A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Jó reggelt hétalvók :D

Köszönöm előre is a drukkokat.

Bori, uxi: az AFP 1,18 MoM lett, ez az arányszám (1:35) a 4 hormon, a 12. heti UH és még a szokásos (korunk, súlyom) alapján számított esélylatolgatás arra, hogy Downos-e a baba.

Bori: bár csak most olvasom, de én már este megelőlegeztem magamnak egy Bailey's-t. :oops: :) Apával elmentünk "búfelejteni" (na, jó, már előre meg volt dumálva, hogy lelépünk), úgyhogy kivételesen nem én vezettem.

Igazából olyan hülye dolog, szinte biztos vagyok benne, hogy nincs semmi baja a babinak, de azért most belémrakták a frászt. Ami inkább aggaszt, hogy Bercinél volt szövődmény, 2 hét kh, infúzió, majd méhszájösszevarrás. Ezt szívesen kihagynám.

móniá: vigyázz magatokra! És persze nagy gratula:)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Brigi!
Most néztem az iwiwen a képeid, a "Marci túrórudi" valami TÜNDÉRI!!!!!!
Vendég

Jovika! Megértem, hogy félsz, de nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baj! Próbálj meg egy picit jobb kedvre derülni!! Talán még egy korty Bailey's?!? :P
Vendég

Jovika: drukk, drukk, drukk, drukk!!!+++++++++++++++++++++++++és egy nagy Kép

Mary: jó, hogy végre jelentkeztél, és minden rendben veletek. Köszi a dícséretet a túrórudi nevében is :lol:

Móni: Gratula az uh-hoz! Mostmár minden rendben lesz! Annyira örülök nektek!

Megyek, mert apa itthon van és nem szereti, ha helyette a géppel foglalkozom :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Jovi!! Sok-sok drukk és biztos nincs semmi gond! Örülök, hogy jobban vagy!

Mary! Jó, hogy újra itt vagy! Nagyon eltüntél. Èrdekes az az öv. Tudnál róla képet feltenni? Lehet, nekem sem ártana egy olyan.

Brigi! Jó apázást! :lol:
molkata

Jól eltüntetek.
Voltunk vásárolni és kaptunk Rote Grütze-t. Annyira finom és vaniliás szósszal vettük.... megettem egy egész dobozzal. :D

Hol vagytok?
molkata

Sziasztok!

Jovika, ezt tökre nem értem. Azt hittem, hogy az 1,18 Mom az jó. Ezek szerint ennél bonyolultabb a helyzet? Akkor még én sem örülhetek a jó eredménynek? Mindenezetre nagyon-nagyon szorítok, és mivel most ettem meg egy negyed üveg N-t, küldök sok-sok poziítv energiát. :wink:

Mary, sajnos csak olyan Charlie angyalos képem van, amin a többi angyal és Charlie (a főnököm) is rajta van, de majd levágom őket, és felrakom, bár együtt az igazi, dehát ugye személyiségi jogok is vannak a világon.

Én ma bálba megyek, bebebebeee! Csak az a baj, hogy a férjem egyáltalán nem haljandó táncolni, szegény sógoromnak ezért majd meg kell osztani erejét a nővérem és én közöttem. Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a Picurnak a keringő meg a rocky. :lol:

Kép
nenoke

Bori, visszatérve arra, amit írtál:
"Dorka, Nano, van ebben nekem logikai bicsak, amit írtok. Ha számítana, hogy idén megkezdődik-e a gyed, vagy csak jövőre, akkor számítaniai kellene az évváltásnak is, és akkor meg hiába kezdeném el a gyed-et decemberben, januárban úgyis lejjebb vinnék....
Jaj, érthető ez így? "
Ezt nem teljesen értem. Hiszen a gyedre egy meghatározott időponttól vagy jogosult. Ez nem változik évről, évre, ez egyszer meghatározódik az alapján, hogy mikor jár le a tgyás. Mindig ugyanaz a dátum marad, csak az a kérdés, hogy ez 2006 vagy 2007. Az év eleji felülvizsgálat ugye arra vonatkozik, hogy ha növekszik a gyed minimuma, és magas a fizud, akkor nő a gyeded. Kivéve Uxinak. :? Nem csökkentésről van szó.

Kép
nenoke

Helló lányok!

Jovika: nagyon drukkolok neked.
Én egyáltalán nem értem az afp-t. Referencia tartományként a leltemre a 0,7-2 van írva. Az enyém:1,71 lett. Akkor az sem jó??????????

Moniá: gratulálok a kisbabádhoz és sok egészséget kívánok nektek.

Nenoke: Jó szórakozást a bálban. Farsangi bál? Jelmezes felvonulás lesz?

Kép
szücsi

Nenoke jó bulizást, s ha nem is angyalos, de valamilyen pociképet majd felrakhatsz:)

Molkata, bemásolom a képet amit a neten találtam róla. Fehér rész az a pamut, s a rózsaszín pedig a külön tartóöv rá. Két fajtát vettünk, ez az egyik.

Kép
Vendég

Jovika
Ezt nem lehetett túl jó hallani.... Annyi csak a vígasz, hogy előző terhességednél is ezek az értékek voltak, szóval lehet, hogy egyszerűen ilyen a szervezeted!
Én hétfőn megyek ugyanezért a 4 markeres teszt eredményért. Mivel a múltkorim 1:550-hez (ami a közepesnél kicsit rosszabb eredmény), most is fel vagyok készülve rá, hogy esetleg nem lesz fényes :(

Kép
Kép
emma1976

Nenpke, szücsi
nem jól értettétek jovit. Semmi baj az AFP-jével, az tökéletes. Csak ennél 4 hormont néznek, és a 4 eredmény alapján kihoznak egy 1:X -hez arányszámot, ami a Down kór esélyére utal. 1:300-ig általában nem ajánlott további vizsgálat, ha ennél nagyobb az esély, akkor már igen

Kép
Kép
emma1976

Mary! Köszi! Mostmár el tudom képzelni, hogy milyen.

Emma! Ès miért csináltattad meg azt a tesztet? Èn biztos nem idegelem magam pluszban. Ha az uh jó, akkor vszínüü minden rendben.

Szücsi! nekem 1,75 és jó és már nem is foglalkozom vele. :D
molkata

Sziasztok!

Nagy nagy drukk Jovika!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

És remélem, aki a héten megy orvoshoz, vagy kap eredményt mindenkinek jó lesz!!!!
Sajnos még nekem sem jött meg az AFP eredményem igaz még csak egy hete voltam....

De én már érzem a babócáimat, vagyis a jobb oldalamon, valaki mocorog hasfalam közelében.... Ez olyan jó érzés, csak minden rendben legyen velük!!!!!
Ja és szerdán én is megyek a dokimhoz, már jó lesz, ezt a 4 hetet alig lehet kivárni......

Kép
Kép
times

Neno, azt az okoskodást arra írtam, hogy írtátok, idén el kéne kezdeni. De mostmár értem, hogy Ti mit mondotok.
Sztem nekem van igazam (mily meglepő fordulat ez nálam ;) ), és a 2006 fog számítani, de mostmár várjuk meg vele a bérszámfejtőt!
Vendég

Jovika, tudom, nem vígasztal, de a Downosok AFP-je inkább alacsonyabb átlagú, 1 alatti szokott lenni, nem?

Képzeljétek!
Ma éjszaka végre egyéretlmű, intenzív babamozgésra ébredtem. :D Szétpöckölte a hasam jobb oldalát.
Gyanús volt már egy ideje, hogy van 1-1 pöcc, most jól megsorozott. :lol:

Szücsi, szerintem teljesen jó az AFP-d. Emiatt utálom ezt a vizsgálatot, paráztat szinte mindenkit... :x
Tényleg, Times, ikreknél dupla értéket ad az AFP?

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok

ti hogy vagytok? nekem mostanában egyáltalán nincs erőm, sem kedvem írni, olvasni...stb. :cry: a hangulatom sem a legjobb, nem tudom, miért!?
afp a 7végén eddig eszembe sem jutott szerencsére, holnap küldöm be a párom az eredményért, mert nem akarok munkahelyről elkéretőzni, várom már!

én is úgy tudtam eddig, hogy 2006 számít majd!!!

tegnap voltunk anyósoméknál (ma is megyünk :( ), észrevettem, "feltűnés nélkül" mindenki a hasamat nézte meg először, de nem mondtak semmit! Anyós mellett ültem, és ebéd közben folyton lenézett... :?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

jovika megy a sok sok +++++++++++++++++++++++++++++!
remélem mindenkinek jók lesznek az eredményei!

moniá, gratulálok ez csodálatos!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi, ezzel az érzéssel nem vagy egyedül! Nekem sincs semmihez kedvem, ráadásul a frontok nagyon megviselnek, például három napja fáj a fejem! :(

kispiskóta

Hahó Lányok! :D
Megjöttünk a Praxisból. Nagyon boldogok vagyunk. Hajdú drnő egy tündér!!! Gyermekünk mosolygott, integetett nekünk, és össze-vissza ficánkolt. Kicsi szíve tökéletes, meg a többi része is. :lol:
Jaaa, és a legnagyobb hír, hogy láttunk vmit a lába között!!! :D :D

Kép
Kép
emma1976

Emma, gratula!
Akkor újabb kék rovat a táblázatban? :wink:

Nem tudjátok, hol lehet nem túl drága (=Brendonnál olcsóbb) helyen kismamaruhát venni?
Valószínűleg szükségem lesz a tavasszal egy fehér hosszú (szoknyás) kismamaruhára.

KépKépKépKépKép
uxi

Nekem nagyon nagy lett a hasam, akkora, mint Emivel 23-24 hetesen. El sem szokták hinni, hogy még a 4. hónapban vagyunk...

Uh-val azért ugye látszott volna, ha ketten vannak?! :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Emma, gratula!!! Kép Bekékítettem a sorodat, jó?
A Schöpffel mi a helyzet. Azt bezárják, nem?

Nenoke, pont erre gondoltam én is, amit a gyeddel kapcsolatban írtál. Csökkenni biztosan nem fog, max azért vizsgálják felül, hogy megemelkedik-e.
Én egyébként nem izgulok, mert nekem mindenképpen idén kezdődik a gyed, akár a szülés ideje számít, akár a tgyás lejárta, mert július 17 előtt szülök.

kétfiús anyuka
babdorka

Emma egy nagy gratula az egészséges Kisfiadhoz!!!:)

Emi, sajna nekem is eléggé ingadozó a hangulatom. Remélem minél hamarabb jobb kedvre derít valami v. valaki!
Vendég

Sztem ez a hangulat dolog is lehet kapcsolatban a hormonok aktuális szintjével, mert pár hete én is letargikus állapotban voltam. Aztán valahogy elmúlt.
Vagy ez hüjeség?
Vendég

Emma

De jó híreket kaptatok!! Gratula!

KépKép

KépKép
szivvi

Fú, csajok! Kék lesz az egész tábla? :wink:
Mivel ekkora mintában is gyanítom érvényes a közel 50%-os megoszlás, már elég fiú van, nálunk lesznek majd a lányok :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

emma ez nagyon jó!
én szerdán megyek dokihoz.
amúgy jó szarul vagyok én is anyukám rajtam tölti ki a hangulatát és nagyon besokaltam mára....

Bridzsi

Kép
esztora

Emma - meg a többi kismami akinek lurkója valamit mutogatott lábikók közt.
Én most icipicit irígy.
A csajokat meghagynám Uxinak meg Briginek. Meg aki még erre pályázik.
S nekünk még 16 nap míg esélyünk lesz arra, hogy megtudhassuk.
Amúgy ha csajszi lenne, került már neve: Gréta lenne a drágám.
A tegnap másodszülöttem lazán közölte, hogy Anya: jobb lenne ha két fiúcska lenne a pocidban, mert már van két lány. Na erre varrjatok gombot, mert én mukk nélkül maradtam. Azért remélem bízhatunk az eddigi uh-kban, s listánk egyedüli ikreket váró anyukája Times nálunk.
Pusszancs, s legyen egy kellemes, szép hetetek. Mindenkinek, de azért most kiemelném Jovikát, hisz főleg reá férne nagyon.

Kép
kissmanó

Helló Lányok!

Emma, gratuálok!!!

Na, én meg jól megtáncoltattam a Lurkót. És még a Papát is nagy nehezen rávettem, hogy azért legalább egyet ő is táncoljon. :lol: Úgyhogy szuper volt a bál. Nem farsangi bál volt, plébániai jótékonysági bál, az új plébániaépület építésére ment a jegy ára. Az egyik helyi iskola ebédlőjében volt.

És akkor Mary kedvéért a pocakos Charlie angyala (persze együtt néztünk ki jól négyen). Remélem, azért a nagy feketésgben látszik kicsit a poci is :wink:

Kép
nenoke

A képet meg elfelejtettem csatolni. :?
Kép

Kép
nenoke

Sziasztok!

Örülök, hogy Rátok találtam!
Az afp szerintem tökéletes vizsgálat ahhoz, hogy még egy dologért aggódjon a kismama: ha rossz az eredmény, nem feltétlenül van probléma (max. a terhesség mégsem 16 hetes), de ha jó, arról nincs semmi infó hogy tutira egészséges a magzat... az én eredményem jó lett, tehát aggódom, hogy mi van ha mégis gáz van... szóval ne aggódjatok!
A kérdés, az az: nem érzek mozgást :(. Olvastam, hogy egyikőtök már 17 hetesen érezte, vagy már tudja, hogy 2 naponta forog stb. nálam meg semmi, pedig mindjárt 20 hetes leszek. Mit kell érezni??? (Első gyermek lesz.)

ckat
ckat

Köszi Nenoke, nagyon szép vagy!!! Látszik a domborodó pocid is :D

Ckat Üdv.!!! Szerintem ne aggódj, mert ha nő a hasad, nem fáj kibírhatatlanul semmid tuti minden rendben van. Elvileg azok, akik először szülnek a 20.hét után kezdik el érezni.
Én pont tegnap előtt kaptam el a babóm :D Megint éreztem amit eddig is néha, mintha valami buborék "robbanna" a hasamban. (ez az én leírásom, mindenkinél más és más) Gyorsan a ruha alá tettem a kezem, s éreztem, hogy az bizony a baba volt, rugott egyett. Aztán mégegyet. Ez volt az első, s utolsó eddig.
Szerintem még nagyon pici, azért nem lehet érezni rendesen. Majd ha nagyobb lesz, kevesebb hellyel, akkor tuti nem hagy majd minket békén, ha épp olyanja van :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ckat, ne aggódj, hamarosan érezni fogod!
Emivel én is kb. a 20. héten éreztem először igazán.Úgy tudom, első terhességnél átlagosan a 19-22. héten érzik az első megmozdulást.

Most már hamarabb, kb. a 17. hét körül egy-két pöccöt, de tegnap reggelre lettem biztos benne.

Ugye jól emlékszem, az elején még nem lehet minden nap érezni a mozgást? Mert azóta nem nagyon éreztem semmit.

KépKépKépKépKép
uxi

Nekem nem buborékszerű érzés, egyszerűen olyan, mintha valaki pöcögtetne odabentről.

Még valami eszembe jutott: Eminél mellső fali lepényem volt. Azt mondta a védőnő, hogy akinek ott van a lepénye, lehet, hogy picit később fog mozgást érezni, mert "letompíthatja" a lepény a dolgot, ha úgy helyezkedik el.

KépKépKépKépKép
uxi

Nenoke, nagyon vagány! :D

KépKépKépKépKép
uxi

Üdv köztünk, ckat!
Ne izgulj! Én is először olyan mozgásokat éreztem, ami nagyon könnyen összetéveszthető volt a bélmozgásokkal. Nem is mindig voltam biztos abban, hogy ez most a baba, vagy bélmozgás. Nekem azt mondta a védőnő, hogy az első babánál kb. a 20-24. héten érezhető először magzatmozgás. Úgyhogy van még időd, minden a legnagyobb rendben.

kétfiús anyuka
babdorka

Lányok, Zsanival most vagyunk félidősek!!! Kép
Ja, és boldog névnapot a Zsuzsiknak!!! Kép
ckat! Mesélj magadról! Berakjalak a táblázatunkba?

kétfiús anyuka
babdorka

Zsuzsiknak nagyon boldog névnapot!
többieknek gratulálok a félidőhöz.holnap az egyik vonalzóm szerint én is elérkezem ide.
megyek dolgozni mert nagyon el vagyok maradva!

Bridzsi

Kép
esztora

Kép

Nenoke: nagyon vagány ez a kép!

Emma: gratula a jó eredményekhez, meg a fiúcskához is!
Tényleg tiszta kék lesz a tábla?

Ckat: üdv itt. Ne izgulj nem vagy elkésve semmiről. Fogod még te is érezni a babót. Nekem már a 4. mégsem vagyok még benne egészen biztos, hogy Őt érzem :roll: :lol:

Én szerdán megyek dokihoz, kérem a sokk drukkot, hogy minden rendben legyen. Megint kezdek parázni :roll: Meg azért is jöhetnek a drukkok, hogy ne legyen semmi a lába között :lol: Bár mostanában egyre inkább úgy érzem, hogy kisfiú :roll: Nem tudom megmagyarázni, talán tudat alatt próbálom megmagyarázni magamnak, hogy ne csalódjak túl nagyot :cry: Na majd kiderül! 8)

Dorka, Zsanett: gratula a félidőhöz!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Zsuzsiknak nagyon boldog névnapot!
Kép

brigi73

Jó reggelt! Üdv Ckat!
Gratula a félidősöknek, nekem is már cask egy hét. :lol:
Én sem tudom, hogy mocorog-e, mert már párszor éreztem valamit, de ki tudja, az tényleg az volt-e. Tegnap meg ma még nem volt semmi.

Kép
nenoke

kétfiús anyuka
babdorka

Lányok!!!
Ma még boldogabb vagyok, mint tegnap!!! Megkaptam a 4markeres vizsgálat eredményét, és mindegyik értékem szuuuper!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Ezen belül AFP: 1,3
ÉÉÉÉS: KOCKÁZAT: 1: 11000! :lol: :lol: :lol:
Akkora megkönnyebbülést érzek, felszabadult és boldog vagyok, mint terhességem legelején!

Kép
Kép
emma1976

Emma! Gratuláció!!!!!!!! Hurrá, hurrá! Nekem tök kedvetlenül indult a napom, de máris felvidítottatok a sok lelkesedéssel! :lol:

Kép
nenoke

Emma: ez szuper!!! Anyirra örülök!

brigi73

Sziasztok,

már megint jól lemaradtam..

Emma,
GRATULA!!

Jovi,
Ez a sok hülye vizsgálat csak idegesíti az embert. Pont ezért ne izgulj, szerintem a statisztikának nagyon nehéz megfelelni. Neked már van tapasztalatod a saját értékeiddel, ne hagyd magad ijesztgetni!

Félidősök:
Már csak 5x7 nap és.. :D

Táppénz ügy: Szerintem a Tgyás és a Gyed alapja ugyanaz a fizu.
Ez lenne logikus. /aki 2007-ben szül, annak a 2006. év/

Brigi tanácsára felhívtam a Schöpf-labort, és 0,9 MOM az AFP eredmény!!! :D :D
/a dokim még nem tudja :) /

Kép
gabi
blur

Sziasztok lányok!

Gratulálok az újabb pöcsöshöz Emma!!! :lol:

A Zsuzsiknak boldog névnapot! :D

Jovi!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nagyon gondolunk Rátok!

Eldobom az agyam, hogy van aki bálozni jár! ÉÉÉÉÉNNNN is akarok! :wink:
baba24

Helló csajok!

Emma: Gratulálok a jó eredményedhez!

Én már úgy gondolom, h a kisgyerkőc mocorog a pocimban, ugyanis amikor ezt érzem még a hasfalam is kidudorodik. Bár még igen "lusta" csak 2-3 napntak 3-4 alkalommal érezteti magát.

Most éppen para van, mert 3. napja a csípőcsontom környékén jobb oldalt a lágyéknál erősen fáj valami. attól félek, h vakbelem van (az jobb oldalt fáj egyáltalán???)

Kép
szücsi

Blur!

Mi az az 5*7 nap?
baba24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: