D

Andy

Kép
oriandy

Katus!

Innentől megint nyomon követem az eseményeket. :wink: Frappáns!
Gyors gyógyulást Pannának!

tjuca

Látod Juca már 2 nap is elég volt, hogy a gondolkodásmódom visszaálljon a régi kerékvágásba.
Persze azért néha még a babanetes jelszavammal próbálok belépni a benti gépembe és csodálkozom, hogy nem sikerül. :lol:

Köszönöm Panna nevében is a jókívánságokat.
Remélem, hogy hamar meg fog gyógyulni mert engem is nagyon megvisel ha beteg valamelyik gyerekem.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Nálam egész délelőtt nem volt babanet, és az este sem! :shock:

Juca!
Olyan már nálunk is előfordult többször is (ma is), hogy reggel fél 7-ig alszik, de ilyenkor már nem alszik vissza. Ezért én jobb szeretem, ha 5-6 között ébred szopizni, mert olyankor visszaalszik. Ja igen, én vagyok a kényelmes anyuka este!

Tandika!
Most megkavarodtam, hogy bébiőrünk vagy légzésfigyelőnk van é? :roll: Végül is mindegy, mert nem müködik. a férjem szerint leárnyékolja a panel. Az üzletben müködött, így vissza nem cserélik!

Ejnye-bejnye: Peti a tévévére van rátapadva időnként, akár be van kapcsolva, akár nem. Ha mondom, hogy nem szabad, akkor el kezd hangosan sikongatni. Magyarul hülyére vesz.

Tandika!
Nekem ülve a legkényelmesebb a szopi, mert van lábtartóm, az ölemben párna és azon fekszik Peti. Szóval én nem hajolok meg!

Tegnap darabosabbra csináltam Peti kajáját, de csak öklendezett és rázta a fejét! Pedig mindenki azzal riogat a rokonságba, hogy ha nem kezdem el a darabosat, akkor pempőzhetünk két éves korában is.

Na lépek, mert megyünk sétálni, majd később jövök!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Lányok, itt remekül süt a nap, mi sétáltunk egy nagyot. Képzeljétek, tegnap megfogta az arcomat a nap és most olyan vörös, mint a pirospaprika. :oops:

Andy, Tandika, sajnálom a rossz éjszakát!!! :(

Katus: Félreértettél. Olvasgattam korábban a bölcsis dolgokról. Valszeg rosszul fejeztem ki magam. Szóval azt szerettem volna kérni, hogy ha a jövőben is szívesen írnál a bölcsiről, akkor ne fogd vissza magad! :wink:

Klarka: nekünk egy Brevi etetőszékünk van, dönthető háttámlájú, ami azért kellett, mert amikor elkezdtük használni, akkor még Milán nem tudott ülni. Szerintem az is szempont, hogy összecsukható legyen, legalábbis nekünk az volt, mert kevés a hely. Mondjuk egy családi házban nem biztos, hogy gond, ha nem az. Szerettem volna asztalra szerelhetőt is, de nem gondolom túl stabilnak és strapabírónak a konyhai asztalunkat, így ezt hamar elvetettem.

Andy, a torna valóban könnyebb lenne, ha lenne valaki, akihez csatlakozhatnék. A barátnőm jár a férjével és többször hívtak, hogy csatlakozzak. De velük azt hiszem nem megyek, ugyanis ők már régóta járnak és hát nem egy szinten vagyunk… Na meg nekik személyi edzőjük van és annál büszkébb vagyok, hogy 10 perc után fejlehajtva kullogjak ki a teremből… Szóval olyan valaki kellene, aki szintén kezdő és egymást tudnánk segíteni, bíztatni. :)

Gabella: igazad van, ez tényleg olyan, mintha elvennék tőled a gyermekedet. Én nagyon sokszor voltam már bent a bölcsiben és a környékbeli böliket is alaposan végigjártam, mire emellett döntöttem. Az első két alkalommal sírva, szipogva jöttem haza. Aztán már nem, szóval valszeg nálunk inkább nekem kell beszokni a bölibe. De gondolom az ovi se jobb.
Ez a 35 ezer Ft GYED azért mellbe vágott. Bakker, hogy lehet ennyiből megélni???? Ne válaszolj, ez csak költői kérdés volt, de azért nagyon-nagyon durva! :(

Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek, aki írt a légzésfigyelővel kapcsolatban. Tegnap délután a férjem ügyködött valamit a ketyerén és ma éjszaka egyszer se riasztott be. Úgyhogy marad. :)

Juca, a gondolkodj felszólítás mennyire célravezető? :wink:
Andy, a zománcozott edények földhöz csapkodása az álmos könyv szerint sem jelent jót. :) Egyébként szép helyen laktok.

Prenata: ezt érzem én is, hogy hülyére vesz. Milán is sikít, ha valami nem tetszik neki.

Lányok, van köztek budapesti Kittin kívül?
Vendég

Kimi!
Az biztos hogy nem motíváló erő egy sokkal jobb kondiban lévő egyén! Akivel én járok, járt korábban is csak a partnere terhes lett így ő abbahagyta, és most én megyek helyette. Igaz Gyöngyvér is kicsit többet bír már, de én úgy gondolom ahhoz képest, milyen punnyadt voltam, egész jól bírom a strapát!
Az álmoskönyv akkor tuti ezt az éjszakát mutatta, mert tegnap volt a zománcozott edény zúzás és a rossz éjszaka is... :D
De ha nem borul így fel Tökim napirendje (főleg így este) akkor nincs ám baj. Már szuper éjszakáink voltak! Remélem ez most visszaáll.

Jó nektek, hogy tudtatok sétálni!
Mi kimentünk a játszótérre hintázni, akkor már feltámadt a szél, aztán meg fél óra hinta után, amikor indultunk volna sétálni, elkezdett esni az eső. most hazajöttem levetkőztem, Dani alszik kint a babakocsiban és tessék... Kisütött a nap!
Rohadt egy időjárás. De most meg már nem merek elindulni sétálni, mert ma korán volt ebéd (rizseshús) így korábban lesz uzsi is...

Reni!
Nekem azt mondta a védőnőm, hogy akkor tud enni majd a gyerek darabosat, ha nem fuldoklik tőle, tehát próbálgatni kell. Hát köszi, mondtam, és nézzem ahogy öklendezik???
Ne keseredj el, meglátod menni fog! Dani meg már lassan csak a darabos kaját fogadja el. Ma rizseshúst ettünk, igaz neki kicsit turmixoltam, olyan félig darabosra, de nyelte mint kacsa a nokedlit!
Uzsi asszem virsli lesz egy kis vajas zsemlével, és vacsi ismét rizseshús. De mit látod, Dani már 9 hónapo és van 7 (lassan 8) foga, tehát semmivel nem vagytok elkésve!!!

Gabella!
Nem vígasz tudom, de te legalább kaptál már GYED-et!
Nekem 5-éig szokta utalni a cég, és most még se hír se hamva! Pedig igen kéne, mert elfogyott a tartalékunk is....
Lassan a számlákat is be kéne fizetni és egyéb költséget, de nincs miből! Pedig van egy 35 ezer Ft-os gázszámlánk! Ha én is annyit kapok, mint te akkor nem is elég!!!!

Andy

Kép
oriandy

Az ott fent 8-as akart lenni! Szóval lassan meglesz a 8. fogacska is! :D

Kép
oriandy

Sziasztok!

Tandika: gyere csak panaszkodni. Én is azt tettem. Még nem szóltak a lányok miatta! :D Fárasztó tud lenni egy ilyen nap és éjszaka. Mi lassan talán kilábalunk belőle. Ma csak kétszer kelt Kornél. Visszaáll a szokásos menetrend! (Lekopogom)

Juca: hatalmas gratula az átaludt éjszakához! Reméljük a kisasszony megtartja jó szokását! :lol: Nálunk valóban úgy tűnik, hogy a fülfájás okozta a gondot. Már javul. Remélem nem anyai ágon örökelte, mert kiskoromban én voltam nagyon fülfájós. Állítólag mindig csak az hajtogattam, hogy : "Csáj a csüem" (Fáj a fülem)

Engedékenység: NEM. Én nagyon határozottasn rászólok Kornélra, ha olyat csinál, amit nem szabad. Nálunk is a virágevészet jött be. (Nem lesz kertész) Először rászóltam, lebiggyesztette a száját és csinálta volna tovább, aztán addig ismételtük, míg megtanulta. Most már elég csak annyit mondanom neki, hogy nem szabad és tudja! De én nem mondok neki olyat, hogy irgumburgum stb, hátha attól tényleg vicces lesz neki.

Katus: jobbulást Pannának!

Andy: hallottam már erről a rábapatyi cipőüzletről. Épp a barátnőm mesélte pár napja. Tényleg olyan jó? Tőlünk annyira nincs messze, lehet, hogy egyszer meg kéne őket látogatni!

Itt nagyon borús az idő, pedig a tegnapi után jobbra számítottam. De legyek telhetetlen mi? Pedig úgy várom a tavaszt.

Na, lépek lányok, majd még benézek. Nagybevásárlást kellene csinálni.

Gabella: kivi leszek jön-e 1 hónap alatt a visszatérítés az APEH-től. Akkor lassan én is várni kezdem. :)

Képzeljétek (jól elköszöntem) a Vodafone küldött egy levelet, de olvashatatlan lett, mert a postán eltépődött. (Egy szép nagy darab eltűnt belőle) Erre a posta becsomagolta egy zacsiba, és írtak mellé egy levelet, hogy bocs! Na, ettől még azért nem tudom elolvasni. :( Még szerencse, hogy nem hivatalos levél, vagy csekk volt, mert akkor még nekem kellene intézkednem!

Na, tényleg megyek:

Anita

Kép

Kép
wawel

Anita!

Igen, nagyon jó az a cipőbolt, mi eddig minden kiscipőt ott vettünk Manónak és persze magunknak is!
Szerintem érdemes megnézned, főleg ha nincs is messze tőletek!
Amúgy merre felé laktok?

Andy

Kép
oriandy

Lányok!

Ki tudja, lencsét mikortól lehet adni a babónak? Még sosem adtam Daninak és kipróbálnám!

Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Ex! Köszi a válaszokat! Azért akarja fagyasztani, mert azzal kezdi a hozzátápit és felbontás után max 48 óráig áll el és ugye egy-két kanállal kell kezdeni....
A temetés miatt :( . Remélem itt felvidulsz meg a kicsi fiad is felvidít.

felébredt. Kibújt az első fog!!!!

Mári

Kép
mári

Andy, úgy rémlik, hogy 1 éves kor körül javasolják a lencsét, kukoricát. Bár én pl. kukoricát már adtam Milánnak, de lencsét még nem. De lassan az is rákerül az étlapra. Szerencsére soha nem volt hasfájós.
Vendég

Kimi!
Köszi! Akkor még várok vele, nem olyan sürgős! :D

Mári!
Gratula Vencelnek a fogacskához!

Kép
oriandy

Amúgy ahány táblázat annyiféle javaslat. A hozzátápi megkezdése előtt keresgéltem a neten ilyen ajánlásokat, de sajnos azok már nincsenek meg, mert közben a gépünk bemondta az unalmast és minden elveszett. Ezért írtam, hogy csak rémlik az 1 éves kor.
De hátha a többiek pontosabb választ tudnak adni.

Danika alszik még? Milán nemrég aludt el. Nekem pedig szét akar robbani a fejem, nagyon fáj. :evil:
Vendég

Lányok, Kornél 2,5 órája alszik!!

Andy: Ajkán lakunk. A nem messze olyan 1,5 óra kocsival! :lol:

Anita

Kép

Kép
wawel

Kimi!
Dani 3/4 2-kor aludt el és 1/4 5-kor kelt fel!
Már uzsiztunk egy kis virslit és egy zsemle felénak a belét vajasan...
Remélem ma visszaáll a rend! :twisted:
A hozzátáplálás nálunk másképp zajlott, mert én nem tudtam szoptatni Danit, így 3 hótol evett gyümit és 4 hótól főzit!!
Tehát mindent elöbb kezdtünk!

Anita!
Akkor végül is, tényleg nincs messze! De nem másfél óra kocsival! Mert nekünk Veszprém 1 óra, Ajka közelebb van! Lakik ott pár barátnő és ismerősöm is! :D

Andy

Kép
oriandy

Sziasztok Lányok!

Nektek is kevesebb GYED-et utaltak ebben a hónapban, mint az előzőben :?: Nekem kb. 5 ezerrel kevesebb jött!

Köszi, Hello
hello

Sziasztok!

Nemrég jöttünk meg a sétából, ami 4 órásra sikeredett. Peti közben 2 órát aludt. Találkoztunk babás ismerősökkel. Megköszöntöttük nőnapra anyósomat. Jól kilevegőztük magunkat.
holnap készülün nagybevásárlásra: Lidl, Rossmann, Tesco. Kíváncsi leszek Peti hogy fogja bírni. Még ilyen hosszan nem hurcoltuk magunkkal.

Andy!
Hát igen, érdekes a védőnő a darabos kajával kapcsolatban?! Petinek még nincs foga, na meg később is kezdtük el a hozzátápit. Néha a kanál látványára is szopó mozdulatokat tesz. :lol:

Reni
Kép
prenata

Hello!

Nekem is kevesebb jött. Először fel sem tűnt, mert gondoltam, hogy február 28 napos. Aztán rájöttem, hogy ez fix összeg és nem naptári napra számoljak. Szóval én sem értem!?

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Először is üdv az újaknak, jó látni, hogy szaporodunk.

Katus!
Gyógypuszikat küldünk Pannának, remélem, hamar meggyógyul! Ne hari, de kinevettelek, amikor írtad, hogy a babanetes jelszóval akarsz belépni a munkahelyeden! :D Hiába no, a szokás hatalma! :D

Reni!
Én is agyonpépesítek Kendének mindent, a darabosat egyszer egy az egyben visszaküldte, azóta nem próbálkozom. Hülyeség, hogy nem fog majd megenni darabosat! Nekem is mondja mindenki, hogy már van foga. De könyörgöm az égre, az a fog neki elöl van!!! Mi sem az első fogainkkal rágunk, azért hívják őket máshogy, mint a hátsókat! :roll: Ez egyébként ugyanolyan, hogy sokan mondják, ha nem kezded el hamar kanállal etetni, nem fogja megtanulni, hogy kell. Én speckó még egyetlen cumisüvegből evő óvodást sem láttam. :wink:

Tandika!
Sajnálom, hogy ócska éjszakátok volt, ha ez vigasztal, nekünk is… :?

Juca!
Ez igen, nagy eredmény az óránkénti kelésekhez képest, igaz? :) Csak így tovább!

Andy!
Barátnőm is Rábapatyon vett a kisfiának cipőt, nagyon dicsérte, de nekünk egy csöppöt messze van (60 km), nem bizti, hogy megérné… Lencsét az én táblázatom egy éves kortól ajánl.

Mári!!!
Gratula Vencel első fogacskájához, látod, megértük! :)

GYED: sztem a február miatt van, hogy kevesebb! A GYED ugyanis napidíjas rendszerben működik, vagyis ahány nap, annyiszor xezer forint.

Rászólás: én is a határozott NEM-et tartom a legjobbnak. Attól, hogy „jaj, kisfiam, ne nyúlj hozzá” nem fogja megtanulni, hogy mi az, amit tényleg nem lehet.

Van két hírem, egy jó meg egy nem jó… A jóval kezdem: kibújt Kende 7. fogacskája!!! :D Ezzel most elég jól megszenvedtünk, eddig ez volt a legrosszabb, az előző 6-ot szinte fel sem vette…
A rossz: Kende beteg… :( És nagyon mérges vagyok a doktornőre, mert már pénteken direkt levittem, hogy szörcsög a gyerek, szopi közben hallható volt, hogy nem kap rendesen levegőt. Áááááá, csak a foga – jött a válasz, ma meg már antibigyót kellett írni neki… :evil: Nem igaz, hogy nem vette észre már pénteken!!! Most hőemelkedése is van, 37,5 nettó, nem olyan vészes, de elég rosszul is aludtunk, meg most is már harmadszor sír fel... Napközben is elég nyűgös volt. Ha valami komolyabb baj lesz (remélem, nem...), akkor lesz néhány keresetlen szavam a dokihoz!
No megyek, készülök a xar éjszakára ismét... :?

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell

Sziasztok Csajok.

Ma nem tudtam jönni napközben mert lapzártáztunk és elárasztottak munkával.

De most itt vagyok!:) Ádi már alszik, remélem tartós lesz mert egész nap mindössze negyven percet aludt nap közben.

Reni!Esküszöm irigyellek a négy órás sétáért, nekem ha már másfél óra jut egy nap a levegőre Pucussal, már jók voltunk. Sajnos van olyan nap amikor sok a melóm és csak az erkélyen tud levegőzni szegényke.

Katus, azért örülök hogy élvezed a munkádat és remélem hogy Pannus is hamar meggyógyul. Ádám is betegszabin van a héten.Eddig úgy nézünk ki hogy két hetet volt aztán egy hetet nem, utána egy hetet és egy napot volt, aztán most négyet megint nem...azért kemény ez a beszoktatás.Jó sok baci lehet abban a bölcsiben.

Kimike, a fegyelmezés nálunk úgy néz ki hogyha a mamuszomat nyalogatná, vagy bedugná a kezét a konektorba, esetleg a porszívót szeretné nyalogatni...stb. szóval nálunk ilyen rosszalkodások szoktak előfordulni, no de a lényeg: Ádám már tudja mit jelent az hogy "nem szabad!"-sokszor hallotta már.:-)

Na megyek elmerülök habokban és relaxálok egyet.:-)

Szép estét Nektek!!!!
Ja, képzeljétek holnap megyek fodrászhoz és a héten már nem kell dolgoznom! Juhéééééj!

Juca, vasárnap??????Írok emailt.

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Kitti, Te itt? Nem úgy volt, hogy színház lesz az esti program? :roll:

Norwell, sajnálom az éjszakát. :( De gratulálok a 7. fogacskához. :D
Vendég

Kimike, lett vona, csak nem kaptunk jegyet.:-(
De ha minden igaz holnap este tényleg elmegyünk moziba a férjemmel, megnézni az S.O.S. Szerelem! filmet. Nagynénik bevállalták az Ádámot.
Egyéb iránt kicsit megkésve de boldog hófordulót kívánok Milánnak. Szoktátok valahogyan becézni? Egyik ismerősöm kisfia szintén Milán és ők Milunak hívják otthon. Szerintem nagyon aranyos név.

Körkérdés: mozgásban kinek hogy halad a babácskája?
Ádi még mindig nem mászik csak tolat néha, de legtöbbször olyat játsszik hogy ülésből négykézlábra és vissza.Nincs tippetek mit csináljak hogy másszon? Játékkal motiválás nem jön be, csak ordít ha nem ér el valamit de érte nem menne.
Felállni már tud kapaszkodva ha lehetne egyfolytában ezt gyakorolná?
Szóval többi babók hogy állnak?

Jó éjt.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Üdv.

Na megint én. :) Csak nem leszek kiutálva...

Gabella, neked és Mesinek jobbulást.
Na akkor ti pont fordítva jártatok, mint mi. Nekünk éves gyakoriság van megadva a csoportoson, erre levonták a féléves járandóságukat. Azt hiszem, majd egyszer bemegyek, aztán megkérdezem, hogy mi a fene van, főleg, hogy számlát se kaptunk (és tanulmányaim szerint a levonás előtt ki kellett volna küldjék)...
Én 10. körül adtam be a férjem bevallását, azt tudom, hogy tavaly egy hónap után megjött a pénz, remélem, most is így lesz!
Te egykébként komolyan GYED-et kapsz ennyit??? :o Már csak azért kérdezem, mert nekem a csp.+GYES ennyi, azért a 10 ezer forint különbségért nem mentem volna dolgozni...

Kimike, nálunk Peti nem lehúzza a zokniját, hanem általában elhagyja mászás közben. :)
Fegyelmezés: nálunk nincs semmi bedugaszolva, majd ha arra jön rá, hogy oda beledug vmi fémet, na akkor majd dugaszolok, az ujja még nem fér be. Viszont a 220-szal működő dolgok Petinek is bejönnek, fegyelmezni én is próbáltam, amire egy hatalmas vigyor volt a válasz. Próbálkozok, de egyelőre semmi haszna. Pedig erélyes is vagyok, következetes is, de szerintem jövő ilyenkor is egy hatalmas mosoly lenne a válasz a "Nem szabad!"-ra.
Én holnap viszem Peti tanácsadásra.

Juca, Peti is kiscsoportosként lesz ovis. Tehát én is annak a híve vagyok, hogy három-négyéves korától nyomás oviba. :)
Apukám elvesztése nálunk igencsak érdekes dolog, mert mi kifele nem vagyunk szomorúak, sőt talán belül sem annyira, mint az "átlagos" emberek, mi már az elején azt mondtuk, hogy nem jó ez így, de az élet megy tovább, így igazából Peti nem érzi a változást. Épp ma volt itt a védőnő, ő is tudja, hogy mi a helyzet, és megkérdezte, hogy Peti hiányolja-e apukámat, és mondtam, hogy nem, pedig hát együtt laktunk.
Gratula Kingának az átaludt éjszakához, így tovább!

Oriandy, nálunk Peti kb. 5-ször aludt el, hogy letettem az ágyába, és némi mocizás után elaludt. Egyébként ordítás van, viszont, ha kint elalszik (elaltatja valaki), akkor utána le lehet tenni az ágyába.
Nálunk is van kézrecsapás, de nálunk ez is kb. annyit tesz, hogy röhög rajtam. Azt hiszem, nevelni nem tudok, vagy legalábbis Petinél a "klasszikus" eszközök nem válnak be.
Köszi a koros választ, az unokatesó nekem kb. egykorúnak tűnt Danival.
Szerintem Dani már kaphat lencsét, ha jól tudom, ugyanúgy le kell passzírozni, mint a borsót.

Tandika, nekem a könyökömről van leválva egy kis csontdarab, de hogy most hol van, arról passz, mert nekem csak felkötözni kellett (aztán néha úgy volt, néha nem).

Katus, remélem, Pannus hamar felgyógyul, és visszakerül minden a régi kerékvágásba.
Nekem itten automatikus a bejelentkezésem... :D

Reni, akkor nektek bébiőrötök van...mert annak van ilyen tulajdonsága, hogy vagy nem műxik, vagy valamelyik másik bébiőr adása szűrődik át az éteren.
Nem tudom, Peti még fogatlan, ő már darabos kaját kap, meg kenyeret és társait, de sosem öklendezett tőle. Viszont az marhaság, hogy ha most még pempőset kap, akkor kétévesen is azt fog! :o Minden gyereknek van saját üteme, mind a mozgásfejlődésben, mint az evésre való hajlandóságban.

Wawel, röhej ez a Posta. :)

Mári, foghoz gratula. Így már értem a fagyasztást...nekem ilyen gondom nem volt, mert az elején Peti tápival kutyulva kapta, mert kanállal nem ment, így lazán elfogyott két nap alatt az egy dobozzal. Egyébként nálunk ha vmi új volt, és ízlett Petinek, beevett min. fél dobozzal, szóval a felbontástól számítva 48 óra alatt lazán megette.

Hello, GYED ügyében nem vagyok kompetens, de ha jól tudom, nem történt változás pl. levonásügyileg...habár, nem kizárt, hogy azért kaptál kevesebbet, mert a GYED napra jár, és a február egy rövid hónap.

Norwell, grat. a 7. foghoz. Egyébként nem kizárt, hogy ennyi idő alatt betegedett le Kende, mikor apum meghalt, Petinek pénteken csak piros volt a torka, és kedden meg már gyulladt volt a mandulája. (És én maximálisan megbízom a dokimban, ráadásul karácsony után pont ugyanígy jártunk.)

Na megyek teregetni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Kitti, nem szoktuk sehogy se becézni Milánt. Köszönjük a köszöntést! :)
A mozihoz jó szórakozást! Átküldhetnéd az egyik nagynénit. :D

Mozgás: szerintem ne aggódj Ádám miatt. Milán nemrég, kb. 2 hete kezdett el négykézlábazni, rá 2 napra feltérdelt. Ő még soha nem állt fel, pedig már 10 hónapos. Az orvosok szerint kényelmes gyerek. Én nagyon aggódtam a mozgásfejlődése miatt, de már egyáltalán nem parázok. A Pető Intézetben is voltunk, ahol hazaküldtek minket és jól megnyugtattak. Persze mutattak néhány gyakorlatot, amivel motiválhatom a gyereket, de nekünk ez nem igazán jött be. A babaúszás annál inkább. Ott azért 40 percen keresztül ki kell tartania magát a vízből, jár a keze-lába. 4 hónaposan, mikor kezdtük ez nagyon sokat számított. És most is. Láthatóan nagyon jól érzi magát a vízben. Nem mellesleg utána úgy alszik, mint akit agyonvágtak. :)

Ádám szerintem még semmiről sincs lemaradva. Aztán majd rohanhatsz utána. :) Egyébként sok gyereknél a mászás ki is marad. Pont a napokban mondta egy ismerősöm, hogy a fia anno 16 hónaposan kezdett el járni. Ma 10 éves, gyönyörű, jó tanuló, tiszta izom kissrác. Szóval nyugi. :)

Na megyek, elteszem magam holnapra. Jó éjt Mindenkinek!
Vendég

sziasztok.

jön a második fog is, kapott Panadolt, mert nagyon szenvedett.
Nem is gondoltam, hogy ilyen nagy öröm és büszkeség, hogy kibújt a fogacska. De a mellette lévő is követi, így maradnak a nyugtalan éjszakák és nappalok.

Norwell! Kendének jobbulást!

Ex.: :)

Nem tudom elérni az oEP-et telefonon, neten meg nem adnak konkrét felvilágosítást, szóval kapnom kellene az adózáshoz a papírost, de nem küldik. Most menjek be személyesen és álljak hosszú sort???? Meg az egyszeri anyaságiról is kellene papír?

Megyek filmet nézni apával. :)
Sziasztok

Mári

Kép
mári

Sziasztok!

Úgy látom , eléggé összeszokott kis csapat van itt nálatok, de ha nem bánjátok, jönnénk mi is, mert korban ide illünk be leginkább :)

Fanninak 2 napja jött ki a 3. foga , már rájött, hogyan lehet csikorgatni...:) Állandóan állni akar az ágyában, leülni csak nagy könyörgések árán.

Ő az Újpesti Szülőotthonban született, és 9.-én lesz 8 hónapos.

Én 24 éves vagyok, XV.kerben lakunk és Ő az első baba .

Van valaki innen a környékről esetleg?

Kép
Vendég

Kimike, továbbítottam a nagynéniknek a kérésedet!:-)
Egyébként tényleg nem tudom mi lenne velem a segítségük nélkül ezen a héten. A hetem első három napja munkaügyileg enyhén durva volt és most hogy Ádi a betegség miatt nem jár bölcsibe, igencsak felköthettem volna a gatyát. :roll:

Menyasszon, jó hogy jössz, így egyre több kislány van a fórumon, mert a fiúk egyébként jóval többen vannak.:-) Én 22 vagyok és a 3. kerületben lakunk. Te is milyen fiatalon szültél. Tervezett baba volt?

Szép napot Nektek, jövök még ha tudok.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Kép Nagyon-nagyon boldog nőnapot Minenkinek! :-)
Vendég

Szia Menyasszony! És jó reggelit Mindenkinek!

Kittihez hasonlóan én is a III. kerületben lakom, viszont én nem szültem korán. :lol: 30 éves vagyok.

Kitti, Nektek tervezett baba volt Ádám? Remélem nem haragszol meg, de 22 évesen én még buliról bulira jártam és a családalapítás a nagyon nagyon távoli tervek között szerepelt. Igaz, szerény személyem eléggé későn érő típus. :lol:

Munka: én is eléggé be vagyok kakkantva, hogy hogyan is fogjuk megoldani a családi életünket, ha vissza megyek dolgozni. Nekünk olyan a munkánk, hogy sajnos 4 órakor nem mindíg ér véget. Azt hiszem be kell szereznem egy bébiszittert.
De nem panaszkodom, mert mindamellett imádok dolgozni. De a gyerekemet is imádom. :roll:

Na megyek összeszedem magam, mert nemsokára megyünk úszni. Pápá Mindenkinek (ezt Milán üzeni)
Vendég

Menyasszon!

Mi ugyan térben nem, viszont időben elég közel állunk Fannihoz, Andris fiam ugyanis 10-én lesz 8 hónapos. Akkor ő júli 9-én született? Andris 10-én. Már itt a lakóhelyemen, Szentendrén is találtam valakit, aki júli 9-én született..
És miket tud már Fanni?

Klarka
klarka

Most megyek, mert ha jól hallom felébredt Andris, de majd visszajövök.
Várom én is, hogy kinőjön végre egy foga... :( :D Bát tegnap az egész napot átbőgte, valószínűleg már előjelek ezek..

Klarka

Kép
klarka

Klarka, mi nemsokára indulunk Szentendrére. :D
Wkatával találkoztatok már? Ők is ott laknak. Te melyik kórházban szültél?
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: