A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Marcsi!
Jajj, de jó hallani rólad! Örülök, hogy jobban vagy! Martint nem nyugtatja meg semmi ilyenkor, csak a baba zene cd egy kicsit.

Veronikusz!
Igen szűk neki a tér, de ugyanez van a babakocsinál is (utálom is a babakocsit, sokkal szűkebb, mint mondjuk a Bergon, Martin meg azért nem kicsi, főleg overálban), úgyhogy nagy sírások árán tudunk sétálni is. Én már azt várom, hogy tudjon ülni és úgy menjünk sétálni!

Mikortól tudnak a babák ülni és lehet őket a babakocsiban is ültetni??

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!
ez változó. Kata már kb 7-8, Szofi viszont csak 10 hónaposan ült fel. (akkor amikor először felált). Kata 11 hónapos kora előtt 1 héttel már egyedül ment. Szofi jó ha 2-3 hónap múlva fog. Pedig Kata csak 6 hónaposan fordult meg, míg Szofi 3,5. Hát ettől most nem lettél okosabb. :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Durca!

Mi "nem ismerjük egymást", mert csak olvasgatom a fórumot, és nem tudok olyasmit írni neked, ami ne hangozna üresen. Csak annyit, hogy nagyon nagyon sajnálom, és sok erőt kívánok neked. - M.
memme

Lányok köszönjük a köszöntést, majd átadom Jázminnak!!!

Veronikusz

A Lellét én mondtam ENinek. Mi oda megyünk nyáron. Ez egy kis ház közvetlen a strandon, meg vannak ott apartmanok is. Nagy kert, sütöde meg minden. Mi a hzért tavaly fizettünk 2500 Ft/főt azt hiszem, de lehet hogy 2 ezret. Apukám lealkudta 3-ról. :lol: :lol: :lol: A házban van két szoba, egy nappali, fürdőszoba. Nem olyan nagy szám, de isteni, mert kilépsz a kertkapun és ott vagy a strandon. Játszótérnél, szóval nagyon jó. :lol:Ilyen sokára ülnek fel a babák?? :( ÉN el voltam tévedve.

MArcsi

Részvétem. :( Hát nem tudom mitől fájhat sajnos.

Steffi

Aranyos vagy hogy gondolsz rám! De mégsem megyünk csak egy helyre Jázminnal vásárolni. Az is elég lesz. :lol: Na majd holnap gondolj rám. Sütés főzés....Rokonok... :roll:

V30
Üdvözlet! RÉgen voltál!

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
és hogy hívják ezt a helyet ahova mentek?
Az hogy a lányaim mikor ültek fel nem mérvadó. Nálatok lehet hogy ez sokkal hamarabb lesz. (de ha később akkor se ijedj meg!) Nálunk mind a kettő egyik nap felállt, a következő nap meg felült. Szofi sokat kúszott/kúszik. Kata egy centit se soha. Minden gyerek más! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

délelőtt már elolvastam az egynapi termést, de írni nem tudtam, miután olvastam durca levelét. teljesen padlót fogtam. őszintén sajnálom őket, így ismeretlenül is. :( :(
emellett a mi kis napi gondjaink jelentéktelen apróságok csupán.
mikor Mikolt megszületett, az első kérdésem az volt, hogy fiú vagy lány, míg a második, hogy minden rendben van-e vele, nincs semmi rendellenessége (6 hónapot aggódtam amiatt, hogy tényleg fejlődési rendellenessége van, vagy sem, és mi van ha magzatvízvétellel kiderült volna valami, én meg nem akartam azt elvégeztetni.)
ez tudatosította bennem ismét, hogy két dolog fontos igazán az életben: egészség és szeretet.
remélem azért a többieknek jól telik a hétvégéje, és bocs, ha most ismét elrontottam a hangulatot.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Én is csak most olvastalak durca, minden együttérzésem a Tied. Nagyon erős vagy....

Én sem mentem el a korionboholyra. Most arra gondolok, hülyeség volt. Panka megszületése után az első kérdésem az volt, egészséges-e. Hurcia! Mi volt a schöpf méreiben? Én csak a tanácsadásig jutottam el, de már attól kiakadtam. A következő bébivel (ha összejön) mindenképp akarok menni.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kép testvéri szeretet, csak Szofi bele ne fulladjon :)

Kép hát nem olyan mint egy kis buldog???? :lol: :lol: :lol:

Kép milyen fársztó ez az élet! :D :D :D

Kép még pihenni se hagynak!

Kép francba! lebuktam. És még üres is :shock: 8)

pár kép hogy viccesebb legyen a mai nap! (remélem nem haragszotok meg érte!) :)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Egy Lellei babanetes nyaralás jól hangzik :) És az ár- is :)

t

mtunde

Veronikuzs, jók a képek!!!

nem tudok írni, mert Bene nem hagy. Mától tévélszoktatás van, mert múlt héten kicsit rákaptunk :oops:
Így viszont nem ülhetek e gép előtt...

Na, megyünk farsangolni, Bene jól van, csakazértis elviszem :)

mtunde

Veronikusz

Ha lellére gondolsz, akkor annak nincs neve. Nem tudok róla. Egy fickó működteti, egy telken van egy nagyobb apartmanház és egy házikó de elszeparáltan, nagy kerttel ahogy írtam. SZólj ha kell a telefonszáma, mert tavasszal le kell foglalni a házat, mert mindig tele van. Nagyon jók a képek!

Kép
gyorgyi33

nyárra mi is valami balatoni apartmanban gondolkodunk.
lényeg, hogy legyen kert, ahova ki lehet nyugodtan engedni legénykét.
tavaly szállodában voltunk a Balatonnál, a víz tuti volt, de felügyelet nélkül nem lehetett kiengedni a szobából, és hát a kis hálószobában nehéz volt az utazóágyat is felállítani, az elaltatásról nem is beszélve.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok lányok! Jó hétvégét midenkinek!

veronikusz

nagyon jók a képek!
Vendég

Sziasztok Lányok!
Veronikusz
Nagyon szépek vagytok, a csajok is és Te is!!! Tök jó hogy teszel fel képeket!!!

Gabboka
Ti is nagyon tetszettetek, csak tegnap már nem tudtam írni.

Cancan
Anyós vajon miért sunyul? Most már mindenesetre vigyázz vele :wink: .

Tünde
Majd számolj be milyen volt a farsang!!!

Kép
Kép
monacs

Lányok!
köszi, de gondoltam talán ti is felbuzdultok és tesztek fel képeket! Én nem magunkat akarom látni! Kérek szépen én is képeket! Bármit! Vicceset, utazósat! Bármilyet! Babákat szeretnék nézegetni! :D :D :D

Györgyi!
Nem is tudok ott körülnézni? mármint virtuálisan. Azért ÜDÜLÉSI CSEKKET elfogadnak? Mert nekünk azzal kellene mennünk! Ez hol van Lellén? Azért a számot elkérném! Ti mikor mentek?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Ezer éve nem jártam felétek. Látom még vannak számomra ismerős nevek. Velünk minden oké, Áron március 19-én kezdi az óvodát. Csabika 1 éves volt decemberben. Nőnek, mint a gomba és én úgy érzem, öregszem.

Veronikusz, veled mi újság? Hogy alakult végül a szoptatás? Lefogadom még most is szoptatsz, emlékszem, mennyire aggódtál mindíg, hogy nem lesz elég a tejed.

Mtünde, veletek mi van?
Bocsánat, hogy nem olvasok vissza, de lehetetlen ennyi hónapot.
Tudtok valamit arról, hogy szülhetek-e a Kútvölgyiben, ha nem oda tartozom? Van valami fórum a babaneten? Tudtok segíteni? Még nem aktuális, majd egy-két év múlva szeretném a harmadikat.

További jó hétvégét kívánok mindenkinek.
Andi
andry

Veronikusz

Majd elkérem Neked a számot a szüleimtől. Nem tudom még pontosan mikor megyünk, mert kb. 5 embert kell összeegyeztetni, na ez még nem történt meg. :lol:

SZia Andi

Én nem is nagyon emlékszem rád, csak rémlik valami. A Kútvölgyiben szülhetsz szerintem ha nem oda tartozol, csak fizetni kell majd.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
gyorgyi33

Andi!
Tényleg röpül az idő, de csak a gyerekek nőnek ... mi csak egyre jobban nézünk ki. Igaz Lányok? :lol: :lol:
Velünk minden rendben. Kata már októbertől jár FIZETŐS önkormányzati bölcsibe hetente 3 délelőtt. (kemény ezresekért :( ) Szofi 8 hónapig szopott, de be kell vallanom, hogy ment volna tovább is de .... hagyjuk!
Szofi már lassan egy hónapja felállt és felült. Nagyon egymásra talált a két csaj. Már előre félek. Nagyon egy húron pendülnek. :? :wink: 8) Kata folyton anyáskodik Szofi felett, aki ezt nem mindig veszi jó néven.
Mi is tervezzük a 3. gyerkőcöt. Most 3 hónapig nem lehetek terhes egy oltás miatt, de utána indul a fiú-projekt. :lol: :lol: :lol: Férjem nagyon be van zsongva. Örülök, hogy nem kell megerőszakolnom. Már bocsánat. :wink: Ha pár lapot előrébb mész akkor láthatsz több képet is róluk! Ha tudsz te is rakj fel párat! :D Szeretnék gyönyörködni! :lol:

Györgyi!
Köszi. Akkor majd várom a tel.számot! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Monacs: nem hiszem, hogy sunyul, Ő egyszerűen ilyen. A fiával is kegyetlenül össze tud veszni, aztán pár nap múlva úgy folytatódik minden, mintha mi sem történt volna.

Veronikusz: dejó, dejó, hogy apa így be van zsongva a harmadik babóért. Megkérdezitek majd a nemét vagy meglepetés lesz?

Nálunk is szóban van sokszor, de a "majd" kategóriában. Idén építkezés, nyáron szereténk valami tengerre is leruccanni és kellene nekem valami segítséget is találnom. Viszont nagy korkülönbséget sem akarok már,( max. 2-2,5 év ) de ugyanakkor ősszel suliba is szeretnék menni. Szóval sokmindent akarok.
Remélem megmarad a Kútvölgyi szülészete! :shock: Ha nem, megyek a Tétényibe ( Vida valami ilyesmit mondott, hogy akkor ott szülünk majd) :lol:
Na, megyek nézem a jégtáncos párbajt!

Heni

Kép

Kép
cancan

Jaj! JÁZMINNAK NAGY PUSZI NÉVNAPJA ALKALMÁBÓL!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
Még nem vagyok terhes. :D :D :D majd csak 2 hónap múlva jár le a 3 hónap oltás utáni eltiltás. De majd ha már úton lesz és megmutatja akkor feltétlenül. Bár nálunk a férjem a nagy pletyis ... a rokonoknak meg nem akarom elmondani.... ezt még nem tudom, hogy hogy fogom megoldani. :? 8tudjátok már a 2.-nál is mindenki az agyamra ment hogy nem tudunk fiút "csinálni") :evil:
Anyósodnak nem fűlik a foga bocsánat kéréshez. Vagy túl szemét vagyok hogy ilyet mondok? :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz:
Tudom, tudom, hogy még nem vagy terhes. A babaprojectre mondtam, hogy így be van zsongva a férjed . Tök aranyos! Szerintem nálunk majd megint én leszek az, aki jobban tesz a cél érdekében..... :oops: Szerintem ha mondhatok ilyet - ne éljétek bele magatokat a fiúba és akkor nem lesz "gond". Ezt a szöveget meg de utálom: hogy nem "tudtok fiút csinálni" . :twisted:
Anyósom tuti nem fog bocsánatot kérni. Legutóbb ugye azt vágta a fejemhez, nem is tudom már mire mondta, hogy "majd ha bocsánatot kérsz kislányom" ( mármint én! ) Na, erre is lehet várni. Amilyen makacs ő is, meg - ezekután - én is, szerintem az idő elhomályosítja majd a történteket és lesz valahogy. Mindenesetre ritkítom még a talikat vele. A gyerekeket odaadom ha kéri, meg ha úgy alakul, de nem ülök be hozzá, nem eszek náluk, - csak a legszükségesebbet csinálom. Az is épp elég kellemetlen nekem.....

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok lányok,

Kriszta,
a Schöpfben sokat ,nagyon sokat várattak az első ultrahangkor, mikor felvettek, majd be kellett feküdni ( de minek :?: :?: :?:) egy éjszakával ELŐTTE , majd kikaptam egy doktort, aki hihetetlenül profi, de a stílusa az valami katasztrófa, el is neveztem Pofa be gatya le doktornak, mert hihetetlen milyen hangon beszél a kismamákkal. Csak a számat nyitottam még, mikor rámüvöltött, hogy most én beszélek és ha nem így van akkor abból bajok lesznek... no ennyi. Tudod tiszta para az ember ilyenkor, persze, hogy feltenne egy két kérdést, és kb nem érdekel, hogy ő ezt egymillióhetvenötödször csinálja, azért mégiscsak emberek vagyunk, nem bábok.
Utána reggel felballagtunk a műtőbe, (no alvás után mert a kisbabákkal voltunk éjjel), ott lefertőtlenítették a pocit majd rámripakodott, hogy meg ne próbáljak megmozdulni, mert az a rész ott már steril, és nézzem az UH monitort. Leellenőrzik a méhszáj zártságát, majd adnak egy érzéstelenítő szurit, utána jön a nagyobb, ami éátszik az ultrahangon is, de nyugi, tök messze a babától, és utána pumpálást hallasz, majd kihúzza és ennyi.
A többség egyáltalán nem érezte, nálam sajnos csak a végére
hatott a lidokain. Utána szigorú fekvés 3 órán át, ami jól is esik,
majd haza, lehetőleg nem villamoson.
1 Hét és van eredmény. Has gond van, akkor korábban felhívnak. 7 féle rendellenességet néznek.
Utána megdícsért minket a doktor, hogy milyen csendben voltunk, mikor a zárójelentést adta, és visszahívott mindket gen. uh ra, ahol végignézte a feje búbjától a lábujjáig mindent.
Ezután azt mondta 98 % ig biztos, hogy ok minden.
Szóval elég profi, csak lelkileg kell kibírni.
De szerintem megéri, és én legközelebb is tuti megyek.
Bocs, hogy hosszú voltam.
Szép estét Hurcia

Kép
hurcia

Cancan!
Mért ilyenek az anyósok? én ezt nem értem. Nem hogy örülnének, hogy a gyermeküket más is szereti. Bár ezt nem hiszik, de minimum annyira, ha néha nem jobban mint ők. :D
Bocs. A babás válaszod akkor félre értettem. :? :oops: Én is meglepődtem, de tényleg olyan lelkes és izgatott mint én. Ennek én is úgy, de úgy, örülök. :D :D :D Januárban amikor felvetettem, hogy akkor a 3. ..... akkor az volt az első kérdése, hogy "akkor most már nem is védekezünk?" Pedig én csak lassan be akartam hozni a köztudatba a témát. Nekem a márciusi szülés nagyon bejött, ahoz meg júniusban kell elkezdeni a projektet. úgyhogy most vissza kell fognom a fiút. Ja! a szülöszobán az volt az első, hogy "nem baj majd a 3." Ne értsd félre! Ő elsőre lányt akart. :D :D :D Az a baj, hogy a lányok nagyon apásak és a két karja már foglalt. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Durca, én is csak a könnyeimet nyelem, de azt tudnod kell, hogy mi mind veled vagyunk! Bármikor gyere hozzánk és öntsd ki a lelked, ha éppen úgy érzed az segít! Akik hisznek istenben, ilyenkor azt mondják, ő tudja, mit miért tesz, semmi nincs hiába. Sok erőt kívánok neked és a párodnak is a jövőre!

Lányok, köszönöm a drukkokat, kedvesek vagytok, de még mindig itt vagyok! Pedig….csütörtök éjszaka 11 órától elindultak a fájásaim. Fürödtem is, nem múltak, hajnalban kb. 2 –től 5 percesek lettek. Olyan rendes kis fájások, rendes légző gyakorlatokkal. Át is hívtuk a barátunkat, hogy vigyázzon Olicskára, mamát felrendeltük és felhívtam Gabikát hajnal 4kor. Azt mondta, hogy várjunk még picit, és ha úgy gondolom, hívjam újra elindul ő is a kórházba. Végül csak fél nyolcra mentünk, be, mert a fájások a telefon után félórával leálltak annyira hogy el is aludtam. Doki megvizsgált 1 ujjnyi, viszlát, hazaküldött. Azóta semmi nem történt! Holnap hajnalban doki elutazik, lejár a terminusom, hétfőtől naponta CTG, és ha nem történik addig semmi, akkor március 5-én be kell feküdnöm (akkor jön vissza a doki is) és 6 vagy 7-én császár. Érdekes hogy Gabika ezt furcsállotta, mármint hogy nem hagy tovább várakozni márc 5-nél. Az igazából a 42. hét kezdete. Különben tegnap nagy tumultus volt a kórházban, állítólag nem volt szabad ágy, 4-en vajúdtak egyszerre és este megtudtam, hogy nagyon sok császár volt. Lehet, hogy másnak is leálltak a fájások csak addigra már beindították a szüléseket? Szegények!
Szerintem Bebe megvárja a dokibácsit míg visszajön! De azért ma elmentünk a Kikába, 3 perc séta 3 perc ücsörgés, jó volt :o . Olicska életében először bemehetett a játszóházba (hétfő nelsz 3 éves), ott is hagytuk, élvezte nagyon! Valaki kérdezte Zsófin kívül a habtapit. A Kikában láttam dupla csomagot, (majdnem 2 nm-es, 18 darabos) betűs vagy számos volt, de az árát nem tudom sajna, gondolom gazdaságos.

Steffi, Köszi, mehet az eszes.mercedesz@amtelmail.hu-ra vagy akár iwiw-re is.

Tünde, bocsi, 1971.08.25. és XI kerület.

Györgyi, állítólag a sajtkrémben van valami, de hát ugye az olasz csecsemők is jól vannak köszönik, meg hát az angolok a sok véres bélszínt evő anyukájuk ellenére, szóval ha jól esik, kit érdekel :lol:

Lilluska, sajnálom Hunort, gyors gyógyulást neki! Én is hányszor maradtam le a farsangról! Na meg Olicska is miattam most a játszóházas farsangról. A hároméves szülinapi bulija ezért farsang is lesz egyben!

Masni, Hó-hó…..a mi érettséginken a „Glasznoszty és Peresztrojka” volt a téma (orosz két-tannyelvű gimibe jártam), az pont a rendszerváltáskor volt, de igazából mi csak azért voltunk boldogok mert az első érettségi botrány miatt az évvégi jegyet kaptuk meg matekból, különben az egész osztály bukott volna! A mi filmünk a”Moszkva tér”, abszolút közelállónak érzem magamhoz (csalamádé a hamburgerben, stb….) :lol: .
Hőgyészen tavaly voltunk, az uszi és a wellness nagyon klassz, Oli is élvezte, a szállodának gyönyörű ősfás kertje van egy pici játszótérrel, meg néhány háziállatkával :o . A szálloda nagyon hangulatos, békebeli (ódon) bútorokkal, márvány folyosókkal. Úgy újították fel, hogy a minél jobban hasonlítson az eredeti állapotához. Mondjuk ezen kívül a faluban vagy közvetlenül a környéken szinte semmi sincs, autózni kell ha valamit akartok csinálni még a szállodán kívül.

Jube, mi voltunk 2004-ben Alsópáhokon. Klassz volt (amit Ktina ír, az mind így volt, gyerekágy, pelenkázó, stb a szobában, valóban bababarát), de igazából nagyon nagy tumultus volt, az étterem elég szűk volt, az uszi meg nem tűnt túl higiénikusnak. A babamedencében voltak sokkal nagyobb gyerekek is, amikor nem volt foglalkozás, a nagy medence is elég zsúfolt volt és gyerekek, felnőttek együtt. Bent ha jól emlékszem nincs több medence. Persze ez május 1-én volt (3 napos ünnep), talán akkor jobb, ha nincs semmilyen ünnep/hosszú hétvége. Amúgy a szobák és a környezet nagyon szépek, de dimbes-dombos, nekem marha nehéz volt akkor még babakocsizni ilyen terepen. (Oli három hónapos volt csak). Őszintén ahhoz túl drágának tartom, hogy újra menjünk, annyira nem jött be. Nekünk, a Hotel Karos Spa jött be eddig a legjobban, de hát az is arany bankkártyás hely, szóval csak akcióban szabad menni. Viszont nagyon nagy és az uszoda-wellness rész sztem az egyik legjobb Magyarországon. A Debreceni Aquaticumban még nem voltam, arról hallottam hasonló jókat. Mi szerencsére ezeket a férjem által tudjuk kipróbálni, minden évben kap valami jó kis hosszú hétvégét a melóban egy wellness helyen.

Veronikusz, most Olicskának mi is a Cybex (lehet, hogy ez ugyanaz mint amit írsz, Cyber) és a Concord közül akarunk választani meg még a Maxi Cosi az amit le lehet „dönteni.” Viszont a Cybexnek van lábtartója és így nem fog Oli lába lógni. Á: 30 ezer körül mindegyik újonnan!
Arcüregre a legtöbbször antibiotikumot írnak fel, voltál már dokinál? Azzal nem jó viccelni. Én a terhesség utsó heteiben nem vehettem be múltkor, de a doki is ezeket írta elő, amit te csinálsz. Idő! A XI-ben merre laktok? Mi a Tétényi x Csurgói sarkán (Tölgyes Lakópark)
Édi a kép. Hova repültetek? Hű de jó fotók, Szofi az az, igazi villogó szemű, tüzes kis csaj lesz, nagyon szép és vagány!

Gabó, nem ér ám 1 hónapos babával ilyen jól kinézni :shock: . Na jó, a gyerkőcök is gyönyörűek :lol: !

Eni, az kép tündéri, ebből a perspektívából nagyon törpilla Beni, na és a hajszerkezete....

Nyaralás
A gyerekkori barátnőmnek Sóstón van parti házuk, viszonylag nagy kerttel, óriási terasszal, saját stéggel, tűzrakóhellyel, ping-pong asztallal, és mivel tavalyig még nem újították fel (a ház OK, de a bútorok nem voltak túl újak) nagyon jó áron adták ki. Három hálószoba, konyha, fürdő. Ha idén felújítják akkor is kb. 100 euróért (annak megfelelő Ft-ért persze) akarják kiadni naponta max. 2 családnak. Ha megtudom a pontos árat és valakit érdekel küldök fotókat is. Mi már 3 éve megyünk minden júniusban, nagyon klassz hely!

Na megyek aludni, tegnap 10 órát aludtam, egy felkeléssel. Igazából egyre jobban vagyok, csak a hasam ne lógna a földig. Ha már kis tükörrel sem tudok bikinivonalat igazítani :lol: :lol: az elég szép?
Jó éjt mindenkinek!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Atyavilág Hurcia! Ezt épp lélekkel kibírni.....hát én nem tudom, hogy válallnám-e. ( nem a vizsgálatot,a doki modorát ) Tudjátok, én Vidához vagyok szokva..... :lol: :lol: :lol: Azért komolyan mondom , fel nem tudom fogni, hogy az ilyen emberek, miért mennek orvosnak. Hol az empátia kérem? Tudom, hogy kemény része is van a dolognak és talán a sok szörnyűségtől így "kímélik" magukat, na de akkor is..... huh...... még olvasni is iszonyat volt.

Veronikusz! A márciusi szülés az tuti!!!! Szandi is márciusi és nagyon jó olt az egész. benivel már keményebb volt sokkal, nagy pocak egész nyáron, dög meleg. Ráadásul mi a nyarat a vízparton töltjük ( szelidi-tó ) és júli közepétől már nem mentünk miattam. Szóval én is úgy szeretném a harmadikat, hoyg febr-márc-áprilisban szülessen. Az én férjem megint kislányt szeretne majd...Én meg nem bánnám ha fiú lenne :lol: :lol: :lol:
Anyósomról még annyit, hogy szeret(ett) engem. Ez tudtam is és éreztem is. Először nagyon tiltakozott az esküvő ellen, de aztán idővel rájött, hogy tipikus családanya típus vagyok, és szeretem a fiát és ez neki is jó. Most lehet, hoyg nagyot csalódott bennem, mert tényleg nem tudtam magamon uralkodni és kifordultam magamból, de nagyon durván viselkedett ő is. Én tudom, hogy ő ilyen, mással már láttam így veszekedni, csak a saját bőrömön tapasztalva ez mégiscsak egészen más volt. És senkinek nem tűröm, hogy bántsa a családomat, és főleg nem indokolatlanul.

Heni

Kép

Kép
cancan

Bocsánat, néhány kedvenc fotónk, ha rossz kedvünk van minding ezeket nézegetjük:
Kép
Kép
Kép
Kép Kép

Kép

Képurl]
eszesmerci

Csatlakozom, a febr :lol: , márciusi :( szülés sztem is a legjobb, mindjárt tavasz, mehetünk a levegőre, kimaradnak a nagy késő téli járványok és nyár végén már belefér bőven akár külföldi nyaralás a kicsivel is. Igaz hogy a csini "kint a pocak(lakó) alja" fölsők kimaradtak az életemből, de legalább nem is dagadt a lábam a nagy melegben. Egy XXXXXXL-es téli kabátot beújítottam Olival, de most nem tudtam felvenni (mert nem volt tél).... Na és a síelés persze elmaradt (de azért Karácsonykor még elvittem apát Ausztriába..., hogy ne sírjon.)

Kép

Képurl]
eszesmerci

Hurcia, most olvasom csak (valószínűleg egszerre került fel az üzink), ez tényleg nagyon durva, sajnálom hogy te is átéltél ilyen szemétségeket. Én is ettől voltam kiakadva a császáromnél a műtőben. Ez a stílus, mintha egy darab hús lennél, és engem sem érdekel hanyadszor csinálja és mennyire unja a doki, vagy bárki amit csinál. Persze nálam nem a dokival volt a gond, hanem mindenki mással a műtőben, akinek csak egy gusztustalan 80 kiós 2 perces fájásokkal nyafogó húscafat voltam az ágyon, akinek pont éjfélkor kellett császárt csinálni a vajúdás 20-ik órájában....
A Schöpf Méreiben Oli miatt én is voltam, akkor nagyon bunkó volt a tanácsadó doki, de szerencsére eltanácsoltak. Most viszont egy klassz nővel beszélgettem akinek kiönthettem a lelkem, ő pedig látszott, hogy szívvel lélekkel csinálja. De mivel jó lett végül az AFP-m most is kihagytam a szúrást.

Kép

Képurl]
eszesmerci

Balatonlelle,
cska emlegetni kellett és kedvet kaptunk :-) Tegnap lementünk Lellére hármasban, nagyot sétáltunk, apa fényképezett. Sok apartmanház van, egyik szebb mint a másik, Veronikusz biztos hogy fogsz találni kedvedre valót!

Merci,
ajánlom annak a kislegénynek, hogy bújjon ki magától, minek ide indítás?
Jaaj, a Moszkva téri hamburgeres! Mikor kicsi voltam 15 Ft volt a hotdog és 25 Ft a hamburger. Találka az óra alatt... de rég volt :-)

A Hotel Karos Spa szerintem is nagyon jó és ott is szokott lenni akció, m,i a múltkor féláron voltunk, valamilyen tavaszi akció keretében.

GYÖNYÖRŰEK A BABÁK ÉS A MAÁK? SŐT MÉG AZ APUKÁK IS :-)))))

Masni
masni

Heni

Köszi a köszöntéST!

Merci
Pedig már azt hittem... :roll: Hát én ma benyomok egy jó adag férjem féle tiramisut. :lol: :lol: :lol: Nagyon édesek a fotók!!!!

NA megyek főzöm a vörösboros marhapörit. :lol: Sziasztok!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Hurcia!

Köszi az infót. Akkor, ha jól értettem amit írtál, elképzelhető, hogy a 20 kg-ba nem számít bele a babakocsi, ugye? Na, majd azért felhívom a skyeurope-ot... biztos, ami biztos. A Schöpfl-Mérei-s sztorid tényleg elég vadul hangzik. És már akartam mondani, hogy tündéri Balázs vörösesszőke szemöldöke!

Barbi!

Igen, úgy tűnik Léna meggyógyult, néha még szörcsög, de nem szívjuk az orrát, a te tanácsodra, mert nem zavarja a légzésben. És tegnap este több, mint egy hét után megmértük a lázát, és nem volt!!!! Hurrá!!! Örülök, hogy Dani is jól van!

Nyaralás: mi nyáron még nagy pocakkal voltunk Pécsett, fent a domboldalon egy nyugis kis panzióban, a legnagyobb melegben, és olyan jó hűvösek voltak a szobák! Elfogadnak üdülési csekket, adnak a babának mindent ingyen, ha jól emlékszem, akkor reggelivel 5000 Ft volt fejenként. És tök jó nagy kert tartozik a házhoz, játszótérrel, játékokkal, meg minden! Szóval, mi majd lehet, hogy megyünk oda babóval is! Ha érdekel valakit, majd megkeresem a címét!
Meg Balatonban is gondolkodunk, szerintem nyáron már be lehet majd vinni Lénát is a vízbe, vagy fapadossal tengerpartra, olcsó apartmanba.

Szerintem lassan kaphatna néhány itt forumozó jutalékot a Tesco-tól, illetve a Cityfood-tól! :lol:

Merci
, azért én még mindig drukkolok, hogy minden simán menjen. Tündériek a fotók!

Veronikusz! A te képeid is tök jók!

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Veronikusz, Merci
Édesek a babók nagyon, tényleg jobban indult a napom, ahogy ezeket a képeket nézegettem! Jó boldog családokat látni! :lol:

Jázminnak nagyon boldog névnapot kíván Dani! :wink:

Steffi, sajna tegnap nem voltam babaneten, így persze Liptai-műsorról megint lemaradtam :( Ja, de nem is tudtam volna nézni,mivel:
BIOPIACON voltunk Danival, meg anyával! Dani kenguruban volt és nagyon szereti, végig nézelődött, meg néha bealudt, nagyon kis édi volt! Előtte lévő napon meg abban vittem sétálni, mivel a kocsiban tartjuk a babakocsit és apa elvitte véletlenül a kulcsot. De azt is nagyon élvezte, napoztattam is kicsit és végig húzta a lóbőrt! :lol: Tényleg, van valaki, aki szombatonként jár a biopiacra a MOM-hoz (azaz a Kongresszusi Központnál van inkább)?
Györgyi, te vettél valamilyen hordozót? Próbáltad már valamelyiket Jázminnal?

Jube
Barátnőm nagyon dícsérte Alsópáhokon a Kolpingot, van babaúszástól kezdve minden, de ő is azt mondta, hogy érdemes olyankor menni, amikor nincs épp szabadságon mindenki...(plusz szerinte is picit drága, bár ha van kedvezményetek vagy üdülési csekketek, jobb a helyzet)

KépKép
barimami

Sziasztok!

Elgondolkodtató volt, amit írtatok a nyaralásról. Tavaly egy ismerősömék nyaralójában voltunk Miskolctapolcán. nem mindig volt j az idő, így főleg a házban voltunk, vagy autós kirándulást csináltunk, és az szuper vot. Bene bírta egész nap is a kirándulásokat.
De mostanra már annyi mozgásigénye lenne, és az ottani kert nem biztos, hogy erre alkalmas. Viszont az meg nem igazi nyaralás, ha állandóan őt sétáltatjuk-játszótereztetjük. Szóval jó gondolat, egy játszóteres, zárt kertes apartman-panzió :)

Idén mondjuk valószínűleg Badenbe megyünk, egy barátnőm ott dolgozik, és meghívott magához minket. Na meg 1 hétvégére elmegyünk együtt vele salzburgba, vagy valahova. Nos, kert ott sem lesz, de ezt nem lehet kihagyni :)

Egyébként én is wellnespárti vagyok! Vagy külföld. Finn szakon végeztem, úgyhogy oda minden évbe menni kéne... És már 2 nyár is kimaradt.... :(

mtunde

Ja, Andry, szia, jól vagyunk.
Most az a küzdelmem, hogy tévénézés nélkül ne únjuk szét magunkat egész nap. Mert Bene még nincs abban a korban, hogy hosszan eljátszana, 5 percenként váltogatni meg nekem nincs türelmem, sem egésznap vele játszani. Így szokjuk egymást ismét :) Úgy érzem, még kb fél év... aztán jobban tud játszani.
Bezzeg ha van gyerektársasága. Akkor olyan jól elvan. Kéne neki egy tesó, de rögötn nagyobb :)

Amúgy májustól mi is babaprojektbe kezdünk ismét.

Ja és egy tegnapi kép!
Kép

mtunde

Tünde! Te annyira ismerős vagy nekem valahonnan.....
Mi valószínű Horvátországba megyünk majd a nyáron. Még soha nem voltam ott, épp itt az ideje. Először spanyolban gondolkodtunk ( repcsivel ) de talán az első jobb lesz .

Na, megvolt az elős babaúszás! :lol: Annyira édes volt Beni!Nagyon élvezte, bár az elején egy kicsit megszeppent, mert hűvös volt a víz, de nagyon elemében volt. Úszás után ameddig én öltöztem ( turbó tempóban kb. 5 perc volt ) apa tartotta őt dupla türcsibe csomagolva és röhögött de már ragadt is le a szeme. Alig bírtam felöltöztetni, mert elaludt , de azért kukucskált közben, nehogy lemaradjon valamiről.

Merci
nagyon édesek a képek, és az a "randis"...... :lol: Szandiról is van egy ilyen, a barátnőm kisfiával sétál kézenfogva a Margitszigeten :P - megpróbálom megkeresni.....

Lányok! szedett valaki közületek Yadine-t??????? Ezt kaptam Vidától.....Elég szörnyűségeket olvastam róla ( közti vérzések, libidócsökkenés....brrrrrr.....gondolkodóba estem.....) Pedig mondtam neki, hogy a libidócsökkenés miatt hezitálok.

Ja, tegnap főztem Beninek almát - a levével és pici cukorral mixeltem neki, és MIND megette. Pedig az üvegeset eddig csak köpködte kifelé. Úúúúúgy örültem.

Rólunk is egy-két kép:
Kép Kép
Kép
Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Hurcia!
csak ismételni tudom a lányokat. Ez nagyon brutális. (még olvasni is). Én tuti beszóltam volna. Mindennek van határa. :evil: :evil: :evil:

Cancan!
én is ezt a 3 hónapot szúrtam ki magamnak! :D Egy húron pendülünk! :lol: :lol: :lol:
Anyóssal nem tudom mit kellene kezdeni, de hosszú távon lesztek egymás mellett. Valahogy mégis normalizálni kellene a helyzetet. Ha más nem tényleg azzal, hogy ritkítjátok a találkákat. Hátha azon a pár alkalmon megembereli magát! :D

Merci!
Nagyon jók a képek! Nagyon édes Oli! :D
Nem, nem voltam dokinál. Háziorvost kellene váltanom. Ez a fa.. múltkor majdnem kinyírt. Felírt vérnyomáscsökkentőt nekem. NEKEM akinek ALACSONY A VÉRNYOMÁSOM. Majdnem felfordultam. Csak akkor lettem jobban amikor abbahagytam a szedését. (és 2 év múlva mikor legközelebb látott még ő ba...ott le mert abbahagytam.) :evil: :twisted: :evil: :twisted: Szóval nincs az a pénz hogy én elmenjek hozzá. Kútvölgyis a drága.
Mi a Galambóc utcában lakunk. Ez a Nádorliget melletti egyik kis utca. (Mi is néztünk anno lakást a Tölgyes lakóparkban! majdnem szomszédok lettünk. :D )
A repülős képen épp Milánóba mentünk múlt októberben. Jó volt. Csak mindenki azzal kergetett az őrülethe, hogy "de jó, akkor ide és ide menj majd vásárolni" Komolyan! Nem tudom ezeknek a nőknek a fán nőtt a gyerekük? Mikor lehet két ilyen pici gyerekkel vásárolni? :shock: :roll: Így is nagy szervezést igényelt egy-egy városnézés. De nagyon jó volt.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Nem lehet elég korán kezdeni......
Kép Kép Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Tünde:
nagyon jó lett a jelmez. Édes Bene! :)

Cancan:
Mekkora szemek! Azta! Nagyon jó a kép. Tiszta anyja. Vagy nem? :D látom ti is fogzotok. :oops: Tök jól nézel ki! :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Cancan!
ez nagyon jóóóóóóóóóóóóóó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Györgyi, Jázminnak utólag is nagy-nagy puszi névnapja alkalmából! :D

Merci, pedig már nagyon azt hittem, hogy beindultatok... :wink: Nagyon-nagyon tetszenek a képek, de az apás-naplementéset már az iwiw-en is megdicsértem. :roll: Én azért drukkolok a spontánhoz.

Barbi, mióta "hordod" Danit a kenguban? Igazság szerint nálunk apa a HATALMAS méretű és súlyú gyerekünket autósülés-hordozóban cipelés után meghúzta a derekát, úgyhogy nagyon elege lett. Pedig nem mentünnk sokat. Így mindenhova visszük a babakocsit is. De igazából amint lehet, beraknám a kenguruba. Van erre valami korlát? Mondjuk 6 hét? (Chicco-nk van, elég magas a háta, szóval stabilan tartja a babót, de túl korán, vagy javaslat ellenére még nem használnám.)

Heni csajszi! NE OLVASGASS gyógyszertájékoztatókat! :mrgreen: A mellékhatás lista egy baromság. Úgy csinálják, hogy a kísérletben részt vevő 600000000 nő közül, ha egyetlen egynek is fejfájása, közti vérzése stb volt, akkor azt KÖTELEZŐEN feltüntetik, mint mellékhatást, a perek elkerülése végett. De nagyon kis százalékban fordul elő. Amennyire én tudom, a Yadine az egyik legenyhébb, legveszélytelenebb fogigátló évek óta hihetetlen alacsony hormontartalommal. Eszegesd csak nyugodtan. :lol: Hát, Benusod cukorfalat, az az igazság. :oops:

Tünde, másik Bene :shock: :!: Csúcsügyi vagy ezzel a tigrincsjelmezzel. Gratula. Kispasi tök jól néz ki benne. Finnország. Hm. :idea: Én USA-ba, pontosabban Connecticutba, az erdő közepére vágyom. Ott töltöttem egy nyarat katonai sátorban 5 évvel ezelőtt. Fantasztikus volt! :D
vbea

Heni, vastaggal!!! :lol:
vbea

Szandinak tökjó pasija van. Szupik. :mrgreen:
vbea

Eni, időbeosztásunk egyforma? :wink: :lol:

Köszönöm a dícsérő szavakat a gyermekeim nevében is!

Edina, ez nagyon csúnya, amilyen rohadtul bántak veled. én is beszólós vagyok, nem bírtam volna megállni, biztos vagyok benne. :evil:
Ja, és amit a fotónk alapján írtál, azt kívánom, legyen igazad! de jó lenne...

Merci, te aztán bírod a gyűrődést, azt hittem már bent vagy! Nagyon édespofa Olicska! Kitől van ez a göndör hajkorona? Mikor kezdett göndörödni neki?

Tünde, baromi jó a jelmez! Ügyes vagy!

Veronikusz, és Heni gyönyörűek a gyerekek, csodaszépek!
Heni, mi lenne az a momentum az Anyóssal, hogy enyhüljön a viszály a részedről? Csak kíváncsi vagyok...ha bocsánatot kérne, mit tennél? Rohadt nehéz lehet. Férjed hogy áll az egész ügyhöz?

A popsis kép csúcs!!!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabi: Úgy áll, hogy Ő már megszokta. Vele is szokott ilyen jelenetet rendezni, akkor pár napig nem megy felé és utána minden megy tovább. ( midenféle megbeszélés és bocsánatkérés nélkül ) Én viszont nem így nőttem fel, mi megbeszéltük a bánatunkat és elnézést kértünk egymástól. Ma is totál hülyén éreztem magam. Szandit beraktuk anyósékhoz, még mi babaúszni mentünk. Visszafelé mentünk érte, Beni ( szerencsére - mert így volt mire fognom ) elaludt a kocsiban. Nem szálltam ki vele, mondván, hogy Balázs összepakolja Szandit és irány haza. Erre jön ki anyósom, hogy vigyem be, mert húst meg gombát süt és együnk. Gondolhatjátok.....Én ücsörögtem szépen a kocsiban aztán egy idő után jött a kis családom és jöttünk haza. Anyósnak meg szarul esett valszeg. De most mit vár? Hogy odaülök vasárnapi ebédre ? Vele nem is lehet beszélni... Én megpróbáltam a múltkor a stílusomért bocsánatot kérni, de nem "hagyta" - azaz szóhoz nem hagyott jutni és csak tovább sértegetett. Ezekután letettem róla.
Na, szerintem már mindenkinek elege van ebből a témából, úgyhogy napoljuk... Majd lesz valahogy. De olyan , mint volt már sosem. Ez biztos.

Tünde: a hülye fejemmel elfelejtettem reagálni. Nagyon helyes Bene a elmezben. Hogy siekrült a farsang végül?

Eni, Gabi - KÉRÜNK FOTÓKAT!!!!!!! :!: :!: :lol: :lol:

Ja, Eni - köszi! Nem a tájékoztatót olvastam, hanem egy fórumot, ahol a csajok nyilatkoztak! Lehet, nem kellett volna. De most gondolkodom, hogy csúsztatok egy hónapot, mert holnaptól kezdek egy kezelést ( egészséghelyreállító, fogyasztó :oops: :lol: , cellulitkzelő - masszázsos) és ott kérdezteék, hoyg szedek-e fogigátlót, én meg mondtam, hoyg nem. Nem lenne most jó, mert csak megzavarja a hormonháztartást és bekavarhat a szervezetembe és most a cél a fogyás!!!!!! Aztán ha leadtam pár kg-t és visszajön - a Yadine lesz a ludas, majd megyek reklamálni dokibácsihoz!

Heni

Kép

Kép
cancan

Barbi

Jázmin azt mondta, hogy puszi Daninak!! :wink:
Vettem neki kengurut, de eddig még nem próbáltam. Valahogy mindig babakocsizunk. Na majd nemsokára.

Heni

Nagyon szépek vagytok!!! Gyógyszerügyben nem tudok segíteni, mert nálam gyógyszerellenesebbet nem is találsz. :lol: :lol:

ENi

Köszi!!!!

Na megyek, mert Jázmin felébredt. Nem tudtam mindenkinek válaszolni. :oops:

Kép
gyorgyi33

….még mindig itt, megörülök ettől a punnyadt időtől….Bebe megvárja a dokibácsit, most már érzem!

Tünde, király lett a jelmez! Mi Olicskával ennyi idős korban majdnem minden napra csináltuk programot, mert főleg rossz időben tényleg nehéz lekötni őket. Egyik nap úszás, másik nap Tücsökzene (sztem már élvezné), egy nap a húgoméknál gyerekekkel. Így max. két nap maradt, amikor otthon voltunk, vagy vásásrolni mentünk, ügyet intézni, vmelyik másik rokonhoz, stb…
Mi az osztállyal voltunk a gimiben Finnországban, egy csereutazáson, igazából népitánccal léptünk fel. Gyönyörű hely, imádtuk. Az volt a legbizarabb, amikor elvittek minket a szaunázni egy holttengeri öbölbe. Gyanús volt hogy a fiúk fűzfa ágakat szedtek az erdőben odafelé, aztán a szaunában 2 finn fiú lefogott egy magyar lányt és hideg vízbe mártott fűzfa kévével jól megverték a hátunkat, na volt ott kéjes sikongatás! Persze akkor mindenki eldöntötte, hogy finnül tanul majd, én a nyelvkönyv megvásárlásáig jutottam. Meghatározó élmény volt.

Veronikusz, az én körzeti orvosom a sógorom, és ők a XIII. ker-ben laknak, szóval sokszor nem látom. Ha beteg vagyok, inkább telefonálok neki. Én különben igazából semmilyen komolyabb gyógyszert nem szedek be, az a biztos. Ha nagyon mondaná max. kivizsgáltatnám magam előtte.. Antibiotikumot is max. a 3 héten veszek be, ha már nagyon rosszul vagyok és nem gyógyulok. Mi Olicskával Rómában voltunk egy hosszú hétvégén és belefértek a butikok is, igazából annyit „városnézegettünk” hogy nekem 15 perc séta után kellett 15 perc pihenő, majd leszakadt a derekam. Ott vettem először homeopátiás krémet is fájdalomra (Boironos Arnicát), mert még szoptattam, és nem adtak mást a római patikusok :lol: . Azóta sem láttam itthon homeos kenőcsöket, egyszerűen nem hozzák be. Most a barátnőmtől kértem Hollandiából ilyet, fájdalomra és horzsolt meg puklis sebekre is isteni, baleseteknél, amikor már látod, hogy nő a pukli a gyerek fején bekened és visszamegy és nem is lesz lila-fekete, meg nem fáj!

Heni, édik a képek a pucér különdíjas. Mehet pályázatra! Anyós témán én is gondolkodtam, de sztem biztosan elásta magát örökre nálad, én is hasonlóan éreznék. Sztem nehéz egy ilyen dolgot helyrerakni. Az idő gyógyítja be, vagy igazából nem gyógyítja be semmi. Vagy erőt veszel magadon és csak idült kora jogán te kezdeményezed a beszélgetést négyszemközt, elhívod valahova (láttam amit írtál hogy már próbáltad, de talán úgy kéne, hogy ne legyen ott senki, aki látja hogy elhívod beszélgetni, akkor nem lesz kinek megjátszania sértődött anyóst). Vedd alapul valamelyik szörnyeteg brazil szappanoperát, ott mindent megoldanak. Tudod, egy jó nagy ordibálás után higgadtan megbeszélnek mindent :shock: . Sztem rohadtul meglepnéd őt, azt is elmondhatnád, hogy azért keltél ki te is magadból, mert nem tudtad hova tenni a viselkedését és köpni-nyelni nem tudtál, hogy hátba támadott valaki, akiről addig azt hitted melletted áll. Valahogy így volt, ha jól emlékszem amit írtál! Aztán ha visszavonul, vagy nem lép valamit, akkor sztem kalap-kabát, te megtettél mindent! A férjed különben mit szól az egészhez? Az engem pl. nagyon nem érdekelne, hogy ő mit szokott meg gyerekkora óta anyukájával. Mi is mindent megbeszéltünk, volt hogy repült a leveses tányér, de soha senkiben nem maradt szálka. Sajnállak, mert szar lehet így nagyon. Őszintén engem még az is idegesít hogy itt van a „mama” most. Bár meg se szólal egész nap, ha mi nem szólunk hozzá. A gyerekkel van, meg mosogat, kiszolgál, aranyos, de lehet hogy ő is zavar a nyugodt vajúdásban :o Rohadt vagyok, de így érzem!

Eni, az a katonai sátor nagyon izgisen hangzik, mit csináltál ott? Mesélhetnél róla….

Gabó, apának van igazából göndi haja. Ha megnöveszti picit, kb. mint egy négusnak, sapkának is kiváló. Olics egyenes hajjal született és az első haja nem is nagyon, vagy nem látványosan cserélődött ki, és mikor hosszabb lett, 15 hónapos korában akkor kezdett göndörödni, ld fotó.

Kép

Képurl]
eszesmerci

Eni ésmost a fotó, szóval így kezdett göndörödni a haja: Kép professzorasszony

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok!
Köszi az elismerést a jelmezre :)
jó volt a farsang, Bene felment az emeletre a többi gyerekkel játszani, és 1 órán keresztül nem is láttam. Élveztem nagyon :)

Igen, mi is általában megyünk miden nap valahova, de most Bene beteg volt, ezért is viseltem rosszul :( Ngaoyn remélem, hogy a következő terhességemnél nem lesznek olyan rosszullétek, ami miatt nem mehetünk majd mindenfele...

Cancan... lehetséges... Mondom a hívószavakat: Szerb Antal u. 2. kerület, Budenz általnos, Radnóti gimi, Psaréti református templom... hát kb ennyi. Azóta elkerültem onnan, vagyis elköltöztünk. Ja és ELTE BTK töri-finn.

Merci, jó pocakcipelést... Ha már a földet éri, csak kibújik :)

mtunde

Tünde: Budakesziről nem lehetséges?????

Heni

Kép

Kép
cancan

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: