A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Gombolyunek nagy gratula! Kép

Andy, otthon vagy mar?

Na, mi sem lettunk AB bebi! Mondja meg valaki, mikor szulok mar!!!!!!!

Kakukkfu
41 vagy 40
kakukkfu

Sziasztok,

Boldog Uj Evet Mindenkinek! Hogy telt az ejszakatok? Kép

Nem birtam ki, gondoltam megnezem, hatha a finiselok babai kozul lett valaki az ev elso babaja...aztan milyen jo kis hirekkel vartatok! Kép
Tuninek es Gombolyunek nagy nagy GRATULA! KépKépKép Az uj ev elso jo hirei...KépSok boldogsagot nekik! KépKép

Norka,
en a 20. het kornyeken kaptam tudogyulladast, kaptam is ra antibiotikumot. KépKép A nogyogyaszomat is megkerdeztem, mielott beszedtem volna, azt mondta, a 15. het utan mar sokkal batrabban beszedheto barmilyen antibiotikum, mert a baba szervei mar kifejlodtek.
Augmentint en is szedtem novemberben, de az kozismerten nem art a babanak, azt mondta a dokim. De az augusztusi az valami durvabb antibiotikum volt, de mar nem emlekszem a nevere. KépKép Szerintem nyugodtan szedd be, a haziorvosok azert nem hulyek, es inkabb egy rovidebb Semicilin kura, mint az enyemhez hasonlo tudogyuszi....KépKép

Kispici,
koszi a homeopatias gyogyo nevet. Kép
A tegnapi korhazi latogatasom utan nem sirtam, csak nevettem, mert annyira keptelennek tunt mar az egesz...KépKép Aztan hazamentem, lefekudtem aludni es utana jobb labbal keltem ki az agybol...KépKépKép

Pusszantas,
Gombóc
36+4
gombóc

Gomboc
Koszi a tanacsot. Kép Holnap megyek a dokimhoz, ugyhogy addig kivarok. Majd meglatjuk o mit mind.

Lanyok
Kepzeljetek, tegnap Kispapaval voltunk vedoneninel. 1 egesz orat eldumcsiztunk es mikor rakerdeztunk a babyorzore, felajanlotta,hogy a rendeloben vn egy. Ha nem lesz koraszulott vagy beteg baba addig, akkor megkaphatjuk par honapra! Kép Tok rendes volt. Igaz Medicor ..:0/ De majd meglatjuk milye.

Norka
32+4
norkini

Sziasztok!

Tüni, GömbölyûKép
Nagy gratula nektek! Sok boldogságot és mégtöbb tejcsit kívánok.

NorkaKép
Nekem kellett szedni Semicilint, de csak már akkor írta fel a házidoki, amikor lázas lettem. Addig csak a Bioparox sprayt kellett használnom.

Puszi, Panka
29+3

panka

Sziasztok!

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Gömgölyü gratula Nektek!

Visszatérve a 4* i védõnõ látogatáshoz én eddig 2* voltam, de minden hónapban felhívom, hogy mi újság,jan, febr még tervezem menni, ha lesz idõm.Kinél kell igényelni?

Képzeljétek beszéltem a fönökömmel, hogy februárban valamit variálni kell a munkarenddel, mert sokat kell menni dokihoz az utolsó hónapban ( mikor és mennyit is? tudja valaki?)
Így azt mondta hogy akkor megyek mikor tudok, most már a babó fog dirigálni...

Így valamit haladunk elõre...

Jók legyetek, vigyázzatok magatokra...

Manó2
31+3
manó2

Sziasztok!

Boldog Új Évet Mindenkinek!!

Elmegy az ember pár napra, aztán olvashat buzgón! Kép

Szerintetek normális, hogy ha elfáradok, iszonyatosan fáj a derekam? Szörnyû! Az érthetõ, ha az embernek a vége felé már fáj, bár nekem Lilivel nem volt ilyen gondom, de most még csak 15 hetes vagyok, hasam nuku (a hájon kívül), szóval nem értem.

Hayimpapa!
Gratulálok a kis Márkhoz!! Kép Kép Kép És Hayimmamának gyors felépülést!

Andy!
A Ti kis Márkotokhoz is nagyon gratulálok! Kép Kép Kép

Cinedit!
Gratula Botondhoz! Kép Kép Kép

Tipu!
Jobbulást!

Myssnia!
Így utólag is boldog születésnapot kívánok Neked!

Kamilla és Kamilláné!
Gratulálok a kislányhoz! Kép Kép Kép

Timici!
De jó, hogy végre kiengedtek! Pláne, hogy minden rendben van! Kép

Orsoly!
Gratulálok Lászlóhoz!!! Kép Kép Kép

Tüni!
Gratula Gergõhöz! Kép Kép Kép

Gömbölyû!
Gratuláció Lilihez!!! Kép Kép Kép

Mennyi fiú született! Kép

Ildianyu 15+1
ildianyu

Manó2!
Az a lényeg, hogy legyen 4 pecsét a kiskönyvedben, és aztán a védõnõ ad egy papírt. Hogy hol kell igényelni, azt sajnos nem tudom. Az utolsó hónapban azt hiszem, 2 hetente kell menni. Így rémlik. Legalábbis a védõnõhöz. A dokid meg szerintem mondja.
Ildianyu
ildianyu

Gömbölyü és Gömbölyitö és Lili KépKépKép
Nagyon sok boldogságot!!!

Mindjárt visszakeresem a centis módszert, és megmérem a babukát Kép

Tegnap ittam egy kis tiramisu krémlikört Kép Gumimaci meg csak kicsit mocorkált, lehet, hogy elaludt KépKépKép
Tudom, hogz nem illö kismamának ilyet mondani, de OLYAN jól esett a likör Kép

Tüni Kép
nagy gratula Gergöhöz!

Timici Kép
örülök, hogy már otthon vagy, nagyon vigyázz magadra!

Hayim Család! Sok boldogságot!!!

Lányok, tegnap egy jégfoltom majdnem eltanyáltam, de ehelyett csak piruetteztem egyet, súlyomhoz képest egész kecsesen Kép Én persze röhögtem, mint a ló, de szegény kispapám majdnem szivrohamot kapott Kép
Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez még a likör ELÖTT történt Kép
Utána kicsit féltem, hogy esetleg megrántottam a pocit, de nem érzek semmi bajt ... holnap felhivom a dokit, és amint UH-közelben lesz, megyek és megnézzük a magzatviz-helyzetet ... remélem, minden rendben lesz Kép

Norka Kép
Semicillint biztosan nem véletlenül irt a dokid. Kérdezd meg a nögyogyidat, de mivel lassan ott tartasz, hogy a Streptococcus nevü gonosz baci gondot okozhat, jobb kiirtani, ha esetleg az tanyázna a tüdödben. Holnap szerintem csörögj rá.

Sok pussz és mindenkinek boldog új évet - megyek kutakodni, aztán mérek Kép

Kangi
32+5
kangi

Egek! 2534 gramm jött ki, az pedig túlzás lenne Kép
Lehet, hogy én még túl kiskorú vagyok ehhez???

Na majd az UH megmondja Kép

Pussz és jó éjt!
Kangi
32+5
kangi

Sziasztok!

Boldog Új Esztendõt Kívánok!

Tüni és Gömbölyü!
Sok boldogságot a csöppségekhet!

Kangi!
Heheh!Kép Az UH majd megmondja??? Kép Gabimat 4000 g fölé saccolta az UH, de mikor megszületett kiderült, hogy fél kilóval könnyebbKép 3540-el született, ami azért egy ilyen kisbabánál és a szülésnél sem mindegyKép Szóval a masinériákban nem igazán bizom, fõleg, ha a baba súlyát tippelik vele.Kép

puszi a mamiknakKép
sasha és a 12 hetes Gáborbaba

Kép
sasha

Sziasztok! Kép

Jo reggelt!

Pocok, megtenned, hogy dobsz egy listat, hogy meglassam hol tartok? Kép Kép Kép
Szerintem mar Kisvakond is babazik, es akkor elso is lehetek, akar. Kép

Kakukkfu
40 v 41 +1
kakukkfu

Sziasztok Kismamákok!

Kangi, az UH adatokból szerintem egyetlen olyan van, ami igazán értékelhetõ(talánKép)az pedig a BPD, én most erre vagyok a legkiváncsibb, hogy ki fog-e férni Bence feje.Kép
A UHs súly elég megbízhatatlan, míg bennt voltam, volt egy anyuka, akinek reggel az UHn 4000gr-ot mondtak, majd megszületett a lánya 3250gr-al, ez nagyon nem +/-10%.
A centis módszer pedig talán inkább csak a végén ér valamit, de azért én is lemértem magam 32hetesen.Kép

Zulu, Panka, Ildianyú, Kangi, és Kedves Mindenki, nagyon köszi, hogy örültök nekem. Olyan jól esik.Kép

Kakukkfû, nem tudom mikor fogsz szülni, de nagyon drukkolok, hogy már ne kelljen sokáig várni a babádra. DRUKK,DRUKK,DRUKK

CTG:4 héten át minden nap kellett csinálni és mindig tökéletes volt. Holnap mennem kell a klinikára, háááát nagyon kiváncsi leszek most milyen lesz. Ugyanis most a terhesambulancián fogják csinálni ülve, eddig pedig magamnak csináltam fekve, közben ittam ezerrel a vizet. Lehet kénytelen leszek én is elõtte szõlõcukorral erõsíteni.KépKépKép

Terhességi csíkok: eddig csak a combomon volt, ezzel még úgy ahogy megbékéltem, de az év utolsó napjának estéjén berepedt a hasam isKép. Bence egésznap szana-széjjel feszegette a babaház oldalát, komoly fájdalmakat okozva az anyjának(láb bordába dugása, méhszáj fejelgetése ezerrel és mocorgás egész nap, ha ültem, ha álltam, ha feküdtem). Ez még elment volna, de este észrevettem, hogy 3 csík lett a pocakomon, kicsit kiborultam.Kép De Apa megígérte, hogy így is szeretni fog.Kép Kérdeztem, hogy bizti nem cserél le egy fiatalabb repedetlen hasú lányra, mire a válasz, nem mert tõle nem lesz Bencém.KépKépKép Nagyon jól esett, de a csík azért baromira zavar, még szerencse, hogy a pocak alsó ívén van, így csak tükörben látom.Kép Azóta valamiért kerülöm a tükröt...ki érti ezt?Kép

Megyek jelentezem a védõnõmnél, hogy már szabadlábon vagyok és mikor menjek, ha ugyan menjek még.
Pusssza,
Timici
36+6
timici

Sziasztok!

Kangi
Jo,hogy megvagy! Ne aggodj a kremlikor miatt! Nagyon is jot bir tenni a kozerzetnek es ez mostanaban nem art! Kép
De azert a jeggel csak lassan....iszonyu nagyot lehet tanyalni..Kép Szerencsere nem tapasztalat! Kép

Kakukkfu
HAJRAAAAA Kép
Nagyon drukkolok!!!

Timici
Szerintem se aggodj a csikok miatt. Lesz 600 masik dolog ami lefoglal majd, egy ideg eszedbe se fog jutni meglatod! Utana pedig csak halvanyodnak azert!!!! Kép

Lanyok
A baratnom ma kezdi kifesteni a babaszobat. Ugy izgulok!!! Igaz addig meg doki+1000 masik dolog van.

Babauszas
En nagyon beindultam. A vedoneni ajanlotta es azt mondja itt a kornyeken az anyukak es babak nagyon szeretik. Kozuletek jart / jar majd valaki?
(+ babamasszazs es baba-mama torna is van itt par utcanyira. El vagyok kenyeztetve!!! Kép )

Na elcsondesulok....
Norkini
32+5
norkini

Hello Norka Kép
Az én védönénim is nagyon ajánlgatja a babaúszást, és kispapa is nagyon lelkes, úgyhogy mi fogunk járni, mármint Gumimaci a papával, én nem vagyok az a nagy vizeskedö Kép
Babamasszázst meg szintén a védönéni tanit, az engem nagyon érdekel.

