A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Elõkerültem végre, kicsit zsufi volt a hétvége.
Voltam pénteken CTG-n, dokim szerint tökéletes. (Jó ilyenket hallani Kép ) Majd volt kenetvétel, ami a szüléshez kell majd. Utána UH, amin a következõ adatok lettek:
BDP: 95 mm
THQ: 97 mm
Becs súly: 3100 gramm.
Szóval szépen nõ, pedig van elméltileg egy hónap, bár a dokim szerint nincs. Kép
Valószínû elõbb be kell költöznöm a kórházba, mert mindenki így látta jobbnak a Budapestõl lévõ távolság miatt. (kb. 80 km) Mert ha jön egy hasonló havazás, mint kedden... Így gyakrabban vizsgál a dokim, és ha közeledni látja az eseményt, akkor megyek. Kép
Egyébként mióta voltam kontrollon, totál lenyugodtam, és ami jó hír, de megint teli vagyok energiával, és észre se vettem, de elmúlt a derek és forgófájdalom is. Kép

Magdi és Kispici, többiek!
Köszi a jóslofájásokkal kapcsolatos hozzászólást, nekem ezek szerint még nem volt.

Franyo
Nekem is kb 34. napos a ciklus, és az a furcsa, hogy tudom, hogy máj. 10-én volt utoljára, és tökmag, meg tuti csak máj. 20-án alkotódott. Szóval nem értem, mert nagyon korai szakaszban hogy fogant meg, még ha hozzáadok pár napot, akkor is korai. Na mindegy! Ez már nem fontos most. Kép

Heni
Ha jól tudom, nincs a Kenguru Goldnak weboldala, mert ha lenne már megtaláltam volna. Pedig kerestem nagyon. Bár valószínû már más dolgok foglalkoztatnak. Kép

Zsuzsi
Örülök, hogy sikeresen hazaértetek, pihenj ha tudsz azért. Kép
Ha délután alszom egy órát, és este 11-kor lefekszem, akkor 4-5 körül felébredek, és nem tudok elaludni. Már csak azért sem, mert miután felébredtem, egyszer csak megéhezek. Eszem egy kicsit, rábambulok a tévére, és elalszom 9-10-ig. Tegnap egykor feküdtem le, és nem volt hajnali kelés. Kép

Móni
Üdv köztünk. Boldog babavárást!
Értesíts, hogy mi a fejlemény!

Norka
Nagyon szép a pocid, és végre egy mosolygos kismama. A legtöbbünk olyan komoly képek készülnek. Kép Kép

Gombóc Kép
Azt hittem bepisilek, amit írtál a kispapiról. Átvállalni minden nehézséget... Igazán megbecsülendõ. Kép
Egyébként nagyon szép kismama vagy!

Pocok
Nagyon édi Manka! Kép

myssnia
35+2

Leszter
Örülök, hogy minden rendben nálad is, ugye milyen jó érzés a kontroll után ilyenkor? Kép
Babakocsit még nem sikerült venni, de valószínû egy Quinny márkájú lesz, amit a Maxi-Cosi cég gyártaja. Rakok be képet róla. ( [url=http://www.pramsonline.com/images/quinny-freestyle3-allterrain.jpg" TARGET="_top]http://www.pramsonline.com/images/quinny-freestyle3-allterrain.jpg[/url] , csak más színben talán)Annyi a gond vele, hogy baromi drága, és 6 hét a rendelés megérkezéséig. Bár egyenlõre nincs is rá szükség, csak egy bébihordozóra, amit pedig a helyszinen megvehetek.
De sikerült egy pelenkázólapot venni a Megatoysban, amit a fürdõszobába fogok elhelyezni. Az IKEA-t is lejártuk, és vettem egy kis polcot a ágyikó felé, és kiskádat is. Majd he kész lesz az ágyikó, akkor én is rakok fel képet a róla. Kép

Snoopy
Szerintem nekem is az a fájdalom volt a lábamban, mint neked. Annyira szánalmasnak éreztem magam, mikor jöttem-mentem. De elmúlt, pedig nem reméltem. És nem is kiméltem annyira. Mert pont a költözés idején és utána múlt el. Szóval napok kérdése, és remélhetõleg megszabadulsz te is a fájdalomtól. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia!
Nekünk is Maxi-Cosi van, Speedy, most a mózeskosárral használjuk egyelõre. Nagyon bejött, könnyû tolni, tényleg félkézzel megy, és a hóban sem nyekken meg. Az ára tényleg húzós, de megéri szerintem. Jó választás!Kép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

SziasztokKép

Még mindig énKép
Szerintem bennem marad a kiscsajKép
Oké, tudom, hogy nem, de már olyan rossz, nem kívánom senkinek.Mindenki azon csodálkozik, hogy egyben vagyok.
De már tudom, hogy max. egy hét, mert utána elõszedik.
Kispapi mondta, hogy jobb is lenne a császár, mert õ akkor sokkal elõbb látnáKép Kép
Nekem mindegy, csak már elõjöhetne.
Nem panaszkodni akarok ám.

Sikerült a Kengurutól telefonon rendelni lepedõtKép Kép
Már nyugodtan megyek szülni.

Egyenlõre ennyi, de ha van valami, akkor szólok.
Holnap ctg.Majd meglátjuk, mit produkálunk. Kép

Heni
41+0 (még a végén (Pocok beelõz)
heni1979

Sziasztok,
koszi szepen a babaszoba es a hatalmas pocim dicseretet! KépKép

Kepzeljetek, gyerekkori baratnom, aki a Kozel-Keletre ment ferjhez, delutan 1-kor meg irt egy email-t, hogy semmi valtozas, haromkor meg egy SMS-t, hogy elment a magzatviz...huuuu en ugy izgulok ertuk. 15-ere volt kiirva, es kislanyt varnak. Kép

Hatha valakinek jol jon a kov. info. Egesz Budapesten alig lehet malnalevel teat venni, most talaltam egy boltot Obudan, a Kolossy teri piac elso emeleten, a neve Bugaek Fuvesboltja es ott van malnalevel tea. MAr csak azt nem tudom, mennyit is kell belole naponta inni??? KépKép

Myssnia, amit irtam a kispapirol, az tenyleg nem vicc. Csodalkozva figyeltek a baratok, amikor juniusban kispapi hirtelen pocakot eresztett es mindenhol kiette a savanyuuborkat a hutokbol...KépKép
Az a babakocsi, amit veszel, az nagyon szep....KépKépKép

Heni, Agi, Kispici, Pocok????? Mi van Veletek????

Pussz,
Gombóc
38+1
gombóc

Sziasztok!

Mi Dani altatását kezdettõl fogva a kiságyában csináltuk, eddig még nem is aludt köztünk. Reggelente, ha elõbb ébred, mint mi, akkor szoktuk felhozni hozzánk a galériára. Az õ kuckója alattunk van, de így is hallom minden mocorgását. Szerencsére nagyon jó alvó.

A nagy kerekû babakocsi tényleg szuper, nekünk is az van, mint már írtam egyszer. Ebben a bazi nagy hóban simán mentünk sétálni, sõt én is fél kézzel is tudtam tolni, látva sok megrökönyödött anyuka társamat, milyen könnyû nekem. Egyáltalán nem kellett emelgetni a bazi nagy hókupacokon, míg másokat láttam szenvedni. Mondjuk az ára nekünk is húzós volt, de szerintem még a kistesót is ki fogja szolgálni simán, de akár még a család többi nõtagját is.

szép pocakosodást kívánok nektek.

Érdekelne ez a centizés dolog, bár én már nem tudom alkalmazni, de majd a következõ bébikénél kipróbálnám. Csak annyit tudok, hogy a pocim kerültet szülés elõtt 1 nappal pontosan 100 cm volt, Dani pedig 2900 grammal született, pont amennyit az orvosom is mondott.

Ha közben valamelyik baba elindulna a nagyvilágba, akkor szép szülést kívánok és gyönyörû, egészséges picurkákat!

pusz
gumicukor és Dani (27 hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor

Málnalevél

Én is alig találtam még július elõtt.
Én a 36. héten kezdtem inni, napi 7 dl-t. Ittam szorgalmasan, ,persze nem tudom, hogy ettõl szültem- e meg 3 óra leforgása alatt könnyen és gyorsan. Mindenesetre ártani nem árt.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Engem is erdekelne a babameres! Sajna elfelejtettem, pedig anno eleg evidensnek tunt!
Megartott a vasalas, vagy a kohoges! Ugy hasogat a hasam, alig tudok jarni! Ez a megfazas igazan elmulhatna!

Myssnia, en is ejfel utan fekszem le altalaban, es igyekszem csak nagyon keveset pihenni napkozben, es megis kettokor mar fent vagyok, hatig ebren, utana mar tudnek aludni 9-10-ig, de akkor mar nem lehet!!!
Mult ejszaka mar jobb volt, bevettem egy par szem homeopatias bogyot, es sokkal jobban aludtam...vagy mar annyira faradt voltam.
Nagyon csecse a babakocsi, amit valasztottal!

Holnap jon a szuleszno, kivancsi vagyok mi az abra! Egy honapja voltam utoljara dokinal-akkor meg faros volt a baba-, utana par nappal 4D ultrahangon, akkor meg gyonyoruen fejjel lefele, nem is tudtunk mozizni, semmi nem latszott Mikibol, csak a hata!

Azt hiszem holnaptol en is elkezdem a malnalevel tea kurat!

Amugy meg kezdek parazni! Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, finises kismamak?! Lehet, hogy csak az otthonszules ujdonsaga miatt? Nem tudom!
Drukkoljatok, hogy a szuleszno mindent rendben talaljon!

Zsuzsi
36+6
zsuzsi74

Sziasztok lanyok!

Sasha,
Koszi a babaszobas infot. Hat igen, en is attol felek, hogy ha most egyutt alszunk, akkor nem lesz-e rossz a babucinak, ha aztan par honapos koraban, amikor mar okosabb is, valtoztatunk a dolgon... Sok sikert az atszoktatashoz, aztan majd 3 honap mulva leirhatnad a tapasztalataidat!Kép Nekunk akkor fog csak szuletni (remelemKép).Kép

Zsuzsi,
Pont most akartam kerdezni, hogy mit csinal most a babad, ugy ertem, hogy fekszik, es hogy mi a helyzet az otthonszuleseddel? Majd ird meg, mit mondott a szuleszno!Kép
Azert a gyarapodo csalad mellett is probalj pihenni...

Myssnia,
Orulok, hogy minden rendben, jol vagy, es megnyugodtal!Kép Igen, nagyon jo erzes a kontroll utan, plane ha en is erzem, hogy minden ok. Eddig ez nem sokszor volt igy, de talan mostantol....!Kép
Jol nez ki nagyon a babakocsi, nekem meg a szine is tetszik. Megkerdezhetem, hogy mennyi az a baromi draga? Mi biztos, hogy 4 kerekut akarunk, de azert kivancsi vagyok.Kép

Heni,
Haaat, mar csak ismetelni tudnam magamat, ugyhogy csak annyit, hogy DRUKKKKK!KépKép

Gomboc,
Nekem ugyan meg nagyon raer, de elmentettem a malnalevel teas infot.Kép
Nem irtad, hogy tudsz-e valamit Csikrol, vagy vegyem ugy, hogy nem tudsz?Kép

Puszi:

Leszter
27+3
leszter

ZSuzsi,
drukk, hogy a szülésznõ mindent rendben találjon.
Hát igen, ha császár lett volna már túl lennék rajta, de hiszen Te írtad, hogy kívánod ne csak "kiszedjék" belõlem és lám lehet, hogy tényleg rendesen szülhetek. Igaz így most nem tudni, mikor lesz a nagy nap. Kicsit izgulok is, hogy minden OK legyen, elintézzek mindent és kispapa is itthon legyen.Kép

Becopyzom ide a mérést:
"Baba súlyának mérése mérõszalaggal:
Megméred a hasadat körbe, mintha a derekadat mérnéd, a köldökvonalnál. és megméred a szeméremcsont (alul a has alatt) és a méh tetejének (fent, amíg érzed a "gombócot a hasadban" távolságát, ezt is köldökön át. És ezt a kettot összeszorzod, ez a baba súlya grammban. Fontos: Mindezt FEKVE kell mérni!!! Ha valakinek zsírréteg van a pociján, lévén hogy a terhesség elott se volt sovány, akkor szorosabbra kell fogni a mérõoszalagot, hogy ne a saját zsírpárnánt mérjük, csak a méhet. "

Myssnia,
szép nagy a baba, gratula hozzá és várjuk a képeket.Kép

Málnalevél teát én minden további nélkül kaptam és napi 3 bögrével kortyolgatok, egész fini.Kép

Kangi,
köszi a mailt, lehet, hogy majd kérdezek még, ha nem gond.

Megyek vacsizni, jók legyetek,pusssza
Timici
38+2
timici

Leszter,
Szoval az a farfekveses dolog erdekes volt!
December elejen a szuleszno szerint mar lent volt a feje. Otthon elso dolgom volt elmenni dokihoz, megnezte ultrahangon, hat ult a gyerek, feje a bordaim alatt. Doki kozolte, hogy amelyik gyerek a 30.hetig nem fordul meg, az mar nem is fog, es ne is nagyon merjek otthon szulni, mert beakadhat a buksija! Nala megszulhetnem farosan is, mert harmadik baba, de otthon semmikepp nem javasolja!
Persze jol beijedtem, hogy most mi lesz, egyedul azt a 30. heti dolgot nem hittem el neki, mert en eddig csak ellenkezo peldakat hallottam, olyat is, hogy kiiras utan egy nappal fordult be, meg akkor, amikor mar csak a csaszar miatt ellenoriztek uh-on a baba helyzetet, akkor derult ki, hogy hopp, megfordult!
Rogton rohantam a homeopatias gyogyszertarba, hogy most azonnal adjanak nekem valamit, amitol megfordul ez a gyerek! Hat persze, hogy nem adtak, de egy homeopatias doktornohoz kaptam soron kivul idopontot. Addigra viszont megvettem az osszes kaphato szakirodalmat a temarol es el is dontottem, mi kell nekunk a bukfenchez! Nem is birtam tovabb varni, ket nappal azelott, hogy beszeltem volna a doktornovel bevettem a csodaszert (o is ezt javasolta volna, de mondta, hogy varjunk par napot, menjek el ultrahangra, es csak akkor vegyem be megegyszer, ha nem fordult volna meg)!
Hogy pontosan mikor is dobott szaltot Miki azt nem tudom, a bevetel utani ejszaka nagyon aktiv volt, es tobbszor keresztbe fordult, meg az oldalamra sem tudtam fekudni, annyira kiallt! Masnap egy baratnommel teaztam a Raday utcai Voros Oroszlan Teahazban, amikor elcsodalkoztam, hogy jeee, a pocakom tetejen ereztem mocorgast, ahogy eddig soha! De persze ezt tutira csak az ultrahang tudja megmondani! Nem is bantam akkor mar, hogy semmi nem latszik a bababol (7000 forintert), csak az, hogy tutira lent van a feje, es fent a popsija!
Az eset ota hiszek a homeopatiaban, be is szereztem nehany szert a hazigyogyszertarba! (A ferjemnek is beadtam egy kis arzent, amikor valami hasmeneses fertozest kapott el, es el is mult a hasfajasa rogton...es meg el!!!)

Zsuzsi
36+6
zsuzsi74

Leszter,
Csiknak kisfia lesz, ennyit tudok. Meg hogy meg elvileg bejar dolgozni, es vettek egy lakast. Kép O otthonszulest tervez, es en nem tudtam lebeszelni. Ugy volt, hogy talalkozunk, csak aznap nagyon kipurcantam, es azota nem jott ossze a talalka. Kép

Mi is ketszobas lakasban lakunk, nalunk egyenlore (kb. 6 honapos koraig mindenkepp) a haloszobankban lesz Gombocka. Utana elgondolkodunk, hogy a. megszuntetjuk a nappalit b. Gombocka tovabb marad a haloszobankban. Kép

Zsuzsi,
mar irtam Neked, nalam masfel-ket het alatt elmult az almatlansag, mostanaban ujra tudok aludni! Lehet, hogy nalad is csak atmentei! Kép

Sziasztok,
Gombóc

ui.: Heni, kezdem nagyon is megerteni, hogy az agyadra megy, hogy mindenki azt kerdezi, mikor szuletik meg a babad. A mai nap volt a legkritikusabb, most mar mindket nagyszlo ezzel nyaggat a telefonban (es szemelyesen is). Pedig 25-ere vagyok kiirva!!!! KépKépKépKép
gombóc

Megmertem a babat, cirka 3 kilo lehet, talan kicsit kevesebb, de remelem ratesz meg egy par dekat vilagrajoveteleig!

Zsuzsi
36+6
zsuzsi74

Kedves Lányok!
Szeretnék kérdezni Tõletek így "betolakodóként", de remélem kismamatársként néhány dolgot:
Múlt hét közepén lett + a tesztem. Régóta várunk a Párommal erre és most végre sikerült a 2 csík, de nagyon félek. Igazából a hasfájáson, néha görcsölésen kívül semmi úgynevezett terhességi tünetem nincs. Már a 38. napon vagyok és talán már a mellfeszülés, bimbóérzékenység, hányinger, émelygés kellene, hogy jelentkezzen. Kapok Utrogestánt, úgyhogy hormonilag úgy érzem biztosítva vagyunk, de nagyon aggaszt a tünetmentesség és félek, hogy álom az egész. UH csak kb 2 hét múlva lesz.
Mik a tapasztalataitok: normális ez? merjem azért elhinni hogy sikerült? késõbbre várjam a tüneteket? vagy máris baj lehet? kérlek segítsetek egy kicsit. Nem vagyok egy soványság a magam 174cm és 70 kg-jával, de már jó lenne tapasztalni a tüneteket, talán jobban el merném hinni.
Elõre is köszönöm, hogy segítetek tapasztalataitokkal!
SOk boldogságot a babaváráshoz és a megszületett babákhoz!
Margit
Margit

Sziasztok!

Csütörtökön voltam követéses UH-on a több magzatvíz miatt. Teljesen nyugodtan mentem, hiszen Kangit is arra biztattam, hogy ne aggódjon a kevesebb magzatvíz miatt. Tehát, most is több a magzatvíz, és szív UH-ot javasoltak, amit egy órán belül meg is csinált egy nagyon kedves doktornõ. Nagyon izgultam! Kép Kép
Semmi eltérést nem talált, azt mondta, hogy nagyon szép a szive a kisfiunknak. Kép
Ezen kívül elküldtek egy vérvételre, a TORCH-ra, amit anno 5 éve is megcsináltak, és akkor sem találtak semmit. A TORCH a toxoplazma, rubeola és cytomegalovírus (remélem jól írom) kiszûrésére szolgál. Kb. három hét múlva lesz meg az eredménye, hát lehet, hogy nem várja meg a baba! Kép
Jövõ csütörtökön pegid Pálffy doktor, a fõ-fõ UH-os orvos is megnézi a babámat. Mindenki kiemelte, hogy a babán semmi eltérést, vagy rosszra utaló jelet nem látnak, de azért ez már nekem is sok volt. Végül az orvosom tudott megnyugtatni, hogy ez a több magzatvíz lehet családi adottság is, és ne aggódjak, minden vizsgálatot el kell végezni, de a lényeg úgyis az, ha majd egészségesen születik a kisbaba, és mindenki megnyugszik. Szerencsére a párom egyáltalán nem aggódik, azt mondja, neki meg sem fordul a fejében, hogy a babának baja lehet, és mostmár én is így érzem!!!!!
Egyébként 90-es a BDP-je, és 2763 g-ra becsülték a súlyát. Ahogy már megszoktam, most is teljesen nyugodtan, ellazulva lebegett a hasamban, a szív UH-os doktornéni is felkiáltott, hogy egy kis exibicionista gyerek, mert természetesen megint látszott minden alkatrésze.

Urszila!
Mi a legalsó négyemeletesben laktunk, van egy huncut szõke fiam, és egy narancs Twingo-val közlekedtem, hátha így beugrik! Kép

Kangi! Kép
Ja, hát a Fekete Hunor nem lenne nyerõ! Kép Kép
Azért örülök, hogy van, akinek tetszik a Hunor, már eldöntöttük, ez a végleges! Kép

Myssnia! Kép
Jó nagy a babád! 95-ös BDP, húúú. Már biztos most nagyon okos! Kép
A kórházba való beérés miatt én is izgulok egy kicsit, hiszen innen Gödöllõrõl reggeli csúcsban még az autópályán is iszonyú nehéz bejutni, akkora a forgalom. Meg délután is, az Árpád híd felé. Szóval próbálom megbeszélni a "másik illetékessel", hogy ne reggel, és ne délután, vagy ha igen, akkor hétvégén jöjjön!!! Kép Kép
És igazából nem is tudom, milyen, mikor magától indul a szülés, mert a kisfiammal túlhordás miatt indították a szülésemet. Ha elfolyik a magzatvíz, az nekem is újdonság lesz! Kép

16. vagyok a táblázatban!!! 50 valahanyadik voltam, mikor csatlakoztam hozzátok!

Puszi mindenkinek!
Judó
34+0
judó

Margit,
Ne izgulj, nem mindenkinel jelentkeznek ezek a tunetek! Szerencses vagy, ha meguszod peldaul a hanyingert! Az elsonel nekem egyaltalan nem volt, masodszor mar egy kicsit, harmadszor meg aztan kijutott belole rendesen! Inkabb orulj, hogy zebras lettel, es probalj csak szepre, jora gondolni, azzal a babanak is jot teszel!

Judo,
Orulok, hogy minden rendben a babaval! Biztos csak valami orokletes adottsagrol van szo, ne izgulj! Szeretik ijesztgetni a kismamakat!

Zsuzsi
36+6
zsuzsi74

Sziasztok!

Zsuzsi,
Nagyon orulok, hogy ugy nez ki, jol fekszik a babad, es persze azert drukk, hogy a szuleszno is mindent rendben talaljon! Majd irjal!Kép
Es mi volt az a bizonyos csodaszer???
Te is szep dolgokkal dicsekszel orszag-vilag elott: hogy arzent adsz a ferjednek! Szep kis feleseg, mondhatom!Kép

Gomboc,
Koszi az infot Csikrol, orulok nagyon, hogy jol van. Remelem, nem lesz semmi gond az otthonszulessel, en nem mernek belevagni, bar en nagyon nyul vagyok, ezt Ti is tudjatok!Kép

Margit,
Megertelek, en is hajlamos vagyok az aggodasra, de ne aggodj, ezek nagyon egyeni dolgok. Nekem is ennyi idos terhesen max. a mellfeszules volt az egyetlen jel, de ezt is lehet, hogy csak bemagyaraztam magamnak.Kép A hanyinger pedig nem ugy jelentkezett, ahogy elkepzeltem, hogy fog, hanem inkabb az volt jellemzo (de ez is csak kesobb tudatosult bennem, amikor mar erosebbe valt), hogy egy-egy etelt nem kivantam, sot ragondolni sem birtam, annak ellenere, hogy esetleg elozo nap meg joizuen megettem. A sovanysagnak-koversegnek pedig vegkepp semmi koze ehhez, ha a pocinovekedesre gondolsz, az meg nagyon korai lenne. Nekem ugy a 17-18. hetig abszolut semmi pocim nem volt, de igazan latszani inkabb csak a 22. het utan kezdett.
Ezekkel szerintem ne foglalkozz, viszont ha gorcsolsz, akkor probalj minel tobbet fekudni, es hivd fel az orvosodat, de biztos nem lesz semmi gond.Kép Varunk itt!Kép

Judo,
Orulok, hogy minden rendben, es drukkolok, hogy ne is talaljanak semmit a kesobbikeben sem, de biztos nem is fognak!Kép Tenyleg biztos csaladi adottsag.

Puszi:

Leszter
27+3
leszter

Zsuzsi Kép
még az én babám sem volt befordulva a múlt héten (33.)!!! Persze engem is mindenki nyugtat, hogy majd befordul ...
Nem is megyek UH-ra, csak majd a 36. héten, de ha akkor sem lesz még befordulva, mit csináljak?

Margit Kép
gratula a teszteredményhez! A 38. napon semmi bajom sem volt még! Aztán most itt állok 98-as derékkal KépKépKép Hányingerem egyáltalán nem volt, csak émelygés és keserü szájiz, de az is inkább kicsit késöbb. Hányni nem hánytam, csak a 16. héten egyet, Finnországban, kinai kajától Kép De tényleg! Viszont gondolom, tudod, hogy vasat és folsavat kell szedj, ettöl aztán rögtön megáll a székletürités, na, nekem ez volt ay elsö terhességi tünetem Kép Ne aggódj!
De én is azt mondom, ha bárminemü görcsöd van, feküdj le!!!

Judó Kép
üdv újra itt, rég láttalak Kép

Megyek aludni Kép

Pussz
Kangi
34+2
kangi

Kangi,
tutira be fog fordulni, ne is gondolj rá, hogy nem.Kép Beszéld meg vele és hidd el meg fog fordulni.KépKépKép

Judó,
gratula a babucid méreteihez, a több magzatvíz miatt, pedig tényleg ne aggódj, biztos minden rendben van, különben a dokid nem lenne nyugodt.Kép

Margit,
örülj a 2csíknak, a tünetek majd jelentkeznek, ha itt az ideje, nekem sem volt semmi különösebb jele. A görcsölés viszont nem jó, de az jó, hogy kapsz hormonpótlást.Kép
Türelem és kitartás, nemsokára lesz UH, akkor láthatod a babócád petezsákját majd.Kép

Jelentem a kórházi pakkom összepakolva és ma ismét rengeteg babaruhát mostam és vasaltam, de még nem szeretnék szülni.Kép Remélem ezt Bence is tiszteletben tartja majd.Kép
Hihetetlen, hogy lassan már nem fogom érezni õt a pocakomban.Kép Nagyon fog hiányozni, persze lesz helyette egy édes kisbabám.KépKépKép

Megyek kicsit felpolcolom a lábam, mert ma iszonyúan megdagadt, aztán elteszem magunkat holnapra. Jók legyetek, Heni drukk megy továbbra isKép, pusssza
Timici
38+2
timici

Egy pár Kép új kép Sáráról [url=http://zalaisara.fw.hu" TARGET="_top]ITT[/url]
kamilláné

Kangi,
Nagyon tetszettek a kancsoid.
Szerinetm is van meg idod es befordulhat a babo. Az unokabatyam felesegenek szules elotti ejszaka fordult meg, az orvos nem is akarta elhinni neki(elmeselese szerint nem volt a legkellemesebb elmeny), de UH bebizonyitotta es szulhetett rendesen.

Pocok,
Manka gyonyoru kislany.Kép

Judo
Szerinetm ha ilyen alaposan kivizsgaltak es az elso baboval is igy volt, akkor tenyleg valami csaladi adottsag lehet. Probal meg lazitani.

Zsuzsi,
Ismeros sajnos ez az ejszaka at nem alvasa. Az fiammal kb. a 30. hettol en is ezt csinaltam, nem akarlak elszomoritani, de nekem vegig igy maradt.Kép Eleggge faraszto volt, de semmi nem hasznalt. Most meg csak a 19. heten vagyok, de mar ujra vannak elojelek. Jelenleg meg tudok aludni kb. 4-ig es utanna bamulom reggelig a plafont.

Margit,
Orulj nagyon a ket csiknak, ha gorcsolsz probalj meg pihenni minel tobbet. Szerintem sem kell feltetlenul erezned terhessegi tunetet. En peldeul Matyival semmi tunetet nem produkaltam, most bezzeg bepotoltam az elsot is. Tudom ilyenkor egy kicsit meg hihetetlen a dolog, de par honap es latszani fog jol a pocid.Kép

Leszter,
Mi az elso perctol kulon szobaba raktuk a babot, de mert az egybe nyilott a mienkkel igy minden rezduleset hallottam a manonak. Ez ment 4-5 honapos koraig, amikor 2 ornakent kelt es bizony egy-ket het utan elfaradtam, igy bekoltozott hozzank, kisagyastol( probaltam a sajat agyaban tartani a szopik kozott). Aztan eljott a masfel eves kor, amikor sajat kisagyat kapott es mivel arrol le tud szallni minden hajnalban menetrendszeruen meglatogat minket. Cserebe viszont zokszo nelkul es egyedul alszik el az esti meseje utan.

Heni,
Tovabbra is megy a drukk....

Na megprobalok aludni egy kicsit a regenyiras utan,

Angi
angela2

Pocok: kérlek írd át a táblázatba az orvosom nevét:
MÁV Kórház/Dr. Tidrenczel Kép

Margit: kérlek na aggódj, saját példám: most vagyok 13 hetes, eddig vagy 3x nézett úgy ki a dolog, hogy nem marad meg a baba, de végül is mára stabilizálódott a helyzet és minden rendben van, tünetek nálam a 8-9. héttõl kezdve voltak, de már eltünt a nagyrészük. Nyugalom!

puszi

saci
charlottee

Kedves Lányok!

Sikerült egy kicsit megnyugtatnotok. Már nagyon várom az UH-ot, hogy lássam igaz-e az ÁLOM vagy sem, és persze próbálok pihenni. Szerencsére a munkahelyen nem stresszes, sokat ülök, csak lassan jövök megyek, van lépcsõzés is, de az sem vészes.
Azért vagyok ennyire megijedve, mert én is úgy vagyok veel, hogy másként képzeltem ezeket a bizonyos tüneteket és alig vártam, hogy a WC-n kezdjem a reggelt. Ezek szerint ez késõbbre várható, ha egyáltalán lesz.
Saci! Mit jelent amit írtál: "3x nézett úgy ki..." újabb félelmeket kezedek érezni magamban...
Margit
Margit

Sziasztok!

Még egyben, a méhszáj változatlanul 3111.
Éjjel voltak 5-10 perces fájások, de nem sokat értek ezek szerint.
Ha nem lesz semmi, szerdán "bevonulok".
Jobban mondva, muszáj lesz Kép
De az vigasztal, hogy nem sokára a kezembe foghatom a kislányom.Kép
Benneteket, meg csak olvasni tudlak majd, meg azért majd üzenek is a kispapivalKép

Heni
41+1
heni1979

Sziasztok!

Még egyben, a méhszáj változatlanul 3111.
Éjjel voltak 5-10 perces fájások, de nem sokat értek ezek szerint.
Ha nem lesz semmi, szerdán "bevonulok".
Jobban mondva, muszáj lesz Kép
De az vigasztal, hogy nem sokára a kezembe foghatom a kislányom.Kép
Benneteket, meg csak olvasni tudlak majd, meg azért majd üzenek is a kispapivalKép

Heni
41+1
heni1979

Sziasztok!

Myssnia!
Úgy legyen. Márhogy elmúlik.

Kispici!
Szeretettel várunk Benneteket. Írhatsz a profilos címre is, de ha a cégesre írsz ( tivamed@mail.gatesgroup.hu ), akkor is én olvasom el.Akkor viszont egy kupacban lesznek az üzleti ügyek.
Kétszemélyes cég vagyunk Kép, fel is hívhatsz a honlapos telefonszám túlsó végén is engem találsz. Kép

Pocok!
Manka gyönyörû.

Gombóc!
A profilod hihetetlenül lassan jön le, ha lejön egyáltalán. Nem bírtam kivárni Kép

Alvás: Kicsi a hálószobánk, csak egy mózeskosár fér be. A külön fekhely viszont alapfeltétel volt. Amikor kinõtte a kosarat, kénytelen volt az ágyába, szobájába költözni. Zokszava sem volt. Azóta párszor már aludt nálunk, az ágyban, ha sehogyan sem lehetett bírni vele, de az este mindig szívesen megy a saját fészkébe.

Snoopy
23+0
snoopy

Jo reggelt (11kor??!)

Heni
Kitartas! Tudom,mar lassan 1 hete ezt irom Neked, de most mar tenyleg nagyon itt a Finish!!!! Kép

Margit
Gratula a 2 csikhoz es tenyleg ne aggodj! Nekem sem voltak tuneteim..

Lanyok
Nem irt senki semmit a kez zsibbadasra.Nem igaz,hogy mindenki megussza csak en nem? Voltam ma hazidokinal es megnyugtatott,hogy a baba fexik rossz helyen es nyom valamit, de akkor is pocsek erzes!

Timici Kép
Ugyes vagy,hogy osszepakoltal! Kép A baba most mar nyugiba lesz1ideig tuti!

Baba alvas
Ugyan tapasztalat meg nincs, de 1 szobaban fogunk aludni par honapig a babocaval. De igyexem nagyon kemenynek lenni (magammal), szoval nem szeretnem raszoktatni,hogy koztunk aludjon
1) Mert Apa nagyon hirtelen tud fordulni ejszaka, lecsapva ezt-azt Kép
2) Latom,hogy a noveremeknek milyen nehez leszoktatni rola a kisfiukat!

Norkini
34+2
norkini

Jó reggelt! KépKépKép

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat befordulás ügyben. Remélem, tényleg úgy lesz, és nem kell a farfekvás miatt aggódnom, mert igaz, hogy nagyon szépen tudnak már császározni, de mégiscsak mütét .. meg persze azon is parázok, hogy ha nem fordul be, akkor még nem elég érett az idegrendszere, hogy megszülessen (ezt egy gyógypedagógustól hallottam, és valahol el is tudom képzelni, hogy igaz lehet ...) Kép Na, nem görcsölök ezen tovább, inkább irok:

Heni Kép
drukkdrukkdrukk!!!!!! KépKépKépKép

Norka Kép
bocs, valahogy elkerülhette a figyelmemet a zsibbadós kérdésed. Nekem nem volt hasonló tapasztalatom eddig, de Anyu a húgommal egyszer két napig alig tudott hjárni, úgy zsibbadt az egyik lába, mert a kis krampusz nyomott valamit Kép Úgyhogy kitartás, csak arrébb mászik Jázmin, ha szépen megkéred!

Timici Kép
ügyes vagy, hogy már mindened be van pakolva! Én majd február elejére tervezem az összekészülést-babaruhamosást (és -pakolást), addig még vizsgázom, odavan az eszem Kép

Baba alvás: mi is azt tervezzük, hogy a (hálóba nyiló) szobájában lesz a kiságya, igy külön is van, meg halljuk is, mit szuszog Kép

Megyek, mert kispapát fellöktem hajnalban a vonatra, és csak magamnak csinálok egy kis fini sült krumplit ebédre Kép

Pussz
Kangi
34+3
kangi

Ja, és drágák vagytok, hogy igy lelkesedtek a korsóimért!!! KépKépKép Én télleg elég suta vagyok, de ezek azért aranyosak lettek Kép

Pussz
Kangi
kangi

Norkini,
Nekem szokott zsibbadni a kezem, de ez nem is zavar annyira, mint mikor a labam zsibbad el hirtelen az utca kozepen!

Leszter,
Pulsatilla C200-as homeobogyeszt javasolt a dokineni a forgatasra, nekem LM18-asban volt ugyanez a szer, ami egy kicsit gyengebb potencial, de eleg volt ezek szerint!

Kangi,
Tudom, hogy nem vigasztal, de a legtobb baba szulesig megfordul. Engem is ezzel vigasztaltak, de keves volt! Ha nem fordulna meg ugy 2 heten belul, szerintem erdemes homeopatiaval probalkozni, artani nem fog, legfeljebb fejreall a babad! Kerdezz meg azert egy homeodokit, mit javasol!

Margit,
Ha egy baba maradni akar, akkor marad, ha meg valami problema van, akkor csinalhatsz barmit! Tudom, hogy ez igy kemeny, nekem is volt vetelesem, es hidd el, mindent elkovettem, hogy maradjon a baba, de odafent mas sorsot szantak neki! Az a baba, amelyik maradni akar, mert egeszseges, vitalis magzat, es jol is agyazodott be, az ott marad a pocakodban kilenc honapig, ha ugralsz, fejenallsz, vagy hatraszaltozol akkor is!
Amugy en most harmadszorra igencsak gorcsolgettem az elejen, vartam, hogy megjon, de aztan csak nem jott! Az elso egy-ket honapban egy kis gorcsolgetes is belefer, hiszen csak most tanulja a szervezeted, hogyan kell kismamasodni!

Mindjart jon a szuleszno, most akkor megint osszeszedem Gyuri jatekait, a szetszort papirzsepiket, es a kiramolt fiokokat is visszaramolom...

Zsuzsi
37
zsuzsi74

Sziasztok Kismamik!

Mi még egyben vagyunk, (Gombóc, köszi az érdeklõdést! Kép ) de nagyon jó lenne ha összeszedné magát a kisasszony, és azt mondaná, hogy uzsgyi, megnézem én magamnak ki is az anyucim, Kép Ugyanis lassan már egy hete, vagy inkább 10 napja marhára fáj az egyik bal alsó bordám. De annyira, hogy minden egyes mozdulatra, amikor a bordaközi izmok is mozdulnának, sikítok egyet, és már úgy mozgok ettõl mint egy csiga. Az ember nem is gondolná, hogy milyen soxor használja ezeket az izmait... Kép

Heni, Gombóc, már nálunk is a családban ezerrel megy a nyaggatás, hogy mikor szülök. A férjem nem mer már telefonálni se senki rokonnak, mert amint felveszik a telefont, az elsõ kérdés az, hogy "na, megvan?" Kép Pedig nekem is van még pár napom...
Tegnap összekészítettem a kórházi csomagot, legalábbis nagyjából, már csak valami táskát kell kölcsönkérni hozzá, mert az nincs, illetve, ami van, az kicsi.

Margit, üdv közöttünk! Kép Ne aggódj, egyáltalán nem kell, hogy tüneteid legyenek. Örülj inkább neki. Nekem az elsõ másfél hónap teljesen tünetmentes volt. Utána meg hánytam ezerrel, de azt szívesen kihagytam volna. Kép

Heni, hajrá! Kép

Kangi, ne aggódj, még nyugodtan befordulhat. Az, meg, amit a gyógypedagógus mondott, hogy nem elég fejlett az igerendszere, hááát.., nekem vannak kétségeim az ilyen kijelentéseket illetõen... Kép
Én is és a hugom is farosan születtünk (akkor még nem volt UH, úgyhogy emiatt nem volt divat a császáros szülés), és az égegyvilágon semmi probléma nem volt, és most sincs velünk. Kép Kép

Kispici
39+4
kispici

Zsuzsi, Kispici Kép
köszi a biztatást. Végülis nem aggódom nagyon, hiszen élénk, sokat mocorog, és én olyan nagyon jól vagyok, hogy nem hiszem el, hogy neki bármi baja lehet Kép Remélem, jók a megérzéseim ...

A kérdezösködö rokonoktól már én is elöre tartok, úgyhogy egyik finisest sem irigylem miattuk Kép Én ugye feb.21-n (péntek) tölöm a 40. hetet. Feb.23-ra (vasárnap) vagyok iirva, de mostanában ugye a pici méretek miatt ez is egyre tolódik. Én nem bánnék hamarabb szülni, de az Anyu mindkettönket túlhordott, és mi annyira egyformák vagyunk ... szóval, én is számithatok izgatott kérdésekre ... Kép Azért már szeretnék ott tartani Kép

Pussz
Kangi
34+3
kangi

Kangi,
Mondd azt mindenkinek, hogy marcius elejere varod!
Egyebkent statikailag en is valahogy jobban ereztem magam, amig ult a baba!
Szuleszno kesesben, mar egy negyed oraja...remelem azert ideer, ha mar olyan alaposan megborotvalkoztam, es most eg a labamon a bor, mint allat!!!

Zsuzsi
37
zsuzsi74

Sziasztok!

Kangi, ha ez biztat, gyerekkori baratnom ezekben az orakban szul, neki meg szilveszterkor is azt mondtak, hogy nem fordult be a babaja. Azota viszont igen! Ugyhogy ne aggodj, van meg ra ideje. Kép
En is megneztem a korsoidat, ennyire jo a kezugyesseged? Csak amulok es bamulok...KépKépKép

Pocok,
nagy kalappal a babo szuletesehez! Kép Mihamarabb epulj fel a csaszar utan! KépKép Szerintem, ha nem ellenoriznek a korhazban, nyugodtan logj ki. De azert ne menj messzire...Kép

Norka,
nekem "csak" az ujjaim zsibbadnak, de azt mondtak, ez a vizesedestol van. HA az egesz karod zsibbad, szerintem akkor a babad nyom el valami ideget...Kép A rabaeszelesemn kivul (marmint hogy a babadat rabeszeled arra, hogy mozduljon arrebb) nem hiszem, hogy mas segitene...Kép

Timici,
ugyi vagy! Kép

Babaruhak nalunk is 95%-ban kimosva/vasalva, az en cuccom a tisztasagi csomagon kivul oszepakolva, babaszoba startra kesz, mozekosar osszeallitva (csak a biztonsagi autos szett hianyzik hozza, amit elvileg masfel heten belul szallitanak), hazajovo babaruhak felig osszepakolva, mar csak kispapit nyuzom, hogy csinaljon o is pakkot maganak a papucsaval, a ragcsaival meg uditovel. Kép

Heni, tovabbra is +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Egy kerdes a finiseloknek: Ti miben hozzatok haza a babat? Engem mindenki azzal nyuz, hogy kell ra kardigan is. Na marmost ha raadunk egy hosszuujju body-t, egy hosszuujju pluss rugit, egy teli kezeslabast, es pledekkel jol belegyomoszkoljuk a fedett mozeskosarba, akkor szerintetek is kene kardigan? Ezt valahogy el nem tudom kepzelni...

MArgit,
en egyaltalan nem hanytam (csak a parom) a terhesssegem kezdeten, pisilesi ingeren, mellfeszulesen es nemi nyugossegen kivul semmi mas tunetem nem volt. Illetve hogy szurt a jobb oldalam, ami annak volt koszonheto, hogy Gombocka egy idegre vagy kozvetlen melle agyazodott be. Orulj neki, hogy nincsenek kellemetlen tuneteid, inkabb pihenj sokat es elvezd, hogy novogetnek a pocidban. KépKép

Sziasztok,
Gombóc
38+2

ui. BAratnomtol most jott egy SMS, meg mindig nem szuletett meg a kislanya. Kép Tegnap 3-kor folyt el a magzatviz...
gombóc

Sziasztok lanyok!

Mindenkinek koszonom a baba elhelyezesevel kapcsolatos valaszt!Kép

Kamillaek,
Sara nagyon edes baba!Kép

Angela,
Koszi a babaszobas infokat, hmmm, ez meg bonyolultabb lesz, mint gondoltam!Kép

Saci,
Beirtam a dokid nevet. Hogyhogy valtottal?

Timici,
De jo Neked, mar ott tartasz, hogy bepakoltad a cuccaidat!Kép Irigykedem!Kép

Margit,
Meg egyszer: a tuneteken ne stresszeld magad, ez tenyleg mindenkinel maskepp jelentkezik, csak a filmekben szokas altalanositani egy kicsit!Kép En ugy a 8-10. het kornyeken legszivesebben sirva fakadtam volna, ha azt olvastam, hallottam, hogy "reggeli" rosszullet. En reggel meg eleg jol elvoltam, de aztan a nap hatra levo reszeben annal kevesbe... De ez sem a WC kagylo olelgeteset jelentette, mint a filmekben (ott persze csak es kizarolag reggelKép), hanem egy olyan folyamatos undort es furcsa hanyingert. De azert 5 kilot igy is fogytam...Kép Szoval ne aggodj, inkabb orulj, ha nem vagy rosszul!Kép

Heni,
Azert szerdaig meg jelentkezel, ugye? Nagyon drukkolok, hogy induljon meg magatol, de ha nem, akkor sem tarthat mar par napnal tovabb!Kép (Amugy korabban nem 20-a volt a vegso hatarido? Attette a dokid szerdara?) DRUKKKKKK!!!!

Snoopy,
Ez biztato, remelem, nekunk is hasonloan tolerans babank lesz!Kép

Kangi,
Drukk, hogy beforduljon, de biztos be fog e nelkul is!Kép

Pocok,
Nagyon drukkolok Nektek szerdan, hogy ne fajjon es jol viseljetek mindketten a mutetet! Aztan ha tudsz, jelentkezz!Kép

Kispici,
Neked is drukk!Kép

Gomboc,
A baratnod szegeny nincs meg tul rajta? Remelem, mar nem tart Neki sokaig!

Na megyek, keverek egy kis palacsintatesztat, igy legalabb tudni fogom, miert mutat tobbet a merleg a kovetkezo vizsgalaton!Kép

Puszi:

Leszter
27+4
leszter

hahó mindenkinek,

Angela, gratula a kiscsajhoz, remélem lassan én is tudni fogom már a nemét!:o)

Leszter, tudom, hogy Saci mögöttem van, csak már szertnék elõrébb lenni a táblán ( Manócska a türelmetlen:o))))

Móni, gratula neked, és remélem semmi gond nem lesz!:o))

Norka,
nálunk a cinkék meg kieszik a szotyit a búza közül, azt amit otthagynak viszont a kutyáim eszik meg:o) Ez normális dolog?????:o)))))))

Voltam szombaton a gyûrûk ura 2-n, hát, csak az nézze meg, aki a gusztustalan pofákat bírja, az elsõ órában többször bújtam kispapihoz, mint néztem a mozit:o))))))))

pusz:
Manócska
15+5
manócska

Leszter,
küldenél egy kis palacsintát? de baracklekis legyen!:o)))))
Manócska
Manócska

Kamilla Kép

Sára baba nagyon szépséges KépKépKép

Leszter Kép
köszi a drukkot, az sosem árt Kép

Pussz
Kangi
34+3
kangi

Leszter Kép
én kakaósat kérek! Kép De a nutellás se rossz ... Kép

Pussz
Kangi
kangi

Sziasztok!

Leszter
A babakocsi árát még nem tudta a forgalmazó pontosan megmondani, de ahogy elnéztem, külföldön kb. 400 euroért árulják, ami annyit jelent, hogy nálunk még erre jó rápakolnak vagy 30%-ot... Ettõl a falnak mászok, mert amíg a többi országban már akciózzák ezeket a babakocsikat, addig nálunk azon vannak, hogy minél többet nyerjenek rajtad. Mivel csak egy mo-i forgalmazója van, megteheti. De hát vessek magamra, mert nekem ez tetszett meg. Kép

Judó
Szoritok,hogy a megfeleõ idõben akarjon elõbújni a baba. Kb egy idõben lesz meg a kicsink. Kép

Kangi
Aggódalomra semmi ok, van még idõ forogni a kicsinek. Most kéreti egy kicsit magát, majd egyszer csak megfordul. Kép

Kamilla
Sára nagyon szép baba, gratulálok!!! Kép

Pocok
Minden jót, drukkolok!

Heni, Kispici
Neked pedig kitartás, a napok csak fogynak. Kép

Gombóc
Mintha én írtam volna a "hazafelé miben" kérdést. Nálunk is mindenk jobban tudja, hogy mi kell arra gyerekre, ha hazahozzuk. Pont annyi ruhára gondoltam, mint amit te is írtál. Szerintem bõven elég. Kép

Manócska
Szerintem normális, amit a kutyus csinál. Nekünk van egy papagáj, akit mikor kitakarítunk, a kutya felporszívózza az összes maradék magot. Valamiért szereti. A búzát pedig lehet, hogy a galamboknak hagyják a cinkéitek. Kép Kép

myssnia
35+3
myssnia
Budapest XI. kerület

SziasztokKép

Köszi mindenkinek a drukkokat-rámfér.
Pedig a málnalevél-teát is iszom ezerrel.

Leszter!
Az utolsó idõpont tényleg 20-a, de mivel holnap telik le a 41. hét hivatalosan, ezért be kell feküdnöm, és kezdik indítgatni.
Már ma is ott akart tartani sétálgatni. Mondtam, azt itthon is tudokKép Kép

Heni
41+1
heni1979

Sziasztok!
Hú de sokat írtatok...

Myssnia!Kép
A babák lehet, hogy jobban számolnak, mint mi? Az enyém szerintem jún. 2-án "alkotódott", ami szintén nem a ciklus közepe. KépKépKép

Norka, Gombóc!
Szép nagy a pocitok, és nagyon csini kismamákok vagytok ám!!! Kép

Heni!
Ne add fel, próbálj arra gondolni, hogy valamiért neki még bent jobb. Õ legalábbis így gondolja. Persze el tudom képzelni, hogy már nagyon türelmetlen lehetsz... DRUKK!!!!!!!! KépKépKép

Málnalevél tea:
Én sem találtam, DM-ben meg Rossmann-ban kerestem, rengeteg-féle gyógytea van, csak pont málnalevél nincs. Talán gyógyszertárban... ? Ma a védõnõm azt mondta, hogy õ nem ajánlja a málnalevél-teát. Teljesen elbizonytalanított, pedig eddig azt hittem, ez általánosan elfogadott dolog. Most akkor...???

Alvás:
Én minden éjszaka kijárok pisilni, és egyébként mindig felébredek, amikor meg akarok fordulni a másik oldalamra. Szerencsére eddig még vissza tudtam aludni. De a csípõ-forgó fájdalom idõnként megint elõ-elõjön.

Babaszoba:
Most készül KépKépKép. Nekünk is két szobánk van, eddig úgy volt, hogy az egyik volt az étkezõ-nappali, a másik a háló-dolgozó. Most teljesen felforgattuk a lakást, és az egyik szoba fele a babáé lesz (egy térelválasztóval van kettéválasztva a szoba). Mi a másikban alszunk, a két szoba nálunk is egybenyílik. Én azt gondoltam, eleinte ott lesz a kiságya a miénk mellett, aztán majd átrakjuk a helyére, de majd meglátjuk.

Margit!
Azt hiszem, én vagyok a te embered! Kép Az égvilágon semmi tünetem nem volt az elején, sem émelygés, sem hányinger, sem gyakori pisilés, sem mellfeszülés, semmi! Talán a 12-13. héten egyszer visszajött a reggeli, de ennyi. Mázlista vagyok, lehet. Kép Remélem, te is, és drukkolok, hogy hamarosan itt írkálj az egyre növekvõ pocakbabádról!!!

Judó!
Azért az egy pozitív oldala a sok vizsgálatnak, hogy jobban megnyugtat, hogy minden rendben, nem? Szerintem se aggódj, nem lesz semmi baj! Kép

Kamilláék!
Sára gyönyörû kicsi lány!!!

Kangi!
Neked is DRUKK, hogy megforduljon a baba, de ne nyugtalankodj rajta fölöslegesen! KépKépKép Még van ideje!

Pocok!
Búcsú-búcsú, egyelõre, és drukkolunk neked, hogy ne legyél nagyon rosszul utána, és hogy minden rendben legyen veletek!!!

Gombóc, Kispici, nektek is megy a drukk!!!!!!! KépKépKép

Manócska!
A Gyûrûk Urát én is meg akartam nézni, nagyon vártam, hogy mit fogsz róla írni, ugyanis én is ilyen nyuszi vagyok, minden ijesztgetõs jelenetnél becsukom a szemem, egy gyengébb krimit nem bírok megnézni. Kispapi egyenesen letiltott a Gyûrûk Uráról, most olvasta valahol, hogy horrorfilmbe illõ jelenetek vannak benne. Kép

Palacsinta:
a hétvégén mi is ettünk, csináltam jó kis túrós-mazsisat, uuuudefincsi volt...

Egy barátnõmnek tegnap hajnalban született meg a kislánya, és azt írta sms-ben, hogy csodálatos élmény volt, sokkal jobb, mint a könyvekben. Mindenkinek ilyen szülést kívánok!!!

Na megyek, befejezem a kisregényt!
Pusza
Franyo
34
franyo

Heni,
Kitartás, és ne legyen málnalevél-tea undorod, ezt kívánom!:o)
Szóval, mire legközelebb gép elõtt ülsz, már tök happy leszel, és ez a lényeg. Különben is annyira hideg van, én nem csodálkozom, hogy a jó meleg kuckót választja:o))))
megy a drukk ezerrel, és kispapid írjon, hogy mi van veletek!

Myssnia,
a kutyád bírja a madarakat? az jó, mert az enyémeknek az a szórakozása, hogy megvárják, míg közel merészkedik a madár, aztán jól megugatják, hogy a szívroham kerülgeti a madarakat.
galambunk hála az égnek nincs, meg nem is szeretem õket igazán. nálunk rigó, meg cinke van, meg néha veréb, na és harkály, de az a diófánkat meg egy rozoga létrát kalapál állandóan:o)

Pusz:
Manócska
15+5
manócska

Heni, menj el egy bevasarlokozpontba, es nezelodj vagy 3-4 orat, es egyel valami jo fuszeres mexikoi, vagy csipos kinai kajat!
Este, ha van kedved, teperd le kispapit! Ha ejszaka meg mindig nem indulna meg a szules ettol, akkor reggel megint! De elotte fel oraig birizgalhatod a mellbimbodat, az is kivalthatja a kontrakciokat, ha mar amugy is itt az ideje!

Itt volt a szuleszno, izlett neki a kokuszkocka! Minden a legnagyobb rendben, bar nem volt huvelyi vizsgalat! Baboca feje beallva! Miki szeret jatszadozni, ha valaki kitapogatja valamelyik vegtagjat, mindjart elkezd poenkodni, arrebb huzza magat, kergetozik!
Viszont a pocakkorfogatom csokkent vagy 5 centit tegnap ota, amit nem igazan ertek. Ezek szerint a baba meg kisebb?

Myssnia,
Kar, hogy nem tudtad elobb, kulfoldrol beszerezni a babakocsit! Otthon tenyleg marha dragak a babahoz kaphato kiegeszitok Kép, ugy meg a kulfoldi Afat is visszakaptad volna, ami nem keves ekkora osszegnel! Mindenesetre lesz egy gyonyoru babakocsid!!!

Beramolok egy mosast, aztan adok szegeny Daninak egy kis lecket! Miatta aggodom a legjobban! Uj iskola, uj kisteso, egy csomo megprobaltatas, es alig tudunk majd foglalkozni vele! Gyuri ugyis kikoveteli maganak, ami jar, mert persze, hogy vele fogok "foglalkozni", ha latom, hogy etolajjal ontozi a viragokat, es kozben motyog, hogy "szomjas a vijag, adok neki inni, szomjaaas" (ez ma tortent, epp a pocakomat merte a szuleszno...karfelmeres meg nem volt...marmint, hogy mennyi olaj ladnolt a szonyegen, es mennyi a cserepben...lehet, hogy felelednek tole a novenyeink!)

Zsuzsi
37
zsuzsi74

Franyo,
tényleg horrorisztikus a gyûrûk ura, viszon a filmajánlóban láttam az Egy bazi nagy görög lagzi bemutatóját, na az a nekünk való film!!!!!!!!:o))))))))))))))))))
a héten el is rángatom rá kispapit:o)
gratula barcsinõdnek!:o)

Manócska
15+5
manócska

Sziasztok!

Manocska, Kangi,
Meg csak a tesztat kevertem ki, de amint sutok delutan, kuldok!Kép Ti is hizzatok, ne csak en!Kép

Myssnia,
Haaat, ahogy atszamoltam, eleg huzosra jon ki tenyleg az ara...Kép Es nem erne meg Ausztriaba kimenni erte?

Franyo,
Es mit mondott a vedoneni, miert nem ajanlja a malnalevel teat?
Nalatok es nalunk a szobak eddigi elrendezese es a tervezett kesobbi is nagyon hasonlo!Kép

Zsuzsi,
Orulok, hogy rendben volt minden a szulesznovel. Huuu, akkor nagyon izgi, otthon szulhetsz!KépKép
Lehet, hogy Gyuri nagy novenynemesito lesz, es most epp az olajfaval kiserletezik?Kép
Szerintem falj be nehany kokuszkockat, es merd ujra a pocakkorfogatodat, attol hatha megnyugszol!Kép

Puszi:

Leszter
27+4
leszter

Ime a pocakos tabla:

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Heni1979 [size=-2]2002.03.31.[/size] 41+1 23 év/2.b. Körmend 2003.01.07. [size=-2]2003.01.05.[/size] [size=-2]Körmend / Dr. Rada[/size]
[size=-2]2.[/size] Ági [size=-2]2002.04.01.[/size] 41+0 [size=-2]???[/size]/1.b. Budapest 2003.01.13. [size=-2]2003.01.06.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Petik[/size]
[size=-2]3.[/size] Kispici [size=-2]2002.04.10.[/size] 39+5 36 év/1.b. Budapest 2003.01.17. [size=-2]2003.01.15.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Csemniczky[/size]
[size=-2]4.[/size] Pocok [size=-2]2002.04.13.[/size] 39+2 29 év/2.b. Budapest 2003.01.17. [size=-2]2003.01.18.[/size] [size=-2]SOTE I. / Dr. Magyar Zoltán[/size]
[size=-2]5.[/size] Timici [size=-2]2002.04.19.[/size] 38+3 28 év/1.b. Budapest 2003.01.26. [size=-2]2003.01.24.[/size] [size=-2]SOTE I. / Dr. Szendei[/size]
[size=-2]6.[/size] Gombóc [size=-2]2002.04.20.[/size] 38+2 29 év/1.b. Óbuda 2003.01.25. [size=-2]2003.01.25.[/size] [size=-2]Margit K. / Dr. Béres[/size]
[size=-2]7.[/size] Hóvirág [size=-2]2002.04.20.[/size] 38+2 26 év/1.b. Szigethalom 2003.01.18. [size=-2]2003.01.25.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]8.[/size] Barbi_ [size=-2]2002.04.25.[/size] 37+4 25 év/1.b. Tatabánya 2003.01.28. [size=-2]2003.01.30.[/size] [size=-2]Tatabányai K. / Dr. Borsó[/size]
[size=-2]9.[/size] Zsuzsi74 [size=-2]2002.04.28.[/size] 37+1 28 év/3.b. Németország 2003.02.04. [size=-2]2003.02.02.[/size] [size=-2]?????[/size]
[size=-2]10.[/size] Nyúlandi [size=-2]2002.04.26.[/size] 37+3 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 2003.02.03. [size=-2]2003.01.31.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]11.[/size] Pirus [size=-2]2002.05.04.[/size] 36+2 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XVII.[/size] 2003.02.06. [size=-2]2003.02.08.[/size] [size=-2]SOTE II / Dr.Mericli Metin[/size]
[size=-2]12.[/size] Miszike [size=-2]2002.05.04.[/size] 36+2 23 év/1.b. Budapest 2003.02.08. [size=-2]2003.02.08.[/size] [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]13.[/size] Myssnia [size=-2]2002.05.10.[/size] 35+3 28 év/1.b. Budapest 2003.02.14. [size=-2]2003.02.14.[/size] [size=-2]János K. / Dr. Dömötöri J.[/size]
[size=-2]14.[/size] Kangi [size=-2]2002.05.17.[/size] 34+3 27 év/1.b. Budapest 2003.02.23. [size=-2]2003.02.21.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszky Kórház / Dr. Polgár[/size]
[size=-2]15.[/size] Norkini [size=-2]2002.05.17.[/size] 34+3 25 év/1.b. Pécs 2003.02.17. [size=-2]2003.02.21.[/size] [size=-2]POTE[/size]
[size=-2]16.[/size] Judó [size=-2]2002.05.19.[/size] 34+1 33 év/2.b. Gödöllõ 2003.02.23. [size=-2]2003.02.23.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház / Dr. Sárvári[/size]
[size=-2]17.[/size] Franyo [size=-2]2002.05.26.[/size] 33+1 25 év/1.b. Budapest 2003.02.27. [size=-2]2003.03.02.[/size] [size=-2]Sz. Imre K. / Dr. Urbán[/size]
[size=-2]18.[/size] Mano2 [size=-2]2002.05.25.[/size] 33+2 29 év/1.b. Budapest 2003.03.01. [size=-2]2003.03.01.[/size] [size=-2]János Kórház / Dr. Bárány[/size]
[size=-2]19.[/size] Momo [size=-2]2002.05.30.[/size] 32+4 32 év/2.b. Albertirsa 2003.03.06. [size=-2]2003.03.06.[/size] [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]20.[/size] Panka [size=-2]2002.06.09.[/size] 31+1 26 év/1.b. Miskolc 2003.03.16. [size=-2]2003.03.16.[/size] [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Kerchner[/size]
[size=-2]21.[/size] Lolla [size=-2]2002.06.09.[/size] 31+1 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 2003.03.16. [size=-2]2003.03.16.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Horvath M.[/size]
[size=-2]22.[/size] Docika [size=-2]2002.06.10.[/size] 31+0 2003.03.17. [size=-2]2003.03.17.[/size]
[size=-2]23.[/size] Edelweiss [size=-2]2002.06.12.[/size] 30+5 32 év/1.b. Szeged 2003.03.21. [size=-2]2003.03.19.[/size] [size=-2]SZOTE N&otilde;i Klinika / Dr. Keresztúri A.[/size]
[size=-2]24.[/size] Zsurlo [size=-2]2002.06.07.[/size] 31+3 26 év/ 1.b. Budapest 2003.03.14. [size=-2]2003.03.14.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]25.[/size] Csík [size=-2]2002.06.20.[/size] 29+4 30 év/1.b. Budapest [size=-2]III.[/size] 2003.03.28. [size=-2]2003.03.27.[/size] [size=-2]?????[/size]
[size=-2]26.[/size] Emma [size=-2]2002.06.21.[/size] 29+3 Óbuda 2003.03.28. [size=-2]2003.03.28.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Mészáros M.[/size]
[size=-2]27.[/size] Csucsuka [size=-2]2002.06.27.[/size] 28+4 29 év/2.b. Budapest [size=-2]XX.[/size] 2003.03.28. [size=-2]2003.04.03.[/size] [size=-2]Délpesti Kórház / Dr. Forgács[/size]
[size=-2]28.[/size] Leszter [size=-2]2002.07.04.[/size] 27+4 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XV.[/size] 2003.04.11. [size=-2]2003.04.10.[/size] [size=-2]Uzsoki Kórház / Dr. Kalocsai[/size]
[size=-2]29.[/size] Maci_2 [size=-2]2002.07.09.[/size] 26+6 29 év/1.b. Budapest 2003.04.16. [size=-2]2003.04.15.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]30.[/size] Ányez [size=-2]2002.07.14.[/size] 26+1 28 év/1.b. Budapest 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]Margit Kórház / Dr. Ruszvánszky[/size]
[size=-2]31.[/size] Urszila [size=-2]2002.07.14.[/size] 26+1 41 év/3.b. Gödöllõ 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]SOTE I. / Dr. Silhavy[/size]
[size=-2]32.[/size] Anyakati [size=-2]2002.07.15.[/size] 26+0 24 év/3.b. Tárnok 2003.04.22. [size=-2]2003.04.21.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]33.[/size] Buksicica [size=-2]2002.07.16.[/size] 25+6 26 év/2.b. Budapest 2003.04.25. [size=-2]2003.04.22.[/size] [size=-2]Sz. Imre K. / Dr. Balogh[/size]
[size=-2]34.[/size] Pálma [size=-2]2002.07.26.[/size] 24+3 29 év/1.b. Finnország 2003.05.07. [size=-2]2003.05.02.[/size] [size=-2]Espoo[/size]
[size=-2]35.[/size] Csilla1 [size=-2]2002.07.26.[/size] 24+3 32 év/3.b. Budapest 2003.05.02. [size=-2]2003.05.02.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Pallér Anna[/size]
[size=-2]36.[/size] Snoopy [size=-2]2002.08.04.[/size] 23+1 31 év/2.b. Budapest 2003.05.14. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Mihályi[/size]
[size=-2]37.[/size] Beus [size=-2]2002.08.05.[/size] 23+0 28 év/3.b. Budapest 2003.05.12. [size=-2]2003.05.12.[/size] [size=-2]Nyírõ Gy. K.[/size]
[size=-2]38.[/size] Nadine [size=-2]2002.08.12.[/size] 22+0 23 év/1.b. Debrecen 2003.05.19. [size=-2]2003.05.19.[/size] [size=-2]DDEOEC[/size]
[size=-2]39.[/size] Chrissy [size=-2]2002.08.20.[/size] 20+6 25 év/1.b. Budapest 2003.05.27. [size=-2]2003.05.27.[/size] [size=-2]Honvéd Kórház / Dr. Kiss Attila[/size]
[size=-2]40.[/size] Angela2 [size=-2]2002.08.30.[/size] 19+3 30 év/2.b. USA 2003.06.06. [size=-2]2003.06.06.[/size]
[size=-2]41.[/size] Márti [size=-2]2002.09.02.[/size] 19+0 34 év/2.b. Budapest 2003.06.02. [size=-2]2003.06.09.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]42.[/size] Laura [size=-2]2002.09.11.[/size] 17+5 31 év/2.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 2003.06.14. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Orbán[/size]
[size=-2]43.[/size] Mikoo [size=-2]2002.09.15.[/size] 17+1 32 év/ 2.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Margit Kórház [/size]
[size=-2]44.[/size] Gallainémagdi [size=-2]2002.09.15.[/size] 17+1 31 év/3.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]István Kórház / Dr. Lázár Gábor[/size]
[size=-2]45.[/size] Ildianyu [size=-2]2002.09.17.[/size] 16+6 25 év/2.b. Szeged 2003.06.24. [size=-2]2003.06.24.[/size] [size=-2]SZOTE N&otilde;i Klinika[/size]
[size=-2]46.[/size] Tina [size=-2]2002.09.18.[/size] 16+5 28 év/2.b Budapest [size=-2]X.[/size] 2003.06.25. [size=-2]2003.06.25.[/size] [size=-2]Kistarcsa / Dr. Erdelyi Zsolt[/size]
[size=-2]47.[/size] Manócska [size=-2]2002.09.25.[/size] 15+5 27 év/1.b. Pomáz 2003.07.02. [size=-2]2003.07.02.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Oláh K.[/size]
[size=-2]48.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 13+1 26 év/2.b. Budapest 2003.07.22. [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
</pre>
leszter

Timici, nem ért ide a mail (muffin recept).Kép

Heni, nagyon nagy drukkk!!!!!!

Leszter, a 28. héten a cukor miatt is a nõdokim csinálja az UH-t a MÁV-ban. 28-án meg a SOTE I-en a bélkacxs miatt. Szóval nem igazán lehet összevonni.
Nekünk is két nagyobb szobánk van. Mi úgy tervezzük, hogy a baba születése elõtt kettéválasztjuk az egyiket, és a hálóból nyílik majd a babaszoba.

Móni, üdv közöttünk. Beszélj az orvosoddal. Nekem is volt ilyen problémám. Akkor még az Sztk-ra jártam, ahol hormon (hüvely)kúpot írtak fel. Az új orvosom szerint fölöslegesen.

Kangi, szépek a korsók!

Pocok, Gombóc, Kamilláék szupik a képek!

Miszike, köszi az infót. A legközelebbi elõadás mikor lesz?

Margit, üdv közöttünk. Ne aggódj. Nekem sem voltak tüneteim az elején, kicsit késõbb is csak émelygés.

Judó, Enegm is szûrtek TORCH-ra a bélkacs tágulat miatt. 28-án kell mennem az eredményért és UH-ra.

Norkini, Hétvégén a bal kezem (vállból) zsibbadt el többször is éjszaka. De hogy miért... Egyszer meg a bal lábam, alig tudtam kibotorkálni pisilni.

Pocok, nagyon nagy drukkkkkk neked is!!!!!!!!

Manócska, mi most fogjuk megnézni a Gyûrûk urát.

Be is fejezem, mert leforráztam a kezem és nagyon fáj.

Üdv holnapig.
Maci_2
26+6
maci_2

Orvost azért váltottam, mert akihez szerettem volna járni, az nagyon drága lett, ezt az új dokibácsit, pedig egy másik topicban agyon dícsérték. Elmentem hozzá és nem csalódtam, aranyos, kedves orvos. Kép

Margit:
3x... 2-szer a legelején elkezdtem vérezni, haramdjára meg többször is elestem az ónos esõs úton, akkor meg azért kezdtem el vérezni. De túl vagyok rajta, nincs semmi gond mostanra. Ne félj!

Pusssz

saci
charlottee

Leszter,
a hízásról csak annyit, hogy a védõnõ megmért, 75 kg voltam ( hozzáteszem majdnem elájultam ezen a számon, mert azért okés, hogy 173 cm vagyok, na de 75 kg????) aztán mentem a dokinõhöz, õ is megmért, ( ez egy hónappal késõbb volt) ott meg 67 kg voltam. azóta vettem mérleget, és annyi vagyok:o) Persze a dokinõm meg jól rám ripakodott , hogy miért ilyenkor fogyózom:o) úgyhogy azt a 8 kg-ot még felszedem, hogy egyezzek a könyvecskével:o))))))))))))

Maci 2,
készülj fel a borzalmakra, de legalábbis vigyél magaddal kukoricát, hogy addig se unatkozz, amíg nem mered nézni:o)))

Manócska
15+5
manócska

... es a babak:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Moxi Viki 4100g, 53cm 2002.11.02. ( - ) 5 nap
Csipkebogyó Luca Melinda 3290g, 52cm 2002.11.03. napra pontos babaKép
Fodbetti Ádám 4050g, 53cm 2002.11.06. ( - 6 ) nap
Szilcsike Szilvia Anna 3550g, 53cm 2002.11.07. ( + 12 ) nap
Bmaas Enikõ 3760g, 52cm 2002.11.07. ( - ) 2 nap
PM Zsófi 3400g, 54cm 2002.11.09.
Nyulika Balázs 2800g, 55cm 2002.11.09. ( - 12 ) nap
Mj Móni Christopher Thomas 3400g 2002.11.13. ( - 6 ) nap
Olga Andrea 2420g, 53cm 2002.11.14.
Kamelia Ádám 3035g, 49cm 2002.11.18. napra pontos babaKép
Pilinke Róbert 4510g, 56cm 2002.11.20. napra pontos babaKép
Zulu Anna Sarolta 3500g, 55cm 2002.12.02. ( - 4 ) nap