A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Zsófi, elküldöd nekem priviben a telefonszámodat?
Nagymamámnál leszünk aznap, és szerintem kb 4 körül tudunk utánatok menni. Ugyebár a mai lenne a nagyis nap, de ilyen időben itthon rekedtünk, és asszem holnap is ez vár ránk, meg holnap tanítok is.
Szóval 4 fele odamegyünk majd, csak nem akarom, hogy valahol rám várjatok :)

mtunde

Györgyi!
Mindent rendben találtak. Köszönöm a kérdést. Hihetetlenül megkönnyebbültem. Egyrészt, hogy túlvagyunk, másrészt, hogy tényleg okés a kiskrapek. :D
vbea

Györgyi, Vbea!
A Budai Gyerekkórházban is csinálnak ilyet ingyen, csak kell a gyerekdokitól egy beutaló és ott se vártunk sokat. (koponya-, has-, csípő UH) Ha erre gondoltatok. Mi is voltunk. Megnyugtató. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja! meg az Üllői út mellet is csinálnak. Talán a Bólyai vagy milyen utcában?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Cancan!
kicsit szétszórt vagyok mert ez lemaradt. Mit csinálnak veled pontosan és mennyi ideig? meg hány kiló minusz? Majd kétszer kell rádnézni hogy egyszer észrevegyünk, olyan sovány leszel. :lol: :lol: :lol: Mindent megadnék hogy lemenjen még 7-8 kiló. 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Hú lányok ezek a képek nagyon jók!!!!!!!

Eni! örülök, hogy minden rendben Benivel, dehát miért is ne lenne:) Ugye Te is jól érzed magad!?:)

Ancsa! Nagyon édes Larababa! Nálunk is sírás volt fürcsi előtt és után, de majd megszokja, ne félj!

Györgyi! Hatalmas, gyönyörű baba Jázmin is, pont Koloshoz illene, mert mostmár Kolos is kezd belenőni a 80-as ruhákba:) Ma Kolos is 1,5 órát aludt egyhuzamban....biztos az idő:)

Steffi! Remélem minden rendben apával. Martin hogy áll a fogakkal? Nekünk még semmi, csak néha szenvedés. Kolos már állandóan forog, de érdekes, hogy minél több mindent tud csinálni, annál jobban igényli, hogy mellette legyek....azthittem ez pont fordítva lesz.

Zsófi! Nagyon cukor Léna az almával:) Mi is nemsokára elkezdjük a hozzátápit! Izgi lesz! Persze azért gondolkodom még rajta, hogy ha van bőven tejem akkor kicsit kihúzom még, de még nem döntöttem el.

Heni! Annyira szépek a gyerkőceid és sugárzik róluk a boldogság, mintahogy Rólad is:)! Beni is állandóan forog és ülni akar? Ő mennyire igényli, hogy ott legyél mellette és szórakoztasd?

na most ennyire futotta, mennem kell....
marcsim

Kép

mtunde

Kép

mtunde

Kép

mtunde

Jajj, Ancsa természetesen Lara is nagyon cukkancs!

Masni!
Sajnálom, hogy lebetegedtél! :(

Marcsi!
Apával?! Háááát... Imádjuk egymást, de még van egy kis távolságtartás részemről, túl sok volt a rosszból, ráadásul anyósék most is kavarnak...
Múlt héten voltunk dokinál és ő azt mondta, hogy már érzi a dudorokat lent, fent. Vannak rosszabb napok, vannak jobbak. Ma egész jó volt. És nyugodj meg, én sem tudom magára hagyni. Ott kell legyek mellette, de sokszor még az sem elég.
Te jobban vagy?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi! Cancan!
Tegnap pont egy tapasztalt anyuka előadását hallgattam az anyós-meny viszonról. Oda vezeti vissza a problémákat, hogy az anyuka a kicsi fiának nem gondolja, hogy bárki is jó lenne, még akkor is, ha az esküvőig nem bálványozta, de amint megjelenik a vetélytárs...
A másik indok, meg amikor az anyukána semmi nem jó, amit a fia csinál, állandóan kritizál, így a menyét-választottját is.

Ő nagyon tanácsolja, hogy a fiús anyukák már kisgyerekkortól készítsék fel magukat arra, hogy a pici fiúk egyszer elhagyja őket egy másik nőért, és ez a dolgok természetes rendje. Hogy legalább mi ne legyünk gonosz anyósok.
Nem tudom, nálatok igaz-e valamelyik lehetőség.

Na persze a kedves fiúcskának is el kell tudnia szakadni...

mtunde

Marcsim: igen Beni is nagyon akar ülni, a forgást már megmutatta, hogy tudja, de napok óta nem ismételte. Csak körbe-körbe forog-mászik, kúszik a járókában. A kiságyban reggelente az ágy végéből szedem össze.
80as ruha??????? Beni 74esbe kezd belenőni, pedig nem kis gyerek. 7600gr-ot mértek ma, nemtom hány cm.

Délután felhívtam a dokibácsit , mert le vagyunk maradva az oltással. Mehettünk is ma, megvizsgálta Benit, mert már 2 hete truytisan köhög, de semmi egyéb tünet. Szerencsére minden okés vele, nem kell foglalkozni vele, úgyhogy meg is kapta a 4 hós oltást.
Ezen is túl vagyunk. Remélem olyan jól vészeljük, mint az első kettőt- azaz nem lesz semmi probléma.

Eni! szuper hogy minden okés, dehát hogyis lehetne másképp?
Veronikusz: mindjárt küldök privit.....

Ma van az első fogyis napom, erre kislánykám este fél7kor palacsintát süttetett velem Képzelhetitek..... De NEM ettem!
Na, megyek tornázni.

Heni

Kép

Kép
cancan

Jó estét mindenki!

Nagyon szépek a bébik! Ancsa, Heni csodaszépek a csajok!

Jázmin gyönyörű! És utólag is boldog névnapot!

Benőke nagyon édes pasas, és az a haj! Óriási!

Edina, boldogságos névnapot!

Eni, örvendetes, hogy a krapekod oké! Megjegyzem: már miért ne lett volna az? :D

Mi meg orrszívunk. A fene egye meg. Zsombi, és Apa is takonypóc, így majdhogynem kikerülhetetlen volt, hogy átadják Sárinak. Nem durva, de azért fosok, nehogy rosszabbodjon.

Barbi, Zsófi! Ti valamit konzultáltatok orrszívás ügyben, de elfelejtettem mi is volt az. Szóval mi is volt?

Üdvözletem azoknak, akik ma jöttek!

Barnama?! Neked tegnap kellett volna szülni! Merre vagy? Lehet gratulálni?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Heni!
Nagyon ügyi vagy, én biztos nem bírtam volna megállni, hogy ne egyek a palacsintából!
Hogyhogy csak most kapta Beni a 4 hós oltást?

Gabbó!
Sajnálom Sárababát! Mi úgy orrszívtunk, hogy előtte Sterimar, aztán szívás, aztán Euphorbium (homeopátiás orrcsepp). Általában elég volt egyszer reggelente. Aztán Barbi tanácsára csak akkor szívtuk, ha zavarta a légzésben, de ilyen nem nagyon volt. Még most is szörcsög néha reggel, de már az első szopira elmúlik, nem zavarja egyáltalán!

Merci!
Boldog szülinapot Olicskának!

Marcsi!
Nem semmi méretek! Léna 7300g körül van, de már rég nincs mérlegünk és 68as ruhákat hord, de van már néhány 74es is.

Na, megyünk fürdetni!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Nyugi Gabi, Beni 5 hetesen volt először taknyos. Túléltük. Azért drukk, hogy itt megálljon.

Zsofi: el voltunk csúszva az oltással, most meg 2 hete köhögött és azért vártunk.

Megkérdeztem a dokit az agyhártyagyulladás elleni szuriról. Ő, aki oltásellenes, azt mondja - ezt érdemes! Úgyhogy 1 hónap múlva megkapják mindketten. Szandinak csak 1 kell, Benusnak 2.

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
És ez melyik agyhártyagyulladás elleni? Mert állítólag kettő van, az egyik nem olyan drága, a másik brutális. És egy barátnőmnek a doki mindkettőt javasolja, az egyiket már meg is kapta, a másik meg vmi 17ezer, azt majd most fogja. Nem tudjátok, hogy melyik mire jó? A mi dokink azt mondta, majd ráér 1 éves kora után, akkor kevesebbet kell szúrni. De ő asszem nem a drágára gondolt.

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Edina!
sok boldogságot! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

A képek csodásak, éljen az első szerelem! :-)

Kata! Mi is pont május 28-ra vagyunk kiírva. Ki a dokid?

Jó olvasni az üdüléses tippeiteket, mi is ezen agyalunk pont most. Elképzelhető, hogy a férjemnek a céges üdülőjébe tudunk menni, csak még nem lehet foglalni. Szárszón van, olyan igazi régi vállalati üdülő. De most ez is megteszi.

Naposabb napokat kívánok (most már maradjon ki a hó, ha eddig kibírta, h ne essen), hogy tudjátok vinni a lurkókat sétálni!

Hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Nagyon jók a képek mindenkinél! Gratulálok!

Adrianya!
Milyen kellemetlen élményeid voltak? :( és hol szülöd a második babádat? És kinél szülted az elsőt?
Vendég

Eni

Örülök, hogy minden ok. Elhiszem hogy izgultál.

Marcsi

Köszi!! Ti is jöhettek udvarolni. :lol: Lehet hogy a hó miatt aludtak ilyen jól.

Steffi

SZóval amikor már nem alszik annyit a baba, akkor nincs el magában? Vagyis ott kell legyél mert különben sír? Jázmin még sokat alszik, de egyre többet tud azért fennt lenni, de most még elvan a lifegős játékokkal, meg nézelődik. :lol: Nem emlékszel rá, hogy mikor kezdenek el nem aludni annyit? Ha Jázmin kihagy két szopi között (ez 3, 3 és fél óra) egy órás alvást, akkor vége van szegénynek, mert valahogy túlfárad és akkor már azért nem alszik el. :roll:

Heni

Hős vagy! (A palacsinta miatt)

GAbó

Jobbulást nektek!! Hogy vetted észre, hogy beteg? Éehet hogy hülye kérdés, csak Jázmin még nem volt. Máshogy vette a levegőt, vagy folyt az orra, vagy szörcsögött?

Zsófi
Mmi lesz velem, ha Jázmin 2 hónaposan 68-as ruhákat hord???? Remélem megáll és nem lesz egy óriás. :shock:

Jó éjt mindenkinek!

Kép
gyorgyi33

Kedves Lányok,

köszönöm szépen a jókívánságokat!

Merci,
Olinak boldog születésnapot!

Zsófi,
én beadattam a NEIS VAC nevűt két részletben, és az első 2800 volt 1 hónapja, a második már 4800.- mert ennyit drágult azóta. De nem is az ár a lényeg, azt a nagyon drágát a dr nő nekünk akkor ajánlaná csak, ha van fülproblémás a családban, vagy nagyobb testvér + beteg családtag. Hivatalosan azt mondta, hogy nem kifejezetten ajánlja, de igény szerint beadja. De nem akarlak semmire se rá se lebeszélni, mert ez is többek között a ti döntésetek. Köszönjük a bókot különben, igen a haja, most, hogy kezd nőni, az is vörösesszőke. No mindent gondoltam volna, csak ezt nem, hogy vörös lesz. Meg is lepődtünk, mikor született :shock: :)

Üdvözlet az új kismamáknak!!!!

Szép estét!
Edina/Hurcia

Kép
hurcia

Györgyi, úgy vettem észre, hogy szörcsögött. Először azt hittem, vhogy biztos felszívta az anyatejet az orrába, de aztán gyanús lett, hogy nem hagyja abba. Szerencsére fehér a váladék, tehát nagy baj nincs.
Úgyhogy most szívunk. Szó szerint. :lol: Nem vészes egyébként. Te mint homeo szakértő mit mondasz? Vegyek olyan euphorbium orrcseppet, mint Zsófi?
Mivel te 178cm vagy, nem lehet picuri ő sem, és ha felnő, biztosan túl nő rajtad! Te is magasabb vagy az anyukádnál, gondolom... :) !

Zsófi, Heni, kösz az együttérzést.

Jó éjt, nyugalmasat, csendeset, sírásmenteset mindenkinek!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

….Köszönjük szépen Olicska nevében is. Meg volt a tortázás és ajándékbontás. Disznó módon egy WC fellépős/ülőke is volt az ajándékok között. De örült annak is, összeraktuk és már piciltünk is a WC-be. Igaz vacsinál a bugyiba is ment, de talán rákapunk! Én is nagyon drukkoltam különben, hogy ne legyen „Tesco gazdaságos szülinapja” :lol: a gyerkőcöknek, mert az olyan nagy kitolás lenne Olival. Most már nincs rá esély, hogy ma szülessen Bebe …. Sztem különben el van számolva az egész. Olicskával május 1én volt utsó menzesz és febr. 14. volt a kiírt dátum. Bebével május 18. az utsó menzesz, ezek szerint kb. márc. 3. lenne a dátum. Plusz az az extra 10-12 nap, amivel Olicskánál benne voltunk a 42 hétben. Egyszerűen a méretei miatt túlhordottnak gondolják a dokik!

Üdv a csapatban Cukipofa és Adrianya!

Heni, csinálsz közben valamilyen méregtelenítő kúrát is? Gyümölcs, gyümölcsé, víz, stb? Én is szeretnék majd ha kibújik Bebe.

Eni, örülök, hogy minden negatív. Mit vizsgáltak végülis Benénél az UH-val?

Zsófi, az egyik a gennyes agyhártya gyulladás, amit vmilyen baci okoz, a másik meg a kullancstól van, úgy tudom.

Györgyi, Olicska is így indult és mostanában ugye inkább csalok fél-fél kilót a súlyával, mikor megmondom mennyi, csak hogy ne kínozzanak, a „szegény éhenhal, meg miért nem adok valami hízlalót neki” típusú beszólásokkal. 3 éves és 10,5 kiló, az átlagos súlyú gyereknél az alsó határ 12 kiló. Hát akkor mi nem vagyunk átlagosak és kész :) ! Egész gyerekkoromban azt hallgattam, hogy biztos beteg vagyok, azért vagyok ilyen sovány. Iskolába kerüléskor nem voltam 20 kiló (a barátnőm 3 éves kisfia most 20 kiló), de 30 év fölött behoztam mindent! Az esküvőmön 5 éve 58 kg, most meg 84 kg Bebével.
Kép Kép az új ülőke

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok Lányok!!!

Köszönjük a dicséretet! És én is csak hasonló jókat tudok mondani! Annyira édes minden baba! És olyan kis fotogének

Olicska,
Boldog, boldog születésnapot!

Benike,
Boldog 1 hónapos fordulót!!!
Már ennyi ideje, pedig olyan mintha csak tegnap éjszaka lett volna, mikor megláttam a lapotokat az asztalon a csecsemőszobában!

Eni, emlékszel?
Mi hóesésben jöttünk haza, azóta Lara nem is ült autóban máig, és ma is ugye dokihoz kellett menni. Ha esik a hó akkor Larának mennie kell! :lol:

Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n, de hát ezt előre tudtuk
:wink: És annak is örülök, hogy kedves Anyuka megnyugodtál

Olyan kis édes Beni,
Nekünk is ilyen kádunk van, csak rózsaszín
Hát hiába együtt járnak
Mondtam a Gellértnek, azt mondja ez gyanús :wink: :lol:

Zsófi,

Köszönöm a biztatást! :wink:

Tünde aludtál?

Masni,
Tünde
Veronikusz
Hova küldhetem a receptet?????

És ha elküldtem akkor jöhet a csoki torta, mert akkor már megérdemlem :wink:

Barbi
Neked is köszi a biztatást!!
Az jó lesz, kíváncsi vagyok a párbajra

Kriszta,
Én is egyetértek Barbival, nekünk is jár a kikapcsolódás!!

Merci,
Te még mindig itt? :oops:
Bár most azért kell szurkolni, hogy itt legyél nem?
Mert már síel a dokid vagy rosszul emlékszem?
Ki is?

Mi is pünkösd környékén, vagyis előtte héten akarunk menni. :lol: Hát nem olcsó de én nagyon szeretném

Mit kapott Olicska? Milyen torta volt? Hol vannak a képek? :?:

Steffi, Masni
Lara nem is tetszett? :wink: :lol:
csak viccelek.
:lol:

Steffi,

Most látom, hogy írtál. Hogy igen
:lol: :wink:
puszika

Szia Kata,

Légy üdvözölve!

Györgyi,Én elhiszem, hogy már 68-ast hordotok, mi is nyúlunk ezerrel, jó hosszú a combink! És már mi is egy ideje 62 ruhákat hordunk! Na nem a szélességünk miatt! :wink:

Marcsi
Köszönjük! :lol:

Cancan,

Nagyon kis ügyes vagy, hogy nem ettél!!! Gratula, és milyen palacsintát csináltatok?

És mennyibe kerül az oltás? És mikor kell beadni??

Gabboka,
Jaj szegény Sárika, nagyon nagyon szorítok, hogy hamar meggyógyuljon.
Te jól vagy? Vagy TE is beteg vagy?

Ma voltunk mi is a dokinál, és azt mondja hogy nem kell vele foglalkozni, általában tápszeres babáknál szokott lenni ilyen, mert erőlködnek a kakilásnál, mert nekik nehezebb. De most nálunk is van ilyen! a kivétel erősíti a...
Megnézte a popot, azt mondta figyeljük, és március 10-én kell visszamenni. Nem kell vele csinálni semmit, csak figyelni, mert lehet hogy addigra el is múlik.

Szóval minden oké!!!De ezt dokitól is jó volt azért hallani!! :)

Képzeljétek!
Lara persze bepislt!! Így átöltöztünk :lol: Ja és mikor bementünk nem értettem hogy mért van hosszú keskeny pultszerű ahová a Babát kell tenni. Na aztán a végére megértettem, mert az elején indultunk és a másik végére kerültünk mire felöltöztünk overálba!

Jaj, lányok nem is dicsekedtem!
Pénteken kaptam az utolsó szurimat.
60 db-ot kaptam.
Nem hallottátok az örömódát???

Olyan furcsa!
És tök érdekes, mert december 23-án kaptam az elsőt, január 23-án született Lara, és február 23-án kaptam az utolsót.

Na most már nem írok többet!
Bocsi, hogy hosszú voltam, de igyekeztem mindenkinek válaszolni!
Ha valakit kifelejtettem volna, akkor bocsánat, de már alszom. :oops:

Szép, nyugodt, csendes éjszakát!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

….Köszönjük szépen Olicska nevében is. Meg volt a tortázás és ajándékbontás. Disznó módon egy WC fellépős/ülőke is volt az ajándékok között. De örült annak is, összeraktuk és már piciltünk is a WC-be. Igaz vacsinál a bugyiba is ment, de talán rákapunk! Én is nagyon drukkoltam különben, hogy ne legyen „Tesco gazdaságos szülinapja” :lol: a gyerkőcöknek, mert az olyan nagy kitolás lenne Olival. Most már nincs rá esély, hogy ma szülessen Bebe …. Sztem különben el van számolva az egész. Olicskával május 1én volt utsó menzesz és febr. 14. volt a kiírt dátum. Bebével május 18. az utsó menzesz, ezek szerint kb. márc. 3. lenne a dátum. Plusz az az extra 10-12 nap, amivel Olicskánál benne voltunk a 42 hétben. Egyszerűen a méretei miatt túlhordottnak gondolják a dokik!

Üdv a csapatban Cukipofa és Adrianya!

Heni, csinálsz közben valamilyen méregtelenítő kúrát is? Gyümölcs, gyümölcsé, víz, stb? Én is szeretnék majd ha kibújik Bebe.

Eni, örülök, hogy minden negatív. Mit vizsgáltak végülis Benénél az UH-val?

Zsófi, az egyik a gennyes agyhártya gyulladás, amit vmilyen baci okoz, a másik meg a kullancstól van, úgy tudom.

Györgyi, Olicska is így indult és mostanában ugye inkább csalok fél-fél kilót a súlyával, mikor megmondom mennyi, csak hogy ne kínozzanak, a „szegény éhenhal, meg miért nem adok valami hízlalót neki” típusú beszólásokkal. 3 éves és 10,5 kiló, az átlagos súlyú gyereknél az alsó határ 12 kiló. Hát akkor mi nem vagyunk átlagosak és kész :) ! Egész gyerekkoromban azt hallgattam, hogy biztos beteg vagyok, azért vagyok ilyen sovány. Iskolába kerüléskor nem voltam 20 kiló (a barátnőm 3 éves kisfia most 20 kiló), de 30 év fölött behoztam mindent! Az esküvőmön 5 éve 58 kg, most meg 84 kg Bebével.
Kép Kép az új ülőke

Kép

Képurl]
eszesmerci

Merci!

Egyszerre írtunk! :wink:

És már itt is vannak a képek!!!

És mit kapott még? és minek örült a legjobban???

édes az a torta! Milyen ízű?

na most már tényleg megyek!

puszika

Ancsa

ancsaboszi

Szép jó reggelt mindenkinek ebben a gusztustalan, ködös időben!

Györgyi!
Hát Martin egészen 3 hónapos koráig egész jól aludt. Sőt akkor még az autóban és a babakocsiban is aludt 1,5-2 órákat! Aztán karácsonykor megzavarodott és vagy 2 hétig csak a vállamon volt hajlnadó aludni hiába tettem le. Aztán történt megint valami fordulat és egyik percről a másikra elkezdett aludni megint tök jókat napi 5x 1órát, másfelet. Aztán 4 hónapos lett és onnantól kezdve... Ha érzi, hogy álmos elkezdt nyüglődni, sírni és csak nagyon nehezen alszik el. Ezt csinálja, ha babakocsizunk, vagy ha autózunk. Az autóban is csak félórákat alszik utána hisztizik ezerrel! Itthon most úgy alszik, hogy délelőtt max 1órát 9-10 körül aztán délután is olyan 3körül 1 órát és utána már semmit! Mire este lesz, totál ki van fáradva!!! Tegnap kivétel volt, hogy aludt 2,5 órát nem is nagyon értettem, utána meg 6 körül aludt egy másik felet, aztán már megint nagyon fáradt volt úgyhogy vittem fürdeni és fél 8kor már csicsizett is.
És nem, nem lehet nagyon magára hagyni. Egy picit el van a csörgőkkel, rágókákkal, de nem sokáig.
Én igazából azt nem értem benne, hogy mikor álmos miért kezd el hisztizni miért nem alszik? ARra tippelek, hogy biztos sok inger éri, meg már forog össze-vissza és ez izgatja inkább. Nem tudom.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Hello lányok!

Túl egy vacak éjszakán. Igaz, Máté végig aludt, csak anya szörcsög meg krákog... ááá... nem merem megpuszilni a Manót, folyton kezetmosok, nehogy elkapja.
Mintha érezné, hogy anya nincs a topon, tegnap órákig elnézelődött egyedül, most is az ágyában magyaráz.

Gabbo,
mi 2 hetesen lettünk taknyosak és 2 hétig tartott. Elég sokszor kellett orrot szívni neki, még éjjel is, nem zavarta :-)
Az Euphorbium orrcsepp tényleg jó, én még adtam mellé chamomillát is. Meg párologtattam a szobájában vízzel és enyhe kamillateával.

Adrianya,
meséld el kérlek -ha gondolod akkor priviben- hogy miért nem szeretnél megint a Kútvölgyiben szülni?

Cancan,
mindent tudni szeretnék a kezelésről, feltétlenül számolj be!
Neked Beni rögtön megette a tejpépet? Nálunk sírás volt, nem ízlett Máténak.

Györgyi,
az alvásra nincs recept, Máté még mindig szunyál két evés között. Mostanában kezdte el, hogy fél4 után már nem alszik el, hanem megvárja a fürdést és a vacsit. Igaz, mi elég korán fektetünk, 6 felé fürdés és fél7 felé vacsi, alvás.

Oltás
ma mgyünk a 4 hónaposra, megkérdezek mindent és beszámolok! Én mindenképp szeretném beadatni a pneumo-t mert nálunk állandó takony meg köhögés van, apa asztmás volt, stb.

Ancsa,
de lüke vagyok! A mailcímem: nemet.adrienn@index.hu
és LARA GYÖNYÖRŰ! A neve is nagyon szép!

Steffi,
ki érti ezeket a manókat??? Lehet, hogy 2 hét múlva meg fel lesz háborodva ha nem hagyod egyedül játszani :-)

Masni
masni

Gabó

Az euphorbium tényleg nagyon jó, nekem bejött.

Steffi

Lehet hogy a sok inger. Ezt Jázminnál is észrevettem, amikor már fáradt, még a sajét keze is zavarja. :lol:

Hú mennem kell itt a védőnőm.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok! Gyors leszek, de nem szeretnélek hanyagnak tűnni... :shock:
Gabbó, szorítok Sáriért! Én nagyon parrantanék a szörcsögéstől. Már attól is falnak mentem, amikor először hallottam nyökögni-nyekegni-nyikorogni-krákogni. Hihetetlen hangok jönnek ki Benőből. Na de Sárinak csak jobbulást! Nem felejtelek el. :wink:
Ancsa, megnyugtató hír, hogy minden rendben Lara hátsó fertálya körül. Látod. De igazatok van, hogy elvittétek őt. Naná, hogy együtt járnak, már a kórházban is "sokat lógtak" egymás társaságában. Nemsokára tavasz és Margitsziget. Üdv nektek, Gellértnek is.
Merci, nagyon ari Oli a képeken! Végül kismedencét, pocit és koponyát nézett a doktorbácsi. Nekem ez bőven elég. Pénteken megyünk ortopédiára. Még azon izgulok kicsit. Állítólag minimálisan kötött a csípője, nade mégis csak pasi, nem kell nekem egy balettáncos. :roll:
Kérdezted azt is, hogy mit csináltam USA-ban. Rövid leszek, nehogy nagyon off legyen. Counselor (felügyelő/oktató/tanár/bébiszitter stb) voltam nyári gyerektáborban. Volt 7 saját lányom (12-13 évesek), valamint a táborban oktattam úszást az összes korosztálynak. Imádnivalóak voltak a kölykök (bár küzdöttünk eleget egymással), és életre szóló barátságok alakultak ki a többiekkel (lengyel, dél-afrikai, skót barátok maradtak). Rengeteget számított ez a nyár abban, hogy életem elsődleges célja az lett, hogy gyermekeim legyenek. :wink: Ja, és a sátor. Amikor kiérkeztem, akkor közölték, hogy sátorban fogunk lakni, és az egészet nekünk, személyzetnek kell felépíteni. Majdnem hazajöttem. :shock:
vbea

Össze-vissza írta. Bocsi, közben beszéltem a gyerekhez is. :mrgreen:
vbea

Sziasztok!
Merci, tök jó ez a ülőke! Meg a többi ajándék is!

Thomas megy a tévében, így van 10 percem :)

Ancsa! mike.tunde@gmail.com

Alvás-ébrenlét-figyelem. Bene is kb 4-5 hós korától igényelte, hogy ott legyek. Nem kellett vele semmit se csinálni, csak a látóterében legyek. Azóta is :)

mtunde

Ancsa!
veronikusz@chello.hu
köszi :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Merci! én egy bunkó vagyok, mert Olinak nem kívántam a szülinapjára semmit. Ezer bocs. Most pótolom: Boldog Szülinapot Olicska!
Ne aggódj, hogy csak ennyi kiló! Az iskolába kerülés alsó súlyhatára assszem 18kiló. Zsombi ezt már 3 évesen produkálta, viszont a húgom kislánya, aki egyidős vele most is alig-alig súrolja. Na és! Kiegyensúlyozott, egészséges gyerek mindkettő! Különben ettől az átlag-nem átlag dumától én a falnak megyek. Csakis nézőpont kérdése, ki mennyire átlag. Milyen ízű a teknőc torta?

Ancsa, jó hír, hogy rendben a popsi. :D
Legyen 23 a szerencseszámod!
Kösz, én jól. Én sosem vagyok beteg valamiért. Mikor körülöttem mindenki fetreng a betegségtől, én akkor sem. Ez valami mázli. Pedig most is beteg Zsombi is, Apa is.

Vásárolok euphorbiumot, kösz lányok!

Eni, én annyira vágyom Amerikába! Egyszer majd csak összejön :cry: Remélem gyorsan elfelejtjük az orrszívást, mindenesetre a jövőhétig szeretném... :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!
Remélem mindenki sétál vagy alszik!
Mi is megpróbáltuk a sétát Benével, de a kis okos rájött, hogy kényelmesebb ha cipelem. Negyedannyit nem gyalogolt, mint kb 1 hónapja! Őrületesen rafkósak tudnak lenni... És tényleg egy tapottat sem megy, amíg fel nem veszem. Azért mégsem hagyom ott az utcán sikítozni :)

mtunde

Tünde!
Ezt ismerem: szembefordulás, kar föl (vegyél fel!), és nézés, aztán ordítás ezerrel. Pankát is jó sokáig cipeltem a bölcsibe, aztán valamikor ősszel kezdett ő jönni, mondta: én megyek! Aztán elsőre jól bele is lépett a kutyasz.rba. Aztán emiatt megint cipelni kellett egy hétig, de most már jön. És közben folyamatosan dumál. :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Zsófi ja és mindenki aki sétálni jön.

Akkor holnap fél 4 Regnaum Marianum?

Remélem nem fog szakadni az eső. :roll: Vagy a hó.

Kép
gyorgyi33

Kriszta, pontosan! És még ehhez csimpaszkodás a lábamba... Először csak az egyikbe, majd mindkettőbe. Sejtem, hogy egy darabig még cipelni kell. Illetve babakocsi nem megy a padlásra :)

mtunde

Lányok!
sajnos mi nem tudunk menni holnap, mert már más program van. (de ha nem lenne, akkor se tudom a DU-i alvásulat atszervezni) úúúúúúgy sajnálom, pedig annyira szerettelek volna Titeket élőben is megismerni! :cry: :cry: :cry: Azért drukkolok hogy szép idő legyen! 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Marcsi, Barbi????
Minden rendben?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi! Mi megyünk, csak később, a nagymamától érkezünk :)

Zsófit majd hívom, hogy épp merre jártok!

mtunde

Sziasztok!
Hát nemtóm miért rakta fel kétszer az üzimet a rendszer. Lehet, hogy nem vártam meg a viszajelzést :( ? A képen lévő ajikon a kívül persze kapott még szegénykém egy biciklit ugye múlt héten, meg vasárnap „bosszúból” apától egy Ikeás lábon álló rajztáblát. Merthogy ki tudja hányadszor vesztem össze apával az elmúlt másfél évben, hogy nem rögzíti ki a gyerekszobában lévő komódot a falhoz, pedig ha az alsó két fiókot kinyitja Oli és rátámaszkodik, rádől az egész (így ruhástul minimum 50 kiló). Megmondtam neki, hogy nem megyek kórházba, míg meg nem csinálja, mert nem merem itt hagyni így Olit a mamával. Persze az a rögzítő-csavar, amit nekem adtak az Ikeában múltkor nem volt jó neki, ezért vasárnap este elrohant Olicskával és vett egy másikat. Persze azt sem csinálta még meg. Nekünk az a négy fiókos Malm komódunk van, bazi nehéz! Nézzétek meg, mert a járni tanuló gyerkőcök már szívesen húzogatnak fiókokat és bele is ülnek, állnak!
Hát a csengetős bóhockártya nagy siker volt, torta után játszottunk és nagyokat rötyögtünk (amikor egyforma színű bohóc kerül az asztalra rá kell csapni a csengőre, édes!!!) és a torta nagyon veszélyes, marcipán bevonatú csokis marcipántorta!
A sétákban én is benne vagyok kb. 1,5 hónap múlva! Remélem jó időtök lesz (15 fokot mondanak).

Kérdezni is akartam, tud valaki olyan kézi őrlő készülékről, ami kb. 3 dl-es pohár méretű valami, és kézzel forgatható örlő/pépesítő (paradicsom pépesítőhöz hasonló) tárcsa van a tetején. Ez angolszász területen terjedt el (ld Kismamák Nagykönyve 108. oldal) és én azóta keresek ilyet, mióta Olit hozzátápláltam. Azért klassz, mert ici-pici adag is készíthető benne és nem kell egy egész aprító darálót mindig elmosni és nem buborékosítja az ételt, amitől fájhat a pocijuk!

Ancsa, örülök hogy nincs semmi komoly Lara popsijával, és hát igen a 23 lehetne a lottószámotok is! Klassz hogy túl vagy az injekciókon, igazából én nem is tudom miért kellett kapnod, csak nagyjából. Ha van kedved leírod nekem priviben vagy az emailcímemre?

Steffi, nem igazán van ötletem de sztem is túlpörög Martin ha sokat sír elalvás előtt, és biztos hogy most nyílik ki neki a világ azért ilyen izgatott. Valószínűleg impulzív kis pasi lesz. Bocs, de nem tudom, hogy cumit használtok-e (akartok-e), az talán segít egy ideig. Ha elalszik, akkor meg kikapni a szájából. Ha meg túl nagy csendet, nyugit teremtesz körülötte, sztem később lehet baj, mert nem fog tudni elaludni csak teljes nyugiban. Esetleg egy kis zenével is próbálkozhatnál a szobájában, az mehet az autóban is. Nekünk van egy Dés Cd-nk, az ment a kórházban mikor Olics született és aztán sokáig itthon is megnyugtatta. Ja és van még az a takaró hajtogatásos trükk, hogy a kezecskéket is betakarod és szorosan a testét, a múlt havi kismamában van.

Adrianya, engem is érdekelne priviben, ha van kedved elmondani, mi volt a rossz élmény a kórházban.

Masni, mára én is taknyos vagyok (vagy ez már allergia?), sajnos sztem anyósomtól van, ő most gyógyult, és persze az ő véreit, Olit és apát nem fertőzte meg :lol:

Eni, ez a buli az USA-ban nagyon klassz lehetett! Én is voltam ifi uttörőtáborban :lol: . Különben Olinak is kötött volt a csípője, annyi volt csak, hogy kellett hordani a comb terpesztő gumipelust 3 hónapig. Amíg még nincs nyár kibírható!

Tünde, Kriszta, ez nálunk egészen tavaly őszig (2,5 év) tartott Olinál. Akkor csuktam össze a babakocsit. Lányoknál sztem tovább tart, fiúk hamarabb megerősítik a lábukat.

Kép

Képurl]
eszesmerci

Tünde

OK! :lol:

Hát nem vagytok valami aktívak ma.

Steffi

Nincs véletlen teraszotok, vagy erkélyetek? Azért kérdezem, mert Jázmin hihetetlenül jól alszik kinnt. Úgy kell felébresztenem két-három órát is aludna. Pedig azt hittem, hogy egy percet sem fog, mert ha nem megy a babakocsi, akkor azt nem szereti. Ezért eddig sosem altattam kinnt. De valahogy kicsit ringatom, elalszik. Utána pedig nem ébred fel arra, ha zakkan egyet a kocsi. Szóval nagyon szuper, nem gondoltam volna.

Kép
gyorgyi33

Merci

Te még itt??? :roll: Oh.
Azt a bepólyálgatást én is próbáltam, de nem ment. Mindig kibontotta magát. Pedig úgy csináltam mint az újságban.
Őrlőkészüléket nem ismerek. :lol:

Ja Eni! Én is hordtam ilyen bugyit és a férjem is. :lol: :lol: :lol: Persze kiskorunkban. :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek a barátnőm akiről írtam otthagyja a szemét nőgyógyászát és a Kútvölgyiben fog szülni, hát javaslatomra Vidánál. Szegény már 7 hónapos, dehát már tarthatatlan volt a helyzet. Annyira örülök, most legalább jó kezekben lesz. Lehet hogy majd ide is jön. Pedig nem akart a Kútvölgyiben szülni, meret érte egyszer itt egy kisebb fajta trauma, de lényeg a lényeg, most már minden ok.

Kép
gyorgyi33

Ancsa!
örülök hogy Lara popsijával minden rendben! :)

Adrianya!
nekem is megírnád, hogy mi volt a gond?!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Merci!
Már a pocimban is izgága volt :lol: Van cumink, de nem vagyok a híve, életében 1x volt a szájában múlt pénteken és ennyi. Úgy vagyok vele, ha eddig kibírtuk nélküle a nehéz hafájós korszakot beleértve akkor már nem nagyon kéne rászoktatni... De majd még ezt átgondolom. Igazság szerint biztos,hogy a túl sok inger, most már forgolodik, mindenért nyúl, szétcincál minden újságot, már ülne is és amikor kezd álmosodni és dörzsöli a kis szemét próbálom letenni, de ma pl 2órát szenvedtem mire méltoztatott aludni 1órát! ha a hordozókában van akkor az idegesíti, ha a babakocsiban akkor az és a kengururól már nem is beszélek. Így azért elég nehéz bárhová is elmenni vele! Engem nem nagyon mozgat mit szólnak az emberek, ha sír csak hát nem túl jó hallgatni mikor 20 percen keresztül üvölt, szó szerint! Tippem sincs mit kéne vele kezdeni. Napközbeni alváskor megy a zene, villanyok felkapcsolva, sötétítő elhúzva. Este meg csend van, ég egy kis lámpa, sötétítő be, de az esti alvással nincs is gond, 1x vagy 2x kell kelnem hozzá éjszaka és legkésőbb fél 8kor alszik. Csak így elég nehéz progit szereveznem, ha sehol nem marad meg, csak a kezemben. Viszont, ha álmos lesz akkor meg nem tud elaludni a vállamon, csak itthon a kiságyban. Na majd okoskodok ezen egy sort, de ha valakinek van jó ötlete vagy csak ötlete :lol: , azt szívesen veszem!

Györgyi!
Van erkélyünk, csak a babakocsit lent tartom mivel nagyon nehéz és nem bírom cipelgetni. De úgy néz ki kapunk kölcsön egyet, hát majd akkor megpróbálom. Vagy lehet, hogy ma apával felhozatom, és holnap kenguruban viszem sétálni. Majd lesz valahogy. Hordozóban nem akarom kirakni, mert nem fedett az erkélyünk.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja azt akartam még kérdezni,hogy a pihenőszéknek van értelme? Érdemes rá beruházni?!
És járókából melyik a jobb a fa vagy az utazóágy féle?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Nagyon-nagyon rég nem írtam, de azért ha néha akad 1-2 szabad percem, legalább olavsgatlak Benneteket, hogy képben legyek.

Először is nagyon-nagy gratula az újdonsült anyuciknak és babáknak - bocsi, nem is tudom ki szült azóta, de jó sokan :oops: - és jó egészséget, sok tejcit.

Isten hozta az újakat is!!!!

A legfontosabb azonban amiért írok, az Durca. Pár napja már motoszkált bennem, hogy rákérdezzek, mi van Veled, Veletek, de apa mindig beelőzött a munkáival. Szóval most olvastam csak vissza és igazán nem tudok mit mondani, csak hogy a Jóisten legyen Veletek és adjon nagyon sok erőt ahhoz, hogy végig tudd-tudjátok csinálni. Ha bármi segítség kellene, bármikor, bármiben szívesen segítek, de azt hiszem mindenki.

Minden baba gyönyörű, Lányok! És mennyit nőttek!?

Gabbo,
Sára baba tündéri, de a bátyus sem kutya :lol: És persze Anyuci sem.

Egyébként mi is jól vagyunk, növünk, növögetünk. Bencussal ma voltunk oltáson, úgyhogy ma mérték: 7680 gr és 69 cm. Kristóf pár hete kezdett el beszélni és élvezzük ezt a hihetetlen nagy és napról-napra látható fejlődést. Mostanában délelőtt és délután is sétálunk, úgyhogy még akkor sem tudok jönni, de azért majd jelentkezem.

Sok puszi mindenkinek, és jó egészséget!
Dorka

Kép Már ekkorák vagyunk

Kép
Kép
dorka77

Bocsi, közben elfelejtettem egy csomó mindent:

Steffi,
próbáld meg hordozóval kitenni az erkélyre, és rázogatni, hátha elalszik úgy benne. Akkor próbáld meg betenni, ha már látod, hogy álmosodik, és ásítozik. kb. 2 ásítozás után tedd be és szerintem a jó levegőn elalszik.

Megfázás, influenza: Oscillococcinum! Nekem eddig mindig bejött, babáknak is lehet adni!!!

Mtunde,
mi tavaly nyáron Ausztriában voltunk, nem messze Salzburgtól és szenzációsan jól éreztük magunkat. A szállás nem volt drága de nagyon kultúrált volt - most ugyanoda megyünk síelni!!- és hhetetlen szép a környezet, sokat lehet kirándulni. És mindenhol bababarát dolgokat találsz, ami nem mindegy. Kristóf is nagyon jól viselte. Ha gondolod, megírom a címet és az infókat priviben.

Na, tényleg megyek, pusz,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: