A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Leszter!
Csak így tovább! Sportosan viszonyulni a trutyihoz! Kép

Kaska!
Szia! Gyere gyakran!

Orrszívó: gyerekorvosok azt javasolják, hogy mindenképpen legyen otthon, mert a trutyi egy orrot fújni nem tudó babánál hamar arcüreggyulladást és középfülgyulladást okozhat. Ezenkívül rossz nézni az éhes babát, aki nem tud szopizni, mert nincs levegõ Kép
Amit égre-földre dícsérnek az a porszívós. A legjobb benne az az alkatrész, amit a baba orrához tesztek. Légmentes zárást tud csinálni, így nem szívsz mellé fals levegõt. A porszívótól csak a hangja miatt kell tartani, olyan nyomásátalakító van benne, hogy nem szív erõsebben, mint Ti a szátokkal tudtok. Mivel hajnali 2-kor nem nagyon lehet, illik egy lakótelepen porszívóval zajongani és a gyermekek az elefántfülekkel megbolondított porszívót is nagyobb korukban tudják értékelni, így mi szétszedtük az orrszívót és a fejet és egy olyan csövet használunk belõle, ami rámilleszthetõ a fejre. Szájjal szívjuk és tutira bevállt. A fiunk csak akkor reklamál, ha õ akarja az orrához tartani és nem rezonálunk rá.
Mondjuk fakír, mert minden orvosi beavatkozást imád a fertõtlenítéstõl a hõmérésig. Az oltásokért azért annyira nincs oda Kép

Kispici!
Mi a helyzet? Mail ment. Odaért?
Drukk. Kép

Snoopy
24+1
snoopy

Sziasztok! Kép

Kispici, mizujs?! Kép

Kaska Kép
ne aggódj, még korai lenne. Az is lehet, hogy mivel még nem annyira intenziv a mozgás, nem is veszed észre, ha nem kifejezetten arra koncentrálsz. Ezek a kis fickók meg különösen hajlamosak elbújni, ha direkt öket figyeljük Kép Az enyém is rögtön megáll, ha odafigyelek, mit müködik már megint Kép
Ha az UH-n a doki élénk mocorgást látott, akkor biztosan nincs semmi baj Kép
További problémamentes pocisodást, és gyere gyakran!

Snoopy Kép
a szájjal szivás nem rossz ötlet, mert akit én eddig láttam, az mind ordibált a porszivózásra Kép

Megyek vissza pszichológiát tanulni (szerdán vizsga).

Pussz
Kangi
35+3
kangi

Sziasztok,
mi is megvagyunk.Kép Csak nincs nagy kedvem irogatni.

Gombóc, látom Nálatok is minden OK, örülök.Kép

Kangi, drukk a vizsgához.Kép

Kispici, mi újság???

Többieknek is pusssza,
Timici
39+3
timici

Sziasztok!

HÍR:

Kispici kislánya, Boglárka szombaton kora délután 3300g-mal, 54cm-esen viszonylag gyorsan meglátta a napvilágot!!!

Ezúton is sok boldogságot Nekik!

Timici!
Miért nincs kedved írni?
Szülés elõtti depi lenne?
Mi is elszontyolodunk, ha depis vagy! Fel a fejjel!!!
KépKépKép

Snoopy
snoopy

myssnia
ez a csodababkocsi mindkét irányban tolható? mert ugye az egészen pici babáknak még jobb, ha szemben van az õt toló szülõvel. mi most kezdünk a menetirányba tologatni, mert Dani már nézelõdni akar, de míg pici volt, addig a tolókart megfordítottuk. Na mega szembeszél ellen is védve van a pöttöm.
amúgy tutira már most behozza az árát, legalábbis a mi masszív 4 nagykerekûnket imádom. Nem kell venni a következõnél újat. A jégbordákon lazán tolom 1 kézzel, míg másokat le sem merem írni mennyire sajnálom. A miénk "csak" 69E Ft, volt 1 éve, amíg nem vettük meg, szinte mindennap vele álmodtam, nehogy valaki elvigye és mire megyünk, addigra nem lesz. Nekünk is van hozzá lábzsák, mózeskosár. bébihordót mi direkt nem vettünk, mert összenyeklik benne a gyerek, míg kicsi, így a mózesben vittük kocsival, jól ki lehetett rögzítni. Most már nagyobb 18kg-ig jó ülésünk van.

Érdekes ez a vakbeles cikk, ,csak azt nem tudom, hogy ilyenkor nem uh-znak? Eléggé húzták, ami nem kis veszélyt jelentett a gyanútlan, ,illetve vmit sejtõ kismamának. remélem mindnekit jó messze elkerül a vakbél babaásan és anélkül is. a vakbelet egyébként már legtöbb helyen laparoszkópiával mûtik, ,nem kell feltétlenül hasfelmetszeni.

Dani imádja a porszívó hangját, így az orrszívás sem volt gond. Én nem tudom mibõl van ez a gyerek, de eddig mindent olyan könnyedén vett.

na pusz, megyek a babás fórumba

gumicukor és Dani (1 nap híján 30 hetes)

ezzel a színnel tuti nem foglak eltéveszteni Jb-ben.

Nálunk is papás szülés volt, nagyon nagy élmény volt. Itt a frissben valahol július környékén még megvan a szüléssztorink. apjuk nem nagyon szerette a vért, ,de itt egészen más volt. Látott mindent, õ biztatott, hog ymár látszik a kis buksija Daninak, ,hogy nagyon ügyes vagyok és mennyire szeret. Hát ezekkel a bíztatásokkal igazán könnyû volt szülni! Sokszor beszélünk róla, ,hogy milyen jó volt és milyen jó lesz majd ismét a kistesóval is átélni ugyanezt!
mindenkinek ajánlom, hogy a párja ott legyen, mert a legeslegjobb dolog a világon!

málnalevél
Én itt vettem ÉDEN Biobolt [url=http://www.abs.hu/eden/arlista.html" TARGET="_top]http://www.abs.hu/eden/arlista.html[/url] , elkezdheted a 37. hét végén is, sosem késõ, + a gátmasszázs is nagyon jó, nekem az is segített, bár volr pici vágás, de szinte alig. (Gátmasszázsról - kispapi is csinálhatja Kép - bõgebben a www.nandu.hu oldalon)
Én minden nap ittam 7dl-t.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Tegnap este vendégi segítséggel végre elhúzta a férjem a könyvespolcokat, és beköthettem az internetet. Úgy örülök, készülök már az otthonlétre. Bár szörnyû lassú egy egyetemi gerinchálózat után.
Fárasztó hétvégém volt, csomó vendég, meg mi is mentünk, nem való ez már nekem Kép Kép

TimiciKép
Megy a drukk 27-ért. Az neked is jó, nekem is jó!! KépKép

LeszterKép
Az én köldököm már rég kint van, de ez nem mérvadó lévén a 3. gyerek. Szülés után sem lett olyan, mint boldogult gyerektelen életemben volt, de azért normális poziciót öltött. A szeméremcsontom már fáj vagy két hete, fõleg éjszaka, sokszor felébredek rá, gondolom forgolódás közben. Állítólag valami idegeket nyom ilyenkor a baba. Andrissal voltam még így, mindenütt jobb volt, mint az ágyban. Zsuzsi rendesebben viselkedett.

NyulandiKép
A kézi orrszívó tényleg semmit sem ér. A porszívós meg ijesztõnek tûnik, de nem az. Karácsony másodnapján szidtak le az orr-fül-gége ügyeleten, hogy a lányom attól kapott középfülgyulladást, hogy még mindig nem tudja egészen mélyen kifújni az orrát.

Mondott még egy érdekeset a doki. Hogy orrcseppet akkor is kell használni, ha a gyerek fujja az orrát és nincs bedugulva látványosan, mert akkor is duzzadtabb a nyálkahártya. És olyan szûk náluk még a járat!

Hallottatok arról, hogy anyatejet is lehet csöpögtetni a orrocskába? Ui. az anyatejben gyulladásgátló van. Direktbe a cicibõl, hogy kb. steril legyen. Sõt, valamelyiknek enyhe kötõhártyagyulladása volt, és a dokinéni szeme láttára kellett cicitejet belecsöppentenem a szemébe! És helyrejött gyógyszer nélkül!

IldianyuKép
Az én AFP 93 volt, ami 2 MOL, bHCG meg 80 ezer körül, ami 3,9 MOL és közben genetikailag igazoltan semmi baja a babónak. Pedig a fentiek alapján nyitott gerince és Down- kórja kellett volna legyen egyszerre. Szóval ennyit ér az egész AFP. Sok doki nem is ad rá. De persze engem is elkapott a pánik tõle.

MyssniaKép
Gyönyörû dolgokat vettél!

Urszila
27
urszila

Sziasztok!

Myssnia: annyira szép a babakocsi, és minden, amit hozzá vettél! Gratulálok!!! Március végén megyünk Olaszországba, szerintem mi ott fogunk bevásárolni, már alig várom! Kép

Ma voltam reggel vérvételen (AFP), és nekem kell elvinnem a kémcsöveket a védõnõhöz. Nálatok is így volt? De hát csak tudják, hogy mi a dolguk, nem?

A csíkokra visszatérve: megkérdeztem anyut, hogy neki milyen lett, és hát, igen bíztató a helyzet, mert neki nagyon szép maradt a pocija, a melle, pedig nagyon durva nagy hasa volt Kép Ha ez alkati, és örököltem (mert mindent tõle örököltem, úgy látszik kívülrõl), akkor már nem is aggódom emiatt! (az olajat azért kenegetem)

Azt hiszem, most jár nekem egy kis délutáni szunya, annyi mindent csináltam ma már eddig!

Puszi
Pocóka
16+3
Pocóka (pocóka)

Bocs, hogy sehova, senkinek nem írtam, de mint sejthetitek eléggé elfoglalt vagyok Kép. Úgyhogy az elmúlt hét terméseit sem tudtam elolvasni Kép.

Heni, Kakukkfu: hatalmas gratula! KépKépKép

Kispici, Timici éd minden finiselõnek: drukk-drukk Kép

Üdv: Hayim család (3 és fél hetes Márk)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok lanyok!

Kispici,
Hatalmas gratula Boglarkahoz!!! Sok boldogsagot!Kép

Zsuzsi,
Ha jol ertem, 60*120-as agyatok van, es ott csak 70*140-es matracot lehet kapni, ugye? Szerintem nem lehet ennyire osszenyomni a matracot... Anyukad nem tudna itthonrol vinni Neked, ha ugyis megy ki?
Gratula a hetfordulohoz, mar nagyon kozelitesz a finishez!!!Kép

Kangi,
Kispapa este volt a dunakeszi Auchanban, o meg felhivott, hogy 10 m-re sem lehet latni a kodtol, es tul is ment az elagazason, mert nem latta, hogy hol van... Kicsit se izgultam utana...Kép De aztan szerencsesen visszatalalt.Kép
Koszi a koldokos es szemeremcsontos valaszt.
A belszinre mar csak par hetet kell varnod, mar ha a babo gyomra birja majd.
Tenyleg, lanyok, idealis esetben, ha a kicsi nem hasfajos, akkor a mami barmit ehet mar szules utan? En a tatarbifsztekre vagyok nagyon raizgulva, de gondolom, azt azert megsem kene a nyers hus meg a fuszerek miatt...
Hogy van a torkod? Kiprobaltad vegul a sos vizet?Kép

Kaska,
Udv kozottunk, es tovabbi boldog pocaknovesztest!Kép
Beirtalak a tablaba, az eletkorodat kiirtam a profilodbol, a lakhelyedet es azt, hogy hanyadik babadat varod, csak igyekeztem kitalalni, ha nem stimmel, akkor irj, es kijavitom.
Mennyi lett az AFP-d? A genetikai UH-n biztos minden rendben lesz. Ha izgulsz a rendellenessegek miatt, akkor erdemes esetleg beszelned egy genetikussal, anyukad leletei alapjan talan ki tudja deriteni, hogy egyaltalan oroklodo-e a problema, mert jo esellyel nem is az, es akkor kar aggodni miatta!Kép
A vedonod meg nem tudom, miert ijesztget, a legtobben a 18-19. het kornyeken meg nem is erzik a baba mozgasat, szoval ne izgulj, el tudnak meg bujni ilyenkor. Termeszetes, hogy nem erzed minden nap.

Andy,
En ugy kifejezetten belgyogyaszaton nem is voltam. Elkuldtek EKG-ra, meg idaig ketszer laborra, a hazidoki meg beirta, hogy nincs belgyogyaszati problemam, es ennyi.
Gyomoreges: ha fekveskor kezd egni, akkor ulj fel; ne fekudj le eves utan; ami nekem be szokott jonni, az a joghurt, de ez sem mindig segit... Lehetoleg keruld a zsiros es fuszeres eteleket, es ne egyel egyszerre tul sokat.

Manocska,
A koldokom nekem is mar reg maskepp nez ki, mint a terhesseg elott, olyan, mintha a belso reszet valami felfele huzna, es persze azert mar sokkal kevesbe mely. De kifordulasrol egyelore szo sincs.Kép Es ne aggodj, akar ki fog dudorodni, akar nem, biztos, hogy tetszeni fogsz az ujdonsult ferjuradnak!!!Kép
Tovabbra is jobbulast a vesednek!

Snoopy,
Koszi a biztatast, igyekszem, ahogy tudok!Kép

Timici,
Hogyhogy nincs kedved irogatni?Kép Ez nem jellemzo rad!Kép Es nem is melto a tabla elso helyezettjehez!!!Kép

Gumicukor,
Tisztara elerzekenyultem, ahogy elolvastam, amit a szulesrol irtal. Mindjart meg is probalom megkeresni a teljes sztorit!Kép

Urszila,
Koszi Neked is az infokat.Kép

Na kuldom mindjart a tablakat is, csak elobb muszaj ebedelnem, puszi:

Leszter
28+4
leszter

Kispici,
hatalmas gratula Boglárkához!!!KépKépKép
Sok boldogságot, egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!

Snoopy,
nem tudom, lehet, hogy kicsit depis vagyok...Kép
Tegnap este kicsit bepánikoltam, mert WC-zés után jött valami színtelen folyadék, amit nem préseltem, csak csöpögött...remélem nem magzatvíz volt.
Ugyanis idegeskedtem, mert Apa ugye messze van+írtam a számvitel házit, de nem ment sehogy se. Na akkor elmentem WC-re és jött az a vmi, abba is hagytam mindent és azonnal lefeküdtem. Szerencsére nem indultak be a dolgok...Kép

Ma jobban vagyok lelkileg, de sajna a házim még nincs készen és nem is merek bemenni a fõsulira vele. Szóval talán ezért vagyok kicsit depis. Írni meg azért nincs kedvem, mert a házit kéne inkább csinálni, de nem megy...Kép

Urszila,
Ok akkor 27-e, csak a gyerek is úgy gondolja.Kép
Érdekes amiket az anyatejrõl írtál.Kép Örülök, hogy van már otthon net-ed, nagyon jó, csak éppen sok idõt visz el.Kép Legalább is én nehezebben veszem rá magam a házimunkára mióta Babanetezem.Kép

Megyek ebédelni, hátha jobb kedvre derülök. Az idõ is olyan csufi, semmi kedvem a lábam kitenni a lakásból. Remélem ez még nem a szülés elõtti befelé fordulás.Kép Bár az sem lepne meg, hiszen lassan itt az idõ, csak még a hét közepéig nem történjen semmi!!!PLEASE!!!Kép
Pusssza,
Timici
39+3
timici

Gombóc, Köszi a palacsintát. Meséltem kispapának, õ is szívesen evett volna, már én sem bírtam... így aztán sütöttem (Candereles túrós).
A 6 hetes vizsgálatkor is oda lehet adni a dokinak szánt hálapénzt.

Márti, Köszi a snugli infót. A belgyógyásztól elfelejtettem megkérdezni a Salvus vizet (mást is). Tiszta szita az agyam.
Írok majd mailt is (diétával kapcsolatban is).

Heni és Henipapa, Kispici, Gratulálok, nagyon sok boldogságot és örömet kívánok a csöppséghez!Kép

Timici, Eddig én nem voltam édesszájú. Amióta nem ehetek még az a kevés is hiányzik (pl. nutellás palacsinta).
Drukk, hogy szerdáig még maradjon a babó!

Gombóc, Nyúlandi DRUKK!

Norkini, hol és mennyiért vettétek a fürdõlepedõt cseh pelusanyagból?

Kangi, Hogy boldogultál nagypocival szõrtelenítés közben? Az enyém még nem olyan nagy, de így is kínlódtam egy keveset. Na meg a lábköröm vágáskor is. Kispapa felajánlotta a segítségét, de úgy jobban fájna...
Jobbulást!

Andy, nagyon jó kép!

Ildianyu, AFP határértékekrõl a Kismamában is írtak (talán novemberi szám), bár lehet hogy ott is MOM-ban van. Meg aztán a B-hcg(?)-t is nézik, ugyanolyan mértékegységû. Beszélj inkább a dokiddal.

Leszter, Az én köldököm viszonylag folyamatos változás során, nem hirtelen lapult ki (elõtte mélyedés volt), de még nem dudorodott ki.

Myssnia, Gratulálok az új szerzeményekhez.

Zsuzsi, azért csak óvatosan, meg ne erõltesd magad. Fõleg, ha még bent szeretnéd tartani egy kicsit a babát.

Kaska, Üdv közöttünk és gratulálok a pocaklakóhoz.
Én az elején nem éreztem minden nap a baba mozgását. Nekünk az elsõ babánk lesz és inkább utólag jöttem rá, hogy már egy héttel korábban is éreztem. Most minden nap, de változó hogy mennyit mocorog. Pl. szombaton szinte egyfolytában. Ne aggódj, az elsõ falon tapadt méhlepény is tompíthatja az érzést.

Gumicukor, A nandu.hu-n belül hol találom a gátmasszázsról szóló részt?

Maci_2
26+6
maci_2

Sziasztok Lányok!
Ma végre nyugodtan írhatok, mert itthon vagyok egész nap. Az miatt a fránya nátha miatt kiírt a dokinéni.
Látom mindenki más és más miatt parázik. Hát, hogy én se maradjak le, nekem az a gondom, hogy keveset hízom. Most vagyunk 15+4 en és eddig csak 1 kg. híztam. Nem is látni rajtam, hogy babám lesz. (Én látok változást és a nadrágok sem jönnek rám.) Az étvágyammal semmi gond (az édessség nem ízlik,pedig eddig naponta kaptam be valamit) eddig csak 2* hánytam, émelygések voltak az elején. A doki szerint minden rendben van, a baba méretei tökéletesek.
Mit gondoltok?
Tündimami
tündimami

Timici, fel a fejjel, ne búsúlj!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép hogy felvidulj egy kicsit.

Tündimami, Ha a babával minden rendben, akkor csak örülj neki, majd jönnek azok a kilók, fõleg a végén. Legalább szülés után nem kell majd fogyóznod. Különben én sem híztam sokat (kb. 3-4 kg) a mai napig, pedig holnap már a 29. hetemet kezdem.

Manócska,
Igazán kedves, amit rólunk írtál.Kép Jó érzés, hogy most már konkrét személyt is tudok kötni a névhez.
Mégegyszer nagyon köszi a ruhát! Mikor tudom visszaadni?
Végül nem abban mentem, mert vettünk egyet 6500 Ft-ért, szürke, hosszú (a Somogyi Béla u. 5-ben a Corvin mellett, Tel: 338-1604, H-P: 10-18). Voltak rövid ruhák 6000-ért, nem kertész nacik (nekem nem állt jól) 5500-ért.
A kertész farmernacimat a Check Point Farmer diszkontban vettem 5500-ért, és nem csak kismamanacit árulnak. (VII. ker. Baross tér 16. Keletivel szemben, Tel: 342-9983, H-P: 10-18, Sz: 10-13)
Te hol vetted a kismamanacit (abban a III. kerületi boltban, aminek írtad a címét) és milyet, mennyiért?
Hogy van a veséd? Remélem már jobban!

Képzeljétek hogy jártunk! Tegnap szallagavatóra mentünk. Elõzõ nap esett a hó, így ebéd után lementünk letakarítani a kocsit. Akkor vettük észre, hogy az egyik kerekünk tök lapos! Kispapa ki is cserélte rögtön és pumpálni is elmentünk. Írtó nagy mázli, hogy nem induláskor vettük észre!

Szombaton milyen front volt? Mert a babám szinte egyfolytában mocorgott. Hol rugdosott, hol csak motoszkált, vagy éppen kidugta valamelyik részét, de egész nap megállás nélkül.

Maci_2
27+6 (most nézem, hogy az elõbb rosszul írtam, bocsi)
maci_2

Sziasztok!

Már régen írtam ide, nem könnyû 2 gyerek mellett terhesnek is lenni, fõleg, hogy kicsi Erik még csak 8 hónapos. Én már most egyre nehezebben mozgok, sokat foglalkoztat, hogy ne hízzak. És holnap megyünk Uh-ra, alig várom, remélem, kiderül a baba neme. Kép

Timici!
Nagyon drukkolok neked, hogy meg tudd várni a kispapát és minden rendben legyen!

Leszter!
Légy szíves, javítsd ki az adataimat, utolsó mens: 07.20. hetek: 26+2, szül. v.i: 04.26. (Ugyis elõbb fog születni kb egy héttel, programozott császár lesz.)
Köszi szépen!

Csilla1 26+2
Csilla1

Akkor ahogy igertem: eloszor a kismamak...

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Timici [size=-2]2002.04.19.[/size] 39+3 28 év/1.b. Budapest 2003.01.26. [size=-2]2003.01.24.[/size] [size=-2]SOTE I. / Dr. Szendei[/size]
[size=-2]2.[/size] Gombóc [size=-2]2002.04.20.[/size] 39+2 29 év/1.b. Óbuda 2003.01.25. [size=-2]2003.01.25.[/size] [size=-2]Margit K. / Dr. Béres[/size]
[size=-2]3.[/size] Barbi_ [size=-2]2002.04.25.[/size] 38+4 25 év/1.b. Tatabánya 2003.01.28. [size=-2]2003.01.30.[/size] [size=-2]Tatabányai K. / Dr. Borsó[/size]
[size=-2]4.[/size] Nyúlandi [size=-2]2002.04.26.[/size] 38+3 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 2003.02.03. [size=-2]2003.01.31.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]5.[/size] Zsuzsi74 [size=-2]2002.04.28.[/size] 38+1 28 év/3.b. Németország 2003.02.04. [size=-2]2003.02.02.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]6.[/size] Pirus [size=-2]2002.05.04.[/size] 37+2 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XVII.[/size] 2003.02.06. [size=-2]2003.02.08.[/size] [size=-2]SOTE II / Dr.Mericli Metin[/size]
[size=-2]7.[/size] Miszike [size=-2]2002.05.04.[/size] 37+2 23 év/1.b. Budapest 2003.02.08. [size=-2]2003.02.08.[/size] [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]8.[/size] Myssnia [size=-2]2002.05.10.[/size] 36+3 28 év/1.b. Budapest 2003.02.14. [size=-2]2003.02.14.[/size] [size=-2]János K. / Dr. Dömötöri J.[/size]
[size=-2]9.[/size] Kangi [size=-2]2002.05.17.[/size] 35+3 27 év/1.b. Budapest 2003.02.23. [size=-2]2003.02.21.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszky Kórház / Dr. Polgár[/size]
[size=-2]10.[/size] Norkini [size=-2]2002.05.17.[/size] 35+3 25 év/1.b. Pécs 2003.02.17. [size=-2]2003.02.21.[/size] [size=-2]POTE[/size]
[size=-2]11.[/size] Judó [size=-2]2002.05.19.[/size] 35+1 33 év/2.b. Gödöllõ 2003.02.23. [size=-2]2003.02.23.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház / Dr. Sárvári[/size]
[size=-2]12.[/size] Mano2 [size=-2]2002.05.25.[/size] 34+2 29 év/1.b. Budapest 2003.03.01. [size=-2]2003.03.01.[/size] [size=-2]János Kórház / Dr. Bárány[/size]
[size=-2]13.[/size] Franyo [size=-2]2002.05.26.[/size] 34+1 25 év/1.b. Budapest 2003.02.27. [size=-2]2003.03.02.[/size] [size=-2]Sz. Imre K. / Dr. Urbán[/size]
[size=-2]14.[/size] Momo [size=-2]2002.05.31.[/size] 33+3 32 év/2.b. Albertirsa 2003.03.06. [size=-2]2003.03.07.[/size] [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]15.[/size] Zsurlo [size=-2]2002.06.07.[/size] 32+3 26 év/ 1.b. Budapest 2003.03.14. [size=-2]2003.03.14.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]16.[/size] Panka [size=-2]2002.06.09.[/size] 32+1 26 év/1.b. Miskolc 2003.03.16. [size=-2]2003.03.16.[/size] [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Kerchner[/size]
[size=-2]17.[/size] Lolla [size=-2]2002.06.09.[/size] 32+1 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 2003.03.16. [size=-2]2003.03.16.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Horvath M.[/size]
[size=-2]18.[/size] Docika [size=-2]2002.06.10.[/size] 32+0 2003.03.17. [size=-2]2003.03.17.[/size] [size=-2]?????[/size]
[size=-2]19.[/size] Edelweiss [size=-2]2002.06.12.[/size] 31+5 32 év/1.b. Szeged 2003.03.21. [size=-2]2003.03.19.[/size] [size=-2]SZOTE N&otilde;i Klinika / Dr. Keresztúri A.[/size]
[size=-2]20.[/size] Csík [size=-2]2002.06.20.[/size] 30+4 30 év/1.b. Budapest [size=-2]III.[/size] 2003.03.28. [size=-2]2003.03.27.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]21.[/size] Emma [size=-2]2002.06.21.[/size] 30+3 Óbuda 2003.03.28. [size=-2]2003.03.28.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Mészáros M.[/size]
[size=-2]22.[/size] Csucsuka [size=-2]2002.06.27.[/size] 29+4 29 év/2.b. Budapest [size=-2]XX.[/size] 2003.03.28. [size=-2]2003.04.03.[/size] [size=-2]Délpesti Kórház / Dr. Forgács[/size]
[size=-2]23.[/size] Leszter [size=-2]2002.07.04.[/size] 28+4 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XV.[/size] 2003.04.11. [size=-2]2003.04.10.[/size] [size=-2]Uzsoki Kórház / Dr. Kalocsai[/size]
[size=-2]24.[/size] Maci_2 [size=-2]2002.07.09.[/size] 27+6 29 év/1.b. Budapest 2003.04.16. [size=-2]2003.04.15.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]25.[/size] Ányez [size=-2]2002.07.14.[/size] 27+1 28 év/1.b. Budapest 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]Margit Kórház / Dr. Ruszvánszky[/size]
[size=-2]26.[/size] Urszila [size=-2]2002.07.14.[/size] 27+1 41 év/3.b. Gödöllõ 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]SOTE I. / Dr. Silhavy[/size]
[size=-2]27.[/size] Anyakati [size=-2]2002.07.15.[/size] 27+0 24 év/3.b. Tárnok 2003.04.22. [size=-2]2003.04.21.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]28.[/size] Buksicica [size=-2]2002.07.16.[/size] 26+6 26 év/2.b. Budapest 2003.04.25. [size=-2]2003.04.22.[/size] [size=-2]Sz. Imre K. / Dr. Balogh[/size]
[size=-2]29.[/size] Pálma [size=-2]2002.07.26.[/size] 25+3 29 év/1.b. Finnország 2003.05.07. [size=-2]2003.05.02.[/size] [size=-2]Espoo[/size]
[size=-2]30.[/size] Csilla1 [size=-2]2002.07.26.[/size] 25+3 32 év/3.b. Budapest 2003.05.02. [size=-2]2003.05.02.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Pallér Anna[/size]
[size=-2]31.[/size] Snoopy [size=-2]2002.08.04.[/size] 24+1 31 év/2.b. Budapest 2003.05.14. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Mihályi[/size]
[size=-2]32.[/size] Beus [size=-2]2002.08.05.[/size] 24+0 28 év/3.b. Budapest 2003.05.12. [size=-2]2003.05.12.[/size] [size=-2]Nyírõ Gy. K.[/size]
[size=-2]33.[/size] Nadine [size=-2]2002.08.12.[/size] 23+0 23 év/1.b. Debrecen 2003.05.19. [size=-2]2003.05.19.[/size] [size=-2]DEOEC[/size]
[size=-2]34.[/size] Chrissy [size=-2]2002.08.20.[/size] 21+6 25 év/1.b. Budapest 2003.05.27. [size=-2]2003.05.27.[/size] [size=-2]Honvéd Kórház / Dr. Kiss Attila[/size]
[size=-2]35.[/size] Angela2 [size=-2]2002.08.30.[/size] 20+3 30 év/2.b. USA 2003.06.06. [size=-2]2003.06.06.[/size] [size=-2]?????[/size]
[size=-2]36.[/size] Márti [size=-2]2002.09.02.[/size] 20+0 34 év/2.b. Budapest 2003.06.02. [size=-2]2003.06.09.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]37.[/size] Laura [size=-2]2002.09.11.[/size] 18+5 31 év/2.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 2003.06.14. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Orbán[/size]
[size=-2]38.[/size] Mikoo [size=-2]2002.09.15.[/size] 18+1 32 év/ 2.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Margit Kórház [/size]
[size=-2]39.[/size] Gallainémagdi [size=-2]2002.09.15.[/size] 18+1 31 év/3.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]István Kórház / Dr. Lázár Gábor[/size]
[size=-2]40.[/size] Kaska [size=-2]2002.09.15.[/size] 18+1 30 év/1.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Czikmántory Péter[/size]
[size=-2]41.[/size] Ildianyu [size=-2]2002.09.17.[/size] 17+6 25 év/2.b. Szeged 2003.06.24. [size=-2]2003.06.24.[/size] [size=-2]SZOTE N&otilde;i Klinika[/size]
[size=-2]42.[/size] Tina [size=-2]2002.09.18.[/size] 17+5 28 év/2.b Budapest [size=-2]X.[/size] 2003.06.25. [size=-2]2003.06.25.[/size] [size=-2]Kistarcsa / Dr. Erdelyi Zsolt[/size]
[size=-2]43.[/size] Manócska [size=-2]2002.09.25.[/size] 16+5 27 év/1.b. Pomáz 2003.07.02. [size=-2]2003.07.02.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Oláh K.[/size]
[size=-2]44.[/size] Pocóka [size=-2]2002.09.27.[/size] 16+3 24 év/1.b. Budapest 2002.07.04. [size=-2]2003.07.04.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Hegedüs Tibor[/size]
[size=-2]45.[/size] Andy [size=-2]2002.10.05.[/size] 15+2 32 év/ 1.b. Szeged 2003.07.12. [size=-2]2003.07.12.[/size] [size=-2]SZOTE N&otilde;i Klinika / Dr. Mészáros Gy.[/size]
[size=-2]46.[/size] Tundimami [size=-2]2002.10.08.[/size] 14+6 24 év/1.b. Pozsony 2003.07.14. [size=-2]2003.07.15.[/size] [size=-2]Porodnícka klinika - Kramáre / Dr. Martinská[/size]
[size=-2]47.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 14+1 26 év/2.b. Budapest 2003.07.22. [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
</pre>
leszter

TündimamiKép

Ne parázz! Én is csak kb 2 kilót híztam a 20. hétig onnantól meg min. heti felet, de volt vagy 3 hét zsinórban amikor 1 egészet! Most 6 kiló + van rajtam! Ez is alkalti dolog, hogy ki mikor és mennyire indul be. A genetikai eredményért a 23. héten még normál streccs nadrágban mentem, mert nem mertem kismama ruhákat venni. Most bezzeg már télikabátban is látszik a pocim.

Gratula Kispicinek meg BoglárkánakKépKépKép

Urszila
urszila

... es a babak!Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Moxi Viki 4100g, 53cm 2002.11.02. ( - ) 5 nap
Csipkebogyó Luca Melinda 3290g, 52cm 2002.11.03. napra pontos babaKép
Fodbetti Ádám 4050g, 53cm 2002.11.06. ( - 6 ) nap
Szilcsike Szilvia Anna 3550g, 53cm 2002.11.07. ( + 12 ) nap
Bmaas Enikõ 3760g, 52cm 2002.11.07. ( - ) 2 nap
PM Zsófi 3400g, 54cm 2002.11.09.
Nyulika Balázs 2800g, 55cm 2002.11.09. ( - 12 ) nap
Mj Móni Christopher Thomas 3400g 2002.11.13. ( - 6 ) nap
Olga Andrea 2420g, 53cm 2002.11.14.
Kamelia Ádám 3035g, 49cm 2002.11.18. napra pontos babaKép
Pilinke Róbert 4510g, 56cm 2002.11.20. napra pontos babaKép
Zulu Anna Sarolta 3500g, 55cm 2002.12.02. ( - 4 ) nap
Brokkoli Zsófia 3500g, 56cm 2002.12.04. ( + 6 ) nap
Tipu Anna 1900g, 43cm 2002.12.22. ( - 39 ) nap
Tipu Sofia 2200g 2002.12.22. ( - 39 ) nap
Hayimcsalád Márk 3480g, 60cm 2002.12.27. ( + 1 ) nap 8-9
Andy78 Márk 3660g, 55cm 2002.12.27. ( + 4 ) nap
Cinedit Botond 3250g, 54cm 2002.12.28. ( - 7 ) nap
Kamilla Sára 2850g, 49cm 2002.12.29. ( - 12 ) nap 9
Orsoly László 3950g, 55cm 2002.12.30. ( - 8 ) nap 10
Tüni Gergõ 3340g, 54cm 2002.12.31. ( + 6 ) nap 10
Gömbölyû Lili 3530g, 53cm 2002.12.31. ( + 11 ) nap
Kakukkfû Emma 3470g, 52cm 2003.01.03. ( + 9 ) nap
Hóvirág Milán 3000g, 53cm 2003.01.11. ( - 7 ) nap
Pocok Ajsa 3600g, 57cm 2003.01.15. ( - 2 ) nap
Heni1979 Dorina 3822g, 51cm 2003.01.17. ( + 10 ) nap
Kispici Kép Boglárka 3300g, 54cm 2003.01.18. ( + 1 ) nap
</pre>
leszter

Kispici,
gratula Bogihoz, sok boldogságot!:o))))))))

Timici,
kitartás, még 2-t alszol, és itt a szerda, na annyit már csak kibír!:o))))))))))))

Maci_2,
A nacit ott vettem a Kálvinon,le volt értékelve 9000-rõl 4900-ra, mert ez bordó. Nem azt mondom, hogy bordót akartam pont venni, de amúgy tetszett is, így megvettem.
A Vörösvári úti boltot vasárnap fedeztem fel, mikor átugrottunk a barcsinõmhöz. Így sajna zárva van, de valamikor meglátogatom jad, ha nyitva lesz!
Na örülök, hogy azért sikerült valamit venni:o))))
És milyen volt a szalagavató?
A ruha még ráér. Ha valamikor mész pl vásárolni, és az V-VI. ker környékén jársz, szólj, és összefutunk valahol.

Már nem tudom ki írta az orrsprét, de vettem, és egész jó:o)))))
rá van írva, hogyha állandóan használja az ember, akkor szóljon az orvosának. Én állandóan használnám, legalábbis télen, meg fûnyíráskor:o) van még valaki aki így van vele?
szerintem semmi gáz nem lehet tõle, remélem:o)))))))

Pusz:
Manócska
16+5
manócska

Szia Pocok,
ez a répás sztori!:o)))))))))))))))))
jó hogy leírtad, hogy hogyan történt a szülés, és ez nem is hangzott annyira borzasztónak:o)))))))))
Sok örömet mostmár mindkét csajszihoz!:o)))))))

Manócska
16+5
manócska

Ezt most találtam az Origón, Fékezés a méhfalon címmel:o)

[url=http://www.origo.hu/tudomany/elet/20030119fekezes.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/tudomany/elet/20030119fekezes.html[/url]

Manócs
Manócska

Szia Pocok!Kép
Nagyon örülök, hogy ilyen jól érzed magad a császár után, na meg hogy a tejcsi is alakul.Kép(Azért az az Ajsa-rángatás nem lehetett semmi!)
Én amúgy a dr. Bekénél szültem! Nem egy vicc-mesélgetõs fajta, de nagyon jó fej volt.
Ja, és ha érdekel és nem ismered, a császáros hegre (ha esetleg zavarna) van egy tök jó krém, az a neve, hogy Contractubex-gél (gyógyszertári).
Még egyszer a lehetõ legjobbakat Nektek!Kép
Viki
vikici

PocokKép
de jó, hogy már otthon vagytok.Kép
Manka biztos "helyre jön" csak egy ideig nem látott és kicsit bizti megviselte. Ajsának sok tejcsit!Kép

A Gyöngyösi utcai Brendonnal kapcsolatban nekem sem volt túl jó a tapasztalatom, de a Kékgolyó utcai Anita az jó volt, úgyhogy én ide fogom elzavarni a páromat, ha kell.Kép

Leszter,
köszi a táblát, igen, látom az elsõ vagyok, de nem bánom, ha beelõznek mások.Kép Én még nem érzem úgy, hogy készen állnék a szülésre.

Kicsit jobb a kedvem, pedig túl sok okom nincs rá. A házim sehogy se áll, a lábam megint bucira dagadt.Kép De itt vagytok nekem Ti és ez erõt ad.KépKépKép

Maci2, Manócska, Csilla,
köszi a drukkot és a bíztatást.Kép

Pusssza,
Timici
39+3
timici

Sziasztok!

Pocoka,
Nekem a korhazban vettek le a vert, es nem kellett sehova sem vinni a csoveket, de biztos rendben lesz, ne aggodj!Kép

Timici,
Igazad van, ne is indulj el a suliba inkabb, hanem pihengess. Ha hazit ugysem irsz, akkor irjal nekunk inkabb, vagy nem vagy annyira grafoman alkat?Kép
Biztos megvarja a baba a kispapat, ne aggodj! De ha izgulsz, hivd fel a dokit vay a szulesznot, ok biztos megmondjak, hogy mit csinalj...
Drukk, hogy szerdaig neeee!Kép

Maci_2,
Koszi Neked is a koldokos valaszt.Kép Az en babam is nagyon aktiv mostanaban! Es koztunk csak par (5) nap van.Kép
Amugy hogy sikerult a buli?

Tundimami,
Jobbulast!
A nemhizas miatt ne aggodj, en az elso 10-12 hetben 4-5 kilot fogytam (pedig en is pont ketszer hanytam csak, mint Te), a 15. het kornyeken meg boven minuszban voltam, es rajtam igazan meg a 18-20. heten sem latszott a pocakossag. Aztan ugy a 22. hettol beindult, volt olyan is, hogy 3 het alatt 3 kilo!Kép A babad ettol meg biztos, hogy normalisan fejlodik, csak meg pindurka.
Nem akarok megint okoskodni, de ha az utolso menstruaciod elso napja 10.08-an volt, akkor 14+6 vagy, nem pedig 15+4. Engem nem zavar egyaltalan, es a babat sem hinnem, hogy tulzottan befolyasoljaKép, csak azert mondom, mert van, amikor szamithat ez a par nap elteres is, pl. az AFP idopontjanal. (Tenyleg, Szlovakiaban csinalnak AFP vizsgalatot?)

Csilla1,
Pont egyszerre irtunk, pedig mielott elkuldtem a tablat, meg direkt frissitettem egyet gyorsan, hogy ha ir meg valaki, akkor javithassam szukseg eseten... De a pentekiben mar jol lesznek az adataid, igerem!Kép
Elhiszem, hogy nem konnyu most Neked a 8 honapos baba mellett, de aztan majd milyen jo lesz, biztos igazi baratokka valnak!Kép
Irj majd, ha lesz egy kis idod, hogy mi volt az UH-n.

Manocska,
En imadom a bordot, biztos szep a nacid!
Ha ez az a tengervizes orrspray, akkor biztos nem lesz vele gond, de azert szolj az orvosodnak.Kép

Pocok,
Nagyon orulok, hogy ilyen jol vagy, es hogy minden siman ment!Kép Manka biztos helyrerazodik majd, csak nagyon uj lehet meg Neki ez a helyzet... Nem lehet konnyu egy ilyen picinek feldolgozni mindezt.
Szatirijesztgetos melltarto, ez jo!Kép
Nem tudsz esetleg kepet feltenni a picikerol? Olyan kivancsi lennek ra!Kép
Meg egyszer sok-sok boldogsagot Nektek!Kép

Ez mar megint jo hosszu lett, bocsi, pussz:

Leszter
28+4
leszter

Tündimami,
ez tök nem idevágó kérdés, de, ha tudsz, légyszi válaszolj rá!
Apukám mondta, hogy vannak szlovákiából induló gépek, amik "fapadosak", és így sokkal olcsóbb, mintha "rendes" légitársasággal utazna az ember. Nem tudom tudsz -e ilyenrõl, vagy valaki más, mert az "öreg" megõrül az utazásokért, én meg imádom:o)))) és szeretnék neki segíteni, legalább egy címmel, hogy hol érdeklõdhet utána.
Köszi:
Manócska
16+5
manócska

Hali Kismamekok!

Kispici, nagy gratula a picilányhozKép

Pocok, jó hogy ilyen hamar haza mehettetekKép Manka idõvel belejön a dolgokba!

Leszter, még fáj egy kicsit a hasam, de inkább csak jelzésértékûen, tudom, hogy vanKép és csak evészet után (már ha azt a csipegetést evészetnek lehet nevezniKép). Na mindegy, ezt féllábbal is kibiromKép.

Timici, le a kalappal elõtted, hogy még tudsz valamennyire is a háziddal foglalkozni! KitartásKép

Na megyek szépülni, pusszantás!
Zsófi (29+4)
Csucsuka

Nem kell megköszönniKép
Nikie
nikie

Mit, Nikie? Hogy rémisztgeted a kismamikat?!Kép
Névtelen

Ne szórakozz velem névtelen, ez nem rémísztgetés, csak jobb ha mindenrõl tudunk, akár mi a másik topicban, akár Ti itt.
A tünetek felismerése a lényeg! Jobb a fejed a homokba dugni? Szerintem nem!
Nikie
nikie

Különben is megkértek, hogy tegyem ide...
nikie

Pocok,
Nem csodálom, hogy nem rajongtál az ájulós medikáért adott helyzetben. Örülök, hogy a jó kedved nem veszlett el: "szatírt lehet benne ijesztgetni"Kép
A kollégám mesélte, hogy amikor egy hónappal a kisebbik fiuk születése után a nagyobbik azt mondta vigyék vissza, mert sokat sír.

Manócska, Leszter,
A szalagavató egész jó volt és szép. Csak egy kicsit hosszú, 6-tól kb. 9-ig tartott (szalagtûzés + mûsor). Fõleg azokon az egyáltalán nem kényelmes székeken végigülni! Fájt tõle a hátam és a fenekem is.

Manócska,
Szerintem a bordó is szép (fõleg ha még olcsó isKép).
Ennyire elõre nem tudom mikor járok arra, de jelzem. Ha szükséged van a ruhára, írjál és már repülök is!

Márti,
Egy mailt már írtam. Megy majd a másik is, csak idõnként dolgoznom is kell. Ezek a munkahelyek!Kép

Maci_2
27+6
maci_2

Heni, Kispici!
Nagy gratula!Kép

Tündimami!
Az elsõ három hónapban én is fogytam és azóta se híztam semmit. A szoknyámon én is érzem hogy szorít, de a kilók nem gyarapodtak. Majd fognak azok jönni úgy is.

Leszter!
Érdekes mert nem mindig ég a gyomrom. Majd kipróbálom amit írtál nem fekszek le egybõl evés után.

Timici!
Szorítok hogy megvárja a babó a kispapit!Kép Pihenj sokat!

Holnap nem leszek mert megyek a védõnénihez.

Puszi

Andy
Andy

Kispici, gratulalok Boglarkahoz! Kép Sok boldogsagot es egeszseget kivanok Nektek! Kép

Timici, igaz, hogy koztunk csak egy nap van, de en se akarok beelozni. Elromlott a fenykepezogepunk...holnap vihetjuk be a szervizbe...KépKép

Miszikenek tuti malnalevel teas info: Florian ter, az uzletkozpont mogott, a 6-os busz megallojanal levo 10 emeletes hazban, a gyogynoveny boltban. Meg tobb csomagnyi volt. Megkerdeztem a "hivatalos" adagolast is. HA valaki a 36. hettol issza, akkor max. napi 3*1 dl, ha kesobb, es mar nem lesz koraszules, akkor napi 1 litert is lehet kortyolgatni. A no szerint a babanak nem art, csak azzal kell vigyazni, hogy nagy mennyisegnel tenyleg beindithatja a szulest.

Udv mindenkinek,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Kispici! Gratulalok a babohoz!!!! Kép Sok, sok tejcit es boldogsagot Nektek!!

Timici
A pelust Pecsett vettuk. 900Ft. volt a kicsi. De azt mondjak,hogy a TEscoban is lehet kapni.

Manocska
Ha ez a tegnervizes cucc, nem fog artani. En is hasznalom!! Nyaron csak ezt hasznaltam az allergiamra, eleg soxor!

Pocok
Olyan jo,hogy jol vagytok! A hangulatod is jo! Mankanak pedig csak fura a helyzet biztosan. Tuti rendben lesz vele minden, ha O is foglalkozik majd a picivel egy kicsit!

Lanyok
NSTn minden ok volt. Tok jo,hogy itt adnak idopontot. Olvastam,hogy itt tobben is orakat vartok ,mielott bekerultok! Kép Szoval 1korul hazaertem ,bedoltem az agyba es fel5ig 1 huzamban durmoltam! Kép Naaagggyyyooonn jol esett!
Kerdes :
Akkor a dokinak a lovet nem szules utan KELL odaadni??

Norka
35+2
norkini

Sziasztok!

Nikie!
Két napja már feltette Sasha ezt a cikket ide, valószínû ezért nem záporoztak a köszönõ levelek! Kép

Kismamik! Kép
Mivel már pakolom a csomagomat, "azon gondolkodám", hogy kit is értesítsek, ha megvan a baba! LEszter, elküldhetem neked a mobilomat, és visszaküldesz egy SMS-t a Tiéddel? Mivel Te kezeled a táblázatot, gondoltam ez lenne a legjobb. Lehet?

Ma voltam gyógyszertárban és ott is javasolták, hogy a Tenákat írassam fel receptre, mert töredékébe kerül. Itt is mondta már valamelyikõtök.

Pocok! Kép
Tényleg jó hangulatú lehetett a szülésed!

Timici!
Nagyon közel vagy már a célhoz, drukkolunk!

Puszi: Judó
35+1
judó

Még valami:

Myssnia!
Nekem nincs ez a méhszáji fájdalom, viszont ha éjszaka egyik oldalamról a másikra fordulok hirtelen (ez a hirtelen azért jelképes, gondolhatjátok! Kép Kép Kép ), akkor van ott alul irtó nagy fájdalom, de azt hiszem ez a méhtartó szalagok miatt lehet. Érez valaki hasonlót?

Judó
35+1
judó

Sziasztok Lányok!Kép
Köszi a biztatsást, megnyugtató. Én sem paráztam eddig, de a környezetem "aggódik". Már néha olyan érzésem van, mintha a baba nem is az enyém volna, hanem valaki másé.

Manócska
Hallottam valami ilyesmiröl, de azt hittem, hogy csak szórakozásból mondják. Úgy rémlik, mintha Oroszország felé indítanának ilyen járatokat. De estére hazajön Kispapi és majd ö talán tud többet is mondani. Aztán van egy barátnöm, aki igen gyakran utazik Keletre, esetleg megkérdezem töle is. Részedrõl csak egy kis türelmet kérek. Kép

Leszter
A hetekkel kapcsolatban én is egy kicsit elbizonytalanodtam, de a múlt héten voltam UH-n és a doktornö a baba méretéböl állapította meg a terhesség idejét. Egyébként nálunk is létezik az összes általatok emlegetett kivizsgálás, AFP-re 23-án megyek. Nem akarok az orvosom szavával vetekedni, elfogadom, amit mondott. Aztán majd megyek egy másik dokihoz is, de azt még nem tudom mikor.

Egyébként van egy barátnöm, akinél 2 doki két különbözö terminust szabott meg.

Amit nálunk nagyon hiányolok az a védönö szolgáltatás. Régebben (kb. 27 éve) volt, nem tudom miért szüntették meg.
Egyébként írhatnátok errõl nekem, hogyan is dolgoznak. Már a terhesség korai szakaszában is jártok hozzájuk. És ha megszületik a baba, õk mennek utánnatok? Csak érdekelne, mert lenne még egy plussz JÓ érvem miért is szeretnék Mo.-ra költözni. Kispapi nem akar (megértem, nekem is nehéz lenne elszakadni az itt kialakított társaságtól, én pedig Kispapit imádom, úgyhogy én sem megyek sehová.Kép

Képzeljétek, min szórakozunk Kispapával újabban. A múlt héten mondtam meg a munkahelyem igazgatójának, hogy terhes vagyok. Erre gratulált és megkérdezte, hogy milyen nevet adunk a babának és hogy majd azzal is annyi gondjuk lesz-e mint az enyémmel? (láthatóan élcelõdött)(A szlovákok nem tudják kiejteni sem az ü sem az ö betût. Engem pl. Tunde, Tinde, Tonde néven szólítanak, viszont respektálnak, mert nagyon jól beszélem a nyelvüket, munka mellett fordítással is foglalkozom.)Mikor ezt elmeséltem a férjemnek, közölte, hogy ha fiú lesz, csakis Töhötöm, vagy Dömötör, esetleg mindketþõ.Kép

Mindenkinek minden jót, fõleg Pocokának a lányokhoz és Timicinek, hogy már csak két nap, addig is a határon túlról is megy a drukk!!!

Tündimami
tündimami

Zsófi,
én kitartok csak a babuci is kitartson meg a burok is.Kép
Házi ügyben köszi, az a gond, hogy decemberben lemaradtam 2 elõadásról, így nem tudok egy két dolgot könyvelni, ezért is idegeskedtem tegnap. Ma írtam egy mailt a tanárnõnek, hogy had adhassam le késõbb. Remélem megszán. Most ugyanis nem merek foglalkozni vele, mert csak felidegesítem magam, az meg nem bizti, hogy most jót tesz nekünk.Kép

Andy,
köszi neked is a drukkot, remélem meg lesz a hatása.Kép

Gombóc,
hát igen, minden akkor romlik el, amikor igazán szükség lenne rá. Nem tudtok esetleg addig is kölcsön kérni, hogy ha úgy alakul...Kép

Norka,
köszi a pelus infót, de nem én kérdeztem.Kép
Mi már azt hiszem mindent megvettünk, ma még vasalok, de aztán már csak varrni szeretnék. Vásárolni szerintem mi már csak a baba születése után fogunk, ha kiderül, hogy valamibõl kevés van.

Örülök, hogy jó lett az NST és örülök, hogy nem kellett sokat várnod. Én ált. 1/2-1órán belül szoktam bejutni, de aztán még egy csomót kell várni a dokimra. Most már nincs sok hátra, hacsak nem hordom túl.Kép

Az alvásért irigyellek, én is le akartam feküdni, de aztán elneteztem az idõt, most meg már nincs értelme, hiszen lassan itt az éjszakai alvás ideje.Kép

Leszter,
nem tudom mennyire vagyok grafomán...Kép
Se tegnap, se ma nem voltam sehol, így nem igen van mirõl írnom, de azért igyekszem.Kép

Nyúlandi,
mi újság, jól vagytok???

Pusssza,
Timici
timici

Judó,
köszi a drukkot neked is, csak még 2 napig ne történjem semmi.Kép Gratula, hogy már most összekapoltál, nagyon elõrelátó vagy. Én is összepakoltam egy hete, de most a párom elvitte a sporttáskát, így megint nincs egyben a kórházi motyóm.Kép

Nekem a lábam közötti fájdalom a 30-32.héttõl kezdõdõtt, mintha a medencém tágult volna, és pont a fordulásoknál fájt a legjobban. Mióta beilleszkedett a baba feje, azóta fáj a méhszájam(fejelgeti a kis drága), ami egy hirtelen nyillaló érzés. Elég fájdalmas és megmozdulni sem tudok közben. Ha jól tudom, ezek a nyilalások segítik a tágulást is.

Tündimama,
köszi a drukkot a határon túlról is.Kép

Védõnõ ügyben: én elõször a 14.héten mentem hozzá, onnantól kezdve 4 hetente. Vérnyomást mért, szívhangot hallgatott, testsúlyt mért és megbeszéltük az aktuális problémákat.
Most majd a baba születése után hetente fog jönni 6 héten át, aztán pedig 2hetente-havonta a csecsemõkor végéig.
Az én védõnõm nem egy fõnyeremény, úgyhogy nem sokat értem vele, de vannak akiknek nagyon kedves és segítõkész a védõnõjük. Kár, hogy nálatok megszüntették, mert arra azért jó, hogy amíg nem mész a dokidhoz, addig is van valaki, aki figyelemmel kíséri a terhességedet.Kép

Töhötöm és DömötörKép, nem rossz, ajánlhatom még az Ödön és a György neveket.KépKépKép

Megyek megnézem jött-e postánk, pusssza
Timici
timici

Tündimami,

köszi, persze kivárom kispapidat:o))))))remélem õ tudja, mi ez a légitársaság.
Apa azt mondja, valami sky van a nevében, csak 24 ezer találtat jött behozzá a keresõn:o)))))))))))
ja, és én is 23-án megyek AFP-re, majd drukkolok neked, hogy minden okés legyen!:o)))))

Norka, Leszter,

igen, ez a tengervizes orrspray, csak az a gáz, hogy jó sokat tüsszentek tõle, de végül is utána már szelel az orrom:o))))))

Na pusz, végre idõben indulunk haza, el se hiszem:o))))
szép estét mindenkinek:

Manócska
16+5
manócska

Sziasztok!

Zsofi,
Csak igy tovabb, gyogyulgass ugyanilyen optimistan!Kép

Nikie,
Sasha 1-2 napja mar betette ide ezt a linket, talan ennek volt koszonheto a mersekelt erdeklodes. De igazad van, azert meg reagalhattunk volna, koszi. (Most latom, hogy Judo is ezt irta, de nem torlom ki.Kép

Gomboc,
Koszi a malnalevel tea adagolast, ezt is mentettem!Kép

Norkini,
Orulok, hogy minden ok.Kép

JudoKép
Igeeeeen, jaj de jo, en tudom meg eloszor!Kép Irjal, aztan kuldom a szamomat.
Olyan izgi lehet osszepakolni a korhazi csomagot, irigyellek nagyon.
Ha fekszem, es atfordulok, akkor en is erzem neha a szalagokat huzodni, de ez csak kb. fel perc, aztan valahogy atrendezodom.Kép

Tundimami,
En sem szeretnek okosabb lenni az orvosodnal, ne ertsd felre. A dokid tudja, hogy mit csinal, ez egesz biztos.Kép Nekem mondjuk (az utso mensitol szamitva (a baba meretetol fuggetlenul)) betoltott 16 hetesen kellett AFP-re menni, de lehet, hogy Nalatok ez nem igy van.
Egy jo vedono biztosan nagy segitseg, de sajnos eleg sok "tamadonorol" is lehet itt olvasni. Az enyem meg nem tudom, milyen, egy kedves idosebb no, de a szakmai szempontbol a hozzaallasat meg nem ismerem. Nekem a 10-11. het korul kellett eloszor mennem hozza, akkor o allitotta ki a terheskonyvemet. Azota en nem is voltam nala, mert eleg sokat fekudnom kellett, es terhesgondozasra a dokimhoz jarok. De rendszeresen nagyon kedvesen erdeklodik telefonon, hogy hogy vagyok, es egyszer meg is latogatott, elhozta egy leletemet.
A tobbiek kozott biztos van, aki minden honapban jar a vedonohoz, ahogy elvileg nekem is kellett volna, majd talan irnak arrol, hogy pontosan mit is szokott csinalni. A szules utanrol szinten nem sokat tudok meg irni...Kép
Jo kis nyelvtoro neveket valasztottatok.Kép

Timici,
A tanarno biztos megerto lesz. Legalabbis en biztosan az lennek!Kép De ha megsem, akkor is csak nyugi, van, ami fontosabb a dolgozatnal.
Nem ugy gondoltam, hogy grafoman vagy, hanem hogy ha esetleg az vagy, akkor a doli helyett ide irhatnal, es az Neked is meg nekunk is jo lenne.Kép

Puszi:

Leszter
28+4
leszter

Tegnap voltam a szomszédasszonynál, aki másfél hete szült egy tündéri kisfiút. Annyira jó volt felvenni õt, megsimizni, ringatni. Olyan baba-illata volt. Kép)) Jaj, bár már én is ott tartanék.

Saci
Névtelen

Sziasztok!Kép
Leszter
A nevekkel természetesen csak viccelõdtünk, nem gondoltuk komolyan, de mindenképpen olyan nevet fogunk választani, ami nekünk tetszik és nem az igazgatónak.

Manócska,
nem a légitársaságra gondoltam,mikor azt írtam, hogy hallottam valami ilyesmiröl.Kép, hanem a fapadokra.Egyébként találtam egy ilyen hasonló nevû társaságot az arany oldalakon. A neve Sky Europe airlines - low cost (ez arra utal, hogy alacsonyak az áraik)Információt a www.skyeurope.com oldalon találhatsz.

Timici,
ahogy észrevettem és végüå is te is mondtad, nem magával a szolgáltatással van baj, hanem a személyekkel. Ahol emberek dolgoznak emberekkel, talán természetes jelenség, csak nehéz lehet elvisleni egy kellemetlen perszónát, ha pont hozzád kerül. Azért csak sok türelmet velük.Kép

Tündimami
tündimami

Kaska
Üdv itt, és kellemes gömbölyödést! Az AFP miatt ne aggódj, biztos jó lesz!
A 18. hét környékén én csak néha-néha éreztem a mozgásokat, de akkor sem voltam biztos, hogy az tényleg az lenne. A 21. hétnél voltam biztos abban, hogy a baba mozgását érzem.

Andy
Az elsõ alkalommal, mikor elmentem a dokimhoz, adott beutalót a belgyógyászatra. Én el is mentem egybõl. Ott volt EKG, és labor. Semmi több. A házidokim meg megkérdezte van-e panaszom. Nem volt, így beírta, hogy nincs belgyógyászati akadálya a terhességnek. Ennyi. Szerintem a dokik biztos jobban tudják, mit kell csinálni. A védõnõk amúgy is nagyon szeretnek orvososdit játszani...
A 16 hétnél nekem is volt gyomorégés, de csak estére. Úgy utáltam. Nekem csak az segített, ha ettem egy kis száraz kekszet, vagy hasonlót, és lefeküdtem. Álmomban sosem égett... Kép

Manócska
Ha lesz lehetõségem, megnézem én is a filmet, mert úgy tûnik nekem való. Kép

Kispici
Gratulálok Boglárkához, és sok boldogságot!

Timici
Tudom, hogy még nem szeretnéd, de valamiért olyan érzésem van, hogy nálad már nagyon közel van a tökmag kibújása. Kép

Gumicukor
A hozzá való mózessel velem szemben van a baba, ez nálam is kikötés volt. Még nem próbáltam, hogy fordítva is fel lehet-e helyezni, de elképzelhetõ. Bár azt amúgy sem használnám. A lényeg, hogy én lássam a törpillát. Amikor nagyobb lesz, és már csak a sportkocsi részt használjuk, akkor nekem háttal lesz, vagyis a bébi menetírányal szemben ül. Ahogy én is szeretek a buszon ülni. Kép

Urszula
Pihenj egy kicsit a vendégek után, aztán csak óvatosan. Mondom én, aki ma végignyaltam a fürdõszobát, de nem akárhogy.
Az anyatejes orrcsepp, és szemcsepp szerintem is tuti jó! Már én is olvastam.

Pocóka
Elõre is jó utat kívánok, biztos sikerülni fog. az olasz babakocsik is nagyon szupik, pl a Inglesina nagyon jókat csinál. Ha segít valamit, én elõtte kiválasztottam a modellt, és végigböngésztem a netet, hogy hol lehet kapni ilyet. Megnéztem mit tud, hogy ne ott kelljen értetlenkednem a nyelvtudásommal. Ha van konkrét elképzelésed, hogy körübelül milyet szeretnél, akkor könnyebb lesz ott dönteni. Nézz körül, hogy mennyiért árulják a neten, hogy tudd, megéri-e az adott üzletben vásárolni. Bocs, ha beleokoskodónak tûntem, biztos tudod magadtól is, hogyan csináld. Kép
A AFP-s dolgot nem értem. Nekem a kórház terhesgondozásán vették le, és nem kellett sehova se vinnem. Az eredményért meg ugyanoda mentem. De biztos más-más kórházanként.

Tündimami
Az elsõ három hónapban én fogytam, de mellette nem tudtam már begombolni a nadrágjaimat, és érdekes módon a derekam kezdett eltünni, szélesedni. Szóval a +1 kg-nak csak örülni szabad. Kép Majd lesz abból több is. Kép

Maci 2
A szombati nap nekem is nagyon mocorgós volt. Már kicsit untam is. Kép

myssnia
36+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Pocok
Nagyon jó, hogy jól vagytok, és ilyen gyorsan hazajöhettetek. Manka biztos megszokja az új jövevényt, és imádni fogja. Kép

Judó
Az éjszakai forgolódást is érzem, meg most is, amit írtam. Valószínû az "oriási" méretem miatt, szûkebb a hely és jobban érzem.

Leszter
Már napok óta én is erre gondoltam, mint Judó. Ha nem lenne gond, én is rád gondoltam, hogy értesítenélek. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Egesz nap csak irok es irok... Kispapam karacsony ota most ment be eloszor dolgozni, mert tanulmanyi szabin volt, es en meg mar ugy megszoktam, hogy itt van velem... Szoval ennek koszonheto, hogy teleirom a topikot.Kép

Pirus irt nekem mailt, jol vannak, januar 31-ere josoljak Neki a babot.Kép Zsuzsi, ne lepodj meg, de modositani kellett az adatain, es igy eled kerult!Kép

Tundimami,
A nevekkel kapcsolatban en is igy ertettem.

Myssnia,
Azert pihengess is!
Orulnek, ha engem ertesitenel, ha megszuletik a babad. Irtam mailt.Kép

Puszi:

Leszter
28+4
leszter

Leszter
Sajna valamiért nem mûködik a mailcímem Kép , így ha megoldható, akkor inkább ide küld: molnar.annamaria@axelero.com
és bocsi.

Zsuszi
Merre jársz? Eltüntél.

myssnia
36+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Leszter
Szorri
megkaptam, csak nekem bonyolultabb a mailrendszerem, mert több szerveren folyik.
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia,
Akkor jo, meg csak most akartam ujra irni.
leszter

Sziasztok!

Kispici!
Nagy gratuláció Boglárkához! Kép

Andy!
Szerintem most menj el belgyógyászatra. Érdekes, nekem az elsõ terhességnél egybõl elküldtek, most meg egyáltalán nem. Akkor az EKG volt a lényeg, mert pont olyan dokinál voltam, akinek volt egy betege, akinek több kisebb infarktusa volt, amit csak késõbb vettek észre, így mindig elküldött mindenkit az elején.

Leszter!
Nekem egyáltalán nem dudorodott ki a köldököm, sõt el sem simult. Mondjuk, nekem nagyon pici volt a pocakom. Na, majd most!

Urszila!
93 az AFP? Akkor én nagyon le vagyok maradva. Kép Azért jó, hogy semmi baja a babókának!

Tündimami!
Ne izgulj, inkább örülj, hogy nem hízol sokat. Én az elsõ terhességnél az elején lefogytam 4 kilót (pedig egyszer sem hánytam), és csak a 22. héttõl kezdtem el hízni, 7 kilót. Azaz a kezdetekhez képest 3 kilót híztam. (Utána meg szoptatás alatt 10-t. Kép ) Mondjuk rámfért, hogy akkor nem híztam sokat, mert eleve nem voltam egy nádszál.
Most is fogytam az elején 5 kilót, és karácsonykor visszahíztam 1-t. Akkor voltam 16 hetes. Szóval ne izgulj!

Maci_2!
Nem tudom, milyen front volt szombaton, de hogy telihold volt, az tuti.

Pocok!
Még egyszer gratula Ajsához! Kép És olyan jó, hogy ilyen jól vagy.

Ildianyu
ildianyu

Leszter,
Tetszik, hogy pirossal vagyok benne a tablaban, mint ótthonszulo! Remelem sikerulni is fog, ugy ahogy elkepzeltem!

Tundimami,
Lehet, hogy a baba elobb fogant, mint a ciklus kozepe. Mindegy, ugyis akkor jon, amikor akar!
A kisfiam, aki hamarosan kozepso György Fülöp nevre hallgat. Sajnalom a nagykozonseget, nekunk ez tetszett! Az olaszok is szenvednek, egy ismerosunk szerint kiejtesben a Gyüri es a Gyuri kozott nincs is kulonbseg, o legalabbis nem hallja!

Van itthon malnalevel team, de egyszeruen nem merem elkezdeni inni, felek, hogy akkor elobb jon a baba. Szeretnem, ha februarig kibirna, es az sem artana, ha megvarna, amig anyukam megerkezik, es segit kipucolni a szonyegpadlot! Kép

Pocok, jo a szoveged, es a hangulatod! Le a kalappal! Ha belegondolok, hogy en milyen letargiaban szoktam lenni szules utan!!! Szegeny Manka, neki milyen nehez lehet! Puszilom!

Timici,
Mit az a ket dolog, amit nem tudsz konyvelni? Csak nem a keszletertek-kulonbozet?
Azert azzal a tegnap esti paraval rendesen ram hoztad a fraszt! Jo, tudom magadra is! Kép

Most probaltam behozni az olvasasban a mai termest! Delelott, pontosabban fel egyig vasarolni voltunk Gyurival, aztan bezuhantam en is az agyba, es egy baromi jot aludtam!

A szoptatos melltartokkal en is elorelathatolag gondban leszek, mert mar most kicsi az, ami ket eve "tejes cicivel" jo volt! De elhataroztam, hogy csak akkor jutalmazom meg magam valami szep darabbal, ha sikerul szoptatni! A H&M-ben lattam is feketet, pamutbol, valami kis szolid himzessel, es nem is volt tul draga!

Ferjem munkahelyen megin riadokeszultseg, megy a fenyegetes a bezarassal, es kerik, hogy aki menni akar menjen mashova, vagy nyugdijba, esetleg kerje a fizetesenek a csokkenteset! Tenyleg jo fejek! Majd csak lesz valahogy!

Gratulalok Kispicieknek a kislanyhoz!

Jo ejszakat!

Zsuzsi
38
zsuzsi74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: