A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Lányok, csak végigolvastam, de kidőlök. Ma suliban voltam, és holnap holnapután is leszek. Mit mondjak, őszíntén jól esett. és utána meg hazajönni Benéhez, az is jól esett :)

Eni! írj privit, ha van időd, és válaszolok, csak nem akarok elfeledkezni rólad, azért kérem, hogy írj te először :)

Újak! Üdv, a többiek midnent elmondtak. Ha van kedvetek, adjátok meg a korotokat, meg hogy mikorra vagytok kiírva, beteszlek benneteket a táblázatba, amit kb a 300. oldalon találtok, és felteszem majd megint, ha majd megint itthon "unatkozom" Benével :)

Merci, neked meg elismerésem a türelmedhez...

Durca, majd én is írok privit, ha nem bánod.

mtunde

Györgyi, nem mondod :shock: :shock: hogy Jázmin 4kézlábra nyomja ki magát? Az állati! Persze ha fizikailag képes rá, úgy értem a termete miatt, miért ne tenné! Gratula!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Jajj, lányok, a szomszédom 12 hónapos kisfiáról kiderült, hogy genetikai eredetű izomsorvadása van!!! Jube, Györgyi, ti jártok gyógytornára, hova? Hogyan kerültetek oda?

T

mtunde

Merci
Gartula Olinak, ügyes kislány! :wink:
Neked meg kitartás, Bene most már nagyon hamar itt lesz!!!
Ja, és én is lista-mániás vagyok!! :lol:

Györgyi
Wow!!! Most akkor tényleg 4 lábra áll???Ezt még Dani se tudja megcsinálni! nem semmi a csaj! :shock:
Nálunk is nagyon nyűgi már olyankor Dani, én azt csinálom, hogy 7kor fejezem be az utcsó etetést és fél 9kor már kezdődik a fürdési rituálé (mi előtte masszírozunk egy 5-10 percet), így végül 10kor alszik el. Tehát csak másfél órát kell kibekkelni, ami nem olyan sok! (több helyen is írták, hogy az utolsó két etetés lehet közelebb egymáshoz, pláne fürdés, meg masszi után amúgy is nagyon éhi lesz, nem baj, ha nem telik le a 3 óra). Napközben mi is 3 óránként etetünk, de Dani teljesen igényli is!!
Tehát a napirend: reggel 8 körül evés, néha pici visszaalvás, de általában játék, utána 11-12kor a köv. szopi, aztán séta, utána 3 körül, majd fél 7 körül eszik. Az a lényeg, hogy mindig úgy próbálom alakítani, hogy a fürdetés előtti utolsó etetés 7kor fejeződjön be!

Sarmar
Én is Sipinél szültem, igaz végül császárral, de nekem volt választott szülésznőm, akivel tényleg nagyon meg voltam elégedve, ő Zachár Erika, nagyon ajánlom!

Steffi
Én már most olvasgatom, hogy miket fogok kotyvasztani Manónak! :lol: Andristól karira kaptam egy nagyon jó könyvet, a Kismamának egy kiadványa, abba tök jól le van írva, hogy mikortól mit kell adni és minden kaját úgy ír le, hogy pár extra hozzávalót beletéve, a mama is jól lakjon belőle!! Ez nagyon praktikus!

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
barimami

Tünde,

a Dévény alapítványhoz járunk.

Egy ismerős ajánlotta az alapítványt, először annál a gyógytornásznál voltunk, akihez ők jártak, de nem volt szimpatikus, ezért kerestünk másikat.

Felhívtam a központi számot és a hozzánk legközelebb dolgozó gyógytornászt kerestem meg.

www.deveny.hu

Egy fiatal, kedves, agilis lány, sokat segített nagyon.

De azt is tudni kell, hogy ez nagyon fájdalmas, az idegpályát stimulálják, ezért én csak indokolt esetben ajánlom. A szomszédodnak azt tanácsolnám, (ha szabad) hogy keresse fel az alapítványt, vigye el a leleteket, és nézesse meg a kisfiát Dévény Annával. Azért mondom ezt, mert az első gyógytornász, akinél voltunk, bárkit kezelt volna, aki kifizeti a pénzt, akár segít rajta a kezelés, akár nem....

Mi a Mechwart ligethez járunk, ha szeretnéd a mi gyógytornászunk nevét és számát, elküldöm priviben.

jube

Kép

Kép
jube

Hahó,
a szőnyeg alatt kullogok, hogy úgy eltűntem 2 napra. Mentségemre szolgáljon, hogy dolgoztam meg nagyikáztam.
Az igazság az, hogy vittem magammal szerdána babakocsit, de olyan trutyi idő volt, hogy végül nem indultunk el a Városliget felé. Nem volt nálam esővédő és így nem mertem kockáztatni, a hordozó szél ellen sem véd valami jól. (nem az egész babakocsit vittem, csak a vázat amire rá lehet kattintani a hordozót)

Szuperek a képek, szépek vagytok!!!

Steffi,
BOLDOG HÓFORDULÓT MARTINNAK!
Milyen nagyfiú már, csodaszép!

Dorka77,
szerintem mi találkoztunk a kórházban, nekem rémlik, hogy láttalak :-)

Oltások,
most voltunk a 4 hónapos oltáson, az én doktornőm azt mondta, hogy az agyhártyagyulladás ellenit felírja. A bárányhimlőt nem javasolta - csak nekem, aki még nem volt bárányhimlős :))

Ancsa,
tudom, hogy ez bután hangzik, de a legfontosabb, hogy nyugodj meg, pihenj sokat! Így termelődik a tejecske.
Igyál sokat, van aki azt mondja, hogy a forró italtól indul a teje, van akinek a homeós bogyótól.
Szaporítófejést próbáltad már?

Sarmar,
üdv neked! Én Nováky Ritával szültem, de mindenki nagyon aranyos, jó kezekben leszel!

Eni,
próbálkozz a zöldségekkel nyugodtan, nálunk pl. semmitől nem lett baja Máténak, még a babtól sem.

Barbi,
mi 3 hónapig sterilizáltunk, azóta forró vízben elmosom és külön szárítom a cumikat, üvegeket.

Györgyi,
mi olyan 2 hónapos korában álltunk át Mátéval a mostani rendszerre, akkor jöttünk rá, hogy a gyerek azért olyan sírós estére, mert nagyon elfárad. Azóta este 6 felé fürdetünk, fél7 felé vacsi és alvás. Az elején még 2x ébredt Máté, olyan éjjel 1 felé és 4 felé. Aztán az éjszakai egyszercsak kimaradt és maradt a hajnali, aztán a hajnali egyre inkább tolódott a reggel felé, majd elmaradt és épp 4 hónapos volt, mikor átaludta először az éjszakát.
A mai napig nem lehet sokkal később fektetni a Manót, nagyon sír ha fáradt.

Masni
masni

Sziasztok!
Hát ahogyan elolvastam, az izomsorvadás sajnos elég nagy indok a kemény tornához! Végül bénulással is járhat. Nagyon durva...

Györgyi, én is akartam mondani, hogy a gyerkők nagyon ügyesen jelzik, hogyha már máshogyan szerveznék a napjaikat. Biztos ez van Jázminnal is. Nyugodtan kezdd el hamarabb a fürdési procedúrát, nem is biztos, hogy reggel korábban fog ettől kelni. Hallgass rá! (Na, ezt olyan okosan mondtam, mi??? :wink: Annak idején engem is Győző csapott le, hogy nehogy már én ragaszkodjak a gyerek napirendjéhez (ami persze nekem is nagyon jó volt), ha egyszer ő csak jobban tudja, most mit igényelne :))

Tünde

mtunde

Sziasztok!
Végre péntek, ez általában az én napom amikor tudok jönni. Olvasgatok ám szorgalmasan, szóval nagyjából képben vagyok.
A barátnőm anyukája konduktor, évekig a Pető intézetben dolgozott, én úgy tudom, hogy az izomsorvadás nem gyógyítható, max. szinten tartható az lállapot. szóval nagyon durva betegség. Egyébként az egyik legnagyobb parám, mivel csak jóval a születése után derül ki. Kb. 1 és 2 éves kor között.

Reggel is volt a Mokkában egy pici fiú, aki most kapta meg a lélegeztető gépét ahhoz, hogy végre hazakerülhessen. Az ilyeneket nem tudom könny nélkül hagyni.

Durca, olvastam amit írtál, de egyszerűen nem volt erőm írni. Újra megnéztem a képeket a kis Boróról, és nem tudom elhinni, hogy beteg és soha nem fog az ágyikójában aludni, veletek lenni, puszit adni. Mindennap eszembejuttok, és nagyon sokat gondolok rátok. Nem is tudom mit kivánhatnák, talán minél kevesebb fájdalmat, ezt legfőképpen Boribonnak, nektek meg erőt ahhoz, hogy végig tudjátok csinálni!!!

Persze a reményt sosem szabad feladni, ezért be is másolom egy blog címét, amit egy édesapa akkor kezdett el írni, amikor a kislányánál pár hetesen agytörzsidaganatot diagnosztizáltak. Orvosok szerint műthetetlen eset, alig pár hónapot adtak neki teljes leépüléssel. A kislány most lesz egy éves és jól van. A szülök nem egyeztek bele a műtétbe. Na de inkább a liknk:
http://egitunemeny.nolblog.hu

Réka
Vendég

Jó reggelt!

Merci
Gratula nektek a pelusnélküliséghez!!! :))
A barátnőm az első gyereket természetes úton hozta világra, nem volt császár. Akkor neked biztosan ezért.
Jázmin a karjain nyomja ki magát és felemeli a hátsó két lábát, de nem térdel ha ezt érte négykézláb alatt. :lol:

Tünde

Mi a Dévény torna egy fajtájára járunk. Szerintem mindenképpen kérdezzék meg a Dévény tornásokat, biztosan tudnak segíteni. Az a baj, hogy már 12 hónapos. :( Ja de látom Jube is írt, akkor jó.

BArbi

Teljesen így van Jázminnal! De szinte percre pontosan. Csak én 6-kor szopiztatom, aztán 9 körül. Attól félek, hogyha 6-kor megfürdetem és 7-kor lefektetem szopi után, akkor vége a jó alvásnak éjjel. :roll: Na ma kipróbálom a 7-kor etetést és majd elmesélem mi volt. :lol: És mi lenne szerinted, ha 7-kor eszik, lefektetem, és még 10-kor megpróbálom mégegyszer hogy egyen egy kicsit. Á ez hülyeség nem ébresztem fel. Olyan bizonytalan vagyok. Vagy nem? :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Györgyi! Nagyon hasonló a napirendünk, és én is szétparázom magam... :lol: :lol: :lol: Az a jó, hogy te is, én is baromi magabiztosak vagyunk a témában. :mrgreen: Többieknek igazuk van, Tündének főleg, a gyerkők döntik el. Szóval az utolsó előtti szopi nálunk is 18h körül van, és 21h előtt fürcsi, majd utolsó szopi. Tény, hogy addigra kész van Benő, sokszor 10 perc után lefordul rólam. :shock: De amíg bírja ezt a beosztást, addig csinálom. Aztán azt hiszem, fogom hagyni előbb. Már megint jövök a védőnéni egy okos mondásával. Az éjszakai alvás azon múlik elsősorban (frontot, hasfájást stb leszámítva), hogy napközben megette-e a babó a "mennyiségét". Tehát ha napközben jóllakott, akkor elvileg a pocija nem keltheti fel az álomból.

Lilluska, Barbi, Tünde, Merci - nagyon köszönöm nektek! :wink: Igen, azt hiszem, a védőnő elsősorban azt nézi, hogy nem akarom-e Benit a falhoz vágni. Semmi komolyra ne gondoljatok, de első blikkre kiszúrta még a terhesség elején, hogy én az az izzadós tenyerű, körömrágós diáklány fajta vagyok... Kicsit mindig is jobban gyúrt lelkileg. (Nem is esett jól sokszor.) Tény, hogy annyira azért nem komoly a dolog. De majd meglátjátok. :roll:

Masni, ok, akkor hajrá rántott karfiol. Módjával. Köszike.

Pusziiiiiiiiii.
vbea

Ez a tetves bnet eddig nem engedett be. :evil:

Merci , csodállak, hogy egyáltalán még tudsz jönni-menni! Amikor januárban bejöttél meglátogatni minket, már akkor sem volt pici hasad. Olicska nagyon ügyes nagylány! Az összepisilt nacik, bugyik ismerősek :lol: !
Már kezdtek a lányok elbizonytalanítani, hogy beadassam-e Zsombinak a bárányhimlőt, de talán olvastad, nekünk is uazt mondta a dokinőnk, mint nektek, nevezetesen a súlyos szövődményeket, úgyhogy köszönöm, hogy megerősítettél, én bizony beadatom!

Az ovis egymást-fertőzéshez még annyit írnék, hogy sajnos igenis nagyon elkeserítő, mikor végre egy 2hetes betegségből kikúrálod a gyerkőcödet, és újult erővel kezdi hétfőn az óvodát, majd szerdán, vagy csütörtökön újra lázasan, vagy kezdődő takonykórral viszed haza, mert egy pajtása megfertőzte. (van, aki antibiotikummal együtt viszi be a gyerekét, és napközben az óvónők adják be a gyereknek, ez azért durva...)
...Én tudom, hogy ilyenkor a kedves (főleg férfi, és gyermektelen nő) kollegák milyen célzatos és szarkasztikus beszólásokat tudnak kiengedni a szájukon azzal kapcsolatban, hogy a te gyereked mindig beteg, és biztosan te betegíted meg, mert lógni akarsz a melóból. Persze mindezt olyan vicces körítéssel. :twisted: :evil:

Györgyi, nagyon ügyes a leányzó!!!
...én is dicsekedhetek? :wink: :lol: Sári ugyan a lábát még nem nyomja fel, viszont a karját teljesen, és az öklein támaszkodva nézelődik. Ha sikerül, lefotózom. Bocs, Györgyi, nem az überelés volt a célom. :oops: :wink:

Eni! Én ma karalábé levest fogok enni! Persze nem 5 hektolitert, de egy tálkával nem árthat meg szerintem.
A védőnéni szólásán azt nem értem, hogy Beninek honnan kellene tudni, hogy melyik az éccaka, és melyik nem. Ilyen alapon ugyanis, ha éjjel telezabálta magát, akkor a nappalt át kellene aludnia evés nélkül. Vagy nem? :lol: :shock:

Valentina, mégegyszer gratulálok, nagyon szép a kisfiad!

Steffi, Martin csodaszép kiskölyök! Megjegyzem van mitől szépnek lennie!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Györgyi
Én egyszer próbáltam eddig, de sajna nem igazán vált be! 7kor etettem, utána kelt 1kor, aztán 4kor, aztán fél 8kor és már nem aludt vissza....én meg eléggé kikészültem, mivel nem tudtam túl jól aludni így (mivel persze hiába alszik el már este fél8kor, én csak 10-11 körül kerülök ágyba, tehát aludtam összesen 6,5 órát a szokásos 8-9 helyett)
Hát, persze Jázminnal lehet, hogy másképp lesz, szóval egyet tudok tanácsolni:próbáld ki és kiváncsian várom! Ha neked bejön, lehet, hogy én is megpróbálom még egyszer, bár nálunk az is baj, hogy apával szeret fürödni és ő fél 8-8 körül ér haza csak.. :(

Eni
Take it easy!, ahogy a művelt amerikai mondaná! :lol: Ha lazábban veszed, több örömöd telik benne, mint ha állandóan stresszelsz! Engem a csecsemősök engedtek haza kicsit aggódva, mivel remegett a kezem, amikor öltöztettem a hazaútra a lurkót! Ott vigasztaltak, hogy ne parázzam, persze ki ne parázna, ha életében először öltöztet gyereket, nem hogy a sajátját!!! :lol: (persze bent a csecsemős fürdeti-öltözteti, így tényleg az volt az első alkalom nekem!!) Most már észre se veszem, hogy egyik ruha le, másik fel! :wink:

KépKép
barimami

Sziasztok!

Kisfiam nevében is köszönöm a dicsérő szavakat! :lol:

Gabi Neked külön köszönet, olyan édi vagy! :lol:

esti rituálé:
Hát nekünk mióta elmúlt a hülye hasfájás úgy néz ki az esténk, hogy Martin már fél 6kor nagyon nyügi, alig bírom neki kihúzni azt az egy órát fürdésig! Aztán negyed 7körül készülödök, kikészítem a ruciját, törcsit, beteszem a macis ülőkét a kádba, ez kb negyed óra, aztán eresztem a vizet, fél 7körül fürdünk és ameddig élvezi addig hagyom pancsizni. Aztán pelus, öltözés, szopi és 7kör már csicsika!!!!
Ált-ban hajnali 1-2-ig alszik utána egy gyors szopi és alszik reggel 7-8-ig. Bár az utóbbi napokban valamiért 11körül is kér enni, de akkor is úgyanúgy 2körül is kér és akkor alszik reggelig.
Megjegyzem,hogy az elején mikor még ez nem alakult ki, volt, hogy 3órán keresztül altattam és a hasfájós időszakban soha nem aludt el 7kor. Amióta megszűnt azóta van ez így. És persze azóta mióta szoktatjuk a külön szobához.

Figyi, tud valaki egy helyet ahol jó kis szőnyit lehet venni babaszobába? Micimacis vagy valami ilyesmi.

És Ancsa ti hol vettétek a füleses függőnyt? Én tigrisest szeretnék!

És 1000hála és köszönet tanácsokért, Martin tegnap nyitott teraszajtó mellett 2,5 órát aludt délelőtt. Én meg nem tudtam mit kezdeni a rengeteg idővel.
Ma is aludt 1órát babakocsiban és most megint alszik a hordozókában nyitott ajtó mellett, természtetesen jól betakarva!
Tényleg nagyon köszönöm mindenkinek!!!!
Puszi

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

mindenkinek köszönöm a segítséget és a válaszokat! ma voltunk bent, választottunk is szülésznőt, úgyhogy Sipos-Várnai párosnál leszünk,és ha minden igaz megvárjuk áprilist (ápr. 3.)!
sarmar

Helló Lányok!

Kissé akadozva, de azért vagyok ( ismét folpack-ban :lol: :lol: ) - így nézzétek el nekem, ha nem reagálok mindenre.
Azért látom, megint egyre többen vagyunk!!!!! :lol: :lol:

Most lehet, hogy megvettek, de én a cumisüveget, cumit csak forró vízben mosom/öblítem el és ennyi. Elején kifőztem, meg kb. 2 havonta ( vagy amikor eszembe jut) . Így csináltam Szandinál is, semmi gond nem volt, ez gáz???????

Napirend: ha hiszitek, ha nem - nekünk nincs. ( Szandinál sem volt) Minden nap máskor eszik, máshogy zajlik, nincsenek fix alvások. Elalszik bárhol. Egyedül az esti rituálé egyforma 1/2 7 körül fürcsi ( hihetetlen mit művel a vízben, a fél fürdőszoba úszik, annyira jár keze-lába) ha még belefér egy evés akkor eszünk és 8 körül alvás.

Györgyi, Eni: Amikor Beni pár hetes volt, az elején még mi is ettünk olyan 10 körül este. Aztán idővel rájöttem, hogy nem bírja olyan sokááig, így 8 körül már alvás van. És ez így bejött. Lehet, hogy a ti babáitok is fáradt már a késői evéshez ( Györgyi főleg talán Jázmin, mivel Ő nagyobb )

Micsoda nagyfiú már Martin is! :lol: Úgy rohan az idő! El sem hiszem, hogy mi is a jövő héten FÉL ÉVESEK leszünk! :!: :!: :shock: Most mentem be szülni....... ( amikor a múlt héten voltam rákszűrésen, azt mondja Vida: úristen, már eltelt 3 hónap? Mire én: 5és fél!!!! )

Valaki kérdezte, hogy mit eszek a fogyi alatt: csupa light-os dolgot. Gyümölcs, párolt zöldség, husi, saláta, joghurt, tojás és van egy bizonyos keksz ( amit ők adtak ) ami meleg folyadék hatására megduzzad és elteliít. Na ezt. De már nagyon unom. Még a jövő hetet kell ilyen szigorúan kibírnom és aztán lazulhatok. ( de utána is folytatom ) le kell mennem legalább 63 kg-ra...... Különben már 1,5-2kg lement hétfő óta!!!!! És ez nem víz, mert a zsírom szépen csökkent! :lol: :lol: Megjegyzem soha nem tudtam fogyózni, úgyhogy nagyon büszke vagyok magamra! ( eddig :oops: )

Biztos akartam még mást is, de most kicsit kiestem a ritmusból.
szalad a háztartás, úgyhogy megyek is, hátha utolérem kicsit magam még Benus alszik.

Heni

Kép

Kép
cancan

Lányok!
Szofi csak reggel 7.40-kor evett először, tehát kimaradt az éjjeli, de én ezt nem tartom sikernek, mert éjjel ha nem voltam fent 50-szer akkor egyszer sem. :evil: Olyan vagyok, mint akinek még a csontjait is összetörték. Mosott kaki. 5-kor adtam neki ki teát, mert akkor már nem volt elég a cumi és még át is kellett vinnem magunkhoz. Szóval ez nem mondható sikernek.
Bocsi ha most nem reagálok másra, de Szofinak délben 37,5 volt a láza. Most elég nyügi. Remélem CSAK :cry: fogzik és nem lesz megint beteg. :cry:

Mindenkinek nagyon szép napot!

Jázminnak meg nagy-nagy gratula. Nagyon erős kiscsaj. Fantasztikus. :D

Ja! én se sterilizáltam soha. Max néha-néha az elején kifőztem a cumit, különben csak forró vízzel lemosom. Azt hallottam, hogy a túlzott bacimentesítés szájpenészhez VEZETHET.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Nem rég ment el a védőnő és totálisan el volt ájulva Vikustól.
Amugy olvassák bent a Kútvőlgyiben a babanete.
Úgy hogy ezuton is köszönök mindent, és remélem nem voltam senkinek a terhére. :)
Nem kiabáltam, pedig nagyon tudtam volna. Keszegh Évikének is köszönök mindent, akár csak Ferenczi Böbének. :P

A szülésről csak annyit, hogy egyáltalán nem így képzeltem el. Sajnos az apás szülés nem jött össze :cry: és talán ez bánt a legjobban. Sok mindenre nem emlékszem.

Az egyik pillanatban még a férjem kezét fogtam a következőben meg valaki másét.Itattak velem savlekötöt és közben a Mészáros doki visszanyomta a gyereket, hogy ne legyen baja, mert a köldökzsinór kétszer rajta volt a nyakán és majdnem megfuladt a pici.
Aztán arra emlékszem, hogy a dokimat nem tudták elérni ezért a Teleki doki vitte végig a császármetszést.
majd még mesélek, mert Vikusom felkelt és éhes.
V

valentina

Jesszusom Valentina,
mi az, hogy visszanyomta a gyereket?
Azért kellett a császár, mert a nyakán volt a köldökzsinór?
magától indult be végül? vagy ezt már mesélted csak én vagyok lemaradva?
És miért voltatok bent 2 hétig?
Elejéről please.....ha nem kérek sokat.....
( Mondta valaki, hogy olvassák a babanetet? :oops: )

Heni

Kép

Kép
cancan

Valentina!
Ezt én sem értettem mikor anyukád írta,hogy visszanyomták a feját... Mégis hogy????
A sebed rendben van, meggyógyult? Viktor kis kópé!!!! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

SZiasztok!

Nem nagyon tudok visszaolvasni, mert elég zűrös napunk volt. Vásárlás, látogatók, stb. Mindenkinek nagyon jó hétvégét, majd jövök az alvásbezsámolókkal! :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Györgyi,
olyan aranyos vagy, teljesen természetes a bizonytalanságod :-) Nem szeretnélek rábeszélni a korai fürdetésre, szó sincs róla, csak azt javaslom, hogy hallgass Jázmin jelzéseire.
Próbáld ki pár napig, hogy elkezded az esti dolgokat, mikor látod, hogy fáradt. Amennyire tudom, nem attól malszik éjjel jobban a baba, hogy előtte jóóól kifárasztjuk :-)

Én csináltam pár hétig az ún. álometetést, 10 és 11 között kivettem a kiságyból, megetettem és visszatettem. Tényleg nem ébredt fel! Igaz, tovább sem aludt, éjjel 1kor ébredt megint. De van akinek bejön ez a módszer.

Szép lassan rájönnek, hogy a nappal az aktív időszak és éjjel meg aludni kell. Még csak 2 hónapos Jázmin, hagyj neki egy kis időt.

Steffi,
a Diegoban van többféle Disney-s szőnyeg, micimacis is. 95x133 cm és 3.199 Ft. Legalábbis a téli katalógus szerint.
Újpesten van valami nagy szőnyeges bolt, ott is sokféle szőnyeg van (és tán függöny is?), most nem találom a honlap címét, de keresem tovább.

Masni
masni

Masni!
Kösziiiii! :lol: Hol van Diego?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok! Megint suli szellemi leépülés, imádom Benét :) Merthogy egész nap nem voltam itthon :D

Igen, sajnos én is utánaolvastam az izomsorvadásnak, és elég durva. Azért kérdeztem a Dévény tornát, hogy majd tudjam mondani a szomszéd nőnek, hogy itt is érdeklődhetnek. Nagyon sjanálom őket. 1 éves lesz most a ksifiú, és eddig "csak" a szívével jártak kontrollra, amit majd meg kell pár év múlva műteni. És most ez.

Valentina, tényleg meséld el elejétől!!! Miért nem érték el a dokidat, mikor ment volna be??? Stb???

Tünde

mtunde

Sarmar, beírtalak a táblába, csak még mondd meg a te születési dátumodat, és hogy melyik kerületben laksz?

Már ha megengeded, különben persze kiveszlek a táblából :)

mtunde

Napirendet, és sterilizálást illetően azt hiszem én Heni táborát erősítem, ugyanis órában percben én nem tudom meghatározni az etetéseket, fürdetéseket stb...kb megtudom mondani, de konkrétan nem.
Én sterilizáló folyadékkal szoktam fertőtleníteni, ha kell valamit, néha a cumit is, de a napi tisztítás a forró folyó víz alatti lemosás. :oops:
Na megyek a Bömbimancihoz.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Én is hasonlóan (nem) sterilizáltam. És a chocco folyadékkal. :)

mtunde

Kép

mtunde

Kép

mtunde

Kép

mtunde

…..Hahó még mindig itt. Reggel óta távozik a nyákdugó (ez már tuti az) és voltak délelőtt görcsöcskék is, de Gabika szerint is megvárjuk dokibácsit. Hiába az én gyerekeim nem bújnak ki más hangjára. (Olicska is megvárta 3 éve) Gabika szerint még az ő hangjukat is megismerik a picik sokszor születéskor! Ez olyan klassz! Különben tökre visszaestem a náthámmal és a körzetim szerint nem is igazán császározhatnak így tervszerűen, mert ha netán altatni kell közben és ugye a légzőszervek bedugultak ki is nyúlhatok az asztalon! Na már csak azt nem tudom, ki dönt ebben, mert ugyebár senki sem belgyógyász odabent.

Györgyi, akkor ez a női típusú fekvőtámasz kiinduló helyzete, az is nagyon klassz ennyi idősen! :lol: Gratula!

Jube, a mi 5 éves barátnénk, aki ugyan jár, de hipotóniás - nem tudják miért, de valszeg idegrendszeri okból kifolyólag - Pető oviba jár, Dévény féle gyógytornára és már kétszer voltak Sopronban egy doktornőnél, aki egy komplex programmal gyógyítja őt. Kúraszerűen mennek, de utána nagyot javul az állapota. Sajnos őt is későn kezdték el kezelni ezért valószínűleg maradandó károsodása lesz, de fog járni egyedül. Én is úgy tudom, hogy az izomsorvadás nem gyógyítható, de ez a Soproni doktornő úttörő technikát alkalmaz (elektromos izomstimuláció és mellette egy függesztett tornagyakorlat sorozat, stb.) a mozgásszervi betegségekben, nemrég ő is volt a tv-ben. Ha érdekes lehet, meg tudom szerezni az elérhetőségét.

Steffi, mosható gyerekszoba szőnyeg ügyben engem is érdekelne, van-e ötletetek! Kika, Ikea stornó! Ikeában van egy csíkos, kétféle színben, de abból 3 db kéne hogy kiadjon kb 2 x 1,5 métert. A Diegoban is lehet kapni mosható szőnyeget?

Sarmar, mikor voltál bent ma, ha szabad és akarod felfedni az inkognitót? Én ugyanis mostanság mindennapos vendég vagyok :( , reggel voltam ½ 9 körül és nekem is Gabika a szülésznőm.

Heni! Gratula, számolj be lszi rendszeresen! Meddig tart ez a kúra?

Valentina, gyere ha tudsz és mesélj! Biztos jobban leszel utána, ha kiírod magadból. A lényeg persze a karodban a kis szuszogó, aki egészséges és ez számít csak igazán! Apa pedig majd ott lesz a következőnél végig! :lol: :lol:

Kép

Képurl]
eszesmerci

....na most el is kezdtem fájni, tényleg ha van itt még valaki, hogyan szivárog a magzatvíz? Nem keverhetem össze a nyákdugóval ugye?.... Valaki egyszer azt írta, olyan mintha nem állna el a pisilés, de hát lehet annál kisebb mennyiségű is, nem?...

Kép

Képurl]
eszesmerci

Merci!
Naaaaa???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Akkor kezdem a legelején.
Fél 9kor jött be a dokim és megvizsgált aztán közölte, hogy kezdjenek előkészíteni, mert még ma megszülünk. Majd ő elment és mondta, hogy mire kell addigra visszaér. Megkaptam a beöntést és mondták, hogy hozzam a cucomat és válasszak szülőszobát. :lol:
Majd burokrepesztést végezdtek és a gyerek majdnem kijött és az 5perces fájásból hirtelen 1perces fájás lett, 2ujjnyiról 5ujjnyira tágultam. A picinek leesett a szívverése 140ről 40re.
Ez után tolta vissza a Mészáros doki a Vikust, mert a köldökzsinór nem engedte, hogy ki bujjon :x

Aztán a Teleki doki átvette az írányítást.
A Hegedűst nem tudták felhívni mert konferencián volt. Csak később tudott bejönni a kórházba.
A történtek után a Teleki doki vette át a kezelésemet.

A sebem begyúladt és kifakadt, majd újra felnyitotta a sebet és kinyomta a genyesrészt, majd fekvésre itélt.
Belázasodtam és nem jöhettünk hazza. :cry:
De végre már itthon vagyok,de kötözésre vissza kell járnom a Teleki dokihoz.
Röviden ennyi a történet.
De nem kívánom senkinek, hogy ezen keresztűl essen, mert lelkileg nagyon megviseli az embert. :cry:
Jó éjt lányok.
Ha tudok majd jövök.
V

valentina

Valentina, azért köszi, hogy leírtad! Pihenj amennyit csak tudsz! Ha Vikus akszik te is aludj és akkor hamar erőre kapsz és gyorsan elfelejted a rossz dolgokat.

Kép

Képurl]
eszesmerci

Na most van egy kis időm!

Merci

Igen!!!! SZivároghat kicsi is!!!!!! Lehet hogy nemsokára baba???

Gabó

Nagyon ügyes Sári! Pedig még milyen kis pici! Ja, majd kíváncsi leszek, mert Jázmin teljesen kész lett a karalábélevestől. :lol:

Steffi

Szuper hogy bejött neki a levegő. Tudtam én!! :wink: Ja Diego van a Domus után a Róbert Károlyon.

MAsni

Hát inkább én is így gondolom, ma már így is csináltam. 7-kor már ágyban volt. Nem ébresztem enni, mármint álomenni :lol: majd kel ahogy kel, kíváncsi leszek. :roll:

Valentina
Én is nagyon kíváncsi vaqgyok!!!

Kép
gyorgyi33

Egyszerre írtunk!

VAlentina

Nem semmi történet!! Tényleg pihenés!!!

MERCI???

Kép
gyorgyi33

Sziasztok lányok!

Valentina! együtt érzek veled, azért ez nem semmi történet... :(
de mostmár túl vagytok rajta, végre otthon vagytok. Pihenjél amennyit csak lehet (mondjuk ez nem egyszerű egy 2 hetes babuci mellett).

Merci! Hajrá..... SZerintem lassan hívd a szülésznődet.
Tóth dokinál szülsz?ha jól emlékszem..
/én is nála szültem/ :D
Vendég

.....vagyok még, rendesen keményedik a hasam, de csak úgy 20 percenként. de most már csak zuhanyozni merek... sztem még átalszom az éjszakát :(

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok Lányok!

Ezt tegnap kezdtem el írni, de nem sikerült befejeznem, ezért most folytatom.

Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan reagáltatok. Tök jól esett!!! :lol: És köszönöm a sok kedves szót és biztatást, meg a tanácsokat! :P Olyan jó hogy vagytok!!! :oops:
Ma volt itt a védőnénink, azt mondta hogy attól pöttyös, hogy túl sokat eszik, mert az Ő súlyához képest, 600 g-t kell egyen egy nap, és Lara pár napja már 700 eszik, hogy ne adjak neki annyit.

Most hajnalban is volt 90 ciciben, és még 20 a kagylóban. :lol:
És azt mondja ha van 90 körül ciciben, akkor nem kell pótlás!!
Ma már több tej volt mint tegnap :lol: növekszik

És a férjecském hozott nekem kapszulát is, így már ma azt is vettem be!!! :lol:

Zsófi,

Igen, írni fogok nekik, holnap de előbb azt hiszem elkezdem ezt a kapszulát!

Veronikusz, :lol:
És miben nyilvánul meg a szárnybontogatás? :wink: Mesélj!!

Tényleg szájpenészhez? Ezt még nem hallottam :oops: , nekünk még nincs szerencsére!

Barbi,

Nagyon, nagyon köszönöm a leveled és a sok címet is!!!
Ténlyeg? Daninál is így volt? Akkor lehet hogy tényleg azért kiütéses, mert Ő is most kezdett el többet enni, eddig olyan 550 körül evett naponta, most viszont 700 g körül eszik. Csak kár hogy ennek a kétharmada csak az enyém. De azért volt ez rosszabb is!
Most akkor már biztos, hogy ezért van a kiütés.És igazad volt, védőnéni is ezt mondja!

De tegnap például csak 560 evett, így azt mondta a védőnéni, hogy végülis ha a BAba magának szabályozza, akkor adhatok neki 700-at is hisz utána majd kevesebbet eszik, ma például evős nap van, volt!

Györgyi,

Köszönöm szépen a segítséged, , kipróbálom a boldog mamás cuccot, aztán hívom, ha az sem segít!
Hát én is úgy vagyok vele, hogy a tápszer az utolsó, én is szedtem azt a homeos cuccot, a francia nem csinált semmit, a némettől meg nem aludtam mert olyan gyomorgörcsöm volt mint még soha. Igen, ezt a teát iszom én is.

Üvözöllek Ajnan!

Steffi,

Igen, igen! Larának is tetszett, és még mindig tetszik Martin!!
Miért volt rossz napod csütin?
És hétvégén akkor lesz ünneplés??

Ez a kép fantasztikus olyan nagyfiús!!!

A függönyt a KIKÁ-ban vettük, de a Praktikerben is lehet kapni, és nem csak füles van rajta, hanem az egész csapat! Vagyis nem, most megnéztem, csak Micimackó, Malacka, füles, és Tigris. Én imádom a tigrist, 2 s-sel és y. :wink: ő és Mici a kedvenc figurám! Füles is aranyos, bár nekem Ő túl pesszimista, nyuszi meg okoskodós!

Útolag úgyan, de nagyon boldog 5 hónapos fordulót kivánok Martinnak!
Hogy repül az idő!

Dorka,
Neked is köszönöm a tanácsokat! Én is próbáltam már mindent, most ez a More milk plus van soron, nagyon nagyon bízom benne!!! És így tuti használni fog!

Kriszta
Hallom szoktatok rólam beszélni! :wink: Mindent azért nem kell elmesélni neki! :wink:
Hogy müködik a beszigorítás?
Hallom ollóval már tud vágni a „Hölgyemény”?

Drága Durca
Megértünk, és ha tudsz akkor gyere, mindig jó ha jössz!

Valentina,

De jó hogy újra itt vagy!!
Szegénykém! Úgy sajnálom! Most már arra összpontosíts, hogy ott van veletek Viktor, és a többit meg majd szépen lassan elfelejted, az idő segít! Pihenj sokat!!

Annyira édes ez a kép!!!
Gratulálok még egyszer Viktorhoz!!!és sok egészséget kívánok!!

Györgyi,Nekünk is ilyen csatos sterilizálónk van, de a miénk 4 perces, én baromira élvezem, hogy csak bepakolom és kipakolom, és nem forrázom le magam közben. Nagyon jó találmány! Mert mi az elején még főztük a dolgokat, ezzel mennyivel egyszerűbb!!

Gratulálok Jázminhoz!! De kis ügyes, hogy már kinyomja magát!! Sikerült már feltölteni az elemeket, mert nem hisszük ám el!

Képzeljétek
Lara meg állandóan megfordul, visszafordul hasról hátra, akkora enegriával, úgy félek, hogy nehogy becsapódjon egyszer valahova, mindig úgy helyezem el, hogy messze legyen a rácsoktól!! Azt mondja a védőnéni, hogy ezt majd elfelejti, hát remélem nem, de nem is hiszem, mert annyit mozog! :lol:

Ja és tegnap este tisztába tevés után rám mosolygott! :!: :lol: 8) Olyan jó volt neki a tisztában! Annyira édes volt!

Barbi,
Mi a könyv címe pontosan amiből főzöl? Csak érdeklődöm!

Cinicini
Hogy vagytok? Jó hogy jöttél, már rég hallhattunk rólatok!! Mesélj!

Merci,
De jó de jó! Vagy ennek ne örüljünk! Itthon van már a dokid? Mikor jön?
Hogy vagy????
Egyben még???
Figyi, mi ma engedélyt kaptunk a vödörben való fürdésre, de én már annyira megszoktam a kádat, hogy nem tudtam hogy kell benne fürdetni Babót, hogy kell? Beletettük abba is bár nem éreztem úgy biztosnak magam, aztán át tettük a kiskádba, Larának mindegy csak víz legyen, annyira édes hogy élvezi a vízet!

Hát én itt vagyok, nekem nem szívárgott, hanem ömlött, így nem tudom, milyen mikor szívárog! Nagyon szurkolunk neked és várom az üzit!!!

Bocsánat hogy hosszú voltam, de igyekeztem mindenkinek válaszolni! Remélem sikerült!

Puszika

Jó hétvégét!

Ancsa

ancsaboszi

Merci!
bár nálam ömlött a megzatvíz, de van akinél csak szivárog. Erre van egy betét, ami elszineződik magzatvíz hatására. Szóval bármi lehet. Úgy sajnálom, hogy még beteg is lettél. :oops:
Nagyon szorítunk nektek.

Nálunk Szofi visszaesett. Most este is tök koki volt és meleg. Voltunk is dokinéninél. Olyan rossz ilyenkor ez a tehetetlenség. :cry: :cry: :cry:

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Merci! Izgi kezd lenni a helyzet! éjjel, ha fent leszek, biztos eszembe jutsz majd, hogy vajon hol tartotok Benővel....én 2szer is magzatvízzel kezdtem az akciót. Ha szivárog, és nem ömlik, akkor sem tudod visszatartani, megállítani, mint a pisit, úgyhogy nem lehet összekeverni. Néha kicsit olyan nyálkás állaga is lehet, és rózsaszínes, ha betétet teszel magad alá, azon látod a színét.
Gondolunk rád! Ügyesek legyetek!!!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok,

Gyors bekukkantás....

Merci,
Nekem pl. kijött a nyákdugó és utána csak csöppögöt a magzatvíz. Hol kisebb adag jött, hol nagyobb. (szombat reggel kezdődött és estére megérkezett Réka) Nekem csak azután ömlött amikor a kórházban burkotrepesztettek. Lehet, hogy hamarosan baba lesz????

Steffi,
Igaz nekünk hercegnős függönyünk van, de láttam olyat amilyet Te szeretnél az IKEA-ban is. Nagyon nagy választék van!!! Érdemes körül nézni!

Puszi: Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Ancsa!
Ez a kapszula ez a More Milk Plus? Én is próbáltam.
Hogy miben nyilvánul meg a szárnybontogatás? Csak abban, hogy együtt teszik demarkációs övezetté a lakást. Szofi már remekül elér mindent akár ülve, akár már felállva. Kata előszeretetten önti le a vajszínű fotelt kakaóval, vagy keni bele a száját. Megrágják a mécseseket. A frissen bevetett ágyat rögtön összeugrálja Kata. Szofi ilyenkor fülig érő szájjal vigyorog hozzá. Tépkedik a virágok leveleit. Szofi már simán kinyitja a tólóajtós szekrényt és mindent magáénak érez amit ott talál. Nem sorolom. Két kis terrorista :D:D:D
A szájpenészt meg tényleg hallottam. Azt is, hogy ha nagyon óvjuk őket a baciktól, akkor később a legkisebb piszok is ledönti őket. Nem lesz amitől ellenálló legyen a gyerek ha soha nem kell a szervezetének megküzdenie semmivel. Persze nem egy újszülötnél kell kezdeni. Azt is hallottam, hogy ha egy gyerek mindig csak langyos (nem hideg) vizet kap inni, akkor annak később egy picit hideg víztől is megfájdul a torka.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz

és hogy vannak a lányok?Szofi? mit mondott a dokinéni?
Igen, elhiszem. :cry:
Nekem már az is szörnyű mikor sír Lara és nem tudok mit tenni, pláne mikor beteg a baba :cry: Nem is akarom tudni!

igen, ez a More MIlk plus? miért :oops: ? Neked nem jött be? neked mi jött be?

Két kis terrorista :lol: ez aranyos! Hát hiába az Anyukájukra hasonlíthatnak!!! Nem :wink:

Puszika

ancsaboszi

Kép Ekkora kesztyű van az overálomhoz! Kép

ancsaboszi

Kép Ma este, első fürdésem a vödörben!

Bocsánat de ezeket meg kellett mutatnom Nektek!
remélem nem baj!

Jó éjt!

Jó hétvégét!

puszika

ancsaboszi

Sziasztok!
Mindjárt megyek suliba, fiúk elmentek a nagybácsival Szegedre. Kár, hogy most nem heverészhetek egész nap itthon :D Bár végülis...
Na jó, nem kacérkodom a gondolattal, mert tényleg itt maradok :)

Ancsa, tök jók a képek, kérünk még :)

Valentina, sajnálom, írtam neked privit, láttad?

T

mtunde

Steffi,
sok helyen van Diego, pl. a Nagy Lajos király úton, ha mentek az Örstől a Bosnyák tér felé, vagy hozzánkn közel a Pesti úton a Home Centerben.

Györgyi,
hogy telt az éjszaka???

Merci,
hol vagy????? hajráááááá

Ancsa,
Máté is pöttyös volt jóideig, mert 1 hónaposan az ajánlott 5-600 gr helyett 1000-et evett meg. Nagyon be akarta hozni a többi babát :-) Tudják ezek a kis tündérek, hogy mikor mennyi energiára van szükségük, hagyd enni nyugodtan.
Megfordul Lara??? Ez fantasztikus!

Masni
masni

Sziasztok lányok!

Szép hétvégét mindenkinek!

Ancsaboszi nagyon aranyosak a képek! Mit szólt Lara a vödörhöz?

Merci ! úgy látszik már szülsz.... gondolunk rád. :lol:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Tünde itt vagy?
Vagy elmentél suliba!
Köszönjük,
Ok, majd küldök még!
Vagyis rakok fel!

Masni,
Tényleg? És mennyi idő alatt múlt el?
Mert ma reggelre is nagyon csúnya lett :cry: már izgultam :oops: Tök jó hogy van ez a net, mert ez megnyugtat!

Igen megfordul! Nem nagyon szeret hason lenni, csak akkor ha úgy alszik el, és akkor úgy tesszük le, akkor úgy marad, de amúgy nem szereti!

Gabriella,

Mindent imád ami víz, ha kádban van, ha az arcát mosom  szóval furcsa volt neki, de nem szólt semmit! Ha majd tudom rendesen tartani, vagy tartja már a fejét akkor jobb lesz!

Na megyek Lara felébredt

Puszika

ancsaboszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: