A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

A kepfeltoltessel nekem is gond van. Nekem mar ott elakad, hogy kivalasztom a kepet, raklikkentek, hogy feltoltes, erre kiirja, hogy nincs kivalasztott fajl!!!!! Nem ertem. Valami tipp?

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

A kilók: nekem eddig 6-7 kg-t sikerült felszednem. Az elejétől szépen minden hónapban egyet. Bár már egyszer megdorgáltak érte, mondván ezután jön még csak a java. Most 61 kg vagyok és nagyon jól érzem magam. Nekem ez a fontos.

A magzatmozgás nekem a mániám. Mióta megmozdult, próbálom az orvostól,védőnőtől, internetről megtudakolni, hogy mennyit kellene mozognia. Mindenkitől azt hallom, hogy az ő pocaklakója egy örökmozgó. Ezért vagyok beparázva. Az én drágaságom nem mozog túl sokat. Az utóbbi időben pedig leszokott a rugdosásról is, inkább helyezkedik. Bújkál a bőröm alatt.
Szóval a dokim szerint az a lényeg, hogy minden nap érezzem a mozgását.

Legi: A pocaklakóm kisfiú. Megtennéd, hogy a táblába kék színnel jelölsz? Aztán majd ha kitaláltuk a nevét, azt is megírom.
Bár szerintem arra még sokáig várhatok, mert nem igazán tudunk ebben megegyezni a párommal.

Kép
anido

Bringababa: a 4D-n nekünk azt mondta a dokinő, sok haja lesz. Látszik állítólag a hajkezdemény, ami magzatmázas. Szerinte már a szempilla is látszott. Mi 26 hetesen voltunk.
Mivel nem kezdő a szakmában, biztosan tudta mit beszél. Bár nekem nem tünt hajnak és szempillának amit mutatott.

Kép
anido

Hello csajok,

kicsit sok volt ma regel a munka, így lemaradtam a beszélgetésről :(
próbálom pótolni :)

Angie, még én is dolgozom, hivatalosan március végéig, de még áprilisban is valszinűleg bejövök 1-1 nap, vagy majd otthonról nyomom ha kell, és alpjában véve nem bánom, mert szeretem a munkám, és nem igazán vagyok kötögetős típus :wink:
az én babucim is alig mozgolódik már pár napja , inkább kinyomja magát a hasamhoz, de nem nagyon rúg-kapál.. tegnap voltam felkészítőn a kórházban, és pont mondta a doki, hgoy amikor ilyen kaka borongós idő van, előfordulhat hogy a babák is aluszékonyabbak akárcsak a mamák :) (ugyanis nem volt oxigén a teremben ,és mindenki ásítozott :D :D :D )

Bringababa, én már hónapok óta szenvedek a feledékenységtől :( tegnap pl bent hagytam a slusszkulcsot az autóban éjszakára, ma reggel meg halálra kerestem, és a pót kulccsal indultam útnak amikor is megtaláltam a kulcsot a kocsiban... még jó hogy a garázsunkban parkolok, és nem az utcán... :oops:

Csajok én 60 kg mal indultam és most kb 66 kg vagyok, mondhatnátok hogy húú az nem sok, de szerintem mindenki maga érzi, és én esténként ha nincs kedvem tusolni inkább beülök a kádba, nagyon bálnásan érzem magam ahogy szétterül a hasam :shock: persze azért nem fogok hara-kirit elkövetni :) és inkább tusolok ha nem vagyok nagyon fáradt :wink:

vizesedni nem vizesedek szerencsére (még :shock: ) és a várnoymim is most van rendben eddig 90/70-el vegetáltam, most legutóbb 110/70 volt, tehát végre elmondhatom hogy van vérnyomásom, és nem szédelgek reggelente :)

na jó hosszú lett az írás, elküldöm mielőtt elszáll :)
pici76

a várnoymim helyett persze a vérnyomimat értettem :)
pici76

Sziasztok!

Basszus, tudtok aztán termelni, egy órát olvastam...ami nem lenne gond, csak mire irogatásra kerüla sor, elfelejtem kinek mit akartam hozzáfűzni, ti ezt hogy oldjátok meg?

Angie, asszem te írtad. Ha fáj a szeméremcsontod, az azért van, mert nyúlik a méhszalag (A méh egyik szalagja kilép a hsaüregből, a nagyajkakba sugároz, és amikor nő a még, húzódik a szalag. Nekem is szokott, estére alig bírok állni.).

A mocorgós témához annyit, hogy vannak babák, akik alig mozognak, némelyek meg állandóan ficánkolnak. (Anyám tapasztalatai...) Meg az is előfordul, hogy pár napig nyugi van, nekem is van néha ilyen, már én is aggódtam, de ha már nem bírom cérnával, kicsit megdögönyözöm, és ha valamit reagál, akkor az oké. Nem baj, ha kevesebbet mozog, valmai front lehet neki, én sem értem, de ha mozog, akkor kap vért és nincs gond. Majd pár nap és rákezd megint. Egy időban hallottam mindenfélét, hogy ha keveset mozog azért baj, ha sokat, azért baj, de eze csak sületlenség. Max a mocorgós babák, akik igen keveset töltenek 'alvó' azaz nem aktív állapotban, valszeg kevésbé lesznek éjjel-nappal alvósak. (Bocsánat, ha ezzel valakire ráhoztam a frászt. Én már lelkiekben felkészültem, mert az enyém is állandóan kalimpál.)

Az UH-gal kapcsi, csodásak a képek!!! Én is azt gondolom egyébként, mint doo, egy rahedli dolog van, amiről egy darabig nem is sejtjük, hogy valami gáz van vele. Télleg nem írt még senki le semmit, hogy milyen baja lett volna a sokat UH-ozott bébinek, de gondoljatok bele, anno a Rtg-nek is hogy örültek??!! 1905-ben fedezte fel Röntgen, pár évtizedre rá kezdték el használni, rutinszerűen még később, és azt, hogy daganatot okoz, csak továűbbi évtizedek után lehetett kimutatni. Én pl kíváncsian 'várom' mi lesz a helyzet az emlőrákokkal 10-20 év múlva, mire a mai fogamzásgátlót zabáló populáció klimaxkorba, azaz az emlőrák által kedvelt korba ér. Szóval az arany középút a nyerő nálam is, más kérdés, hogy ha lehetne, legalább 2hetente beülnék egy UH-ra. A dokik azért nem szeretik annyira a 4D-t, mert a kétD-n az elváltozások sokkal jobban láthatók. (Spec én magam jobban is tájékozódom rajta, mint a hulklámzó barna-sárga foltokon...) És hát őt jobban érdekli, hogy nincs-e rekeszsérv, működnek-e a vesék, nyeli-e a vizet....ez mind 4dvel nemigen látható....

Ja, Legi, 25 éves vagyok, úgyhogy szegéyn bogyrától elvettem a legtejfölösszájúbb címet, hát ez van.
A vérnyomásom 100/60, de csak ha rohanva érkeztem a védőnőhöz, különben csak 90/50....hát igen, nekem meg arra kell vigyáznom, hogy ne ájuljak el...pedig a családomban arat a magas vérnyomás...sikerült nem örökölni a hajlamot.:)

Hát én tegnap nyugtáztam, hogy k.... dagadtnak érzem magam. És ez tök szar, mert kezd eluralkodni arjtam az érzés, hogy a kedves férjem biztos már alig bír rámnézni. Az eddigi méretekkel úgy voltam, hogy hagyján, sőt, a maga módján tud szexi is lenni, de most....ez már túlzás. Azért még egy hónapig -bár már néha elég nehézkes- nem bántam volna, ha zavartalan az összebújás. De hát ugye éhezni nincs szívem, de még csak diétázni sem. (Mielőtt még valaki szól, torznázni lusta vagyok...)Hát mindegy, ha apát zavarja a ritkulás, csak szól!

Ja igen, nagy örömhír, hogy apát felvették az új munkahelyére. Elvileg márc 19-én kezd, és én meg a pici Töki nagyon boldogok vagyunk, hogy nem kell a mamiéktól kódulni! Így igazából már nem is olyan muszáj április 15-ig dolgoznom, mert apa is keres. De azért még nem adtam föl. Más kérdés, hogy abromira nem köt le, és az sem zavar, hogy órákig elkávézom melózás helyett, a hasamat cirógatva....nem tudom ti hogy vagytok vele, de kicsit beszűkült a gondolkodásom. Nem hoz lázba a melóhely, inkább közben azon töröm a fejem, mit kell még venni, meg ilyenek.

Az anyóstémához annyit, hogy a férjem szüleivel elég fasírtban vagyunk, ugyanis nem voltam nekik (főleg apósnak) valami szimpatikus, alapvetően a sváb származásom, meg a karakán stílusom miatt, illetve hogy a férjemnek felnyitottam a szemét, hogy merjen már egyszer maga dönteni a sorsáról, na hagyja mindenbe beleszólni a szüleit. Na ez elég volt, hogy kiboruljon a bili, és az após kitagadta a férjemet. Az esküvőre sem jöttek el, és gyanítom a Tökikére sem lesznek kíváncsiak. A férjemet sajnálom, hogy ilyen idióta szülei vannak, de végülis mivel boldog velünk és az én családom maximálisan befogadta, azt hiszem valamelyest kárpótolta a sors. Anyuék pedig mindenben melletünk állnak, sokszor többet iss egítenek a kelleténél. A férjem 1500Ft-os telkószámláját nem volt képes az anyja kifizetni (a régi címére ment), meg se kérdi, hogy van-e mit ennetek a baromi nagy törlesztőrészlet mellett, addig anyám nem hajlandó odadni a csekket a kettőnk telkójáról, és minden hétvégén hoz valmait a boltból, mert "lányom, te tudom ezt uccse vennéd meg magadnak." Kívánok mindenkinek olyan drága szülőket, mint az enyémek.

Na jó, mielőtt még bannoltok a regény miatt, lécelek!
Puszka!

Kép
[/url]
gypsophila

Hello!

En epp nem reg ertem vissza a dokitol, ismet jo lett a cukrom, 6,5, mondtak, hogy folytassam a dietat, pedig aztan nem vittem tulzasba.

Bringababa!
A sotet foltokra mi rakerdeztunk a 4D-n, es azt mondtak, hogy azert van mert onnan epp kiszorult a magzatviz. Szoval nem lesz sotet a szeme a babanak, mert hogy nalunk epp ott volt lathato vegig a sotet folt.

En 10kg-nal tartok, de most mar 3 hete, szoval orulok neki.
En nem voltan hanyos az elejen, igy egyenletesen szedtem fel a legelejetol kezdve.

Na dolgozgatok egy kicsit, aztan majd visszaterek.

KépKép
horilda

gypsophila: Tok jo aneed, de csak copyzom mindig! :)
Gratulalok, hogy a ferjed talalt allast! :) Ez mindig jo hir!
Sajnos nekem a sajat szuleimmel vannak problemak (na a ferjeme sem valami vilagszamok). Rendesek az en szuleim...de alapvetoen teljesen idegroncsok...ebben nottem fel es most sincs kimelet. MOst mar egymas idegeire mennek, igy orokke veszekednek...nagyon ki szoktam borulni ilyenkor. Most kicsit hanyagolom oket...nem akaorm, hogy az idegeskedes miatt valami gond legyen babuval. Szoval nem egyszeru az elet! :)

Szeirntem senki ne torodjon a kilokkal!!!! Mindneki mas tipus, le fogjuk adni utana, de emiatt nem szabad keseregni! Ferjeink imadnak minket igy is ugy is! :)

Szoval ha sokat mocorog a baba, lehet hogy tul aktiv lesz ha kijon?? Ajaja!!! Az enyem egy kis kickboxer, bar mar kevesebb helye van es nekem is csak bujkal a borom alatt! :)

Kép

Kép
lorcika

az új meló mindig nagy öröm, én is gratulálok gypsophila
pici76

na megpróbálok értelmes összefoglalót adni a képfeltöltésről közmunkában. :oops: (még mindig lelkifurdim van a bálnázós dolog miatt, pedig a KISMAMIK EGYSZERŰEN CSAK SZÉPEK :lol: )

Képfeltöltés: még mielőtt feltöltenéd, az előtt már méretre kell szabni. Biztos van nektek is képnézegető programotok (ACD See, IrfanView stb.) vagy Photoshop / PhotoPaint az általában tudja ezt a funkciót (Resize).
Szóval megnyitod a képet, megkeresed a Resize menüt, aztán ott - remélhetőleg - pixelben megadja a kép méretét. Ott a hosszabbik oldalát (ahol a nagyobb szám áll) át kell írni 600-ra, mert ez a legnagyobb képméret, amit a babanet elfogad. A másik érték általában automatikusan vele együtt változik, azt nem kell bántani, mert így marad a kép arányos.

Utána a már átméretezett képet le kell menteni a saját gépedre, javaslom, hogy más legyen ennek a neve, (én pl. így szoktam csinálni, proba.jpg képből proba1.jpg lesz)

Utána a babanet oldalán melléklet feltöltése címszó alatt megkeresed a képet a gépeden és OK.

Csak az a lényeg, hogy a kép egyik oldala se legyen több 600 pixelnél és ezt a módosítást már feltöltés előtt meg kell tenni.

Legi

Legi

Kép
leglesscat

sziasztok

ahogy közeleg a május mindenki aktívabb lett, ezt már csípem, egy hónappal ezelőtt még nem volt ekkora pörgés. De nagyon élvezem, mivel én már 2 hónapja nem dolgozom és ez az egyetlen kapcsolatom a külvilággal:-)) Jó néha bemegyek a melóhelyre, örülnek is, de nem az a hely, ahol órákig csak dumálni lehet.

Az uh-val én osztom doo véleményét. Én egyáltalán nem megyek el 4d-sre. Eddig sem akartam, de most meg pláne nem. Ugyanis vasárnap megszült barátnőm és szerintem egyáltalán nem hasonlít a babuka a 4ds felvételekre. És én is jobban ki tudom venni a sima uh képet.

A bálnásodásban én is rekorder lennék, no nem azért mert sokat híztam, hanem azért mert igen nagy súllyal kezdtem. Már nagyobb vagyok mint a párom, de nem zavarja, csak engem:-(( Sőt nagyon tudnánk szeretni egymást, meg igen élénk lenne a szexuális életünk ha lehetne. De nem lehet, mivel a méhlepényem rajta fekszik a méhszájamon és igen veszélyes lenne a szex:-((( Úgyhogy sajna már két hónapja le vagyunk tiltva. És még hol van május, meg még utánna...:-(((( félre ne értsetek nem ez a lényege a kapcsolatunknak, de azért nagyon hiányzik. És ettől függetlenül imádjuk egymást, de nem könnyű.

Azt mondják a lányok aktívabbak az anyaméhben mint a fiúk. Ezt hallottam valamelyik dokumentumfilmben is, valamint anyu is mondta, hogy engem mindig érzett, viszont öcsémet egyszer három napig nem érezte, rohant az orvoshoz, aki megmozgatta a pocakját, meghallgatta a szívverést - akkor még nem volt uh, főleg nem olyan kisvárosban ahol a szüleim élnek - és közölte, hogy nincs semmi baja csak lusta a baba.

No nem szeretnék közutálat tárgya lenni a sok írás miatt, úgyhogy lécelek is:-)))

Mindenkinek szép napot! Ma olyan jó idő volt, hogy három órát bóklásztam a városban, annyira élveztem a tavaszt!!!:-)))
stella2007

Kép

Gyors statisztika:
15 aktívan fórumozó kismama (horilda téged is beleszámoltalak :D )
átlagéletkorunk 29,6 év

8 kisfiú
6 kislány

3-an május előttre vagy első felére,
12-en pedig május második felére várják a babót

Legi

Legi

Kép
leglesscat

Egy kicsit lemaradtam, mert közben beugrott egy meló, és nem tudtam jönni.

Holnap ismét jövök. Addig is üdv mindenkinek!
Vendég

Stella!
Akkor nekem tenyleg lanyom lesz, mert bar nem tudom masnak mennyit mozog a babaja, de szerintem az enyem eleg sokat.
A mult hetvege volt olyan, hogy csak napi 2x ereztem, akkor is csak egy pillanatra, hat csodalkoztam is, de a lenyeg, hogy mindennap erezzuk hacsak egyszer is.
A 4D-rol annyit, hogy nekem kozben 2D-ben is nezte, nagyon profin valtogatta, lemerte mindenet. Mi Szombathelyen voltunk.

Legi! Koszi, hogy beleszamoltal magatok koze, szeretnek is aktiv kapcsolatban maradni Veletek. Nagyon elvezem az eszmecsereket, szerintem rendkivul hasznosak is!

Fantasztikus lesz, mikor sorban el kezdjuk vilagra hozni a babainkat! Izgulhatunk majd egymasert!

KépKép
horilda

Stella, ezzel én azért nem értek egyet, mert az én fiam olyan aktív, még éjszaka is, és egyre jobban ahogy megyünk előre az időben, hogy csak na! :)

Horilda, tényleg jó lesz izgulni egymásért, aztán aki megszült, írhatja le a szülés történetét meg teheti fel a képeket!:) Tök jó lesz :))

Kép
elizabeth25

Bringababa, látom az Uzsokiba fogsz szülni, kinél? Csak nem Csapó dokinál? :)

Kép
elizabeth25

Huhh! Elmegy az ember egy kicsit itthonról és mársem tudom követni az eseményeket! :)

Mostmár teljesen rendben mozog a kisbabó, hálaistennek!

Amúgy én is negatív vagyok és még csak egyszer csináltak ellenanyagszűrést, pedig a terhességem elején mindenféle allergiás tüneteim voltak. Pedig már vagy kétszer megkérdeztem a dokinőt, hogy nem kéne-e de minidg csak azt mondja nem.

Nah jól kiszurok vele és beutaltaom magam a háziorvossal ellenanyagszűrésre! :shock: :lol: :P

Gyerek végre mehet iskolába, ez most maga a megváltás! :D

Holnap angol Zh-t írok, úgyhogy megyek tanulni... :?

Jó gömbölyködést, bálnásodást, kinek mit! :)

KépKépKép
bogyra

Lányok, beszéltem a szülésznővel, a lényeg, hogy a terhelésem jó lett, az éhgyomri ugye picit magas...mondta , hogy elég nagy esélyem van az édességek miatti dologkra...úgyhogy saját megnyugtatásom végett, bár ő azt mondta, hogy nem akarják mégegyszer elvégeztetni a vizsgálatot, kértem ma egy bautalót a háziorvostól, és hétfőn elmegyek ide a szakrendelőbe, és csináltatok egy éhgyomri cukivizsgálatot, ami remélem, hogy jó vagy legalább is jobb lesz...úgyhogy ma már nem ettem semmiféle olyat, amit nem annó nem kellett volna :) Ha pedig ugyan ilyen lesz az eredmény, akkor bekell látni, hogy diéta :(

Kép
elizabeth25

Ja és még azt is modnta, hogy hiába figyelek oda, hogy mit eszem, a hízás miatt...sajnos valakinél kialakul akkor is, ha nem eszik édességet meg szénhidrátot meg ilyenek...., de terhesség után elmúlik...ez hajlam kérdése is!

Kép
elizabeth25

Elisabeth,

ne aggódj túl sokat a vércukrod miatt, nem kell hűde nagy diétára gondolni szerintem ha diétázni kell. Főleg ezzel a vércukorral... Kevesebb szénhidrát, meg édes nasi, de még aaaaaaaaaannnnyi minden finomság van az azon kívül :) Én pl szárított meggyre és kesudióra kaptam rá a terhesség alatt.
pici76

Igen, remélem is! :)

Kép
elizabeth25

Pici, én meg a fügére amúgy :)

Kép
elizabeth25

Ehhez mit szóltok: hordozó-anyahajó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: férjem legújabb feltalálmánya rám.

Néztem rá nagyon bután, aztán elröhintettem magam, és azóta folyamatosan ezen vihogok :D :D :D

Legi

Kép
leglesscat

angie,
sztem azok a nagyon gyors mozgások lehetnek csuklások, nem?
Vendég

Sziasztok,

Hat tenyelg sokat termeltetek egy delutan alatt!! :) Most ertem haza a dokitol. Minden oke, mehszaj zart, cukrom tokkkeleeteeesss! 4,9!!!!! Szoval lehet enni!!! :) Na jo nem..de orulok, hogy nincs semmi gond.

En sem ertek egyet, hogy a fiuk lustabbak. Az en kisfiam egy kickboxer!!! Rengeteget mozog. :)

Az en ferjem azt talalta ki,hogy az utolso honapokban egy sinrendszert fog csinalni a plafonra...ra egy ham, abba beleulok es ugy fog engem gombnyomasra ide-oda mozgatni!!! :) :) Mert mar akkora leszek,hogy nem birom el a sajat sulyom!!!!! Ezen jot nevettunk, ahogy elkepzeltem..hogy egyik helysegbol atrobogok logva a masikba. :D

Kép

Kép
lorcika

Legles...anyahajó! Ez jó! :lol: :lol: :lol:

Kép
elizabeth25

Lorci grat az eredményhez! Ez az éhgyomi cukrod volt...mármint a 4.9...nem?

Kép
elizabeth25

elizabeth: ez a terheleses volt!!! Csodalkoztam is! mondjuk itt nem cukorszirup volt, hanem zsomle tej. Azert vigyazok, de egyszer a kezi merovel 8,4-et mertunk, maskor meg 5,2-t....szoval nem vesz szerintem. Vagy ugral fol-le mikromit eszek. A 8,4-nel kakaot ittam, meg kalacsot ettem...szoval az felvihette.

Kép

Kép
lorcika

Lorci, ja te ilyen zsemlés cuccra mentél..az jó! :) És éhgyomit nem néztek neked?
Nekem cukros volt..de ezt a kórház válogatja!

Kép
elizabeth25

Ja amúgy persze, hogy változik a cukor folyamatosan, attól függően mit és mikor eszel!

Kép
elizabeth25

Sziasztok Lányok!

Bogyra, köszi, hogy így leírtad a cukorterhelés protokollját.

Én holnap megyek utoljára dolgozni. Jövő héttől annyi fog változni, hogy itthonról nyomom majd kicsit lightosabban. Azért az úgy már sokkal kényelmesebb lesz. Nincs koránkelés, alkalmazkodás, stb. Jah, mert szerencsére olyan a munkám, amit itthonról is tudok végezni.

Egyenlőre minden értékem jó. A vérnyomásom legutóbb 107/64 volt, a kilókkal is elég jól állok, maradtam a + 5 kg-nál, és egyenlőre vizesedni sem vizesedek. Semmi panaszom, de tényleg. Lehet, hogy szerencsés vagyok? Emma is olyan kis kíméletes velem. Néha nyomja csak a hugyhólyagomat, de az kibírható. Nagyon aranyos kislány:)

Már nem is tudom ki kérdezte a próbálkozást (elnézést).
Mi tavaly februárban kezdtünk el próbálkozni és eltelt szép 6 hónap, míg összejött. Nem igazán stresszeltem. Örültem annak, hogy nem kellett évekig várni, illetve azt gondltam, milyen ideális, pont rá tud az ember készülni/hangolódni fél év alatt.

Ti nem veszitek észre magatokon, hogy néha bénáztok? Én sokszor kiejtek valamit a kezemből (mondjuk ez azelőtt is előfordult). Múltkor például elbotlottam a saját lábamban a lépcsőházban, neki is estem az ablaknak. De szerencsére semmi baj nem történt.

Gypsophila
, gratulálok a párodnak a munkához!
Legi, tök jó lett a táblázat, köszönjük! És még egy gyors statisztikát is kaptunk, ejha:)
Melinda, a szülésznőnek igaza van abban, hogy a cukor is hajlam kérdése. Van aki ehet, amennyit csak akar, mégsem lesz cukros.

Jajj, annyit írtatok, de képtelen vagyok mindent megjegyezni és követni!
Még csak annyit, hogy mindenkinek jó pocak növesztést és szép estét!

Niki

Kép
niki30

Niki, majd hétfőn du-tán ha meglesz az eredmény kiderül! :)

Kép
elizabeth25

sziasztok!

angie34!én Atalay dokinőnél fogok szülni,ő már idősebb.
Azt a vibrálást én is érzem,minden este,amikor a bal oldalamra fekszem,lent szokott lenni,olyan,mintha picit ráfeküdnék valamilyére,és ki akarná onnan rántgatni.

2 hónapig nem szedtem a gyógyszert,a harmadikban már csikosat pisiltem.

Én most 10kg-nál tartok.Szent ég!csak miattatok áltam mérlegre.FŐBÁLNA lehetek?81kg vagyok.

magzatmozgás:hát,a mi bébink meg sem áll.pedig kukija van.

csuklás:én nagyon meg tudom különböztetni.az olyan ritmikus,és 10 perc után általában nálunk abbamarad.amugy amikor csuklik,akkor nem igazán jött össze neki a nyelés,attól van.mi a 4d-n lláttuk,ahogy kortyolgat,meg ahogy felfújja a fofiját,mintha egy gyertyát akarna elfújni.felrakom a képet,jó?az a kedvencem,igaz ezen még csak 15 hetes a szerelmem.mármint a 3.szerelmem,mert 2 már van,apa,meg a nagyfiam.

pussz mindenkinek.dobom a képet.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1168586393.19.jpg[/img] remélem,látszik amire gondolok.[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1172781217.46.jpg[/img] főbálna!!![/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, de hülye vagy! :) Dehogy vagy főbálna, szeretnék én csak ilyen főbálna lenni! :)
Még rakjál fel képet! :) Amúgy mekkorrának mérték a kissrácotokat? Mármint adatok stb?

Kép
elizabeth25

Most nézem, ez decemberi uh-ng kép?

Kép
elizabeth25

Gabibaba: En is merlegre alltam es plusz 10!!!!!!!! :( De te nagyon csini vagy, hogy lennel mar balna??? :)
Azt hiszem visszaveszek most mar en a kajabol. Az elejen olyan jol nem jott fol semmi....aztan most meg gyomoreges ide vagy oda jo etvagyam van!!!! :) Nem akarom+20 kiloval befejezni a terhessegem!!!!!! :-o Salatara fel!!! Vettem is egy jo kis salatas konyvet! :)
Lanyok 3 ora 34 van ......hajnal!!!! Nem tudok aludni. melegem van, minden nyugos...nektek nincs melegetek mostanaban orokke??? Nekem valahogy tobbszor mint eddig, pedig alapvetoen en fazos vagyok!!!
Meg en is eszrevettem, hogy neha benazok. Elfelejtek dolgokat, meg kiesnek neha kezembol dolgok!!! :)
Na jo probalok visszaaludni! Meg jo, hogy most mar itthon vagyok es nem kell koran kelni! :)

Kép

Kép
lorcika

Hali!

Bénázás: Én kétszer forráztam le magam, egyiknek meg is marad némi nyoma. Egyszer meg a kulcsom felejtettem otthon, egyszer meg a kulcsot a zárban hagytam kívülről. Szóval nagyon figyelek, mert eszméletlen miket tudok művelni!

Engem párom kis Hordozórakétának hív:)

Mocorgás: Fiam lesz ha minden igaz, és bár nem állandóan mocorog, de ha beindul, akkor megy a box ezerrel:)

Kép
horpika

Sziasztok lányok,asszonyok,szép napot mindenkinek! :D

Látom tegnap sok mindenről lemaradtam,pedig a nagggyon bénázáshoz nekem is lett volna néhány érdekes kis sztorim! :lol: Nem is véletlenül kérdeztem..... :) Na mindegy is már,a lényeg,hogy az a babona,miszerint szerencsétlenek leszünk,ha valamiért visszamegyünk a lakásba,mára már értelmét vesztette!Én kb.átlag 3szor startolok,mire mindent magamhoz veszek!

Köszi a gyorstalpalót képügyben,ugye mondanom sem kell,hogy nem sikerült,annyira béna vagyok! :oops:

Hajilag nem lettem okosabb,marad a para,mert én bevallom Nektek őszíntén ez az egyetlen olyan dolog,amit nagyon nagyon szertnék!Hajas babcit,mert félek egy kopasz kislányt nehéz lesz férjhez adni! :o

Mocorgás:Hál'Isten délutánra minden visszatért az eredeti kerékvágásba,biztosan Neki is jót tett a szép tavaszi idő,és a csavargás! 8) Viszont egyáltalán nem mondhatom,hogy egy örökmozgó,inkább nagy helyezkedő,bukfencező.Időnként elámulok milyen mutatványokra képes odabenn...

Lorcika!Nekem is a hajnal 3-4 óra lett mostanság a "kedvenc"napszakom.Óramű potossággal kelünk most már egy hete ilyenkor! :( Üdv sorstárs! :)

Elizabeth!Azt hiszem te kérdezted a Csapó dokit?!nem nála,hanem a Hajdú Gábornál készülök szülni.Bárki tud infót,jót-rosszat,várom!

na jó lelövöm megam :lol:

Kép
bringababa

hali

Én nem azt mondtam, hogy 100% hogy a lányok többet mozognak bent, mint a kisfiúk. Inkább meg se szólalok mostmár... és különben is az volt a célom, hogy rávilágítsak mostmár minket sokkal jobban paráztatnak, mint anno anyáinkat. Küldhették volna anyukámat uh-ra a megyei kórházba, de nem paráztak csak sztetoszkóppal meghallgatták. Akkoriban még az volt a jelszó, hogy a kismama érezze jól magát. Ma már ez átmegy napokig vagy hetekig tartó parába, hogy milyen lesz a vérképed, egyéb vizsgálati eredményed. Én igyekszem nem parázni. Nem paráztam a cukoreredményemen, tudomásul vettem, hogy mennem kell még, mivel sok a cukorbeteg a családomban. nem parázok a súlyomon, inkább arra gondolok, hogy mit fogok majd sportolni nyáron. Nem rohanok állandóan uh-ra, január óta nem voltam. A szüléstől nagyon félek, de ennyi. Attól is csak azért félek, mivel felmenőim között a nők nem igazán tudtak szülni, anyukámat nem engedték szülni, nagyanyáimból meg szabályosan kipréselték a gyereket. Én meg fosok mindenféle műtéttől, légyen az bármilyen rutin. Ja és utoljára 3 éves koromban voltam kórházban mandulaműtéttel, amire már baromira nem emlékszem. De igyekszem pozitívan hozzáállni és arra gondolni, hogy megtöröm a jeget és én majd tudok szülni. Bár a lepény problémám miatt nagyon kicsi a valószínűsége.
stella2007

Fontos!!!!!!!!!!!!

Láttátok a hírekben,hogy máris megérkeztek GREENPACE aktivisták??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Lehet,hogy hallottak rólunk????????!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Bogyra!
Tegnap az én babóm volt lusti. Egész nap nulla mozgás, aztán éjjel, amikor az oldalamra fordultam (bármelyikre), ott mocorgott, hogy neki az nem tetszik :)
Ellenanyag szűrést háromszor végeznek a terhesség ideje alatt. Az elsőt nekem a 8. héten csinálták. A másodikat a 27-28. héten (úgyhogy még nem vagy semmiről lekésve), a harmadikat pedig úgy tudom a 34-35. hét környékén.

Legi!
Hát az én férjem is minden héten más nevet talál ki nekem. Most épp erszényes kismókus vagyok.

Lorci!
A te férjednek is jó humora lehet. Az ötlet tetszik. Nem is lenne rossz dolog, egy ilyen mozgató sín az utolsó hetekre. De ahhoz egy jó méretes lakás is kellene :)

Elisabeth! Lorci!
A zsömlés verziót nem terheléses vizsgálatnak nevezik. Akkor csak sima cukorszintet mérnek. Ha az magas, akkor jön a terheléses, és az a cukros lötty megivásával jár. Nekem legalábbis így magyarázta a doki. Javítsatok, ha rosszul tudom.

Doo!
Én is arra tippeltem, de hogy lehet ennyire gyorsan csuklani. Olyan, mintha remegne nagyon szegénykém. Lehet, hogy odabent másképp van, és én érzem ilyen furcsának. Mindenesetre bízom benne, hogy semmi komoly.

Gabibaba!
Ja nem láttam, hogy dokiNŐ. Őt még nem láttam a folyósón. Te tudsz valamit a korház sorsáról? Úgy tudom, azt is be akarják zárni, de a dokim azt mondta, hogy nem biztos, hogy a szülésem időpontjáig meg tudják valósítani. Remélem is!!!
Akkor ezek szerint az én babóm még nem csuklott, mert én ilyen szabályosan ritmikus, 10 perc után abbamaradós mozgást még nem tapasztaltam, csak ezt a remegést. De az megnyugtat, hogy te is érzed.
Nagyon csini, helyes kismama vagy. A pocak nálam is kb ekkora méretű. Egyébként annyira ismerős vagy te nekem. :?: :roll: :?:
Hol vagy te 81 kg? Biztos magas vagy, mert rajtad egy deka fölösleg sincs. Főbálna talán én vagyok, mert én már 10.5 kg-ot híztam :) Ezzel vezetem a prímet :) De nem zavar :)

Bringababa!
Ne aggódj, lesz haja a lányodnak!!!!

Egyébként az én kisfiam is nagyon be tud indulni, és olyankor képes egy kerek órán át aktívan ficánkolni. Szerintem kinyújtózkodik és rúg-kapál, mert jobb és bal oldalon is rángatózik a pocim.

Nekünk 8. hónapban jött össze, úgy, hogy a második hónapban volt két halványan pozitív tesztem, és 5 napra megjött.
Vendég

Hello Mindenkinek!

Jokat derultem a "benazasokon"! Nekem nem jut eszembe most ilyen, de lehet hogy csak nem emlekszem ra.

Az elmult ejjel volt az elso nehez alvos ejszakam, remelem meg nem lesz mind ilyen.

Gabibaba szerintem csinos a kep rolad, rad aztan nem lehet azt mondani, hogy balna vagy! A pocakod viszont mar szep nagy, buszke lehetsz mar.
Az enyem mintha kicsit kisebb lenne, de minden ruhaban mashogy latom :roll:

Az egyik ismerosom az ejjel szult meg, 3 vagy 4 hettel korabban a kiirt idopontnal, minden rendben van naluk, szepek, egeszsegesek!

KépKép
horilda

Esik az eső! :cry:
Kitaláljátok akkor vajon hova is indulok?????
Hát persze,hogy fodrászhoz!Mondom,hogy béna vagyok!hüppi,hüppi :cry:

Mivel lassan indulok,gyorsan megkérdezem elsősorban a pestieket,hogy nem érdekelné-e valamelyikőtöket Kriston Andinál intimtorna?Már lefoglaltam az időpontot,de sajna pont akkor van a szülésre felkészítő tréningem is,nem tudok elmenni. :( Március 9től kezdődik,17órától és kb este 8ig tart,minden pénteken 8 alkalommal.A tanfolyam ára 15ezer forint,ebből én már befizettem 3ezret,ezt természetesen felajánlom annak,akit érdekel,én úgyis elbuknám.

puszi nektek,és jó fórumozást mára,én elmegyek hajat csináltatni,mert utána sokkal jobban esik az új frizurát eláztatni! :(

mondom,hogy béna vagyok,ez lesz eztán az új nevem.......

Kép
bringababa

Gabibaba!A Te külsőddel kizárlak a bálna versenyből! :lol: 1részt,mert Nagyon csini vagy,másrészt 81el nem indulhatsz! :D

Angi!te is lemaradtál,mert a tegnapi mérési eredményem szerint 12,20 kg-al listavezető vagyok!diéta mellett...........84,20kg vagyok.
Most már biztosan értem,miattam jöttek a zöldek! :P

Kép
bringababa

Jó reggelt!

Gabibaba, nagyon csini vagy! Méghogy bálna....Kismamás vagy, akinek van egy szép kis gömbölyödő pocakja :lol:

Lorcika, ennyire nem tudsz aludni? Jesszusom, még éjjel is babanetezel... :D Ez mindig így van, vagy csak mostanában?
Próbálj meg még most aludni, amíg lehet. Te is bringababa.

Stella, én csak azt tudom Neked javasolni, hogy továbbra is csak pozitívan! Lehet, hogy pont Te leszel az első a családban, akinek majd minden simán megy! Ne aggódj, próbálj relaxálni! Én is ezt teszem. Egyébként én is kb 2 évesen voltam utoljára kórházban. Engem inkább az idegeseít, hogy nincs viszonyítási alapom. Hogy vajon milyen érzés lesz mindez? :roll:

Képzeljétek, álmomban szültem:) De már a 28. vagy a 29. héten beindult. És otthon. Épp ott volt az egyik barátnőm (aki két hónapja szült), és segített. Szerencsére pikk-pakk kicsusszant mindenféle fájdalom nélkül. Teljesen egészséges, méretes baba volt, egyáltalán nem úgy nézett ki, mint egy koraszülött. Azért volt para is, mert a dokimat nem tudtam elérni. Hogy akkor most mit csináljak, menjünk be a kórházba, vagy mi legyen?
Aztán nekiálltam szoptatni. Először az is simán ment. Tuszakoltam be neki a mellemet, aztán arra emlékszem, hogy egyszercsak befelé fordult a mellbimbón, nah akkor előkaptam egy bimbó-kiemelőt.... :D Utána meg megnyomtam a cicim, hogy jöjjön rendesen a tej és szegénykét úgy szájbalöttem, hogy meg is ijedt.
Tényleg Lányok, ti álmodtatok már a csöppségeitekkel?

Niki

Kép
niki30

Bringababa megy az esőben hazafelé a fodrásztól... :?
Ernyő? :)
Ez a bálnázás tetszik.
Én akkor kilógok a sorból, mert én nem érzem magam annak :oops:
Szégyenlem is magam.....

Kép
niki30

Kepzeljetek el ma szolt a parom, hogy ma megyunk szinhazba, Anyosomekkal jarunk berlettel, es O szokott szolni, hogy mikor lesz a kov. eloadas, hat szolt is o idejeben, csak a parom felejtett el szolni nekem. Na mindegy ennyi baj legyen csak :roll:

KépKép
horilda

Horilda, mit néztek meg?
Érezd jól magad!!!

Kép
niki30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: