A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

szolgálati:
a suttogó 1-2 most olcsón lehet megvenni az alexandrába
az első rész 2400 helyett 1800
a második rész 2600 helyett 1950
persze a kedvezmény csak akkor igaz, ha online rendeled meg. A szállítási ktsg 550 ft (de még így is megéri), viszont 10e felett nincs szállítási ktsg. Ja és van utánvét, aki nem szereti kártyás fizetést.

Kép Kép
curse

Neet,
Én is iszom szavaid :) Egyébként apánál való igaz nem működik az indirektség. Régen mindig az volt, h pl. amikor kocsiba ültünk és én megkérdeztem, h nem-e fázik esetleg? Akkor mindig az volt a válasz, h miért nem mondom, h én fázok és akkor fűtünk. Szóval most már az van, h fogom és feljebb tekerem a fűtést kérdés nélkül. Apánál már az elején meg kellett tanulnom, hogy ha vmi bajom volt/van, akkor azt nyögjem ki és ne kelljen neki kitalálnia. Arról persze nem beszélek, h az anyós totál elkényeztette anno egy gyerek lévén. Mindent megcsinált helyette, úgyhogy győztem átnevelni a későbbiekben.

Indi,
Babás beszéden persze nem a gügyögést értem. Totál úgy beszélek vele, mint egy felnőttel, csak annyi különbséggel, hogy más hangszínben (vagy hogy mondják). Persze ezt még kiegészítem némi arcmimikával és gesztikulációval. Adél ezeket imádja, főleg a pofavágásokat, meg a széttárt karomat, amikor azt kérdezem tőle, hogy na most mi lesz? :)
Az istenments szöveget mindig csak magamba gondolom. Apát soha nem csesztem le semmi házimunkáért, amit esetleg rosszul csinált meg. Egyedül a porszívózást volt, mert ő tényleg úgy csinálta, hogy ahol a papok táncolnak. De minden másban abszolút ráhagyom/ráhagytam.

Tinu,
Egy hónap múlva szakképzés :shock: Nem semmi vagy, h ilyet felvállalsz :)

Kép Kép
curse

Jucus,
Nagyon köszi :)

Rylie,
És most már minden okés nálatok?

Kép Kép
curse

Szervusztok, kedves Anyukák!

Régebben olvastalak Benneteket, az év vége óta viszont nagyon nem volt időm, így kb. 100 oldallal le vagyok maradva, nem tom, be tudom-e hozni. :) Ha nem bánjátok, szeretnék én is csatlakozni Hozzátok. Április végére várjuk első babánkat, Emma Sárát, szintén a Szent Imrében fogok szülni. Már nagyon sok mindent beszereztünk, a maradékkal kapcsolatban azonban bizonytalan vagyok, ha tudtok, kérlek, segítsetek. Milyen babaápolási termékeket érdemes megvenni az első időszakra? Mit boltban, mit gyógyszertárban? Szeretném minél természetesebb anyagokhoz szoktatni a csöppet, nem kenni, ha nem muszáj stb., de baromi tapasztalatlan vagyok. :D
Nagyon köszönöm, ha válaszoltok! :)

Kátya
kincsimano

Tinu :) A ki nem mondott szavak is szavak.... Ha magadban ezt gondolod, akkor azt akaratodon kívül éreztet(het)ed is - metakommunikáció - de ez már Tinu asztala.

Hehe, így van ez, amikor valaki kitárja a szívét: azonnal itt terem rengeteg jószándékú kolléga és jó sok tanácsot ad - na most csak győzd megfogadni vagy elvetni őket :lol:

Szia Rylie :) Hogy vagytok ma?

indianyo

Szia Kátya :)

Ha természetesen szeretnéd, akkor boltban semmit sem kell venned - legalábis nem illatszerboltban :wink:
Popsikenőcs, fürdetőkenőcs gyógyszertárból - tökéletes. Felír majd a doktornéni hajlatkenő olajat - nos, azt én is kiváltottam, majd nem használtam, mert az sima napraforgó étolaj :o helyette az extraszűz olivaolaj tökéletes bármilyen kenegetésre, illetve lehet finom bázisolajakkal - mandula például) remekül kenegetni a babócát.

(Esetleg még ennél is kevesebb vegyszert tartalmazó babaholmikat tudok javasolni Weleda márkanévvel - naptej, fogkrém mindenképp, de babáknak és felnőtteknek is remek dolgok kaphatók ott - de ez már tényleg az extra környezettudatos énem, enélkül is boldog és egészséges lesz a babád :))

Pelenkaügyben is van ötletem :wink: de azt már tényleg nem öntöm itt rád, ha érdekel, akkor arról külön szívesen.

Ezen kívül szerintem nem kell ápolni a babát semmivel, ha mégios adódik valami, arra úgyis majd özönlenek a jótanácsok - ez egy ilyen banda :wink:

Emma Sárát pedig szeretettel várjuk :)

indianyo

Köszönöm az ötleteket és a kedves fogadtatást, Indianyó!
:D
A Weledának mindenképpen utánanézek, nagyon nem szeretem, hogy minden kozmetikum tele van mindenféle allergizáló anyaggal. Valszeg találok majd arany középutat, remélem. :)

A pelenkán már rengeteget gondolkodtam, lehet mondani, vergődtem. Találtam a Bambinomio, Kushies márkákat (ezekben van mosható betét), az a baj, hogy a próbacsomag használhatatlan, egy-egy darabok vannak benne mindenből, így nem tudom kideríteni, jó-e a bébirépának. A teljes csomag meg túl sok pénzbe kerül - akkor, ha mégsem jön be. Most találtam vmi újat, Carolino néven fut, ennek még nem néztem utána. És igazából azt sem tudom, mennyire bírom majd, ha mosni kell minden nap vagy éppenséggel kifőzni. Ez biztos attól is függ, hogy Emma milyen természet lesz.
Tényleg, popsitörlőkendőt milyet használtatok, ha használtatok?
A mandulaolaj masszázsra is jó, ugye?

Köszi ismét! :D

Kátya
kincsimano

Kátya :) Ebben a topikban csak ketten használunk effélét, úgyhgoy gyere inkább a pelenkásba (Életmód/Pelenka), és ott megbeszéljük! Nagyon sok féle mosható pelus van, nem kell főzni/fertőtleníteni/öblítőzni, egyszerű a dolog, nincs pelenkakiütés, nem kell hajtogatni, semmi külön macera! Ha esetleg kérdésed van, mélben/priviben/msn/yahoo/skype is megbeszélhetjük.

indianyo

Indianyó, remek, köszi, átlátogatok. :D

Kátya
kincsimano

Curse,
én személy szerint megpusztulnék a hagyományos női szerepkörben, de más meg attól kapna hülyét, ha az én személyiségembe kellene belebújnia. Jó ez így :lol:
Mi a magyar átlag szempontjából nagyon nem tipikus házzaságban élünk: nincs pl. munkamegosztás, mindenketten csinálunk mindent (Karcsi főz-mos-takarít-vásárol [kivétel a vasalás, na olyat nem tud :D ] éppúgy, ahogy én bütykölök-barkácsolok), és a gyerekekből is mindketten egyenlő részben kivesszük a részünket, kivéve persze a szoptatást. A legjobb az egészben az, hogy ez soha nem volt kényszer, nem így "neveltem", ő alapból így van hangolva. Valószínűleg ezért válaszottam :wink:

Neet,
nálunk, ha pl. el akarok menni zuhanyozni, akkor a következőképp szólok K-nak: "K., elmegyek zuhanyozni. Vigyázz a gyerekekre." Bár én elég férfias vagyok ilyen szempontból :mrgreen:

Kátya,
szija ismét! :D

v
kisün

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha nincs Budapesten bejelentett lakcímem (ideiglenes sem), mert Kecskeméti vagyok, de itt szeretnék szülni pl. a Szt. Imrében, akkor lehetséges-e? Fogadnak-e, ill. kell-e érte (maga a szülésért és a bentlétért) ez miatt fizetni?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Csillagboris
csillagboris

Vera,
imádlak!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
és nálunk is minden igy működik, mint nálatok, csak én ritkábban fúrok a betonba... :wink:
és Karcsi nem volt kollégista??? Mert Levi igen, és ő ott tanult meg mindent!!! 8)
pl. ő mutatta meg nekem 19 évesen, h hogy működik a mosógép. Én elsőre beraktam a fekete ruháimat 90 fokon. (mentésgemre szóljon,h nem nagyon volt anyukám!) Ő meg megmutatta, h hogy imi is az a fehér könyvecske, amit a mosógéphez adtak.Használati utasitás!!!!
én ezekhez nagyon béna vagyok (mármint használati utasitás)

és képzeljétek, nekem is nagyon kellemes élményem volt a Bartók Béla úti MÁKban!!!!!
Odamentünk, a várunk majd' 7 percet, már kezdtem is kicsit kiakadni,h itt mennyit kell várni :wink: , aztán jöttünk mi, odaadtam neki mindent, régi taj kártya, stb...minden megfelelt a csajnak, majd megkérdeztem,h nem baj e, ha másnak a szlaszámát adom meg, mert a LŐPORTÁR utcában azt mondták,h CSAK A SAJÁT SZLASZÁMODRA utalnak. Csaj mondta,h dehogy baj, beirtam gyors Levi szlaszámát, addig ő mindent lefénymásolt, leirt, és szépen 5 perc alatt végeztünk úgy,h a magánnyugdijas marhaságot NEM IS KÉRTE!!!!!!!!!!!

ISTEN ÁLDJA A BARTÓK BÉLA ÚTI MÁK DOLGOZÓIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Amin az én agyam szökött gőzölögni, hogy apjuk simán elnéz, ha nekiállok szerencsétlenkedni valamin és ő tudna segíteni, de egészen addig nem segít, amíg rá nem szólok (üvöltök :lol: ), hogy segítsen már. Néz, csóválja a fejét, vagy somolyog, de addig nem jut eszébe, hogy segítsen, amíg nem mondom. (És persze azt mondja, hogy "dehát miért nem szólsz, hogy segítsek"?) Én meg nem értem, hogy ha látja, hogy segítség kell, akkor miért nem segít mondás nélkül is?! :shock: De ehhez már biztos férfiagy kell...

Kép
Kép
tinu

Csillagboris,
sajnos nem fognak szeretni téged, ha nincs válaszott dokid! Ha van, akkor az sem lesz baj, h kecskeméti vagy!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Nonni :) Söprési verseny :lol: :lol: Nálunk Bálint már hozza és tartja a lapátot, ha kell :wink:

Barbi :) Hajrá luxus!! :D :D Bálint persze hogy kunyerált apa rántottájából, pedig csípős kolbi is volt benne :lol:

Ildi :) Timinek bulást és sok ++++++++!! Párodnak drukk az új munkához!

Neet :) Akkor Te reggelenként extrém sportot űzöl (létrán le tele kézzel) :mrgreen: És Bálint csak azért nem szolgálja ki magát a hűtőből, mert nem éri fel a polcot :lol:

Ancsi :) Lencsi már mondatokban beszél! hűha! :shock: :D

Nuk :) Bulást Nektek!!!

Vera :) De jó, hogy jobban vagytok!! :D Bírom a szöveged :D

Curse :) Drukk a hétvégi elbeszélgetéshez! Remélem Adél ma is szundít egyet! :wink:

Kátya :) Üdv itt! :D Majd a gyerekdoki felírja a mosdató- és popsikrémet, olajat, stb. és azt gyógyszertárban kiválthatod. Weleda-termékeket találsz a www.netbio.hu oldalon is, egyik topiktársunk, vagyis megbízható forrás. Pelenka-ügyben Indi a mindenható/tudó, a legjobb kezekben vagy :wink: :lol: Bevallom én lusta disznó vagyok és eldobhatót használok. Vmennyit érdemes azért venni, hogy a kórházba bevihesd átpelenkázni a gyerkőcöt!

Kép
Kép
denizsa

Rylie!
nem kaptam meg a telót, hiszen a te címedet lehetett csak megadni (mert a név nem változhatott), így hozzád kértem. ezért is küldték neked a visszaigazoló levelet, hogy "hamarosan" postázzák. jó lenne, ha nem felejtenék el, márciusban Henrietta névnap :)
ancsipancsi

bocsi kecskeméti (csak már egyszer elment a netem, mikor begépeltem egy jó pár sort... :evil: és most meg siettem

Csillagboris
csillagboris

Zsan :) Használati utasítás :lol: :lol:

Tinu :) Férfiagy :lol: Te vagy a szakember :wink: :mrgreen:

Kép
Kép
denizsa

Ha már a pampersnél tartunk, kérek szépen vonalkódokat! léccilécciklécci! szeretnék a kisfiamnak fröcskölős pancsolós játékot :)

És ugyan ezt most egy darab ideje - meg valamedddig még :lol: nem gyakoroljuk, de az enyém férj is mindenttudó - ő leglábbis ezt hiszi magáról :lol: főz-mos-takarít(vasalást ki enm adná a kezéből!!!!) - persze közben nekem ott kell lenni kuktáskodni-adogatni-leszedni etc. egyszóval, mindent megcsinál, ha nem hagyom egyedül :lol:

indianyo

Blaye!
Gyönyörűek a babák, szívből gratulálok Nektek!

Fibi!
BOLDOG SZÜLINAPOT!

Votiv!
Ferrofolgammát szedek, abban van folsav is, ami segíti a felszívódást. Ezek szerint lehet, hogy nem eléggé? Emmával is végig azt szedtem, igaz akkor csak egyet naponta.
És fiúnevünk még nincs, de szerintem csak azért, mert egyszerűen nincs mostanában időnk errő beszélgetni :(

Ildi!
Timinek jobbulást!+++

Kérdés: tartozik valaki a Vahot utcai gyerekrendelőbe dokihoz/védőnőhöz? Az új lakásunk szerint oda fogunk tartozni, és most azon agyalok, hogy váltsak-e gyerekdokit, mert bár a mostani sem rossz, de azt sem mondhatom, hogy 100% elégedett vagyok vele. Így próbálom felmérni az ottani helyzetet, mert ha ott sincs olyan jó doki, akkor viszont fölösleges váltani.[/b]

Kép
Kép
manoka11

Azon még gondolkodom, hogy válasszak-e dokit, mert egy másik topikban olvastam, hogy azok akiknek nem volt választott dokijuk és az ügyeletesnél szültek, általában azért jól bántak velük, és sokszor még ha van választott dokid, nem is biztos, hogy időben beér....ezen még gondolkodom...De azért köszi a segítséget zsancikant!!
Sok jót hallottam és olvatam itt a fórumokon a Szt. Imréről, eztért szeretnék majd ott szülni, bár az még odébb lesz, mert egyelőre a tervezés fázisában vagyunk...de ami késik nem múlik, igaz? :D

Csillagboris
csillagboris

Indi!
sajna én csak X db-ot tudtam összeszedni, direkt, hogy kapjak telefont. (azóta se küldik :x ) nem használok Pamperst, mert jócskán drága, és csak az óriáscsomagos meg nagycsomagos kódokat fogadják el, úgyhogy nem tudok neked gyűjteni.
ancsipancsi

Ancsi :) Köszi! Hát próbálkozom, itt sokan használnak effélét, valaki hátha megtámogatja a fröcskölős pancsijátékot :wink: Cserébe tudok szerezni egy liberós könyvet, vagy nyuszit, na milyen ajánlat? :wink: :lol:

indianyo

Ancsi, Oscar előzetest írtam vasárnapra, egy héttel később már senkit se érdekelne :)

Ildi, hááát nem piskóta várandósan munkát keresni :) de sok sikert hozzá! ha mégsem jönne össze, kell keresni egy jószándékú ismerőst, aki bejelenti (akár úgy hogy közben ő kifizeti maga után a járulékokat, így az illetőnek semmibe se kerül), hogy legalább a biztosított 180 (vagy 160 már nem tudom) napja meg legyen.

Szia Kátya! klassz hogy ilyen lelkes környezettudatos vagy :) a H-ban Johnsonsban fürdetik a babákat, mert ők szponzorálják... az én fiamnak nagyon érzékeny és ekcémás is sajnos a bőre, mi gyógyszertári fürdetőkenőcsöt használunk a mai napig. a drogériai fürdetőktől vastagon pöttyös lesz. babaolajat, popsikenőcsöt, tejkrémet, fogkrémet stb meg weledát veszek, mi nagyon szeretjük :)

Curse, nálunk a klasszikus soviniszta szereposztás van, és 25 korkülönbség - az én pasim már nem fog változni :? időnként tele a törpöm az elvárásaival, de valahol azért ő is kompenzál, és kifizeti a takarítónőt, ha már nem segít semmit :lol:
Istivel a mai napig nem tud mit kezdeni, nincs türelme se hozzá, úgyhogy a gyereket mondhatni "magamnak szültem"... időnként kiborulok, aztán megint elvagyok egy ideig, és most meg szülök még egy gyereket :wink: egyébként a 2. terhesség alatt tanultam meg szemérmetlenül rásózni a rokonokra az elsőszülöttet. ha ketteske megszületik, úgyse lesz se vége se hossza az önfeláldozásnak :twisted:
ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem vagy egyedül, ezt a társas egyedüllétet valamiféleképp mindannyian megtapasztaljuk, csak az a fő, hogy ne nyomd el az érzéseid, inkább törjél tányérokat és alaposan osszd ki a férjedet, de ne legyen gyomorfekélyed az elnyomott feszültségtől.
és tudod, itt mindig jót panaszkodhatsz :wink:
votiv

Indike, 5-ös junior pampers kódja is jó? (óriáscsomagos)

Csillagboris, hát most épp annyira senki sem tud semmit, hogy mi lesz fél vagy egy év múlva, hogy akár annak az ellenkezője is lehet, mint amit most mondani tudunk Neked. Most úgy néz ki, ha netán fizetni kell a nem körzeteseknek vagy a fogadott doki behívásáért, akkor is kb 20-30 ezer Ft. pluszköltség lenne a normál szülésnél, és a mai orvosi honoráriumok mellett ez még szolíd összeg (épp ez a baj, hogy ettől még a hálapénzek nem csökkennek), és mondhatni megéri azért, hogy ott szülj, ahol akarsz és azzal akivel akarsz (optimális esetben), meg hát valahogy csak félre lehet tenni még ennyit az 50-60-70-80-? ezer ft-os szülési tarfia mellé :? babaprojekthez sok sikert :D

votiv 8)
votiv

Ildi,
Gyors gyógyulást Timinek, dokinéni kedvtelenségével ne törődj.

Ancsi,
Szépen alakul a lakásotok. :)
Persze jó az idegrendszerem. Meg imádom, amikor a gyermekem felfedez, látni az arcán a kíváncsiságot, nem a rosszalkodást. :) És valljuk meg, a tiszta víz a szőnyegen nem akkora tragédia.

Nukada,
Jobbulást nektek.

Kisün, Neet,
Jól szóltatok. :)

Curse,
Példa arra, hogy sok mindenről lehet beszélni a gyerekekkel: Ismerős programozó apuka a munkabeli problémákat „vitatta meg” csecsemőjével. A gyermek élvezte, hogy apa beszél hozzá, apa pedig gyakran rájött a megoldásra közben. :)

Kátya,
Üdv itt. :) Jó tanácsokat kaptál.

Éljenek a mindenttudó férjek. :)

Képek Indi kérésére. Ígérem ezután visszafogom magam. :)
Kép Kép Kép Kép Kép

Továbbiak: http://kep.tar.hu/kismacko

KépKép
nonni

Nonni: hihetetlen édes a gyerkőcöd!!! Emlékeztet az unokahugicámra.

Kép
Kép
tinu

Köszönöm a tanácsokat és a kedves fogadtatást! :D
Weleda egyre inkább rulez (ahogy írom, Emma is hancúroz odabent, neki is tecc). :)
Még egy kérdés: jártatok a Szent Imrés terhestornára? Én jelenleg heti háromszor női konditornára járok kisfalumban, vannak gyakorlatok, amiket kihagyok és helyettük vmi mást csinálok, de itt nincs szülésre felkészítés (főleg légzés). Szerintetek ez mennyire kell? Vagy elég, ha szülés közben mondják, mit csináljak? :D
Nonni, nagyon helyes a srácod. :D

Kátya
kincsimano

Kátya: én kb. 3x voltam terhestornán. Szerintem egyáltalán nem gond, ha nem jársz, lehet anélkül is szülni. :wink: Nekem különösebben a légzést se mondták, de anélkül is sikerült. Csak a gátvédelemnél mondta a szülésznő, hogy kell lélegezni. Előtte minden jött magától. Mondjuk én kb. 1 órát vajúdtam csak, úgyhogy lehet, hogy nem én vagyok a mérce, mert ha hosszabb lett volna, akkor lehet, hogy lényegesebb lett volna a légzés. Én közben fújtattam nagyokat, emlékeim szerint ilyesmit csináltunk a tornán.

Kép
Kép
tinu

Most már kezd egy kicsit lelkifúrom lenni :oops: Totáli beállítom apát egy önző, vérszívó emberként holott ez annyira nem igaz. Én sem vagyok híve a hagyományos szerepeknek, sőt. Nem véletlenül volt takarítónőnk nagyon sokáig. Amikor mindennap 9-10 órákat dolgoztam, úgy éreztem, h már pedig a hétvégéimet nem fogom takarítással tölteni, pláne úgy, hogy még suliba is jártam. Mivel apát nem tudtam a takarításra megfűzni, így maradt a harmadik személy, ő meg fizethetett :lol: Apa inkább csak kényelmes, próbál mindig úgy trükközni a házimunkába, h eltalálja a gyenge pontomat és én azt mondjam, hagyd majd én megcsinálom. Van olyan házimunka, amit szeretek csinálni, mint pl a sütést, főzést és tudom perverz vagyok, de a vasalást is :lol: Szóval azért apa annyira nem rossz, pl. a kukta szerepét mindig felvállalja a konyhába, ha kell kiteregett, vagy elindítja a mosást. Alapvetően inkább most az a probléma, h Adélra nem akar vigyázni, míg én a házimunkát csinálom. Ezen a hozzáálláson kellene javítani :?

Kép Kép
curse

Nonni :) cukorfalat :) dehogy hagyd abba!!!

Votiv :) az talán nem... ezek jók: MIDI 3, MAXI 4 óriás és jumbócsomag

Igazából annyira nem fontos az egész, mint ahogy én itt lelkesen érdeklődöm ám :wink: csak gondoltam, ha úgyis kidobnátok, akkor kérem szépen, esetleg tudunk másik valamilyen játékot is kérni bárkinek, mert 2 jár, de engem a többi 5 nem érdekel - kettőt lehet egy gyereknek a 6-ból igényelni és van mindenféle fütyülős, sípolós, beszélő izé.

indianyo

És tényleg köszi, hogy panaszkodhattam és leírtátok a tapasztalataitokat, illetve adtatok tanácsokat is :) Nagyon jól esett és ígérem most már befogom a számat!!!! :)

Kép Kép
curse

Curse :) na, azért volt értelme : rájöttél nyilvánosan, hogy milyen klassz is apafej :wink:

indianyo

Tinu, egy óra vajúdás? Nem semmi. :D

Kátya
kincsimano

Curse,
ugye nem gondolod, h itt bárki is rosszat gondol az apátokról???????????????????????????????? 8)
egyszerűen csak nem volt kollégista!!! :wink: :wink:
és én pl. nem hiszek a tökéletes pasiban!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kátya,
Üdv itt :) A többiek már tök jól leírták neked a válaszokat a kérdéseidre :)

Zsanci,
Tök jó, h ilyen gyorsan sikerült elintézned, ezt nagyon jó tudni :)

Deni,
Köszi a drukkot, mindig csak elkezdeni nehéz :) Adél ma elég jól viselkedik, eddig összesen reggel óta 2 órát aludt :shock: , amit gyorsan kihasználtam egy kis házimunkára.

Csillagboris,
Üdv itt :) Szerintem Votiv tök jól leírta :)

Indi,
Ha jobban a számba rágtad volna a pampersös dolgot, akkor már begyűjtöttem volna neked néhányat :) Most már csak egy zacsi van, az is 32 db-os, szerinted annak is jó a vonalkódja?
Az az igazság, h mi a sok kipróbálás után maradunk a liberonál.

Nonni,
Petikéd nagyon édi és látom neveled a házimunkára :)

Kép Kép
curse

Votiv,
Téged az elejétől (mióta a fórumon vagyok) fogva csodállak. Amiket leírtál néha, én attól totálisan kikészültem volna. Szerintem te egy nagyon erős és stramm csaj vagy. Apa tényleg összeteheti a két kezét, h te vagy neki!!!!!

Zsanci,
Persze, hogy nem gondoltam :wink: A tökéletes férfi max a dőniz, meg a romana és júlia regényekben létezik :lol: vagy a csipkerózsikában :?

Kép Kép
curse

Képzeljétek! Ma főztem! A gyerek alszik és én főztem! :D

Kép
Kép
tinu

Deni,
Autót és sorompót is kap Peti Marcitól. (Marci nagy és erős Peti szerint és elbír sok-sok autót.) Meg tortát is kap és hintát. Az az igazság, hogy még a karácsonyi ajándékaiból is bespájzoltam nehezebb napokra. És most hoztam haza sok régi diafilmet, azt is megkapja majd.
Azért a minden szuper állapot elég viszonylagos. Ahhoz képest szuper, amilyen korábban volt. De tart még!!!

Fibi,
Ügyes vagy vezetés miatt. Remélem én is majd eljutok erre a fokra.

Nonni,
Takarítási versenyt ismerem, de én abban csak második lehetek. (Összesen ketten játszunk, így elég szar helyezés.)
Az elvárásaim nemhogy túlzottak, hanem teljesen elszálltak. De abban reménykedem, hogy Petivel (és Marci nagyfiúval a kendőben) a szép tavaszi napon órákig tudunk sétálni (nekem nem kell félóránként pisilnem, nem annyira fáj a lábam...), ettől Peti egy angyal lesz a négy fal között. Persze nem tudom mi lesz éjszaka és tavasszal ugye néha napokig esik az eső...
Nagyon szép a gyerek a képeken!!

Barbi,
Ha azt mondod te is rendszeresen fúrsz :shock:

Ildi,
Attól is függ, hogy milyen a munkaszerződése annak a vkinek, aki állapotos. És én úgy tudom, hogy minden úgy van, ahogy Ancsi leírta.
Kitartás neked beteg kislányodhoz és neki gyors javulást kívánok. (Olyan szar, mikor merészelnek megbetegedni. Én általában nagyon laza vagyok, de a múltkor Peti máshogy sírt és teljesen kivoltam. Egy pár perces sírástól :( . Vigasztald sokat!)

Kisün, - Curse
Nincs szívem fejbeverni Petit, akkor csinálok forralt bort.
Én is feminista volnék, de egyáltalán nem várok el semmi házimunka segítséget (ha nincs kedv - és az nincs). Viszont kritikát nem tűrök. Én évekig nem főztem, mert nem volt kedvem (ha volt, akkor főztem). Soha nem kritizált érte. Takarítani mindig szerettem. Persze a gyerek más, mert ott nem igazán a segítség számít nekem, hanem a kölöknek kell az apja.
Egyébként nálunk párom hihetetlenül felnéz rám a gyereknevelés terén - én egy hős vagyok. És pszichésen mellettem állt - bármilyen elméletemet meghallgatta, betartotta... csak hát nem csinált semmit.
És sztem Kisünnek nagyon igaza van az utolsó bekezdésében. Ha konkrétumokat mondanál (talán) a pasidnak, mint ő ezzel a hét beosztással az sokkal hatásosabb, mint az, hogy segíts többet. Azzal nem tudnak mit kezdeni (nemhiába a politikusok többsége pasi). Azzal viszont, hogy most kedd du. van, vidd le ide és ide, csináld ezt és ezt (persze lehet hogy önállóbb, és elég neki azt mondani, hogy vidd le) az már egyszerűbb dolog.
És Curse, nem lehet, hogy párod egyszerűen nem látja a szemetet? Autóvezetésben is van holttér. (Nem cinikusan kérdeztem, hanem tök komolyan.)

Ancsi,
Akkor bevallom, hogy meg szoktam venni a lakáskulcs című lapot és átnézem az alaprajzokat...

Indi,
Danonino és pöti akármi nálunk sincs, nem is lesz, de Peti minden nap a csokit emlegeti. Én csak éjjel ehetek, ezen kívül sütibe tesszük ő mégis fel van háborodva, hogy nem kap. (Pedig még soha nem kapott, a nevét se szabadna ismernie. Szerintem genetikus. Még egy darabig kézben tudom tartani a helyzetet, aztán beíratom vmi sportolásra, hogy ellensúlyozzam az esetleges károkat...)

Neet, :P

Indi, Kátya,
Látom írtad hova menjen Kátya pelenka témában, akkor megyek én is idővel.
És én nagyon ritkán használok bármilyen anyagot a vízen kívül a fürdetéshez. Sztem popsitörtlőből a Babylove (Dm) jó és nem nagyon drága. (Vagyis nem drágább, mint a többi.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Kátya, a kislányom mióta megszületett sima vízben fürdik, mi a gyógyszertári fürdetőt is kihagytuk, és még senki nem mondta, hogy koszos a gyerek, ellenben soha nem hámlott vagy lett kiütéses. Popsi tisztítás vizes vattával zajlik. Nem kell hozzá melegvíz, elég ha szobahőmérsékletű, magyarán ott áll a pelenkázón :D

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Popsitörlő: egyetlen olyat ismerek, amiben nincs illatosító - a Huggies egyik változata - PURE névre hallgat. A többit eléggé utálkozva használom - de hát utazáskor meg ismerősöknél nem lehet zuhanyozni ...És hiába olcsó a dm-es, nem bírom a szagát - pedig még terhes se vagyok :wink:

Móni :) Persze a csokival lehetetlen harcolni egy idő után, de az szerintem csak a hivatalos közösségi léthez kötött, azaz mondjuk ovisok közös buliján - mert azért az oviban sincsen.. Addig viszont a kezünkben a jövő kulcsa - én hiszek az ahogy vetsz, úgy aratsz mondásban. Otthon nincs, tehát kísértés sincs.

Zsanci :) éljen az ügyintézős sikertörténet! Ez remélhetőleg egy jó széria kezdete és most már menjen minden ilyen simán :)

Curse :) azt hiszem, az nem lesz jó, itt 54 meg 64 darabos pelusokról írnak. Köszi azrét :) Hát nem tudtam jobban szájba rágni, mert nem vagyok otthon ezekben a kuponos játékokban, meg pelusos ügyekben se :)

Tinu :) na de mit főztél? ha tojást, az nem akkor kunszt :lol: Tündér :)

indianyo

Indi, amúgy a Dm-esből létezik illatanyagmentes. Talán sensitive a mellékneve... én egy ideig mindenhová vittem kis pillepalackban a popsimosó vizet+vattát - aztán mikor rámjött most a hányós időszak, muszáj volt bevetni ezeket a fránya kendőket - mert ha nem takartam le elég sebesen a kakkert, akkor máris randizhattam a rókakomával.... :oops:

de már újra vattázunk :)

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Leni :Igen, tudom, hogy így hirdetik, de az illatmentes :?: dm-es is büdös :( Vannak olyan illtosak, amiket elég jól viselek, de ez a márka pont nem az.

indianyo

Tesco gazdaságos popsitörlő rulez. Nem a lila merevdobozos, bár az se rossz, csak drágább, hanem a sima tg-s. (Régen piros-kék csomagolása volt, most dizájnosabb, de ugyanaz.) Illatos, nem vészes. Asszem 250-270 ft között mozog és 72 db. JA, és jutalékot nem kapok sajnos.. :wink:

Dm-es nekem olyan olajosnak tűnt.

Eszternek folyik a nózija és még fent van. :( Remélem, nem lesz beteg, bár sajnos azon sem csodálkoznék, 5en voltak a héten bölcsiben a 11ből. :roll:
neet
neet

Nonni :) Nagyon jók a képek, édes a kiskrapekod!! :D :D

Curse :) Tényleg ne aggódj, senki nem gondol a párodról rosszat! Senki sem tökéletes (legyen férfi vagy nő) és mindenki megküzd ezekkel vagy hasonló problémákkal :wink: Nagy gratula Adél 2órás alvásához! :D (ez azt hiszem rekord, ugye? :wink: )

Kátya :) Terhestornára az első pocakosságom idején jártam, sztem se gáz, ha kihagyod, de egy nagyon kedves hölgy tartja és tényleg tanít légzést is, meg keresztcsontmasszázst, meg van apás óra is, szóval ha sikerül, érdemes kipróbálni :wink: Én jó hasznát vettem a légzésnek vajúdáskor-szüléskor, és tényleg mondják, hogy mit és hogyan, de talán nem baj, ha nem ott próbálja először az ember :roll:

Tinu :) Gratula a főzéshez! :D Mi készült?

Móni :) Genetikus csoki :lol: :lol: Örülök, hogy tart még a jobban lét! Remélem már kitart szülésig! :wink: Peti akkor nagyon fogja szeretni Marcit, ha ennyi mindent kap tőle :D

Indi :) Ma már jobban vagytok? Dominó evett már a tejcsin kívül mást is? pl. tejfölt? :wink:
denizsa

Neet :) Sok +++++ Esztinek, remélem nem lesz beteg!!!
denizsa

egy kis hétvégeindító szines :D
Kép

votiv 8)
votiv

Vazzeg Votiv! :lol: :lol: :lol:
Ezek szerint Dorina nem ismeri azt az érzést, hogy a pichába az előjátékkal, térjünk a lényegre, mert mindjárt ébred a gyerek... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ööö, a barátnőm mesélte, hogy náluk így van már vagy 2 éve... :oops: 8)

neet
neet

Den,
köszi. :) Sztem bármi lesz is, nem valszín, h vírus, mert az ugye lázzal kezdődne, nálunk meg csak orrfolyás van.. remélem, csak egy laza takonykór. :o

neet
neet

DM-es popsitörlő:
számtalan van belőle, olajostól kezdve a kamillásig. nekem a mikroszivacsos (?) jött be, amiben alig van "lé", szóval nem csicsog, és illata se sok van neki. maga a zacskó is dundibb, mert nincsenek átázva benne a kendők, és olyan lukacsosak. ha tehetem, mindig ezt veszem, és Indi ötletén felbuzdulva, néhány használtat gépbe vágtam, így van orrtörlésre is száraz, puha kendőm. (mi több, útra csak egy-két ilyen szárazat viszek és ivóvízzel tunningolom fel, ezért nem kell nagy zacsit magammal hurcolni) 80 db kb. 480 Ft. még az ára se rossz.

Curse!
én is jártam pontosan így. leírtam az apás gondomat, aztán jöttek mások más problémával (mint a Bridget Jones naplója II-ben), és rögtön jobban láttam a szitut. ám ne bagatellizáld el a helyzetet, próbáld meg valahogy rávenni a férjedet a gyerekvigyázásra.
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: