A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Andi75!

Neked meg mibajod van????
Ezek szerint csak neked lehet véleményed,a másiknak már nem ,mert akkor lehurrogod hogy hú de fene okos!

Arról van szó,hogy ha valakinek rossz tapasztalata van /volt egy dokival,akkor nem ország világ előtt tergettük ki,megírtuk privitben. És pontosan azért,mert mindenkinek lehet rossz napja,de attól még lehet jó orvos.

Azért azon meg gondolkozz el,hogy ki tartja magát olyan fene okosnak!

Bocsi Lányok,de mindennek van határa!

Eszti
mano4

Köszönöm lányok a védelemt! :D

Andikám, szerintem Te állítottál ki magadról bizonyítványt!

Kép
nagydora

Jube írtam privit Neked...
Vendég

Érdekes, most tudsz privit írni!?

Kép
nagydora

válaszoltam, Andi!

Lányok, én most ebből kiszállok, majd beszélünk még!

Kép

Kép
jube

Rendben,sikerült kitúrnod kedves nagydora,igaz nem adtam rá okot,de légy boldog és büszke.

Sok egészséget és boldog életet minden bébinek.

Sziasztok
Vendég

Nem kell elghagynod Andrea a topicot, maradj csak kérlek!
Én úgysem tudok időhiány miatt jönni!
Én megbántani nem akartalak egy percig sem.

Kép
nagydora

Elnézést!!

Monacs!
Utólag Istenke éltesse Dórit!!

Kép
nagydora

Istenke éltessen minden kedves Dórát, Dorottyát!

Ezúton szetnék elnézést kérni minden kedves Vidás Kismamától! Én voltam az a surmó disznó akit emlegetnek a lányok. De én őt mind szakmailag mind emberileg is tisztelek és kedvelek, és ahogy írtam (ha jól emlékszem) ha nem lenne a Mészi, én hozzá mennék át. Én őt nem akartam se szidni, de becsmérelni ÉN CSAK SZÜLNI AKARTAM és rossz volt plusz fél órát tolófájásokkal az ágyon feküdni. Úgye nem utáltatok meg engem? :oops: :oops: :oops: Különben én egyik orvosra se tudok rosszat mondani. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Még mindig egyben. :)
A dokim azt mondta, hogy kedden reggel kell visszamennem hozzá reggel. A ctg-n kell kezdenem reggel hétkor és utána meg a vérvételre kell mennem :cry:
Utálom a vérvételt.
De azt is mondta a Böbe, hogy ő is bent lesz Kedden és ez egy picit megnyugtat.
Merci te hogy vagy????

Most éppen anyóspajtásnál vagyok, majd ha haza megyünk aa férjemmel akkor még benézek hozzátok.
Valentina

valentina

Andi!

Most olvastam el a vitátokat, és azt kell mondjam, félreértetted Dóri írását. Ő csak azt mondta, szerinte a külső leírás alapján (ragyás arc, stb) nem Gozár dokiról van szó. Ennyit mondott. Semmi mást nem vont kétségbe.
Azt gondolom, olyan mértékig eddig is megosztottuk egymással akár nem priviben is, ha volt 1-1 negatív tapasztalatunk, hiszen alap feltevés volt, hogy ez csak egy múló pillanat volt. Ezzel nincs is gond.

DE, eddig itt soha nem volt személyeskedő, sértő beszólás másra, sem megsértődés, és elvonulás.
Kérlek, te se tedd ezt!

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Levagyok döbbenve........
Mostanában nem nagyon volt időm idejönni, de azt hiszem a továbbiakban is távol maradok. Mintha már nem is az a topic lenne ahová augusztusban írtam először..........

Kép
ildi35

Ildi!
Szerintem emiatt ne maradj el! Hiányoznál! főleg a humorod.
Eszik mostanában Hanna?

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:06-kor.
Vendég

Úristen! Remélem lerendzetétek a vitát, annyira rossz lenne, ha itt veszekedés lenne. :cry:

Barbi

Kipróbálom az egy mellből etetést. Ezt a zsíros tejet én is hallottam, mármint a hátsó tejet, ami zsírosabb és később jön. Dehát így is olyan sokat hízogat. :lol:
A vezetés simán megy, mondjuk én már nagyon régen vezetek. Ha autóban van azonnal megnyugszik és el is alszik. Azt nem szereti, ha megállunk. Akkor sírogat, de ha dugó van, van cumi. :lol: :lol:

Lányok merre vagytok? Remélem senkit sem ilyesztett meg a vita.

Kép
gyorgyi33

Anyám, micsoda parázsvita kerekedett itt röpke pár óra alatt :o .
Egyik az egyik sarokba, a másik a másikba!!! :lol:

Dóra
Neked is Boldog Névnapot, természetesen eszembe jutottál 6-án, csak aztán annyira el voltam foglalva a cumi mizériánkkal :) , pont aznap kezdtük szegényt leszoktatni.

Ildi
Te pedig le ne próbálj lépni!!! Mert mi is össze akasztjuk a bajszunkat :lol: .

Jube
Mi van veled, Te is el vagy tünve mostanában?!

Ma éjszakai beszámoló:
Dóri aludt 9-től 2-ig, akkor megetettem, aztán aludt 6.30-ig. Ez a 4. nap, hogy nincs cumi!!!
Viszont teljesen magam alatt vagyok, végig gondoltam, hogy nemsokára el megy anyósom és fogalmam nincs mit fogok csinálni. Mivel most úgy alszanak, hogy alszik Dóri délelőtt 1,5-2 órát, alszik Dani ebéd után kb. 2 órát (12-2-ig), és Dóri fél 2-től alszik kb. 4-ig. Tehát felváltva alszanak!! Ami azt jelenti, hogy nem lesz egy perc szabad időm sem, nem hogy internetezni, de tanulni sem, egy szar éjszaka után aludni sem, semmit nem fogok tudni csinálni. :cry: Könyörgöm találjatok ki nekem erre vmit!! Több gyerköcösök ti hogy csináljátok???

Kép
Kép
monacs

Ja, el is felejtettem, ez is már napok óta akartam írni:
Dani rákattant a Thomasra!!! Most hétvégén lesz vmi kiállítás (minimax.hu-n meg tudjátok nézni).

Kép
Kép
monacs

Monacs!
én DU. egyszerre rakom le őket és így van egy 1,5-2 órám relaxálni. Szerintem mást nagyon nem tudsz csinálni. :idea: nem :?:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Monacs!
Thomas nálunk is menő!!! De a kiállítás még azért korai
itthon nézzük inkább :)

Fogalmam sincs, hogyan lehetne befolyásolni az alvásukat. De valahogyan össze kéne hozni ezt, gondolom, valami ilyenen töröd a fejed :) Mondjuk Dóri ehhez még kicsi, ő elalszik, ahol a fáradtság éri, nem? De talán Danit már lehet kicsit manipulálni? Szar lenne, ha így kéne végigcsinálnod a napjaidat, ezt megértem.

Bene egyébként kb 8 hós korától a délután alvást preferálta, és az délre húzódott, a délelőtti meg reggelre, majd elmaradt neki.

mtunde

Veronikusz
idáig nálunk is így volt, amíg Dóri napközben 3x aludt, de úgy tünik, hogy az már sok neki és kedd óta át tértünk a napi 2x-i alvásra. Úgyhogy délelőtt alszik, meg kora délután. Nagyon gáz. Emlékszem Daninál is volt ilyen alvási szakasz az délután 1 alvás előtt, csakhát akkor nem volt gond, mert nem volt másik gyerek. De most ....

Kép
Kép
monacs

Györgyi! Semmi gond, majd jövő héten, és akkor Bene is kimehet a kocsiból, remélhetőleg nem fog esni. Meg hátha más is kedvet kap egy kis városligeti sétához?

Tünde! Írtam választ!

Ne tessék ám itt egymásnak esni! Ráadásul egy félreértés miatt! :cry:

Na, megyek pihenni, amíg Léna alszik.

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!
Én eddig is passzív megfigyelő voltam és ezután is szeretnék az maradni. Hónapok óta olvasom ezt a topikot és eme hozzászólásomat nem annyira azoknak szánom, akik itt rendszeresen írogatnak, hanem azoknak akik azért jönnek ide, mint én is pár hónapja, mert őszinte és elfogulatlan (ha kell negatív) választ várnak a kórházzal, a kórház orvosaival kapcsolatos kérdéseikre.
Hát én is ebben a cipőben jártam és mostanra kellett belátnom (a fenti vita is ezt támasztja alá), hogy itt mindent találni, csak elfogulatlan válaszokat, hozzászólásokat nem. Nekem is sokat segített volna, ha annó nemcsak a dokik istenítéséről olvastam volna, hanem arról is, hogy egyes orvosok milyen arcpirítóan sokat kérnek a magánrendelésért, és hogy mások stílusa igencsak hagy maga után kivánni valót, mégha szakmailag kiváló is.
Ezek azt hiszem igen fontos infók annak, aki orvost keres és nem gondolom, hogy ezeket csak privát üzenetekben, konkrét kérdésekre kellene közölni, hiszen, ismétlem, sokan csak a hozzászólások alapján döntenek (lsd én).
Aztért ide írok, mert megfigyeltem, hogy ha bárki más elindít egy másik Kútvölgyis topikot, azt az ittlévők befagyasztják, mondván "gyere hozzánk, mi válaszolunk", tehát ez az egyetlen hely, ahová Kútvölgyivel kapcsolatban lehet jönni kérdezni.
Szóval a magamfajta naívaknak szeretném ezennel megüzenni, hogy az itteni rózsaszín köd nem mindig fedi a valóságot, és a gyakori hozzászólóknak, hogy mint senki másnak, az orvosoknak sem árt néha a kritika, bárcsak tanulnának belőle!
kiska

Sziasztok,
sokáig távol voltam, így kimaradtam ebből a vitából, de remélem az indokom kicsit kellemesebb irányba viszi tovább a témát.
Pocaklakóról időközben kiderült, hogy kislány!!!!!!!!!!!

február 5-én hajnali 2-kor megszületett a kislányom a vártnál korábban. Mikolt Judit keresztneveket kapta. 2700 g és 50 cm.
hoztam a formám, mert éjjel 11-kor kezdődtek a fájások 5 percenként, 1/2 1 körül elindultunk a kórházba, és mint írtam hajnali 2-kor megszületett ő.
nagyon köszönöm Gabinak, hogy gátvédelemmel sikerült mindez, mivel felemelő érzés szülés után kultúráltan járni és ülni!!! :D

Kép
Kép
Kép
manóka28

Kedves Kiska!

Azt gondolom, hogy azért írtunk eddig is csak privátban negatív dolgokat (bár ez előtt nyilvánosan is céloztunk rá, csak nem mentünk bele) mert nem a dokikat nem szeretnénk megbántank (az engem nagyon nem érdekel!!!) hanem egymást nem szerettük volna megbántani, hogy más a véleményünk arról az orvosról, akiben ők vakon megbíznak. Egy nőgyógyász választása főképp érzelmi kérdés, és ezért kerültük a konfliktusokat. Tény, hogy igenis vannak ordítóan negatív, és felháborító dolgok a Kútvölgyiben, nem 1 és nem 2 orvosnál, de mivel ezekről valóban nem tud senki sem elfogulatlanul írni, visszatérek az első következtetésemhez, miszerint nem akartuk megbántani azt, aki viszont ezt nem élte át, vagy mást élt át.

Általában a legtöbbet kritizált orvosok a számítógépet hírből sem ismerik. Hiába kiritzáljuk itt őket nyíltan, ez hozzájuk nem jut el. Sokkal jobb lenne, ha hazatéréskor a kórházból szépen mindneki kitöltene egy kérdőívet. Azt hiszem, pár orvos összeszedné magát, ha nem a saját kismamájáról van szó, akkor is!

A másik a pénz kérdés. Ez IS elég kényes téma, ezért ezt is kerültük... Bár mindig voltak próbálkozások itt feltárni a szomorú valóságot, nem jött össze. De, ha valaki magánrendeléséről volt szó, mivel az ottani árak nyilvánosak, azt mindig megmondtuk. Éppen a fent említett Gozár dokival kapcsolatban is kiderültek konkrét összegek. Minden, amit "hálapánzként" fizetünk azért kényes, mert már az anyagi helyzetünket is feszegeti. DE pl azt mindig megírtuk, amikro egy doki NEM kért pénzt vizsgálatért.

És a 3. a többi topic "lefagyasztása" Meg vagyok róla győződve, hogy mindenkiben az a jó szándék és kiváncsiság motivált, hogy lehetőleg minél többen és többfélék legyünk itt, hogy tényleg tapasztalatot tudjunk cserélni, netán nem csak virtuális ismertségeket kötni.

Sajnálom, ha ez a közösség nem elég befogadó, vagy csak külső szemlélődésre indítja sokatokat. Tényleg sajnálom...

A fenti vita pedig azt hiszem a személyeskedésig senkit nem bántott, és nem zavart. DE, legalább téged is írásra indított :)

mtunde

Kiska,

ez nem egy objektív szaklap. Ez egy fórum, ahol ha kérdezel, kapsz őszite véleményt. ha az a vélemény negatív, priviben.

A dokik nem sztárok, akiknek az összes hibáját, erényét szét kell teregetni.

Nyilván te is hibázol néha, és nem szívesen olvasnád a neten, hogy aznap hogyan viselkedtél. Akár fodrász, akár hentes, akármi az ember, ha nem nagyközönség előtt dolgozik, nem kell, hogy nyilvános negatív értékelést kapjon.

Ha látod, hogy innen valaki a neked szimpatikus orvoshoz jár, kérdezd meg, őszinte véleményt fogsz kapni.

Tehát itt is van szűrő: a szimpikről írunk, a nem szimpikről hallgatunk. (általában) A magánrendelés árak-tarifák pedig nem publikus információ, ha az lenne, fent lenne a kórház/magánrendelő oldalán, ahol nélkülünk is megtalálnád.

Elfogulatlan válaszokat pedig soha-sehol nem fogsz hallani, a kórházban sem, hiszen mindig mindenhol emberek ítélkeznek.

Kép

Kép
jube

Manóka!

Megkapod a felmentést! És üdv újra itt! gratulálok most már személyesen is! Remélem, néha lesz időd írni. A 2 gyerekes anyukák eléggé elhavazódnak, igaz Gabbó? :)

mtunde

Manóka!
Szívből gratulálok! Nagyon ügyes voltál!
Merci már írta, hogy megszültél, bár ő azt mondta fiad lett... De Te nyilván jobban tudod :lol:
Gratulálok mégegyszer!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Manóka!
Nagy gratula Nektek! Sok örömet és boldogságot kívánok a kislányodhoz!

Ehhez az egész vitához annyit fűznék hozzá, hogy szerintem itt azért vannak a fórumozók, hogy megosszák egymással az anyaság örömeit és árnyoldalát! Persze minden kérdésre szoktunk válaszolni, de nem hinném, hogy az a topik lényege, hogy kiteregessük a szennyest és egymás dokijait szídjuk.
Mindenkinek másféle doki jön be és mindig lesz olyan, akinek ez vagy az a doki nem tetszik valamiért. De ettől függetlenül nem hinném, hogy az lenne a teendő, hogy lebunkózzuk vagy ócsároljuk a dokikat, mindenesetre mindig finoman leírtuk a negatív oldalt is, nem csak a pozitívat (én is így tettem a saját dokimmal kapcsolatban, hisz nincsenek tökéletes emberek). Na, ennyi a véleményem...

Még annyi, hogy ez nem vitafórumnak vagy veszekedés színterének lett kitalálva, én úgy éreztem eddig, hogy itt barátokra tehetek szert, így jó lenne, ha a véleményünket sikerülne úgy megformálni, hogy ne bántsuk meg egymást.

Barbi

KépKép
barimami

Manóka

NAgyon gratulálok nektek!!!!!!! :lol: :lol:

Hihetetlen milyen lavina indult itt. Annyira jó lenne, ha nem romlana el a topic ilyen hülyeségek miatt. Teljesen egyetértek Barbival. Mindenki járjon oda orvoshoz ahova akar, mindenkinek más a szimpatikus, ez egy teljesen meddő vita. És nem hiszem, hogy itt bárki őszintétlen lett volna. Ugye lányok?

Kép
gyorgyi33

Ja én arról a másik topicról nem is tudok, már amit mi fagysztunk be. :(

Kép
gyorgyi33

Manóka :lol: :lol: :lol:
Gratulálok, de ügyes vagy! És ne haragudj, nekem Gabika fiút mondott, de sztem le volt picit strapálva ezért lehetett! Sok tejcit és gyors felépülést kívánok!

Barimami
Ez a Krio de vicces :( . Megkérdezi, hogy lefagyassza-e majd közli mielőtt válaszolnál, hogy már megtették! Ez is olyan jó magyar üzleti etika! „Egyszer bejön megérte” hozzáálás! Drukkolok nektek! Szerintem a TV ügyvédje imádná ezt a sztorit is! Mindenki hülyének néz mindenkit ebben az országban?
Csak nem gondolod, hogy a pucér látványod meg az érintésed frusztálja a kis úszóbajnokotokat? Sőt, ruhában meg fog tőled ijedni szerintem! Adni kell neki időt, többször megpróbálni! A Rubinban is volt bőgés egy párszor mikor zuhanyoztunk úszás előtt, de 3. alkalommal már ment miden!
Ha beleszólhatok, sztem max 15-15 perc mindkét ciciből. Könnyen felázhat, kisebesedhet a cicid, ha ilyen sokáig szopizik. Igazából amire szükségük van azt első 5-10 percben kiszopizzák (abban benne van a híg és a zsíros ej is). Én is két ciciből szoptattam, mert így nem volt egyik sem begyulladva soha, nem is csöpögött a tej, nem kellett sokáig melltartóbetét sem és nem kellett fejnem sem. Olívia két évig szopizott! A Kútvölgyiben persze máshogy gondolják, de ők sosem hallottak a La Leche Ligáról. Olvasd el amit a neten írnak, inkább nekik hiszek, mint a magyar csecsemős nővéreknek. A legvégén (oli kb 1,5 éves volt) tértem át az egy cicire, amikor már tulképpen mindent evett Oli, mert picit untam a túl hosszú nyammogást.

Gerbera
Na azért annyira nem fiatal :lol: a Gozár doki, sztem csak inkább olyan jóllakott óvodás feje van!

Valentina
Én is egyben, ezek szerint kimaradtál a kb 2-3 órás UH leállásból. Tóth doki műtött, ezért később kezdte az UH-t. Mi 11-re mentünk és ½ 2-kor jöttünk el. Kicsit elszontyolodtam, mert látszik már, hogy ő is az „orvosi tankönyvekről” kezd beszélni, hogy mikor indokolt egy terhesség műtéti úton való befejezése, stb. Ez ugye azért merül fel csak nálam, mert pont azon a napon amikorra ki vagyok írva elutazik egy hétre. Ezt tudom kb 1,5 hónapja és vállaltam is, csak hát akkor is rosszul esik. Szóval szorítsatok, hogy jövő héten spontán induljon meg vagy maradjon bent március elejéig! Azt is mondta, hogy ez a baba is 4 kiló körül lesz!

Monacs
Király, hogy nincs cumi, de szép lassan össze tudod hozni szerintem az alvást. Bár Dóri sztem még pici az egy alváshoz, de le kéne csökkenteni az alvását 1 max .1,5 órára délelőtt, az volna játszóterezés Danival és aztán együtt „ebédelni” és együtt elaludni ebéd után. Előrébb kéne hozni Dóri alvását délelőtt és felébreszteni picit előbb. A barátnőmnek szép lassan így sikerült. Persze csak a szám jár, de azért majd számolj be róla, mert lassan engem is érint :lol:

Hát lányok, anélkül hogy beszállnék a vitába, ha megengeditek elmondom, hogy sztem is baj hogy személyeskedésbe megy át a vitátok, a helyesírásról, meg hasonlókról és nem értem igazán azt hogy miért védjük anyatigrisként a dokikat. Mindegyikünknek van rossz napja és van közöttük rossz meg jó doki, csak az kérdés, ki mit vár egy dokitól. Végül is Andi annyit írt, hogy bunkó volt vele, ettől sztem nem csorbul a hírneve. Én is leírtam már, hogy nekem pl. Vida doki túlságosan negédes, mert én nem szeretem, ha idegen pasik simogatnak, arconcsipkednek, édesemnek szólítanak stb., vagy pl. ha nem érted Tóth doki szarkasztikus humorát, akkor könnyen azt hiszed, nem ismer meg, pedig csak viccel!

Mert hogy nem arról írunk, hogy halnak meg anyák és babák, meg nőnek össze belek a császár miatt, meg hogy egy életre szerzünk lelki sebeket egy elrontott EDA miatt, vagy hogy miért mondják hogy 30% a császármetszések aránya, miközben egy kezemen tudom megszámolni a környezetemben spontán szült anyákat. Na ha ehhez kapcsolnánk neveket (bizonyíték nélkül) az volna sztem hitelrontás.
Talán ha eleve privibe vonultok a vitátokkal, akkor nem mérgesedik el a helyzet és minket sem kényszerítetek arra, hogy állást foglaljunk.

De én azért megteszem, bocsánat, mert nekem nagy pofám van :lol: . Tudjátok megígértem, hogy a Kútvölgyiben is mindent kiharcolok magamnak, ha lehet! És remélem hogy másoknak is a jövőben. Most azon gondolkodom, hogy csinálok egy felmérést Budapesten, hogy legyen statisztikánk és lássák az illetékesek, hogy a szülészet még mindig orvos/orvostan- és nem anya/gyermek központú. Ha valaki olvasta az „Útmutató a Szüléshez” című könyvet tudja, miről beszélek. 300 éve máglyán égettek meg egy orvost, mert női ruhában belopózott egy szüléshez! Nem túl régóta vehetnek részt a szülésben a férfiak és orvosok! De mióta megteszik azóta sajnos egy darab húsnak tekintik az anyát és a gyereket. Minket csak azzal tudnak kényszeríteni arra, hogy elfogadjuk a véleményüket, hogy máskülönben nem pecsételik le a kiskönyvünket és így kimaradunk a szociális juttatásokból.
Máskülönben a magyar jog szerint, semmit nem kellene eltűrnünk, amit nem akarunk (pl. egyetlen szűrő vagy diagnosztikus vizsgálatot, vagy manuális vizsgálatot, stb.) Az egyetlen, amit el kell tűrnünk, hogy beoltsák a gyermekünket születés után, ha nincs meg a hepatitis leletünk. Na persze mindent alá kell írni, hogy saját felelősségedre teszed, de hát ez nem azt jelenti, hogy a kórház mindentől megvédhetne ellenkező esetben, csak így lesz az orvosi műhibaperek ellen egy kis védelme!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok lányok!

Ildi,
nálatok hogy alakult a hozzátáplálás? Nálunk Máté most délelőtt kap almát vagy banánt, amit nagyon szeret és nem tudom, hogy innen mi a következő lépés? Adjak neki naponta 1x gyümölcsöt, vagy délutánonként is? Vagy próbáljuk meg a tejpépet?

Védőnő,
hú lányok, hogy milyen védőnőkről hallani, botrány!
A miénk spec 3x járt it eddig és Máté már 4 hónapos. No comment. A múltkor megkértem a telefonban, hogy ha nem muszáj ne jöjjön, Máté jól van, szépen fejlődik és pont.
Az a nő tényleg nem tudott semmi hasznosat mondani, csak szajkózta amit a könyvben olvasott.

Eni,
nehogy elkezd nevelni a kismanót, szépen beáll minden a 2-3 hónapra! Én sem hitem el, de így lett :-) Csak szeresd, az a legfontosabb! Amúgy mi is úgy "különböztettük" meg az éjszakát a nappaltól, hogy akkor nem gyújtottunk lámpát és max. suttogtunk hozzá. Meg is van az eredmény, most 1x kel éjjel, eszik és a végére már be is alszik. Nem kell semmit erőltetni, kialakul.

Lányok, micsoda parázs vita alakult ki, azta! Hogy felpörgette a topikot! Már nem szólnék hozzá, mert ahogy látom épp lecsengett, talán csak annyit, hogy a topikok mindenhol a neten szubjektívek.Ez természetes velejárója a műfajnak, hiszen itt a véleményünket írjuk le! Az árakról meg ha jól tudom nem is lehet nyilvánosan írni, volt olyan oldal amit ezért szüntettek meg.

puszi mindenkinek, szép hétvégét! Sajnos Máté szörcsög meg köhécsel, remélem estére/holnapra javul a helyzet!

Masni
masni

Szia Masni!

Én mostmár úgy csinálom, hogy délelőtt is és délután is kap valamit. Gyümölcsöt, sütőtököt, tejpépet. És hogy ne legyen egyhangú, váltogatom a délelőtti és délutáni menüt. Nem tudom, hogy így jól csinálom-e, de nekünk bevált.

Kép
ildi35

Merci
Sajnos nem tudom így csinálni, mert Dóri ha korábban kellne fel délután,mint 4-5h akkor nem bírná ki az esti fürdésig, ami kb. fél 8h körül van, így is nehezen van el a vége felé. Azon gondolkoztam, hogy Danit kicsit később teszem le, aztán vagy összecsúsznak kicsit az alvások vagy nem. Azért köszi, hogy agyaltál a dolgon.

Kép
Kép
monacs

Sziasztok Lányok!

Megjöttünk a romatikáról.....Jó volt nagyon, és elég is volt ennyi. Most a nagy "Télben" nincs ott semmi, a kastély Kétpó külterületén van. Szóval volt baldachinos ágy :lol: amiben nagyokat lustálkodtunk, beszélgettünk, néztük a tv-t, pezsgőfürdőztünk, szaunáztunk, volt 5 fogásos gyertyfényes romatikus vacsi a toronyban kettesben. Különben rajtunk kívül még egy pár volt, gondolom most mennek hétvégére megint. Ja, és a párom nem kérte a testmasszázst, így a hölgy engem masszírozott másfél óráig :lol: - nagyon szuper volt! Fájt is tegnap nagyon a hátam, mert igencsak le vannak tapadva az izmaim, űgyhogy nagyon gondolkodom, hogy ezt nem kéne abbahagyni, mert már most sokkal jobb. Tegnap még csavarogtunk, vásároltunk - ezt már itt Pesten.
Vettem Beninek a Kikában egy hintaszséket ( motoros) meg zenél, meg villog meg van rajta játék. Hazahotunk, összeszereltük és egy nagy kalap ......4 bébielem van benne, épphogy zenél, a villogó-pörgő része nem működik, - úgyhogy délután viszem vissza és szerintem levásárolom egy etetőszékre, mert ez ennyi pénzért pofátlanság.

Manókának én is garutálolok tiszta szívemből!!!!
Később még jövök, hozzátáplálás témában -. most jött a tesóm, meg amúgy sem vagytok...
puszi

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok Csajszik!

Tegnap már nem tudtam visszajönni, mert az internet nem müködött. De bepótóltam a lemaradást, mert anyóshoz kellett jönni megint. :?
De nem mondok se jót se rosszat róla.

Szép kis vita alakult ki.
Manocska gratulálok nektek, bár beelőztél :lol: :lol: :lol:

Merci: én pont ott voltam reggel amikor a Tóth doki beviharzott a mütőbe és volt egy pár kis mama aki ezen kiakadt. De amikor kijöttem Ctg-ről már valaki csinálta az Uh-t.

Kedden megyek vissza Ctg-re.
Aztán kiderül.hogy túlhordásról beszélünk-e. :cry:
Nem szeretném túlhordani,mert félek töle.
Majd még visszanézek.
V

valentina

Jajj de figyelmetlen vagyok (nézzétek el nekem, már kezd leverni a vírus amit Mátétól zsebeltem be, fáj minden tagom és olyan dekoncentrált vagyok, hogy húúúú!)

Manócska,
millió puszit és sok-sok BOLDOGSÁGOT kívánok! Nagyon ügyes vagy, sztorit meg fényképet mikor kapunk?

Valentina,
kitartás!

Láttátok a Babavilágot ma délelőtt? Koraszülött babák voltak benne, én sírtam és hálást adtam a sorsnak, hogy Mátéval minden rendben volt! Plusz megerősítette bennem az elhatározást, hogy másodszorra -fájó szívvel ugyan- olyan kórházban szeretnék szülni, ahol van koraszülött osztály.

Ildi,
köszi az infót, a jövőhéten kipróbálom. Igaz, nálunk Máté csak 4x eszik napközben, úgyhogy ha a két középsőt kiváltom akkor csak a reggeli és a vacsi (no és persze a hajnal) marad táp.

Jube,
elvitték a tejcsit anyutól.

Masni
masni

Cancan,
majd elfelejtettem, nekünk Fisher Price hintánk van és nagyon bevált, az is 4 góliát elemmel működik, kifogástalanul. Már vagy 2 hónapja nyúzzuk és még bírja az elem.

Masni
masni

Cancan
De jó neked én is bevállalnám a 1,5 órás masszázst! Majd nemsoká! Nekem is azt mondta különben 3 hónappal a szülés után a masszőr, hogy le vannak tapadva az izmaim, és hogy egy anyának minden évben minimum 2 hétre wellness/fizikoterápiára kéne bevonulni, hogy jól legyen . Hát legalább havonta járna egy 1-1,5 órás masszázs egy anyának sztem! Ja és egyszer kb. 1,5 éve bekrepált a derekam, úgy rendesen négykézláb álltam 1-2 órát és akkor azonnal sikerült elvánszorognom egy olyan röntgenorvoshoz, aki maszekban csontkovács (soha nem hittem az ilyenben azelőtt) és kimasszírozta (kínozta inkább)úgy a hátam, hogy a hétvégén még a költözésben is részt tudtam venni.
Na tőle kaptam egy tornasort, amit naponta kéne végezni. Akkor csináltam is, max 10 perc, és az megerősíti úgy a hátat és a derekat, hogy nem lesz vele gondod. Elvileg egyszerű gyógytorna! Beszkenneltem valahol megvan, 1 db A/4-es oldal. Elküldöm szívesen!

Valentina
Hát én is így vagyok kb., drukkolok, hogy meginduljon, mert nem szeretnék más dokira maradni, ha elmegy az enyém 25-én egy hétre. Sajnos csak az marad, hogy akkor keresünk egy napot és műtét. Nekem már csak az marad, mert egy császár után a magyar orvostan szerint „a 41. héttől indokolt a terhesség műtéti úton való befejezése”, tehát ha visszajön a dokim, akkor is csak ez marad mert egyre kevesebb az esélyem akkortól a spontán szülésre. Bebe február végére állítólag 4 kilós is lehet! Pedig 6 kilóval kevesebbet híztam most mint Olival! Oli 4100-al született. Ki érti ezt?
Sírni tudnék, hogy milyen dolog az, hogy kinézünk egy napot és azt mondjuk, na ez lesz a fiam születésnapja. Persze apa félt engem és Bebét is más dokitól, vagy egy sürgősségi császártól, de. A könyvben (Útmutató a Szüléshez) olvastam a szülésmegindítás természetes és egészségre ártalmatlan módjairól, de én nem merem már alkalmazni ezeket. Megküldöm neked priviben, ha gondolod :? de őszintén azt is durvának tartom, mert azzal is beleszólunk a természet rendjébe!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok,

MANÓKA!!! CSodálatra méltóak vagytok! Őszintén gratulálok. Valahogy ismerős ez a "gyors szülés". :lol: Várunk a részletekkel.

Nos, parázs vita itt még SOHA AZELŐTT nem alakult ki. Nem osztok észt, szeretnék kimaradni az egészből... Nem is ismételnék senkit, viszont teljes mértékig egyetértek Tündével és Barbival, Kiska. Nem lehetünk elfogulatlanok. Még valami, ami azért említésre méltó. Ha mindenkinek ugyanolyan lenne az ízlése orvosválasztás terén (is), akkor az olyan, mintha minden csajszi ugyanahhoz a pasihoz akarna feleségül menni. :shock: :shock: :shock: Bennem még dolgoznak a hormonok, az emlékek, de ha megszólalnék, akkor az bizony az általad "istenítésnek" minősített kategóriába esne. Viszont ha állandó olvasónk vagy, akkor biztosan olvastad a szüléstörténetemet. Nem kommentálom. Életem legszebb, legnagyobb kalandja kezdődött ott el... és ezt az érzést az általam arra legméltóbb emberekkel oszthattam meg. :wink: Eddig is többen kérdeztek tapasztalatokat, és azt hiszem, mindannyian őszintén válaszoltunk. Azt meg ne várd, hogy bárki is azt mondja "bár xy-hoz járok, mert megbízom benne, de annyira lehúz mindenkit, meg amúgy is néha akkora bunkó". Szóval érted. Bedugultam a témában.

Barbi, kezdem magam Spártában érezni. Ne értsetek félre! Nagyon szeretem a krumplibogaramat, és úgy tűnik, ez számít most csak. :roll:
vbea

Sziasztok!

Pár kép Jázminról, mert hiányoltátok. :lol: :lol: Kép Jázmin Kép Jázmin 2

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Csodaszépek vagytok. Mindkettőtökre nagyon hasonlít. Nos, Benedekünk egyelőre egyikőnkre sem. :lol:
vbea

Eni!
Erre mondta apósom, hogy a gyerek "magára hasonlít" :)

mtunde

Györgyi - annnnyira szép Jázmin! Komolyan elolvadok tőle. Olyan finom vonásai vannak, igazi kis hölgy!!!!!

A többi "friss" babáról mikor kapunk képet?????
ENI, GABBÓ, ANCSA, NANÓKA?????????Fotókat kérünk!!!!!!!

Masni: nyugodtan próbáld meg a tejpépet ( Beni ezt imádja, a gyümölcsökkel igencsak hadilábon állunk ) Ajánlom neked a Milupa sima vaniliását, ezt lehet a legkönnyebben csomómentesre keverni és nagyon finom az íze. Az 5 éves lányom is eszi, ha az öccsét etetem. Aztán próbálhatod az ízesítetteket.
Szerintetek hagyjam egy ideig a gyümiket még, ha Beni egyenesen megrázkódik tőle? Vagy azért erőltessen 1-2 kanállal?
A sütőtököt már megeszi, meg a tejpépet és ma evett Almapépet is ( ez is ilyen vízzel összekeverős dolog ) Érdekes, hoyg ezt elfogadja a bébiüveges almát meg nem......

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
Estetleg ha belekevered a gyümölcsöt a tejpépbe? Benénél az ilyen trükkök beváltak :) Később joghurtba, most meg a banánba tudom belecsenni a vitamint, de így is csak turmixolva. Hiába, finnyás egy kicsnyként :)

mtunde

Merci
Nyugodtan szólj bele mindenbe, kiváncsi vagyok a véleményedre! :lol:
A LLL honlapját gyakran olvasgatom, írtam is nekik az ingadozó tejállománnyal kapcs. és maga Ungwáry Renáta írt nekem! :D (sok könyve megvan, szóval örültem neki) De ő is azt írta, hogy nem baj, ha akár 40-50 percet is szopizik a baba, mivel az jól stimulálja a tejképződést! Plusz mivel bimbóvédővel szoptatok, a cicim biztonságban van :wink:

Györgyi
Jázmin tényleg igazi kis hölggyé cseperedett már most!! :D

Steffi
Mizu? Milyen a hétvégétek? Képet mikor látunk Martiniről?

Eni
Nyugi, nemsokára rabszolgából átvedlesz sima jobbággyá, aki a földesúrát szolgálja (ez a 2. fázis) :D

Ancsa, Gabbó?

Majd ma este vagy holnap rakok fel képet, apa csinált tegnap is, meg ma is fog (most indulok épp át hozzájuk, mivel férjem dolgozik, megyek át anyáékhz, hogy etessenek és kényeztessék Danit :wink: :lol: )

KépKép
barimami

Köszi lányok a dícséretet! Képzeljétek a kis tündér éjszaka este 9-től hajnal 4-ig aludt! Aztán 8-ig. A kis tündér!! Az már 7 óra.

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Jázmin csodaszép! Ezek a szemek! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Még mindig egyben :cry:
Lehet, hogy én vagyok csak türelmetlen?
Jelent valamit, ha néha begörcsöl a hasam, de csak 10 másodpercig tart és csak este csinálja zuhanyzás elött?
Vagy csak megint pánikolok? :?:

A többiek merre vannak?

valentina

Lányok! Benőke elmúlt éjjel 22h-től aludt 4.30h-ig. :D Én, aki egy kis alvásért imádkozom éjszakánként, rémülten ugrottam fel, hogy már ennyi az idő, szegény gyerek éhenhal. :lol: Persze utána már nem akartunk aludni, és azóta se. Most apáját szórakoztatja, meg nyikorog-nyekereg. Csinálta valakinek a magzata ezt a nyikorgást? Már a hasamból is hallottam, és mindenki azt mondta, hallucinálok. Hát itt van élőben. :roll: Meg kép. Külön Heni kedvéért.
:wink: Puszi.

Ja, Valentina. Baba még tényleg nem maradt benn. Ha visszaolvasol kb egy hónapot, láthatod, hogy én hetekig "vajúdtam", és ez meggyőződésem. Aztán Benibaba villámgyorsan és ügyesen érkezett a világra. Nincs sok hátra. Nincs pánik. Nincs para. Annyira szívesen újracsinálnám. Pedig még csak két hete. :oops: Kép Benő - még kicsit mandarin:-)
vbea

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: