A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok,
Visszaolvasni még nem tudtam, de addig is:

NAGYON BOLDOG MÁSODIK SZÜLINAPOT IGINEK!!!!! :lol:

Kép Kép
curse

Kata, én is hiányoltalak, dehát igazolt volt a távolmaradás :wink: mesélj még, hogy fejlődik a nagyfiad? és hogy vannak otthon apával?
a mindjárt talán túlzás, de lassan tényleg szülök :D
tegnap töltöttem a 35. hetet.
csüt. óta erősen szenvedek a vizesedéstől, estére már járni se bírtam, és nagyon beparáztam a toxémia miatt :roll: de a vérnyomim rendben, és úgy néz ki, a bába-féle várandósok teája segít, bár még csak 2 napja iszom, de máris jobb. cserébe viszont éjjel is egyfolytában járhatok pisilni :twisted:

szombaton voltunk Kolomposon a Faluházban, klassz volt, csak Isti tök fáradt volt, meg nem teccett neki a tömeg, úgyhogy folyton kézben akart lenni, az meg nekem már nehéz :roll: a legjobban azt élvezte, hogy a végén felmehetett a színpadra, és mindjárt ki akarta próbálni a nagybőgőt :D szaladtak is a zenészek! :lol:

votiv 8)
votiv

Indike, most olvasom!!! :D

Gratula Domicseknek az első lépéseihez!! :D nemsokára lesz itt Kép is...
És hát igen, nem tudom, mennyi gyümölcsünk lesz az idén.. :( de kártevő az rengeteg lesz, a termés helyett is... :(

Iginek mi is sok boldogot kívánunk, ha utólag is :oops: viszont sok sok szeretettel Kép

Neet,
virtuális babatali rulezzz lenne, Füles szerint. Régi vágya megkaparintani a laptopot, de ez apájának második legféltettebb kincse, tehát szó sem lehet róla.. :mrgreen:
macskanyu

Fibi,
Igazán nem pici babával nehéz költözni (én terhesen - 8 hós - és 5-6 hós kicsivel is költöztem). B-vel lesz talán nehezebb. Egy kicsitől néha tudsz csomagolni, rakodni, Petitől nem tudnék. Jó pár évig.

Móni
Kép
Kép
monisa

Indi,
Gratulálok én is Dominónak a rohanásához (nemsoká az lesz ebből).

Móni
Kép
Kép
monisa

Fibi,
Nagyon-nagyon szépek vagytok a fotón!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Jó reggelt!

Itt nálunk kemény ónos eső esik... Még a kutya sem akar kimenni, ez már durvát jelent... :evil: :evil: :evil:

Votiv:
Ha így haladsz, nem hogy nem szülünk együtt, de már (szó szerint) hűlt helyetek lesz, mire beérünk. Bár nekem sok okos mámmá mondja, hogy előbb meglesz. Szeretném húsvétkor... Mondjuk pénteken szülés, 2 napig hordják a sonka-kajákat, hétfőn v. kedden haza... Szép álom... :wink:

És mint tegnap is írtam, elég sokat nyűglődöm... Nem tudom, hogy ez normááális, vagy csak én hagyom el magam. Ja, és ha lehet, még kisebb az étvágyam. Ha meg megéhezem, baromi keveset tudok csak enni. De lehet, hogy ez még a hányós vírus utóhatása. Igazándiból még nem érzem a gyomrom 100asnak. Viszont tegnap csak éjjel égett a gyomrom!!!!!!! Az élet apró örömei... :wink:

nukada

Votiv,
Isti, mint Zenemanó :mrgreen: az összes elevenségéve együtt kedvencem Istipók :) Nagyon érdeklődő és kreatív ötletei vannak :mrgreen: tudom, ez nem mindig öröm....

Szrek,
ezt meg a te kedvedér' :
Kép
macskanyu

Monisa:
Ha én látnám a vonalzómon, hogy 2 nap van hátra... Szerintem már a falat kaparnám :lol: :lol: :lol:
De Te gyakorlott kismama vagy, én meg csak egy kezdő :wink:

nukada

Nukada,
ilyenkor tök normális a sokszor kevés kaja, réka már jól összenyomja a gyomrodat is kisebbre, hát persze, hogy kevesebb fér. :) Sonkás álom rulezz :)
És ne gondold, hogy a másodiknál kevésbé izgalmasabb a várakozás, legfeljebb másképp :mrgreen:
macskanyu

RÉKA... :oops: :oops: :oops:
macskanyu

Macs,
dejooo, menjünk!! :D mikor van az, mely napokon? ma nem tudunk menni, mert hugomnál hagytam a kocsim, hogy ne kelljen békávéznia. Holnap suli után hozom haza :)

Moni,
köszi a bokot :) háát, akkor felköthetem a gatyám :roll: nagygyerek+kisgyerek+költözés... :?

Neet,
virtuális babatali, yes :wink:

Deni,
meggyogyultatok teljesen?

Votiv,
vizesedés :( But no para!! :P

Zuzi,
képzeld, Veled álmodtam 8)
fibi

Sziasztok!

Macs,
hát ez az! Már te is 17hetes vagy! :shock:
és még szmájlikat, méééég! :D :D :D

Nukada,
nem aggódni, jókat heverészni, sonkákról álmodni stb!!!! ;)

Indi,
gratula Dominak az első lépésekhez!!! :D

Fibi,
ma már egész jól, kószi a +++-okat! :D

Kata,
tök jó, hogy írtál! :D :D :D nagyon ügyesen csináljátok apával! :D

Neet,
bölcsi :evil:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Fibi,
http://brendon.hu/Mozgas.aspx ez itt az órarendes oldal :)

Szrek,
háát igen, nemsoká kiderül(het), ki lakik a hasamban.. :mrgreen:
macskanyu

Nukada: szerintem nem adnak neki semmit, csak ha te kéred. Ja, a kórházban a babának. :)

Tegnap szörnyen kipurcantunk hosszas délutáni nyűglődésben
(nem aludt, pedig álmos volt - mármint a gyerek). Most épp szunnyad, úgyhogy rohanok is hajat mosni. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáálmos vagyok! :cry:

Kép
Kép
tinu

áááá, itt havazik keményen...... :roll:
fibi

Aranyosak vagytok, azért felejtettem el lelkendezni, mert őfelsége se örömködött feltűnően, ebből is látszik, hgoy az igazi mobilitást az jelentette, amikor hason fekvésből elkezdett mászni - az volt a csúcspont, végre lehetett mást is, nem csak feküdni és óbégatni miatta :) Nem mondom én, hogy az első lépések nem csalnak könnyet a szembe :wink:

Fibi :) honnan lehet azt tudni, hogy savas eső esik? :?

Remélem, holnap nem esik, mert tejecskét kell vennünk.

Votiv :) drága Istók, annyira jellemző rá, hogy felment a színpadra és mindjárt a nagybőgő kellett neki :)
Vizesedés :( Ezen a jó kis kedves masszázsod nem segítene? Hát akkor nincs mese, muszáj pihinkélned!!!

Tegnap belinkeltem a Thomas vonatos oldalt, nyígó-nyüszögő gyerekeknek végszükség esetén jó ám! Tegnap mi is kipróbáltuk és vagy 20 percig elvigyorogtunk a bégető barin meg a füttyögő vonaton.

indianyo

Fibi,
mit szólnál egy szerda délelőtti valamelyikhez? Kép

esetleg mégvalaki? :wink:
macskanyu

Macs,
péntek 11 nekünk jo lenne most héten :) Nektek?

Szrek,
akkor jo :wink: hogy haladsz a szakdolival? nekem is lassan el kellene kezdenem.... :? :P

na, L fözni...
fibi

Macs,
jövö szerdán megprobálnék relaxra eljutni. de ha nem jön össze, az is jo lehet :)

Indi,
zuram mondta reggel, h onos esöt vélt felfedezni. bocs, ha rosszul irtam :?
és elfelejtettem tegnap kérdezni, hogy mi a linkje annak a webáruháznak, ahol vannak M. eszközök is?

na, tényleg el.
fibi

Fibi :) én esőügyben elég tudatlan vagyok, azért kérdeztem csak, emrt hallottam már többször, hgoy savas eső esik, de én azt ugyanolyannak láttam a tájékozatlan szememmel, mint a többit - de hát csak van valami ismertetőjele :?

www.arzuhanas.com - ott találtam a fakvadricajt is :wink:

indianyo

Indi,
mijaza Thomas vonatos oldal?

Itt is esik a Kép
macskanyu

Nukada,
Igazából már. 2 az időpont, szóval + 2 nap a vonalzóhoz képest (csak a védőnő feb. végét mondott - asszem). De kizárt, hogy megmahináljam a vonalzómat - örülök, hogy szülés előtt egyáltalán elkészült.

Fibi,
Sztem kisgyerek fog legkevésbé bezavarni a költözésbe.

Indi,
Thomas vonatos oldal linkjét nem küldenéd el nekem? (Bocsánat, ha egy oldallal feljebb megtalálnám - nem emlékszem, hogy láttam volna.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Macs :)

http://www.thomasandfriends.com/uk/thom ... _intro.htm

Egér és hangszóró kell hozzá, nagoyn sok aranyos játék van rajta, minden ad hangot és van rajta egy kis fimecske is. És Ringo Starr mesél :)

Nukada, Szrek :) higított friss almalé és répa a nyerő a hasmenésre! De hogy ezt miért egy héttel a kezdet után találtam ki, nem tom, de tény, hogy segített, végre nincs már! Persze az élőkultúrás natúrjoghurt is sokat lendített az ügyön.

indianyo

Nuk,
mindig elfelejtem: szóval ha nem hagyod a csecsemősöknél a dedet, akkor nem kap semmit, ha benn hagyod, nem biztos, hogy nem kap, még ha kéred is, DE:
nekem az elején még kevés volt a tejem és Füli sírt sokat, viszont semmi baja nem lett pár korty cukros víztől, nem zavart be a szopiba sem, viszont békésen aludt, sírás helyett. Tápit én se engedtem volna, ha csak nem életszükséglet! Szóval babája, csecsemőse és a helyzet függvénye válogatja, mikor, kinek mi a legjobb megoldás...
macskanyu

Fibi,
péntek okés :) akkor ezt megbeszéltnek vehetem? :) mert akkor betáblázom biztosra :)

Indike,
köszönöm :)
macskanyu

Tegnap itt annyit pofázkodtam egymagamban, míg mindenki a családjával vasárnapolt, nem csoda, ha nem találtátok meg :wink:

indianyo

HAHÓÓÓÓ, nálunk is esik a HÓÓÓÓÓ!!!

És ami számomra a legfurcsább, hogy meg is marad! Úgyhogy f@sza lehet most kimenni, mert az út havas, alatta meg gondolom ott figyel a reggeli ónos jegesedés.

Még jó, hogy szerdától tavaszias időt jósoltak...

Képzeljétek, éjjel azt álmodtam (többek közt), hogy szoptatok... Szültem már macskát, szoptattam kiskutyát (elalvás előtt az Animal planetet szoktam nézni...), de ez most igazi kisbaba volt! :lol:

nukada

Indi!
a savaseső nem egyenlő az ónos esővel. míg előbbi a kénszennyezés miatt alakul ki (autók kipufogójában már kevésbé, de szénnel működő erőművek, háztartási fűtés miatt felszáll a kéndioxid, amiből kénes sav lesz, majd ez hullik alá), a másik az csak simán csúszik, azért hívják ónosnak. :) hogy honnan lehet tudni, hogy savas eső esik? megnézed a kémhatását :). az ónos esőt meg onnan ismered fel, hogy vagy elesel rajta, vagy csak kegyetlenül megcsúszol.

Nukada!
asszem a cukrosvíz itatásban nincs apelláta, ha kéred, ha nem, adják, hiszen a babád cukra nem mehet le, nem bírja 3-4 napig cukor nélkül (ha nincs tejed), ezért kapja. ahogy lesz tejed, nem adják neki.
ancsipancsi

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! Egész jól hangzik, amiket írtok, valószínűleg a Szent Imrénél maradok. :) Üvegajtós császárnézés is valami, bár nekem az előzőnél a fejemnél ült a férjem, az nagyon jó volt. (Mikor meglett a baba, még fényképezhetett is) Szobában látogatást én is kifejezetten ellenzem, a SOTÉn a folyosóra lehetett kivinni Apucihoz a babát.
Ha esetleg tudtok orvost ajánlani, vagy szülésznőt (tarifákkal, infókkal) akár priviben is, azt még megköszönném.

Még egyszer köszönöm a segítséget!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Indi,
én sem értek az esökhöz :wink: , csak azt mondta Zsolo, hogcs csuszik, ezért gondoltuk, hogy ónos volt. sajna :(
és kössz a linkeket :)

Macs,
most azt mondom, hogy okés a péntek :) ha nem jön közbe semmi, akkor persze hogy megyünk :D

Moni,
nem a bezavarástol félek, hanem mert pici babát dajkálni/szoptatni kell, ergo én nem tudok tul sokat segiteni a pakolásnál. Mig ha pocakosan sikerülne költözni, akkor max. Bálint is segit pakolni, abban ö nagymester :P
fibi

Macs, gratula a tucat foghoz! :)

Szrek, jobbulást, és Nektek is gratula az 5. elemhez Ábel szájában! :)

Kövecske, én is a Szent Imrében fogok szülni, és vallattam a szülésznőt Apa-Baba találkozásról az ottlét ideje alatt - elvileg nem jöhet létre, csak születéskor és hazamenetelkor, de elképzelhető, hogy tudunk majd lopni pár pillanatot, amikor Apa legalább megsimizheti Emma pociját az ajtónál. :)

Indi, jövőmenő Dominó :)

Votiv, én már jó ideje vizesedek sajna, ettől zsibbadásom és ízületi fájdalmaim (szerencsére enyhék) is vannak. Nem toxémia, bár már szedek vérnyomáscsökkentőt. A vizesedésre nekem a napi 1 liter csalánteát osztott ki a dokim, de szeretném megkérdezni, hogy mi jaz a bába-féle várandósok teája? Lehet, hogy jobban műxik, mint a csalántea, és érdemes lenne kipróbálnom? :)

Kérdés: kicsi és nagyobb manók nem hiperaktívak az időjárástól? Emmának tegnap este óta be nem áll a szája, lassan likas lesz mindkét oldalam. :)

Kátya
kincsimano

Kátya,
bocs ha már irtad, Neked ki a dokid, és a szülésznöd ki lesz? :)
Emma miket szövegel? :lol: Én fiam esös idötöl punnyadt lesz, mint az anyja, igy nekem kell kitalálni neki játékokat. Amugy meg teljesen jol eljátszik egyedül, nagyon önállo és kreativ (nem ugy mint anyja :wink: ) :D
fibi

Kátya,
enyém kölek, időjárás függetlenül szövegel és rohangál non-stop :mrgreen: Emma mekkora már?

Egy ismerősöm is az imrében szült, épp 2 hete, ők magánszobában voltak(egyágyas) és apuka bent lehetett...legalább is a képek tanúsága szerint... a csecsemős tanítgatta az apát fürdetni, pelusoni stb. Részleteket nem tudok, de gondolom pénz kérdés :? mint sokminden... :?
macskanyu

Fibi, Emma a pocakomban szövegel, kézzel-lábbal, ő lesz az első csemeténk. Csak a rúgdosást, nagy helyezkedést néha így hívom. :) És szerintem olyanokat üzen a mozdulatokon keresztül, hogy anyaaa, aggyá enni, ne így feküdj, ne görnyedj, gyere játszani stb. :)

Eccer nagyon-nagyon régen (tavaly nyár végén vagy ősz elején) írtam illetve kérdeztem itt a dokimról, Rabóczki Mariettáról, a szülésznő pedig Vastagné Nagy Éva. Vele már kétszer találkoztam, de mivel mindkétszer front volt, elég pörgősre sikeredett a találka - jöttek sorban a vajúdó kismamák. Nem mintha mostanság olyan sok mindent kellene megbeszélnünk, később pedig úgyis megyek hozzá nst-re. :)

El tudom képzelni, hogy ilyen időben kreatívnak lenni nagyon nehéz, nekem is inkább aludni van kedvem. :) És miket szokott kreatívkodni Bálint? :)

Kátya
kincsimano

Macs, megpróbáljuk majd kifogni az egyágyas szobát, én nagyon örülnék, ha Apa és Emma hamar megismerkednének egymással. Csak előre lefoglalni nem lehet, mert nem tudni, mikor is szülök pontosan, illetve a fronthatások miatt bármikor hirtelen teltház lehet. :D Azt nem tom, hogy szeretnénk-e pénzzel elérni a láthatást, pontosabban foghatást, majd zuramat is kivallatom a témában.

Kátya
kincsimano

na sikerült beérni benneteket :)

Móni,
Az az igazság, h párom nagyon is látja a szemetet. Amikor már majdnem, h lábbal tapossa bele a szemetet a kukába, amit éppen ki akar dobni, szerintem elég egyértelmű :? Bár tényleg ki tudja, h a férfiak hogy gondolkoznak? :)

Indi,
Sajnálom, h az már nem jó. Csak az bosszant, h egy pár nagy zacsisat már kidobtam :(

Neet,
Esztidnek jobbulást!!! Jó volt nagyon az előjátékos hozzászólásod :lol:

Deni,
Igen, ez már rekord :)

Votiv,
Köszi, h feltetted, most már sokkal boldogabb vagyok, és nem halok meg hülyén :lol: Gratula Isti mondatához :)

Rylie,
Menjünk együtt táncolni :) Úgy megtanulnék spanyol táncokat. Örülök h Kamillád már jobban van :) Nem semmi étvágya van :shock: :)

Kátya,
Én nem voltam terhestornán, de vajúdáskor elmagyaráztak, h hogy is kéne venni a levegőt, de én még ehhez is béna voltam :) Nem tudtam koncentrálni, pedig apa segített, velem együtt lélegzett. Így utólag belegondolva, csoda, h apa nem taccsolt ki :)

Ancsi,
Nagyon édi lehetett Lencséd, amikor az irgum-burgom szöveget előadta. Olyan jót nevettem :lol:

Móni,
Ezen az együtt zuhanyozáson én is elgondolkodtam, de én is, ahogy írtad a csirkekopasztó vizet szeretem :)

Tinu,
Ananászos csirkét, miért nem vmi könnyebbel kezdted? :) Tünde baba annyira szép és totál behalok a frizkójáért :)

Nukada,
Én még egyenlőre külön mosom a cuccait a mieinktől és mindenből sensitivet. Szerintem első nap biztos, h beletömik a cukros löttyöt, mert hogy még akkor te a szülést pihened ki. Én reggel 10-kor szültem meg Adélt és másnap reggel 6-kor hozták ki, úgyhogy gyanítom ez idő alatt biztos kapott.

Fibi,
Gyönyörűek vagytok a képen :) Anyós beszólásai :evil:

Fibi, Barbi,

Őszintén szólva, a kettős megbeszélés elmaradt :( Olyan szinten voltam szarul a hétvégén, tegnap volt a csúcs, h ez már biztosan nem Adéltól vagy a nempihenéstől van :? Szóval csütörtökön irány a házidoki. Remélem mond vmi okosat. De ettől függetlenül apa megcsinált itthon mindent az utasítások szerint és még Adéllal is jó sokat nyomott együtt :)

Szrek,
Jobbulást!!!

Kata,
De jó, h te is bejelentkeztél :)

Indi,
Gratula a lépegetésekhez :)

Macs,
Gratula az újabb fogakhoz :)

Votiv,
Vizesedés :(

Kép Kép
curse

Most azért rendesen kétségekben hagytatok :) Akkor ezek szerint nem jó popsi krémet használni? Én minden pelusozásnál használom, persze nem nyolc tonnát, de azért bekenem. Most akkor ez így még sem jó? :?

És mint tudatlan anya, még egy kérdés. Ezek szerint nem minden babánál van koszmó? Az hittem, h ez is vmi kötelező elem, amin minden baba túlesik? :?

Kép Kép
curse

Fibi :) Fotó nagyon szépséges Rólatok!! :D :D :D Nyugis hétvége rulez, legalább nem hozott bacit a sógornőd! Anyóssal mi volt a gond? Azt hinném el van ájulva az örömtől, hogy lesz még1 unoka :wink:

Rylie :) Akartam már írni, hogy szupi, hogy Kamilla ilyen jól eszik!! :D Biztos "pótolja" az elveszett energiákat 8)

Nukada :) Cukros vizet Bálint is kapott, nos az 50ml-es adag nem fogyott el a bentlétünk alatt, szóval csak pár kortyot ivott, ezt még nem tartottam tragédiának, szerencsére tápi meg nem kellett.

Szrek :) Bulást Neked!!! Nagy gratula az 5 kilóhoz meg Ábelnek az 5. foghoz!! nagyon ügyesek vagytok :D

Indi :) Dominónak óriási gratula a járáshoz!!

Macs :) Ennyi fog egyszerre! :shock: gratula Fülinek!!

Votiv :) Isti és a nagybőgő :lol: :lol: vizesedés :(

Kátya :) Időjárás tutira hat a gyerkőcökre is, már az is, hogy ebben a vacak időben nem lehet kimenni a levegőre és másképp fáradnak, sokkal nyügibbek, legalábbis az én fiam. Már megint követel, megyek is, hátha el tudom altatni....

Kép
Kép
denizsa

Kátya,
rájöttem, hogy Emma a pocaklakod, mert irtad, hogy Apa talán meg tudja majd simizni a H-ban már. Bálint mindenfélét kitalál magának, föz tésztát a kislábasában, meg is sozza a füszertartoval, közben mindent kommentál :) Ki tudja rakni a 6 és 9 darabos puzzle-t, és már annyira unja, hogy a minap pl. fejjel lefelé rakta össze :shock: :D

Curse,
köszi :) és a gyomrod fáj továbbra is? :( drukk, hogy vmi okosat mondjon a doki...

Deni,
anyoséknak ö már a hetedik unoka lesz. Nekik a sogornöm gyerekei a szuperokosak és a legédesebbek, mindig öket emlegetik. Persze, Bálintot is nagyon szeretik, de pl a legdurvább beszolása az volt, hogy B-nek autista tünetei vannak, mert öltözésnél mindig ugyanarra a székre akart felülni :shock: (hogy ráadjam a bakancsot). és amikor épp ott ült Zsolo, akkor B rászolt, hogy szálljon le a székröl. ami szerintem meg édes volt. De ez csak 1 példa az ezerböl. Ezen kivül mindenbe beleszol, hogy miért hagyjuk 10-ig fent lenni, meg minek adok rá harisnyát.... és akkor jön a példálozás, hogy bezzeg Aniko gyerekei..... marha unalmas, és fáraszto :(

És nem irtad, hogy meggyogyultatok e.
fibi

Fibi:
A világ minden kincséért sem szeretnék tiszteletlen lenni, de ha valaki az én gyerekemre mondana ilyet... Inkább le sem írom mit csinálnék... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
És biztos odavágtam volna neki, hogy akkor szeresse csak Anikó gyerekeit, jól megvagyunk nélküle!!! (de mondjuk ez az én indulatos énem)

Még jó, hogy az én anyósomék jó messzire laknak... :wink:

nukada

Ja, és amikor nekem teszi a megjegyzéseit (hogy mit csináljak másképp), az már nem is érdekel, de amikor Bálintot piszkálja, amiatt összeszorul a gyomrom. pl B nem akarta levenni a pulovert, és miután leizzadt az ugrálásban, anyos erönek erejével levette rola. és másnap csodálkozott hogy tüsszög a gyerek :?
Lehet h nem is véletlen, hogy nem tudunk Érdre költözni, mert nem biztos, hogy jo lenne a közelükben lakni. Elöbb kérném meg apámat, hogy utazzon fel Bajárol segiteni, mint öt... csak azt sajnálom, hogy Hozzátok nem lakunk közelebb :(
fibi

Fibi,
anyósod :evil: másoknál is hallotam ilyesmiről és egyszerűen nem tudom megérteni!!!! bezzeggyerekek... :evil: :evil: :evil: ehh.. és szegény gyerekek meg nem is tehetnek róla. ez annyira rá tudja nyomni a bélyegét az emberi kapcsolatokra... :(

Curse,
én pl. Füli 9-10 hónapos koráig kentem a gyógyszertári krémmel, de Fülinek elég érzékeny is a bőre. Éjjelre mindig bekenem, egyébként nem. Ha valamely új kajától kiprosodik/sebesedik, akkor a boraxos gyógyszertárival kenem, ameddig meg nem gyógyul. Egyébként meg azt tapasztaltam, hogy ha be van kenve előtte, sokkal könnyebb a hátsójáról a kakit letörölni.

Deni,
köszönjük :) És te hogy bírod, nagy pocakkal? :)
macskanyu

Nukada,
egyetértünk anyósügyben!! csak nem akatam drasztikusan fogalmazni...
macskanyu

Curse :)
Popsikenőcs: az egyébként egészséges bőr pórusait eltömíti. A szüléskor felírt 1 doboz kenőcsből még a harmada megvan, pedig fijacska már meg is kóstolta és némi installációt is készített vele a lepedőre és a pelenkáskosárba :wink: elég olyankor, ha kicsípi valami a popsit - ez nálunk csak a fogzáskori kakitól fordult elő, az tud csúnya dolgokat, de akkor is csak 1-2 nap és kis adag.

Koszmó: A legtöbb babának van és szépen el is múlik - ha nem aggódjuk túl a dolgot. De lehet olajozni és lekapargatni, finom körömkefével kefélni - nem fáj, nem bánja a baba.

És komolyan gondolod, hogy azért, mert rá van írva valamire, hogy szenszitív, attól az tényleg jobb a babának? Érdemes végigolvasni, mit tartalmaz és összehasonlítani egy másik mosószerrel - szerintem nem lesz különbség, csak az illata/színe más :x

A p-kódok: teljesen érthetetlen számomra, hogy mitől őrültem meg, szerencsére már vége. Nem véletlen, hgoy senkitől sem kaptam kódokat, hát baromira nincs szükségünk iylesmire, úgyhgoy ne bánd! Azrét köszi :)

Kátya :) én teljes hála/kenőpénz ellenes vagyok. Viszont: az összesített kórházi élményeim azt modnatják velem, hogy mégiscsak jó az a különszoba - feküdtem 6,5 és 4 ágyasban is szülés előtt-után, no azért az egyágyas klasszabb :) És hivatalosan kell fizetni, nem kenni érte valakit.

Ja, hgoy különellátást pénzzel megváltani fű alatt? Az már nem tetszene.

indianyo

Nukada,
az a baj, hogy én mindig utolag kapcsolok, hogy mit kellett volna válaszolnom. amugy meg a férjem miatt inkább csöndben maradok, ö szereti a szüleit. igy is volt már, hogy itthon kiborult a bili, mert elmondtam neki, miért nem akarok oda menni.... Öt meg nem akarom bántani. Azzal vigasztalom magam, hogy az én szüleimnek meg Bálint a Mindenük.
fibi

Fibi,
Micsoda :shock: :shock: :shock: Anyósod totál nem normális, hogy mondhat ilyet?? Nekem is lenne hozzá egy-két kedves szavam, az biztos :evil: :evil: :evil: Bár tudom, h párod miatt nem könnyű kezelni a helyzetet, mégis csak az ő anyja. Engem is nagyon sokszor ez tart vissza attól, h beszóljak az anyósnak.
Sajna már nem a gyomor, de inkább nem nyilatkozok, mert ha az, amire gondolok, akkor azt csak magamnak köszönhetem, amiért nem mentem el a dokihoz akkor, amikor legelőször jelentkezett a tünet.

Macs,
Köszi :)

Kép Kép
curse

Curse,
jaj, remélem nem komoly a baj :(
fibi

ANCSI: délelőtt telefonáltam a pampörsnek és kb egy félórája hozták is a telefont! Na milyen ügyintéző vagyok?!! 8)

Fibi: Anyósod :shock: :shock:
egyébként én is gyerekkorom óta hallgatom a nagyimtól, hogy a nagybátyámék családja (felesége-gyereke) a szuperokos, szuperfantasztikus mindenben...gyerekként ölég szarul esett, de mostmár rájöttem, hogy közel se igaz ez, sőőőőt. MEg közbe arra is rájöttem, hogy nekik meg engem fényez..szal ezzel azt érte el, hogy momentán nem tartjuk a kapcsolatot és nem is igen szeretjük egymást :?

Ja és Fibi ki az az L betűs doki akihez mennem kellett volna??? Nem emlékszem... :roll:

MAcs: ennyi fogat :o Kamillának még csak 7 van.

Ábelnek grat a fogakhoz Szreknek a -5 kilóhoz és Domicseknek a lépegetéshez ;)

Rylie
rylie

Fibi:
Tök megértem, hogy a férjed miatt nem szólsz inkább... Én pont ezért beszéltem meg anno a Zolival, hogy ha elvesz, akkor ez lesz a családja, és ha valami nem tetszik, akkor mellém áll... Szerencsére ilyen még nem volt, nem tudom, hogy egyáltalán működne élőben :?:

Nálunk a Zoli mamája inkább a problémás, ő itt lakik Pesten. Na, nála szokott az lenni, hogy ott vagyunk, bólogatok, jópofizok, de mire elindulunk haza, úgy felmegy a pumpám... De fogjuk rá, hogy csak azért mert öreg...

Meg az én nagymamám: múltkor nagy büszkén meséli, hogy apukám már 2 hónaposan főzeléket evett. Erre én mondom, hogy 6 hónapig (ha megtehetjük) csak tejci, tök kiborult, hogy milyen hülyeség ez. Meg állandóan tömi a gyerekeket (többi uncsija 7,4,2 és 0,5 évesek) és azt mondja rájuk, hogy gusztustalan soványak...

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: