A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok Lanyok,

Eloszor is szeretnek gratulalni minden anyukanak es babajanak, es szeretnem megkoszonni a sok-sok drukkot es jokivansagot.

...es akkor jojjon az en szulesem tortenete...
Mint tudjatok, dec. 6-an be kellett fekudnom a korhazba, ugyhogy eleg turelmetlenul vartam a szulest. Egy nappal a kiirt datum elott meg teljesen zart mehszaj, semmi jele, hogy szulni fogunk. Na ekkor elkezdtem a korhazban lepcsozgetni, Kispapat ravettem, hogy ninden nap setaljunk, malnalevel teat ittam es intim-tornat vegeztem. Meg is lett az eredmenye: egy het mulva ujj-kupnyira nyitva voltam. Par nap mulva mar ujjnyira, amikoris a doki levalasztotta a burkot a mehszajrol, es kozolte, hogy ettol valoszinuleg erosebb fajasaim lesznek. Lettek is, de a szules meg nem indult meg. Viszont masnap reggel a doki ujra megvizsgalt, es mondta, hogy akkor ma szulhetunk is. En vigyorogva valaszoltam, hogy jo, akkor szuljunk. Jott a nagy vizit, es a prof is mondta, hogy akkor ma szulunk...na ekkor kezdtem kicsit izgatott lenni...Kispapanak telefon, en fel a szuloszobara...
Eloszor 10 perc ctg, utana borotvalas, beontes...kozben Kispapa is megerkezett. Amig O atoltozott, burkot repesztettek...mikor meglattam azt a nagy tut, haaaaat...elegge megijedtem, de egyaltalan nem fajt, majd jott az infuzios tu (a vervetelnel Kispapa segedkezett a szulesznonek), aztan jott az anesztes is, aki berakata az EDA-hoz a kanult. Ettol is nagyon feltem, de ez meg csak kellemetlen sem volt. Ezek utan felgyorsultak az esemenyek, merthogy vegre beindultak a fajasok. Megkaptam az elso adag erzestelenitot, ami sajna csak az egyik oldalamra hatott. A csipocsontom szabalyszeruen gorcsolt jobb oldalt. Kesobb kaptam egy nagyobb dozist, ami kicsit enyhitette...persze sokat nyafogtam, megigertettem Kispapaval, hogy soha tobbe nem enged szulni, neha karmoltam, sot egyszer azon kaptam magam, hogy a kezebe haraptam...aztan jott a harmadik erzestelenito dozis...Kispapa kozben kommentalta, hogy egyre nagyobb fajasaim vannak, en viszont egyre gyengebbnek ereztem, amikor is ugy erezte, hogy kakilnom kell. Tudvan innen mas szules tortenetekbol rajottem, hogy ez mar a tolofajas. Jott a doktorno meg szuleszno, de a baba feje meg nem volt beilleszkedve...ekkor nekialltunk a szokasos ketto fajas jobb oldalon, ketto fajas bal oldalon szakasznak. Persze a bal oldalon mar meg is akadtam...mondtam a paromnak, hogy mar nagyon faradt vagyok, mire O szolt a dokinak, aki jott...es azt mondta, hogy akkor most szulunk. Nyomtam, amilyen erosen csak birtam...szerencsere az az oldalt nyomas segitett kitapasztalnom, hogy hogyan is a leghatekonyabb. Elso fajas utan mar ereztem a baba fejet, masodikra pedig mar ki is jott. Majd a hasamra tettek, en meg zokogtam a boldogsagtol. (Egy erdekes dolog viszont, hogy akkor, amikor nyomtam, akkor egyaltalan nem ereztem fajdalmat, viszont ha lazsaltam, akkor szornyen fajt.) 2002. december 31-en 16.10-kor megszuletett Lili-baba 3530 gr-mal, 55 cm-rel, apgar: 9-10 A szules utan jott a mehlepeny, ami magatol kijott, a varrasra kaptam meg egy dozis erzestelenitot, amitol a bal labam teljesen elzsibbadt, viszont a jobbnak meg se kottyant, ugyhogy a varrast ereztem, de addigra mar visszajott Kispapa meg Lili-baba, ugyhogy kibirtam. Utana a ketoras megfigyeles alatt harmasban voltunk, majd letoltak a korterembe...
...5-en pedig mar itthon is voltunk. Sajnos ulni meg nem tudok, mert a farok csontom kicsit utban volt a szulesnel, amit jol megnyomorgattak. (mig masnak a gatsebe fajt, addig nekem a farokcsontom)...de naprol napra jobban vagyok, bar egy kicsit erosodnom kell, mert az egy honapos korhazi tartozkodas nagyon legyengitett...

szoval ennyi az en sztorim...ja...6 ora alatt szultem meg, ami a dokino szerint nagyon gyorsnak szamit, mert nulla fajasrol indultunk...

pusz,

gomb es a 8 napos Lili-baba
gombolyu

Tüni,
gratula még egyszer Gergõhöz.Kép
Megkérdezhetem - tudod én is cukoros vagyok - hogy a babu ugye nem lett az?Kép Én úgy félek, hogy nehogy az legyen.Kép
A súlya is tök jó, én is ilyen kis komfort méretû babát szeretnék.Kép

Leszter,
a neten elég sok info van a babaülésekrõl/hordozókról, fõleg német és más külföldi oldalakon. Szerintem érdemes körülnézni vagy felhívni a MegaToyst, ott rengeteg típust árulnak és bizti tudnak válaszolni a kérdésedre.
Mi hordozót vettünk és mivel van jobb oldali légzsák a kocsiban, nem kérdés hova is rakjuk majd.Kép

[url=http://www.britax-roemer.de/" TARGET="_top]http://www.britax-roemer.de/[/url]
[url=http://www.britax-roemer.de/frames.php?sprache=de" TARGET="_top]http://www.britax-roemer.de/frames.php?sprache=de[/url]
[url=http://www.gracobaby.com/" TARGET="_top]http://www.gracobaby.com/[/url]
[url=http://www.graco.co.uk/carseats/index.html" TARGET="_top]http://www.graco.co.uk/carseats/index.html[/url]
[url=http://www.brevi.co.uk/carseats.htm" TARGET="_top]http://www.brevi.co.uk/carseats.htm[/url]

Hirtelen ezeket találtam, de biztos van sok más oldal, ahol utána lehet nézni.Kép

Heni,
jól érzi magát bennt Dóra az biztos, de megértelek, bizti én is ideg lennék, hogy mikor jön már el az idõ. Most persze azon parázok, hogy ne jöjjön sokkal elõbb, aztán majd ha túlhordom, akkor az lesz a baj.Kép
Drukkolok, hogy ne kelljen 20-ig várnotok. Drukk,drukk,drukk!!!Kép

Tettem fel "új" képet a profilomba, igaz ez 30 hetesen készült. Azóta a pocak is nagyobb és van újabb kép is, de az nem ezen a gépen van.Kép Remélhetõleg azért még szülés elõtt fel tudom ide tenni.Kép

Pusssza,
Timici
37+5
timici

TimiciKép

Én úgy tudom, hogy a babát nem a cukorbetegség fenyegeti, hanem a hipoglükémia (vagy valami ilyesmi), szóval, hogy hozzászokik a te magas vércukorszintedhez, és mikor megszületik, akkor az övé nagyon leesik. Gergõnek 2 napig nézték rendszeresen (naponta 3-4-szer) a vércukrát, de hál' istennek nem esett le. Ja, egyébként úgy néz ki, hogy az én cukrom is rendezõdött. Inzulint már nem használok, és bûnözök is, de szerencsére nem megy már fel nagyon a cukrom.

Üdv
Tüni
tüni

Timici,
nem tudom, meddig kell szednem a magnéziumot, jövõ héten megyek majd dokihoz, akkor rákérdezek. Remélem, hogy nincs semmi gond, mert a napi 3x2 mellett is nagyon keményedek. Mondta a doki (egy hónapja), hogy fertõzés miatt is lehet, de sajnos kenetet nem vett, úgyhogy csak reménykedhetek, hogy nincs baj. Remélem Veletek minden rendben! Kép

Myssnia,
sajnálom, hogy elköltöztél, bár annál a bûznél sokkal jobb a friss vidéki levegõ! Majd drukkolok, hogy ne legyenek járhatatlanok az utak, amikor a kórházba indulsz! Kb. egyszerre kéne szülnünk, a doki ugyanis nekem febr. 14-et mondott... Kép

Képzeljétek, ma voltam a MÁV-ban szülés-oktatáson, és egész sok újat hallottam, a netes elõképzettségem ellenére Kép. 95%-ban kórházfüggetlen dolgokat mondanak, szóval ha valakit érdekel, szerintem járjon! (Minden hónap második szerdáján este 6-kor van). És megnéztük a szülõszobát is, és nagyon megnyugtatott, hogy milyen jól felszerelt, de ugyanakkor barátságos is.

Eszembe jutott még egy kérdés: ha valaki visz közületek mellszívót a kórházba, mivel fogja fertõtleníteni?

Jó éjszakát mindenkinek!

Miszike
35+3
miszike

Sziasztok!

Maci2
Vegul tenyleg a doki mutatta meg a szuloszobat, csak a legutobbi UHkor epp szultek, igy nem lehetett megnezni!

Timici
Mi a vedonovel ugy beszeltuk,hogy nem kell itthonra merleg, ugy is leviszem eleinte hetente merni+vizsgalatra. Szerencsere nekunk itt van a rendelo a szomszed hazban! Kép

Tuni
Nagyon konnyu szulesnek hangzik! Kép Koszonjuk a sztorit, es sok-sok boldogsagot Gergo fiucskahoz!!

Gomb
A sok tu engem is megremiszt, mar igy olvasva is...De majd igyexem nem odanezni! Kép A fogmutetemet is csak ugy eltem tul,hogy a doki masrol mesetl kozben es csukva volt a szemem...A 6 ora tenyleg nem hangzik soknak! Fura,hogy csak fel oldalra hatott a fajdalom csillapito!! Nektek is sok boldogsagot! Kép

Leszter
UHn minden rendben volt! Doki nagyon reszletesen megnezett mindent. Igaz azt mondta a mehszajat csak vizsgalattal az igazi, de az most nem volt. Szoval minden ok! A baba mar 2400gramm...hihetetlen,hogy no! Kép

UH utan pedig megneztuk a szuloszobat. 2 kismama keszult szulni, de olyan nyugi volt bent! Felhomaly, es jo hangulat.Aztan meg beszelgettunk a dokival egy jot! Nagyon megnyugodtam!!

Remelem ez az uzcsi nem 2x-3x megy majd el.....

Jo ejt mindenkinek! Kép

Norka
33+3

Norka
norkini

Lányok!

Akinek van/volt már joslófájása, az meséljen hogy milyen. Hol érzi az ember? Egész hasában? Vagy csak lent? És a szülésnél hol szokott fájni? Tudom kicsit bután hangzanak a kérdések, csak jó lenne tudni elõre. Kép

Timici Kép
Nagyon szép, kerek ám a pocid. Kismamaírigylésreméltó! Kép

Leszter Kép
Akkor valószínû én számolok rosszul, mert tutira május 10-én volt utoljára mensi. Ha nem nagy gond, akkor átírhatod.
És akkor ma vagyok: 34+5 Kép
Én is küldök linkeket, mert szabadidõmben ezeket tanulmányozom Kép
[url=http://www.maxi-cosi.nl/" TARGET="_top]http://www.maxi-cosi.nl/[/url] (Nálam lehet, hogy ez lesz a nyerõ)
[url=http://www.mcd.bebeconfort.com/UK_2002/pages/site/nav.asp?pF=F2" TARGET="_top]http://www.mcd.bebeconfort.com/UK_2002/pages/site/nav.asp?pF=F2[/url]
ezek pedig hasznos linekek:
[url=http://www.auto2.hu/1tores/gyermeku/autgyua.htm" TARGET="_top]http://www.auto2.hu/1tores/gyermeku/autgyua.htm[/url]
[url=http://www.auto2.hu/1tores/10eletm.htm" TARGET="_top]http://www.auto2.hu/1tores/10eletm.htm[/url]

myssnia
34+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Na akkor szulestortenet! Hosszu lesz!

Ugyebar december 30-an nagygeneralra (labor, ctg, uh, flow) voltam hivatalos a korhazba. Reggel a laborban kezdtem, majd fel a szuloszobara a szulesznomhoz, aki kenetet vett ill. megvizsgalt. Mondta, hogy egy het alatt oriasit valtozott a mehszaj, fel van puhulva, bo ujjnyira nyitva, a mehnyak szinte eltunt es nagyon feszes a magzatburok. Barmikor megindulhat a szules, es nem kizart hogy burokrepedessel . Na ezutan ratett a ctg-re, ami szokas szerint rossz lett, igy elkuldott enni es lepcsot maszni. Visszamentem, kicsit jobb a ctg, nem baj, ugyis megyek meg uh-ra. Na ahogy ucsorogtem az uh elott, mar ereztem aranyos kis fajasokat, kb 5 percenkent. Uh-n a bpd 101mm (maradt szerencsere), doki szerint babo 4 kilo koruli, gep szerint 4 es fel. Huhhh! Flow ok. Ezutan vissza a szuloszobara, dokinenimnek elujsagoltam, hogy vannak kis fajasok. Akkor vizsgaljuk meg megint a mehszajat, kozolte, fel az agyra. Vizsgalat kozben egy halk pukk es elfolyt a magzatviz. Ez volt kb 1 ora tajban. Na es itt kicsit osszeomlottam. Felhivtam az uramat, hogy szulunk, jojjon, hozzon nekem csomagot.

A vajudoba kerultem, ramraktak egy ctg-t, fekudni kellett. A huzosabb fajasok fel 3 korul indulhattak, na ekkor mondtam hogy valamit csinaljunk mar, fel szeretnek kelni. Szerencsere megengedtek, leengedtuk meg a maradek magzatvizet (vagyis a nagyjat), hogy nehogy eloreessen a koldokzsinor aztan mehettem jarkalni. Kb orankent egy ujjnyit tagultam, oszinten szolva nem nagyon neztem az orat. A vajudasi modszerem egyebkent allitolag nagyon kulonleges volt, setalgattam a folyoson, majd amikor jott a fajast, beindultam mint egy torpedo, a ferjem es neha a szuleszno a mini dopplerrel alig birt kovetni. Aki nezett az is elszedult, mondtak (eleg rovid a folyoso, ugyhogy fel s ala szaguldoztam). Fekve egyebkent nem is ertem hogy lehet vajudni, nekem ugy elviselhetetlen volt. 5 korulre elsimult a mehszaj, fel a szuloszoban az agyra, most mar lassan nyomunk. Az elso nyomas nekem is olyan kis semmilyenre sikeredett, valahogy ilyenkor az ember nem is tudja hogy mije hol van, hova is kene nyomni. Aztan allitolag jol csinaltam, bar oszinten bevallom, nekem nem ment hang nelkul, nyoges lett minidg a vege. A legrosszabb az egeszben az volt, amikor a szuleszno kicsit visszatartotta a gyerkocot, merthogy allitolag ritka szakadekony szoveteim vannak, a fej meg sehol nem volt, en maris repedtem. Ez viszont iszonyuan fajt, hiszen ott volt egy nem kis meretu baba a szulocsatornaban, es 2-3 fajason keresztul feszitett. Nem tudom hanyadik fajasra bujt ki a fejecskeje, majd a kovetkezore kicsusszant a teste is. Sajnos eppen csak felmutattak, vittek is mosdatni, majd visszakaptam kb 2 percre es elvittek inkubatorba. Azt mondtak, elfaradt o is kicsit a szules alatt, es a biztonsag kedveert..Ennek ellenere 10/10-es Apgart kapott. Sajna elegge hosszu lett a gatmetszes, plussz huvelyben is repedtem, a dokineni haromnegyed oraig stoppolt, de legalabb telenyomott erzestelenitovel, igy nem nagyon fajt. Lackot meg egyszer kihoztak megmutatni, aztan mar csak a gyermekagyon kaptam meg. Ott sem volt szornyu, azert a Sote 2-n is alt olyanok a csecsemosok, hogy kerdezni kell, akkor mindent elmondanak. De azert minden friss, elsogyerekes anyukanak megmutatjak a koldokcsont, pelenkazas stb dolgokat, aztan magadra hagynak. De meg ugy sem orzok kellemetlen emlekeket a gyermekagyrol, hogy a vegen mar 3 kisebbsegivel voltam egy szobaban (igaz a jobbik fajtabol valok voltak).

Na ez jo hosszu lett, csak gyozzetek olvasni.

Timici! Kar volt szerintem megvenni elore a dolgokat, ha jol tudom, receptre minden sokkal olcsobb. En csak a steril gezt es az olajat vettem recept nelkul, minden mast felirt a vedoneni. Jahh, es hozzank meg csak ki sem jon a doki....(merhogy falu).

Amugy jol vagyunk, szopihegyek, de mellette azert leginkabb csak alvas vanKép

Pusza: orsoly
orsoly

Sziasztok!

Na még egy vizsgával kevesebb. Igaz van még 3, pénteken az egyik, de utána vége ennek a vizsgaidõszaknak is. Egyébként tényleg másként viselkedett velem a tanár, pedig még nem is hivatkoztam a pocira, de pont olyat kérdezett (adózás) ami minket kismamákat is érint. (adókedvezmény, Tb, gyed stb.)

A finiseseknek megy a drukk ezerrel. Kép Könnyû gyors szülést!

Pocok! Neked császárod lesz, vagy indítják a szülést?

Nem tudom volt e itt szó az elõtejrõl de én kérdeznék tõletek. Normális az így a 21 héten hogy már van elõtejem? Ma egy kicsit meglepõdtem, mikor mentem fürdeni, mert két sárga foltot találtam a melltartómon. És összepréseltem a mellem és tényleg szivárog valami, ami sárga színû. Ezzel kell valamit csinálni, vagy törödjek bele és vegyek melltartó-betétet.

Leszter! Nekem se pontosak az adataim. Az uccsó menzim 2002.08.12, így a negyvenedik hét 2003.05.19. És a szülés helyét is átkerezstelték nekem DOTE-ról DDEOEC-re. Ha nem nagy gond kijavítasz? Elõre is köszike. Kép

Ha képet szeretnék én is küldeni a képtárba, kinek küldjem el? Ki szokta felrakni azokat, és hogy lehet megnézni?

Na megyek elteszem magam holnapra, sajna megint tanulnom kell. Kipihenten talán gyorsabban fog az agyam, így is jön elõ rajtam a kismama szétszórtság. Kép

Nadine
21+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Olyan jó olvasni ezeket a szép szüléstörténeteket. Mellesleg a barátnõm is ma szült a Budai Honvédban, 3 óra alatt. Kép Nagyon boldog vagyok tõle.

Kakukkfû: írtad, hogy rossz volt a méhvizsgálat szülés után. Mit csináltak veled?

Visszaemlékezve nekem is vannak rossz emlékû perceim: amikor jöttek a tolófájások, de még nem voltam 5 ujjnyira kitágulva és a dokibácsi 2-szer kézzel tágított. Na akkor azt hittem, hogy ott maradok. Kép Ezt jó lenne elkerülni így a második babánál.

puszilok mindenkit

saci
charlottee

Sziasztok!

Gomboc,
Hat megkerultel!Kép Orulok, hogy a babaval minden rendben.Kép A vesehomokkal mit szandekoznak kezdeni? Ha megszuletett a kicsi, akkor kezelnek majd valahogyan? Es a pajzsmirigyed feltehetoen rendezodik szules utan? Drukkolok, hogy minden eredmenyed rendben legyen!Kép
Hat, anyosod nem semmi...KépKép

Gomb,
Nagyon szep volt a torteneted!Kép
Kispapanak felolvastam a kezbeharapos reszt, csak hogy tudja, mire szamithat!Kép

Timici,
Koszi a linkeket, a Graconal tenyleg eleg sok mindent irtak roluk. Es igazad van, majd a Megatoysnal is erdeklodom.
Nagyon szep kerek a pocid, kivancsi lennek a frissebb kepre is!Kép

Norka,
Orulok, hogy minden rendben a kis Jazminnal!Kép Jo Neked, hogy mar lattad a szuloszobat, es foleg, hogy ez pozitiv elmeny volt!Kép

Myssnia,
Koszi Neked is a linkeket, hat, erdekes dolgokat talaltam, en nem is gondolnek ilyesmikre...!
Az adataidat pedig atjavitottam.Kép

Orsoly,
Nem lehetett konnyu, de gondolom a baba bosegesen karpotol!Kép Nagyon sok boldogsagot!Kép

Nadine,
Gratula a vizsgakhoz, es kitartast a maradek haromhoz! Az adataidat javitottam.Kép
Az elotejjel kapcsolatban engem mar kiokositottak a tobbiekKép: normalis mar ilyenkor, bar van, akinek egyaltalan nincs. Nem szabad piszkalni, fejegetni, mert mehosszehuzodast valthat ki, ugyhogy marad a melltartobetet...

Jo ejt:

Leszter
26+6
leszter

Hali!

OrsolyKép
Majd bepisiltem a nevetéstõl így hajnali 3 körül a nem mindennapi vajúdásodtólKép Elképzeltem magamat amint száguldozom a vajúdóbanKép Gratula!

sasha

Kép
sasha

Leszter!
Mi is éppen most tájékozódunk hordozó ügyben, ha esetleg még ezekrõl nem hallottál volna, akkor leírom:
A többségük csak bizt. övvel köthetõ be, de van fix talpas verzió is. Mivel nekünk 3 ajtós autónk van, ráadásul légzsákos, így mindenképpen olyat szeretnénk, aminek van fixen beszerelhetõ talpa és a hordozót csak bele kell pattintani. Találtunk 2 típust ist. A Megatoys-ban a Graco-nak van ilyen. A fix rész kb. 10.000,-, a hordozó része 30.000,- körül van. A Brendonban van Chicco, ami kb. 32.000,- és Peg Perego, ami kb. 37.000,- (hordozó+fix rész összesen). Ha egyszerûbb lenne a beszerelés az autóba, akkor biztosan Bébé Comfortot vennék, mert szerintem ebben törik meg legkevésbé a baba, és elég hosszúnak is tûnik, csak sajna ennél a típusnál nem találtunk talpas verziót.Ezek csupán a mi megfigyeléseink, így ne vedd õket kp.-nek, szerintem szakember többet tud Neked segíteni.
Puszi
Nyuszat
nyuszat

Halihó,
Tök jó születéstörténetek voltak, gratula Tüni, Gömbölyû, Orsoly, sok boldogságot:o)

Manócska
15+1
Manócska

SziasztokKép

Még egyben, DE Kép) elment a nyákdugó. Kép

Ez másidik szülésnél, szülés elõtt megy el, ha jól tudom Kép

Mellszívó: Én tanultam, és most viszek magammal a kórházba, azaz kifõzve csempésztetem be a kispapival, de úgy tudom, hogy a csecsemõsök is kifõzik.
Ha megjöttem, megigérem, hogy megosztom a tapasztalataimat Veletek, csak kérdezzetek rá, mert mint tudjuk a kismamik memóriája enyhén szólva Kép

Heni
40+4
heni1979

Heni,
Ezerrel drukkolok, kitartás!!!!!!!!:o)))))))))))
Manócska
15+1
Manócska

Halihó Kismamekok!

Heni, jaj de jó, drukkolokKépKép

Nadine, Leszter már válaszolt isKép vizsgához gratula, a maradékhoz drukk ezerrelKép

Voltunk ma UH-n, kérdezte a néni, hogy mit szeretnénk, mondtam ami vanKép Szépen megmutatta magát a lyány, úgyhogy ZSÓFINK leszKépKép, meg lesz a készletKépKép Fejvégû, már ezen sem kell izgulnom, szépen fenn magasan van, a BPD-je 73 mm és nagyon szép kis arca van, volt szerencsém látni, még a száját is kitátottaKép.

Mellszívó: jobb helyen a csecsemõsökkel lehet sterileztetni...

Na mennem kell, pusszantás!
Zsófi (28Kép)
Csucsuka

Sziasztok lanyok!

Este megyek orvoshoz, remelem, minden ok lesz, bar tegnap este ota ott egeszen lenn (a combom tovenel szinte, es csak jobb oldalon) valami eleg kellemetlenul huzodik... Mi lehet ez...? De nem veszes, szerintem ha nem lennek terhes, eszre sem vennem.Kép Csak nem a mehszaj nyilik, ugye?Kép

Nyuszat,
Nagyon koszi az infokat, igen, erre a fix reszes verziora gondoltam, csak akkor meg azt hittem, hogy mindegyik fajta hordozo es autosules ilyen. Mivel nem automata a bizt.ov, ezert lehet, hogy nekem is ez lenne a megfelelobb, de kapunk kolcson egyet, ami meg nem tudom, hogy milyen lesz, majd ugy 3 het mulva kiderul.Kép

Heni,
Ez nagyon biztato, hajraaaaaaaa!Kép Es drukk!KépKép

Zsofi,
Gratulalok a kis Zsofihoz!KépKép

Puszi:

Leszter
27 !!! (Kép)
leszter

Hát ez undoritó, hogy igy elszállt az üzenetem ...

Tüni, Orsoly, Gömbölyü Kép
gratula a babákhoz és köszi a szüléstörténetet!!!

Pszichológia dolgozat... holnap kell leadjam, és még igazából neki se láttam Kép

Norka Kép
szép nagy a babuka, nem úgy, mint az én kis Gumimacim Kép
Nem baj, mi Gombóccal majd jó könnyen kitoljuk a kisfejüeket KépKépKép

Gombóc Kép
anyósod egy rém, ne is törödj vele. Na és, ha már három hete fel van puffadva az arcod, akkor most mi van? Ö meg öreg, és úgyse lesz már sose szép, föleg, ha ilyen rondákat gondol és mond. Beeeeee KépKépKép

Csucsuka Kép
gratula jövöbeni Zsófitokhoz!!!

Sokpussz
Kangi
33+6
kangi

Ja, és Heninek DRUKK-DRUKK-DRUKK KépKépKép

Kangi
kangi

Sziasztok!

Nem nagyon örülök ennek a télnek, most csak a kín jut belõle. Álldogálás a koripálya szélén, nélkülem megy a család síelni, nem autózom, stb.stb. Viszont hólapát nem járt a kezemben, max. seprû Kép A lányom tegnap nagyon élvezte a szánkózós hazajövetelt az oviból, a fiam viszont nem akart még egyedül sem ráülni, mert hátha árt a babának, ha õt húzom. Gondoskodóbb, mint az apja!

Leszter!Kép
valaha egy 120-as Skodám volt. Hátul beszereltettünk egy övet, a lányom viszont csecsemõként elöl ült menetiránynak háttal. Ez neked is megoldás egyelõre. Lámpánál még meg is lehet simizni!

Általános jótanács: vannak olyan ülések, hogy 0-18(?) kg. Ez enyhe becsapás, mármint a 0, mert amíg a baba nem tartja magát, azaz 3-4 hónapos koráig, összecsuklik benne. Fõleg, hogy az autósülés dölésszöge háttal való bekötéskor olyan, hogy az ülés meredekebben áll, mint a padlón.
2. sz. jótanács: vigyázzatok a cumisüvegre, ha leesik és pl. a pedálok alá gurul, akkor gáz van! És nem szabad ösztönösen a babát nézegetni vezetés közben! Ehhez nagy önuralom szükségetetik az elején!

TimiciKép!
Itt Gödöllõn legalábbis úgy van, hogy a kismami szülés elõtt elzarándokol a rendelõbe, ahol bemegy az általa és infoi szerint szimpatikusnak tartott dokihoz és bejelentkezik. A doki felírja az "induló" recepteket, elmondja, hogy mi mire való. Hazamenetel elõtti napon a kispapi beszól a dokihoz, így hazamenetel napján már jön is. Persze csak az elsõ babánál rohan, a többediknél lehet, hogy késõbb jön. Asszem, van erre valami törvény, hogy 48 órán belül látnia kell az újszülöttet.
A Maltofernek sajna utálom az ízét.

Urszila
urszila

Urszila Kép
a Maltofert le is nyelheted egyben! Nem kell feltétlenül elrágni! Én is csak lenyeltem, mert szerintem is rémes!

Kangi
33+6
kangi

Csucsuka,
mikor mondták elõször, hogy lehet, hogy Zsófi lesz?
Hétfõn voltam dokinál, azt mondta, ha nagyon szeretném menjek be a 18. héten UH-ra, és akkor talán meg tudja mondani, hogy Lili Flóra vagy Bálint Máté. Na de te már majdnem a 30. héten vagy, remélem nem várat addig magára, már a 18. hetet is alig tudom kivárni!:o))))))))))))))
Manócska
15+1
manócska

Kangi!Kép
Jó ötlet a Maltoferrel. A dokim is azt ajánlotta, kipróbáltam, csak szinte hánytam tõle.

Timici!Kép
Saját vélemény és tapasztalat szerint tök fölösleges minden szopinál méregetni. Az elsõnél mértük, apuka utóbevallása szerint volt, amikor negatívat mért (szopi elõtt a kölyök bevadultan és éhesen ordít, a mérleg meg kileng ide-oda), de persze mondott vagy 100 g szopit, hogy megnyugtasson. Amikor viszont kb. 3 hetes korában volt egy tejhullámvölgy, kb. egy nap alatt lötyögni kezdett a bõr a fiam kezén, és szinte állandóan sírt, abszolút látszott rajta, hogy éhezik.

Urszila
urszila

Sziasztok,

Gombolyu, Orsoly, koszonjuk, tok jo olvasni a beszamoloitokat! Kép

Urszila,
letezik egy Maltofer Fol tabletta is, ennek tovabbi elonye, hogy folsavat is tartalmaz. (Ket legyet egy csapasra.) Es tenyleg lenyelheto egyben is. De csak etkezes utan vedd be, ehgyomorra tenyleg rokat tud okozni...Kép

MAnocska,
A baba nemenek a megkukkolasa nem csak orvostol fugg, hanem a babatol is. Kép Nalunk legeloszor a 27. heten egy 3D-s UH-n volt hajlando megmutatni, hogy milye van a laba kozott, aztan a 30. heti korhazi UH-n megint, de az osszes tobbi ultrahangon eltakarta, mint peldaul tegnap is...Kép

KAngi,
igen, remelem, nekunk majd konnyen kicsusszan a baba feje...Kép
Az anyosommal kapcsolatban mar nem hergelem magam, olyan tipikusan elefant a porcelanboltban tipus...szinte mindenkit kepes megbantani, aki a kornyezetben el. Ez van, ezt kell szeretni, Ot adtak a ferjemhez. Kép

Leszter,
nyugi, valoszinuleg hirtelen nott nagyot a mehed es a szalagok nyulnak. Kép Ird majd meg, mi volt ma a dokinal.
A vesehomokommal es a pajzsmirigyemmel nem tudom, mit szandekoznak majd tenni. Az a kovetkezo projekt lesz, most csak a szulesre koncentralok, utana johetnek a kovetkezo akadalyok. Kép A pajzsmirigyem az tenyleg gazosabb, azt hiszem, gyogyszerszedes lesz belole jo ideig...Kép

Miszike,
ugye, jol emlekszem, hogy MAgneB6-ot szedsz? Nekem az semmit sem segitett a kemenyedesek ellen (3*2), viszont a MAgnezium Citrici mar 2*1-nel is dobbenetesen sokat hasznalt. A doki szerint ez utobbi hatekonyabban van osszeallitva. Szerintem szolj a dokidnak, hogy irja fel a Magnezium Citricit inkabb. JA, es igy 1 doboz csak 20 FT-ba kerul. Kép

Timici,
nekem a korhazban azt mondtak, hogy hazaengedes elott az ottani gyerekorvos fogja felirni ezeket a cuccokat. Ezk szerint kaphatok recept nelkul is? Kép

Heninek, drukk ezerrel...KépKépKép

Nadine, a vizsgához gratula. Azert gyere majd surubben errefele. Kép

MAr megint esik a ho es baromi hideg van. Kép Nekem semmi kedvem kimozdulni itthonrol. Ti ilyenkor elmentek setalni? Vagy inkabb nem?

Sziasztok,
Gombóc
37+5
gombóc

Sziasztok!

Urszila,
De aranyos a fiad...!Kép
Koszi a Skodas infot, es hat igen, nehez lesz megallni majd, ha pl. bombol a babuci, hogy ne ra figyeljek majd, de muszaj lesz hozzaszokni.

Pocok,
Nekem mar napok ota neha borzasztoan csiga a babanet, neha meg nem...

Manocska,
Nekunk sem latszott a 20. heti UH-n a baba neme, csak a 25. heten, a 3D UH-n. De azert lehet, hogy Ti meglatjatok, ki is lakik odabenn!Kép

Gomboc,
Koszi a megnyugtatast, remelem, a doki sem talal semmi aggasztot. A szalagok nyulasa fajhat egyebkent annyira lent, a hasamon kivul is?? Arra is gondoltam, hogy rosszul mozdultam csak, sajna eleg gyengus lettem a sok fekvestol az elmult hetekben...Kép
Mi tegnap es tegnapelott setaltunk ebben a nagy hidegben is, es en nagyon elveztem.Kép

Nna megyek, osszenyomogatom a krumplipuret, aztan ebed!Kép
Puszi:

Leszter
27
leszter

HalihOOOOO!

Es csak havazik es havazik.....
Tettem ki a cinkeknek szalonnat, ehen ne haljanak nekem! Kép

Lassu a babanet
Ahogy a fo oldalon lattam epp atallas megy valami uj szerverre. Biztosan amikor dolgoznak rajta, akkor nagyon csiga...Remelem hamar kesz lesz!!!

Kangi
Azert remelem Jazmin baba is atfer...Kép Tegnap akkorat aludt UHn,mint meg soha!

Gomboc
En a kutyussal kenytelen vagyok lemenni es akkor mar setalunk 1et. De ha mar lent vagyok nem olyan rossz am. Csak elindulni nehez!

Na megyek, langos receptet kiprobalom!

Norka
33+4
norkini

Sziasztok!

Gombóc!

Kaphatóak recept nélkül is, de a Margitban mielõtt hazaengednek, a kezedbe nyomják a recepteket (tudod, a földszinten van gyógyszertár is), és így olcsóbb, mint recept nélkül!
Egyébként a MagneB6 nekem is kevés volt egy idõ után, és a MagneVitált szedtem (2X1-et), és az nagyon bevált.

Pocok!

Légyszi hadd kérdezzem már meg, miért császároznak újra? Mármint hogy megmérte a doki a hegvastagságot, és vékonynak ítélte? Tudod, csak azért kíváncsiskodom, mert én is érdekelt vagyok ebben az ügybenKép

Leszter!

Ne izgulj, biztos nem azért fáj, mert komolyabb baj van. A terhesség alatt egyébként is meglazulnak a tartószalagok is, nekem is húzódott ott. Meg volt vagy 2 hét, amikor úgy mentem, mint egy nyomorék, mert annyira fájt a hátam (egy ponton hasogatott). Ezek általában maguktól elmúlnak (legkésõbb szülés utánKép)

Sziasztok:
Viki
vikici

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. 16 hetes vagyok, már van egy 20 hónapos kislányom.
Kistarcsán fogok szülni.

Üdv, Tina
Tina

Szia Tina!

Valaki jöhetne már mögém is a táblázatba!:o))))))
De természetesen nagyon örülök neked, és rakhatnál fel képet a kiscsajsziról!:o)))))

Azt olvastam az Onyuta Juditról, hogy már 14 hetesen tudta, hogy lánya lesz, akkor az kamu volt?
Az normális, hogy tök türelmetlen vagyok?:o))))))

Látta már valaki a Gyûrûk ura 2-t? Nagyon félelmetes?
Szombaton nézzük meg kispapival, csak fel szeretnék készülni rá, mert én nagyon félõs vagyok ilyen téren, még az Oroszlánkirályban is féltem a hiénáktól:o)))))

Na mentem haza, remélem nem olyasmire vállalkozom, mint a dáli sark meghódítása!:o)

Pusz:
Manócska
15+1
manócska

Gombóc,
igen, jól emlékszel, MagneB6-ot szedek, és tényleg nem használ Kép. Jövõ héten doki, és majd kifaggatom. De akkor már a 36. hétben leszünk, lehet, hogy abbahagyatja a szedést.
Én nagyon felöltözve el szoktam menni sétálni egy picit, mert félek, hogy nem lesz erõm szülni, annyit fekszem amúgy. A hóesést meg nagyon élvezem, olyan a környéki templom ilyenkor, mint egy egy szép karácsonyi képeslap Kép.

Heni, Zsófi,
köszi az infót a mellszívóról, majd kergetem akkor a csecsemõsöket!

Miszike
35+4
miszike

Sziasztok lányok!

Ma voltunk CTG-n, szépek a szívhangok, és a görbén már fájások is látszottak, noha én nem éreztem semmit. Kép A CTG-t csináló csajszi mondta is, hogy beír ugyan a jövõ hétre, de könnyen lehet, hogy akkor már nem találkozunk. Kép Dokibácsi is megvizsgált, de õ azt mondta, hogy a babu ugyan eléggé lent van, de még nem illeszkedett be a fejecskéje.
Nagyon klassz, hogy írtátok a gyerekorvossal kapcsolatban a dolgokat, nekem ez valahogy teljesen kiment a fejembõl. Kép Valamelyik nap, akkor elzarándokolok a dokinénihez, és bejelentkezem, meg beszerzem a recepteket.

Nem tudjátok véletlenül, hogy mérleget hol lehet kölcsönözni?

Páááá!

Kispici
kispici

Sziasztok!
Egész nap nem tudtam jönni olvasni titeket, mert itt volt egy barátném, és végigdumáltuk az egész napot Kép. Most meg azért nem nagyon van idõm írni, mert hazajött a Kispapi végre, és lehet szeretgetni Kép. Úgyhogy csak annyi, hogy köszönjük a sok szép szüléssztorit, meg hogy Heninek sok drukk!!!!!!!!!

Nadine, képet nekem küldhetsz, hogy feltegyem a képtárba.

(Ja meg még annyit, hogy kezdem elveszíteni a fonalat számolás-ügyben, ugyanis nekem az utsó mensi idõpontja május 13, és ez is tuti, de akkor hogy lehet, hogy Myssnia 2 héttel jár elõttem, ha neki meg május 10... no mindegy, a baba úgyis akkor jön, amikor õ akarja! Kép)

Pussz mindenkinek!
Franyo
33 (vagyis 32+x)
franyo

Sziasztok,

Mar egy ideje olvaslak benneteket, hogy kb. kepbe legyek midenkivel. Ha lehet en is csatlakoznek hozzatok. Jelenleg 18 hetes vagyok es van egy 2,5 eves kisfiam. Bocs Manocska, de sajnos en is eled tolakodok. Ma megyunk UH-ra, remelem kapunk valami infot a babo neme ugyeben.

Udv
Angi
angela2

Sziasztok!

Most van egy kis idõm mert a pici apucival alszik.

Raktam fel képeket a kicsirõl, itt nézhetitek meg: [url=http://kep.tar.hu/belo" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/belo[/url]
azon belül meg Márk Antal.

Kakukkfu: Remélem jól vagytok. Márk is mindig enne, igaz az én tejcsim se indult még be tutira. De probálkozunk.

Na most csak ennyi
Mindenkinek megy a drukk akinek kell.

Sziasztok
Andy és a ma 13napos Márk.
andy78

Sziasztok,
én is vagyok, csak ma egész nap a Klinikán voltam, cukor profil+ctg+uh. Isteni volt.Kép Kivagyok, mint a liba.Kép

A profil szerencsére jó lett.Kép A ctg pazarKép, Bence szana-szét rúgta a bordáimat és ezt teszi azóta is, kicsit már fáj mindenem, de legalább tuti jól van.Kép
Az UH roppant érdekes volt, a gyerek kisebb, mint 20napja volt...Kép. dec.20-án mág 2héttel nagyobb volt, most 5nappal kisebb. Akkor 72mm volt a combcsontja, most 69mm a pocakátmérõje pedig 117mm volt, most 112mm ezért a pocak körfogat is kisebb. A súlyt így most 3380gr-ra becsülik +/-10%, holott tegnap lemértem a centis módszerrel a pocakomat és 3600gr jött ki, ami azért is hihetõbb, mert 3hete volt 2960gr. Na mindegy, majd meglátjuk, ha megszületik. Ja, és még egy érdekesség, most megint a hátso falon tapad a placenta, 3 hete még a fundusban volt.Kép
Kérdeztem a dokimat a leletrõl, csak legyintett és mosolygott, hát ennyit az UH-ról. Hozzá kell tennem ez a dokinõ eddig mindig szarul csinálta az UHkat, így hát ez sem volt kivétel. Megkérdeztem a lepény érettségét is, mire az I-II-III helyett, annyit mondott, hogy a korának megfelelõ ill. kérdeztem, hogy látja-e valahol a gyerekre tekeredve a köldökzsinórt, mire a válasz az volt, hogy nem nézi meg. No comment.

A méhszáj még mindig 2000-es, baba jól van, úgyhogy egyenlõre nem szülünk, nem is bánom, még a pakkomat se raktam össze.Kép

Orsoly,
köszi a születésstroyt, gratula Lacóhoz és a 10/10-es Apgarhoz.
Tudom, hogy receptre olcsóbbak a cuccok, de így se került sokba és így legalább van itthon, ha a doki mégsem ér ki hozzánk idõben, nem azon a pár száz forinton fog múlni.Kép

Pocok,
Neomagnolt is vettem.Kép
Köszi az infót, akkor azt hiszem jövõ héten kifaggatom a védõmõmet doki ügyben és egyben rá is rontok ezerrel receptért és megtudni, hogy mikor is akar majd jönni.
Csütörtökön megyek a Klinikára ctg-re, ha nem zavarlak vele, szívesen megnéznélek. Ha gondolod cseréljünk telcsi számot.Kép

Miszike,
fertõtleníteni lehet Neomagnol tablettával is, ha esetleg a csecsemõsök nem sterilizálnak.Kép Csak egy ötlet.
Köszi, mi jól vagyunk. Keményedések pedig sajna lehetnek fertõzéstõl is, csodálom, hogy nem vett kenetet a dokid...eseteleg kérdezz rá. Nekem is volt húgyuti fertõzésem 32 hetesen és attól voltak is görcseim, amire 3*1 magnézium pezsgõtablettát kaptam. Vigyázz magatokra!

Leszter,
web oldalakkal kapcs. nincs mit, sajnos net függõ lettem a topic által, így élvezem a dolgokat megkeresni a web-en.Kép

Új képet, amint tudom felrakom, de kispapa holnap vizsgázik, így talán a hétvégén tudom erre rávenni.KépSzebb nem vagyok rajta, csak nagyobb.Kép

Myssnia,
köszi a bókot pocak ügyben, szerintem Te pedig nagyon csini kismami vagy, úgyhogy irigykedni aztán nincs okod.Kép
Mindig mikor megcsodálom a képedet,megállapítom milyen jól áll Neked a kék!Kép
Nagyon örülök, hogy személyesen is megismerkedtünk.Kép

Gombóc,
igen kaphatók recept nélkül is, pár száz forintos dolgok, természetesen receptre olcsóbb, de engem megnyugtat, hogy van itthon minden pl. köldökcsonk kezeléshez.Kép

Csucsuka,
gratula a kislányhoz.Kép

Heni,
elment a nyákdugó, tök jó!!!Kép Drukk megy továbbra is, ebbõl most már baba lesz.Kép

Tina,
üdv. a körben, jó pocakosodást.Kép

Pocok, Urszila,
köszi az infót mérlegelés ügyben, azt hiszem akkor erre is rákérdezek a gyerekdokinál.

Húú, jó hosszú lettem, megyek is, mert a gyerek csak nem akar leállni, biciklizik ezerrel.Kép Pussza és jó éjszakát,
Timici
37+6
timici

Sziasztok! Kép

Ma csináltam vércukormérést, mert nagyim cukorbeteg, és van ilyen szerkenytûje. Reggeli után (zsömle+tej) egy órával 5.9 lett. Az még mindig jó, úgyhogy elmúlt a lelkiismeretfurdalásom, hogy sok édeset eszem.
Sütöttem is ma almás sütit, ami a legutolsó Nök Lapjában volt, csak dió nélkül mert azt nem szeretem. Finom lett, és nagyon gusztán néz ki, bár van még fejlesztenivaló rajta Kép
Most egyébként is jó kedvem lett, mert most kaptam egy mailt, hogy végre megérkezett a fizetségem egy több hónapig tartó külsös munkámért, és jóval több, mint amire számítottam. Nagyon jóóó! Holnap tervezek babakocsit venni, így kicsit jobban elengedhetem magam. Remélem összejön, és semmi nem szól közbe. Márcsak azért is mert elsõsorban CTG-re megyek.
A másik.
Már többször kérdeztem tõletek, de senki nem reagált. Szóval milyenek a joslófájások, és hol érezhetõk. Az egész méhben, vagy csak lent? Plízz valaki! Kép

Franyó
Ha javítva leszel a táblában, akkor valószínû egymás mellé kerülünk. Szóval pár sort ugrasz fentebb. Kép

Angi, Tina Kép

Üdv itt, remélem sokban segítségetekre lehetünk, és viszont. Boldog, problémamentes babavárást!

myssnia
34+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Timici Kép

Nagyon aranyos vagy. Köszi. Én is örülök, hogy megismerkedtünk! Egyébként, nálam többször elõfordul, hogy megnézem a topikos kismamik fotóját, mert olyan jó rájuk nézni, nagyon szépek a kismamák.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

MyssinaKép

Még mindig egyben vagyok Kép

Szóval megszültem egy gyereket, egy szülés elõtt most állok, de a jóslófájásokat sajna nem tudom pontosan leírni, hogy milyenek.
Én úgy érzem, hogy elkezd keményedni a pocakom, és egyre keményebb és keményebb lesz, majd lassan kienged.
Ehhez gyakran társul nekem olyan érzés, mint amikor hasmenésem van, és hirtelen futnom kell, de ahogy a keményedés, ez is elmúlik.
Azt mondhatom, hogy a szülõfájások is ilyenek, csak hirtelen rendszeresek, erõsebbek lesznek, és sûrûsödnek.

Egyébként ne nevessetek ki, de amikor a Bencét szültem, akkor jötten rá, hogy szülni fogunk, amikor a doki közölte, hogy 3 ujjnyira nyitva vagyok, és hamarosan meglesz a baba. Kép

Pedig mint már meséltem , este 10-tõl másnap du 1-ig 10 perces fájásaim voltak.
Azelõtt éjjel pedig este 11tõl másnap reggel fél 8-ig.

Tehát azért az ember rájön, hogy ez csak jóslófájás volt.
Mint én már több napjaKép
Na mindegy. Majd eljön az én idõm isKép)

Heni
40+4
heni1979

Heni Kép

Köszi szépen a választ! Ha szeretnéd, hogy holnap meglegyen a kicsi, akkor szorítok, hogy kezdödjön meg a szülés! Kép Szor-szor Kép

myssnia
34+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia!
Akkor sem értem, hogy van, mert a baba méretei (UH) és a dokim/védõnõm számítása szerint is ez a 33. hetem. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Persze tényleg mindegy.

Ja, és szerintem is csini kismama vagy! Kép

Pusz
Franyo
33
franyo

Franyo Kép

Itt számíthatod ki, hogy mennyi hetes vagy, vagyis én már kisámoltam:
[url=https://www.babanet.hu/kalkulator.php?szamol=ok&kalk=szules&ev=2002&honap=M%E1jus&nap=13&ok.x=5&ok.y=9" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/kalkulator.php?szamol=ok&kalk=szules&ev=2002&honap=M%E1jus&nap=13&ok.x=5&ok.y=9[/url]

myssnia
34+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Pocok Kép

Nagyon sajnálom a sógornõdet, õk azok, akik a kedves megjegyzést kapták, ugye? Hát most jól "megmonták" nekik. Remélem a következõ próba sikerrel jár!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Heni!
Az elsõ szülésemnél még volt beöntés borotválás, számomra nagyon hosszú vajúdás és nagyon gyors szülés(második nyomásra). A második szülésnél jóval rövidebb, de intenzív vajúdás, viszont a pocim nem akart lejjebb menni, ezért a végén sokadik nyomásra nekem kellett kipréselni a kismanót. Elsõnél egy hétig nem tudtam a fenekemre ülni, másodiknál a 2 óra megfigyelés után felsétáltam az elsõrõl a másodikra és egybõl ülve tudtam szoptatni, ez a gátvarrás egyszer sem fájt, állítólag speckón varrták össze.

Myssina!
A jósló fájás olyan, mint egy erõsebb menstruációs fájdalom. Ez késõbb erõsödik, majd úgy érzed, hogy leszakad a keresztcsontod is. Ez addig erõsödik, hogy már azt hiszed, hogy kész, tovább már nem bírod. Aztán egyszerr csak azt érzed, hogy nagyon kell kakilni, naez már a tolófájás.

Manócska!
Az én nõdokim a fiamnál már a 17. héten mondta, hogy van a lába között valami, valószínûleg fiú lesz. Most a 15. héten mondta, hogy 90%, hogy lány lesz. Én hiszek neki,de majd meglátjuk. Kép

Húú! Jó sokat írtam, most megyek aludni.

Sziasztok

Magdi
gallainémagdi

SziasztokKép
Mindenki alszik még vagy csak én vagyok lusta dolgozni.Kép

Pocok,
Ok, akkor majd sms-esezek, addig is egy kalappal.Kép

Sódornõdet nagyon sajnálom, nem tudom mit lehet ilyenkor mondani, talán tényleg jobb, hogy így lakult és most egy ideig nem találkoztok. Anyósod meg talán észbe kap...
Az én megmondtam elõre kezdetû nóta, pedig szinte mindig felesleges és semmi értelme, ezért is útálom annyira, mert mi van ha megmondta elõre, attól még a dolgok nem változnak.

Heni,
remélem már beindultak az események, sokat gondoltam Rátok.Kép Drukk megy továbbra is.

OFF:
tud közülünk valaki olaszul??? Lenne egy-két kérdésem(fõleg szavak), nem nehezek, de nekem fontos lenne.Kép Köszi elõre is.

Jóslófájás: de jó, hogy leírtátok, ezek szerint nekem még nem volt.Kép

Tegnap megbeszéltük végre a dokimmal, hogy mikor is menjünk a Klinikára, ha úgy érzem, hogy beindult. Szerinte elég, ha a tízperces fájásoknál bemegyünk és õt majd onnan értesítik. Jut eszembe, még össze sem pakoltam a kórházi motyóm.Kép Tekintve, hogy 12napja jöttem haza, valahogy nem volt hozzá kedvem.Kép Pedig lassan itt az ideje.

Ma aktív házidolgozat írásba kezdek, holnap pedig 9-16h-ig suli, nem sok kedvem van hozzá, de hátha még nincs veszve minden.Kép

Na megyek is szorgoskodni, addig is irogassatok, hogy ha pihizni szeretnék legyen mit olvasgatni.Kép
Pusssza,
Timici
38+0
timici

Myssnia!
Azért szerintem ez nem pontos, mert nem veszi figyelembe a ciklus hosszát. Nekem az nem 28, hanem 34 napos volt. A www.babapont.hu-n is van egy kalkulátor, ami ezt az adatot is kéri (igaz, hogy ott az ún. "valódi" babakort számolják, ami kicsit más, mint amit a dokik számolnak), de aszerint jún. 2. a fogamzás dátuma, a babanetes kalkulátor szerint május 27, ami kb. egy hét eltérés. A dokim is ennyit jelzett egyébként. Így jött ki az a február 22-24-27 Kép körüli dátum, ami a szülésem várható idõpontja. Most azt nem tudom még, hogy a heteket a mensi elsõ napjától, vagy a fogamzás napjától számítják. Az tény, hogy UH szerint ez a 33. hetem, és ha jól számolom, ez úgy jön ki, hogy a fogamzás napjától számítják.

Pocok, én is nagyon sajnálom szegény sógornõdet, nagyon szar lehet most nekik!!! Anyósodat egy idõre el kéne zárni tõlük... KépKépKép

Holnap kezdik festeni a gyerekszobát, most pakolunk ide-oda mindent. Majd teszek fel fotót, ha kész.

Puszi mindenkinek
Franyo
33
Franyo

Myssnia!
Azért szerintem ez nem pontos, mert nem veszi figyelembe a ciklus hosszát. Nekem az nem 28, hanem 34 napos volt. A www.babapont.hu-n is van egy kalkulátor, ami ezt az adatot is kéri (igaz, hogy ott az ún. "valódi" babakort számolják, ami kicsit más, mint amit a dokik számolnak), de aszerint jún. 2. a fogamzás dátuma, a babanetes kalkulátor szerint május 27, ami kb. egy hét eltérés. A dokim is ennyit jelzett egyébként. Így jött ki az a február 22-24-27 Kép körüli dátum, ami a szülésem várható idõpontja. Most azt nem tudom még, hogy a heteket a mensi elsõ napjától, vagy a fogamzás napjától számítják. Az tény, hogy UH szerint ez a 33. hetem, és ha jól számolom, ez úgy jön ki, hogy a fogamzás napjától számítják.

Pocok, én is nagyon sajnálom szegény sógornõdet, nagyon szar lehet most nekik!!! Anyósodat egy idõre el kéne zárni tõlük... KépKépKép

Holnap kezdik festeni a gyerekszobát, most pakolunk ide-oda mindent. Majd teszek fel fotót, ha kész.

Puszi mindenkinek
Franyo
33
franyo

Hát ez kétszer ment, bocsi Kép
franyo

Sziasztok

Pocok
Nagyon rossz lehet neked is es a sogornodnek is ez a szitu! Kép En a babankanal is ugy alltam hozza,hogy ha el akar menni az elejen inkabb menjen,mint beteg baba szulessen. Sajnos van a csaladban egy serult gyerkoc, es ugy erzem meg mindig ez a nagyobb fajdalom...

Heni
Hogy vagy? Birod meg lelkileg?
Kangi
Mikor mesz UHra? Mekkorka a babatok?

Lanyok
2 napja nagyon gyakran zsibbad a bal kezem. Alvas, iras, eves kozben- szoval barmikor. Olvastam,hogy ez igy a vege fele gyakori, mert a meh elnyomhat valami fo eret. Volt valakinek ilyen? Mit lehet vele tenni? Nagyon rossz erzes...

Kepzeljetek talaltunk Pecsett egy jo kis babauszo iskolat, es nagyon dicsertek! Kép Jovo7en telefonalok is a reszletekert! Kép

Mostmar ebresztooo, lusta banda! Kép

Norkini
33+6
norkini

Pocok!

Nagyon sajnálom a sógornõdet, én nemrég a barátnõmmel voltam így, tényleg nem lehet mit mondani. Neki is meghalt a "babája" a terhesség 12. hetén. Pedig épp akkor tudta meg hogy terhes amikor én kórházban voltam az Emma születésekor, és annyira örültek annak a babának! Mikor elmondta hogy mi történt én épp Emmával sétáltam, utána negyed órát tologattam fel-le a házunk elõtt a babakocsit, de azt se tudtam merre járok, annyira megdöbbentem. Az ember sose hiszi el hogy saját környezetében történhet ilyesmi. Pedig már raktam nekik félre a kinõtt ruhákat.Kép
Remélem az anyósod inkább meg se szólal.Kép

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Elõszöris gratulálok minden újdonsült anyukának Tüninek, Orsolynak, Kakukkfûnek, Gombnak, és akit nem soroltam fel. Sok tejcsit kívánok nektek, és kitartást,mert az nagyon kell!!!!!

Miszike,
Szerintem ne aggódj a mellszívó fertõtlenítésen a kórházban, hiszen nem abból fogsz neki tejet adni, hanem a cicidbõl, és szerintem csak arra kell a mellszívó, hogy szopi után le tudd fejni a maradék tejed. Legalábbis nekem erre kellett, aztán szomorú szívvel kiöntöttem a mosdóba a tejet a mellszívóból. Lassan te is közeledsz a finishez, gondolom most már átadják a helyet neked is a villamoson.

Valaki írt a baldachinról és a fejvédõrõl, ehhez szeretnék hozzászólni:
A fejvédõt ugye nem azért találták ki, hogy ne lássuk a picurt az ágyban, hanem
1. ha kalimpál a kezével ne akadjon be a rácsba, és ne üsse meg magát
2. nagy élménytõl fosztanánk meg a babákat fejvédõ nélkül, ugyanis nem tudnának nézelõdni, Zsófi már a 3. héttõl hosszú percekig elnézegeti a fejvédõn lévõ állatokat és megnyugtatja
A baldachin nemcsak hogy szép és hangulatos, hanem megvédi esetleg az erõs fénytõl, és a hirtelen levegõtõl ( ha pl. kinyitod az ablakot ), és én napközben el szoktam húzni, hogy több fény érje õt a kiságyban.

A finiselõknek drukkolok, és kívánok könnyû szülést. ( olyat mint Tüninek volt )

pusz
Brokkoli és az 5 hetes Zsófi
brokkoli

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: