A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Lányok,
köszi a tippeket, én is írtam listát, el is teszem legközelebbre! Drukkoljatok, hogy aludjon Máté az idegen ágyikóban!!!

Barbi,
ez tökjóóóó! Én is nagy Sopron-fun vagyok, már minden hotelben voltam! És mi is gyakran jártunk hétvégézni apával :-)
Szóval most a Fagus-ba akartunk menni, de már nem volt hely és végighívtam még néhány szállót, de már sehol semmi (Valentin nap...), így végül egy barátunk szuper panziójában szállunk meg Nagycenken.
Talán jobb is így, kisebb, nyugodtabb hely.
De 2-3 hét múlva feltétlenül szeretném kipróbálni a Fagus-t, ott még nem voltunk.
Nektek kedvenc hely???

Masni
masni

Masni
A Fagus az iszonyat jó!! A Sziesztát már próbáltátok? Tudom, hogy maga a hely kicsit retró, de rettentő olcsó és a kaja is fini!! Egyébként az abszolút non-plus ulta nálunk a debreceni Aquaticum volt, imádjuk, csak sajna messze van! De a második helyen a visegrádi termál szálló van, ami jó közel van, kaja isteni és a welness rész is naggggyon király! Van gőz, több féle szauna, élményfürdő, úszómedence és piciknek babamedence! Nagyon sok családos megy oda, már alig várom, hogy mi is mehessünk Danival :D Igaz, ezek picit drágák, de nekünk mákunk van, mivel tudtunk szerezni 50 % engedményt minden hotelbe, amelyik tagja a magyar szálloda szövetségnek! (a nagyobb szállodák szinte mind tagok)

Ktina
Üdv közöttünk! :)

KépKép
barimami

Szia Eszesmerci!!!
Hú,megpróbálom!!!
Középkorú, őszülő,nagyon kedves!
Személyesen akarsz vele beszélni vagy telefonon????
Vagy az orvosod nem kérdezted kit ajánl helyettes vagy ez egy hülye kérdés volt??????

emano/Andi
KépKép
emano

Tényleg, Merci, nincs helyettes orvos, akivel megbeszéled, hogy tutira bejön a szülésre? vagy senki sincs,aki így elvállalna és inkább bevállalod az ügyeletet?

KépKép
barimami

Steffi
El is felejtettem válaszolni a múltkori kérdésedre, ami a kocsis képpel volt kapcsolatos!
Igen, az egy maxi-cosi hordozóka+biztonsági ülés, vagy mi, csak kölcsönbe van a párom unokatesójától, a Minimanóban azt mondták, hogy ez a legbiztonságosabb a piacon! De most már a szűkítőt ki fogjuk venni belőle, mert Dani nem fér bele, már 5700 a tiszta súlya! :lol:

Ez a kép tegnap este készült, barátnőm átjött, kifestett, majd lefotózott :lol:

Kép

Többiek? Mindenki hétvégi sziesztáját tölti családi körben?

KépKép
barimami

Barbi!
Tök jó az a gyerekülés, most mutatták a babavilágban is, hogy az a legjobb!
Nagyon szépek vagytok! És Daninak tiszta olyan a szeme, mint Neked! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Barbi, Steffi, Eni, Marcsi, Monacs és még mindenki!

Meggyőztetek lányok. Nagyon aranyosak vagytok, de tényleg. Nem sértődtem meg, csak azt hitem, hogy már kettészakadt teljesen a társaság. Ez nagyon rosszul esett.

Barbi

Annyira szépek vagytok, hogy ezt nem hagyhattam szó nélkül. :lol: :lol:

Steffi

Az Euphorbium nagyon-nagyon jó. Nemcsak azért mert homeos!! Tényleg jó. Jázminnak is adta a doki, mert száraz otthon a levegő és erre egy kivcsit túlreagált. Picit szörcsögött, amit én észre sem vettem csak ő. Persze már el is múlt. :lol:

Kép
gyorgyi33

Köszi, Györgyi, aranyos vagy! :lol: Üdv újra itt!
Mi is beszerezzük most már ezt az orrcseppet, annyit áradoztatok róla! :wink:

Steffi, állandóan elhatározom, hogy nézem a babavilágot, de mindig elfelejtem!

Nemsokára jön értem anya és átvisz hozzájuk, holnap meg szülinapozunk, szóval családi programok egymás hegyén-hátán!

KépKép
barimami

Szia Györgyi! :lol:
Valld be, hogy nem bírtad már nélkülünk :lol:
A pelenka témához annyit, hogy én most a Liberora esküszöm! A newborn libero nem jó, de amit most használunk 7-14 kg az nagyon jó! MÉg egy picit nagy is rá, de amúgy nagyon jó nedvszívó, meg minden!

Barbi!
Jövő héten majd szólok, mielőtt kezdődik!
Kinek van szülije?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Emano, Barimami
Tóth doki nem ajánlott helyettest és igazából én sem szeretnék mást felkérni, mert sztem elég hülyén veszi ki magát. A dokim szerint mindenkinél jó kezekben leszek, de hát van a vajúdásomnak egy „objektív” határa. Reméljük valóban objektív és nem foccimeccs, utazás, stb… függő lesz :lol:

Emano
Hát egy pár ősz hajú dokibácsit látásból ismerek, de így nem ugrik be ki az. Valami ismertetőjel? Három tippem van: az egyik göndör-de kicsit kopaszodó ősz, a másik, aki a vállán hordja mindig a köpenyét és a harmadik, aki nem teljesen ősz, szemüveges, magas aktatáskás, fekete télikabátos doki. Ja és van még egy őszes, de hosszú hajú doki. Több őszes nem jut eszembe (persze a Tóth és a Vida doki is őszül, hát van emlékem 3 évvel ezelőttről, akkor még nem volt őszhajszáluk :cry: ).

Barimami
Nagyon szépek vagytok mindketten!

Györgyi
Örülök, hogy te sem tűntél el!

....most megyek palacsintát sütni, este még átjönnek a barátaink. Holnap megyek egy nagy sétára és bicikli kipróbálásra, délelőtt vettünk a Decathlonban Olicskának egy biciklit szülinapjára (hétfőhöz egy hétre lesz 3 éves. Szóval fárasztom magam, de az az igazság, hogy túl jól vagyok. Elmúltak az esti jósló fájások, olyan jót aludtam az éjszaka, mint már régen nem! Vagy ez csak a vihar előtti csend?....
Ha minden rosszul megy Olicska tesót kap még a bicikli mellé. Az aztán ak kitolás :cry:

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok!

Van valaki, aki szeptember első felére várja a babát? Én akkora "vagyok időzítve" 3. gyerkőcömmel. Első kettő is itt született, természetesen, Mészáros doktorral és Várnai Gabival. Most is így tervezem, bevált csapaton nem változtatunk, ha nem muszáj! :)
Kisfiam: Ákos novemberben volt 5 éves, Alexa pedig jövő hónapban lesz 2.

Mindenkinek boldog babavárást, finiselőknek könnyű szülést, egészséges babát kívánok!

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Szia Zsuzsóci!
Én tavaly szeptember első felében szültem :lol: Úgy tudom, most nincs ilyen kismamink.... De jó Neked, a megszokott csapatban.
Ahogy a dolgok haladnak - én a harmadikat ki tudja hol szülöm. Hogy kivel ahhoz azért ragaszkodnék, ha már Kútvölgyiszülészete nem is lesz. Tegnap hallottam egy ismerősömtől( akinek az anyukája ott dolgozik) , hogy a mostani állás szerint nagy veszélyben van a szülészet. :cry: Meg akarják szüntetni..... :cry: :? :twisted:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Masni!

Azt hiszem, tényleg rosszul jön le az ember mondandójának a hangvétele írott formában, ugyanis én egyáltalán nem voltam felháborodva amikor írtam. Nyugodt voltam és úgy érzem emberi hangot ütöttem meg. Nem azt állítottam, hogy bárki is árulónak nevezett volna, csak a hozzáállás és néhány megnyilvánulás sugallta ezt számomra. Ami valóban bosszant egy kicsit, talán az, hogy magyarázkodni kell, mint ahogy most is......... Mindezt azért, mert - úgy érzem -, hogy ebbe az egészbe több lett bele magyarázva, mint ami valójában történt. Mivel úgy gondolom, hogy én itt senkivel nem ápoltam rossz viszonyt, tényleg sajnálom, hogy így történt, de többet nem szeretném már ez ügyben saját magamat igazolni.

Kép
ildi35

Üdv a csapatban Emano, Ktina és Zsuzsóci!

Barbi!
nagyon szépek vagytok! Dani tiszta te vagy! :D

Barbi, Masni!
Sopronban vagy a környékén hol jó még a szállás? Én még soha nem voltam Sopronban és júniusban elutaznánk vhova. Örömmel vennék SZAKÉRTŐI ötleteket! :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Emanó, Ktina, Zsuzsóci - üdv köztünk! :D
Én is itt... Iszonyat volt eddig hétvége. Nagy népvándorlás. :? Kíváncsian nézek az éjszaka elé(be).

Steffi, ha már pelenkakérdés (most libero newborn), de hamarosan 3-6 kg. Mi vált be? Többiek?

Györgyi, jó újra... :oops: Pusziiiiiiiiiiiii.
vbea

Steffi
Apának van a szülije, Valentin napon született!

Köszi mindenkinek a bókokat, Danival tényleg nagyon hasonlítunk egymásra, a múltkor egy csecsemőkori képemre azt hittem, hogy a Dani az!! :lol:

Veronikusz
A Fagus tényleg nagyon jó!!

Cancan
Hát, akkor azt hiszem én a Margitra szavazok majd, ha itt lesz az ideje :(

Merci
Mivel én is császár után vagyok, éredekelne, hogy milyen kritériumai vannak, hogy természetes úton szülhess? Valamit írtatok a heg vastagságról...

KépKép
barimami

Eni! Továbbra is libero és ( bár Szandinál utáltam ) de most a Huggiest is nagyon szeretem. Ezt a kettőt. De a kék-sárga nagycsomagos huggiest ami micimackós díszítésű nem pedig a másik ( rózsaszín-kék csomag és halacskás ).
És éjszakára bevált a pampers slep and play változata is.

Heni

Kép

Kép
cancan

Barbi
Isten éltesse a párod!!!!! :D

Eni!
Nekünk is a huggies vált be a micimacis! Nagyon aranyos a mintája - mintha ez számítan :D - és tényleg tök jó!
Aztán, de ezt Györgyinek is írtam 5-8 és 7-14 kg-ig én a Liberora esküszöm. Bár a Huggies is jó, de inkább Libero. Mi próbáltuk a 4-9 babylove-t is, az is aranyos - kis kacsa van rajta :D - és az is jó. Martin egész nagy baba, de mikor 5kg volt kicsit nagy volt rá a babylove, de aztán belenőtt. Nekünk mindig volt valami más fajta pelus - babylove, sleep&play, szóval valami olcsóbb-, mert a hasfájás időszakban sokat kellett használni a hőmérőt és a szélcsőt és nem akartuk a drága pelenkát pocsékolni... Meg nem árt, ha van itthon több, sose lehet tudni. Én akkor érzem jól magam, ha van itthon legalább 2 tubus popcsikenőcs, elég popsitörlőkendő - most van itthon 7 csomag :) - és legalább 50 db. pelenka, de inkább több. Na jól kimerítettem a pelenka témát.

Szia Zsuzsóci29!
Én tavaly szept. 26-ra voltam kiírva, de végül okt. 1 lett. :D
Most akkor hanyadik hétnél tartasz?

Mi az, hogy be akarják szüntetni a szülészetet? Mi ez már megint?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Eni
Én is a liberora, ill. a kiskacsás baby love-ra esküszöm :lol: A pampers nekem naggggyon nem vált be, rettentően hamar átázott! Hát ebből is látszik, hogy mindenkinek más a jó, nálunk pont az nem jött be, ami Cancannak igen :oops: Ki kell próbálnod mindegyiket, nincs más megoldás :D Lehet kapni pamperst, meg liberot 2 db-os kiszerelésben, talán ha azt megveszed, akkor látod már nagyjából, hogy melyik mennyire válik be...
Mi volt hétvégén? Miért népvándorlás? :?

Steffi
Jaj, hülyén fogalmaztam, az apukámra gondoltam! :lol:

KépKép
barimami

Barbi!
Jaaa... Akkor őneki boldog szülinapot!!! :lol:

És Eni egyetértek Barbival a pampers tényleg gáz! Kifolyt, vékony stb...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Tegnap hallottam egy ismerősömtől( akinek az anyukája ott dolgozik) , hogy a mostani állás szerint nagy veszélyben van a szülészet. :cry: Meg akarják szüntetni..... :cry: :? :twisted:[/quote]

Ne már!mikor akarják megszüntetni???
én elvileg április végén fogok ott szülni!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

jA az üzenet elejét cancam-tól idéztem

emano/Andi
KépKép
emano

Steffi
Köszi! :D

KépKép
barimami

Sziasztok!

Barimami, Veronikusz, Eni!Köszönöm az üdvözlést, aranyosak vagytok.Én többnyire eddig is inkább olvasgattalak Titeket, de ha van olyan dolog, amihez hozzá tudok szólni akkor lehetőségeim szerint megteszem.
A kórházi átszervezésekről én is hallottam kósza híreket, de mivel semmi konkrétum még nem hangzott el, addig próbálom nem idegesíteni magam rajta.Egyelőre úgy vagyok a dologgal mint Cancan, orvoshoz ragaszkodnék jobban...Hát, majd meglátjuk...

Jó éjszakát!

-Ktina-
ktina

Sziasztok!

Köszönjük az üdvözlő szavakat. :)
Én is hallottam a kórház bezárásáról, de amikor az orvosomtól rákérdeztem, ő nem adott egyértelmű választ. Ugyan nem cáfolta 100%-ra, de nem is igazolta. Szerintem ő sem tudja.
Nagyon remélem, hogy nem igaz, bár ha úgy alakulna, valószínűleg én is az orvosomhoz ragaszkodnék. 10 éve hozzá járok, el sem tudom képzelni, hogy ez megváltozzon.

Steffi, múlt csütörtökön 10 és fél hetesnek mondta a doki a babát. Egyelőre nem mondott pontos kiírási dátumot, (az utolsó mensi alapján már 15 hetes lenne :) )annyit mondott csak, hogy szeptember 10 környéke lesz a terminus.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Köszönöm a pelenkatippeket, Heni, Barbi és Steffi. :wink: Én babylove-ra, liberorra gondoltam. Nekem huggies-ból pl a newborn nagyon nem jött be (túl alacsony volt a dereka).

Tegnap a legjobb barátnő meglátogatott az egyéves csajszijával. Nagyon édes volt, úgy nézte Benőt, mintha valami eddig ismeretlen csodával találkozna... :D Aztán volt egy baráti pár (náluk úton a baba - hurrá!), és benézett a hugom is leendő férjével. :roll: Kisfiunk ebből annyit érzett meg, hogy egész nap ordított, de éjszaka csak 1x kelt (de fenn kukorékolt 3 órán keresztül). Nem panaszként mondtam, elvégre én HÍVTAM mindenkit, jobb túllenni rajta, de most hetekig szerintem megint senki... Ti ezt hogy oldottátok meg?! :shock:

Mára további szép napot! Hétvégét, papával, tesókkal stb. Puszi.
vbea

Eni!
Nekünk a Libero a befutó. Nem merek kisérletezni, mert félek belefutok még egy olyanba mint a Pampers, aminek nincs hátul gumija és amitből folyik a tartalom. A babylove egy ideig ment, de végül visszaváltottunk L.-ra.

Barbi!
Láttam a képeket a Fagustról.... ennyiért tényleg szupernek kell lennie. Kit kell eltennem láb alól :lol: :lol: :lol: , hogy mi is féláron mehessünk? :lol: Jó lenne nem egy éjszaka elpacsálni az Üdülési csekket!
Ti hol laktok? Területileg ti mehetnétek a Margitba? Nekem biztos abba a legpra Jánosba kellene mennem. :evil: De utálom.
sok boldogságot a papádnak!

Nem tudom ki mondta, hogy most márciusban fog kiderülni, hogy mi lesz a kórházzal. Ha valami változni fog akkor az szerintem legkorábban nyártól lehet. Bár ezek a politikusok kiszámíthatatlanok. Én abban reménykedem, hogy mivel sokan közülük is ide járnak, talán nem szúrnak ki saját magukkal is.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vbea!

Ha lehetett, az elején mi is csak a legszükségesebbeket. De mivel amúgy is nagyobb volt a lakás, a kötelező pofavizit után Bene elvonulhatott, ha akart :)

Na meg általában 1 napra 1 vendég volt, az nem zavarta annyira... De ez biztos babafüggő, mennyire akar idegen arcokat látni. És vendégfüggő, hogy ők mennyire zavarják fel a gyereket :)

mtunde

Jaj, Barbi! Akartam írni, hogy nagyon szépek vagytok a fotón!!!!! :lol: És már azt is nagyon régen akartam, hogy Dani a vonalzós fotón beszarás ( már bocsánat) :lol: , nem tudom mikor és hogy készült az a kép ( mondjuk már jó ideje látom ) de olyan azon a fotón mint egy több hónapos vagány nagyfiú..... Hogy csináltad????

Ez a pampers pelus baromi érdekes. Én sem szeret(t)em általában, mert nem gumis a dereka. De éppen azért mert vékony, valahogy nekem szimpibb, szegény gyereknek nincs egy nagy csomó a lába között . És a slep and play kimondottan bevált. De csak éjszakára használom, nappal huggies és libero a befutó....
A babylove-ot imádtam Szandival, most a newborn változata nem jött be, mert nagyon széle volt a lábaköze. Főleg ha ol. a libero newborn-höz hasonlítottam. De biztos kipróbáljuk azt is megint, hátha mostmár beválik.
Eni! Tényleg lehet kapni 2 db-os próbacsomagot, érdesem úgy kipróbálni.

Kórház: én úgy tudom, nem az egész kórházat szüntetik meg, csak egyes osztályát. Ilyen pl. a belgyógyászat, szülészet - amiről hallottam, hogy nagy veszélyben van. Tele van a tö...m ezekkel a , naaaaa nem is mondom. Azért bízom benne, hogy csak nagyobb a füstje mint a lángja....

Ma du. moziba megyünk!!!! :lol: Sos szerelem- ezt nézzük, állítólag nagyon jó!
Szép napot mindenkinek!

Heni

Kép

Kép
cancan

Eni!
Az én véleményem látogatásról (4hónap tapasztalata után)
Először is: 6 hétig senki! (persze én sem tartottam, de ha minden jól megy lesz még gyermekem és akkor...)
Most van ez a ahülye influs időszak ne jöjjön már senki és hagy ne kelljen már egy gyermekágyas szoptatós kismamának másokat körbeugrálni, ellátni, aztán mosogatni, pakolni és még a gyermekkel is foglalkozni!!!! Nálunk legközelebb az lesz bejöhetnek a kórházba (de nem állok ott fél du. friss gátsebbel, mint most, hanem pár perc és megyek pihenni) mindenkinek körbeküldünk képet és tényleg senki abszolút 6 teljes hétig!!!!!!!!
Nem tudom nálatok, hogy gondolják a látogatást (mert ezt persze mindig ők szervezik le, kész tényeket tárva a kismama elé), de nálunk októbertől novemberig mindig volt valaki!!!!!!!! Én tanultam ebből, gondold át Te is okosan és legyél nyugodtan önző és elsősorban a saját és Benő érdekeit tartsd szem előtt, ne azt nézd, hogy most ez meg az megsértődik! Élvezzétek kis családi hármasotokat, sétáljatok, legyetek együtt stb.
Na tömören ennyi az én véleményem erről.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi! Szerencsére eddig olyanokkal találkoztunk, akikért már jómagam is "reszkettem". Pl a hugom most, 3hetesen látta először a magzatot. Kórházba nem mertek bejönni (náthásak voltak). Meg legjobb barátnő... Hiányoztak. De valójában senki mást nem akarok. :wink:
Heni! Nagyon jó szórakozást nektek! Én is nagyon megnézném. :roll:

Kórházról annyit, hogy talán szerencsés (vagy semmit nem számít), hogy az ÖK-nak, államnak sok beleszólása nincs a Kútvölgyi helyzetébe, mert a klinikához tartozik. Persze a klinikát hozhatják áldatlan helyzetbe... nem tudom. :shock:
vbea

Sziasztok,
ami a szülészet bezárását illeti, nekem is azt mondták az ott dolgozók, hogy reménykednek csak benne, hogy a végén megmarad a szülészet, de pontosat senki sem tud.

pelenka ügyben nálunk a Libero és a Babylove vált be tutira.

Kép
Kép
Kép
manóka28

JAj Lányok túl vagyok egy nehéz éjszakán. Ilyet Jázmin 2 hetes kora óta nem csinált. hazamentünk Anyukámékhoz vidékre és kihagyott úgy kb. 3 óra alvást. Annyira elfáradt, hogy egyszerűen nem bírt elaludni. Ezt komolyan mondom. Teljesen túlpörgött. Azt hittem ilyen nincs. Én ilyet még nem is láttam. Meg is ijedtem. Aztán amikor elaludt óránként felébredt. Szegény. NA de szombat éjszaka!!! Bepótolta. Aludt 6 és fél órát, aztán 4-et. :)

Heni

ÉN is azt hallottam, amit Eni! Mármint hogy nem szüntethetik meg a Kútvölgyit. De a szülészetet igen? Ezt hol hallottad? Irigyellek a mozi miatt. És örülök hogy te is visszajöttél. :)

Eni

Én írtam feljebb, hogy kipróbáltam 3-4 félét, de a Tesco-s a legtutibb. Komolyan! Az ára is jó és semmi nem megy mellé, nem is próbálkoztam tovább. Jázmin egyszerűen mindenből kipisilt, meg kikakilt, vagy kicsi volt neki. Jól teszed, ha kevés létogatót engedsz!! Én nagyon gyenge voltam. Egy hetes volt karácsonykor Jázmin, amikor is nálunk volt a szenteste!!! 13-an voltunk. Kaptam 3 szívinfarktust, 5 idegösszeroppanást, meg mindent amit el tudsz képzelni.... :))) Ja és természetesen mindenki akkor akart jönni, amikor hazahoztuk a kórházból. Most hogy lehetne, most nem annyira. :) Vicces.

Ktina, Zsuzsóci, Emano

Üdvözlet nektek!!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok,
megérkeztünk Sopronból, Máté már édesen szunyál az ágyában.
Odavagyok a fiamért, olyan jól bírta a kirándulást és az idegen helyen alvást! Igaz, éjjel felébredt egyszer enni és megébredt, de félóra múlva szépen vissza is aludt és reggel 7kor mosolyogva ébredt! Azt hittem, hogy nagyobb próbatétel lesz nekem is ez a 2 nap házon kívül, apát jobbanmegviselte, hiszen egy szobában aludtunk Mátéval így aztén éjjel ő kelt hozzá és reggel 7kor is kénytelen volt ébredni a kisfiával :-)
Nagyon lelkesek vagyunk, néhány hét múlva szeretnénk megismételni a kiruccanást, ha lehet ismét a leendő keresztszülőkkel.
Apropó, ki-hogyan-mikor tervez keresztelőt? Mi áprilisra tervezzük, mire Máté féléves lesz, a héten felhívtam a templomot, nagyon készségesek voltak, annak ellenére, hogy nekünk nem volt esküvőnk (még). Van valami olyan szokás amit figyelembe kell venni??? Pl. keresztszülők kötelezettségei, meghívottak köre, ilyesmi...

Barbi,
nekünk is Maxi-Cosi a hordozónk, nagyn bevált! A lábzsák is nagyon praktikus hozzá, ma pl. így sétáltunk Fertődön a parkban, mert mikor odaértünk aludt Máté és nem akartam felébreszteni a mózesbe pakolással.
Jó ég, mekkora nagy már Dani!!! Jóformán néhány napja született...

Megvettem az Euphorbiumot, azóta egyszer nem szörcsögött Máté :-) Köszönöm, hogy írtatok róla, jó tudni!

Zsuzsóci,
ez igen, 33. baba? Üdv itt nálunk, nem tudok senkiről aki szeptemberre várna babát... Neked már biztos nehéz újat mondani :-)

Cancan,
de jó hogy írsz! :-)
Micsoda, megszüntetni a szülészetet?! Azonnal írj ha van valami új infód!
Milyen volt a mozi????

Ildi,
ne magyarázkodj, inkább írj valami aranyosat, vicceset, ahogy szoktál :-)

Veronikusz,
a legjobb helyre fordultál Sopron ügyileg! Nekem most a barátunk panziója a kedvencem, közel van a központhoz gyalog is, új az egész, kultúrált és nem drága. Hotelekből a Fagus biztos nagyon jó, néhány hét múlva reményeim szerint írok róla véleményt. Mi még szeretjük a Rosengarten panziót is, ott van családi appartman is.
És egyetértek Barbival, érdemes a Sziesztát kipróbálni, ott nagyon jó akciók szoktak lenni családosoknak.

PELUS KÉRDÉS
nekünk csak a Libero vált be, sokan mondják hogy fiúknak az a legjobb. (pedig próbáltam többfélét)
A Huggies newborn nekünk is túl alacsony derekú volt, de lehet hogy a nagyobb méret nem ilyen?

Vbea,
valószínüleg hirtelen volt Benőnek a nagy jövésmenés. Mi ilyenkor néhány napig nem hívtunk senkit aztán megint próbálkoztunk. Megszokja az idegeneket, csak adagolni kell. Meg van olyan ember vagy hely amit nem kedvelnek a babák, ki tudja miért. Pl. voltunk egy kedves párnál vendégségben, a gyerek 1,5 órán át üvöltött. Ahogy eljöttünk megnyugodott. Van olyan étterem amit imád, van olyan ahol azzal a lendülettel fordulunk ki ahogy bementünk.
Mondjuk mi nagyon tudatosan szoktattuk és szoktatjuk Mátét a jövés-menéshez. Nemsokára itt a nyár, kezdődik a vitorlás szezon és szeretnénk családostul lejárni hétvégente.

Masni
masni

Zsuzsóci,
természetesen harmadikat akartam írni :-)

Masni
masni

Masni!
Keresztelő... Hát Bene már 1,5 éves, már 4 hónapos korában kitaláltuk, ki legyen a keresztszülő, aztán még mindig nincs megkeresztelve.
Az úgy volt.... Szóvalmi reformátusok vagyunk, járunk is gyülekezetbe, és a reformátusoknál amúgy sem üdvkérdés a keresztelő, csak egy hagyomány, hogy beveszik a gyülekezetbe. Sokan a felnőt kroi keresztséget preferálják. Családi nyomás nincs rajtunk, sőt! Ők inkább ellenzik. Mi meg, ha nem sürget minket semmi, és itt főleg a kedves párom a ludas, addig húzzuk a dolgot, amíg csak nem szégyelljük Úgyhogy ugyanott tartunk, mint 1 éve :)

Szieszta hotel nagyon jó!!! Mi pár éve voltunk, belső felújítás után. Imádtam! Mi március végén mentünk volna a Lővérbe, de sajnos most ezt halasztani kell őszre...

mtunde

Heni
Köszi szépen, Dani örülni fog, ha mondom neki, hogy ennyit dicséritek :lol: :oops: A vonalzós képet kb 10 naposan csinálta róla apa úgy, hogy a vállamon pihent kajcsi után eléggé elkámpicsorodott állapotban, de úgy, mintha könyökölne valahol :lol:

Masni
Húúú, Máté nagggyon ügyi, remélem Dani is ilyen lesz. Mivel mi is nagy országjárók vagyunk, szivesen vinnénk magunkkal őt! És napközben mi volt a program, miket csináltatok a babával?
Mi lábzsákot nem kaptunk a hordozóhoz :( Lehet, hogy ők nem vették meg hozzá, mert tavaszi babájuk volt!?

Sajnos ezt a szülészet megszüntetése dolgot én is hallottam, mivel a Kútvölgyi szülészete viszonylag kevés ágyas és így nem gazdaságos, hogy két ennyire közel lévő kórházban is van szülészet :( Valami ilyesmit hallottam!
Én elvileg a második kerületbe vagyok bejelentve, de a 3. kerületben lakom, tehát ha muszáj, át tudok jelentkezni, ha eljön a 2. baba ideje és szeretnék a margitban szülni! De úgy hallottam, hogy a 3 legközelebbi kórház számít, nem? Asszem a 2. kerületiseknek abba a Margit is beletartozik!

Györgyi
Szegény Jázmin! Hát igen, az első idegen helyen eltöltött éjszaka biztos nehéz, de idővel majd biztos ezt is megszokják, hogy néha máshol kell aludniuk, bár ezzel kapcs még nincs tapasztalatom, Dani eddig még mindig itthon aludt!
Képzeld, holnap megy a párom lebonyolítani a dealt, ugyanis találtam medela mellszívót használtan mindössze 10000 forintért!! És szeptemberig garanciális (csak 2 hónapig használta az illető)! majd beszámolok, hogy milyen, bár biztos jó, ha ti mondjátok! :wink:
Ezzel a tescos pelussal teljesen felajztál, majd ha elfogyott a libero, amit akciósan vettem a coraban, mindenképp kipróbálom azt is!

Eni
Szerintem se hagyd magad, én majdnem agyérgörcsöt kaptam, amikor a 2 hetes gyerekhez hívás nélkül bejelntkezett a párom két nagynénje, plusz az egyikük lánya, úgy, hogy el se lehetett utasítani őket, mivel nem olyan volt a szitu :( De 6 hetes koráig én is csak a legközelebbi családtagokat engedtem fel, azaz anyukámék és tesómék! Még a barátnőimnek is várnia kellett 6 hetet!

Steffi
Mizu? Hogy van Martin? És te? Hogy téged idézzelek: Képecske? :D

KépKép
barimami

jaj,de hülye vagyok, a kórházas részt Veronikusznak akartam írni válaszképp!! Az 50%-os kedvezményt meg úgy lehet kibulizni, ha van olyan ismerősöd, akinek olyan cége van vagy olyan cégnek dolgozik, amelyik tagja a magyar szálloda szövetségnek. Nálunk ez tesóm pasija, de elég bonyi, mivel be kell mutatni a kártyát vagy a céges faxon át kell küldeni a foglalást a cég aláírásával, meg levélpapírjával. Szóval csak közelebbi ismerős tudja elintézni!

KépKép
barimami

Masni!
De ügyes a kisfiad!!!! Martint mi még a corába sem tudjuk elvinni, mert végigsírja az utat :? :D
Akkor gondolom jól éreztétek magatokat!
Jó, hogy felhoztad a keresztelő kérdést, már én is akartam kérdezni. A katolikusoknál hogy van? És ha egyikünk református, másikunk katolikus, a leendő keresztanya katolikus akkor mi van?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Barbi!
Egyszerre írtunk!
A másik gépen vannak képek, azt installálja apa, tegnap óta szenved vele :? De majd dobok fel, ha senkit nem zavar :wink:
Martinnak ma is hőemelkedése volt :? , elkezdtem jegyztelni és pénteken valószínűleg megyünk dokihoz és elmondom neki a dolgokat, az a tuti!
Megvagyok, a lelkem forrong és szomorú is vagyok, de teljes a bűnbánat és azért kapok sok-sok kedvességet, úgyhogy azért megvagyok.

Veletek minden oksa?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi!
Szegény Jázmin! És Te! Most aludtatok először házon kivül?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:25-kor.
Vendég

Lilluska!
Köszi. Csak annyi, hogy bemegyek a helyi templomba és kérek időpontot vagy hogy műkődik ez? :?:
És tényleg milyen szokások vannak?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:25-kor.
Vendég

Györgyi!
A kórházat nem is, de egyes osztályokat igen. :cry: Ilyen pl. a belgyógyászat, szülészet sajnos. Talán a héten többet tudok. A fodrászom anyukája dolgozik ott és ő mondta. Dehát ugye még nem végleges. Nagyon sajnálnám én is......

Nagyon jó volt a film csajok. :) Olyan "csak szex és más semmi" beütésű, nekem nagyon tetszett. Aztán egy finit vacsiztunk ( én utoljára, mert holnaptól fogyi ezerrel - testmasszázzsal és kezeléseel kiegészítve ) úgyhogy most mindent be kell vetnem, hogy az úszógumim eltűnjön nyárra. :oops:

Mozgalmas hetem lesz ha nem jön közbe semmi. Két barátnőm is jön a héten, csütörtökön megyünk megint Esztergomba az élményfürdőbe ( nagyon bejött :lol: ) és pénteken talán Bécsbe. Olyan reggel megyünk este jövünk út. Ez még nem biztos.
Azért igyekszem majd jönni.

Heni

Kép

Kép
cancan

Lilluska!
Hát, hogy kell-e utána 'fogadást' adni (jóllakatni a népet :lol: ), kiket illik meghívni, milyen ruhát kell felvenni, kell-e valakinek ajándék. Ilyesmi.

Heni!
Esztergom és Bécs! Tök jóóóó! Gyerekeket is viszitek?
Bécsben vásároltok? Mi is akarnánk majd menni valamikor, ha összejön.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Aha, vásárolni :lol: ha összejön.
Gyerekek nélkül....

Heni

Kép

Kép
cancan

Lányok!
hátha valakinek kell ezekből valami. Bene kinőtt ruhái, meg néhány nagyobb, lányos. (4-5 évesre)

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=180231

mtunde

Heni
De jó nektek!!!! Irigykedem, mert már én is mennék mindenfelé nem vagyunk nagyon itthonülősek. :)

Steffi BArbi

Nem ez volt az első éjszaka, már egy csomószor aludt Anyuéknál, csak valahogy az úton, (ami kb. másfél óra volt, mert dugó volt,) nem aludt el. Amikor hazaértünk meg már nem akartam letenni aludni, mert féltem, hogy nagyon megborul. Hát megborult. :lol: :lol: Fenn volt kb 4-5- órát, ami neki még rengeteg. Legalábbis azt mondják. Én is így vettem észre. :lol: EGyszerűen nem bírt elaludni, aztán meg nagyon nyugtalanul. De a szombat éjjel már királyság volt. :lol: Barbi a medela jó lesz majd meglátod!

Keresztelő Masni
Hát nálunk a család nem fog örülni, mert nem lesz. Nekem tulajdonképpen mindegy lenne, de Apa nem szeretné. Én katolikus vagyok, ő meg sincs keresztelve. Azt mondja, majd Jázmin eldönti, hogy milyen vallású akar lenni, ha akar egyáltalán. Az az igazság, hogy mindketten hiszünk, de nem vagyunk vallásosak és az egyházakat sem annyira szeretjük. Azért remélem nem köveztek meg.
:) Máté nagyon ügyes tényleg. Mikor aludta át először az éjszakát? És ezt magától csinálta egyszercsak, vagy valahogy te rászoktattad?

Lilluska

Köszi. :lol: NAgyon boldog névnapot!!! Bár pénteken volt de azért remélem még nem késő. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

JAj de hülye vagyok. Nem választotta el a nevet. Így Keresztelő Masni lett. :lol: :lol: Nem így gondoltam, bocsi. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: