A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Lányok, melyik könyv ez, amiről beszéltek?

Zsófi, még mindig van hőemlekedése is Lénának? Vagy már csak orrot kell szívni? Azt nekünk is kell napi kb 3x.

Kata tigrisét nagyon sajnálom :(

Györgyi, Jube Pannija is 4-5 óránként evett már hamar, és nem ment el a teje. De majd ő biztos mesél.

mtunde

Jó reggelt!

Nagyon jó éjszakánk volt! :lol: Léna negyed 9-től aludt fél 6-ig, akkor bejött közénk az ágyba, gyors szopi, és aludt tovább 8-ig! :lol: Egész kialudtam magam.
De: fél7-kor csöngettek a kaputelefonon... Kétszer is... Ma jönnek szigetelni a zuhanytálcát, mert ázik az alattunk lakó, először azt hittük a szerelő jött... Majd mikor nem nyitottunk ajtót, megszólalt a mobilom. A párom vette fel. Kiderült, hogy meghozták a kaját, ezen a héten rendeltem először a Gastroyaltól. Elvileg 8 és fél1 között szállítanak, úgyhogy beírtam a rendelésbe, hogy minél hamarabb hozzák, nem akartam egész délelőtt erre várni. Erre meghozták fél7-kor!! :evil: Megbeszéltük a szállítóval, hogy holnaptól elég lesz fél8-kor is! :twisted:

Tünde! Esténként még van egy kis hőemelkedése, levonás után 7,1-7,2 és csak reggel egyszer kell szívni az orrát. Pénteken azt mondta a doki, hogy ez lehet, hogy eltart addig, amíg ki nem jön a foga. Hurrá. De ma már megyünk tornázni, fertőzni biztos nem fertőz, és remélem, hogy nem kap el semmit...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Masni! Annyira aranyos Máté azon a képen!!!! Milyen nagylegény már Ő is!!!
Szerintem a kaja miatt ne aggódj, ha jó a kedve, nem nyűgös akkor most ennyi az igénye és kész. Anyatejes vagy kap tápszert is?

Kriszta! Panni is egy tündéri kiscsaj és olyan kis huncut forgója van elől Neki is, mint az Én Kolosomnak :wink:

Veronikusz! Nagyon sajnálom a tigris elvesztését :( Szegény Kata! A kislányok egyébként is sokkal jobban tudnak ragaszkodni dolgokhoz szerintem mint a kisfiúk...de cáfoljatok meg, ha nem így van!

Steffi! Remélem a herpeszed gyorsan elmúlik. Sajna Én sem tudom, hogy mi lenne rá a legjobb.

Zsófi! Gratula Lénának a forfolódáshoz!!!! Ügyes baba!!! Kolos is csinálta már, de most valahogy nem csinálja. Én is mondtam a férjemnek, hogy el kéne menni a kiállításra. Ti babakocsival vittétek Lénát vagy a kendőben?

Saara! A szülőszobák 1 ágyasak, van labda (de csak kettő, tehát nincs mind a 3ban) Lehet sétálni, azt csinálsz amit akarsz vajúdás közben. A férjed is ott lehet természetesen. A ctg-t nem kötik rád, rám legalábbis nem kötötték, néha megnézték, hogy miújság, de a dokim legtöbbször amikor már az ágyon voltam, ilyen hagyományos kis kézi hallgatócskával hallgatta a babám szívhangját...de ez lehet, hogy dokifüggő inkább. A két nagyobbik szobában modernebb szülőágy van, a kisebbikben nem olyan csúcsmodern.
Szerintem ha jársz majd már CTG-re nyugodtan kérd meg a szülésznődet, hogy mutassa meg a szobákat, illetve van szülőszoba látogatás is.

Györgyi! Ez melyik könyv? A Suttogó? Abban olvastam ennyire programozott napirendről. Persze, hogy minden gyerek más és más, nem szentírás egyik könyv sem, de támppontokat azért adhat bizonyos dolgokhoz. Minden "SZAKIRODALMAT" fenntartásokkal kell kezelni, erre az egyre már rájöttem! Régen láttuk már Jázmint, kérünk képeket!!!

Heni! Mostanában nagyon ritkán jössz! Csak nincs valami baj? Tényleg, sikerült lefoglalnod végülis a romantikus szállást???? majd kérünk róla részletes beszámolót!!!!!:)

Köszi lányok a dícséretet. A házasságot mi sem siettük el, 9 évet jártunk együtt. Ráadásul Én nem is akartam összeházasodni, de a baba miatt a férjem szerette volna, így igába hajtottam a fejem. De nem bántam meg és szerintem Ő sem:lol:

Hú csajok képzeljétek Kolos este 8-tól reggel 9-ig aludt egyfolytában ébredés nélkül, eddig ez a csúcs :D

Eni, Ancsa!!!!! Kérünk bejelentkezést!!!!!!
marcsim

Sziasztok Mamik és Babák! Itt vagyok, nagyjából követem is az eseményeket, de más ez a "készenléti szabadidő". Szuperbeni végül bealudt, pedig két napja nem alszik nappal, csak félórákat, majd hisztisen és nyűgösen ébred, eszik, nem alszik... :? Éjszaka nagyjából pótolja. 1-2x kel, igaz, akkor szinte képtelenség visszaaltatni, és fenn vagyunk legalább másfél órákat. De szerintem ez mindenkinél így működött eleinte. :shock:

Még mindig sokat bőgök, remélem, ez a baby blues része, és hamarosan elmúlik. :roll:

Megyek, fejek, amíg kicsi fiam alszik. Aztán ledőlök. Meg lehet tanulni a szimultán pihit a babával? Én egyelőre, ha egyáltalán alszik, akkor teszek-veszek, nem bírom letenni magam, pedig rettentő fáradt vagyok. :oops:
vbea

Eni!!!! Puszi, puszi!!!! De jó, hogy itt vagy!!!
Tessék nem tenni-venni, hanem pihenni!!!!!! Sokat-sokat, pláne, ha kisvirgonc Beni, nem nagyalvó!!!!
Ha hisztisen és nyűgösen ébred, akkor valószínű nem aludta ki magát...próbáld meg visszaaltatni, azért az a fél óra még elég kevésnek tűnik nekem a korához képest....de lehet, hogy ezek a hülye frontok kavarnak be...nem akartam okoskodni, bocs!
A bőgés pedig természetes, úgyhogy emiatt ne aggódj
:roll:
marcsim

Helló Csajok! :D

Herpesz ügyben köszönöm a tanácsokat, végülis telvirannal kenegetem, mert zoviraxom nincs :? , remélem elmúlik, most úgy néz ki a szám, mint Kelemen Anáé... :P

Masni, Marcsi!
Nagyon ügyesek a fiaitok! Ez iiiigen!! Ennyit aludni... Én csak álmodozom erről, de nem panaszképp mondom, örülök, hogy egészséges ez legyen a legnagyobb baj, hogy még nem alussza át az éjszakát.

Veronikusz!
Szegény Kata! :( Nekem 25 éves fejjel van egy párnám, ami velem egyidős, születésemre kaptam és még a nászéjszakámon is velem volt :oops:

Eni!
Ez tuti baby blues, majd szépen lassan csökken a sírások száma, de soha nem marad abba! Mindig lesz aprópó amiért egy-egy könnycseppet megereszt az ember lánya!!!!
Pihenjél, ne csinálj semmit! Nekem is kevésnek tűnik a félóra alvás, lehet, hogy még nem szokta meg otthon, vagy nem tudom. Nekünk éjszaka szopi után egyből visszaaludt, de szerintem ez is változó babánként!

Masni!
A love storyra én is kiváncsi vagyok! :wink:

Zsofi!
Lehet, hogy Lénának jön a foga?! Megnéztem a blogot, ha nem haragszol, nagyon édes volt kicsinek is! Persze mostanában nem láttam, úgyhogy ha esetleg tennél fel képet... :wink:

Györgyi!
Nem jött meg a könyv, de jobb is, mert én rájöttem,hogy megyek a saját fejem után, majd Martin alakítja a dolgokat. Örülök, hogy magától alszik, a többi alakul magától, előbb-utóbb az éjszakát is végig alussza majd... Remélem.

Jube, Vica, Ildi, Durci és a többiek? Mi van már?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Persze Anna 2 n-nel... :oops: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Marcsi

EZ nem a suttogó, hanem Gina Ford könyve. Kiegyensúlyozott babák és nyugodt mamák kézikönyve. Az a lényege, hogy a gyerek minél hamarabb este héttől reggel 7-ig aludjon. Szerintem borzalmas, iszonyat. Annyi hasznos van benne, hogy egyedül kell elaludnia a gyereknek, ringatás, meg cumi nélkül. Aztán kb. ennyi. Én a Suttogót nem olvastam, nincs meg, de lehet hogy nem is fogom. :lol: Igazad van a szakirodalmat illetően. :lol: Ja gratulálok Kolosnak. Jázmin is nagyon ügyes volt, csak egyszer kellett felkelnem hozzá. 9-kor feküdt és fél 4-ig aludt, aztán 8-ig. :lol: Mondd hogy ez nagyon jó az ő korában. :lol: :lol:
.
Eni

Hát már hiányoztál!!! Sírj csak sírj, ugye mondtam! :lol: Na de nem piszkállak! Mindent jól csinálsz, ne aggódj. Ha rám hallgatsz minél hamarabb kerítesz egy jó cumit. Nálunk már semmi sírás nincs, bár altatáshoz nem nagyon használom, de tényleg sokat segít. Lenyugtatja őket. Mondom én aki szonyú cumiellenes voltam. Ja és kipróbáltunk 3 fajtát, a harmadik jött be. Nagyon nem mindegy hogy milyet használtok. A chicco csepp alakúja lett a legjobb. A levágott fejűeket kiköpdöste. Fel a fejjel és gyere minél többet. Ja én sem tudok soha aludni, amikor ő. Mindent akkor csinálok. És nem baj ha nappal többet van fennt, annál többet alszik éjjel. :lol: Ne izgulj és el ne felejtsd, hogy sírnia kell néha. Ne aggódj rajta mint én tettem. Meg kell találni, hogy mi nyugtatja le. Nálunk a cumi a ő király, de azt sem szabad túlzásba vinni. Az első pár hét tényleg nehéz, aztán minden szuper!!! :lol:

Steffi

Hát a könyvet ne bánd. Iszonyat, de Marcsinak már leírtam feljebb.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Tudtok valami gyógymodót arra ha éjszaka begörcsöl a lábatok? :cry:

Megy valaki holnap Ctg-re?
Normális dolog ha nem érzek semmi jósló fájást :?: Mocorog eleget a drágám, de nincsenek görcseim :oops: biztos bennem van a hiba, eddig mindenem sajgot,de most... :cry:
majd még benézek.
V

valentina

Valentina

Ha már begörcsölt, akkor vissza kell feszíteni, ami nagyon szar. De megelőzésképpen szedjél MagneB6-ot. Nekem segített.

Marcsi

Ahogy lesz új kép teszek fel.

Kép
gyorgyi33

Csajok ma voltam CTG-n, és ki szült éjszaka?
Manóka! 3/412 kor hívta Gabikát és a baba megvolt 2.10 kor. Ennyi tudok csak! Nem kerestem meg, gondolom hullafáradt lehet!
:lol: :lol: :lol:
Gratulálunk Judit!!!!! Sok boldogságot a babához (kisfiú) és sok tejcit kívánunk!!!!!!
Lélekben tegnap biztos veled voltam, mert egész éjszaka kőkemény volt a hasam és hajnalig óránként felkeltem!
:lol: :lol: :lol:
Valentina
Ne keseredj rajtunk a sor most már!!!!! Ha éjszaka görcsöl a lábam, nekem csak az segít, ha felpattanok és ráállok (különben pedig szedek magnéziumot, a kalcium is kell ilyenkor. Magnéziumból pezsgőtablettát szedj, az gyorsabban felszívódik!). Azt mondják a 38. hét után már nem mocorog annyit a baba, mert nincs helye! Vihar előtti csend nálad is? Nekem is belassult Bebe!

Eni
Ha baba alszik, neked i kötelező, minden várhat!!!! Hidd le, akkor jobban múlik a baby blues is!!!!!

Masni
A mi sztorink is hasonló a férjemmel, csak nem voltam házas előtte. Ő egy 5 éves én meg egy 8 éves kapcsolatból szálltam ki, lett is nagy balhé a baráti körben, de most már megnyugodtak a kedélyek! kérjük a love sztorit! JÖhet iwiwen is!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Valentina!
Ha jól tudom ez MAGNÉZIUM HIÁNY. Erre is kell szedni a Magne B6-ot ill. arra hogy ne legyenek idő előtti hasi görcseid. A terhesség végén viszont ennek a szedését abba szokták hagyatni, hogy érezzed ill. a CTG érezze a kezdődő fájásokat. Beszéld meg a dokival!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Valentina
Tudom, h ez elég drasztikusan hangzik, de fel kell állni és ugrálni rajta, akkor azonnal elmúlik! Én mindig ezt csináltam, a férjem meg minden alkalommal frászt kapott, amikor kivetődtem az ágyból és elkezdtem ugrálni, de végül megszokta (már amennyire ezt meg lehet szokni...) :lol: magne B6-ot ajánlott nekem is a doki, meg állítólag a banán is segít (napi 1 a min.)

Györgyi
Jázmin tényleg nagyon ügyi, hogy ilyen jól alszik már!! Mi is jól haladunk, Dani fél 12-től fél 6-ig aludt egyfolytában! :lol: Aztán mondjuk nem aludt vissza rögtön, de utána fél 8-tól negyed 10-ig megint szunyált!
Azt akartam még kérdezni, hogy Jázmin mennyi ideig, azaz hány percet szopizik egy-egy alkalommal?

Steffi
Szerintem Annácskánál BIZTOSAN jobban nézel ki!! :lol: Az a nő a rémálmom egyébként, Kiszel Tüncivel és Anettkával együtt!!! (Bocsi, ha valakinek ők a kedvencei, de én teljesen kikészülök tőlük, az idegeimre mennek, talán még Tündike az egyedüli, akit inkább sajnálok, mint utálok....) hogy álltok hasfájással? Elmúlt már?

Eni
Nálunk is ugyanez volt, borzasztóan aludt az elején Dani, félórákat napközben, éjjel meg lehetetlenség volt visszaaltatni!! De ne aggódj, egyre jobb lesz idővel! Egyébként nálunk meg pont az ellenkezője van, mint Györgyiéknél, mi 3 fajta cumit használunk, Dani mindegyiket ugyanannyira szereti! :D Annyi csak, hogy a NUK cumit nem használom altatáshoz, mivel a formája miatt nem tudja "visszatenni" a szájába olyan könnyen, mint az Aventeset...

Lányok, ti ezt a séta dolgot hogy bírjátok? Én annyira elfáradok benne, Dani meg persze végig alszik és mire hazaérek, legszivesebben összerogynék és aludnék, ő meg persze jól kialussza magát és azt várja, hogy vele foglalkozzam! :?

Marcsi
Kolos szupi, hogy már ilyen jól alszik,az elejétől kezdve ő ilyen jó alvó volt?

KépKép
barimami

Lányok!

Köszi a válaszokat, de nem szedhetek már magneB6-ot a 37. hétnek a végétől :cry:
Talán a pezsgőtabletta még bele fér, a kálciumot is szedem de csak pezsgőtablettában.

Merci: Nekem Viktor estére a legaktívabb és egy cseppet sem mutatja, hogy ki szeretne jönni. :?
Napközben még elvan, de estére beindul és akkor fészkelődik. :lol:

Kiváncsi vagyok, hogy holnap a doki mit fog mondani :)

valentina

Eni!
Cumi az jo :)
legalább elvan, ha ébre is van.
nálunk a Mam jott be, csak hogy keverjem a dolgokat :)
de ugyis Beni dont.
Az éjszakak jobbak lesznek, es nappal is megtanul majd hosszabban aludni.
es sirj, es vagd el magad, amint alszik a gyerek
amikor meg ebrne van, es nyugis (cumival :)) akkor meg irj nekunk, meg tegyel-vegyel.
en igy pihentem szimultan :)

mtunde

Manóka!
Gratulálok! Sok boldogságot nektek!!!!

Nagy hír: elmúlt a hasfájás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Manóka!!!! Gratula és sok egészséget-boldogságot Nektek!!!!

Steffi!!!! Hurrááááá!!! Szerencsére bejött, hogy 4 hónaposan már tuti kinövi!!!

Györgyi! Jázmin korában nagyon tuti, hogy ennyit alszik egyhuzamban!!!!! Le a kalappal előtte :wink:

Barbi! Kolos az első 8 hétig tök jól aludt éjjel, egyhuzamban 5-6-7 órákat. Aztán mintha elvágták volna 2 hónapos kora után majdnemhogy 2 óránként kelt éjjel, volt hogy még gyakrabban....aztán 4 hónapos koráig ezt játszottuk és mostmár 3 hete megtanítottuk elaludni egyedül este és aztóta végigaludja az éjszakákat. A napközbeni alvásaival nem dicsekszem, mert az siralmas, de így már nem rágódom rajta annyit, hogy legalább éjjel szépen alszik.
marcsim

Manóka!
Nagyon sok boldogságot és sok-sok tejecskét!

Steffi!
De jóóóóóóó! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Marcsi, Veronikusz!
Köszi :lol: Én is olyan boldog vagyok, hogy nem szenved már a kis pocikájával!!!! Már 1hete ez van egyébként, csak nem mertük elkiabálni, tegnap mondtuk ki először ezt Apával.

Györgyi!
1000 hála, hogy szóltál a tea miatt! Állítom, hogyha nem iszom, nem lett volna ennyire gáz a helyzet!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

MANÓKA, GRATULÁLOK ÉN IS NEKTEK!!! Kis nosztalgiát érzek... :wink:

Köszönöm mindenkinek a biztatást. :oops: :oops: :oops: Talán jobb lenne nem túlaggódni a dolgokat. Letettük aludni, most megy a félálom kb két órája. Én is feküdtem, de elaludni nem sikerült. :? Majd éjszaka. Na, eddig egy avent cumink van. Hüpp.

Megyek bőgni. Kicsit.
vbea

Manóka!
Gratulálunk! Sok boldogságot és sok-sok tejcsit!

Stefi!
De jóóóóóó! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Eni!
Olyan drága vagy! Ennyire érzékeny lelkű vagy? Jajj, Te! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

bocsi
én se leszek hülyébb hogy kétszer is elküldtem :? :shock: 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Manóka
Csatlakozom a gratulálok sorához! Ügyesek voltatok és gyorsak!

Enike
Remélem van sok zsepid, hogy átvészeld ezt az időszakot :wink: .

Hát csajok úgy fölcsesztem az agyam tegnap, múltkor már írtam nektek, hogy van/volt egy "legjobb" barátnőm (vagyis ezt már csak ő hangoztatja, részemről ez már nem így van) küldött egy KÖREMAILT hogy megváltozott a címe, ugyanis összeköltözött a pasijával. Az agyam eldobom, szilveszterkor beszéltünk utoljára, még nem karácsonyoztunk és van pofája köremailt írni nekem. Azon nyomban kukába hajítottam a levelet. :twisted:. Menjen a fenébe!

Steffi
Hát csak kibekkeltétek ezt a fránya hasfájást! Hálelúja!

Hát hogy könyvileg bezavarjalak titeket én is vettem most a corába egyet. Az is alvással, altatással foglalkozik. Jónak tünik, még csak a felénél tartok. Az biztos, hogy minden változtatáshoz mély levegő kell és sziklaszilárd elhatározás, meg persze nem árt egy jó társ sem, aki segít lelkileg, hogy végig tudjuk csinálni.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Gondoltam teszek fel pár friss képet!

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
monacs

Monacs!
Szerintem ne idegesítsd magad a "barátnődön". Szerintem halál féltékeny hogy neked már van egy szép kis családod és neki meg jó hogy összejött egy pasi nagy nehezen. Remélem nem haragszol hogy ezt mondom. :?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Monacs!
de édesek :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Monacs!
Az ilyennel tényleg ne foglalkozz, nem érdemes rá!
Nagyon cukorkák a gyerköcök, inkább erre koncentrálj!! Milyen aranyosan magyaráz a bratyó a kicsi lánynak!!! Tök jó!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Köszönöm a megnyugtató szavakat, a mai nap rendben telt, Máté elbűvölően gagyarászik meg vigyorog.
Megmértem, 10 dkg-t hízott 1 hét alatt, ha jól tudom ez az alja az "ajánlott" gyarapodásnak. Nem aggódom, az első 3 hónapban 25-30 dkg-okat hízott hetente, gondolom most megpihen kicsit :-)

Vbea,
megértelek, én is pörögtem ezerrel az elején! Azért próbálj meg pihenni, mert így az első hónap végére nagyon fáradt leszel! Ne törődj semmivel, dőlj le és relaxálj!
Majd ha picit nagyobb lesz, könyebb lesz minden, meglátod :-)))
Nálunk is csinálta egy darabig Máté, hogy éjszakai szopi után kukorékolt, aztán azt mondta az okos apukája, hogy amíg nem sír addig hagyjam, hadd nézelődjön. 1 hét alatt megunta a nézelődést és azóta mindig visszaalszik.

Steffi,
tündér Martini, egy szavad sem lehet! Jó, kicsit kevesebbet alszik éjjel, cserébe rendesen eszik!
Love storyt ígérem elmondom töviről hegyire! A múltkor meséltük egy régi ismerősnek, ő meg akarta filmesíteni :-)

Györgyi,
jajjj, én meg a Suttogóról írtam :-))) Mindegy, ezekszerint egy kaptafa.
És nagyon jól alszik Jázmin, ügyesek vagytok! Nálunk Máté ebben a korban 3x ébredt.

Merci,
azt a mindenit, akkor nálatok is volt fesztivál mikor egymásra találtatok! Mi is megosztottuk a baráti körünket egy időre.

Barimami,
bizony, ez a séta tök strapás, én is elfáradok, míg összerakom a babakocsit meg a gyereket, aztán tologatom1-1,5 órát és mire hazaérünk kezdődhet a szórakoztatás. Ez van, ilyen az anyák sorsa :-))

Manóka,
SOK SOK BOLDOGSÁGOT!!!!

Monacs,
mesélj majd, mit okosodtál azzal a könyvvel!!!
Tündérek a gyerekeid!

Masni
masni

Manóka

Gratula neked! Bár ezt most nem is látod! :( Nem baj, most fontosabb dolgaid vannak. :)

Barbi

Nagyon változó. Reggel sokat, de az esti tejből kevesebbet. Azt mondja a védőnő, hogy az esti tej zsíros. Ezt észre is veszem, mert reggelre ugrik meg legjobban a súlya. Hogy mennyi ideig? Hát van amikor 5-5 perc, de van amikor 10-15. Én két mellből etetek, bitos ami biztos. :lol:

Steffi

Úgy örülök, hogy vége a szenvedésnek. Szuper!!! :lol: A másodiknál, ,majd nem iszunk semmi hülyeséget. Biztos megbocsátják nekünk. :)))

Marcsi

Jó lenne, ha így maradna és nem csak 8 hétig, mert akkor még egy hetem van. :lol: :wink:

Eni

Nyugi!!! Tutti minden ok!!!

Monacs

Az a könyv mit ír az elalvásról? Juj de jó képek!!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Na, jó kis hétvégén vagyunk túl. Pénteken én belázas, szombaton apa, vasárnap Budai Gyerekkórház, mert Pankának ráment a fülére a cucc. Gennyes középfülgyula, szerencsére nem kellett felszúrni. Ma lesz kontroll. Apának meg torokgyulladása van. Engem is kiírt erre a hétre a körzeti, de csak aszonta pihenjek. Na igen... :shock:
Szombaton meg utaznánk síelni....

Manóka! Gratulálok!!!

Eni! Majd összeszoktok hamar. Azért próbálj pihenni, ha alszik a mütyür, akár csak annyit, hogy ülj a tv elé és nézzél ki a fejedből. De inkább szunya, ha lehet. Segítséged van?

Monacs! Nagyon szépek!
Veronikusz! A Tieid is! És még egy fiúcska is kéne... :D :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
Kéne! Nagyon kéééééne! :) :) :) és köszi

azért is szép napot ebben a mocsok időben! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Helló Lányok!

Marcsi:Drága vagy, hogy hiányoltál....
Nem hiszitek el miért nem volt netünk ( tegnap este lett megint) - elkavarodott a számla és nem lett befizetve. Én meg szegény öcsémet piszkáltam ,hogy szerelje már meg ( Balázs nem volt itthon ) . Mi sem leszünk hülyébbek már.... :?
Pocsék hétvégém volt. Szombaton - amikor apósoméktól bejelentkeztem - rá kb. 1 órára úgy összevesztünk anyósommal, mint még soha. Kisebb nézeteltérések eddig is voltak, amik másnapra elfelejtődtek. De én most be nem teszem egy ideig hozzá a lábam. Vittük Szandit meg a másik unokáját, - úgy volt hogy ott alszanak. Minden okés volt, addig a pillanatig amíg a férjem nem említett neki egy üzleti-magán tervünket, amin totál kiakadt ( teljesen kifordult magából ) és parancsolóan elkezdett ordítozni, megmondani ki mit csinálhat!!!! és mit nem fog ( mintha ő adná rá a lóvét, vagy lenne beleszólása, főleg ilyen stílusban ) és elkezdte anyukámat szidni. Én tiszteletbeől sem vitatkozom csúnyán felnőttel, nemhogy az anyósommal ( normál esetben rácsapom az ajtót és eljövök, de épp Benit etettem és szóltam al ányoknak azonnal pakoljanak, mert nem alszanak ott ) Nagyon brutál volt, a férjem majdnem nekiment, tányérok röpködtek, én ordítottam majd bőgtem, Szandi csapkodta a végén a nagyanyját, hogy "ne bántsd anyut! és kis Benim is úgy elkezdett sírni, mint még soha. Olyan megijedve. Amikor hazajöttünk egész este karban kellett tartani, mert sírt. Rajtam aludt el végül. Nagyon kiakadtam anyósomon, mert eddig jó volt a kapcsoltunk - fogalamam sincs mi lelte, valami antidepresszáns-t szed, szerintem attól bukott ki, mert ép elméjű ember és főleg egy anya olyanokat nem mond, amiket ő. Az egész hétvégénket tönkrevágta. Annyi negatív dolog ér minket mostanában, már nagyon a végét járják az idegeim....
Úgyhogy majdnem veszélybe került a csüt-pénteki romatikánk, de anyu vállalja a gyerekeket. Azért nyugodtabb lettem volna, ha az eredeti terv szerint a 2 mama lett volna ügyeletben, de ez jó ideig kilőve. Én anyósomtól többet szívességet nem kérek, a gyerekeket is akkor fogja látni ha kéri. Közel lakunk egymáshoz, szinte mindennapos volt a kapcsolat - így most ez nekem nagyon szar.... De túl fogom élni.
Kéne egy pótnagyi. csak annyira fosok, nehogy mellélőjek. Na, ennyit rólunk.....

MANÓKÁNAK SOK BOLDOGSÁGOT A KICSI FIÚHOZ!

Valentina, én azt hittem Te már babázol!
Monacs, édesek a lurkók!
Eni! Bőgd ki Magad, teljesen normális! És gyere ide minél többet, hidd el jót fog tenni! ne gubózz be!
Ildi, Gabbó - merre vagytok????

Én is keveset leszek a héten, de azért nem tűnök el....

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Képzeljétek beteg Apa!!! Annyira félek. Lázas volt, most már iszonyatosan fújja az orrát. A doki azt modta vegyen maszkot, mert Jázmin még nagyon pici és nem lenne jó, ha elkapná. Most mit lehet tenni? Pláne ha én is elkapom. Volt valakinek beteg a gyereke másfél hónaposan? Mondjátok hogy ne parázzak!!!

Heni

Hú, hát nem irigyellek, de szerintem biztosan gyorsan kibékültök. Legyél te az okos, de tényleg. Ha nem megy másképp egy kicsit hülyére kell venni. Mindent ráhagyni. Persze ha a gyerekek kiakadnak tőlük az már más.

Kép
gyorgyi33

Hú Heni, sajnálom a történteket! Talán lecsillapodnak majd a kedélyek és rájön anyósod, hogy ezt nem kellett volna és minden rendeződik gyorsan. Elhiszem, hogy nagyon kibuktál, majd a hétvége helyreráz egy kicsit Titeket!

Kriszta! Jobbulást mindannyiótoknak!

Györgyi! Remélem így marad az alvókája Jázminnak :wink:

Monacs! Édesek a gyerekek nagyon!!!!

Holnap mi is elutazunk a szüleimhez vasárnapig, mert a férjem megy továbbképzésre és így jobb lesz otthon, mint itthon kettesben.
Tegnap megtörtént az első egyedüli fürdetés, apa csak későn ért haza, így Én fürdettem egyedül :wink: Jól sikerült :lol:

Na megyek, mert ma Kolos nagyon nyügi napot tart. Már az ébredésnél láttam, hogy milyen napunk lesz, annyira lehet már Őket ismerni.....kis terrorista :D
marcsim

Györgyi ne aggódj! Apa tényleg huzzon maszkot (a sógornőm is beteg lett és neki is ezt mondta a doki), ha Te neadjisten elkapod még korántsem biztos, hogy Jázmin is elkapja, sőt én úgy tudom, hogy az anyatejjel ez nem mehet át, Ő védve van! Nyugodj meg!
Jobbulást apának!
Neked pedig gondolom nem kell mondani, hogy miket egyél és igyál a megelőzés érdekében!!!!!
marcsim

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:06-kor.
Vendég

Húú csajok most éltem túl egy 40 perces ordítást!!!
Elhatároztam, hogy leszoktatom Dórit a cumiról. Már gondolkodtam rajta egy ideje, de ez a könyv, most megadta a kezdő lökést. Mi csak alváshoz használtuk a cumit, de nagy valószínüség szerint ugye ez alvási zavart okoz, mert ha kiesik a cumi felébred. Vagy legalábbis nem tudja magát visszaaltatni csak ha beteszem a cumit. Hát most szikla szilárdan elhatároztam, azt írják kb. 3 nap és mintha sosem lett volna. A babakocsiban minden gond nélkül alszik cumi nélkül ezért is gondoltam, hogy megtanítom az ágyában is. Éjszaka is e miatt kelünk 4-5x. Ha lehet hinni a könyvnek, és megtanul nélküle aludni, akkor nagy valószínüség szerint át fogja tudni aludni az éjszakát, mert ugye nem lesz szüksége külső segítségre, még ha kicsit meg is ébred éjszaka. Hát kíváncsi leszek. Aztán, ha ez a projekt sikerül, akkor ezen felbuzdulva belevágok a másikba, miszerint Dani csak az apjával hajlandó elaludni esténként. Napközben ebéd után egyedül minden szó nélkül elalszik, de este nem. Hát erre is ír megoldást a könyv. Úgyhogy nagy változások lesznek :wink: ! Szétcsapok köztük. Aztán ha már mindkét gyerek normálisan alszik, akkor összerakom öket egy szobába. Húú de naív vagyok :lol: .
(Egyébként a könyv címe: Minden gyerek megtanul aludni! Az alvási zavarok elkerülése és megoldása csecsemőkortól iskoláskorig)

Mindenkinek köszönöm a dícsérő szavakat, bezsebeltem.

Cancan
Hát nem tok okosat mondani, úgyhogy csöndbe maradok. Gyere és panaszkodj nyugodtan!

Györgyi
Dóri nagyon hamar betaknyosodott és elég rendszeresen, majdnem havi szinten. Már teljesen ki voltam, pedig csak anyatejet kapott!!! Nem is értem, ugye azt mondják hogy az véd. Danival mindig mentünk játszótérre és ott összeszedte, aztán már át is adta Dórinak. Szegénykém most is tök taknyos, de persze az egész család is. A porszívó szinte az állandó szobadísz nálunk :cry: . Ja, és baromira utálja az orrszívást, befeszíti magát, csinál egy hídat a kezembe, úgyhogy nem egyszerű!

Masni
Mindenki love storyra éhes.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Cancan!
Nem semmi amit írtál. Sajnálom, hogy ilyen anyósod van. Ez borzasztó. És még az unokáira sincs tekintettel. Hihetetlen!

Györgyi!
Vegyetek maszkot! de azért nem kell annyira megijedni. Mi 5 naposam lettünk betegek a férjemmel és Katának nem lett anno semmi baja. Ő csak szopizott szépen és tojt ránk :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Itt vagyok Heni, szia! Hű, micsoda olaszos kis perpatvar! Bocs. :oops: Biztos nagyon szar volt, hogy a gyerkőcök látták, hallották az egészet! Szegénykék...nagymami nem lesz a kedvencük egy ideig biztosan.

Györgyi, nekem Zsombi beteg, múlt héten nem is ment oviba, nagyon fostam, hogy Sári elkapja, de nem engedtem a közelébe, és naponta én is vagy 100-szor kezet mostam, és jobban odafigyeltem a fertőtlenítésre is. Ennyit tettem, megúsztiuk. A maszk jó ötlet!

riasztás van....megyek, majd jövök, ha tudok

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Györgyi!
Amikor apjuk beteg lett, Bene kb 2-3 hós volt, alig ivott már anyatejet, kb napi 100 ml, és a mi dokink azt mondta, hogy ezzel együtt is védve van. Nem kapja el, mert a te szervezeted elkezd védekezni, és azt az ellenanyagot adja át neki. Persze jó, ha apa nem fogdossa most, csak szigorú kézmosűs után, és a maszk is jó...

Nálunk fogzás van... Most a felső rágókkal szenved szegény. Tegnap is hőemlekedése volt, ma meg nyűgös, bár ez lehet az idő miatt is. Ma jött volna végre a tanítványom, de lemondtam, mert nem nagyon tudtam volna tanítani mellette, pedig már nagyon számítottam a kis mellékesre...

Eni! Írj sokat, és gyere sokat. Napközben sokszor én sem aludtam, hanem tévéztem, neteztem, stb. aktív kikapcsolódás is nagyon jó.Pár hét múlva pedig, ha már érzel magadban energiát, hívj barátnőket babanézőbe, de közben dumáljatok jókat!!!

Steffi! örülök, hogy vége a hasfájásnak. Épp ideje volt gondolom.

Cancan, ez durva :(

Puszi

mtunde

Hát csajok biztos ez a sok front, meg a sok nátha influenza az oka, hogy mindenki kivan!
Mi is tiszta náthásak vagyunk és én olyan hullafáradt vagyok, hogy fogok így szülni?

Valentina miujs, hogy vagy?

Heni
Sztem is az antidepresszáns lehet az oka, olyankor nagyon furcsák tudnak lenni az emberek! A bátyám egyik barátnője szed ilyet és amikor rájön nagyon félelmetes tud lenni! Ne törődj vele, felejtsd el, most rajta a sor, hogy lépjen.
Nálunk a nyaraláskor az Adrián osztotta ki egymást az uram meg a nagynéném, de olyan rendes kocsmai stílusban (az két dudás egy csárdában nem fér meg típusú balhé volt). Akkor egy kis ideig nem taliztunk, de most már minden OK, tartják a tisztes távolságot! Tudják, hogy egyikükről sem fogok lemondani :o ezért el kell egymást viselniük! Szerencsére anyósom semmibe nem szól bele, igazából soha meg sem szólal, engem meg ez dühít!. Néha magyaráz a férjemnek, de az nem jut el hozzám és nem is érdekel!

Györgyi
A húgom kislányának 1,5 hónaposan kezdődő tüdőgyulladása volt, nem is értem hogy lehet! Persze van 2 nagyobb tesója, de semmi gáz nem volt! Nyugi, általában hamar kiderül, hogy ki kitől mit kap el, sztem a maszk sem ér semmit, ha hajlamos lesz rá úgyis apától kap el majd mindent, vagy tőled, stb. De most azért még rendesen védett az anyatej miatt!!!

Monacs
Hű, gratula és kitartás mindkét projekthez, mondd el majd lszi, hogy megy, mert az esti elalvás nálunk is dupla gond (apával+cumival)!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok!

Már rég nem írtam, de olvaslak titeket!

Eni és Manóka: Gratulálok!!!!

Nálunk én lettem beteg. Nem nagyon, de csütörtök óta itthon vagyok, volt egy kis hőemelkedésem is, de szerencsére lázam nem. A házidoki azt mondta, hogy nyugodjak meg a babának nem lesz baja. (Remélem igaza lesz). Próbáltam nagyon vigyázni, mindig jól felöltöztem, de úgy néz ki, hogy valahol sajnos mégis összeszedtem. Bár azt hallottam, hogy minden terhességbe beleesik 1-2 betegség, mégis egészséges babák születnek.

cancan: Nem semmi, ahogy anyósod megpróbált beleszólni az életetekbe. Én is összeveszetem volna vele.
cukorfalat

Köszi lányok a biztatást!!! Egyébként mennyi idő szerintetek míg kiderül, hogy elkapja-e vagy sem? Pénteken lett beteg.

Kép
gyorgyi33

Elvileg a fertőzést hamar elkapják, nyugodj meg Györgyi, nem lesz Jázmin is beteg.
Cukorfalat, ez rád is vonatkozik, a baba nem kap vírust, csak te. A terhesség amúgy legyengült immunrendszerrel jár, én is akkor voltam a legbetegebb. De azért gyenge az immunrednszer, hogy a babát se lökje ki az elején a szervezet :) Valamit valamiért.

mtunde

Ja Steffi nekem ma jött meg az a könyv, de mivel már megrendeltem máshonnan, nem vettem át. Ha rám hallgatsz át ne vedd. 3 ezer ft és nagy hülyeség szerintem, hacsak nem akarod beprogramozni Martint. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok csajszik!

Még mindig semmi. Viktor nem akar kijönni :cry:
Totálisan el vagyok kenődve, mindenki előbb megszűlt mint én. :cry: :cry: :cry:

Merci te is elöbb fogsz megszűlni.
Pénteken kell vissza mennem a dokihoz, na meg ctg-re.
Tömören ennyi történt ma.
Holnap majd benézek.
Puszi mindenkinek.
V

valentina

Tudom, hogy az anyós témát múltkor kitárgyaltátok - és én nem is szóltam közbe, mert azt gondoltam, mázlim van az anyósommal. Erre most? Minden képem romba dőlt róla......
Tudjátok, azért érzem nagyon szarul magam, mert tényleg mindennaposak voltak a találkozások, hisz 5 percre laknak kocsival, ráadásul a cégünk irodája az ő udvarukban van kialakítva és szintén ott van a fodrászat is az ő házrészükbe. Most mentem is oda délre - és Benit beraktamm a babakocsiba és betoltam magamhoz, nem adtam be hozzá. Látta a kocsit, látott minket - kétszer elment az üzlet előtt, - ebből én mindent értettem. Főleg, hogy tudom róla él-hal az unokáiért. Hazajöttem, felhívtam telefonon, hogy mégis miért kaptam ezt az egészet amit a nyakamba zúdított, meg se hallgatott, csak folytatta az iszonyatosan primitív szövegét. És hogy én nem tilthatom el az unokáitól ( nem is mondtam ilyet ) azért hívtam fel, hogy a jövőben tududnk-e normális kapcsolatot fentartani. Kiderült, hogy nem. Leraktam a kagylót mondat közben, egy hatalmasat bőgtem és elfelejtem anyósomat. Legalábbis megpróbálom. Kegyetlen dolgokat mondott. nem értem mi történt vele, közel 10 évig jól kijöttünk egymással.

Bocs csajok, hogy nem reagálok - de most nagyon magam alatt vagyok. A héten nem is nagyon leszek, talán holnap - csütörtökön-pénteken végre kettesben leszünk a férjemmel , elutazunk 2 napra. Remélem jól sül el a dolog, mert már több rosszat nem tudok befogani.

Bocs a nyavalygásért......

Heni

Kép

Kép
cancan

Ja, Györgyi!

Szandi kb. egy jó hónapja hazahozott az oviból egy lázas, köhögős nyavalyát, ami én is elkaptam. Nekem is a maszkot ajánlottak, de nem vettem. ( csak azért nem mentem el ) Beninek semmi baja nem lett, pedig 2 napig a halálomon voltam és én voltam vele. Ráadásul akkor ő már bőven pótlást kapott. Higéniára jobban odafigyelni és nem lesz gond.....

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
Panaszkodj csak. Érthetetlen, ami történt... Talán egyszer majd normalizálódik a helyzet, de most tényleg koncentráljatok a romantikára :)

T

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: