A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok,

kíváncsi lennék, kinek mi jött be hasfájós baba esetére. ezt már biztos sokszor megbeszéltétek, de gyorsan felejtek sajna. :?
ugyanis Mikolt elég hasfájós, pláne az éjszaka kellős közepén, így órákon át játszuk, hogy felveszem, szopizik, elalszik, lerakom, felébred, nyűglődik stb. kezdjük elölről.
Infacolt kapja márpár napja, valamivel jobb is, de még nem az igazi.

arról nem is beszélve, hogy bárhol képes aludni, csak ne tegyem vissza az ágyába. így most azon gondolkodunk, hogy máshova kéne tenni az ágyát, hátha valami vízér van ott, vagy ilyesmi és zavarja.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Manóka
HAJSZÁRÍTÓ!!! Próbáld ki, csodákra képes, hidd el! Steffi is bizonyíthatja! Mi a vizes porszívónkat üzemeltük be a kiságya mellett min. fokozaton, azon is nagyon jót szunyált mindig!

Zsófi
Én a bimbóvédő sterilizálást úgy oldottam meg, hogy mindig lemosom melegvizes mosószerrel és utána kis tálkába kevés víz, épphogy csak az aljára és abba bele a bimbóvédő, aztán 2 perc a mikróba!! Így nagyon gyorsan megvan és megnyogtató, hogy egy kis gőz, meg forró víz mégiscsak megteszi a hatását!

Györgyi
Igen, most úgy csinálom, hogy mellszívás, utána pedig mindig megy bele egy aventes pohárba, ami meg megy este a mélyhűtőbe!

Steffi
Nekem már tudod mi a véleményem erről! De kitartás, talán még rájöhet, hogy ti kellene, hogy legyetek az elsők!!!

KépKép
barimami

Steffi

Azért kérdeztem, hogy hátha akkor tudsz jönni délután sétálni.

Heni

Írd meg, hogy mikor jó Neked. :lol:

Manóka

Steffivel nagy szakértők vagyunk! Egy a lényeg semmilyen teát ne igyál, amiben édeskömény van. Nekünk nagyon bekavart. Egyébként Colochintis D12 és Licopodium D12. Előbbi ha sima hasfájás, utóbbi, ha szeles. Előbbit akkor add (egy golyót nyelv alá) ha tudod hogy mikor fáj a pocija és előtte egy órával kb. Utóbbit, ha nagyon szeles 3szor1 golyót. De ha mindkettőt adod neki, akkor sem lesz semmi baja. Nekünk ez nagyon bejött. Csak picit fáj neki néha, egy-egy puki előtt. Nagyon jó még a pocimasszázs, főleg a pukira, ezt meg tudod venni könyvben, később is jó lesz. 3szor egy nap. Én pelenkázáskor szoktam masszírozni, mandula, vagy olívaolajjal. Hát azt hiszem ennyi. :lol: :lol:
Az Infacolt nem tudom mi.

Kép
gyorgyi33

Manóka!
Hajszárító tényleg nagyon jó! Akkor is, ha nyügi a baba! Bekapcsolod pár perc és csicsika! Én először nappal próbáltam ki, aztán éjszaka is alkalmaztam! És kitartás hamar 3 hónapos lesz!
Györgyi mindent leírt! Tényleg nagyon megfogott minket is a hülye laktoherb tea! És a nyavalyás édeskömény.
Én Jube tanácsára vettem szélcsővet, mikor nagyon meg volt szorulva szegény, az is jó, bár azt Györgyi nem ajánlja!
Ne nézz hülyének, de eddig azt hittem, hogy a Mikolt a vezetékneve :oops:

Tünde!
Hát ez az... :cry:

Barbi!
Alakulunk. Hazajött és egy szót sem szólt, hogy itt ülök :lol:

GYörgyi!
Hát olyan dél körül érünk az IKEA-ba! Hogy legyen?
Csatlakozik még valaki?

Zsófi!
Nekünk azért nem jó a du., mert Martin akkora már tök K.O. Így is félek az egész délelőtti kiruccanástól, de majd megoldjuk valahogy.
Pénteken nem jó Neked? Tünde Neked? Barbiii?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Most péntek de. IKEA-t kérdezed, Steffi?
Asszem Andris sajna dolgozik :(

KépKép
barimami

Kinek hány hónaposan tudta betenni a babája egyedül a cumit? Dani kezd megőrjíteni, ma mindössze 128x rakatta vissza velem a cumiját!!! :lol:

KépKép
barimami

Mennyi termés, csak egy félnapot nem olvastam :-) Most meg körmölhetek... :-)

Györgyi,
érdemes a lefejt tejet eltenni a nap végén a mélyhűtőbe. Aztán ha már főzeléket csinálsz Jázminnak, jó lesz az a kis tejecske.

Emano,
nekem Nováky Rita volt a szülésznőm, egy tündér. Sokan szültek Várnai Gabikánál és Ferencz Erzsikénél, biztos ők is nagyon aranyosak! Mindannyian használnak homeós szereket, felkészítenek a szülésre és maximálisan támogatnak közben. Voltál szülésfelkészítő előadásokon? Ott (is) lehet találkozni velük!
Fántzi Móni is aranyos, ő egy fiatalabb szülésznő.
A málnalevél teát nekem is ajánlották, igaz én nem tudom milyen lett volna, mert a 35. héten szültem és bő 2 óra alatt :-)

Barbi,
tényleg, már majdnem 3 hónapos. Mintha csak tegnap született volna!!!
A plüsscuccokat én bevágtam a mosógépbe és babamosószerrel mostam ki.

Mi az első perctől kezdve külön alszunk és következetesen csak akkor megyek be hozzá, ha tényleg nyöszörög, sírdogál. Ha csak kicsit megébred vagy álmában helyezkedik, akkor nem ugrom. Igaz, kellet néhány hónap a rutinhoz :-) egyébként a mai napig felébredek minden nyösszre :-)

Kriszta,
sajna nem érek a rossz álmokhoz :-(

Üdv Nemes Gabi,
mondd, nem az IEB-ben dolgoztál? Olyan ismerős a neved...

Veronikusz,
mennek a jobbulást drukkok!!!
A felengedett tejnek más szaga van, ez tény. Van amelyik babát nem zavarja.

Séta
nekem jó a fél4, de előbb se lenne baj :-) Mi fél5kor el kell hogy induljunk haza, mert Máté fél6-6 között fürdik.

Cancan,
de jó, hogy kint van a tabló!!!!!

Steffi,
olyan aranyos vagy, hogy megtiszteltél minket! Ha bármit tudunk segíteni, szólj! Nekem ilyen jellegű tapasztalatom nincs, a párom szüleivel nem is tartjuk a kapcsolatot.

Zsófi,
én nem sterilizálom Máté kanalát és már a cumiját sem, csak lemosom forró vízben jó alaposan.

Manóka,
mi kipróbáltuk a masszázst (óramutató járásával megegyező irányban körköösen a pocin), a láb-emelgetést, az Infacolt, Espumisant, Sab simplexet. Hát nem tudom már mi működött, a hasfájást 8 hetesen mintha elvágták volna... ja, és a pukicső volt ami nagyon bevált nagyobb korában.
A gyógyszerek még megvannak, szívesen odaadom mindet, hogy kipróbálhasd!

Masni
masni

Barbi!
:cry:

Masni!
Mármint, hogy leírtam a bajom? Pedig nem akarok vele senkit fárasztani...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia Masni!!!
Nekem 4 nevet mondott a doki,akikben megbízik!!!
Megnéztem az iwiw-en őket!Fántzi Móni tünt a legszimpatikusabbnak!!!Nem ismeritek őt?Majd megyünk 2 tanfolyamra a kórházba abból az egyik a szülőszobalátogatás!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Oszt megtudhatnám, ki az a 4? Azt tudom, hogy én nem vagyok benne...de sebaj. Én aúgy azt gondoltam, hogy a választott szülésznő a mamákról szól és nem az orvos bizalmáról.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

BArbi

Ez engem is teljesen kiakaszt, mármint a cumi. Ja és egyre kevesebbet cumizik, most már szinte csak ha sétálni megyünk. Úgy tűnik hiába erőltetem a cumit, mert mindig a kezét kapja be. :( Van hogy kiveszi a cumit és be az ökle. Persze nem úgy veszi ki, hanem úgy kilöki, de tuti, hogy tudatosan. :( Pedig nem akartam, hogy az ujját szopja, de most mit csináljak. Vagy ez vajon még nem azt jelenti? :roll:

Steffi

Sajnos az nekem sem jó. Mármint a péntek. Délután lett volna jó. Dél és egy között jönnek látogatóba. Ja és tutira nem fárasztasz senkit. Majd ha összeveszek Apával én is megírom. Jó? :))))

Masni

Holnaptól gyűjtöm. Ilyen zacskóm vagy mim van. Az is jó? Mármint ha abba gyűjtöm. Szóval akkor lefejem, beleöntöm a zacsiba, be a hűtőbe. Aztán a következő alkalommal ráöntöm a hideg tejre a meleget? Aztán a nap végén lefagyasztom? Azért kérdezem ilyen részletesen, nehogy rosszul csináljam.
Mi az az Infacolt? És a Sab simplex?

Kép
gyorgyi33

Steffi,
igen, mert leírtad :-)

Emano,
azt hiszem Inyianyi szült Mónival, ő nagyon elégedett volt! Csak csatlakozni tudok az előttem írókhoz, szinte mindegy ki a szülésznőd, mindenki nagyon helyes, rendes!
Nekem nem a választott szülésznőm volt Rita (időhiány miatt) és mégis úgy törődött velem, hogy csak na!!!

Masni
masni

sajna nem tudom a vonalzót odarakni, ezzel tökölök már 1 órája, és csak az elérhetőséget írja ki. A kép meg sehol.
Pedig az aláírásomhoz bemásoltam amit küldtek e.mailben.
mindegy majd felrakok egy fényképet inkább. :cry:
Vendég

Györgyi,
szerintem még ne vonj le messzemenő következtetést Jázmin cumizásával kapcsolatban. Máté a mai napig váltogatja a kezét és a cumit, hol ez kell, hol az.
A tejet nyugodtan öntsd egy zacskóba 24 órán át, nem lesz semmi baja, én is így csináltam, aztán fagyaszd le. Érdemes eldönteni, hogy milyen kiszerelésben szeretnéd fagyasztani, mire lesz szükséged. Én csináltam 50 ml-es adagokat, ami majd főzelékhez lett volna jó, meg 120-150 ml-es adagokat, ami egy étkezésre jó.
Az Infacol hasfájás elleni gyógyszer babáknak, az elv ami szerint működik: a pocakban levő kis buborék levegőket összegyűjt egy nagyobb buborékká, amit a baba könnyebben ki tud pukizni.
Az Espumisan meg a SabSimplex is ilyesmi. Mi anno mindent kipróbáltunk, hátha segít. Most itt tárolom a gyógyszereket, hátha valakinek tudok segíteni vele.

Masni
masni

Na nehogy már én legyek a hibás, mert meg mertem kérdezni az orvost szülésznő ügyileg!!!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

És nem az orvosnak választok/választanék szülésznőt!!!!!!!!!!!!!
nem az orvos fog "szenvedni"!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Manóka!

Mi is sokmindent kipróbáltunk a hasfájós korszakban.
ESpumisan, Infacol stb. Aztán vettem a dm-ben cseresznyemagos párnát (800Ft) . Azt a mikróban megmelegíted és rárakod a pocijára.Az nálunk bevált. Meg a lábemelés!
A hasonfekvést javasolták még nekünk, de nem szeretett hason aludni.
Vendég

Szia MAsni!

Nem dolgoztam az IEB-nél... bocsi
Vendég

Emano
Te valamit nagyon félreértettél!!! Rita nem úgy gondolta, csak ezzel ugye egyes szülésznők előnybe kerülnek, másokat meg kirekesztenek! Ezért az lenne a fair, ha a kismama szimpátia alapján eldöntené (tanfolyamok+CTG), hogy neki ki tetszik! Az én dokim (Sipi) is azt mondta, hogy rám bízza, kivel szeretnék szülni, nem szól bele egyáltalán és sugallni se akar!! És persze neked is az a legjobb, ha olyannál szülsz, aki neked a legmegfelelőbb!!!
Egyébként akiről kérdezel, még nem hallottam, pedig már elég sok kismama leírta itt a szülésznőjét!

Györgyi
Pontosan, kotyvaszd csak a hideget a meleggel, nem lesz semmi baja tőle!! :wink:

Masni
Hát igen, gyorsan szalad az idő! Énis csak "kapkodom a fejem", hogy már ilyeneket tud! :lol:

Steffi
Azért vagyunk, hogy kipanaszkodd magad, nyugi!! :wink:

Na szép álmokat és nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!!

KépKép
barimami

Lehet hogy félreértettem, de szerintem mindenkinek számít hogy az orvos és a szülésznő valamilyen szinten megbízzon egymásba és jól tudjon együtt dolgozni!!!!Vagy rosszul gondolom???
Amúgy sok szülésznővel találkoztam és beszéltem az osztályon és mindegyik nagyon kedves és segítőkész volt!!Bármelyikkel szülnék így látatlanba!!!!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok Lányok!

Bocsánat, hogy egy ideig nem jelentkeztem.
Látom azért sok minden történt itt is. Jó és rossz is.
Sajnálom ezt a sok vitát:-(
Engem is elszomorított, ez a másik topic, meg hogy így tudtuk meg. De egyetértek mindenkivel, hogy mindenki oda ír, ahová akar. Bár én is elgondolkodtam azon, hogy én melyik lehettem az említettek közül. :cry: Erőszakos, vagy tudálékos? :cry:
És pont a vita előtti nap mondtam egy barátnőmnek hogy szeretlek Titeket, és milyen jó ide írni.
annyira hasznos.
Remélem jöhetek. ?

és igazán Zsófi hozzászólása tetszett, hogy mikről maradtunk le. Igen sok minden hasznos dolog hangzott el.
Például leírtátok, hogy mire való a tejgyüjtő kagyló lyukas fedele, ezt nem is tudtam mire jó, így nem használtam. :lol: De most már tudom.

Meg hát Eni hasonló problémákkal küzdesz mint én, és jó lett volna megvitatni, de látom már eltüntél innen :-(

Györgyi,
az inflacolt, hasfájásra van.
a kórházban Larának is adtak.
azt mondta ott a növér, hogy nem gyógyszer.
hát nem tudom.
de valaki azt mondta hogy akkor használ csak ha rendesen szedi a baba.

Egyébként mi meg vagyunk.
Bár Lara popsiján van valami.
így lehet hogy sebészetre kell mennünk.
szegénykém 4 hetesen :cry: :cry:

Üdvözlet az újaknak!

Barbi,
Ezzel a képpel itt a vonalzón egyszerűen nem lehet betelni annyira édes rajta Dani!!!
Elárulod, hogy merre laksz? egyszer már kérdeztem, de nem jött rá válasz :cry:
erőszakos vagyok??

Steffi, Tünde,
jó hogy itt is itt vagytok!

Masni,
mióta nem sterilizálsz?
vagy csak a kanalát nem?

Kriszta,
jó hogy megint hallani rólad.
Hogy van Panna?

Cinicini,
hogy vagytok???

Bocsánat ha kicsit érzelgős voltam, de úgy látszik ez most ilyen.

puszika mindnekinek.

nyugodt éjszakát!!!

Ancsa

ancsaboszi

Emano,

Még egyszer üdvözlet, és igen egyetértek veled, fontos hogy a doki együtt tudjon dolgozni a szülésznővel. A doki kit ajánlott?

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Jajj Lányok!!

A lényeget elfelejtettem.
Még nem tudtam jönni, akkor is nagyon sokat gondoltam ám rátok! És úgy hiányoztatok!
Még nem tudtam mindent visszaolvasni, csak az elejét meg a végét, de majd még igyekszem reagálni!!!!

Puszika Nektek!!!

Most már tényleg megyek mert még teregetnem kell és zuhanyozni, aztán lehet hogy addigra felébred Larahercegnő! :wink:

Ancsa

ancsaboszi

Ancsa
Jó nagyon, hogy jöttél! És nem, egyáltalán nem vagy erőszakos, nem is láttam, hogy kérdezted, hol lakom!! A második és harmadik kerület határán, a Folyondár utcában (Daubner cukitól 5 percre!! :lol: )
Igazából én már nem vagyok vele tisztában, hogy ki-hova ír és azért nem írtam, hogy mi van veled, mert azt hittem a másik topikban vagy! De ez esetben üdv újra itt, remélem most már több időd lesz ide írni!
És a viták már elmúltak, szóval ne keseredj el, hanem lelkesedj és gyere! :D
Szegény Lara, milyen sebészeti beavatkozás???

Steffi
Ha nem vagyok túl tolakodó, megkérdezhetem, hogy a 2. kerületben hova mentek? (csak hogy tudjam, hátha ide jöttök a szomszédba :D )

Úgy látom a vonalzós képemmel nagyon aratok, mivel mindenki azt dícséri :oops: :lol: Felrakom nagyban, meg a párját is, ami akkor készült közkívánatra :D 9 naposan készült kaja után a vállamon piheg az úrfi!

Kép pihi

Kép óóóóóóóóó

KépKép
barimami

Szia Barimami!!
Nagyon édes a kisfiad!!!!Tündéri képek!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

köszi a tippeket hasfájásra, ma kipróbálom mindet, mivel éjszaka szegény megint hajnali 3-5-ig nem tudott aludni, csak nyögött és erőlködött. annyira sajnáltam szegényt, mert csak simiztem körbe körbe a pociját, de ez nem nagyon segített.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Emano
Köszi! :D

Manóka
Még a hajszárító sem segített?

KépKép
barimami

Jó reggelt mindenkinek!

Ancsa

Már azt hittük eltűntél! Mi van szegény Lara fenekén? (Ja és hogyne jöhetnél! Aki csak akar.) :lol:

Barbi

NAgggyon édes!!!!!! Kis szöszi!

Manóka

Remélem elmúlik szegénynek, mert tényleg borzasztó ez a hasfájás. És még messze van a 4. hónap. Én is mindig félek, hogy visszajön. Ugye a kajára odafigyelsz? Mármint hogy mit eszel.

Kép
gyorgyi33

Szia Ancsa! Nagyon örülök, hogy jöttél! Mi van a popsiján Larának?

Emano, én is kiváncsi vagyok a 4 névre :) De Rita tényleg csak azon háborodott fel, hogy egy orvos miért ajánl "választott" szülésznőt, ha egyszer választott :)
Na nem baj, 4-et ajánlott, abból azért lehet választani :)

Rita, jó, hogy néha írsz!

Steffi, én még nem tudom a pénteket. Ma du kiderül, hogy megyek-e a veled való találka után máshova :) Meg Bene 12-körül kidől aludni...

T

mtunde

Barbi!
Én is, én is ilyen kisfiút akarok! Hogy kell, hogy kell ilyet "csinálni"! :lol: :lol: :lol: Megeszem! :lol:

Manóka!
Jobbulást a nagylánynak!

Ancsa!
Mi van Lara popóján? mért kell műteni?
"tejgyüjtő kagyló lyukas fedele" ez mire jó és mi ez? nem értek semmit.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hahó!
Tudtam, hogy nem kellene dicsekedni Panka alvásával. Két napja csak és kizárólag a mi ágyunkban hajlandó elaludni. Szerintem a rossz álom óta, a férjem szerint meg megszokta a síelésnél. (Bár amikor hazajöttünk, két napig simán elaludt a saját ágyában.) Amikor elalszik, visszapateroljuk a saját ágyikójába, ahol aztán szépen végigalussza az éjszakát. (Most nem is tudom, megint lekopogjam, mert így hogy leírtam, mától ez sem lesz. :D )

Ancsa! Jó, hogy jöttél. Mi van Lara popsiján? Anyóstól mindig kérdezlek benneteket, megvagytok-e.

Merci! Panka is össze-vissza eszik. Én úgy hívom, hogy van a "hízóhét", mert egy hónapban kb. egy hétig eszeget rendesen, aztán ezt beszünteti. és ebben a hétben meghízza a havi rendes 20 dekáját. De ennél többet semmi esetre sem. Én már adok neki Polivitaplexet, meg Béres cseppet, de meg se kottyan a kisasszonynak. Bár most két napja jár bölcsbe megint, és mind a két nap evett (most megint elkiabálom?). De ma finomfőzelék lesz, úgyhogy ennek szerintem annyi.
És néha meglepődöm, hogy miket eszik meg, egyszer pl. a bölcsiben karfiolfőzeléket evett. :shock:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Merci!
Csak nem? :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsaboszi!
De jó, hogy megvagy! Gyere csak minél gyakrabban! Írj sokat, mi van veletek, hogy van Lara baba, éjszakák? Nappalok?
Eni egyébként szokott jönni, csak ritkábban.
Ha bármiben tudunk segíteni, csak szólj, hátha van nekünk is tapasztalatunk?

Olyan 3 hónapos kora óta nem sterilizálok, nem érzékeltem semmi különbséget, nem kapott Máté szájpenészt vagy ilyesmit.

Barbi,
én is a Daubnerhez közel laktam, a domb másik oldalán Pasaréten. Már egy ideje pesti lány lettem, de a mai napig töröm a fejem, hogy lehetne Budára visszamenni. :-)
A Daubner szerelem töretlen, a mai napig inkább autózom egy órát, hogy onnan vegyek sütit! Máshol nem finom.

Masni
masni

Emano,
bocs, nem akartalak megbántani, csak rosszul esett, hogy ebben a négy bábában bízik meg a dokid. persze azt is értem, hogy valaki ezzel vagy azzal jobban szeret dolgozni, és hogy az esetleges konfliktusos kapcsolatot ne érezze a kismama az élete nagy eseményénél.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Biztos sokat számít, hogy orvos-szülésznő együtt tudjon dolgozni, de én is Ritával értek egyet, hogy a szülésznő az, aki ( ha kell ) végigüli a tizenvalahány órát is az anyukával, Ő van vele végig, az orvos meg szinte csak a babaérkezésénél van jelen. Persze ha nincs komplikáció.
Amikor én kérdeztem Vidát, hoyg kit ajánl, ki az akivel együtt szeret dolgozni azt mondta, nem az a lényeg, hanem az, hogy én kivel szeretnék szülni. Nem is mondott egyáltalán semmit. Egy barátnőm ajánlotta Rákóczi Ágit, az csak hab volt a tortán, hogy ők nagyon szerettek együtt dolgozni.

Most a barátnőmnek Ági híján ajánlottam egy másik szülésznőt ( direkt nem írom a nevét ) aki nekem szimpi volt, de mivel nem ismerem, csak első benyomásra tudok véleményt alkotni. Nagyon sokan imádjátok, a barátnőmnek is szimpatikus, bár neki túl kedves, olyan negédes jelzőt használt, és azt mondta, nem tud vele őszinte beszélgetést kialkítani, mert a sz.nő kérdez valamit ő elkezd válaszolni de meg sem várja a végét, ide-oda nézeget közben, azt érzi, hogy őszintén nem is kiváncsi a véleményére, csak a szokásos, "hamar ki fog pottyanni, nem lesz semmi gond stb." szöveget hallja tőle. Sajnálom, Ági habitusa biztos bevált volna neki.
Nem akartam senkit ezzel megbántani azért sem írtam nevet. Megjegyzem, én is őt választottam volna, ha Ágit nem ajánlják.

A harmadikat viszont - ha nem szüntetik meg a szülészetet - szintén Vidával és valószinűleg Ritával szeretném szülni. :lol: ( abból az egy vérvételből, amit decemberben a küret előtt csinált - már nagyon szimpi volt :lol: ) :lol:

És akkor a beígért képek a "kis fókámról":
Kép a kis fókicám
Kép
Kép bírkózás a katicával ( lába a szájában )
Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Ancsa! Én itt vagyok!!! Csak ritkán jövök... Erről a másik topik dologról meg nem beszélek. De gyere, kérdezz, mi ismerjük egymást, nehogy nekem itt eltűnj! Tudod, jöhet email-ben is. Mi a hasonló probléma? Alvás vagy hasfájás?

Györgyi! Csak tipp. Én minden "adagot" külön hűtök, és amikor lehűlt, akkor öntöm össze. Félek, hogy megsavanyodna ilyesmi, ha a hidegre öntöm a meleget. Amennyire én tudom, a hűtőben lehet a tej fagyasztás előtt 24 órát. Ha nem fagyasztod, akkor 72 óráig felhasználható. De mindenki úgy csinálja, ahogy jólesik, ahogy bejött. Szerintem mindenhogy ok, ahogy működik.

Szaladok. Ismét.
vbea

Sziasztok Lányok!
Köszönöm mindenkinek, hogy jöhetek :oops: :wink: és hogy örültök nekem, nagyon jól esik! :lol: :lol:

Barbi,
Az jó, nekünk az a kedvenc cukrászdánk, bár most kezdek megszeretni egyet a Rómain :)
Jól tetted, hogy feltetted ezt nagyban is!! Szuper ez a kép!!!
Ez a második kép is csúcsszuper! Lara is szokott ilyet csinálni, (gondolom minden baba :wink: ) imádom ezt az arcot! Olyan édes!!!

Veronikusz,
Szóval van a tejgyűjtő kagyló.
Mi is vettünk, és nagyon, nagyon hasznos dolog. Mert szoptatás alatt összegyűjti a másik ciciből a tejcit, ami kifolyik, és bizony ez is 10-20 g, és hát nálunk ez is sokat számít.
És két féle tető van hozzá. Van amin lyukak vannak, és hát én azt nem használtam de kiderült, hogy az azért napközben lehet rajtad, és akkor szellőzik :lol:
Szóval jó dolog, a szilikon meg masszíroz, és az is jó hatással van.
Ja a másik topicon Xéna mellnek nevezték el, :lol: én műcicinek hívom! Mert nagyobb lesz tőle a cici, és hát ugye kemény! Mikor tisztába teszem szopizás előtt már magamra veszem, és így Lara jókat tud belerúgni :) csak úgy kopog!

Megtaláltam a leírását!

Ez a különleges finomságú bimbókiemelô és tejgyüjgyüjtő kagyló a melltartóba behelyezve védi a mellbimbót és felfogja a kicsorduló anyatejet. A nyílással ellátott kagyló megvédi a kisebesedett, gyulladt mellbimbót és segíti a gyorsabb gyógyulást. A mellbimbóra gyakorolt finom nyomás segít azt kiemelni.A nyílásokon keresztül a levegô szabadon áramlik. Zárt kagylók segítségével a szoptatás és fejés alatt a másik mellbôl kicsorduló anyatejet könnyû összegyûjteni.

Tartalma:
2-2 db nyitott és zárt kagyló,szilikonpárnával.

itt meg tudod nézni, hogy néz ki:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Kriszta,
Pannáról mindig sokat hallok :lol: Csupa jót!!! Ez tényleg jó, hogy végig alszik egy éjszakát! Még ha az elején nem is a saját ágyából indul!!
Ez aranyos „hízóhét” :lol:

Masni,
Köszönöm. Majd írok, írok!!!

Sebészet,
Jaj, jaj, ne szaladjunk annyira előre. Remélem nem kell műteni, csak hát nem tudni mi az és ezért elküldenek sebészetre. De hát reméljük, hogy nem lesz semmi belőle. De jobb félni mint megijedni!
Szóval a popsilyukban van valami kis kinövés? Olyan mint az aranyér? De az babáknak nincs, azt mondják. Így a biztonság kedvéért elküldenek minket sebészetre.
Szegénykém!!! Már előre sajnálom!!!! És rosszul vagyok!!
Nem ismertek jó gyereksebészt?

Most ennyi, mert mennem kell.

De olyan jó hogy megint itt lehetek!!!

Szép napot!!!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Cancan!
Ez a Beni csodás!

:)

mtunde

Cancan!
Beni szemei. Szerintem egyre nagyobbak lesznek. :shock: :D

Kép
Kép
kriszta36

Ancsa! Lara már egy hónapos lesz? Te jó ég! Tegnap született. :D
Az jó, ha anyós másnak dícséri...

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Cancan!
Beni is jöhet! Nagyon édes. :D

Ancsa!
Köszi a részletes leírést. Én azt hittem ez a tejfejő egy tartozéka. De ahogy leírtad, rögtön tudtam miről beszélsz. Már láttam ilyet. Lehet hogy pamacs helyett inkább ilyet kellene használnom majd tejcsöpögésre? Köszi a tippet. :)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ahan, tök jól néz ki Benedek, Heni! A szemei tényleg csak nőnek... :shock: Szandit is jó látni olykor! Helyesek együtt.
vbea

Masni
Most olvastam, amit írtál. AKkor reménykedem még a cumiban. :lol:

Heni

Iszonyú édesek!!! Nagyonnagyon hasonlít rád minkettő pöttöm, de azért Beni teljesen olyan mint te.

ENi

Köszi a tippet! Elképzelem mi lehet a hűtődben! :) Jól vagy?? Olyan keveset jössz! Lefoglal a kis pocok? :lol: Úristen most szültél és már mindjárt 4 hetes!!!

Ancsa

Jaj szegényke. Sajnos nem tudok sebészt. :(

Kép
gyorgyi33

Az én vonalzóm alatt vajon miért vannak ilyen kódok????

Tényleg Eni. Te nem jössz sétálni jövő héten? Már biztosan jártok.

Kép
gyorgyi33

Lányok!
Vicától átvettem a táblázatot. Nézzétek át, és amit kell javítok rajta. Pl Valentina már megszült, meg az újak még nincsenek benne :) Emano, Gabi, stb.

Tünde

név kor lakhely kislány/kisfiú orvos kiírt időpont szülésznő
barnama 33 Budapest Lili/Boldizsár Dr. Teleki 2007-02-25 Keszegh Éva
Elizabeth 26 Budapest Dominik Tamás Dr. Vida 2007-05-27 Zachár Erika
eszesmerci 36 Budapest Benjámin Dr. Tóth 2007-02-25 Várnai Gabika
Manóka 29 Göd ? Dr. Hegedűs 2007-02-26 Várnai Gabika
tinnyei 33 Tinnye Titanilla Dr. Mészáros 2007-03-09 még nincs
v30 30 Péteri ? Dr. Teleki 2007-05-28 ?
valentina 25 Nagykovácsi Viktor Dr. Hegedűs 2007.02.07!!! ?

név kor lakhely gyermek/ek orvos szül.idő szülésznő
ancsaboszi 30 Budapest Lara Anna Dr. Sándor 2007.01.23!!! nem volt választott
andrea75 32 Gyál Zoltán / Boglárka Bonita Dr. Mészáros (Dél Pesti) / Dr. Vida 1992.01.05 és 2004. 04.05. Keszegh Éva
Andry 30 Pilisvörösvár Áron, Csaba Dr. Sipos 2004.03.14. és 2005.12.13 Ferenci Erzsike
Barimami 23 Budapest Dániel Dr. Sipos 2006-11-24 Zachár Erika
barnama 33 Budapest Barnabás Dr. Teleki 2005-03-07 Keszegh Éva
Bdina 30 Budapest Luca Dr. Mészáros 2006-04-06 Várnai Gabika
cancan 28 Budakeszi Benedek Dr. Vida 2006-09-11 Rákóczi Ági
dorka 29 Budapest Kristóf / Bence Dr. Szathmáry / Dr. Hegedűs 2005.06.04 és 2006.10.06 Nováky Rita
durca 34 Pomáz Mandula / Boróka Dr. Sipos 2004.01.20 és 2006.12.08 Keszegh Éva
eszesmerci 36 Budapest Olívia Dr. Tóth 2004-02-26 Megyeriné Aranka, Várnai Gabika és Zachár Erika
gabboka 32 Kecskemét Zsombor / Sára Dr. Vida 2001.04.11 és 2007. 01.19!!! Várnai Gabika, Nováky Rita és Ferenci Erzsike
györgyi 29 Budapest Jázmin Dr. Vida 2006-12-15 Rákóczi Ági
Hurcia 35 Budapest Balázs Dr. Molvarec 2006-06-05 Várnai Gabika
ildi 35 Budaörs Hanna Dr. Tóth 2006-09-10 Zachár Erika
inyianyi 33 Budapest Noémi/Ákos Dr. Sándor 2003.11.15. és 2006.10.31 Fántzi Móni
Jube 26 Budapest Panni Dr. Molvarec 2006-06-30 Várnai Gabika
Kriszta 37 Pilisborosjenő Panna Dr. Vida 2004-12-10 Király Kati
kuha 26 Mogyoród Gergő Dr. Bagdány 2005-09-03 Krohné Klári
név kor lakhely gyermek/ek orvos szül.idő szülésznő
Lilluska 29 Inárcs Hunor/Dorottya Dr. Tóth 2002. 07. 15. és 2004.01.17. nem volt választott
Mano 30 Budapest Zolika, Boglárka, Rebeka Dr. Mészáros 1995. és 1998. és 2006.06.26 Ferenci Erzsike
Marcsim 28 Budapest Kolos Dr. Teleki 2006-09-14 Megyeriné Aranka
Masni 30 Budapest Máté Dr. Sándor 2006-10-15 még nincs
Monacs 30 Pomáz Dániel/Dóra Dr. Sipos 2004.07.31. és 2006.07.27 Keszegh Éva
mtünde 26 Budapest Győző Benedek Dr. Hegedűs 2005-09-08 nem volt választott
nagydora 22 Budapest Luca Zsófia Dr. Gozár 2006-06-19 ?
Osori 28 Budapest Anna Dr. Vida 2006-06-22 Rákóczi Ági
s_ildikó 30 Budapest Márton Dr. Vida 2005-10-28 Megyeriné Aranka
sampa 27 Budaörs Sára Dr. Szathmáry 2006-04-06 Bíróné Zsuzsika
satuk 30 Budapest Olivér Dr. Vida 2006-05-17 ?
steffi 24 Kerepes Martin Dr. Sipos 2006-10-01 Bíróné Zsuzsika
szsombi 28 Budakeszi Zsombor Dr. Mészáros 2006-01-25 Várnai Gabika
vaktyuk 28 Gyál Tamás Bendegúz Dr. Sándor 2005-04-02 Nováky Rita
vbea 28 Budapest Benedek Dr. Vida 2007.01.26!!! Rákóczi Ági
veronikusz 32 Budapest Kata, Szofi Dr. Mészáros 2004.11.02. és 2006.03.28. Keszegh Éva
vica 25 Budapest Réka Dr. Hegedűs 2006-05-13 Várnai Gabika
Zsófi 28 Budapest Léna Dr. Tóth 2006-08-29 Zachár Erika
Zsu 28 Budapest Kata Dr. Tóth 2006-07-10 ?

mtunde

Györgyi, már járunk. :wink: De még csak 1-2 háztömböt, messzebbre "egyedül" egyelőre nem merészkedek, esetleg apával. De amint igen, akkor megyek, Tündének is mondtam, hogy minél hamarabb csatlakoznék... :oops: Jövő héten tuti nem, ment sűrű lesz Beninek. Megyünk uh-ra is, tanácsadásra is. Mindkettő macerás, "hosszú" út. És köszi, hogy hívsz. :wink:
vbea

Hát Lnyok, ez azért Vicánál szebben mutatott, de majd kitanulom!
Addig is, légyszi az adatokat adjátok meg, és itthon frissítem, és próbálkozok.

mtunde

Kép

mtunde

Eni
Milyen Uh-ra mentek?

Tünde
Jó lesz ez! :lol: Az adatok stimmelnek. Mármint az enyémek! Ezek szerint Vica nem jön már ide többet?

MArcsi

Mégegyszer köszi a cityfood-ot. Nagyon fini és háromszor annyi, mint a Foodexpress. Pedig eddig nekem az is jó volt, de mióta átálltak valami új gyártási technológiára nevetségesen kevés. Délután 3-kor már éhesek voltunk!! :oops: :lol:

Kép
gyorgyi33

Lányok, azért még próbálkozok, hogy szebb is legyen. Asszem megkérem este apjukot, hogy ne excell, hanem egy képformátum legyen....

Vica mindenkit üdvözöl, de mostanság kevesebb az ideje.

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: