A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Szrek, bocs a penészes mellényúlásért. :wink:

Kivitelezők? Rettenet! Korábbi iciripiciri lakásunkban rosszul tették le a laminált padlót, pedig az nem egy nagy vaszizdasz. Úgyhogy már ott laktunk az összesen 1 db szobában, amikor jött a "főnök", és sk. felszedte az egészet (holmijaink a kádban és egyebütt), és lerakta újra. Brrrr. Mi jövőre állunk neki egy nagyobb munkának a házikónkon, hogy vhogy gyerekszoba is legyen, már előre félek.

Fibi, én nem tudnám visszafogni a csokizást, minden nap be tudnék tömni egy tobleronét (vagy akár többet), szerencsére most nincs itthon. :?

Hétvégére van vmi jó kaja ötletetek? Apa szombaton dolgozik, akkor rittyentenék vmit, de egyelőre ötlet nélkül vagyok (illetve nem egészen, csak olyan vérszegény, amit kitaláltam). Ja, és legyen benne vmi egészséges is, várandósoknak. :D

És már betöltöttük a 33. hetet is, hihetetlen!

Kátya
kincsimano

Szrek!
bizonyos helyekre egyáltalán nem lehet eljutni autó nélkül, úgyhogy jó az, ha van, ne add fel. :)

Macs!
drukkolok, hogy a kivitelező megemberelje magát. helyes, hogy nem hagyod magad.

Fibi!
a zenélős kocsiban is lehet kapni dobozos erdei gyümölcsöt, én is ettem úgy, mint Nuk, ahogy olvadt, már szopogattam is. (de jó kis levest is lehet belőle főznni)
ancsipancsi

Nonni :) Bikás park majdnem a kórházzal szemben van, pontosabban egy buszmegállónyira onnan, a Tétényi út és Etele út sarkán az üzletkp. mögött, most egy nagy palánkot látni a metróépítés miatt, de mögötte van egy nagy zöld placc és egy bekerített játszótér (Napsugár vagy vmi hasonló a neve).

Rylie :) Hiába, Kamilla tudja mi a jó, tegnap se válogatott csak a Hipp nem kellett :lol: Mostanáig alvás :shock: Hazafelé nem aludt egyet? Nagyon jók a képek!! :D :D napi bevétel :lol: :lol:

Fibi :) Vmiért azt hittem, már szedsz vasat, vagy csak ajánlotta múltkor a jógás nő (azt az áfonyás vmit)? Én a 6. hótól szedem, mert épp határérték alá estem. Neked mennyire lett alacsony? A mirelit gyümiket meg tényleg szinte mindenhol lehet kapni, valszeg ha meglátogatod a közeli Tecsót, tuti lesz :wink:
denizsa

Húh, mennyit termeltetek és ráadásul pont ebben a jó időben :lol: Tessék kihasználni :lol: :lol: :lol: Esélyem se lesz visszaolvasni.

HELP:
Nekünk sikerült a jó időt kihasználni, túlságosan is. Adél pofiját egy kicsit megcsípte a nap, ilyenkor mit lehet tenni?
A védőnő azt mondta, h kenjem be a fürdető krémmel, de hátha ti tudtok jobbat. Totál kivagyok, ha most emiatt vmi baja lesz a bőrénke, pláne ha maradandó :cry:

Kép Kép
curse

Deni,
amit a jogás csak ajánlott, csak megirtam Nektek, még nem szereztem be, mert állitolag bazi drága :? és még megkérdem elöször BS-t, hogy mit tegyek... :roll: hát, nekem joval a határérték alatt lett :(

Ancsi,
zenélös kocsi jooo ötlet, már elkezdtek itt is járni pár napja :lol:

Kátya,
nekem is nehezemre esne leállni a csokival, nagyon kivánom minden nap :?

Rylie,
19-én nekünk délelött jobb, de ahogy a töbség dönt :)
fibi

Curse,
jaaj :( nekem nincs tippem erre :?

Deni,
és Te mit szedsz amugy (vasat)? amugy a jogás csak csak a 28. héttöl javasolta azt az italt (föleg fáradékonyságra...).
fibi

ehh, ezt a szoismétlést, bénafibi.... szoval 2. amugy törölve, és jogás csak helyett csaJ.
fibi

Curse!
kend be popsikrémmel, vagy anyatejjel (habár lehet, hogy itt nem használ olyan intenzíven, mint más témában, mert az ellenanyag itt mit sem ér, max. a tejben lévő vitaminok, de a popókrémben van gyull. csökk.)

"egészéges" kaja tipp: :)
vettem az előbb egy kb. 1 kilós bőrös rövid karajt, a hentes rögvest kivágta a csontos részt, amiből sok zöldséggel levest főzök, a húst meg bepácoltam, bevagdostam a bőrkét rajta, megtűzdeltem fokhagymával és be a sütőbe. krumplival és párolt káposztával lenne az igazi, de elég megrázkódtatás a szervezetnek szerintem ez a zsírosabb pecsenye, úgyhogy az imént öntöttem mellé fagyasztott mexikói zöldségkeveréket, hogy majd ez is megsüljön. (Spárban most 699 Ft/kg a hús)
ancsipancsi

sziasztok,
ma voltam relaxon, igy eléggé EASY vagyok... 8) Meglátogattam volt szobatársamat, aki már a 33. hétben van, és ha minden ilyen jól megy, mint eddig, akkor a 36. héten haza is engedik. Szegény, már a 21. hét óta fekszik folyamatosan...

Ancsi,
köszi a tippet spar ügyben, asszem du elbrümmbrümmözök arra!!! És igen, mázlim van a dokival... 8)

Fibi,
én is vasas vagyok, nekem azt ajánlották, h alma,spenót, VERESBOR (nekem sajna nem birja a gyomrom, igy becherovkát nyomok :wink: ) és persze Johi hozott nekem egy tuti frankó vaskészitményt, meg hajdinát! Én kerülnék mindenféle mesterséges vitamint, már csak azért is, mert rengetegbe kerül, és fele a dunában végzik. (szervezet nem dolgozza fel)

Rek, Nuk, Rylie,
igen, próbálok nem nagy feneket keriteni az afp-nek. Irtam már, h Iginek is 0,9 volt? De nála sem szólt senki... talán igy volt jobb...

Votiv,
nekem a péntek okés, de sajnos én gyerekeket nem tudok vinni... 8) csak egyet, akit megettem... :shock: viszont utána elnéznék a szomszéd csaj turijába...jön vki???

Zuz,
nekem Milán nagyon tetszik, de Levinek sajna nem. És most kért sok második nevet, h tudjon választani, és benyögtem a Szását, és tetszik is neki,csak hát Merse Szása olyan hülyén hangzik. Szása Merse már sokkal jobb, de ennek a gyereknek Merse lesz a neve...
és milyen vicces, miközben ezt irtam le épp, Levi közölte,h kár, h olyan hülyén hangzik a Merse szása, mert neki most ez tetszik a legjobban. ÉS NEM IS MODTAM NEKI, H ÉPP ERRŐL ÉRTEKEZEK!!! :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Fibi,
névválaszték még nincs, illetve nekem vannak tippjeim, viszont Apa nem hajlandó foglalkozni a kérdésel, ameddig nem tudja a nemét. Mondtam neki, ha titkolni fogja Pocakmacs a születéséig, akkor tetszik-nem tetszik, az lesz amit én adok neki :mrgreen: na jó, van dőnk :)
Vas: minden piros gyümölcsben van sok, azonkívül a sokat emlegetett avokádóban is :)
Ha édességre vágysz, akkor próbáld ki a meggypudingot, tegnap főztem Apának :) bejött neki.... :mrgreen:

Rájli, Curse
hát én nem tudok ilyen érdekfeszítően izgalmas stílusban mesélni sajnos.. Kijevbe úgy kerültem ki, hogy akkoriban épp kirúgtak az egyik gimiből és nem mentem még másikba, meg amúgy is csavargó korszakom legjavát éltem, hát ügyesen beszerveztem magam a Keszthelyi Egyetem küldöttségébe, akik egy mezőgazdasági kiállítás és konferencia meghívottjai voltak. Diákok is mentek onnét, én meg mentem velük, mint leendő agrármérnök-hallgató, kiállítást építeni. A konferencia témája a biogiliszta felhasználása, mint tiszta húsforrás, valamint a biogiliszta által termel biohumusz felhasználási lehetőségei volt. Persze a kiállításon mindenféle egyebet is me lehetett találni, tenyészbikáktól a vetőkrumpliig, valamint az achát-csigáig(ez is érdekes téma, de végtére nem az a topic.. :mrgreen: ) Ameddig a konf. tartott, egy luxusszállóban voltunk elszállásolva, ahová csak belépőkártyával lehetett bemenni, ukránokat max. a maffiából engedtek be, de még a , öööö... szóval a "hostess" hölgyek(felsőkategória!!) is európából importáltak voltak(semmi hazai..). Ja, a takarító-személyzet honi volt( A Zsenysinák), istenieket lehetett csencselni velük, pl. az akkori kőmosott farmeromat, üveg Moszkovszkoe Sampanyszkojére cseréltem.. :mrgreen: Életem legelegánsabb hotele (akkor a neve Intoutist-volt), pedig észak kivételével, egész európát bejártam..
A konf-végén, hogy-hogynem kint felejtettem magam, néhány, vizsgája elől menekülő magyar diákkal és mivel jól összebratyiztunk kinti agr.tud.egyetem rektorával, ott lakhattunk egy kicsit még, az obsezsítyében (diákszálló). A piac (rinok), valami hihetetlen!! Minden, földön fellelhető zöldséget és gyümölcsöt kaphattál benne!! Akkor ('92), még itthon nem nagyon ismerték az aszalt sárgabarackot, anaászt, papayát stb, ott (nekünk)fillérekért, lehetett kapni és nem ám az agyoncukrozot változatát! Szomorú, hogy ami nekünk bagatell összeg volt, az az ottaniak teljes havi fizetése... amikor vettem egy tálca tojást(30 db) , 3x megkérdezte az eladó, tényleg ennyit-e és mindenki megfordult utánam, ahogy vittem...
A főutca (Kresatnyik) legnagyobb áruháza a Centralnaja Univermag, röviden CUM, volt, 3 emeleten nem kaptál semmit. Sajnos éktelen röhögőgörcs jött rám, mikor a cipőosztályon (egy Hodály! ), minden polc közepén volt egy pár, fekete, vagy barna kalucsni... így utólag nagyon szégyenlem magam emiatt..
A wc papírért, ha volt véletlen, szabály szerűen öltek!
A kisboltban, az egyik nap volt friss péksüti, nosza vettem is belőle, majd kerestem papírzacsit, vagy valamit, amibe beletegyem. Kissé tanácstalanul keringtem, mikor nagyon kedvesen megkérdezték tőlem, mit keresek és nem a nyelvi akadályok miatt nem értették, mire kellene a papír..
Az obsezsítye büféjében volt IGAZI kaukázusi kefír, meg lámafasírt, nagyon finom!
egyszer sikerült igazi, eredeti tortát szerezni, teljesen másféle volt, mint itthon, hatalmas kalapdobozban, vékonyka torta, mézzel kvert vajjal töltve! (ha érdekel valakit, feltehetem a képet róla)
Az utcán, hatalmas fémtartályokból lehetett teát, meg vmi alkoholt inni, a tarály alján csap, mellette láncon a bádogbögre... (brrr...)
a legfinomabb, a februári hóesésben, az utcán kartondobozból árult, fehér jégkrém-szerűség volt :) azta tudom, fagyit, jégkrémet télen kell enni, egyszer próbáljátok ki!
A város maga nagyon szép, hatalmas erdős parkok teszik élhetővé, az óváros valami gyönyörű, valóban vigyáznak rá. A pravoszláv szertartások, sok gyertyával, mélyhangú férfi énekkel, egészen magával ragadó..

na azt hiszem, már így is hosszúra sikeredett, elnézést azoktól, akiket nem érdekelt volna ennyire...

Rájli,
házikó egész jól áll, teraszok pont most lettek lebetonozva, a héten már burkolnak..

Nuk,
köszönöm, de mivel generálkivitel, igazából nem a mesteremberekkel, hanem a kivitelezővel gyűlt meg a bajom( vagy nekik velem??! )

Ma kint voltunk a Városligetben, Füles hatalmasat rohangált, én meg "élet-cseppeket" gyűjtöttem a fotógépemmel..

oké-oké eldugultam... :)
macskanyu

Gyerekszáj:

1) tegnap a kertben Bálint elmélyülten hordta a faleveleket, és miközben komoly arccal tartotta a vödröt a kezében, rámnéz a válla fölött és igy szol: "Anya, ne sirj, mindjárt visszajövök" :D

2) amiota ö is ott járt BS rendelöjében, ugy emlegeti öt, hogy a nagybajuszu doktorbácsi :) szinte minden este azt kéri, hogy meséljek neki a nagybajuszurol, és tegnap mondom neki, hogy nagyon sok kismamát megvizsgált a doktorbácsi, erre ö beleszol: "...és nagymamát is..." :lol:
fibi

azt azért nem tudom megállni, hogy a "tort" képét ne tegyem ide... :oops:

Kép
macskanyu

Macs,
akkor abbol a meggypudingbol légy oly kedves fénypostával juttatni errefelé :D
és biogiliszta :mrgreen: meg kalucsni :lol:
fibi

Nuk,
ha ilyen sokkal a kaja után hánysz, biztos nem a mennyiség a gond, hanem a fekvési póz, vagy a baba belerúg hirtelen, mi több, én akkor hánytam, mikor nagyon alacsony volt a vérnyomim, de ugye éjjel ez alap. nem tudom meséltem-e, de egyszer nekem kb. este 8-tól másnap délig ritmusosan ismétlődő gyomorgörcsöm volt, ami nagyon hasonlított a szülési fájásokra, csak feljebb. a baba feje nekem a gyomorgödörben volt, még szülés napján is :).

Fibi!
gyerekszájad rulez. persze a Zöldnét nehéz überelni :]

a hús - jelentem - nem is lett olyan zsíros, csak a bőr közelében. úgy kell annak, aki ilyet szeret ropogtatni.
ancsipancsi

Dominó elfogyasztott egyharmad bőrkeményedés-eltávolító dörzskövet - próbáltam kihalászni a morzsákat - de szó szerinti morzsák egy része azért lecsúszott - mi baja lehet? Hívjam a parázós dokinénit, vagy csak lessem a kölket? Ivott rá elég sokat - ebédet pedig előtte evett,d e fogzik szegény iszonyatosan már megint.

Zuzi :) a belladonnából csak úgy érzésre adttam neki egyet, mikor hasznos adni? úgy értem mely napszakban, vagy többször is egy nap? Én próbálom nem agyongyógyszerezni, ezzel a foggal msot ez az első, de már nagoyn kínlódott.

Ancsi :) rájöttem, hogy a családi pótlék nem jött meg, nem a gyes - csak mindegyik 12 ezer valamennyi, így nem tudtam megkülönböztetni. Na de ennek aztán tényleg nincs köze a vizitdíjhoz! viszont most épp meg is érkezett már végre.

indianyo

Fibi,
méltem :)
macskanyu

Macs,
én meg vissza :wink:
fibi

Indike,
sztem semmi baja nem lesz tőle! szerencsée elég erősek a gyerkőcök, nem lesz nagyobb baja, mintha némi homokot evett volna.. végtére természetes anyag és em mérgező.
ha segít neki a rágcsálás, akkor a száraz kiflit és a fakanat érdemes megpróbálni, Fülinél bejött!
Don't worry!!!
macskanyu

ööö.. fakanalat
macskanyu

Sziasztok,

Tegnap este írtam egy hosszút, és elszállt a gépem és a netem és vele együtt az agyam... ezt most bemásolom, sajnos mást nagoyn ded most nem enged tevékenykedni, aztán meg rohanok suliba....

"Szép estét,

Zsanci: nekem nem tűnik soknak egyáltalán. És tök jól nézel ki... szóval no para. Az afp pedig egy hülyeség, nálunk is tök alacsony volt parázatattak ezerrel, aztán meg semmi baja a lánykámnak. UH a lényeg, azon pedig minden rendben.

Deni: köszi a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat. És még egyszer boldogot neked. Bálint szegény meglehetősen jól tűri Fanni közeledését, bocsika, ha kicsit sok a csajszi néha. :-)

Barbi: Angi milyen ügyesen járkál már.

Rylie: bocsi a táska miatt.... le is cserélem gyorsan az enyémet.

Tali: 19 nekünk is jónak tűnik, csak legyen jó idő. De mi szívesen megyünk Bikásra vagy bárhová máshová.

Kátya: jobbuást neked.

Indi: nem semmi ez az Amarókai sztori.... a bébiszitterkedés az pedig egyenesen gáz lehetett.

Fibi: nekem az Andor is tetszik, de biztosan, mert öcsém egyik nagyon jó barátja Andor és Ő nagyon szimpatikus. Szóval nálam nyerő. Armand már kevésbbé (de ez enyém vélemény, mert szép néve ám...) , de K.A. valóban nagyon kedves ember....egyszer segített is nekem valamiben, azóta különösen kedvelem. olyat úgysem találni, ami szép is ritka is és mindenkinek tetszik. A lényeg a Te szívednek legyen kedves és tetszetős, na jó még a férjednek is. A többiek nem számítanak..... Vicceskedni pedig tényleg minden névvel lehet.

Szrekuc: Ábel nálunk is egyik befutó lett volna, ha esetleg kukis lenne... :-)

Tinu: felsorolás nagyon jó. :-) Azért érdekes lehetett egy ilyen egzotikus helyen ilyen hosszú ideig.

Zuz: ma voltunk Göncölben és vettünk is ruhát, persze nem olyat, amit akartunk, de szépeket.
Johi"
johanna1975

Macs :) Köszi!!! Van fakanál, citromfacsaró, habverő (ez utóbbi kettő a tutituti) és még kismillió rágnivaló, most pont ez tetszett meg neki .

indianyo

jut eszembe...

tavasszal már más fajta kabát kell, mint télen, ugye? nem szeretnék sokat, max. 1500-2000 Ft-ot áldozni egy ilyesmire, ha kivitelezhető. olyan gyorsan eljön a nyár, amikor nem kell kabát. vagy van vkinek vami jobb ötlete? kardigánunk van, meg pulcsink is, de gondolom tavaszra azért az még kevés.
ancsipancsi

Macs, méghogy nem tucc színesen mesélni, istenien szórakoztam, és iszonyú vagány csaj vagy, én ilyet sosenem mertem volna csinálni. :oops: És jégrém télen (is) isteni, egy darabig nálam az volt a kívánás netovábbja, minden áldott nap. :D

Ancsi, kaja szuper, párolt kápi, nyammmm! :P És bocs, hogy kérdezem, amit biztosan mindenki tud, de ha Lencse buksija gyomorüregben fészkelt, hogy szülted meg őt? Csaszi volt? Vagy sikerült megfordítani? Vagy popóval jött természetesen?

Zsan, Fibi, én megragadtam a mesterséges vasnál, soha életemben nem volt még normális a HGB szintem, de ezzel vhogy sikerült a várandósság alatt, ippeg nem verem le a lécet, és ennek nagyon örülök. Én asszem, nem tudnék odafigyelni, hogy annyi természetes vastartalmú dolgot egyek, amennyi köll, nálam marad a napi 1 ferro folgamma, c vitaminnal veszem be.

Emmával éppen a Dzsungel Könyve zenéjét hallgattatom: "Mocskos, rücskös spárgagiliszta, ó, Ká!" Imádom :D

Fibi, Bálintod gyerekszája nagyon édes, gyűjtsed csak! :D
kincsimano

"Dóci Dóci Dóci motorja. Dóci elment. Dóci motorja. Dottor néni bánt pucit. Hoppá. Csicsicsoka hesheshes." ---> ezt kántálja Lencse a babáinak és a kockáknak :DDDDDDDDDDDDDDDd
ancsipancsi

Kincsi,
:oops: ööö..hát örülök, hogy tetszett.
Dzsungel könyve itt is favorit :)

Fibi, Ancsi
gyerekszájak rulezz :)

Curse,
jajj :oops: akartam még mondani, ha nem égett hólyagosra, akkor semmi baja nem lesz a Bébicseknek. Bármilyen e-vitaminos, vagy körömvirágos, vagy általában is panthenol tartalmú krémmel, szerrel bekenegeted kicsit, az segíthet.

Ancsi,
ha már főzés, akkor én ma sajtos-tojásos-húsos rétest sütök Apának
(mert nekem gyümnapom van :) )
macskanyu

Istenem, de messze van még, amikor majd Emma trécsel ilyen aranyosakat! Nem mintha siettetni akarnék bármit, így is olyan villámgyorsan történik minden. :)
kincsimano

Áttöltöttem a képeket, Füles itt élvezi a szabad rohangát (ezt csinálta 2 órán át, non-stop :mrgreen: )

Kép

Ez meg a mai, kedvenc rügy-fotóm, (egy élet-cseppecske):

Kép
macskanyu

Macs, imádtam a kijevi beszámolót! :D

Indi, szerintem se aggódj, Isti ennél durvábbakat is evet már és no problemo, Dominó pedig mint ahogy a tanítványok általában ügyesebb még a mesternél is :D

nagyon kafa napom volt, ma az sztkba sorbaálltam 1.x a laborba leletért 2.x sorszámért 3.x a dokimhoz (jójó, nála épp nem kellett szinte egy percet se várnom), aztán 4.x laborba a cervixxel, aztán 5.x időpontért, és 6.x mert egy héttel későbbi időpontot adtak mint kértem és elsőre nem tűnt fel... és az öregek végig csesztek előreengedni, és mikor az ügyintéző rájuk szólt, még hangosan megjegyzéseket is tettek! :shock: de egyszer muszáj volt előretolakodnom, mert alig álltam a lábamon és még 6-an voltak előttem és a mögöttem álló nénike rendkívül részletesen mesélte, hogy halt meg az ő kisfia 11 éves korában (belefulladt egy strandon a mélyvízbe). iszonyúan sajnáltam dehát eszembe nem jutna pont egy pocakos kismaminak ilyeneket mesélni! :shock:

na aztán még elmentem az önkormányzatba is az elkészült apasági nyilatkozatért és itt is jól megvárattak, és még voltam az Anitában is és vettem egy klassz szopismelltartót aztán bementem a MOM parkba a DM-be meg az abc-be és aztán el Istiért a dédihez és még hazafelé vissza kellett vigyem az Auchanban tegnap vett nem vezetéknélküli egeret - pedig vezetéknélkülit kértem, de így jár aki az eladóra bízza és maga nem olvassa el a dobozt... de legalább szó nélkül visszavették.

Zsanci, az Etele úti turiban is voltam ma, és a fiaink méretében semmi nem volt/vagy csak böhöm téli cuccok, ide most épp nem érdemes menni. van máshol is turija a csajnak?
na megyek kidőlök...

világjáró Votiv

ja és hétfőn lesz az első NST-m :D
votiv

Meg még egy..

Kép
macskanyu

Votivom,
akkor van mivel kiegészíteni az eü-s sztorit. :( Ma már pihizz sokat! :)

afp-m még mindig nem jött meg :evil: és mivel nem vok 11.ker lakos, nem tudok legálisan uh-ra menni a bártfaiba, így pénteken köll mennem, stikában a dokimmal.. :evil: csak azt nem tudom, mit csinálok addig Füivel, mert Apa nem tud most eljönni a munkahelyéről.. :(
macskanyu

Votiv,
KÉT turija is van az etele úton... :lol: mindkettőben voltál???

és piszok jó sorbanállós napod lehetett!!! :? :shock:

Macs,
amig te Uh-zol, én szivesen vigyázok Fülire a játszón, feltéve, h lesz tali a Bikáson. És persze 7ágra fog sütni a Nap... 8)
De simán vigyázok rá úgy is, h elmegyek veled a bártfaiba, és megvárunk kint.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Macsek, én ugyanezt szívesen felajánlom, mint Zsanci! :D
szépségesek a képek :D jólesik ilyesmit nézegetni :D (lehet, hogy terhes vagyok? :wink:)

Zsanci, csak az egyikben voltam :( (ami a Városközponttól az 5. ház aljában van az Etelén felfelé) hát van még egy? :P

Hallottátok tegnap Juszt László a műsorában kérte, hogy jelentkezzenek olyan anyukák/kisamamák, akik állami/önkormányzati kórházban fizettek? :lol: :lol: milyen ironikus :D
votiv

Drágák vagytok, nagyon köszönöm :) Kép

ha nem lesz esős nap, el is fogadom. Nekem 10 és 11 között kell ott lennem. Mivel a dokit elő is kell találnom, nem szívesen hurcibálnám a fél H-n át Fülest. a játszótéren sokkal jobban fogja érezni magát..
Eső esetére kidolgozok egy "b" tervet...

megyek vacsora-ellenőrzés iránt..
macskanyu

Votiv, ha szívesen nézegeted, akkor ezt még küldöm, minden tavasz-kedvelő topiclakónak :)

Kép
macskanyu

Macs :) de gyönyörű képek!!! A lélegzetem is elállt a rügyestől! No meg napszertartó Füleske is csodaszép :) Köszi a képeket!
És kijevi beszámolód is nagyon tetszik, én sajnos ebbe az - akkor még egy - országba nem jutottam el, emrt mire a mávnál leajárt az egy évem és utazhattam volna ingyen, pont megszűnt a filléres jegy, pedig nagyon fájt a fogam rá. 800 ft volt egy BP-Moszkva-Szentpétervár jegy hálókocsitul, az - alacsonynak számító - fizetésem pedig 6500 1990-ben, csak összehasonlításképpen. 91-től megszűnt a jó világ :lol:

Egy ismerős kislány pedig egyedül elment 3-4 éve(15-16 körül volt akkor) Fehéroroszországba - no, az aztán az egzotikum! Azóta ő sem panaszkodik már, ha nincs pénz új ruhára :wink:

Zsancival együtt szívesen kergetem Fülecskét a játszón pénteken, míg te uh-zol. Mi akkor si szívesen jövünk, ha csak kisebb szél fúj vagy hideg van. Csak az esőtől félünk, emg az orkántól, de utóbbit nem ígérnek szerencsére.

Votiv :) Döbbenet! Az egész katyvasz egy rakás :evil: a nyanyák meg szégyelljék magukat!

Curse :) Bizony a babák bőrét már ilyenkor óvni kell a naptól, Johinál van fantasztikus weleda havasi gyopáros napkrém, mi tavaly az egész nyarat ketten kihúztuk vele gond nélkül.

indianyo

Curse,
nekünk nagyon jó volt a citromos testápoló (gyógyszertári) meg a fenistil gél, de nem tudom, ilyen picinek mehet-e? A gyógyszertári biztos,. mert azt egy hetesen adta a védőnéni a száraz bőrre. Most már mindegy, de kb egy éves korig nagyjából tilos napra vinni a babót óvintézkedés nélkül. Nyugi, egy kis bőrpírtól semmi baj sem lesz, de neked meg jó (rossz?) lecke volt, tessék vigyázni. Eszter félévesen kapott olyan napot májusban, h picikét még hámlott is... ha más nem, még a tejföl is jó leégésre, az tuti természetes anyag (ööö, meg az ek és egyebek, de itt az mindegy) és nagyon jól hűsít. És ha nagyon durván leég valaki, a kamillás hintőpor is hűsít, igaz, szárít is.
Karimás sapi is segíthet, meg van babás napozókrém,(DM pl) de mondom, majd egy évesen menjen napra, addig dugdosd, de a krém akkor is legyen rajta.

Macska,
fotóid művésziek, csúcs!!! Méég!

Mi is egész nap kint voltunk, ja, mert Eszter nincs bölcsiben, nem mintha beteg lenne, de kissé még taknyoska, és nem is akarjuk, h bekapjon valami sz...rt, annyi a beteg baba, még a nénik is betegek néha. (Most is csak az egyik van.)
Még ilyen gyönyürű napot!!!! Hivatalosan is tavaszt hirdettem: kiraktam a napozóágyakat és csentem a szomszédból nárciszt. :oops: A mieink marha kis satnyák...
Viszont apa estére tökre belázasodott, brühühü :( :( :(

Votiv,
basszus, én már sírtam vagy üvöltöttem volna! ++++

neet
neet

Ancsi,
kínaiban nézd meg a kabátot, egész jókat ki lehet fogni néha. Én Eszternek egy pót-télikabátot vettem ott asszem 2500 körül, és az lett az elsőszámú kabátja egész télen. Most én is tavaszit keresek, olyat, amin nem fúj át a szél, mert a 2 pulcsi is jó, ahogy írod, de csak szélcsendben, és ez manapság olyan ritka.
neet
neet

Talis további képek is édesek! A "Bálint + Denizsa pocija" képen hol az a poci? :wink: Na jó, végül megtaláltam. :D

neet
neet

Kincsimano,
sztem olyat főzz, amit nagyon szeretsz és szoptatósan nem ajánlott. (Rakott kel, székelykáposzta, bableves.) Nemsokára eljön a te időd. :wink:

Fibi,
gyerekszáj továbbra is jó. :D Eszter legújabbja az: Anyu, vigyázz rám!, amikor valami veszélyeset csinálna, és rászólok, h ne!
neet
neet

Na, hol van mindenki? Nem akarok ma szakdogázni, de ha ti se itt...

Ja, és akinek az enyémhez hasonló Al Bundy-s férje van, az most szóljon neki, meg majd reggel, induláskor is, hogy holnap nemzetközi nőnap lesz! :lol:
neet
neet

Macs: de szuperek a képek!
Bocsi, de egyrészt van egy kis nosztalgiám a sok meséléstől, másrészt meg ez jutott eszembe a képeidről (én is imádok ilyeneket fotózni):
Kép szilveszteri kép Hangzhouból
Kép és egy kis április ugyanonnan
Kép szintén

Kép
Kép
tinu

Tinu, gyönyörűek!!! :D

én meg beteszek egy ingyenes március 15-i programot - bár biztos sokan lesznek, de hátha bárkit érdekel!

Nemzeti Ünnep a Millenárison

Helyszín: a Millenáris Fogadó és Park
Időpont: 2007. március 15., 10.00–17.00
A belépés díjtalan!

10.00–17.00 Ördögszekér kézműves bemutatók,
és mesteremberek vására

10.00–17.00 Kenderkóc Kézműves Műhely
kortörténeti játszóház
tarsolylemez, huszárcsákó, krumlipuska, cserépdob készítése,
a 12 pont elkészítése szitázással, kokárdakészítés, selyemkeszkenő-festés; linómetszés, tűzzománc műhely…

10.00–17.00 Történelmi ügyességi játékok
1848-as vigasságok, huszárpróbák vidám mesével, amelynek bárki részese lehet, s ha a vállalkozó kedvhez ügyesség és vitézség is társul, a próba kiálltával vitéz lehetsz a javából. (Hordólovagló, dobozdobáló, gólyalábas, mocsárjáró, Tell Vilmos, golyókapkodó…játékok)

11.00–16.00 „15-dik Március 1848” Kávéház
A 48-as eseményeket megidéző írások, versek, muzsikák, a kor hangulatát idézik a kávéházi szegletben, színészek és muzsikusok tolmácsolásában. Közreműködnek az Új Színház tanítványai.
Rendező: Galkó Balázs

A kávéház demokratikus hely. Bárki bemehet oda, s meghallgathatja a törzsasztalok beszélgetéseit, sőt, hozzá is szólhat. Ilyen KÁVÉHÁZ működik majd 2007. március 15-én 11-től 16 óráig Budapesten, a Millenáris Kávézóban. A TÖRZSASZTAL-t Galkó Balázs és Új Színház-béli tanítványai ülik körül, s beszélgetnek, énekelnek, táncolnak, mesélnek mindenről, ami a „15-dik Március 1848”-hoz tartozik.
Megtudható: mi a kávéház, kik jártak oda, mit mondtak, gondoltak, ittak, írtak, mikor fogant Petőfi Zoltán, mi lett a sorsa Landerer és Heckenast nyomdászoknak, hány évesen volt Görgey Artúr a Magyar seregek főparancsnoka; pletykák, történetek fiatalokról, öregekről, urakról, hölgyekről a Kávéházban…
(Galkó Balázs )

11.00 Jönnek a huszárok…
A Kolompos együttes koncertje
Az 1848–49-es szabadságharc korának hangulatos bemutatása lepedőre festett falusi táj díszlettel, huszároknak öltözött gyermekszereplőkkel, kisdobossal, zászlóvivővel, katonákat búcsúztató, fejkendőt viselő, keszkenővel integető lányokkal, verbunkos tánccal, muzsikaszóval.
13.00 A Bem Táncegyüttes Ifjúsági csoportjának táncai
Muzsikál az Üsztürü zenekar

15.00 Bab Társulat zászlós toborzója
Kegyelmeteknek ajánlatot tevék: jertek, hogy lássatok vitézlő nagy népséget, rárószárnyon járó hamar lovakat, az, kiknek hátán jó vitéz ifjak, fényes sok szép szerszám, seregben tündöklő fényes frissesség. „Emberségről példát, vitézségről formát mindeneknek ők adnak,
Midőn mint jó rárók, mezőn széllyel járók, vagdalkoznak, futtatnak.”

16.00 Bem Táncegyüttes: A napot is közösen járatják

„Ahagy felkél a nap a székelyek taszíttyák felfelé favilláva, amég elér a legmagasabb pantig. Annét le aztán a makányok húzzák jufagó haragga a hegyejik megé.”
(Horváth István: Magyarózdi toronyalja)

Műsoron: Enyed környéki román táncok; Szászcsávási cigány táncok; Ki kit szeret avval élje világát…; Magyarszentbenedeki táncok
Előadják: A Bem Táncegyüttes tánckara
Muzsikál: Az Üsztürü zenekar
Zenei szerkesztő: Major Levente és Kis István
Koreográfus, művészeti vezető: Kis István és Kis Demeter Erika

votiv 8)
votiv

Tölünk nemrég ment el a duguláselhárito, és nem tudta megoldani a problémát, csak még rosszabb lett... most áll az iszap a zuhanyzoban, nem tudunk sem fürdeni, sem mosogatni :x és sikertelen dug.elháritásért is felszámolt 5 rugot... :evil: tényleg szét kell bombázni jövö héten az egész fürdöt, de hogy addig mi lesz :shock: egyre jobban "szeretek" itt lakni.....

Macs,
marha jok a képeid :D
én is szivesen vigyáznék Fülire, de mi nem tudunk menni Bikásra. majd itthon irigykedek Rátok...

Votiv,
6x sorbanállni :?

Neet,
napozoágyak rulnak 8)

na, megyek, mert a gyerek a lakás maradék részét is eláztatja, a sütim meg mindjárt odaég....
fibi

De jó nektek, hogy olyan gépetek van, amivel ilyen szépeket lehet fényképezni!

Tinu :) az a magnólia áááááááááááááá

Votiv :) én nem merek kimenni az utcára :( :oops: pedig ez a Millenáris nagyon bejönne nekem. Gyűlölöm, gyűlölöm, gyűlölöm az egész cirkuszt, ami azt eredményezi, hogy emberek nem ünnepelhetnek békében!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bocs mindenkitől, de annyira fáj a szívem emiatt.

indianyo

Indi,
sajnos dettó. :( Ugyanerre gondoltam, de elszállt a hsz-em márc 15tel kapcsolatban. Remélem, előbb-utóbb elmúlik ez az őrület, és Eszter, Dominó meg a többiek már nem fogják tudni, mi miért nem voltunk biztosak benne, h 2007-ben kitűzhetjük-e a Petőfinek és társainak tiszteletére emlékké vált kokárdát, politikai hovatartozástól függetlenül. Na, úgy hangzok, mint Etus a szomszédok végén... :twisted:
neet
neet

Sziasztok tapasztalt, bölcs anyócák!

Nincs valakinek valami praktikája, héziszere, homeós ötlete - vagy bármije - arra az esetre, amikor ded műr megy ki a náthából, de a bazi sűrű orrváladáktól meg pont nem kap levegőt elalváskor?
Szegénykém, nagyon szenved miatta :cry:
És a közvetlenül elalvás előtti orrszívás nem elég segítség - azt hiszem pont az erős besűrűsödés-tapadósság miatt :(

Előre is hálás köszönetem!!!

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Bocsánat a sok betűelírásért!!!! :oops:
leni

Fibi :) Maltofer fol-t szedek, ez éppen arra volt B-vel is elég, hogy "felkússzam" a határértékbe. A természetes szerek biztos jobbak, én igyekszem olyat is enni, pláne mert néha elfelejtem bevenni a bogyókat :oops: Dugulás-elhárítás :shock: :evil: :evil:

Ancsi :) Lencsi gyerekszája isteni! :lol:

Macs :) Nekem is tetszett a beszámoló :D és a torta is! A képek meg nagyon jók, tiszta tavaszfíling :D

Curse :) Sztem nem lesz baj, de pl. körömvirágolaj/krém vagy Neogranormon ill. popsikrém és Ancsi ajánlotta a panadolt (ezt tényleg ajánlják égésre, de csak felnőtt változatban ismerem a Pan-sol-t) :? még az aloe is eszembe jutott...

Votiv :) Jó kis napod volt ma! Honnan veszed az energiát? :wink:

Tinu :) hát ez tényleg gyönyörűűűűű!!!

Indi :) Remélem Dominónak nem lesz baja a dörzsitől! Fogzáshoz sok ++++++!!

Neet :) Apának bulást!! Napozóágy rulez! :D
denizsa

Leni,
nálunk az vált be, hogy orrszivás elött Sterimarral bespréztünk, az kicsit fellazitotta a trutyit, és ki tudtuk szivni neki utána.

ui: süti 1/3-a odaégett, és a hüvelykujjam fele is....
fibi

Leni,
sambucus nigra CH9, nekünk nagyon bevált.
Tegnap meg a Hepar Suphurt is hallottam, de azt nem merem ajánlani, mert nem tudom, milyen potenciál kell.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: