A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Hello csajok

szerintem azért jó ez a fórumos beszélgetés, mert tippeket adhatunk egymásnak. Nem arról szól hogy mi a jó vagy mi a rossz, hanem megosztjuk egymással a tapasztalatainkat és érzéseinket, esetleg tudásunkat, és onnantól kezdve mindenki maga dönti el hogy neki mi a jó. Én nem hiszek az egyetemlegesen JÓ megoldásokban, minden relatív :) Szóval én nagyon örülök amikor feljönnek új témák, mert magam is elgondolkodom hogy nekem mi a legjobb, és szerintem mindenki akkor pakoljon össze amikor akar:-) és nagyon szépek a babaszobák és rucik amiket már láttunk ,és nekem is meghozzák a kedvem a vásárláshoz, és annak is örülök ugyanakkor hogy nem én vagyok az egyetlen aki még semmit sem vett :D

Na a filozofálás után a védőnőről

Hozzám eddig mindig házhoz jött, ami nagyon kénylemes volt, és nem nagyon kurkászott körbe és megjegyzéseket sem tett, igaz biztos az is közrejátszik hogy az anyósom ott gyerekorvos ahol ő védőnő... és nem mer beszólni :D Igaz kicsit égett a képem amikor a másfél éves labradorunk összeugrálta az udvaron :shock: de még ezt is viszonlyag jól vette...
De egyébként viccet félretéve nagyon cuki és nem erőszakos egy kicsit sem, remélem így marad... most pénteken jön hozzám kezdőcsomagról meg babarucikról beszélgetni, mondta hogy legalább egy órát szeretne diskurálni róla, kíváncsi vagyok miket fog mondani
pici76

Sziasztok,

Jo lett a babaszoba!!!!! A tapetacsik nem esett le, ugyhogy majd lassan kipakoljuk onnan a sok felesleges cuccot es johet a korbenezes kisagy, pelenkazo stb. ugyben. :)

Az en vedonom magasrol xarik ram! Februar elejen voltam utoljara es azt mondta majd csak marcius vegen menjek, mert nerm lesz bent ugysem, elutazik. Igaz van helyettese, en nala voltam eloszor is, mert akkor is valami mutete volt vagy nem tudom. De pl. mig a helyettes vedono vernyomast mert, o mar nem..ilyen hogy baba szivhang hallgatas!!!! Szerintem nincs is ilyen keszuleke!!!! Ugyhogy nem tudom mit varhatok tole...azert remelem a baba megerkezese utan majd hasznos lesz.
Mondjuk a dokimnal mindig mernek vernyomast, meg szivhangot hallgatunk...csak fura, hogy a vedononel sosincs semmi es meg latni sem akar!!!! :D

Nektek nem ment fontebb a hasatok?? Vagy csak bekepzelem? De mintha fontebb lenne par napja!!! :)

Kép

Kép
lorcika

sziasztok

hajnalban volt egy kis pánikom. Arra ébredtem, hogy eleredt az orrom vére. Megijedtem, mert soha nem voltam orrvérzős, soha nem volt ilyen problémám. Egyből eszembe jutott, hogy biztos felment a vérnyomásom, ugye a magas vérnyomás kockázat. Nem is aludtam utánna semmit. Remélem nincs baj. Holnap azért megemlítem az orvosomnak.

A csomagolással kapcsolatban csak annyit, hogy szerintem nem veszik a kórházban senkinek a fejét ha még a 32. héten nincs összecsomagolva, de valami miatt bekerül. Én legalábbis nem tudom elképzelni, hogy emiatt nagy gond lenne, ha nem a pakkal állítanék be, mert rosszul vagyok... De ne legyen senkinek semmilyen problémája, még van időnk májusig:-)))

A védőnőnek kötelessége körülnézni a lakásban bármilyen kellemetlen is az neked. És itt Szegeden a cigányokhoz, a putriba is kimennek és ott is körülnéznek. Szerintem nem kéne őket kritizálni, mivel egyfelől nagyon sok a munkájuk - mivel nemcsak a kismamák és csecsemők, de az óvódáskorú gyermekek is hozzájuk tartoznak -, másfelől nagy a felelősségük is. És ezt nem csak azért mondom mert egy főiskolán tanultam a védőnőkkel - szociális munkás az eredeti szakmám -, hanem mert látom a gyakorlatban is őket. mellesleg a szociális munkásoknak sem könnyű:-)))
stella2007

lorcika!

A köldököm magasságában csúcsosodik ki a pocim,szerintem is fentebb van.

védőnő:nálunk is szétnézett,de ez a környezettanulmány,amit tennie kell.Mondjuk a szoptatásról szerintem félrebeszélt,mert azt mondta,4 hónaposan adjak majd gyümit,a barackra gondolt,nálam erről szó sem lehet,cici párti vagyok nagyon.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

sziasztok

Nyolc éve szörnyű volt a védőnőm, valahogy a kezdettől fogvatök unszimpatikus volt, valszeg én is neki, nem sokat találkoztunk... Ráadásul miután megszültem az volt a mániája, hogy bejelentkezés nélkül beállított a legváratlanabb időpontokban, volt hogy reggel fél nyolckor (még aludtunk) jött és volt hogy este hétkor(pont fürdetéskor). Negyedik ilyen látogatáskor a férjem nem engedte be, mondta neki, hogy mondja mikor kell levinni mérni a gyereket, majd ott találkozunk.

A mostani egészen más. :)

Bár még nem volt nálam, de nem idegenkedek tőle, hogy jönni fog.
Én most védőnőnek tanulok éppen, úgyhogy tudom nem arra kiváncsi, hogy le van e törölve a por a polcról, hanem inkább felhívja a figyelmet a helytelenül elhelyezett bababerendezéssel kapcsolatosan..... ötletet adjon abban, hogy a lakás meliyk pontjában oldjátok meg pancsizást... ilyesmi. Akár még hasznos is lehet.
Bár a tanácsadást mondván hogy szülésznő vagyok és védőnő leszek nem viszi túlzásba! :) De minden kérdésre válaszol kimerítően, főleg ugye azokkal kapcsolatosan, ami kerületi sajátosság.... segített diétát is összeállítani, hogy sokkal nagyobbra már ne hízzak. Egyszóval meg vagyok vele elégedve.
Minden alkalommal csinál vizelet tesztet, vérnyomásmérést, szívhanghallgatást.
Pedig már nem pályakezdő, de úgy tűnik sikeröltmegtartania az érdeklődését.:)

Jah csomaggal kapcsolatosan, senki nem szedi le az ember fejét, ha úgy m,egy szülni hogy nincs összepakolva, a kórházban is van minden (hálóing, betét, pohár, törölköző helyett lepedő), szóval minden megoldható.

Csak én tudom magamról, hogy ilyen görcsölős vagyok, szeretem ha flottul megy miden, ott van minden, amire csak szükség lehet. Gergő betültött 42,. héten született, sztem ez a babucka sem fog sokkal előbb (felkészültem a legrosszabra:D, mármint hogy túlórázik odabent), úgyhogy összepakolok egy pár héten belül, és teszek a csomag tetejére egy cetlit, hogy mi az amit,majd csak akkor tudunk bepakolni. :)

KépKépKép
bogyra

sziasztok csajok,

rengeteget termeltetek, győzöm visszaolvasni :D

úgy tűnik én is a szerencsések között vagyok, mert a védőnőm nagyon jó fej. Mindig konkrét időpontra megyek, senki nincs rajtam kívül, és mindent szépen átbeszélünk (vérnyomást meg testsúlyt mér, szívhangot hallgatunk, vizeletteszt), szóval az a fél óra csak az enyém, és csak rám koncentrál. Még arra is hajlandó volt, hogy a hivatalos védőnői időpontjai előtt már reggel 8-ra mehetek hozzá, mert még mindig dolgozok és ínem kell mindig külön elkéretőznöm.

A csomagösszekészítésről meg az a véleményem, hogy nyugodt körülmények között átgondolva, össezpakolva nagyobb a valószínűsége, hogy nem hagyok ki belőle számomra nagyon fontos dolgokat :lol: Szóval "nem kér az enni" - nagymamim szokta volt mondani. Cetlit a tetjére, és az alapján még a férjem is be tudja pakolni a kimaradt cuccokat (feltéve ha a lakáson belül megtalálja :lol: )

húú, Gabi nagyon ügyes vagy ezekkel a dekorációkkal. Azon gondolkodom, hogy ha már otthon leszek, inkább én varrom meg a baldachint, meg a fejvédőt meg egyéb izéket (pedig nem vagyok egy varró fenomén, de most olyan késztetést érzek rá, hogycsakna :wink: ) Anyukám is teljesen bepörgött és most nagy erőkkel köt meg horgol, vettem neki 1 Babadivat c. lapot, abban vannak aranyos ötletek, meg egészen apró méretek is. Kíváncsi leszek, mit alkot 8)

Legi

Legi

Kép
leglesscat

leglesscat!

én sem tudok varrni pl.ruhákat,de ez annyira egyszerü,szerintem próbáld meg te is.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Pusszancs!

Én tegnap voltam terhesgondozáson, holnap védőnő, jövőhéten labor, utánavaló héten ultrahang:)

A védőnőm nekem aranyos, volt már nálunk, és holnap én megyek hozzá(mondjuk nincs messze). Vérnyomás és súlymérést részéről feleslegesnek tartom, a dokim is megcsinálja, de ha kell, háét kell:) Nekem bizony szükségem lesz rá majd ha Noelkém megszületik, se anyám, sem anyós nem tud igazán segíteni(tanáccsal sem igazán) a babaápolásról, és bár sokat olvasok, igyekszem mindent magamba szívni mindenhonnét, biztos fog kelleni a tanácsa. Ha Noel megjön, hetente jön majd hozzánk hat hétig, biztosan lesz mit kérdezzek. Nem tolakodó, és azt mondta, tanácsot ad, meg lehetőségeket mutat, aztán majd kialakul, nekem mia jó, meg persze a picinek.
Cukorteszt: Nekem a zsemlés lesz, jövőhéten, már volt egyszer, de akkor minden rendben volt. Vérnyomásom is olyan, mit az első méréskor. Viszont most 2 kilót szedtem fel, igaz, beteg voltam, tehát nem tudtam mozogni nagyon.
Jó látni, hogy mindenki készülődget, én már nagyon várom a májust, bár a júmiust inkább, meret addigra már túlleszek a szülésen is ugye, amitől azért tartok kicsit:)
Na, jó hosszú lettem!

Mindenkinek jó pocisodást:)

Márti

Kép
horpika

Horpika, akkor te szerencsés vagy a védőnőddel! :) Tedd össze a két kezedet, ahol senki sem lát! :shock:

Kép
elizabeth25

Sziasztok,

Stella, nem tudom mi okozhatja de nekem hetek óta véres az orrom ha kifújom... igaz nem vérzik, de akkor is azért már idegesítő.. mindemellett a vérnyomásom a padlón. :shock:
a férjem szerint (aki orvos) csak a hajszálerek pattantak meg, csak tudnám mitől mikor alig van benne nyomás :?

Képzeljétek tegnap úgy döntött a babuci hogy megunta a félig fekvő pozíciót és felült (vagy felállt???), a kis buksiját teljesen a köldökömhöz nyomta és frankón a hólyagomon tiporgott. Pont hazafele vezettem a munkából, és annyira beleszúrt a köldökömbe meg ráált a hólyagomra hogy majdnem a csillagokat láttam. Otthon irány az ágy. Forgolódtam ide oda, de csak nem mozdult :? Végül a férjemnek sikerült arrébb masszíroznia, de addigra már úgy fájt a köldököm környéke mint a fene... remélem nem fog gyakran ilyet játszani... most átkúszott a bal oldalamra, remélem ott marad egy jó ideig :shock:

Annyira más érzés amikor mozog, mint pl 2 héttel ezelőtt :shock: érezni ahogy nő és egyre erősebb
pici76

Szia Pici!

Az orrvérzés szerűség, csak hormoniális eredetű, nem kell aggódni a vérnyomás miatt :) Igaza van a párodnak, hogy a hormonok miatt elgyengülnek a hajszálerek. Ez is egy hálás "tünete" ennek a kellemes tehernek. Mert ugye nem hiába hívják terhességnek.... :)

Ilyen kinyomos hólyag taposós eseten már én is átestem és érdekes módon nekem is utána helyezkedett el a baloldalamra, mostmár csak ilyen félkörívben uszikál, de azt a körívet is inkább felfelé teszi meg. Néha sztem a buksiját vagy a szemét ahogy megdörzsöli... (majd remélem kiderül a 4D-s UH-n hogy mit is csinál olyankor pontosan) még érzem hogy kellemetlenkedik a hólyagomnál, de már ehhez is hozzászoktam. :)

Végülis tök jó kisbabát várni! :D Pont olyan izgalmas mint az elsőnél :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Ti hogy álltok a rosszulléttel, vizesedéssel, fáradtságérzéssel?

KépKépKép
bogyra

Bogyra, hát én rosszul nem vagyok, vizesedni, hát azt igen, kicsit...remélem jobban nem fogok, fáradtságérzet, hát az van :), de szerintem ahhoz az állandó időváltozás és a frontok is hozzájárulnak!

Kép
elizabeth25

[quote="bogyra"]S írta:bogyraziasztok!

Ti hogy álltok a rosszulléttel, vizesedéssel, fáradtságérzéssel?

hello

mostanában lezdtem azt észrevenni, hogy már egyáltalán nem mennek könnyedén, akár a napi szokásos dolgaim sem Olyan mintha elnehezültem volna kissé (pedig csak 3,5 kg plusznál vagyok :lol: ) A múltkor viszont már elröhögtem magam, amikor a fal és a szék háttámlája között akartam volna kisurranni, aztán a mozdulat közben láttam meg, hogy ez biza nem fog összejönni :mrgreen: egyszerűen nem vagyok tisztában, hogy derék tájékon mekkora is vagyok már...

még nem vizesedem, gyomorsav sem kínoz, de nem áltatom magam... ami késik, nem múlik :?

Legi

Legi

Kép
leglesscat

hello

Jah, én is szorultam már be ide-oda :)

Nekem három napja ég a gyomrom, reméltem nem lesz tartós, de úgy tűnik azzá vált.... dél tájt el kezd égni aztán este felé kifforja magt akkor nagyon szenvedek.... Eddig nem akartam rennit szedni, de lehet nincs más kiút, eddig bevált a tej, de háromnapja nem segít az sem....

És pár napja észrevettem hogy "összedagadnak" a lábujjaim.... és a papucsom pántja mindig belenyomódik a husimba.

Hát ez van, és a szeméremcsontomról már nem is beszélek inkább. :)

Az első terheségemmel nem voltak ilyenek, mondjuk akkor még nagyon zsenge korban voltam... mostmár rigolyás vénlány vagyok :D
Nah jó akkor meg öt hónapig hánytam folyamatosan.... most ez kimaradt.

Bogi

KépKépKép
bogyra

Nos, védőnőm megállapította ma, hogy minden rendben, szívhangot is elsőre belőtte, baba nagyon készséges volt:) tényleg szerencsés vagyok vele:)

Vizesedés és fáradtság: Vizesedés nincs még, fáradtság néha, de hál istennek van időm ledőlni napközben, lévén hogy otthon vagyok. Igyekszem mindent megcsinálni, ami megy, de hát van rá időm is:) Mondjuk ez a hetem kicsit húzós volt, kedd terhesgondozás, szerda körzeti doki, ma védőnő, és holnap meg leadom a betegállományos papírom a melóhelyem központjában:) Szóval akad mit csináljak, meg mászkáljak:)
gyomorsavam sincs, hál istennek, védőnő barátnőm, aki 2 hét mulva szül, egész elejétől kezdve szenvedett tőle, ezt a renniet szedte ő is, neki segített valamellyest. Hát, én szivesen kihagynám:) Bár szavam sem lehet, mert ugye egyszer nem hánytam, és alog émelyegtem az első 3 hónapban, és a vérezgetéseket leszámítva semmi panaszom nem volt eddig. Csak így is maradjon!
Szóval kívánom, hogy ezeket a kellemetlenségeket kerüljük ki mindannyian, ha lehet, és további jó gömbölyödést!!!

Márti

Kép
horpika

hello csajok,

tényleg most hogy mondod bogyra rémlik valami hormonos magyarázat is :) hát ez legyen a legnagyobb bajom :)

szerencséra a vizesedést és a gyomorégést én is megúsztam :D eddig :? vanank olyan napok amikor nagyon plotty vagyok, mint például ma, tegnapelőtt meg úgy tele voltam energiával röpködtem eglész nap :D biztos ezek a hülye frontok lomboznak így le minket... én legalábbis észrevettem hogy amióta tehse vagyok nagyon megérzem őket :(
pici76

szóval nem tehse vagyok hanem terhes... csak már gépelni sem tudok így ebéd után nehezek a mancsaim.. :oops:
pici76

Sziasztok,

Nekem a gyomoreges konstans. :( Vizesedes nincs, de azert delutanra bedagad a labam, de ez azert volt eddig is. 4 eve votl egy autobalesetem, ahol megserult a labam es azota gyakrabban dagad.
A faradsaggal is elvagyok, bar en is itthon vagyok, de nem vagyok total hulla. Szerintem az utolso honap lesz nehez!! Lehet, hogy akkor csak a kadban fogok lebegni, hogy ne erezzek semmit!!!!! :D

Az RS butoraruhazban lattam nagyon szep bababutort!! Teljesen be vagyok zsongva, most mar kene lassan venni dolgokat! :)

Kép

Kép
lorcika

Én is érzem, hogy a szeméremcsont körüli fájdogálás kezdődik, meg mostanában a hátam/derekam tud baromira megfájdulni a nap végére. :(

A babszim meg mindeközben - minimum - csürdöngölőt jár odabent. Na ezt a részét viszont nagyon imádom :D

Legi

Legi

Kép
leglesscat

Lorcika!

Melyiket nézted ki az RS-ben? Az első babunak is onnan volt a bútor, de azt azóta már a harmadik rokonkölök rongálja, így úgy döntöttem, hogy új baba új bútort kap, de azt is onnan néztük ki.

De nem volt egyszerű. A párom szerint ugyanis a Nelli color nevű kislányos, a pöttyös díszes retrós....mindenre volt valami megjegyzése, így aztán a dolly mellett döntöttünk. :D

Mi valamelyik hétvégén elmegyünk "utoljára" a nagyfiú nélkül egy kényeztető hétvégére zalaegerszegre, sok jót hallottam az ott lévő wellness hotelről, állítólag vannak kezelések kifejezetten kismamáknak is.... Hát kíváncsi leszek... megkérdeztem az orvost is azt mondta csak a túl hideg és túl meleg dolgoktól óvakodjak. Nektek esetleg van tapasztalatotok ilyen téren? Mármint mit érdemes kihagyni?
Gondolom egy pezsgő fürdő nem indítja meg a szülést?
Mondjuk nekem már az is elég, ha két napig nem nekem kell főzni meg mosogatni :D

Ez most nem tudom, hogy jött ide, talán mert anyuval az imént telefonon beszéltünk és ő már a nyaralást tervezgeti... most bezsongtam én is, mehetnékem van :D

KépKépKép
bogyra

Budapesti májusra várandósok ki hol fog szülni?

Nem bírok magammal, amióta itthon vagyok nem nagyon találom fel magam, délelőtt csak tengek lengek a nap többi részét meg úgy töltöm mintha dolgoztam volna, tehát mindent délután csinálok, aszem ezen változtatni kell....

KépKépKép
bogyra

bogyra nagyon irigyellek Zalaegerszeg miatt... mi uelőnászúton voltunk ott a hotel MENDAN ban3 éve, és nagyon szuper volt :D
pici76

Lorcika tényleg melyik bútort néztétek ki és mennyiért?

Bogyra, én a Péterfybe fogok szülni!

Kép
elizabeth25

Én a János Kórházban. :)

Kép
niki30

Pici!

Mi is egybekötjük a nászúttal aszem, ugyanis csak kisbetűkkel merem írni, de még nem házasodtunk össze. Nem is lesz már nagy lagzi mostanában, de azért hivatalosan is összekötjük az életünket még a babuci előtt. :) Ne kelljen annyit magyarázkodni majd ha nyolc éves lesz! :P

Niki30! Ott (is) dolgoztam! Ki lesz a szülésznőd, orvosod?
de izgi!

Én a szent imrében szülök, az elsőt a mávban szültem, de az mostmár messze van, és ugye gondolok a családra, mert Gergőke biztos mindennap látni szeretne engem is meg a kistesót is! :) Így hát maradunk a közelben! Hálisten találtam egy orvost akivel annak idején a klinikán együtt dolgoztunk, de átjött ide.

Elizabeth!

Én magam ott születtem, benne is voltam az újságban, ugyanis anyukám volt olyan bátor, hogy rajta végeztek először epidurális érzéstelenítést szülés közben! :D

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,

En az Istvanban fogok szulni.

Az RS-ben a Nellit neztem ki, aminek van kek potty a kisagyan es a pelenkazo szekrenye sarokszekreny! :) :)
Ezek a Faktum butorcsaladokhoz tartoznak, a neten is font vannak.
http://www.faktumbutor.hu/frameset.php

A Kikaban ma -10% arkedvezmeny van a butorokra, ha valakit erdekel! Este 6-tol ejfelig.

Kép

Kép
lorcika

A neten Nelli bebi a neve, amit kineztunk.

Kép

Kép
lorcika

Aha tudom melyik az a dolly ugyanolyan színű csak van a pelekázóban egy lukacsos betét az egyik fiókon! Nálunk a nagyobbnak is juhar színű a bútora, úgy hogy remélem illeni fog hozzá:)

Már alig várom hogy kész legyen, mi kb. két hete rendeltük meg, de 5-6 hetet ígértek.

Az elsővel, álmomban sem gondoltam volna, hogy hetekig várni kell egy amúgy lapraszerelt bútorra. Így valahogy karácsony körül mentük el bútort nézni.... mondja az eladó pasas hogy kb hat hét mire meglesz, majd le nézett a hasmara és hozzátette, hogy majd megsietteti egy kicsit a dolgot. Egy hét múlva volt bútor két hét múlva meg gyerkőc :)

Most igyekeztem nem ebbe a hibába esni! Jah meg főleg szeretném, ha Gergőnek a szobájábancsak a kistesó lenne majd új, szóval hogy mire megérkezik közénk addigra ő teljesen megszkja a változásokat!

Szegénynek nagyon sok dologra kell majd odafigyelnie ill. szegény nekem!

A szoba festés újra bútorozás utáni első leckéje A NEM lehet legó a szobában szanaszét, csak is a zárható "legós szekrényben". Egyenlőre még nem megy a dolog.... 3 hónap alatt csak belejön :?

KépKépKép
bogyra

Nektek nincs olyan hogy napokig szívesen ennétek tök ugyanazt??

Én a gyümölcslevessel és a paradicsomlevessel vagyok így..... felváltva eszem, de csak azért hogy a családom is kibírja, amúgy hetekig enném csak az egyiket.....

Nah meg most a petrezselyem a sláger :)

Ti miket szoktatok megkívánna, márha kívánósak vagytok... :P

Azon gondolkodtam eddig hogy vajon mi lehet ebben pár dologban... már ha hiszünk abban hogy a szervezet a kívánósággal próbálja pótolni a hiányait.... :?: :?: :?:

KépKépKép
bogyra

En nem vagyok tul kivanos, de a gyumolcsos kremes joghurt minidg nagyon jol esik. Multkor meg buliba mentunk es mar elotte mindenki az edes aprosutirol beszelt, igy arra akkor ugy ragerjedtem, hogy ugy ereztem ha most nem kapok rogton, hat en meghalok!!!!!!! :D Na abban nem sok olyan lehet, ami jo a szervezetnek!!! :)

ma torkos csutortok van es megyunk vacsizni a baratinkkal......DE NEM VAGYOK EHES!!!!!!! Mi lesz??? Hogy fogok igy torkoskodni??? :D

Hmm...ahogy most mondtad bogyra a paradicsomleves...hmmmmm..........kicsit azert ragerjedtem!! :D

Kép

Kép
lorcika

mi most diétára fogtuk magunkat apucival....

háromszor annyit hízott a nagy izgalmakban mint én :D :D

Mondtam neki ha így folytatja őt rángatják be a szülőszobára mert úgy kigömbölyödik.

Úgyhogy kitaláltam a kefires zöldésges naturan sütött husis saláta diétát, de olyan borzasztóan ég tőle a gyomrom... hogy nem fogjuk túl sokáig bírni.

És csak ebédre eszem olyan dolgokat amiket épp megkívánok, ez is érdekes, hogy az elején semmi édeset nem bírtam a számhoz emelni, aztán jött egy pár hét gumicukor dömping, és azóta is folyamatosan inkább az édes dolgokat kívánom.... de nem kifejezetten a sütiket.

Ma a változatosság kedvéért gyümölcs szószt főzök a husihoz :D Az mégsem gyümileves :D

Lorcika de jó neked! Úgy irigylem azokat akik rendszeresen tudják tartani a barátaikkal a kapcsolatot... Torkos csütörtök... jól hangzik.
Nekünk most jelenleg egy olyan család van akikkel heti rendszereséggel összejárunk...ott is gyerkőcök, egy egyetemen tanulunk, szóval a sok közös dolog.
A többi barátunkal inkább csak 3-6 havonta találkozunk, de mondjuk azt rendszeresen.

Pár évvel ezelőtt Szombathelyre jártunk iskolába havonta egy hétvégét az előbb említett barátnőmmel, nah azok szuper idők voltak...Minden este pizsis buli volt a koleszban :D Vörösborozgattunk, átbeszéltük az éjcakát.... jajj régi szép idők.

KépKépKép
bogyra

Bogyra!

Tényleg dolgoztál ott? Épp most beszélgetünk a János Kórház Szülészet topicban a körülményekről. Állítólag nem túl baráti, viszont a személyzet annál inkább.
Te mit mondassz?
Az orvosom Dr. Serfőző, szülésznőm pedig nincs. Ha lesz rá lehetőség és alkalom, akkor választok. Mikor érdemes? Szülésfelkészítőn beszélnek talán ilyenekről....
Vagy majd a ctg-n? Vagy az orvosom eseteleg ajánl valakit....
Szal, passz.:)

Ez jó ez a bútoros sztori :D Rendes volt a pasi, hogy megsiettette.
Te, ennyire rákattantál a paradicsomlevesre meg a gyümilevesre? Nem vagy semmi. Dehát ha ezt kívánod....végülis egészséges.
Én főleg a reggeli péksütimet kívánom és hiányolom, nem ehetek.... jövő héten megyek cukorterhelésre és nem szerencsés....már egy hónapja nem eszem péksütit, brühühühü :cry:

Lorcika! Te hova valósi vagy? Mert ez a torkos csütörtök ismerős. Tatán szoktak ilyet rendezni. Épp tegnap hallottam róla, egyik barátnőm mesélte. Vagy ez országos móka-miki? :o

Kép
niki30

Bogyra, jó is az a nosztalgia :lol:
Főiskolás/egyetemi évek.....hjajj, ha teheti az ember ne hagyja ki!
A nappalit természetesen!

Kép
niki30

Csajok, csak érdekességképpen leírom a tegnapi sztorimat.
Utazom a metrón, nyitva a kabátom (azért már látszik a pocóm), nem adják át a helyet természetesen. Jól van. Felszabadul aztán egy hely, leülök. Egy megállónyit ülhettem, mert felszállt egy kismama és pont beállt elém. Nagy pocakja volt (ettől függetlenül simán lehettünk egyidősek, mert nekem meg a koromhoz képest kicsi), rögtön mondtam neki, gyere csüccselj le. Le is ült, és képzeljétek, a többi ember ezt mind végignézte. Végignézték, ahogy egy kismam átadja a helyét egy másik kismamának. Elképesztő! Nekem vörösödött a dühtől a fejem, hogy ennyi bunkó, tapló ember..... :twisted:
És a 30-35 éves férfiak és a 40-50 éves nők....hm. Erről ennyit.

Viszont ma volt az első alkalom egyébként, hogy egy srác átadta a helyét. Annyira jólesett. Vagy 3x megköszöntem (olyan ritka).

Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

Kép
niki30

Sziasztok lányok!

Bogyra tényleg, hát nem semmi! :) Akkor híres család vagytok! :))

Kívánosság: Nálam most a tejtermékekkel van ez...kefír, joghurt, kakaó, sajt meg ilyenek! :)

Mi nem megyünk ma torkoskodni, tök fáradtak vagyunk mind a ketten, meg vendégségbe megyünk szombaton, anyukámékhoz meg vasárnap szoktunk mindig menni, na ott aztán szokott torkoskodás lenni! :)

Ma megvettem a 75 mg-os glükóz cuccot a gyógyszertárba a hétfői terheléses vércukorra...pfuj...bár azt modta a gyógyszertáros néni, hogy egyáltalán nem gáz az íze. Na arra leszek én kiváncsi! :))

Szülésznő téma: Én már választottam!

Lorcika, ha nem vagyok indiszkrét mennyibe kerül a bútor amit kinéztetek?

Amúgy lányok, mindenkinél külön babaszoba lesz?

Utazás a BKV-n: Na erről én is tudnék mesélni...nekem azért már elég nagy pocim van.., mentem a városba tegnap előtt....és persze kigombolt kabátba, fogdokihoz mentem, de tök jó idő volt, így csak farmer dzsekit vettem, persze kismama felsővel :)....alig látszott, hogy van bent valaki :lol: :D :D , azthiszitek átadták a helyet???? Hát nem...ráadásul amikor volt egy hely, és leakartam ülni, még odébblöktek és leült más! Jó mi? Ez a magyar mentalitás! Utálom! :(

Kép
elizabeth25

Niki!

Tegnap ugyanez a 4-6 -oson!! Nekem egy 60 év körüli nő adta át a helyét, először mondtam is neki, hogy maradjon csak, körülöttünk végig huszonévesek.... Végül leültem mondta a hölgy (néni ), hogy ő bizony nem nézi hogy egy kismama a zsúfolt vilamoson álljon!

Pár megálló múlva felszállt egy láthatóan nálam nagyobb hasú kismama... senki nem mozdult meg persze, úgyhogy összébb húztam a gyerkőcöm és leült mellénk.

Nekem a tapasztalatom borzasztó ezzel kapcsolatosan!
NYolc éve volt hogy egy idősebb hölgy szólt egy fiatal embernek hogy ugyan adja már át a helyet... A férfi reakciója a következő volt: ült volna akkor a khmkhmjére amikor felcsinálták!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

A múlt héten a 86-os buszon volt egy huszon éves fiú hasonlóan bunkó, ő ugyan csak annyit jegyzett meg hogy ő nem tehet arról hogy én terhes vagyok! Mondtam neki, hogy még szerencse, hogy nem te tehetsz ról, és ha hiszünk a természetes szelektációban így első ránézésre nem is tehetnél róla..... na ezen felszisszentek az utasok fiú jól elszégyelte magát, de nem adta át a helyét. De egy fiatal úr ennek hatására felállt!

Szóval ennyi, nem is számítok ettől többre!

Még valami ami idekapcsolódik. Nővéremmel beszéltem telcsin, ritkán találkozunk csak. Kérdezte mekkora már a pocim, látni-e. Mondom persze már egyértelmű, hogy nem kövér vagyok hastájon, hanem kisbaba van bennem. Kérdezte honnan tudom átadják a helyet????
Mondom nem, de végig néznek rajtam, majd jelentőség teljesen félre fordítják a fejüket! :D

Hát ezek az én tapasztalataim!

KépKépKép
bogyra

Jól van lányok, látom mindenkinek vannak "jó" kis élményei.
Azért nem semmi Bogi, amit írtál. Jól is tetted, hogy beszóltál annak a kis hülegyereknek.
Melinda, veled is együttérzek. Félelmetes bunkók az emberek. Ez már több, mint tapintatlanság.

Kép
niki30

Hol szülök? Hát a BM kórházban, ahun ugye párom műtős. A dokimmal már vagy 4 császárban dolgoztak is együtt, (éjjel, ügyeletben), úgyhogy első kézből tudom, hogy jó kezekben leszek akkor is, ha nem természetes úton jönne a baba. Én május végére vagyok kiírva, addig az a kórház még biztos meglesz, de sajna ki tudja meddig, mert azt is meg szeretnék szüntetni:(

Közlekedés? Én úgy rendeztem le magamban, hogy nem is idegeskedek a sok tapló miatt, ha átadja valaki a helyét, akkor az külön öröm, ha meg nem, akkor állok. Babucimnak teszek rossat, ha ezen állandóan felhúzom magam.

Ráadásul ma szóltak, hogy van egy jóállapotban lévő kiságy, amit megkapok, így azt sem köll vegyek, meg unokatesóm is szólt, hogy van egy csomó kisruha neki eltéve, másik három unokatesóm is tett már félre, attól tartok, rucit egy darabig nem köll majd vegyek(fehérnemü és cipő kivételével persze), szóval meg tudok némi pénzt takarítani, ami azért jól is fog jönni.

Na, jó gömbölyödést, és nyugodt napokat mindenkinek:)

Márti

Kép
horpika

Sziasztok,

Na megjottunk a torkos csutortokrol. Nem vittem tulzasba a torkoskodast, pedig jo kaja volt, bufe szeru. :) Ez orszagszerte van, minden evben egyszer ha jol tudom. En Budapestre jarok, Szigetszentmikloson lakom, ami nagyon kozel van Pesthez, szoval mindent a varosban intezunk. Most a 18. kerben volt a Zila kavehazban, nagyon klassz hely!!

A baba butor lesz egy 100-as szerintem. A kisagy 30 korul van, de meg nezelodni fogunk. bar ha mindenhol 5-6 hetet kell varni, jobb lesz minel elobb majd kivalasztani! :)

Kép

Kép
lorcika

Szió

Hát jó drágák a baba bútorok, mi is jó sok helyen körülnéztünk. Főleg hogy jó pár hónapot csak vártunk a babára és már akkor is azzal csaptam el a hétvégéket gyakrna, hogy babának valókat nézegettem.... :)

nekünk úgy jön össze, hogy kiságy 33 ezer pelenkázó is kb ennyi és kapunk 15% kedvezményt... így nagyjából 50 e körül lesz. De bizti többet hagyunk ott, mert még veszek kádat meg hozzá állványt, baldachin tartót.

A többit majd a következő hónapban a szociális helyzetünkre való tekintettel :D

KépKépKép
bogyra

Sziasztok

Nekem gyomorégésre, meg édesség utáni vágyam kielégítésére a jégkrém vált be. Igaz hülyén néz ki, hogy "télen" jégkrémet eszem, bár ilyenkor még "gazdaságosabb" is mert nem olyan drága, mint nyáron.:-))

A tömegközlekedés problémáját én megoldottam úgy hogy egyáltalán nem használom, gyalogosan járok. Igaz én nem bp-i, hanem szegedi vagyok, bár azért itt "vidéken" is vannak távolságok, mivel nem a városközpontban lakom, hanem a "folyón túl". Van, hogy egy óra gyaloglás míg elérem a célom, de így nem lökdösnek. Legutoljára mikor buszoztam - épp a nőgyogyimhoz - egy öreg banya "szállt bele" a hasamba mert éppen vagánykodott és nem kapaszkodott. Na akkor azt mondtam, hogy ebből elég. Nem vagyok túl gyors gyalogosan, ráadásul az első 100 méter elég kínos szokott lenni, mert van, hogy a kislányom akkor dönti el, hogy elhelyezkedik bent "utazó" pozicióba és úgy érzem kiszakad a hasfalam. De kell a mozgás.

Nekem is nagyon hiányzik a munka, két hónapja vagyok itthon. A párom persze irigykedik ezerrel, engem meg hülyének néz, hogy mennék már dolgozni. Ráadásul én egy bulizós, minden lében kanál csajkó voltam, aki állandóan társaságba járt. És csalódottan azt kell észrevennem, hogy rám se nyitják az ajtót. Nagyon sok emberben csalódtam amióta babát várok. van olyan "barátnőm" aki fel se hív, pedig mikor babát várt akkor én mindig mellette voltam. Szóval nagyon szar. Ráadásul nehezen barátkozom, pedig talán a kismamák között kellene szerezni egy-két barátnőt.

Na nem nyafogok tovább, mindenkinek szép napot, bár kint nem túl szép a helyzet, itt akkora köd van, hogy nem látni ki az ablakon...
stella2007

Stella!

Tök jó én is jégkrémezem folyton, nem tudok úgy lemenni a közértbe hogy ne kerüljön egy cornetto vagy magnum a kosárba. A párom persze a szigorú súlykontroll miatt inkább átvette a bevásárlás kellemetlen proceduráját, gondolom most ő eszi meg hazafelé azt az egy jégkrémet! :D
Engem csak hetente egyszer enged boltba! :D

Érdekes mert nyolc éve is lelkes jégkrém fogyasztó voltam, csak akkor a vienettára buktam, tükörjégen is hajalndó voltam érte végig járni 3-4 kisboltot , mókás lehettem ahogy totyogtam hazafelé a jégen elégedett vigyorral a fejemen és egy jégkrémmel a hónom alatt....

Tegnap is iszonyú gyomroégésem volt.... elhatároztam ma veszek egy rennit.

Mindenkinek szép napot!

KépKépKép
bogyra

Sziasztok lányok! Aki közületek már volt terheléses vércukron, annál is úgy volt, hogy két órán keresztül még nem vették le a második vért, nem lehetett wc-re menni? Az egyik lány azt írta a másik topicba!

Kép
elizabeth25

Elizabeth!

Levesznek egy cső vért éhgyomorra amiből vércukrot néznek, majd megiszod a löttyöt és rá kérórára ismét megszúrnak, hogy mennyit emelkedett a vércukrod.

De hogy nem lehet vécére menni, hát ez hülyeség!!!!! :shock:

Egy óra múlva pár korty ásványvizet is lehet iszogatni..... mi elmentünk a párommal sétálni az alatt a két óra alatt, aztán épp hogy visszaértünk, be kellett kopogjak a szobába, már meg is szúrtak és kész!

Jah és vigyázz! Mert egyes helyeken a vizsgálatot csak úgy csinálják meg, ha van egy három héten belüli éhgyomri vércukor eredményed!
Ha ez nincs, akkor lehet úgy jársz, hogy oda mész megszúrnak azt jól haza küldenek, hogy gyere vissza pár nap múlva.....

KépKépKép
bogyra

Köszi bogyra az infót, most megnyugodtam akkor pisi ügyben! :)

Annak utána érdeklődtem, és nálunk a két óra múlvai lesz...úgyhogy addig a párommal mi is lelépünk sétálni a városba...meg ilyesmi! :)

Kép
elizabeth25

Jó reggelt!

Én is hétfőn megyek vércukorterhelésre.
Lesz étgyomri is, meg terhelés is.
Úgyhogy már egy hónapja hanyagolom a péksütiket, brühühühü :cry:

Melinda, Te mikor is mész?

Ha valakinek van kedve és esetleg közel is lakik: a Padma Jógastúdióban (őrsnél) lesz hétfőn 15-17-ig kismama-baba klub, ingyenes. A téma: Várandósság és szülés
Én megyek:)

Niki

Kép
niki30

Niki, én nem hanyagolom annyira az édességeket, bár sokat nem eszem, hála Istennek....inkább tejtermékeket dögivel! :)
Én héftőn megyek apussal! :)

Az örs nekem nincs messze.. :)

Kép
elizabeth25

Nah, ma abszolut pozitív mese a közlekedésről! Felszállok egy dugig tömött villamosra, és egy lányna(aki állt) feltünt a pocim! Szólt a mellette ülő olvasó fiatalembernek, hogy legyen szives nekem átadni a helyet. A fiatalember felnézett, elnézést kérve felállt, és átadta a helyét, amit nagyon is megköszöntem neki is, meg a lányzónak is. Hát ilyen is előfordul.
A másik viszont kiborított. Tegnap bent voltam épp a munkahelyemen, mikor a központunkból telcsizett a munkaügyis csaj, hogy mi van a betegállományos papírommal. Nálam volt, kérdeztem, bevigyem ma, vagy ráér pénteken? Jó lesz pénteken! Beérek ma oda kilenc előtt, erre a csaj, hogy nem tudják elszámolni, már lezárták a dolgot!!! Mert hogy rövid hónap! Hát azt hittem, megfojtom, aztán mégis elvette a papírt, és remélem, elszámolják. De ha tegnap azt mondja, vigyem be, beviszem! Ezen dühöngtem eddig. de már csendesítem magam, babucinak semmi szüksége arra, hogy az anyuci idegronycs legyen:(

Vércukor, nekem csaka zsömlés-tejes vizsgálat lesz, remélem, nem lesz semmi gond:) Elizabeth, nyugi, hamar túl leszel rajta, és szerintem rendben is leszel:)

Márti

Kép
horpika

Sziasztok,

En itt paraztatom magam, azon, hogy multkor a baratnomnel mert kis kezi cukormeron 8,5 jott ki! Az magas!!!!!! :( Mar kezdem visszavenni a szenhidratot, nehogy nekem jovo heten kisussek, hogy magas a cukrom es inzulin, meg egyebek!!!! marmint dieta oke, betartom...csak nehogy egybol inzulinnal kelljen nyomni magam!!! A fodraszomnak volt az, hogy egybol napi egyszer kellett adni maganak!
Jovo csutortokon megyek a dokimhoz, akkor lesz meg a terheleses cukor eredmeny, remelem nem lesz nagyon rossz!! :(

Valamelyikotoknek van haziallat a lakasban? Nekunk van egy macskank, aki bent van mindig. Igaz mar kertes hazba lakunk (tavaly koltoztunk), de nem szoktattuk ki, mert igazi benti macska volt elotte. Csak par orat dorbezol kint. Most meg mar kutyank is van es most azon aggodok, hogy nem lesz-e rossz a babanak!!!! :( Marmint a macska nem fogja molesztalni szerintem, de a szor, meg mittomen!!!!!!!! Nem akarok a macskatol sem megvalni igazan, de azert Pindur sokkal fontosabb!!
Biztassatok valamivel, ma nagyon agonizalos, aggodos napom van!!! :( :( Mi lesz most? Mi lesz most? mi lesz most? :(

Kép

Kép
lorcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: