A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Scoperdane! :)
Küldtem privát üzenetet!!

Zita

Kép
zitaa

Exi! Fogadd őszinte részvétem! :( :( Sok erőt kívánok neked a feldolgozásához. :( Átérzem a bánatod, a nagypapám 3 évet élt még a szívműtétje után, 9 éve nincs már köztünk. :( Nem érte meg a dédijeit. :( :( :(
Bár mi most Dorozsmán lakunk, de elvállalom Petit ha gondolod.

Bibi! Ezt a pénzes dolgot ott fönn kérdezd meg. :lol:

Köszönjük a névnapi köszöntéseket!

Zsuzsi! Csúcs helyes a fiad!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Exi: Őszinte részvétem! Zsuzsutól tudom a rossz hírt, mint ahogy te is tudsz erről....azóta nem térek magamhoz. Feldolgozhatatlan. Nem tudok mit mondani. Legyél erős!!
Petit elvállalom, ha gondolod, nem is kéne messzire vinned.

Goodfairy: Üdv. itt, gyere nyugodtan :) És gratula a kisfiadhoz!

Zsuzsu: Csatlakozom Melindához!

Timika: Kérlek küldd el nekem is a homeopata doki elérhetőségét, árat, ilyesmit. Gyerekorvos vagy felnőttekkel is foglalkozik? Köszi előre is!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exi! Nagyon sajnálom apukádat, őszinte részvétem!!! :cry: :cry:

Mi holnap elutazunk 5 napra, de ha utána kellene vigyázni Petire, szívesen elvállaljuk mi is!

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Csajok ha van itt valaki aki érti a holnaptól életbe lépő EÜ változásokat,akkor légyszives riadóztassatok már!
Pl ha SZTK-ás rendelésre akar valaki menni (pl sebészetre, vagy a bőrklinikára) akkor kell vizitdíj ha igen mennyi, meg ilyenek....
Vagy: ha éjjel pl belázasodsz brutál pocsékul leszel és ügyeletre mész akkor mi van?????
Én ezt nem értöm :oops: :evil:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Üdv!

Még egyszer köszike mindenkinek. Majd meglátjuk, hogy hogyan alakulnak a dolgok.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zitacicu,akkor a tied!! :D

Merre laktok???

Mi a Kereszttöltés utcán ,ha nemlaktok túl messze elviszem biciklive,ha neked jó!!

OK??????

Kép
bibi226

Bibi!

Zákány u ban lakunk.Szinte majdnem mindegy hogy mikor hozod.Elvileg holnap itthon leszünk délelőtt.

06203116516 a számom.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok! :)

Exi!
Részvétem édesapád halála miatt! :cry: :cry: :cry:
Nem is tudom hogy bírnám elviselni, ha apummal történne vmi... :cry:

Zita!
Hát ez van... :cry:
Sajnos tudtuk, de én a végsőkig bíztam benne, hogy nem így lesz. :cry: :cry:

Bibi!
Köszi, megnyugtattál! :)
Én is úgy várom már mint lánykoromban! :lol:

Kinga!
Köszi az infót, ma vettem Botinak féláron 2990-ért egy szandit! :D

Z.

Kép
Kép
zituska28

Melinda: Én Dorozsmán nőttem fel, ti kiköltöztetek, vagy már régóta odavalósi vagy?

Exi: Részvétem, én is szívesen segítenék, de Barni mellett nem merem bevállalni,még tapasztalatlan vagyok,de látom már megoldottátok.

Köszi a cumi-ujjszopásos tippeket mindenkinek.

Olyan gyönyörűen sütött a napocska tegnap, nekiindultam kabátban babakocsizni és a végén rövidujjúban napoztam a téren.
..lesz egyáltalán telünk?..
Kíváncsi vagyok Barnabás mikor fog először hóesést látni.

Puszi!

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Exi! :( Sok erőt most neked!

Kinga, Csibe, Bibi, Enikő köszi a gratulát!

Enikő, igen, jó lenne egy lány, persze, de fő ,hogy egészséges legyen!
Um alapján 6+6, de babóka kb egy héttel később fogant
(uh alapján is), így inkább csak 5+6. Bízom benne minden rendben lesz. :)

Zitacicu, tudod, ha lenne nekem is fiam meg lányom vegyesen, nem lenne ami fenntartsa a vágyat az újabb utódra, így viszont van! :D :roll:

Eszter, én már nem is bánnám, ha a tavasz jönne. Hogy vagytok? Szopi megy? Alvás?

Szép napot mindenkinek!

Erika
gerika

Gerika!

Amikor megtudtam hogy ikrek rimánkodtam hogy legalább az egyik lány legyen.NAgyon szerettem volna egy kislányt és szerencsére sikerült.Igy teljes a dolog. :)

Annyira gyönyörű az idő,de nem fogjuk megúszni szerintem a havat.Tavaly is márciusban hatalmas nagy locsi pocsi volt .

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!!

Voltam a fül orr gége klinikán. Iszonyat tömeg volt :( és mindenki elégedetlenkedett és szidta a kormányt :lol: Erre egyik doki kiszólt, hogy demokrácia van ez a kormány demokráciában a többség akaratában lett megválasztva, úgyhogy ne tessék felháborodni, ezt akarák (a többség) ............. :lol: Milyen igaza van!!!!!
Átverekedtem magam a tömegen hogy leadhassam a papiromat a kartonozóba, ott kiálltam a soromat, aztán adott egy számlát a nővérke majd befizettem a vizitdíjat (300 ft) Megkérdezte, hogy akarok-e fizetni. Mondtam neki, hogy nem, de muszáj :lol: inkább fizetek csak gyógyítsanak máááár meg!
Hja és mondtam neki, hogy babát várok, és nagyon nagyon rendesek voltak mert előre vettek és nem kellett ott ülnöm fél napot! Behívott egy orvos, és megvizsgált, sajnos még egy doboz Zinatot felírt mert még mindig nem gyógyultam meg :(
Lámpáznom kell továbbra is, meg kálcium meg antibogyó... :?

Na a lényeg ha csak nem létkérdés akkor lehetőleg mostanában ne menjetek dokihoz, mert iszonyat káosz van! Bele kell szegény eü dolgozóknak rázódni ebbe az új "reform" :lol: - ba! Szerintem nap végére duplája lesz a fejük, mert nem csak a fizetéses rendszer változott hanem más is..... Pl ha az oszátlyra kerül felvételre (időpontra) akkor neki lent nem kell megjelenni az ambulancián, de vizitdíjas pöcsétet csak ott tudnak a számlára nyomni... és kavar kavar van! Nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb, avagy fordítva.... :? :evil:

Aztán a tegnapi röhej tárgy az útlevél volt. Violának lejár az útlevele a hóvégén. Elmentünk hát az ocsmányirodába csináltatni. Az hagyján hogy 2,5 órát vártunk a sorunkra. 4 ügyintéző bűvölt egy számítógépet és egyikse értett hozzá :lol: De az a csúcs, hogy az új tipusú mikrocsippes, vörös útlevelet csak napi 1 óra hosszat adják ki! :shock: megvan hogy melyik napokon melyik 1 óra hosszában lehet átvenni :lol: De megnyugtató, hogy oda már nem kell mind a kettő szülő :lol: Na szal 10 nap múlva lesz kész V útlevele és majd hétfőn 12:15től 13:15ig tudom átvenni :lol: Ez komolyan brutálatombürökrácia..... :evil: :shock:

Gerika: Minden rendben lesz nyugiiiiiii!!
A fiúk tudják már? :) Annyira örülök Nektek! :)

Bibi: február 26-án megyek 4D uhra :) nem igazán akartam menni 4D-re, de a sok betegeskedés miatt le szeretném csekkolni pindúrt minden rendben van-é véle! A 20 hetes UH-ám majd csak március közepén lesz addig nem bírom ki :lol:

Szép napot

ceniko
Szeged

Enikő!

Mi ez az új útlevél??? Ilyet kell, vagy csak lehet csináltatni? Rékának is most jár le, Hajnának is kelleni fog, mert húsvétra megyünk nagymamihoz végre :)
Nekünk a kéket postán küldték :roll: most már nem küldik?
Vendég

Hajna ma kapott fülbevalót :D Az én állandóan bömbölő gyermekem csendben mosolyogva tűrte az előkészületeket (fertőtlenítés, berajzolás) Furcsállta is a védőnő. Én is :lol: Aztán a lövés után is csend... Ekkor megijedt a védőnő, mert azt mondta, hogy le kellene reagálnia... no nem kellett sokat várni: teli tüdőből olyan éleset sikított, amilyenhez hasonlót még soha, de aztán utána se sírt :roll: A kis mazohista, bezzeg ha szeretgetem, akkor nyafog :roll:
Vendég

Hali

Az egészségügy ma és szerintem még egy hétig tényleg nem működik. Én ma voltam a Vasasban védőnőnél. Nyirati doktornő rendeléséről mindenkit elküldtek, kivéve a kismamákat, meg a gyógyszert feliratókat. Viszont nem tudták,hogy a kismamáknak most kell fizetni és visszaigényelhetik a vizitdíjat vagy egyáltalán nem kell fizetniük. Mikor átmentem a Vasasba vérvételre időpontot kérni, akkor már szinte üres volt az épület, gondolom mindenkit elküldtek csak azokat nem akik rendszeres orvosi kezelés alatt állnak. Én speciál nagyon sajnálom az eü dolgozókat, mivel mindenki őket anyázza, holott ők nem tehetnek róla és igazán az a baj, hogy nincs elég információ vagy nem jók az infók. Nem tudom mi lesz ebből a végén. Ja meg azt is mondta Nyirati doktornő asszisztense, hogy az kamu, hogy 2 perccel több az adminisztráció a vizitdíj befizetésével, sokkal több. Nagyon fel volt ő is háborodva, hogy nem tudnak semmit.
stella2007

Sziasztok!

Bocsi,hogy megint belepofizok :oops: ,de nekem azt mondták,hogy kismamának, GYED-en,GYES-en lévőknek, sürgős ellátást igénylőknek
(éjszaka rosszul leszel és bemész az ügyeletre), krónikus betegnek, egészségügyi dolgozóknak és hallgatóknak nem kell vizitdíjat fizetni.
Szóval tőletek ELVILEG senki nem kérheti...max. a kiskönyvet "bizonyítéknak"...

Szép napot!
amadea

Gerika!
Gratulálok! :lol:

aug.9re vagyok kiírva.

Exi!
Részvétem!

Enikő!
jobbulást, jó sokáig tart.

Tegnap sikeresen beleléptem egy 3-4cm-es szögbe, tövig alig tudtam kihúzni, kicsit el is gondolkoztam h. hagyjam vagy ne hagyjam :roll:
elbicegtem a sebészetre, kaptam 2szurit, egyet jobbra, egyet balra, tetanuszt, most nem is tudom mi fáj jobban a szuri, vagy a szöges rész.
na, ma visszakellett menni, nekem is fizetni kellett, a pénztárnál kígyózó sor állt, de haladt legalább.
viszont, ami jó volt h. Nem vártam sokat az orvosnál, ebben reménykedtem h. ma nem lesznek sokan.
Vendég

Sziasztok!

Jégvirág, köszi.

Stella, én ezért is nem mentem el ma Nyirati doktornőhöz rákszűrésre, pedig vittem Mátét az ortopédiára csípő kontrollra, gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal. De a klinika után úgy döntöttem, inkább elmegyek a magánrendelőjébe, ott legalább tudjuk miért és mennyit kell fizetni.
Egyébként az ortopédián is még reggel magyarázták, hogy kinek miért kell vagy nem kell fizetni. Ehhez képest most "csak" 2 órát voltunk ott, pedig bennünket szólítottak először. Múlkor is 8-ra mentünk és fél 1-kor jöttünk el.

Üdv mindenkinek, szép napot

Anita

goodfairy

Zozo: Basszus szög???? Aztaaaa...hol találtál ilyenkor szöget? :shock: Gyógyuljál++++++++++++++++++++++

Anita: Dobsz fel egy képet Mátéról? Üdv itt egyébként :)

Stella: Egyetértek veled!! Én is nagyon sajnálom az eü dolgozókat!!! Rohadtul nincsenek tájékoztatva és felkészülve erre az egészre :( És valóban nekik kell állni egész nap az anyázásokat! Át kéne irányítaniuk felfelé..... :lol:

Amadea: Ki kell fizetni a vizitdíjat csak talán később vissza lehet igényelni az összeget???? De ki az aki 300 ftért megy ügyintézni???? Bár ennek a módját sem tudom, sztem az orvosok,asszisztensek sem :shock:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zozo! :cry:

Stella!
Te ezek szerint kismama vagy? :lol: És a Nyirati doktornőhőz jársz?

Anita!
Hol van a Nyirati doktornőnek magánrendelése? A Medicenterbe? Ő a klinikán és a II-be is vállal szülést?

Scoperdane!
Hát jól tippeltem! :cry:
Akkor kezdett el a Vasasba dolgozni, mikor én terhes voltam. Nekem nem volt vele gondom, sokan szidják, van aki dicséri. :wink:
Aki szereti a fiatal dokikat, annak lehet, hogy szimpi! :)
Engem egy kicsit zavar, ha egy fiatal, jóképű férfi vizsgál!! :roll:

Zita

Kép
zitaa

[quote="gira"]E írta:giranikő!

Mi ez az új útlevél??? Ilyet kell, vagy csak lehet csináltatni? Rékának is most jár le, Hajnának is kelleni fog, mert húsvétra megyünk nagymamihoz végre :)
Nekünk a kéket postán küldték :roll: most már nem küldik?

Itt találsz infókat: Új Uniós útlevelünk van már:
http://nol.hu/cikk/415032/

Tovább is tart míg elkészül, úgyhogy 10 napot számolni kell rá, mindenképp a régi lejárta előtt célszerű kérni az újat! És csak személyesen lehet átvenni! Nem küldik ki postán....
Hja és lehet időpontot kérni az Ocsmányirodától (én ezt nem tudtam) úgyhogy javaslom aki gyerekkel megy, (az is aki nem) hívja fel őket időpontért!!!

ceniko
Szeged

Eszti! A szüleimnél lakunk Dorozsmán -ők 6. éve laknak itt-, átmenetileg, amíg elkészül a házunk.

Gira! Hú ne is mondd, Lindi is ezer éve megkapta már a fülbevalóját, csak dila szülei még nem lövették ki a fülét. :lol:
Tegyél majd fel képet róla.

Zozo! Remélem gyorsan meggyógyul a lábad.

Goodfairy! Üdv. Nagyon cukor a fiacskád.

Magyar eü: no comment. Én a www.vizitdij.hu -n próbáltam vadászni vmi értelmes infót. Nem sokat találtam. :(
Pl. én gyeden vagyok, de ezt hogy igazolom az orvosnál??

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hali!

Zitaa, igen a Medicenterben rendel magán Nyirati doktornő, keddenként. Csak a klinikán vállal szülést. Nagyon profi.

Melinda, köszi. :D Anno a gyed megállapításáról kaptál valami hivatalos irományt, szerintem az elég igazolásnak.

Üdv
Anita

goodfairy

köszi lányok :lol: remélem rosszab nem lesz a lábam mint most, mondták h. ne mászkáljak, feküdjek :shock: dejóis lenne :)

az SzTK ban, úgy megy h. bejelentkezel, odajárulsz a pénztárhoz, utána doki, orvoshoz nem mehetsz ha nincs blokkod, azt nem tudom h. a pénztárnál tudják-e h. kinek kell és kinek nem kell fizetni, de ott olyan tömegnyomor volt ma, h. szerintem ha valaki kukacoskodik jól hátba is veregetnék...
érdekes ez a rendszer.
viszont ha egy nap több rendelésre is menni kell, akkor is csak 1szer kell kifizetni a 300 forintot, mondtam anyukámnak is, ha odamegy, jelentkezzen be előre mindenhová egynapon.
Vendég

éN olyat sehol nem találtam h. a gyed-en, gyes-en lévőknek nem kell fizetni.
kismamáknak a Terhesgondozásért nem kell fizetni, de pl. sebészet, fülészet stb. szerintem kell, nincs köze a terhességhez.
(én is, Enikő is fizetett)
abból kiindulva h. a cukorbetegek is csak akkor nem fizetnek ha a cukorbeteségükkel kapcsolatban mennek orvoshoz, de ha pl. náthásak már fizetniük kell.
én így tudom.
Vendég

Sziasztok!

Nekem ezt mondták a Szemészeti klinikán és a Fül-orr-gégén is...de úgy látom,elég nagy a fejetlenség és az orvosok se nagyon tudják...azt pl.hogy vki eü-i hallgató,én se tudom,hogy lehet igazolni,mert a diáligazolványon is csak annyi van,hogy Szegedi Tudományegyetem...
Csak gondoltam megosztom veletek az információt....bocs még 1x,hogy így ismeretlenül beírogatok,de a jó szándék vezérelt...
Szép estét!
amadea

Üdv!

Betegeknek jobbulást!

Vizitdíj: gyakorlatilag mindenki perkál mindenért, kivéve a 18 év alattiak.
Aki GYES-t kap, annak 300 Ft-tal emelték a járandóságát, de van erre valami konkrétum, hogy havi x összeg alatt 300 Ft-tal emelkedett a pénzösszeg. Azt tudom, hogy az álláskeresési járadékot 200 Ft-tal növelték.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Exi!
Fogadd őszinte részvétem. Petikét pedig nyugodtan hozhatod hozzánk, a Francaiahögy Lakóparkban lakunk, sztem az nincs is messze tőletek.

Köszönöm mindenkinek, hogy "leszidtatok", jól esett olvasni a soraitokat, miszerint ti is aggódtok Ricsikéért nem csak én. Tényleg köszi.

Cenikő!
Pulmonológia a Gyerekkórházban van, mi a Bitterához járunk, nagyon alaposnak és korrektnek tartom. A fül-orr gégészeti műtétre Berényit javasolták, én nem is ismerek mást. Van esetéleg tippetek, jöhet priviben is.

A magánbölcsi engem is érdekelne, és a barátnőmet is, szívesen venném, ha elküldenétek a telefonszámot.

A csatatér kialakítás nálunk is megy ezerrel, de a legújabb egy művészi alkotás volt. A csempézett dohányzóasztal fugáját egy véletlenül előlhagyott piros!! filctollal kiszínezte Ricsi. Mit mondjak a hajam állt az égnek...

Cenikő, Zitacicu! Villámgyors és tartós gyógyulást nektek és minden betegeskedőnek. Dancsi nektek is mennek a gyógypuszik. A fulladás iszonyat rémisztő, átéltük......

Kizsuzsi!
Ugyanilyen a fürdőszoba csempénk, hihihi. :-)

A feltett babafotók eszméletlen bájosak, csajok srácok, észbontó gyönyörűek.

Puszi mindenkinek, szép estét: Romy

Kép

Kép
romy1

Csajok! Ez egész normális összefoglaló:
http://index.hu/politika/belfold/vizit2635/

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Én nem tudom mi volt ma de az ikrek valami extra brutál nyűgösek voltak.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Egész nap rajtam lógott mindkettő.Be mertem tenni őket az ágyba amig kiteregettem(gondoltam hurrá jó az idő és kivittem a teraszra a ruhákat,na erre elkezdett esni.... :twisted: )de iszonyatosan sikitottak meg orditottak.Aztán elmentünk sétálni de Norbi mindenáron ki akart jönni a babakocsiból ,nyűgösködött aztán amikor hazaértünk Máté még motorozni akart az udvaron igy a kis szöszi fenekét ringattam amig a nagy kidühöngi magát. :)
Az etetések is rémálommá váltak Norbi mindig ki akart jönni meg forgolódott szóval kész.....
A száraz ruhákat széthúzták a kosárból(amit véletlenül a fürdőszobában hagytam)aztán a pelust is egyenként kiszedték a zacsiból szóval ma igazi kis ördögök voltak.
Este aztán az ágyon olyan rajcsurt rendeztek(rendeztünk)hogy folyt a könnyem a nevetéstől amikor a két törpe elkezdett menekülni előlem. :lol:
Máté is beszállt egy kicsit de jobban érdekelte VUK.
Bocsi a regényért de ilyen napunk még soha nem volt. :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

Zitaa!

Igen, kismama vagyok, májusban fogok szülni. Nem Nyirati a doktornőm, csak a rendelője ott van a védőnők mellett ahova járnom kell. Én Újszegedi vagyok, ezért nekem nem az 1. emeleten lévő védőnőkhöz kell járnom.
stella2007

Sziasztok!
Stella! :lol:
Hát akkor gratulálok! :lol:
Fiú lesz vagy lány? :shock: És végül is akkor kinél fogsz szülni? :wink:
Nem csinálsz alulra vonalzót magadnak? :wink:
Babafalva.hu vagy Lilypie.com :lol:

Zita

Kép
zitaa

Zitaa

Ha minden igaz lány lesz, az ő nevét használom ezen a fórumon:)))
Dr Kormányos Zsolt az orvosom. A vonalzót még nem próbáltam, de lehet fogok.
stella2007

Stella! :lol:
Szép neve lesz a kislányodnak. :wink:
Bibi szült Kormányosnál, ha jól emlékszem. :lol:

Más!
Lányok!
Tudom, hogy nem ez a kajás topik, de az olyan kihalt. :cry:
Látszik, hogy Enikő beteg. :wink:
Na, a lényeg, hogy vettem egy kis kelbimbót. :shock:
Mit lehet belőle csinálni? Mit készitsek belőle?
:?:
Köszi.

Zita

Kép
zitaa

Stella! Üdv. Szép neve lesz a kislányodnak. :) Hugom a dokidnál szült, nem hozzá járt, de neki passzolták le a vajúdás kezdetekor.

Zitaa! www.mindmegette.hu -n van receptkereső, onnan szoktam én is néha "csemegézni"
egyébként ami eszembe jut most: kelbimbófőzelék, rakott kelbimbó, sima párolt kelbimbó köretnek

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zitaa!

Én kelbimbót épp a napokban csináltam..Szóval a kelbimbót sós vizben megfőzöd ,közben tojást tejfölt(vagy kefirt)reszelt sajttal összezugyulod.Izesited borssal meg sóval.A kelt beletszed jénaiba majd nyakonöntöd a tejfölös sajtos "mártással".Majd a tetejére reszelsz még egy kis sajtot és bedugod a sütöbe.Ha esetleg van otthon akkor a tejfölös sajtos akármibe tehetsz egy kis sonkát is.Nekem izlett nem egy nehéz kaja és nagyon laktató.

Bocsi hogy nem a kajásba irtam ...... :oops:

Kép
Kép
zitacicu2

Bibi!

Ezt most találtam. Igaz, másfél évesekre írja, de én is valami ilyesmire gondoltam anno, mert akkor kezdett Réka jól járni:

"Másfél év körül tapasztalhatjuk azt a jelenséget, amit újraközeledési krízisnek neveznek. A baba birtokba veszi környezetét, bármilyen messze el tud távolodni a mamájától. Ez azonban egyszer csak szorongást kelt benne, és erre való reakcióképpen le nem lehet vakarni, folyton csak a mamája mellett lenne. Kismilliószor szopizik egy nap."
Vendég

Sziasztok!

Goodfairy :) Üdv itt! Nagyon aranyos a kis Máté! :D

Bibi :) Szívesen, ti mikor érnétek rá?

Dancsi :) Jégvirág :) Küldtem privit. Az első nagy beszélgetés 12e., a többi konzultáció kb. 3-4-5e. Ciki, mert mondta, hogy pontosan mennyi, de elfelejtettem… :oops: :oops: És foglalkozik gyerekekkel és felnőttekkel is, egyébként háziorvos.

Enikő! További jobbulást neked!!!

Gira :) Hajna egy igazi kis hős :)

Stella :) Üdv itt! Nagyon szép nevet választottatok a kislányotoknak! :lol:

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok! :)

Goodfairy :)
Üdv itt! édes a kisfiad!! :D :D

Stella :)
Üdv Neked is! :)

Zozo :)
Úúú!! Hogy sikerült a szögbe belelépned???
Vigyázz magadra!

Tegnap voltunk szemészeten Botival, ahol megállapították, hogy Boti rövidlátó. :( :( :( :(
1 év múlva kontroll, és akkor már valószínűleg szemüveget is írnak Botinak. El vagyok keseredve, mert állítólag a rövidlátás soha nem fog teljesen megszűnni. :(
Csak azt nem tudom, hogy milyen gyorsan, és mennyire fog neki romlani, és ez aggaszt.
Sajnos semmi használható infót nem találtam sehol.Esetleg valamelyikőtök tud erről vmit??

Üdv!
Z.

Kép
Kép
zituska28

Timika,a jövőhéten valamelyil délelőtt??
Merre is laktok??

Zozo,remélem jobban vagy,de hol találtad a szöget???

Gira,ilyen valamire gondoltam én is.
mert han nemvagyok a 2 m. körzetébe,szalad utánam,és kiabál hogy
Anannnaa!!!!!!
Bár azóta ennyire anyás mióta elválsztotta magát,nem tudom hogy van-e köze hozzá.
Ja le sem tagadhatná a fiam hogy fiú,ma mondta hogy kaminon!!
,
Zituska!! :cry:

Stella,üdv. itt,és Zitaa jól mondja a Kormányos Zsolti volt az orvosom,ha kiváncsi vagy valamire nyugodtan írj!!

Romy,nálunk is festeni kellene,de mástól is ezt hallom,hogy 1.5-3 éves kor közötti gyerek mellett, nem nagyon ajánlja senki!!!

Kép
bibi226

Halihó mindenkinek!

Zoli vagyok, Niki férje, és örömmel teljesítem kötelességem, mely szerint közlöm, hogy 12-én hajnalban megszületett Réka kislányunk 50 cm-rel és 2680 grammal. A baba és a mama is jól van. Mivel Réka sárgulásgyanús volt, most "intenzív fényterápiát" kap, de legkésőbb hétfőn itthon lesznek!

Üdv mindenkinek! Kép Kép [/img]

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Niki, gratulálok nagyon édes a kislányotok.

Zituska, köszi. A keresztlányomnak most írtak fel szemüveget (8 éves), és azt mondta neki a doki, hogy javulni fog a szeme. Mikor nekem felírták anno nekem is ezt mondták, és ez lehetséges, hogy így is van, bár valószínűleg attól is függ, mennyire rövidlátó az illető. Anyukám 16 éves kora óta szemüveges, évekkel ezelőtt még 4,5-ös szemüveget hordott, tavaly tavasszal pedig már csak 3,5-ös kellett neki. Persze megjavulni csak lézeres műtéttel fog, de azt csak nagyon erős rövidlátásnál ajánlják. Igazából nálam sem tudja mindig a doki, hogy kell-e még a 0.75-ös vagy elég a 0,5-ös, mert a 0.5-ösben hamarabb elfárad a szemem. De ez lehet, hogy csak a terhesség miatt volt így. Romlani nem fog szerintem, bár nem értem, hogy miért nem írták fel neki most a szemüveget, akkor biztos nem romlana. Én úgy tudom, hogy csak azoknak romlik, akik távollátók.

Üdv mindenkinek, szép napot, bár azok után, hogy egész éjjel esett nem sok esély van rá.

Anita

Üdv mindenkinek

goodfairy

Sziasztok!

Zituska! Szerintem örülj, hogy már most észrevették. Az öcsémnek anno nem vették észre, hogy már születésekor rövidlátó volt, csak általános iskolában így az lett a vége, hogy műteni kellett annyit romlott a szeme. Szerintem még azért nem írtak fel szemüveget neki, mert még pici, valamint ha "tornáztatja" a szemét akkor nem feltétlenül fog romlani. A végleges megoldás, amitől ugyebár "elmúlik" a rövidlátás az a lézeres műtét, de csak 18 éves kor után. Az elmúlik azért idézőjeles, mert nem múlik el, öcsémnek is romlott már a műtét óta a szeme, igaz eltelt már 10 év, de nem kell neki szemüveget hordania.

Bibi! Lehet, hogy majd lesz kérdésem. Egyelőre még nem gondolok a szülésre, bár vannak paráim rendesen. A barátnőm is Kormányosnál szült, agyondícsérte. Hát majd meglátjuk, de szerintem nem lesz gond, maximum velem. Amióta babát várok hisztis picsa lett belőlem.

A Stella név egyébként apuka egyik kedvenc söre, éppen ezért mindkét családban őrületes nagy felháborodás van, senkinek nem tetszik:-)))
stella2007

Stella, szeritem ne foglalkozz vele, hogy tetszik-e a családnak az általatok választott név. Nálunk sem tetszett először senkinek, merthogy nem lehet becézni, mert a Mátékát én "megtiltottam", a hideg ráz, ha hallom. Mostanra megbarátkoztak vele. Amint a kezükbe fogják a nagyszülők úgysem az lesz nekik a fontos, hogy mi a neve. Meg egyébként is rengeteg beceneve van az én fiókámnak is, kezdve a Manótól, a Kisbékáig minden szóba jöhet. A terhesség alatt szerintem sokan lettünk hisztis picsák, bár én mindig is hajlamos voltam rá. :oops: :(

Üdv
Anita

goodfairy

Helló Anyukák és Nagyik! Nektek is nehezen elviselhető a járvány miatti zárlat a szülészeteken? A mobilon kívül, hogyan oldjuk meg a láthatás? Van ötletetek? :cry: Üdv:
roni nagyi

Niki!!! Gyönyörűek vagytok, meg is sirattam a képet!!!
Remélem minden rendben van!!

Sok-sok puszi!!!

KépKép
esztermoro

Sziasztok!!!

Romy: Nem te voltál a fiúkkal ma a Tecsóba? A postán álltunk sorba Violával, a nagyfiad olyan ismerős volt :wink: Mi is a Bittera doktor úrnál voltunk egyszer a Bogival a magánrendelésén. Nagyon jó orvos :wink: Ha kellene, én is hozzá vinném a lányokat! Gyermek fül orr gégészt nem ismerek. Jobban vagytok már????

Stella: Ezt a sörtöt én is nagyon szeretem :lol: Viszont névben a Csilla változata valahogy jobban tetszik :oops: A Stella (és társai) olyan antimagyar......nekem.... :oops: :shock: De hát nem tetszhet mindenkinek :oops: :wink:

Niki: Nagyon édesek vagytok. Nem is tünik Réka picinek :) Pont jó méretű baba :wink: Mikor jöttök haza???? Miért lett császár?

Anita: Sztem a Máté ezért is remek név, mert nem lehet becézni. Nem tudom miért szempont hogy becézhető legyen? Mi pl sose becézzük a Violát, pedig lehetne, de nekem úgy nem tecc!

Zituska: Nagyon sajnálom, hogy Boti rövidlátó :( . Hogy jöttek erre rá? Az 1 éves szemészeti kontrollon gondolom, de miből? Van a családba valaki akitől örökölhette?

Zitacicu: Hogy vannak a csemeték? Mindenki okés már? Te is?

Gira: Nálatok helyzet??? Őrület határa? :lol:

Viola reggel óta nyűglődik, esik kel,ordít már kivagyok :( . Egyedül akkor volt csöndben amikor mentünk a Postára... :twisted: Érdekes, hogy az autóba mindig eldugul és megszűnnek a problémái, csak gyalogolni ne kelljen :lol: Bogimat hazavitte mama a hétvégére, holnap hozza vissza, úgyhogy csak 1 gyerekem van perpill! De ez az egy egész nap rajtam csüng :shock:
Na léptem, nagyon szopja az ujját lehet leteszem alukálni...

ceniko
Szeged

Enikő!
most hallottam h. júli1-től kell fizetni ha a dokit behívatjuk szüésre, te mit fogsz csinálni? ha úgy alakul, marad az ügyeletes?

ha jól emlékszem 26-án mész 4D-re, ugye? hová? én is akkor megyek.

Zituska!
sajnálom h. Boti rövidlátó, van a családban? nálunk igen, mennünk kell évente és nézik h. hogy alakul Vivi szeme.

Zitacicu!
ti jól vagytok?

ja, szög:
elmentem vásárolni, próbáltam egy nadrágot, éééééés beleléptem...
:oops:
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: