Találkoztunk Tündiékkel a DM előtt, az a csoda, h ez az első alkalom, hisz mindketten rendszeresen oda járunk
Arra gondoltam, h én is leírom, mit beszéltem a védőnővel a hozzátáplálásról, hátha valamelyikőtöknek segít vagy van benne plusz info a Frusi, Méri info mellé
Főzelékek közül első körben mehet: sütőtök, répa, paradicsom, krumpli és cékla, mint ahogy Frusi is írta, krumpli legyen az alap, és fele-fele arányban a második zöldséggel, esetleg kicsit kevesebb is lehet a krumpli. Paradicsom-résznek a kecskeméti paradicsomitalt ajánlotta, mert h nem fűszerezett, vagy nyilván lehet kapni kompletten paradicsomos krumplit is, de én szívesen elpárolgatom amit tudok. Fokozatosan egy étkezést akár ki is válthatunk ezzel, kezdhetjük ezzel és utána szopi, de a többi étkezésnél inkább szopizzon először és utána adjak neki mást, amíg van tejcsi, addig azt hasznosítsam
Gyümik közül ő a körtét csak 6 hóstól ajánlja, addig mehet: alma, banán, őszibarack, meggy, mirelitből vagy frissből, konzervből ne.
Fagyaszthatom a zöldséget, de csak sűrűn, a levével pépesítve és mindig aktuálisan keverjem anyatejjel vagy tápival. A gyümit keverhetem a péppel - amit Kami nagyon imád - és így újabb étkezés kiváltható lesz szép lassan. A többi étkezés legyen anyatej vagy tápszer, ha már "elapadok"...hat hós kora után vezetnénk be csak ilyen spenót, stb dolgokat.
Aki előbb kezdi a hozzátáplálást, annak előbb mehetnek a zöld színű zöldségek is persze, ez most csak a mi esetünkben alakul így, szóval szerinte nem az a lényeg, h Kami 5 hós és akkor adhatok mindent neki, ami 4, 5 hósnak le van írva, hanem kvázi egy hónapos csúszással, most a 4 hósaknak előírtakat, jövő hónaptól az 5 hósaknak írtakat, már egy kis husival, stb. Remélem értitek kicsit körülményesen fogalmaztam.
A lényeg, és ez mindannyiótoknak tanács így tőlem, nagy bölcstől:
Azt hiszem, kb ennyi, remélem vkinek segítek még ezzel. Úgy látom, nincs éles ellentétben az eddig néhányatok védőnője által leírtakkal.
Na eldugulok, h legyen hely nektek is