Kakukkfü Kép
hajrá-hurrá-drukk-drukk-drukk!!! Kép

Timici Kép
sajnállak a csikok miatt Kép de ne búsulj, mert el fognak halványodni, és ha nagyon zavar, akkor pikk-pakk megplasztikázzák, de az ráér, mikor már legyártottátok az összes tervezett babukát KépKépKép

Képzeljétek el, én még csak most tartok ott, hogy tohonya vaddisznónak érzem magam! És azt is csak azért, mert az üdüléskor láttam magam egész alakos tükörben! Egész odáig elhittem kispapának, hogy édes, aranyos, csinos vagyok! Kép Holott egy nagy, kerek elefánt vagyok!!! KépKépKép Rövid a lábam, nagy a fenekem, és a böröm is ocsmonda Kép BUÁÁÁÁ ...

Na mindegy, mert azóta kispapa megint meggyözött, hogy édes, aranyos, csinos vagyok Kép Én meg boldogan elhiszem Kép

Pussz
Kangi
32+6
kangi

Micsoda babaesõ KépKépKépKépKépKép!!!

Gömbölyû, Orsoly, Tüni: hatalmas gratulák! KépKépKép Most jönnek a boldog, és persze nehéz napok... Füleket úgy kell nyitva tartani, hogy az okos tanácsok bennmaradjanak, az okoskodó tanácsok meg menjenek át a másik fületeken Kép.

Kakukkfu: Kitartás, most már biztosan az elsõ vagy a listán Kép. Bár gondolom, az okozna nagy örömet, ha hirtelena a babáslistára kerünél.

Vigyázzatok Magatokra lányok!
Hayimpapa

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

Régen jártam itt, amikor még én is friss kismami voltam, azóta már pont ma 6 hónapja gyakorló anyuka, de azért néha be-bekukkantok ide is, bár inkább csak olvasgatlak már benneteket.

Babaúszásra mi is járunk, bár mi budapestiek vagyunk, így ott. 3 hónapos kortól lehet járni, tulképpen onnantól, ,amikor már biztosan tartja a fejét a baba. Mi 4 hónaposan kezdtük pont, mert akkor indult új csoport.
Dani alias Gumimacika nagyon élvezi elsõ perctõl fogva, ,egyáltalán nem fél, nem sír, egyszerûen olyan, mint hal a vízben. Már víz alatt is volt, , nyitva a kis szeme, amikkor pedig feljön, akkor szuszog, pillázik és dumál, meséli biztos, hogy "Anya! Láttalak a víz alatt benneteket"!
Mi a Kalovits módszer szerinti oktatásra járunk, itt nem rögtön a víz alá nyomással kezdik, mint sok helyen, ahol csak babaúszásnak titulálják azt, ,amit õk tartanak. Itt minden a babák saját igényeihez igazodik, ha valaki lassaban halad, vagy félõsebb, akkor sincs baj. A babák egyébként is jelzik mikor mi a jó nekik, és akarnak-e valamit, vagy nem. Nagyon klasszul tudnak kommunikálni, annak ellenére, hogy még nem tudnak beszélni.

Érdemes minél elõbb vinni, már csak azért, mert a búvárreflex kb. a 7-8. hónapig mûködik a babáknál. A csoportunkban vannak 10 hónaposnál idõsebb babák, hát szegénykék eléggé félõsek, míg a piciknek szinte lételemük a víz.

Kangi!
Megnéztelek a profilodban és igenis nagyon csinos kismama vagy! Hidd el mindenki látja, hogy nem azért vagy ilyen, mert degeszre zabáltad magad, hanem mert lakik odabent egy igazi kis csoda, hogy õt neveli most a tested! Én imádtam kismama lenni és állandóan a pocakomat mutogattam, monjuk csak 9 kg-t híztam össz-vissz, ,de ez adottság, mert terhesség elõtt sem kellett sosem vigyáznom, így nekem kuriózumnak számított a nagy pocak, ,ami elég késõn kezdett csak látszani, úgy a 24. hét táján, így már nagyon vártam a gömbölyödést!
Szóval a férjednek igaza van, hiszen félig õt is hordozod odabent!

UI:
A nicknevembõl adódóan mikor még ide írogattam Dani születése elõtt, akkor Danit is Gumimacikának hívták itt a többiek Kép Ha visszaolvasol, akkor meglátod!

pusz:
gumicukor és Dani (ma pont 6 hónapos)

KépKép
KépKép
gumicukor

Még annyit, hogy babaúszásról bõvebbet a www.babauszas.hu oldalon, , ez az amire mi is járunk.

Hayimpapa!
Nagyon klassz, hogy egy kispapa is bekapcsolódott ebbe a fórumba! Gratulálok a picitekhezm aki ha jól emlékszem 27-én született igaz? Nagyon jó babázász és kitartást az elsõ hetekben, mert arra nagyon agy szükség van! Na és persze soksok tejcsit, a beindulásához is kitartást! Én már csak tudom, mert nagyon megszenvedtünk az elején, de megérte, mert a mai napig is szopizunk jó étvéggyal!

Babamasszírozásra mi is járunk a kerületi védõnõk szervezik. 4 alkalom az egész foglalkozás, ,hétfõn lesz az utolsó. Eddig nagyon jó tapasztalataim vannak, ,Dani nagyon szereti, közben õ is masszírozza a tappancsait. Mi szerencsére nem voltunk hasfájósak, de járnak oda ilyen panaszokkal bébik, és nekik csodákat mûvelt a masszírozás. Mi meg csak egyszerûen a jó közérzet miatt járunk. Apán is ki szoktam próbálni, és nagyon szereti!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Babaúszás: annak, akinek szívügye a babaúszás, érdekes lehet, hogy a három hónapos kort inkább azért szokták kikötni, mert így már van egy pár védõoltás a babában, ezért biztonságosabbnak tartják a közösségbe vivését. Aki elõbb szeretné búvárkodni tanítani a csöppet, azoknak a babáknak tartanak kádúszást. Már a köldökcsonk begyógyulása utántól. Házhoz mennek. Az interneten láttam, azt hiszem, hogy az elõbb említett honlapon...

Tüni és Gömbölyû, no meg a csatolt családtagok!
Gratulálok mindannyiótoknak! KépKépKép

Sziasztok!
Snoopy
21+4

KépKép
snoopy

Sziasztok,

Kakukkfu, druuuuuuuuuuuukkkkkkkkkkkkkk...KépKépKép
Meg itt panaszkodtam karacsony elott, hogy mar regota nincs valtozas a tablazatban, erre jo kis babaeso lett. KépKép

Timici,
milyenek az otthon toltott napok? Iszod mar a malnelevel teat? En jovo heten szeretnem beszerezni, ugyanis 8-ara kaptunk UH idopontot, es csak utana kezdenem el inni. Es a Kispici altal leirt homeopatias golyokat is szeretnem majd beszerezni. Kép

KAngi,
ne butaskodj mar! Kép Tok csini vagy, kispapadnak van igaza! Kép

Gumicukor es Snoopy,
koszi a babauszassal kapcsolatos infot. Kozeli ismerosunknel lett a babauszastol beteg a baba, valami fertozest kapott el. Kép Ezert az ismeroseink kozott nagy a vita arrol, hogy erdemes vinni vagy nem javasolt vinni uszni a babakat. Kép En inkabb a vinni fele hajlok...KépKép

Kepzeljetek, nekem kb. 1 hete faj folyamatosan alul a szemeremcsontom (vagy medencem alul?), olyan, mintha szet akarna szakadni. Szilveszterkor a baratok azt mondtak, szerintuk lejjebb van a pocim, mnt maskor. Akkor hitetlenkedve hallgattam. De ma mar en is latom, lejjebb csusszant a pocakom...KépKépKép

Gombóc
36+5
gombóc

Sziasztok,

MINDENKINEK KIVÁNOK BOLGOG ÚJ ESZTENDÕT!!!!!

Még nem értem a termés végére, de hatalmas GRATULA az új babákhoz. A kismamáknak sok tejcsit és sok örömöt a picurokhoz.

Ma jöttem dolgozni elöször karácsony óta. Szilveszter napján voltam UH-on. Csodálatos érzés volt látni és végre fény derült a nagy titokra. EGY GYÖNYÖRÜ KISLÁNY ANYUKÁJA LESZEK. Kislányuk neve PANNA.
Minden rendben volt és szépen fejlõdik.IMÁDOM ÕT.

Most sajna mennem kell dolgozni, de majd még benézek hozzátok.

Puszi
Omnia (31)
Névtelen

Gumicukor, Gombóc Kép
köszi a biztatást Kép Mondjuk a profilom feltöltése óta is gömbölyödtem jókorát Kép
Nem is úgy igazából aggódom, csak úgy hirtelen elég sokkoló volt a látvany Kép Nekem se kellett sose figyelni a súlyomra (48kg-ra nem is érdemes figyelni Kép), és tudom, hogy alkati dolog, de azért 16 kg az mégiscsak 16kg ...

Gombóc Kép
szeméremcsontom és forgóim is fájnak, már hosszú hetek óta, és hát neked azért már itt az ideje, hogy elkezdjen leszállingózni Kép

Holnap délután megyünk dokibácsihoz, aki meglesi, hogy mizujs a magzatviz ügyében. Remélem, nem csapott át kórosan kevésbe, és pocimaci is fejlödik rendesen - mondjuk mozog, mint akit fehúztak Kép

Pussz
Kangi
32+6
kangi

Sziasztok,

bocsi hogy eddig nem jelentkeztem, de már megvan az oka. Mint tudjátok, okt. 16.-án Bence babi elõbújt. Most már 6 kiló, és 62 centi. Sokat eszik, és nagyon édes.

Gratulálok az újaknak, a megszületett babáknak és a túlélõ anyukáknak.

Tudom, elõbb kellett volna szüléssztorit írni, de most jutottam ide.
HÁt, nem volt valami könnyû, nagyon elhúzodott a dolog. REggel 4:45-kor indultak a fájások, és éjjel 01:15-kor lett meg a bébi. Nagyon kimerített a vajúdás, de az 5. nyomásra kint volt a Bence. Nagy fekete hajjal született, és rögtön le is pisilte a csecsemõst.

Ha lesz idõm, még beugrok, de nem hiszem hogy addigra már valaki is emlékezni fog rám.

Boldog gömbölyödést a pocisoknak, és nagyon sok kellemes, boldog percet a babázóknak.

Szeretettel Lora
lora

Sziasztok!

Elõször is Boldog Új Esztendõt minden Kismaminak, Anyukának és Kisbabának! Eltüntem egy idõre, elég is volt behoznom a lemaradást. Az azóta született Anyukáknak és Kisbabáknak jó egészséget és sok tejcit kívánunk.

Velünk semmi különös nincs, pontosabban csak annyi, hogy a védõnõm egyre hülyébb sajnos. Ma voltam nála a 20 hetes terhesgondozáson, nézett vizeletet, vérnyomást, súlyt. Minden negatív lett Kép , csak épp egy hónap alatt 2 Kg híztam és ezt azonnal szóvá is tette Kép . Minden védõnõ ragaszkodik az egy hónap egy Kg hízáshoz, vagy kifogtam egy akadékoskodót? Ja eddig összesen 3Kg híztam és ebbõl 1 biztos, hogy a mellem, mert két számmal nagyobb melltartó kell Kép . Ezek utána körzeti nõgyógyász kijelentette a tökéletes AFP és 18 heti UH lelet alapján, hogy a 22 héten menjek kontroll UH-ra. Nem azért mintha nem örülnék, hogy látom a picit, de a kérdésemre, hogy miért kell a válasz annyi volt, hogy csak menjek nyugodtan el, semmit nem ártok vele. Miután kijöttem, kijött az aszisztens és közölte, csak rossz napja van a dokinak, kicsit akadékoskodik. Nyudodjak meg, legalább megnézik merre van a méhlepény, mert elég közel van a méhszájhoz. NA Bumm! Kép Jól kezdõdik ez az év is.

Kangi!
Hogy van ez a "centis" módszer? Hogy lehet ezzel a babák súlyát megbecsülni?

JAJ egyébként köszönöm azoknak akik szorítottak nekem dec.19-én a vizsgán átmentünk, hála az égnek, már csak 4 vizsga van hátra. Megyek is tanulni mert hétfõn is megyünk, de most már szóbelizni.

Nadine
20

Nadine
KépKépKép
nadine

Na hahó mindenkinek,
Boldog Újévet mindenkinek!:o)
kicsit eltüntem, de sajna nem azért, mert elutaztunk, hanem mert nagyon sok volt a melóm:o(
még kari elõtt gondoltam megmondom a fõnökömnek, hogy gyarapszik kis családom, erre mire rászántam maga, kirúgott 2 embert:o(
aztán panaszkodott, hogy milyen kevesen vagyunk, sok a meló, így nem mertem elõhozakodni vele, hogy én sem leszek ám ott örökké. csak ma sikerült vele közölnöm. egész jól fogadta:o) ja és elõléptetett:o) Nem teljesen komplett:o))))

jaj, annyi babi született, mialatt nem, voltam, hogy nem is tudom már, hogy kimindenkinek is kell gratulálni. Így mindenkinek nagy gratula, és sok boldogságot a csöpségekhez!!!!:o)

Jaj, Saci, olyan jó volt látni, hogy valaki végre utánam következik a táblázatban:o))))))
az én orvosom 35 ezret kér a szülésért, és vizsgálatonként - ha a magánrendelõjébe megyek 4ezret kell fizetni, de persze valamikor a kórházba megyek. Ja és ez Bp-en. szerintem annyira nem gáz.

Na, lelépek, remélem kicsit sûrûbben tudok majd jönni.
Pusz mindenkinek, és drukk a finiselõknek:o))))

Manócska
15+1
Manócska

na jó, jó lesz az csak 14+1-nek is:o)))))
Manócska
14+1
Manócska

Nadine Kép
üdv újra itt! Vizsgához gratula!

Módszer: hanyattfexel, és megméred a hasad körfogatát, illetve a méh teteje (ameddig a "gombócot" érzed) és a szeméremcsont teteje közötti távolságot. A két centis értéket (nekem 94cm ill. 27cm) összeszorzod, és kijön a baba tömege grammban. Állitólag egész pontos, de csak a vége felé ad reális képet.

Védönövel ne törödj, az enyém tök normális, a 16 kilómra semmit se szólt, illetve annyit, hogy majd leadom Kép Ne hagyd magad stresszelni, ami meg a lepényt illeti, azon se izgulj, csak az a fontos, hogy ne emelj, ne ugrálj, ne nagyon hajlongj. De ezeket amúgy sem csinálja az ember lánya ...

Megyek haza, holnap uccsó benti munkanap!! Kép

Pussz
Kangi
32+6
kangi

Sziasztok!

Elöször is mindenkinek boldog új évet kívánok.

31-én jöttünk ki a kórházból. Most van egy kis idõm gondoltam bejelentkezem hozzátok.

Szüléstörténetem röviden:
27-én este született meg Márk. Reggel 8-ra kellett bemennem CTG-re és már bent is maradtam. Délután 2 kor az orvosom burkotrepesztett és megindult a szülés. Elég nehéz volt sajnos nagyon fájt ráadásul vákummal született meg Márk, mert fájásgyenge voltam este 3/4 7 kor és rögtön a mellemre rakták. Nagyon jó érzés volt minden fájdalom elfelejtve. Nagyon nagy segítség volt, hogy a férjem velem volt és sokat segített nekem. Sajnos a tejem csak az utólsó kórházi nap indult be ezért a pici 340grammot fogyot. Most kiegészítõként tápszert kap, de nagyon jó kisfiú. 9/10-es apgarral született.

Mindenkinek köszönöm utólag is a drukkokat és a jókívánságokat.

Kakukkfu: Mi van veletek? Remélem minden rendben lesz nagyon drukkolok nektek, hogy már te is túl legyél rajta és boldog anyuka legyél. Nagyon jó érzés.

Na most csak ennyit gyorsan majd még jelentkezem.

Sziasztok
Andy és a 7 napos Márk
andy78

Szia Andy!

Udv itthon! Orulok, hogy a Szilvesztert mar otthon tolthetted! Kép Mark pedig nagyon szep kisfiu. Kép

Lanyok es Hayimpapa!
Koszi mindenkinek a drukkot!
En holnap megyek, es ha semmi nincs, hetfon kell vegleg benn maradnom.
Udv
Kakukk
kakukkfu

Babaúszás ismét:

Nem tudom, mitõl kaphatott fertõzést a baba. Nálunk kikötötték, hogy ha valaki, akár szülõ, akár a gyerek beteg, akkor saját érdekbõl és másokéból is ne jöjjünk úszni. Attól is függ, mivel fertõtlenítik a vizet. Ahová mi járunk, ott kimondottan bababarát víz van, na és babaúszáson kívül nincs is más úszás, tehát nem úszkálnak mellettünk hobbiúszó öreg banyák lábgombával. Mondjuk nem is lehetne, mert max 1.20 a víz az elején meg 40 cm, fokozatosan mélyül.
Mondjuk egyik alkalommal egy anyuka a nagy gyerekét is behozta (gondolom nem tudta hová tenni) és ott köhögött minden gyerekre, még a kezét sem tette a szája elé. Sajnos az ilyeneket nem lehet kivédeni..., ha meg szól az ember, akkor felnyársalják, mint ahogyan engem is...

Mondjuk a védõoltásokat 5 hónapos korig bezárólag kapják a gyerekek, a 2 legfontosabb pont a 4. és 5. hónapban van.

Alul fájdalom:
nekem is volt a szülés elõtti utolsó hetekben, olyan érzés volt, mintha egy biciklitúrán vettem volna részt, és izomlázam lett volna a nyeregtõl. Ez azért van, mert már a baba súlya nyomja a lenti izmokat, ,szöveteket. Nekem szülés elõtt még erõsebb volt, + éreztem, ahogy birizgál a fejével a kis manó. mondjuk õ már a 28. héten befordult, de van, akinek csak a 32. héten fordul be. Ha meg nem, akkor is meg fog születni, nem igaz?

Puszz és gratula az új babákhoz!
gumicukor és Dani (ma 6 hónapos)

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Gumicukor
Koszi a sok uszasos hozzaszolast! Kép Bar en Pecsrol irok, de igy is hasznosak az infok!!!!

Kangi
Nem irtad,hogy mi volt dokinal?

Lora, Andy
Koszi a torteneteket! Kép Meg 1x gratulalok a babakhoz!!

Nadine
Szerintem is egyik fuleden be - masikon ki! Marmint a vedono aggodasa! Kép

Lanyok
En is voltam ma dokinal es kicsit megrovidult a mehszajam..Kép De nem riogatott meg semmi. Aranyos volt. Szoval most FULL pihi!
A baratnom most festegeti a szobat es OLYAN JOOOO! Kép Kép

Ja, sikerult megbeszelni egy szerdai szuloszoba nezest a dokimmal! Kép Remelem epp nem szulnek majd.

Norka
32+5
norkini

Gumicukor: köszi a bókot, igyekszem jó kispapa, pardon apuka lenni Kép. Kitartás tényleg szükséges az elsõ hetekben, azt már most látom. A szoptatás sem olyan egyszerû, mint a hálivúdi filmekben Kép. Én meg igyekszem segíteni a páromnak, bár bevallom, az éjszakai felkeléseknél, csak a pelenkázást várom végig, szoptatásnál megyek vissza aludni...

Kangi: szerintem nagyon jól nézel ki, jól áll Neked a pocak. Mint férfi mondom ezt, és még csak elfogult sem vagyok, mint a párod Kép.

Üdv: Hayimpapa és családja Kép

Hayim Apuka
hayimpapa

ilyenkor a kispapák mit csinálnak mert én rettenetesen unatkozom mert a Tündin kivül nincs senkim. Irjon valaki,igaz senkit sem ismerek.
tüni

Tünihez tartozó kispapa!

Az elõzõ baba esetén az énhozzám tartozó kispapa vagy dolgozott (fõleg Cerny mentõ, így legalább meglátogatott) vagy a gyermek elhelyezésérõl gondoskodott, azaz pl elment a mózeskosárért és a leendõ gyermekszobából elpakolta a könyvek egy részét, hogy legyen hová tenni a babaruhákat.
Beszerezte a gyógyszertári készítményeket és felfúrta a polcot a fürdõbe. Annak is van elõnye ezek szerint, ha a pasik Pató Pál jelleggel mûködnek párjuk fokozódó idegbaja ellenére.
Persze a gyermekágy beszerzése és a gyermekszoba tapétázása a bébi kb 1-2 hónapos korára tehetõ Kép.
A fennmaradó idõben aludt.Kép

Mindjárt hazajönnek, Te pedig álmodozva emlékszel vissza az átaludt éjszakákra.
Kitartás Kép!!!

Snoopy
snoopy

JoReggelt!!!!!

Lanyok!
Ezer eve eloszor vegig aludtam az ejszakaaaat! Kép Kép Kép

Norka
32+6
norkini

Sziasztok!

Tegnap voltam a mostani terhességgemmel elõször védõnõnél, ahol ugye megkaptam a ilyenkor szokásos papírokat, stb. köztük egy Kismama magazin mintapéldányt. És ahogy kinyitottam, hát láttam, amint éppen az orvosom "szül". Kép

Képzeljétek el, ma el akartam indulni a melóhelyre, de a buszmegállóig (60 m) 2-szer elestem (!!!) és most nyillal a hasam jobb és baloldala. Telcsiztem az orvosnak, azt mondta, hogy ne moccanjak, kijön még délelõtt. Kép El vagyok keseredve, hogy vajh mi lehet velem?

Szorítsatok
charlottee

Saci Kép
juj!!!! KépKépKép
Amúgy majdnem biztosan semmi baj nincs, csak jól megijedtél! Ha nincs maszatolás, görcs, akkor ne aggódj, semmi baj nem lehet! Feküdj szépen, nyugisan, próbálj meg ellazulni és nem aggódni! Küldök pozitiv energiát: KépKépKépKépKépKépKép

Norka Kép
gratulálok az átaludt éjszakához, pihizz szépen!
Dokihoz ma délután megyek, asszem akkor elirhattam tegnap. Szóval ma, úgyhogy este megirom, mi a helyzet - remélem, semmi baj Kép

Amúgy én is megint csusszantam egy kicsit a kocsihoz menet, de nem pottyantam el most sem Kép

Hayimpapa Kép
nagyon aranyos vagy, köszi Kép Nem érzem magam rondának, csak hát az a meglepö látvány a tükörben, csak azt tudnám feledni Kép

Pesten úgy süt a nap, mint tavasszal! Szuper! Imádom!
Ja, és ma vagyok bent ülömunkán utoljára! Hurrá!!!

Pussz
Kangi
33+0 (anyám!!! Kép)
kangi

Szió mindenkinek,

Saci vigyázz magadra! de nyugi, biztosan nincs semmi baj:o))))))
Ma reggel én is gondolkodóba estem, hogy hogy jövök be dolgozni, mert teljes jégpáncél az út, és arra a következtetésre jutottam, hogy elsõ a babi, utána én, utána a meló, úgyhogy ha nem tudtunk volna elindulni kispapival, nem jöttem volna be ma dolgozni. Nem éri meg!!!!!
Saci, ezzel te is legyél így máskor!:o)))))))))))

Franyo,
végre kerítettem egy esküvõs képet, felteszed a profilomba? ja és milyen mélcímre küldjem?
elõre is köszi:o))))))))))))

Kangi,
33????????? amikor elõször írtam még csak a huszas elején jártál:o))))))))))))))))))))))))
jó neked, hogy ma vagy dolgozni utoljára. Irígy -Irígy:o)))) Most irígykedtem egy kicsit:o)))))))

Na pusz:
Manócska
14+2
Manócska

Sziasztok!
Gyorsan írok, mert vendégünk van, és fõ az ebéd... Kép

Manócska!
A profilomban találod az e-mail címemet, oda jöhet a kép. Viszont a profilodba te tudod csak feltenni, te tudod a jelszavadat, asszem ahhoz az kell, én csak a kismama-képtárba tudom felrakni, ha megfelel Kép Szóval küggyed csak, várom szeretettel!!

Judó, még a múltkorira:
Mustot sajna nem tudok szerezni, viszont a karácsonyi zabák "jótékony" hatással voltak rám, mostanában nincsenek olyan gondjaim, bár ki tudja meddig, mert a mai nappal véget vetettem a Hatalmas Kaják Evésének. Kép (Ezer éve nem ittam mustot, pedig még ovis koromból emlékszem, hogy imádtam... hát igen, a városi élet hátrányai...)

Saci, nagyon vigyázz magadra, és mindenki, mert tényleg baromira csúszósak a járdák!!!!!!!!!!!!!!

Pusz mindenkinek!
Franyo
32
franyo

Sziasztok!

Bocsi, hogy már nagyon régen hallattam magamról, mivel nem tudtam internet közelbe kerülni csak a munkahelyen. Átnéztem az archívumot, ahol még megtalálható voltam abban a bizonyos 2001-es táblázatban SZILVI2-ként, de azóta nem tudjátok mi lett velem.
Bár sok idõ eltelt már, azért pótolom a mulasztást!
Betöltött 40. héten 2001.10.17-én megszületett kislányunk Zsanett 2850gr-mal, 47cm-rel és hosszú fekete hajjal. (többszöri próbálkozás ellenére végül császárral) Azóta már 1 év is eltelt és egy huncut "nagylány" lett belõle. Reméljük májustól ismét "érdekelt" leszek ebben a topikban! Kép

Ismeretlenül is üdvözlök minden kismamát és kispapát, de legfõképpen a POCAKLAKÓKAT!Kép

Off:
CatnetNiki-rõl tud valaki valami újat, mert az email címe már nem él.

Szilvi(sztigris))
sztigris

Sziasztok Kismamákok,

brutális volt a reggeli útviszony a járdánKép, még szerencse, hogy Apa vitt el a Klinikára autóval, így mikor már hazafele nyargalásztam elolvadt az a fránya jég.Kép
Saci és mindenki nagyon vigyázzatok!!! sajna még sokáig várható ilyen és ehhez hasonló idõ.Kép Inkább esne a hó, ha már tél van, akkor hideg sem lenne és még szép is, ráadásul ha nem fagy meg, nem csúszik. ÉLJEN A HÓ!KÉRÜNK SZÉPEN HAVAT INKÁBB!Kép

Mondanom sem kell, hogy a terhesambulancián majd egy órát várakoztam mire bejutottam ctg-zni. Bence egész addig nem bírt magával, ott meg alig 3-4mocorgást produkáltunk. Nem volt túl jó. Egyrészt 4 kismama csinálja egyszerre, nem hallottam a saját kisbabám szívhangjátKép, másrészt mikor bennt feküdtem magamnak csináltam és fekve, ami tök jó volt, így ülve egyrészt furi volt, nem tetszett.Kép

A dokim minden esetre meg volt vele elégedve(ctg) és eltekintett a hétfõi ctg-tõl, így leközelebb majd 9-én megyek, akkor lesz az egész napos cukor profil vizsg. is(már megintKép,lassan megszülök,de csak nem adják fel.Kép) + megígérte, hogy elintéz aznapra egy UH-t. Nagyon ajánlom neki, ugyanis már rég itt lenne az ideje.Kép

Voltam a Burdában és vettem szép sárga fonalat, szeretnék még egy pulcsit kötni Bencének mielõtt kibújik. Eddig 3 már készen van egy félig, úgyhogy bele kell húznom.Kép

Gombóc,
köszi kérdésed, jól elvagyok itthon, csak ne szorongatna úgy az idõ. A teát még nem iszom, majd holnaptól v. hétfõtõl, addig is vettem citromfû teát(nyugtató hatású) és édesköményt(tejelválasztást segít). Ma azokat kezdem el iszogatni, mert a napi kávé mellett nem merek már fekete teát szürcsölni, gyerek teát(koffeinmentes) meg csak marha drágán láttam.

Ja, azt tudtátok, hogy van a patikákban egy ingyenes újság, ami minden hónapban megjelenik GyerekPatika a címe, egész jó dolgok vannak benne, érdemes rákérdezni.Kép

Kérdés:
úgy néz ki veszünk mégis új pelenkázó komódot, tud valaki valami jó helyet, ahol érdemes körülnézni?

Olyat szeretnék, ami 80cm széles, 80cm mély a lap rajta(fiók részen 50cm) és 90-95cm magas. A pelenkázó lap alatt legyen egy nyitott polc és alatta 3 fiók. Fából legyen, és nem legyen rajta minta(maci, kutya,stb).Ennyi.

Eddig voltunk a MegaToysban és a Kikában, de semmi.
Ma megyünk a Mária Nagykerbe. ha minden igaz.
Ezenkívül van a Brendonban még, bár nem tudom milyenek és mennyiért, de hol nézzem még meg??? Segítsetek!!!

Megyek ebéd után nézek, bár csak hideg van, mert tegnap este nem fõztem.Kép Jók legyetek, élvezzétek a napsütést, olyan szép, szuper jó lett tõle az amúgy sem rossz kedvem.Kép
Pusssza,
Timici
37+0
timici

Pocok,Kép
köszi a módosítást, Istennõ vagy!!!Kép
Húúúúú, már a 8.vagyok. Hihetetlen, mikor bekerültem a táblába 57.voltam.Kép Két hét múlva szülsz, drukkolok, és majd várom a beszámolódat.Kép

A szülõszoba szerintem nagyon kultúrált és a nagy sárga "fotel" szerintem szuper(távirányítós, kényelmes, praktikus). Sajna már volt alkalmam párszor kipróbálni, de reméljük, hogy már csak élesben kell legközelebb.Kép

Meglátogattam a volt szobatársaimat és mesélték, hogy jan.1-én 16 baba született a Klinikán.Kép Tele a gyermekágyasosztály.Kép

MÁV-SOTE I.
Hát igen, valamiért nem szívlelik egymást a dokik.
Én csak annyit tudok, hogy a barátnõm babája egy ottani "nagyon tehetséges"-nek mondott fiatal doki miatt hallt meg, no comment.

Na megyek tényleg, mert éhen halok.Pusssza,
Timici
timici

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek nagyon boldog Új Évet kívánok így utólag is.

Mi köszönjük jól vagyunk, Pöttömke sokat ficánkol. Eszméletlen mit össze nem képes nyüzsögni. KépKép Csak azért aggódok, hogy ez a fránya influenza ami már tomból bennem dec. 24. óta nehogy ártson neki. A sógórnõm ellátott mindenféle gyogyikkal, mint tengervizes orrspray, mézes gyerek köhögõs szirup, C-vitamin, meg hasonló finomságok. Azért már alakulok. Kép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Pocok Kép

a Népszinház utca elején, a Blahához egész közel van egy szivacsárulós és -vágós bolt. Tán nincs még egy villamosmegálló se a Blahától.

Pussz
Kangi
33+0
kangi

Pocok,
a deákon is van egy, vagyis az már a károly krt. a villamosmegállóval szemben, ahol azok az alacsony üzletek vannak. legalábbis az egy szivacsos:o)))

Franyo,
és a profilomba hogy kell felrekni képet????????
Ja és megkaptad amit küldtem?

Manócska ( aki béna fotófelrakásban)
14+2
Manócska

Sziasztok csajok!

Elõször is hatalmas gratula Gömbölyûnek és Tüninek a babákhoz! Kép
Aztán sok-sok drukk a finiselõknek! Most már hárman is túl vannak a 40-ik héten, szerintem mindjárt megint babaesõ lesz... És el sem hiszem, hogy már a hatodik vagyok. Hihetetlen! Kép
Tegnap voltam CTG-n, meg UH-n is. Szerencsére Kispapa elvitt kocsival, mert reggel még egy merõ jég volt az út. Az eredmények szépek, jók, bár az ûrhajós nem nagyon akart mocorogni, igaz ezen nem is csodálkozom, mivel délelõtt nem nagyon szokott. (Lusta, mint az anyja... Kép) Mindig este jön rá a tornázhatnék. Azért három-négy apró megmozdulást produkált. Kép
A kórház után viszont elmentünk végre bútort vásárolni. Olllyan jó!!! Kép Vettünk matracot a kiságyba, meg komódot a babaruháknak, meg végre lefoglalóztuk a gardróbszekrényt is. Állandó gondban voltam eddig, hogy mit hova tegyek, most végre lesz majd hely. Az egyetlen gond, hogy majd csak valamikor január közepe, vége felé tudják szállítani, addigra meg lehet, hogy én már babázom. De nem baj, az a lényeg, hogy hamarosan meg lesz. Éljen, éljen! Most meg ezerrel süt a nap, csupa hepi vagyok. Kép

Kispici
38+2
kispici

Pocok,
7.35kor voltam ott és kb. 3-4ember volt rajtam kívül, de mégis elõttem mentek be vagy 8-10en, mivel nem voltam elég gyors az ajtónyitásnál.Kép Így kb. 8.40kor sikerült bejutni. De szerencsém volt, mert a dokimnál sem voltak sokan, így 10.30kor már jöttem is hazafele.
Csütörtökön pedig egész nap a klinikén vagyok a cukorprofil miatt, úgyhogy lesz idõm ücsörögni.KépKép

szivacs-bolt: SZIMÜTEX Kft.
1081 Bp. Népszínház utca 25. Tel.:333-4322
Nyitva: H-P:9-17.00, szomb.:9-13.00
(Ár a miheztartás végett:5*60*120 1500,-)

Kispici,
milyen komód?hol vettétek???Please!!!

Pussssza,
Timici
timici

Timici,

azért nem írtam, mert nem kifejezetten pelenkázókomódot vettünk. Csak egy sima 4 fiókos szekrényt (szélessége:80 magassága:86 mélysége:40cm.), aminek a tetejére majd vágatok egy nagyobb lapot, ami addig lesz rajta, amig pelenkázni kell a babát, aztán meg leszedjük, és a hálószobában normál komódként fog funkcionálni. Szóval nem is olyan magas, és nem is olyan mély, mint amit te szeretnél. Egyébként az Ikeában vettük, Askedal a neve.

Kispici
38+2
kispici

Kispici,
OK köszi, holnap megyünk az IKEÁba, majd megnézem magamnak.Kép
Timici
timici

Timici,
szivesen! Kép

Kispici
kispici

Pocok,
mennék én szerdán, legalább lenne társaságomKép, de csak csütörtökön csinálnak cukor profilt.Kép
Komód ügyben, akkor holnap átfésülöm az egész IKEÁt.Kép
Mi is olyat szeretnénk, aminek külön levehetõ lapja van, mert elõbb-utóbb csak elfogynak majd a pelenkások(remélem még jó pár év).Kép
Timici
timici

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: