sziasztok!
Nukada, örök hála! végül a Jókai téri Díva szalonban találtam cipőt, óriási volt a választék és egyáltalán nem volt drága!
Ruzy, a szívem szakadozik, úúúúgy mennénk hozzátok

de pont akkor lesz az utsó ruhapróbám
Fibi, Ina May tényleg annyira jó? érdekel a véleményed
Rylie, jogi kérdést nyomathatod, a pasim megpróbál segíteni, bár a családjog nem szakterülete, de azért csak hajrá.
Zuzikám, ne keseregj! sokminden összejöhetett most, a tesó érkezése, a dackorszak, de ettől még Bazsó ugyanolyan aranyos és jó kisfiú, csak most épp nehéz vele/és biztos neki is. és teljesen természetes, hogy egy anyuka rosszul viseli az agresszív kismalactempót, csak az a hülyeség, ha emiatt magára haragszik! nekem már az is megkönnyebbülést jelent, ha néha legalább magamban kimondom, hogy imádom a fiamat, de a viselkedése baromira idegesít.
sokszor azon szorongtam, hogy vagy csak én vagyok ezzel így, vagy az egész társadalom rohadtul álszent, mert azt sugallja, hogy egy anyának mindig minden körülmények között uralkodnia kell magán, és mindig nyugodtnak és jóságosnak és mosolygósnak lenni, és az meg már fúj, aki nem bír, és az rossz anya, minek annak gyerek.
most ott tartok, hogy mivel másképp nem tudom kezelni a fiam által bennem kiváltott agressziót, és lenyelni meg már nem bírom, mert abba belebetegszem, ezért inkább káromkodom, ez kicsit segít. (mások a kiabálásra esküsznek, de nekem az se megy

)
kaptam ám én is okos tanácsokat, hogy verekedjek meg a fiammal, és játsszuk le, hogy ki a falkavezér, meg hogy pofozzam vissza, ha megpofoz, de erre én eléggé alkalmatlan vagyok, és sztem Te is...

az olyan hisztikezelő módszerek se jöttek be nálunk, hogy beteszem a kiságyba, vagy bezárom a szobába, a hidegzuhanynak meg a látványos szeretetmegvonásnak meg nem vagyok a híve, de ez nem is menne, nem lennék hiteles
a fejlesztő sokat segített, nem csak a konkrét problémákra, hanem hogy kőkeményen elkezdte szocializálni is a gyereket. De gondolom most nehezen lenne megoldható, hogy Bazsót rendszeresen játszóházba vagy foglalkozásokra vigyétek. Pedig ez biztos sokat jelentene, többet mint a homeobogyók.
És mondjuk a lovaglás is tök jó lenne már neki, mert ott igazán sok önfegyelmet tanulnak a gyerekek.
Talán ha a papája délután csinálna vele külön programokat, vagy esténként birkózna vele keményen/dögönyözné legalább egy fél órát, így kicsit ki lehetne az energiáit egyenlíteni/ le lehetne őt fárasztani első lépésben, talán ez az éjszakákon is segítene.
és mikor hisztizik, próbálj meg belegondolni, hátha épp csak több figyelmet szeretne, vagy konkrétan valamiért frusztrált, és lehet, hogy a konfliktus rögtön feloldható egy kis figyelemeltereléssel, egy öleléssel (ha épp nem rugkapál), egy kis kizökkentéssel, egy játékkal, mondókával...
De a legfontosabb, hogy Te ne hibáztasd magad! Jó anyuka vagy, és nyugodtan vállald fel azt is, ha vmi nem frankó, Bazsónak is tudnia kell, hogy amit csinál az nem jó, és téged bosszant.
és ne aggódj, nem marad így, már az is sokat jelent majd, ha szépen tovább fejlődik kommunikációja, mert akkor sokkal jobban és árnyaltabban ki tudja fejezni majd az érzelmeit, mint az agresszióval, és Te is könnyebben meg tudod magad értetni vele.
puszillak Benneteket, és fel a fejjel