Lányok, dobjunk már fel egy pár husis receptet!!! Kezdem unni a saját repertoáromat (ami sajnos nem túl széles), írjatok már valami tuti cuccot! Látom vannak köztünk konyhatündérek!!! (Túrógombóc, torta stb...)
Eddig főként mustáros karajt ettem, ami így készül (hátha vkinek új...)
Hozzávalók:
7-8 szelet karaj, az kb. kicsit több, mint fél kiló
mustár (én dijonit használok hozzá, de biztos a sima is jó)
2, 3 vagy 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
egy húsleveskocka
A karajszeleteket belefektetem egy hőálló tálba/tepsibe (nem kell őket sózni!), megkenem őket mustárral (mindegyikre kb. egy csapott kiskanálnyi kerül), és rájuk dobálom az apróra vágott fokhagymát. Egy fél bögrényi vízet felmelegítek, feloldom benne a leveskockát, és leöntöm vele húst. Lefedem alufóliával, és betolom a 200-220 fokos sütőbe, egy órát hagyom (lehet, hogy nem is kell ennyi ideig, ezzel mindig bajban vagyok, sosem tudom, mit meddig kell sütni

), aztán leveszem a fóliát, és hagyom a lötyit kicsit elfőni, vagy mi... Szóval hogy a végén csak egy kis trutyi legyen, ne legyen túl vizes.
Egy baj van ezzel a karajjal, a párom rendszeresen eleszi előlem...
A recept eredetije egyébként a mindmegette.hu-ról van, kicsit módosítgattam rajta, ott pl. úgy emlékszem, két leveskockát ír, de szerintem elég egy is...