A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Uxi: vérvétellel meg lehet állapítani védett vagy-e vagy sem! Én úgy tudom, hogy csak akkor veszélyes, ha te kapod az oltást! Nálunk semmilyen mellékhatása nem volt egyik gyereknél sem!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Nyaf-nyaf-nyaf
1. időjárás :(
2. kinéztem egy lakást, de elvitték a nálam bátrabbak (gyorsabban jeleztek vissza) :cry:
nyaf-nyaf-nyaf-nyaf
Vendég

Sziasztok!

Andi! Gratulálok a kiskukishoz!! Megint egy kisfiú, Samuuuuuu :lol:

Nenoke!
Szorítunk ma estére!!

Én, mi jól vagyunk. Szombaton nagyon aktív volt a babuci, tegnap kevésbé, sőt alig éreztem..biztos a hidegfront..
Egyre erősebb a csík a köldök alatt..de a pocom szerintem még kicsinyke.. :roll:

Hu de fránya idő van :evil:

Mindenkinek szép hetet kívánok!

Ja igen, hol lehet olvasni a nyári babák ruháiról?????????
Érdekelne..sok plüss cuccot szerintem nem érdemes nekik venni..inkább pamutot..

Tsók
torolve_20131003125716

Félidősek lettünk!! Kép
torolve_20131003125716

Babakelengye :Babanet főoldal, bal oldalon eléggé alul: Hol-mi (a címe ne téveszzen meg, inkább holmi, mintsem hol-mi a rovat...)

https://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php

És a brendon honlapon a termékek alatt van ilyen Babakocsi szótár:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/def ... submenu=4#

Grat a félidőhöz!!!!! Most még gyorsan vegyél levegőt, amíg tucc, mert pár hét, és búcsút inthetsz a mély sóhajoknak :twisted:
Vendég

Gurgula: Gratula :lol:

Uxi: Itt tudsz érdeklődni, hogy esetleg védett vagy-e még, vagy mennyibe kerül a vérvétel, ha biztosra akarsz menni :wink:
INTERLAB Orvosi–Kémiai és Diagnosztikai Laboratórium 1143 Budapest, Hungária krt. 70. Telefon: 220-58-89.

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Köszi Borka az infokat!
Megkuksizom!
Na meg a levegővétel..hogy fogok meditálás közben nagy hasi levegőket venni..
Kép

Köszi Brigi!! :P
torolve_20131003125716

Az oltóanyag élő, gyengített kanyaró, rózsahimlő és mumpsz vírusokat tartalmaz. A természetes fertőzéshez hasonló módon hat a védekezőrendszerre (immunrendszer). Általában az 5-12. nap között ún. oltási betegség léphet fel lázzal, kiütéssel, esetleg nyálmirigy duzzanattal. A tünetek sokkal enyhébbek, mint a természetes betegségnél és 1-2 napnál nem tartanak tovább.

Ezt az ANTSZ honlapjáról szedtem.

Felhívtam őket, vissza fognak hívni és megmondják, mivel gyengített kórokozókkal oltanak, elvileg nincs kizárva a fertőzés, de nem valószínű.
Viszont azt mindta a hölgy, hogy nagy eséllyel védett vagyok, mert 11 évesen már beoltottak, és egész életre szólóan véd.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Èn azt hittem neked kell az oltás. :oops: Remélem, minden ok lesz és Èmi is megkaphatja vagy vártok még egy pár hónapot...

Itt is elég sz@r az idöö....

Rózsa! Èn a helyedben hívtam volna a tulajt + vannak vevöövédelmisek... Na persze, most mondom, de hasonló helyzetben úgy megdöbbenek, hogy hirtelen nem is tudok mit mondani, aztán emiatt dühöngök pár napig magamban. :evil:

Nenoke! Szorítok!!!
molkata

Sziasztok!

Nenoke! Gondolok rád délután!
Én ma voltam genetikai UH-n, de én ezt nem annak nevezném... futószalagon hívták be a kismamákat, és kb. 3 perc alatt meg is nézett mindent (szerinte!), ja és közben telefonált. :evil: Még jó, hogy voltam 4D-s ultrahangon, ahol mindent alaposan átnéztek (15 perc volt a vizsgálat), így nyugodt vagyok. Na mindegy én már nem lepődöm meg ezen, amilyen állapotok vannak itt Szegeden.
Amúgy jól vagyunk, nagyon sokat mocorog a drágám, nem tudom mikor alszik, mert egész nap ficánkol.

Emi
emi_25

Sziasztok Csajok!

Egyre jobban félek, hogy az I. Nőin meg akarják szúrni a pocakomat. Én nem akarom. Ugye mondhatom, hogy nem engedem? Tudjátok a rossz AFP miatt kell mennem erre a vizsgálatra, amit nem is az én kórházamban csinálnak. Jajj... :cry:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: te döntesz, ők csak javasolhatják, de nem kényszeríthetnek rá!

brigi73

De ti mit javasoltok? Én félek.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi
Semmire nem kényszeríthetnek!!!
A 2,7-es nyaki redő után mi is beszéltünk erről a dokimmal, mondjuk akkor még nem merült fel komolyan. De volt hetem hetekig gondolkodni, mi van, ha plusszban az AFP-m is rossz lesz. Mert csak a kettő együtt utal vmire, ha nálatok tökéletes volt a nyakiredő (+ számít, hogy láttak-e a 12. 13. héten orrcsontot), akkor szerintem nincs is min izgulni. Szóval az én gondolatmentem az volt, hogy semmiképpen nem vetetem el, ezért aztán semmi esetre sem vállalom be a rizikót, hogy az egészséges gyermekemnek esetleg rosszat teszek. Tehát, tisztázandók:
- mi a többi paraméter (utal-e egyáltalán vmi más Down-ra
- ha esteleg beteg lenne, mit tennél
Akkor érdemes megcsináltatni, ha semmiképpen nem tartanás meg, ha kiderül, hogy baj van
Na de nálad szerintem egy hülye AFP miatt minek izgulni???

Kép
Kép
emma1976

Zsuzsi: egyetértek Emmával! Ha a tarkóredő rendben volt+a genetikai uh sem utal semmi eltérésre én nem csináltatnám meg. Az AFP magában nem mérvadó, csak egy HÜLYE vérvétel aminek az eredménye paráztatja az anyukákat! Nem véletlen, hogy sok helyen már nem is csinálják!

brigi73

Hát, Emma, a nyaki redő 1 mm volt, de az orrcsontja is megvolt szerintem, de az nincs rajta a leleten.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!!

Én is egyetértek az előttem szólokkal!!
Én sem csináltatnám meg!
A genetika Uh és nyakitarkóredő oké, semmiképpen.

A barátnőmnek alacsony lett de mivel nem volt nyakitarkóredő lelete /ugyanis a dokija elfelejtette/ ezért ő megcsináltatta és a baba teljesen egészséges!!!!!!
torolve_20131003125716

Hát, én sem akarom megcsináltatni, tudom, hogy Kovács Pötty teljesen egészséges.... :)

Kép
zsuzsi**

Akkor már meg is van a döntésed! Ezt mond el nekik is, halgasd meg mit ajánlanak, aztán szépen búcsuzzatok el egymástól :lol:

brigi73

Zsuzsi, biztos vagy benne, hogy ott hasbaböki lenne?
Azt egyébként én sem csináltatnám meg, mert a többi minden jó, ha csak az AFP nem jó, azzal nem kell foglalkozni!
De ha nem csak hasbaböki lenne, hanem uh is, akkor elmennék.

kétfiús anyuka
babdorka

Zsuzsi :)
1 mm? Az maga a tökély :)
2 dolgot tudsz tenni, hogy megnyugodj:
- 4 markeres vizsgálat (de lehet, hogy az csak a 18. hétig van)
- Egy olyan UH, amit genetikus csinál, pl Hajdú Krisztina a Praxis rendelőben. Nekünk is ő csinált, mondta, hogy 4 jele lehet ilyenkor, hogy beteg a bébi, egyik pl. ha a 4 szívkamra még nem feljődött ki (a többi 3ra nem emlékszem). Engem mikor nála voltunk, az nagyon megnyugtatott

Kép
Kép
emma1976

Zsuzsi!!

Most néztem 4 markeres vizsgálatot a 20-ik hétig végeznek.
Szerintem hívd fel az Istenhegyi Klinikát!!!

Istenhegyi Magánklinika Rt.
Cím: 1125 Budapest, Istenhegyi út 31/B.
Telefon: 224-5424, 224-5425
torolve_20131003125716

Kedves Zsuzsi!Nekem azt mondta az orvosom, hogy mivel én kicsi vagyok, nekem is magasabb lesz az afp érték, mert kicsi, sovány nőkben koncentráltabban van jelen, de ettől még nem beteg a baba.A teendő:genetikai uh, mert azon 4 érték is rossz, ha beteg a pici.
1. Nincs a szívben sövény, vagy hibás, ami a kamrát a pitvartól elválasztja. 2.Az orra sokkal vastagabb az átlagnál és az agykamrák tágabbak. 3. A pici combcsontja vastagabb, mint kellene, a korához képest. A negyediket elfelejtettem,bocsi.
De a lényeg:ha uh-n észlel ilyen rendellenességeket,(a genetikus az anya kora alapján kiszámolja , milyen esélyű, hogy ezek alapján beteg a kicsi) nekem csak akkor javasolná az amniocentézist, de mivel vetélési kockázata van, ezért mindig az anya dönti el, beleegyezik- e a vizsgálatba. Remélem, tudtam segíteni. Egyébként az afp-t lassan el is törlik itthon is, ugyanúgy, mint sok más európai országban, mert a genetikai uh sokkal megbízhatóbb, mint ez a vérvétel.
Ne aggódj, szorítok neked.

Kép
Kép
christine

Hát, a genetikai uh-n nem tudta (vagy nem akarta) megnézni a szívét, mert azt mondta, hogy a vastag anyai hasfal akadályozza a tisztánlátást.
Az összes többi érték tökéletes! Most egyébként asszem, hogy uh is lesz, úgyhogy mindenképpen elmegyek erre a vizsgálatra, de az elején megmondom, hogy hasbaböki nincsen!!!

Kép
zsuzsi**

Akkor minden rendben, ne aggódj! Azt én se hagynám, egyébként....
Fel a fejjel, ha baj lenne, már a 12 hetes uh-n látták volna...
Meg a down-os babák nem is olyan aktívak, mert az izmaik kötöttek, nem tudnak úgy mozogni, ezt is látják.... Nincs okod szerintem félni.Örülj a picinek felhőtlenül én nem hiszem, hogy baja lenne.
Meg különben egy orvosnak sose higgy.... (de inkább a te megérzéseid...)
:lol: Neki kötelessége felajánlani, nehogy bepereld, ha mégis baj van...Szóval ne aggódj, jó?

Kép
Kép
christine

Zsuzsi!!
Akkor szerintem még egy alapos UH és utána még mindig el lehet dönteni..de szerintem semmi gond nincsen kovács pöttyel! egyem meg a kisdrágát..kicsi-pici kovács pötty..
torolve_20131003125716

Ja, a vastag anyai hasfal hülyeség.
nekünk volt 172 kg-os betegünk, terhesen, mégis meg tudták ultrázni, na erről csak ennyit.....

Kép
Kép
christine

Zsuzsi! Ne is gondolj a hasbökire. Brrr... Egy hülye afp miatt. Minden rendben van Kovács pöttyel. Különben az afp a szívre nem utal, csak a down-korra vagy a nyitott gerincre. neked mindkettööt kizárták már, a következöö uh-n már Babóca nagyobb lesz és a szive is jól látható majd. Ne aggódj!!!
molkata

8-án kell visszamennem a szív ellenőrzésére a kórházamba. A másik kórházba csak azért küldtek el szerintem, hogy minden rossz eshetőséget kizárjanak. Biztos nincs semmi baj. Nagyon köszönöm nektek a sok bátorítást, nélkületek azért nagyon nehéz lenne. Kép

Kép
zsuzsi**

http://www.babazene.hu/promo.htm

lányok, itt lehet rendelni babazene CD-ket..bele lehet hallgatni, nagyon édesek Kép
torolve_20131003125716

Kép
zsuzsi**

Örülök, hogy kicsit megnyugodtál. Hidd el, semmi gond sincs!!!
molkata

Zsuzsi, ez január 25-i cikk.
"Erről pénteken dönt a regionális egészségügyi tanács." Erről viszont nincs azóta infó... Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Na azért tettem ide, hogy hátha tudod, hogy mi van ezzel. Kész. ez is tiszta para.

Kép
zsuzsi**

12 kukis, 3 puncis van a táblázatunkban.... 8)

Kép
zsuzsi**

Az. Pedig jó lenne, ha már pontot tennének az ügy végére, mert a legrosszabb, hogy mindenki tudatlanságban várja a rá leselkedő jövőt.

kétfiús anyuka
babdorka

Ez az. Totál kikészít, hogy nem tudjuk, mi lesz.
Ráadásul ma még az egyik ügyfelem is megbolondult, és csúnyákat mondott nekem telefonban, ezért is kivagyok... :cry:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!
És vszínű, hogy még egy kukis lesz :lol: Szerdán meg már 100%-ra meg tudjuk!!
torolve_20131003125716

Zsuzsi én is a többieknek adok igazat!szerintem is egy profi uh sokat segíthet azon hogy meg tudjál nyugodni.
az is igaz hogy láttunk már olyan kövér kismamit hogy csak na és mégis simán uh-ták.ahogy irtam már az enyémet se lehet vékonynak nevezni de simán látszott minden pedig lurkó 1 másodpercre sem állt mégis a dokibácsi addig "üldözte" amig meglettek az adatok.
ugy látom még jó hogy a saját magándokim csinálta ezt az uh-t is.

Szivvi,Rózsa nem semmi lehetett a boltos sztori pedig ahogy az árakat néztem a katalógusban nem hiszem hogy az lenne az érdekük hogy elüldözzenek minket.de jelentem sikerült...még jó hogy azon a környéken itt fehérváron még 3 van 5 percen belül.

Bridzsi

Kép
esztora

Én olyan kiváncsi vagyok születésük után, amikor kiderül, hogy ebből mennyi a tévedés, és mi az igazi arány!

Fel a fejjel Zsuzsi! Mi többen vagyunk itt Neked, és sokkal szebbeket mondunk!

kétfiús anyuka
babdorka

Hát igen, ti mindig szépeket mondtok nekem, ezért jó itt, bizony!

Gurgiii: Remélem, hogy megtudjuk, de csak csütörtökön... vagy megy valaki szerdán uh-ra, csak lemaradtam, figyelmetlen voltam? :oops:

Nekem mindegy, milyen nemű, csak ne legyen semmi baja az édes kincsemnek, mert abba belehalnék, az tuttti...

Kép
zsuzsi**

Kép

ez a másik topicból csorikáltam (bocsi Nikó) de annyira édes hogy látnotok kell

Bridzsi

Kép
esztora

Szerintetek ilyen létezik? Vagy trükk? Ez így látszik kívülről?

Kép
zsuzsi**

Zsuzsiii!!
Kovács Pötty biztosan makk egészséges!
Mi szeretünk, a hülye ügyfelet meg sz..rd le! Majd jól megverem ha bántani mer téged Kép

Igen, mi szerdán megyünk vissza a Praxisba, Győrfi múltkor felajánlotta, hogy megnézi mégegyszer a nemét, mert akkor nem tudott látványos felvételt készíteni a babusról és csak 90%-ra mondta, hogy kukis.
torolve_20131003125716

Trükk, de nagyon aranyos :P

brigi73

Szerintem ez igazi, nem trükk..az biztos!!!!!!!!!!!
Simán van ilyen..milyen drága a kis talpikája
torolve_20131003125716

Brigi!
Nem trükk..hidd el, nem az.. :lol: Brigibrigibrigi
torolve_20131003125716

Jaj, Gurgi drága, ne haragudj, nem figyiztem oda, hogy szerdán mentek... :oops: :oops:
Remélem, minden oké lesz

Kép
zsuzsi**

Gurgula: ha te mondod... :wink:

brigi73

Zsuzsi!
Minden rendben a babussal, múltkor már alaposan megnézte csak úgy feküdt, hogy nem nagyon lehetett látni..háttal nekünk...felhúzott lábakkal..és bent a szeméremcsont mögött..ott lapult a pindurka..
Mindegy milye van de én kukit szeretnék látni jobban.. :lol:
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: