A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Pillangó: biztosan halja, csak annyira tetszik neki, hogy mozdulatlanul halgatja :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Halihoo!!

Szivvi!
Gratulálok a kislányhoz!!!!!!!!! :lol:

Dorka!
Nekem is van néha gyomorsavas problémám..ritkán..pl. 3napja nekem este jött elő, lefekvéskor volt a legrosszabb de nem is a gyomrom égett hanem a nyelőcsővem és állandóan visszajött a cucc, marta rendesen..aztán éjszaka elmúlt.

Kata!!!
Cukika a babátok nagyon!!

Christine!
Megy a drukk az UH-hoz!

Szép estét!
Gurgi
torolve_20131003125716

sziasztok!

szivvi, gartula!

a sav nekem most nem olyan gáz, kb 2 hete múlt el, nekem addig volt sok, és ki is jött :cry: borzalmas volt!!!

christine, már ilyen korán van méhszáj ellenőrzés?????

én most jöttem védőnénitől, és ő mondta, hogy a következő vizsgálatok: 24 hetesen terheléses cukor, majd 26 hetesen kenet vétel, és méhszáj ellenőrzés! brrrr na attól én is tartok, akárhol olvasom, mindenkinek fájt!!!
anyukák, erről valamit, ti már túl vagytok pár ilyenen!?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

jajj, lódítottam védőnéninek, restellem! :oops:
megint elkezdte az egészséges táplálkozás "prédikációt" na és én azért nem pontról pontra tarom be, csak igyekszem!

fúúúúj, és a mérlege szerint 2,30-at híztam!
érdekes, mert itthon csak +1et látok és az övé 1el többet is mutat!

lynia-

Pillangó! Köszi! Mi március végén tudnánk menni. Hol tudom megnézni ööket?
Àllítólag a 16. héttööl hallanak a babák!

"Vivaldi és Mozart

Nagyon sok anya tudja, hogy babája már a negyedik hónaptól reagál a zenére. Egy német orvos számolt be arról, hogy kismamái nem tudtak a rockkoncerten megmaradni, mert a kemény zenére a babák vadul rugdalózni kezdtek. Ezeket az élményeket később kísérletekben is vizsgálták, és bebizonyosodott, hogy a babák a zenekari összhangzásból a dob ritmusára rugdalóznak.
Egy Clemens nevű kutató kezdte szisztematikusan vizsgálni a zene magzatokra gyakorolt hatását. Kiderült, hogy a babákra Vivaldi és Mozart zenéje hat a legmegnyugtatóbban. A ritmusanalízis aztán kimutatta, hogy a két zeneszerző kompozícióinak ritmusképlete áll a legközelebb az anyai szívdobogáshoz, a légzési ritmushoz. A kísérleti csoportban a két zeneszerző műveire minden magzat megnyugodott, szívverésük egyenletessé vált, mozgásuk kisimultabb lett. Ezzel szemben Beethovenre, Brahmsra és a rockzenére heves rugdalózásba kezdtek, zaklatottak lettek tőlük.
Az a zene, ami nemcsak a hallókürtöt, hanem az egyensúlyérzékelő rendszert is ingerli, lényegesen nagyobb hatással van a magzatra, mint a csak hallott. A passzív zenehallgatásnak, amelybe az anya teste nem kapcsolódik be, nincs olyan fejlesztő hatása a magzati intelligenciára és zenei érzékre, mint amikor maga a kismama énekel babájának, és az ének ritmusára mozog is, vagy a hallott zene ritmusára táncolgat.

Javasolom a kismamáknak, hogy naponta hallgassanak legalább fél órán keresztül komolyzenét, főleg Mozartot vagy Vivaldit. A svéd kutatók bebizonyították, hogy nagyobb súlyú aggyal jönnek a világra azok a babák, akik az anyaméhben rendszeresen hallgattak zenét.[/size]" Születés hete

Rózsa! Nemsokára 19 óra!!!! :wink:
molkata

Lynia! Sztem, a saját mérlegedet vedd alapul, mert azzal méred magad rendszeresen. :D
Nekem volt már cytológiám a Töröknél és nem fájt (még a terhesség elöött).

Gurgula! Köszi!
molkata

baba, a képzésről:

csak az államilag finanszírozott formánál részesülünk a gyes-gyed ideje alatt a hozzájárulás alól (105.000/félév),
a költségtérítésesnél megszüntették a kismamik mentességét, szóval ott mindenképp kell fizetni!!!

lynia-

Nekem azért nézik a méhszájat, mert szeptemberben meg kellett műteni+ varrat is került be, hogy nehogy észrevétlenül kinyíljon.Másnak nem tudom mikor nézik, nekem is most lesz az első, mióta pocakos vagyok!

Kép
Kép
christine

citológiám nekem is volt, de a nyanyánál! :evil:

de most nem az lesz, hanem hüvely-kenet vétel és méhszáj ellenőrzés!

lynia-

Emi: nekem soha nem fájt. Lehet orvosfüggő vagy egyénfüggő ez is nem tudom :roll:
Felhívtam a sebészt aki Mátét műtötte, és azt mondta nem valószínű, hogy öröklődik a rekeszsérv, de nem árt odafigyelni! Máténál magzatkorban nem látszott semmi, sőt szülés után sem mert nagyon pici volt a nyillás és fokozatosan tágult. Ez nagyon ritka. A párodnál mi volt a gond?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Remélem nem fog fájni, mert a doki rendes, majd este elmondom milyen volt.Mondtam nyuszinak, ha rossz, harapja meg a doktort, utána biztos nem fog többet vizsgálgatni.

Kép
Kép
christine

Lynia nekem mindig nézi dokibácsi(most 3.szor) a méhszájjat(mert előfordulhat hogy a méhlepény rendetlenkedni kezdene),én nem fájdalmasnak mondanám kicsit kellemetlen inkább.eddig mindig ok volt

Bridzsi

Kép
esztora

Köszi Molkata,jó a cikk.Lehet ezentúl apával lassúzni is fogunk Vivaldira a hatás fokozásáért.

Nem tudom ezt kérdezted-e:www.hotels.hu/varkertmiskolc
pillangó7

ckat, köszi a fogdokis tanácsot, de nálam ez nem jönne be!
ugyanis minden fogam tökéletes, nem lódítok, tényleg, nagy mázlim van velük, 1 van betömve, az is naddon naddon régi ügy!
de ma kérdeztem védőnénit, és mehetek tarthely szerint, itt meg nem kell időpont, szóval kedden benézek!

brigi, páromnál nem tudom pontosan mi volt, ennyit: a mája nyomta a tüdejét és ezért műtötték őt is pár hónaposan!

lynia-

jajj, és hozzá kell még tennem, hogy ennek a nőnek inkább nem mondom, hogy érzékeny valamelyik, mert még a végén kihúzza, jót nem hallottam még róla!

lynia-

Emi: értem!

brigi73

Méhszáj ellenőrzés nekem is minden alkalommal van. Azt mondta a doki, hogy ebből ő mindent tud, hogy milyen a méh állapota és mekkora a csatorna...
De igazándiból ez nem fáj, kellemetlen, mint miden nőgyógyászati vizsgálat...

Kenet levetél, olyanom akkor volt, amikor egy fürdőben bacit szedtem össze, de nekem az sem fájt, nem is tudtam, hogy azt is csinálnak terhesség alatt probléma felmerülése nélkül.

Citológia nekem is volt már, több is. Én rendszeresen évente egyszer eljárok...
Fő a biztonság, ezért járok fél évente véradásra is, 0+ a vérem, és ha vmi gond lenne, akkor onnét is értesítik az embert.

Kép
Kép
times

Köszi Pillangó! Nagyon jónak tüüník, csak amilyen hüle vagyok Diósgyöörrööl, nekem Gyöör ugrott be és azt hittem közelebb van hozzánk.
Sárvár, Hévíz vagy hasonló érdekelne. Majd még nézelöödöm.
ès jó táncolgatást!!!! :wink:
molkata

azt meg el is felejtettem irni hogy a cicám ma volt uh-n.diagnózis daganat a májján...hurrá ez kellett még.
vettek vért is tőle.műteni nem lehet de kap v.mi cseppeket meg májvédő pasztát.

Bridzsi

Kép
esztora

Szegény cicus.....
molkata

Jaj, szegény cicus :cry:

brigi73

Szegény cicusod, és most mi lesz vele?

Kép
Kép
times

Szivvi, gratulálok a lányhoz! :lol: :lol: :lol:

Emi, nekem minden alkalommal, azaz havonta egyszer van méhszáj ellenőrzés is, és nekem egyáltalán nem fáj!!!! Ne is félj!
De én ezt azért nem értem, mert ha nem vizsgál meg honnan tudná, hogy minden rendben. Nekem ilyenkor szokta mondani, hogy a méh megfelelő méretű, méhszáj tökéletesen zárt meg ilyenek. És ezeket a kiskönyvbe is beírja.

kispiskóta

Times, nekem ikertesóm van és nya mondta, hogy neki már három hónaposan akkora hasa volt, mint másnak a hatodikban! :lol: :lol:

Kenet levétel nekem héthetesen volt, cytológia 10 hetesen.

kispiskóta

vérképtől függ a további teendő (ha jók az értékek akkor dokinő szerint él ameddig él ha nem akkor nem tudom mire gondol).állitólag ez a csepp+paszta nagyon jól bevállt a macska aids-nél is.

Bridzsi

Kép
esztora

Méhszáj: a sima vizsgálat nekem sosem fáj, de a kenetvétel eléggé fájt. (elmaradt a rendszeres szűrés, ezért muszáj volt terhesen) Aszonta a dokinéni, hogy máshogy áll a méhem, mint alapjáraton, ezért jobban fáj, meg utána volt várható a rózsaszín folyás is.
Bocs az ijesztgetésért, velem így történt.

Uxi! Az István nőgyógyászat kap plusz 70 ágyat a boros szerint! Valamelyik honlapon láttam a 70 ágyat, azt hittem mínusz, kérdeztem tőle, és mondta, hogy az plusz 70 ágyként értendő.

Mi pár hete voltunk koncerten (kb. hiphop stílus, élőben, azaz eléggé rockzene gyanús, durva ritmusok stb.), és Ádám nem zavartatta magát. Az egészet végig aludta... Én nagyon nem szeretnék Mozartot hallgatni. Sajnálom, ez ízlés kérdése, és én nem szeretem a klasszikus zenét (leginkább zavar a hegedű frekvenciája). :oops: Talán ezt is kellett volna nézni a vizsgálatban. Ha anya örömmel hallgat egy zenét, és táncol rá, még jó hogy Béb is élvezi... Nem légkalapácsról beszélünk, hanem Zenéről.

Rózsa! Sztem azért nem siekrül a kép (ha a pixelszáma nem sok), mert nem teszel 'space'-t az írásod és a kép közé, így nem tudja image-ként felismerni a rencer!
Vendég

Sziasztok, megjöttünk!
Köszönöm a gratokat, nagyon rendik vagytok!
Azt szeretném kérdezni, hogy nálatok kérnek pénzt, ha kértek fotót? (Nem magánba!!) Mi kaptunk egy fotót, amin Maszatka bal alkarja látható és miután megkaptuk a remekművet, adtak egy sárga csekket 500 Ft-ról.. :evil: Na mindegy..
A lényeg, hogy minden okés, 5 nappal előbbre sorolta a bébit.

KépKép

KépKép
szivvi

Szilvi! Nekünk is 500 ft került. De nem csak a karja látható, kicsit feljebb fel is tettem.

Bori! Persze, hogy számít, h az anya is élvezi vagy nem. Sztem.

Most négercsókot eszem. Fincsi!!
molkata

Gurgula, nekem is pont ilyen érzés! A nyelőcsövemet marja a sav. Ma este igen erős. Kép Most csak Maalox van itthon, annak borzalmas falfesték íze van. Holnap megyek Rennie-t venni, mert ezt így nem lehet elviselni.

Kenet: Nekem terhességmegállapításkor vettek, és kicsit kellemetlen volt, de nem fájdalmas.

Méhszájellenőrzés: Nekem eddig kétszer ellenőrizte a doki: terhességmegállapításkor, és most a 18. heti uh után. És egyáltalán nem fájt, még kellemetlen sem volt. Mármint fizikailag. Lelkileg nekem továbbra is borzalmas kellemetlen, hogy egy idegen előtt szét kell rakjam a lábam... brrr Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok! Hazaértünk nyuszival, minden ok, a vizsgálatot szinte ésszre sem vettem.KISFIÚNK LESZ, SZÓVAL JUHÁSZ BALÁZS ÚTON VAN, JELENTEM. Sok puszi mindenkinek. A vizsgálattól meg nee féljetek, semmi az egész.

Kép
Kép
christine

uh kép: szerintem kórházfüggő. A Margit honlapján kint van, hogy mennyit kell fizetni, meg eddig akivel beszéltem, mindenki fizetett. Nekünk még egyszer sem kellett. A 12. héten az uh-sok mondták, hogy most van valamiért kivételes alkalom van, úgyhogy most nem kell fizetni (2 képet kaptunk), de ennek ellenére a 18. hetinél sem kellett (1 képet kaptunk).

Azt sajnálom, hogy a 12. hetinél nem tudtam, hogy lehet dvd-t is vinni. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Christine, gratula az újabb tököshöz!!! Kép Kép
Már ki is színeztem a sorodat!

kétfiús anyuka
babdorka

Christine

Gratula a kis kukishoz!!!

Kép
Kép
times

Rózsa: Gratula a kukishoz! :lol:

brigi73

Gratula az újabb feltárásokhoz. Kislány: örüljetek neki. Kisfiú: egészséges keretek között irígy.

Amúgy Dorka - elfogyott a rózsaszín festék? Vagy fenntartod Briginek? Avagy Szivvit métt nem kifestőzted? Vagy a fiúkkal tartasz, oszt egy lány elég a táblában?

Egyébként nekem is fájt tegnap meg ma a kobakom, az csak sovány vigasz volt, hogy olvastam miszerint nem egyedüli esetk vagyok.

Itt marhára lehúlt a levegő, ma már dideregtem is.

Nődokim rendelőjéből hívtak, hogy márc 7-én ne menjek, nem lesz dokinéni. Válasszak: vagy másodika, vagy 9. Há mennék én korábban is, de megaszonta, hogy eccer genetikai uh, s az eredménnyel majd menjek vissza. Na az meg 6-án lesz (hacsak onnan is fel nem hívnak, hogy elmarad), uhhó emígy 2 nappal odébbkúszik a dokilátogatás. De a fantáziánkat csavarja a 6-ai dátum, s naponta szugerálom a kölöknek, hogy nővérei olyan 2,5-3 éves korukig szófogadóak voltak mindig, nékije is úgy kéne tenni, s jó gyerekhez méltóan bemutatkozni.

Na mentem, ordibátorkodik a motyogatógép, hogy a melót helyettem befejezte.

Jószakit néktek, s egyben kellemes 7végét.
Amúgy aki torkoskodott, annak egészségére váljék, de csak akkor, ha megírja mit evett.

Kép
kissmanó

Rózsa
Gratulálunk mi is!!
Dorka
Festhetsz ha gondolod, de hagyj Brigiéknek is a rózsaszínből!!

KépKép

KépKép
szivvi

KÖSZÖNÖM A GRATULÁCIÓKAT MINDENKINEK!! Apája nagyon örül a kisfiúnak, no meg jött az én megmondtam hogy fiú.......No, de majd a második remélem kislány lesz. :lol: :lol: :lol: Újabb uh nekem is márc.9 és márc 12 (genetikai).Remélem az is jó lesz.
Jó hétvégét kívánok mindannyiótoknak, most vár a háztartás, utána megyünk autót nézni, holnap meg vendégség nálunk, jönnek a kollegáim. Majd mesélek. Sok puszi mindenkinek!!!!!!!! :) :D :)

Kép
Kép
christine

Sziasztok! Szeretnék hozzátok csatlakozni, remélem bevesztek ebbe a jó kis bandába. Már régóta olvaslak benneteket, de csak most tudok írni, mert most lett internetünk. Magamról annyit, hogy 25 éves vagyok. első babánkat várjuk, július 9.-ére vagyok kíírva, és tegnap tudtuk meg, hogy kislány lesz. :lol: Mindenkinek gratulálok a babájához!

Emi
emi_25

Halihó!

Jó reggelt 7alvók. Kezd a hasunkra sütni a nap. Avagy a babókra kíváncsi még a napocs is?

Üdv újabb Emi köztünk. Látom színesedik a táblázat. Csak bírja a Dorka rózsaszín festéke.

Na, ma nem fáj a fejem. Vagy még? :shock:

Ma este kölkeket kiadjuk bérbe az egyik haverjainkhoz, s megyünk kabaréba. Kölkek alig várják. De mi is.

Ma kaptam képeket a gyerkőceim legkisebb unokatesójáról. 3 hónapos a kiscsaj, aranyos, de remélem minket elkerülnek az olyan orvosi műhibák, mint amikhez nekik volt balszerencséjük.

2 napos indított szülés után (42-ik hétben), miután a magzati szívhang eltűnt - ja, métt nem lehetett folyamatosan monitorizálni? - császárral fejezték be, csoda, ha a gyerek 1-es Apgarral született?

Na legyen napsütésben részetek. S főleg írjatok.

Kép
kissmanó

nicsak, bejött az apró bötű

Kép
kissmanó

Sziasztok!

minden kisérletem kudarc ahogy én gondoltam úgy is lett.macskám nem eszik abból amire rácsepegtetek,a pasztát pedig jó messzire elkerüli (este meg most is négykézláb másztam utána hátha legalább megkostolja :? )

Emi üdv itt köztünk,gratulálok a kislányhoz szépen szinesedik a táblánk.
Manó "szép" történet....
Megyek főzők egy kis paprikás krumplit,nagyon megkívántam aztán lehet megint nem eszek belőle mire kész lesz.salátát is csinálok hozzá!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Emi_25: üd közöttünk. Gratula a kislányhoz! Mesélj egy kicsit magadról!

Manó: örülök, hogy elmúlt a fejfájásod! Ugye nem jött vissza?

Esztora: sajnálom a cicust. Mi lenne, ha valahogy megpróbálnád a cseppeket a kaja belsejébe fecskendezni. Vagy egyenesen a szájába csepegtetni? Nagyon hülyeséget gondolok? :oops: Kitartás!

brigi73

Brigi nem hülyeség amit mondasz,de ez a némber csak száraz tápot eszik semmi mást már évek óta.
Anyuval majd rákenjük a szájára onnét kénytelen lesz letunkolni!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást. Esztora nagyon sajnálom a macskád, próbálj neki adni deutérium mentes vizet, ez nekem nagyon bevált, nem drága és ártani biztosan nem árt. A kutyámnak volt melldaganata, és ezt a vizet itattam vele, és visszahúzodott neki azóta is jól van.

Rólam még annyit, hogy Szegeden élünk a párommal, májusban lett volna az esküvőnk, de manóka hamarabb jönni akart, így elhalasztottuk. Sajnos a neveket illetően még nem tudtunk dönteni, most mennek az egyeztető tárgyalások a párommal :lol:

Emi
emi_25

A kis ínyenc :lol: Remélem sikerrel jártok!

brigi73

Brigi - kössz az érdeklődést, egyenlőre még asszem csak lesben áll, támadni nem mer a fejfájás.

Esztora - asszem mint gonoszdi anyuka, a cicussal ugyanazt tenném mint kölkeimmel: ha szép szóval nem megy, s a gyogyót mánpedig irgumm-burgumm be kell venni, akkor mese nincs: szájat nagyra kitát (segítséget is kapok, ha kölök ellenkezik), s gyogyó eltűnik. Ja, arra is vigyázok ám, hogy nehogy kiküpje. Befogom a száját, míg kénytelen lenyeli a benne lévő cuccost.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Üdv itt nálunk Emi!

Esztora
És ha egy kis májkrémmel próbálkoznál??!!

Nálunk minden ok, a boldogságtól ordítani tudnék!!!!
Ma az uram főz, sztrapacskát csinál nekem, nyammi. Az apukám meg fácánlevest hozott nekem, úgyhogy ma torkos szombat van nálunk!
Pusszancs mindenkinek

KépKép

KépKép
szivvi

Na, akkor ordíts picit, bátran.
A kaja meg: egészségetekre.

Kép
kissmanó

nem eszi meg a májkrémet sem.most a vizes proba jön,kap egy kisebb tálat és abba teszem a cseppeket.mi "pi" vizet iszunk megprobálom hátha bejön nála.
sztrapacska az nagyon jó.imádom.

Bridzsi

Kép
esztora

Kissmanó, azért nem rögtön színeztem a táblánkat, mert inkább mindenkitől engedélyt kérek, mielőtt belepiszkálok a sorába, mert mindent úgy szeretnék, hogy Nektek jó legyen, ahogy Ti szeretnétek. Most Szivvitől "megjött az engedély" Kép úgyhogy már be is színeztem.

Nem rég jöttünk ám haza bevásárlásból, kifosztottam a rózsaszín polcot, úgyhogy bespeizoltam ám! Jöhetnek a kispuncisok!

Üdv emi, már be is raktalak a táblázatunkba. Szegeden is fogsz szülni? Mesélj magadról! Szereted a NUTELLÁT? Nyammmm. Ja, én is július 9-re vagyok kiírva!!! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: