A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

horilda,
amikor csuklik (szerintem :) ) olyan ritmikusan kb 2-3 másodpercenként érzek nagyon enyhe mozgást , kb 1-2 percig
sokkal finomabb érzés mint amikor rúg vagy mocorog, olyan puha rángatózás a pocakomban egy ponton :D
pici76

Mindjárt elolvasom, amit a délután folyamán termeltetek, de addig is;
Melinda! Komolyan befordult Dominik? Aztamindenit! Szurkolok nagyon, hogy úgy maradjon.
Sajnos Emma még popóval lefelé van...:(
De minden nap elmondjuk neki, hogy ügyesen be kell fordulnia.
Többieknek?

Kép
niki30

Biztos ereztem mar, csak nem gondoltam, hogy az, koszi szepen, es nem semmi, hogy mar befordult.

En nem tudom milyen helyzetben van, a 25 hetes 4D-n mondtak, hogy a koldokomnel van a koponyaja, szerdan biztos megtudom pontosan mikor megyek ultrahangra, kivancsi vagyok, mar varom.

KépKép
horilda

Sziasztok!

Hát megint termeltetek!

Vitamin: Elevitet és folsavat szedek felváltva, de már a baba előtt elkezdtem. A régóta szedett vitamin ellenére a manó teljesen megfelel a korának, nem óriásmagzat.

Zenehallgatás: kb. egy hónapja kezdtem el hallgatni Vivaldit. A babó az első pár percben jelzi, hogy felismerte, majd bealszik rajta.

Vásárlás: mindannak ellenére, hogy már nem dolgozom, még nem vettünk semmit. Ebben a hónapban kitapétázzuk, kifestjük a babaszobát, aztán indulhat a nagy vásárlás. Addig pedig gyűjtöm az ötleteket.

Ma voltam tanácsadáson. Nálunk ez úgy zajlik, hogy a védőnő súlyt, vérnyomást mér, elbeszélgetünk egy kicsit. Mindig van vizeletvizsgálat is. Aztán be kell menni a körzeti nőgyógyászhoz, tesz egy pecsétet a kiskönyvbe. Négy hetente kell menni, mindig 2 óra hosszáig tart. Szóval én egyszerre találkozok a védőnővel, orvossal és sok kismamával.
Kicsit macerás, mert van fogadott orvosom is, akihez külön járok.
Az a lényeg, hogy jól vagyunk. Meghallgattuk babu szívhangját, 133/perc.

Mostanában tapasztalok olyat a babánál, hogy ütemesen mozog kb. 10 percig. Egy ponton szoktam ilyet érezni. Naponta 2-3-szor előfordul. Szerintetek mi ez?

Mindenkinek jó gömbölyödést!

Kép
anido

Mire megírtam a hozzászólásomat, addigra meg is válaszoltátok a kérdésemet. Szóval olyankor csuklik a baba.
De nekem többször előfordul. Ez nem gáz?

Kép
anido

anido
én is pont ezért kérdezem, mert mostanában minden nap érzem... de ha többen is érezzük ,akkor biztos normális :)
mohók a picik és vedelnek... :shock:
pici76

Na most jottem meg a setabol, annyira szep ido van! :)
En most Stinget hallgattatok babukaval, az is jo nyugtato! :)

Na varjunk csak. Irtatok, hogy julius egytol lep eletbe, hogy a korhaznak is fizetni kell. MOst meg nem kell, kiveve ha nem odatartozol?? Nem ertem. En korzetileg (lakohely szerint) nem az Istvanba tartozom, csak a dokim...de en ugy tudtam, hogy juli 1-tol kell fizetni ILYEN esetben...vagyis ha szulok, akkor nem. Akkor most nekem a korhazert is kell meg plusz??? Vagy mi az hogy nem oda tartozom? Rosszul vagyok ezektol a torvenyektol es nincs semmi normalisan kidoglozva!!!!! Hogy van ez???

Nekem is csuklott mar babuka, de nem tul surun. Nem tudom befordulhatott-e mar, de mindenkepp 2-3 hete foljebb van a hasam es a koldokomnel bujkal jobbraol balra..vagy forditva! :) Es fent is rugdos mar....de az a keze is lehet, nem? Nem ertek en ehhez! :) Utoljara 23 hetesen volt ultrahang es 32 hetesen lesz ujra.

Kép

Kép
lorcika

Bogyra, hát ezen jót röhögtem! Mint egy görény fingás:) Hát ez jó.
Annyira azért nem lehet vészes.
De tényleg, vigyél egy törlőkendőt, és akkor előtte a mosdóban megoldod.
Bringababa, én azt hallottam, hogy hálapénzként a havi vizsgálati díj 10x-esét szokták adni.
Egyébként kicsit én is tanácstalan vagyok abból a szempontból, hogy most megkérdezzem a dokimtól, vagy majd szülés után nyomjam a kezébe a borítékot. Ez egy olyan hülye helyzet.
Párom szíve szerint nem is adna, de mondtam, ezt nem lehet megcsinálni. Ráadásul a szülésznőnek is szoktak adni (ha választassz). Mondjuk álltalában ők jobban meg is érdemlik, mint az orvosok, hiszen ők foglalkoznak veled a legtöbbet.
Horilda, egyébként ugyanabban a helyzetben vagyok, 50-et kéne adni, de én is csak 30-at szánnék rá. Hát majd meglátjuk. Függ attól is, hogy van e komplikáció vagy hogy főorvos e...
Jó a sztori, amit anyósodékról írtál. Jófej lehet:) És milyen igaza volt.
Micsodaaaa? Hogy még a kórháznak is külön? Ne csináljátok már!

Kép
niki30

Talaltam egy cikket errol a korhazs dolgorol, ha mast is erdekel.

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?cid=49344&id=226

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Kösz szépen,hogy bevettetek a táblába,bár már régen írtam.De folyamatosan olvaslak titeket.
Nagy születési súly miatt ne aggódjatok!Emma 4400g volt és egy óra alatt végeztünk a szülőszobán!
Pedig nem is szedtem vele vitamint.Most viszont muszáj,hiszen olyan gyorsan jött a következő bébi és szoptattam is....Gravidát szedek.

Lilla lányom méretei(mert megmutatta,hogy ő igenis hölgyike!) :

Kor:26+2
Bdp:6,8
Becsült súly:1128g

Nálunk is a rendelésen adott összeg tízszerese a tarifa szüléskor.
A baba helyzetén ne aggódjatok,képesek egy nap alatt is teljesen új pozíciót fölvenni.

Mona
monaszisza

A csuklást én is többször érzem egy nap.

Lorcika, köszi a cikket, hamarosan el is olvasom!

Kép
niki30

Sziasztok!

Most értem haza, hát sajnos nem jártunk túl sok sikerrel az ultrahangon! :(

Azért készült egy pár kép róla, de csak profilból. Az arca teljesen bent van a szeméremcsontom mögött és befelé nézeget!

De azért imádjuk őt. Szopja az ujját, nagyon hasonlít a tesójára, három fodor van a felkarján olyan kövér:)

Ha beszkenneljük, felteszem a képeket... de inkább csak a gerincét mutogatta, folyton úgy fordult. Két és fél órán keresztül ultrahangoztak, azthittem már ott halok meg... de mondta a csaj hogy egy kolleganőt addig nem enged el aqmíg meg nem mutatja a lurkó az arcát, ígyhát két óra küzdelem után még egy jó 20 percig néztük a pofikáját. Nagyon szép kisfiús alakja van, széles válla, csoffadt csipője, ahogy az kell.

Két héttel nagyobbnak látszik nekem is a baba.

írom az adatokat amiket feltűntethetünk a táblázatban.
Terminus várható: 2007.05.25.
Bpd: 7,14 cm
Súlya: 1187 gramm

28hét +3nap , de az orvosom szerint még csak 26+5 napnál tartunk....

Hát nem tudom... Biztos egyszerűbb lenne egy 28 napos ciklussal, de nekem hosszabb volt sajnos. Amúgy a megtermékenyülés időpontjából én is 05.28-ra számoltam inkább, a mesimhez képest pedig 05.21 lenne, de egy héttel hosszabb a ciklusom.... Nah ezt jólmegaszondtam.

KépKépKép
bogyra

bogyra: Azert rakjak fol kepet, hadd lassuk a kicsiket! :) Ket es fel oran kereszt ultrahang???? Jesszus!!!!!! Az rengeteg!!! Es en meg a 20-30- percen aggodom? Nem lehetett semmi nektek! :)

Kép

Kép
lorcika

itt van babapofija profilból! :)

Kép

KépKépKép
bogyra

Most olvastam a juniusi topicban, hogy zsokuci kislanya, Emese..elment! :( Itt sirok, olyan borzaszto! :(
El akartam neki mondani igy ismertelenul is, hogy menyire sajnalom, de epp irta, hogy tobbet mar ne irjunk errol! :( Olyan szornyuseg! :(

Kép

Kép
lorcika

Bogyra, tündéri a babátok! Dehogynem , nagyon jól látszik! :)

Lorci, a másik topicba is már napok óta erről folyik a beszélgetés..a júniusiba...meg máshol is!
Nagyon szomorú ez az eset, de szerintem nekünk akkor is a jövőre és a kis csemetéinkre kell koncentrálni!

Kép
elizabeth25

Ja, szupi volt a szülésfelkészítő és a szülőszoba látogatás! Abszolult nem lettem parás! :)

Kép
elizabeth25

Bogyra, azért tényleg nem semmi, hogy 2 órán keresztül uh-oztak :o
Azért jól látszik a pofikája a kicsikének!

Igen, én is olvastam Zsókuci történetét, borzasztó szomorú. Nagyon sajnálom. MIndenesetre jó érzés, hogy ennyien szorítottak értük és mindenki ennyira drukkolt.

Melinda, tényleg mi volt a szülésfelkészítőn? Nem mesélsz?
MI holnap megyünk, már várom én is!

Kép
niki30

Niki nagyon jó volt....nagyon szupi dolgokról hallottam, van két szép szülőszoba....kék és rózsaszín, és két régi típusú!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Korábban már írtam ide, de aztán felpörögtem az események körülöttem, és így nem nagyon volt időm egyszerre két topikot nyomonkövetni+írni. De majd most.. :)

Látom, itt (is) sűrűsödnek a dolgok. :)

Na, jövök majd.
Vendég

Ja, és remélem, hogy babácska a hasamban kibírja a májust (elvileg máj. 4-re vagyok kiírva) és nem szándékozik előbb nagyon megszületni. Elivileg stimmelnie kéne a termunisomnak, bár szoptattam a lányomat, mikor újra kismama lettem, de az uh mérések alapján teljesen oké a terhességi kor. :)

Uh-ról jut eszembe, ma megyek du 4D-re, bár nem akartam most menni, de férj be van sózva. Ígyhát mit lehet tenni.. :lol:
Vendég

-re.Sziasztok!

Ma megyek orvoshoz, 9-re! Legalább tisztázom vele, hogy akkor most mikor is szülünk.... merthát ugye nem mindegy. Főleg amilyen precíz vagyok, ha nekem azt mondják ekkor szülünk, akkor akkor szülünk.ű

Tegnap azon bosszankodtam, hogyha valóban két héttel korábban jön a bébi, akkor a naptáramban az összes teendőt át kell rendeznem két héttel korábbanra.... :D :lol: :shock:

Szerintem ez már beteges. A párom szerint is! :lol:

De olyan szépen el van rendezve minden, napra pontosan beírva a vizsgálatok, a korházi csomag összepakolása, és különben is május közepe-végén akartunk menni szülöszoba látogatásra... Lehet ha megyünk,már ott is fognak, bemutató alanynak! :lol:

Nah majd jelentkezem orvos után.

Addig is mindenkinek verőfényes tavaszi napot, és kellemes pocakosodást! :)

KépKépKép
bogyra

Jajj és megint tuskó voltam!

Köszönöm szépen Levi nevében a bókokat! Igazán jól esett neki a visszajelzés, hogy érdemes volt megmutatni a pofiját.

KépKépKép
bogyra

Napsütéses szép napot mindenkinek! :D

Bogyra!tündéri a pofikája és szerintem nagyon szerencsés vagy,hogy nem hagytak elmenni használható képek nélkül!
Kicsit nem kéne lazulni? :wink: Túl szoros a program,mi lesz,ha Valaki felülírja?? :)

Hát lányok,komolyan mondom vétek lelépni közületek,mindig úgy érzem eg csomó mindenről lemaradtam.....

A babák méretei ahog látom hasonlóak,már nem is parázok annyira! :)

Kezdenek befordulni a babók?!Édes! :P Lili még remekül csücsül,sőt ha minden igaz kicsit inkább harántban.Mindig a jobbomon dugja ki a kobakját,a bal combon felett pedig rúgdos.

Annyira szép nap volt tegnap,remélem sokáig marad ez a kellemes tavaszias idő,és nem dől a nyakunkba a kánikula azonnal!

Az éjszakánk a szokásos volt,hajnal 3,ébresztő.De szerencsére most vissza tudtam aludni.Komolyan aggódom,hogy ezt fogja megszokni miután megszületik is.

Kép
bringababa

Lorcika!

Ne is mondd, úgy elfáradtam, hazafelé majd elaludtam már a kocsiban.

Képzelheted két órán keresztül tartottam magam hol az egyik oldalamra félig fordulva hol a másikra....És azért az én súlyomnál ez már nagy dolog, majd leszakadt a derekam utána... de végülis megérte a szenvedés. És tényleg nagyon rendes volt a csajszi, nah meg persze szerencse hogy nem jött utánunk csak nagyon későn valaki...

Nagyon jól választottam rendelőt, megveregetem a vállam. 9000 forintot kért a 2,5 óra UH-ért, két kép, dvd, cédén képek....

Ha a praxisba megyek pl, ami itt van ugyan egy köpésre, tuti 30 perc után kivágnak és most tökre ellennék keseredve, mert ugye nem láttunk semmit babuckából....

Apukám is jött velünk, őneki anniyra tetszett, hogy mondta pár hét múlva befizet mégegy körre. :) Majd meglátjuk....

Amúgy én a www.4dgenesis.hu -ban voltam. Ha valaki még szeretne menni csak ajánlani tudom, csoki, ücsi, kávé.. mindennel megkínálnak, nagyon kedvesek.

KépKépKép
bogyra

Jaj és köszönöm a válaszokat doki és pénz ügyben,az azért mindenképpen megnyugtató,hogy legalább a kórháznak nem kell még adni! :?

Szeretnék veletek megbeszélni valamit,remélem most is sikerrel járok.Na szóval kérdés:veletek fordult-e elő olyasmi,hogy a környezet szűkebb-tágabb 1aránt úgy néz rátok,vagy úgy viselkedik veletek,mintha "ufok" lennétek?Nem tudom másként megfogalmazni,mert nem tudom én érzem csak így,vagy tényleg van 1-2 emberke aki nem nézi jó szemmel,hogy babát mertem vállalni.Olyan,mintha azt kérdeznék hang nélkül:"Normális Margit,normális??????????!!!!!!!!!!!!!"Remélem értitek mire akarnék kilyukadni,mert ha nem akkor tényleg nálam van a bibi! :oops:
Példa erre,s talán a leginkább sokat mondó az az volt,amikor a melóhelyemen bejelentettem Lili érkezését.Említettem már,hogy egy hangulatos kis sörözőt csináltam,na ott a vendégeim rendesen megsértődtek,apukát meg annyira megútálták,hogy elfelejtettek neki gratulálni! :cry:
De van ilyen barátnőm is,akinél azt érzem megharagudott kicsit,mert "elrontottam" a játékunkat,vagyis már nem tudunk menni csavarogni,pasikat kibeszélni,stb. Azóta elkezdett anyaként kezelni és ezt most 1éltalán nem a jó értelemben véve gondolja.
Jaj úgy szeretném ha értenétek miről is próbálok zagyválni!
Ha nem,akkor felkeresek egy jó nevű szakembert,aki egy díványra fektetve megkérdezi:akar róla beszélni?

Kép
bringababa

Bringababa,
értem, hogy miről is beszélsz. No, szerintem sok ember viselkedhet így pl. irigységből. Mit gondolsz? Szerintem ez egy borzasztó irigylésreméltó helyzet, bármikor is történik meg az emberrel. De nem?
Légy büszke, hogy babát vársz és kész.
Ha valaki ezért hülyének néz, akkor csak sajnálni tudom. Bár mondom, szerintem csak irigykednek.
A barátnődet is meg lehet érteni, teljesen természetes, hogy a TE életed egy másik korszakba érkezett és innentől egészen más dolgok kerülnek majd az első helyre. Ezt neki is meg kell értenie, illetve Neked is azt, hogy ő úgy érzi, most elveszít...
Ez sajnos ilyen. Megváltozhat picit a kapcsolat, de ettől még a barátság ugyanolyan szoros lehet. Én remélem, mert nekem is van olyan barátnőm, aki még nem szült és nyílván most nem azonos az érdeklődési körünk. Én totál Emma lázban égek és az ezzel kapcsolatos dolgok körül forgok, ő pedig egész mással van elfoglalva. De szerintem ha igazán jó barátok vagytok, akkor meg fogjátok találni az arany középutat úgy, hogy mindkettőtöknek jó legyen.

Niki

Kép
niki30

Szep napos jo reggelt kivanok!

Huuu ma nagyon fitness voltam reggel, mert setaltam egy orat. Apuka ma gyalog akart menni munkaba, hogy o is fitness legyen, en meg kikesertem a hevhez,meg vissza....ami siman egy ora! :) De jol esett nagyon! :)

En ejjel megint fenn voltam 1 orat! :( Nem tudom miert de tegnap este elegge fajt a hasam, meg ejjel is....ahogy fordulok egyik oldalamrol a masikra...olyan fura erzes..nehez, feszulo. ti nem ereztetek meg ilyet?? Ma mar jobb, bar seta utan azert kise fajt megint, de most ulok es igy jo. Remelem csak novekszik Pindur! Merenyletet tervezek..de nem biztois,, hogy veghez viszem! Van egy kedvezmenyes 4d utalvanyom....de apu hallani sem akar rola, hogy Pindurt megint fel oran at "sugarozzuk"....viszont en meg ma rolyan kivancis vagyok!!!!!! Ugy szeretnek elmenni!!! 23 hetesen voltunk, de akkro meg pici, kis vekonyka volt!! Turelmetlen vagyok, nem birom kivarni mig kijon! :) Lehet, hogy el kene mennem suttyomban! :D

En is tapasztaltam irigyseget. Egyik singli baratnom, nagyon orul, meg minden...de azert neha megjegyzi, hogy jaaa aki otthon lebzsel egesz nap, annak konnyu!! Hmm....2 hete vagyok itthon, de mar a fejemhez vagtak, jo mi? De szerintem is csak irigyseg!!!! Ilyenek az emberek! :roll:

En is kivancsi leszek aprilis elejen majd a dokinal, hogy mekkora a baba, valtozik-e a szules idopontja! Azert en orulnek ha 2-3 hettel elobb jonne, mert akkor Bika lenne a csillagjegye! :D A Bika meg mindent bir! A nyugodt de Kos apjat es az aggodo Szuz anyjat! :D :D HUlye vagyok tudom! :D

Tovabbi szep napot nektek.
Lorci

Kép

Kép
lorcika

Niki!Köszönöm a nyugtatást,én is valami hasonlóval szoktam magam vígasztalni,csak nálunk az a bibi,hogy neki már van egy tündéri bébije,igaz már 3éves elmúlt.Ettől függetlenül biztos úgy van,ahogyan írtad,én most egy teljesen más élethelyzetben vagyok,mint ő.Mégis bánt kicsit. :cry:

Kép
bringababa

sziasztok,

ritka szarul aludtam, és úgy érzem ez már napok óta csak rosszabbodik :( hajnalban a szemem felpattan és után már csak forgok-forgok az ágyban, mindkét oldalam elzsibbad, a vállam leszakad, valószínűleg elért a gyomorsav-dolog is, meg a tetejére tegnap megkaptam a terhelés eredményét és nagyon-nagyon magas a 2órás érték (9,4)... ma dokihoz is megyek miatta, de ebből tuti diéta, 2hetente kontroll, meg állandó dokihoz járás lesz :( :( mondjuk eddig meg nem volt semmi bajom, szóval el kell kezdeni vmikor :)

bringababa, teljesen értem, hogy miről beszélsz! A közvetlen ismerettségi körömben gyakorlatilag senkinek sincs még gyereke és senki sem várja éppen a babát... engem teljesen kiakaszt, amikor méla döbbenettel annyit bírnak kinyögni, hogy nagy a hasad!, meg akár jó kedvem van, akár rossz, annyi a hozzáfűzni valójuk, hogy látom, tombolnak a hormonok! Nekem erre semmi szükségem! (mondjuk én nem szoktam ragaszkodni barátságokhoz, így könnyen mondok ilyet)
Szerencsére a családom viszont teljesen be van sózva, és ez nagyon jól esik! :D

Legi

Legi

Kép
leglesscat

Lorcika, én is szoktam érezni azt a fajta feszülést, elnehezedést, amikor fordulok az ágyban. De ez valószínű normális. Tudod a nyúló szalagok...
Egyébként tegnap nekem is olyan furi volt a pocim, nem kimondott fájdalom vagy görcs, csak olyan rossz közérzet szerű, nehéz mozgás...

Suttyomban elmész az uh-ra? Nem fog megharagudni párod?

Bringababa
, jah értem, szóval neki már van gyereke. Hm, az úgy más.
Egyébként ez is egy érdekes helyzet. Amikor majd felmerülnek kérdések szülés után, a szoptatással kapcsolatban vagy bármivel, érdekes, hogy sokan szívesebben kérünk segítséget olyanoktól akik ebben benne vannak jelenleg is, vagy két hónap eltéréssel tapasztaltak hasonlókat. Úgy értem, hogy ha bármi felmerül, akkor lehet, nem anyukám vagy nővérem (6 éve szült) tanácsát kérem ki esetleg, hanem a két hónapja szült barátnőmét. Értitek? Egy csomó minden változik folyamatosan, új dolgok, új praktikák, amikről esetleg szüleink már nincsenek benne. Ti ezt hogy gondoljátok?

Kép
niki30

bogyra, nagyon szép a babód :)

Legi

Kép
leglesscat

Hello fitness mami! :D
ez a pocak fájás tegnap este engem is elkapott,sőt még hányingerem is volt a fájdalomtól. :( mára már minden oké,de tegnap a védőnő azt mondta.hogy mostantól kici munka,kici pihenés,különben tapasztalni fogom,hogy fájdalmasan feszül a has.azt is mondta,hogy ebben az időszakban érzékenyebb a méh,a sok koraszülés sem véletlen van ilyenkor.Úgyhogy csak óvatosan avval a nagy sétákkal,meg nagy takarítgatással,porszívózással,stb.Lassan járj,tovább érsz....
Mondjuk én már hetek óta úgy fújtatok egy-egy takarítás közben,hogy a párom és a gyerek elkezdtek utánozni,fújtatnak ők is! :twisted: Ilyenkor mind2 kapna egy taslit,de mivel már olyan lassú vagyok,mint egy csigu sosem találom el őket! :lol:

Kép
bringababa

Vegig kovettem az irasaitokat, es jo a tema.

Bringababa Veled nem lehet gond, csak azzal, aki furcsan kezeli ezt a csodalatos allapotot!
En meg nem tapasztaltam a baratnoim koreben ilyet, sot rendesen be vannak sozva, hogy hamarosan babazhatnak.
Biztosan a Te baratnoidnek is csak uj a helyzet, de ha jo baratok vagytok, meg fogjatok oldani.

A munkahelyemen a tobbseg nagy orommel fogadta a hirt, ami szerintem ritka, na jo, van aki furcsalja, hogy miert is megyek 30 hetes varandosan "mar" el, es mit fogok en otthon csinalni, na persze ezt olyan mondja, aki meg soha nem tapasztalta meg ezt az allapotot, igy a velejaro fizikai tuneteket sem. Na ennyit errol, meg sem hallom.
Szerintem szepen kihuztam, nem is akartam en eddig dolgozni, de vegulis nem bantam meg.

Azert szerencsesnek erzem magam, mert hallok olyanokrol, akik kenytelenek kiiratni magukat eleg hamar, pont az ellensegeskedo kornyezet miatt.

Bogyra gratula a picurhoz, szepen latszik az arcocskaja. :D

Lorcika szerintem teljesen ok, hogy megint latni szeretned a babadat, es hat mikor hasznald ki a kedvezmenyed ha nem most.
Apucit is meg lehet erteni, bar en azon a velemenyen vagyok, hogy semmi baja nem lesz Nekik ettol, szoval szerintem beszeld meg vele, hogy ne hagyjatok ki ezt az elmenyt.

Na lojjetek le, sokat irtam :roll:

KépKép
horilda

bringababa: Hat ez az, hogy ovatosan, kozben annyi dolga van az embernek! Nekem ismindjart pakolszanom kell a szekreneyekben. Mi aprilisban kolzotunk ebbe a hazba,de azert van meg mit elrendezkedni! Es mire jon Pindur itt RENDNEK KELL LENNI!!!!! :D

Az RTL klubbon alternativ szulesrol beszelnek!

Kép

Kép
lorcika

Legi!a lényegre tapintottál!megőrülök attól,hogy bármi történik,bármilyen vagyok a rekció:hormonok! :evil: :evil: :evil:
Pedig Isten látja lelkem én babuci előtt sokkal akaratosabb,hisztisebb,erőszakszervezet voltam,mint most.Rám most a jóvális elfogadás a jellemző és senkit sem zaklatok azzal,hogy milyen érzéseim vannak babóvárás alatt(kivéve Titeket :lol: )Próbálok természetesen viselkedni,de az a megnyilvánulás,hogy "jé te már tényleg nagyon terhes vagy",na az azért időnként felbőszít! :evil: :evil: :evil: Amúgy én már az orvosi rendelőben is tapasztaltam ilyet,mondjuk azt azért hozzáteszem nem vagyok egy tipikus,jól fésült kismama....... :roll:

na jó mindegy,nem dohogok tovább,a megnyugvás megérkezett:nem az én készülékemben van a hiba,ha tudjátok miről beszélek! :)

Szerintem én elosonnék arra az ultrahangra....,sőt!Biztosan! :lol:

Kép
bringababa

Ja és ilyen apukás biztonsági sztorim nekem is van éppen tegnapról!Már mondtam ha minden igaz,hogy teljesen rákattant erre az óvjuk,védjük a babót,vegyünk meg neki minden kütyüt(babaörzőt,légzésfigyelőt,hordozót 45ezerért,stb........).Mivel ezekről sikerült lebeszélni,azért vett egy ilyen övterelő balhét.És a mosószereket is rendszeresen ellenőrzi,bevizsgálja.... :lol: Tegnap pedig este mikor hazaértem suliból azzal fogadott,hogy nem engedte be a csótányírtó pasit,minket itt ne mérgezzen! :lol: Mondtam neki,hogy így a házbéliek fognak végezni velünk,ha miattunk elszaporodnak a bogarak!

félre ne értsetek nincsenek,de csak azért mert itt mindenki 1szerre írtat!

Kép
bringababa

Hello csajok

olyan gyönyörű idő van ottkint úúúúgy szeretnék kint sétálni, de az iroda ablakába soha nem süt be a nap... :( akár énekelhetném is :) bocs a hülyeségért :oops:
kicsit meg vagyok kattanva, mert lehet hogy még áprilisban is dolgoznom kell pár hetet :cry:
olyan hülye lelkiismeretes vaygok és nem akarom itt hagyni a munkatársaim a kaka közepén, nagyon szeretem őket és már most várnak vissza :)

Bogyra, nagyon szép a babó, olyan kis édes fitos nózija van :D
kíváncsi vagyok a babó is ilyen rendszerető lesz -e és valóban a kiírás szerint bújik-e ki :wink:

lorcika én is fent vagyok gyakran éjszakánként, már nem bírok ki 2-3 óránál többet egy pózban és a megfordulás mindig elég bálnásra sikerül, főleg mivel a szoptatós párnát, (amivel körbe vagyok bástyázva) is mindig vonszolom magammal egyik oldalról a másikra...

lehet hogy csak nekem tűnik így, de körülöttem mindenki nagyon kedves velem, a barátosnéim is, akik még nem szültek, igaz már nélkülem járnak szaunázni meg buliba, de mindig figyelnek rá hogy legyen közös progink is, bár én már csak nagyon limitált programokra vagyok képes.. mondjuk kaja meg dumcsiparty... nem véletlenül mondják hogy kiélezett helyzetekben ismerszik meg az igazi barát

Viszont új barátokat is szereztem amióta terhes vagyok, pl a kismama jógán, szerintem normális dolog, hogy hasonló élethelyzetben lévő emberek keresik egymás társaságát, bringababa, talán erre kellene koncentrálnod :)
pici76

Hali!

Én sajna január óta itthon vagyok, de az az igazság, hogy nem bántam meg, bár néha sajnálom a kolléganőim(akit helyettem vettek fel, az egy savanyú citrom). Viszont miuvel eladó voltam, napi 10-12 óra állás nem tett túl jót, és legalább kikerültem hogy mindenki összefertőzzön az épp aktuális nyavalyákkal.
Engem amúgy nem zavar, ha azt mondják, tombolnak a hormonok, bár én épp az ellenkeztőjét érzem, mivel itthon vagyok, megszünt a melóhelyi stressz, nyugodtan készülődhetek a babára. Ma kimosom a babarucikat, amiket eddig kaptam ill vettem, holnap ultrahang, utána kis vásárlás(textilpelus, kisfésü, szóval apróságok), mindig csinálok valamit, persze nyugisan :D :D
Fekvés: Hát bizony már néha felébredek ha fordulnom kell, egyre kényelmetlenebb a fekvés. És nem áltetom magam_: Lesz ez még így sem:)
De az vígasztal, hogy már nincs 3 hónap sem a nagy találkozásig:)
Nektek is jó készülődést, gömbölyödést kívánok:):)

Márti

Kép
horpika

Nem valoszinu, hogy megkockaztatom egyedul a 4d-t. Nem esne neki jol es jol le is szidna! Most fuzom!! :)
Ti hanyszor voltatok, mentek?

Mentek a babaruha borzere? En lehet, hogy kinezek...bar meg nem tudom melyik nap. De ott csak hasznalt ruhak vannak, nem tudjatok?

En is a friss anyukakat kerdezem praktikakrol. Anyukameknal teljesen mas votl minden..kulonben is ki emlekszik mar arra!!! :D MOndjuk arra mar figyelmeztettek, hogy oke mindekit hallgassak meg.....de ahany ember, annyi tanaccsal fog ellatni...szoval meghallgatni es kimazsolazni, ami nekem szimpatikus! mert az biztos, hogyha majd megszuletik a baba, jon mindenki es osztja az eszt! :D

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok lányok!

Csak jöttem beköszönni! :)

Képzeljétek mi történt velem, teljesen pánikba voltam! Lementem vásárolni a velünk szembe lévő Profiba, és egy jófej, hat éves kiskölyök heccből kigáncsolt, el is estem a pocakomra....teljesen kész voltam, hívtam egyből a dokit...mondta, hogy ha Domi mozog nagy gáz nem lehet, meg a pocak és a benne lévő dolgok, magzatvíz, elég sokmindent felfognak! Úgyhogy próbálok megnyugodni, de azt mondta, hogy ha úgy érzem, akkor menjek be uh-ra és akkor ott megnéz, mondjuk csütörtökön úgy is megyek hozzá!

Úgyhogy lányok nagyon vigyázzatok magatokra, mert sok a hülye! :( SAJNOS!

Kép
elizabeth25

Jezus Elizabeth!!!! Vigyazz magadra, szerintem pihenj ma sokat, biztos ami biztos!!!

En meg pakolaszok..de nem nehezeket, csak ruhakat szortirozok, meg azert kicsit hajolgatok..de nem vesz...megis most le kellett allnom, mert faj a pocim. Hmm...nem tudom mi ez. azert nem szokott igy fajogatni, ilyen sokat Nem eros fajas, meg nem gorcs..ilyen feszules szeru! :( Remelem nincs baj, de Ricsike mocorog, szoval nagy baj csak nem lehet!

Kép

Kép
lorcika

Lorci biztos nincs baj, csak nagyon nő ilyen tájt a pocak, és azt érezheted szerintem!

Kép
elizabeth25

Elizabeth! Ne aggodj az a legfontosabb! En is azt mondom, ha erzed a babo mozgasat, akkor biztos minden oke!
Azert pihenj!!!

Hat komolyan teljesen felhaborodtam azon a kiskolkon, oke hogy gyerek, na de azert...

KépKép
horilda

Jézusom Melinda, mik nem történnek veled!
Hát elhiszem, hogy megijedtél. Szegénykém.
Kényeztesd magad ez után a trauma után.
Micsoda gyerekek vannak. És mit mondott az anyukája?
Jézusom. Mit reagáltál?

Kép
niki30

elizabeth, milyen idióták és rosszindulatúak az emberek!!! :twisted: remélem a mérgedet kiadtad, és legalább jól lekiabáltad a hülyegyerek fejét!

Domival biztos minden rendben van, az én dokim is azt mondta, hogy ilyenektől nem lehet baja a babónak (próbáljak meg 1 vízzel töltött lufiban levő porcelán csészét kalapáccsal összetörni -- hát nem fog menni) de én is inkább elmennék gyorsan 1 UH-ra, csak, hogy megnyugodjak.

Legi

Kép
leglesscat

Elisabeth, nem mondod hogy csak úgy poénból elgáncsolt, azért 6 évesen már valamennyi esze van a gyereknek..Hol vannak ilyenkor a szülők??? Adtál neki legalább egy sallert??
Nagyon durva :evil:
Pihizz le és figyeld Dominikot mozog -e ha igen nincs baj biztosan.

Lorcika, nekem a hajolgatástól nagyon keményedik a pocim, már a mosogatógépet is nehezemre esik kipakolni, a kutyával meg alig tudok játszani, mert olyan mélyen van... :cry: le szoktam ülni ha simogatom..
Szóval bár a hajolgatás nem tűnik megeröltetőnek ,nálam az a mumus... inkább felmegyek 3 szor az emeletre a lépcsőn minthogy 3 szor lehajoljak...
pici76

Lányok, a muterja adott neki két nagy pofont, erőm csak annyi volt, hogy azt mondtam, hogy nem megverni, hanem megnevelni kéne! A másik ami baromi felháborító, hogy csak egy 75 éves bácsi jött oda, hogy Úr Isten és felsegített, mindenki ott lesett! Nevetséges! Erre mondom, ez a magyar mentalitás, sajnos! :(

Kép
elizabeth25

[quote="dori_bp"]J írta:dori_bpa, és remélem, hogy babácska a hasamban kibírja a májust (elvileg máj. 4-re vagyok kiírva) és nem szándékozik előbb nagyon megszületni. Elivileg stimmelnie kéne a termunisomnak, bár szoptattam a lányomat, mikor újra kismama lettem, de az uh mérések alapján teljesen oké a terhességi kor. :)

Uh-ról jut eszembe, ma megyek du 4D-re, bár nem akartam most menni, de férj be van sózva. Ígyhát mit lehet tenni.. :lol:

dori, ha tudsz, gyere gyakrabban, mostanában nagyon felpörögtünk a csajokkal (kezdünk a célegyenesbe fordulni...) :D

Legi

Kép
leglesscat

Elisabeth,
egy hat éves fiú az nem kisgyerek, és ha ilyet tesz az negaon gáz, mármint ha valóban szándékosan. :evil: Anyuka merre volt?

Én is estem pocakosan (küszöbben a saját lakásunkban :oops: ), és első babás lévén én is beparáztam rendesen, de engem is megnyugtatott a doki, hogy ha mozog rendesen, akor valószínű nincs semmi baj, mert ki vannak párnázva odabenn a bébik.

Most meg huszonhetesen belémjöttek a kocsimba (egyedül voltam), és a majom el sem ismerte, hogy ő volt a hibás, rendőrt, mentőt kellett hívni. Szerencsére ekkor sem lett semmi bajom sem nekem igazán, sem pedig a babának. de azt képzeld el, hogy annyira belémjött hátulról, oldalról, hogy nem tudtam kinyitni az ajtót, és közölte ordítva, hogy szálljak ki a túloldalt. Akkor mondtam, hogy bocs, de ekkora hassal nem hiszem hogy ez meg menni fog. Egy rohadt elnézést sem kért. :shock: :evil:

Szóval, ilyen balfékek mennek az utakon. :?

Babás/barátnős téma:
nekem szerencsém van ilyen szempontból, mert csomó barátnőm, sőt a legjobbnak pont velem egyidőben lett nagyjából babája. :) És munkahelyem is bababarát, persze egy-két hülye kolléga ott is akadt akik nemértették minek gyerek, főleg harmadik. :shock: De ez nem tudott soha felbosszantani.

Mivel én GYED-en vagyok, ezért a munkahely most nem játszott, de a lányommal szeptemberig dolgoztam, és ő okt. közepén született. Végül már csak szerződéseket firkantottam (alá) meg lógattam a lábam, és ettem. :oops: :D

Ja, és mi is építkezésben vagyunk, remélhetőleg nyár végére meglesz az új ház, de legkésőbb őszre. Ha addig nem bolondulunk meg férjjel, akkor sosem. :roll: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: