A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Elisabeth, örülök hogy jobb.
én csak 2 magneB6-ot szedek naponta, de ha reggelente begörcsöl a talpam néha bedobok kettőt is reggelire :)
lehet hogy én ott görcsölök a pocim helyett :D

a hajolgatás nekem sem jön be nagyon akkor enkem is megkeményedik a hasm... iygekszem is elkerülni, inkább guuggolok... eleinte még izomlázam is volt a combomban, de már megedződtem :D
pici76

HÚÚ!A lábgörcs nagyon gáz,már többször azt hittem,beleőrülök.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok,

Nekem is kemenyedik,feszul a hasam...most is elegge...szamolgaotm milyen surun. Neha olyan erzes, mintha nem csak par perc lenne. Hulye vagyok, mert par napja kifogytam a Magne B-bol....vennem kell holnap most mar surgosen! :(
Lehet faradsagtol kemenyedes vajon? Ejjelente eleg rosszul alszom.....most is hulla faradt vagyok, csak eppen a hatam nagyon faj, igy szerintem ma ejjel is virrasztani fogok!!!! :(

Mindenkinek szep estet kivanok.
Lorcika

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Az én örökös, nagy kérdésem, hogy mi mindentől keményedhet a has?
Én még mindig ezen pörgök lányok, ne haragudjatok! :oops:
Lorcika, a fáradtságtól is szerintem keményedhet, vagy ha túlhajtod magad és nem pihensz eleget. Meg ugye a magnéziumhiánytól is.
Ennyit tudok. Ezen kívül még mitől?
Nekem sokszor van olyan, hogy totál bekeményedik, de akkor érzem, hogy feszül is, és valahogy úgy helyezkedik el, hogy teljesen odanyomja magát a hasfalamhoz, szóval ilyenkor talán ezért keményebb.
Hoppááá, nekem is fogyóban a Magne B6-om :roll:

Lorcika, Te egyébként dolgozol még? Vagy már tudsz otthon pihenni?

Niki

Kép
niki30

Sziasztok

tegnap voltam szüléselőkészítőn itt a fehérvári kórházban, egész jó volt. Max 15 párt tesznek be egy csoportba, úgyhogy elég közvetlen a hangulat. Egy szülésznő és egy orvos tartotta az első elméleti foglalkozást, ahol arról beszélgettünk ki hogyan képzeli el a szülést, főleg a kispapák voltak teljesen oda meg vissza, szinte az összes be volt kakkantva, nagyon cukik voltak, de a végén azt mondták, hogy nagyon jó látni hogy mások is hasonlóan éreznek, és sok pozitív visszajelzést kaptak a szülésznőtől, és azt mondták örültek hogy eljöttek a foglalkozásra. Nagyon rugalmasak iit a kórházban, a kispapa jöhet -mehet, ha a vajúdásnál bent akar lenni ,de a szülést inkább kihagyná, aztán újra visszamenne, még azt is megoldják, nagyon tetszett hogy ilyen rugalmasan álllnak hozzá a kórházban.
Aztán volt egy gyakorlati foglalkozás, ahol egy gyógytornász megtanította a kinyomás alatti légzéstechnikát, amit persze otthon párostul gyakorolni kell, hogy rögzüljön. Szóval jó volt.
Még négy foglalkozás lesz, megtanuljuk a vajúdó légzéstechnikákat és relaxáló gyakorlatokat, és körbevisznek minket a szülőszobán meg beszélnek a helyi lehetőségekről hogyan lehet szülni. Az utolsó pedig a baba első napjairól szól, fürdetés, etetés, böfiztetés, pelenkázás ilyesmi. Szóval ha van lehetőségetek a kórházban ahol szültök, mindenképp menjetek el ilyen re, szerintem nagyon jó:-))
pici76

a keményedésről én is úgy gondolom hogy a fáradtságtól is szimplán lehet
de azt is olvastam hogy valamennyi teljesen normális, mert a terhesség közepétől kb a méh folyamatosan gyakorlatozik a szülésre, és ilyenkor megkeményedik.. sőt ahogy növekszik az is okoz keményedést

azt is ovastam hogy az a különbség a jósló fájások és az igazi szülést jelző fájások között (amit ugye nekünk még el kéne kerülni :shock: , hogy az első esetben a has alja keményedik a második esetben pedig fentről indul a keményedés, és lefele terjed

szerintem ha kemény a poci el kell pihenni egy fél órára, de nem kell pánikolni, csak tréningel és növekszik a méhünk :)
pici76

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!
Nekünk tegnap nagyon jó napunk volt, voltunk 4D-n.
Nagyon cuki a baba, 100%, hogy kisfiú lesz. Bár a vizsgálat nem nagyon tetszett neki, folyamatosan durcás arcot vágott. Az utolsó pár percben pedig annyira a hasfalamhoz bújt, hogy nem is lehetett igazán jól látni.
Biztosan tornász lesz, ugyanis mindkét lába szinte a nyakában van. Az egyik kis karja pedig a hátamögött van ökölbeszorított kézzel. Nagyon jókat mosolyogtunk rajta.
Kép Kép

Kép
anido

Anido, gratulo a kisfiúhoz!
Mi lesz a neve?
Tényleg cukorfalatok, ahogy el tudnak helyezkedni sokszor.
A miénknek is a lába fennt van a fejénél, teljesen összecsomagolta magát. :D Biztos jó így nekik.
Tök jó ezek a felvételek, aranyos babóka!

Kép
niki30

anido!

Aranyos a babóca,a miénknek is a nyakában a lába.Nekem szétszakad a derekam,de nekik abban a pózban mégis jó.Hát,érdekes.1 hét van közöttünk,lehet,hogy tényleg ideje megint 4d-re menni.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

niki!

Gratula!100 napos vagy!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, köszi, tényleg. Látod, nekem ez fel sem tűnt:)

Kép
niki30

Sziasztok,

Meg a tornatol is kemenyedhet a has, meg ha idegesebb az ember. De ha nem surun egy oran belul, akkor nem lehet gond.

Niki:Most keddtol nem dolgozom mar!! Hala az egnek. Eleg messzeire kellett bejarnom es hat a cegem nem favorizalja a terheseket, ugyhogy nem nagyon szerettem mar a vegen bemenni. Most vegre pihi van, csak valamiert nagyon faj a bal lapockamnal....igy alig alsozm ejjel! Roncs vagyok!!!! :(
De remelem elmulik es majd pihizek...vagy mostantol 5 evig nem alszom minimum! :):):)

En a 23. heten voltam 4d-n, de a baba kb. 24-25 hetesnek felelt akkor meg...nagy baboca lesz! :) Eleg szeles a csipom, igy szerintem o meg mindig boven elfer...akkor sem votl osszecsomagolva teljesen!! Meg most is tudok a hatamon fekudni, nem feszul nagyon a hasam. Na nem baj, lubickoljon, amig van hely, nemsokara ugyis meg nagyobb lesz es akkor mar nem lesz ilyen jo dolga! :)

Anido: Edes a kis mano. mi mar nem megyunk 4d-re..bar megol a kivancsisag, de mint ahogy emlitettem mar, nem akarjuk megint 20-30 perces ultrahangnak kitenni Ricsiket.

Szep napot nektek.
Lorcika

Kép

Kép
lorcika

Lorcika! Jól tetted, hogy elmentél táppénzre.
Főleg, ha a munkahelyeden nem túlzottan kedvelik a kismamikat. Így tényleg elég rossz lehet dolgozni.
Nálunk hála isten mindenki tökre alkalmazkodik, kímélnek, mondhatom azt is.
Jövő hónaptól már én is otthon leszek, igaz dolgozni fogok. De azért más bejárni nap mint nap, mint otthonról dolgozgatni, amikor van meló.

Kép
niki30

anido, nagyon cuki pofija van a kisfiadnak:-)

csajok, nekem még 6 hetem van vissza a munkából, de őszintén szólva nem bánom egyenlőre, bár a másodikra az irodámba, már nem tudok felkúszni egy szusszal :oops:
én szeretek bejárni, jó a társaság és mindenki nagyon örül a babómnak :D
de ha nem így lenne én sem törném magam hogy bejöjjek minden nap az tuti.... :evil:
pici76

Lányok, köszi a dicséretet!

Munka: én már 6 hetes kortól itthon vagyok. Két oka is volt. Először is, hogy az elején feküdnöm kellett. A másik pedig, hogy a labort, ahol dolgoztam, felszámolták. Állami volt, kibérelte egy maszek. A főnökökkel úgy egyeztünk, hogy engem már nem vesznek át, mert terhesen már nem szeretnék vegyszerrel dolgozni.
Szóval azóta itthon vagyok, de nagyon élvezem. Mindenre van időm, amire azelőtt soha. Piacra járni, csatangolni a városban, barátnőzni...

Ti kenitek valami csodaszerrel a pocakot? Nekem az utóbbi időben nagyon sokat viszket. Azt hiszem a testápolóval kenegetés már nem elég. Mit javasoltok?

Kép
anido

Gabi.baba!

Ne haragudjatok,hogy ide pofátlankodok,de valahol láttam,hogy te is a Szabolcs utcában fogsz szülni.Én március 31.-re vagyok kiírva.
Csak érdeklődnék,hogy ki az orvosod?Van e szülésznőd?Jártál szüléselőkészítő tanfolyamra?Meg ilyenek....
Előre is köszi

Kép

Timi
tftimi

anido!

Én a milupa krémet használtam 8 éve,most is vettem,felváltva használom a rossmann-os olajjal.Nekem jó.

tftimi!
küldtem privit.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

anido,
én nem rég kezdtem el milupa krémmel kenegetni a pocakomat - biztos, ami biztos. többektől hallottam pozitív tapasztalatot és nem is olyan drága, mint a vichy, bár eredetileg azt akartam venni. a patikus csaj is azt mondta h ő is milupát használt és nincs csíkja és egy barátnőm is. de azt is mondta h tul.képpen az a lényeg h jó zsíros krém legyen. van egy gyógyszertári krémem is, amit valójában baba fürdetőként használnak, de az is jó testápolásra is és időnként azt is használom.
Vendég

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1171573969.55.jpg[/img] ez vagyok én,2 perccel ezelőtt.[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1171574057.79.jpg[/img] ezeket varrtam most.[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1171574119.51.jpg[/img] ezt alkottam a múlt héten.[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1171574167.83.jpg[/img] és ez tetszik a falon a legjobban.ezek a betűk a nevének kezdőbetűi.[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Et félreérthető.Csak a baldahint varrtam meg a fejvédőt,a rucit nem.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi Baba!

Milyen kis ügyes vagy, azta mindenit :o Nagyon szépeket varrtál!
Fú, és ezek a falfestmények, nagyon szépek!
Nem jössz át hozzánk is kifesteni a falat? :D :D :D
Nagyon előkészültetek már, ez igen!
És jó a pocis fotód is!

Krém: én vichy-vel kezdtem (marha drága), most már fogyóban van, de mivel a pénzem is :cry: ezért most én is milupát vettem. Ez még megfizethető. Hát remélem beválik. Bár tény, hogy nincs olyan fincsi illata, mint a vichy-nek, de remélem használni fog. Bár azt mondják, sokszor mindegy mivel kened, a bőrödtől függ.....van aki tényleg kenheti a legjobb kenőccsel, akkor is kireped neki.

Kép
niki30

Szia Gabibaba!

Köszi a privit.
Nagyon tetszik a fal a babaszobában.Én is gondolkodtam hogy mivel lehetne feldobni,mert nálunk mogyorószínű lett a festés,elég egyhangú,de én nem vagyok ilyen ügyes,hogy pingáljak.
Nincs vm.ötleted?
Ja és néztem a fotót rólad.Tökre hasonlítunk egymásra :D .Nekem is ilyen a frizum :D .Na nem fárasztalak.
Na pusz
Kép

Timi
tftimi

tftimi.Nem raksz fel magadról képet?A falat én is úgy festettem,hogy grafitcerkával halványan megrajzoltam,és szinte nyomtalanul ki lehet radirozni!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

niki30!
Patrik meg van őrülve a tesóért,nem tudom,mi lesz,ha rájön,hogy egy ideig nem fog tudni vele mit kezdeni.Pedig nem akart tesót,mert valami idióta felvilágositotta,hogyan lesz,és hát azt a dolgot nekünk a fiam egyértelmüen megtiltotta.most lehet,vicces picit,de amikor ezzel elöállt,köpni,nyelni nem tudtunk.Aztán egyszer mondta,én meg késöbb neki,hogy tesó lesz.Leszidott,hogy mit csináltunk,mi meg megmondtuk,hogy csak miatta,hogy lehessen tesója.Jó,mi?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabibaba:
Nem tom hogy kell :oops: .De hamegadod az email címed privin küldök.

Timi
tftimi

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabibaba

Elküldtem,lehet hogy lassan fog átmenni ,mert elég nagy formátum.

Timi
tftimi

ok.várom.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok,

Gabibaba: Gratulalok a szobahoz, nagyon cuki. Ugyes vagy! :)
Mi most fogjuk felkenni a masodik festek reteget a babaszobara. A fal feletol folfele pasztel kek, lefele pasztel zold es kozepen lesz ilyen mesefiguras tapetacsik. Azon gondolkozom, hogy a kekre felhocskeket festek...lehet , hogy az meg beleferne. :) Tul sem akarom dekoralni! Majd ha kesz kuldok kepet. Amugy mi meg nem vettunk semmit, csak nezelodtunk kisagyat, babakocsit...de lassan be kell mar szerezni mindent.

Szep napot mindenkinek,
Lorcika

Kép

Kép
lorcika

lorcika!

A sógornöm most szült. ő is ilyet csinált,mint ti,csak a két csiknál hullámos,mármint a két szin elválasztása,és az ikeában vettek 1000ft-os,zöld-kék halacska szönyegeket,véknyakat,felrakták a falra,és nagyon jól néz ki.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok

Gabibaba:Milyen festékkel csináltad a babaszobát?Hol lehet kapni?Lehet,hogy én is nekiesek.Nagyon egyhangú lett a szobája :( .
Köszi

Kép

Timi
tftimi

Sziasztok,

Gabi.baba nagyon szép lett a szoba, gratula:-) nálunk azt hiszem jobban jár a gyermek ha nem adoma fejem pingálásra... én még talán egy amorf felhőt se tudnék festeni :(

én babaolajjal kenem a pocim meg sima sötétkék Nívea testápolóval ami jó zsíros, mert néha reggelent viszket a bőröm

én is úgy hallottam hogy lehet rajta javítgatni, de alapjában véve adottság hogy kinek milyen erősek a kötőszövetei, akinek gyengébb úgyis kireped és striás lesz a bőre :(
reméljük a legjobbakat...
pici76

tftimi!

Temperával!!!Simán jó!

Pici76!Már hogyne tudnál!!!

Lorcika!képzeld!Mindig úgy keresem meg,hogy hol tartottam a topicon,hogy a vonalzómat néztem!Beszivattál!!!VICCC!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabibaba: Koncentralj az auto szinere!!!!! :) :) :)
Kulonben is 4 nappal elorebb jarok bibiiiiiii!!!!!!! :D

Kesz lett a babaszoba festese, holnap felrakjuk a tapetacsikot...aztan rapihenek a felhokre. Meg talan katicak jol neznenek ki talan a zoldon!!!! :shock:
Na meg megalmodom!!

Kép

Kép
lorcika

sziasztok!
akit érdekel, most találtam homeopátiás szert is striák ellen - beírom szívesen. én nem fogom használni. én is hallottam ezt a hajlam dolgot és úgy hiszem h nekem nincs ;) állítólag a várandósság vége felé már látszana, ha ki akarnának jönni. nekem nem látszik semmi a hasamon, azon kívül h szét akar durranni (legalábbis férjem szerint a mérete már fokozhatatlan:)) - de lehet h csak én nem látom ;)
Vendég

Sziasztok!

Én is május végére várom a második kisbabám. Ezentúl figyelem a topicot!:)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,

Valaki tapasztal olyat mostanaban, hogy ha a bal oldalan fekszik es nagyobb lelegzetvetelre, vagy bizonyos mozdulatra, szuro fajdalom van a szive kornyeken?? Ez a legujabb egy hete korulbelul. Azt hittem a hatam faj es onnan nyilal...de ez valami mas. Valaki tapasztalt hasonlot?

Gyomoreges? Van nektek? Lehet erre valamit szedni?

Segitsetek ha tudtok. Koszonom.

Lorcika

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok lányok!

Nemrég értem haza apácskával Fehérvárról, a szüleinél voltunk, meg hazafele bementünk az én szüleimhez is...most elég nyűgi vagyok, mióta vannak ezek a frontok, azóta fáj a pocim, már több éjszaka nem aludtam rendesen, dokival beszéltem, megnyugtatott, hogy ez természetes, ráadásul manóm, már annyira erőssen rúgdos, hogy valami hihetetlen! :) Tegnap apával azon nevettünk, hogy egy kis poharat tettünk a pocimra, ő meg mindig lerúgta! Csak úgy ugrált a pocim, tök jó volt! :) A héten elkészül a babasarok, ha minden igaz...vagyis nagyon remélem!

Amúgy lányok, aki már túl van a terheléses cukron, várom a beszámolót a gusztustalan ízű lötyiről! :(

Remélem mindenki jól van!

Millió puszi mindenkinek holnap majd jövök!

Kép
elizabeth25

Lányok most álltam mérlegre, hála, még mindig csak 5 kg plusz! Remélem csütörtökig még megyek a védőnénihez tartani is fogom ezt!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Én amúlt héten voltam cukorterheléses vizsgálaton. Készültem ásványvízzel és citrommal, így egész türhető volt. 2,5 deci vízbe rakták bele a cukrot belefacsartam egy teljes citromot, egész iható volt.
Mondjuk persze édesebb volt, mint az itthoni limonádé.... De rosszul nem lettem tőle.

Viszont vigyél magaddal valami harapni valót, mert ugyan két órán keresztül nem lehet enni, de utána igen. Kell is mert a hirtelen megnövekedő inzulin szint nagyon hamar megeszi azt a kis cukrot....

KépKépKép
bogyra

Bogyra akkor ezekszerint túlélhető és kibírható? :)

Amúgy neked is azt a 75 mg-os glükóz szirupos cuccot kellett meginnod?

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jó hétvégéje volt.
Nekem most elég rossz hetem lesz, ugyanis a férjem elutazott, péntekig egyedül leszek itthon. Majdcsak eltelik ez a pár nap.

Gabibaba: ügyes vagy! Nagyon aranyos a falfestés. Sajnos én nem vagyok ilyen kreatív. A falat valószínüleg majd vásárolt képekkel fogom feldobni.

Lorcika: én sem tudok a bal oldalamon aludni. Egy idő után nem kapok levegőt. Marad a jobb oldal.
Gyomorégés: nekem jó rá a tej. Azt hiszem Renniet is lehet rá szedni, de ezt inkább kérdezd meg az orvosodtól.

Elizabeth: szerintem is kibírható a vércukor vizsgálat.

Mindenkinek jó gömbölyödést!

Kép
anido

Elizabeth!

Én is felkészültem a legrosszabbra és kellemes meglepetés volt!

Semmi extra! Nekem is 75 gr cukrot kellett innom.

Hálisten az eredménye is rendben volt!:)

KépKépKép
bogyra

Elizabeth

Ne aggódj túl lehet élni a cukorterhelést. Nekem otthon kellett elkészítenem a löttyöt, én is raktam bele citromot, valamint jól le is hűtöttem és így tűrhető volt. Annyira belejöttem, hogy márciusban a 32.hetemben ismét megyek:-((( Ez azért van, mert bár az eredményem jó lett, de a családomban a felmenők között rengeteg a cukorbeteg, ezért a dokibácsi nagyon félt engem.. Hát így jártam. Meglepő tud lenni, hogy a mérleg szerint december óta 3 kg-ot híztam és én mégis úgy érzem, hogy bálna vagyok. Mondjuk én nagy súllyal kezdtem a terhességet és soha életemben nem voltam vékony, én nem tudom átérezni a vékony nők problémáját.

Olyan szar idő van, elnyom, álmosít. Lehet alszom egyet:-))
stella2007

Köszi lányok, a biztatást, akkor jövő hétfőn én is túlleszek rajta! :) Remélem nem lesz gáz, és az eredmény sem!

Stella, én is nagy súllyal kezdtem, 168 cm-ről és 85 kg-ról. Most 91 vagyok....de azt mondják, hogy ez egész jó a 27. héthez képest!

Kép
elizabeth25

sziasztok
régen jártam errefelé (Mátrában teleltünk, aztán a munkahelyen volt sok meló)... Üdv az újaknak :)

Voltunk 4d-n, minden rendben és KISLEÁNYKA :lol: Kép

Nagyon kis morcimanó volt, valszeg utálta :D
Még gyorsan elolvasom, hogy mi mindent írtatok, aztán még jövök :wink:

Legi

Legi

Kép
leglesscat

Szia Legi!

Gartula a kiscsajhoz! :)

Kép
elizabeth25

Vissza: Várandósság