A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Kiscsillag!

Holnap megyek UH-ra, ermélem akkor kiderül, hogy mi van.
Az előzőn ami hétfőn volt nem sokat látott az orvos.
Neked mikor volt az elős Uh-d???
gizmixxx

gizmixxx nekem pontosan a 7. héten volt. :) Akkor már teljesen jól látszott, hogy ketten vannak. :D:D:D:D
Te szeretnél ikreket amúgy?

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Most jöttem Uh-ról. Él! Mutatta a dokibácsi, hogy dobog a szíve, méretei rendben vannak, teljesen normálisan fejlődik.
A párom is elkísért, de nem jöhetett be a vizsgálatra...
Azt mondta minek jönne be, ilyenkor még úgysem lát semmit.
Jövő héten kedden már mennem kell terhesgondozásra, kapok kiskönyvet.

Puszi mindenkinek:
Gabi

Kép
Kép
Kép
gabi39

Még jó hogy valamelyik nap beszéltetek a himlőről. Most beszéltem apukámmal, a tesóm gyereke bárányhimlős lett szerdára... hétvégén itt voltak. Lappangási ideje: 14-21 nap.
Én már voltam bárányhimlős, ugye tuti nem lesz bajom, illetve nem lesz baja a babának??? Nyugtassatok meg! :cry: :?

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi
ha voltál már bárányhimlős akkor tutira nem lesz semmi baj :-)

Timurr
Vendég

Kiscsillag!

Mivel lombikom volt és három petesejtet kaptam vissza így nagy az esély, hogy ikrek lehetnek. Egyébként igen örülnék az ikreknek.
Holnap 6+3 leszek remélem látszani fog rendesen.
Neked szokott fájni a hasad????
gizmixxx

Szia Timurr!

Köszi, remélem tényleg nem lesz semmi. Anyukám azt mondta voltam bárányhimlős (én nem emlékszem, ezer éve lehetett).

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Üdv az újaknak, grat a babókhoz és hát kis segítséggel megy mindenkinek ez a vonalzózás! :D

Tök jó, hogy így segítünk egymásnak! :lol:

Masika, Gabi örülök a jó híreknek az UH-ról, nekünk 28-án lesz az első!
Masika, ugye hogy mondtuk, hogy vidd be aput! :-)

Ikres anyukák egy nagy kalappal előre is az első pár hónaphoz majd a szülés után!!!

Timurr köszönjük az infókat, hiába, aki már nem első babás az tudja a dörgést! :D
Tök jó, hogy többen is vagytok köztünk ilyene, lesz kitől kérdezni!

Cukika, ne törődj a munkatársakkal, most Te vagy a fontos! Vigyázz magadra és a babóra, és még véletlenül se idegeskedj ilyen hülyeségeken... :?

Mi jól vagyunk, bár néha ég a gyomrom, máskor meg feszül a méhem (állítólag ilyenkor nő). Hányingerem még nincs, csak a nyers hús szagától, de néha émelygek egy kicsit. Pocaklakó állítólag még cseresznye nagyságú, de nekem már akkora pocim van, mint egy jóllakott csecsemőnek. :lol:
Nekem kifezetten vékony derekam volt, de már 10 cm-t nőtt a derékbőségem, gondolom a méhem tágul ezerrel...
Feltünőnek még nem feltünő, de bugyiba itthon mutogatom apunak, aki rendesen vigyorog! :lol:

Szép napot mindenkinek!

Jutta

Kép
jutta

gizmixxx :) Igen szokott fájni. :( 6 + 3 nál biztos lehet már látni, ha mást nem a petezsákot. :) Akkor drukkolok, hogy többen legyenek!! Gyere majd a jó hírekkel, Várlak nagyon!!!!! :)

Hol vagytok lányok??? Ne tünjetek el!!!

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

El voltam havazva munkával, de most gyorsan tudok írni....
Hétfőn voltunk uh-on (8+1) és akkor a két kis picur már egyforma volt. (18 mm).A képen már látszott, hogy elkülönült a fejük és a testük. Cukik voltak!!!
Gizmixxx, látom te is esélyes vagy, hát készülj...én is lombikos vagyok :wink: Először még csak egyet láttak, rá egy hétre megjelent a második és mostanra már be is hozta a lemaradását. A hcg-ből azért már lehetett következtetni.

Lányok! Nagyon ramatyul alszok!!!! Nem igaz, hogy fordítva produkálom a tüneteket, bár a védőnő szerint sok kismami jár így. Ti hogy vagytok ezzel?
*ilka*

sziasztok!

ha nem baj én is csatlakoznék hozzátok!
mi ugyan még csak ma teszteltük a pozitívat de már 5 napot késett és nekem ennyit nem szokott így mertem megycsinálni a tesztet és szerencsére POZITÍV lett!!!
így számításaink szerint október 28-án lesz meg a babucink!!

rólunk:
nekünk van már egy két és fél éves kisfiunk aki elsőre összejött!!
most a második babával kellett várnunk mivel augusztus óta próbálkoztunk és most jött össze februárban!!!!
de szerncsére sikerült és már alig várjuk hogy megszülessen!!!
dokinál még nem voltam de már alig várom hogy mehessek!!!

mindenkit üdvözlök és problémamentes babavárást kívánok!!!

bocsika hogy hosszú voltam!!
tündi23

gizmixxx Nem jöttél a hírekkel, pedig nagyon várlak!!! Sikerült az UH ? Hányan vannak a babók???

Tündi :) Üdv köztünk! :) De jó, hogy van már tapasztalatod, legalább tudsz nekünk sokat segíteni. Parás első mamiknak. :) :D Gratulálok a kis pocaklakódhoz!! :)

cukika :) Hányadik hétben vagy? Nem csinálsz vonalzót?

ilka én is elég rosszul alszom, de inkább ez éjszakára jellemző, mert a nappali álomkór az elöjön sokszor. És akkor tudok is egy-két órát szunyálni. :) Egyéb terhes tüneted sincs?? Te is csinálj vonalzót lécci, hogy tudjuk hol tartasz a csöpökkel. :)

Kép
Kép
kiscsillag

sziasztok!
köszönöm hogy itt lehetek köztetek!!!

kiscsillag!
igen nekem van már egy nagyfiam és ha tudok szívesen segíteke nektek!!!!
szupi hogy ikreid lesznek!!!!

cukika!
szerintem majd csak a 8.hét körül!!!!
addig vigyázok magamra és utánna remélem minden ok lesz!!!!
a fiammal is 8 hetes voltam mikor dokihoz mentem!!!

sziasztok
tündi23

Sziasztok!

Igen, igen Gizmixxx, légyszi jelentkezz, nagyon kíváncsiak vagyunk!

Gabi, örülök, hogy minden rendben volt az UH-n!

Ilka, de jó, hogy végre Te is jelentkeztél!

Tündi, gratu a pozitív teszthez!

Nappal sokkal fáradékonyabb vagyok, többször le kell egy kicsit feküdnöm, hajnalban meg sokszor órákat forgolódok. Hányinger is előjön egyre gyakrabban. Nekem eddig a 9. hétre mindig elmúltak ezek a bajok, remélem most se lesz másképp! Szeretnék már két héttel előrébb járni! :D

Szép hétvégét mindenkinek! Pihizzetek sokat!

Erika
gerika

Sziasztok!

Na meg volt az első igazi hányinger, hányással. :(
Szerencsére ahogy jött, úgy múlt a rosszullét, de kicsit aggódom mi lesz, ha nem itthon, hanem munkahelyen kap el.

Pocakom rájöttem, hogy inkább csak este nagy, valószínüleg puffadok is, reggelre lemegy majdnem normálisra.

Jó pocakosodást!

Jutta

Kép
jutta

Sziasztok!

Az én kisbabám is októberben fog megszületni. Pontosan 11-én az eddigi számításaink szerint.
Lombik baba, a Kaáliban segítettek nekünk.
Van egy blogom is, ha valakit érdekel :) www.terhessegem.blog.hu

büngyike

Sziasztok!

Új vagyok és lenne egy fontos kérdésem! Most voltam először dokinál és 9 hetes terhes vagyok! Mindenhol azt olvastam hogy ilyenkor már 14-25mmesnek kéne lennie a picinek de a mienk csak 10,7mm. Szerintetek ez baj?Kicsi?
huncutka00

Sziasztok!

Cukika az én fejem is fájt tegnap egész nap,de kibírtam és nem vettem be gyógyszert inkább aludtam két órát. Szerintem ez csak a hirtelen időváltozás miatt volt.

Az alvással nekem csak az első hetekben voltak problémáim, most már egész jól alszom, leszámítva, hogy éjszaka minimum kétszer megyek pisilni. Bár ezt egy kicsit korainak tartom.

Huncutka: szerintem a méret nem mérvadó. Én a múlthéten voltam UH-n és ott a doki nagyobbat mért mint ami a tényleges. Azt mondta, hogy 8 hetes és 5 napos, de akkor még csak pont 8 hetes volt. Szerintem a 12 hét a mérvadó, ott már ténylegesen mérni fogják a feje búbújától a lábáig, és még nagyon sok mindent fognak nézni. Egyébként az én dokim azt mondta, hogy nincs két baba aki egyformán fejlődik pláne a terhesség első 3 hónapjában.

Mindenki vigyázzon magára.
Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok Lányok!

Szerintem az időjárás rájátszik erre a fejfájós, alvós időre, fúúúj.......

Huncutka! : A dokid nem nyugtatott meg, nem mondott semmit? Ilyenkor normális, hogy nem egyezik a baba mérete a "nagykönyvvel"
Hiszen nem lehet napra pontosan tudni a fogamzás dátumát!

Cukika! Rosszul írtam, mert össze-vissza számolok :) Én 8-ra vagyok kiírva a dokim szerint és 11-re az internetes kalkulátor szerint.
A vonalzóm 8-ra van kalibrálva, ezért tűnök idősebbnek. A baba majd eldönti mikor akar jönni a két időpont között.....

büngyike

Hali!

Én is oktoberre várom a tesót,nekünk már van 3-rom gyerköcünk.Brigi 7, Bence 5, és Dávid 2,5 éves.

Szia Timurr,minden ok?

Kép

Ezek vagyunk mi.

Puszi:Móni

Kép
memó

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :D

Cukika, a tegnapi 2 hányás után, ma semmi bajom sem volt. Ahogy neked is, nálam is változó!

Csajok, szerdán megyek az első UH-ra, nagyon izgulok, hogy ok -e bent minden! Még 2 nap, gondoljatok rám lszi!!!

Büngyike, olvastam a blogod!! Egy kalappal! Azért ez a borozás orvosi javaslatra meglepett! Mondjuk a Tokaji Aszút bevállalom, ha muszáj! :lol:

Jutta

Kép
jutta

Sziasztok!

Én egy másik topicba szoktam írni, de hozzátok is be szoktam tévedni néha.
Nem tudtok valamit Moniá-ról??? Már nagyon régen jelentkezett, ha jól emlékszem 16-a környékén. Remélem nincs velük semmi baj!

sch.judit

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :D

Memo, nekünk is a 4.jön. Nálunk: Peti 11, Dani 9, Benedek 3,5 évesek.

Cukika, Jutta de jó, hogy ma már jobban vagytok. Nekem meg a fáradékonyság ami változik. Tegnap meg ma jobb volt. Pénteken nagyon kiütöttem magam, nem győztem kipihenni... :?

Huncutka,
Ha a baba mérete kisebb, de amúgy minden rendben, akkor valszeg csak később fogant a baba. Korábbi Uh nem volt?

Erika
gerika

Szép estét Lányok!

Köszönöm, hogy elolvastátok! Hát, nem volt könnyű, de így utólag egészen máskép lát mindent az ember, igyekszem nem ezekre a napokra gondolni. Nagyon optimista vagyok, ezért is maradt velünk, érzi, hogy nagyon akarjuk!

Memó! Le a kalappal a családod előtt! Csak becsülni tudlak, amiért bevállalod a 4. babát!

Mindenki gyakorló anyuka már?

büngyike

Erika!

Most látom, hogy nálatok is a 4. baba jön :) Gratulálok!

büngyike

Hali!

Én is gratulálok mindenkinek a picurkához,a legjobb dolog a világon.Szerintem legalább is.Mi az elején 3-at tervesztünk,a 4.-el úgy voltunk,hogy majd meglátjuk.De már nagyon szerettünk volna még egyet.Többet nem hiszem,hogy beválalok.
Nekem majdnem mindegyiknél kellett a hormonkezelés,csak a Bencénél nem.A törpikénél is 9 hónapig kaptam a hormont,a végén már injekciokat,de sikerült.

De nem panaszkodom,az a lényeg,hogy összejött.

Ti hogy áltok a nevekkel?

Nálunk,ha lány akkor Anna lesz,ha fiú akkor meg Bálint.

Erika nem nehéz a három legénnyel?

Engem ez a kettő is leszokott fárasztani,hogy van nekik ennyi energiájuk.

Nekem furi volt az uh,az 1-nél azt mondták,hogy nem látnak semmit,ez volt pénteken,hétfőn kellett viszamenni akkor se láttak semmit,pénteken megint mehetem,akkor meg már 6 hetes volt,jól elbujt,hogy nem vették észre. :D :D :D

Kép

Kép

Megyek mert hulla vagyok.

Kép
memó

büngyike Üdv köztünk! :) Képzeld Mi is Kaálisok vagyunk! Te kihez jársz? Ráadásul Nekem is van blogom. :) :lol:

Lányok! Nekem nincs hányingerem, inkább reggel étvágytalan vagyok. Semmit nemtudok magamba tuszkolni. Napközben meg álomkóros vagyok.

Memó, Erika le a kalappal elöttetek!! :)

Segítsetek lécci! Budapesten hol van jó kismamruha bolt? ami nem is túl drága.

Szépséges napot Mindenkinek! :)

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok Lányok!

Memo: Nem semmi a 4 gyerkőc gratulálok nektek.
Szerintem én maximum kettőig fogok eljutni, de most az elsőt is nagyon várom már.

Képzeljétek el a férjem teljesen oda van a piciért mióta voltunk UH-n. Minden nap simigatja a pocakomat és mindent meg akar venni a gyereknek, még azt is ami teljesen felesleges.

Le vagyok döbbenve tőle, pedig először nem nagyon volt lelkes a gyerekvállalástól, mondván, hogy ráérünk még.

Nálunk a neveket is ő választotta.
Fiú: Levente
Lány: Lili

Tényleg mindenkinek tudom ajánlani az Apukás UH-t.

Holnap megyek először védőnénihez, majd megírom miket mondott.

Addig is üdv mindenkinek.

Kép
masika

Sziasztok!

Kiscsillag! Gratula a két szép babához! Én dr. Krizsa Ferenchez járok, csodálatos orvos, nagyon sokat köszönhetek neki, többek közt azt is, hogy itt lehetek :)

Mi még neveken nem gondolkodtunk. Előbb szeretném megtudni a nemét, aztán összeülünk és közös nevezőre kell jussunk, mert értelemszerűen az általam választott nevek nem fognak tetszeni Apának.... :?
Az Anna nekem is tetszik, nagyon szép női név, talán még az is pályázhat ;)

Pusszantás!

büngyike

Hali!

Körkérdés,apás szülés lesz nálatok?

Nekünk az elöző 3-rom az volt,remélem most is sikerül a páromnak odaérni. :D :D :D

Uh-ra sajna csak ritkán tud jönni,elég sokat dolgozik,és sokat jár vidékre.De majd 4D-en ott lesz.

Kiscsillag nálatok mikor derült ki,hogy nem egyedűl van?

Én titokban reménykedem,hogy nálunk is kettő van,mert amikor kaptam az inj.-kat 4 pete éret egyszerre.De az első uh-n nem tudták megmondani,hogy hány van.9.-én megyek legközelebb,akkor remélem már kiderűl.

Kép

De jó lenne itt lenni,csend és nyugalom. :lol: :lol: :lol: :lol:

Vissza a valóságba,megyek takarítani. :( :(

Kép
memó

Nálunk nem lesz apás szülés, nem hajlanó bejönni.

Szurkolok a 2 babáért Neked Móni!

büngyike

Sziasztok!

Szülés: nálunk "hátperszsehogyapás!" lesz, apu ragaszkodik hozzá, mindig is így gondolta. Mivel nem parázós és gyakorlatias én is nagyon örülök ennek! Tuti nagy segítség lesz! :lol:

Nevek: még nem gondolkodtunk igazán, ha tudjuk a nemét, akkor majd el kezdünk gondolkodni.

Holnap megyünk ELSŐ UH-ra, azért izgulok rendesen... :roll:

Jutta

Kép
jutta

sziasztok

tök jó,hogy ennyien vagyunk :-)

Memó
apás lesz remélem,Majánál nem akart bejönni,de megygőztem,most meg már természetese neki,hogy ott legyen.Igazán hősies volt,mondjuk nekem nem segíett hogy ott van,de nem is zavart.Persze jó volt ,hogy velem volt,de hát ő ténylegesen csak a ajelenlétével tud segíteni :-)

izgi
lehet hogy két babád van vagy három????

Jutta
tök jó uh:-)
írj ám mi volt :-)

Timurr
Vendég

büngyike :) Köszönöm! Neked is Gratula! Én is K. dokihoz járok. :) Nekünk még kell menni hozzá, még nem búcsúztunk el tőle. Nem 22-én volt a beültid??
Neveken még szerintem is korai gondolkodni. Persze vannak a tarsolyban, de konkrétan nem beszélünk még róla. Az a biztos ha már tudjuk a nemüket. :)

memo :) Nekünk mindig is benne volt a pakliban, mert 2 babát kaptunk vissza. :) De legelső vérvételnél elég alacsony volt a hcg és azt mondták, hogy valszeg egy baba van, úgyhogy a 7. heti UH-n jól meglepődtünk, mikor a doki felkiáltott, hogy IKREK!! :) Lehet, hogy a Te picurkád sincs egyedül??
Nagyon szép képet tettél fel, tényleg megnyugtatást áraszt. :)

Jutta :) Majd meglátod milyen nagyszerű érzés!!! :)

Cukika :) Igazad van. Én sem szerettem volna elmondani senkinek, de sajnos Én veszélyeztetett vagyok így bent muszáj voltam elmondani. :( Én is csak reménykedem, hogy azért az a két ember tud titkot tartani, hisz még a család sem tudja, csak a legszűkebb. Bár itt is szerintem futótűzként terjed a hír, de utálom a pletykát, ha majd Én vagy Mi elakarjuk mondani valakinek akkor elmondjuk nem?? Szerintem így a tiszta.

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Kiscsillag! Nekem 15-én volt visszaültetésem, a komplikációm miatt még szeretne látni a 10. heti UH után. Csak egy találkozót kért, hogy ha mindne rendben, akkor átadja a "stafétát" a nőgyógyászomnak.
Őt különben a nőgyógyászom ajánlotta, nagyon boldog vagyok, hogy hozzá kerültem.
Mi is 2 babót szerettünk volna, ezért is 3 embriót kaptunk vissza, de ennek az egy csodának is nagyon örülünk! :)
Még nagyon gondolkodom mivel háláljam meg Neki, hogy ennyi ideig segített nekünk. A lányoknak a recepción, meg a laborosoknak ajándékkosarat készítek, sok-sok finomsággal, de Neki nehéz lesz valami meglepit venni.... Ti hogy álltok ezzel???
Ha gondolod írj privit.

Cukika! A barátnőm kisfiút vár, ők is az Ármint választották, nagyon különleges név :)

Timurr! Nagyon kedves a fogadtatás, köszi!

büngyike

Jaj! Ezzel a pletykálodással kapcsolatban!

Képzeljétek! Nálunk is terjed ám minden, mint a futótűz!!!!
Amikor megvolt a pozitív teszt, elmentünk a barátainkhoz másnap. Ott elújságoltuk, mivel ő a főnököm, jó a viszony és tudtak a lombikról, elmondtuk mi lett az eredmény.
DE a kislányuk meghallotta! A kislány matektanára a szomszédom. Másnap hív a barátnőm, hogy ne haragudak, de a kislány elkotyogta a matektanárnőnek, hogy én terhes vagyok!!!!! :shock:
Nem volt miért nehezteljek rá, a gyerekek már csak ilyenek....

Szerencsére azóta nem találkoztam a szomszéddal, nagyon kedvesek, jó a szomszédi viszony, kíváncsi vagyok mit mond, ha meglát a lépcsőházban virágot locsolni :)

Szép napot Nektek:
Büngyi

büngyike

Sziasztok Lányok!

Nálunk is papás szülés lesz, az én párom még a köldökzsinórt is elvágta az előző szüléseknél. Nem szívbajos.
Hát mi elég sokat vitáztunk a neveken a gyerekeknél, sztem most is így lesz, majd leharcoljuk. Én kislányt szeretnék, ő fiút. Egyébként majd minden nevet kifiguráz, van rá valami megjegyzése, elég nehéz eset.

Tegnap voltan a nagy terhesgondozáson, semmi értelme nem volt. Megmérték a vérnyomásom, a súlyom ( :oops: ), és ennyi. Nem kaptam kiskönyvet, azt ugyanis majd a lakcím szerinti illetékes védőnéni fog adni, csak keressem meg. Az orvosom rám sem nézett (hát pesze ez nem magánrendelő!). 3 hét múlva kell újra menni. Csak tudnám mitől tanácsadás ez?
Viszont kaptam egy rakás vérvételes beutalót, amit addigra el kell intézni. Holnap elmegyek, jobb hamarabb túlesni az ilyenen.

Büngyike! Az én gyerekeim is ilyenek, rögtön elmesélték tanító néninek, hogy lesz kistesó, holott megbeszéltük, nem reklámozzuk addig amíg a genetikai vizsgálat meg nem lesz. Nem szerettem volna ha rajtam csámcsognak, ha nem adj Isten valami gond van... de már mindegy. Azt hittem, kicsit okosabbak már és megértik.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Nálunk is apás szülés várható, eddig is az volt. Bár azt mondom, mindegy, csak ne egyedül legyél. Behívhatsz mást is, ha a férj nem akar bejönni.

Neveken én folyamatosan agyalok, de még egyáltalán nem biztos semmi. Majd ...

Kiscsillag, miért vagy veszélyeztetett terhes?

Masika, Jutta, Cukika, mi volt uh-n?

Gabi, hát igen, gyerekek, de biztos minden rendben lesz azon a genetikán! :)

Erika
gerika

Ja, az előbb lemaradt, Büngyike, köszi a gratulát, remélem, bírom majd a terhelést! :oops:

Memó, néha nehéz velük, de inkább a kicsivel van több baj. Nagyon anyás, lesz majd féltékenység biztos!

E.
gerika

Sziasztok!

Most jöttünk az UH-ról!!! :lol:
Kismanó 2,5 cm és minden OK vele így elsőre.
A dokit is ma láttam először. Jó fej volt elsőre!! :)

Az UH szerint is kb jól lőttem be a baba korát, tehát valahol 9. hétben járunk.

Remegett a lábam a vizsgálat előtt és után (ekkor már a megkönnyebbüléstől).

Remélem mindenkinek ilyen pozitív élményei vannak mostanság!

Jutta

Kép
jutta

Sziasztok!

Nagyon megynyugtatott Cukika orvosa engem is :) Egyidősek vagyunk, és jó hallani, hogy kicsi a vetélés százalékos esélye.
Érdekes, nekem a nyaki redőt a 10. héten nézi az orosom.
Lehet benne valami, ne ragaszkodjatok a túl sok UH-hoz! Én mindig érzem, hogy utána olyan forró ott a pocakom, és nem hiszem, hogy feltétlenül jót tenne...
Mivel én is veszélyeztetett vagyok (mint minden lombikos), én mennék hetente, de a doki nem rajong az ötletért :?

Jutta! Gratulálok, ugye milyen jó érzés :)

büngyike

Cukika! Pocakfájásra szedjél MagneB6-ot! Lehet, hogy már mondtam is a topicban, ez nagyon jó izomlazító, jót tesz a méhizomzatnak. Nem fog annyira feszíteni, ami a fájást okozza. Napi 3x1.

büngyike

Ma megvolt a vérvétel, túléltem.
Az én vérvételes papíromon is az áll: veszélyeztetett terhesség. Gondolom a "koros" mamáknak ezt írják rá.
Találkoztam a vérvételen egy régi iskolástársammal, ott dolgozik a kórházban, és beszélgettünk az amniocentézisről. Azt mondta nem nagyon jók a visszajelzések. Nem kifejezetten a vetélés kockázata miatt, hanem azt mondják a mamák, hogy nagyon kellemetlen. Most megint arrafelé hajlok, hogy nem csináltatom meg.

Jutta! Szép nagy baba az mérete szerint!
Én meg most vettem észre, hogy a doki ráírta a múltkor a papíromra, hogy CRL: 7 mm. Nem kicsi ez a méret 7 hetesen? Ahogy nézegettem a gyerekek papírjait, ők mind a ketten nagyobbak voltak a 7. héten. Na, jó, nem tudom pontosan mikor fogant a baba, lehet, hogy később, és ezért kisebb.
Olyan hülye vagyok, folyton aggódok.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok Lányok!

Hát egy kicsit most eltűntem, mert kedden elkezdtem vérezni a munkahelyemen, és nagyon megijedtem.Sírva mentem a kórházig, szerencsére pont a dokim volt az ügyeletes, így azzonnal fogadott. Mire odértem (kb:20 perc alatt, úgy száguldottam kocsival) addigra már elmúlt a vérzés. Hála az égnek mindent rendben talált és azt mondta, hogy ez normális, mivel most lennék a menstruációs ciklusban. Hát mit ne mondjak nem nyugodtam meg telejes, mikor azt mondta, hogy ez a 12 hétig előfordulhat és , hogy nagy probléma csak akkor van ha egy lavornyit vérzek.
Mindenesetre a héten itthon maradtam, azt mondta a doki, hogy pihenjek sokat. Megbeszéltem az én kis drágámmal, hogy soha többet ne ijesszen meg ennyire, remélem szót fogad :)

Tegnap lementem védőnénihez, aki nagyon aranyos volt, megmérte a vérnyomásom és a súlyom. Megkaptam a kiskönyvemet is, illetve egy csomó hasznos olvasni és tudni valót a terhesség alatti és utáni állami "hozzájárulásokról" :D

Ma voltam a háziorvosnál, ott megkaptam az összes beutalómat az első vérvételre és EKGra, persze éhgyomorra kell menni úgyhogy lehet, hogy ezt a jövőhétre hagyom.

Az apás szülés, hát naná, ki nem hagyná semmi pénzért.

Hát csajok mindeki pihenjen sokat és vigyázzatok a babákra.

Masi

Kép
masika

Kedves Masi!

Ettől retteg minden kismama, amit te átéltél. Én is így jártam, azzal a kivétellel, hogy nekem majdnem tényleg lavornyi ömlött 2 napig, utána pár napig még mindig piros volt.
Szerencsére a baba megmaradt, de nehéz napjaink voltak. Fő a kommunikáció Vele és az optimizmus!

Szedj te is MagneB6-ot, C vitamint (cetebe a legjobb, 1000 mg/nap), és nem ártott volna, ha sárgatesthormont is felír a dokid....

Vigyázzatok magatokra!

büngyike

Sziasztok!

Masika, ne pánikolj (tudom, könnyű azt mondani), babód már a 10. hétben van, elég nagy és így (eddigi széleskörű olvasmányaim szerint) az elvesztése már nem fenyeget annyira. Biztos stram kölyök és kapaszkodik ezer szállal hozzád!! Pozitív gondolatok, sok pihi és biztatás pocónak, hogy kitartás - a rázós részen lassan túl lesz.

Büngyike, olvasom - a blogodban - hogy Ti már jól vagytok és nálad elmúltak a gondok, ennek nagyon örülök!! :lol:

Köszönöm, a gratulációkat az első UH-hoz.

Rólunk:
Kismanó és mamája jól van, eddig 2-3 nap volt csak hányingerem, vasárnap némi produktummal, de ez bőven belefér. Nem panaszkodom.
Erősen kerekedek (9. hét +2,5 kg), de ahogy látom ez mind pocira (meg kevéske cicire)ment. Mivel én inkább popsira hízós vagyok, addig nem aggódom, amíg oda nem hízok! 8)
Ma felvettem itthonra az első terhes nacimat (barátnőtől kapott darab) piros - zsebes és vagány! Ilyen jópofa ruhákra vágyom majd később is! :lol:
Apropó, lassan fel kellene deríteni a kismama boltokat, ismerkedni és barátkozni a gondolattal.
Tudtok esetleg jó (olcsó és mégis vagány - trendi - fiatalos) boltokat Budapesten ajánlani?

Mindenkinek jópihizést estére! Masinak jobbulást!

Jutta

Kép
jutta

Cukika :) Nekem nem kellett soha 300 ft sem semennyit fizetni. Pedig még nem volt kiskönyvem. Elég érdekes ha Neked kéne ugyanis Kismamáknak nem kell!!! Én elmentem simán a védőnőhöz, azzal a papírral amit a kaáliban adtak. Tehát amikor megállapították a terhességet. Megkaptam szó nélkül a kiskönyvet. Majd kedden megyek a nődokimhoz és Ő adja a beutalókat a vizsgálatokhoz.

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Kedves vagy Jutta, hogy elolvastad a blogomat :) Igen, jól vagyunk, ráadásul még terhességi tünetek sem kínoznak :shock:
Én nem tudom, hogy írtam-e már, de klassz kismamacuccokat a C&A-ban és a H&M-ben láttam. Ugyanígy a gyerek cuccokat is ott találtam a legklasszabbnak. Főleg az utóbbinál :)
Igaz, ezekbe a boltokba amúgy is járok, célirányosan még nem néztem szét :)

Cukika! Sajnálom, hogy ezek ellenére is feszül a poci :( pedig kb. egyidősek lehetünk....

Kiscsillag! Te milyen papírt kaptál a Kaáliban??? Én még semit, a terhesség megállapításáról ... Igaz, a nőgyógyászom már adott, K. dokitól 12-én búcsúzunk el végleg, akkorra ígérte az utolsó találkozót. Erről már írtam Neked, kérlek olvass vissza, sürget az idő :)
Mondtad, hogy neked is van blogod. Megtudhatnám a címét? nem találom itt.

A vizitdíj még nem érintett, de tényleg kiakasztó a helyzet....

Szép napot Nektek!

büngyike

Sziasztok!

Köszönöm a sok bíztató szót, remélem most már nem lesz semmi gond, bár ma reggel megint volt néhány csepp vér, de ez szinte azonnal meg is szünt.

A vizitdíjjal kapcsolatosan csak annyit, hogy aki bármilyen terhességgel kapcsolatos vizsgálatra megy annak nem kell fizetnie.
Más a helyzet, ha mondjuk influenzás az ember, akkor már sajna 300 Ft-ba kerül.

Cukika: szerintem nyugodtan mondd, hogy te a terhesség miatt mentél az orvoshoz, és akkor tuti nem kell fizetned.
egyébként a folyamat: nőgyogyi ad egy papírost a védőnénihez és egyet a háziorvoshoz. Én először védőnénihez mentem, megkaptam a kiskönyvemet, majd háziorvoshoz ahol megkaptam az összes szükséges beutalót vérvételre (egyet külön adnak ellenanyagszűrésre). Itt kaptok egy beutalót a belgyógyászatra is, de ez csak egy EKG vizsgálat lesz.

Remélem tudtam segíteni.

Masi

Kép
masika

Hali!

Én is vagyok,csak napokig fájt a fejem,éreztem az essőt.Igaz ma se vagyok a toppon,egész nap hányingerem van.Reménykedem,hogy lány lesz a Briginél voltam ilyen rosszúl. :D :D :D

Ma menős napom van,pedig semmi kedvem nem volt ilyen állapotban vezetni.Az elöbb értem haza,ma délies volt a Bence.

Kellene valamit ennem,de ha a kajára gondolok már rosszúl vagyok.

Kinthagytam az autót,lehet,hogy locsolok rá egy kis sampont,és máris levan mosva. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én jövőhéten kedden megyek terhesgondozóba,én már megkaptam a kiskönyvet,pedig nem is volt ott a védőnöm.Igaz én megmondtam,hogy nem hozzá akarok járni,hanem a dokimhoz.Nem csináltak belőle problémát.Ha a védőnő valamit akar jöjjön el,azért fizetik.Igaz sürűn nem hiszem,hogy látni fogom,főleg mert nem az első baba.
Pénteken meg megyek uh-ra,már nagyon várom.Remélem képet is kapok.

Holnap mennénk a Brigi osztálytársaival kirándulni,de azt hiszem nem lesz belőle semmi,tiszta sár minden.

Kép

Kép
memó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: