A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Norka Kép
pihenj jól Kép És feltétlenül ird meg, mit mondott a doki.
Mi ma délután szinházba megyünk, Nyomorultak ... három felvonás, remélem, gond nélkül végig tudjuk ülni, nem is miattam, hanem a húgom miatt, aki még nem látta a darabot, igy nem tudom, fog-e tetszeni neki. Mi imádjuk (mint minden zenés darabot) Kép

Heni Kép
hát, hogy a hóra sem akart kibújni ez a kis rosszcsont KépKépKép De nem vagy semmiröl lekésve, és drukkolok, hogy a szerdát se kelljen megvárnod Kép

Timici Kép
remélem, te is pihensz!

Pussz
Kangi
33+2
kangi

Gumicukor Kép
de jó, hogy te is ezt irod Kép Már nem is aggódom Kép Én tényleg jól vagyok, a leletek is mindig jók voltak, na meg picinek is születtem Kép
Daninak sokpusz a pocikájára!

Ja! Elötej! TILOS fejni! Pont a méhösszehúzódások miatt, hiszen koraszülést válthat ki. Azért a kispapa is le van tiltva róla az uccsó harmadban Kép (de azért Kép)
Persze az ember lánya egyszer-egyszer kiváncsiságból megnyomja, hogy van-e benne Kép (nekem van ... Kép)

Pussz
Kangi
33+2
kangi

Sziasztok!
Szép vasárnapot mindenkinek!Kép

Kangi,
örülök, hogy minden OK és megnyugodtál. Nem lesz semmi gond, a kevesebb magzatvízrõl csak annyit, hogy a Klinikán az egyik lánynak(24hetes) már elfolyt szép lassan az összes magzatvize és a dokik még mindig nyugisak. Szóval akkora nagy baj csak nem lehet, ha õt sem vitték egybõl a mûtõbe, pedig itt már nem kevés magzatvízrõl hanem 0 magzatvízrõl van szó.(Bocs, hogy már megint horror storyzom.)
A dokid tudja mikor van gáz, hidd el minden rendben lesz.Kép

Norka,
én is teljesen odalennék a helyetekben, még így képen is tuti, nem hogy élõben.Kép Én most azt tervezem, hogy matricafestéssel rakok fel egy képet az ablakra, amin a Mici Mackó, Tigris, Malacka és FÜLES van.Kép

Leszter,
szuper az UHs képtárad, tök jó, hogy ennyi képed van a pocaklakóról, nagyon tutik. Gratula hozzá!!!Kép
Örülök, hogy megnyugodtál, nem lesz semmi, hidd el!Kép
Ha pedig parázol, mi tutira megnyugtatunk.KépKépKép

E-mail-em megkaptad??? Van egy jó almás süti recipém i, ha érdekel.Kép

Heni,
drukkolok, hogy beinduljon magától. Kitartás, baba még bennt nem maradt.Kép

Megyek ebédet készíteni, jók legyetek,pusssza
Timici
37+2
timici

Leszter,Kép
most látom, hogy megkaptad.Kép
Timici
timici

Mi nem tartottunk szex-szünetet a párommal, mert nem bírtuk ki Kép Persze a végén nehezebb volt a nagy testemmel mozgolódni, de még a szülés elõtti napon is volt akció.
Az orvost is kérdeztem errõl, és azt mondta, már nem 25 évvel ezelõtt vagyunk, amikor nem lehetett csinálni semmit a kismamáknak. Természetesen mi is tisztában voltun/vagyunk a különbözõ testfolyadékoka hatásával terhesség alatt.

Sõt én a 30. hétig jártam fitnessterembe, egyedül az ugrálós órákat hagytam ki, a 22. héttõl egészen a végéig kismami tornára, így elég jó kondiban mentem szülni, szerintem ennek is köszönhetõ a 3 órás villámszülésem. 5 és fél hónapos pocakkal megmésztuk a pomázi erdõket, és bringáztam is 6 hónaposan.
Most azt gondoljátok felelõtlen vagyok, de nem, mert természetesn végig vigyáztam magunkra nagyon.

Kangi, mesélj sokat a Ti kis Gumimacitoknak a kinti világról, én is azt tettem a mi Gumimacinknak, aki szintén szerelembébi, mint a tiétek, és azok mindig nagyon szépek! Persze a többi baba is az!

gumicukor és Dani (26 hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor Kép
nálunk se teljes a szünet, csak cicit nem birizgáljuk igy az uccsó idöszakban Kép
A testmozgás nálunk is megvan, talán nem ennyire intenziven, mint nálad, de nálunk is van kismamatorna (is Kép), séta, meg még kicsi hegymászás is volt két hete, mikor a bort mentünk ellenörizni Kép

Timici Kép
köszi a horrorsztorit - te szegény, miken mentél keresztül, mennyi minden rémséget láttál ... Ezután végképp nem aggódom Kép

Pussz
Kangi
33+2
kangi

Gumicukor Kép

Igazi kis gumicukor a bébid. Olyan aranyos. Gratulálok! Kép

Késõbb még benézek.

myssnia
34+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Szex és minden egyéb csak akkor nem ajánlott, ha a dokit megkérdezted és õ konkrétan ezt felelte! Kép Kép

Szerencsére az én dokim inkább a torna ellen ágál, ha van miért, mint a társas kapcsolat ellen. Így a kispapa nem húzódhat e mögé Kép
Szerencsére Mazsola után már õ is tudja, hogy egy megszületni akaró babót egyáltalán nem olyan könnyû rávenni arra, hogy kibújjon idõ elõtt. Ezenkívül strapabíróak. Halleluja! Már hogy ezt õ is tudja. Prücsök edzett kiskölyök lesz. Ezenkívül ezt a pocakosságot sokkal jobban viselem, alig vagyok depressziós.
A 37. hét után pedig tulajdonképpen bármit tehetsz, ami a testi épségeteket nem veszélyezteti. Legyen az hegymászás, vagy lovaglás, vagy step-aerobik. Csak törülközõ legyen nálatok,ha a magzatvíz csurogni kezdene...

Még 2 kissé horrorisztikus, de inkább érdekes sztorim van tegnapról, de felébredt Zsombi, megyek!

Snoopy
snoopy

Szia Lányok!

Már régen nem volt idõm írni, mindig csak végigfutottam, amiket írtatok, de majd most! Kép

Van egy kérdésem: írtátok, hogy a cicisimogatás méhösszehúzódást okozhat, és ha jól hallottam, az orgazmus is, ezért nem nagyon ajánlják az utolsó egy-két hónapban ezeket a dolgokat. Viszont, nekem nem nagyon van ilyen méh-összehúzódásom. Vagy csak nem tudom, mit kéne éreznem? Õszintén szólva, olyan pocak-keményedést is még csak egyszer-kétszer éreztem, amilyenekrõl ti naponta beszámoltok... bár, ahogy írjátok, nem túl jó érzés, de azért mégis, nem gáz, hogy nekem egyáltalán nincs ilyen? (Vagy van, csak én nem tudom, hogy az az???) Cicisimogatáskor sincs semmi "összehúzódásos" érzésem, csak egyszerûen kellemes KépKépKép... És akkor, mondjuk eddig se nagyon szedtem a magnéziumot, csak néha, mikor eszembe jutott, de lehet, hogy egyáltalán nem kéne szednem? Normális kismama vagyok akkor én? Kép Bocs, lehet, hogy tök hülyeségeket kérdezek, de hát ugye a tapasztalatlanság beszél belõlem Kép.

Kangi, Leszter, látom, már sokan írtak, hogy ne aggódjatok, én is csak csatlakozni tudok, persze azt hiszem, hogy mondani könnyû, de mindenki azért kicsit parázik, ha valami nem az "átlagos" szerint mûxik, lásd fent Kép

Heni, nagyon drukkolok neked, és persze én is szívesen segítek kép-ügyben, ha meglesz a baba!!!

Még egy kérdés, inkább kérés: mostanság készülünk beszerezni kisebb dolgokat Annamacinak (kiságy, babakocsi már megvan). Tapasztaltabb (kis)mamák, tudnátok-e segíteni, néhány támpontot adva, hogy mondjuk kiskádból milyet érdemes venni (kisebb, nagyobb, kell-e csúszásgátló stb.), kengurunál mire érdemes figyelni, hálózsák kontra takaró kérdésben is szükségem lenne tanácsra... bármilyen okosságot szívesen fogadok, és elõre is köszi!!!

Pusza mindenkinek
Franyo
32
franyo

Sziasztok lanyok!

Heni,
Drukkdrukk, mar nem tarthat sokaig!Kép

Norkini,
Orulok, hogy tetszett!Kép Nekunk az a kedvencunk, amikor jol lathatoan az ujjat szopizza!Kép
Drukkolok, hogy hetfon minden doki mindent rendben talaljon.

Gumicukor,
Koszi szepen Neked is az elotejjel kapcsolatos infot.Kép
Megneztem Danit, nagyon edes, es ugyanakkor van a szulinapja, mint nekem!Kép

Timici,
Te jo eg, mi mindent lathattal a korhazban...Kép
Almas suti receptet is szivesen fogadok, de talald ki, mi sul eppen a sutoben?Kép Almas pite! Par perc es kesz!Kép

Pocok,
Juujjjj, micsoda anyosod van...Kép A tablat akkor ezennel atveszem.Kép

Snoopy,
Mifele sztorid van?Kép

Franyo,
Szerintem normalis kismama vagy, aki teljesen normalisan mindenen idegeskedik. De szerintem inkabb orulj, hogy nincs semmi panaszod (ld. kemenyedes)!Kép

Na sziasztok, a cukrosoktol elore is elnezest, de megyek felszeletelni es tesztelni a pitet!Kép
Puszi:

Leszter
26+3
leszter

Sziasztok,
tegnap irtam este egy nagyon hosszu hozzaszolast, ami nem jelent meg, viszont teljesen elveszett. Aztan mar nem volt kedvem/turelmem/idom ujra begepelni midnent, amugy is eleg nyugos voltam. Kép

Arra fejbol emlekszem, hogy Kakukkfunek nagy GRATULA a kicsi Emmahoz! KépKép
Meg arra is, hogy megnezegettem a babafotokat es nagyon edesek, sot Norka babaszobajanak kepe is teljesen elvarazsolt...Kép

Es meg akartam vigasztalni Kangit is meg Lesztert is, de mostanra mar annyian megnyugtattak oket, hogy nem gepelem be ujra az egesz hosszu litaniamat. Kép

Timici, en is kerek almas suti receptet...egyszer csak fel tudom majd hasznalni...Kép

Bocsi, elegge zuros vagyok ma (is), mar napok ota kuzdok almatlansaggal. Kép Hajnali 1/2 3-kor felebredek es reggel 6-ig nem birok aludni. (Elotte es utana meg 1-1 pisi-tura sajnos belefer. Kép) Mar kinomban az egyik ejjel babaruhakat vasaltam, ma ejjel hajat mostam, kezdek elegge kilenni. Kép Kisapi probal segiteni, de nem tud, egyszeruen nem tudok aludni, holott vilag eletemben nagyon jo es mely alvo voltam. Agyut lehetett a fulem mellett sutogetni. Kép

NA es tegnap voltam egy rendkivuli CTG-n is. Mar 3
napja alig mozgott Gombocka, ezert felhivtam a valasztott szulesznonket, aki azt mondta, menjek be a korhazba , majd o csinal egy azonali CTG-t. Ezert begyalogoltam a korhazba, es olyan CTG-m lett, hogy csodajara jartak. Fajas vonal teljesen vizszintes, nulla fajas, Gombocka meg ott virgonckodott, 20 perc alatt annyit mozgott, mint az elmult harom napban oszesen. Kép A fajasokat meg csak azert nem ertem, mert ugyan ott tenyleg nem ereztem kemenyedest, bezzeg itthon meg menzesszeruen gorcsol a pocim, meg iszonyu gyakran kemenyedik. NA mindegy, remelem, nem jarok majd ugy, hogy nekem iszonyuan faj, aztan meg azt mondjak, nincs is fajasom....KépKép Na es a slusszpoen, hogy ma megint alig mozog Gombocka...KépKépKép

Myssnia, elotejem nekem sincs egy csepp se, neha ezen is szoktam parazni...Kép

Sziasztok,
Gombóc
37+1, ez mar a 38. het am....KépKép
gombóc

Haliho!

Gomboc
Nekem az valt be alvasilag, hogy mivel vendegek voltak csak kb. fel1-kor tudtam csak lefekudni es akkor volt elso ataludt ejszakam. Azota azt csinalom,hogy nagyon sokaig (ejfel, fel1) lefoglalom magam es REGGELIG alszom! Kép
Jo, hogy semmi baj babocaval! Nekem mostanaban nagyon aktiv. Neha mar szepen lerem ,hogy aludjon is neha! Kép

FRanyo
Szerintem is orulj neki,hogy nem kemenyedsz! Majd ha kell ugy is beindul!!!!! Kép

Norka
33+1
norkini

SZiasztok!

Elõtej: nehogy valaki parázzon rajta, hogy nincs neki! Gombóc, te se! KépKépKép Nekem egyetlen csepp sem volt, de Ármint a születése után azonnal megszoptattam (na, lehet, hogy akkor még nem volt benne semmi), a kórházból a születési súlyával hoztam haza, nem fogyott egyáltalán, illetve már ott visszahízta (24 órás rooming-inben voltunk, nagyon sokat szopizott), kb. 10 hónapos koráig csak anyatejen élt és a mai napig is szopizik, igaz, most már nem ebbõl kell jóllaknia! KépKépKép Ezért is nem értek egyet azzal, hogy tilos lenne a cicibirizgatás, elõtejfejés (bár szerintem felesleges) a terhesség alatt, hiszen ismerek olyat, aki terhessége alatt végig szoptatta a nagyobbat és én sem szándékozom abbahagyni, hacsak Ármin nem mond le róla önként (sajnálnám!), vagy ha valami konkrét orvosi indoka nincs.

Maci_2! Megvan már az amnio eredményed? REmélem, minden OK! Kép

Márti
17+5
márti

Franyo!
Neked akartam még írni az elõbb:
kád: nekünk a legegyszerûbb kiskádunk van, én nem vennék ma sem ennél bonyolultabbat/drágábbat (ez kb. 1500-2000 Ft volt), több okból. Az egyik az, hogy Ármin kicsiként nagyon utált fürdeni, így mi kb. kéthetente használtuk csak a kádat, akkor is max. 1 percre Kép, mire megszerette a fürdést és szükségessé vált a gyakrabbi fürdetés, addigra már a nagy kádban fürdettük (kb, fél éves korától). Csúszásgátlóként nagyszerûen alkalmazható egy, a kád aljára tett textilpelenka, így én azt sem vennék. Mi vettünk kádállványt, mert máshová nem tudtuk volna tenni a kádat - hát, ma már azt sem vennék, vagy nagyon kipróbálnám elõtte, ugyanis a magassága nagyon kényelmetlen, csak erõsen lehajolva tudtuk Ármint fürdetni, leszakadt a derekam fél percen belül Kép
kenguru: az nekem nagyon nem vált be, mert: Ármin téli kezeslábasban nem fért el benne már kicsiként sem, szûk volt nagyon a lába helye, nem tartotta a fejét, mert csak a válláig ért a kenguru háta, számomra egyedül kezelhetetlen volt az egész - és hát fõként egyedül mentem volna kenguruval ide-oda. SZerencsére én kölcsönbe kaptam egyet, de nagyon hamar vettem helyette egy babazsákot (snugli), ez nekem nagyon bevált! De most a második babához fogok venni kendõt is, mert nyárra szerintem az a praktikusabb.
hálózsák/takaró: nekünk mindkettõbõl van több is, használtuk is mindet! Igaz, mi egy viszonylag hûvös lakásban lakunk, lakótelepiben talán nem kell annyi minden, de beszerezni mindenképp érdemes mindkettõt! Hálózsákból mi használtunk (és most is még) vékony pamutot és vastag béleltet is, takaróból is van egy vastagabb és egy vékonyabb. Arra mindenképp érdemes figyelni, hogy ne szöszölõdjön az anyaga, mert az nagyon rossz, ha ragad a baba szájába, kezére, csupa szösz lesz az ágya - szóval, érdemes figyelni a minõségre.

Remélem, tudtam segíteni!

Márti
17+5
márti

Gombóc

Álmatlanság nálam is volt egy héttel ezelõtt, egy egész hétig. 4-kor felébredtem, és 6-ig moziztam a falat. Aztán elaludtam újra. Most valahogy elmúlt, de nem is sietek este az ágyba. Kép

Franyo
Keményedéssel nekem sincs sok tapasztalatom, már én is írtam egyszer, hogy nekem nem volt még. Néha erõs feszülést érzek éjszaka, arra fogom rá, hogy keményedik, de azok számát is megtudnám számolni egy kezemen. De ilyenkor viszont parázok és magnéziumot tömöm magamba. Amúgy meg eszembe se jut.
Ja. És a hálózsák, kiskád téma engem is érdekelne. Én az Ikeában láttam egy bébi kádat. Kép Arra pályázok. És nagyon olcsó is.

Leszter
Küldhetnél virtuálisan egy kis sütit. Bár most lett elegem magamból, mert az ünnepek alatt annyi sütit ettem, hogy most mintha érezném hatását. Le is állítottam magam, és igyekszem kevesebb édeset enni. (alapjában nem nagyon ettem sütiket, de a terhesség...)

Márti és többiek
Köszi az elõtejes megnyugtatást, mert most már nem zavar, hogy nincs. Kép

myssnia
34+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Franyo
Nekem pl. az utolsó pillanatig nem nagyon voltak jóslófájásaim, a pocakom is csak szülés elõtt keményedett, Te is még csak a 32. hétnél jársz, még bõven érezheted, de az is lehet, hogy nem. Én pl. nem szedtem külön magnnéziumkészítményt, mert nem voltak tüneteim, de a dokim egyébként MagneB6-ot szokott ilyenkor ajánlani. Tehát nem kell feleslegesen szedned.
Kád:
-- jó ha csúszásgátlós, vagy külön vesztek bele, de szerintem az olyan kádat kerüljétek, amibõl mindenféle gyerektámasztó bütyök-rücsök kiáll, mert késõbb, ha már lecsengett a gyerekáldás, akkor még mosott ruhát sem lehet bele tenni.
Kenguru:
Mindenképpen masszív vastagabb pántosat jó, ha veszel, mert nem semmi ám cipelni benne õkelmüket! Viszont csak akkortól használd, ha már tartja magát valamennyire, igen pici baba csak összetörik, nyeklik benne. Sokan dicsérik a hordozókendõt, bár nekem szeméyl szerint nem tetszik, ráadásul ki sem látszik legtöbbször belõle a gyerek. Így hogy ismerkedik a külvilággal. Dani kifejezetten kifelé szeret lenni és nagyon élvezi a nézelõdést. Hosszú távon nem igazán kényelmes a kenguru, csak kisebb utakra szoktam használni, vagy oda, ahol nem férünk fel a babakocsival.

Hálózsák:
Van, de eddig még nem használtuk, én bõ, kényelmes rugiban altatom. Takaróból legyen többféle, babakocsiba, ágyba, vékonyabb vastagabb. NÁlunk ez jött be.

Pocok
Megnéztem a profilodat, és Te a földim vagy! Én is a Lehelbe jártam, 90-ben végeztem, 2 évvel ezek szerint alattad. D-s voltam, Kiscsomi osztályában. Hiába kicsi a világ, lehet, még ismerjük is egymást. Anna Lara nagyon cuki, sajnos az arca alapján nem tudtam rájönni, ki is lehetsz.
A többieknek bocs az off-ért.

Gombóc
A babák a vége felé már kevesebbet mozognak, mert kevesebb a helyük és többet is alszanak. emiatt nem kell aggódni, ha naponta érzed néhányszor, az már nagyon jó! Danival is így volt.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

ezt meg kell néznetek:
[url=http://www.nurseryroom.com/shop/catalogue/catalogue.asp?catid=2" TARGET="_top]http://www.nurseryroom.com/shop/catalogue/catalogue.asp?catid=2[/url]
myssnia
Budapest XI. kerület

Gumicukor Kép

Én is a Lehelben végeztem. 93-ban.
Kép alapján Pocokot megismertem, ha megtudlak nézni valahol, akkor valószínû téged is. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Gumicukor Kép

Most vettem észre, hogy a a profilodban lévõ linken több fotó is van cukorfalat Daniról. Nagyon klassz babakocsitok van, én is ilyesmit szeretnék, csak 3 kerekût. Most készülök vásárolni kocsit és érdekelne babakocsi tapasztalataid is. Ha nem gond. Kép

myssnia
34+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Kskád:
Bence eleinte nem nagyon szeretett fürdeni, de vlt neki kiskádja, ami újszülötteknek jó (van benne egy piramis szerû kiemelkedés, ami megtartja a babát), ezt a pelenkázóhoz adták. Utána vettünk egy rendes, hagyományos kiskádat, ami egész addig volt jó, amíg nem tudott ülni, ugyanis utána megnõtt a "vízigénye". Azóta a nagykádban fürdik.

Hálózsák, takaró:
Eleinte éjszakára angolpólyát használtam (na sokkal szebbet, mint egyes kórházakban vanKép) Utána bõvebb rugit.
Most meg kezes-lábas alvókának hívják, de ugyanaz, mint a rugdalózó. A hálózsákot én veszélyesnek tartom, ha már fel tud állni a kiságyban, hiszen ha lép, nagyot tud esni.
Takaró témában: van a Kengurunak polár takaró nevezetû terméke, ami 70X90 cm. Vékony takarónak bevállt. KB.1200Ft
Vastag takarónak a DREVEX által vékonynak titulált takarót használom, hisz ami a baldachinhoz, meg a rácsvédõhöz jár, az iszonyú vastag, igaz nálunk 24-25 fok van.

A baba továbbra is jól érzi magát odabenn..
Milyen érdekes, hogy a 23. héttõl keményedtem, és izgultam, nehogy vetélés, koraszülés legyen belõle, a 36. héttõl megszûnt minden keményedés. Ki érti ezt???

Heni
40+0
heni1979

Sziasztok!

Én már nagyon régen jártam itt (a Miki tegnapelõtt volt 2 éves), de most visszatértem, mert ma töltöm újból a 16. hetet.
Akik már megszültek, azoknak gratula, akik még nem, annak drukkolok.
Elõtej: nekem sem volt egyik gyereknél sem, mégis rengeteg tejem volt.
Keményedés: Nem volt, az elsõ a jóslófájás, ami után már mentünk is szülni.
Az elsõ szülésem mindennel együtt 9 órát tartott, a második 4 és fél óra volt ( mindkettõ délelõtt 10-11 között kezdõdött).
Remélem, most már majd sûrûbben tudok jönni, addig is mindenkinek sok puszi.

Magdi
gallainémagdi

Magdi!

Légyi, majd írj nekem arról, hogy milyen volt a 2. szülésed az elsõhöz képest!!

Köszi:
Heni
40+0
heni1979

Halihó Kismamekok!

Lányok, nehogymáb azon aggódjatok, hogy nincsen keményedésetekKép, annak örülni tessék szives, jó?Kép Majd lesz, ha eljön az idejeKép Heni, kitartás, majdcsak jönnek azok a fájások, drukkolok ezerrel!!

Mint "tapasztalt" anyuka válaszolok a kérdésekreKép:
Kiskádat mi is a pelenkázóálványhoz kaptunk, 3 hetes koráig fürdött benne Danó, aztán irány a nagykád. Persze ehhez kellett apa jól müködõ dereka isKép (elsõ pillanattól kezdve övé a fürdetésKép). Csuszásgátló eszünkbe sem jutott, de higgyétek el, egy 3 hónapos babót nehezebb fürdetni, mint a pár naposat!
Hálózsákunk nekünk nem volt (nem is lesz). Danónak varrtam 3 angolpólyát, az elég is volt az elején. Késõbb rugiban aludt. viszont takarója volt dögivel. Alváshoz legjobban az jött be, amelyiket én kötöttem neki, ugyanis nagy mászkálós volt, de az nem csúszott le róla.
Kengurut nagyon szerette õkelme, mi nagyon sokat mászkáltunk benne, pont télen, de szerencsére nagy a kabátom, ketten is elfértünk benneKép. Szerintem érdemes a babót elvinni amikor megveszed, mert többféle van, jó, ha ki van próbálva.

Elõtejjel kapcsolatban: Danó születésekor az egyik anyuka már a 2. napon 1,5 deci tejet adott le este, pedig elõtte nap még egy csepp sem volt neki.

Na pussz!
Zsófi (27+3)
Csucsuka

Szasztok!

Sztori 1:
Kedvesem tegnap a 104-en volt, azaz a baleseti bejelentõn.
Férfihang: a feleségem terhes, fáj a hasa kétoldalt.
Zoli: szül?
Ffi: nem tudom.
Zoli: hányadik hónapban van a kismama?
Ffi: Asszony, hanyadik hónapban vagy?
Zoli: adja legyen kedves a hölgyet!
Asszony: tessék?
Zoli: érez méhösszehúzódást?
Asszony: Mit?
Zoli: érzi, hogy keményedik a hasa?
Asszony: Igen.
....
Zoli: Hány éves?
Asszony: 16

Sztori2

Bejelentõ ffihang: Jó napot! Szül a feleségem.
Zoli: Hány hetes a baba? Rendszeresek az összehúzódások?
Ffi: Mondom, szül a feleségem.
Zoli: hány percesek a fájások? A magzatvíz elfolyt?
Ffi: Látszik a gyerek feje. A magzatvíz tegnap reggel elfolyt, akkor bementünk a Máv kórházba, de este hazajöttünk. Mondtuk, hogy ha valami van, akkor visszamegyünk. Most visszamennénk.

Zoli esetkocsit és Cerny mentõt küld. Pár perc múlva ismét csörög a telefon:

Ffi: Küldött már valami autót?
Zoli: Igen, pár perc múlva odaérnek.
Ffi: Jó, csak azt akartam mondani, hogy egészséges kislány született, csak a placentára várunk.

Közben egy kicsit sem tûnt izgatottnak egy pillanatig sem. Egyébként a második baba volt. A kórházból saját felelõsségre jöttek el. Ami szerintem szabályellenes, mert a fertõzésveszély miatt a gyermek életét veszélyeztetõ döntést az anya sem hozhat...

Ennyi
Snoopy

KépKép
snoopy

Gomboc,
Ne izgulj mar ,tudod hogy eddig sem volt semmi baj ezutan sem lesz.Az hogy rosszu alszol termeszetes.Nekem is ilyenkor kezdodott es szerencsere csak 2 hetig tartott : )))
Pedig aztan nekem ez volt az osszes panaszom egesz terhesseg alatt de tanusithatom hogy gaz volt .
Aludj napkozben es ne idegeskedj.Gondolom mar nagyon nagy lehet a hasad es Gombocka csak feszeng odabent.
Megkaptuk am az sms-t csak bocs a valasztalansagert.
Remelem ha megszuletik kisgomboc majd irsz hogy mindent tudjunk Alexxal: )))

Leszter
Nagyon csini kismami vagy am???De mikor latlak mar igy eloben is???

Puszi mindenkinek
Kataa es a majdnem 3 honapos Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

En tovabbra is jol vagyok.Kép Eletem elso almaspiteje is nagyon fincsire sikeredett!Kép

Gomboc,
Azert igy is koszi a vigasztalast!Kép
Es nappal sem tudsz aludni? Tudom, hogy eleg vacak, ha nappal kialszod magad, aztan ejszaka meg bamulod a plafont, de legalabb faradt nem lennel... Igy a szules elotti idokben jobb lenne kipihenned magad, nem? Aztan ejszaka meg lehet olvasni, babanetezni, ha vegkepp nem jonnek az alommanok.Kép
Gombockanak meg uzenem, hogy ne ijesztgesse mar folyton a szegeny anyucijat!Kép

Marti,
Valahol olvastam, hogy sok baba magatol abbahagyja a szopit, ha a mamaja ujra terhes lesz, mert megvaltozik az anyatej ize. De jo, hogy ez sem vonatkozik mindenkire, es hogy Armin nem ilyen!Kép
Engem is nagyon erdekelnek a babacuccos infok, koszi. Az a snugli mifele szerkezet?Kép

Myssnia,
Kuldom a sutit fenypostan. Csak aztan tudod, az ablak, el ne felejtsd!Kép
A babas kepek nagyon aranyosak, akarmeddig el tudnek gyonyorkodni bennuk!Kép

Magdi,
Udv itt, es gratulalok a 3. pocaklakohoz!Kép

Snoopy,
Koszi a sztorikat. Hat nem semmi emberek vannak...

Kataa,
De jo, hogy meg be-benezel ide!Kép Remelem, hogy most mar minden rendben is marad velem, es jarkalhatok majd szabadon, es akkor nagyon-nagyon varom mar, hogy meglatogathassalak!Kép
Nagy puszi Alex pocijara!Kép

Lanyok, foleg tapasztalt anyukak, lenne par nagyon kezdo kerdesem a takarokkal kapcsolatban:
Amikrol itt irtatok, hogy vekonyabb meg vastagabb takaro, ezek tulajdonkeppen pledek? Es azokra nem is kell huzat? Vagy ezek moshatoak? Nem durvulnak meg, ha sokszor mossa az ember? Es rendes paplant (itt persze nem vastag dunyhakra gondolok, hanem valami belelt steppelt takarora) nem is nagyon kell hasznalni? Mert ahogy lattam, egyben szoktak arulni a paplant, parnat es a fejvedot a babaknak, na most parna nem kell, es takaro sem? Vagy megis?Kép Kicsit ossze-vissza lett, de azert remelem, ertheto.Kép

Puszi,

Leszter
26+3
leszter

Sziasztok,
gondoltam, ha mar aludni nem tudok, akkor most megint irok...Kép

Marti, Csucsuka, koszi az elotejcsis infot, csak olyan furi volt, hogy majdnem mindenki azt irta, hogy neki van. Plussz a hugomtol is megkaptam a maradek fel doboz melltartobetetjet, mert neki mar az utolso hetekben is volt...nekem meg semmi se...Kép

Norka, Leszter, Kataa, Gumicukor, Myssnia, koszi az otleteket, az egyutterzest es a megnyugtatast! Kép
Azt tudtam, hogy a babak a vege fele mar kevesebbet mozognak, csak eleg extra volt, hogy hetek ota Gombocka majd kiugrik a pocakombol, szerdan meg dorbezol ezerrel, csutortokon meg semmi mozgas. De tenyleg semmi, 1-1 apro belso simogatas csak. Elmaradt a szokasos kispapa megrugdosasa, a pocakom hullamzasa, minden...a harmadik ilyen mozdulatlan napon (szombaton) gondoltam, hogy most mar megkerdezem vagy a dokimat vagy a szulesznot, hogy ez igy normalis-e, a szulesznot hivtam fel elobb, es o mondta, hogy menjek inkabb be egy CTG-re. De jo volt, tenyleg megnyugtatott. Kép

Az alvasrol. Nem fekszem le csak ejfel-fel egy kozott, napkozben nem merek aludni, mert akkor ejszaka tutira nem tudok. Elalszom ejfelkor, kettokor ebredes es pisi-tura, aztan visszaalvas, haromkor ebredes es a plafon bamulasa reggel 6-ig, akkor elalszom, 7-8 ora kozott ujra pisi-tura, es 1/2 10-kor ebredes...KépKépKép

Kataa,
igen, ha megszuletik Gombocka, majd beszamolok! KépKép

Leszter,
tenyleg nagyon csini kismama vagy! KépKépKép

Myssnia,
tuti edesek azok a babak azokban a babaruhakban. KépKép

Snoopy,
az a 16 eves sztori az eleg gaz...na meg a masik is. Fel nem foghatom, hogy mehet valaki haza a korhazbol es miert csak ilyen keson akar mentot...brrr....KépKép

MAgdi,
udv a topicon. Aztan gyere gyakrabban. KépKép

A tapasztalt anyukaknak pedig koszi a felvilagositast. Mi vegul vettunk 4 reszes agynemugarniturat, vastag takarot, vekony takarot, vekony halozsakot, vastag halozsakot. Valahogy csak megoldjuk azt az altatast. KépKép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok csajszik!

Elõször is hatalmas gratula Kakukkfûnek! Kép Nem semmi, hogy másfél héttel késõbb jött a baba! Én lerágtam volna a körmömet is. (Bár még velelm is elõfordulhat... Kép )Egyenlõre semmi jele, hogy az ûrhajós ki akarna bújni, nekem sincs jóslófájásom, a keményedések is az elmúlt néhány hétben gyarkorlatilag megszûntek, noha korábban voltak rendesen. Pedig nem szedem már a magnéziumot se, és mégsincs semmi. Fura... Kép

Ez jó, hogy felvetõdött a takaró téma, engem is foglalkoztat a kérdés. Vettünk két kis takarót, de erre a méretre nem kapható huzat, csak a nagyobb méretûekhez. Úgyhogy én is itt állok tanácstalanul, hogy akkor ezekre nem kell? Csak bedobom a mosógépbe, úgy ahogy van? Vagy esetleg varrjak rá? Vagy vegyek nagyobbat? Mármint takarót...
Más:
A múlt héten, amikor voltunk UH-n, kérdeztem, hogy mekkorára saccolják a babut, és az orvos azt mondta, hogy úgy 3 kiló körül, (a BDP már 97), erre itthon lecentiztem a hasamat, és több mint 3300 gramm jött ki. Még kb. két hetem van, úgyhogy talán nem lesz óriásbébi, bár a fejméreten kissé elkezdtem aggódni. Sokan írtátok, hogy a csipõtök feszül, meg fáj, ahogy rendezõdik, no nekem semmi ilyesmi nincs. És ráadásul mivel nem is vagyok egy ifjú kismama, lehet, hogy az ízületeim már nem annyira lazák, nem tudom, hogy fog kiférni az a gyerek... aj-aj... Kép
Csak, hogy legyen valami, amin aggódhatok... Kép

Sziasztok!

Kispici
38+4
kispici

Szia Kispici,
nekem azt mondtak eddig az osszes boltban, hogy ezek a bebigarniturak ugy vannak elkeszitve, hogy nem kell ra huzat. Csak siman bedobja az ember a mosogepbe, kimossa es kesz.
Latom, tenyleg kell mindenkinek valami izgulnivalo a vegere. Kép Szerintem neked siman elfer ott alul a baba, azert nem nyom semmit..vedd ugy, hogy Te vagy a szerencsesebb...KépKép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Leszter
Nagyon ugyi vagy,hogy kapasbol sikerult az almas suti! Kép

Heni
Mi ujsaaag????

Kangi
Mivel tegnap sokat fekudtem es szinte egyaltalan nem kemenyedtem, ezert csak szerdan hivom fel a dokit! Szoval ma 100 masik dolgot intezek. Igy eredmeny sem lesz ma...
Veled mi ujsag?? Kép

Lanyok
Tegnap este VEGRE itt is elkezdett havazni! Es Kispapaval+Virga kutyussal akkorat setaltunk!!! Nagyon jol esett egy kis mozgas.

Norkini
33+2
norkini

Ja meg 1 teljesen off kerdes :
Ti,hogy szoktatok lekezelni,ha anyosek folyton bovlit vesznek ajandekba (ruha, asztalterito , konyhai cucc, barmi...) es utana folyton kerdezgetik,hogy milyen?? Lassan megorulok es mar legszivesebben kifakadnek,hogy VAKOK vagy mi?? 5leteket kerek Leccci

Bocs az offert

Norka
norkini

Bocsi elírtam 94-ben végeztem a Lehelben!

Myssnia!
Kicsi a világ, hiába... Megnéztem a profilod, de nem találtam pikcsört rólad Kép Hol fogsz szülni? Remélem nem Jb-ben!!!

A babakocsinkat szeretem, hátránya, hogy dög nehéz, lift nincs a házban, szóval eléggé szenvedés a dolog, 2 emberes. Ha egyesül vagyok, akkor kenguruzom, de lassan azt is abbahagyhatjuk, mert leszakad a hátam.

Leszter
Mi úgy oldottuk meg, hogy nem vettünk komplett ágynemûgarnitúrát, hanem megvarrtuk mi.
Anyósom varrónõ, persze így könnyû.
Vettem vatelin anyagot, arra varrtunk huzatot és kis kötõket, ez a fejvédõ a kiságyon. Párna ilyenkor nem kell, nem is szabad, mert veszélyes lehet, megfulladhat a baba. Párna gyanánt pelust teszek a feje alá, de van, amikor nincs ott semmi, csak a nyálcsorgatás végett van. Lepedõ gumis lepedõ van. Takaró: vettem 2 féle polár anyagot, ezt varrtuk össze, ez a takarónk, huzat nincs rajta, szerintem még tök felesleges. A maradék polár anyagból lett sapka, sál, kesztyû.

Kispici
Ne aggódj! Én sem éreztem a "biciklis izomlázon" kívül semmiféle szétcsúszást, még szülés közben sem, ne aggódj, ki fog férni a babád!

Norkini
Mi úgy oldjuk meg, hogy vagy pénzt kérünk és azt veszünk rajta, amit akarunk és nekünk tetszik, vagy megmondjuk, hogy ilyet és ilyet szeretnénk, ezt és ezt nem, mert nincs rá szükségünk. Nálunk ez eddig nagyon jól mûködik.
Pl. Mielõtt Dani megszületett, készítettem egy listát, mi fog kelleni, így mindenki választott magának belõle valamit, így tuti nem kaptunk semmi olyat, ami utána csak a szekrény aljában landolt volna.

üdv
gumicukor és Dani (26 hetes)
A 3 kerekû kocsi tényleg jól néz ki, de szerintem enyhén szólva instabil. Ha láttál már vele közlekedni más anyukákat, akkor majd rájössz, miért. Alig tudják feltolni vagy éppen le a járdáról, majdnem kiborul a gyerek, rossz nézni. De mindeképpen ajánlom a nagy kerekût, mert pl. én vígan közelekedek vele kavicsos úton, homokban, hóban, míg mások csak szenvednek. Mondjuk nem bolygósított kerekû, 1x toltam és mindenfelé ment, csak arra nem, amerre én szerettem volna. A miénket a Kikában vettük Hauck Austria Big Foot Air típus. Ami még rossz, hogy bkv-n közlekedni vele teljes kudarc, nem is szoktam, csak ha muszáj.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Nálam megkezdõdött a "henyélés" idõszaka... Kispapi ma ment elõször nélkülem dolgozni. Kép Én persze picit elpityeredtem, de hát túl fogjuk élni Kép

Márti, Gumicukor, Heni, Csucsuka, köszi az infókat! (Jöhet még! Kép)

Leszter, Norka, Myssnia, Gumicukor, Csucsuka, köszi a megnyugtatást keményedés-ügyben, az aggódásom abból fakadt, hogy nem tudtam, kell-e egyáltalán ilyet érezni mindenkinek, vagy csak "van, aki érzi, van, aki nem", de most így abszolút megnyugodtam, hogy többen is írtátok, hogy csak szüléskor jelentkezett elõször.

Heni, drukk-drukk!

Gombóc, milyen gyorsan megy az idõ, lassan már neked is drukkolhatunk...

Magdi, üdv itt, és gratula a harmadik pocaklakódhoz!!!

Kenguruval kapcsolatban: mi azért szeretnénk venni, mert a jármûvekre valószínûleg nem fogom tudni egyedül felpakolni a kocsit, ezért, ha messzebb megyünk, muszáj a kengurut használni. Szerintem az elsõ egy-két hónapban úgysem fogunk jármûvezni, de azért tudtok esetleg olyan típust, amit már korán, esetleg újszülött-kortól lehet használni? Egy boltban azt mondta az eladó a Hauck-félére, hogy azt lehet, de nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy tényleg, mert nem úgy nézett ki a csajszi, mint aki biztos a dolgában. Jól tudom, hogy fontos, hogy merev háttámlája legyen?

Leszter, jó hogy kérdezted ezt a takaró-dolgot, engem is érdekel... meg az, hogy lehet-e külön kapni valahol ezeket az ágynemû részeket, mert mindenhol csak együtt láttuk a fejvédõ-baldahin-takaró-párna variációt, viszont nekünk csak a baldahin-fejvédõ-esetleg takaró kellene...

Norka, az off-kérdésedre:
Mi anyukáméktól kapunk folyton bóvlit, az idei csúcs az ágynemûhuzat volt, aminek elõször nagyon megörültem, mert azt amúgy is venni akartam, és még az sem zavart volna annyira, hogy kínai, de amikor kibontottam a csomagolást, azt láttam, hogy iszonyat nejlon az egész, komolyan, mint egy zacskó. Nem értem, hogy képes ebben bárki aludni. Nem nagyon lehet mit tenni ellene szerintem, mert megbántódik az ajándékozó, hiszen õ csak jót akart... Mi mindig szépen megköszönjük, aztán eltesszük jó mélyre a szekrénybe, ha kérdezget, akkor meg muszáj valami kegyes hazugsághoz folyamodni... Persze ez nehezebb akkor, ha olyan ajándékról van szó, amit ugye látnia kéne a lakásban, és mégsincs ott, mint pl. a tavalyi falióránk apukám élettársától... hááát... nem könnyû...

Puszi
Franyo
33
franyo

Gumicukor, együtt írtunk... most elolvastalak, és még egy kérdés eszembe jutott, a lepedõrõl: még nem olvastam sehol róla, de létezik valami olyasmi, hogy lepedõ vízhatlan anyagból? Vagy bármi, amit rá lehet húzni a matracra, hogy ha kimegy a pisi, akkor ne kelljen a matracot is kicserélni?

Franyo
33
franyo

Sziasztok
Gratula a babukákhoz
Bocsi elõre is ha zavarkodom csak lenne egy kérdésem ha válaszolnátok
Nekem még nincs babám de nagyon szeretnénk, már 4 hónapja próbálkozunk de még semmi. Ha valaki terhes mit kellene éreznie és úgy a hanyadik nap körül. Én ma még csak a 23. ciklusnapomon vagyok de olyan hülye érzéseim vannak pl. 2 napja hányingerem van, ha kajázok olyan mintha valami fémet ennék. Veletek is úgy volt hogy a ciklus második felében sokat jártatok pisilni? Bocs még egyszer ha zavarkodtam volna
Puszi mindenkinek és sok boldogságot
Cinci
amúgy szerintetek lehet hinni a hõmérõzgetésnek?

Kép
cinci

Sziasztok!

Én is vettem annak idején mindenfále takarót, hát nálunk a következõ variáció vált be:

(A szoba hõmérséklete nálunk kb 21-22 fok, úgyhogy nincs túl meleg)

Vékony típusú pléd, ami nem az a szöszölõdõ típus, házilag vart huzatban, ebbe becsavarom Emmát, és plusz betakarom egy vastag takaróval, olyasmivel mint amiket a párnához és fejvédõkhöz adtak. Nálunk ez nem sok neki, persze ha valaki melegebb lakásban lakik akkor elég egy vékonyabb takaró is. Meg a nyári babáknak is. Lehet kapni ilyeneket mindenféle vastagságban, pamutból, plüssbõl, szerintem ne plédet vegyetek, vagy ha igen, akkor arra huzat kell! Én ilyet nappal használok Emmánál, amikor pl a hordozójában alszik el, vagy az ágyunkon. Belül pamut, kívül plüss, õszi takaró néven vettem. A hálózsák nálunk nem jött be, a pamut kevés neki, arra ugyanúgy takarót kell tennem, a vastagabbat meg egyszer adtam rá, de sehogy se tetszett, 10 perc után levettem és maradt a takaró. Mondjuk nyári babánál lehet hogy más a helyzet, nem tudom.Kép

Ja, és szerintem nem érdemes a legkisebb méretet venni, nálunk a paplan akkora hogy még pár éves korában is jó lesz rá, és most sincs vele semmi gond.

Jó pocakosodást és jó vásárlást kívánunk:

Manó és Emma (3 hónapos)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Franyó!

Lehet kapni gumi lepedõt, de nagyon nem javasolják, fõleg ma a kókuszmatracok világában.Kép! Szerintem egyébként felesleges is, Emma három hónapos és még egyszer sem lett pisis az ágy, még a lepedõ sem. De amúgy van 3 lepedõnk, azt lehet cserélgetni. Pedig nagyon "bukós" baba volt, de a feje alatt van textil pelenka, a jobb pelusok meg nem engedik át a pisit.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok Lánykák,

most nagyon gyors leszek, mert házidogát kell írnom és még ma le is kell adjam.Kép

Gombóc,
tegnap Bence se mozgott egész nap, már komolyan aggódtam, mert õ olyan nyughatatlan mindig, hogy féltem nincs-e valami baja, de aztán 23h fele belendült és 1,5órán át rúgta az apja kezét a pocakomon ezerrel.Kép Bárhohgy is fáj, boldog voltam tõle. Én is azon voltam, ha ez így megy tovább bemegyek a Klinikára, nehogy már így a vége felé legyen valami...

A keményedéseim kb. a 36héten szüntek meg, azóta sincs egy darab jóslófájásom sem. Nagyon kiváncsi leszek, hogy lesz ebbõl 20nap múlva szülés.Kép

Ma elkezdtem inni a málnalevél teát, egész jó ize van.Kép
Ráadásul én nagy teás vagyok, ebben pedig nincs koffein, úgyhogy ihatom nyugodtan, tök jó.Kép

Alvásilag én jól vagyok, kb. éjfél-fél egytõl reggelig simán alszom egy pisi minden este megvan, de egyébként OK minden, csak a fordulás megy már nehezen.Kép
Kitartás, már nincs sok hátra!!!Kép

LeszterKép, GombócKép jó sütögetést!!!
Almás sütemény:
Hozzávalók:
5 alma
1 bögre cukor
4 tojás
1,5 bögre liszt
3/4 bögre olaj
2 kiskanál fahéj
1 kiskanál szódabikarbóna

Az almákat meghámozzuk, kicsumázuk, vékonyra szeleteljük, egy kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a cukorral, a 4 egész tojással, az olajjal és a fahéjjal, végül belekeverjük az almákat is. Sûtõpapirral kibélelünk egy kisebb tepsit, beleöntjük a masszát és kb 180-200 fokon megsütjük. Melegen a legfinomabb. Alma helyett bármilyen lédúsabb gyümölcsöt használhatunk, gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ.

Takaró: én a Kikában vettem egy tiszta pamut kis plédet a kiságyba 1990,-ért és egy vastagot a MegaToysban 2490,-ért, amit majd a hordózóhoz,babakocsihoz használunk.
De most láttam kis plédeket a Brendonban is, hozzájuk képest tök normális áron.Kép
Ezekre nem kell huzat, nem szöszölõdnek, fini puhák és moshatók, szerintem jó lesz, bár én még nem vagyok gyakorló anyuka.

Snoopy,
háááát, nem semmi milyen emberek vannak. Azért én tuti inkább bennt maradtam volna a kórházban.Nem vagyunk egyformák.

Franyo,
a BabyBruinnak van mûanyag lepedõje, afõlé tehetsz egy rendeset és kész.Kép

Ha valakit érdekel:
Ja, az Auchanban most akciós(01/09-ig) a baby frottír gumis lepedõ 489,-ért. Van fehér, vajszínû, kék, sárga.
A Kikában a sima pamutosat láttam 790,-ért.
Szintén az Auchanban vettem 600,-ért vkék rugikat ill. nagyon szép overálok voltak 2990,-ért, de azt Apa már nem engedett venni(tekintve, hogy kaptunk 2-t). Kinéztem egy nagyon kandúros kiskabátot is(1éves méret)2990,-ért, de azt sem vehettem meg. Jövõ ilyenkor meg majd a száját húzza, ha 2* annyiba fog kerülni. Hiába,nincs mit tenni, pasi...Kép

Heni,
kitartás, itt a hidegfront, hátha beindulnak a dolgok.

Norka,
Anyóséktól, ha csak lehet inkább pénzt kérünk, megmondjuk mire és eddig mindig jól alakult, szerencsére nem vesznek semmi nagyobb dolgot, anélkül, hogy ne egyeztetnénk. Ellenben a sógornõmék, állandóan olyan cuccokat vesznek, amire vagy nincs szükségünk, vagy nem fér sehova, vagy nem túl használható. Sajnos a párom nem engedi, hogy elõre megbeszéljem velük, mire is van szükségünk, így maradnak ezek az ajándékok.Kép Holott én mindig megtudakolom, hogy minek örülnének õk, minek a gyerekek és azt vesszük meg. Ez nekünk is könnyebbség, ráadásul nem kidobott pénz.

Na megyek, mert sehogy sem lesz házim.Kép
Pussza,
Timici
37+3
timici

Sziasztok,
ujabb almatlan ejszakam eredmenye, hogy langost fogok sutni, mar kel is a tesztaja..Kép

Franyo, udv a "henyelok" taboraban. Kép Egy-ket het, es imadni fogod, hogy nem kell bejarnod dolgozni. Elso napokban meg furi, de majd hamar megszokod, meglatod! Kép

Cinci,
ahogy egyszer utolag visszaszamoltam a lehetseges fogamzasi napokat, a beagyazodas napjain borzaszto hanyingerem volt. Kép Es eszeveszettul kivantam a halat. Ez meg a teszt megcsinalasa elott volt jo par nappal. Na es az allando pisiles nalam is megvolt szinten a beagyazodas kornyeketol, kispapi mar azert aggodott, hogy felfaztam...Kép
Ha normalis ciklusaid vannak, akkor bizony lehetseges, hogy most van a beagyazodas...KépKépKép De persze biztosat majd csak a teszt es az orvos mond..Kép

Norka,
az off kerdesre. Az utobbi idoben penzt kerunk. VAgy elmegyunk a szulokkel es konkretan megmutatjuk, hogy mi tetszik. Most mar szerencsere rajottek, hogy jobban jarnak ok is, ha inkabb odaadjak azt a penzt, amit raszantak, mi kipotoljuk (a jo minoseg mindig dragabb, es altalaban azert vettek bovlit, mert kevesebb penzt szantak az ajandekra, mint ha a jo minosegut vettek volna meg) a hianyzo osszeget, es akkor olyat veszunk, ami nekunk tetszik es jo minosegu. Kép Egyebkent nalunk bevalt, hogy mindenki a sajat szuleivel beszeli ezt meg, hiszen hulyen ereznem magam, ha az anyosom ajandekat kene kritizalnom...

Franyo, olyan agynamuhuzatot mi is kaptunk a nagyszuloktol, naszajandekkent. (Videken elnek, minimal nyugdijbol.) Mi nagyon szepen megkoszontuk, egyzser felhuztam, rajottunk, hogy abban nem lehet aludni, lehuztam es azota is a szekreny melyen van. HA kerdezik, akkor jon a kegyes hazugsag, hiszen nem akarjuk megbantani oket, tutira jot akartak. Kép
Baba agynemu. En is kerestem parna nelkuli garniturat, de sehol nem kaptunk ugy. Illetve dragabb kulon megvenni, mint egyben. A CORA-ban neztunk egyszer szet, fejvedo 2000 Ft, takaro 3000 FT, ugyanaz 4 reszes garnituraban 4100 Ft volt. Kivul teljesen pamut. Az IKEA-ban csak fejvedo most akciosan 2000 FT, ezzel szemeztem, de vegul nem vettunk, mert nem kell annyi fejvedo. Kép
A kemenyedes hianya meg inkabb szerencse, mint problema. KépKép

Norka,
milyen a hoesesben setalni? Megmaradt a ho? Itt most sut a nap es egezs jo ido van (ho nincs).

Sziasztok,
Gombóc
37+2
gombóc

Érdekes, hogy a hálózsákot ilyen kevesen "szeretik"... én meg azt hittem, az a jobb megoldás, mert nem rúgja le magáról, nem húzza a fejére... most már kezdetek meggyõzni a takaró-rugi elõnyeirõl. Nálunk, panel lakásban télen úgy 22-24 fokra melegszik fel a lakás, de amikor lekapcsolják a fûtést, van egy kis átmeneti idõszak, amikor inkább kevesebb, 20 fok körül van. Szóval, asszem, veszünk takarót, vékonyabbat, vastagabbat, aztán majd meglátjuk. Eszerint több kell, mert ugye a kocsiba is kell valami...

Timici!
Köszi a lepedõ-ötletet, és hol lehet kapni ezt a típust? (Én asszem, mindenképp tennék valami vízhatlan anyagot a rendes lepedõ alá, a keresztfiamnál látom, hogy bizony néha kipisil a pelusból, és olyankor, kókuszmatrac ide vagy oda, minden nedves lesz...)

Gombóc!
Nem tudod véletlen, hogy az IKEÁ-ban ahhoz az akciós fejvédõhöz való baldahint is lehet-e esetleg kapni?

Pussz
Franyo
33
franyo

Sziasztok!

Csajszik!

Nehogy már ekkora gond legyen egy baba betakarása!
Tegyetek rá valamit, ami a hõmérsékletnek megfelel, nem lesz szösz a szájába, lehetõleg nem mûszál és mosható.
Az elején nem rossz, ha nem akkora, hogy alig találod meg alatta a gyereket. Sétához még a szöszös is jó, mert úgyis látod, hogy mi történik vele. Kell-e huzat, vagy nem?
Ha mosható a takaró, akkor akarod még azt is fel, meg lehúzni róla? Nem lesz elég gondod anélkül is?
Nálunk plédek vannak. Vékony, vastag, nem szöszölõs. Legfeljebb akkora, mint a kiságy alapterülete. Ha nagyon meleg van, akkor az összébb hajtogatott hordókendõvel, vagy pelenkával, tetra kifogóval takarom be mérettõl függõen. Hálózsák az elején hasznos, mert nem állhatsz ott mellette, hogy mikor takarózik ki, de késõbb, amikor lábra áll, akkor megõrül tõle, hogy nem tud lépni.

Kókuszmatracot nem kell kidobni, ha pisis, csak átmosod zuhannyal, ami átfolyik rajta, és hagyod megszáradni. Csak az a kérdés, hogy arra a pár órára hová teszed a gyereket, de szerintem mindenki meg tudja oldani. Gumilepedõn biztosan rosszul érezném magam. De lehet kapni. Mi addig használtuk amíg a gyermek a szõnyeget koptatta pucéran a fürdések elõtt. Persze pelussal letakarva.

Jányok, tessék lazábban venni a borzasztóan fontos Kép kérdéseket!
Szép napot!

Snoopy

KépKép
snoopy

SZiasztok!

Na, akkor további válaszok! Kép De jó is második babát várni KépKépKép Ármint várva csak olvastam a babanetet, írni nem volt lehetõségem, kapkodtam a fejem, hogy mi minden kell és irígykedtem azokra, akik már "mindent" tudnak! Hát, lehet, hogy van ilyen, de én még mindig nem tartozom közéjük KépKépKép

Leszter, Franyo! A snugli, vagy magyarul babazsák némileg hasonlít a kenguruhuz - abban, hogy bele lehet tenni a babát és utána magadra erõsítheted és viheted Kép Amennyivel többet tud (vagy amiért nekem jobban bevált): újszülött kortól is használható, egész 15 kg-ig, ha valaki bírja - az én hátam nem. Elõre és hátra is felvehetõ, kisebb korban elöl, nagyobb korban, mint egy hátizsákban, hátul ül benne a baba. Állítható az ülõmagassága, bõsége, tartja az egész kicsi baba hátát és fejét is, kétrétegû, a lába is védve van, míg kicsi - na, nyárra ezért akarok kendõt is, ráadásul nekem sötétkék van -, egyedül is nagyszerûen kezelhetõ, bundazsákos baba is belefér. Majd megpróbálok feltenni képet a profilomba róla, vagy másová. Itt a neten is ír az, aki csinálja, Liesel, a túl az elsõ napokon-ba szokott járni, õ biztos, hogy tud olyan oldalt mondani, ahol megnézhetõ. 5-6E Ft volt tavaly.

Takaró: mi nem vettünk egyáltalán garnitúrát, mert a baldachint és a fejvédõt én feleslegesnek tartom, hanem vettünk gumis pamutlepedõket és egy pamuttakarót (vékony, kb. 160x70 cm), meg egy vastagabb gyapjút (kb. 90x90-es), ezeket felváltva, illetve a hálózsákokkal kombinálva használjuk mind a mai napig. És nem húzom be semmibe a takarókat, olyat vettünk, ami bírja a rendszeres mosást! Én nagyon szeretem a hálózsákot, mert azt még az álmában mászó Ármin sem tudja letornázni magáról. Én nem tapasztaltam, hogy balesetveszélyes lenne, pedig Ármin most már kapaszkodás nélkül is megy - inkább kicsit óvatosabban mozog vele, de mint már írtam egyszer, a csúszdázásban sem akadályozza. ESni pedig nagyokat tud nadrágban, meg bárhogy is! Kép

Bóvli ajándékok: KépKépKép nekünk is van részünk benne minden évben! Kép Megpróbáltuk, hogy csak könyvet kérünk, megadjuk a címét, azzal nem lehet gond, de sajnos így vesznek "mindegy, hogy mi, csak olcsó legyen!" ajándékokat is. JObb híján ezeket is megköszönjük, majd sosem használjuk Kép, mert persze megbántani nem szeretnénk a rokonságot, de én sem akarom nylonholmikba öltöztetni pld. Ármint csak azért, hogy örüljenek a rokonok!

Leszter! Ha már így felcsigáztál jónéhányunkat: nem osztanád meg velünk az almáspite-receptedet? Kép Imádom! KépKépKép

Kispici! Hát, valamin kell aggódni! Kép De szerintem inkább örülj annak, hogy nem érzed, ahogy "lazulsz", nekem néha olyan, mintha combból ficamodna ki a lábam - szörnyû érzés! És nem hiszem, hogy kortól függene, mert én sem most voltam 20 éves (meg 30 sem Kép)

Snoopy történeteire: hááát... tényleg fura emberek (is) vannak! Mindazonáltal pld. a barátnõm októberben szülte a 2. babáját, az elsõ! fájásnál elindultak kocsival a kórházba, tudván, hogy a második szülés általában gyorsabb, és már a kocsiban érezni kezdte a tolófájásokat, a kórházban csak arra volt idõ, hogy felcipeljék a szülõszobába és már fel is sírt a baba!

Na, elküldöm, mert már legalább két órája írom!

Márti
17+6
márti

Cinci Kép

Nagyon jó tüneteid vannak, én azt hittem, hogy totál felfáztam, folyton wc-re jártam. Nekem nem volt fémes íz, de az annak a jele, hogy terhes lehetsz. Nem akarom bebeszélni neked, hogy babás vagy, de nagyon úgy néz ki. Kép

Most megyek, este szépen végigolvasok mindenkit, addig is pusz:

myssnia
34+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Bejöttem dolgozni Kép, így megint társaloghatok veletekKép! Múlt héten vettünk ugyan egy új számítógépet, most már csak azt kell kiböjtölni, amíg a férjem elmegy megrendelni az internetet (az õ nevén van a telefon). Jó volt ez a két heti pihi. A pocak is nõtt szépen, a mellem is egy számot, meg 2 kilót híztam! (csoki, süti, stb). 65 vagyok, a lányommal a végén voltam ennyi!KépKép

Még nem volt idõm átolvasni titeket, csak az utolsó adagot.
Gratula az új babáknak és mamáknak!KépKépKép

AnyósKép : a genetikai eredmény után tudta meg, hogy terhes vagyok (szerencsére jó messze lakik), a reakció meg egy nagy sóhajtás volt, és az, hogy mindig bízott abban, hogy Isten tudja, mit miért. De valahogy nem úgy hangzott. A kedvenc sógornõm meg kedvesen megérdeklõdte, hogy nem vettük észre idejében, és azért nem vetettük el? Meg hogy tudom-e, hogy az én koromban károsodott gyermekek születnek nagyrészt? De kb. ezt vártam tõlük, semmi meglepetés. A sógornõm meg vsz. irigyel, mert az õsszel, amikor elment a fia egyetemre, akkor azon sírt, hogy miért nem szült õ még egyet?

Timici!Kép
Örvendek, hogy hazaengedtek!

Maci_2-rõl semmi hír, vagy csak én nem bukkantam rá?

FranyoKép!
Én sem javaslom a gumilepedõt. Majd meglátod a kórházban, amikor alattad lesz, hogy milyen szörnyû érzés. Teljesen befülledsz tõle. Én az elsõ hetekben, amikor még gyakrabban kipisiltek, nagyméretû fürdõlepedõt tettem kettõt is a lepedõ alá, az felszívta azt a kis pisit, ami kijött a pelusból.

Urszila
25
urszila

Pocok!

A lányom fejét is megvágták császár közben, szerencsére a füle mögött. Mire kinõtt a haja el is tûnt a vágás nyoma. A dokim meg a csecsemõsök is azt mondták, hogy ilyen csak vészhelyzetben fordul elõ, amikor a dokinak nincs ideje méregetni, hogy milyen mélyen vág. És nálunk az volt, mert levált félig a lepény, és alig volt már szívhangja Zsuzsinak. 5 perc alatt kirántották. Ehhez képest egy kis vágás?!

Urszila
urszila

Sziasztok!

Mindenekelõtt minden friss anyukának és babának jó egészséget és sok tejecskét kívánok!

Na, legyen itt valaki a hálózsák pártjáról is! Lányom (7,5 év) a mai napig hálózsákban alszik. Nagyfiam kb ugyanennyi idõs koráig, kisebb fiam szintén e nyárig (7 év) hordta, most is csak azért nem, mert kinõtte, és ekkorákat már egyre nehezebb venni. Kicsi korukban pamut hálózsákot használtunk, a bélelteknek általában akkora karkivágása (stb) van, hogy elvész benne a pici baba. MOndjuk õk mind nyáriak, így a bélelt közel félévesen kellett, addigra meg már jó volt. Nyarakon kombidressz plusz ujjatlan pamut hálózsákban aludtak késõbb (újszülöttként hosszúujjúban), teleken pedig a bélelt, alatta pizsomával. Fantasztikusan tudtak benne közlekedni, sose zavarta õket, lazán jöttek-mentek benne. Nagyobbacskaként megtanulták önállóan le és fel venni, így az éjjeli pisilésekkel sem volt gond. Ja, mindemellett plédünk volt, huzattal, na azt a plédet meg lehet nézni, most is puha, pedig én aztán nem vagyok egy öblítõ meg szuper minõség vevõ típus, de így huzattal gond nélkül kiszolgálta õket, és a negyediknek sem veszek újat. (huzatot házilag anyu varrt, de végül is nem bálba kell, nem egy nagy ügy, ha van varrógép és kicsit tud rajta varrni valaki). Plédet én a délutáni alvásnál használtam, mert ekkor ébren lévén én is, meg tudtam nézni, hogy kitakarózott-e vagy sem (nõvérem a most 2 éves lányát délután is hálózsákban altatja). Éjjel viszont sose kellett takargatnom, most meg a 9,5 éves fiam még mindig képes teljesen kitakarózva (természetesen pizsi is kicsúszva a derekánál) aludni. Szóval nekünk ez vált be.

Kád: támogatom a sima, legolcsóbb, csúszásgátolni textilpelus bele verziót. A nagy kádra barkácsolós nagypapa-kispapa csinálhat rácsot, és akkor a nagy kádra rátéve a kicsit lehet fürdetni. Elõnye, hogy nem kell sehova cipelgetni a káddal a vizet, pancsolásnál sem lesz más vizes, mint a fürdõszoba, és hajolgatni sem kell. És val. olcsóbb, mint mindenféle állvány.

Kenguru, babazsák, kendõ témából a fõoldalról (jobboldalt) van link, a Nandu meg a Kanga hordozókendõkhöz (elõbbi Lieseléké), ott egy csomót írnak a különbözõ típusok elõnyei-hátrányairól. És az lll (La Leche Liga) honlapján (www.lll.hu) is van a hordozókendõkrõl egypár írás. Anno amikor az enyémek születtek, még nem volt, nekünk kenguru volt, de azt addig míg pici nem lehet használni. Kendõt lehet úgy is megkötni, hogy újszülött kortól jó legyen (lényegében fekszik benne a baba és a teljes gerincén támaszkodik), lehet kenguruhoz hasonló pozíciókban, elöl is, háton is, sõt csípõre ültetve is (én anno sokat cipeltem nagyobbacskaként a csípõmön õket, így volt a legkönnyebb, persze nekem akkor ehhez kellett egy kéz is, gondolom kendõvel nem kell).

Fájások: nekem sem az elsõvel, sem az ikrekkel soha egyetlen joslófájásom sem volt, doki szerint teljesen normális dolog volt ez is. MOndjuk úgy mentem burokrepedéssel szülni, hogy még 6 órával burokrepedés (ami nem csak szivárgott, hanem egyértelmû volt) után sem volt semmi fájás, semmi tágulás. Ezt most szeretném elkerülni...

Elõtej: nem jelent semmit, hogy van vagy nincs, az, hogy sikerül-e a szopi, a nõk 99%-nál csak azon múlik, hogy megfelelõ szakszerû segítséggel elegendõen és megfelelõen kerüljön mellre a baba.

Hát ha az én pocim így nõ mint eddig, akkor a pociméret alapján meghatározható babaméret igen nagy lesz, pedig én is 3 kg körüli babát szeretnék! Amúgy hatalmasakat hullámzik a pocim, bejárja az egészet, néha olyan érzésem van, hogy engem is odébb rak közben, úgyértem pl. fekszem nyugisan, elkezd rúgni és mintha billegtetnél egy csónakot vagy ilyesmi, szinte megmozdulok én magam is.

Ildi (26+2, öregszünk)

Ildi
pildi

Sziasztok!

Franyó!
Nekünk is van 2 db hálózsákunk, és kb 1 hónapos koráig használtuk (hébe-hóba) mert nem szerette. Nem tudott benne rugdalózni, indig magára csavarta az alját, gúzsba kötve a lábát.Kép Úgyhogy a jó kis hálózsákok a szekrény alján figyelték ahogy Gábor kinõtte õketKép

Drukk a finisess kismamekoknakKép
puszi
sasha és a 3 hónapos Gábor

Kép
sasha

Sziasztok!

Reggel, azt hittem, hogy.. 7-10 percesek voltak, aztán ahogy jöttek, el is múltak. keményedni keményedik, de még semmi. Kép Kép
Majd, ha itt lesz az ideje (pl holnap délután, amikor a dokim 30 km-el odébb magánrendel)
Ma túl könnyen beérne, hisz a kórházzal szemben lakik Kép

Heni
40+1 Kép
heni1979

Sziasztok!
Elõször is Boldog Új Évet mindenkinek!

Gratulálok: Tipunak, a Hayimcsaládnak, Andynak, Cineditnek, Kamillának, Orsolynak, Tüninek, Gömbölyûnek, Kakkukfûnek!
Sok tejcit, és egészséget kívánok nektek.

Velünk semmi különös nem történt a két hét alatt. A babó jól érzi magát, már kívülrõl is látható, ha rugdos. Aranyos nagyon. Holnap megyek dokihoz, és védõnõhöz.

Senkinek nem tudok reagálni, ezért bocsánat, de ma van az utolsó munkanapom, és semmire nincs idõm. Olvasni se. Szóval szeretnék mindenkitõl elbúcsúzni, havonta egyszer fogok jönni. Otthon nincs net, sajnos. Mindenkinek sok sikert, és kitartást kívánok, egészséges babás éveket. Olyan furcsa 25 hetesen otthon maradni, de nem tudok 2,5 órát nap mint nap buszozni. Teljesen begörcsölök tõle.

Egyébként lenne egy eladó Nandu hordozókendõm ha érdekel valakit. Én elszámoltam a méretet, ezért ez most nagyon nagy lett, és nem fogom tudni használni. M-es egyébként, középkék alapon sötétkék csíkos. 4500 Ft-ért bárkinek postázom, aki felhív telefonon, és igényt tart rá. A számom: 06-20/365-2998. Elõre is köszi, ha valakinek kell, mert bár sajnálom nagyon, de nem fogom tudni használni.

Sziasztok
buksicica
24+6
buksicica

Halihó Kismamekok!

Jó, hogy újra itt vagytok, munkahelyrõl netezõkKépKép buksicica, azért hébehóba tájékoztass minket ok?

Pocok, jó, hogy azért megtudod nyugtatni magadKép. Mikor Danóval terhes voltam a rengeteg kórházi tartozkodás miatt jó sok horrort láthattam, hallhattamKépKép. Szerencsére optimista beállítottságú vagyok és megbíztam/ok az orvosomban, ezért könnyebben tudnak vígasztalniKép.

Franyó, a kokuszmatracban az a lényeg, hogy átfolyik rajta a pisi és gyorsan szárad, ja és hogy a levegõ is átmegy rajtaKép. Ha rárakod a gumilepedõt, elvész a funkciója. Arról nem is beszélve, hogy esélyed lesz egy izzadós babóraKép.

Baldachinról nem akarok lebeszélni senkit sem (én mindent vartam, de ez kiszabott állapotában van még most is), hiszen nagyon szépen felöltözteti a kiságyat. Viszont ha rendeltetésszerüen használod, lecsökkented rendesen "a gyerek innen is látható" helyeket. Nálunk a fejvédõnek is csak a fele volt felrakva, ilyen önzõ okbólKép.
Ja, és még egy "jótanács": azért mert ez vagy az más babójánál bejött, nem biztos, hogy a Tiednél is müködni fog, tehát nem kétségbe esni, próbálkozni! A reklamációt szerencsére hamar elfelejtik még ebben a korbanKépKép

Na megyek, pusszantás!
Zsófi (27+4)

Danóról vannak új képek: [url=http://kep.tar.hu/danomano" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/danomano[/url]
Csucsuka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: