A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Melinda, gratu! Örülök, hogy minden rendben veletek.
Kár, hogy csak ilyen telcsis fotód van róla :(
Hát igen, nagy az öröm... :lol:

Csajok, mi is ma voltunk 4d-n. Megerősítést kaptunk, hogy cuncis Nagyon helyes volt Emma, félelmetes ahogy fekszik. Nem is fekszik, ül. Eléggé lent helyezkedik el, össze van teljesen kuporodva és a lábacskáit a fejéhez emelve tartja. Hihetetlen. Pici a pocakom és neki pedig elég kevés a helye. De remélem azért nem kényelmetlen. Fel lett ébresztve szegénykém, úgyhogy először nagyon fintorgott.
És képzeljétek, ami megdöbbentő, én láttam magam benne. A szemei, mintha az enyémek lennének. Komolyan. A dokinő többször is megjegyezte, hogy mennyire szép kisbaba:)

Na, azt hiszem teszek fel róla pár képet. Kép
Kép
Kép
Kép

Ja, a 3. képen épp a lábát szagolgatja, vagy mi :lol:

Kép
niki30

Niki, gyonyoru baba...akkor megnyugszom, hogy a mienk is ilyen szepen fog mar latszodni a 4D/s uh/on.... :) En a 24 plusz 5 napon megyek....
Ezeket a kepeket kulon kaptatok, vagy kimasoltad a dvd/rol vagy hogy? Hol voltatok uh/on amugy? Jaaaaaaa, most nezem a Karpat u.ba, ahova mi is jarunk... :)

Kép
elizabeth25

Helló!

Melinda, köszi szépen. Mi a 24. betöltött hét + 4. napján voltunk, úgyhogy Dominikról is ilyen részletes képet fogtok kapni. Na, kiváncsi vagyok, ő hogy fogja produkálni magát.
Igen, a Kárpát utcában voltunk, ők az ügyfeleink, így gratis uh volt. Sok mindent kaptunk, nagy színes fotót, fekete-fehéreket is, dvd-t és cd-t a képekkel, plusz a leletet. Szóval egy szavam sem lehet, nagyon elégedett vagyok. Nagyon kedves a szonográfus is és érti a dolgát.
Úgyhogy nyugodt szívvel mondom, menjetek csak!

Niki

Kép
niki30

Niki, nagyon nagyon szep a baba! :) Nahat en mult heten voltam es akkor az en babom meg eleg pindur volt, de milyen nagyszeru, hogy az enyem is mar kb. ekkora lehet es igy latszanak a vonasok!! Nahat!!!! :) Hihetetlen!!!! Nagyon edes!!!! Gratulalok!
Szerintetek nem karos a 4d ultrahang? Vagy a sok ultrahang? Mert mi kaptunk kedvezmenyt a kovetkezo 4d-re...amit a 30. het kornyeken akartunk megejteni. De a dokim azt mondta, hogy o is akkor fog csinalni...es hat nem akarom hogy valami gond legyen a sok uh miatt!!!! Hmmmm.... Szerintetek?

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Niki: nagyon édes a baba.

Mi jövő héten szerdán megyünk 4D-re, már alig várjuk.

Holnap reggel mennem kell a terheléses vércukorvizsgálatra. Ezt a cukros löttyöt szívesen kihagynám, dehát a babáért mindent.
Valaki túl van már rajta?

Kép
anido

Lorcika, köszi szépen, aranyos vagy:)

Igen, elég sok helyen hallani arról, hogy az ultrahang így káros, úgy káros, de ha tényleg annyira káros lenne, akkor nem engedélyeznék.
Én azt javaslom, hogy menjetek el a 28. hét környékén a 4d-re és a 30. héten meg az orvosodhoz. Így is nagyon szépen látjátok majd a vonásait.
Annyit mondott, most az egyik hozzáértő, hogy az ultrahang vizsgálat alatt a magzatvíz kicsit felmelegszik, de semmi baja nem lesz a babának. Ráadásul nem órákon keresztül vizsgálják. Szóval az a néhány perc nem veszélyezteti a picit semmiben.

Niki

Kép
niki30

Niki,
tényleg szép baba!

Lorcika,
nekem Raffai (az analitikus) mondta h ne menjek túl sűrűn (csak egyszer voltunk plusz vizsgálaton, 24. hetesen 4D-n), mert nem jó a babának, de nem indokolta meg h miért nem jó. ettől függetlenül én sem akarok többet menni, csak amikor kell. eddig kellett mennem 6-8-10 (vérzés miatt)-12. hetesen, aztán 18., 24. volt a 4D és jövő kedden lesz a 32. hetes (én április elején szülök).

anido,
én voltam terheléses cukron - kétszer is ;) baromi tömény cukor - jó, ha viszel egy fél citromot. én csak másodjára vittem, de számított (mondjuk az elsőnél lehet h romlott volt a cukor, mert sokkal szarabb íze volt!:? ). ja és ne egyél előtte nap krumplit, fehér kenyeret - ezt egy dietetikus mondta nekem, de egy másik meg azt mondta h nem az egyszeri fogyasztás számít, ha nem a tartós bevitel. mindegy, azért lehet h erre érdemes odafigyelni. jó eredményt kívánok!

szép napot!
Dóra
Vendég

Niki, voltunk mar ott egyszer a 13 heten...nagyon aranyos volt a szoke szonografus doktorno :), en mar alig varom, hogy holnap menjunk.... :) Tomi sajnos nem tud jonni, mert megemelte magat es nagyon faj a hata, ugyhogy a legjobb baratnom, aki lesz Domi keresztmamaja es neki a parja kisernek el. :) Jol jartal, hogy gratisz uh/ng volt....nekunk multkor 13 500 ba kerult az, hogy kaptunk ket fekete feher kepet, dvd/n a felvetelt, meg orvosi papirt rola...de szines kepet mar nem akartam plusz penzert kerni....latom, hogy megvaltoztattak, mert most mar csak ket arkategoria van, a 10000 es a 13000, plusz kepet lehet kerni 4Db/ot 2000 Ft, ert vagy ketto nagyobbat, vagy egy kinagyitottat.....szeretnek azert azt is, de az lenne az igazi, ha cd/re ravennek a kepeket, de azert nem akarok plusz nem tudom, hany ezer Ft/ot fizetni, mert ha belatjuk, igy sincs igazan olcson a dolog...azt leszamitva, hogy nagyon ottvannak a toppon uh/ng ugyben :)

En is kivancsi vagyok, hogy Domi hogy fogja produkalni magat.....

Azert irtam, hogy en is ugyanazon a napon megyek , mint ti, mert en holnap leszek 24 plusz 5 napon, de ez mar a betoltott 24 hetet jelenti, azaz azt, hogy ez mar a 25.het....es penteken vasarnap kezdem a 26.ot....tegnap a doki is ebben erossitette meg..hat nagyon kivancsi vagyok, hogy holnap a dokino mit fog mondani a szules idopontja es Domi meretei alapjan....

BOCSI LANYOK, HOGY ILYEN HOSSZURA HUZTAM A DOLGOT! :(

Kép
elizabeth25

Lorcika

Igazából nem tudni, káros-e, a babák nem mind rajonganak érte. Megkérdeztem ismerős kutatóorvost, mit gondol, ő sem mondta, hogy káros a sok, de tény, hogy náluk(Új-Zéland, vagy unokatesóméknál(Kanada) kevesebbet mentek ilyesmikre el, mondjuk könnyen lehet, hogy azért, mert ott az ilyesmikért még többet kérnek, mint nálunk!! De a magánvéleményem az, hogy nem hiszem, hogy ez ártana a babának. Én magam sokkal inkább hiszek az alkohol meg a dohányzás károsításában, vagy a röntgen károsító hatásában. Azt sem mondanám, hogy humbug, mint amit itt felvetett veleki, én csak magam tudom ismételni, nekem ez nem annyira fontos. Én a sima uh-t is nagyon tudom várni, de a legnagyobb élmény az állandó kis aktivitása, amit érezgetek napközben. Na jó, inkáébb éjjel:D:D

Jó gömbölödéet mindenkinek!

Kép
horpika

Sziasztok,

En is hallottam mindenfelet az uh-rol. Haaat ferjem inkabb kihagyna az ujabb 4d-t, es azt hiszem en is. Most mar kivarjuk a Pindurt! :)

En jovo het utan megyek terheleses cukorra a Szent Istvanba. Ott nem cukorszirup van, hanem reggelire kell ennem egy kiflit, meg egy bogre tejet vagy joghurtot es ugy beerni, hogy 1 oran belul levegyek a vert. Vizeletet is kell vinni, csak a dokim azt nem mondta, hogy kora reggelit vagy kaja utanit? Ti tudjatok?

Kép

Kép
lorcika

Ja meg annyit, hogy ez nekem nem egeszen vilagos, hogy eszerint a vonalzo szerint 24 het 4 napos terhes vagyok...ami azt jelenti, hogy mar betoltottem a 24. hetet, nem? A 25-ben vagyok. Viszont az utolso menstruacio szamolas szertin most vagyok a 24. hetben....BENNE! :)

Kép

Kép
lorcika

Lorci, ugyan ott haladsz ahogy en :)
Ez mar a 25 het...es amikor hetfon az lesz, hogy 25 plusz 1, akkor az mar a 26 het eleje lesz :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Túl vagyok a vércukor vizsgálaton. Nem volt olyan borzasztó. Bár nagyon tömény a cukros lötty. Marta a torkomat, aztán égett a gyomrom. De ki lehet bírni. Most jól betízóraiztam, úgyhogy minden O.K.

Remélem ti is jól vagytok!

Elizabeth: várjuk a beszámolót a 4D-ről!

Kép
anido

Sziasztok,

Niki nagyon cukorfalat a kis manó:-))) Kíváncsi vagyok Elisabeth babójáról is ilyen jó minőségű képek lesznek-e.
Mi 14. hétben voltunk még 4D-n, mert egy 12. heti herpesz vírus miatt nagyon aggódtam hogy nehogy valami fejlődési rendellenesség legyen, de a doki 20 percig vizsgált és mindent rendben talált szerencsére. Nem is terveztem több 4 D-s UH-t, de látva most ezeket a képeket, nagyon megjött hozzá a kedvem.
Ráadásul mivel az apósom nőgyógyász, az anyósom gyerekorvos, a párom meg sebész, ismer az összes doki és sehol nem fogadnak el pénzt.. ami miatt egy kicsit cikinek érzem újra odamenni 4 D-re... na majd meglátjuk:-) Ja mert Fehérváron csak egy helyen van 4D...

Itt Fehérváron is zsemlés kefíres a terheléses vércukor vizsgálat ,szerencsére nem kell cukros lötyit inni , és a védőnőm volt olyan rendes, hogy itth agyott nekem egy vércukor mérőt amíg elment szabira, és a férjem otthon megcsinálja nekem a tesztet vasárnap. Azt hiszem egy kicsit el vagyok kényeztetve:-)
pici76

most látom, hogy pont 100 nap múlva kell megszületnie Zsóficának:-)))
pici76

Pici, köszi szépen:)
Igen, az ember tényleg kedvet kap, ha ilyen felvételeket lát....
Szóval akkor Te igencsak jó kezekben vagy. Csupa szakmabeli vesz körbe, marha jó.
Valóban jó dolgod van, na de ez már csak így működik. Örülj neki!

Kép
niki30

Sziasztok, megjöttem a 4D-ről. Sajnos most nincs időm a dvd-ről kimentegetni a képeket, de a telcsivel azt a hármat lefotoztam, amit kaptunk, remélem, hogy kivehető lesz azért számotokra a lényeg!

A szülésem dátuma 2007.05.25.-re módosult, illetve ezáltal a tickeremet is átjavítottam! :)

Kép
Kép
Kép

Kép
elizabeth25

Sziasztok , ismét én! :)

Válogattam egy pár képet Domcsi ruháiról, arról is rakok fel képeket! :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Már megint bekaptam valami kórt, meglett a sok bkv-n közlekedésnek az eredménye!

Ja lányok, csak, hogy untassalak titeket, tegnap az egyik barátom megmutatta, hogy kell dvd felvételről kimenteni képeket, így Domcsiról lementettem pár tuti képet! Mellékelem, remélem nem baj:

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Elizabeth!Nagyon ari a kis Domi,én utoljára 15 hetesen voltam 4d-n,látom,érdemes most is menni.Örülök,hogy jól vagytok.Megmondanád nekem,hogyan kell a dvd-ről képet menteni?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi.baba....van BSPlayered?

Kép
elizabeth25

nincs,de töltök le!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, ok, ha van msn-ed, vegyél fel a vadsonja@freemail.hu-ra és ott elmondom neked, hogy hogy kell csinálni! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Melinda, nagyon helyes Dominik és nagyon jók a felvételek. (nemhiába a Kárpát utcai rendelő) :D
Aranyos, ahogy éppen ásít, jó hogy el lett kapva ez a pillanat :D
A másik képen meg befogja a szemét, haláli :lol:
Jó fej kissrác lesz biztos.
A kisruhái is nagyon édesek, igazi kisfiús cuccok. Azért gondolom nyugodt vagy, hogy minden megvan már, jóelőre előkészültetek.

Mindenkinek kellemes estét kívánok!
Niki

Kép
niki30

Elizabeth: Nagyon cuki a kisbabad. :)

Kép

Kép
lorcika

Niki, Lorcika, köszi a dicséreteket Domi nevében is! :)

Niki, igen, nyugodt vagyok....főleg, hogy a 4D-s rendelőbe a dokinő a súlya alapján 05.11et mondott szülési időpontnak....de a combcsont-fejméret alapján meg 05.25.t, a lényeg, hogy "ezért" még a 30 hét körül egyszer visszamegyünk, mert addigra azért még jobban fog alakulni, így pontosodni fog a dátum is! :)

Remélem lányok jól vagytok! :)

Puszi mindenkinek!

Kép
elizabeth25

én nem értem h újabban miért módosítgatják ennyit a szülési időpontot :? azért vannak az első UH-k és a menstruáció alapján való számítás h megadjon egy körülbelül valószínű időt. annál pontos abban sztem nem lehet amúgysem megmondani - mert vannak frontok is meg egyebek, amik még befolyásolhatják. viszont ezzel a várandósság alatti átszámítgatással annyiszor hallottam h frankón belekavartak a dologba. eddig szerencsém volt . max 1-2 napos eltéréseket mondtak a számítotthoz viszonyítva. holnap kiderül h a 32. hetesen mi lesz a helyzet :)

szép napot Nektek!
Dóra
Vendég

Sziasztok!

Elizabeth: nagyi édes a pocaklakód. A ruhái is nagyon szépek.
Ahogy látom, ti már majdnem mindent megvásároltatok.

Mi még eddig semmit nem vásároltunk. Babonából.
Szerdán megyünk 4D-re, majd megpróbálok képet felrakni.

Kép
anido

Anido, igen, mi már mindent megvettünk! Én nem vagyok babonás! Szerintem hülyeség, már bocsi, hogy ilyet mondok!
Az elejétől fogva tudom, és érzem, hogy minden rendben lesz, és nem is lehet máshogy hozzá állni szerintem egy terhességhez!

Ha pedig morbid akarok lenni, szerintem tök mindegy, hogy a 25 héten vagy a 35.en vásárol be az ember, ha baj fog történni, az úgy is megtörténik, sőt még szülésnél is megtörténhet.
Igy akkor az a legokosabb, hogy ha az ember nem vesz semmit, csak ha megszületik a gyerek! :cry:

Kép
elizabeth25

Elizabeth: persze mindenki maga érzi.
Sajnos nekem volt egy rossz véget ért terhességem. 17 hetes voltam, amikor kiderült, hogy nincs szívhang.
Végig teljesen jól voltam, azt hittem a baba is jól van. Nem így volt. Innen a babonaság.
Eddig ezzel a babával minden rendben. De azért van bennem egy nagy adag aggódás, félelem.
Igyekszem mindig pozitívan hozzáállni a dologhoz, de gondolom te is megérted, hogy mi már nem tiszta lappal indulunk.
Egyébként szzerintem még a 35. héten sem késő bevásárolni.

Kép
anido

Sziasztok!

Nekem ugyan ez az első terhességem, és én is, mint Melinda a kezdetektől fogva azt éreztem, hogy minden okés lesz. Szerencsére eddig tényleg minden rendben volt. Mondjuk az elején volt egy kis bevérzésem, de azt is szépen kifeküdtem.

Anidó, megértelek, hogy egy negatív élmény után az ember már sokkal inkább aggódik és fél, nehogy megint ugyanaz történjen. De hiszem, hogy muszáj pozitívan hozzáállni, máskülönben az ember tényleg csak beleőrül.
Persze azzal, hogy teherbeesünk, már meg is kezdődik egyfajta aggódás-hullám (legalábbis én tudom, hogy aggódós anyuka leszek).
Azért nagyon is együttérzek veled és örülök, hogy most minden rendben van veletek!

Niki

Kép
niki30

Csajok!

Küldök egy jó kis linket. Ez főleg azoknak lehet érdekes, akik még járatlanok a különböző babás dolgokban.
Mi megnézegettük párommal, jópofa:)
[url]
http://onlineakademia.hu/course.php?id=12[/url]

Niki

Kép
niki30

Bocsi, elszúrtam.
Na mégegyszer.

http://onlineakademia.hu/course.php?id=12

Kép
niki30

Sziasztok,

Elisabeth, nagyon cukik a képek meg a rucik is... Mi sem vettünk még semmit sem...

Ez az online akadémia jól néz ki, köszi alinket NIki, elmentettem a kedvencekhez, biztos bele fogok olvasgatni.
pici76

Sziasztok,

Én is megértem azt, aki babonás. Nekem 21 hetesen ért véget az első terhességem, genetikai baj miatt. Szóval én még most is szeretem nyugtával dícsérni a napot. Mi sem vettünk még semmit, de a babaszobát azért már kezdjük kifesteni és bízni benne, hogy minden rendben lesz. Lehetséges, hogy ezt csak az érti meg igazán, akinek esetleg van rossz tapasztalata.

Lorcika

Kép

Kép
lorcika

Lányok, én mindenkinek csak szurkolni tudok, hogy épen és egészségesen szülessenek meg a babáitok!

Kép
niki30

nekem is volt már egy rövid életű terhességem, de én az eljétől fogva úgy gondolom hogy az csak egy balszerencsés véletlen volt, és meg vagyok győződve róla hogy még egyszer nem fordulhat elő velem

persze mindenkinek vannak rémálmai hogy mennyi minden mehet rosszul, de én alapvetően maradok optimista, nem hagyom hogy legyűrjenek a félelmeim:-)) kívánok mindenkinek hasonlót:-))
pici76

Szerintem is nagyon fontos az optimizmus és a jó hozzáállás...máshogy nem is megy a gyerekkihordás! :)

Niki tényleg nagyon jó ez a link, végig néztem rajta mindent, amit lehetett! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Ez az online akadémiás link nagyon jó volt!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok, jo reggelt mindenkinek!

Egyet ertek az elottem szoloval....az online akademias ugyben! :o

Lanyok, mit szoltok a 100 napomhoz? :lol:

Kép
elizabeth25

Lányok, örülök, hogy ilyen nagy sikert aratott a link :D
Mi is végignéztük és tényleg vannak benne hasznos tanácsok.
Az egyik apuka nyilatkozata elég vicces, mi szétröhögtük magunkat párommal. a 3. apuka (csíkos pulcsiban). "Hogy zajlott le a szülés" címmel, amikor elmeséli, hát nem egyszerű....
Ráadásul én megtudtam, hogy ez az epidurális nem teljesen veszélytelen. Ez számomra új infó volt. Én mondjuk nagyon fosós vagyok és amikor arról van szó, hogy nem lehet megmozdulni, akkor rám tuti rámjön a ficánkolás. Az epidurális érzéstelenítésnél pedig ez nem a legszerencsésebb....
Nem is tudom, mi lesz. Lehet, hogy inkább nem kérek? :roll: :oops:

Kép
niki30

Sziasztok

tegnap este mi is megnéztük a linket, és néhány papás elbeszélésen jót rötyögtünk:-) néhány viszont nagyon hasznos volt. Kösz Niki!

Az epiduráltól szerintem ne félj, igaz mint mindennek, ennek is van kockázata de csak anesztese szakember csinálhatja aki csinált már valszínűleg jópárat, és tesznek róla hogy ne nagyon tudj ficánkolni.
Én nem döntöttem el hogy biztos hogy fogok kérni, de ha már olyan állapotban leszek hogy kérek mégis, akkor biztos nem sok kedvem lesz már ficánkolni... én inkább a nagy tűtől félek ugyanis van egy enyhe tű-fóbiám... de valahogy van egy olyan érzésem hogy ott szülés közben ezek a dolgok mind nem fognak számítani...

Képzeljétek ma megyek az első szülés felkészítő órára a kórházba. Kíváncsi vagyok milyen lesz.. ti mentek?
pici76

Pici, valószínű igazad van, akkor remélhetőleg ezek a paráink tényleg nem fognak számítani és lehet fel sem fog tűnni.
Hát nagyon bízom benne. A tűvel én sem vagyok túl jó barátságban egyébként. :oops:

Majd mesélj, milyen volt a szülés felkészítő!
Helyik kórházba mész?
Én a Jánosba megyek majd március elejétől. Már alig várom! :lol:

Kép
niki30

Lányok, van olyan közületek, akinek egy ideje fájdogál a pocija? Nekem három napja... :(

Kép
elizabeth25

Sziasztok

ELizabeth,

hogyan fáj, görcsöl? Ha görcsöl lehet hogy emelni kéne a MagneB6 adagodat, én mindenképpen beszélnék a dokimmal a helyedben. De lehet hogy csak a méh tartó izmok nyúlnak és azt érzed. Ne izgulj (nagyon) amíg nem tudod az okot, lehet hogy banális dolog...

Én szerencsére ezt még megúsztam de tegnap volt egy kis barnás szmötyim és eléggé megijedtem, de csak reggel volt és azóta sem semmi...

Zsófica már jó pár napja rászokott hogy kigömbölyödik a pocim bal felső felére, és olyankor annyira kitámaszt, hogy az elég kellemetlen :x De ha megsimogatom visszahúzódik :)
pici76

Pici, egy gyenge mensis fájdalom..mintha megakarna jönni!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Elizabeth!Bocsi,hogy nem jelentkeztem.Köszi a segitséget,letöltöttem a programot,és csináltam egy csomó képet!
Nekem is fájdogál a pocim,igaz nem görcsöl,de a méhszájamon olyan furcsa érzés szokott lenni,meg két oldalt a pocimban,de az a méh tartószalagjának nyúlása miatt van.Ilyenkor igyekszem megnyugtatni magam,általában azzal,hogy nem vérzek,igy nem lehet nagy baj,próbálok nem oda figyelni,lepihenni,és hamar meg is szünik.A görcshöz hasonló érzést nálam a hajolgatás váltja ki.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Melinda, biztos nincs semmi gond, de azért ha huzamosabb ideig érzed, biztos ami biztos, hívd fel a dokid.
Legalább megnyugszol.
Lehet egyébként, hogy tényleg csak az izmok dolgoznak, nyúlnak szépen, ami normális.
Magnéziumot szeded? Mennyit? Nekem is növelnem kellett az adagot. Én most 3-at szedek naponta.

Egyébként engem is érdekelne, hogy mik azok, amiktől keményedhet a pocak....
:o
Mert ugye nemcsak magnéziumhiánytól. Ezer dolog lehet még.

Pici, tényleg kellemetlen, ahogy annyira kitámasztja magát Zsófi?
Emma még nem csinált ilyet. Vagyis már nekifeszült többször a hasamnak, de nem volt kellemetlen. Picit feszült. Nah, de kiváncsi vagyok milyen lehet. Biztos később megtudom én is. :)

Kép
niki30

Gabi baba, nagyon szívesen, máskor is! :)

Bevettem megint két db Magne B6-ot és most már sokkal jobb! Domcsi mozog ezerrel, úgyhogy nagy baj nem lehet, remélem! :)

Kép
elizabeth25

Jól van akkor :lol:

Kép
niki30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: