A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Nadine,
Szerintem ha varsz egy honapot mar tok jo lesz rad a naci, en tegnap probaltam fel a kismama nacim es bizony meg nagy, pedig Matyival ugyan ennyi idos voltam amikor vettem. Kitartas a vizsgahoz, bizti rendicsekek lesznek veled!

Ma volt egy tok ari sztori, a baratnommel kerdezgetet, hogy minden rendben van-e, mozog -e a bebi... es pont ott volt a titkarnonk, aki teljes megrokonyodessel kerdezte, hogy terhes vagyok. Pedig pont a hetvegen irtam milyen nagyot nott a pocim es mar jol lehet latni, de ami kesik nem mulik, mert meg nem nagyon lattam kis pociju 9 honapos kismamit.Kép

Elromlott valami rendszer a laborba igy all a munka es varjuk a szerelot, aki termeszetesen nem sieti el a dolgot. Igy szegeny en csak irok es irok itt nektek. Alapvetoen lenne mit csinalnom, de jo a kifogas a semmitevesre.

Pussz
Angi
angela2

Pocok Kép
Gratulálok Ajsához, nagyon szép, formás baba!

Elteszem magam, mindenkinek jó éjszakát!

myssnia
36+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Halihó! Kép Nem vesztem el, csak délelött dokinál voltam (csütörtökön lesz az elsö NST Kép), és azt mondta, hogy a bébi nem lesz óriás, de azért megütjük majd az elvárható alsó határt Kép Úgy örülök Kép
Aztán föztem, aztán tanultam, aztán elmentem a háziorvoshoz, hogy nézzen rá ocsmonda torkomra. Virusfertö, úgyhogy amit adna rá, azt nem adhatja, igy tüneti kezelö cuccokat irt fel. Még nem váltottam ki öket, mert közben gondolkodtam (!!! Kép), és arra a következtetésre jutottam, hogy a pollen nem juthat át a véráramba, igy nem éri el a babát, tehát szedhetem a propoliszos tablettát. Ezt három orvos (nögyogyi, fogdoki és a háziorvos) is megerösitette, úgyhogy holnap reggel meglátjuk, használ-e, ha önmagában szopogatom. Ha nem, még mindig kiválthatom a recepres cuccokat - drukkoljatok!!! Kép

Kaska Kép
méhlepény ügyben ne aggódj, arrébb fog menni szülésig! Mostanában vigyázz magadra.

Maci_2 Kép
én most január elejével tettem le a munkát, tehát betöltött 31.hétig (az volt dec.vége), és a karáconyi szünet után még 2 napig dolgoztam. Igy is sok volt, mivel nem találták még meg az utódomat, igy aztán minden teher rajtam volt, és a terhek ugye év végén mindig nagzobbak Kép marha nehezen viseltem, de már túlvagyok rajta.
Amúgy nögyogyi javaslatára házidoki ir ki táppénzre, de kiveheted az éves szabidat is, amennyi van, és elmehetsz utána is táppénzre vagy - a szülés idöpontját 1 hónappal megelözöen már - szülési szabira. Ki kell számolni, melyik éri meg jobban.

Zulu Kép
a mindösszes gyermekeid gyönyörüek Kép

Timici Kép
továbbra is megy a drukk, hogy bird ki holnapig! Ha kibirod holnap estig, még a mailedre is válaszolok - most már nem, ha nem gond, mert közel már a holnapi vizsga Kép

Leszter Kép
örvendek, hogy jól vagy Kép

Norka Kép
Hol vagy?

Gombóc Kép
ne légy depis! Hamarosan veletek lesz a kismanó Kép

Angi Kép
ne is eröltesd meg magad! Kép

Nadine Kép
ha te kicsi vagy, akkor én törpe? Alig súrolom alulról a 1660-at Kép Viszont tényleg sok kismama válik bálnaszerüvé az eredeti méreteihez képest, biztos azért van Kép

Zsuzsi Kép
csatlakozom az elöttem szólókhoz: ne mosd ki a telecuccolt zsebü ruhákat! WC-deszka: nálunk sem müködik a lehajtórendszer, de alig van pár ilyen dolog, úgyhogy én nem szólok. Kitartás! Kép

Márti Kép
biztos nem lesz semmi baj, de azért drukkolok Kép

Na megyek, még egyszer átolvasom ezt a fránya anyagot ...

Pussz
Kangi
35+4
kangi

Nadine Kép
persze, hogy nem az 1660-at súrolom, hanem a 160-at KépKépKép

Kangi, az Óriásasszony
kangi

Sziasztok!

Kangi Kép
Csak visszanéztem a netre mielõtt kikapcsolnám én is a gépet. A válaszodon nagyon jót nevettem, teljesen feldobtál ezzel az "Alig súrolom alulról a 1660-at". Kép Neked is megy a drukk a tanuláshoz, mikor vizsgázol?

Na megyek lefekszek, mert holnapra kell a friss agy, hogy beletuszkoljak egy-két tételt.

Nadine
22+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Kaska!
Az elõzõ terhességemnél nekem is rálógott a méhszájra a méhlepény, de hamarosan kinõte magát és szülésre már nem volt a közelében sem. Ne izgulj, mert állítólag ahogy nõ a méh a lepény is úgy csúszik feljebb. Engem emiatt nem vettek betegállományba.
Egyébként lehet hogy egy napon fogunk szülni. Kép

Depiseknek itt egy kis energia: Kép Kép Kép

Mindenkinek nyugodt éjszakát( én még pisiszünetekkel át tudom aludni. Kép

Puszi
Magdi
gallainémagdi

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszi a málnalevél-elérhetõségeket! Ma én is egész nap lustultam, úgyhogy holnap állok neki telefonálni, hogy van-e valahol.

Pusz
Miszike
37+3
miszike

Sziasztok,
tudom mindenki alszik, de hátha már késõbb nem tudok írni.Kép

23h óta vannak fájásaim, remélem, hogy csak jóslók, de egyre rövidebb idõközönként jönnek. A Klinikát még nem hívtam, még 12percesek, majd 10-nél telefonálok, hogy mi legyen. Nyákdugó még nem ment el, csak egy kis rózsaszín folyás volt. Kispapát 2.30kor értesítettem, hogy esetleg induljon el, ha minden jól megy 10-re ide is érhet. Úgy féltem, nehogy baja essen, bár higgadt pali, azért most biztos ideges.

Na, ez már 10perces volt, mi lesz még itt...KépKép

Kicsit várok még...hátha. Annyira jó lenne megvárni Apát! Úgy félek, ha bemegyek a Klinikára, õ meg csak késõbb ér oda, hogy majd nem engedik be hozzám.Kép

Drukkoljatok, hogy minden OKs legyen. Nagyon rossz így, egyedül fájni, meg minden.KépKépKép

Majd írok sms-t valakinek, ha megszületett Bence. Légy szíves drukkoljatok, hogy a szülésre azért ideérjen a párom!
Köszi elõre is.Kép

Timici
39+5
timici

Most tartok az 5 perces fájásoknál és kispapa még csak Passaunál, mert esik az a k*rva ónos esõ.KépKépKép
Nem fogja látni a fiát megszületni, teljesen kivagyok...nincs rá szó, milyen szerencsétlennek érzem most magam/magunkat.

A klinikán azt mondták, hogy elég akkor elindulni, ha már 1-1,5 órán át 5 perces fájásaim vannak. Úgyhogy még van idõm, mert 5-kor kezdõdött...

Timici
timici

Timici!
Mennek a drukkok, hogy Bence megvárja még odabent az apukáját és a szeme láttára bújhasson elõ! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

(Én meg jól elbõgtem magam, abba sem bírom hagyni)

Márti
20+1
márti

Timici Kép
nagy drukk neked és a kispapának, hogy idöben visszaérjen, Bencének pedig, hogy legyen jó fiú és várja meg apukáját! Ne izgulj!!! KépKépKépKépKépKép Nagyon drukkolok!!!

Sokpussz
Kangi
35+5
kangi

Ja és Timici Kép
ne izgulj, ha véletlenül be kellene menned egyedül, kizárt, hogy a kispapa olyan gyámoltalan lenne, hogy ne engedjék be hozzád! Tuti beengedik! KépKépKép

Pussz
Kangi
kangi

Halihó Kismamekok!

Timici, drukkolok ezerrelKép Én is csak azt mondhatom, amit Kangi (az óriásasszonyKép), egy beindult kispapit nem nagyon lehet lerázniKép!

Zulu, nagyon szép hajasbabátok vanKép, és a nagy már milyen nagyKép!

Manócska, igen, hús vér ember, sõt van neki hájacskája isKép

Zsuzsi, háát akkor kitartás a párodhoz, de gondolom azért szereted igy - félig vaksinKép - is. Bababölcsõd nagyon fainKép!

Nadine, drukkolok a vizsgára, remélem, ha túl leszel rajta a depid is elmúlik!

Kaska, lepény ügyben egy bizonyos pontig lehet alkudozni a dokival, hogy otthon kell e maradnod. Nekem Danónál volt a méhszájon, mondjuk én a teljesen kimélõ életmód mellett is bevéreztem kétszerKép... A védõnéni rögtön felállitotta a hipotézisét, mármint, hogy csak császárral szülhetek. ehhez képest a 28. héten már a méhszáj közelében sem volt a lepényKép, ahogy azt a dokim elõre jósoltaKép. Tehát türelemKépKép

Lányok, olyan jólesik, hogy izgultok értünkKépKép, és egyre jobban is érzem magamKép!

Na megyünk a piacra, pusszantás!
Zsófi (29+6)
Csucsuka

Drága Timici!!!!

Ez nagyon izgalmas...Kép

egy csomó idõ eltelt már, utolsó írásod óta, talán már ki is bújt Bence...Kép

Kispapi is már közel lehet, talán már ott is van melletted...

Nagyon szorítok Értetek küldöm a sok+++++++++++++++++++++
energiát!KépKépKép

még benézek a jó hírre várva, és várlak a babás topicban!Kép

Puszi: Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szegeny Timi! Ez igy igazan nem fair! Bence kibirta mostanaig, aztan most par oraval a cel elott igy kiszur Anyjaval!

Es tiszta lelkiismeretfurdalasom is van...mostanaig doglottunk az agyban! Gyuri meg meg kesobb kelt fel, mint en! Remelem a Picinek is ilyen jo alvokaja lesz majd elobb-utobb!

Drukk Timi, Bence, ahogy tegnap irtad szoritsd ossze a labad! Nagyon szoritok, hogy parod odaerjen!!!!! Bar van egy olyan erzesem, hogy ti mar harmasban babaztok!!!

Zsuzsi
38+2
zsuzsi74

Kismamekok Kép gondolom mindenki ismerte ezt a lehetõséget, de azért leírom.

Munkaidõ-kedvezménnyel jutalmazzák az apákat

2002. december 3., kedd, 14:20
Utolsó módosítás: 2002. december 3., kedd, 16:05

A kormány második száznapos programjában többek között arra tett ígéretet, hogy törvénybe iktatja a babás apáknak járó pótszabadságot. A munka törvénykönyvének módosítása még decemberben hatályba lép, a munkáltatók többletköltségeit az állami költségvetés fedezi.

A december 1-jén, illetve ezt követõen született gyermekre tekintettel öt munkanap munkaidõ-kedvezmény illeti meg az édesapákat, amelyet a gyermek két hónapos koráig, tetszõleges idõpontban vehetnek igénybe, s a munkáltató köteles azt kiadni. Tekintettel arra, hogy a jogszabály még nem lépett hatályba (várhatóan jövõ héten fogadja el a parlament, és a kihirdetését követõ 5. naptól lehet alkalmazni), a friss apukák inkább jövõ év januárra tervezhetik a különszabadságot. A kedvezmény akkor is megilleti az apát, ha gyermeke halva születik, vagy meghal. A jogszabály nemcsak a szülõi felügyeleti jogot gyakorló vér szerinti, hanem az örökbe fogadó apát is jogosultnak tekinti.

A családi pótszabadságon lévõ édesapák ez idõ alatt távolléti díjat kapnak, amelyet azonban nem a munkáltató, hanem az állami költségvetés finanszíroz majd. Külön kormányrendelet szabályozza majd azt az eljárást, amelynek keretében a munkáltatók visszakapják az államtól a kifizetett távolléti díjakat.
Névtelen

Képzeljétek, tegnap mikor hazaértem a munkából kispapát a fürdiben találtam, éppen csempét pucolt! Mondtam, hogy egy tündér!Kép

Zsuzsi,
Nagyon klassz a "kölcsön mózeskocsid"!

Manócska,
Munka: Tegnap hozott egy önéletrajzot a fõnököm (legalább valami), egy helyettes jelölt. De nem tudom mikor tudna kezdeni. Én szeretnék februártól otthon lenni. Amikor szóltam hogy kisbabát várok, akkor nagyon megértõ volt. Azt mondta, nyugodtan menjek betegállományba, ha úgy érzem és az otthoni munkavégzést is támogatja. Persze mindez csak ígéret. Amikor az évzáráskor kissé kikészültem és beszéltem vele, hogy így nem bírom, akkor már kevésbé volt megértõ. Mondván, hogy nincs helyettesem, meg pont most, már nem tart sokáig... és hasonlók. Én meg azóta is dolgozom. Lehet, hogy pont ma kérdezek rá az otthoni munkára. Ha nem megy, akkor legfeljebb február közepéig maradok (február 3-tól jön egy új kolléga, aki átvenné a fél munkámat), tovább nem. Ha megy otthonról is, akkor még márciusban is dolgozhatok, majd meglátom.

Leszter,
Nem lehet túl jó, ha a kispapád ennyire sokáig dolgozik. Gyakran fordul elõ? Az én kispapám szinte mindig hamarabb otthon van mint én.Kép
Ha minden jól alakul és pont a tavaszi szünetben szülnék, akkor kispapa egész sokat lehetne velem. Ugye tudjátok, hogy az újdonsült apukáknak jár 5 nap fizetett szabadság, amit a baba 2 hónapos koráig bármikor (egyben vagy akár naponként is) kivehet. Szóval így plusz 5 nappal többet lehet velünk.

Gombóc, Timici, Zsuzsi, Nadine,
Remélem ma szebb és vidámabb nap virrad rátok!

Timici,
A linkkel a babanet témakörei jönnek fel...
Jaj, nagyon drukkolok nektek, hogy kispapa odaérjen!!!!!! Drukk! Drukk! Drukk! Drukk! Drukk! Drukk! Drukk! Drukk! Drukk! Drukk!

Kaska,
Itt már többen jártak hasonló cipõben, ezért csak röviden. Sok-sok pihenés és semmi fizikai terhelés (még lépcsõmászás sem)! Tudom, nehéz kibírni, de a babáért mindent!Kép
A genetikai UH-t nekem sem a saját orvosom csinálta. Semmit nem mondott, csak számokat diktált az ápolónõnek. Nem fordította úgy a monitort, hogy én is lássam, és kb. fél percet vett fel összesen a kazettára, abból is a fele egy kimerevített kép. Majd legközelebb a saját orvosoddal is vetesd fel.

Nadine, Kangi,
És én mit szóljak a 162 cm-mel? Szerintem is feltételezik, hogy aki kismama az bálna. Szintén S-es méretem van, és a nacim lábába kétszer is beleférnék.Kép Pocakban most már azért nem lötyög (állítható).

Zulu, Pocok
Jók a képek és aranyosak a babák!

Márti,
Továbbra is megy a drukk!

Maci_2
28+1
maci_2

Ugy varom mar, hogy Timi vagy a Kispapa jelentkezzen! Mar biztos megszuletett Bence, csak remelni tudom, hogy Apa odaert!

Ejjel meg kimostam gyorsan a kanape huzatat, most meg mar egy oraja azzal kinlodom, hogy visszahuzzam! Kicsit meg nedves, de igy talan konnyebb formara igazitani!

Tegnap miutan egy baratnommel telefonaltam, es jo hangosan elpanaszkodtam neki, hogy a ferjem semmit nem segit, nekiallt megpucolni a radiatorokat (ezt is november ota kerem)!!! Ugyhogy alakul a helyzet! Meg azert van nehany projektem (kb.egy hetre valo), de talan most mar nem akkora gaz, ha a baba elindul kifele!

Irjatok Kismamak, mi ez a nagy csend?

Zsuzsi
38+2
zsuzsi74

Szép napot mindenkinek,

Timici,
olyan szívszorító volt olvasni, hogy szegénykém hajnalban itt egyedül írogatsz, közben meg aggódsz. De én bízom benn, hogy happy end lett a vége, már babázol, és kispapi vágta el a köldökzsinórt:o)))))))))

Márti,
na mi volt a dokinál, remélem minden ok!:o)

Kaska,
Ne keseredj el, de, ha teheted, egy kicsit pihizzél többet, az biztosan nem árthat! Holnapra pedig drukkolok!:o)))))))

Angi,
hát ez elég lehangolóan hangzik, hogy vissza kell menned 3 hónap után:o(

Az egészben csak azt nem értem, hogy a munkaadóknak milyen annyuk lehetett? Nem gondolnak bele, hogy szegény mamájuknak ugyan úgy meg kellett küzdeniük a fõnökükkel, hogy õk a világra jöhessenek? ugyan úgy nem örültek neki a munkahelyen, és ugyan úgy anyagi megterhelést jelentett ez a családjának?
és az anyja mégis vállalta, hogy megszüli õt, a most teljesen kretén munkaadót!
Na leszállok errõl a témáról, mert csak felidegesítem magam!

Kangi,
gyógyulást a torkodnak!:o))))

Zulu,
szépek a lurkók:o))))

Maci2,
csempe pucolás????? Kispapimnak ez tuti nem jutna eszébe, de nem is ezért imádom:o) Olyan ari, holnap megyünk babanézõbe, és teljesen be van tõle indulva. IMÁDOM:o))))))
Ja, és persze a munkáddal és a fõnököddel meg ne törõdj, õ sem törõdik veled, és, ha úgy látod, be ne menj dolgozni! Nyugi, nélkülünk is tovább folyik az élet, nem kell a végsõkig gályázni, mert nincs értelme! És a fõnököd meg......:o)))))))))))))))))) A pontozott helyre behelyettesíthetõ egy csomó szó:o))))))))))

Ha valaki tud már valamit Timicirõl, ne fogaj magát vissza, és írja le!
Drukkkkkkkkkkkkk:o)))))))))

Pusz:
Manócska
17+0 ( subidubidúúúúúúú, újabb hét:o))))))))))))))
manócska

Timici

Úgy sajnáltam, hogy egyedül voltál otthon. Pocsék éjszakám volt, alig aludtam, igazán benézhettem volna, és lelket önthettem volna. Ha én ezt tudom. Bízok benne, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, és odaér kispapi is.

myssnia
36+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziazstok Kismamik!

Na tegnap este is elég fáradt voltam még a heteim számát is erontottam Kép Nem 22+, hanem 23+, na mindegy ráfogom a kismama feledékenységre Kép

Timici!
Már biztos babázol, remélem odaért a kisapi is. Pedig itt drukkoltam, hogy holnap estig bírja ki bent Bence, de hát ezek szerint nek a január 22. volt a legszimpatikusabb nap a megszületésre. Várom, hogy jelentkezzen valaki a friss hírekkel.

Valakinek fog egy SMS-t dobni Timici? Vagy tudja valaki a telefonszámát? Vagy majd a kispapi fog jelentkezni?

Zsuzsi!
Ezek szerint a kispapád hallotta mit mondtál a barátnõdnek és elszégyellte magát. Rögtön el is kezdett takarítani Kép Szerencsére az én kispapám csak egy ideig tûri, hogy kupi legyen utána rendet rak és még porszívózik is (igaz néha megfenyegetem, hogy vagy elpakol maga után, vagy én pakolok el, de akkor tuti nem talál meg semmit, én meg nem mondom meg hova tettem Kép

Csucsuka!
Köszi a drukkot, megyek is tanulni. Beszéltem a bartátnõmmel, õ tegnap volt, mondta nem olyan vészes, mert arra mennek rá mit tud az ember, nem arr mit nem Kép De monta használjam ki, hogy terhes vagyok, most minek strapálom magam annyira. Remélem bejön. Egyébként nekem is egybõl azt mondta a védõnõ a rálógó méhlepényre, hogy ez tuti császár, ahhoz képest egész jól állok. De az én védõnõm amúgy is inkább támadõnõ Kép

Maci_2!
Remélem nekem se fog már a 28. héten lötyögni, de most még mindenütt nagy, nem baj veszek alá úgy is még egy nadrágot Kép De még így is lötyög combba az egész.

Manócska!
Sajnos a legtöbb munkáltató nem veszi figyelembe, hogy egy nõ gyereket is szeretne, mert nem amunka a legfontosabb dolog a világon. A férjem munkahelyén is így van. Míg a fönöke a mi babánknak nagyon örült, hogy de jó, meg milyen hamar összejött, addig az egyik munkatársa 6 nappal jár elõttem és neki megjegyzéseket tett, hogy ráért volna, meg szólhatott volna (persze, hogy kirugja). Mivel az én babám nem anyagi megterhelés számára az jöhet, de a masik baba már útjába áll, mert kereshet évközben egy új munkaerõt. Ja egyébként a fõnök egy nõ, van egy lánya is.

Na eldugulok és megyek tanulni. Puszi mindenkinek, majd délután felnézek mi újság van TIMICI-vel.

Nadine
23+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Most írtam egy sms-t Timicinek, hogy várjuk a híreket. Ha nem válaszol, akkor biztosan szül vagy már piheg utána!

ZsuzsiKép
Nagyon jó a bölcsõ, nekünk is egy ilyen kéne. Hátha engem is megdob vele valaki! Most jöttem rá, hogy kell szereznem valami mobil fekvõhelyet, pl. mózeskosarat ha nem akarom éber állapotában elszigetelni, nagy a ház+kert.

KaskaKép
Igazad van, ha elkezdi az ember a vásárolgatást, nem bírja abbahagyni! Tegnap még vettem a gyerekbizomyániban madeirás kisinget vadiújan szerintem, meg vagy két rugit. Utána persze összefutottam vagy 3 anyukával, akik mind ígértek nekem ruhákat (Murphy). Nem bántam meg azért, a gyerekek óriási lelkesedéssel üdvözölték a dolgokat, rájöttem, hogy el kell kezdeni készíteni a babó helyét, holmijait, mert így konkrétabbá válik nekik is a kistesó.

Nekem is ilyen részben rálógó lepényem volt a másodikkal, hol elment, hol visszament. A két nagyobb gyerek közt 2 év van, úgyhogy nemigen tudtam pihenni, kórházról meg szó sem lehetett. Egyszer véreztem be, megcsúsztam amikor hintáztattam a fiamat. Az emelgetést próbáltam minimálisra redukálni, nem pucoltam pl. ablakot, és a férjem sürgõsen felvett egy takarítónõt (ez is megoldás lusta férjek számára, nem? De ne legyek igazságtalan, ideje akkor sem volt házimunkára). A végén császár lett belõle, de hát az sem olyan nagy tragédia. A statisztika szerint viszont óriási esélyed van arra, hogy elnõ a lepény, a doki - én is -végig abban reménykedett.

NadineKép
Itt Gödöllõn 50-es, 56-os és 68-as volt. 50-est nem vettem, kicsinek találtam. Bár lehet, hogy már nem is tudom, mekkora egy újszülött. A baba törzshosszára ui. még rá kell számítani kb. 3 cm, tele 5 cm pelenkát.

Timicitõl nem jött válasz sms!

Urszila
27+3
urszila

Nadine,
nem rúghatja ki, mert védettséget élvez, ha terhes.
Amúgy meg siralmas ez a dolog itt Magyarországon. Ezek az emberek milyen szülõk lehetnek?

Manócska ( aki a hülye fõnökökön bosszankodik ismét:o()
17+0
Manócska

Nadine Kép

Jót nevettem a pakolós részen. Kép
Timicinek tudom a számát, õ is az enyémet. Írtam neki biztató sms-t, de most ki van kapcsolva. Én úgy izgulok!
myssnia
Budapest XI. kerület

Urszila,
Timici meg nekem sem valaszolt, szerintem jol elvannak harmasban! Kép
Ujonnan a Walmart halozataban 80 euro egy ilyen kis mozes-agyacska, a Baby Walz katalogusban 99-ert merik! Nem egy nagy talalmany amugy, egy regi mozeskosarbol, ha tudsz olyat szerezni a hetvenes, nyolcvanas evekbol (vagy fonott szennyesgyujtobol), barmelyik asztalos ot perc alatt megcsinalja! Kereket meg meg az IKEA-ban is kapsz hozza! A stabilitasara azert egy ket eves orokmozgo gyerek mellett en nem merek hagyatkozni, ugyhogy szigoru felugyelet mellett lesz a baba! Ki tudja, Gyuri milyen lelemenyes, meg biztos tartogat meglepiket szamunkra!

Gyuri kezd egyre bujosabb lenni, ha ramnez, olvado tekintettel odajon es azt mondja "szejet az anyuuuu"!!! Ugy sajnalom szegenykemet, nem lesz ra annyi idom, sot ki tudja mennyi lesz egyaltalan!!!

Kezdenek hivogatni az ismerosok, hogy egyben vagyok-e meg...Kép

Zsuzsi
38+2
zsuzsi74

Sziasztok lanyok!

Timici!!!
Nem tudom, hol tarthatsz most, de nagyon-nagyon drukkolok!!! Eskuszom, ejjel fel 2 korul elalvas elott meg eszembe jutottal, hogy vajon minden okes-e. Szegenykem, ezek szerint akkor mar javaban fajogattal.
Nagyon drukkolok, hogy kispapad odaerjen legalabb a vegkifejletre, bar szerintem mar ott szorongatja a kezedet, ha nem epp Benceben gyonyorkodik! De biztosan beengedik akkor is, ha nem egyutt mentek be, emiatt ne aggodj!!!!
Es nagyon varjuk a hireket, ha esetleg valamilyen csoda folytan meg otthon vagy. Ha pedig mar a korhazban, akkor azert!Kép
Amugy Bence az en kispapam szulinapjat valasztotta! Gratula hozza, nagggyon jo valasztas!KépKép

Angi,
Hat het utan elvileg vissza kell menni dolgozni? Es akinek nem ilyen megerto a fonoke, az hogyan szoptat? Az egyebekrol nem is beszelve... Ott nincs semmifele szocialis juttatas vagy tamogatasi rendszer a kismamaknak?

Nadine,
Sok sikert az utolso vizsgahoz, biztos menni fog ez is. De azert drukk!!!
Az Alien erzes pedig csak erosodni fog, legalabbis nekem egyre durvabb!Kép
En 167 cm vagyok, es nekem is S-es a kantaros kismamanacim. En is meglepodtem rajta, annyira azert nem ereztem kicsinek magam...

Zulu,
Nagyon edes mindket gyerkoc!Kép Annanak hatalmas haja van, es gyonyoruek a szemei.Kép A szopihoz pedig gratula!Kép

Kaska,
Koszi a valaszt a kolleganoddel kapcsolatban. Azert en is remenykedem a hepiendben!Kép

Pocok,
Ajsa nagyon aranyos, es tenyleg mintha hasonlitana Mankara!Kép Mankanak pedig olyan kis puszilgatnivalo szoke hajacskaja van!Kép

Kangi,
Drukkdrukk, hogy jobban legyel, es ugyesen vizsgazz!

Nevtelen koszonjuk.
Nem tudja valaki, hogy ez az 5 nap vonatkozik-e a vallalkozokra is? (Kispapa a sajat BT-jenek az alkalmazottja.)

Maci_2,
Nem fordul elo tul gyakran, hogy ennyire sokaig dolgozik, altalaban 6-7-8 korul szokott hazaerni. De most karacsony ota nem dolgozott az egyetem miatt, es most hirtelen raszakadt minden. De ma pl. fel 4-kor tutira lelep, es jon haza! Eljen!Kép
A fonokoddel csak kemenyen!
Karacsony elott az en kispapam is mosott am csempet!Kép

Zsuzsi,
Orulok, hogy a ferjed kezd eszbe kapni, es hogy mar latod az elvegzendo munkak veget.

Marti,
Varjuk am a hireket, es drukkk!

Myssnia,
Ha Timici telefonja ki van kapcsolva, akkor bitos ott van mar a parja. Legalabbis en addig nem kapcsolnam ki, amig oda nem er. Vagy rossz a logikam?Kép

Az ebed kesz, a szulinapi torta is a kispapamnak, ugyhogy ma meg sokat fogok irogatni delutanig, ugy erzem.Kép Aztan este szuleselokeszito, mar azt is varom am nagyon.

Na puszi:

Leszter
28+6
leszter

Leszter Kép
Én elolvastam a jogszabályt, és elvileg minden munkavállalóra vonatkozik. Egy dolgot nem tudok. A párod mint tulajdonos alkalmazott, vagy sima munkavállalóként, mert ez, a járulékoknál sem mindegy, lehet, hogy itt is külön kezelik. (tudom, hogy a saját cégében alkalmazott, de ezt is lehet kétféleképpen csinálni).

Orsi
valami miatt lemaradt az elõbb az azonosító

Orsi
KépKépKép
icsilya

Halihó! Kép

Vizsga ötös Kép köszi a drukkokat!
Torkom kicsit jobb, hogy szopogattam a Propurt.

Most bejöttem a munkahelyemre, úgyhogy majd este visszanézek, hogy mizujs Timicivel! Kép Nagyon drukkolok nekik! Kép

Pussz
Kangi
35+5
kangi

Timici!

Nem tudom, 5 perces fájásokkal meddig lehet kihúzni, meg azt sem, hogy Passauból mennyi idõ alatt lehet a SOTE-ra érni,de nagyon remélem, hogy sikerült a szülésig!
Várjuk a híreket!!!

Kangi!
Torokfájásra szuper jó a gyógyszertárban recept nélkül kapható gargarisma chloroformil (vagy valami ilyesmi). Öblögetni kell vele, fertõtlenít is, terhesség és szoptatás alatt is használható. Nekem kétszer elmulasztotta a torokfájásomat 2-3 nap alatt! Ha más nem segít, szerintem próbáld ki, nem is drága!

Viki
vikici

Leszter,
én 173 cm vagyok, és most rajtam is S-es maminaci van( kölcsönkapva Eszti barcsinõmtõl) Akkor az XL kire jó?:o))))))))

Kangi,
gratula az 5-höz:o))))))

Manócs
Manócska

Sziasztok!

Timici!
Remélhetõleg, sikerült "benn tartani" Bencét, míg odaért a papája, szorítok, hogy minden rendben legyen és már mindenki nagyon várja, hogy a családból valaki jelentkezzen!Kép

Manócska!
Ha jól emlékszem te is holnap mész AFP- re, mint én. Megy a drukk, a tökéletes eredményért! A fõnökökrõl csak annyit, hogy általában már rég elfelejtették, hogy gyerekek is voltak és a Workholista fajta a legrosszabb. Azokból hiányzik akár egy csekélyke kis empátia is.
Egyébként örülö, hogy bejött a repülõs info. Tegnap el is felejtettem jó utat kívánni. Kép A párod ilyenkor is utazik, mikor babát vártok? Nem rosszból, csak mondjuk az enyém alig mer magamra hagyni. (lehet, hogy õ a túl óvatos)Egyszer megtörtént, hogy együtt voltunk bevásárolni egy nagy bevásárlóközpontban, még karácsony elõtt és kb. 30 percre elugrott venni valamit, nekem meg közben volt idõm elájulni. Azóta nagyon félt bennünket.

Zsuzsi!
Gratula a kispapádhoz, szépen fejlõdik Kép. Az enyémmel is gondok voltak az elején, de kb. 3 év együttélés után sikerült elérnem, hogy belátta, ahhoz, hogy sokat tudjak vele törõdni, az szükséges, hogy valahogy engem se fárasszon ki a házimunka.KépEzért mindig segít, ha tud, mert bizony rengeteget dolgozik és nem kívánhatom tõle, hogy este 21:00 körül porszívózzon szegény.
Nagyon szép ám a mózeskosár!!!

Maci!
Én 158 cm vagyok és 45 kg-mal kezdtem a terhességem. (Elõtte intenzíven táncoltam, soha nem koplaltam, azt ettem, ami jól esett, de nem is szedtem fel)Viszont most elég pácban vagyok, mert már nagyon szorítanak a gatyóim. Inkább nem is hordom már õket. A terhességem elején (7. hét), vettem egy számmal nagyobb méretû bársonynadrágot, de azt sem tudom hordani, mert a pocakomat szorítja és a derekamon meg 5 cm-re eláll. |clipart{happy}Ezért vettem egy terhesnadrágot, olyan állíthatót. A pocimon nagyon jól áll, a combok is elmennek, de a fenekemen úgy néz ki, mintha pelust hordanékKép. Viszont igen kényelmes, jó meleg is, nem szorít, úgyhogy hosszú, kitevõs blúzzal hordom.Kép

Pocoka!
Nagyon szép s kislányod, sok boldogságot hozzá! Hogy érzed magad, mniden ok? Van segítsíged? Ha van egy lehelletnyi idõd, írj pár sort. Kiváncsiak vagyunk rátok!Kép

Puszi mindenkinek!Kép
Tündimami
tündimami

Orsi,

Koszi a valaszt. A ferjem a BT tulajdonosa, beltag, a felelos, az alairasra jogosult, de van sajat magaval munkaszerzodese is... Viszont nem vonatkozik Ra az 3e Ft-os (vagy mennyi) kedvezmeny, ami ram vonatkozik, mert en (bar szinten tag, de kultag, es) alkalmazott vagyok.
Remelem, azert ertheto voltam, es ha meg olvasod, akkor megkoszonnem a valaszt.
Udv:

Leszter
leszter

Sziasztok!

Timici!
Remélhetõleg, sikerült "benn tartani" Bencét, míg odaért a papája, szorítok, hogy minden rendben legyen és már mindenki nagyon várja, hogy a családból valaki jelentkezzen!Kép

Manócska!
Ha jól emlékszem te is holnap mész AFP- re, mint én. Megy a drukk, a tökéletes eredményért! A fõnökökrõl csak annyit, hogy általában már rég elfelejtették, hogy gyerekek is voltak és a Workholista fajta a legrosszabb. Azokból hiányzik akár egy csekélyke kis empátia is.
Egyébként örülö, hogy bejött a repülõs info. Tegnap el is felejtettem jó utat kívánni. Kép A párod ilyenkor is utazik, mikor babát vártok? Nem rosszból, csak mondjuk az enyém alig mer magamra hagyni. (lehet, hogy õ a túl óvatos)Egyszer megtörtént, hogy együtt voltunk bevásárolni egy nagy bevásárlóközpontban, még karácsony elõtt és kb. 30 percre elugrott venni valamit, nekem meg közben volt idõm elájulni. Azóta nagyon félt bennünket.

Zsuzsi!
Gratula a kispapádhoz, szépen fejlõdik Kép. Az enyémmel is gondok voltak az elején, de kb. 3 év együttélés után sikerült elérnem, hogy belátta, ahhoz, hogy sokat tudjak vele törõdni, az szükséges, hogy valahogy engem se fárasszon ki a házimunka.KépEzért mindig segít, ha tud, mert bizony rengeteget dolgozik és nem kívánhatom tõle, hogy este 21:00 körül porszívózzon szegény.
Nagyon szép ám a mózeskosár!!!

Maci!
Én 158 cm vagyok és 45 kg-mal kezdtem a terhességem. (Elõtte intenzíven táncoltam, soha nem koplaltam, azt ettem, ami jól esett, de nem is szedtem fel)Viszont most elég pácban vagyok, mert már nagyon szorítanak a gatyóim. Inkább nem is hordom már õket. A terhességem elején (7. hét), vettem egy számmal nagyobb méretû bársonynadrágot, de azt sem tudom hordani, mert a pocakomat szorítja és a derekamon meg 5 cm-re eláll. |clipart{happy}Ezért vettem egy terhesnadrágot, olyan állíthatót. A pocimon nagyon jól áll, a combok is elmennek, de a fenekemen úgy néz ki, mintha pelust hordanékKép. Viszont igen kényelmes, jó meleg is, nem szorít, úgyhogy hosszú, kitevõs blúzzal hordom.Kép

Pocoka!
Nagyon szép a kislányod, sok boldogságot hozzá! Hogy érzed magad, mniden ok? Van segítsíged? Ha van egy lehelletnyi idõd, írj pár sort. Kiváncsiak vagyunk rátok!Kép

Puszi mindenkinek!Kép
Tündimami
tündimami

Myssnia
Nekem is volt szülés elõtt ilyen méhszájfurkászsás. Mintha brékes forgásokat csinált volna Dani odabent a fejével. Ez nálam kb. szülés elõtt 2 héttel kezdõdött. Nem baj, legalább már pár ujjnyira ki leszel tágulva, mire szülni mész, legalább hamarabb túl leszel rajta, én direkt örültem is ennek.

Én a 37. hét végéig dolgoztam, és a 39. elején szültem Kép Szülés elõtti nap még bementem egy dumapartira ctg után a melóhelyemre Kép Én arra a 2 hétre táppénzt vettem ki, ,a házidr írt ki. Utána szüléstõl kezdve TGYÁSon voltam. Aztán az mikor lejárt, kivettem a maradék szabimat táppénz, szabi táppénz, és februártól itthonról dolgozom. Mondjuk azért csináltam így, mert tudtam., hogy biztos a helyem, nem fognak kirúgni, na meg mindenképpen szerettem volna dolgozni, ha már van ilyen lehetõség, hogy itthonról, így a picikém sincs egyedül.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Tündimami,
Még egyszer köszi az infót!:o)))))))
Apa, az az én saját apucikám, nem a kispapi, és õ akar repülni:o))))) Úgyhogy ne aggódj, de a nagypapi sem fog szerintem lemaradni semmirõl:o))))))))))
Amúgy decemberben már túl voltunk egy nagy kispapi utazáson Japánba ( persze én jobban izgultam miatta, mint õ miattam:o))))))))) de szerintem a szülésig nem hagy egyedül, vagy max együtt utazunk:o)))))))))
Azt nem is tudom, hogy azonnal lesz-e eredmény AFP vizsgálatkor, de én is drukkolok neked:o)))))))

Pusz:
Manócska
17+0
Manócska

Sziasztok!

Timiciiiii, remelem mar minden ok, Kispapa (vagy inkabb Apuka? Kép ) veletek van. Nagyon varjuk a hireket!

Kangi
Koszi,megvagyok, csak tegnap nagy volt itt a forgalom. Baratnok jottek- mentek ,pedig nem volt megszervezve...FEl2-ig muriztunk! Kép
Eleg lesz mar ezekbol a vizsgakbol,nem????

Pocok
Ajsa nagyon edes! Mankaval mi ujsag? REmelem neked meg mindig jo a kedved es nagy a lelkesedes!!!!

Meleg
En is fazos voltam babasodas elott,most meg 1 radiator sem megy a lakasban es nyitva van az ablak..Kép
Mas ujdonsag nincs...

Pussz
Norka
35+4
norkini

Angi, Sajnos az a topic (Munka és terhesség - mikortól tanácsos otthon maradni?) úgy tûnik elhalt.Kép

Manócska,
Jelenleg viszonylag nyugisnak mondható a helyzet a munkahelyen, azért tudok ennyit babnetezni.Kép Egyébként már nem érdekel, hogy ki mit szól. Ha úgy érzem, hogy elég, akkor otthon maradok. Én idõben közöltem, az már az õ gondjuk, hogy miért nem vették még fel a helyettesemet.
Ja, és te se izgasd magad a hülye fõnökökön!
Hétvégén vendégeink lesznek (nagymamám az egyik uncsitesómmal; vasárnap este meg egy ismerõs család). Szóval ezért a takarítás.
Neked és a többi "AFP-s idejû" kismaminak is ajánlom az AFP labor telcsiszámát (476-4400), ahol 4 nap múlva (Tajszám alapján) lehet érdeklõdni.

Kangi, gratulálok a vizsgához!

Nadine, egy nagy drukk az utolsó vizsgádhoz!

Zsuzsi, Kispapaügyben csak így tovább!

Maci_2
28+1
maci_2

Sziasztok!

Nadine! Hol van ez a jo kis turi Db-ben?

Szamoa
Szamoa

Kangi,
Gratulalok az otoshoz!

Leszter,
Boldog szulinapot a Kispapadnak!

Es egyben Bencenek is! Szerintem ugy 9-fel 10 korul bujhatott elo, lehet, hogy meg elobb, es nagyon remelem, hogy Kispapa meg idoben beesett a szuloszobaba! Mindenesetre biztos orok emlek marad a nagy sietseg!

Tokre orulok most a fejemnek, hogy tiszta a kanape! A konyhaban viszont akkora rendetlenseget csinaltam, hogy csak na!!! Tele van a mosogato a delelotti sutes-fozes eredmenyekeppen!

Varom mar nagyon a hireket Timitol!!!

Zsuzsi
38+2
zsuzsi74

OFF!
Szamoa!
A TESCO mellett a Pesti u.-n, lényegében a TESCO és a Kenézy kórház között. Ott külön vannak a gyerekruhák. Általában hétfõnként kapnak új árut, de tényleg sok idõ mire az ember átválogatja és "kincset" talál.

On!
Timici már szerintem rég babázik, és remélem a kispapi-apuka is odaért hozzájuk. Kép

Nálatok is szépen süt a nap? Mert itt most kisütött és olyan jó kedvem lett KépKép , csak tanulni ne kellene. Kép Na megyek fõzõk egy kis tésztát, mert a párom mákostésztát szeretne enni, jön haza 14:00 körül.

Nadine
23+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine!

Koszi szepen az infot!

Szamoa
Szamoa

Hello Kép
köszi a gratulákat! Kép nem volt nehéz vizsga, meg érdekelt is az anyag.

Norka Kép
még van egy, meg egy dolgozatot le kéne adni, de szerintem az is vizsga lesz ...

Timici Kép
adj hirt magatokról!!!

Viki Kép
köszi a tippet! Tényleg megpróbálom, ha nem leszek jobban!

Pussz
Kangi
35+5
kangi

Sziasztok!
Már lassan lekopik az egérrõl a gomb, annyit kattintgatok ide. Még mindig semmi hír Timicirõl?!?!?! Most már biztosan odaért a Párja!
Zsuzsi! 5 perces fájások után már olyan "gyorsan" megy a dolog?
Viki
vikici

Sziasztok!

Eloszor is Timicinek nagy DRUKK! Remeljuk, mar harmasban vannak es babaznak. KépKépKép

En most jottem a dokimtol, a mehszaj semmit se valtozott (C2100), a CTG-t majdnem meg kellett ismetelni, annyira nem mozgott Gombocka, de vegul a dokim megis elfogadta. Szombaton ujra CTG es amnio (ez az, amikor a magzatviz tisztasagat nezik egy csovel, ugye?), hetfon korhazi befekves, kedden inditas....
Most en kerek egy kis drukkot legysziiiiii, hogy ne kelljen inditani! Kép
Azt hiszem, kispapit nemsokara leteperem, hatha az segit...KépKépKép

Pusszancs,
Gombóc
39+4
gombóc

Gombóc!
Miért indítja meg? Ha minden oké, akkor miért nem vár még?
Szegény kispapi, úgy látom, mozgalmas hétvégéje lesz!KépKépKép Hajrá!
Viki
vikici

Sziasztok!

Timici,
Mikor gratulalhatunk mar???Kép Nagyon varom!

Zsuzsi,
Koszi a jokivansagot, atadom.Kép

Nadine,
Itt vacak ido van...Kép Szurke.

Kangi,
Gratula, nagyon jol birod!Kép

Gomboc,
Hogyhogy mar kedden inditjak is? Akkor meg "csak" 40+3 leszel, ennel azert tobbet szoktak varni, nem?
Keddig meg majdnem egy het van, es ha kispapit is beveted, akkor biztos beindul! En minden esetre drukkolok.Kép

Puszi:

Leszter
28+6
leszter

Sziasztok!

Timici,
Mikor gratulalhatunk mar???Kép Nagyon varom!

Zsuzsi,
Koszi a jokivansagot, atadom.Kép

Nadine,
Itt vacak ido van...Kép Szurke.

Kangi,
Gratula, nagyon jol birod!Kép

Gomboc,
Hogyhogy mar kedden inditjak is? Akkor meg "csak" 40+3 leszel, ennel azert tobbet szoktak varni, nem?
Keddig meg majdnem egy het van, es ha kispapit is beveted, akkor biztos beindul! En minden esetre drukkolok.Kép

Puszi:

Leszter
28+6
leszter

Bocsi, ez ketszer ment...
leszter

Azt mondta a dokim, hogy ilyenkor mar olyan nagy a kockazat, hogy nem latja ertelmet varni. HA utana valami gond tortenik, senkit sem fog az vigasztalni, hogy de megprobaltuk...Kép
Az is lehet, hogy a pajzsmirigy meg a cukor miatt dontott igy, nem tudom. A malnalevel teat most mar sokal nagyobb mennyisegben iszom, bar ugy tunik, eddidg semmi hatasa. Kép
Szegeny kispapim, mostantol teljesitenie kell...KépKépKépKép

Timicirol semmi hir? SMS-t se kuldott senkinek?

Pusszancs,
Gombóc
gombóc

Gomboc,
Na ne mar, hogy sajnalni kelljen a kispapadat!KépKépKép
Puszi:

Leszter
28+6
leszter

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: