A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Újra és újra köszi a hozzászólásokat, segítségeket! A tiszta vizes fürdés nagyon szimpi, hisz mitől is lenne koszos a bébi? :) Popsitörlő - megnézem magamnak a huggies/dm-es/tecsós cuccot, egy kicsit ebből, egy kicsit abból, majd kiderül melyik a nyerő, és a vizes vatta is tecc ám!

Tinu, gratula az első főzőcskéhez! Mi jót alkottál? És mennyi időt hagyott rá a csöpp? :D

Den, köszi a terhestornás hsz-t, lehet, hogy mégiscsak megnézem magamnak? :)

Kátya
kincsimano

Köszönjük a gratulákat mindenkinek!!!
Sajnos csak extragyorsolvasással tudok most haladni, mert a babák mellett ha éppen van egy kis szabadidő, akkor ott van a nagytesójuk, aki örül a babáknak, nagyon kedvesen simogatja őket, "segít" a fürdetésben stb, de azért érzem rajta, hogy nehezen viseli lelkileg azt, hogy a mamin osztozni kell és általában egyelőre neki jut a legkevesebb idő. Persze verbálisan ezt nem tudja kifejezni, de sokkal nyafisabb, mint bármikor valaha az életében... Abban bízom, hogyha én is jobban belejövök a babagondozásba és ők is növögetnek picit, akkor könnyebb lesz és több időm jut Vincire.

Indi,
Kérdésedre szívesen válaszolok, mert örökké hálás leszek azért, hogy befordította Dénest BENCSIK doktorúr! Egyébként igen, fájt, de akkor nagyjából mindenem fájt, szóval annál nem fájt jobban, sőt nagy megkönnyebbülés volt, hogy sikerült. Legrosszabb - emlékeim szerint - a gátmetszés volt, de szerencsére nagyon gyorsan gyógyul a seb, már egyáltalán nem fáj, nem is érzem!!!

Majd jövök, ha tudok,
Blaye
blaye

Votiv: :shock:
Neet: :lol: :lol: :lol:

Kátya: momentán mi SEMMIt nem használtunk a ded 1 éves koráig. Értsd ez alatt: sima vízben fürdettük, egyedül a köldökcsonkra ment hintőpor aztán azt se használtunk már, olajat se használtunk sehová és popsikenőcsből az a kis minta sudocrem fogyott el 1 év alatt ami a kórházi reklámcsomagban volt.

Curse: senki se bírálta a férjed ám!!! Tökéletes pasi valóban nem létezik mert nekünk nőknek mindig másra van szükségünk és a pasik nem tudnak olyan gyorsan váltani szerintem 8)

Ancsi: felhívom őket, hogy hol a rákba van a teló!!! :?

Indi: köszönjük jól vagyunk! Az egész család helyrerázódott már.
Csak a fránya antibigyózás megy nehézkesen reggelente nekem, mert Kamilla az apjától persze szó nélkül elfogadja az esti adagot.

Fibi: tényleg Bálint kezével mi a helyzet? Mármint az ekcéma szerű izémicsodával?
és Votiv nálatok Istinél látsz valami változást amit az alkati szertől lehet???
Azon filóztam, hogy elviszem a dedet a Zelecsényihez, hogy hátha mond vmi okosat erre a pisi betegségre.... :roll: ha már ennyit költöttünk rá, akkor ez a vizit már nem oszt nem szoroz.

Tinu: gratula a főzéshez!!!
Én azt szeretném megérni, hogy elmehessek valahová tornázni vagy ne adj isten táncolni újra mert a mozgás nagyon nagyon hiányzik...

Macs: Füles szerintem egyre inkább hasonlít rád ;)

Voitv: Isti+spenót = mosópor reklám - egy vagyont kereshetnél vele ;)

Na menek mert Apjuk nem bírja visszaaltatni a dedet :?
Rylie
rylie

Sziasztok!

Kátya, üdv!

Nonni, annyira édes a kisfiad!!!!!!!!!!! :D :D

Neet, mééééééééééééééééééééééééééééééég! :lol: :lol: akár ma este öntsd ide azt a 164-et!!!!!!!!!!!!

Kisün, írásod kimásolom és hnap ha jön az ember megmutatom ;) :lol: :mrgreen: nagyon így gondolom én is :) itt az ideje, h ő is így gondolja :D :D ;)

Tinu, grat a főzéshez :D

jaj, el hullázni amíg megy korcs-olyázás a tv2-n - a dvd-ket, amikre rázni szoktam, már halálosan unom és mindig az órát lesem h mikor lehet abbahagyni ahelyett h jól lekötnék a figyelmemet

Kép

Kép

:D
szrekuc

BLAYE!!!!

annyira gyyönyörűek az ikrek nagyon sok boldogságot!!!!!!! :D :D :D és nagyon kis ügyesek voltatok mind3-an a szül(et)ésnél :D

Kép

Kép

szrekuc

Curse,
mi lenne, ha nem kérdeznéd, csak gyereket a kezébe nyomod te meg el zuhanyozni akármi? ;)

Kép

Kép

szrekuc

Neet, azon gondolkodom, beszkennelem a kedvedért a cikket is, na az még :shock:
nekem már az is sokkoló, hogy ilyesmi lehet egy címlapon... :lol:

Rylie, nekünk nem segített ez a homeós doktornő, de nem is volt megnyerő, úgyhogy hiába "csak elkezdtük" a kezelést, vissza nem akarok menni hozzá, mert nem bízom benne, és egy homeopatánál ez elsődleges lenne, mert sokkal nehezebb felülbírálni egy sima gyerekorvosnál :D Zelecsényiről úgy hallottam, ő se egy túl kedves hölgyemény, de ha nem sajnáljátok a pénzt/időt, és felkeresitek, akkor kiváncsi vagyok minden részletre! :)
na de Fibiéknek meg segített az a dokinéni, akihez fordultak, lehet hogy nekünk is oda kéne...?
(ja és újra kap reggelente egy pohár kakaót Isti, és semmivel se lett rosszabb a bőre. ennyit a tejallergiáról, amit a gyerekdokink ránézéssel megállapított :twisted:)

Kátya, mi se popsitörlőzünk, csap alatti mosdatás van (gyakorlat kérdése csak, és nem is lesz vizes a ruhája), krémezés meg csak ha néha kicsípi a kaki a popsiját. érdekes, ez a része a bőrének tök rendben van :D (a comb/könyékhajlatokban jön ki az ekcéma)

nem is mondtam a nap legnagyobb hírét, Isti 2 szót mondott egymás után! oké, hogy csak én értettem, és hogy alig hasonlított, de éreztem, hogy ez már AZ!! azt mondta, dede üzs, ami csakis "gyere csüccs" lehetett! :D :D :D

Curse, ne csodálj, nincs miért, csak egy hülye mazochista vagyok :lol:
votiv

Köszönjük a dicséreteket. Nagyon kedvesek vagytok. :)

Kátya,
Én kb.5-6 alkalommal voltam terhestornán. Jó hangulatú a torna, lelkes a gyógytornász hölgy, aki tartja. Nagyon jó volt az apás alkalom. Persze nem létfontosságú a vajúdáshoz :), máshonnan is (pl. kismamatorna videokazi) lehet hallani a légzésről, no meg enélkül is lehet szülni.:) Nekem sokat segített, azóta is gyakran előveszem, amikor meg akarok nyugodni. Sőt bevallom én Peti altatásánál is szoktam 4/5ösen szuszogni, hátha segít neki. :) Ja és a kórházi napok alatt nagyon jól esett, hogy ismerősként kezelt a gyógytornász hölgy. Ha tudod, próbáld ki.

Curse,
De jó olvasni, hogy jobb a kedved :) Egyszer azért próbáld ki, hogy ne házimunkázz, amíg Adél alszik. :wink:

Tinu,
Gratulálok! :) látod, micsoda öröm ez. :)

Móni,
Nagy és erős Marci :) Álmaid nagyon klasszak, most tök jó lehet ezekre gondolni, tehát máris megérte. :D

KépKép
nonni

Rylie :) de jó hírek ezek! Antibigyót hogy kell beadni? Nem lehet a kajcsiba beleoperálni? Emlékszem a szörnyű antibigyós időre nálunk, amit szegény picikémnek kelleett szedni az én kókuszom miatt egy pici pohérkából :( Viszont aranyosan megette mindig, pedig akkor még csak picurek volt.
Drukkolok, hogy elmehessél táncolni, megértem, hogy hiányzik!

Blaye :) Hát akkor Isten éltesse Bencsik doktorbácsit :) Nektek pedig sok örömet kívánok, Vince milyen nagyfiú már, így segít a maminak :)

Ancsi :) egy előnye feltétlenül van a dm-es törlőnek: strababíró keményen! jól bírja a mosást és sokadik után is még használható.

Neet :) hú, remélem, nem ez a randa influenza! olyan csúnyákat hallani, milyen hosszantartó :( Hajrá Eszci!!!!!

Kátya :) te miylen rendesen megfogadsz minden tanácsot :) Na várj csak, madj beleszédülsz, annyit kapsz :wink:

Deni :) Szerenécsre irtó sokat iszik ez a kölök, evett ma egy rakat joghurtot - kért még, de annyira hideg volt, hgoy nem mertem többet adni, már lila volt a szája széle :lol: Sajnos kaki folyik nagyon, fogacska is fájdogál :( De igyekszik angyon a ksi manócskám :)

Viszont nem bírom leszoktatni a fürdővízivásról - azért mégiscsak szivároghat némi kakitermés a vízbe - kérek szépen tanácsot!

indianyo

Kátya, terhestornára első pocakkal érdemes elmenni, a másodikkal már vszínű elérhetetlen luxus lesz :wink:
én szerettem járni, bár a légzés a szülőszobában marhára nem jött össze úgy ahogy a tornán tanították, a nyomás se... úgyhogy enélkül is lehet szülni, de már az is nagyon klassz volt hogy sok hasonlóan pocakossal voltam együtt, tudtam picit hangolódni a szülésre/anyaságra (persze élesben minden más volt mint képzeltem, de legalább álmodozhattam :P)
azt kell tudni, hogy a dokidtól kérni kell egy pecsétet a kiskönyvedbe, hogy mehetsz a tornára, nincs ellenjavallat (pl nyitott méhszáj. ha idő közben történne bármi ilyesmi, akkor meg abba kell hagyni a tornát)
a tornát a TB állja, de az óra végén még ad mindenki a gyógytornásznak - mikor én jártam 3 éve, akkor 200 forintot adtunk.
És nyáron a legjobb, mert akkor a H kertjében, szabad levegőn, kék ég alatt lehet tornázni, nem zsúfolódnak össze a kismamik a levegőtlen teremben. De most látom a csíkodon, hogy neked akkor már biztos nem lesz pocakod :wink:
votiv

Móni,
álmok: én régebben meséltem, hogy folyton visszatérő álmom a wc-kel való álmodás,de mindig nyilvános a budi és mindig van valami bibije, (Túl magas, nem lehet föléguggolni, rámnyitnak, nem lehet bezárni, stb.) És a minap SIKERÜLT! :) normális buderájt találni álmomban és pisilni is :) Valami megoldódik az életemben tán? :D

Kátya (és a többiek)
én sose voltam terhestornán meg monalisa féle izéken, de első naptól popsikrémeztünk és fürdető krémeztünk és köldökcsonkápoltunk és púdereztük a ded hajlatait, és közben kiderült, h ezzel irreverzibilis károsító folyamatot indítottunk el ami a ded bőrét illeti... de manapság már nincs: popsikrém (csak ha narancsot eszik és kicsípi) nincs púder, se rizsa, :lol: csak fürdetőkrém van, meg ha kicípi a szél, hideg, akkor (ill előtte, ha eszembe jut) citromos testápoló, természetesen MINDEN gyógyszertári cucc, mert olcsó, nincs illatosítva, nincs tartósítva, nincs színezve, nem allergizál és nem tesztel állatokon. Johnson and Johnson meg durván elbánik az állatokkal, ezért durván bojkottálom őket. Bár a lista a netről van, nem tudom ellenőrizni, hogy TÉNYLEG nem tesztel a tesco, labello, nivea, de valamiben hinni kell.
És ha ded: lehányja magát, összekeni pörköltzsírral magát, vastagon túró rudis és homokos a keze, stb, tejfölös a haja, nem árt sztem a fürdetőkrém, de azt már kiveséztülk Indivel (is), h pár hósan még ezek nem játszanak jelentős szerepet. :D
De ami a csapból VÍZ címszóval jön, amellé egy kis patikárus cucc már sokat nem ronthat a helyzeten.
Arról nem is beszélve, h akit az első időben mindentől óvnak , az később ezerszer hajlamosabb lesz bármit elkapni.

Eszter felsírt,de nem meleg, csak folyik a nózija. :(
neet
neet

Votivia!
gratulálok Isti első mondatához!
hamarosan ott tart majd, mint Lencsi, aki sajnos lefekvés előtt is mondta, hogy "picsába", de nem tudom, hogy miért, és milyen szitu váltotta ki belőle.

mai új szövege: ibum bubum szette vette, esz nem iszem el! (irgum- burgum szette-vette, ezt nem hiszem el!) -->azaz rosszalkodott, lerángatta a friss ruhákat a szárítóról, és mikor bementem hozzá, rögvest így fogadott.
ancsipancsi

Ezt most találtam pelusügyi kutakodás közben, Eszcinek biztos bejönnek :)

Kép

Ezt pedig friss kétszavas - ez már egy mondat!!!! - IStóknak küldöm :)

Kép

indianyo

Votiv,
még ha egy békás szereplő lenne (BK, Barik közt), na de egy Dorina??? Az ki ? Valami tátika szerű izé volt a kettesen, amit sose nézünk, mert kaka a 2es minősége nálunk, mi RTL fanok vagyunk, :lol: úgyhogy nekem CSiszár, Soma és Pély Barna "ismeretlen" fogalmak, ellenben tutira tudom, h a retek klubosok kivel és hányszor. :D Róluk nincs valamid?
Ja, Magdi anyus szembejött tegnap a Camponába, kb 3 fejjel magasabb nálam, és modernül öltözködik, és aztán jött az Erdész is a szomszdokból..
neet
neet

[quote="neet"]
írta:
neetArról nem is beszélve, h akit az első időben mindentől óvnak , az később ezerszer hajlamosabb lesz bármit elkapni.

szvsz az a gyerek, amelyik meg nem lát vegyszert évekig, aztán az oviban megmossák a kezét Amo szappannal, ugyanilyesmire hajlamos. én megismertettem Lencsével több fajta cuccot, sőt, folyton a kézkrémemből kéreget, hogy ő is kenhesse, de eddig nem volt baja. (kopkop) viszont a púderezést, testápolózást már kb. 1 éve nem csinálom. tök macerás és semmi szüksége rá, nem száraz a bőre. (popsikenőcsöt is már csak elalváskor, vagy ha piros az izémicsodája)
ancsipancsi

És természetesen előbbi képeket ötletadónak szántam - nagyon egyszerű elkészíteni őket filcből, fa/hungarocell golyókból, esetleg újságpapírból gyűrt golyókból papírmasétechnikával befedve, de lehet még hőre/levegőre keményedő gyurmával is fedni őket. Msot úgyis nagyböjti időszak jön, vége a mulatozásnak, lehet húsévtig sokat kézművelni :)

indianyo

Votiv,
gyeje csüccs. :D

Apa szerint betegesen sokat netezek.. van benne valami?
neet
neet

Indi,
ksözi, holnap megmutatom neki a halacskákat! :D
neet
neet

Ancsi, behalok a csajod szövegétől :lol:
eszembe jut, mikor legutóbb buzizott, és apjukunk itthon azon sóhajtozott, bárcsak Isti is már itt tartana :D

Indike, ezek nagyon cuki állatkák, köszi!! :D lehetne ilyesmit itthon is barkácsolni, ha elég ügyes lennék? :wink:
Dominó a fürdővízivásról tuti magától le fog szokni, csak néha még vissza-visszaesik majd, amikor már azt hinnéd, "ilyen nagyfiúk már nem csinálják" :D és mégis...

Neet feketelistájára a Johnson mellé felterjesztem a Gabi és a Baba fürdetőket, mint csak felnőtt rinocéroszbőrre ajánlatos, csúnyán allergizáló bőrápolókat... (persze mindenkit más üt ki :wink:)
votiv

Indi,
Eszter ma megnyalta a baba szappant... sztem sokáig nem fogja ismételni... :lol:

Ancsi,
Lencsid szája tényleg nem semmi gyerekszáj.
Utolsó, és megyek szunyni:
hazafelé bölcsiből, péntek du, buszmegálló, fáradtkás, mogorva emberek. Eszter ül a kocsijában, kekszet majszol, énekel. (Hja, 2 évesen még van kedve az embernek énekelni.. :D ) Aszongya hogy: (halkan) csiga biga gyeje ki, (majd egyre hangosabban) kapsz vajat, majd kiabálja: VAN KAKA, ANYU!! Na, az nem volt, de az emberek már nem voltak olyan bufurcok, többen mosolyogtak is. :D
neet
neet

no, vissza a hulázásból

te jó ég, akkor én most a popsikrémmel fürdetővel rongálom a gyereket? :? ezen elég nehéz kiigazodni; persze alapvetően itt is minden gyógytári, szülés utáni ajándékcsomagos Johnson meg még mindig érintetlen... jó lesz autót mosni :lol:

és Fíbsznek boldog szülit!

és Vot, gratula a mondathoz!!!! :D :D és ne aggódjon apja, fog ő még buzizni meg egyebeket mondani ;) :lol: (múltkori kérdés tényleg furán vette ki magát , amúgy dorinásan, de alapvetően a helyi szakikra vonatkozott, akik csak 6500-ért járnak házhoz)

Ancsi,
párod mit szól Lencsi dumájához? ez itt nálunk tabu - én elég szabadszájú vagyok, apja meg konzervatív a végtelenségig.....

és Neet, milyen jó, hogy a csajod így szól,ha van kaka!!! :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Adjak neki babaszappant nyalni? :lol: (maximum mosószappant tudnék :mrgreen:) nem zavarna, hogy issza a vizet, ha nem folyna belőle épp az elállíthatalannak látszó kaki :(

Votiv :) hát épp ezért tettem fel! Szerintem tetszene Esványnak, ha pacsmagolhatna a festékben, amivel bekenitek a golyócskákat például :wink: Majdnem olyan, mint a spenót :lol:

indianyo

Zsána,
én is téged :lol: igen, Karcsi kollégista volt :lol: Meg lakott egyedül egy lakásban távol anyukájától :mrgreen: hja, K. is imádja elolvasni a használati utasítást az elejétől a végéig, és csak UTÁNA kapcsolja be a gépelyt :shock: ill. addigra én már rég baszkurálom... ő az elméleti-rákészülős, én az intuitív típus vagyok :lol:
És tökjó, hogy MÁKod volt :)

Indi,
Dóci is fürdővízfüggő, és sehogy sem tudjuk leszoktatni, a legfurmányosabb módokon issza... ha megynugtat, még soha nem lett tőle semmi baja! :)

Csillagboris,
szija! :)

Nonni,
nehogy visszafogd magad, Péter nagyon huncut, szépséges kissrác :D ... és látom, profin locsol :D

Kátya,
nem biztos, hogy úgy fogsz szuszogni szülés közben, ahogy azt terhestornán tanulod. Inkább a mozgás a lényeg, azt meg úgyis "teljesíted" :lol:

Curse,
abszolút nem úgy jött át, hogy párod egy borzasztó vérszívó :lol: de az, hogy lusta lehet, te viszont nem, azért nem arról árulkodik, hogy egyenlően vannak elosztva a terhek, nem? :wink: Szóval hajrá hétvégi beszélgetés!!
Ja, és a romana-regényekben is csak addig tart a történet, hogy a csaj végleg és teljesen a pasi karjaiba omlik, de azt már nem látjuk, hogy utána ki mosogat :lol:

Ildi,
hogy van Timi? Jobban? :)

Móni,
és miért nem kap csokit? Mármint ellenőrzött laboratóriumi körülmények közt minimális mennyiséget? Félsz, hogy akkor elszabadulna a pokol? :) És forralt bor nem ér, abban már semmi alkohol nincs :lol:

Kátya,
Lenihez csatlakozva: mi 6 hétig egyik gyereknél sem használtunk még gyógyszertári fürdetőt sem, és 1 éves korig csak fürdetőkrém volt. És nálunk sem volt soha száraz a bőrük, a koszmó is elkerült minket (bár Marcinál a kórházi tömény johnson's hatására kezdődött, mire hazajöttünk :? de néhány nap tiszta víz megoldotta)

Neet,
HAJRÁ ESZTI!!! :)

Tinu,
főzés: ÉLJEN!!! :)

Rekuc,
szerintem a végső stádiumban már csak egy metronóm taktusára fog körözni az a karika :D :D

Votiv,
két szó egybe hatalmas ugrás! tökjó! Dócinál ez valamikor 2 éves kora előtt volt, "Öcsi vává", fel van írva :lol: És lehet, hogy még hónapokig nem lesz több (nálunk legalábbis nem volt), de ilyenkor tudhatod, hogy elindult!!!!

Én ma fél napot dolgoztam (ferdítettem, olvastam....őőőő ... kutattam) és ANNYIRA jó volt, teljesen feltöltődtem, vigyorogtam egész este, mint a vadalma :lol:

v
kisün

éjjeli baglyok: M1 John Malkovich menet!!!!!!!!!!!!!!!! ja, msot, 23.45

indianyo

hogy válaszoljak: a csúnya szavaknak nem örülök, sajnos nem tudom mikor tanulta meg őket (pl. picsába), és remélem - mivel nem nevetek rajta, de még csak rá se nézek - hamar el is felejti.
ancsipancsi

Ancsi,
a remény hal meg utoljára. :lol:
neet
neet

Nem kell mindig jól járni, az élet nem arra való, hogy jól járjanak benne, hanem hogy intenzíven éljek és sokat megtudjak benne - Mérei Ferenc

Na ehhez mit szóltok? Nekem teccik :wink:

Jó reg egyébként!

indianyo

Hú, de jó sok választ kaptam! :D

Szrekuc, Rylie, köszi az üdvöket! :D

Votiv, Nonni, Vera, köszi a terhestrornás hsz-eket, asszem, kipróbálom, már csak kíváncsiságból is. És mert ismerős a gyógytornász neve, hátha télleg az, akire gondolok. :)

Votiv, gratula a mondathoz! :D

Neet, Vera, köszi a babaápolósos tippeket, a természetes felé hajlok én is, tökjó, hogy szinte mindannyian megerősítetek ebben. Ancsinak is lehet igaza, teljesen elkerülni a vegyszeres izéket sem biztos, hogy érdemes, mert később sajna úgysem ússza meg - illetve valszeg baromi erőfeszítésekbe kerül, hogy ne találkozzon ilyenekkel.

Domicseknek és Eszcinek ++++++++++, gyors gyógyulást!

És remélem, nem hagytam ki senkit! :wink:

Kátya
kincsimano

Ja, még annyit, Indi, hogy majd a gyakorlatban derül ki, milyen tanácsokat sikeredik megfogadni, miket nem, de az tuti, hogy amire rábólintok elméletben, az nagyon szimpi, remélem, lesz rá energiám, lelkierőm, bármim, hogy véghez is vigyem. :D
kincsimano

És tökjó a Mérei idézet!
kincsimano

Hú, hát ez a mondat nyelvtanilag nem sikeredett túl helyesre :oops: - de erről nem Mérei tehet :mrgreen:

indianyo

Borágó

http://real1.radio.hu:8080/ramgen/petof ... =0:15:00.0

Lehet, hogy így nem jön be, akkor www.radio.hu - Hangtár/Petőfi /02.22-i adás 23.15-től

WMP/Real/Winamp valamelyike kell hozzá.

indianyo

És ha belejöttök a zenehallgatásba, akkor egy nagy kedvencem a Petőfi 02.20-i adásában a MAU MAU is zenél :)

indianyo

NA jól elmonologizálok itten, de találtam megint valamit:

http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... rt772.html

indianyo

Kincsimano és a többiek!
Eszter továbbra is csak az orrát folyatja és ha épp kedve van, olyan frankón fújja ki, hogy csuda. :) További drukkokat kérnék, h ne komolyodjon a problem, köszi. :)

Kátya,
igen, az a legjobb, ha az ember a belső ösztöneire figyel (öö, külső ösztön is van? :) ) és ha megakad, felidéz 1-1 hasonló hsz-t, és máris megy tovább a szekér.
De nyugi, ha kibújik az a ded, még izgalmasabb leszel, mert már "élesben" jönnek elő ezek a dolgok, és zömünk akkor is itt lesz és oszt némi észt, ha kéred (ha nem): :mrgreen:
neet
neet

Indi, Kisün
Indi, te se vagy csoki-függő!!! Mint én. Még jó, hogy csak az alkoholról és pár egyébről kell lemondanom - persze a csokiról is, de azért pár kocka nagyon étcsoki jöhet. És szerencse, hogy manapság már mindenféle csokit kapni. Van 100% kakaótartalmú pepperonis is (Ebben talán nincs is cukor). Meg bio 72%-os csoki. Ebből szoktam a zabpelyhes-tönkölylisztes sütibe tenni. (Kisün) És Peti persze kap már csokit - kb. Karácsony óta, de csak általam sütött sütibe rakjuk bele. Most is sütöttem neki és olyan finom lesz!!
De kekszeket (pl. Pilóta, amit pedig imádnék)... én se tartok itthon. Csak ropit. Azt ugyanis utálom, meg nem enném.

Leni,
Ez a vattás dolog nem is hangzik rosszul. Kipróbálom. Ha bejön kombinálom a popsitörlővel - úgy értem itthon víz, máshol... Sima vattát kell használni? Vagy vmi arctisztító korongot? És csapvizet? (Gondolom, hogy nem Evian-t használsz, de azért megkérdezem.)

Kincsimanó,
Nem tudom írtam-e (elég feledékeny vagyok és szétszórt), de én se használtam soha se gyógyszertári se más fürdetőt. Mostanság, hogy Peti néha egy kismalachoz hasonlít (öcsém megtanította tükör nélkül befesteni filctollal az orrát zöldre - persze elvileg lejön a filc, de annyi, amennyit P felkent nem jött le napokig) dm-es babylove fürdetőt használok. De Peti már 2 éves és az se varázsolta vissza sárgásbarnára az orrát - csak az idő segített. Te gyereked pedig még hosszú hónapokig sterilen tiszta és jószagú lesz (a hosszú hónapokat a megszületése után értem, persze most is tiszta...)

Blaye,
Vince klassz. Majd írj, ha lesz időd róla is sokat.

Fibi,
Tényleg, én is kiváncsi vagyok arra, amire Rylie. (Ekcéma)

Votiv,
Cikket beszkennelhetnéd. Én nem jutok hozzá ilyenekhez - sajna nincs tévém. (Tudom, hogy ez újság, de ilyet ritkán olvasok, pedig ez a cikk biztos tetszene.)
Klassz Isti beszéde.

Szrekuc,
És hat a hullahoppozás? És ha hat, hogy hat? (Olyan szép hastáncos formának képzellek - aki este 10-kor ilyesmire képes nem is lehet más. Ja, és nem az Egyiptomban dolgozó orosz hastáncosnőkre gondolok itt, hanem amerikai filmekben felbukkanókra - akik persze bár nem oroszok, de ált. nem is arabok, hanem amerikaiak. Indiánnak is Gojko Mitic (így írják?) volt a legjobb.)

Nonni,
Te találkoztál a gyógytornásszal a kórházban? Miket mondott? Én nem futottam össze vele (aki karácsony és újév között szül könnyen így járhat), pedig szerettem volna. Mutatott vmi klassz gyakorlatot szülés utánra?

Indi,
Dominó nem szeretne zuhanyozni? (Peti kiskorában szeretett.) Vagy nagyon kevés vízben, amibe ha belekakil kiöntöd, vagy Dominót átteszed egy másik céleszközbe (másik lavór, kád?)
(Akár zuhanyozhatna Veled is, nálunk ez jött be, karban volt kiskorában és imádta, ahogy folyik rá a víz. Sajnos csak apjával, mert én csirkekopasztó vizet szeretek, ő meg langyosat, sztem hideget.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Eszci! Hallgass anyukádra és tartsa úgy a kedved, hogy ne legyél beteg :wink:

Móni :) Domicsek bármit szeret, ami víz, de azt a kis esti örömpancsit nem venném el tőle, ettől szép az élet :) Nem kakil ő bele a vízbe, de mivel egész nap folyik belőle még mindig :( , hát felteszem, némi nem ph-semleges anyag belekerül a vízbe, amit ő meg jól megiszik s így tuti biztosítjuk a bacikörforgást :shock: Egészséges állapotban felőlem az egész kádat kiihatja :)

Ha már természetesen, akkor azért a vatta helyett inkább papírtörlőt, sőt! pelusdarabokat, zsebkendőt, egyszóval nem környezetszennyezőt ajánlanék a popsitisztításra. Vatta tömény műanyag! A hőn utált tetráim mind így végzik... Egy kiürült popsitörlős dobosban sorakoznak és várják a sorukat.

indianyo

Móni :) Mivel msot lapzáérta van, én belepofázkodok kicsit a dologba :lol:

Votiv cikkeit itt olvashatod minden héten:

http://www.vasarnapihirek.hu/?page=14

persze más oldalain is az újságnak, de a kritika itt, és vissza is tudod olvasni őket.

indianyo

Indi :) Fürdővízivásra nem tudok én se jó "gyógymódot", ugyanis nálunk is nagy kedvenc, még soha semmi baja nem lett tőle dednek szerencsére, én meg lelkesen forralom még mindig neki az ivóvizet (normális vagyok??). Ha kakil fürdés előtt a ded, én ugyanúgy lemosom a mosdónál, mint egyébként, csak utána mehet a kádba. Hátha érdemes lenne Dominó popóját is pl. enyhén szappanos vízzel leöblíteni, aztán mehet fürdeni (persze amíg ezek a hasmenős napok vannak) :roll:

Neet :) Akkor továbbra is mennek a drukkok meg a ++++++++ Esztinek!

Votiv :) Gratula Istinek a 2 szóhoz!! Fog ő még káromkodni, csak győzze apa hallgatni! :lol:

Ancsi :) Lencsi szövege :lol: :lol:

Nonni :) 4/5-ös légzést én is kipróbáltam altatásnál, nálam gyorsan hatott (én előbb aludtam el, mint a ded) :mrgreen: :lol:

Rylie :) Antibigyó :( És milyen kiszerelésben van? Nem tudod kajába belekeverni? Vagy nálunk az jött be, hogy bevonjuk a dedet is, pl. csak úgy hajlandó Bálint a C-vitamin cseppeket bevenni, ha ő csomizhatja ki a dobozból és ő nyithatja ki az üveget, aztán simán benyalja, egyébként nem hajlandó....

Móni :) 100%-os csoki? az már kakaópor, nem? :lol: És finom? Én eddig 80%-osat ettem, mint legnagyobb kakaótartalmút, nekem már kicsit keserű volt, de ízlések és pofonok :D Zöld orrú Peti :lol: :lol:

Kép
Kép
denizsa

Kérdéstekre válaszolván: tegnap ananászos csirkét főztem.
A mai napon viszont már most kipurcantam. Vendégek... Nagymamák... Altatás nuku, 2 óránként szopi, most is... :roll:

Kép
Kép
tinu

Indike, asszem Móni most erre a cikkre gondolt :lol:

Kép
votiv

Akkor én is jövök néhány képpel. Ha nem is olyan szexi, mint Dorina, azért nekem mégis jobban bejönnek. :lol: És hát ezen az oldalon még nem is volt kép a gyerekemről. Nem szabad, hogy ez így maradjon! :wink:
Kép így alszik a kiságyában
Kép majom nézi a majmot :)
Kép gondolkodom, tehát vagyok

Kép
Kép
tinu

Kép

Megvan a fabicaj - tricaj? kvadricaj? :lol: most már csak össze kell spórolni a rávalót az angyalnak, hogy a karácsonyfa alá tegye - vajon nem kéne neki lefoglalózni, hogy el ne fogyjon? :wink: ugye milyen cukorfalat? 11 ezer píz. Most még úgyse tudná használni a fijacska, picurek hozzá.

Fibi :) ebben a webáruházban van mindenféle M-taneszköz is, nagoyn érdekesek!

Votivia :) hmmm, ez a cikk ? ajjjaj.. így csinálják a sztárokat, ah valakiről nem beszélnek eleget, akkor benyomnak egy kis szexet :evil:
Pedig tegnap reggel pont azt nyilatkozta PB, hgoy az összes iylen cikk csak az újságírók kitalációja, mert a kiscsaj nem iylen szőke liba, csak ráaggatták. Hát gratulálok és fene a gusztusát!

Én is maradok inkábbSzuperaranyos Tündérnél :):):)

Na el pancsizni, ma nem aludt a beste köülke délután.

indianyo

Szasztok!

Megint (mostanában mindig) lemaradtam...

Minden kis beszélő, fogzó, betegeskedő babát az istenke éltesse továbbra is!

Persze Fibit is a 20. szülinapján!!! :wink:

Gyerekszáj:
4 éves keresztfiam rohangál körbe-körbe a szobába és azt kiabálja, hogy Bazd meg Bundás... Nem érti, miért szólunk rá, hiába mondjuk, hogy ez csúnya, mivel a csoporttársa kutyáját így hívják :shock: :shock: :shock:

No. 2:
A párom kb 3 éves koráig csak alapszavakat mondott (enni, inni, add, kérem...), aztán egyx elmentek a gyógyszertárba és elkezdte üvölteni, hogy: pina, pina, pina :oops: :oops: :oops:

Fürdetés:
Nálunk olyan kemény a víz, hogy én nem merném fürdetőkrém nélkül fürdetni a bébi... Így is nekem néha olyan száraz a bőröm, hogy gépzsírral :lol: kell kennem!

És a nap jó híre:
fél év után lett mosógépünk (eddig szegény anyukám mosott nekünk...), most már lent duruzsol a mosókonyhában. Végre kimoshatom a babaruhákat.
Tényleg a bébirucikhoz használtok valami spec mosószert, vagy ugyan azzal, mint a sajátot?

nukada

Most teregettem ki az első adag ruhát!!!! Apa segített! :P :P :P

nukada

Nukada :) Nekem is pocakosan lett meg életem első mosógépe, azóta sem tudok betelni vele, imádom a drágát :) Gratulálok és sok örömet hozzá :)

Én ugyanazzal mosok minden ruhát - mármint nincs különbség babáé és enyém között, mert a textilfajták között persze teszek különbséget.

indianyo

Nukada,
öblítőt, egyebeket nem használtam a pici ruhákhoz, csak Tomi mosóport. És eleinte csak át kellett öblíteni a kis ruháit (mikor még nem sározta össze...) így nem is tettem be a mosógépbe. De amikor több összejött, simán kimostam a mieinkkel együtt. Miután a melltartóbetétemben (tejcsöpögést felfogó) is kutyaszőrt találtam olykor, ez már mit sem számított. :wink:
(Igyekeztem/szem úgy kezelni Esztert, mintha harmadik gyerek lenne, és ez mindig beválik. :D )
neet
neet

Indi,
én csak a színre megyek rá szelekciósan. :D

Apa itthagyott minket du-ra. Bánatunkban csináltunk pár palacsintát. Eszter kb 5öt evett meg, na jó, de üresen, max lekvárral. :) ÉS nem is ebédelt, így érthető...
neet
neet

Ancsi, Nukada, és aki még nem tudja, honnan jönnek gyermekeink szájára a csúnya szavak, vagy aki aggódik, h esetleg előtte mondott ki valamit... :

Eszter már harmadjára játssza el, hogy valami disznóságot csinál, majd hozzáteszi, kitől látta. PL megrág egy falatot, ami éppcsak befért a szájába, majd előrehajolva visszaereszti a tányérjába. :roll: Aztán mondja: x.y. eszik. x.y. csoptársa a bölcsiben.
Ugyanez vonatkozhat a káromló szavakra is. Sajnos. Persze ilyenkor még kis majok, és néha értelem nélkül utánoznak, de az biztos, h az otthon látott példa a legerősebb, és ha én nem köpöm vissza a kaját játszásból, akkor remélhetőleg pár kipróbálás után ő se fogja.

De hogy jót is mondjak, ha tüsszentesz, mondja, h hapci, ha eszel: jó étvágyat, ha eltolod a poharat, tányért: egészségedre. :D Ha kér, szépen kéri, ha megkapja, legtöbbször megköszöni. Szóva otthon kell nagyon odafigyelni, illetve eredendően udvarias és jólnevelt lenni, és akor neki is ez lesz a természetes. Spanyolviaszk by neet. :lol:
neet
neet

Deni,
Hogy őszinte legyek én első terhességemig a tejcsokit imádtam. Csak aztán jött a diéta és a tejcsokik mindennel tele vannak (cukor, ilyen-olyan mittomén milyen adalékanyagok...). Így ráfanyalodtam a nagyon étcsokira (kevesebb bennük a szénhidrát). Kicsit olyan, mint a jó bor. Kiskorában ( :lol: ) az ember megissza a boros kólát is, de aztán sokan rászoknak a (szerintem)jobb száraz borokra.
A pepperonis csoki finom. Csoki, csak miután megetted a nyelved bizsereg. És pár kocka kiváltja a hatást, amit 1 tábla tejmilka se tudna.

Votiv,
Igen, erre gondoltam. Azért a napokig tartó előjáték elgondolkoztatott.

Tinu,
Tünde nekem is jobban bejön!!! Annyira édes a második fotón. És - szerintem, legalábbis a fotók és az én szemem szerint - nagyot nőtt, vagyis változott.

Nukada,
bébicucchoz anyám - aki nagy mosószer szakértő - használt külön mosószert. Majd minden márkában van.
Én a Frosch-ot használom mindenhez, de Indi klassz dolgokat tud erről (is) írni. (Asszem legalábbis. Környezetbarát cuccok, miegymás. Remélem jól emlékszem. A Frosch-t is annak gondolom valamennyire.)
Öblítőt én se használtam soha. És egészen korán elkezdtem együtt mosni a mi ruháinkkal (azért jó pár hónapos volt már Peti, talán fél-egy éves is). Lehet hogy ez nem is volt korán?

Móni
Kép
Kép
monisa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: