[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
VANNAK ITT TÁRNOKI ANYUKÁK?? - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát abilire szoktatás a legtöbb gyereknél nem egyszerű. Ahányan vannak annyiféleképpen csinálják. Nálunk Mircsi mostanában kezdte. Általában az eleje belemegya bugyiba és csak utána szól. Vagy a másik, hogy mi ráültetjük és akkor az esetek többségében pisil is a bilibe.
szönyegrepisilés szerintem még tökre belefér, akkor gáz, ha minden alkalommal direkt odamegy és rápisil, miközben a bilire nem hajlandó ráülni. szerintem.

Eri, én is kiváncsi vagyok a részletekre, persze semmi rosszindulat, csak az embert már három gyerekkel is komplett hülyének nézik úton-útfélen, szóval a 4. baba már nem is tudom milyen kategória. Megsúgom, hogy mi úgy tervezzük, hogy egy 5-6 év múlva visszatérünk erre a kérdésre és, ha a helyzet megengedi akkor és még mindig szeretnénk akkor mi is bevállaljuk.

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Üdv minden új tárnoki fórumosnak!:)

Eri! Mégegyszer gratulálok!!!! Jó nektek, én nem tudom nekünk lesz-e lehetőségünk a 3.at vállalni pedig jó lenne.
Réka! Engem/minket már a kis korkülönbség miatt hülyének néznek és ezt legtöbben kifejezésre is juttatják:(. Egyszerűen nem hiszi el senki, hogy nagyon jól boldogulunk, és egyáltalán nem kell sajnálni vagy ilyesmi. Most lesz kutyusunk (egy hónap múlva érkezik), erre a szomszédom simán benyögte, hogy nem vagyok normális még egy nyűgöt vállalni. Én nem érzem nyűgnek sem a gyerekeket, sem a kutyust:), annak ellenére, hogy vannak nehéz pillanatok! Szóval ismerem az érzést amiről írsz!

Nem tudom nálunk hogy megy majd a bilire szoktatás, Ábel most vette észre, hogy nem jó neki, ha pisis/kakis a pelus. Szól érte és azonnal ki kell cserélni, de a bilire csak ruhában csücsül. Ha nincs pelusa akkor simán bepisil és megmutatja, hogy hova sikerült összehozni....Tudja hogy nem oda kellett volna, így mindig nagy hűhót csap körülötte:). Fene tudja majd jön ez is magától, még csak másfél éves ráér bőven.

Már megyek is, mert alszanak nekem meg a diplomamunkával kellene foglakoznom...

pápá

Hetti
hettus
 
 


Sziasztok!

Mircsi ma ismét elhelyezett 1 kis foltot a szőnyegen, onnantól kezdve figyeltem, hogy mikor veszi fel a pisilő pozíciót, és akkor újra szóltam neki, hogy hová kellene, aztán pár perc múlva ismét a szőnyegre pislantott. :? Most arra következtettem, hogy tetszik neki az állva pisilés. Viszont én kímélni szeretném a szőnyeget, ezért egy időre szüneteltetjük a fürdés utáni pucér játszást, és majd nyáron lehetőséget kap egy szál semmiben a kertben kísérletezni. Annak tökre örülök, hogy tudatosítja magában a csurgatást, de sajnos ez a házban csak akkor elfogadható, ha a bilibe is megy, félsikerrel nem sokra megyünk. Pedig olyan jó lenne vele együttműködni, dehát ez van...

Amikor anno Angliában bébiszitterkedtem, ott 5 gyereke volt a pedagógusházaspárnak :!: Még most is szívesen gondolok vissza rájuk, elég normális család voltak, unatkozni nem lehetett velük. Ja, amikor ott voltam, már a legnagyobb egyetemre járt, a többiek közül a legkisebb 8 éves volt, és nagyon tetszett az életmódjuk. Igaz, anyuka egy kicsit leharcolt volt, dehát ezért alkalmaztak engem. Ezzel azt akarom mondani, hogy hajrá sokgyerekesek, és nagyon irígylem azokat, akiknek csak tervezni kell, és már jön is a baba.

Most búcsúzom, próbálok ma kivételesen korán lefeküdni.

Üdv: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 

 
 

ez pedig itt a 100. hozzászólásom :lol:
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Nálunk az első bilire szoktatás 2005 nyarán volt. Ekkor a Bogi 2 és fél éves is elmúlt már, de nem sikerült rászoktatni. Mindig bepisilt a bugyijába és közölte " nem baj majd anya kimossa" :D Ezután következő tavasszal , tehát 3 és fél évesen lett szobatiszta, egyik napról a másikra. Elkezdtük neki mondani, hogy csak az mehet oviba aki bilibe pisil (ekkor már nem járt bölcsibe és nagyon vágyott a gyerekek közé) és 2 nap után közölte, hogy ő akkor most bilibe akar pisilni majd még aznap oda is kakilt és gyakorlatilag éjjelre is szobatiszta lett.

Egyébként a Boginál valahogy mindig úgy alakul, hogy egyszer csak bejelenti a dolgokat. Most is meséltem már nektek, hogy még mindig velünk alszik. Erre kb 2 hete közölte, hogy Ő most már nagy lány és a saját szobájában akar aludni. Azóta is ott alszik, még éjszaka sem jön át.

Minket is h*lyének néznek, hogy 3 gyereket akarunk, hátha még tudnák, hogy egy 4. gondolatát sem vetjük el. :D . Egyenlőre arra fogjuk, hogy mégiscsak szeretnénk egy fiút is, de igazság szerint már nagyon unom, hogy magyarázkodni kell.

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!!

ugye, hogy hülyének nézik az embert és még magyarázkodnia is kell? Sőt, még meg is vetik érte, olyan pillantásokat lehet bezsebelni egy-egy shoppingolás alkalmával, hogy csak na.
Pedig, ha nem születik elég gyerek, akkor nem tudom ki fog megdolgozni a mi nyugdíjunkért, ki fogja az országot eltartani?
Asszem mindenki jobban járna, ha az ilyen elvetemültek, mint itt a topikon is, szülnek sok gyereket, mert itt azért nagyobb az esélye, hogy tisztességgel fog felnőni és dolgos ember lesz belőlük.

Zsuszi, lehet, hogy tényleg jobban jársz a bilireszoktatásnál, ha már tavasz lesz. Én is azt várom az én Mirusommal, mert ennyit nem tudok mosni.

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Az egész csapat lebetegedett nálunk:először én, aztán Máté, végül a párom. Kellemes torokgyulladás, mint oly sokaknak, ahogy hallom.

Nem írtatok a védőnős megbeszélésről. VAgy nem volt senki? Esetleg én voltam figyelmetlen?
Sajna, nekünk itt borzasztó védőnőnk van. Soha ki nem jott a gyerekhez, s ha az utcán séta közben találkoztunk, feltűnően rá kellett köszönnöm, hogy észrevegyen, de a gyerekre egy pillantást sem vetett. Számomra ez annyira érthetetlen. Remélem, Tárnokon majd nem a legrosszabb esetet fogjuk ki, habár a lényeg úgyis a gyerekorvos. A többit eddig is megoldottam magamnak.

Most teljes frászban vagyok. Írtam, hogy PCOs-ban szenvedek, s hosszú évekig tartó tüneti kezelés és műtétek után kiharcoltam magamnak egy IR vizsgálatot (inzulin rezisztencia), mert felfigyeltek ra, hogy PCOs mögött gyakran ez áll. NEm lettek jók az eredmények, kaptam gyógyszert és már a második héten volt tőle peteérésem és hétfőn egy halovány csík a terhességi teszten. Várok egy hetet és ismétlek.. Ó, milyen hosszú is egy hét!
berki
 
 


Sziasztok!

berki

3 éve amióta ideköltöztünk ez már a 4. védőnő. Az 1. ki se jött (1 éves volt a Bogi költözéskor), nem is ismertem. A 2. egy helyettesítő volt, mert az 1. terhes lett. Vele találkoztam terhesgondozáson, szerintem egy kissé szétszórt. A 3. -at felvették tavaly nyár végén, Ő nagyon lelkiismeretes volt, de elment . És most van a 4. , Ő állítólag stabilan maradni fog. Őt Annának hívják, idáig 1x volt nálunk. Nekem szimpi volt mint már írtam is. De mi a faluban lakunk, lehet, hogy ti máshoz fogtok tartozni.
Én nem mentem el erre a védőnős összejövetelre, mert nekem szerencsére nincsenek különösebb problémáim a gyerek gondozása közben, így vígan ellennék védőnő nélkül is.

Tudtommal, a halovány csík is csík!!! Szorítok neked, majd írj mi lett az eredmény!

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!

Hallom a csütörtöki védőnős talira csak az nem ment el aki az egészet kitalálta, hát.....
Eri, jól eltüntél itt nekünk.

Tényleg Judith és Eri akkor augusztusiak lesznek a babák? Hol fogtok szülni? Már pont bele fogtok esni ebbe a kórházválasztósdiba.

Berki, remélem összejön a baba. Ugye annak kell drukkolni?

Tényleg ki jár baba-mama klubba? Most lehet mi is lenézünk.

Réka
Vendég
 


Helló!

Réka: igen, augusztusi lesz. Beleesünk minden sz@rba, amit Molnár kavart. Úgy tűnik bezárják a Schöpfit is, kár érte, sokan szeretik. Azt sem tudom, melyik kórházhoz tartozunk, de nem is nagyon érdekel. Molnárt sem érdekli, hogy ő hova tartozik, külföldön operáltatja a hererákját. Maradok az eredeti verziónál: a Kútvölgyiben szeretnék szülni.

Judith!

Örülök, hogy otthon vagy! Szólj, ha már marad benned valami, majd sütök neked fincsi pogit, hogy nehogy elfogyj. :wink:

Hetti!

Tök jó, hogy már a diplomamunkánál tartasz... szinte most kezdted a sulit, és már diplomázol! Ügyes vagy!

Én is jelentkeztem államvizsgára 13758-adszor... :oops: Sosem lesz meg a diplomám. :cry:

Zsuzsi!

Bence is szeretett a szőnyegre pisilni. Nem maradt úgy. :wink:

Berki!

Drukkolok, hogy határozott csíkod legyen!

Én most nem is vettem tesztet, tudtam, hogy terhes vagyok. Kijött a kávé... :lol:

Mi nem járunk baba-mama klubba. Még × éve Bencével elmentem... egyszer. Sajnos épp alvásidőben van. Vagy most mikor is van?

Én is kíváncsi vagyok, mi volt a védőnénis egyeztetésen. Ők annyira nem reklámozták.

Betegeskedőknek jobbulást, meg jó hétvégét mindenkinek!

Puszi!

eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


sziasztok!

jelen vagyok én is sokkal de sokkal jobban :D

Én a MÁV-ba szülök. a dokinénim ott főorvos egyébként a magánrendelőjébe kell csak mennem ott csinálnak mindent, a vérvételtől az ultrahangig mindent. én július 30-ra vagyok kiírva, de nem várjuk meg a végét, legalábbis mindig ezt mondja a dokinénim!!!

Mi is az Anna védőnénihez tarozunk! múlthéten meglátogatott itthon miután kijöttem a kórházból, szerintem jófej!!!

Eri: várok a pogit!!! ha Bálint újra megy bölcsibe összejöhetünk egy plettyire. azt nem mondom, hogy kávéra mert az nálam se gyerebe, de egy tea az jól esne!!!

legyetek jók!

üdv judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!!

Csak elő kerültetek lányok!
Eri, én mind a hármat a Kútvölgyiben szültem. Ki a dokid?

Judith, ezekszerint már tudsz enni és bent is marad? Azaz jobban vagy végre?

Ahogy nézem a vonalzókat Eri neked újdonság lesz a nyári baba, Judith még csak hagyján mert Bálint legalább tavaszi.

én mindig tavaszzal meg nyáron akartam szülni, persze egyzser sem jött össze, úgyhoyg a 4-nél, ha lesz ez lesz az alapkritérium.

Kriszta, mi lett a vendéglős projektel, mert ahogy néztem már egy lakóház épül melletetek, sőt az önkorm.-zattal szemben is. Lehet a muki már nem is akar itt csehót, vagy mit csinálni Tárnokon?
Tényleg írhatnál már magatokról!

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk semmi újság, kivéve, hogy beteg vagyok:(. A gyerkőcök eddig megúszták, de mától a férjem is itthon csücsül betegen.

A védőnős találkozóra én nagyon szerettem volna menni, mert ha nem is problémám de néhány hozzászólásom lett volna. El is indultunk, de csütörtökön nincs autónk a sártengeren meg nem tudtunk átverekedni magunkat bababkocsival. Talán majd valaki a klubban elmeséli mi volt.
Réka! Mi megyünk rendszeresen a gyerekekkel a klubba, ha jobban leszek most szerdán is megyünk.

A kismamák vigyázzanak nagyon magukra, rengeteg a beteg, nehogy elkapjatok valami nyavaját!

megyek magamba döntök egy kis mézes-citromos teát.....

Hetti
hettus
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, hogy szurkoltatok! Örömmel jelenthetem, hogy határozott csík lett a haloványból. Örömködtünk a párommal, volt nagy boldogság, aztán pedig szomorúság, mert anyósomék nem örömködtek velünk, sőt... De ez van, ezt kell elfogadni. Mi 'csakazértsem' leszünk boldogtalanok miattuk!

A védőnő miatt nem izgatom igazán magam, mert nekem sem igazán volt rá szükségem Máté születése óta. Eleinte nehéz volt, mert fogalmam sem volt, mit is kell egy gyerekkel csinálni, de - szerencsére - sok jó könyv van e témában és az internet is nagy kincs a kezdőknek. A második már biztosan könnyebben fog menni. Talán az lesz nehéz, hogy kicsi lesz a két gyerkőc között a korkülönbség, de mindegy.

Azt tudja valaki, Tárnok hivatalosan melyik kórházhoz tartozik?
Mármint a gyerekek tekintetében melyikbe és a felnőtteket hova küldik pl. szülni?
Én a Szent Imrében szültem, június végén. Nagyon jó volt az időzítés. Most - ha minden rendben lesz - októberben jön a baba, ami már kevésbé szerencsés, habár legalább a pocakos időszak a kevésbé ruhás időszakra esik, de már nem a legnagyobb kánikulák idejére. Remélem...

Az előző szülés nagyon mókás volt. Az utolsó napig dolgoztam, mert nem volt kedvem otthon ülve figyelni magamat. Bent jo volt a hangulat, a munka sem nehéz. Délután lementem a főnökömhöz, hogy elmondjam neki, elég nehéznek érzem magam, lehet, hogy másnap már nem jövök be. (Másnapra voltam kiírva szülni.) Éjjel csodásan aludtam, reggel kipihenten ébredtem. Éreztem, hogy valami halovány fájdalom ismétlődik kb. 5 percenként, de nem igazán foglalkoztam vele. Készültem munkába, mint minden reggel. Kényelmesen megreggeliztem, aztán a székről felállva vmi nedvességet éreztem, de mivel elég kevés volt, nem tudtam, mit tegyek. Mondtam a páromnak, hogy a munkahely előtt menjünk be a kórházba, nehogy baj legyen. Onnan már nem mehettem sehova. Vizsgálgattak. Egyik szerint megindult a dolog, a másik szerint nem. Reggel 8-tól délig azért már számomra is nyilvánvalóvá vált, hogy az erősödő fájások bizony szüléshez vezetnek még a mai napon. De szoba nem volt, mivel vmi frontnak köszönhetően aznap mindenkire rájött a szülhetnék, így 4 órán át az erkélyen vajúdtam. Vígaszként délben megkaptam mindenki álmát, az IKEA-szobát, ahol volt labda, kád, bordásfal, magnó, stb. Engem egyik sem érdekelt. Rádőltem a derékmagasságú kisszekrényre és átvészeltem a fájásokat egymás után. Aztán 1 órakor megrepesztették a burkot és elkezdődött a mulatság. Mivel nem igazán voltam a top-on, egymás után kaptam az oxitocint. Az már nem volt olyan mulatságos. De 3-ra megérkezett Máté. Remélem, a következő gyerkőccel sem lesz nehezebb. HAbár, sokaknak nem ez a tapasztalata...
berki
 
 


Gratula Berki!!!
HUUU mennyi baba lesz itt megint. Adunk munkát a védőnőknek rendesen.
Sajna Tárnok hivatalosan a Rókus kórházhoz tartotik szülésileg. Ez ott van a Blahán a régi centrum áruhát mögött. Szerintem ez meg sem marad itt a nagy átszervezésben, úgyhogy akkor tutira mást fognak kijelőlni.
Rendes ügyeleti kórház egyébként a Szent imre, engem anno a gégegyulladással odaküldtek az Érdi ügyeletről.

Van valakinek valami tuti ötlete derékfájásra, mert néha fölállni alig tudok, úgy fáj?? (a kosmodisk-et próbálta már valaki?)


Réka
Vendég
 


Berki!

Ez remek hír! Anyósékkal meg tényleg ne foglalkozzatok! Mi az, hogy nem örülnek neki? (Szerintem én anyum se örült igazán - a túl kicsi korkülönbség miatt - bagoly mondja... bátyám egy évvel idősebb csak nálam.)

Judith!

Örülök, hogy jobban vagy! Pihenj sokat, egyél, igyál, stb!

Réka!

Bencét Kovács Kálmánnál szültem. Pöttömöt nem nála szeretném. A 20. hétig a Medicoverhez járok terhesgondozásra, utána ők beszerveznek a Kútvölgyibe. Így volt ez az ikrekkel is, aztán én hülye hagytam magam rábeszélni a Schöpfire. Most már mindegy, a lényeg, hogy szépek lettek, nagyok lettek, nem korababák.


Nyári baba... hmm... tényleg újdonság lesz, és én ennek nagyon örülök. Mármint hogy nyári. Tudom, milyen szenvedés 8 réteg ruhába bugyolálni egy újszülöttet, hogy egy kis friss levegőt szívjon.

Derékfájás: Annak valami oka van - ezt kell kideríteni. A kosmodisk nem szünteti meg az okot! (pl egy jó kis porckorongsérvet)

Ez a Rókus ez komoly? Mi egyszer voltunk bent, sürgősségi ellátásra kellett vinnem szegény uramat, 2 és fél óra várakozás után kicsit jobban lett, aztán saját felelősségre hazajöttünk. Az orvos nem látta. Akkor azt mondtam, ha haldoklok, inkább lökjenek egy árokba, és hagyjanak ott, de a Rókusba ne vigyenek.

Hetti!

Jobbulást! Diplomamunkával hogy állsz?


eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Orsi, gratulálok. Tök jó, hogy ilyen hatékonyan sikerült kiiktatni a problémádat. Kívánok zökkenőmentes terhességet. És mellesleg én sem értem, hogy a leendő nagyszülők hogy nem tudnak örülni egy új unokának. Nálunk bezzeg mindneki tűkön ül, hogy mikor láthatják újra az unokát, és mikor lesz még unoka.

Hettinek jobbulást!

Ez a Rókus-fejlemény elég gáz. Én még nem jártam arra, de most egy kicsit drukkolok, hogy ne legyen belőle kiemelt hely, és csatoljanak minket a Szent Imréhez, szerintem az közelebb is van.

Mi az utóbbi pár napot Veszprémben töltöttük, hogy ott milyen jó játszóterek vannak... kár, hogy messze van. Nem gondolkodtatok rajta, hogy egy pályázatírással vagy aláírásgyűjtéssel lehetne lendíteni valamit ezen az ügyön?

Napok óta gondolkodom, hogy mit kapjon Míra a 2. szülinapjára. Ha valamelyikőtöknél volt olyan játék, ami nagyon bejött a csemetéknek ezidőtájt, akkor légyszi írjátok meg, kéne valami tuti ötlet.

A védőnős eszmecserére én is kíváncsi lennék így utólag, bár most szerdán biztos nem fogunk eljutni a baba-mama klubba, mert Mircsit visszük kontrollra. A Madarász utcai kórházba, így legalább arról is lehet saját benyomásom.

Ja, menet közben kiderült, hogy Mircsi azért szörtyög hetek óta mert meg van duzzadva az orrmandulája. De hogy mitől? Most egy újabb fujkálóval kezelgetjük, és szorítok, hogy ez használjon, mert lassan javasolni fogják, hogy vetessük ki azt a mandulát. És ennek már a gondolatától is félek.

Most már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi van Chrissyvel ekkora hallgatás után.

Üdv Nektek: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Hetti
Jobbulást, és a párodnak is!

Berki
Ti csak örömködjetek, ne törödjetek senkivel. Az én anyósom sem egyszerű eset. Amikor a Bogit vártam, 2-3 héttel a szülés előtt kijelentette, Ő nem is érzi, hogy nagymama lesz :( . Most meg imádja a Bogit. Most a Dorinával nem foglalkozott sokat, amikor megszületett. Télapóra nem is vett neki semmit és karácsonyra sem szándékozott, csak aztán a párom szólt neki, hogy jó lenne ha észrevenné, hogy már 2 unokája van . Most már kezd vele is foglalkozni, kezdi élvezni, hogy rámosolyog stb. Remélem nem tesz majd később különbséget a gyerkőceim között, miután már nekünk Ő maradt egyedül nagyszűlőnek, szeretném ha mind szeretnék Őt, mégiscsak jó egy gyerek életében ha van egy igazi nagymama.

Réka
Nincs tippem derékfájásra, de ha a kosmodisket kipróbálod érdekelne az eredmény.

Zsuzsi
Drukkolok, hogy ne kelljen kivenni a Mircsi manduláját. Anno nekem is megemlítette a dr-nő, miután a Bogi állandóan beteg volt de én hallani sem akartam róla.
A Bogi a 2. szülinapján ennek örült a legjobban:
Kép kép
Napokig mást sem csinált és azon kevés játékainak egyike, amit még ma is használ.

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Zsuzsi!

Mircsinek jobbulást! Bencének sokáig halogattuk a mandulaműtétét. Halogatni ugyan lehetett, de megúszni nem. Most Peti lesz a soros, ha muszáj, inkább essen túl rajta most, később neki is nehezebb. A játszótér dolog megér egy próbát. Úgyis benne volt a kampányukban...

Nagyszülők: az ikreket meg sem akarták köszönteni a névnapjukon, mondván, úgysem emlékeznek majd rá. Én meg mondtam, hogy nem baj, majd én elmesélem nekik. Ezek után mégis meg lettek köszöntve. :P
A másik kedvencem: nem akarnak nekik játékot venni, mert az úgyis van elég, ezért ruhát vesznek. A szekrény meg mindjárt összeroskad a ruhák súlya alatt. Most mondjam azt, hogy abból is van elég, pelenkát kérünk???? :roll: Fúúj, milyen hálátlan vagyok! :twisted:

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


próba, bocsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Móni, köszi az ötletet. Sajnos ezt az ötletet már ellőttük, bár lehet, hogy veszünk egy újat, mert a mostani már kissé leharcolt. Ha még van esetleg további ötlet, akkor nagyon sokat segítenétek vele.

Eri, hol csinálták a mandulaműtétet? És ki csinálta? Bár azon tűnődöm, hogy valami módon mégis a Veszprémi Kórházban kéne bármit intéznünk, mert az sokkal szimpatikusabb, mint az eddig látott gyerekkórházak. A holnapi kotrolltól is kicsit félek, mert találkozni kell a roppant barátságtalan főorvosasszonnyal. A mandulaműtét meg azóta mumus, hogy pár hónapja Szegeden (ha jól emlékszem) belehalt egy kisgyerek.

Hetti, hogy vagytok? Van valami javulás tegnap óta?

Eri, nálatok mindenki egészséges? Ha nem féltek egy duzzadt orrmandulától, akkor esetleg meglátogatnánk Benneteket, végül is készülünk oda tavaly nyár óta.

Üdv Nektek: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi

Közben az jutott eszembe ajándék ügyben, hogy mi, úgy csináltuk egy darabig, hogy elvittem a Bogit játékboltba, nagy áruház játékosztályára stb. és alaposan végignézegettem vele és ami nagyon tetszett neki azt vettem meg később sutyiban.
Most már katalógusból, meg az internetről rendel. :roll:

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Jut szembe...


volt már valaki ilyen pici gyerekkel múzeumban? A közlekedésibe és a természettudományiba akarok elmenni. Szerintetek érdemes próbálkozni? Gőzőm sincs, hogy ellenne -e a kenguruban. Gondolom babakocsival nem engednek be. Tapasztalat???

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Szia Móni!

Mi tavaly nyáron voltunk Mírával sajtófotó-kiállításon, végigaludta a hordozókendőben, és még a náprajzi múzeum állandó tárlatát is végig tudtuk nézni. A babakocsi akkor lehet szívás, ha nem akadálymentes a múzeum, márpedig a legtöbb szerintem nem az.

Én is arra gondoltam, hogy elvisszük Mircsit valami nagy játékboltba és ott választhat. Előzetes tájékozódásul feltérképeztem pár boltot, amik közel vannak, és ugyanazokat a gagyi dolgokat láttam újra és újra. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyi a választék. Vagy lehet, hogy én viszem túlzásba a keresgélést? Bár a minap megkérdeztem tőle, mit kér szülinapjára, és mondta, hogy csokit. Rendes gyerek, azért szeretnék valami maradandót is adni neki :-)

Most megyek aludni, holnap korán kelünk, megyünk a Madarász utcai kórházba :roll:

Sziasztok! Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!!

Zsuszi, Mircsink Halász Judit cd-t kapott, meg egy Zeneovi Cd-t. őszintén szólva nekem már herotom van a játékoktól. Ugye nálunk már 2 gyerek után van elég rendesen. Már mindenkinek megmondtam, hogy eszükbe ne jusson Márknak venni játékot, mert nincs rá szükségünk, neki meg pláne.
Én úgy csinálom, hogyha netalántn mehlátok valamit ami tetszik és jó lenne valamelyiknek akkor megveszem és elrakom a legközelebbi alkalomra.
Így kapott Mircsi tőlünk most baba etető részleget, vagy mit. Ilyen kis állványos valami, bele lehet ültetni a babát, van rajta cümisüveg melegítő, meg kiscsap, kisrezsó. Csak egy baja van hogy elég kicsi, és csak egy babája fér bele, szóval többet gondoltam a kép alapján. A cd-t anyáméktól kapta.

Te, Eri, mi az a medicover, és miért jársz oda a 20. hétig? És ha nem a Kovács akkor kinél szeretnél szülni? Csak azért kérdem, mert a legtöbb doki augusztusban szabin lesz, így volt már olyan aki 4 orvos után az 5.-nél kötött ki, mert addig senki nem vállalta.


Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Koszi az egyutterzest, mar beletorodtem, hogy anyosek a Homo sapiens sapiens érthetetlenicusok közé tartoznak. Az mindennél fontosabb, hogy a kisfiamnak legyenek nagyszülei, páromnak szülei, én elviselek bármit.

Mátém még csak a 20.hónapjába lép, de nála is nagyon bejött, illetve a rendelő várótermében 2-3 éves gyerekeknek nagyon tetszett egy tologatós játék. Az IKEA-ban lehet kapni. FA vázon hajlított drót, amin különböző alakzatokat (fa kocka, gömb, stb.) lehet tologatni.
És a rajzolgatás. Színes, lemosható babafilc és sima füzet.
Hinta kintre és bentre.
Hintaló.
Cica, kutya és halakkal teli akvárium, habár ezek nem tartoznak szorosan a játék kategóriába..

.
berki
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen az ötleteket! Megoldottuk a problémát, beugrottunk a Madarász utca után a Gulliverbe, ahol a bődületes választékból sikerült pár jó játékot választani, ezek még alighanem Karácsonyig kitartanak. Még a családtagoknak is felajánlottam, hogy ezek közül választhatnak ajándékot, ha nincs kedvük egyénileg keresgélni. Tök jó az a bolt, ha az ember eljut az M3 fóti leágazásig. Egyvalami, amin nagyon lehidaltam, a diavetítőt (ami nekem anno nagyon bejött) 8400-ért vesztegették, és hozzá a tölteléket filmenként 1000-ért. Nagyon durva, a DVD olcsóbb.

Mindenkinek minden jókat!

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!


Köszi a jókívánságokat, volt hatása, én már jól vagyok! Férjem még nem teljesen, de alakul a dolog.

Berki! Gratulálok!!!!!Én is a szent imrében szültem mindkét gyereket. Ábelt az ikeában vajúdtam végig, de aztán át kellett vonulnunk rendes szülőszobára is, Janka viszont ott látta meg a napvilágot, ami persze hülyeség, mert hajnal volt és amúgy is csak gyertyafény. Életem legszebb élménye, igaziból csak az övé és az enyém, valahogy senki nem kellett csak ült a férjem, a dokim és a szülésznő és csendben figyeltek. És érdekes, hogy azt mondod sokan szeretnék kipróbálni, mert most mikor Jankával bent voltunk azt mondták a szülésznők, hogy jó ha 30%át az Anyukáknak sikerül rávenni.
Nekem a fiam nyáron született a lányom szeptember végén, de idén olyan sokáig jó idó volt, hogy nem volt igazán gond. Ja és nekünk is kicsi a korkülönbség 14 hónap.
Anyósékkal ne törödj, bár ez nekem is nehezen megy nálunk....nekünk még karácsonyra sem jöttek el, soha fel nem hívnak, és nem tudják egyik gyerek pontos születési dátumát sem, de nem fognak már változni. Az ő elvük az, hogy csak akkor kell meglátogatni, ha valamit dolgozni kell, különben minek jönnének?:(

Gyerekek én egyszer voltam a Rókusban, mikor belement valami a fülembe. Éjjel ügyelet volt de annyira gáz, hogy szinte menekültem. Lepusztult és bazira barátságtalanok voltak, szó szerint lecsesztek, amiért nem volt beutalóm, pedig az érdiek azt mondták nem kell az ügyeletre beutaló, csak menjek nyugodtan. Ja és mi is két órát vártunk mire a kis doktornő belenézett a fülembe, pedig hallottuk, ahogy az irodájában telefonon cseverészik.

Ja a védőnénis megbeszélésről ma a klubban azt hallottam, hogy végülis sehova sem juttotak. Magdika jófej volt, Piroska hárított...Márciustól csütörtökön lesz klub, így havonta kétszer valamelyik védőnő is el tud jönni.

Zsuzsi! Remélem nem lesz semmi Mircsi mandulájával! Nekem nincs tapasztalatom (max régről saját), de a barátnőm azt mondta, hogy 3 évesen megcsinálták a lányának és szinte egyáltalán nem viselte meg és ha előre tudja, hogy ilyen simán megy akkor nem halogatta volna, mert rengetegszer volt beteg miatta. Persze a kórház nagyon rossz, ezt sajnos én is tudom:(.

Játékot nálunk nem vehet senki és a ruhavásárlásról is lebeszéltem már mindenkit, nagyon nem szerettem volna ha eláraszt minket a haszontalan holmik tömege. Illetve ezeket a dolgokat én megveszem, mikor épp valami jót találok, és aztán ők odaadják. Volt, hogy még pénzt is kaptak, abból nagyobb dolgokat finanszírozunk.
Ábel most állandóan főz, úgyhogy majd lesz egy gyerekkonyhájuk, azzal Janka is fog játszani. Már csak az alkalom hiányzik, hogy megvegyük:)

Eri! Szakdolimból kb meg van 10 oldal, a legtöbbet az utánaolvasás vesz el, sajnos ennek a témának magyar szakkönyve nem igazán van, így 120 helyről keresgeteg rövid irományokból. És még a férjed is besegít majd egy személyes interjú keretében:).

Móni! Dorina miket csinálgat? Janka forgolódik, de csak néha, gyűri a kezével ami épp akad és baromi türelmetlen. Ha a kezében van valami játék, akkor örömében kiabál, ha kiesik akkor meg mérgében:). Nagyon vidám....
Ja és a BCG oltásos szövödménye ismét begyulladt, el sem mesélem már milyen mert a hideg is kiráz. Tök frankó, hogy ezt én itthon tisztogatom, azt kell mondjam össze kell szorítanom a fogam. Nagyon sajnálom érte szegényt.

Megyek csinálok valami vacsit a családnak....
pápá

Hetti
hettus
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi! Jövő héten nem leszünk itthon, utána szívesen látunk benneteket, meg bárkit, aki jönni akar.
Mi a Szabolcs utcai kórházban vetettük ki egy nagyon kedves, fiatal doktorbácsival a Beni manduláját. Kellemes volt a környezet, baba-mama szoba (2 anya és 3 gyerek fér el benne), saját tusoló, kedves nővérek stb. Az egész műtét és a felépülés nem volt oyan rossz, mint egy mandulagyuszi. Azóta alig beteg.

Hetti! Kitartás, a 10 oldal már nem is olyan sok. :wink:

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Előrelépés történt az ügyünkben, anyósom megkérdezte, hogy érzem magam, ami nála nagy gesztus, akár engedékenységnek is felfogható. Lehet, hogy megbocsátották a baba jövetelét?? :-(

Amikor vajúdtam, a nővér csillogó szemekkel jött a hírrel, hogy képzeljem, milyen nagy szerencsém van, enyém lehet az IKEA-szoba! Más kismamák irigykedve néztek, milyen jó is nekem. Nem értettem. De fura, hogy más nővérek szerint ez nem nagy szám. Bevallom, szerintem sem az és engem nem is érdekelt.

A játékokkal kapcsolatban én elég tartózkodó vagyok. Nem igazán szeretem ezeket a mai drága, zajos vagy modern játékokat. Nem is jöttek be Máténál. Hihetetlenül le tudja kötni egy marék befőttes gumi vagy különböző termések vödörbe ki/bepakolása.
Valamikor régen megvettem egy könyvet (Anya, taníts engem c.), de általában el szoktam róla feledkezni és csak 1-2 hónaponta jut eszembe átolvasni kíváncsiságból, az adott életkorú gyerekkel milyen típusú játékokat "érdemes" játszani. Mindig megdöbbenek, milyen nagy szerepet játszik a gyereknevelésben az anyai ösztön, hiszen a mindennapi játékaink valahogy ösztönösen követik az okosok által ajánlott ötleteket. Vszl. ez csak nekem, kezdőnek meglepetes..
Sajna, nálunk anyósomék nem igazán szokták megkérdezni, mit vegyenek Máténak, így már tele van a szekrény felesleges plüss állatokkal, különböző színű labdák tömegével, stb.
Nálunk azért a nagycsaládi konfliktus szempontjából nem olyan rossz a helyzet, ha elmegyünk, örömmel látják az unokát. A problémát inkább a létezésem okozza, hiszen szétrobbantottam a csaladot. Vagy mi...

Egyébként gratulálok mindenkinek, aki ilyen körülmények között is képes a diplomamunka elkészítésére. Vagy csak az én gyerekem nem képes 20 hónaposan (sem) átaludni az éjszakákat?
Szerencsére én már évekkel ezelőtt túlestem ezen. Kitartás!

Nem tudom, felépül-e valaha a házunk, már kezdek kicsit elkeseredni. Hónapok óta áll minden az engedélyezés miatt. Ráadásul az alapot is betették a telek közepébe (az aktuális szabályozás szerint), mondván, saroktelek leszünk, de most kiderült, hogy mégsem, így a nappaliból pompás kilátásunk lesz a szomszéd igen közeli kerítésére. Ó, ezek a vállalkozók!
berki
 
 


Sziasztok!

Hetti

Nálunk a BCG-vel pont az ellenkezője volt a probléma, a Dorinak ki sem fakadt, attól féltünk, hogy újra kell majd oltani, de a dokinő végül azt mondta elég, hogy a bőre alatt megjelent egy jól érezhető csomó.
Pillanatnyilag a Dorira is a türelmetlenség a legfőbb jellemző, szoktuk neki mondogatni, hogy vegye tudomásul " egy 4 hónapos gyerek még nem ül, nem jár stb." :)
Neki a hasrafordulás megy lazán már lassan 1 hónapja, viszont a hátára fordulni még csak 1x láttam tegnap, akkor is az ágyon. Mondjuk néha érdekes helyeken találunk rá, 1x pldul a parkettán volt hason, márpedig oda csak átfordulva juthatott.
Általában úgy tellik az egész nap, hogy szopi, utána hordozó kb 0,5-1 órát elvann benne, utána a szőnyegre rakom egy takaróra, ott rögtön hasra fordul, elnézelődik, erőlködik és,ahogy kezd elfáradni egyre gyakrabban kell odamenni hozzá visszafordítani.
Ezenkívül kitalálta, hogy Ő ülni akar, ugyhogy ha leülök vele a fotelba rögtön előre húzza magát és nagyokat vigyorog.
A játékokkal elkezdődött a szájába gyömöszölős korszak, nézegeti őket , de a kezéből még gyakran kiesnek .
Nappal nem sokat alszik, amit nem is csodálok amekkora ricsaj van nálunk viszont így este fél 8-tól kb reggel 7-ig szunya van , megszakítva 2-3 szopival, ami különösebben nem fáraszt miután mellettem alszik az ágyban.
No röviden :D ennyi a kiscsajról.

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Kórház:
nekem alapban csalódás volt a Szt.Imre. 8 napot voltam bent és én ezeket tapasztaltam:
- gyógyszerért, vérnyomásmérésért úgy kellett a nővérek után rohangálni.
- a ctg-n gyakran ott felejtettek minket laza 1 órákra.
- a vajúdáshoz nem engedik be az apákat, kint az ajtó előtt kell várniuk és csak akkor jöhetnek be, ha már a szűlőszobában vagyunk. Számtalan kismamát láttam a folyóson egyedül sírdogálva és a szűlésznők csak kutyafuttában odaszóltak: Fáj? Első? Kitartás.
- Alternatív módszereket, IKEA szobát abszolút senkinek nem hallottam , hogy felajánlották volna és a fájdalomcsillapítást sem.

Mindezek alól azok voltak kívételek akiknek volt választott szülésznőjük, tehát őket láttam körülugrálni és az IKEA szobában.

Az én szülésem is úgy zajlott, hogy hajnali 4-kor nem bírtam tovább felébresztettem a nőgyógy-on a nővért, átslatyogtam a szűlészetre. Feltettek a ctg-re, mondták 20perc, előkerültek 50perc múlva (állati jó volt feküdni a fájásokkal).
És a következő beszélgetés zajlott le:
Szülésznő: aha rendszertelen fájások. Mit érez?
Én: Hogy szülni fogok b*meg!(ezt csak magamban), kifelé: Fáj!!
Fiatal kis ügyeletes dokicsaj: Megvizsgáljam?
Sznő: Hát ha már itt van.
Dokicsaj vizsgál: Hát ha azt érzem amit vizsgálok, akkor ez 4 ujjnyi ,sőt. Megnéznéd te is?
Sznő: Ez annyi. Hívjuk az orvosát...
Szóval majdnem visszaküldtek a nőgyógyra, nekem meg kb 15 perc múlva már tolófájásaim voltak.
Ezután mondta a sznő, hogy zuhanyozhatok ha akarok ill. szóljak ha megrepedne a magzatburok , ezzel otthagyott. Néha benézett az ajtón: áll a burok? Igen? Ezzel elsuhant.
Ennyi volt a segítség.

Na ezt most jól kiírtam magamból. Én mindenesetre, arra a megállapításra jutottam, hogy anno a lepukkant Budai Honvéd is volt ennyire jó. Egy dolgot tudok a Szt Imre mellett felhozni, hogy tiszta!! és király a szobánkénti fürdőszoba.

Hűha
felébredt a Dori
pussz
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


sziasztok!

csak gyors bekuksi

berki: ma reggel én vigyorogtam ki egy kis kék c3-sból a házatok előtt!!! :D nem voltam biztos benne, hogy te vagy :oops:

tud valaki az ovodai beiratásról?

megyek mert apa éhes puszi

judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

Judith!

A beiratás még biztos nem kezdődött el, előre ki szokták írni a kapura az időpontot, ha kint lesz, feltétlenül szólok Neked! (Bő pulcsiban menj, és ne reklámozd, hogy babát vársz, mert akkor megvan az esélyed arra, hogy ne vegyék fel Bálintot :( ) Nem tudom, mikor lesz pénze az önkormányzatnak épületbővítésre... mostanában biztos nem, pedig nagyon kéne.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

A mi ovinkra nem csak a bővítés férne rá. egyszerűen fel kéne újítani. Kiváncsi vagyok, hogy az önkorm. meddig vár vele. Remélem nem azt várják, hogy összedől?! Ahogy olvasom a Tárnokhírt, semmire sincs pénz, ami egy vicc. Mindig arra várnak, hogy pályázaton lehessen pénzt nyerni. Én nem értem a mi a francra megy el mindig a pénz, mert olyan huuu, de klafa, új és jajdejó dolgokat én nem láttam kicsiny községünkben.

A dózsából állítólag most sokan mennek suliba, így ott valszeg lesz hely. Tőlünk idén összesen 8 gyerek megy el, így nem tudom, hogy ki fog egyáltalán beférni a keretbe.

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Réka! Az összedőlésre nem kell sokat várni, ha nem csinálnak valamit... SZMK gyűlésen hallottam, milyen állapotban van az épület, hogy a mennyezet gyakorlatilag bármikor beomolhat. A nemrég felújított Templom utcai ovi falát is érdemes lenne megnézni, és statikust hívni... a kivitelezőt meg perelni.

Az önkormányzatnak meg tényleg nincs pénze, ez eddig is így volt, egyedül a földterületeit tudja értékesíteni, de ahhoz is pénz kell előbb. Csatorna ügyben, meg ha jól értettem előbb az odluki rész kerül csatornázásra, hogy azt jó pénzért el lehessen adni, így aki nem a szenny-talajvízben akar tocsogni, jobban teszi, ha odaköltözik. :roll:

Az iparterületet szerintem ezért jó léterhozni, az bevételi forrást jelent az ömkormányzatnak (amíg van helyi iparűzési adó)....

Na, megjött Judith, majd máskor monologizálok tovább :D

sziasztok!

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Hét elején elkezdődött a hányingeres időszak. Korábban, mint Mátéval. Vele csak a 8.hét tájékától a 12.hétig kínzott, de nons-stop. Ma voltam ultrahangon, ahol megállapították, hogy 6 hetes és 1 napos a baba és 22*17mm-es, hallható szívhanggal. Jó volt újra hallani.

Bagaba, sajnos nem én voltam, de azért köszönöm a vigyort. :-) Én már vagy 1,5 hónapja nem jártam Tárnokon. Egyébként a Szív utcában lesz (ha lesz valaha) a ház, ha ez segít.

Márkus_eri, hol van az odluki? Egyébként nekünk is azt mondták, hogy mire költözünk, a ház rá lesz csatlakoztatva a csatorna hálózatra. Már nyilvánvaló, hogy ez nem így lesz.

Sajna ma már olyan világban élünk, ahol csak pályázatokból lehet pénzt szerezni. Kellene egy pályázatíráshoz igen jól értő emberke az illetékes helyre, smegnyílna az aranykapu. Olyan fura, hogy Bp-en alig élnek a pályázati lehetőségekkel az önkormányzatok. Székesfehérváron lassan megújul a város, olyan ügyesen pályáznak. Persze, a kettőt nem lehet összehasonlítani, de azért elgondolkoztató. De azt konkrétan tudom, hogy mint közalkalmazott, a laborom pénzt a fennmaradásához már nem kap "csak úgy" az államtól, mint régen, csupán a pályázatírásban jártas főnökömnek köszönhető, hogy még indig megy a szekér.

Szamóca, a Szent Imrével kapcsolatban nekem is hasonló tapasztalataim vannak, tulajdonképpen le se tojtak a szülés előtt/alatt/után. De alább 1-2 olyan nővért lehetett találni, aki segítőkész volt, ha nagyon erősködött az ember, így túléltem azt a pár napot. ndjuk tény, hogy nekem már nem is voltak elvárásaim. Anyukám mellett sokat voltam kórházban, gyakran még éjszakára is, mert a nővérek annyira nem törőtek vele.
Nekem még az volt bántó a SZI-ben, hogy -állítólag- modern szemléletű kórház számtalan alternatívával, de engem senki nem kérdezett meg, mit is szeretnék, sőt, bármit kértem, elutasítottak. Mindegy, ez van.
berki
 
 


Sziasztok!

Berki! Odluk az a rész, ami a Dózsa György út és a Benta között van. Már van néhány új utca, szép új házakkal, meg egy hatalmas beépítetlen terület. Oda vágyom... :oops:

A hányingeres időszakhoz kitartást, sajnos az enyém is megvan még, de csak reggelente. Mikor kezdtek építkezni? A Szív utca az nem csatornázott? Most hol laktok? (Ezt lehet, hogy mondtad már...)

Csinálj vonalzót, hogy mindig tudjuk, mekkora a babád!

A pályázattal kapcsolatban teljesen igazad van! Nem is tudom, hogy van-e olyan ember az önkormányzatnál, aki figyeli a pályázatokat.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


sziasztok!

Berki: Együtt tudok érezni veled a hányingerek miatt! nálam a 4. héten kezdődtek és a 15. hétig tartott kőkeményen kiszáradásig!!! 2 hetet bent is kellett tőltenem a korházba infúziórakötve!!! sokan mondjk segít a B6 egy nyavaját semmi nem használ. max a jeges innivaló,de nálam az sem maradt már bent. kitartás mégegyszer!!!

mit szóltok milyen szépen süt ma a nap! már kikívánkoznék egy kicsit a kertbe, de azért még hideg van!!!

legyetek jók

üdv judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

BAgaba, köszi az együttérzést. HAbár mindez semmiség ahhoz képest, amin te mentél keresztül. Én azt ki sem bírtam volna, habár tény, hogy az ember ha benne van, csak megy végig a napokon, egyik után jön a másik. A b6-vitamin nálam sem ér semmit. Egyelőre a sós, nyers sonka rágcsálása enyhít egy kicsit a nyavaján. De majd elmúlik, ez ezzel jár. Mátéval nem volt túl hosszú ez az időszak, remélem, most sem lesz. Egyébként ma azt álmodtam, kislányom született. Kíváncsi leszek... :-)

Márkus_eri, a Szív utca csatornázott, de a végében már nincs, oda vszl. csak akkor vezetik be, ha már sok/több ház épül. Mi egyelőre albérletben lakunk Budapesten, mert a telek megvételéhez és az elinduláshoz el kellett adnunk a lakásunkat.
A vonalzót majd megcsinálom, ha rájövök, hogyan is kell... :-(
berki
 
 


Szisztok!

Eri, Judith, Berki nagy nagy gratula a pocaklakókhoz!

Úgy látszik a Szt.Imrével kapcsolatban csak nekem vannak jó tapasztalataim. Igaz volt fogadott dokim, és vajudóban sem voltam, egyből szülőszobára mentem, de akinek nem kellett volna rám sem néznie, annak is volt pár jó szava hozzám. Szülésznőm is óriási volt, pedig az az ügyeletes volt, de mégis a kórházban töltött 4 nap alatt minden nap meglátogatott, megnézte a babámat, és informált sok dologról, kérdezhettem tőle bármit. A csecsemősőkkel sem volt semmi bajom, és a védőnéni is aranyos volt. Jó a kaja nem egy fejedelmi koszt, de nem is volt étvágyam, örültem ha pár kanál levest letoltam a torkomon. Úgyhogy Én kitartok a Szt. Imre mellett és a második babámat is ott szeretném szülni, bár ebbe az összevisszaságban nem is tudom hova tartozunk.

A Rókusról viszont megeggyezik a véleményem a tietekkel. Oda még meghalni sem mennék. Sógórnőm nem tudta eldönteni hol szűljön, megnézte a Szt.Imrét is meg a Rókust is, és végül a Rókust választotta, merthogy az is fel van újítva és milyen jó. Na hát már nagyon megbánta hogy oda ment, mert lehet hogy fel van újítva, de a személyzet maradt.

Jó persze kinek a pap, kinek a papné.

További jó dumcsit! Sziasztok!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziasztok!

Még nem találtam sehol olyan listát, hogy melyik település hova tartozik. Elvileg a közeljövőben (március végén) nyilvánosságra hozzák, meg azt is, melyik kórházakat zárják be. Viszont fél füllel hallottam, hogy vagy a Bajcsy-hoz tartozunk (valahol a Kőbányai úton, vagy hol), vagy Székesfehérvárhoz. Úgy tűnik Tárnokon nem laknak fontos emberek, nem lobbiztak jó helyet (Érd a Kútvölgyihez fog tartozni). Logikát ne keressetek a beosztásban, az tuti nem lesz.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Azért hadd csatlakozzam én is, a Szent Imre Kórházról nekem is jó tapasztalataim vannak. Nekem alapvetően csak az volt a bajom, hogy kórházról van szó, mert nem tudom elviselni a légkört, akármit is csinálnak. Azaz a nővérekkel, orvosokkal, az ellátással meg voltam elégedve. Én csak bezártnak éreztem magam, haza is kéredzkeftem a 4. napon, pedig csak másnap lehetett volna hazamennem.
De én a Rókusról is hallottam jót egy barátnőmtől. Csak azt tudom tanácsolni, hogy esetleg meg kell kérni az orvost, akihez jár valaki, hogy ha lehet, mutassa meg a szülőszobát az adott kórházban, magyarázza el, ha ven ideje, hogy mi-hogy lesz, kinek mit kell csinálnia szüléskor. Persze ez csak azoknál érdekes, akik még nem szültek, de itt úgy látom mindenki a következőt várja, úgyhogy most nagyon okosat mondtam :D

Jó éjt mindenkinek! Babástul a pocakban, vagy a kiságyban!

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Szülés
Részemről a dokimhoz fogok ismételten ragaszkodni, ha marad a SZt.Imrében , akkor ott, ha megy, akkor megyek utána. Már meg is fenyegettem vele . :D

Egyre szebbeket írtok Tárnokról (óvóda összedől, kórház Szfehérvár) :( , egyre inkább kezd foglalkoztatni az elköltözés gondolata. Amennyire szerettem itt lakni, annyira kezd elmenni a kedvem tőle.

Előhívattunk egy pár papírképet, teszek föl, a Doriról még úgysem láttatok:

Kép


Kép Bogi+Dorci


Kép pufi manó


Tegyetek föl ti is képeket a porontyokról

üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!

Én is jól éreztem magam a Szt. Imrében, mondjuk volt orvosom, szülésznőm, aztán a 2. naptól egy ágyas szobám is. Csak kár, hogy oda senki sem jöhetett be hozzám, pedig biztos nem zavarta volna a nem létező szobatársamat.

Csajok, van egy kis gondom. Teljesen megingott Míra kedélyállapota, mostanában többször nem tudom, mi baja van, mint amennyire rendesen irányítom a kis életünket. Nagyon sokat nyöszörög, amikor objektíve nem lehet nagy baja (evett, ivott, aludt, tiszta pelusban van). Most lesz 2 éves, most ez akkor dac korszak? Hozzáteszem, hogy hetek óta betegeskedik, legutóbb több napos magas lázzal járó mandulagyulladása volt, viszont a láza lement, az étvágya is jó már, mondhatni meggyógyult, és mégis sokszor csapnivaló a hangulata, vagy hirtelen elromlik (miközben az idő 20-25%-ában tök jó a kedve). Van valakinek erre magyarázata-ötlete?

Amúgy szerintem is kimozdulhatna már Tárnok a tespedtségből, mert ugyan leváltották a polgármesteri hivatal lakóit, változásokat nem érzek. Talán majd a tavasz javít a hangulatunkon, ha más nem is
:?

Üdv Nektek: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Gyorsan írok én ameddig csönd van.
Szamóca, Dori tiszta apja! Iszonyat nagy haja van, nálunk még Mircsi sem büszkélkedhet ekkorával. Főleg mert vagy anyám, vagy anyosom gyakran kéztetést érez arra, hogy bele nyirbáljon. Persze jó csálén, én meg igazíthatom.

Itt, mindenki a Szent Imrében szűlt, kivéve Erit? én sose vágytam abba a kórházba, sőt, nekem egyáltalán nem szimpatikus, de ez ugye tök egyéni dolog. Kinek a pap, kinek a papné.

Én asszem lassan bemegyek a Polg.mesterhez és elbeszélgetek vele, anno Gergelynél is voltam bent kétszer, de róla még nem is feltézelezte senki, hogy megpróbálna tenni is valamit. Talán az új. Mégis csak öt gyereke van, csak jobban megérti a mi problémáinkat.

Hirtelen annyi kismamánk lett, hogy csak! Szóljatok, ha már tudható a bébi neme. Asszem most mindenkinek lány következik, ugye???? Ez csak viss, mert ugye nem ez a fontos, de azért kiváncsi vagyok ám!!!!

Réka
Vendég
 


Móni!

Légyszi mondd, hogy paróka van Dorcin!!! :lol: Gyönyörű lányok! Nagy a szerelem is!

Zsuzsinnyó!

Mirának jobbulást! A kedélyállapot általában nehezebben áll helyre, mint ahogy meggyógyulnak a gyerekek, lehet, hogy kell pár hét, mire újra a régi lesz. A dackorszakra nem a nyöszörgés a jellemző, az sokkal hangosabb és látványosabb lesz (ha lesz)! :roll:

Nem is tesped Tárnok... jobban legalábbis nem, mint eddig. Megnyitott az ifjúsági ház (rendesen, átalakítva), Szolnoki támogatja egy civil szervezet létrehozását, aminek a célja egy EU konform játszótér létrehozása, amihez anyagi segítséget nem tud adni az ÖK, de tippeket igen, hogy honnan lehet pályázati pénzeket kapni (milliós nagyságrend egy ilyen játszótér). Akinek van kedve részt venni egy ilyen egyedsületben, jelentkezzen Szolnokinál, vagy a jobb oldali fórumon jelezze szándékát. (Én biztos csatlakozok hozzá, nekem is érdekem - nem politikai megfontolásból!!!!).
Nyáron folytatódnak a csatornázások, a soron következő rész a Zrínyi és a Deák utca zsákutca része. Ehhez a lakók (telektulajdonosok) 67%-ának szándéknyilatkozata (és pénze) kell. Mi már aláírtuk, de ha nem lesz meg a támogatottság, csatorna akkor is lesz, csak lehet, hogy később, és drágábban.

(Apropó... Anna! Remélem támogatjátok a csatornát... :twisted:)

Különben nyitottak minden építő jellegű javaslatra.

Réka!

Szabad tudni, miről szeretnél beszélgetni a polgármesterrel? Nekem is lenne kérdésem hozzá, de a személyeg problémáimmal illik-e zargatni?

Bébi neme még rejtély, persze, hogy nem ez a fontos... ugye, Judith? :P Hétfőn megyek UH-ra, kezdek oldalrészen kilyukadni.

Ja, Réka: Szt. Imrébe nem vágysz... miért, a Schöpfibe igen??? :lol:
Én most a Kútvölgyire gyúrok, nekem az jobban tetszett... 8)

Andi!

Cumi még mindig itt...
:oops:

Na megyek főzni!

Sziasztok!

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi, ezt a kis gondot akár Én is írhattam volna. Viki 19 hós, Ő is most picit meg van fázva, és ennek számlájára írtam a nyügit. Eddig nagyon jó kislány volt, tudta hogy délelőtt míg anya főz, neki el kell játszani magával. Most meg?! Nincs egy szabad percem szinte. Jön utánam ahova megyek, és állandó törődést igényel, és nyüglődik. Ha főzők, oda kell ültetnem a konyhapultra és akkor úgy ahogy elvan, nézi mit csinálok. Hál istennek nagyon szereti a házimunkát, (most még,majd elmúlik :lol: ) szeret sepregetni, teregetni, ruhát hajtogatni, ezeket is játéknak veszi. Úgyhogy elvégezzük a napi teendőket, aztán egész nap játszás, most a könyves időszaka van, állandóan könyveket nézegetünk, és mondani kell mi-micsoda. Mondjuk ennek örülök, mert nagyon sokat beszél már, és szépen érthetően mondja a szavakat. Egyszóval nem tudom mi a magyarázat, de jöhetne már a jó kis tavasz, mert ez az állandó bentlét is meghülyíti nem csak Őt, de már engem is! :cry:

Eri mikor, hol kell aláírni? Természetes hogy benne vagyunk, de minket nem keresett meg senki. Múlt héten láttam két emberkét járni házról-házra,de hozzánk nem csengettek be!Azok voltak? Ezt annyira utálom. Azért mert elől épp egy épülő ház van, nem gondolják hogy hátul laknak is, még akkor sem ha nyitva a nyagykapu, és éppen 3 autó áll az udvaron. Sőt láthattak is, mert akkor jöttem haza a boltból, Én is láttam Őket de akkor még jó pár házzal odébb voltak. Mondtam is Ferinek figyeljen mert biztos ide is jönnek. Na mindegy lehet hogy nem is Ők voltak, de akkor sem jelentkezett senki.
Örülünk hogy most akarják csinálni, féltünk hogy tavaly leaszfaltoznak, és aztán a hozzánk építőanyagot szállító autók összetörik ezt a modern strapabíró utat. De most már olyan nagy szállítás nem lesz.
Még most sem tudom ám hol lakhatsz. :roll:

Dobok Én is egy képet Vikimről.

Mindenkinek szép napot! Üdv: Anna Kép

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Félre ne értse senki, csak nekem nem tetszik, hogy a mi részünk nagy ívben le van szarva. Itt mikor lesz csatorna? Nekünk is jó lenne, ha lenne végre valami pl. járda, mert itt a temető elött még az sincs, azaz nekünk a kocsiúton kell kiballagni a gyerekekkel.
Kiváncsi lennék arra is ide mikor fogják a rendőrök kitolni a képüket, mert az autópálya lehajtója miatt itt mennek a leggyorsabban az emberek, kb. úgy, mintha mi nem is léteznénk. Ez azért dühít, mert míg a Dózsánal fel-fel tünnek, itt nem elég hogy a gyerekekre mindjárt rádöl az ovi, arról nem beszélve, hogy milyen pi..ányi méretű, de még az úton is életveszélyben vannak. Csak idén 3 kutyust ütöttek el itt pikk-pakk.
Ja, és tudtommal ugyanannyi adót fizetünk mi is (sőt, a mi iparüzési adónk is idejön), mit azoknak a gyerekeknek a szülei akik a szép és kényelmes oviba járnak és még a rendörök is vigyáznak rájuk.
Vendég
 


Réka!

Nálatok már rég lenne csatorna, ha az ott lakók 2/3-a aláírta volna - de nem tették meg (nálunk is csak akkor lesz, csak eddig nem kérdezte meg senki). Erről ti nem tehettek, ez még akkor volt, amikor a Dózsát csatornázták.

Hogy miért pont a Szúnyogszigeten? Az elmúlt két évben nem egyszer a tűzoltók segítsége kellett itt ahhoz, hogy a házakba ne ömöljön be a belvíz (ez komoly, több helyen kellett átvágni az utat csak ebben az utcában, és 2 szivattyú is ment...) A szomszéd telken ott rohadt a víz alatt az összes termény, hetekig csak gumicsizmában vagy csónakkal tudtak közlekedni. Amúgy javaslom, ha erre jársz, gyere be az utcánkba, nézd meg milyen... szerintem még nem láttad. Most a legizgibb.... :lol: (Egyszer írtam, hogy kitörött a babakocsink kereke - kétszer is.)

Az ovi problémára én SZMK gyűlésen tettem egy saját javaslatot, mármint amit saját hatáskörben tehettem, de sajnos mivel a többi ovinak ez lemondással járt volna, meg sem hallották. (Mindenki egyszerre beszélt, biztos nem is hallották meg) Rosszul van kitalálva a pénzelosztási rendszer, mivel a Kossuthba jár a legkevesebb gyerek, oda jut a legkevesebb pénz, pont ahova nem ezredik homokozós játékra kéne, hanem tetőjavításra. Tavaly ők szervezték az ovibált, aminek bevétele 4 felé megy, de a gyerekek számához igazítva - így a szervezők röhejes összeget kaptak belőle. :(

Gyorshajtók: ha valaki 30-cal megy ott, akkor nézzetek be a kocsiba, azt hiszem az én lehetek. :lol: Kicsit zavar ugyan, hogy állandóan rámvillognak, és beintenek, hogy mit tökölök... Remélem ők is tudnak szájról olvasni. :D

De ebben az adó dologban szerintem nincs igazad.
:oops:

Olyat is hallottam, aki az odluki részről tartja jogosnak a kérdést, hogy miért csak az egyik utcát aszfaltozták le, ráadásul pont azt, amelyikben nem ő lakik. Mások évtizedek óta laknak itt, fizetik ide az iparűzési adót, mégis sárban járnak. Na? Kinek legyen előbb? :?



Anna!

Elvileg hétvégén mindenkit felkeres a Kinga, ha hozzátok nem jut el, a 66-osban lakik, keresd fel te! Vagy a férjed. Ha mindkettőtök tulajdonos, mindketten. Ha már eljöttök a 66-ig, és kicsit továbbsétáltok, a 72-est is láthatod - ott lakunk mi!
Múlt héten szerintem az Tigázos embereket láthattad, leolvasták és lefotózták az gázórákat, hogy átálljanak átalányfizetésre ott, ahol ezt választották. Érdekes, hogy hozzátok azok sem mentek be. Aztán majd ti lesztek a hibásak! :twisted:

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: