A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Vitaminokhoz még annyit,hogy az én védőnőm és a dokim 1behangzón állították van összefüggés a baba mérete és a vitamin szedése között.Amikor én 20hetes voltam a Lili Bpd-je 5,2 volt,azt mondta a védőnő,hogy félidőben ez pont a fele,amivel születni fog,az pedig ugye több,mint 10cm,azzal pedig 4kg fölötti babák szoktak születni.Úgy megijesztett mindjárt kihajítottam a maradék elevitet!

Kép
bringababa

Sziasztok

Munka: Én október 4 óta nem dolgozom, tp-en vagyok itthon....elég jól jártam, mert nagyon magas (hála) a tp-em...sokkal több marad így a zsebembe, mintha bejártam volna dolgozni. A másik, hogy elég szörnyű volt az egész hely (a munkámat viszont szerettem), úgyhogy feltételezem, hogy ha ott maradtam volna, a babu már nem lenne meg :(. A másik fele, hogy gondolhatjátok milyen hely, ahonnan már 10 ember felmondott, mióta én eljöttem! GÁZ! :cry:

Ivás: Én is úgy tudom, hogy szoptatás alatt rengeteget kellé inni, de nemcsak szoptatás alatt, hanem terhesség alatt is...nekem a védőnő napi 2-3 liter folyadékot mondott...de én iszom is dögival, bár főleg bubi mentes ásványvizet, aztmondta a különböző cukros löttyök nem jók!

Mai nap: Ma képzeljétek fél hatra megyünk a szüléssel kapcsolatos előadásra, szülőszoba látogatásra, megnézzük a vajúdót, meg mindent amit lehet, meg talizunk a szülésznőkkel (bár az engem már nem érint, mert van válaszott :) ).

Meleg: Én nagyon nehezen viselem, sajnos...és nagyon örülök, hogy májusban megjön ez a kis pocakomban most is rúgdosódó kiskrapek, és nem kell a nyári hónapokat nagy pocival végigszenvedni! :)

Vitaminok: Én az Elevitet az első három hónapban szedtem, megmondom őszintén, hogy nem is javasolják tovább, a baba mérete miatt, mert nagyon megdobja...már többetktől is hallottam, a másik fele, hogy én úgy kihánytam, mint a huzat...pedig akkorra már véget ért a hányós korszakom. Dokim azt mondta, hogy azért löki ki a szervezet, mert nincs rá szükség! Úgyhogy én azóta nem szedem, hanem rengeteg gyümit-zöldséget próbálok enni, és maradt, mint Vitamin a Magne B6-t és a Tovita csonterőssítő bogyó!

Kép
elizabeth25

Angie, hol van Dunakeszin az az üzlet? Kimennék. Hozzánk is nagyon közel van.

A Kálvin téri elefániban már én is jártam, tényleg nagyon baráti áraik vannak.

Bogyra, de aranyos, ilyen kis érzékeny vagy? Hiába....tényleg van ilyen. Szép élményeket a 4d-hez! Biztos klassz lesz.

Babazene: az egyik barátnőm rendelt a netről, állítólag jó.
http://babazene.hu/
Átírjuk nekem is és akkor nyomatom Emmának.

Kép
niki30

Annak idején nekem négy kilócskával született a Gergő is, úgyhogy felkészültem a legrosszabbra, hogy ez a baba nagyobb lesz aztmondják átlag 250 grammal... Hát ha csak annyival akkor jóban leszünk szülés közben is :D

Jah és Levente baba féltékeny.....
A nagyinak soha nem akar mozogni, nem tudom miért ha ott vagyunk náluk kustiban van, csak nekem jelzi ha nagyon abajgatom hogy jól vagyok csak hagyjatok már békén.
De történt pénteken hogy a mostoha-tesóm(anyu férjének a lánya) átállított a 6hetes babuckájával és a mama teljesen odavolt Emeséért.
Nah erre Levente olyan patáliát rendezett odabent, hogy azthittem kettényílik a hasam és mama karjába ugrik de rögtön. :)
Persze mama fittyet hányt rá, hogy csak azért nem kell hogy mozogjon, mert mással foglalkozik... De olyan kitartóan rugdosott utána, hogy azért megfogdosta őt is a mama.

A legjobb barátnőmnek van egy érdekeselmélete a kisbabákról, ami nekem nagyon szimpatikus. Mégpedig, hogy ők együtt laknak valhol, mármint a kis lelkük, mielőtt ide költöznének hozzánk, És ezért a közel egy idős babuk emlékeznek egymásra.... Pl. neki most 10 hónapos a kislánya, karácsony óta nem nagyon találkoztunk, mert bárányhimlősek skarlátosak influsak voltak... Minap átjöttek a kislány rámászott a hasamra, dugdosta a köldökömbe a cumiját, meg amit el tudtok képzelni mindent csinált.... Úgyanigy a 6 hetes kisbaba, odatettük a pocimra, elkezdte markolászni, mintha simogatni akarná, levi is nagyokat rugott neki... Érdekes volt :)

KépKépKép
bogyra

Angie!

A Reittter Ferenc utcai RS-ben is vannak bababútorok. Láttam.
Én is dolgozom, igaz holnaptól otthonról, így nekünk sem volt még időnk nagyon vásárolni. Bár bútorokat, babakocsit, hordozót kapunk, egy-két apróság már megvan, de még a rendezkedéssel sehogy sem állunk. Na és persze hiányzik még jópár dolog. Úgyhogy én is ezen stresszeltem, de tényleg meg lehet mindent oldani egy hét alatt is. Aki nem dolgozik már egy ideje, annak úgy tényleg könnyű és elhiszem, hogy már mindennel készen állnak. Dehát aki meg dolgozik, annak ugye kevés ideje marad erre....

Kép
niki30

Bogyra, én is gyümölcssalit kívántama hétvégén :) jól be is zabbantottunk apucival :) nálunk szerencsére én csináltam egyedül így nem lett sírás a vége :wink: de egyébként én is olyan baromságokon tudok sírni hogy még magam is meglepődöm ahogy folynak a könnyeim :shock:
szerencsére apuci fel lett készítve, és jól bírja a strapát :)

majd tegyél fel képeket a 4D-ről ha tudsz!!!
pici76

De jó, én is gyümölcssalit csináltam tegnap:)
:)

Kép
niki30

Lányok este én is, azt kajoltunk apácskával! :)

Kép
elizabeth25

Kép

frissen és üdén.... :D

Legi

Kép
leglesscat

Sziasztok!

Én a júniusi topikba iragatok, de látom sokan vagytok május végiek! Én május 29-re várom az első babómat!
Nekem nagyon pici a pocakom, emiatt aggódok! Ti mennyire vagytok elégedettek a pocak méretetekkel?

bánóczi hajnalka

Szia Hajni!
Üdv itt is. Írhatsz ide is, vagy úgy érzed, hogy júniusban fogsz szülni?
Ne aggódj a kis pocakod miatt. Ez teljesen alkat kérdése. Nekem az ismerősöm szülni ment akkora hassal, mint amekkora most van nekem. Ha az uh-n minden rendben, és a baba méretei is jók, akkor csak másképp helyezkedik odabent.

Niki!
Nem tudom pontosan, hogy hol van, mert még nem mentem el oda, csak mondta az unokatesóm felesége, hogy nem messze tőlük. Ők pedig Dunakeszi elején laknak (ha Pestről közelíted meg), balra a 10 emeletesekben. De majd megkérdezem. Én csak áprilisban tervezek menni.
Megnézem majd a Reitter RS-t is, mert azt nekünk elég könnyű megközelíteni. De előbb elmegyek az Elefaniba.
Vendég

Legi!imádom ezt a táblázatot!Mindig szívesen nézegetem,újra és újra kösz érte!
Lányok!ha nem nagy kérés írjátok meg a babók nagyságát,mert engem most újra megijesztettek,hogy jóval nagyobb Lili,mint az átlag.remélem nem a vitamin miatt és nem is azért,mert vmi baj van! :(
Mondjuk az Uh szerint minden rendben és hál 'Isten én innentől kezdve 3hetente megyek,biztosan észrevették volna,vagy veszik,ha vmi gáz lenne.

Szia Hajnalka,üdv körünkben! :lol:

Kép
bringababa

Bogyra!ilyen bojkott már nálunk is volt,csak éppen Lili apukát tisztelte meg vele!Úgy történt,hogy apa keze a pocin,de a szeme a Tv-én Lili megrúgta 1szer,aztán még 1szer,apu meg csak a képernyőt bámulta.Kérdeztem tőle:érezted?Válasz:nem.Lili erre úgy megsértődött,hogy több,mint 2hétig nem kommunikált a papával! :o
söt voltam egy barátnőmnél,aki rejkit tanult,ott megkérdezte tőle,hogy jól érzi-e magát odabenn,szereti és hallja-e Alexát,meg ilyenek,a vákasz mindig igen volt,de amikr apukára kérdezett rá,akkor azt felelte,hogy most nem szereti.Barátnőm,aki az egészről semmit sem tudott,nagyon megdöbbent,el kellett neki mondanom,hogy már rágóta nem szól apuhoz ezért,meg ezért.Ezután megkérdezte tőle,hogy ki tudja-e engesztelni,mire azt felelte az inga,hogy igen,de csak kicsi várakozás után! :)
Azóta minden oké már,de tényleg beletelt még kis időbe, és jó néhány pocak fölött duruzsolt beszédbe,amíg újra mocorgott neki.
Gondolom most flott hülyének néztek,de Isten ugyse így volt!!!! :oops:

Kép
bringababa

Én még emlékszem gergő a 26.héten 680 gramm volt. Vele nem szedtem vitamint. Kíváncsi vagyok valóban számít-e bármit is a vitamin a súlyában. Nemsokára megtudom, háromra megyek! :)

Kettőig még idegellek titeket a hülyeségeimmel.

Pl: Kényes téma tudom, de muszály megkérdezzem, ti is jobban izzadtok, mint nem terhesen? És ráadásul a vitaminoktól olyan kellemetlen szagom is van gyakran, pedig legalább 3-szor zuhizok, vagy mosdok.
Kipróbáltam a legdrágább visi dezodort is, semmi hatása. Olyan kényelmetlenül érzem magam, már most is tiszta stressz vagyok, mert tudom mire odaérek az uh-ra büdös leszek mint egy kamasz fiú. :( :(
A párom azt mondja, hogy nem érezni.... hát én nem tudom....

Pedig most is lezuhanok előtte, bekenem magam stiftel, várok egy kicsit ráfújom a rexonát és úgy indulok el. Elmentem Gergőért a sulibaés már érzem, ogy nem vagyok túl üde.... :evil: :oops: :cry:

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,

En is aggodom kicsit a baba merete miatt, igy abba is hagytam most az Elevit szedeset. En azt tudom, hogy 23 hetesen olyan 24 hetesnek felelt meg babuka vagyis egy hettel nagyobb, mint kene. 19 hetesen is egy hettel nagyobb volt...lehet hogy o eleve ilyen...vagy elszamoltak a szulest!! :) Aprilis elejen lesz ultrahang, akkor majd kiderul megint, hogy mekkora. Azert jo lenne ha nem lenne orias baby....valahogy ki is kene innen jonnie. :)
Mostanaban annyiszor hallani, hogy 5-6 kilos babak szuletnek!!!!!!! Jesszus! :) Azert ne vaduljunk!!!!! :D Ezek a vitaminok azert nem okozhatjak ezt tenyleg, nem?

Kép

Kép
lorcika

Tényleg kényes,de szerintem majd mindenkit érint.Én is izzadok,de csak hónaljban,pont,mint egy ló!
Bogyra!szerintem szagod nincs,csak annyira útálatos érzés,hogy azt gondolod van!Csak szólna a férjed!De ha engem kérdezel,én mindent a lányomtól kérdezek meg,ő még tisztán őszínte,nem akar kíméletességből sem szépíteni semmit!Tanácsom tehát,ha nem vagy biztos a férjedben,kérdezd Gergőt!

Kép
bringababa

Bringababa!

Nálunk dettó ez volt, amikor kiderült fiú lesz! csak így merem leírni hogy mindketten lányt szerettünk volna!

És teljes elkeseredettséget éreztem amikor kiderült, hogy fiú, nem szándékosan vagy ilyesmi egyszerűen becsapva éreztem magam, amit nem tudtam leplezni.... Nagyon bűntudatom is volt utána, de hát így esett.

Az UH után 4 napig nem mozdult meg...... de egy ici picit sem.

Úgyhogy még nagyobb bűntudatom lett! :( És amikor rávettem magam, és beszereztem az ígért ajándékot neki, mert megígértem ha megmutatja milye van akkor kap valamit, nahszóval vettem neki egy igaz férfias kék body-t meg egy zenélő oroszlánt! Nah akkor kezdett kiengesztelődni.... De egy-két hétig eltartott mire rendeződött a viszonyunk! :)

Főleg, hogy vicceltem olyanokkal, ha fiú lesz örökbe adjuk, mert egyszer már kipróbáltuk nem jött be! :( Szegény képzeld milyen elhatározás kellett hozzá, ezek után hogy megmutassa mégiscsak a kukiát :)

KépKépKép
bogyra

Bringa, no para..nekem is két héttel fejlettebb a babóm, mint amennyi a mensi kora szerint lenne...de tök egészséges és jól van! :)

Leg, köszi a táblát! Szupiiiiiiiiii! :lol: Remélem jól vagytok! :)

Bogyra, nálam ugyan ez van, NO PARA! Terhességgel jár...a hormonok! :lol:

Kép
elizabeth25

Ja en is filmet neztem vasalas kozben, de alltam, igy be is dagadt a labam! :(

Kép

Kép
lorcika

Nah bazz! :)

A gyerek közölte anya olyan büdös mint egy görény fingás!!!!!

Úristen így járok emberek közé! Menten elsüllyedek szégyenemben! :oops: :roll: :wink:

Most mit csináljak, nem is megyek orvoshoz többet, de az Uh-ra sem! Sőt kiugrom az ablakon! Ezt a szégyent!

aszem viszek magammal törlőkendőt, dezodort, meg váltó pólót és még mielőtt bemegyünk gyorsan tisztába teszem magam hónalj ügyileg!....

KépKépKép
bogyra

Lányok, én is nagyon lányt szerettem volna, a párom egyértelműen fiút! :)
Aztán valahogy a 9 héttől azt éreztem, hogy fiam lesz!
Akkor eljutottunk a 12. heti uh-ra, ahol a kis drága beterpesztett és ahol a doki közölte, hogy nagyvalószínűséggel fiú...kicsit meglepődtem, de annyira jó volt bogyót látni az uh-on, hogy elkeseredettséget nem éreztem, abszolult! Aztán amikor mentünk a 13 héten a 4D-re, akkor ott már 100% lett, de annyira örültem, hogy ott látom a babómat, hogy tiszta könny lett az örömtől a szemem és most már egy lányra sem cserélném el! :)

Kép
elizabeth25

Lorcika!Lili is mindig nagyobb az éppen aktuális protokoll méret szerint legalább két héttel és én mindig jól meg is ijedek(akárcsak most is!).Az esélyem a természetes szülésre egy óriás bébivel a pocakomban nagyon lecsökkenn,nálunk ugyanis úgy tűnik császár lesz.Ezért parázok annyira a nagy méretek miatt.Így is úgy kell rimánkodnom,hogy legalább próbáljuk meg,hátha még a baba is nagy,akkor azt már végképp nem fogja engedni a dokim. :(

Kép
bringababa

bringababa: Azert lesz csaszar, mert nagy a baba? Mi az a nagysag,.a mikor csaszart javasolnak?

Kép

Kép
lorcika

Bocs bogyra! :( hát igen,kíméletlenül őszínték.nekem múltkor azt mondta Alexa,úgy nézek ki,mint egy Balázs-Piri-balázs kariktúra! :o
nagy mell,nagy comb,vékony vádli,pont mintha egy gúnyrajz a feleségekről.hát mit mondjak,jól esett!

Az jó,hogy nem röhögtetek ki a duzzogással kapcsolatban!

Kép
bringababa

Lorcika!nem,nem azért,hanem egy megelőző terhelő szülészeti esemény miatt. :cry: Mindenkinek,így nekem is megvan a magam szomorú története,és ez sajnos nagyon befolyásolja a mostani terhességemet,azt hogy hogyan kezelnek,mit mer a doki bevállalni velem kapcsolatban.A baba súlya annyiban számít,hogy az okozhat nehezebb,de nem elviselhetetlen szülést,ami viszont az én esetemben már nem vállalható plusz kockázat.Lehet,hogy ez így most nem teljesen világos,de ez nem az a fórum,ahol riogatnunk kéne 1mást,ezért nem is beszélek róla!Max csak annyit,hogy nyudodj meg az én esetem teljesen egyedi,nem egy általános probléma!

Én úgy tudom a 4 kiló fölötti babákat azért nem szívesen születik meg,ha van rá mód akkor inkább császár,de gondolom erről azért bogyra többet tud!

Kép
bringababa

Legi kösz a táblát, alig várom már hogy elkezdjenek potyogni a babák :)

Doo, tutira te leszel az első :) remélem megosztod majd velünk a tapasztalataidat :)

Hajni, én is tudok olyan barátnémról aki bement szülni, és kérdezték hogy éjszaka jött tán szülőszoba látogatásra??? ÉS azt hitték viccel amikor azt mondta szülni jött, mert annyira nem látszott a pocakján hogy már a 40. ben van.

Bogyra, nagyon őszinte a gyerek :) de talán egy kcisit túl is spilázza... egyébként én is izazdok sokkal jobban mint valaha, mondjuk én egyáltalán nem voltam izzadós eddig még 40 fokban sem ... most meg... hogy büdi-e? nem érzem a spayetől :D
pici76

bringababa: Sajnalom, hogy neked is van szomoru elotortented! :( De majd most minden rendben lesz mindenkivel! :)
Nekem eleg szeles a csipom, regebben mondtak a dokik, hogy belolem csak ugy kipottyan a gyerek!!! hat nem tudom...ez mennyire befolyasolja!!!! Az ut, ahol kijon az nem olyan szeles, mint a csipom!! :D De agyoncsapom az osszes dokit szules utan, aki ezt mondta...es a szules meg kemeny lesz! :D :D

Szeirntetek az igaz, hogy ahogy anyukad szult....ahhoz hasonlo lehet esetleg a te szulesed is? mert anyumnak a vajudas semmi nem volt....tolofajsa sem volt, igy tesomat fogoztak, engem meg szo szeirnt kinyomtak!! Rafekudtek a hasara!!!!! Remelem ez csak hiedelem, hogy nhogy anyank szult, ugy fogunk mi is. Marmitn ha nem fajna tulzottan a vajudas azzal kiegyeznek...de ha kitolas nehez...hat az nem jo!

En is jobban izzadok, mint ezelott, de meg elvisleem magam! Meg szerintem a parom is! :)

Kép

Kép
lorcika

Nekem meg nem jelentkezett fokozottabb izzadas, amugy nem is nagyon vagyok izzados tipus, de ha kijon a jo ido, valszeg ez meg fog valtozni.

Hu oszintek a lurkok nalatok! A gyerkocok mar csak ilyenek :P
Nekem csak a ferjem tudna lelombozni most, de azt probalja meg :twisted:
Nem is meri szegeny, de remelem nem is akarja.
Barmit kerdezek, azt mondja persze szep vagy, csak varandos, szoval termeszetes, hogy kicsit atalakultam.
Na Anyukam meg abszolut elfogult, tokeletesen jol nezek, semmit nem dagadtam. :wink:

En is legtobbszor mikor szolok Apucinak, hogy jojjon erezze a pocimon a babat, hat vagy abbahagyja, vagy kisebbeket rug.
Mar tenyleg csak akkor szolok, ha eroteljesen erzem hosszabb ideig.

KépKép
horilda

Az hogy lehet, hogy mult heten is 28 het 2 napot jelzett a vonalzom, meg most is???
Lehet, hogy hulye kerdes es valami elkerulte a figyelmemet? :roll:

KépKép
horilda

Lorcika!

Tudni kell azt, hogy a tágulás után a fájások "leállnak" , legalábbis te úgy érzed mikor átmegy a dolog a kitolási szakba. Ez lehet fél perc lehet 30 perc is. Mindenkinél más. Ma már addig nem nyomatnak, amíg nem jött meg a tolófájsa az emebrnek, baégaság is volna, hisz a méh nem kemény amin megtámaszkodik a baba, akkor tök feleslegesen nyomsz....

Nah szóval ezt szokták összetéveszteni a leállt fájásokkal.... De nem kell aggódni a szervezet csak időt hagy hogy felkészülj egy merőben más erőkifejtésre, és pózra, és érzelemvilágra mint a vajúdás alatt volt.

Én alig vártam hogy végre valaki azt mondja eltűnt a méhszáj, mire kinyögte a doki, addigra egy deka fájásom sem volt, de nem voltak türelmetlenek.... mondta hogy addig ne is nyomjak mégnincs fájásom... mert az nem véletlenhogy nincs... Mire megjöttek a fájásaim addigra babszi is szépen araszolt lefelé, így végül annak ellenére, hogy rövid volt a köldökzsínórja és egy párfájást jójóztunk , kb a negyedik nyomsára meglett a kis elefánt! :)

Tudja a szervezetünk a dolgát! Egy jó szülésznő illetve bába, már az anyuka arcánlátja ha gond van, még mielőtt gond lenne. A szervezet ugyanis jelez. Sokszor első szülő kismamák mondják, hogy érzi valami nincs rendben, általában a fásult szülésznők erre legyintenek, hogy jóvanhaggyámá, és aztén rohannak a műtőbe....

Tehát mindent tud a mi kis testünk illetve kinek mekkora az enyém jó nagy és mint kiderült büdös is! :D

A nagy babákról meg annyit, ha UH-val megnézik és átfér a medencén, akkor az kijön ott ahol betették! :D
Persze egy nagyobb babánál, jobban megnézik ezeket a méreteket, mert ha elindult lefelé, akkor már nagyon nehéz visszatömködni, ha mégis császározni kell.... De a modern teknikának köszönhetően, ez hamar kiderül. Az utolso uh, ami a 36-38 hét között van, az pont erre is hivatott, hogy ezt mgnézzék.
Én láttam már első babának hatkilóst punciból kibújni, és a csaj nem volt egy dromedár nő, csak amolyan faros-bögyös.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Nagy nehezen, de sikerült átverekednem magam, a termésen...

Klasszak a babaszobák, meg a babakocsik, gratula mindenkinek!! Remélem ehéten megjön a nappalibútorunk és akkor lehet elkezdeni a készülődést. Nálunk a Tökike a nappaliban lesz, egy kuckót alakítunk ki neki. Klassz világos, meleg szoba, no meg ott van hely. Persze míg kicsi, addig velünk alszik a hálóban, bölcsőben. Nem tudom nekünk milyen kiságyunk van, mert ezt is használtan vettük, de valamelyik újságban láttam már. Majd ha készek leszünk, bombázom én is a képeket. A babakocsink bergon, az is second hand, 25ből megúsztuk, és vadzsiújnak néz ki, semmi baja nincs. Bébihordót örököltünk (még öcsémé volt).ű

A szopizáshoz nem tudok hozzászólni, igyekszem pozitivan állni hozzá, reményekkel teli, de sajna a családom nőtagjainak nemnagyon ment. Szóval ha örököltem....de bízom benne, hogy csak a 80'as évek tápszerbuzi hozzáállása miatt nőtünk fel mind tápon. Ma spec pont azt álmodtam, hogy édes pici babánk nagyon pirinyóként született (de az álmomban ez természetes volt) és ugyan kevés tejem volt, meg még azt is visszaköpte, de nagyon tápláló volt, mert jól fejlődött tőle. És a végére igazán zabálnivaló babucivá cseperedett. (normál méretre hízott..:))

Én Elevitet szedek, elejétől fogva, napi fél darabot. nekem is nagy volt a lenyeléshez, no meg nem akartam óriásbébit, ezért döntöttem a fél mellett. Mert valami meg arra az esetre, ha nem eszem elég vitamint, mégis menjen befele. Emellett Mg pezsitabi, meg néha vaspezsitabi. Egyébként az én tapsztalataimm is elég eltérőek, hogy mitől lesz óriás a baba. (Mert azért valljuk be, nem olyan gyakori a cukorbeteg mama, mint a nagy babó.) Viszont tény, hogy manapság sokkal, de sokkal több nagy baba születik, mint régen. ??? Tuti valami van a vízben, levegőben vagy fene tudja.

Én inkább éjjel izzadok, melegem van, de sztem nem vagyok büdi...legalábbis remélem érezném...Viszont fura, mert azt mondják gyorsabban nő a szőr, de nekem inkább lassabban, ritkábban kell borotválkoznom..:)

Na, az apukák hasonlóak. Az én férjem is pont ilyen, olvas, vagy tévét buzul, és szarik szegény Tökire. Aztán meg csodálkozik, hogy mire odanéz, vagy odafigyel, már nem produkálja magát a kicsi. Igazából nem értem őket, mert ez az egyedüli, amit átélhetnének a terhességből (mármint az anyuka változásán kívül, az gondolom bőven sok is nekik...), és akkor mégsem kattannak rá.

És télleg vannak kis hasúak. Egy ismerősömet befektették a KHba, jöttek látogatni a rokonok, és meglepődtek, hogy Jézus, már meg is zsültél, hát nekünk nem szólt senki! Na a fenét, csak kicsit süppedős volt az ágy közepe és a hasán a takaró így teljesen sima lett. :D Szóval fel a fejjel, sőt, néha nem bánnám, ha kisebb lenne...és előre félek, hogy meddig fog még nőni.

Na elköszönök, mindenkinek jó kapcsolattartást a babóval!
Tök jó, megyünk ma brendonba a Váci útra. Azt hallottam, hogy az olcsóbb, mint a budaörsi. Furaa lenne, de megnézzük. Az elelfániban is ellátogatunk majd, erről eddig nem is hallottam.

Kép
[/url]
gypsophila

Na még akkor mondm, hogy nálunk a mamám mindkét gyerekét kb fél óra alatt pottyantotta ki. Fájt-fájt előtte, de nem az az igazi gyötrelem. Az anyu meg mindkettőnkkkel 10-12 órát vajúdott és utána is majdnem császér lett belőle. Szóval nem igazán állja a mondás magát, én spec inkább a mamira szeretnék hasonlítani..:D gondolom érthető..:)

Kép
[/url]
gypsophila

Lorcika!aranyos vagy köszke az 1üttérzést,na meg a bíztatást!
Szrtm ez az anyus dolog nem igaz,max a fájások illetve azok elviselése lehet hasonló anyáinkkal.De akárhogy is,ma már nem divat a ráfekvéses,nyomjuk ki belőle módszer,így azt gondolom megnyugodhatsz ezzel kapcsoltaban.akárhogy is alakul majd akkor, a 30évvel ezelőttinél csak humánusabb dolgokkal fogunk találkozni,legalábbis nagyon remélem!!!!

Lányok!Könyörgöm írjatok vmit arról,ami kérdeztem,tudjátok doki-pénz ügyben!én annyira tanácstalan vagyok,fogalmam sincs mennyit is kéne erre elkülöníteni a Lili alapból.........help!

Kép
bringababa

Azt hallottam, hogy amennyit vizsgalatkor ad az ember, az 10%-a annak a penznek, amit a szulesre "illik" adni, na most ez nalunk 50000ft lenne, merthogy 5000-et fizetek alkalmankent.
Hat a parommal mar beszeltunk errol, hogy kb 30.000-et adunk neki, tobbet nem, en ugy gondolom ez azert eleg, de meg megbeszeljuk.
Sokan azon a velemenyen vannak, hogy a szulesznonek 10000-15000ft+ dokinak 25000-3000ft.
Hat nem tudom, az biztos, hogy a szulesznon nagy hangsuly lehet, nemcsak a dokin.

KépKép
horilda

bringababa

én úgy tudom vidéken 40-50 K körül Pesten meg 50-70 K körül szoktak adni a dokiknak... a szülésznőnek meg a felét

én még nem tom nálunk hogy lesz, hogy a doki engedi hogy fizessünk-e, igazából meg sem emrem kérdezni nehogy megsértődjön... merthogy após kollégája.. mindenesetre ha cikinek tartja hogy kolléga családjától pénzt fogadjon el, amire jó esély van akkor majd valami jó kis csomagot csinálunk neki..

uttttálom ezt a rendszert... jobb lenne ha ki lenne írva az ajtóra mi mennyi, aztán nem kéne még ezen is gondolkodni...

na most gondolom jó sokat segítettem :shock: bocs :oops:
pici76

Igazad van Pici76, szerintem is tok rossz, hogy meg ezen is agyalni kell, mert ha meg lenne konkretan, nem kene vele veszodni.
Anyosom meselte, hogy annak idejen Aposom adta neki a lovet, hogy adja a dokinak szules utan, o meg elment aztan elkoltotte magukra, mondvan hogy o szenvedett erte. Na jo ez tobb mint 25 eve volt. Jo mi? :D :D :D

KépKép
horilda

Egyikotok sem jar maganrendelesre a dokihoz? En oda jarok. En az elejen ket dokinal voltam, amig nem dontottem el ki legyen es mindaketto kozolte a tarifat!! En mAr semmin nem akadok ki!! Ilyen szemet vilagot elunk! Egyebkent 70-90 kozott vannak, ahogy hallottam es olyan 15-20 a szuleszno. pofatlansag, mert ahogy hallom, a szuleszno csinal mindent....de a doki tartja a markat!!!! Borzalom!

Kép

Kép
lorcika

Köszi Horilda,valahogy én is így gondoltam.Engem csak az nyomaszt,hogy amennyire én tudom a mostani új EÜ szabály szerint a kórháznak is kell valamennyit fizetni,ha minden igaz a szülés árának 20-30%át.Ez normál szülésnél,ami Tb áron 80ezer forint, 24ezer forintot tesz ki,császárnál pedig 45-60ezer forintra rúg,mert annak a tb ára kb.160ezer forint.Erről hallott valaki valamit?

Bogyra!ne izélj már! :D Akármit mondott a gyermek és előtte én is,tutira nem vagy büdike!Na!!!!!!!!! :wink:

Kép
bringababa

Magandokihoz jarok a kezdetektol fogva, de errol meg abszolut nem esett szo.
Akkor majd lassan hozzam szoba???

Lorcika altal irt arakra hanyadt dobtam magam :?
Na jo videk olcsobb, de akkor is :cry:

KépKép
horilda

Akkor jol ertem, hogy korhaznak+dokinak+szulesznonek???
Mindent meger a babocank ez nem is kerdes, na de azert mindennek van hatara, szerintem senki sem azert vallalt babat, mert raszakadt a bank :shock:

KépKép
horilda

Pedig nekem az egyik 70-et mondott, a masik 90-et!!! En is hanyatt dobtam magam horilda, elhiheted!!!! :shock:
Csak talan azert nem, mert mastol is hallottam, hogy elore kozolte a doki...es ekorul. Igy vaalhool szamitottam ra! Pedig nem is puccos budai klinikara jarok..bar azt mondjak a dokim nagyon jo! Na kivancis leszek, megeri-e az arat!!!!!!

Kép

Kép
lorcika

Az en dokimat is nagyon dicserik itt a varosunkban, majd megerdeklodom olyanoktol, akik nala szultek mostanaban, eszembe is jutott kinek, irok is neki.

KépKép
horilda

És köszi azóta mindenkinek a válaszokat,még a fejem is belefájdult az összegekbe.Én is magárendelőbe járok,de a dokimmal uaz a helyzet,mint pici nálatok,ezért egyszerűen én is félek megkérdezni,nehogy megsértődjön. :?

Jó volt veletek ma is lányok,lassan mennem kell,mert 1részt hazajött a kis terroristám,nem nézi jó szemmel,ha a gépet elbitorlom előle,másrészt vár az oskola!

Szép napot nektek,holnap jövök! :lol:

Kép
bringababa

De jó, hogy írtátok ezt a babó-besértődős dolgot, mert pár hete pont erre gondoltam, hogy a "kisbüdös" megsértődött vmin pár napig. De aztán arra jutottam, hogy biztos képzelődöm és az agyamra mentek a hormonok. Ezek szerint nem!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Izzadás nálam is kezd fokozódni... DE még csak pár hetes voltam, amikor a férjem közölte, hogy megváltozott a szagom. Gondoltam biztos büdös vagyok, de aztán mondta, hogy dehogy, egyszerűen már más az illatom :) :)

Én is magánrendelésre járok, de még nem kérdeztem rá a szülési tarifára, de eddig 2 számolásról hallottam: az egyszeri díj 10-szerese vagy egyösszegben annyi, mint amennyit a terhesgondozás során összesen kifizettél (na ezt jólmegaszontam) :shock:

Legi

Legi

Kép
leglesscat

sziasztok

jó sokat termeltetek a hétvégén. :-)))

pénz kérdés: én az orvosom magánrendelésére járok, tehát egyértelműen őt választottam, és ő megmondta, hogy 40 ezret kér bármilyen lesz is a szülés. Amúgy alkalmanként 5 ezer forintot kér. Szülésznő kérdésen még annyira nem gondolkodtam. Ha netán császáros leszek akkor úgyse lesz sok dolga. Ha meg szülök és normális lesz akkor egy 10 ezerre gondoltam. A VÁLASZTOTT KÓRHÁZNAK NEM KELL MÉG FIZETNI. EZ A SZABÁLYOZÁS JÚLIUS 1-TŐL LESZ ÉRVÉNYBEN, TEHÁT MI MEGÚSSZUK. CSAK ABBAN AZ ESETBEN KELL FIZETNI A KÓRHÁZNAK, HA NEM ODA TARTOZOL ILLETVE NEM AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLSZ. Tehát ránk még nem fog vonatkozni. Meg aztán ki tudja mi lesz, gondolom hallottátok, hogy mekkora felháborodás volt pénteken abból, hogy az oltás közben megsérült tűzoltóktól kérték a vizitdíj megfizetését. Ráadásul szabály szerint náluk saját cucc - pénz, mobiltelefon stb. - egyáltalán nem lehet. Én is hasonló helyen dolgozom - csak kék az egyenruha - és belegondoltam, hogy ha megsérülnék és kéne fizetnem az ellátásért hát jól kifizettetném azzal, aki okozta a sérülést. Most nem azon a kis összegen múlik, hanem azon, hogy ott állsz, sérült vagy és mondjuk nincs nálad pénz, mert tüzet oltani mentél nem pedig kórházba kezelésre. Visszatérve az orvos-pénz témára, én azt mondom, hogy tisztességesebb ha a választott orvosod megmondja, hogy ő mennyit gondol, mint hogy kevesellje a boríték tartalmát szülés után. hallottam már olyat, hogy miután belenézett az orvos a borítékba közölte, hogy "ma már kávéztam". Mindenképp érdemes kipuhatolni, hogy ő mennyire gondolt szerintem:-)))

vitamint én sem szedek. az orvosom nem javasolta. mindig azt szedem amit ő mond, az elején - sőt teherbe esés előtt is - folsav volt, aztán jött a magne b. Most magnéziumot szedek, meg akarja a vasat is, csak én attól tartok, hogy az az emésztésemet visszafogná, már volt rá tapasztalatom.

Én nagyon boros voltam, de most is szoktam néha inni egy-egy pohárral. De azok minőségi borok:)) Szégyen, nem szégyen, de a kávéról nem tudtam lemondani, tejjel meg nem bírom meginni.

Nálunk a párom pénteken érezte először babókát, éppen a hallgatózott, mikor a babó jól fülön rúgta. De tetszett neki nagyon, mindkettőjüknek. Az én párom olyan aggódós lett, hogy néha totál kiakaszt, már sóhajtani sem merek, mert egyből rákérdez, hogy mi van már... Mi lesz ha tényleg akció lesz és megyünk szülni???

No nem fárasztalak tovább titeket, mindenkinek szép napot

Márti
stella2007

Kibirhatatlan meleg van az irodankban!
Nagyon orulok, hogy nyar elott megyek el, vagyis hogy itt tartok a varandosaggal. :D Mert ez hamarosan kibirhatatlan lesz mindenkinek.
Penteken a szinhaz szuper volt! rengeteget nevettunk, csak ne kellett volna allandoan pipilni, a szunetben startoltam a mellekhelyisegre, mint akinek hasmenese van :lol:

KépKép
horilda

Bringababa én is akartam írni, hogy a törvény július 1-től lép majd érvénybe, de már stella megelőzött! :)

Én 7500 ért járok magánrendelésre....de a doki nem mondott szülési tarifát...lényegében mindenki annyit ad, amennyit tud!
A szülésznőnek olyan 20 000 körül gondoltuk..a dokinak meg majd meglátjuk! DE mi ilyen 70 000 Ft-okat biztos nem fogunk tudni adni.....szóval max. szerintem a 40 000. DE nem olyan a dokim, mint aki ezen befog sértődni!

Kép
elizabeth25

asszem befordulhatott a Zsófica az éjszaka... ma olyan másképp rugdos :shock: eddig mindig a hólyagom volt a célpont, most meg inkább a pocakom felső része hullámzik meg dudorodik... ti éreztetek már ilyen változást?

ja és szegény már vagy egy hete minden nap csuklik... msot is éppen :cry:

alig várom már a szerdát hogy megnézzem mi a fittyfenét akciózik :)
pici76

En is tegnap ereztem eloszor, hogy kidudorodik valamilye egeszen fent, szinte a bordaim alatt. Hat ugy meglepodtem! Kiabaltam is Apucinak, kicsit megsimiztem, aztan visszahuzta.
Amugy az utobbi par hetben mar en is inkabb feljebb erzem a babocat.
Tobben irjatok, hogy csuklik, az milyen erzes?
Kicsit buntudatom is van, hogy en nem tudom mikor van az. Vagy majd kesobb rajovok?...

KépKép
horilda

Horilda, a csuklás olyan, amikor piciket rándul, de végül is azonos időközönként egy ideig. Én eddig kétszer éreztem ilyet!

Nekem már kb. két hete rúgdos Domi a köldököm vonalában és affelett...és a 4D-en meg is mondta a dokinő, hogy már befordult, és nem is biztos, hogy visszafog már fordulni! Kiv. vagyok csütörtökön du-tán ha megyünk a dokihoz, milyen pozícióban lesz a kis drágám! :lol:

Kép
elizabeth25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: